Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: 69 Terénní programy Identifikátor služby:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: 69 Terénní programy Identifikátor služby:"

Transkript

1 Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: 69 Terénní programy Identifikátor služby: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Poslání PPO Posláním PPO v rámci poskytovaných sociálních služeb je prosazovat práva a oprávněné zájmy znevýhodněných osob, posilovat jejich odpovědnost za svůj život a přispívat k soudržnosti celé společnosti. Poslání služby terénní programy Posláním služby terénní programy je posilovat samostatnou odpovědnost uživatelů služby za vlastní sociální situaci, minimalizovat dopady vyplývající z rizikového způsobu života a hájit práva a oprávněné zájmy uživatelů služby. Při poskytování služby se klade důraz na poskytování služby v přirozeném prostředí uživatelů a na komplexnost služby s ohledem na individuální přístup v poradenství. Poslání služby má za cíl podporovat sociální integraci a přispívat tak k větší soudržnosti společnosti. Zásady, hodnoty a principy Služba je poskytována v souladu s právními normami České republiky a Evropské unie. Služba je dále poskytována v souladu s etickým kodexem sociálních pracovníků. Základními hodnotami služby jsou zejména: ochrana lidské důstojnosti uživatelů, dodržování lidských práv a základních svobod uživatelů, zaručení rovného přístupu ke všem uživatelům, nestrannost a nezávislost, diskrétnost (pracovníci dodržují povinnost mlčenlivosti, tzn., že bez souhlasu uživatele nejsou informace o něm poskytovány dalším osobám nebo institucím s výjimkou zákonné povinnosti), respektování rozhodnutí uživatele a princip uplatňování vlastní vůle uživatelů a vede uživatele k převzetí odpovědnosti za vlastní život, zaručení individuálního přístupu k uživateli a k jeho potřebám, adresnost = konkrétní služba pro konkrétního uživatele, odbornost - kvalita poskytované služby je zajištěna odborným přístupem pracovníků - služba je poskytována kvalifikovanými zaměstnanci, kteří se průběžně vzdělávají, podpora nezávislosti uživatele na službě aktivním působením na uživatele, posilováním jeho sociálního začleňování, podporou rozvoje jeho samostatnosti a motivací k takovým činnostem, které nevedou k dlouhodobému setrvávání nebo prohlubování nepříznivé sociální situace, bezplatnost.

2 Vymezení služby Služba je vymezena zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších právních předpisů a prováděcí vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách. Cíle služby Cílem služby je přispět ke zlepšení integrace příslušníků cílové skupiny do společnosti posílením jejich důstojnosti, sebevědomí a soběstačnosti jako šancí k tomu, aby se stali rovnocennými členy společnosti. Dílčí cíle služby jsou zejména: dosáhnout oddlužení, snížení zadlužení a prevence zadlužení uživatele, zvýšit finanční gramotnost uživatelů, získání bydlení či udržení stávajícího bydlení, ochrana spotřebitele s ohledem na prevenci zadlužení, získat zaměstnání či udržet si zaměstnání, vzdělat uživatele ve vyřizování administrativních záležitostí na úřadech a překonat jejich psychickou bariéru v jednání s nimi, minimalizovat následky spojené s výkonem trestu odnětí svobody, prosazovat právo na rovné zacházení a spravedlivý proces, rozšiřovat možnosti řešení obtížné životní situace uživatelů a zabránit jejich sociálnímu vyloučení prostřednictvím informací předávaných srozumitelnou formou, ovlivnit systémové změny, včetně legislativních, s cílem zlepšení postavení cílových skupin. Cílová skupina Cílovou skupinou jsou osoby, které žijí v nepříznivé sociální situaci a sami nejsou schopné ji překonat, jsou ohrožené sociálním vyloučením a osoby žijící v sociálně vyloučených lokalitách, ve kterých PPO v rámci jednotlivých projektů působí osoby obývající lokality, které jsou označovány nebo vnímány jako sociálně vyloučené, např. ze strany obyvatel obce, ze strany odpovědných pracovníků obecního úřadu, Gabalovou zprávou apod. a mezi většinovou společností obvykle nemají příliš dobrou pověst. První kontakt se zájemcem o službu Kdo a jak může v případě zájmu o sociální službu pracovníky organizace zkontaktovat: Prostřednictvím sociálního pracovníka nebo pracovníka v sociálních službách PPO vyhledá zájemce služby, předá informace o službě a v případě zájmu, první jednání proběhne v přirozeném prostředí zájemce o službu. telefonicky zájemce zavolá na některý z kontaktních telefonů uvedených v dostupných informačních zdrojích o službě; pracovník, který hovoří se zájemcem, předběžně zjistí, jakou službu zájemce požaduje a pokud PPO toto službu

3 poskytuje, nabídne mu osobní návštěvu sociálního pracovníka v přirozeném prostředí zájemce. dopisem prostřednictvím držitele poštovní licence, prostřednictvím u. PPO může jako zájemce kontaktovat také tzv. třetí osoba = příbuzní případného uživatele, pracovníci jiné organizace poskytující sociální služby, zákonný zástupce dítěte (za účelem nabídky služby určitému potřebnému zájemci) atp. zkontaktuje pracovníky PPO některým z již výše uvedených způsobů. Kdy může dojít ke kontaktu se zájemcem o službu: Prostřednictvím sociálního pracovníka v hodinách, kdy sociální pracovník poskytuje sociální službu; ostatní dny po předchozí dohodě osobní, telefonické či ové nebo prostřednictvím držitele poštovní licence, telefonicky v běžné pracovní době, Zjistí-li pracovník PPO při jednání se zájemcem o službu, že zájemce nemá způsobilost k právním úkonům nebo jí má omezenou, probere tuto situace se zájemcem o službu a zkontaktuje opatrovníka, s výjimkou situace, kdy mezi zájemcem a opatrovníkem je zjevný střet zájmu. Jednání o zařazení do sociální služby probíhá dál spolu s opatrovníkem popsanými způsoby. Činnosti poskytované uživatelům služby Uživatelům služby jsou za účelem dosahování cílů v rámci sociální služby terénní programy, vymezené zákonem a prováděcí vyhláškou, nabízeny níže uvedené činnosti: Činnosti poskytované uživatelům služby A) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím: zprostředkování navazujících služeb uživatelům pracovníky sociální služby, poskytnutí informací o možnostech výběru druhu sociálních služeb podle potřeb uživatelů a informace o jiných formách pomoci, informace o dalších sociálních službách, aktivitách a možných zdrojích pomoci, poskytnutí informací o možnostech podpory členů rodiny v případech, kdy jsou relevantní k řešení konkrétní zakázky a tam, kde nedochází ke střetu zájmů, podpora kontaktů uživatelů s blízkým společenským prostředím a okolím. B) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí: 1) pomoc při vyřizování běžných záležitostí, 2) pomoc při obnovení nebo upevnění kontaktu s přirozeným sociálním prostředím:

4 pomoc a podpora při vyřizování osobních dokladů, pomoc a podpora při jednání se zdravotními pojišťovnami, pomoc a podpora při jednání na elektrárnách, plynárnách apod., doprovody na úřady a pomoc s vyřizováním sociálních dávek, důchodů a jednání s věřiteli, pomoc s žádostmi, telefonním kontaktem, vyplňováním formulářů, pomoc a podpora rodin při péči o seniory, prevence umísťování do domovů pro seniory, vyhledávání příbuzných, podpora komunikace a spolupráce s rodinnými příslušníky. 3) sociálně terapeutické činnosti, jejichž poskytování vede k rozvoji nebo udržení osobních sociálních schopností a dovedností, podporujících sociální začleňování osob: poskytnutí poradenství v oblastech orientace v sociálních systémech, práva a v oblasti vzdělávání, poradenství se poskytuje zejména v oblastech pracovněprávní a zaměstnanosti, sociálního zabezpečení, bydlení, občansko-právní. 4) poskytování informací o rizicích, spojených se současným způsobem života a snižování těchto rizik. Informace o službě Kde a odkud může získat zájemce o službu informace o poskytované sociální službě: Prostřednictvím sociálního pracovníka Poradny pro občanství/občanská a lidská práva (dále jen PPO), jiní uživatelé PPO čerpající popisovanou sociální službu, doporučení kolegy sociálního pracovníka místní informační zdroje jednotlivých regionálních pracovišť (katalogy sociálně zdravotních služeb místních samospráv apod..), místní orgány státní správy a samosprávy obecní úřady nebo městské části apod., zprostředkované informace od dalších osob, informační letáky, internet webové stránky PPO, média. Služba je poskytována na základě principu dobrovolnosti a uživatel může tedy ukončit dohodu o poskytování služby kdykoli i bez uvedení důvodu. Poskytovatel může ukončit dohodu pouze na základě přesně vymezených důvodů, s nimiž je uživatel na počátku spolupráce detailně seznámen.

5 Stížnostní mechanismus Stížnost může podat uživatel služby nebo v jeho zájmu i další osoby či organizace (např. rodinný příslušník, nevládní organizace, jiný poskytovatel sociální služby, státní orgán apod.). Všechny podané stížnosti vyřizují kompetentní pracovní PPO písemně. Na každém pracovišti PPO, v místě veřejně přístupném uživatelům služby, je umístěna schránka na stížnosti s viditelným označením Stížnosti. Stížnost je povinen přijmout od uživatele služby každý pracovník PPO. Pokud je stížnost směřována na konkrétního pracovníka PPO, vyřizuje ji jeho nadřízený pracovník. Uživatel služby má právo přizvat si ke stížnosti a jejímu vyřízení nezávislého zástupce či osobu blízkou (např. rodinného příslušníka, nevládní organizaci, jiného poskytovatele sociální služby, státní orgán apod.) Uživatel služby je poučen i o možnosti stěžovat si na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby u Magistrátu hlavního města Prahy, který je vydavatelem rozhodnutí o registraci sociální služby O všech těchto skutečnostech je informován každý uživatel služeb, při podpisu smlouvy, nebo uzavření ústní dohody. Způsoby podání stížností a přijímání stížností 1) Ústně Uživatel služby si může ústně stěžovat a tuto stížnost je kterýkoliv pracovník povinen přijmout. Nejvhodnější je přijmout stížnost za přítomnosti dalšího pracovníka, není-li však další pracovník přítomen, přijme stížnost sám. Neodbude klienta odkazem na nutnou přítomnost dalšího pracovníka. Pracovník, který ústní stížnost přijal, učiní o ústní stížnosti neprodleně písemný záznam. Tento záznam předá podle typu stížnosti k vyřízení odpovědné osobě. Pokud stěžovatel podává stížnost ústně a má přitom problém s formulací, pracovník přijímající stížnost trpělivě naslouchá stěžovateli a ověřuje, zda správně pochopil sdělení stěžovatele, a to vhodnými otázkami (např. Rozumím správně tomu, co říkáte? Jste nespokojen s? Trápí Vás? atd.). Pracovník organizace je povinen svými otázkami stěžovatele povzbudit, nikoli jej od stížnosti odrazovat. 2) Písemně Uživatel služby si může stěžovat písemně, a to buď mailem, nebo prostřednictvím držitele poštovní licence. Stížnost může zaslat (ale i vhodit do schránky na stížnosti nebo předat osobně a tuto stížnost je kterýkoliv pracovník povinen přijmout) na adresu regionálního pracoviště sociálních služeb, případně na adresu sídla PPO (adresy jednotlivých regionálních pracovišť sociálních služeb jsou zveřejněny na výše uvedené nástěnce, veřejně přístupné všem uživatelům služeb a pracovníkům, a na webových stránkách PPO). Je-li na kterékoliv regionální pracoviště sociálních služeb PPO doručena

6 stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby, je neprodleně (např. oskenovaná) předána příslušnému pracovníkovi organizace k vyřízení. Anonymní stížnost: Je-li do PPO doručena anonymní stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb, je prošetřena ředitelem PPO, a je-li oprávněná, jsou učiněna příslušná nápravná opatření. I anonymní stížnost je zaevidována a analyzována pro využití ke zkvalitnění poskytování sociálních služeb organizace PPO. Způsob vyřízení anonymní stížnosti, je zveřejněn na webových stránkách PPO. V případě, že je ze stížnosti patrné, kterého regionálního pracoviště se týká, je zveřejněna jen na nástěnce veřejně přístupné uživatelům služby tohoto pracoviště. Každý US, který podal stížnost, je o způsobu jejího vyřízení písemně vyrozuměn. Pokud stížnost v zájmu uživatele služby podá jiná osoba, aniž by jím byla zmocněna k zastupování, je třeba daného uživatele služby, kterého se stížnost týká, o výsledku vyrozumět. Prostředí a podmínky: 1) Popis prostor kanceláře ve Šternberku Kancelář se nachází ve středu města na adrese Vodní 133/10, Šternberk Kancelář PPO ve Šternberku je umístěna ve středu města s dobrou dostupností prostředků veřejné dopravy. Kancelář je umístěna v přízemí domu. Bezbariérovému přístupu brání vysoký schod před vstupem do kanceláře. Dveře do kanceláře jsou označeny logem PPO a identifikací příslušných projektů. Kancelář se skládá ze tří místností. První místnost po vstupu do kanceláře slouží jako zázemí pro soc. pracovníky. Je zde pět stolů rozmístěných uprostřed místnosti do tvaru U, vybaveny příslušnými kancelářskými potřebami. Vpravo od vchodových dveří se nachází několik židlí, využívaných jako čekárna pro uživatele. Nad židlemi se nachází dvě nástěnky s informacemi o poskytovaných službách. Vlevo na zdi jsou umístěny dvě police s odbornou literaturou. Hlavní místnost je průchozí z obou stran. Z pravé strany je vstup do další místnosti, která slouží jako konzultační. Vlevo ode dveří se nachází dětský koutek vybavený stolkem se třemi židlemi, kde se děti dle potřeby mohou vzdělávat nebo věnovat volnočasovým aktivitám. Jsou zde umístěny poličky s didaktickými materiály a učebními pomůckami. Vedle stolku je dětský koberec vybavený polštářky, který mohou děti také využít ke hrám či k odpočinku. Vpravo je umístěný stůl se čtyřmi židlemi, který slouží ke konzultacím s uživateli služeb. Z konzultační místnosti je vstup do kuchyňky, vedle níž se v další místnosti nachází samostatné WC. Všechny místnosti kanceláře mají přímé osvětlení a jsou větratelné. Na pracovišti platí zákaz kouření. Všichni pracovníci zařízení udržují pořádek na pracovišti.

7 Provozní doba Terénní Pondělí 8:00 17:00 Úterý 8:00 17:00 Středa 8:00 17:00 Čtvrtek 8:00 17:00 Pátek 8:00 17:00 2) Popis prostor kanceláře v Olomouci Kancelář se nachází na adrese Wellnerova 1215/1 ve 4. NP, Olomouc. Dům je vybaven výtahem a přístup do kanceláře je zcela bezbariérový. Zvonek u hlavních vchodových dveří z obou stran je označen logem Poradny, stejně jako informační tabule vně i uvnitř budovy a výtahu. Celková rozloha kanceláře je 75m2, jedná se při tom o dvě místnosti, kuchyňku, komoru a sociální zařízení. Součástí prostor je také chodba, která slouží jako čekárna pro klienty PPO. Čekárna je vybavena židličkami, nástěnkou s informacemi o PPO a květinovou výzdobou. V kanceláři je k dispozici dětský koutek vybavený kobercem s polštáři, hračkami a metodickými pomůckami. Vedle něj je pohovka, která klientům, sociálním pracovníkům a dětem nabízí větší pohodlí při konzultacích a propůjčuje místnosti domáčtější vzhled. Dále je v konzultační místnosti stolek se třemi židlemi a komoda. Nechybí také květinová a obrazová výzdoba. Kanceláře i konzultační místnosti mají přímé osvětlení a jsou větratelné. Všichni pracovníci zařízení udržují pořádek na pracovišti. Na pracovišti i v celé budově platí zákaz kouření. Provozní doba Terénní Pondělí 8:00 17:00 Úterý 8:00 17:00 Středa 8:00 17:00 Čtvrtek 8:00 17:00 Pátek 8:00 17:00

Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: 69 Terénní programy Identifikátor služby:

Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: 69 Terénní programy Identifikátor služby: Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: 69 Terénní programy Identifikátor služby: 4443612 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Poslání PPO Posláním PPO

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Identifikátor služby: 5079425 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Identifikátor služby: 4571847 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Terénní programy POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice z. S. Druh služby Identifikátor Číslo služby Forma služby Terénní programy 148 33 65 76 Terénní Název zařízení

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín

Popis realizace poskytování sociálních služeb. Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Chlumská 453, Zlín Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Středisko rané péče Educo Zlín z. s. Druh služby Raná péče Identifikátor 5397990 Forma služby Název zařízení a místo poskytování Terénní

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Sociální poradenství 5. Sociální poradna, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1.Základní údaje Poslání služby Posláním Sociální poradny

Více

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny

Poslání služeb. Cíl služby. Popis cílové skupiny POPIS REALIZACE SOCIÁLNÍ SLUŽBY SOCIÁLNĚ AKTIVIZAČNÍ SLUŽBY Poslání služeb Česká společnost AIDS pomoc, o. s. (ČSAP), založena v roce 1989 z řad prvních HIV pozitivních, je jednou z největších nestátních

Více

Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Poskytovatel: Poradna pro občanství/občanská a lidská práva Druh sociální služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 4571847 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Cíle poskytované sociální služby

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název zařízení: Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 15 Poskytovaná služba: Domov se zvláštním režimem, identifikátor služby: 8568124

Více

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění,

b) nabídka bezpečného prostředí, podpory a porozumění, Popis realizace poskytování sociálních služeb Centrum psychologické podpory,z.s. 1/Cíle, principy, veřejný závazek, okruh osob Centrum psychologické podpory,z.s. je nestátní nezisková organizace, která

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Obsah ÚVOD... 2 1. Vysvětlení základních pojmů... 2 2. Kdo může podnět, připomínku, stížnost podat... 2 3. Jak se dozvědět o možnosti podat

Více

Provozní řád Občanské poradny Lexikona

Provozní řád Občanské poradny Lexikona Provozní řád Občanské poradny Lexikona I. Základní údaje Název služby a kontaktní údaje: Občanská poradna Lexikona Hlavní náměstí 14 (první patro), 794 01 Krnov tel.: 603 884 892 www.lexikona.cz lexikona@lexikona.cz

Více

Provozní řád Občanské poradny Lexikona

Provozní řád Občanské poradny Lexikona Provozní řád Občanské poradny Lexikona I. Základní údaje Název služby a kontaktní údaje: Občanská poradna Lexikona Hlavní náměstí 14 (první patro), 794 01 Krnov tel.: 774380896 www.lexikona.cz lexikona@lexikona.cz

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Domov na Kalvárii s.r.o. Jaroměřice 271, 569 44 IČ: 287 74 604 VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY O nás Poskytovatelem je Domov na Kalvárii s.r.o., poskytující sociální službu typu pečovatelská

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost.

Připomínkou je potom drobná kritika, pojmenování nedostatku či dílčí nespokojenost. Metodický pokyn č. 7/2017 Stížnost na kvalitu nebo způsob poskytování služeb Služba: DOMOV SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM Organizace: Centrum sociálních služeb Znojmo, příspěvková organizace Vypracoval: sociální

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ

POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ POSTUPY PŘI PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ V ZAŘÍZENÍ Obsah: 1) PRAVIDLA A POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ STÍŽNOSTÍ. 2) EVIDENCE A LHŮTA VYŘÍZENÍ STÍŽNOSTÍ. 3) MONITORING A ANALÝZA. 4) ZÁVĚREČNÉ USTANOVENÍ Touto

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1

VNITŘNÍ PRAVIDLA. vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, Klatovy 1 VNITŘNÍ PRAVIDLA vydává MěÚSS Klatovy, p.o. Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Balbínova 59, 339 01 Klatovy 1 p l a t n o s t o d 1. 1.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady pro

Více

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb

1) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím a navazujících služeb Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu Vnitřní pravidla pro poskytování odborného sociálního poradenství Kontakty: sociální pracovník pověřený vedením vstupních bytů

Více

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o.

Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. Popis realizace 37 Odborné sociální poradenství LCC domácí péče, s.r.o. 1) Název a místo poskytované služby LCC domácí péče, s.r.o. IČ: 27628418, Průmyslový park Harfa, Poděbradská 540/26, 190 00 Praha

Více

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714

Centrum pomoci pro zdravotně postižené a seniory o.p.s. Kochova 1185, Chomutov 430 12 IČO 27270955 tel. 474 332 816 mobil 606 156 714 Směrnice č. 11 Název směrnice: Provozní řád Tento provozní řád je přílohou smlouvy o poskytování služby osobní asistence a je závazný jak pro klienty CP ZPS, tak pro zaměstnance Centra pomoci pro zdravotně

Více

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817,

A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 65ZR817, Příloha 65ZR859-27/1 Datum změny: leden 2017 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČ 44990260 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 65 Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: JORDÁN Třinec, sociálně aktivizační služby Poslání

Více

Terénní sociální služba v Ralsku

Terénní sociální služba v Ralsku Terénní sociální služba v Ralsku Zpracovala: Bc. Holasová Lenka Terénní sociální služba Terénní sociální služba v Ralsku je poskytována prostřednictvím terénních programů podle 69 zákona č. 108/2006 Sb.,

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063 POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: odborné sociální poradenství, identifikátor: 6895063 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním služby Odborného sociálního

Více

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA

STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA STÍŽNOST, PODNĚT, PŘIPOMÍNKA, POCHVALA Datum podání stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Kdo stížnost podává: Předmět stížnosti, připomínky, podnětu, pochvaly: Průběh šetření stížnosti, připomínky,

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY:

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, identifikátor:1899810 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním sociálně

Více

POPIS PROJEKTU TERÉNNÍ PROGRAM COM.PASS

POPIS PROJEKTU TERÉNNÍ PROGRAM COM.PASS Poskytovatel: Ponton, z.s. Druh sociální služby (dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách): Terénní program Název poskytované sociální služby: Terénní program COM.PASS, Podmostní 2398/1, Plzeň

Více

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby

Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby Oblastní charita Kroměříž Denní stacionář 6. Denní stacionář pro seniory a zdravotně postižené, Ztracená 63, Kroměříž Příloha A - Popis realizace poskytování sociální služby 1. Základní údaje Poslání Posláním

Více

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů

Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Domov pro seniory Trutnov, R. Frimla 936, 541 01 Trutnov, IČO 70153906 Pravidla k přijímání a vyřizování stížností, připomínek a podnětů Uživatel domova pro seniory Trutnov, zaměstnanec, rodinný příslušník,

Více

VS - PP - 14/17 Vyřizování a podávání stížností

VS - PP - 14/17 Vyřizování a podávání stížností Vnitřní směrnice VS - PP - 14/17 Vyřizování a podávání stížností Podpora pěstounských rodin 14 a) Pověřená osoba má písemně zpracována a zveřejněna pravidla pro podávání, vyřizování a evidenci stížností

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Denní stacionář Ambulantní Denní stacionář, Podzámčí

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Poskytovatel: KSK centrum o.p.s., adresa sídla: Sedlec 125, 360 10 Karlovy Vary IČO: 708 00 812 Sociální služba: Terénní programy (dále jen TP ) Telefon: 724

Více

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Zámek Nová Horka, příspěvková organizace Chráněné bydlení Nový Jičín Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Účinnost: od 1. 7. 2014 Plánovaná aktualizace: červenec 2015 Standard č.

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín

SLEZSKÁ DIAKONIE Na Nivách 7, Český Těšín DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: sociální rehabilitace NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: RÚT Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 1101, 738 01 Frýdek-Místek PŘÍLOHA č. 1: POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ

Více

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby

M ě s t o K r a s l i c e. Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby M ě s t o K r a s l i c e Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby Základní údaje Zřizovatel pečovatelské služby: MĚSTO KRASLICE Adresa: Městský úřad Kraslice, nám. 28. října 1438, 358 20 Kraslice

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Svaz postižených cibilizačnímmi chorobami v České republice, o.s. Odborné sociální

Více

Sociální poradenství

Sociální poradenství Sociální poradenství Dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách: 2 odst. 1) Každá osoba má nárok na bezplatné poskytnutí základního sociálního poradenství ( 37 odst. 2) o možnostech řešení nepříznivé

Více

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD)

INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ AZYLOVÝ DŮM (AD) Centrum J. J. Pestalozziho, o.p.s. Azylový dům Malecká 613 537 05 Chrudim tel.: 469 311 460/611, 725 719 028 e-mail: ad.chrudim@pestalozzi.cz web: www.pestalozzi.cz INFORMAČNÍ MATERIÁL O SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích o.p.s.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích o.p.s. IČ: 26600285 E-mail: stredisko@ranapece-pce, web: www.ranapece-pce.cz Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální prevence rané péče ve Středisku rané péče v Pardubicích

Více

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK

SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Sociální standard Veřejný závazek Místo realizace: Účel standardu: Cíl standardu: SOCIÁLNÍ STANDARD č. 1 VEŘEJNÝ ZÁVAZEK Domov se zvláštním režimem Vejprty Krakonoš Jasně definovaná pravidla fungování

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V AZYLOVÝCH DOMECH RYBKA

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V AZYLOVÝCH DOMECH RYBKA POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V AZYLOVÝCH DOMECH RYBKA Hlavní cíle Azylových domů Rybka Řešení nepříznivé životní situace a vedení k samostatnosti. Pomoc v oblasti: sociální, právní. Podporovat,

Více

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i.

Vnitřní předpis č. 7. Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vnitřní předpis č. 7 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování služby sociální rehabilitace ve firmě Ergotep d.i. Vypracovala: Mgr. Lenka Pokorná Schválil: Bc. Petr Herynek Účinnost od: 1. 9. 2016 Vnitřní

Více

Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín. Přehled hlavních aktivit.

Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín. Přehled hlavních aktivit. Druh poskytované služby: Odborné sociální poradenství Název zařízení: Občanská poradna Nový Jičín Přehled hlavních aktivit Jedná se o registrovanou sociální službu podle zákona č. 108/2006 Sb. poskytovanou

Více

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Vnitřní směrnice VS - SAS - 7/14 Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi 7a) Poskytovatel má písemně zpracována vnitřní pravidla pro

Více

VII / Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby

VII / Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby DS Světlo STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70869812 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE VII / Stížnosti

Více

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák,...

Více

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02. Příručka pro uživatele Rané péče

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02. Příručka pro uživatele Rané péče Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02 Příručka pro uživatele Rané péče Raná péče Co je to raná péče? Raná péče je sociální služba definovaná zákonem č. 108/2006

Více

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory

Pravidla. Sociálně aktivizační služby pro seniory Pravidla Sociálně aktivizační služby pro seniory Sociálně aktivizační služby jsou poskytovány v souladu se standardy kvality, dle metodik, předpisů a vnitřních směrnic poskytovatele sociálních služeb.

Více

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby

Standard č. 1. Cíle a způsob poskytování služby Standard č. 1 Cíle a způsob poskytování služby Obsah 1 KRITERIUM 1a... 2 1.1 Poslání... 2 1.2 Cíle... 2 1.3 Zásady... 3 1.4 Cílová skupina... 3 1.5 Podmínky pro poskytování služby... 4 1.6 Služby nemohou

Více

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty

Veřejný závazek Chráněné bydlení Vejprty Veřejný závazek Veřejný závazek Chráněného bydlení Vejprty je základní charakteristikou této registrované sociální služby a určuje pravidla jejího fungování. Všichni zaměstnanci se řídí tímto Veřejným

Více

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 6027304

POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 6027304 POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, identifikátor: 6027304 POSLÁNÍ SLUŽBY Posláním Sociálně aktivizačních služeb, Programů

Více

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch. Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Centrum pobytových a terénních sociálních služeb Zbůch Pravidla pro podávání a vyřizování stížností nebo připomínek Veškeré stížnosti a připomínky jsou posuzovány jako podnět ke zlepšení poskytovaných

Více

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01

Přezkoumání: Mgr. B. Kamasová manažerka kvality Účinnost: Schválení: Ing. M. Hlatký vedoucí zařízení Verze: 01 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Nahrazuje: Dokument Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby ze dne 1. 7. 2011 Proces Jméno a příjmení Funkce Podpis Domov

Více

INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ TyfloCentrum Ostrava, o. p. s. náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Ostrava IČ: 25863151 INFORMACE O PRŮBĚHU POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Obsah 1. Poslání služeb odborného sociálního poradenství

Více

Dům na půl cesty Jičín

Dům na půl cesty Jičín Dům na půl cesty Jičín Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji (www.socialniprojekty.cz). Projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Armáda spásy v České republice, z. s., Petržílkova 2565/23, 158 00 Praha Druh služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Identifikátor

Více

Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s.

Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s. Řád řešení stížností společnosti TyfloCentrum Brno, o.p.s. Řád řešení stížností obsahuje možnosti podání stížností, postup vyřízení a jeho lhůty, v řádu jsou dále uvedeny kontakty na další nezávislé instituce,

Více

Centrum psychologické pomoci, příspěvková organizace Pracoviště: Rodinná a manželská poradna Opava Pekařská Opava

Centrum psychologické pomoci, příspěvková organizace Pracoviště: Rodinná a manželská poradna Opava Pekařská Opava Centrum psychologické pomoci, příspěvková organizace Pracoviště: Rodinná a manželská poradna Opava Pekařská 4 746 01 Opava Realizace poskytování sociální služby odborného sociálního poradenství Odborné

Více

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB

CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává Vnitřní pravidla CENTRA DENNÍCH SLUŽEB v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.2.2018 Článek 1 Vnitřní pravidla obsahují zásady

Více

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY

POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY dle 79 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatel: Lístek, o.p.s. Kroupova 427/102a, 625 00 Brno - Starý Lískovec Název služby: Pečovatelská služba

Více

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S

SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice SMĚRNICE č. 1 /2010 - DZR/S k zajištění jednotného postupu při přijímání a vyřizování podnětů a stížností klientů a ostatních občanů ke službám poskytovaných organizací,

Více

OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÝ BROD

OBLASTNÍ CHARITA UHERSKÝ BROD Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Oblastní charita Uherský Brod Druh služby Pečovatelská služba Identifikátor 6347392 Forma služby terénní Název zařízení a místo poskytování

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉHO SOCIÁLNÍHO PORADENSTVÍ Vypracoval: Mgr. Michaela Machková Sociální pracovník Schváleno: 30.03.2015 Kontakty: vedoucí oddělení sociálních služeb: Mgr. Darina Kolková

Více

Chráněné bydlení LONGEVITA

Chráněné bydlení LONGEVITA Chráněné bydlení LONGEVITA Poskytovatel chráněného bydlení LONGEVITA Na Jíkalce č. 5 a č. 7, Plzeň 301 00 Plzeň Křimice, Plzeňská 95/61, 322 00 Popis realizace Chráněné bydlení LONGEVITA Slovník pojmů:

Více

Směrnice č. 13/2012. Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb

Směrnice č. 13/2012. Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 13/2012 Pravidla pro vyřizování podnětů, připomínek a stížností na kvalitu nebo způsob poskytování sociálních služeb - 1 - Každá stížnost je motivem

Více

IQ Roma servis, z. s. poskytuje službu odborné sociální poradenství dle 37 zákona č. 108/2006 Sb.

IQ Roma servis, z. s. poskytuje službu odborné sociální poradenství dle 37 zákona č. 108/2006 Sb. Poslání : ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ IQ Roma servis, z. s. poskytuje službu odborné sociální poradenství dle 37 zákona č. 108/2006 Sb. Služba: Odborné sociální poradenství Forma poskytování: Ambulantní

Více

Průběh sociální služby odborného sociálního poradenství

Průběh sociální služby odborného sociálního poradenství Příloha č. 37HO414-2 NÁZEV ŽADATEL: Diecézní charita Brno IČO: 44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 37 odborné sociální poradenství NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 37 HO 414 Charitní

Více

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č.

Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno. Standard č. Centrum sociálních služeb pro osoby se zrakovým postižením v Brně-Chrlicích Chrlické nám.2, 643 00 Brno Standard č. 7 Pobytová služba Stížnosti na kvalitu nebo způsob poskytování sociální služby Standard

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812

Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb. Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Standardy kvality poskytovaných sociálních služeb Centrum denních služeb, Ostrava Poruba, I. Sekaniny 16/1812 Pravidla ke standardu č. 1 Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb Centrum denních služeb

Více

Výroční. zpráva. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek

Výroční. zpráva. JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek Výroční 2014 zpráva JIHOČESKÉ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ A SENIORY o. p. s., pracoviště Písek Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s., pracoviště Písek Palackého sady 185, 397

Více

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NZDM NA HRANĚ Název a adresa provozovatele: Elim Opava, o.p.s., Rolnická 1636/21a, 747 05 Opava Kateřinky Místo poskytování sociální služby: Nízkoprahový klub

Více

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč

Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Základní prohlášení Domova pro seniory Krč Obsah 1. Smysl dokumentu... 2 2. Seznámení zaměstnanců a klientů se Základním prohlášením... 2 3. Základní prohlášení Domova pro seniory Krč... 3 3.1. Poslání...

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU

SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU SMĚRNICE VEDOUCÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STANOVUJÍCÍ POSLÁNÍ, CÍLE, ZÁSADY SLUŽBY, CÍLOVOU SKUPINU A ZÁKLADNÍ OBSAH TERÉNNÍHO PROGRAMU I. Úvod 1) Směrnice je určena pro sociální službu terénní program, kterou

Více

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Raná péče. Dřevařská 13, Cheb 350 02

Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02. Raná péče. Dřevařská 13, Cheb 350 02 Správa zdravotních a sociálních služeb Cheb příspěvková organizace Pastýřská 4, Cheb 350 02 Raná péče Dřevařská 13, Cheb 350 02 Nejčastější dotazy a otázky týkající se sociální služby Rané péče Informace

Více

Základní zásady základní sociální

Základní zásady základní sociální Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné správy a inspekci soc.. služeb Předpoklady pro

Více

1 VSTUP UŽIVATELE DO SLUŽBY

1 VSTUP UŽIVATELE DO SLUŽBY POSKYTOVATEL: Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky Krakovská 21 110 00 Praha 1 IČO: 65399447 Tel: 221 462 462, e-mail: sons@sons.cz, web: www.sons.cz Pracoviště: Olomouc I.P.Pavlova

Více

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO

Charita Valašské Klobouky Školní 944, Valašské Klobouky IČO Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Forma služby Název zařízení a místo poskytování Charita Valašské Klobouky Pečovatelská služba Terénní, ambulantní Charitní

Více

Druh sociální služby (dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách): Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Druh sociální služby (dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách): Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením Poskytovatel: Česká asociace paraplegiků CZEPA Druh sociální služby (dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách): Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením Popis realizace

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Centrum pro integraci cizinců o.p.s. Sociální rehabilitace 70

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV ŽADATELE: DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Nízkoprahové denní centrum NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Denní centrum, ul. Zámecká 1, Krásno nad Bečvou, 757 01 Valašské Meziříčí FORMULÁŘ

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK:

SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK: SOCIÁLNÍ SLUŽBA TERÉNNÍ PROGRAMY - VEŘEJNÝ ZÁVAZEK: POSKYTOVATEL SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Člověk v tísni, o.p.s. Šafaříkova 24 120 00 Praha 2 Sociální služba: terénní programy, Terénní sociální práce Chomutov

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY 1. CÍLE A ZÁSADY POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY 1. CÍLE A ZÁSADY POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Dětský domov a Školní jídelna v Novém Strašecí Okružní 647, 271 01 Nové Strašecí příspěvková organizace Středočeského kraje 313 572 136, 313 574 181 reditel@strasidylko.cz www.strasidylko.cz Sociálně aktivizační

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Zahájení poskyt. služby: září 2001 Nízkoprahové zařízení pro (NZDM) Popis realizace poskytování soc. služby Charakteristika: NZDM je zčásti služba terénní, která se zaměřuje na práci v přirozeném prostředí

Více

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Česká 1175, 377 01 Jindřichův Hradec II Domov seniorů Budíškovice 378 91 Budíškovice 1 Pravidla ke STANDARDU č. 7 STÍŽNOSTI NA KVALITU NEBO ZPŮSOB POSKYTOVÁNÍ

Více

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby

Standard č. 7. Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby Standard č. 7 Stížnosti na kvalitu, nebo způsob poskytovaní Terénní odlehčovací služby Terénní odlehčovací služby mají stanovené vnitřní předpisy, které upravují podání, řešení stížnosti. 1. Definice stížnosti:

Více

Standard č. 14 Vyřizování a podávání stížností Kritérium

Standard č. 14 Vyřizování a podávání stížností Kritérium Standard č. 14 Vyřizování a podávání stížností Kritérium 14a Pověřená osoba má písemně zpracována a zveřejněna pravidla pro podávání, vyřizování a evidenci stížností na kvalitu nebo způsob poskytování

Více

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce

Pečovatelská služba pro město Chomutov a přilehlé obce Seznamte se s výhodami státem registrované terénní sociální služby Společnosti Společně proti času o.p.s. Váš partner pro spokojené stáří ve Vašem domácím prostředí Společně s naší péči a pomocí při každodenních

Více

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY

VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY VYMEZENÍ SLUŽBY PORADNY OBSAH PRAVIDLA 1. Poslání 2. Cíle 3. Zásady 4. Pro koho je služba určena 5. Jaké jsou formy služby 6. Základní informace ke službě 7. Poskytujeme 8. Neposkytujeme 9. Kdy máme otevřeno

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Centrum denních služeb Města Úpice

Centrum denních služeb Města Úpice Centrum denních služeb Města Úpice Národní 1109, 542 32 Úpice IČ: 00278386 mobil: 730 890 643 e-mail: hofmanova@upice.cz 1 POPIS REALIZACE CENTRA DENNÍCH SLUŽEB Identifikátor služby - Zřizovatelem Centra

Více

Popis realizace sociální služby

Popis realizace sociální služby Příloha č. 1 Popis realizace sociální služby I. Přesný název služby Odborné sociální poradenství - 37, zákon č. 108/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů II. Kontaktní údaje CENTRUM DENNÍCH SLUŽEB Mariánské

Více

Statut. Článek I Úvodní ustanovení

Statut. Článek I Úvodní ustanovení Č E S K Á U N I E N E S L Y Š Í C Í C H Statut Center sociálních služeb České unie neslyšících Článek I Úvodní ustanovení Statut Center sociálních služeb ČUN (dále jen CSS) je soubor základních informací

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Popis realizace poskytované služby: Free klub nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62

Popis realizace poskytované služby: Free klub nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62 1. Poslání Popis realizace poskytované služby: Free klub nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, 62 Posláním služby je poskytovat dětem a mládeži v lokalitě Ostrava Kunčičky bezpečný prostor, odbornou

Více