Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.



Podobné dokumenty
Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Získání nápovědy Kliknutím na otazník přejděte na obsah nápovědy.

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Publisher 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

z aplikace Access 2003

Úvodní příručka. Podívejte se na další možnosti Kliknutím na tuto šipku se zobrazí další možnosti v dialogovém okně.

Migrace na aplikaci PowerPoint 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Tlačítka a další prvky vestavěných panelů nástrojů a nabídek (CommandBar) a jejich Control ID ve verzi Excel 2010

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel

Úvodní příručka. Zobrazení nebo přepnutí mezi online účty Kliknutím na identifikátor účtu můžete změnit nastavení nebo přepnout účty.

Pracovní prostředí Word 2003 versus Word 2010

Spuštění a ukončení databázové aplikace Access

Pracovní sešit MS Word pokročilý

STRUČNÝ PŘEHLED MS OFFICE 2007 ANEB CO JE NOVÉHO

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 6. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Pracovní prostředí Excel 2010

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 1. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Grafy opakování a prohloubení Při sestrojování grafu označíme tabulku a na kartě Vložit klikneme na zvolený graf

PowerPoint Kurz 1. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/

Používání u a Internetu

Formátování pomocí stylů

Obsah. Několik slov o Excelu 2007 a Operace při otvírání a ukládání sešitu 15. Operace s okny 27. Kapitola 1

2017 CARAT "New design"

Zá kládní nástávení prostr edí operáč ní ho syste mu Windows 7 á vybrány čh áplikáčí

EXCEL IV. část. 7. Vzorce a funkceuložení, tisk a doplňky 8. Používané zkratky. Zpracoval: Ing. Pavel branšovský. pro potřebu VOŠ a SŠSE

Google Apps. dokumenty 4. verze 2012

MS Office Milan Myšák. Příručka ke kurzu. Milan Myšák

VAŠE NOVÁ APLIKACE NISSAN GROUP EPC PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME

Obsah. Úvod 15 Základní možnosti Excelu 17

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 4. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Tabulkový kalkulátor

SharePoint Online. Vyhledávání Můžete hledat weby, osoby nebo soubory. Vytvoření webu nebo příspěvku

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

PÁS KARET. Autor: Mgr. Dana Kaprálová. Datum (období) tvorby: září, říjen Ročník: sedmý. Vzdělávací oblast: Informatika a výpočetní technika

3 Makra Příklad 4 Access Ve vytvořené databázi potřebuje sekretářka společnosti Naše zahrada zautomatizovat některé úkony pomocí maker.

Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Popis a ovládání. Aplikace 602XML Filler

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

Co je nového v GM EPC

Služby Microsoft Office 365

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

PŘÍRUČKA ZAČÍNÁME IDENTIFIKOVAT VOZIDLO. Obrazovka Identifi kovat vozidlo je první obrazovka, kterou uvidíte při přihlášení k systému Microcat.

EXCEL 2007 grafický manuál

Obsah Úvodem... 5 Co je to vlastně formulář... 6 Co je to šablona... 6 Jak se šablona uloží... 6 Jak souvisí formulář se šablonou...

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Základní nastavení systému Windows 7

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Příručka Vzdělávacího střediska Konero ke kurzu RNDr. Milan Myšák

Formuláře. Téma 3.2. Řešený příklad č Zadání: V databázi formulare_a_sestavy.accdb vytvořte formulář pro tabulku student.

1. Začínáme s FrontPage

1. Otevřete dokument, který chcete číst. 2. Na kartě Zobrazení klikněte ve skupině Zobrazení dokumentů na položku Čtení na celé obrazovce.

Po ukončení tohoto kurzu budete schopni

Tabulkový procesor otázka č.17

Návod na základní používání Helpdesku AGEL

InsideBusiness Payments CEE

Tabulkový kalkulátor. Tabulkový kalkulátor. LibreOffice Calc 12.část

Obsahy kurzů MS Office

Vzdělávání v egoncentru ORP Louny

Práce se souborem EU peníze středním školám Didaktický učební materiál

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010

PowerPoint 2010 Kurz 5, 6

Práce s MS Excel v Portálu farmáře a využití pro stažení dat KN z LPIS a sestav z EPH

ČEZ Distribuční služby, s.r.o. Práce s ceníkem xls.

Klávesové zkratky v aplikaci Excel 2010

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 3. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

Zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT. Kurz MS Excel kurz 2. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/28.

3 Makra Příklad 4 Access Ve vytvořené databázi potřebuje sekretářka společnosti Naše zahrada zautomatizovat některé úkony pomocí maker.

Správa obsahu webové platformy

PowerPoint Kurz 2, 3. Inovace a modernizace studijních oborů FSpS (IMPACT) CZ.1.07/2.2.00/

Osnova, hlavní a vnořené dokumenty

MS EXCEL ZÁKLADY UKÁZKA ŠKOLÍCÍCH MATERIÁLŮ

Předmluva 11 Typografická konvence použitá v knize Úvod do Excelu

Příručka Vzdělávacího střediska Konero ke kurzu Milan Myšák

7. 2 Exporty sestav a dokladů

WORD 2007 grafický manuál

Použijeme-li prostorový typ grafu, můžeme pro každou datovou zvolit jiný tvar. Označíme datovou řadu, zvolíme Formát datové řady - Obrazec

František Hudek. duben Informační a komunikační technologie MS Excel Úvod do Excelu I. Seznámení s pracovním prostředím aplikace MS Excel.

Uživatelské prostředí MS Office 2007

Word Lekce III. a IV.

Microsoft. Access. Tiskové sestavy. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Návod na tvorbu videa pro žáky ZŠ a SŠ zapojených do projektu,,miluji jídlo, neplýtvám! Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

Co je nového v aplikaci PaperPort 12?

742 Jak prohlížet seznam dat pomocí formuláře. další záznamy pomocí formuláře

Základní práce s Excelem 2007

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace.

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

MS PowerPoint ZÁKLADY

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Kontingenční tabulky v MS Excel 2010

Dell Premier. Návod k nakupování a objednávkám

Transkript:

Úvodní příručka Microsoft Excel 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přidání příkazů na panel nástrojů Rychlý přístup Oblíbené příkazy a tlačítka můžou být viditelné, i když skryjete pás karet. Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Zobrazení nebo skrytí pásu karet Pás karet můžete zobrazit nebo skrýt kliknutím na Možnosti zobrazení pásu karet nebo stisknutím CTRL+F1. Správa souborů Soubory můžete otevírat, ukládat, tisknout a sdílet. V tomto zobrazení můžete taky změnit možnosti a nastavení účtu. Přístup k dalším kartám Další karty se na pásu karet zobrazí, když je potřebujete, třeba karty grafu nebo kontingenční tabulky. Získání vizuálních upozornění Sledujte tlačítka akcí, která se zobrazují v listu, a animace znázorňující změny dat. Vytvoření listů Začněte s jedním listem a podle potřeby přidávejte další. Zobrazení místních nabídek Navykněte si klikat pravým tlačítkem na data v listu, grafu nebo kontingenční tabulce. Excel zobrazí příkazy, které jsou relevantní pro tato data. Otevření dialogového okna Kliknutím na ikonu pro otevření dialogového okna zobrazíte další možnosti pro určitou skupinu. Zobrazení popisů s klávesovými zkratkami Pokud radši používáte klávesnici, stisknutím ALT zobrazíte klávesy umožňující přístup k příkazům na pásu karet. Dobrá zpráva nakonec klávesové zkratky, které jste používali dřív, budou pořád fungovat. Změna zobrazení V tom správném zobrazení je práce rychlejší. Můžete si zvolit Normální zobrazení, Zobrazení rozložení stránky nebo Zobrazit konce stránek. Přiblížení nebo oddálení zobrazení Přetažením posuvníku lupy změníte úroveň přiblížení.

Začínáme s Excelem 2013 Prozkoumání pásu karet Pokud používáte Excel 2007 nebo 2010 a znáte pás karet, budete chtít vědět, co se v Excelu 2013 změnilo. Pokud používáte Excel 2003, budete chtít vědět, kde na tomto pásu karet najdete příkazy a tlačítka panelů nástrojů z Excelu 2003. Máme spoustu bezplatných materiálů včetně online školení, které vám pomůžou Excel 2013 zvládnout. Stačí, když kliknutím na otazník v pravém horním rohu nad pásem karet otevřete nápovědu k Excelu. Pokud jste pás karet používali v některé starší verzi Excelu, všimnete si několika změn. Na kartě Vložení jsou nová tlačítka, která vám pomůžou vytvořit grafy a kontingenční tabulky. Najdete zde taky novou skupinu Filtry s tlačítky pro vytvoření průřezů a časových os. Další karty se objeví, když pracujete s určitými prvky, jako jsou grafy a kontingenční tabulky. Tyto karty se taky změnily, abyste snadněji našli, co potřebujete.

Věci, které budete pravděpodobně hledat V seznamu dole najdete některé z běžně používaných nástrojů a příkazů Excelu 2013. Pokud chcete... Klikněte na... A podívejte se na... Vytvořit, otevřít, uložit, vytisknout, sdílet nebo exportovat soubory nebo změnit možnosti Soubor Zobrazení Backstage (klikněte na příkazy v levém podokně) Formátovat, vložit, odstranit, upravit nebo najít data v buňkách, sloupcích a řádcích Domů Skupiny Číslo, Styly, Buňky a Úpravy Vytvořit tabulky, grafy, minigrafy, sestavy, průřezy a hypertextové odkazy Vložení Skupiny Tabulky, Grafy, Minigrafy, Filtry a Odkazy Nastavit okraje stránky, konce stránek, oblasti tisku nebo možnosti listů Rozložení stránky Skupiny Vzhled stránky, Přizpůsobit měřítko a Možnosti listů Najít funkce, definovat názvy nebo odstranit problémy se vzorci Vzorce Skupiny Knihovna funkcí, Definované názvy a Závislosti vzorců Importovat data nebo se k nim připojit, seřadit a filtrovat data, ověřit platnost dat, dynamicky doplnit hodnoty nebo udělat citlivostní analýzu Data Skupiny Načíst externí data, Připojení, Seřadit a filtrovat a Datové nástroje Zkontrolovat pravopis, udělat revize a opravy a ochránit list nebo sešit Revize Skupiny Kontrola pravopisu, Komentář a Změny Změnit zobrazení sešitu, uspořádat okna, ukotvit příčky a zaznamenat makra Zobrazení Skupiny Zobrazení sešitů, Okno a Makra

Použití funkcí bez pásu karet Snadnější přístup k funkcím grafu V Excelu 2013 jsme některé často používané, ale obtížně vyhledatelné příkazy a tlačítka umístili tak, abyste je měli po ruce. Pokud v sešitu vyberete data, zobrazí se tlačítko Rychlá analýza. S jeho pomocí se rychle dostanete k mnoha užitečným funkcím, o kterých jste ani nemuseli vědět, a navíc uvidíte jejich náhled, než se je rozhodnete použít. Můžete sice začít vytvořením doporučeného grafu, přesto ale budete chtít upravit styl a zobrazit data přesně tak, jak potřebujete. Excel 2013 vám tyto možnosti nabízí hned vedle grafu. Stačí, když kliknete na tlačítka Prvky grafu, Styly grafu nebo Filtry grafu a jemně graf vyladíte. Při zadávání dat si můžete všimnout, že Excel vyplňuje hodnoty automaticky, pokud rozpozná nějaký vzor. Pomocí tlačítka Možnosti dynamického doplňování pak můžete udělat další rozhodnutí.

Spolupráce s lidmi, kteří ještě nemají Excel 2013 Dole najdete pár věcí, na které byste měli pamatovat, pokud soubory sdílíte nebo vyměňujete s lidmi, kteří používají některou starší verzi Excelu. V aplikaci Excel 2013 Co se stane? Co mám udělat? Otevřete sešit vytvořený v Excelu 97 2003. Uložíte sešit jako soubor Excelu 2013. Excel otevře tento sešit v režimu kompatibility a nechá ho ve formátu souboru Excel 97 2003 (*.xls). Při ukládání sešitu vás Excel informuje o problémech s kompatibilitou, pokud jste použili nové funkce, které se ve starších verzích Excelu nepodporují. Excel tento sešit uloží do formátu souboru Excel 2007 2013 (*.xlsx), abyste mohli využít všechny nové funkce Excelu 2013. Pokud sešit sdílíte s lidmi, kteří nemají Excel 2013, pracujte dál v režimu kompatibility. Pokud sešit nesdílíte, převeďte ho do formátu souboru Excel 2007 2013 (*.xlsx), abyste mohli využít všechny nové funkce Excelu 2013 (klikněte na Soubor > Informace > Převést). Pokud tento sešit hodláte sdílet s lidmi, kteří používají některou starší verzi Excelu, vyhledejte v sešitu problémy s kompatibilitou (klikněte na Soubor > Informace > Zjistit možné problémy). Než budete sešit sdílet, můžete si prohlédnout problémy a vyřešit je. Uložíte sešit jako soubor Excelu 97 2003. Excel soubor automaticky prověří a ukáže problémy s kompatibilitou u každé nové funkce Excelu 2013, kterou jste použili. Než budete sešit sdílet, posuďte všechny problémy s kompatibilitou a vyřešte je.

Pokročilé funkce Pokud chcete příležitostně zaznamenat makro, můžete použít tlačítko Makra na kartě Zobrazení. Pokud ale budete často vytvářet nebo upravovat makra a formuláře nebo používat řešení XML nebo VBA, budete chtít na pás karet přidat kartu Vývojář. Můžete ji vybrat na kartě Přizpůsobit v dialogovém okně Možnosti aplikace Excel (klikněte na Soubor > Možnosti > Přizpůsobit pás karet). Povolení doplňků dodaných s Excelem Excel 2013 se dodává s několika doplňkovými programy, které vám umožní pokročilou analýzu dat. Jedná se o běžné doplňky Excelu, jako jsou Analytické nástroje nebo Řešitel. Při povolení se doplňky přidají na pás karet. Stačí, když je vyberete v seznamu Spravovat na kartě Doplňky v dialogovém okně Možnosti aplikace Excel (klikněte na Soubor > Možnosti > Doplňky a potom na Přejít). Karta Vývojář se objeví na pásu karet napravo od karty Zobrazení. Pokud používáte Office ve verzi Professional Plus, budete mít taky některé nové doplňky, jako jsou Inquire, PowerPivot pro Excel 2013 nebo Power View. Doplněk Power View má dokonce své vlastní tlačítko na kartě Vložení. Při prvním kliknutí na toto tlačítko se tento doplněk povolí.