Z p r a v o d a j. Obec Skalika.4 bezen 2004

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z p r a v o d a j. Obec Skalika.4 bezen 2004"

Transkript

1 Z p r a v o d a j Obec Skalika.4 bezen 2004 Vážení obané. Dostáváte do rukou další íslo zpravodaje, který naše obec vydává od minulého roku. Podle ohlasu oban spluje vydávání zpravodaje to, co se od nj oekává. Informovat obany o dní v obci, innosti zastupitelstva obce a všech složek v obci. Zpravodaj si rádi petou i naši bývalí obané obce, kteí se z obce odsthovali a do obce se vracejí ke svým rodinám a blízkým. Toto íslo vychází v období vstupu eské republiky do Evropské unie. Prvního kvtna se eská republika stane lenem Evropské unie. Toto datum pedstavuje vyústní tém patnáctiletého procesu pípravy. Vstupem do unie dojde k mnoha zmnám v osobním život oban, ke zmnám v podnicích a institucích. Nkteré zmny se projeví okamžit a jiné postupn bhem nkolika let. Své evropské obanství, platící od 1. kvtna, eši prakticky využijí pi své první úasti ve volbách do Evropského parlamentu ve dnech 11. a 12. ervna. Vstupem do unie se zmní i podmínky financování obecních projekt. Bude možno erpat prostedky z evropských fond. Nebude to však jednoduchá záležitost, žadatelé naopak musí splnit velmi písné podmínky a požadavky v období pípravy i realizace projekt. V souasné dob se na celou problematiku pipravujeme a školíme. Víme, že i naše obec v následujících letech využije možnosti získat finanní prostedky z unie na realizaci nkterých vybraných projekt. O r a v a Karel starosta obce

2 Novodobá historie ást 3 Poátkem kvtna 1945 se kvapem blížilo dunní dl, z ehož bylo patrno, že se blíží fronta. Pes naši obec zmaten prchaly kolony nmeckých okupant a bhem zastávek pálili auta, zbran, ale i ošacení a jiné cenné vci, které bhem ústupu ukradli v opuštných domech. Když Nmci vyhodili do povtí obrovské skladišt munice v opatovském lese, bylo jasné, že je fronta za dvemi. Lidé v obci zaali schovávat potraviny a všechny cenné vci do sklep a rzných kryt, které si narychlo zbudovali. Nkteí dokonce zazdili sklepy s ukrytými vcmi. Poslední Nmci prošli vesnicí 7. kvtna v 8.00 hodin ráno. Byla to eta voják, která na ústupu kladla podél cest miny. Na to doplatili dva chlapci Helibert Glaser (9 let) a Bohuslav Novák (14 let). Chlapci odbhli ke mlýnu podívat se odkud pichází Rudá armáda, ale u sochy p. Marie Novák šlápl na nastraženou minu a následky byly tragické. Novák pišel o nohu a Glaser o oko. Strýc Novákv Ant. Vykopal spchal do Kele pro doktora, ale pi zpátení cest se dostali do pestelky, a když se chtli ukrýt v píkopu vybuchla mina a doktorovi utrhla pravou nohu. Vojáky byl pevezen do Valašského Meziíí, ale Bohuslav Novák bohužel druhý den za velkých bolestí zemel. V hodin pijel od Kele por. Cihlá a oznámil hlídkám, že jsou Rusi již v Keli. V hodin první ruské hlídky dorazily do vesnice. Pivítal je pan B. Mikšánek, který uml rusky a pozval je na hostinu, kterou u Mikšánk mezitím pipravily ženy a dívky. Na cest od Kamence vítali ruské hlídky Fr. Hadaš a lesník Ant. Grygar. Vojáci se nezdržovali, protože se rozpoutala bitva, která s malými pestávkami trvala do pozdních odpoledních hodin. Nmci v potu asi 500 muž zahájili z rzných ástí obce Ústí palbu na Skaliku. Kdyby Nmci do plnoci neodtáhli, byli Rusové odhodláni použít KAUŠE a Ústí srovnat se zemí. Nmeckým granátem byl zabit p. J.Hadaš-výmnká. 61, jinak nebyl nikdo zrann. Konen 9. kvtna Nmecko kapitulovalo a skonila nenávidná válka. Nkolik dní ped osvobozením byl zorganizován revoluní národní výbor, jehož pedsedou byl p. Mikšánek B., místopedsedou Fr. Hadaš, lenové Stržínek Jaroslav. 34, Hejda Bohuslav. 76, Mikšánek Ant.. 17, Zdražil Josef. 2, Novák Ant.. 21, ídící Jiíek František, Andrys Ant.. 6, Kua Emil. 7, Zamazal Ant.. 31, Jurá Ferd Ihned po osvobození se výbor ujal vedení obecních vcí. Pan Mikšánek se však pedsednictví vzdal a pedsedou se stal pan Fr. Hadaš. V obci vznikají tyto strany: Komunistická strana, jejímž pedsedou byl Oldich Tomeka, tesaský mistr, Lidová strana, s pedsedou J. Rekem. 61, Národn socialistická strana, s pedsedou L. Šindelkem, Sociláln demokratická strana, s pedsedou K. Humplíkem st. Teprve když byly vytvoeny politické strany, došlo k reorganizaci místního národního výboru. Jelikož strany nebyly v MNV zastoupeny, došlo 30. srpna 1945 k další reorganizaci. MNV na podklad paritním. Každá strana mla v MNV 3 leny. Jednotlivé kandidáty si každá strana navrhla sama, ti byli všemi hlasy pítomných schváleni.

3 MASOPUST VE SKALICE Sbor dobrovolných hasi ve Skalice každým rokem již tradin poádá vodní medvda a koninovou zábavu s pochováváním basy. Letos podruhé si tyto akce rozdlili na dv víkendové soboty. Osvdilo se, že na jejich pípravu bylo více asu a také se do nich zapojilo více len i nelen. V sobotu 14. února se v hasiské zbrojnici sešlo více než dvacet masek (také zásluhou V.Kunovského ml. a L Hrochové), a medvd samozejm nesml chybt. Doprovázela je skupinka muzikant z Hustope. Nkteré masky byly k nepoznání, a tak alespo jmenujme, kdo se pod nimi skrýval. Byli to R. Hroch, V. Kunovský ml., P. Ováík, L. Hrochová, D. Konar, P. Krasák ml., M. Krasák, K. Ovaík ml., H. Ovaíková, J. Bagarová ml., M. Vinklárková, L. Pavlík, Š. Šnajdrová, J. Klvaa, J. Škuta, R. Kupala, L. Mrhal, K. Váa ml., L. Krasák ml. O. Humplík, M. Peea. O dopravu se starali pan L. Konar st. a pan K. Kubeša. Nálada byla výborná a poasí jim také pálo. Spoluobané je vítali s tradiním oberstvením (slivovika, teplý aj, koblihy, chlebíky aj.). Také darovali vajíka a pispli do hasiské pokladny. Touto cestou jim všem dkujeme. Ukonení masopustu bylo v hospdce u Bagar, kde se masky i muzikanti naveeeli a ješt si spolen zazpívali a zatancovali. Tato akce se opravdu vydaila a lenové výboru dkují všem zúastnným, že obtovali svj volný as a dokázali si sami ze sebe udlat legraci, aby pobavili ostatní. V sobotu 21. února, zrovna když vrcholily pípravy na koninovou zábavu spojenou s pochováváním basy, byl z Dolních Tšic ohlášen požár seníku. lenové našeho sboru tam dorazili jako první a byla zde použita naše technika. (erpali vodu z pehrady do cisteren, které pak byly pevezeny k místu požáru). Pi zásahu bylo celkem 8 len, nejvíce hodin zde pomáhali hasit Dušan Konar a Michal Krasák. Požár vypukl v hodin a uhašen byl ve 2.30 hodin následujícího dne. V té dob probíhala v sokolovn již zmínná koninová zábava. K tanci a poslechu hrála hudební skupina GRACIA z Hutiska. Rodinné trio (otec, matka a syn) opravdu hrálo bezvadn a tak nálada v sále byla výborná. Také tombola byla velmi bohatá a to díky sponzorm, kteí do ní v hojné míe pispli. Dkujeme. Také oberstvení na ob akce tradiní smaženice a zabijakový guláš nesmly chybt. O to se postarali K. Ovaík st., M. Cifr st. a V. Kunovský ml. Po plnoci došlo k tolik oekávanému pochovávání basy. Pan fará (Jarek Vozák) se svými ministranty (D. Konar, M. Krasák a. J. Klvaa) se ped pihlížejícími s basou dojemn louili a pan fará lechtivou formou, plnou vtipných narážek ve smutení ei, vzpomnl nejdležitjší události v obci za minulý rok. Poté se všichni pozstalí se slzou v oku s basou rozlouili na její poslední cest. Zábava mohla pokraovat až do brzkých ranních hodin, což by za starých as už nešlo. O tom ví své naši starší spoluobané.

4 Oslavy sv. Floriána A na závr ješt vzpomeme, že již brzy bude jedno dležité výroí pro všechny hasiské sbory. 4. kvtna r. 304 byl svržen s mlýnským kamenem na krku do eky Enže (dnes msto Lorch v Rakousku) kesanský vojenský úedník Florián. Tedy ped 1700 lety. Postava ve zbroji ímského vojína s meem a korouhví, vylévající vodu z vdra na hoící dm v pipomínce toho, že prý kdysi svou modlitbou odvrátil plamennou zkázu to byl svatý Florián, ochránce v nebezpeí ohn, vody a války, patron hasi, kominík a zedník. K zajímavostem patí i jeden z boních oltá ve staromstském kostele sv. Jakuba v Praze. Jako jeden z mála je zasvcen sv. Floriánovi. Obraz sv. Floriána se díve objevoval na obecních peetidlech, mstských branách, kostelních vžích a zvonikách, jeho sochy se stavly na návsích a námstích. V samotné církvi nebyl nikdy pedmtem rozsáhlého kultu a jeho uctívání bylo rozšíeno zejména mezi venkovským lidem. Na Hané ješt v minulém století hlásil ponocný: Chval dobrý duch Hospodina a Ježíše, jeho syna. Odbila desátá hodina, milý svatý Floriáne, tohoto msteka patrone, chra nás od ohn. Jana Bagarová, kroniká SDH Skalika Plán akcí SDH Skalika Bezen: - lenská schze (zhodnocení innosti a píprava plánu innosti na rok 2004) školení zásahové jednotky spojené s prohlídkou HZS Hranice Duben: - v rámci jarního úklidu sbr železného šrotu - námtové cviení mezinárodní oslava úmrtí sv. Floriána Kvten: - zahájení soutží v požárním sportu - píprava hasiského auta na technickou prohlídku zájezd na sv. Hostýn u píležitosti oslav sv. Floriána l. kolo soutže v požárním sportu kácení máje ervenec-srpen: - oprava hasiské zbrojnice (vybudování sociálního zaízení)

5 Plán kulturn-spole spoleenských enských akcí na rok 2004 v naší obci Leden: Únor: Bezen: Duben: Kvten: erven: ervenec: Srpen: Záí: íjen: Listopad: Prosinec: 24.1 Dtský maškarní karneval Ples TJ Sokol Skalika Divadlo Dámský krejí Tíkrálové putování 1.2. Turnaj ve stolním tenise 6.2. lenská schze TJ Sokol Skalika Vodní medvda Pochovávání basy 8.3. Pednáška na téma léivé byliny v našem okolí a jejich použití Pednáška na téma cesta na ostrov drak Výlet na bazén TJ SOKOL Mezinárodní oslava úmrtí sv. Floriána Soutž v orientaním bhu Medvdí stezka TJ SOKOL 1.5. Zájezd na sv. Hostýn SDH Skalika kolo soutže v požárním sportu 8.5. Den matek hod. sokolovna Skalika Turnaj šachových družstev v sokolovn Kácení máje Slavnostní otevení kaple Vítání obánk Dtský den Sokol Skalika 3.7. Turnaj ty obcí ve fotbale (veer tanení zábava) Výlet na kolech 4.9. Turnaj v nohejbale na víceúelovém hišti Trampský mlýn Beseda s dchodci Výlet na bazén Lucerniková slavnost MŠ Skalika Mikulášská nadílka základní a mateské školy Mikulášská a vánoní besídka ÚSP Vánoní besídka základní a mateské školy

6 Zpráviky z naší školiky ky Dnes Vám chceme napsat, jak jsme se mly na našem maškarním karnevalu v sokolovn. No, co Vám budeme povídat, zkrátka bylo to príma. Maminky upekly spoustu dobrot a pipravily obložené chlebíky. Paní uitelky vyzdobily sál našimi krásnými obrázky a rznými ozdobami a vystavily na pódiu ceny z tomboly. Po obd to vypuklo. Spousta nádherných masek ádila na parketu pi hudb, kterou pouštla paní Pavelková. Soutže se stídaly s tancem a hrami. Když nastal as pro rozdávání tomboly, tlaila se nás pod jevištm spousta. Nikdo neodešel s prázdnou. Vždy bylo více než 300 cen. Chtly bychom podkovat všem maminkám za as, který vnovaly píprav karnevalu a za dárky do tomboly. Naše milé maminky, bez Vašich zlatých rukou a laskavých srdíek bychom se neobešly. Dkujeme také všem našim dosplým kamarádm, kteí na nás nezapomnli s finanním i vcným darem. Byli to: Skalagro, a.s. Skalika, Sbor dobrovolných hasi Skalika, Obecní úad Skalika, TJ Sokol Skalika, pan íhala, pan Hrbáek, pan Kamas, pan Valuch, paní Hrušková, pan Baštán, pan David a Trampské sdružení Skalika. Tak ahoj za rok zase na karnevalu. Dti ZŠ a MŠ Skalika A co se u nás ješt dje? I letos jezdíme, my dti ze školy a ze školky, na plavecký výcvik do Perova. Zaínáme hned po Novém roce a koníme, až když zane opravdu jaro. V únoru pišli do naší školy k zápisu budoucí prváci. Bylo jich z Ústí 7 a ze Skaliky také 7. Každý školáek dostal jako upomínku na tento slavnostní den malý dáreek. V dob masopustu ožila celá školní budova jásotem a tancem maškar. Dti si pod vedením paní uitelky pipravily drobné pohoštní. Zaátkem bezna navštívily dti ze školy divadelní pedstavení v Novém Jiín Neználkovy píhody. Nyní piln kreslíme, jak ve škole, tak i ve školce, obrázky do soutže Požární ochrana oima dtí. V minulých letech naše dti pravideln obsazovaly pední místa v této soutži. Ve školce nás eká na konci bezna zápis nových dtí, našich nových kamarád. Pejeme Vám všem krásné jarní dny, které urit pijdou, až vyneseme Morenu ze vsi. Zpt si pineseme jarní léto vtviku s mašlikami. Která potvrdí píchod jara. Kdybyste nás potkali, mžete se pidat.

7 U S N E S E N Í ze schze zastupitelstva obce Skalika, ka, konané dne 25. února 2004 v hod. v salónku hospdky u Bagar Zastupitelstvo obce Skalika bere na vdomí: - zprávu starosty obce o kontrole minulého usnesení - trvá úkol pro starostu zjistit možnost pevodu místní kaple v ÚSP vetn parcely p.. 10 do vlastnictví obce v zákonné lht. Ostatní body splnny. - informaci starosty o zveejnní zámru obce na prodej parcel p.. 215/3-215/10 v k.ú. Skalika u Hranic pod garážemi akciové spolenosti Skalagro a.s. Skalika - informaci starosty o zveejnní zámru obce na prodej parcel p a p v k.ú. Skalika u Hranic, na kterých je postaven rodinný dm OKAL.p. 138 ve vlastnictví akciové spolenosti Skalagro a.s., Skalika - informaci starosty o pipravovaném vydání zpravodaje obce. 4 - informaci o postupu prací na zmn územního plánu obce Skalika. 1 - informaci starosty o neutšené situaci na úseku vedení obecní kroniky 2. Zastupitelstvo obce Skalika po projednání schvaluje: /ZO pedložený návrh rozpotu obce na rok 2004 ve výši píjm a výdaj v ástce 4, ,- K a realizaci všech akcí zaazených v rozpotu v celkové výši 2, ,- K dle písemného návrhu /ZO pedložený návrh na vykoupení pozemk pro stavební místa v lokalit u vtrného mlýna za celkovou cenu ,- K a ukládá starostovi zajistit zpracování znaleckých posudk a kupních smluv s majiteli pozemk v souladu s pedbžnými dohodami o prodeji z /ZO pedložený návrh na vykoupení pozemk pro stavební místa v lokalit u mateské školy za celkovou cenu 1, ,- K a ukládá starostovi zajistit zpracování znaleckých posudk a kupních smluv s majiteli pozemk v souladu s pedbžnými dohodami o prodeji z /ZO prodej pozemk p zastavná plocha a p ostatní plocha v k.ú. Skalika u Hranic za cenu ,- manželm Ladislavu Loukotovi, nar a Magdalén Loukotové, nar , oba bytem Skalika /ZO prodej pozemku p.. 215/8 zastavná plocha v k.ú. Skalika u Hranic za cenu 1.000,- K manželm Karlu Oravovi, nar a Jarmile Oravové nar , oba bytem Skalika /ZO prodej pozemku p.. 215/3 zastavná plocha v k.ú. Skalika u Hranic za cenu 1.050,- K manželm Dušanu Konarovi, nar a Ivet Konarové, nar , oba bytem Skalika /ZO prodej pozemku p.. 215/7 zastavná plocha v k.ú. Skalika u Hranic za cenu 1.100,- K manželm Jiímu Mrukviovi, nar a Milad Mrukviové, nar , oba bytem Skalika /ZO zámr obce na prodej budovy bývalé základní školy.p. 66 na parcele p.. 39 vetn parcely zastavná plocha p.. 39 a dvou zahrad p.. 40 a 41, to vše v k.ú. Skalika u Hranic pes realitní kancelá za navrženou cenu ,- K

8 9-2004/ZO vytvoení 5 pracovních míst na veejn prospšné práce v obci na dobu 6 msíc z ad uchaze o zamstnání vedených na úad práce /ZO pedložený návrh zpsobu úhrady kupní ceny za pozemky v lokalitách u MŠ a u vtrného mlýna /ZO prodej pozemku p.. 215/6 zastavná plocha v k.ú. Skalika u Hranic za cenu 1.150,- K panu Václavu Kunovskému, nar , bytem Skalika. 117, /ZO prodej vyazeného nábytku z kanceláí obecního úadu a povuje starostu a místostarostu obce stanovením prodejní ceny tohoto nábytku 3. Zastupitelstvo obce Skalika ukládá: - starostovi obce zajistit sepsání smluv na prodej pozemk a podání návrh na vklad do katastru nemovitostí podle bodu 4-7 dnešního usnesení - starostovi obce ešit pipomínky z dnešního jednání - starostovi obce zajistit oznamování termín schzí zastupitelstva, výbor a komisí prostednictvím ové adresy, nebo SMS zprávami - starostovi obce zajistit v nejbližším možném termínu nového kronikáe obce Akce zaazené azené do rozpotu OV - oprava kola ,- K - kanalizaní ád ,- K 3326 kulturní památky oprava kapliky u Šindelkového ,- K 3419 ostatní tlovýchovná innost píspvek Sokol Skalika ,- K - píspvek Sokol Ústí 3.000,- K - dtské hišt ½ náklad ,- K - dresy TJ Sokol Skalika ,- K bytové hospodáství oprava koupelny Stržínková ,- K 3631 veejné osvtlení - osvtlení Porubský ,- K 3699 budova pošty - oprava a malba chodby ,- K oprava vstupních dveí ,- K 3745 pée o vzhled obce - doplatek na VPP pi zamstnání 5 pracovník ,- K 5512 požární ochrana - oprava has. auta ,- K 6171 innost místní správy zástavbová studie ,- K - zamení, smlouvy na výkup pozemk ,- K - nátr stechy OÚ ,- K - zakoupení poítae obec ,- K - písp. ÚSP Skalika oprava kaple ,- K - výkupy pozemk 1, ,- K - oprava topení v ZŠ ,- K CELKEM ZA AZENO 2, ,- K Pebytek hospodaení z minulých let ve výši 1, ,32 K prozatím do rozpotu není zapojen.

9 Informace z ÚSP Skalika Nový rok se již dávno pehoupl (jak ten as letí) a roní doba se, a se to zatím nezdá, blíží nezadržiteln k jaru. Je to as, který snad každý z nás toužebn oekává. I naše dvata, která se v zim rozhodn nenudila, se na jaro tší. S jarem se totiž blíží i nové aktivity, které každoron pro naše klientky pipravujeme. Na tomto míst bych ale rád krátce vzpomnl akcí zimních. Poádali jsme Mikulášskou besídku, na kterou jsou zváni i rodie našich dtí a ostatní veejnost, uspoádali jsme již tradiní spolenou štdroveerní veei v ústavu. Samozejm se u nás také nadlovalo. Konalo se tradiní rozlouení se stromekem. Vystupoval u nás kouzelník z Brna se svým zábavným programem. Byli jsme na diskotékách v Keli a konalo se nkolik setkání celých oddlení pi spolené oslav narozenin klientek. V souasné dob (11.3.) na konec zimy a uvítání jara jedou naše dvata na maškarní ples do ÚSP Zašová. To je ústav jako náš, jen s tím rozdílem, že se jedná o ústav chlapecký, což práv naše dvata velmi vítají. Je jich hodn, co se tší na setkání se svými galány,nebo jen kamarády. Na tento ples jezdí i naše pracovnice. Setkávají se tu s pracovnicemi zaízení v Zašové. Po té budou následovat akce, které poádáme tradin a které hodláme konat i letos. O našich akcích informujeme na našich webových stránkách, které má ústav již tvrtým rokem a jejichž adresa je ( to pro eventuální zájemce a majitele onoho vynálezu zvaného internet) Pro ostatní se pokusím uvést krátký pehled. Tak zaprvé se úastníme v prbhu celého roku velké spousty výstav a prezentací našich prací na veejnosti. Vzpomenu nap. trvalou výstavku v Cafébaru v hranickém zámku, trvalou výstavku ve kvtináství u Bureš na námstí v Hranicích, trvalou výstavku v Olomouci v zaízení charity Betánia. Krom toho jsou poádány výstavní akce jednodenní nap.vánoní jarmark v prostorách hranického zámku, ale i výstavy déletrvající nap. nyní se budeme spolupodílet s ostatními vystavovateli na výstav v hranické galerii M+M (u malého nádraží) s velikononí tématikou. Pro tyto výstavy a akce je teba zajisti velké množství výrobk, takže naše dvata se mají co init. Krom toho uskuteujeme pes rok nkolik rekreací. V pehledu uvádím rekreaci na Žárském potoce v zaízení Relaxa, rekreace na brnnské pehrad, ty jsou tradiní a jezdíme na n každoron, krom toho jezdíme na rekreace, které nabízí rzné agentury. Byli jsme ve Špindlerov Mlýn, na Rejvízu, v penzionu Orlíek u Okoe a dalších. Tak i letos plánujeme podobnou rekreaci, zatím však nejsme rozhodnuti. Krom výstav a rekreací se úastníme velké spousty akcí poádaných rznými sdruženími a partnerskými ústavy.ve zkratce vyjmenovávám Divadelní Perov pehlídka divadel ÚSP,zde již nkolik let vystupujeme, Mosty Perov, Fimfárum v Olomouci, jezdíme na Plumlovskou pehradu, kde je poádán program pro handicapované, úastníme se sportovních dn. Jsme aktivn úastni na prezentacích ÚSP nap. na výstavišti Flora v Olomouci, loni jsme se poprvé prezentovali na výstavišti v Brn, jezdíme na návštvy do partnerských ústav Albrechtice, Zašová, Litovel, Nové Zámky, Rokytnice, Kokory. Jezdíme se svým vystoupením do ústav a domov dchodc. Jsme rádi, že jsme zváni na akce poádané ve Skalice. V letošním roce navážeme na 1.roník Národních her handicapovaných, které jsme loni poádali v Brn na hrad Špilberk. Tyto hry se velmi zalíbily manažerm BVV Brno a byla nám nabídnuta možnost poádat tyto hry v rámci mezinárodní výstavy Mefa a Rehaprotex, což je výstava zdravotní techniky a kompenzaních pomcek pro postižené. Tyto hry poádá ÚSP Skalika pod záštitou Asociace ÚSP R ve spolupráci SK Špilberk a pod patronátem primátora msta Brna. Pokud vše vyjde, bude se jednat o významnou akci na kterou jsou zváni úastníci z celé R. Mgr. Nmec Antonín, editel ÚSP

10 Informace z obecního úadu - V souasné dob pokraují práce, související s výkupem pozemk pro stavební místa v lokalitách u vtrného mlýna a u mateské školy. Je zpracováno geometrické zamení pozemk a vytyení v terénu. Na základ geometrického plánu se pipravují kupní smlouvy a znalecké posudky. Je pedpoklad, že tyto práce budou hotovy nejpozdji do 15. dubna a v tomto období dojde k podpisu smluv a úhradám koupených pozemk podle schválených kritérií zastupitelstvem obce. Po výkupu pozemk bude zadáno zpracování zástavbové studie a v návaznosti na to pak zpracování projekt výstavby inženýrských sítí. Tyto podklady budou nutné pro žádosti o dotace na výstavbu inženýrských sítí v píštím roce. - Souasn s výkupem pozemk probíhají práce na zmn územního plánu obce. 1, jejíž podstatou je zalenní vykoupeného území u mateské školy do zastavitelného území obce. Navrhujeme, aby toto území bylo zalenno jako území obytné isté a pouze pro výstavbu rodinných domk. - Do je splatný poplatek ze ps na rok Poplatek se platí dle schválené OZV. 2/2003 ve výši 100,- K za jednoho psa a 150,- K za každého dalšího psa. O dalších podrobnostech placení poplatku, obzvlášt o osvobození od poplatku, je možné se informovat na obecním úad. - Pipomínáme obanm, že v období jarních prací na zahrádkách a úklidu zahrad a prostranství ped domy je možno odpad shromažovat na pechodnou skládku u istiky odpadních vod. Na tuto pechodnou skládku není možno ukládat nebezpený odpad, plasty, popel a podobný materiál. Skládka slouží pouze jako pechodné uskladování odpad ze zahrad. - V tchto dnech jsme obdrželi potvrzenou zprávu o piznání dotace ve výši ,- K na vybudování dtského hišt na sokolské zahrad. Souástí této akce bude i oprava zpevnné plochy (taneního parketu) a vybudování zázemí pro letní akce u sokolovny (udírna). Celá akce by mla být realizována nejpozdji do konce ervna letošního roku nákladem ,- K - Za nkolik dn budeme slavit svátky velikononí. Tak, jak se pipravujete na tyto svátky doma, chceme aby i celá obec byla pipravena a uklizena. Víme, že se nám to s pomocí pracovník na veejn prospšné práce podaí. Od 1. dubna bude po dobu 6 msíc obec zamstnávat celkem 5 pracovník.

11 Oprava kaple v areálu ÚSP pro mládež a dosplé V posledním ísle jste se dozvdli, které práce na oprav byly už udlány. Dnes bychom Vás rádi informovali o tom, jak bude oprava pokraovat dále. Dne 4. února jsme navštívili osobn sestiky na Velehrad. Setkání se zúastnila vrchní sestra Václavka Dudová z Brna, sestra pedstavená Nmcová a ostatní sestiky, které psobily ve Skalice. Velice se jim líbilo dílo, do kterého jsme se pustili. Všechny se již tší na otevení kaple po oprav a pozdravují všechny obany ze Skaliky. Pesto, že už nejsou majiteli ÚSP a kaple, mají velkou radost z toho, že se o kapliku spolen s ÚSP a obcí staráme. V nejbližší dob zabudujeme nové vstupní dvee, které vyrobil p. David René. Za vstupními dvemi bude osazena okrasná míž, kterou vyrábí firma Drátný program Andrys-Bagar ve Skalice. Potom bude následovat oškarábání staré malby a vnitní omítky bude provádt pan Šumšala Radek. Pi tchto pracích budeme potebovat pomoc hlavn od dchodc bhem dopoledních hodin. Po omítkách bude následovat položení vnitní dlažby (Taurus), která bude i v sakristii. Pesbitá bude z mramoru, který nám daroval p. fará z Kele. Kr bude obložen sádrokartonem. Po zaschnutí omítek bude následovat v týdnu od 26. dubna malování. Malování je zajištno u firmy Zezulka z Dolní Bevy. V týdnu po 3. kvtnu je smluvn zajištno osazení obtního stolu a ambonu. Po této práci bude následovat úklid v kapli. Pi této práci budeme potebovat pomoc více mladších žen. Po úklidu by pak mohly být opt slouženy mše svaté v kapli. Od konce bezna až do celkového úklidu nebudou v kapli mše svaté. Dkujeme za pochopení. ÚSP zane v nejbližším období s venkovními omítkami. I na tchto pracích se budeme podílet brigádnicky podle poteb dodavatele. Z uvedeného pehledu je zejmé, že nás eká ješt mnoho práce. Víme, že s pomocí oban a složek v obci se nám podaí opravy dokonit v termínu tak, aby slavnostní otevení a posvcení kaple po rekonstrukci mohlo být uskutenno podle plánu 12. ervna v odpoledních hodinách. Úast na slavnostním svcení pislíbil pan biskup Josef Hrdlika. V dalším ísle vás seznámíme s tím, kolik nás stála celá rekonstrukce, kolik se vybralo na sbírkách, kolik jsme dostali dar od oban a sestiek a kolik financí vnovala obec a ÚSP. Ješt jednou dkujeme všem, kteí doposud pomohli jak finann, tak i brigádn na oprav a víme, že se zúastníte i závrených prací v letošním roce. Za výbor pro opravu kaple: František Liška

12 J U B I L A N T I Duben: Ovaíková Dana, let Janda Stanislav let Stržínková Božena let Váa Mojmír let Kašpar Josef let Kvten: eháková Jarmila let Liška František let Pavlík Jaroslav let Vinklárek Antonín let erven: Štpánová Anna let Havran Vlastimil let Jurá Antonín let Burianová Marie let Mrhalová Marie let Rozlosování soutže TJ SOKOL ÚSTÍ - MUŽI "A" kolo datum den soupe hod. odjezd skóré body SO FK Hodolany V NE Zlaté Hory D SO Šternberk V NE Vápenná D NE Brodek V ST Hluboky V NE Kralice D NE Konice V ST Jeseník D NE Protivánov D SO Litovel V NE Blkovice D SO Mikulovice V : NE Šumperk D NE Dolany V

13 Rozpis fotbal - Jaro 2004 TJ SOKOL SKALIKA Datum den as utkání kolo výsledek Hustopee Ne Skalika So Radslavice - Skalika Ne Skalika - Drahotuše Ne Blotín B - Skalika Ne Skalika - Opatovice So Hor. Újezd - Skalika 19 Skalika - Dukla Ne Hranice Ne Žákovice - Skalika Ne Skalika - ernotín Ne Ústí B - Skalika 12 Skalika - Horní Ne Ntice 13 Po nároné zimní píprav sehráli fotbalisté nkolik pípravných utkání, kde si vedli se stídavými úspchy. Nutno dodat, že všechny byly hrány se soupei z vyšších tíd. Nový trenér družstva Milan Švenda se zamil zejména na zlepšení fyzické kondice. Pístup hrá se ve vtšin pípad zlepšil, a tak všichni doufáme, že se to projeví i na výsledcích jarní ásti soutže. K posílení hráského kádru sice nedošlo, ale i tak lze pomýšlet na vylepšení souasného místa v tabulce. Na tvrtý tým tabulky ztrácíme pouze ti body. Cílem je udržení se v horní polovin. V pípravce mladých fotbalist, která je v Ústí, došlo k pihlášení tch nejmenších fotbalist, mnohdy ješt pedškolního vku, do soutže. Pro budoucnost fotbalu je to jist píslib, nebo místních hoch tam chodí hrát hodn. Trénují dvakrát týdn, a to v úterý a pátek. Vzhledem k velkému potu kluk, asi dojde k rozdlení tréninku na mladší a starší. Dkuji touto cestou všem rodim, kteí své ratolesti pouštjí a navíc i vozí na tréninky i utkání.

14 V sobotu bylo odehráno poslední kolo okresního peboru v šachu. Výhrou v pomru 4,5: 0,5 nad Sokolem Hranice C, si zástupce našeho regionu TJ Sokol Skalika zajistil první místo v soutži. To zajišuje postup do krajského peboru, a tak se zde podaí tuto soutž udržet. Nejúspšnjším hráem soutže se stal Milan Orava z družstva Skaliky, který na druhé šachovnici získal 100% bod. Pro skalické šachy to znamená návrat do této soutže po více než patnácti letech. Pro udržení pipravují posílení hráského kádru, aby v této soutži setrvali i v píštích letech. Šachy v okrese jsou na mnohem nižší úrovni než v okresech jako jsou Vsetín a Kromíž, a tak výkonnostní rozdíl je jako by družstvo ve fotbale postoupilo z okresní soutže do 1 B tídy. Pro zabezpeení budoucnosti se otevel kroužek pro mladé šachisty, kteí se schází každou stedu v hod v salónku u Bagar. Potšující je skutenost, že si zde pijdou zahrát šachy i lidé jen tak pro zábavu a tak doufáme, že budoucnost šachu ve Skalice bude mít své pokraovatele. Tabulka okresního peboru: Body Partie 1. TJ Sokol Skalika TJ SK Perov B TJ Sokol Radslavice 6 10,5 4. TJ Spartak Perov B TJ Sokol Hranice B TJ Sokol Hranice C 2 5,5 Nový zpsob informování oban an Na základ pipomínek oban k fungování místního rozhlasu pipravuje obecní úad nový zpsob informovanosti oban o dležitých vcech.. Informování oban místním rozhlasem má své nedostatky. Hlavn v zimním období, kdy se obané vtšinou zdržují v domácnostech, rozhlas v nkterých místech není slyšet. Rovnž ne všichni obané jsou v dob hlášení doma, a z toho dvodu pak rozhlas neslyší. Proto chystáme informovat obany prostednictvím SMS zpráv na mobilní telefony, nebo ovými zprávami na poítae. Žádáme proto obany, kteí chtjí být o nkterých dležitých vcech informováni mimo rozhlasem i tímto novým zpsobem, aby v co nejkratší dob poskytli své íslo mobilního telefonu nebo e- mailovou adresu na obecní úad ve Skalice. ísla mobilních telefon nebudou nikomu sdlována.

15 Firma Andrys-Bagar se zabývá pedevším výrobou stojan a regál z drát s povrchovou úpravou komaxitem. Pehled vyrábných druh je uveden na webových stránkách. Mimo tchto prací je možné se domluvit na zhotovení stojan, regál, pípadn jiných výrobk z drátu na zakázku. V pípad zájmu je možno se kontaktovat s majiteli firmy osobn.

Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar

Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar Zastupittelstvo obce po projednání vzalo na vdomí: kontrolu minulého usnesení vzdání se funkce lena zastupitelstva

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Zápis. ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne v sále bohunické radnice Dlouhá 3

Zápis. ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne v sále bohunické radnice Dlouhá 3 Zápis ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne 09.03.2011 v sále bohunické radnice Dlouhá 3 Pítomni: dle prezenní listiny Zasedání ídil starosta M Brno-Bohunice Ing. Miloš Vrážel,

Více

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Strana 1 (celkem 7) 29.1.2007 Obsah: Základní údaje platné pro školní rok 2006/2007...3 Charakteristika školní družiny...3 Kde nás najdete...3 Vybavení

Více

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání zastupitelstva obce Skrchov. 26 konaná dne 2. 9. 2008 Schze se konala v budov obecního úadu, zahájena

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Usnesení. 35 Zastupitelstvo msta bere na vdomí pehled plnní usnesení ze dne 11.12.2006 a bere

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE 6. 12. 2010 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelá obecního úadu Poet zastupitel: 9 Pítomni: 8 - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006 Usnesení. 456 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 09.05.2006. Usnesení. 457 Rada msta rozhodla uzavít Dohodu o spolupráci pi zajištní zptného

Více

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu nestaíme ani na chvíli pozastavit. Ješt jsme se nestaili

Více

MAESTRO CLUB Kolovraty Obanské sdružení sportovní klub

MAESTRO CLUB Kolovraty Obanské sdružení sportovní klub Zpráva o innosti klubu za období leden duben 2007 sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty lenská základna Ke 15.4.2007 má náš klub 59 len (24 žen a 35 muž). V tomto období se novým lenem stal (v závorce

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006 Usnesení. 522 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 22.05.2006. Usnesení. 523 Rada msta Vimperk rozhodla uzavít Dodatek.1 ke smlouv o dílo.05/06

Více

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin.

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. Program: 1. Zahájení. 2. Schválení programu. 3. Základní a Mateská škola

Více

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 17. 5. 2010 v kancelái

Více

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2009

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2009 Junák svaz skaut a skautek R Stedisko 52101 Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem Základní informace o stedisku Adresa stediska: Junák svaz skaut a skautek R Stedisko Fr. Barvíe Tebechovice p.o. Na Stav

Více

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka:

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka: Uební plán: Tabulace uebního plánu pro 1. stupe: roník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace eský jazyk 9 10 9 8 8 44 35 Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007 Usnesení. 533 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 14.05.2007. Usnesení. 534 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo, jejíž pedmtem je veejná

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. TIMUR, o. s. seznámení s výsledky dotazníkového šetení Spokojenost oban s místním spoleenstvím

Více

Javornický obasník tiskovina Obecního úadu Javorník. Povoleno pod.j. 144/91, registrovaná znaka RK OkÚ 4/R 14 z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr.

Javornický obasník tiskovina Obecního úadu Javorník. Povoleno pod.j. 144/91, registrovaná znaka RK OkÚ 4/R 14 z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. Zdenk Bouška. íslo vydání 1/2008. Toto íslo vyšlo v únoru 2008. Cena 24 K na rok. Z jednání Zastupitelstva obce Javorník Zasedání dne 17.12.2007 1. Plnní rozpotu obce v

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Usnesení. 332 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 26. 3. 2007. Usnesení. 333 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu vleky Brloh sestávající

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 08.01.2007 Usnesení. 1 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 28. 12. 2006. Usnesení. 2 Rada msta schvaluje Program prevence kriminality Partnerství 2007

Více

NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO,

NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO, NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO, 30.10.2006, Vsetín HODNOCENÍ AKCE Na konferenci se telefonicky a e-mailem pihlásilo

Více

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky K 1 000 K Píjmy: Da z píjmu fyz.osob.závislá innost 516 885,43 950,00 54,41% Da z píjmu fyz.osob

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

Z p r a v o d a j ------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika.

Z p r a v o d a j ------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika. Z p r a v o d a j ------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika.5 ervenec 2004 Vážení obané. Obdrželi jste do rukou další íslo zpravodaje,

Více

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty Pítomni: Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 14. 5. 2014 v

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta.

Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne 7.3.2005 od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Program: 1. Program. 2. Schválení programu. 3. Rozbor hospodaení za rok 2004. 4. Rozpoet

Více

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2008

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2008 Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 28 Základní princip útování v úetní jednotce SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov, IO: 46789812, je

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007 Usnesení. 180 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 19.02.2007. Usnesení. 181 Rada msta souhlasí s vyhrazením 5 parkovacích míst v ulici Pivovarská,

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více

Zápis a usnesení13. zasedání ZO, které se konalo 30.10.2007 od 17.30 hod. ovovatelé zápisu: p. Novotný a p.aizner pítomni viz prezenní listina,

Zápis a usnesení13. zasedání ZO, které se konalo 30.10.2007 od 17.30 hod. ovovatelé zápisu: p. Novotný a p.aizner pítomni viz prezenní listina, Zápis a usnesení13. zasedání ZO, které se konalo 30.10.2007 od 17.30 hod. ovovatelé zápisu: p. Novotný a p.aizner pítomni viz prezenní listina, omluven p.panak V úvodu požádala starostka zastupitele o

Více

TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003

TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003 TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003 ERVEN 2003 Vážení spoluobané, jaro už je tu a s ním i další íslo Telnického zpravodaje. Od minulého ísla nastaly urité zmny. Toto i další ísla budete i nadále dostávat do svých

Více

komunitní,integraní a spoleensko-kulturní vzdlávání a výchovy sociální a terapeutické

komunitní,integraní a spoleensko-kulturní vzdlávání a výchovy sociální a terapeutické Doba, kdy rodie trvale peují o malé dti jim asto pináší sociální izolaci, ztrátu jistoty a dvry ve vlastní schopnosti. Chceme nabídnout rodinám komunitní prostedí s možností setkávání, spolupráce, vzdlávání,

Více

O putovní pohár starostky m stského obvodu Pustkovec v požárním útoku

O putovní pohár starostky m stského obvodu Pustkovec v požárním útoku Sbor dobrovolných hasi Pustkovec, 708 00 Ostrava-Pustkovec Soutž O putovní pohár starostky mstského obvodu Pustkovec v požárním útoku zaazena do Extraligy R v požárním útoku Moravskoslezského poháru v

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006 Usnesení. 544 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 29.05.2006. Usnesení. 545 Rada msta souhlasí s umístním pedzahrádky ped provozovnou Desperado

Více

!"#$%&#' () ""*'*"#$% +!!", #$% &'%%% -. /0*1*"#$%$120# () ()! *( 56 789 :) 4* ; / ; ) $*

!#$%&#' () *'*#$% +!!, #$% &'%%% -. /0*1*#$%$120# () ()! *( 56 789 :) 4* ; / ; ) $* !"#$%&#' () ""*'*"#$% +!!", #$% &'%%% -. /0*1*"#$%$120# () ()! *( " +,) - *(. - *( 3 " (/ 0(1 1 4 -) 2.3 4( 789 :) -< 47 V souvislosti s ustanoveními nového obanského zákoníku zaíná výbor pipravovat nové

Více

VII. ro ník FLORBALOVÉHO TURNAJE ST EDO ESKÝCH ZÁKLADNÍCH #KOL

VII. ro ník FLORBALOVÉHO TURNAJE ST EDO ESKÝCH ZÁKLADNÍCH #KOL VII. ročník FLORBALOVÉHO TURNAJE STŘEDOČESKÝCH ZÁKLADNÍCH ŠKOL Základní!kola Bene!ov " Jiráskova 888, S-trio SP# Bene!ov, Sport " hobby Bene!ov, Kony Video, Squash Trio, SK Florbal Bene!ov a St edo eský

Více

CH L U M S V A T É M A Í. Usnesení. Z 5. Veejného zasedání obecního zastupitelstva Chlumu Svaté Maí konaného dne 3.12.2007

CH L U M S V A T É M A Í. Usnesení. Z 5. Veejného zasedání obecního zastupitelstva Chlumu Svaté Maí konaného dne 3.12.2007 O B E C CH L U M S V A T É M A Í Usnesení Z 5. Veejného zasedání obecního zastupitelstva Chlumu Svaté Maí konaného dne 3.12.2007 Schválený program 1. Kontrola plnní usnesení ze 4.veejného zasedání 2007

Více

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. metodik.preventista sociáln Mgr.Robert Novotný

Management školy. zástupce zástupce editele pro MŠ Mitušova 6 Lenka Prokopová. metodik.preventista sociáln Mgr.Robert Novotný www.zsmitusova8.cz Vážení rodie,pedkládáme Vám informaní materiál,který Vám pomže zorientovat se v organizaci,výchovn- vzdlávacím programu a aktivitách naší školy ve školním roce 2007/2008 Management školy

Více

STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY

STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY Vypracovalo zastupitelstvo obce Polerady Dne 23. 3. 2007 Obsah 1. Úvod 2. Hlavní zámry obce Polerady 3. Rozbor souasné situace Obyvatelstvo Školská zaízení Sportovišt Zázemí

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006 Usnesení. 334 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 03.04.2006. Usnesení. 335 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo s ak. mal. Jiím echem,

Více

Zápis. 6 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 14. kvtna 2003 ve 20 hodin v kancelái OÚ.

Zápis. 6 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 14. kvtna 2003 ve 20 hodin v kancelái OÚ. Milí tenái. Dostává se Vám do rukou kvtnové íslo našeho zpravodaje, které je opt trochu tení než ísla minulá. To však neznamená, že by v nm nco chybí (alespo v to doufáme). Msíc erven je tradin msícem

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Žádost pana Kotase o prodej

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

Zápis. z 8. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 5. ervna 2006 od hodin.

Zápis. z 8. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 5. ervna 2006 od hodin. Zápis z 8. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 5. ervna 2006 od 18.00 hodin. Program jednání: 1) Uspoádání užívacího vztahu k.ú. Trhové Sviny Úad pro zastupování státu ve vcech 2) Ohlášení píslušnosti

Více

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2007

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2007 Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2007 Základní princip útování v úetní jednotce SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov, IO: 46789812,

Více

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání A. Text projektu 1. Cíl projektu Cílem projektu je zlepšení životních šancí dtí z DD Žichovec a zlepšení jejich schopnosti integrace do

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K)

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K) Závrený úet hospodaení Venkovského mikroregionu Moravice za rok 2016 (podle 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpotových pravidlech územních rozpot) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005

Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005 Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005 1. Urbanistická studie obce zpracoval STAVOPROJEKT s.r.o., Ing.arch.Kasková A., Karlovy Vary v prosinci 1992, schválena byla zastupitelstvem obce v listopadu

Více

Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana oima dtí pro rok 2019

Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana oima dtí pro rok 2019 SH MS - Okresní sdružení hasi Vsetín Svárov 1082, 755 01 Vsetín Tel: 571 165 655, email: kancelar@osh-vsetin.cz, starosta@osh-vsetin.cz, www.osh-vsetin.cz Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana

Více

Termín dalšího zasedání bude uveejnn na internetových stránkách Obce Maletín a na úední desce. V dob mezi svátky bude obecní úad pro veejnost uzaven.

Termín dalšího zasedání bude uveejnn na internetových stránkách Obce Maletín a na úední desce. V dob mezi svátky bude obecní úad pro veejnost uzaven. Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 14. 12. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 9, roník 17, prosinec 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 8. 12. 2011 Zastupitelstvo

Více

Propozice soutže Florbal Cup 2014 2015. Krajské finále ve florbale Kategorie III. chlapci

Propozice soutže Florbal Cup 2014 2015. Krajské finále ve florbale Kategorie III. chlapci Propozice soutže Florbal Cup 2014 2015 AŠSK R, ZŠ Benešov, Jiráskova 888, St edo eský kraj, Sport hobby Benešov, ZŠ Benešov, Dukelská 1818 SK Florbal Benešov, OR AŠSK Benešov po ádají Krajské finále ve

Více

Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í. z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008

Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í. z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008 Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008 133 / 08 / R - odpisové plány všech píspvkových organizací Msta Lomnice nad Popelkou na rok

Více

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, 102 00 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Poadové íslo - íslo jednací: 18 - POR/09/2007 Pedagogická rada projednala dne 19.11.2007 Zpracoval: Schválil:

Více

Naše kapsy = odpadkové koše?

Naše kapsy = odpadkové koše? Naše kapsy = odpadkové koše? lenové našeho týmu: Bartochová Lucie echová Kristýna Dvoáková Tereza Hadašová Michaela Höhnová Sabina Jelínková Petra Kopáiková Gabriela Matušková Barbora Palová Alena Rössner

Více

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie?

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie? íloha. 1: Evropský modul výzkumu ICCS 2009 (evropský vdomostní test a evropský dotazník) vybrané položky Evropská unie (EU) a její instituce fakta 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? a) eská

Více

Zápis. z 4. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 29. ledna 2007 od 18.00 hodin.

Zápis. z 4. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 29. ledna 2007 od 18.00 hodin. Zápis z 4. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 29. ledna 2007 od 18.00 hodin. Program jednání: 1) Letecké snímky (bez materiálu). 2) Mandátní smlouva GrECo-MaP Brokers s.r.o. 3) Smlouva o dílo

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 22.05.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 22.05.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 22.05.2006 Usnesení. 492 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 15. 05. 2006 Usnesení. 493 Rada msta Vimperk bere na vdomí zprávu o aktivitách a zámrech

Více

ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin.

ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. Program: 1. Zahájení. 2. Schváí programu. 3. Seznámení se základní zákonnou

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Mnozí z Vás jste nedávno dle svých pedstav oslavili nástup nového tisíciletí a páli jste si navzájem vše nejlepší do nového roku i let píštích. To samé Vám peji i já

Více

ZÁPIS ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 17,00 hodin na OÚ, p. 172.

ZÁPIS ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 17,00 hodin na OÚ, p. 172. ZÁPIS ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne 14.8.2006 od 17,00 hodin na OÚ, p. 172. Program: 1.) Program. 2.) Schválení programu. 3.) Územn plánovací dokumentace. 4.) Rozbor

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007 Usnesení. 508 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 7. 5. 2007. Usnesení. 509 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu ásti pozemku zapsaného

Více

2. Humanitární sklad ošacení a sociální šatník

2. Humanitární sklad ošacení a sociální šatník FARNÍ CHARITA JILEMNICE VÝRONÍ ZPRÁVA 2004 2 1. Úvod V roce 2004 pokraovala Farní charita Jilemnice (dále jen Charita ) v innostech z pedchozího roku (Mateské centrum Rodinka, humanitární sklad ošacení),

Více

Zápis. 1 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 19. ledna 2005 v 19 hodin v kancelái OÚ.

Zápis. 1 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 19. ledna 2005 v 19 hodin v kancelái OÚ. Milí tenái, uplynulý msíc leden byl v mnohých organizacích msícem bilancování. Svoji innost hodnotili místní hasii i zdravotníci. Jedním z hlavních témat tchto hodnocení byla práce s mládeží. U hasi tato

Více

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE SMRNICE sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len Strana 1 (celkem 6) S M R N I C E upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 100 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 13. 3. 2013 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : p. ing. Jií Nekvasil. p. ing. Daniel

Více

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce

KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce KALENDÁŘ AKCÍ OBCE LUTÍN 2015 kulturní, společenské a sportovní akce v obou částech obce Datum Název akce Stručný popis akce Pořadatel Místo konání akce 1.1. Novoroční výstup na Velký Kosíř 27. ročník

Více

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Strategický cíl: 3.C1 Opatení: 3.C1.1 Popis Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Služby pro obany jsou významným faktorem úrovn životního standartu, zdrojem pracovních

Více

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY

Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY Obecná ustanovení Základní škola, Brno, Holzova 1, píspvková organizace ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY ást: 2. ŠKOLNÍ ÁD Na základ ustanovení 30, odst. 1) zákona. 561/2004 Sb. o pedškolním, základním stedním, vyšším

Více

Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: , Adresa:. 50, eské Hemanice, Telefon: ZŠ , MŠ

Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: , Adresa:. 50, eské Hemanice, Telefon: ZŠ , MŠ Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811, Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, Telefon: ZŠ 465 549 534, MŠ 465 549 655 Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2005-2006 podle vyhlášky

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

Gymnázium, Brno, Kenová 36. Výroní zpráva o innosti školy

Gymnázium, Brno, Kenová 36. Výroní zpráva o innosti školy Gymnázium, Brno, Kenová 36 Kenová 36, 602 00 Brno Výroní zpráva o innosti školy Brno 19. 10. 2009 ást I Základní údaje o škole a) Gymnázium, Brno, Kenová 36 je píspvkovou organizací s IO 00 55 89 91. b)

Více

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z mimoádného 41. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 14. 12. 2005 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 22.01.2007 Usnesení. 75 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 15.01.2006 Usnesení. 76 Rada msta rozhodla uzavít mandátní smlouvu, jejíž pedmtem je poskytovat

Více

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Strategický cíl: 3.C2 Opatení: 3.C2.5 Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Popis V souladu s platnými metodickými pokyny a v návaznosti na závazné ásti

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Zápis. z 5. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 19. února 2007 od 18.00 hodin.

Zápis. z 5. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 19. února 2007 od 18.00 hodin. Zápis z 5. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 19. února 2007 od 18.00 hodin. Program jednání: 1) Návrh ceny vodného a stoného na hospodáský rok 2007 2008 pro msto. 2) Návrh na poízení nového územního

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Opt uplynul rok a my se zde scházíme na Valné hromad, abychom zhodnotili innost našeho sboru za rok 2001. Díve mi však dovolte, abych Vám do nového roku popál vše nejlepší,

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 18.12.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 18.12.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 18.12.2006 Usnesení. 1357 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 11. 12. 2006. Usnesení. 1358 Rada msta souhlasí se zveejnním zámru prodeje nemovitostí

Více

(p.. 62) íslo 2/2011 srpen

(p.. 62) íslo 2/2011 srpen (p.. 62) Redakce: J.Punochá íslo 2/2011 srpen Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Píloha. 1 Smlouvy s.j. 280871/2012-RA - Postup realizace a organizaní zajištní Pedmt plnní zakázky malého rozsahu dle zadávací dokumentace Pedmtem veejné zakázky je organizaní zajištní studijních cest/odborných

Více

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne 28.12.2005 Usnesení.758/05 Kontrola plnní usnesení 1.Usnesení splnná splnná usnesení.534/05, 569/05, 671/05. 2. Inventarizace Mstský úad Jirkov projednala

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 27.06.2006 Usnesení. 617 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 19. 06. 2006. Usnesení. 618 Rada msta rozhodla o prodloužení nájemního vztahu k bytu. 2

Více

U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne

U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne 6.4.2005 Usnesení.195/05 Kontrola plnní usnesení 1) Usnesení splnná splnná usnesení.690-1/04, 156-2/05, 156-4/05, 158/05, 162-3/05, 163-6e/05, 163-6f/05,

Více

Z p r a v o d a j --------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika.

Z p r a v o d a j --------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika. Z p r a v o d a j --------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika. 10 duben 2006 Vážení obané. Dostáváte do rukou první letošní íslo našeho

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 159 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 16.7. 2014 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : pan Ing. Daniel Procházka paní MUDr.

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007 Usnesení. 272 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 12. 3. 2007. Usnesení. 273 Rada msta trvá na svém usnesení. 48 ze 16. 1. 2006. Usnesení.

Více

Prbžná zpráva o projektu

Prbžná zpráva o projektu Grantový program Partnerství pro Kolínsko Prbžná zpráva o projektu íslo projektu 63-PK-041 Poadí zprávy 1 Název projektu Evropany už od mateské školy Název pedkladatele Obec Nmice Zpracoval Iveta Dudková

Více

Text roku 2008 na rok 2009. Daové píjmy celkem 21 168 000 23 923 000

Text roku 2008 na rok 2009. Daové píjmy celkem 21 168 000 23 923 000 Návrh rozpotu na rok 2009 P Í J M Y schválený rozpoet návrh rozpotu Text roku 2008 na rok 2009 Daové píjmy celkem 21 168 000 23 923 000 Da z píjmu FO záv.innost 3 800 000 4 100 000 Da z píjmu FO samost.výdlená

Více

Zasedání Zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání Zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání Zastupitelstva obce Skrchov. 36 konané dne 14. 5. 2013 Zasedání se konalo v budov obecního úadu,

Více

Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 1. 3. 2010 v kancelái

Více

Uzávrka pihlášek na zájezdy již 8. ervence!

Uzávrka pihlášek na zájezdy již 8. ervence! (p.. 53) Redakce: J.Punochá Náklad: 80 ks íslo 2/2008 erven Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 Píloha. 6 usnesení z 30. zasedání zastupitelstva msta Stíbra dne 13.12.2001 Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 o místních poplatcích Zastupitelstvo msta Stíbra vydalo dne 13.12.2001 v souladu s

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA NÁKUP VYBAVENÍ LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více