ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí"

Transkript

1 HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDi Váš dopis zn È.j. MHMP /2003/0lPNI/EIA/O76-2/Žá Vyøizuje/linka Ing. Žáková/4425 Datum ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí podle 7 zákona È. 100/2001 Sb., o posuzování vlivù na životní prostøedí a o zmìnì nìkterých souvisejících zákonù (zákon o posuzování vlivù na životní prostøedí) Identifikaèní údaje: Název: Objektové parkovištì P+R Zlièín III, k.ú. Tøebonice, Praha 17 Zaøazení zámìru dle zákona: Bod 10.6, kategorie II, pøíloha è. 1 Prùmyslové zóny a obchodní zóny vèetnì nákupních støedisek o celkové výmìøe nad m2 zastavìné plochy; areály parkoviš nebo garáží se zastavìnou plochou nad m2. Charakter zámìru: Jedná se o výstavbu otevøeného objektového záchytného parkovištì P+R Zlièín III v prostoru nad stávajícím autobusovým terminálem u koneèné stanice metra B - Zlièín. Toto parkovištì bude doplòovat již zøízená záchytná parkovištì Zlièín I a Zlièín II. Kapacita (rozsah) zámìru: Celková plocha zámìru: Zastavìná plocha budovou: Celková užitná plocha: Poèet parkovacích stání: m m m2 720 Umístìní: kraj: Praha obec: Praha mìstská èást: Praha 17 katastrální území: Tøebonice pozemky parc.è.: 468/2,521/4,320/32-33,470/7,546/8 Zahájení stavby: èervenec 2004 Ukonèení stavby: kvìten 2005 Sídlo: Mariánské námìstí 2, Praha Pracovištì: Øásnovka 8, Praha 1 ozp@cityofprague.cz tel.: fax:

2 2- Oznamovatel: Technická správa komunikací hl. m. Prahy Štefánikova 23, Praha 5 IÈ: Oprávnìný zástupce oznamovatele: Inženýring dopravních staveb a.s. Na Moráni 360/3, Praha 5 Souhrnné vvcoøádání cøicomínek: Ke zveøejnìnému oznámení se vyjádøili:. hlavní mìsto Praha. mìstská èást Praha - Zlièín. Ministerstvo zdravotnictví. Hygienická stanice hlavního mìsta Prahy, poboèka Praha - západ. odbor životního prostøedí Magistrátu hlavního mìsta Prahy (OZP MHMP). vodoprávní oddìlení OZP MHMP Vyjádøení Èeské inspekce životního prostøedí nebylo pøíslušnému úøadu v zákonné lhùtì doruèeno. Jednotlivá vyjádøení obsahují následující skuteènosti: Hlavní mìsto Praha v závìru vyjádøení požaduje, aby zámìr byl posuzován podle zákona è. 100/2001 Sb., o posuzování vlivù na životní prostøedí (dále jen zákon), a to zejména z hlediska dopravního zatížení, chybìjící koordinace s ostatními stavbami v dané lokalitì a vzhledem k tomu, že stavba svým umístìním zasahuje do plochy pp (parky a parkovì upravené plochy), což je v rozporu s územním plánem sídelního útvaru hlavního mìsta Prahy (dále jen ÚPn). Z hlediska umístìní a kapacity HMP pøedevším uvádí, že navrhované objektové parkovištì se pøevážnì nachází ve funkèní ploše DM (zaøízení a plochy pro hromadnou dopravu osob) s plovoucí znaèkou DPZ (záchytná parkovištì v systému P+R). Èást pøíjezdové rampy je však umístìna v ploše pp (parky a parkovì upravené plochy), která je souèástí celomìstského systému zelenì. HMP souhlasí s výbìrem dopravního napojení parkovištì na ul. Ringhofferovu (varianta D). Napojení dle varianty A do ul. K Metru je nepøípustné. Dále se upozoròuje, že nová konfigurace autobusového nádraží pøedstavuje oproti stávajícímu stavu redukci 3 odjezdových stání. Pøedložené oznámení nezmiòuje omezení provozu autobusového terminálu bìhem výstavby objektového parkovištì. Jsou uvedeny pøipomínky a doporuèení k architektonickému a stavebnì technickému øešení objektového parkovištì a návaznosti na okolní zástavbu. S ohledem na zaèlenìní objektu do území a jako náhradu za zrušenou zeleò v ploše stávajícího autobusového nádraží se doporuèuje navrhnout a realizovat výsadbu parkového pásu v sousední ploše PP alespoò v úseku od ul. Ringhofferovy k ulici K Metru. Z akustického hlediska HMP konstatuje, že mìøení stávajícího hlukového pozadí je sice provedeno v dostateèném rozsahu, ale výpoèet budoucího stavu je proveden pouze orientaènì, bez vlivu stávající konfigurace a zvukových odrazù od fasád Sídlo: Mariánské námìstí 2, Praha Pracovištì: Rásnovka 8, Praha I ozp@cityofprague.cz.. tel.: fax:

3 3 - blízkých objektù (objekt Metropole Zlièín atd.). Pro pøesné zhodnocení se doporuèuje akustickou situaci zpracovat výpoètem v celém øešeném prostoru. Z hlediska ochrany ovzduší uvádí, že pøíspìvek emisí NO2 z obslužné dopravy bude velmi malý. K pøekraèování imisních limitù krátkodobých a roèních koncentrací zneèiš ujících látek v oblasti okolní zástavby nebude docházet, s výjimkou imisního limitu pro ochranu ekosystémù v cenných pøírodních lokalitách. Navrhuje se, vzhledem k blízkosti starší obytné zástavby a zahrádkáøské kolonie, uvažovat o vybudování ochranných opatøení ve formì zeleného pásu èi zvýšeného plotu, pøíp. kombinaci obou opatøení. Z hlediska mìstské zelenì HMP nepovažuje za vhodné, aby stávající døeviny (dochází k likvidaci 17 stromù) byly pøemístìny na novou stavbu. Za technicky jednodušší a pøijatelnìjší je považováno pøemístìní stávajících døevin do celomìstského systému zelenì. Dále se doporuèuje zachovat stávající vysokokmenné stromoøadí (14 ks), které se nachází v doèasném záboru v ul. Øevnická. Z hlediska ochrany pøírody a krajiny konstatuje, že v území nejsou žádná omezení, která by bránila realizaci zámìru. Z hlediska ochrany zemìdìlského pùdního fondu HMP uvádí, že trvalý zábor ploch ZPF bude minimální a vzhledem ke skuteènosti, že území je silnì ovlivnìno vybudováním obchodní zóny a koneèné stanice metra B, nelze do budoucna poèítat s jeho zemìdìlským využitím. Z geologického hlediska nemá pøipomínek. Z hlediska hospodaøení s odpady upozoròuje energetického využití odpadù pøed skládkováním. na pøednost materiálového èi Z dopravního hlediska souhlasí s výstavbou parkovištì v pøedmìtné lokalitì, nebo pøispìje ke snížení automobilového provozu na komunikaèní síti vnitøní èásti HMP. Dále jsou uvedeny pøipomínky k technickému øešení, týkající se pøedevším respektování podmínek ochranného pásma metra, konzultace projektu s dopravními orgány, pøedpokládaného pøíjezdu vozidel z oblasti Øep, dopravnì-inženýrského posouzení køižovatky Øevnická - Ringhofferova, pìšího provozu na ploše nádraží, vymezení pøechodù pro pìší apod. Z hlediska zásobování vodou nemá pøipomínek Z hlediska odkanalizování a vodních tokù uvádí, že pro povodí oddí!né kanalizace se má poèítat s intenzitou deštì qs = 160!/s/ha (viz Mìstské standardy vodárenských a kanalizaèních zaøízení na území hl.m. Prahy). Mìstská èást Praha - Zlièín v závìru vyjádøení požaduje, aby byl zámìr posouzen dle zákona è.100/2001 Sb. Ve vyjádøení uvádí, že pøedložené oznámení nevychází z aktuálního stavu území, postrádá koordinaci se stavbou "Rozšíøení Øevnické ulice a autobusového nádraží" a dalšími významnými stavbami v území (dostavba Metropole Zlièín, Obchodnì Sídlo: Mariánské. námìstí 2, 110 O I Praha y Pracovištì: Rásnovka 8, Praha I ozp@cityofprague.cz tel.: fax:

4 4 administrativního centra Zlièín). Se stavbou nelze souhlasit pøed dokonèením stavby "Rozšíøení Øevnické ulice". Dále jsou uvedeny pøipomínky k hodnocení stavby z hlediska vlivù na kvalitu ovzduší. Oznámení se nezabývá dopady zámìru na fungování autobusového terminálu, nereflektuje skuteènost, že v mìstské èásti dochází vlivem nárùstu komerèních aktivit k navyšování dopravního zatížení a tím zhoršování životního prostøedí pro místní obyvatelstvo. V oznámení rovnìž nejsou zohlednìny nároky na prostorové a funkèní uspoøádání území z hlediska exponovaného architektonicko urbanistického významu místa (vstupní brána do Zlièína i celé Prahy). Upozoròuje na stávající hygienickou a bezpeènostní situaci v daném místì. Za nedostateèné považuje variantní øešení zámìru. Zámìr je umístìn do urbanisticky významného území Zlièína, a v pøípadì jeho realizace, se stavba stane dominantou mìstské èásti i celé Prahy. Dopady stavby by mìly být posouzeny i z tohoto hlediska a odpovídat by tomu mìla i architektonická podoba. Posouzena by mohla být napø. varianta uzavøeného objektu, možnost pøemístìní zámìru ke stanici metra Stodùlky apod. Ministerstvo zdravotnictví požaduje, aby v tomto pøípadì bylo z hlediska znalosti místních pomìrù pøi posuzování stavby podle zákona respektováno stanovisko místnì pøíslušného orgánu ochrany veøejného zdraví (Hygienická stanice hlavního mìsta Prahy). Hygienická stanice hlavního mìsta Prahy v závìru vyjádøení požaduje, aby bylo pokraèováno v procesu EIA a požaduje do dokumentace EIA dopracovat o:. prùkaz, že hluk z provozu navrženého parkovištì spolu s hlukem z provozu stávajících parkoviš P + R I, P + R II a z autobusového terminálu nepøekroèí v chránìném venkovním prostoru staveb pøíslušné hygienické limity dle zákona è.258/2000 Sb., o ochranì veøejného zdraví a naøízení vlády è.502/2000 Sb., o ochranì zdraví pøed nepøíznivými úèinky hluku a vibrací. prùkaz, že navrženou stavbou nebude nepøíznivì ovlivnìno denní osvìtlení na pracovištích objektu stanice metra Zlièín. Odbor životního skuteènosti: prostøedí MHMP uvádí ve vyjádøení k oznámení následující Z hlediska ochrany zemìdìlského pùdního fondu (ZPF) nemá pøipomínek. Z hlediska lesù a lesního hospodáøství nemá pøipomínek, Z hlediska nakládání s odpady nepožaduje pokraèovat v procesu posuzování vlivù na životní prostøedí za pøedpokladu, že v navazujících øízeních budou konkretizována množství jednotlivých odpadù a zpùsob odstranìní. Z hlediska ochrany ovzduší konstatuje, že pøedložené hodnocení kvality ovzduší neodráží v dostateèném rozsahu skuteènost umístìní zámìru do blízkosti rekreaèního a obytného území, pøièemž touto dostavbou se výraznì rozšiøuje dopravní zatížení lokality. Pøedložené hodnocení kvality ovzduší nebylo pøedloženo v dostateèném rozsahu a vykazuje výsledky, neodpovídající poznatkùm z jiných podobných staveb. Nebylo Sídlo: Mariánské námìstí 2, 110 O 1 Praha Pracovištì: Øásnovka 8, Praha 1 ozp@cityofprague.cz tel.: fax:

5 - 5 - provedeno zhodnocení pro suspendované èástice PM1o, vypoètený pøíspìvek provozu stavby k prùmìrné roèní imisní koncentraci NO2 se podstatnì odlišuje od hodnocení staveb s podobnou dopravní zátìží. Není provedeno výpoèetní hodnocení zneèištìní ovzduší pro nejbližší obytnou zástavbu apod. V závìru stanoviska konstatuje, že pøedložené podklady nedávají dostateèný podklad pro vypracování stanoviska orgánu ochrany ovzduší a zámìr je tudíž nezbytné posoudit v dalších stupních procesu EIA. Z hlediska ochrany pøírody a krajiny konstatuje, že pøedložené oznámení se v dostateèné míøe zabývá problematikou chránìnou podle zákona è.114/1992 Sb., o ochranì pøírody. Jsou uvedeny pøipomínky k hmotovému øešení objektu parkovištì, který je situován až na hranici funkèní plochy DM (plochy zaøízení a plochy pro hromadnou dopravu osob) dle ÚPn a tím omezuje funkèní využití navazující plochy pp (parky a parkovì upravené plochy. U ulice Ringhofferova stavba (zpevnìná plocha chodníkù a navržená rampa) zasahuje pøímo do plochy PP. Objemová expanze navrženého objektu negativnì ovlivní blízké okolí, pøedevším navazující obytnou zástavbu. Dále jsou uplatnìny pøipomínky k množství zelenì. Realizací zelenì dojde k odstranìní zeleného pásu o ploše 1230 m2. Tento pás však není v rámci objektu plnì kompenzován, pouze plochou 197 m2. Vzhledem k tomu, že se jedná o veøejnì prospìšnou stavbu a její vliv by mìl být celkovì pozitivní, není požadováno pokraèovat v procesu EIA. Z hlediska nakládání s chemickými látkami a pøípravky a z hlediska myslivosti nemá pøipomínek. Vodoprávní oddìlení OZP MHMP nemá k oznámení na výše uvedený zámìr z vodohospodáøského hlediska pøipomínky. Zpracování dokumentace dle zákona nepovažuje vodoprávní oddìlení OZP MHMP za nutné. Závìr: Zámìr "Objektové parkovištì P + R Zlièín, k.ú. Tøebonice, Praha 17" Rozšíøení odtahového parkovištì Radlická, Praha 5 - Jinonice" naplòuje dikci bodu 1 0.6, kategorie II, pøílohy è. 1 zákona è. 100/2001 Sb., o posuzování vlivù na životní prostøedí. Proto bylo dle 7 citovaného zákona provedeno zjiš ovací øízení, jehož cílem bylo zjištìní, zda zámìr bude posuzován podle citovaného zákona. Na základì že zámìr provedeného zjiš ovacího øízení dospìl pøíslušný úøad k závìru, "Objektové parkovištì P + R Zlièín, k.ú. Tøebonice, Praha 17" bude posuzován podle citovaného zákona, nebo oznámení dostateènì neprokázalo, zda a v jakém rozsahu mùže zámìr vážnì ovlivnit životní prostøedí a obyvatelstvo. Sídlo: Mariánské námìstí 2, IlO 01 Praha Pracovištì: Øásnovka 8, Praha 1 ozp@cityofprague.cz tel.: fax:

6 Pøíslušný úøad proto požaduje zpracovat dokumentaci vlivu zámìru 6- na životní prostøedí (dále jen dokumentace) dle pøílohy è. 4 k citovanému zákonu a pøi zpracování zohlednit uplatnìné pøipomínky v prùbìhu zjiš ovacího øízení, pøedevším vìnovat pozornost:. umístìní zámìru a porovnání tohoto umístìní s pøíslušnými územnì plánovacími podklady. architektonicko urbanistickému øešení zámìru vèetnì koordinace s ostatními stavbami v území a øešení odpovídajícího zázemí pro cestující. zohlednìní dopravní zátìže území. zhodnocení vlivù stavby na ovzduší. zhodnocení vlivù stavby na hlukovou zátìž. zhodnocení vlivù stavby na obyvatelstvo. zohlednìní pøipomínek z hlediska ochrany pøírody, krajiny a mìstské zelenì. Pøíslušný úøad doporuèuje oznamovateli zvážit pøedložení variantního øešení zámìru ve smyslu výše uvedených pøipomínek. Ve smyslu 7 odst. 6 citovaného zákona a s ohledem na poèet dotèených správních úøadù a dotèených územních samosprávných celkù stanovuje pøíslušný úøad poèet dokumentací pro pøedložení na 10 paré. Závìr zjiš ovacího øízení nenahrazuje vyjádøení dotèených orgánù státní správy, ani pøíslušná povolení podle zvláštních pøedpisù. I JU ~ H Di H~ /7 1 ena.i: D~t/~~?=) o b. I a, s v o v a, I øeditelka odboru,;;;.;" ".Iduor tivotliiho ptq6ltoó~ Mari6naké nim" 2 Pra18 1 ~.I~ 101 Pøílohy: vyjádøení hlavního mìsta Prahy vyjádøení mìstské èásti Praha - Zlièín vyjádøení Ministerstva zdravotnictví vyjádøení Hygienické stanice hlavního mìsta Prahy vyjádøení odboru životního prostøedí vyjádøení vodoprávního oddìlení OZP MHMP Sídlo: Mariánské námìstí 2, Praha I Pracovištì: Øásnovka 8, Praha 1 ozp@cityofprague.cz tel.: fax:

7 ~ MHMPP02FSPZM '\1:'W!f:.. 'I"!.I,; HLAVNÍ MÌSTO PRAHA RNDr. MILOŠ GREGAR RADNÍ HLAVNÍHO MÌSTA PRAHY V Praze È.j.:MHM (Naše è.j.: S Vìc: Vyjádøení hlavního mìsta Prahy k oznámení zámìru "Objektové parkovíštì P + R Zlíèín III, k.ú. Tøeboníce", podle zákona è. 100/2001 Sb., o posuzování vlivù na životní prostøedí Podklady Pøedložený zámìr spoèívá ve výstavbì objektového parkovištì P + R Zlièín III o celkové kapacitì 720 parkovacích stání v prostoru nad stávajícím autobusovým terminálem u koneèné stanice metra B - Zlièín, které bude doplòovat již zøízená záchytná parkovištì Zlièín I a Zlièín II. Lokalita se nachází uvnitø souèasnì zastavìného území, v k.ú. Tøebonice. Objekt bude ohranièen ulicí K Metru, plochou P + R Zlièín I, na JV stranì nadzemním objektem stanice metra Zlièín a na SV stranì nízkou zelení a pìšími komunikacemi. Parkovaci stání budou umístìna ve dvoupodlažní budovì (ve ètyøech úrovních parkovištì s ohledem na konfiguraci terénu). Výstavba bude koordinována se stavbou "Rozšíøení Øevnické ulice", do které již byla zahrnuta zmìna dispozice autobusového terminálu. Dle platného územního plánu hl. m. Prahy (ÚPn) zasahuje zámìr podle funkèního využití do území DM (zaøízení a plochy pro hromadnou dopravu osob) a ve východní èásti do území PP (parky a parkovì upravené plochy). Z hlediska dopravního napojení parkovištì, byly posuzovány ètyøi varianty, jako výsledná byla vybrána varianta D - napojení do ulice Ringhofferova. Vyjádøení hlayního mìsta Prahy k oznámení zámìru..objektové parkovíštì P + R Zlièín III. k.ú. Tøebonice" dle zákona è. 100/2001 Sb. Z hlediska umistìni a kapacity konstatujeme, že: Navrhované objektové parkovištì P + R se nachází pøevážnì ve funkèní ploše DM (zaøízení a plochy pro hromadnou dopravu osob) s plovoucí znaèkou DPZ (záchytná parkovištì v systému P+R). Navržené využití je v souladu s platným územním plánem hl. m. Prahy (ÚPn HMP). Èást pøíjezdové rampy je však umístìna v ploše PP (parky a parkovì upravené plochy), která je souèástí celomìstského systému zelenì. Pro vybudování této pøíjezdové rampy k parkovišti P + R z ulice Ringhofferovy je nutná zmìna ÚPn hl. m. Prahy. Vybudování záchytného parkovištì systému P + R Zlièín III - nad autobusovým nádražím je veøejnì prospìšnou stavbou (VPS) uvedenou v pøíloze 2 vyhlášky hlavního mìsta Prahy te Mariánské námìstí Praha III. fax: praha@;cityofprague.cz

8 o závazné èásti územního plánu sídelního útvaru hlavního mìsta Prahy è. 32/1999 Sb. HMP pod èíslem 3/DP/57. Navržené objektové parkovištì se nachází vochranném pásmu metra (apm), pøi jeho výstavbì je proto tøeba respektovat podmínky pro výstavbu v apm. Rovnìž se nachází v bezpeènostním pásmu VTL plynovodu, výstavbu je proto tøeba konzultovat s Pražskou plynárenskou a.s. Souhlasíme s výbìrem dopravního napojení na Ringhofferovu ulici (varianta D). Napojení dle varianty A do ulice K Metru je nepøípustné. Upozoròujeme, že nová konfigurace autobusového nádraží pøedstavuje oproti stávajícímu stavu redukci tøí odjezdových stání autobusù. Pøedložená dokumentace nezmiòuje nijak omezení provozu autobusového terminálu bìhem výstavby objektového parkovištì. K pøedložené studii objektového parkovištì máme následující pøipomínky: - Nový objekt objektového parkovištì doporuèujeme øešit zároveò s pøestavbou stávající budovy nad vestibulem stanice metra B. Je tøeba vytvoøit odpovídající zázemí pro cestující vèetnì informací pro cestující, èekárny, hygienického zázemí, obèerstvení a dalších souvisejících služeb. - Celý prostor je tøeba øešit jako jeden prostorový celek vèetnì odpovídajícího architektonického ztvárnìní. - Prostory mezi stávající budovou (a již pøestavìnou nebo ve stávajícím stavu) a novým objektem parkovištì je tøeba øešit jako kryté. - V souvislosti s ostatními objekty je tøeba øešit i zaèlenìní vjezdové rampy do garáží. Doporuèujeme vyvarovat se tvorby volných prostorù pod rampou, doporuèujeme radìji podezdìní rampy a uzavøení prostoru. V souvislosti se ztvárnìním prostoru doporuèujeme provìøit umístìni zelenì mezi rampou a stávajícím objektem ve stísnìné a stínìné poloze. S ohledem na zaèlenìní objektu do území a jako náhradu za zrušenou zeleò v ploše stávajícího autobusového nádraží doporuèujeme v rámci výstavby objektového parkovištì vypracovat návrh a realizovat výsadbu parkového pásu v sousední ploše pp alespoò v úseku od ulice Ringhofferovy k ulici K metru. Doporuèujeme pøeøešit vnitøní organizaci parkovacích stání v 2 usnadnìní provozu a vylouèení slepých ulíèek. NP a 5 NP s cílem Z akustického hlediska konstatujeme, že v pøedkládanych materiálech je sice provedeno v dostateèném rozsahu mìøení stávajícího hlukového pozadí, ale výpoèet budoucího stavu je proveden pouze orientaènì, bez vlivu stávající konfigurace a zvukových odrazù od fasád blízkých objektù (objekt Metropole atd.). Pro pøesné zhodnocení doporuèujeme akustickou situaci zpracovat výpoètem v celém øešeném prostoru. Z hlediska ochrany ovzduší konstatujeme, že dané území je dobøe provìtrávané, kvalita ovzduší je ovlivnìna pøedevším dopravou na Rozvadovské spojce, nedaleké dálnici 05, autobusovém nádraží a ostatních komunikacích a parkovacích plochách obchodních center. Ve studii zneèištìní ovzduší se konstatuje, že pøíspìvek emisí NO2 z obslužní dopravy parkovištì P + R bude velmi malý. K pøekraèování imisních limitù krátkodobých a roèních koncentrací zneèiš ujících látek podle platného zákona ci ovzduší 86/2002 Sb., v oblasti okolní zástavby nebude docházet, výjimkou imisního limitu pro ochranu ekosystémù v cenných pøírodních lokalitách. 2

9 Vzhledem k blízkosti starší obytné zástavby a zahrádkáøské kolonie by bylo na východní hranici navrhovaného P + R vhodné uvažovat o vybudování ochranných opatøení ve formì zeleného pásu nebo zvýšeného plotu, pøípadnì kombinaci obou opatøení. Z hlediska mìstské zelenì konstatujeme, že pøi východní hranici dané lokality je dle platného ÚPn hl. m. Prahy (výkres è. 31) navržen celomìstský systém zelenì s monofunkèní plochou PP (parky a parkovì upravené plochy). Do tohoto systému zasáhne pouze doèasný zábor. V trvalém záboru se nachází 17 stromú, které v dùsledku stavby budou likvidovány. Nepovažujeme za vhodné, aby stávající døeviny byly pøemístìny v rámci sadových úprav na novou stavbu (viz návrh v dokumentaci). Za technicky jednodušší a pøijatelnìjší považujeme pøemístìní stávajících døeviny do celomìstského systému zelenì. Dále doporuèujeme zachovat v celém rozsahu stávající vysokokmenné stromoøadí (tj. 14 ks), které se nachází v doèasném záboru, v ulici Øevnické. Z hlediska ochrany pøírody a krajiny konstatujeme, že v území nejsou žádná omezení která by bránila realizaci zámìru. Z hlediska ochrany zemìdìlského pùdního fondu konstatujeme, že pozemky dotèené výstavbou jsou evidovány pøevážnì jako ostatní plochy, jsou zpevnìné a v souèasné dobì jsou vyuzívány jako autobusový terminál. Pouze v SV èásti lokality, kde se nachází zahrádkáøská osada, budou dotèeny pozemky náležející do ZPF a evidované v katastru nemovitostí jako zahrady. Trvalý zábor bude minimální - cca 0,0041 ha, doèasný zábor bude èinit cca 0,2744 ha, po dokonèení budou pozemky uvedeny do pùvodního stavu. Zpracovatel neuvádí BPEJ a tøídu ochrany ZP, záborový elaborát byl dle dokumentace již zpracován Území je silnì ovlivnìno vybudováním obchodní zóny a koneèné stanice metra B s depem, proto nelze do budoucna již poèítat s jeho zemìdìlským využitím. V ÚPn je toto území urèeno pro DM (zaøízení a plochy pro hromadnou dopravu osob) a východní èást pro pp (parky a parkovì upravené plochy), což bude po dokonèení umožnìno. Z hlediska ochrany ZPF je uvedený zámìr v souladu s ÚPn. Z geologického hlediska nemáme k pøedložené dokumentaci zásadní výhrady. Ve zprávì jsou popsány geologické a hydrogeologické pomìry pøedmìtné lokality a je provedeno orientaèní zhodnocení radonového indexu dané lokality. Z hlediska surovinových zdrojù nejsou v zájmovém území registrována žádná ložiska nerostných surovin, dobývací prostory ani chránìná ložisková území. Navrhovaná výstavba nevyvolá zmìny v režimu podzemních vod. Vzhledem k pøedpokládanému hlubinnému zpùsobu založení objektu na vrtaných pilotách širokého profilu je tøeba v dalším stupni PO realizovat podrobný inženýrsko-geologický prùzkum. Z hlediska hospodaøení s odpady konstatujeme, že kapitola je zpracována na dostateèné úrovni, uvádí seznam odpadù, jejichž vznik lze pøedpokládat jak pøi výstavbì, tak pøi provozu zaøízení, a též navrhovaný zpùsob nakládání s nimi. U vìtšiny odpadù je to skládkování a recyklace nebo spalování. Pøi vlastní výstavbì, dle pøedloženého oznámení, se pøedpokládá vznik cca t odpadù, množství výkopových zemín není uvedeno. z pøehledu však 3

10 vyplývá, že pravdìpodobnì budou všechny využity k terénním úpravám in situ. V pøípadì jejich pøebytku upozoròujeme, že vhodnìjší je nabídnout materiál jiným subjektùm k terénním úpravám èi rekultivacím, než jej uložit na skládce. Materiálové èí energetické využití odpadù by v každém pøípadì mìlo mít pøednost pøed skládkováním. Riziko havárií spojených s únikem nebezpeèných látek ohrožujících pùdní prostøedí a podzemní èi povrchové vody se nepovažuje za pøíliš velké, objekt však pøesto bude proti tìmto únikùm zabezpeèen a bude vybaven i prostøedky na jejich likvidaci. Z dopravního hlediska konstatujeme, že objektové parkovišté P + R pøispìje ke snížení automobilového zatížení na komunikaèní síti vnitøní èásti hl. m. Prahy, proto s jeho výstavbou v pøedmìtné lokalitì souhlasíme. Upozoròujeme však, že k techníckému øešení navrhovaného objektu se nemùžeme na základì doložených grafických pøíloh komplexnì vyjádøit. K pøedloženému návrhu máme tyto pøipomínky: Vzhledem k poloze navrhovaného objektu je nutné respektovat podmínky ochranného pásma metra. Navrhované úpravy autobusového nádraží, vyvolané výstavbou nadzemního objektu P + R, je tøeba projednat s MHMP 00, ROPIO a OP a.s.. Dále je tøeba vìnovat pozornost zejména podélnému sklonu vjezdové rampy s ohledem na požadavky pøíslušných norem. Pøedpokládaný pøíjezd vozidel na parkovištì P + R z oblasti Øepy (viz str. 14/69) nepokládáme za pøíliš pravdìpodobný. V druhém a pátém nadzemním podlaží objektu P + R doporuèujeme provìøit èásteènou úpravu návrhu parkovacích stání resp. manipulaèních ploch tak, aby v dobì velké obsazenosti nedocházelo ke zbyteèným pohybùm vozidel pøí vyhledávání volného místa mezi jednotlivými sekcemi kolmých stání. Uvažovaná obrátkovost parkovacích stání záchytného parkingu je 1. Za pøesnìjší by bylo pøedpokládat obrátkovost stání 1,5. '( navazující dokumentaci bude tøeba doložit dopravnì-inženýrské posouzení køižovatky Revnická - Ringhofferova. Do zatížení Ringhofferovy uiice je tøeba zapoèítat též budoucí nároky dopravní obsluhy sousedícího areálu Siemens. V této souvislosti upozoròujeme na provozní problémy související s kapacitou navazujících køižovatek v Øevnické ulici. Pozornost je tøeba vìnovat pìšímu provozu na ploše nádraží a vymezit pøechody pro pìší v rámci vodorovného znaèení. Z hlediska zásobování vodou navržené øešení neovlivòuje negativnì životní prostøedí není v rozporu s platným ÚPn hl. m. Prahy. Z hlediska odkanalizováni a vodních tokù konstatujeme, že oznámení je zpracováno v dostateèném rozsahu. Splaškové vody budou odvedeny výtlakem Øevnickou ulicí do stávající uklidòovací komory, do které je zaústìn výtlak z objektu metra Zlièín Deš ové vody budou odvedeny do stávajícího systému deš ové kanalizace který odvodòuje souèasné autobusové nádraží. Trasy nìkterých stok budou pøeloženy. Zneèištìné deš ové vody budou pøedèištìny. Vzhledem k tomu, že se i dnes jedná o zpevnìnou plochu, množství odvádìných deš ových vod se nezvýší. Z hlediska odkanalizování stavba není v rozporu s platným ÚPn hl. m. Prahy. Upozoròujeme, že pro povodí oddílné kanalizace, v jejímž povodí navrhovaná stavba leží, se má vycházet z hodnoty desetiminutového deštì periodicity n = 1 tj. 160 I/s x ha (dle "Mìstských standardù vodárenských a kanalizaèních zaøízení na území hl. m. Prahy", které byly schváleny usnesením Rady zastupitelstva hl. m. Prahy è ze dne Posouzení je však provedeno pro 15-ti minutový návrhový déš periodicity p = 0,5 jehož intenzita je 170 I/s x ha (tj. vyšší intenzity). 4

11 Hlavní mìsto Praha požaduje, aby zámìr byl posouzen podle zákona è. 100/2001 Sb., a to zejména z hlediska dopravního zatížení, chybìjící koordinace s ostatními stavbami v dané lokali,tì a vzhledem k tomu, že stavba svým umístìním zasahuje do území PP, což je v rozporu s UPn hl. m. Prahy. RNDr. Miloš Gregar Vážená paní JUDr. Helena Dobiášová øeditelka alp MHMP zde 5

12 - Mìstská èást Praha - Zlièín Zastupitelstvo mìstské èásti Tylovická 207, Praha - Zlièín MHMPP02DVYUF mavní mìsto Praha Magistrát hl.m.prahy odbor životního prostøedí Øásnovka Praha 1 ZlièÍn, Èj. 2805/03 Vìc: "Objektové parkovištì P+R Zlièín m, k.ú. Tøebonice" - zjiš ovací øízení zámìru zaøazeného v kategorii II, bodu 10.6, pøllohy è. 1 zákona è. 100/2001 Sb., o posuzování vlivù zivo í prostøedí. Mìsts á èást Praha-Zlièín obdržela dne oznámení è.j. MHMP 72545/2 03/0ZPNIIEW076-I/Žá ze dne podle pøílohy è. 3 k zákonu è.100/2001 Sb. ( 'Je jen zákon) zámìru "Objektové parkovištì P+R Zlièín III, k.ú. Tøebonice", infonnaci o zve.n. í oznámení a sdìlení MHMP - odboru životního prostøedí, že zámìr bude podroben zjiš ovacímu øízení podle 7 zákona. Na základì uvedenéh oznámení zasílá mìstská èást Praha Zlièín své stanovisko: 2. 3 pøedložená dokumentace nevychází z aktuálního stavu a nìkteré skuteènosti opomíjí, jako pøíklad je možno uvést ortofotomapu v pøíloze è. 1 dokumentace - situace širších vztahù, kde není zachycen ani tak dùležitá stavba, jakou je Pražský okruh. z hlediska hodnocení kvality ovzduší pøedložená dokumentace øeší pouze zámìr objektového stání P+R. Sám autor dokumentace se v materiálu zmiòuje, že uvedené hodnoty lze chápat pouze jako pøíspìvky k celkovým koncentracím v lokalitì. V oblasti ochrany ovzduší je tento dílèí úsek pohledu neakceptovatelný. Mìstská èást Praha - Zlièín má k dispozici materiál "Hodnocení vlivu provozu Administrativního centra Zlièín na kvalitu ovzduší" (A TEM, únor 2002). Pøi zvažovaných emisích v dokumentaci "Objektové parkovištì P+R Zlièín ill" v návaznosti na materiál "Hodnocení vlivu provozu Administrativního centra Zl!èín na kvalitu ovzduší" existuje reálné nebezpeèí pøekraèování emisních limitù. Mìstská èást Praha - Zlièín musí souèasnì upozornit na nový zdroj zneèištìní ovzduší v blízkosti dotèené lokality v areálu Siemens. MÈ bude požadovat vypracovat hodnocení kvality ovzduší pro dotèenou lokalitu modelovou metodou A TEM (z dùvodu zvážení všech ovlivòujících èinitelù). mìstská èást v dokumentaci postrádá koordinaci se stavbou "Rozšíøení Øevnické ulice a autobusového nádraží", a dále koordinaci s dalšími významnými stavbami v území - dostavba Metropole Zlièín a stavba obchodnì administrativního centra Zlièín, které je na Telefon: , fax: Bankovní spojení: ÈS,a.s., è.ú /0800 IÈO:

13 autobusové nádraží pøímo dopravnì napojeno. Se stavbou nelze souhlasit pøed dokonèením stavby rozšíøení Øevnické ulice. 4. v dokumentaci není posouzeno, zda by realizace zámìru mìla probíhat za provozu autobusového terminálu, nebo jeho úplné èi èásteèné uzavírky. 5. z hlediska vlivù na životní prostøedí je tøeba posoudit i objekt autobusového nádraží, které nebylo dosud z hlediska vlivù na životní prostøedí posuzováno ajehož provoz je stále vìtší. Terminál je využíván pro linky mìstské, pøímìstské a dálkové autobusové dopravy, vè. mezinárodní, linky kyvadlové dopravy k nákupním centrùm, autobusy cestovních kanceláøí, linkové spojení na letištì Ruzynì, rovnìž je využíván vozidly taxislužby a zásobování. Dále jsou zde dvì další záchytná parkovištì P+R Zlièín I a II. Do posouzení je tøeba zahrnout vliv na ovzduší zpùsobený "studenými" starty a ponecháním nastartovaných motorù autobusù, cožje problém zejména v zimním období. 6. stavbu je tøeba navrhnout tak, aby byly dodrženy limity dané hygienickými normami a pøedpisy, vèetnì norem a pøedpisù EU. Odkaz zpracovatele dokumentace na to, že pøekroèení limitù je dáno pøedevším vlivem provozu stávajícího terminálu a ostatními zdroji nelze považovat za øešení problému. 7 dokumentace pøedstavuje území Zlièína jako okrajovou èást mìsta s pøevažující prùmyslovou, dopravní a komerèní zástavbou, s malým podílem obytné zástavby. K tomu je tøeba podotknout, že v souèasné dobì má mìstská èást pøes 3 tisíce obyvatel, velká èást území Zlièína je územním plánem urèena k obytné zástavbì - pøedpokládá se zhruba trojnásobný nárùst poètu obyvatel. Obèané zde chtìjí žít a zastupitelé považují za svou povinnost hájit jejich zájmy. Toto se ukazuje jako nezbytné zejména v poslední dobì, kdy vlivem rozvoje komerèních aktivit ve Zlièínì a okolních mìstských èástech a obcích dochází ke zhoršování jejich životních podmínek, zejména vlivem dopravy, která s novými aktivitami souvisí. Zastupitelstvo mìstské èásti nemùže akceptovat výroky, které v poslední dobì pøibývají, o tom, že lidé mají možnost se odstìhovat, pokud jim vadí dopravní zatížení, a tím i zhoršování životního prostøedí. 8. dokumentace se nezabývá dopady zámìru na fungování autobusového terminálu. Vzhledem k urbanistickému významu území, ve kterém je terminál umístìn, je tøeba posoudit dopady zámìru z hlediska všech funkcí, které terminál zastává. Autobusové nádraží je umístìno v urbanisticky a architektonicky exponovaném místì, které je vstupní branou do Zlièína a celé Prahy. Ve velké míøe je využíváno zahranièními návštìvníky. Kromì výše uvedené dopravní funkce jsou v návaznosti na autobusové nádraží (stanici metra Zlièín) umístìna velká obchodní a zábavní centra, záchytná parkovištì P+R Zlièín I a II, ve velké míøe slouží místo jako výchozí bod cyklistické dopravy. Dochází zde k velké kumulaci lidí. Pro obèany Zlièína je to jediný pìší pøístup ke stanici a od stanice metra do" vnitøního" Zlièína. Tyto skuteènosti kladou vysoké nároky na prostorové a funkèní uspoøádání. Autobusové nádraží je však již v souèasném stavu zdrojem velkých problémù - nedostateèná kapacita nástupiš, která slouží zároveò jako chodníky, naprosto nedostateèné a nevyhovující hygienické zázemí, neuklizené odpadky na veøejných plochách a navazujících soukromých pozemcích, množství rùmých stánkù a obèerstvení bez dostateèného zázemí pro uložení odpadù, problémy s bezpeèností. Problémy se øeší i ve spolupráci se státní a mìstskou policií, avšak není v jejich silách mít nad územím úplnou kontrolu. Stávající ani navrhované sociální zaøízení naprosto nepokrývají základní normy, zejména budoucí normy EU. Cestující jsou nuceni využívat k hygienickým potøebám volných ploch, rùzných koutù, chodníkù, zelenì atd. Tímto územím jsou pak obèané Zlièína nuceni každodennì procházet, není to ani pìkná vizitka pro Prahu jako mìsto. V pøípadì zastøešení dle pøedloženého zámìru lze oèekávat, že území bude stavbou ještì více devastováno a situace se výraznì zhorší.

14 9. výmarn autobusového nádraží a území kolem koneèné stanice metra Zlièín nadále vzrùstá nejen díky rozvoji na území Zlièína, ale také okolních mìstských èástí a obcí. Tento rozvoj není zdaleka ukonèen. Z dopravního hlediska dochází ve Zlièínì k neustále se zhoršující situaci díky nedostateèné kapacitì stìžejní komunikace Øevnická. Vmikají dopravní zácpy, kdy se tvoøí kolony vozidel též v ulici Na Radosti. Zde kolony ve smìru od centra mìsta dosahují èasto až k želemiènímu pøejezdu. Je zøejmé, že rozšíøení Øevnické na ètyøi jízdní pruhy nemùže situaci vyøešit. Mìstská èást pøi mnoha jednáních navrhovala pøi rozšíøení Øevnické další možnosti samostatných pøíjezdových jízdních pruhù pro autobusové nádraží, zejména pak pro obchodnì zábavní centrum "Metropole Zlièín". Zejména napojení "Metropole Zlièín" samostatným odboèovacím pruhem od komunikace Na Radosti èi pøímé napojení na Rozvadovskou spojku, nikoliv na Øevnickou. Tyto návrhy nebyly akceptovány, èímž se zpùsobil souèasný stav v pøetížení Øevnické. Navrhovaná øešení jsou i v souèasné dobì øešitelná a snížila by kapacitní pøetížení v Øevnické minimálnì o 1/3. Dále mìstská èást navrhuje posoudit možnost pøemístìní zámìru (alespoò èásteènì) ke stanici metra Stodùlky. 10. za nedostateèné považuje mìstská èást variantní posouzení zámìru. Jak již bylo uvedeno, zámìr je umís ován do urbanisticky významného území Zlièína a v pøípadì, že dojde k jeho realizaci, stane se stavba dominantou jeho i celé Prahy. Proto by jeho dopady mìly být posouzeny i z tohoto hlediska a odpovídat by tomu mìla i architektonická podoba. Posouzena by mohla být napø. varianta uzavøenéhobjektu a další. 11. souèástí stavby se má stát plocha stávajícího tržištì u stanice metra, které má být demolováno. K tomu uvádíme, že tržištì jako stavba doèasná má povoleno užívání do Proti rozhodnutí, kterým bylo užívání povoleno, bylo podáno odvolání. O nìm však dosud nebylo rozhodnuto. Na základì výše uvedeného požaduje mìstská èást Praha Zlièín, aby byl zámìr posouzen dle zákona è. 100/2001 Sb. Toto stanovisko mìstské èásti Praha Zlièín, jímž požaduje posouzení stavby dle zákona è 100/2001 Sb., projednalo Zastupitelstvo mìstské èásti na svém veøejném zasedání dne ~ ~ska ~ ~ '""" "it--*,..v "'- fí1" 2h \t~ ls'i~ / Kopií infonnujeme se žádostí o pomoc v øešení: Ing. Jan Búr~enneister, námìstek primátora hl. m. Prahy p. Radovan Steiner, radní hl. m. Prahy pro oblast dopravy Ing. Jan Heroudek, øeditel odboru dopravy MHMP Ing. Ivana Souralová, øeditelka odboru stavebního MHMP Bc. David Vodrážka, starosta MÈ Praha 13 JUDr. František Hoffrnan, pøedseda kontrolního výboru MHMP

15 MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ Praha 2, Palackého nám. 4, pošt. pøihr. 81 MHMPP02BB7AM Hlavníoodatelna - Øásno1.'ka -_o Hlavní È.j. UYedenénasamolepicimštilkupodéáiO~kódem DOŠLO dne: Magistrát hlavního mìsta Prahy :. Helena Dobiášová 2 feditelka odboru životního prostøedí ~ariánské nám Praha 1 Identifikaèní ùdaje zrxacovatele Poèellis!ù Poèet pfftoh Naše zn.: Vyøizuje: HEM /35070 MUDr. Peterková V Praze dne: "-"" Vìc: Posuzování vlivù na životní prostøedí podle zákona è. 100/2001 Sb. - zahájení zjiš ovacího øízení zámìru zaøazeného v kategorii II. Obdrželi jsme od vás kopii oznámení podle pøílohy È. 3 k zákonu è. 100/2001 Sb., o posuzování vlivù na životní prostøedí a o zmìnì nìkterých souvisejících zákonù, o podrobení zámìru "Objektové parkovištì P+R ZlièÍn III, k.ú. Tøebonice" zjiš ovacímu øízení podle 7 zákona. Požadujeme, aby v tomto pøípadì bylo z hlediska znalosti místních pomìrù pøi posuzování stavby podle zákona è. 100/2001 Sb. respektováno stanovisko místnì pøíslušného orgánu ochrany veøejného zdraví (Hygienická stanice hl. m. Prahy). ~~ RNDr. Karla Ríhová øeditelka odboru hygieny a epidemiologie

16 , MHMPP0296IH9 llujlki 11,. Pr... 1 PObOC~aRralla~dI'.8(í11lkái8\1J:T Praha 5 ygien~.i..~n~mjll::z5.7.boo ". fax.: ',\"'.0 dljrc"1ni.,:,dtr' il,;"" II\-.'.uve(Je';C:iaSdm(),I:Plv,"'štit:.u~! ",.,.. J I-ll~ mìsto Praha \ Magistrát hl. m. Prahy odbor životního prostøed Mariánské námìstí Praha 1 t ': _t~~ C'~ ójc z;jracoyijt;)!e poèet li.\ù Poèet; Naše è.j.: 5776/03/P5-HK/Dr.K Vyøizuje: MUDr. Kosová / V Praze dne Vìc: Oznámení zámìru "Objektové parkovištì P+R Zlièín III, k.ú. Tøebonice". K Vaší žádosti ze dne , èj. kterou jsem obdržela sdìl11:ii: MHrvIP /2003/0ZPNI/EWO76-1/Žá, Po prostudování pøedloženého zámìru "Objektové parkovištì P+R Zlièín In, k.ú. Tøebonice, zaøazeného vkategorii n, bodu 10.6, pøílohy è.l zákona è. 100/2001 Sb., o posuzování vlivù na životní prostøedí a o zmìnì nìkterých souvisejících zákonù konstatuj~ zejména z hlediska své pùsobnosti podle zákona è. 258/2000 Sb., v platném znìní, o ochranì veøejného zdraví a o zmìnì nìkterých souvisejících zákonù v platném znìní a jeho provádìcích právních pøedpisù, že z pøedloženého "Oznámení zámìru "Objektové parko\lištì P+R Zlièín ill, k.ú. Tøebonice"" nevyplývá: 1. Prùkaz, že hluk z provozu navrženého parko\lištì spolu s hlukem z provozu stávajících parko\liš P+R I, P+R n a z autobusového tenninálu nepøekroèí v chránìném venko"11írn prostoru staveb (prostor do 2 m okolo bytových domù, rodinných domù, staveb pro školní a pøedškolní výchow a pro zdravotní a sociální úèely) - dle odst. 3 zákona è. 258/2000 Sb., v platném znìní - hygienické limity stanovené 12 naøízení vlády è. 502/2000 Sb., tj. 55 db (A) v denní dobì a 45 db (A) v noèní dobì V LAeq,T. 2. Prùkaz, že nawženou stavbou nebude nepøíznivì ovliwìno denní osvìtlení na praco\lištích objektu stanice metra - Zlièín - dle ÈSN Denní osvìtlení budov (ve vazbì na 3 naøízení vlády è. 178/2001 Sb., v platném znìní). Z výše uvedených dùvodù požaduj~ aby bylo pokraèováno v procesu EIA a dokumentace byla dopracována o výše uvedené pøiponúnky. ~I h /*1: I",,~'r! MUDr. Vìra Kosová ~ddìlení hygieny komunální ~ to' } poboèky Praha-západ

17 .. "~',",:';;~'f::jj.if~c"-' HLAVNi MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ MHMP-QZP odd. posuzování vlivù na ŽP -zde- Váš dopis zn. È.j. Vyøizuje/linka Datum MHMP /2003/001/0ZPNI Vìc: Vyjádøení odboru životního prostøedí MHMP jako dotèeného orgánu státní správy dle 6 odst.3 a odst.4 zákona è. 100/2001 Sbo, o posuzování vlívù na životní prostøedí a o zmìnì nìkterých souvisejících zákonù, k oznámení pøipravovaného zámìru Objektové parkovištì P+R Zlièín III, k. Ú. Tøebonice Odbor životního prostøedí Magistrátu hl.m. Prahy vydává pro úèely øízení dle zákona è. 100/2001 Sb., ke shora uvedené akci stanoviska dotèených orgánù: 1. Z hlediska ochrany zemìdìlského pùdního fondu:lng.støelbová Bez pøipomínek. 2. Z hlediska lesù a lesního hospodáøstvi: Ing.Støelbová Realizací stavebního zámìru nedojde k záboru pozemkù urèených k plnìní funkcí lesa. Zájmové území je více než 50 m od pozemkù urèených k plnìní funkcí lesa. Bez pøipomínek. 3. Z hlediska nakládání s odpady: RNDr.Pavlíèková V oznámení zámìru stavby "Objektové parkovištì P+R Zlièín III" je èást vìnovaná odpadùm zpracována pøehlednì a to jak pro odpady, které budou vznikat pøi výstavbì, tak i po uvedení do provozu. Název druhu odpadu je doplnìn o jeho katalogové èíslo, kategorii, zpùsob nakládání a èinnost, pøi níž odpad vzniká. V období výstavby se pøedpokládá vznik cca 6000 t odpadù a v dalším stupni projektové dokumentace budou konkretizována množství jednotlivých odpadù a zpùsob odstranìní. Z hlediska zájmù chránìných zákonem o odpadech lze pøedložené oznámení akceptovat a nepožadujeme pokraèovat v dalším hodnocení procesem EIA. 4. Z hlediska ochrany ovzduší: Ing. J. Polanská Cílem pøedloženého zámìru je výstavba dvoupodlažního objektu parkovištì P + R s kapacitou 720 parkovacích stání (PS), nad stávajícím autobusovým terminálem, který navazuje na stanici metra Zlièín (trasa metra B). Podélná osa objektu je Sídlo: Mariánské námìstí 2, 110 O I Praha I Pracovištì: Øásnovka 8,11015 Praha I ozd(ii1citvofurague.cz tel.: fax:

18 - 2 - rovnobìžná s ulicí Øevnickou. V tìsné blízkosti se nachází parkovištì P+R Zlièín I a P+R Zlièín II, která jsou v souèasné dobì již kapacitnì nedostaèující. Stávající autobusový terminál bude umístìn v 1.NP navrhovaného objektu. Parkování bude ve ètyøech úrovních, krytá stání ve 2. a 3. NP (2. NP PS, 3. NP PS) a ve 4. NP a 5. NP otevøená, nezastøešená stání (4. NP PS, 5. NP PS). Vìtrání zastøešených podlaží (2. NP a 3. NP) bude kombinované, pøirozené s podporou systému støešních ventilátorù umístìných v nejvyšším podlaží. Autobusový terminál bude vìtrán rovnìž kombinací pøirozeného a nuceného vìtrání s max. prùtokem m3/hod. Na ulièní sí bude objekt napojen rampami z ulice Ringhofferovy. Propojení jednotlivých podlaží bude vnitøními rampami. Parkovištì bude využíváno uživateli pøijíždìjícími do Prahy ze západu a severozápadu a èásteènì obyvateli pøilehlých èástí Prahy, kteøí mají špatný pøístup na MHD. Do objektu parkovištì nebude povolen vjezd LNA a TNA. Objekt nebude vytápìn, pouze prostory zázemí budou vytápìny elektrickou energií. Hodnocený zámìr byl vypracován bez alternativních variant.. :",. Z hlediska kvality ovzduší se jedná o lokalitu, která je pomìrnì dobøe provìtrávána a rozptylové podmínky jsou zde relativnì dobré. Modelové prùmìrné roèní koncentrace v dané lokalitì pøed výstavbou objektu dle modelu A TEM dosahují hodnot pro NO2 do 18 j.jg/m a pro benzen d01 j.jg/m3. K pøedloženému zámìru byla vypracována rozptylová studie (è. RS 2003/05) a odborný posudek (è.op 2003/24), které vypracoval ing. Vlastimil Bílek. Studie hodnotí imisní zatížení dané lokality po uvedení objektu do provozu v roce 2010 pro zneèiš ující látky NO2 a NOx, a to na okraji posuzované stavby. Dále byl proveden odhad imisního zatížení u nejbližší obytné zástavby, která se nachází 50. m od uvažované stavby. Podle pøedložené studie budou na hranici stavby pøíspìvky krátkodobých (hodinových) max. koncentrací pro NO2 v hodnotì do 7,7 j.jg/m3 a pro NOx v hodnotì do 70,2 j.jg/m3. Nejvyšší imisní pøíspìvek k prùmìrné roèní koncentraci pro NO2 byl odhadnut v hodnotì do 0,0003 j.jg/m3 a pro NOx v hodnotì do 0,023 j.jg/m3. Závìr studie uvádí, že v porovnání s imisními limity i se souèasným stavem kvality ovzduší budou zmìny imisní situace, zpùsobené provozem navrhovaného objektu, ménì významné. Uvedení objektu P + R Zlièín III do provozu údajnì výraznì neovlivní celkovou kvalitu ovzduší v zájmovém území a nezpùsobí pøekraèování imisních limitù, v širším mìøítku bude mít dokonce pozitívní vliv na snížení emisí z automobilové dopravy v oblastech blíže centru mìsta. Orgán ochrany ovzduší k pøedloženému zámìru zejména konstatuje, že je umis ován do blízkosti rekreaèního a obytného území, pøièemž touto dostavbou se výraznì rozšiøuje dopravní zatížení lokality, poznamenané již provozem autobusového terminálu. Tuto skuteènost zpracované hodnocení kvality ovzduší neodráží v dostateèném rozsahu. Pøedložené hodnocení není provedeno v potøebném rozsahu a zároveò vykazuje nìkteré výsledky, které neodpovídají poznatkùm z jiných podobných staveb. Hlavní pøipomínky orgánu ochrany ovzduší jsou: 1) nebylo provedeno zhodnocení pro suspendované èástice PM1o, které jsou již v souèasné dobì významným problémem na znaèné èásti území Prahy, pøièemž se tento problém významnì prohloubí již v roce 2006; u tak exponovaného území, jakým je okolí stanice metra Zlièín, kde jsou Sídlo: Mariánské námìstí 2, Praha Pracovištì: Øásnovka 8, Praha I ozp@cityofprague.cz tel.: fax:

19 3 soustøedìny významné dopravní a obchodní aktivity, lze oèekávat problém s dodržením imisních limitù pro PM1o s vysokou pravdìpodobností; 2) vypoètený pøíspìvek provozu stavby k prùmìrné roèní imisní koncentrací NO2 ve výši 0,0003 I.Jg/m3 se velmi podstatnì odlišuje od výsledkù jiných provedených hodnocení u staveb s podobnou dopravní zátìží, které má zdejší úøad k dispozici. Rozdíl mezi provedeným hodnocením a jinými podobnými je v oblasti cca tøí øádù nebo více. Není zcela jasné, zda byla do hodnocení zahrnuta i zátìž zpùsobená provozem autobusového terminálu. 3) pøedpokládaná analogie mezi NO2 a PM1o není nièím podložena a zdejší úøad tento názor nesdílí; 4) v rozptylové studii nebylo provedeno výpoèetní hodnocení zneèištìní ovzduší pro nejbližší obytnou zástavbu a zpracovatel se uchýlil pouze k odhadu na základì výpoètu pro hranici navrhovaného objektu; Z hlediska zájmù ochrany ovzduší je nutno konstatovat, že pøedložené podklady nedávají dostateèný podklad pro vypracování stanoviska a zámìr je tudíž nezbytné posoudit v dalších stupních procesu EIA. 5. Z hlediska ochrany pøírody a krajíny: Ing.Støelbová Pøedložená dokumentace se v dostateèné míøe zabývá problematikou chránìnou podle zákona è. 114/1992 Sb., o ochranì pøírody a krajiny, v platném znìní. Pøipomínky však máme k hmotnému øešení objektu parkovištì P+R, který je situován dle územního plánu sídelního útvaru hl.m. Prahy (ÚP HMP) do funkèní plochy zaøízení a plochy pro hromadnou dopravu osob /DM/. Na východní stranì je parkovištì navrženo až na hranici DM a tím omezuje funkèní využití navazující plochy parky a parkovì upravené plochy /PP/. U ulice Ringhofferova stavba (zpevnìná plocha chodníkù a navržená rampa) zasahuje pøímo do plochy PP. Domníváme se, že z hlediska estetického tato objemová expanze navrženého objektu negativnì ovlivní blízké okolí (pøedevším navazující obytnou zónu). Dále máme pøipomínky k množství zelenì. Realizací stavebního zámìru dojde k odstranìní zeleného pásu o ploše cca 1230 m2. Tento pás zelenì však není v rámci objektu plnì kompenzován, tj. pouze plochou 197 m sadových úprav. Vzhledem k tomu, že se jedná dle vyhlášky è. 32/1999 Sb. hl. m. Prahy o veøejnì prospìšnou stavbu a její vliv na životní prostøedí by mìl být celkovì pøevážnì pozitivní, nepožadujeme z hlediska zájmù chránìných zákonem o ochranì pøírody a krajiny pokraèovat v procesu EIA. 6. Z hlediska nakládání s chemickými látkami a pøípravky: RNDr.Pavlíèková Bez pøipomínek. 7. Z hlediska myslivosti: Bez pøipomínek. Toto stanovisko není správním rozhodnutím dle zákona è.71/1967 Sb., o správním øízení, a nelze se tudíž proti nìmu odvolat. Sídlo: Mariánské námìstí 2, 110 O I Praha Pracovištì: Øásnovka 8, Praha 1 ozp@cityofprague.cz.., 1 vf c 7l1t C--~ JUDr. Helena Dob i á ~~&Ítrit nt. ffl. Prah) øeditelka odboru odbor f.lvotnrho p'ío8trodl tel.: fax: Mariánaké nám" 2.~.., r-~gi~a I,.,- 'Ul

20 VNITØNí SDÌLENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNiHO PROSTØEDI Adresát: Ing. Žáková o. Odd.posuz. vlivu na ZP È.j.: MHMP /2003/0ZPNI/EIA/O76-1/Žá Vyøizuje/linka: Ing. Kaèer /4267 Vodoprávní odd. Datum: Vìc: Zahájení zjišfovacího øízení zámìru "Objektové parkovištì P+R Zlièín III" zaøazeného v kategorii II, bodu 10.6, pøílohy è.1 zákona è. 100/2001 Sb., o posuzování vlivù na životní prostøedí a o zmìnì nìkterých souvisejících zákonù. K zahájení zjiš ovacího øízení na výše z vodohospodáøského hlediska žádné pøipomínky. nepovažujeme za nutné. uvedený zámìr nemáme Zpracování dokumentace EIA Na vìdomí: 1) MHMP OZP/IX - spis 2) MHMP OZP/IX - Ka Pokyny: k uložení na vìdomí k vyfizení ke zpracování stanoviska ke zpracování návrhu odpovìdi ke zpracování materiálu k pøepracování do programu jednání Termín:

Westpoint Distribution Park, administrativní budova Jih, Praha 6, k.ú. Ruzynì

Westpoint Distribution Park, administrativní budova Jih, Praha 6, k.ú. Ruzynì HLAVNi MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLA VNiHo MÌST A PRAHY ODBOR ŽIVOTNfHO PROSTØEDf V Praze dne 29. 11.2004 È.j.: MHMP-142090/2004/0ZPNI/EIA/11 0-2Nac Vyøizuje: Ing. Vaculová podle 7 zákona è. 100/2001 Sb.,

Více

È.j. MHMP-O37895/2005/0ZPNI/EIA/126-2Nac. ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

È.j. MHMP-O37895/2005/0ZPNI/EIA/126-2Nac. ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. MHMP-O37895/2005/0ZPNI/EIA/126-2Nac Vyøizuje/linka Ing. Vaculová/4322 Datum 4.4. 2005 ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO

Více

Název: Bytové a administrativní centrum na námìstí W. Churchilla, Praha 2

Název: Bytové a administrativní centrum na námìstí W. Churchilla, Praha 2 HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. M HM P-O89726/2004/0ZPNI/EIN1 02-2/Žá Vyøizuje/ linka Ing. lákavá/4425 Datum 30.8.2004 podle 7 zákona è. 100/2001

Více

Identifikaèní údaje: Název: Skladová hala EFES, spol. s r.0., Praha - Øeporyje

Identifikaèní údaje: Název: Skladová hala EFES, spol. s r.0., Praha - Øeporyje PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn È.j. MHMP-192143/2005/00PNI/EIA/156-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 7. 11. 2005 podle 7 zákona è.

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-MH M P-O69262/2008/00PNI/EIA/518-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 17.06.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO

Více

Identifikaèní údaje: Umístìní: Oznamovatel: Název: 8elárie Park - bytové domy 81 a 82, Praha 12, k.ú. Modøany

Identifikaèní údaje: Umístìní: Oznamovatel: Název: 8elárie Park - bytové domy 81 a 82, Praha 12, k.ú. Modøany PII HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-464105/2006/00PNI/EIA/283-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 1.3.2007 podle 7 zákona

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H M P-553908/2009/00PNI/E 1A/64 7-2/Be Vyøizuje/ linka Ing. Beranová / 4443 Datum 18.9.2009 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. MHMP-77536/2004/0ZPNI/EIA/100-2Nè Vyøizuje/linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 10.8.2004 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Zámìr: Rekonstrukce objektu na hotel, Senovážná 4/1254, Praha 1

Zámìr: Rekonstrukce objektu na hotel, Senovážná 4/1254, Praha 1 PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-381315/2007/00PNI/EIA/473-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 14.02.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO

Více

SZn. S-MHMP-O42632/2007/00PNI/EIN315-2Nè. ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

SZn. S-MHMP-O42632/2007/00PNI/EIN315-2Nè. ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-O42632/2007/00PNI/EIN315-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 4.5.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí P] HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn SZn. S-MHM P-049561 /007/00PNI/EIA/318-/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/43 Datum 15.05.007 ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí. Zámìr: Office Centrum Triangl, ul. Jeremiášova, Praha 13, k. ú. Stodùlky

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí. Zámìr: Office Centrum Triangl, ul. Jeremiášova, Praha 13, k. ú. Stodùlky PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis ln. SZn. S-M H M P-548552/2007/00 P NI/EIA/505-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 26.05.2008 ZÁVÌR ZJIŠ

Více

Zámìr: Rekonstrukce a dostavba Køemencova 18, è.p. 164/11, Praha 1, k.ú. Nové Mìsto

Zámìr: Rekonstrukce a dostavba Køemencova 18, è.p. 164/11, Praha 1, k.ú. Nové Mìsto pro HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-M HM P-34921 O/2007/00PNI/EIA/456-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 07.11.2007 podle 7 zákona

Více

MAIN POINT KARLIN, mezi ul. Rohanské nábøeží a Pobøežní, Praha 8 - Karlín

MAIN POINT KARLIN, mezi ul. Rohanské nábøeží a Pobøežní, Praha 8 - Karlín p' HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDi Váš dopis zn SZn S-M H M P-237225/2006/00PNI/EIA/203-2/Žá Vyøizuje/linka Ing Žáková/4425 Datum 10082006 podle 7 zákona è 100/2001

Více

ZAVER ZJISTOVACIHO RIZENI

ZAVER ZJISTOVACIHO RIZENI HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn È.j. MHMP-116309/2004/0ZPNI/EIA/105-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 18. 10.2004, v vv, v,, ZAVER ZJISTOVACIHO

Více

Raèa/Crowne Plaza. v areálu hotelu. Pøístavba Depandance Crowne Plaza, Praha 6. Umístìní: Oznamovatel: PID. Zámìr:

Raèa/Crowne Plaza. v areálu hotelu. Pøístavba Depandance Crowne Plaza, Praha 6. Umístìní: Oznamovatel: PID. Zámìr: PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis ln. SZn. SM HM P231835/2006/00PNI/EIN2012/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 22.9.2006 podle 7 zákona è.

Více

Název: Dostavba skladové haly ELIT, Jeremiášova ul., Praha 13 k. ú. Stodùlky

Název: Dostavba skladové haly ELIT, Jeremiášova ul., Praha 13 k. ú. Stodùlky HLA VNt MÌSTO PRAHA MAGISTRAT HLA VNtHO MÌSTA PRAHY ODBOR životnrno PROSTØEDÍ V Praze dne 24. 11. 2003 È.j.:MHMP-133364/2003/0ZPNI/EIA/067-2/8e Vyøizuje: Ing. 8eranová podle 7 zákona È. 100/2001 Sb., o

Více

Zámìr: Stavební úpravy a opravy budov B, D, D1 a D2, Na Poøíèí 24-26, 2. etapa výstavby, Praha 1

Zámìr: Stavební úpravy a opravy budov B, D, D1 a D2, Na Poøíèí 24-26, 2. etapa výstavby, Praha 1 PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn S-MHM P-235765/2007 /OOPNI/EIA/401-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr Pacner/4322 Datum 30082007 podle 7 zákona è 100/2001

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí HLA VNt MÌSTO PRAHA MAGISTRAT HLA VNtHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOlNtHO PROSTØEDÍ V Praze dne 22.7.2004 È.j.: M HM P-070964/2004/0ZPNI/EIA/099-2/Be Vyøizuje: Ing. Beranová ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí podle 7

Více

kapacita parkovacích stání v objektu Parkingu D (1.NP- 7.NP) je 853 stání osobních

kapacita parkovacích stání v objektu Parkingu D (1.NP- 7.NP) je 853 stání osobních -I" v, ~ HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn Èj MHMP-55633/2005/0ZP/VI/EIA/129-2/Vè Vyøizuje/linka Mgr Vèislaková / 4490 Datum 1052005 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí PII HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDi Váš dopis zn SZn. S-MHM P-2981 06/2007/00PNI/EIA/424-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 5.10.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PIt HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn, SZn. S-M H M P-232654/2008/00PNI/E 1A/539-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 7.7.2008 ZÁVÌR ZJIŠ

Více

Umístìní: Identifikaèni údaje: Název: ÈVUT - Nová budova Dejvice, Praha 6. Praha Praha Praha 6 Dejvice. Datum

Umístìní: Identifikaèni údaje: Název: ÈVUT - Nová budova Dejvice, Praha 6. Praha Praha Praha 6 Dejvice. Datum PTr) HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H M P-584989/2007/00PNI/EIA/508-2/Žá Vyøizuje/ linka Ing. lákavá/ 4425 Datum 23.4.2008 podle 7 zákona

Více

Prodejna potravin, Tupolevova ul., Praha 18, k.ú. Letòany

Prodejna potravin, Tupolevova ul., Praha 18, k.ú. Letòany HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNfHO PROSTØED( Váš dopis zn. È.j. MHM P-O24686/2005/0ZPNI/EIA/122-2/Be Vyøizuje/ linka Datum Ing. Beranová/4443 18.5.2005 podle 7 zákona è.

Více

Název: Støedisko obchodu a služeb Hostivaø, Praha 15

Název: Støedisko obchodu a služeb Hostivaø, Praha 15 HLAVNi MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNiHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNiHO PROSTØEDí Váš dopis zn Èj MHMP-133627/2004/0lPNI/EIN109-2Nac Vyøizuje/ linka Datum Ing Vaculová/ 4322 6 1 2005 podle 7 zákona è 100/2001

Více

Umístìní: kraj: Praha. Identifikaèní údaje: Název: Zkapacitnìní parkovištì P + R Skalka I, Praha 10

Umístìní: kraj: Praha. Identifikaèní údaje: Název: Zkapacitnìní parkovištì P + R Skalka I, Praha 10 HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. M H M P-123405/2005/0ZPNI/E 1A/143-2/Be Vyøizuje/ linka Ing. Beranová/4443 Datum 9.8.2005 podle 7 zákona È.

Více

Zámìr: Pøemístìní 2 malých tiskových strojù z provozu Brandýs nad Labem do tiskárny ÈTK REPRO a.s., Praha 10, k.ú. Zábìhlice

Zámìr: Pøemístìní 2 malých tiskových strojù z provozu Brandýs nad Labem do tiskárny ÈTK REPRO a.s., Praha 10, k.ú. Zábìhlice PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-MHMP-106348/2007/00PNI/EIN343-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 04.07.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Zámìr: Komplex pro bydlení a ubytování TRIANGLE, Praha 6, k.ú. Støešovice

Zámìr: Komplex pro bydlení a ubytování TRIANGLE, Praha 6, k.ú. Støešovice PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-M HM P-O69712/2007 /OOPNI/EIA/329-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 12.6.2007 ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO

Více

SZn. S-MHMP /2005/00PNI/EIA/165-2/Nov

SZn. S-MHMP /2005/00PNI/EIA/165-2/Nov P1r- HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDi Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-271712/2005/00PNI/EIA/165-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 25. 1. 2006 podle 7 zákona

Více

Hotel Bubbles Smíchov, MÈ Praha 5 - Smíchov

Hotel Bubbles Smíchov, MÈ Praha 5 - Smíchov HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-100437/2007100PNI/EIN340-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 28.05.2007 podle 7 zákona è. 100/2001

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØED[ Váš dopis zn SZn. S-MHMP-182398/2007/00PNI/EIA/378-2Nè Vyøizuje/linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 1.8.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO

Více

Identifikaèní údaje: Název: Recyklaèní støedisko minerálních stavebních odpadù, k.ú. Ruzynì

Identifikaèní údaje: Název: Recyklaèní støedisko minerálních stavebních odpadù, k.ú. Ruzynì )1: HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-MHMP-135752/2006/00PNI/EIA/189-2/Nov Vyøizuje/linka Ing. Novotný/4278 Datum 19.09.2006 podle 7 zákona è.

Více

Název: Pøístavba zdravotnického objektu a parkingu v Praze 5, Nemocnice Na Homolce, Roentgenova 2

Název: Pøístavba zdravotnického objektu a parkingu v Praze 5, Nemocnice Na Homolce, Roentgenova 2 HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRAT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn Èj MHMP- 73116/2005/00PNI/EIA/134-2Nè Vyøizujeninka Mgr Vèislaková I 4490 Datum 1272005 podle 7 zákona è 100/2001

Více

Zámìr: Sbìrný dvùr papíru, lepenky, železných a neželezných kovù Èakovice, ulice Cukrovarská, Praha - Èakovice

Zámìr: Sbìrný dvùr papíru, lepenky, železných a neželezných kovù Èakovice, ulice Cukrovarská, Praha - Èakovice PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn S-MHM P-34 791 O/2006/00PNI/EIN239-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr Pacner/4322 Datum 20122006 podle 7 zákona è 100/2001

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí pm HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn. SZn. S-MHM P-353905/2007 /OOPNI/EIA/458-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková 4490 Datum 5.2.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO

Více

P NI/E IN466-2/Be. ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí

P NI/E IN466-2/Be. ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí PJD HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H M P-3 70469/2007/00 P NI/E IN466-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 1.2.2008 ZÁVÌR ZJIŠ

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-O50036/2007/00PNI/EIA/319-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 10.5.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Zámìr: Dùm pro seniory, ul. Nad Kavalírkou, Praha 5, k.ú. Košíøe

Zámìr: Dùm pro seniory, ul. Nad Kavalírkou, Praha 5, k.ú. Košíøe PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDi Váš dopis zn SZn. S-MH MP-467027 /2007 /OOPNI/EIA/496-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 12.02.2008 podle 7 zákona

Více

Zámìr: Multifunkèni centrum Klièov, Praha 9 - Vysoèany

Zámìr: Multifunkèni centrum Klièov, Praha 9 - Vysoèany HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn S-MHMP-192370/2006/00PNI/EIN195-2Nè Vyøizuje/linka Mgr Vèislaková /4490 Datum 2882006 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

Více

Rekonstrukce a rozšíøení hotelu Savoy, ul. Keplerova, Praha 1, k. ú. Hradèany

Rekonstrukce a rozšíøení hotelu Savoy, ul. Keplerova, Praha 1, k. ú. Hradèany PIr HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H M P-44 7730/2008/00PNI/EIN566-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 26.11.2008 podle 7 zákona

Více

Úøad mìstské èásti - odbor správy majetku a investic Libušská 35 14200 PRAHA - LIBUŠ

Úøad mìstské èásti - odbor správy majetku a investic Libušská 35 14200 PRAHA - LIBUŠ Úøad mìstské èásti - odbor správy majetku a investic 14200 PRAHA - LIBUŠ INFORMACE Q ZÁMÌRU DLE ZÁKONA È. 100/2001 Sb. NÁZEV ZÁMÌRU: Nekryté víceúèelové sportovištì Kokotská, parc.è. 557/1, k.ú. Libuš.

Více

V Praze dne 17.6.2002 È.j. :MHMP-57 456/2002/0ZPNI/EIA/007-2Nè. Vyøizuje: Mgr.Vèislaková

V Praze dne 17.6.2002 È.j. :MHMP-57 456/2002/0ZPNI/EIA/007-2Nè. Vyøizuje: Mgr.Vèislaková ~, ~,_r-"- HLA VNj MÌSTO PRAHA MAGISTRA T HLA VNjHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ V Praze dne 17.6.2002 È.j. :MHMP-57 456/2002/0ZPNI/EIA/007-2Nè Vyøizuje: Mgr.Vèislaková podle 7 zákona è. 100/2001

Více

Zámìr: Bytový dùm, ul. Bìlohorská, Praha 6, k.ú. Bøevnov

Zámìr: Bytový dùm, ul. Bìlohorská, Praha 6, k.ú. Bøevnov PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-331865/2007/00PNI/EIA/446-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 03.12.2007 podle 7 zákona è.

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M HMP-455219/2007 /OOPNI/EIA/491-2/Nov Vyøizuje/linka Ing. Novotný/4278 Datum 08.01.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Identifikaèní údaje: Název: Basil Logistics Center, Praha 20 - Horní Poèernice

Identifikaèní údaje: Název: Basil Logistics Center, Praha 20 - Horní Poèernice HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDi Váš dopis zn. È.j. MHMP-111766/2005/00PNI/EIN140-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 15.7.2005 podle 7 zákona è. 100/2001

Více

Zaøízení k výkupu, soustøeïování a skladování odpadù a druhotných surovin, ul. Voctáøova, Praha 8, k.ú. Libeò

Zaøízení k výkupu, soustøeïování a skladování odpadù a druhotných surovin, ul. Voctáøova, Praha 8, k.ú. Libeò PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H M P-4 70794/2006/00P NI/EIA/285-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 16.3.2007 podle 7 zákona

Více

Zámìr: Nákupní centrum Praha - Metropole Zlièín, fáze 3, k. ú. Tøebonice, Praha - Zlièín. Oznamovatel: PID

Zámìr: Nákupní centrum Praha - Metropole Zlièín, fáze 3, k. ú. Tøebonice, Praha - Zlièín. Oznamovatel: PID PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHM P-056897 /2007 /OOPNI/EIA/322-2/Žá Vyøizuje/linka Ing. Žáková/4425 Datum 18.6.2007 podle 7 zákona

Více

M H M P /2003/0lP NI/EIA/O73-2/Nov

M H M P /2003/0lP NI/EIA/O73-2/Nov HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn È.j, M H M P-155217/2003/0lP NI/EIA/O73-2/Nov Vyøizuje/linka Ing. Novotný/4278 Datum 11.12.2003 podle 7 zákona È.

Více

"Administrativní budova AB Gemma, mezi ulicemi Blažimská a Klíèova, Chodovec city, Praha 11, k.ú. ChodovI'

Administrativní budova AB Gemma, mezi ulicemi Blažimská a Klíèova, Chodovec city, Praha 11, k.ú. ChodovI' HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHM P-363943/2007 /OOPNI/EIA/463-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 30.01.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí Plr HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis ln. SZn. S-MHM P-OOO267/2006/00PNI/EIN171-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 2. 3. 2006 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Zámìr: Obytný soubor Malešická stráò - 4. etapa, Praha 10, k. ú. Malešice

Zámìr: Obytný soubor Malešická stráò - 4. etapa, Praha 10, k. ú. Malešice HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H MP-14684 7/2008/00PNI/EIA/528-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 08.07.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO

Více

hlavní mìsto Praha hlavní mìsto Praha Praha 6 Bubeneè

hlavní mìsto Praha hlavní mìsto Praha Praha 6 Bubeneè PIl) HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-249159/2007/00PNI/EIA/413-2/Žá Vyøizuje/linka Ing. Žáková/4425 Datum 19.9.2007 podle 7 zákona è.

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí on HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-184183/2007/00PNI/EIA/379-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 17.08.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Název: Zastøešení a dostavba zimního stadionu pøi ZS Bronzová

Název: Zastøešení a dostavba zimního stadionu pøi ZS Bronzová ,', l"",l~'cii"'/ I ~ tí '1~ ", ".."~ '~ ;i".', '~ I I '1"\,,",'~ ~ 1[1'1Y"', 1,J,A.~ ;"\, ll '!J,,~;,\" ~~f ~~(;"""""'" é...~~;-;;:;:,:~:~".,..;: " HLAVNi MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLA VNmo MÌSTA PRAHY ODBOR

Více

Zámìr: Senovážné námìstí 3, è.p. 993, Praha 1 - Stavební úpravy a dostavba ve dvorním traktu

Zámìr: Senovážné námìstí 3, è.p. 993, Praha 1 - Stavební úpravy a dostavba ve dvorním traktu p HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H M P-380048/2007 /OOPNI/EIA/4 72-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 11.12.2007 podle 7 zákona

Více

Název: Charakter zámìru: Jde o novostavbu rozvojové oblasti hlavního mìsta Prahy. Umístìní: Identifikaèní údaje: budovy v exponované.

Název: Charakter zámìru: Jde o novostavbu rozvojové oblasti hlavního mìsta Prahy. Umístìní: Identifikaèní údaje: budovy v exponované. HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. M HM P-OOO927/2004/0ZPNI/E IA/O81-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 23. 2. 2004 podle 7 zákona

Více

Identifikaìní údaje: Název: Parkovištì pro autobusy Hotelu DUM, Praha 12, k.ú. Kamýk

Identifikaìní údaje: Název: Parkovištì pro autobusy Hotelu DUM, Praha 12, k.ú. Kamýk HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAH' ODBOR OCHRANY PROSTØEDI Váš dopis zn 8Zn. S-M HM P-404 776/2006/00PNI/EIA/257-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková/ 4490 Datum 12.3.2007 podle 7 zákona

Více

PIr. Zámìr: Retail/Office Development, Na Pøikopì 14, Praha 1. Oznamovatel: Datum SZn. S-MHM P /2006/00PNI/EIA/27 4-2/Pac

PIr. Zámìr: Retail/Office Development, Na Pøikopì 14, Praha 1. Oznamovatel: Datum SZn. S-MHM P /2006/00PNI/EIA/27 4-2/Pac PIr HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-MHM P-448923/2006/00PNI/EIA/27 4-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 07.02.2007 podle 7 zákona

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M HM P-0951 06/2007 /OOPNI/EIA/337-2/Nov Vyøizuje/linka Ing. Novotný/4278 Datum 23.10.2007 ZÁVÌR ZJIŠ

Více

Název: Zaøízení staveníštì ZS 10 - semimobílní betonárna pro stavbu SOKP 514 lahovice - Slivenec, k.ú. Slivenec, k.ú. lochkov, Praha 5, Praha 16

Název: Zaøízení staveníštì ZS 10 - semimobílní betonárna pro stavbu SOKP 514 lahovice - Slivenec, k.ú. Slivenec, k.ú. lochkov, Praha 5, Praha 16 PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H M P-32 9304/2 006/00 P NI/E I A/226-2/Žá Vyøizuje/linka Ing. Žáková /4425 Datum 11.1.2007 podle 7

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-MHMP-263638/2007/00PNI/EIN412-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 5.10.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OV

Více

Název: Hypermarket Hluboèepy, ul. K Barrandovu - Wassermannova, Praha 5

Název: Hypermarket Hluboèepy, ul. K Barrandovu - Wassermannova, Praha 5 HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDI Váš dopis zn È.j. MHMP-1 07497/2004/0ZPNI/EIA/1 04-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 12.11.2004 podle 7 zákona È.

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn Èj MHMP-O37895/2005/0ZPNI/E 1A/125-2Nac Vyøizuje/linka Ing Vaculová/4322 Datum 2042005 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

Více

Umístìní: Identifikaèní údaje: Název: Soustøedìní polygrafické výroby v tiskárnì Èeská Unigrafie, a.s., Praha 10

Umístìní: Identifikaèní údaje: Název: Soustøedìní polygrafické výroby v tiskárnì Èeská Unigrafie, a.s., Praha 10 HLA VN! MÌSTO PRAHA MAGISTRAT HLA VN!HO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí V Praze dne 9. 2. 2004 È.j.:MHMP-178075/2003/0ZPNI/EIA/077-2/Be Vyøizuje: Ing. Beranová podle 7 zákona è. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDI Váš dopis zn Èj MHMP-139511/2005/00PNI/EIA/151-2Nè Vyøizuje/linka Mgr Vèislaková /4490 Datum 3102005 ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí

Více

hlavní mìsto Praha hlavní mìsto Praha Praha 13 Stodùlky

hlavní mìsto Praha hlavní mìsto Praha Praha 13 Stodùlky Ir HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-O52201/2007/00PNI/EIA/321-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 21.6.2007 ZÁVÌR ZJIŠøOV ACíHO

Více

Identifikaèni údaje: Název: Administrativní centrum Èeskomoravská, Praha 9 - Libeò

Identifikaèni údaje: Název: Administrativní centrum Èeskomoravská, Praha 9 - Libeò HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M HM P-370735/2007 /OOP/VI/EIA/469-2/Žá Vyøizuje/ linka Ing. Žáková/ 4425 Datum 17.12.2007 podle 7 zákona

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn S-M H M P-299002/2006/00PNI/E 1A/217-2/Nov Vyøizuje/linka Ing Novotný/4278 Datum 04122006 ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO

Více

Název: Skladový areál Bal Hostivaø

Název: Skladový areál Bal Hostivaø HLAVNí MÌSTO PRAHA 'MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn C.j. M HM P-8276/2003/0ZPNI/EIA/ 039-2Nè Vyøizuje/linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 10.3.2003 podle 7 zákona È.

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV AcíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHM P-239815/2006/00PNI/EIA/204-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 18.10.2006 ZÁVÌR ZJIŠ OV

Více

ZÁVÌR ZJIŠøOV AcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠøOV AcíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M HM P-465026/2006/00PNI/E 1A/284-2/Nov Vyøizuje/linka Ing. Novotný/4278 Datum 14.06.2007 ZÁVÌR ZJIŠøOV AcíHO

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí I[ HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis ln. SZn. S-MHMP-455212/2007/00PNI/EIA/490-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 27. 11. 2008 ZÁVÌR ZJIŠ OV

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn Èj M HMP-124036/2004/0ZPNI/EIA/1 07-2/Žá Vyøizuje/ linka Ing Žáková/ 4425 Datum 1912005 ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí

Více

Garážový obytný dùm JUNION, ul. Tupolevova, k.ú. Letòany

Garážový obytný dùm JUNION, ul. Tupolevova, k.ú. Letòany HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNiHO PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. M H M P -0003 79/2004/0ZP NI/E IN082-2N ac Vyøizuje/linka Ing. Vaculová/4322 Datum 10.3.2004 podle 7 zákona

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí Ir HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn Èj M HM P-128994/2005/0ZPNI/EIAl146-2/Žá Vyøizuje/linka Ing Žáková /4425 Datum 25 8 2005 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

Více

mìstská èást: katastrální území:

mìstská èást: katastrální území: PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H MP-54 7886/2008/00PNI/E 1A/578-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 26.11.2008 podle 7 zákona

Více

Identifikaèní údaje: Název: Prodejní centrum Lehovec, Praha 14, k.ú. Hloubìtín. Umístìní: Praha Praha Praha 14 Hloubìtín

Identifikaèní údaje: Název: Prodejní centrum Lehovec, Praha 14, k.ú. Hloubìtín. Umístìní: Praha Praha Praha 14 Hloubìtín PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØED[ Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-381981 /2007 /OOPNI/EIA/4 75-2Nè Vyøizuje/linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 21.5.2008 podle 7 zákona

Více

Multi Sport Aréna, Praha 20, k.ú. Horní Poèernice

Multi Sport Aréna, Praha 20, k.ú. Horní Poèernice HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR Ž/VOTNIHO PROSTØEDI Váš dopis zn. È.j. MHMP-O43412/2004/0lPNI/EIA/O93-2Nac Vyrizuje/linka Ing. Vaculová/4322 Datum 26.5.2004 podle 7 zákona è. 100/2001

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M HM P-158532/2007 /OOPNI/EIA/361-2Nè Vyøizuje/ linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 20.8.2008 ZÁVÌR ZJIŠ

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDi Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-OO8381/2006/00PNI/EIA/173-2Nè Vyøizuje/linka Mgr. Vèislaková /4490 Datum 20.3.2006 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn S-MH M P-160648/2007 /OOPNI/EIA/362-2/Žá Vyøizuje/linka Ing Žáková/4425 Datum 14082007 ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí

Více

Rozšíøení skladové haly a administrativní budovy firmy WETRA-XT, ÈR s.r.0, Praha 20, k.ú. Horní Poèernice

Rozšíøení skladové haly a administrativní budovy firmy WETRA-XT, ÈR s.r.0, Praha 20, k.ú. Horní Poèernice HLAVNi MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNiHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNIHO PROSTØEDf Váš dopis zn. È.j. MHMP-O38199/2005/0ZPNI/EIA/127-2/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 3. 5. 2005 podle 7 zákona è.

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDI Váš dopis zn. È.j. MHMP-165736/2004/0lPNI/EIN117-2Nè Vyøizuje/linka Mgr. Vèislaková / 4490 Datum 3.5.2005 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

È.j. M H M P /2004/0lPNI/E 1A/121-2/Žá

È.j. M H M P /2004/0lPNI/E 1A/121-2/Žá HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDi Váš dopis zn Èj M H M P-186036/2004/0lPNI/E 1A/121-2/Žá Vyøizuje/linka Ing Žáková/4425 Datum 21032005 podle 7 zákona è 100/2001

Více

Identifikaèní údaje: Název: Villa Park Barrandov, ul. Kurandové a K Barrandovu, Praha 5, k. ú. Hluboèepy

Identifikaèní údaje: Název: Villa Park Barrandov, ul. Kurandové a K Barrandovu, Praha 5, k. ú. Hluboèepy HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDI Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-655433/2009/00PNI/EIA/661-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 25.11.2009 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

Více

Název: Obytný komplex Nový Zlièín, Praha 17, k. ú. Zlièín

Název: Obytný komplex Nový Zlièín, Praha 17, k. ú. Zlièín PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. SMH M P272813/2008/00PNI/EIA/5462/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 10.09.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Zámìr: Rozšíøení využití odpadù pøi výrobì cementového slínku v cementárnì Radotín, Praha 16

Zámìr: Rozšíøení využití odpadù pøi výrobì cementového slínku v cementárnì Radotín, Praha 16 PIO HLAVNÌ MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÌHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDÌ Váš dopis zn SZn. S-MHMP-O27359/2007/00PNI/EIN311-2/Žá Vyøizuje/linka Ing. Žáková/4425 Datum 14.05.2007 podle 7 zákona è. 100/2001

Více

ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-242018/2007/00PNI/EIA/419-2/Nov Vyøizuje/linka Ing. Novotný/4278 Datum 10.12.2007 ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO

Více

Polyfunkèní dùm Košíøe, Praha 5

Polyfunkèní dùm Košíøe, Praha 5 PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn. SZn. S-MHM P-148831 /2008/00PNI/EIA/529-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 02.09.2008 ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO

Více

Víceúèelový dùm, Konìvova 39, Praha 3

Víceúèelový dùm, Konìvova 39, Praha 3 HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. MHM P-182319/2003/0ZPNI/EIA/O78-2Nac Vyøizuje/linka Ing. Vaculová/4322 Datum 24.3.2004 podle 7 zákona è. 100/2001

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí HLAVNi MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLA VNiHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVO1NÍHO PROSTØEDÍ V Praze dne 25. 6. 2004 È.j.:MHMP-058911/2004/0lPNI/EIN096-2/Be Vyøizuje: Ing. Beranová ZÁVÌR ZJIŠ OVACíHO ØíZENí podle 7 zákona

Více

Stanovisko k posouzení vlivù provedení zámìru na životní prostøedí

Stanovisko k posouzení vlivù provedení zámìru na životní prostøedí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDf Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-O42073/2005/00PNI/EIA/128-8/Nov Vyøizuje/ linka Ing. Novotný/4278 Datum 24. 2. 2006 Stanovisko k

Více

Identifikaèní údaje: Bytové domy Dolní Poèernice. jih, Praha 14

Identifikaèní údaje: Bytové domy Dolní Poèernice. jih, Praha 14 PIl: HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDI Váš dopis zn SZn. S-M HM P-O93933/2006/00PNI/EIA/181-2/Žá Vyøizuje/ linka Ing. Žáková/ 4425 Datum 10.7.2006 podle 7 zákona

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠ OV ACíHO ØíZENí PIt HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-M H M P-OOOOO7/2007/00P NI/EIA/298-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 10.05.2007 ZÁVÌR ZJIŠ OV

Více

Celková plocha pozemkù vyèlenìných pro realizaci zámìru je m2,

Celková plocha pozemkù vyèlenìných pro realizaci zámìru je m2, ~ HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn S-MHMP-366101/2006/00PNI/EIAl244-2/Žá Vyøizuje/ linka Ing lákavá! 4425 Datum 221 2007 podle 7 zákona È 100/2001

Více

ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí AREÁL SPOLEÈNOSTI

ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí AREÁL SPOLEÈNOSTI HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDI Váš dopis zn. È.j. MHMP-22377/2003/0lPNI/EINO41-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 05.05.2003 ZÁVÌR ZJIŠ OVAcíHO ØíZENí

Více

hlavní mìsto Praha hlavní mìsto Praha Praha 12 Modøany

hlavní mìsto Praha hlavní mìsto Praha Praha 12 Modøany PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDi Váš dopis zn. SZn. S-MHM P-370434/2006/00PNI/EIN24 7-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 1.2.2007 podle 7 zákona è.

Více

Budova Metrocenter. 1. a 2. etapa. ul. Na Zátorách. Praha 7. k.ú. Holešovice

Budova Metrocenter. 1. a 2. etapa. ul. Na Zátorách. Praha 7. k.ú. Holešovice - '." '- HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí V Praze dne 6.11.2003 È.j.: MHMP-076920/2002/0ZPNI/EIA/013-8Nac Vyøizuje: Ing. Vaculová Stanovisko k posouzení vlivù

Více

È.j. MHMP /2003/0ZPNI/EIA/O58-2/Nov

È.j. MHMP /2003/0ZPNI/EIA/O58-2/Nov HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNíHO PROSTØEDí Váš dopis zn. È.j. MHMP-107555/2003/0ZPNI/EIA/O58-2/Nov Vyøizuje/linka Ing. NoYotný/4278 Datum 15.9.2003 podle 7 zákona È. 100/2001

Více

ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí

ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO ØíZENí PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn. SZn. S-MHMP-416875/2008/00PNI/EIN561-2/Pac Vyøizuje/linka Mgr. Pacner/4322 Datum 13.11.2008 ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO

Více