CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT"

Transkript

1 CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT Moravský sekt brut - Vinařství Šamšula Cena: 0,75l / 490, 90,-Kč 0,1l / 79,- Kč Odrůdy: Chardonnay a Pinot noir Sekt připravený klasickou metodou druhotným kvašením v lahvi s 24 měsíčním ležením na jemných kalech. Crémant de Bourgogne brut rosé - Paul Chollet Cena: 0,75 l / 590,- Kč 0,1l / 89,- Kč Odrůda: Pinot Noir Sekt z Burgundska, jehož barva je dána krvácením hroznů. V chuti je příjemná a jemná souhra ovocnosti a svěžesti. Rustico Prosecco di Valdobbia dene brut - Nino Franco Cena: 0,75 l / 630,- Kč 0,1l / 90,- Kč Suché, dobře vyzrálé s velice jemnými tóny vyzrálého jablka a bylin. Krémovité perlení, vyvážené a osvěžující. Je vynikajícím aperitivem. Rustico je klasickým příkladem Prosecca, které rodina Franco dělá již čtyři generace. Crémant de Bourgogne blanc de blancs - Paul Chollet Cena: 0,75 l / 645,- Kč Odrůda: Chardonnay Sekt z Burgundska vyrobený tradiční šampaňskou metodou zrání na láhvi se vyznačuje jemným perlením a osvěžující vůní i chutí po citrusech. Výrobcem je malá, ale vyhlášená rodinná domaina Paul Chollet. Champagne Jean Guérinot blanc de blanc Cena : 0,75l / 980,- Kč Odrůdy : 100% Chardonnay Jedná se o suché víno BRUT. Je to lehké a mladistvé víno s chutí citrusů a bělomasého ovoce s nádechem květin a pepře. Pijeme jej jako aperitiv. Champagne Théophile brut - Maison Louis Roederer Cena: 0,75 l / 1.290, 290,- Kč Odrůdy: 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir, 1/3 Pinot Meunier Vyrábí se z hroznů mladých keřů vinic Louis Roederer. Je vyvážené, plné a štědré s jemnou kyselinkou. Jasně zlatavá barva, lehká svěží vůně s ovocným podtónem a nádechem květů, v chuti dominující citrusové plody a kůra pomerančů. Champagne Louis Roederer Brut Premier Cena: 0,75 l / 1.690, 690,- Kč 0,375l / 990,- Kč Odrůdy: 50 % Pinot Noir, 35 % Chardonnay, 15 % Pinot Meunier Jedno z nejlepších champagne vůbec. Vlastněné již po 200 let stejnou rodinou nabízí oslovující vůni i chuť, ve které nalezneme jak ovocnost, tak jemné kvasinky, na kterých toto víno zrálo. Cristal brut Maison Louis Roederer Cena: 0,75l / 6.900, 900,- Kč Odrůdy: 55 % Pinot Noir, 45 % Chardonnay Oslnivá žlutá barva s jemnými jantarovými odlesky, s ušlechtilými, dlouho šumivými bublinkami. Aroma je bohaté, sladké a lahodné, vše při zachování tolik důležité přesnosti a dokonalé rafinovanosti. Útok na chuťové buňky je bohatý, odkrývá neuvěřitelně šťavnatou ovocnost: žluté broskve, meruňky, mango

2 BÍLÁ VÍNA MORAVA Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická Cena: 0,75l / 459,- Kč 1,5 dcl / 94,- Kč Světlá barva lipového květu se zelenkavým závojem nás přivádí k silné vůni z dlouze macerovaných hroznů, postřehneme kompotované meruňky, jasmín a zelené jablko. Chuť je plná strukturovaná s výrazem žlutého ovoce a zřetelnou mineralitou. Pálava Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická Cena: 0,75l / 459,- Kč 1,5 dcl / 94,- Kč Toto víno barvy tmavě žluté se zlatými odlesky, nás nadchne velmi hlubokou plnou a těžkou vůní. Projeví se v ní opojné aroma rozinek a sušených datlí, prozářené tónem konvalinky. Chuť je sladce lahodná s kouzelným výrazem fíků a lučního medu. Sauvignon Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická Cena: 0,75l / 459,- Kč 1,5 dcl / 94,- Kč Světlá barva slonoviny s šedě nazelenalými odlesky. Vůně je vrstevnatá a prolínají se v ní rozkrojené plané broskve, merlík a květy hluchavky. Chuť je široká a plná. Bílý rybíz a limetku protne bylinný závěr. Ryzlink Vlašský - Vinařství Gala Bavory Cena: 0,75l / 499, 9,- Kč Aroma toho vlašáku je pestré a evokuje luční kvítí, zralý bílý rybíz, angrešt a jemné tóny citronové kůry. V chuti nalezneme vyváženost mezi tóny bílého bobulového ovoce, mineralitou a svěží kyselinou, která podtrhuje typicky křehký charakter vín z vinic pod Pálavou. Chardonnay-Pinot 2013 Vinařství Gala, Pod Svatým kopečkem kem Cena: 0,75 l / 559,- Kč Odrůdy: Chardonnay, Pinot blanc, Pinot gris Lehce máslové tóny odrůdy Chardonnay s příjemnou dochutí pražených oříšků, spolu s jemnými tóny exotického ovoce a typickou křupavostí Pinotu jsou skvěle vyvážené. Jemná kyselinka v závěru vínu dodá patřičnou svěžest a živost. RUMUNSKO Feteasca Regala Rezerva Cena: 0,75l / 350,- Kč 1,5 dcl / 69,- Kč Jedno z nejstarších vín na světě. Víno je žluto-zelené barvy. Chuť je vyvážená, méně výrazná, ale zvláštní. Má vyšší obsah kyselin. Paparuda Chardonnay Rezerva Cena: 0,75l / 370,-Kč Suché, plné a bohaté 100% Chardonnay z planin v okolí Temešváru vám dá jasnou představu o tom, co trochu dubu a času může udělat s vínem. Stabilní kyselost a silná příchuť vanilky zajistí, že víno je krásně plné a kulaté. Paparuda Sauvignon Blanc Rezerva Cena: 0,75l / 370,-Kč Sauvignon Blanc je bílá, svěží, aromatická odrůda.

3 FRANCIE LANGUEDOC-ROUSSILLON Chardonnay Pech Notre Dame 2014 Vin de Pays d Oc, jižní Francie Cena: 0,75 l / 370,- Kč 1,5 dcl / 79,- Kč Příjemné lehké Chardonnay z jižní Francie se vyznačuje jemným ovocným buketem i chutí. Můžeme jej podávat k jednoduchým úpravám ryb nebo zeleninovým salátům. VALÉE DU RHÔNE Sablet blanc Le Fournas Domaine Santa Duc, Côtes du Rhône Vil Domaine Santa Duc, Côtes du Rhône Villa lage Cena: 0,75 l / 640,- Kč Odrůdy: Viognier, Bourboulec, Clairette a Grenache blanc Velmi příjemné víno, kterému dává odruda Viognier plnost a tělo, zatímco ostatní odrudy dodávají teplo a svěžest. BOURGOGNE Chablis Domaine Billaud-Simon Cena: 0,75 l / 890,- Kč Odrůda: Chardonnay Chardonnay ze severní části Burgundska vás osloví svou svěžestí a jemností. Krásně minerální, kulaté, v chuti citrusové plody s tóny exotického ovoce. Příjemně doprovodí plody moře, drůbež či lehké sýry. Chablis 1 er Cru Monteé de Tonnerre Domaine Billaud-Simon Cena: 0,75 l / 1.290, 290,- Kč Odrůda: Chardonnay Víno má velmi čistou, světle žlutou barvu s jemným nádechem zelené. Okouzlí výraznou vůní ovoce, grapefruitu, kapradí, koriandru a dřeva. Je suché, s ovocnou chutí s podtónem opečeného chleba s čerstvým máslem, minerálů a jódu. Má příjemnou, vláčnou a dlouhou dochuť na patře. Mersault Les Narvaux MAGNUM Domaine Hubert Chavy Cena: 1,5 l / 2.890,- Kč Výrazné tóny citrusové kůry, dřeva, meduňky a jemně i lískového oříšku vyvolávají nutkání se k této mnohovrstevnaté vůni znovu vracet. Chuť je stejně bohatá jako vůně a je ještě rozšířená o jemné tóny mandlí, chlebové kůrky a čerstvě stlučeného másla, tak typické pro Meursault. BORDEAUX Château Martinon Château Martinon AOC Entre deux Mers Cena: 0,75 l / 560,- Kč Odrůdy: Sémillon, Sauvignon, Sauvignon gris, Muscadelle Sauvignon dává tomuto vínu bohatou vůni a šťavnatou chuť, Sémillon potom víno umocní a Muscadelle mu dodá svým medovým charakterem líbeznou, delikátní chuť. NĚMECKO PFALZ Weingut Pflüger 2015, Dürkheimer Rieslink, BIO Demeter Cena: 0,75l / 469,-Kč 1,5 dcl / 79,- Kč Krásný a komplexní 100% ryzlink. Naleznete svěží citrusovou vůni s lehkými tony připomínající kůru limetky. Chuť příjemně živá a minerální s chutí bílé broskve a vyváženou kyselinkou.

4 NĚMECKO MOSEL Schloss Lieser 2014 Riesling Cena: 0,75l / 490,-Kč Vyznačuje se živou kyselinkou a rafinovanou mineralitou. Vzhledem k jeho svěžesti a poměrně nízkému objemu alkoholu se víno skvěle hodí k rybě. Fritz Haag 2011 Brauneberger Juffer Riesling Trocken Cena: 0,75l / 590,-Kč Toto víno má jemné květinové aroma s tóny zelených jablek, v chuti lze najít například jablečný koláč. Tento riesling má stále velmi živou kyselinku a pevnou minerální strukturu. ŠPANĚLSKO Natureo Muscat white nealkoholické víno Cena: 0,75 l / 399,- Kč 1,5 dcl / 79,- Kč Natureo Muscat Torres je víno velmi jasné světle žluté barvy s bohatou a svěží květinovou vůní zeleného jablka, broskve a citrusových plodů. V ústech je velmi svěží a živé. Má naprosté minimum alkoholu - 0,5%. RŮŽOVÁ VÍNA MORAVA Rosé Springer 2013 BIO vinařství Stapleton Springer Cena: 0,75l / 370,-Kč 1,5 dcl / 74,-Kč Odrůdy: Saint Laurent x Modrý Portugal Rosé, které vybízí k napití plným douškem. Nebylo filtrováno, čířeno. Zrálo na velkých dřevěných sudech. NĚMECKO - MOSEL Heribert Boch Rosé Cena: 0,75l / 470,- Kč 1,5 dcl / 94,- Kč Velmi příjemné a plné růžové víno s vůní čerstvých lesních jahod a zralých malin. Chuť je svěží, bohatá s jemnou příjemnou kyselinkou v závěru. NĚMECKO PFALZ Weingut Pflüger, Blanc de Noir, BIO Cena: 0,75l / 470,-Kč 1,5 dcl / 94,-Kč Úžasně svěží bílé víno z modrých hroznů odrůdy pinot noir. Lososovou barvu doplňuje příjemná květinová vůně s nádechem lesních jahod. Na patře plné s vyváženou kyselinkou a osvěžujícím minerálním závěrem. ČERVENÁ VÍNA MORAVA Roučí 2012 BIO Vinařství Stapleton Springer Cena: 0,75l / 590,- Kč 1,5 dcl / 125,- Kč Odrůdy: Pinot noir 50 %, Saint Laurent 25 %, Modrý Portugal 25 % Barva je třešňově červená. Chuť lesních jahod, jeřabin a sametová dochuť, kterou předal Pinot Noir.

5 Merlot-Frankovka 2012 Vinařství Gala - Bavory Cena: 0,75 l / 599,- Kč 1,5dcl / 125,- Kč Šťavnaté tóny červeného peckového ovoce, lesních jahod, ostružin a čokolády v doprovodu s lehkým tónem dřeva. Chuť koresponduje se svěžím a plným dojmem z vůně. Víno má velmi dobře sladěné kyseliny s bohatým ovocným tělem, které drží dobře vyzrálé třísloviny. Velmi příjemně doprovodí šťavnatý hovězí steak. Čtvrtě - Pinot noir BIO Vinařství Stapleton Springer Cena: 0,75l / 690, 90,- Kč 1,5 dcl / 139,- Kč Víno má tmavou barvu třešňového kompotu. Barevnost ukazuje na dobrý ročník Pinot noir. Vůně je plná, jahodovo-švestková. Chuť je příjemně ovocná s tóny oříšků a kakaa. Pinot noir 2011 MAGNUM - Vinařství Gala Cena: 1,5 l / 1.390, 390,- Kč Nejlepší Pinoty světa nabízejí ovocné tóny zralých višní, červeného rybízu, brusinek, které jsou ideálně spojené se svěží kyslelinkou a příjemně strukturovanou tříslovinou. Část vína je vyrobena z hroznů Pinot Noir z jedné z nejstarších vinic na Moravě, více jak 50 let staré. Víno zrálo 10 měsíců na francouzských sudech typu barrique. Těchto magnum lahví bylo vyrobenou pouze 250 kusů a každá z lahví nese pořadové číslo. RUMUNSKO Red Blend 2012 Cena: 0,75l / 390,-Kč Jedná se o šťavnaté a lahodné víno, nepříliš těžké. V chuti jsou cítit lesní plody a čokoláda. Podává se k červenému masu, ale hodí se i k pizze nebo k těstovinám. Cadarca Cena: 0,75l / 450,-Kč Víno je vzhledem k vysokému obsahu zinku bráno za přírodní afrodiziakum. Chuť ovoce je nevýrazná, ovšem můžeme si všimnout vůně a chuti vanilky, karamelu a másla. Feteasca Neagra Rezerva Cena: 0,75l / 559,- Kč Víno je červené suché barikované, ve vůni tmavé ovoce, kandované třešně a sušené švestky. Chuť výrazně ovocná po malinách s jemně pikantním závěrem. Cabernet Franc WP Stonewine Cena: 0,75l / 690, 0,-Kč Vůně Cabernetu Franc se vyznačuje směsí borůvek, ostružin a čokolády. Víno je plné, rubínově-červené barvy s jemnou kyselinkou. Podává se k hovězímu a k zvěřině při teplotě stupňů. FRANCIE LANGUEDOC-ROUSSILLON Cabernet Sauvignon Pech Notre Dame 2014 Vin de Pays d Oc, jižní Francie. Cena: 0,75 l / 370,- Kč 1,5 dcl / 74,- Kč Odrůdové víno z asi nejrozšířenější červené odrůdy na světě je charakteristické svou sytě nafialovělou barvou, výrazným buketem i chutí, v níž rozpoznáme černý rybíz nebo bylinky.

6 Référence Gérard Depardieu, Vin de pays d Oc, jižní Francie Cena: 0,75l / 399,- Kč 1,5 dcl / 85,- Kč Odrůdy: Merlot a Cabernet Sauvignon Víno postavené na odrůdě Merlot, má temnou fialovou barvu a v chuti výrazné tóny lesního ovoce. VALLÉE DU RHÔNE Lirac La Dame Rousse 2011 Domaine de la Mordorée Cena: 0,75 l / 689,- Kč Odrůdy: Grenache, Syrah Krásně rubínová barva, v chuti nalezneme červené ovoce a nádech fialek. Je koncentrované, má dlouhou dochuť a příjemně doprovodí pokrmy z červených mas, zvěřinu a všechny druhy měkkých sýrů. Châteauneuf-du du-pape La Roquète Vignobles Brunier Cena: 0,75 l / 1.415,- Kč Odrůdy: Granache, Syrah, Mourvèdre Toto víno vyrábí rodina Brunierů, která je špičkou v této oblasti. Aroma je plné vyzrálých třešní a višní, ostružin, bezinek, a tak jako ve vůni najdeme i v chuti lehké tóny anýzu. VALÉE DE LA LOIRE Domaine des Roches Neuves Tierry Germain Cena: 0,75 l / 649,- Kč Odrůdy: Cabernet Franc Víno vás zaujme svou podmanivou a svěží chutí, která se postupně vyvíjí v pikantní a šťavnatý Cabernet Franc. Stopy zelených paprik, ostružin a vyvážená kyselinka dává tomuto vínu charakter, jak Francouzi říkají à bonne soif tedy na dobrou žízeň a opravdu, toto víno je velice dobře pitelné a příjemné. BOURGOGNE Bourgogne rouge La Taupe Domaine Chavy-Chouet Cena: 0,75 l / 629,- Kč Elegantní, ale zároveň robustní a pevné víno velice přátelského charakteru z rukou vinaře velkého jména, který vlastní malou doménu v srdci Côte de Beaune a to přímo ve vesničce Meursault, Vás okouzlí svou šťavnatou ovocnou chutí a to zejména černým rybízem a ostružinami s lehce kořenitými podtóny a kyselinkou. Santenay 1 er Cru Les Clos Rousseau 2013 BIO - Domaine Chevrot Cena: 0,75 l / 1.290,- Kč Odrůda: Pinot Noir Krásně strukturované bio víno, v kterém se postupně rozvíjí tóny ovoce, dřeva, koření a květin. Opravdu opulentní víno, které se neztratí vedle svých slavnějších bratrů z Côte de Beaune. Víno je velmi šťavnaté s ušlechtilými taniny, tóny červeného ovoce, přezrálými malinami a ostružinami. Gevrey Chambertin vieilles vignes 2010 Domaine Rossignol-Trapet Cena: 0,75 l / 1.460,- Kč Odrůda: Pinot Noir Skvěle čistě zpracovaný Pinot Noir z Côtes de Nuits. Biodinamický přístup k vinici obohacuje víno o širší paletu vůní. Tato apelace dává v Burgundsku vína s hutnou strukturou, díky níž pomalu a elegantně stárnou. Vychutnat si ho můžete například s grilovanými játry nebo tmavou zvěřinou.

7 Pommard La Croix Blanche Domaine Parent Cena: 0,75 l / 2.145, 145,- Kč odrůda: Pinot Noir Domaine Parent patří k nejstarším a nejvyhlášenějším výrobcům v této vesnici! Červené bobulové ovoce, višně, jemná kůže, pepř, hřebíček, příjemná tříslovina doplněná živoucí kyselinkou dávají široké možnosti kombinací s pokrmy. Víno skvěle doprovodí pernatou zvěř, jehněčí maso a starší i těžší sýry. Echezeaux Grand Cru Dominique Mugneret Cena: 0,75l / 3.920, 920,- Kč odrůda: Pinot Noir Vína z vinice Échezeaux patří k opravdovým skvostům mezi světovými víny. Ve vůni se prolíná velké množství prvků od ovocných až po zemité a animální a v chuti je robustní, šťavnaté, harmonické a zaoblené. Má výraznou a dlouhotrvající dochuť. Hodí se snad ke všem úpravám masa a zvěřiny, obzvláště s omáčkami. Dekantace je u tohoto vína nutná! Nejlépe 1 až 2 hodiny předem. BORDEAUX Château Peyreau Saint-Emilion Grand Cru Cena: 0,75 l / 849, 49,- Kč Odrůdy: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon Víno pocházející ze zámku patřící hraběcímu rodu von Neipperg vás osloví svým šarmem a elegantní zakulaceností. V chuti nalezneme švestky, ostružiny, avšak také nádech pečeného hovězího masa. Château Paveil de Luze Margaux Cru Bourgeois Cena: 0,75 l / 1.139, 139,- Kč Odrůdy: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc Víno přímo z apelace Margaux je příjemně měkké se spíše ovocnou než kořenitou strukturou. V chuti nalezneme tóny jahodové marmelády. Krásně doprovodí různé terinky, jehněčí, vepřovou panenku či domácí uzeniny. Château Sociando Mallet Haut-Médoc Cru Bourgeois Cena: 0,75 l / 2.110, 110,- Kč Odrůdy: 55 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot, 5 % Cabernet franc Toto vinařství se nachází na levém břehu vinařské oblasti Bordeaux, na území obce Saint-Seurin-de-Cadourne severně od Saint-Estèphe. Vína zdejší produkce dosahjí mimořádných kvalit vzhledem k pouhému označení Cru Bourgeois, vlastníci byli totiž proti zařazení château do klasifikace v roce Château La Dominique Saint-Emilion Grand Cru Classé Cena: 0,75 l / 2.150,- Kč Odrůdy: 85 % Merlot, 15 % Cabernet franc Víno kombinuje jemné květinové aroma s dobře vyváženým a hladkým ovocným tělem. Toto víno nabízí příjemnou vůni ostružin, lékořice, nasládlých borůvek a vanilky. V ústech ohromí překrásnou ovocností a vyvážeností.

8 Château Bernadotte MAGNUM - Haut Médoc, Cru Bourgeois Cena: 1,5 l / 2.490, 490,- Kč Odrůdy: Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot Víno ze zámku vlastněného známým Château Pichon Comtesse de Lalande Grand Cru Classé z Pauillacu - se vyznačuje vyváženou chutí a elegancí. Krásně stárne na lahvi a postupně získává na jemnosti, dochuť je dlouhá se stopami vanilky, tabáku a vyzrálého lesního ovoce. ŠPANĚLSKO Natureo Syrah red nealkoholické víno Cena: 0,75 l / 399,- Kč 1,5 dcl / 79,- Kč Obsah alkoholu je pouze 0,5%. Natureo Syrah red je červené víno s aroma granátového jablka a rybízu, doplněné lehkými tóny vanilky. V ústech je velmi svěží a živé. NOVÝ SVĚT Aberdeen Angus 6 moons barrique Argentina Mendoza, Finca Flichman, Cabernet Sauvignon Cena: 0,75l / 549,- Kč 1,5 dcl / 115,- Kč Víno z oblasti Mendozy v Argentině se vyznačuje vysokým tříslem a plnou marmeládovou chutí po červeném ovoci. Delší zrání v barrique sudech dává tomuto vínu tělnatější kouřový charakter. DEZERTNÍ VÍNA FRANCIE SUD OUEST Côtes de Montravel Domaine De Mayat Cena: 0,75 l / 549,- Kč 1,5 dcl / 109,- Kč Odrůdy: Sémillon Toto přírodně sladké víno pocházející z jihozápadu Francie Vás osloví svou výraznou chutí kandovaného ovoce a svou plností podpořenou lehkou kyselinkou. RUMUNSKO Cadarrisima Cena: 0,5 dcl / 79,-Kč Toto sladké dezertní víno s vysokým obsahem kyselin má vysokou alkoholickou sílu. Víno je vyvážené, plné, rozvinuté. Je botrytické, bylo vyrobeno z hroznů napadených ušlechtilou plísní. Hodí se k hořko čokoládovým dezertům. PORTSKÁ VÍNA Fine Ruby - 0,05 l Cena: 95,- Kč Hned při přičichnutí vás osloví bohatá ovocná vůně třešně, ostružiny, švestky a maliny. Chuť je ovocná, svěží ale i mohutná. Superior Tawny - 0,05 l Cena: 95,- Kč Víno má tmavě cihlovou červenou barvu a intenzivní ovocné aroma. V chuti i ve vůni se setkáváme se známkami fíků, kdoulí, sušených plodů a hroznů. Quinta Ervamoira 10 years old Tawny - 0,05 l Cena: 145,- Kč Víno má plnou tawny barvu a ovocnou vůni pomeranče, meruňky a švestky zaoblenou vanilkovými tóny. V gastronomii se perfektně snoubí se sladkými dezerty s ořechy nebo s kandovanými pomeranči.

CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO. Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,-

CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO. Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,- CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO Španělsko Cava Maditerrania Codorníu Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Itálie Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,- Crémant

Více

BÍLÁ VÍNA. Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Pálava Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická;

BÍLÁ VÍNA. Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Pálava Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; BÍLÁ VÍNA MORAVA Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Cena: 0,75l 459,- Kč / 1,5 dcl 94,- Kč Světlá barva lipového květu se zelenkavým závojem nás přivádí k silné vůni z dlouze

Více

Sekt & Crémant & Champagne

Sekt & Crémant & Champagne Sekt & Crémant & Champagne Vouvray, sekt - brut 340,- Louis de Grenelle, Francie- Loire Jasně žlutá barva s odlesky do zelena, delikátní drobné bublinky. Intenzivní květinový buket následuje svěží, vyvážená

Více

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Rulandské šedé Vinařství Krist 0,25...75 Kč Moravské zemské, suché Milotice 0,75...210 Kč ve vůni tohoto vína můžeme najít medové a hruškové tóny. Chuť provází intenzívní plnost, chlebovost

Více

Víno bílé. Chardonnay 2015 pozdní sběr suché

Víno bílé. Chardonnay 2015 pozdní sběr suché Víno bílé Chardonnay 2015 pozdní sběr suché Díl u Včelína, výrazné aroma, tropické ovoce, hruškový kompot, jablečné pyré, hladké jemné víno. zbytkový cukr: 5,8 g/l obsah kyselin: 6,9 g/l Sauvignon 2015

Více

BÍLÁ VÍNA. Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Pálava Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická;

BÍLÁ VÍNA. Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Pálava Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; BÍLÁ VÍNA MORAVA Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Cena: 0,75l 459,- Kč / 1,5 dcl 94,- Kč Světlá barva lipového květu se zelenkavým závojem nás přivádí k silné vůni z dlouze

Více

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO 2 ). Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Rulandské šedé 2014 kabinetní víno, suché Vinařství Mádl, podoblast mikulovská 330 Kč Víno je plné

Více

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO 2 ). Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Rulandské šedé 2014 kabinetní víno, Vinařství Mádl, podoblast velkopavlovická 330 Kč Víno je plné

Více

Libanonský restaurant El Emir

Libanonský restaurant El Emir Libanonský restaurant El Emir I když se v Libanonu mluví arabsky, je tato malá republika ve východním Středomoří domovem potomků jiných slavných obchodníků - dnešní Libanonci se hrdě hlásí ke svým fénickým

Více

VINNÝ LIST KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: RESTAURANT KLOKO. Chardonnay - Lechovice. bílé víno, červené víno

VINNÝ LIST KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: RESTAURANT KLOKO. Chardonnay - Lechovice. bílé víno, červené víno VINNÝ LIST RESTAURANT KLOKO LOKOČÍ KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: Chardonnay - Lechovice Merlot 37,- Kč 37,- Kč bílé víno, červené víno ROČNÍKOVÁ VÍNA Z MORAVY 0,75L: Müller Thurgau, pozdní sběr 2012, Moravíno

Více

ce,, viniční trať U kapličky

ce,, viniční trať U kapličky Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2012 Vinařská obec Starovice, viniční trať Středohoří Suché Veltlínské zelené z Hustopečska

Více

VINNÝ LÍSTEK CHAMPAGNE SEKT PORTSKÁ VÍNA BÍLÁ VÍNA / WHITE WINES

VINNÝ LÍSTEK CHAMPAGNE SEKT PORTSKÁ VÍNA BÍLÁ VÍNA / WHITE WINES VINNÝ LÍSTEK FRANCIE CHAMPAGNE MOET & CHANDON BRUT IMPERIAL 0,75 1480 KČ SEKT BOHEMIA SEKT NEALKOHOLICKÝ 0,75 180 KČ BOHEMIA SEKT 0,75 180 KČ PROSECCO 0,75 230 KČ PORTSKÁ VÍNA PORTO QUEVEDO 20 YEARS OLD

Více

Ý L Í S T E K N V I N

Ý L Í S T E K N V I N L Í S T E K Ý V I N N ŠUMIVÁ VÍNA Hrabal Sekt Brut / Vinaøství Hrabal, Velké Bílovice 0,75l 450,- Velice pøíjemný suchý sekt, vyrábìný klasickou metodou kvašení v láhvi (9 mìsícù). Vyroben citlivou kupáží

Více

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi NATURVIN BÍLÝ - BIO VÍNO suché Jedná se směs dvou odrůd 80 % Hibernal 20 % Festival nyj. Víno je svěží s ovocným charakterem - limetka, bílá broskev, kyselina je výrazná,

Více

Vinařská oblast MORAVA

Vinařská oblast MORAVA Vítejte v mikroregionu Mikulovsko. V nejteplejší části České republiky se rozkládá kraj plný přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí. K toulkám po Mikulovsku neodmyslitelně

Více

Ý L Í S T E K N V I N

Ý L Í S T E K N V I N L Í S T E K Ý V I N N ŠUMIVÁ VÍNA Hrabal Sekt Vinaøství Hrabal 0,75l 450,- Velice pøíjemný suchý sekt, vyrábìný klasickou metodou kvašení v láhvi (9mìsícù) Vyroben citlivou kupáží odrùd Ryzlik Rýnský,

Více

Vinný lístek Wine list Weinkarte

Vinný lístek Wine list Weinkarte Vinný lístek Wine list Weinkarte CHAMPAGNE 0,75 l Moët & Chandon - Cuvée Dom Perignon 4100,-Kč Champagne - Francie Pravé Champagne, nejprestižnější víno z vinařství Moët & Chandon. Jeho ojedinělost je

Více

ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC. BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené. Sauvignon. Rulandské šedé

ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC. BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené. Sauvignon. Rulandské šedé ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené Vinařství Kořínek, Hnanice, kabinet /kabinett, suché/dry Barva je světle zelenkavá, chuť je lehčí až středně plná, velmi elegantní

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 175 Kč Příjemně aromatické víno s jemným tónem zeleného pepře. Chuť je vyvážená, šťavnatá a svěží. Odrůda se hodí ke studeným mísám, slaným pokrmům,

Více

Vinařství U Mlýnků Červené ceny platí pro konzumaci v restauraci!!! Dolní Dunajovice Modré E-shop ceny platí pro odběr domů!!!

Vinařství U Mlýnků Červené ceny platí pro konzumaci v restauraci!!! Dolní Dunajovice Modré E-shop ceny platí pro odběr domů!!! Vinařství U Mlýnků Dolní Dunajovice Veltlínské zelené 2011 225,- 176,- pozdní sběr, polosuché, Plotny - Dolní Dunajovice 13,3% alkoholu, zbytkový cukr 14 g/l, kyseliny 7,0 g/l Svěží a pepřnatě pikantní

Více

Vinařství Kraus Mělník

Vinařství Kraus Mělník Vinařství Kraus Mělník Mělnická vinařská podoblast 335ha, 42 vinařských obcí. Rulandské modré, jenž nechal dovézt Karel IV. z burgundské obce Chambertin je nejpůvodnější odrůdou této podoblasti. Vinařství

Více

Vinný lístek. Uvedené ceny zahrnují DPH.

Vinný lístek. Uvedené ceny zahrnují DPH. Vinný lístek Bílá vína Argentina 0,15l / 0,75l SAN FELIPE CLASIC CHARDONNAY, RUTINI WINES, MENDOZA 2010 Svěží mladé víno žlutozelenkavé barvy s příjemným ovocným aroma. Víno je podávané v karafě. CANDELA

Více

Sekt & Crémant & Champagne

Sekt & Crémant & Champagne Sekt & Crémant & Champagne Vouvray, sekt - brut 340,- Louis de Grenelle, Francie - Loire Jasně žlutá barva s odlesky do zelena, delikátní drobné bublinky. Intenzivní květinový buket následuje svěží, vyvážená

Více

190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Vrbovec,, viniční trať Šác. 190,- Kč 0,75 ltr.

190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Vrbovec,, viniční trať Šác. 190,- Kč 0,75 ltr. Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2015 Vinařská obec Šatov, viniční trať Na vinici Veltlínské zelené z jižní části znojemské

Více

V I N N Ý L Í S T E K / W I N E L I S T

V I N N Ý L Í S T E K / W I N E L I S T ROZLÉVANÁ VÍNA / WINES BY THE GLASS Chardonnay Bílé, suché 0,1l 18Kč Veltlínské zelené Bílé, suché 0,1l 18Kč Cabernet sauvignon Červené, suché 0,1l 18Kč Modrý portugal Červené, suché 0,1l 18Kč ŠUMIVÁ VÍNA/

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ SYLVÁNSKÉ ZELENÉ ČR Morava Vinařství Dobrovolný Nový Šaldorf Víno světle žluté barvy, nasládlé svěží ovocné chuti s podtónem zralého angreštu. 250 Kč RULANDSKÉ ŠEDÉ

Více

Vína jakostní bílá. Chardonnay

Vína jakostní bílá. Chardonnay Vína jakostní bílá Chardonnay Suché Tato odrůda pochází z Francie a je oblíbená a rozšířená v celém světě. Světle zlatožlutá barva, výrazná ovocná vůně, plná, harmonicky vyrovnaná chuť tyto vlastnosti

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Chardonnay jakostní Chateau Bzenec 185 Kč Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. Rulandské

Více

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 180 Kč Má výraznější typickou kořenitou vůni a chuť s grapefruitovým a mandlovým nádechem v závěru. PINOT GRIS 280 Kč Příjemně aromatické víno s jemnými

Více

Medailová vína 2011-2013 Francie

Medailová vína 2011-2013 Francie Francie Thomas Barton Réserve Bordeaux Rouge AOC 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon Intenzivní, purpurově červená barva. Ve vůni exploze červených bobulí smíchaných s kořeněnými stopami (černý pepř) a

Více

předkrmy polévky 129, Terinka z uzeného lososa 129, Roládka z kozího sýra 99, Kachní jatýrka Dýňové cappuccino s domácími grissinami 45,

předkrmy polévky 129, Terinka z uzeného lososa 129, Roládka z kozího sýra 99, Kachní jatýrka Dýňové cappuccino s domácími grissinami 45, předkrmy Terinka z uzeného lososa 50 g s koriandrovým gervais, bylinkové toasty 129, Roládka z kozího sýra 90 g v piniové krustě s olivovou tapenádou a pečenou červenou řepou 129, Kachní jatýrka 100 g

Více

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům.

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům. Merlot Odrůda původně z francouzské oblasti Bordeaux, které se dobře daří i ve španělském regionu Kastilie. Kvašení probíhá při nízkých teplotách po dobu 10 dní v nerezových tancích. Díky pečlivosti, tradici

Více

srdečné víno z Čejkovic

srdečné víno z Čejkovic srdečné víno z Čejkovic průvodce odrůdami ročníku 2011 srdečné víno z Čejkovic Vinařství Esterka založil Vít Esterka v roce 2006 v Čejkovicích na jižní Moravě. Čejkovice nabízí vinařům nejteplejší klima

Více

LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR

LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR I KDYŽ SE V LIBANONU MLUVÍ ARABSKY, JE TATO MALÁ REPUBLIKA VE VÝCHODNÍM STŘEDOMOŘÍ DOMOVEM POTOMKŮ JINÝCH SLAVNÝCH OBCHODNÍKŮ - DNEŠNÍ LIBANONCI SE HRDĚ HLÁSÍ KE SVÝM FÉNICKÝM

Více

Katalog PMP EXCLUSIVE. strana 1

Katalog PMP EXCLUSIVE. strana 1 PMP EXCLUSIVE Hlavní náplní rmy PMP EXCLUSIVE, s.r.o. je dovoz vín z oblasti Champagne. Především klade důraz na vína s co nejnižším obsahem zbytkového cukru (Extra-Brut, Brut Nature) vyráběná organickou

Více

www.amanderestaurant.cz

www.amanderestaurant.cz www.amanderestaurant.cz Stanislav Omasta Boleradice Ryzlink rýnský 2015 Pozdní sběr, suché. Sytá jiskrná zlatožlutavá barva se zelenkavými odlesky vína je umocněná intenzivní vůní kvetoucích akátů a sušeného

Více

!SAVIGNON BLANC! 480 Kč! !RULANDSKÉ ŠEDÉ! 480 Kč!

!SAVIGNON BLANC! 480 Kč! !RULANDSKÉ ŠEDÉ! 480 Kč! BÍLÁ VÍNA PÁLAVA 390 Kč Sladké bílé moravské víno s jedinečným ocáskem. Doporučujeme podávat jako aperitiv, k moučníkům a zmrzlině. DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée,

Více

Zámek Zábřeh Ostrava & Weingut Kölbl seit 1660, Johanis & Margarit Kölbl, Rőschitz, Dolní Rakousko uvádějí Zámecké víno. MORAVÍNO a.s.

Zámek Zábřeh Ostrava & Weingut Kölbl seit 1660, Johanis & Margarit Kölbl, Rőschitz, Dolní Rakousko uvádějí Zámecké víno. MORAVÍNO a.s. Zámek Zábřeh Ostrava & Weingut Kölbl seit 1660, Johanis & Margarit Kölbl, Rőschitz, Dolní Rakousko uvádějí Zámecké víno karafa 0, 25 l/ 0, 5 l 39,-/ 78,- Veltlínské zelené 2008 Classic ( bílé/ white) Blau

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.!

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.! BÍLÁ VÍNA DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace Savignonu Blanc s Tramínem červeným. Doporučujeme podávat k těstovinám, rybám, kuřecímu masu, zeleninovým salátům.

Více

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG JAKOSTNÍCH VÍN Jakostní vína Gold Premium Jedná se o jakostní vína, pocházející z hroznů vypěstovaných na místních vinicích. Vína pocházející z této krajiny jsou charakteristicky plné, osobité,

Více

jakostní suché 2014 245,- Kč

jakostní suché 2014 245,- Kč Tuzemská vína Vinařství Lahofer 0,75l Rulandské bílé pozdní sběr suché 2013 395,- Kč Příjemné, plné víno zelenkavé barvy se zlatavými odlesky. Ve vůni odhalíte polosuché minerální i ovocné tóny, vůni květin,

Více

Vydejte se na jedinečnou cestu světem vína

Vydejte se na jedinečnou cestu světem vína Vydejte se na jedinečnou cestu světem vína PASSPORT Estates & Wines, spojení vinařských domén Moët Hennessy, představuje prestižní kolekci tichých vín z celého světa. Od Austrálie, přes náhorní plošiny

Více

Vinařství Tanzberg Mikulov

Vinařství Tanzberg Mikulov Vinařství Tanzberg Mikulov Ryzlink rýnský 2008 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 435,- (Kč 360,-) alkohol 12,5%, zbytkový cukr 12,2 g/l, kyseliny 8 g/l Skvěle nazrálý, komplexně bohatý a vysoce ovocitý ryzlink s tolik

Více

Vinný listek. Sekty 45,- 290,- 45,- 290,- 45,- 290,- 460,-

Vinný listek. Sekty 45,- 290,- 45,- 290,- 45,- 290,- 460,- Vinná karta Vinný listek Sekty J.P.CHENET ICE EDITION Francouzský sekt polosuchý, jedinečný sekt, který se pije na ledu. Region: Francie. Doporučujeme pro jakoukoliv příležitost. 1dcl 290,- J.P.CHENET

Více

GASTRONOMIE PROFESIONÁLNĚ

GASTRONOMIE PROFESIONÁLNĚ GASTRONOMIE PROFESIONÁLNĚ www.potravinydomu.cz 285,- 339,- 1 165,- výběr z nabídky Ceny jsou uvedeny v Kč vč. DPH za 1 ks, objednáte-li více lahví jednoho druhu, získáte slevu. Kompletní sortiment vína

Více

VÍNA U REJNOKA jaro 2017

VÍNA U REJNOKA jaro 2017 VÍNA U REJNOKA jaro 2017 VÁŽENÍ HOSTÉ, VYBRALI JSME VÍNA MNOHA CHUTÍ, OD POCTIVÝCH, SVĚDOMITÝCH VINAŘSTVÍ Z MORAVY, RAKOUSKA A SEVERNÍ ITÁLIE. NAPROSTOU VĚTŠINU VÍN SI SAMI KUPUJEME PŘÍMO U VINAŘŮ, NABÍDKU

Více

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce

VINNÝ LÍSTEK. Fangalo - víno, na které svítí slunce 300 dní v roce VINNÝ LÍSTEK Tuto vinnou kartu jsme pro Vás připravili ve spolupráci s odborníky společnosti House of Wine. Společně jsme vybrali vína, u kterých můžeme garantovat jejich původ a kvalitu. Tato vína jsme

Více

Velkoobchodní ceník moravských vín

Velkoobchodní ceník moravských vín Velkoobchodní ceník V naší nabídce naleznete vína z vinařství: Arte Vini str. 2 Vinařství Arte Vini vyrábí vysoce kvalitní vína v Novém Šaldorfu nedaleko Znojma. V sortimentu naleznete suchá bílá a červená

Více

Česká republliika bííllá víína 0,,750 ll Vellttllíínsské zellené,, jjakossttníí -- ssuché 2011 160,,- Zlatavá barva, delikátní, ovocně - trávové aroma v pozadí se objevují tóny mandlí, chuť je svěží, sametová,

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Sauvignon jakostní Modrý sklep suché 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. Rulandské bílé jakostní Modrý sklep polosuché Květinová

Více

Cuvée Quatre Michlovský, Czech Cava Giró Ribot Rosado NV, Spain Champagne Blanc de Blancs Brut NV, Gonet Sulcova, France

Cuvée Quatre Michlovský, Czech Cava Giró Ribot Rosado NV, Spain Champagne Blanc de Blancs Brut NV, Gonet Sulcova, France ROZLÉVANÁ VÍNA WINES BY THE GLASS Šumivá vína / Sparkling wines Cuvée Quatre Michlovský, Czech Cava Giró Ribot Rosado NV, Spain Champagne Blanc de Blancs Brut NV, Gonet Sulcova, France 155,- Kč 155,- Kč

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA. Bílá vína / White wine. Veltlínské Zelené. Sommelier select, Zámecké vinařství Bzenec, CZ. 0,2l 105 CZK

ROZLÉVANÁ VÍNA. Bílá vína / White wine. Veltlínské Zelené. Sommelier select, Zámecké vinařství Bzenec, CZ. 0,2l 105 CZK ROZLÉVANÁ VÍNA Bílá vína / White wine Veltlínské Zelené Sommelier select, Zámecké vinařství Bzenec, CZ 0,2l 105 CZK Sauvignon Touraine, Grand Cerf, France 0,2l 165 CZK Pinot Grigio Freiherr von Cazan,

Více

Bohemia Sekt Prestige Brut 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 455,- Kč Bohemia Sekt Prestige Demi Sec 0,15 l 95,- Kč

Bohemia Sekt Prestige Brut 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 455,- Kč Bohemia Sekt Prestige Demi Sec 0,15 l 95,- Kč ŠUMIVÁ VÍNA SPARKLING WINES Bohemia Sekt Prestige Brut 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 455,- Kč Bohemia Sekt Prestige Demi Sec 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 455,- Kč Bohemia Sekt Prestige Rosé Brut 0,15 l 85,- Kč 0,75 l

Více

KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN. Víno s chutí tradice

KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN. Víno s chutí tradice KATALOG VÝBĚROVÝCH VÍN Výběrová vína St. Antonius vinum Název této kolekce je odvozen od významného poutního místa Jižní Moravy, kaple Sv. Antonína, která je blatnickou dominantou. Výhled do krajiny z

Více

,,Víno lze považovat za nejzdravější a nejhygieničtější nápoj. Louis Pasteur

,,Víno lze považovat za nejzdravější a nejhygieničtější nápoj. Louis Pasteur ,,Víno lze považovat za nejzdravější a nejhygieničtější nápoj. Louis Pasteur www.mountfield.cz www.mountfield.cz Mountfield a chilská vína! Vážená zákaznice, vážený zákazníku, milí přátelé, opravdu kvalitní

Více

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč

Müller Thurgau - Modrý sklep. 0,2l.38 Kč Rozlévaná vína Müller Thurgau - Modrý sklep 0,2 l. 38 Kč je to kříženec odrůd Ryzlink rýnský x Sylvánské zelené. Víno je zelenkavě žluté barvy s typickým muškátovým až broskvovým buketem, nižší kyselinkou,

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA. Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika

ROZLÉVANÁ VÍNA. Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika VINNÝ LÍSTEK ROZLÉVANÁ VÍNA Charmat de Vinselekt 0,10 l 75 CZK Šumivé víno - brut Michlovský, Česká republika Freschello 0,10 l 65 CZK Šumivé víno - frizzante Veneto, Itálie Veltlínské zelené 0,15 l 65

Více

Vinný lístek ~ Wine List

Vinný lístek ~ Wine List Vinný lístek ~ Wine List Rozlévaná vína Wine per glass Šumivá vína / Sparkling wines Tanzberg sekt, Brut 0,1 l 140,- Kč 70% Ryzlink Vlašský, 30% Chardonnay, Tanzberg a.s., Česká republika Jean Pernet Champagne

Více

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin Vinný lístek CZ Vinný lístek Bílá vína Vinařství Baloun Velké Pavlovice 0,75 l Sauvignon, pozdní sběr 2013, /vůně je velmi ušlechtilá, dominuje v ní směs zralých broskví a angreštu/ 330 Kč 0,75 l Veltlínské

Více

Pol Roger Rich, Demi-Sec 1770,- Pol Roger Blanc de Blanc Vintage 2780,- Lanson Rosé Label Brut 1900,- Moët & Chandon Brut Imperial 1630,-

Pol Roger Rich, Demi-Sec 1770,- Pol Roger Blanc de Blanc Vintage 2780,- Lanson Rosé Label Brut 1900,- Moët & Chandon Brut Imperial 1630,- Šumivá vína 0,75l Francie Pol Roger, Champagne Pol Roger Rich, Demi-Sec Víno vyrobené ze všech tří povolených odrůd, v rovnoměrném poměru. Má žlutozlatou barvu a plynulé perlení. Sladká, elegantní, ale

Více

Šampaňské Champagne. Sekty Sparling wines. Jean Pernet Champagne "Tradition brut" 0,75l 1 600 Kč. Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 600 Kč

Šampaňské Champagne. Sekty Sparling wines. Jean Pernet Champagne Tradition brut 0,75l 1 600 Kč. Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 600 Kč Šampaňské Champagne Jean Pernet Champagne "Tradition brut" 0,75l 1 600 Kč Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 600 Kč Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 500 Kč Pol Roger Brut Réserve 0,75l 1 500 Kč Sekty Sparling

Více

Navarre Vieille Réserve Grande Champagne

Navarre Vieille Réserve Grande Champagne COGNAC Cognac je brandy s minimálním obsahem alkoholu 40 %. Od počátku 16. století se vyrábí dvojitou destilací vína pocházejícího z přesně určených odrůd na území definovaném francouzskými zákony. Destilace

Více

RŮŽOVÁ VÍNA Cabernet Sauvignon, 264,- Rulandské modré rosé, 330,- La Minuette Rosé, 370,-

RŮŽOVÁ VÍNA Cabernet Sauvignon, 264,- Rulandské modré rosé, 330,- La Minuette Rosé, 370,- RŮŽOVÁ VÍNA Cabernet Sauvignon, jakostní, Španělsko Čistá, briliantová, vyzrálá jahodová barva s vysokým jasem, aroma jahod a malin, v ústech osvěžující Vino De La Tierra De Castilla 264,- Rulandské modré

Více

ROTWILD - DORNFELDER ve všech svých podobách Tato řada nabízí odrůdu Dornfelder v různých chutích, jako červené víno nebo také Rosé!

ROTWILD - DORNFELDER ve všech svých podobách Tato řada nabízí odrůdu Dornfelder v různých chutích, jako červené víno nebo také Rosé! Katalog vína 2018 Sonneck a.s. Společnost SONNECK, a.s. působí na českém trhu od roku 1998 v oblasti dovozu a prodeje zahraničních. V současné době se výhradně věnujeme dovozu německých vín převážně z

Více

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA

Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA Art. V23044075NU01 VINO DELL'AMORE PELATO MOSCATO STILL BOTTEGA PŮVOD: Colli Euganei (Padova, Benátsko) ODRŮDA: Muškát BARVA A VZHLED: Brilantní. Slámově žlutá OBSAH ALKOHOLU: 9 BOUQUET: Čistý, charakteristická

Více

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená.

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Moravská vína bílá Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu. Chuť výrazně ovocitá, připomínající zralé kiwi. Květinová

Více

Templářské sklepy ČEJKOVICE

Templářské sklepy ČEJKOVICE Templářské sklepy ČEJKOVICE Ryzlink rýnský 2005 Cena: CZK 105 cena / karton: CZK 628 Harmonické víno světlé žlutozelené barvy s příjemnou plnou chutí, výraznější kyselinou a květinovým aroma, které přechází

Více

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ CHAMPAGNE Jean Pernet 0,75l 1 455 Kč Champagne "Tradition Brut" NV Champagne AOC Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2 455 Kč Moët & Chandon, Champagne

Více

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie

Bílá a růžová vína. Tormaresca Chardonnay, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie. Villa Antinori Bianco Toscana IGT Antinori, Toscana, Itálie Bílá a růžová vína. Tormaresca, Puglia IGT Tormaresca, Puglia, Itálie Výrazná vůně s tóny sladkého vyzrálého ovoce, suché trávy a bylinek. V závěru se otevírají ovocné tóny připomínající nektarinky a broskve.

Více

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč

VINNÝ LÍSTEK. 45 Kč. 45 Kč Aperitivy Martini Bianco Aromatické a sladké Martini Bianco používá jako svůj základ kvalitní a jemnou směs italských bílých suchých vín. Směs aromatických bylin a vanilky mu dodává jeho charakteristickou

Více

Vážení hosté, personál Restaurace U krbu

Vážení hosté, personál Restaurace U krbu vinná karta Vážení hosté, vítáme Vás v restauraci U krbu. Pohodlně se usaďte a nasávejte atmosféru tohoto stylového prostředí. Ve spolupráci s našim sommelierem Štěpánem Mlejnkem jsme pro Vás vybrali

Více

BÍLÁ VÍNA Veltlínské červené rané, 240,- Sylvánské zelené, 260,- Sauvignon blanc, 264,- Veltlínské zelené, 270,- Rulandské bílé, 270,-

BÍLÁ VÍNA Veltlínské červené rané, 240,- Sylvánské zelené, 260,- Sauvignon blanc, 264,- Veltlínské zelené, 270,- Rulandské bílé, 270,- BÍLÁ VÍNA Veltlínské červené rané, zemské, ČR Zlatožluté víno, mandlové až medové tony, chut plná, jemně ovocitá až kořenitá s jemnou kyselinkou Vinařství Přítluky, Mikulovská podoblast 240,- Sylvánské

Více

vinný lístek wine list

vinný lístek wine list ... zámek pro každého vinný lístek wine list restaurace Kouzelná zahrada bílá vína Zámecká kolekce vín Vinařství Plešingr 0,75l Chardonnay - jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr Víno s přijemnou dochutí

Více

ROZLÉVANÉ STÁČENÉ SUDOVÉ VÍNO

ROZLÉVANÉ STÁČENÉ SUDOVÉ VÍNO ROZLÉVANÉ STÁČENÉ SUDOVÉ VÍNO Bílé: Müller Thurgau Rulandské šedé Tramín červený Muškát moravský Chardonnay Rulandské bílé Růžové: Svatovavřinecké Červené: Modrý Portugal Rulandské modré Dornfelder - polosladké

Více

Vinný lístek ~ Wine List

Vinný lístek ~ Wine List Vinný lístek ~ Wine List Rozlévaná vína Wine per glass Šumivá vína / Sparkling wines Tanzberg sekt, Brut 0,1 l 140,- Kč 70% Ryzlink Vlašský, 30% Chardonnay, Tanzberg a.s., Česká republika Jean Pernet Champagne

Více

Rozlévaná vína & Wines by the glass

Rozlévaná vína & Wines by the glass Rozlévaná vína & Wines by the glass Bílá vína / White wines Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2015, suché (Riesling, late harvest 2015, dry, wine region Moravia) Rulandské šedé, pozdní sběr 2017, polosuché (Pinot

Více

Šampaňské Champagne. Šumivé víno Sparkling wines. Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 600 Kč. Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 600 Kč

Šampaňské Champagne. Šumivé víno Sparkling wines. Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 600 Kč. Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 600 Kč Šampaňské Champagne Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 600 Kč Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 600 Kč Pol Roger Brut Réserve 0,75l 1 800 Kč Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 900 Kč Šumivé víno Sparkling

Více

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ CHAMPAGNE Jean Pernet 0,75l 1 455 Kč Champagne "Tradition Brut" NV Champagne AOC Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2 455 Kč Moët & Chandon, Champagne

Více

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka

Muller Thurgau Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Cuvée Klárka Moravské zemské víno Muller Thurgau - Moravské zemské víno, suché. Zbytkový cukr 3 g/l, kyseliny 6 g/l. Víno se světlou barvou a zelenožlutým odstínem, muškátovou vůni s ovocnými odstíny kopřivy a broskve,

Více

Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč

Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25...95 Kč Suché jakostní víno Delicius 0,75...290 Kč bývá právem nazýván králem vín. Barva je světle zelenožlutá. Vůně a chuť je květnatá až ovocně

Více

Šampaňské / Champagne. Šumivé víno / Sparkling wines. Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 500 Kč 60,00

Šampaňské / Champagne. Šumivé víno / Sparkling wines. Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 500 Kč 60,00 Šampaňské / Champagne Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 500 Kč 60,00 Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 600 Kč 64,00 Pol Roger Brut Réserve 0,75l 1 800 Kč 72,00 Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 900 Kč

Více

Rozlévaná bílá vína. Rozlévaná růžová vína. Rozlévaná červená vína

Rozlévaná bílá vína. Rozlévaná růžová vína. Rozlévaná červená vína Rozlévaná bílá vína Ryzlink Rýnský Vinařství Kamelot 0,25.125 Kč Suché jakostní víno Delicius 0,75..390 Kč bývá právem nazýván králem vín. Barva je světle zelenožlutá. Vůně a chuť je květnatá až ovocně

Více

Chardonnay Grand Cuvée de la Chevaliére suché 130,-

Chardonnay Grand Cuvée de la Chevaliére suché 130,- rozlévaná VÍNA O,15 l ITÁLIE VENETO Sacchetto Sacchetto Prosecco Frizzante Colli Trevigiana DOC 110,- 0,2 L MORAVA Mikulovská podoblast Sauvignon Blanc / pozdní sběr polosuché 110,- Vinofol Novosedly 0,2

Více

Vinařství Šoman Dolní Dunajovice

Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Vinařství Šoman Dolní Dunajovice Ryzlink vlašský 2012 POSLEDNÍ LAHVE!!! Kč 305,- (Kč 230,-) alkohol 14%, zbytkový cukr 6,7 g/l, kyseliny 6,2 g/l Typicky šomanovský, světle zlatavý vlašák s vůní čerstvých

Více

Ryzlink vlašský. Sauvignon. Frankovka. kabinetní víno suché 0,75 l 2 9 5, - pozdní sběr polosuché 0,75 l 295,- jakostní polosuché 0,75 l 295,-

Ryzlink vlašský. Sauvignon. Frankovka. kabinetní víno suché 0,75 l 2 9 5, - pozdní sběr polosuché 0,75 l 295,- jakostní polosuché 0,75 l 295,- Ryzlink vlašský kabinetní víno 0,75 l 2 9 5, - trať Pod Mušlovem. Světle zlatavá barva, aroma je příjemně harmonické připomínající zralé jablka a hrušky, v chuti výrazná mineralita a svěží kyselinka. Hodí

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ŠUMIVÁ SEKTY A CHAMPAGNE

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ŠUMIVÁ SEKTY A CHAMPAGNE ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ Veltlínské zelené Rakvice 0.2 l Chardonnay Chile 0.2 l Frizantino Itálie 0.2 l Trebiano Itálie 0.2 l ROZLÉVANÁ VÍNA RUŽOVÁ Frankovka rosé kabinet 0.2 l ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ Modrý

Více

Champagne. Šumivá vína Ch. C. André Brut 0,75l 290 Kč. Prosecco Prosecco Treviso Frizzante DOC San Venanzio 0,75l 380 Kč. Brut Classic Deutz

Champagne. Šumivá vína Ch. C. André Brut 0,75l 290 Kč. Prosecco Prosecco Treviso Frizzante DOC San Venanzio 0,75l 380 Kč. Brut Classic Deutz Vinný lístek Brut Classic Deutz Champagne 0,75l 1 550 Kč Delikátní, živé a skvěle vyvážené základní šampaňské. Jedná se o cuvée odrůd Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier s až 40% podílem rezervních

Více

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské Champagne Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2.200 Kč Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier Sekty Sparkling wines Bohemia Sekt brut 0,15l 70 Kč 0,75l

Více

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa.

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa. SOARE SEKT a.s. SOARE SEKT a.s. patří mezi největší vinařská uskupení v České republice. Ve svém portfoliu má široký vinařský sortiment sekty, šumivá vína, tichá vína, šumivé vinné nápoje, nealkoholické

Více

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka

Hotel U Růže servis vín, manuál číšníka Veškerá vína uvedená v tomto manuálu pocházejí z vinařské oblasti Slovácké, obce Bzenec. U jednotlivých vín jsou uvedeny viniční tratě. Vína vyrobila firma Bzenia, s.r.o. se sídlem v Bzenci. Všechna vína

Více

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské Champagne Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2.200 Kč Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier Sekty Sparkling wines Bohemia Sekt brut 0,15l 70 Kč 0,75l

Více

Šumivá vína. Prosecco DOC 95 Kč 590 Kč Campana Barone, Veneto Doporučujeme: Čerstvě uzená buvolí mozzarella

Šumivá vína. Prosecco DOC 95 Kč 590 Kč Campana Barone, Veneto Doporučujeme: Čerstvě uzená buvolí mozzarella Šumivá vína Česká republika Sekt STANLEY vinařství Gotberg, Morava Doporučujeme: Pikantní polévka z červené čočky 0,1l 0,75l 650 Kč Prosecco DOC 95 Kč 590 Kč Campana Barone, Veneto Doporučujeme: Čerstvě

Více

Pinot Gris 0,75 l. Chardonnay 0,75 l. Torrontes 0,75 l. Sauvignon Blanc 0,75 l

Pinot Gris 0,75 l. Chardonnay 0,75 l. Torrontes 0,75 l. Sauvignon Blanc 0,75 l 501345 Pinot Gris 0,75 l Chardonnay 0,75 l Velmi populární odrůda vznikla pravděpodobně v Burgundsku, jako mutace Rulandského modrého. Jde o víno zlatožluté barvy s medově nasládlou vůní se závanem pomeranče.

Více

Rozlévaná sudová bílá vína. Rozlévaná sudová červená vína. La Cantina Chardonnay, Itálie. karafa karafa. La Cantina Merlot, Itálie.

Rozlévaná sudová bílá vína. Rozlévaná sudová červená vína. La Cantina Chardonnay, Itálie. karafa karafa. La Cantina Merlot, Itálie. Vinný lístek Rozlévaná sudová bílá vína La Cantina Chardonnay, Itálie 0,1l 20 Kč 0,5l 90 Kč 1 litr 180 Kč Rozlévaná sudová červená vína La Cantina Merlot, Itálie 0,1l 20 Kč 0,5l 90 Kč 1 litr 180 Kč Champagne

Více

Vinný lístek Wine List Wein Karte. U Královny Elišky. Brno ZALOŽENO 1965

Vinný lístek Wine List Wein Karte. U Královny Elišky. Brno ZALOŽENO 1965 U Královny Elišky ZALOŽENO 1965 Brno Vinný lístek Wine List Wein Karte Mendlovo náměstí 959/1b 603 00 Brno tel. 543 212 578 e-mail: info@ukralovnyelisky.cz www.ukralovnyelisky.cz Setkání historie se současností

Více

Sekt - Česká republika / Sparkling wine - Czech Republic. Sekt - Španělsko / Cava - Spain. Champagne - Francie / Champagne - France

Sekt - Česká republika / Sparkling wine - Czech Republic. Sekt - Španělsko / Cava - Spain. Champagne - Francie / Champagne - France Sekt - Česká republika / Sparkling wine - Czech Republic Cuvée Quatre Michlovský 0,75 l 775,- Kč Sekt - Španělsko / Cava - Spain Cava Giró Ribot Rosado 0,75 l 775,- Kč Champagne - Francie / Champagne -

Více

Chardonnay. D.O.C. Friuli Colli Orientali. Odrůdy: 100% Chardonnay. Sklizeň období: Druhý týden v září. Alkohol: 13,00 % objemových.

Chardonnay. D.O.C. Friuli Colli Orientali. Odrůdy: 100% Chardonnay. Sklizeň období: Druhý týden v září. Alkohol: 13,00 % objemových. Chardonnay 100% Chardonnay Druhý týden v září Barva slámově žlutá se zelenkavými odlesky, s přibývající intenzitou v průbehu stárnutí. Na konci můžeme cítit tóny hlohu, jablka a křupavého chleba. Chuť

Více

použité fotografie jsou pouze ilustrační

použité fotografie jsou pouze ilustrační vinný lístek použité fotografie jsou pouze ilustrační Müller Thurgau jakostní odrůdové víno, suché Víno s jemně muškátovou ovocnou vůní, připomínající zralou broskev, někdy i černý rybíz. Tyto aromatické

Více

Vinný lístek Wine List Wein Karte. U Královny Elišky. Brno ZALOŽENO 1965

Vinný lístek Wine List Wein Karte. U Královny Elišky. Brno ZALOŽENO 1965 U Královny Elišky ZALOŽENO 1965 Brno Vinný lístek Wine List Wein Karte Mendlovo náměstí 959/1b 603 00 Brno tel. 543 212 578 e-mail: info@ukralovnyelisky.cz www.ukralovnyelisky.cz Setkání historie se současností

Více