Nový VRF systém. Venkovní jednotka. Divize technické podpory

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nový VRF systém. Venkovní jednotka. Divize technické podpory 2012.6"

Transkript

1 Nový VRF systém Venkovní jednotka Divize technické podpory 01.6 ABV KLIMA S.R.O., ODERSKÁ 333/, PRAHA 9 - ČAKOVICE

2 1 Obsah Část 1 Všeobecné informace Část Venkovní jednotky

3 Část 1. Obecné informace 1. Představení nového systému VRF. Vysvětlení kódu 3. Venkovní jednotky 4. Vnitřní jednotky

4 1. Představení nového systému VRF 1.1 Základní moduly a) základních modulů: 8 HP, 10 HP, 1 HP, 14 HP a 16 HP. b) Libovolnou kombinací modulů lze vytvořit větší jednotku. 3 8 HP / 10 HP 1 HP / 14 HP / 16 HP. 1. Vysokou účinnost systému zajišťuje několik klíčových technologií 1..1 Vysoce účinný kompresor DC invertoru Vysokotlaká komora Nízké přehřívání nasávaného chladiva, vysoká objemová účinnost chladiva Velkoobjemový vyrovnávací zásobník na chladivo, nízké vibrace a nízká hlučnost Rotor s permanentním neodymovým magnetem s velkou magnetickou silou, velkým točivým momentem a vysokou účinností Koncentrované vinutí pro zlepšení účinnosti při nízké frekvenci 1.. Vysoce účinný DC motor Vysoce účinný DC ventilátorový motor značky Panasonic Nízká hlučnost a vysoká účinnost díky velkokapacitnímu řešení vedení kabelů Bezkomutátorový motor s vestavěným čidlem 1..3 Plynulá regulace DC motor ventilátoru je možné plynule regulovat venkovní jednotkou PCB podle provozního tlaku v systému. Navíc je možné snížit spotřebu elektrické energie a zachovat přitom maximální účinnost systému Řízení podle 180 sinusové křivky Ideální spojení technologie řízení frekvence otáčení rotoru podle 180 sinusové křivky a vynikajících IPM invertorů snižuje reakční ztrátu motorového řízení a zvyšuje účinnost motoru o 1 %. 1.. CCT trubka s vnitřní drážkou CCT (plynulá transformace chlazení) měděná trubka s vnitřní drážkou se vyznačuje vysokou termometrickou vodivostí. Její drážkovaná žebra narušují koncovou vrstvu protékajícího chladiva, čímž se chladivo rozruší a zvýší se účinnost výměny tepla Konstrukce průtokové dráhy chladiva v1 Díky konstrukci průtokové dráhy chladiva v1 se výrazně zvýšil objemový poměr kapalného chladiva ve výstupu z kondenzátoru, takže venkovní jednotka může produkovat více tepla (nebo chladu) Konstrukce průtokové dráhy přechlazení. Konstrukce průtokové dráhy přechlazení odděluje sání a vývod chladiva, což vylepšuje stupeň přechlazení a snižuje účinek přiváděného plynného chladiva o vysoké teplotě na výstupní kapalné chladivo s nízkou teplotou. Výsledkem je výrazné zvýšení účinnosti systému Žebra s příčným prouděním. Vyznačují se nízkým odporem vzduchu a vynikajícím koeficientem přenosu tepla.

5 4 Vylepšená funkce mrazení, mráz na výměníků tepla se snadno rozvádí, snadné odmrazení Nová vnitřní konstrukce. Díky optimálnímu vedení potrubí se pokles tlaku snížil o %. Zvýšení EER a COP díky zvýšení teploty vypařování a snížení práce kompresoru. 1.3 Přínosy pro uživatele Vynikající hodnoty EER a COP Díky DC zařízením (kompresor a motor), optimalizované konstrukci potrubního vedení a nové logice řízení se znatelně zlepšily hodnoty EER a COP systému Jedinečný komfort Systém Chigo VRF se vyznačuje vynikající účinností chlazení a topení díky vysoce účinnému DC ventilátorovému motoru, DC kompresoru a optimální logice řízení průtoku chladiva. Přesná regulace teploty v místnosti podle přijatého velkého impulsu EXV. Kolísání vnitřní teploty lze omezit na 0, C, což znamená jedinečný komfort Široké provozní spektrum Provozní teplota chlazení činí až 0 C, takže je systém vhodný i do oblastí s vysokou teplotou. Provozní teplota topení činí až - 0 C. V chladných zimách může systém VRF stabilně produkovat teplo vylepšení pro snížení hlučnosti Maximální snížení o 10 db(a) Bezkomutátorový DC motor Aerodynamická konstrukce vedení vzduchu Antivibrační vrtule ventilátoru Řízení podle 180 sinusové křivky Tlumič okruhu Kompresor s nízkou hlučností Tichý noční provoz 1.3. Tichý režim, regulace hlučnosti v noci Maximální snížení o 10 db(a) Funkce ochrany proti sněžení V chladné zimě se bude venkovní ventilátor intervalově spouštět na krátkou chvíli, aby se sníh nevrstvil na vrtuli ventilátoru. Vrstva sněhu by totiž mohla zmrznout a zamezit otáčení vrtule ventilátoru, v horším případě by se mohl i poškodit motor. Ventilátor se spustí pouze tehdy, když teplota klesne pod 0 C Cyklický provoz všech venkovních jednotek V jednom kombinovaném systému může jako hlavní jednotka pracovat jakákoliv venkovní jednotka. Vyvážení životnosti venkovních jednotek v jednom systému Inteligentní program odmrazení Program se spustí pouze tehdy, když to jednotka potřebuje. Čas a doba trvání odmrazení jsou u tradičních jednotek pevně nastavené. Výsledkem je kolísání teploty a snížení komfortu Flexibilita pro všechny druhy místností 7 typů a 0 modelů vnitřních jednotek, které jsou vhodné pro všechny druhy místností Ochrana životního prostředí Chladivo R410A(HFC) zanechává jen malou uhlíkovou stopu a nepoškozuje ozonovou vrstvu.

6 1.4 Přínosy pro instalatéry Kombinace 4 jednotek s výkonem až 64 hp. Jestliže potřebujete systém s větším výkonem, ušetříte se systémem Chigo VRF na nákladech na instalaci potrubí Nastavitelný vnější statický tlak venkovního ventilátoru Díky DC ventilátorovému motoru je možné nastavit vnější statický tlak venkovního ventilátoru. Venkovní jednotky lze nainstalovat do servisního patra nebo technické místnosti. Maximální ESP 8 Pa Nový kabelový ovladač Obousměrná komunikace. Je možné se dotázat na provozní parametry vnitřní jednotky (kódy chyb, teplota, adresa) a zobrazit je na ovladači. Kompaktní rozměry 3palcová obrazovka s bílým podsvícením Funkce časovače Standardní elektrické rozměry Uživatel může snadno, bezpečně a pohodlně kontrolovat chybové kódy a stav dotazované jednotky Způsoby adresování způsoby adresování: Automatické přiřazení adresy: systém přidělí adresu vnitřní jednotce automaticky Ruční nastavení bezdrátovým dálkovým ovladačem Způsob přiřazení adresy je možné snadno vybrat nastavením tlačítka na PCB venkovní jednotky. Automatické přiřazení adresy snižuje chyby způsobené strojem o 3 % a chyby způsobené člověkem o %. 4 % poruch systému bylo způsobeno komunikačními poruchami. 6 % komunikačních poruch bylo způsobeno problémy s adresami. Většinu z těchto problémů s adresami tvořily: zapomenuté nastavení adresy, chybné nastavení, opakování adresy LED displej na PCB LED displej na PCB zobrazuje provozní stav systému a chybové kódy Servisní okno na elektrické řídicí skříňce. Snadná kontrola stavu a nastavení venkovní jednotky servisním oknem bez nutnosti sundání krytu elektrické řídicí skříňky Omezení režimu typů omezení režimu Prioritní režimu při prvním spuštění vnitřních jednotek Prioritní režim chlazení (nebo topení) Pouze režim chlazení (nebo pouze topení) Funkce omezení režimu je možné vybrat na PCB venkovní jednotky Nová vnitřní konstrukce. Všechny klíčové komponenty se nacházejí na okraji, takže je lze pohodlně opravit nebo vyměnit. Nová technologie vyvážení odstranila problém s trubkou vyrovnání tlaku plynu a snížila rizika související s pájenými spoji a únikem Technologie řízení oleje Klíčová technologie řízení oleje se stará o bezpečnost a spolehlivost systému Odolný nátěr Nový způsob nanášení antikorozního nátěru významně pomohl zmenšit tloušťku nátěru. Speciální nátěr je možné upravit podle požadavků zákazníka tak, aby nedocházelo k rezivění a degradaci Ochrana třífázového napájení (volitelné zařízení) Ochrana venkovní jednotky před nestabilním napětím Snadná instalace Díky svým kompaktním rozměrům lze venkovní jednotku snadno přepravit výtahem až do posledního patra budovy.

7 6 Délka komunikačního kabelu může činit až m Dlouhé trubky a výškový rozdíl. Nejdelší trubka: 17 m Výškový rozdíl: Maximálně 70 m, pokud jsou venkovní jednotky výše než vnitřní jednotky Maximálně 0 m, pokud jsou venkovní jednotky níže než vnitřní jednotky Výškový rozdíl mezi vnitřními jednotkami 1 m Délka od prvního vnitřního rozvodného bodu k poslední vnitřní jednotce: 6 m Pro přenos signálu použijte dvoužilový stínění kabel Úspora nákladů na instalaci. Omezení manuální práce. 1. Doctor Kit (software pro údržbu systému VRF) 1..1 Snadné použití a instalace Sada Doctor Kit obsahuje: 1 CD se softwarem a RS48-USB konvertor pro snadnou instalaci Snadná práce na grafickém rozhraní 1.. Monitorování dat K dotazům na provozní stav nebo chybové kódy venkovní jednotky je možné po připojení softwaru Doctor Kit použít počítač. Monitorování provozních parametrů kompresorů, čidel a ventilů v reálném čase Provozní křivka systému Zobrazení křivky provozních parametrů systému v reálném čase. Zprávy z výsledků uvedení systému do provozu Odstraňování poruch Systém se dodává s integrovanými pokyny pro řešení problémů, takže uživatel může při výskytu chyby postupovat podle pokynů k řešení problému. Uživatel si může pokyny také vytisknout a vyřešit problém krok za krokem v místě instalace systému. 1.. Automatické zálohování dat Automatické zálohování dat: všechna provozní data se automaticky ukládají na pevný disk. Datový soubor je možné pomocí softwaru snadno exportovat. Jestliže se objeví porucha systému, může uživatel odeslat datový soubor společnosti Chigo. Pracovník společnosti Chigo soubor zkontroluje a poradí vám, jak problém vyřešit Užitečné nástroje Po zadání průměru a délky kapalinové trubky software vypočítá objem dodatečné náplně chladiva. Objem náplně je možné uložit jako referenční hodnotu. Při plnění chladiva je možné sledovat výstupní tlak.

8 . Venkovní jednotky 3.1 Vnější vzhled 7 8 HP / 10 HP 1 HP / 14 HP / 16 HP 18 HP / 0 HP HP / 4 HP / 6 HP 8 HP / 30 HP / 3 HP 34 HP / 36 HP 38 HP / 40 HP / 4 HP 44 HP / 46 HP / 48 HP 0 HP / HP 4 HP / 6 HP / 8 HP 60 HP / 6 HP / 64 HP

9 8 3. Tabulka kombinace venkovních jednotek Doporučená kombinace Max. počet Výkon Model vnitřních (HP) 8 HP 10 HP 1 HP 14 HP 16 HP jednotek 8 FMSDCARC FMSDC80ARC FMSDC33ARC FMSDC400ARC FMSDC40ARC FMSDC3ARC3 0 0 FMSDC60ARC3 4 FMSDC61ARC3 4 4 FMSDC680ARC3 8 6 FMSDC730ARC3 8 8 FMSDC78ARC FMSDC80ARC3 3 3 FMSDC900ARC FMSDC960ARC FMSDC1010ARC FMSDC106ARC FMSDC1130ARC3 4 4 FMSDC1180ARC FMSDC13ARC FMSDC1300ARC FMSDC130ARC FMSDC143ARC3 4 FMSDC1460ARC3 4 4 FMSDC11ARC3 4 6 FMSDC180ARC3 8 8 FMSDC1630ARC FMSDC168ARC3 8 6 FMSDC170ARC FMSDC1800ARC3 64

10 3. Vnitřní jednotky 4.1 Vnější vzhled 9 Vnější vzhled Název modelu Vnější vzhled Název modelu Kompaktní čtyřcestná kazetová jednotka Čtyřcestná kazetová jednotka FCKDC-AR1 FCKDC-BR1 Kanálová jednotka s nízkým ESP Kanálová jednotka se středně vysokým ESP FCCDC-AR1 FCCDC-BR1 Kanálová jednotka s vysokým ESP Kanálová jednotka s vysokým ESP FCCDCCR1 NEDODÁVÁ SE Podlahová-stropní jednotka Nástěnná jednotka FCFDC-AR1 FWMDC-AR1 Poznámka: Specifikace, plány a informace uvedené v tomto návodu mohou být změněny za účelem vylepšení výrobku bez předchozího upozornění.

11 10 4. Rozsah výkonů vnitřních jednotek Všechny vnitřní jednotky mají stejné napájení: jednofázové, 0-40 V, 0 Hz. Výkon Kompaktní čtyřcestná kazetová Čtyřcestná kazetová Kanálová s nízkým ESP Kanálová se středně vysokým ESP Kanálová s vysokým ESP Podlahová a stropní Nástěnná kw Btu/h HP Q4 Q TA TB TH LD G , , , , , , , , , , ,

12 11 Část. Venkovní jednotky 1. Technické parametry. Rozměry 3. Schéma venkovního okruhu chladiva 4. Elektrické vlastnosti. Schéma zapojení venkovních jednotek a externí kabely 6. Mezní provozní hodnoty 7. Hladiny hluku při provozu 8. Výkon venkovního ventilátoru 9. Funkční části a bezpečnostní zařízení

13 1 1. Technické parametry 1.1 Venkovní jednotka (8 HP, 10 HP, 1 HP) Název modelu FMSDCARC3 FMSDC80ARC3 FMSDC33ARC3 Napájení 380~41 V, 3 fáze, 0 Hz 380~41 V, 3 fáze, 0 Hz 380~41 V, 3 fáze, 0 Hz Max. počet připojených vnitřních jednotek Provozní údaje Chlazení Topení Výkon Ks HP HP 8 k 10 k 1 k kw, 8,0 33, Btu/h RT 7,1 7,9 9, Napájecí vstup kw,8 7,4 8,7 EER W/W 4,3 3,80 3,83 Výkon kw 7,4 31, 37, Btu/h RT 7,8 9,0 10,7 Napájecí vstup kw 6,1 7, 8,8 COP W/W 4,49 4,17 4, Max. příkon kw 11,4 1,0 1,0 Max. proud A 18,8 0,0 4,7 Rozsah nastavení výkonu 0%~130% 0%~130% 0%~130% Parametry kompresoru Množství Typ Spirálový kompresor Spirálový kompresor Spirálový kompresor Kompresor Značka HITACHI HITACHI HITACHI DC invertoru Frekvenční rozsah Hz 60~180 60~180 60~180 Ohřívač klikové hřídele W 40* 40* 40* Množství Pevný spirálový kompresor Typ Spirálový kompresor Spirálový kompresor Spirálový kompresor Značka HITACHI HITACHI HITACHI Proud blokovaného rotoru A Ohřívač klikové hřídele W Model FVC68D FVC68D FVC68D Olej kompresoru Počáteční objem oleje ml 00 na jeden kompresor 00 na jeden kompresor 00 na jeden kompresor Dodatečný objem oleje ml 000 na jeden kompresor 000 na jeden kompresor 000 na jeden kompresor Údaje o ventilátoru Typ DC DC DC Značka Panasonic/Nidec Panasonic/Nidec Panasonic/Nidec Množství 1 1 Motor ventilátoru Třída izolace E E E Třída ochrany IP3 IP3 IP3 Výstupní výkon W * Jmenovitý proud A 4,4 4,4 4,4* Materiál ABS ABS ABS Typ Axiální Axiální Axiální Pohon Přímý pohon Přímý pohon Přímý pohon Vrtule ventilátoru Počet ventilátorů 1 1 Průtok vzduchu m 3 /h ESP Pa Počet lopatek 3 3 3*

14 13 Název modelu FMSDCARC3 FMSDC80ARC3 FMSDC33ARC3 Fyzická data Cívka venkovní jednotky Typ žeber Hydrofilní hliník Hydrofilní hliník Hydrofilní hliník Vnější průměr trubky mm Ø 7,94 Ø 7,94 Ø 7,94 Typ trubky Měděná trubka s vnitřní drážkou Měděná trubka s vnitřní drážkou Měděná trubka s vnitřní drážkou Typ R410a R410a R410a Chladivo Volume (objem) kg Typ škrticího ventilu EXV EXV EXV Rozměry (Š x Čisté rozměry mm 974*1618* *1618* *1618*766 V x H) Rozměry obalu mm 1030*170*8 1030*170*8 131*170*8 Hmotnost Čistá hmotnost kg Hrubá hmotnost kg Hladina hluku venkovní jednotky db (A) Maximální provozní tlak MPa Údaje o trubkách a zapojení Trubka na kapalinu mm Ø 1,7 Ø 1,7 Ø 1,9 Velikost trubky Plynová trubka mm Ø,4 Ø,4 Ø 8,6 Trubka vyrovnání tlaku oleje mm Ø 6,3 Ø 6,3 Ø 6,3 Max. délka trubky Max. svislá délka Spojovací kabel Celková délka trubek m Od venkovní jednotky k nejvzdálenější vnitřní jednotce m Od prvního vnitřního rozvodného bodu k nejvzdálenější vnitřní jednotce m Mezi venkovní a vnitřní jednotkou m (venkovní jednotka nad vnitřní Mezi venkovní a vnitřní jednotkou m (venkovní jednotka pod vnitřní Mezi vnitřními jednotkami m Mezi venkovními jednotkami m Velikost napájecího kabelu mm 10* (L 0 m) 16* (0 m < L 0 m) Kabel pro přenos signálu Velikost kabelu pro přenos i ál 10* (L 0 m) 16* (0 m < L 0 m) 10* (L 0 m) 16* (0 m < L 0 m) Dvoužilový stíněný kabel Dvoužilový stíněný kabel Dvoužilový stíněný kabel mm Rozsah provozních teplot Chlazení Venkovní strana C -~0 -~0 -~0 Vnitřní strana C 16~3 16~3 16~3 Topení Venkovní strana C -0~30-0~30-0~30 Vnitřní strana C 16~3 16~3 16~3 Poznámky: 1) Podmínky chlazení: vnitřní teplota: 7 C DB (80,6 F), 19 C WB (60 F) venkovní teplota: 3 C DB (9 F) ekvivalentní délka potrubí: m délka poklesu: 0 m. ) Podmínky topení: vnitřní teplota: 0 C DB (68 F), 1 C WB (44,6 F) venkovní teplota: 7 C DB (4,8 F) ekvivalentní délka potrubí: m délka poklesu: 0 m. 3) Hladina hluku: konverzní hodnota anechoické komory měřená ve vzdálenosti 1 m před jednotkou ve výšce 1, m. Při skutečném provozu jsou tyto hodnoty v důsledku vlivu okolního prostředí normálně o něco vyšší. 4) Na PCB venkovní jednotky je možné nastavit maximální venkovní tlak ESP 8 Pa. ) Výše uvedené údaje se mohou změnit bez předchozího upozornění za účelem zlepšení kvality a výkonu.

15 14 1. Venkovní jednotka (14 HP, 16 HP) Název modelu FMSDC400ARC3 FMSDC40ARC3 Napájení 380~41 V, 3 fáze, 0 Hz 380~41 V, 3 fáze, 0 Hz Max. počet připojených vnitřních jednotek Provozní údaje Chlazení Topení Výkon Ks 16 0 HP 18 1 HP 14 k 16 k kw 40,0 4,0 Btu/h RT 11,3 1,7 Napájecí vstup kw 11,7 13,9 EER W/W 3,41 3,3 Výkon kw 4,0 0,0 Btu/h RT 1,8 14, Napájecí vstup kw 11,4 13,3 COP W/W 3,96 3,7 Max. příkon kw 19,0 0, Max. proud A 31,3 3,8 Rozsah nastavení výkonu 0%~130% 0%~130% Parametry kompresoru Množství 1 1 Kompresor Typ Spirálový kompresor Spirálový kompresor DC Značka HITACHI HITACHI invertoru Frekvenční rozsah Hz 30~90 30~90 Ohřívač klikové hřídele W 40* 40* Množství Pevný Typ Spirálový kompresor Spirálový kompresor spirálový Značka HITACHI HITACHI kompresor Proud blokovaného rotoru A Olej kompresoru Ohřívač klikové hřídele W 40* 40* Model FVC68D FVC68D Počáteční objem oleje ml 00 na jeden kompresor 00 na jeden kompresor Dodatečný objem oleje ml 000 na jeden kompresor 000 na jeden kompresor Údaje o ventilátoru Typ DC DC Značka Panasonic/Nidec Panasonic/Nidec Množství Motor ventilátoru Třída izolace E E Třída ochrany IP3 IP3 Výstupní výkon W 60* 60* Jmenovitý proud A 4.4* 4.4* Materiál ABS ABS Typ Axiální Axiální Pohon Přímý pohon Přímý pohon Vrtule ventilátoru Počet ventilátorů Průtok vzduchu m 3 /h ESP Pa Počet lopatek 3* 3*

16 1 Název modelu FMSDC400ARC3 FMSDC40ARC3 Fyzická data Cívka Typ žeber Hydrofilní hliník Hydrofilní hliník venkovní Vnější průměr trubky mm Ø 7,94 Ø 7,94 jednotky Typ trubky Měděná trubka s vnitřní drážkou Měděná trubka s vnitřní drážkou Typ R410a R410a Chladivo Volume (objem) kg 1 1 Typ škrticího ventilu EXV EXV Rozměry (Š x Čistá hmotnost mm 164*1618* *1618*766 V x H) Rozměry obalu mm 131*170*8 131*170*8 Hmotnost Čistá hmotnost kg Hrubá hmotnost kg Hladina hluku venkovní jednotky db (A) Maximální provozní tlak MPa Údaje o trubkách a zapojení Trubka na kapalinu mm Ø 1,9 Ø 1,9 Velikost trubky Plynová trubka mm Ø 31,8 Ø 31,8 Trubka vyrovnání tlaku oleje mm Ø 6,3 Ø 6,3 Celková délka trubek m Od venkovní jednotky k Max. délka m nejvzdálenější vnitřní jednotce trubky Od prvního vnitřního rozvodného bodu k nejvzdálenější vnitřní jednotce m 6 6 Mezi venkovní a vnitřní jednotkou (venkovní jednotka m 0 0 nad vnitřní jednotkou) Max. svislá délka Mezi venkovní a vnitřní jednotkou (venkovní jednotka pod vnitřní jednotkou) m Mezi vnitřními jednotkami m 1 1 Mezi venkovními jednotkami m 0 0 Spojovací kabel Velikost napájecího kabelu mm 16* (L 0m) * (0 m < L 0 m) 16* (L 0m) * (0 m < L 0 m) Kabel pro přenos signálu Dvoužilový stíněný kabel Dvoužilový stíněný kabel Velikost kabelu pro přenos mm 1 1 i ál Rozsah provozních teplot Chlazení Venkovní strana C -~0 -~0 Vnitřní strana C 16~3 16~3 Topení Venkovní strana C -0~30-0~30 Vnitřní strana C 16~3 16~3 Poznámky: 1) Podmínky chlazení: vnitřní teplota: 7 C DB (80,6 F), 19 C WB (60 F) venkovní teplota: 3 C DB (9 F) ekvivalentní délka potrubí: m délka poklesu: 0 m. ) Podmínky topení: vnitřní teplota: 0 C DB (68 F), 1 C WB (44,6 F) venkovní teplota: 7 C DB (4,8 F) ekvivalentní délka potrubí: m délka poklesu: 0 m. 3) Hladina hluku: konverzní hodnota anechoické komory měřená ve vzdálenosti 1 m před jednotkou ve výšce 1, m. Při skutečném provozu jsou tyto hodnoty v důsledku vlivu okolního prostředí normálně o něco vyšší. 4) Na PCB venkovní jednotky je možné nastavit maximální venkovní tlak ESP 8 Pa. ) Výše uvedené údaje se mohou změnit bez předchozího upozornění za účelem zlepšení kvality a výkonu.

17 16. Rozměry.1 Rozměry jednotek 8 HP, 10 HP

18 . Rozměry jednotek 1 HP, 14 HP, 16 HP

19 18.4 Rozměry montážní základny 1 3 Model Výkon A (mm) B (mm) C (mm) D (mm) FMSDCARC3 FMSDC80ARC3 FMSDC33ARC3 FMSDC400ARC3 FMSDC40ARC3 8 HP 10 HP 1 HP 14 HP 16 HP Vysvětlení k ventilu Kapalinová trubka (příslušenství, provozní instalace) Trubka pro vyrovnání tlaku oleje (pouze u kombinovaného systému) Plynová trubka Ventil tlakoměru Nízkotlaký kulový ventil

20 3. Schéma venkovního okruhu chladiva HP, 10 HP, 1 HP 19 Outdoor heat-exchanger T4 (Outdoor temperature sensor) SV1 SV6 EXV-A Liquid receiver T3 (heat-exchanger outlet temperature sensor) SV ST Low pressure accumulator SV SV4 Low pressure sensor High pressure sensor High pressure switch Oil separator Stop valve (High pressure) Stop valve (Low pressure) Pressure gauge valve Oil balance valve Inverter compressor Fixed compressor Poznámky: Čidlo výstupní teploty, celkem jde o tři části, kromě toho ještě horní čidlo kompresorů s konstantní rychlostí. Čidlo teploty v potrubí

21 HP, 16 HP Outdoor heat-exchanger T4 (Outdoor temperature sensor) SV1 SV6 EXV-A Liquid receiver EXV-B T3 (heat-exchanger outlet temperature sensor) SV ST Low pressure accumulator SV SV4 Low pressure sensor High pressure sensor High pressure switch Oil separator Stop valve (High pressure) Stop valve (Low pressure) Pressure gauge valve Oil balance valve Inverter compressor Fixed compressor Fixed compressor Poznámky: Čidlo výstupní teploty, celkem jde o tři části, kromě toho ještě horní čidlo kompresorů s konstantní rychlostí. Čidlo teploty v potrubí

22 1 3.3 Klíčové části Odlučovač oleje Používá se k oddělení oleje od vysokotlakého a teplého plynného chladiva, které se čerpá z kompresoru. Účinnost odloučení je až 99 %; olej se velmi brzy vrací zpět do každého kompresoru Akumulátor kapaliny Používá se ke skladování nadměrného množství kapalného chladiva a zajišťuje, aby se chladivo dostalo z venkovní jednotky do vnitřní jednotky v kapalném stavu Odlučovač plynu-kapaliny Používá se ke skladování kapalného chladiva a oleje, chrání kompresor před rázovou vlnou kapaliny Čtyřcestný ventil (ST) Zavřený v režimu chlazení, otevřený v režimu topení 3.3. EXV (elektromagnetický expanzní ventil) a) Max. úhel otevření činí 480 impulsů. b) Všeobecně platí, že po elektrizaci systému se EXV nejprve zavře na 700 impulsů a potom se otevře na 30 impulsů a zůstane v pohotovosti. Potom se jednotka spustí a ventil se otevře na správný počet impulsů. c) Jakmile venkovní jednotka, která je v provozu, obdrží signál k vypnutí, EXV pomocné jednotky se vypne, zatímco hlavní jednotka bude pracovat, a pomocná jednotka se ve stejnou chvíli vypne. Jestliže se vypnou všechny venkovní jednotky, EXV se nejprve zavře a potom otevře na impulsy pohotovostního režimu. d) Jednotka 8 HP/10 HP /1 HP má jeden EXV; jednotka 14/16 HP má dva EXV SV1 a) Odpojuje chladivo mezi venkovními jednotkami v jednom kombinovaném systému. b) Po spuštění venkovní jednotky se SV1 okamžitě otevře. c) Po vypnutí venkovní jednotky se SV1 okamžitě zavře SV Ventil slouží ke stříkání malého množství kapalného chladiva k ochlazení kompresoru. Otevře se v okamžiku, kdy výstupní teplota kompresoru překročí 100 C SV4: a) Ventil zpětného vedení oleje. b) Otevře se poté, co bude kompresor DC invertoru pracovat po dobu minut, a zavře se o 1 minut později (pro systém s pouze jednou venkovní jednotkou). c) Ventil SV4 každé venkovní jednotky se každých 0 minut otevře na 3 minuty (pro systém s více než jednou venkovní jednotkou) SV a) Používá se k odmrazení. b) V režimu odmrazení se otevřením ventilu SV zavře okruh průtoku chladiva, takže proces odmrazení bude trvat kratší domu. c) V režimu chlazení zůstává ventil vždy vypnutý SV6 a) Obtokový ventil. b) Je zavřeny v pohotovostním režimu jednotky a v režimu topení systému. c) Otevře se, když výstupní teplota v režimu chlazení vzroste nad vysokou úroveň, a zavře se, když se jednotka přepne do pohotovostního režimu nebo když systém začne pracovat v režimu topení Čidlo vysokého tlaku Slouží k detekci výstupního tlaku kompresoru a k regulaci rychlosti DC ventilátoru. 3.4 Funkce tlačítek Program zpětného vedení oleje a) Jakmile bude systém pracovat 140 minut, spustí se program zpětného vedení oleje. Program se poté spustí po každých 8 hodinách soustavného provozu.

23 b) Činnost programu trvá 3 minuty. c) Všechny EXV ventily venkovních jednotek se otevřou na 480 impulsů a otevře se ventil SV6. d) Činnost vnitřního ventilátoru a EXV. Pracující vnitřní jednotka Vypnutá vnitřní jednotka nebo režim pohotovosti Pouze ventilátor vnitřní jednotky Režim chlazení EXV Stupeň zůstává beze změny 300 impulsů 300 impulsů Ventilátor Pokračuje v činnosti Nepracuje Pokračuje v činnosti Režim topení EXV Stupeň zůstává beze změny 300 impulsů / Ventilátor 3.4. Cyklický provoz všech venkovních jednotek Ochrana proti foukání chladného vzduchu a) Vyvážení životnosti venkovních jednotek v jednom systému. b) V režimu chlazení změní venkovní jednotky pořadí spuštění, když i. pokojová teplota dosáhne nastavené hodnoty, nebo ii. po programu zpětného vedení oleje. c) V režimu chlazení změní venkovní jednotky pořadí spuštění, když i. pokojová teplota dosáhne nastavené hodnoty, nebo ii. iii. po programu zpětného vedení oleje, nebo po programu odmrazení Režim nuceného chlazení Nepracuje / a) Po jednom stisknutí začnou všechny vnitřní a venkovní jednotky pracovat v režimu chlazení bez ohledu na to, v jakém režimu pracovaly do té doby, a bez ohledu na to, zda byly zapnuté nebo vypnuté. b) Funkce nuceného chlazení je k dispozici pouze pro hlavní jednotku. c) Během režimu nuceného chlazení. i. Všechny vnitřní EXV se otevřou na 300 impulsů. ii. Všechny vnitřní ventilátory pracují vysokou rychlostí. iii. Všechna kompresory jsou zapnuté. iv. Všechny ventilátorové motory venkovních jednotek jsou vypnuté. v. Všechny venkovní EXV se otevřou na 480 impulsů. vi. SV6 je zapnutý d) Když se program spustí: i. Všechny kompresory se zapnou ii. Vnitřní ventilátor začne pracovat vysokou rychlostí e) Jestliže tento proces trvá 1 hodinu nebo jestliže znovu stisknete tlačítko, program se vypne Program odmrazení a) Jestliže bude teplota kondenzátoru jakéhokoliv modulu (T3) < 0 po dobu 40 minut, odešle příslušná venkovní jednotka hlavní jednotce příkaz k odmrazení. b) Před odmrazením se uloží aktuální impulsy otevření EXV. Impulsy otevření EXV se znovu obnoví po ukončení programu odmrazení. c) Během odmrazování. i. Všechny vnitřní EXV se otevřou na 480 impulsů. ii. Všechny vnitřní ventilátory jsou vypnuté. iii. Všechna kompresory jsou zapnuté. iv. Všechny ventilátorové motory venkovních jednotek jsou vypnuté. v. Všechny venkovní EXV se otevřou na 480 impulsů vi. SV6 je zapnutý

24 3 d) Program se ukončí za těchto podmínek: i. Čas odmrazení činí až 10 minut. ii. Teplota kondenzátoru všech modulů (T3) 1 C. iii. Systém se vypne nebo přepne do jiného režimu, než je topení. e) Po odmrazení. i. Obnoví se otevření EXV všech vnitřních jednotek na uloženou hodnotu impulsů. ii. Všechny vnitřní ventilátory se vrátí k normálnímu řízení. iii. Všechny kompresory se vrátí k normálnímu řízení. iv. Všechny ventilátorové motory venkovních jednotek se vrátí k normálnímu řízení. v. EXV venkovní jednotky se vrátí k normálnímu řízení. vi. SV6 je vypnutý f) Ochrana proti nízkému tlaku není k dispozici během programu odmrazování a ještě 10 minut po ukončení odmrazení Konflikty režimů a) typů omezení režimu i. Prioritní režim při prvním spuštění vnitřních jednotek ii. Prioritní režim chlazení iii. Prioritní režim topení iv. Pouze režim chlazení v. Pouze režim topení Prioritní režim topení (výchozí nastavení) Prioritní režim chlazení Prioritní režim při prvním spuštění vnitřních jednotek Pouze režim topení Pouze režim chlazení

25 4 4. Elektrické parametry Model Venkovní jednotka Napájení Kompresor Motor ventilátoru Hz Napětí Min. Max. MC TOC MFC MSC LRC Výtlak FLC FMSDCARC ~ ,7 4,4 FMSDC80ARC ~ ,7 4,4 FMSDC33ARC ~ ,7 4,4 FMSDC400ARC ~ ,7 4,4 FMSDC40ARC ~ ,7 4,4 Poznámka: Min: minimální přípustné provozní napětí nižší hodnota může poškodit systém Max: maximální přípustné provozní napětí vyšší hodnota může poškodit systém MC: minimální proud (A) TOC: celkový nadproud (A) MFC: maximální proud pojistky (A) MSC: maximální spouštěcí proud (A) LRC: proud blokovaného rotoru (A) FLC: proud při plném zatížení (A) Výstup: jmenovitý výstupní výkon motoru ventilátoru (kw) Poznámky: RLC vychází z těchto podmínek: vnitřní teplota 7 C DB/19 C WB, venkovní teplota 3 C DB TOC znamená celková hodnota každé nadproudové sady. MSC znamená maximální proud během spouštění kompresoru. Maximální přípustný rozdíl napětí mezi fázemi je %. Výběr velikosti kabelu se odvíjí od větší hodnoty MC nebo TOC. MFC se používá k výběru jističe a přerušovače obvodu při chybě uzemnění (zemnicí jistič).

26 1. Schéma zapojení venkovních jednotek a externí kabely.1 Schéma zapojení elektrické řídicí skříňky venkovní jednotky 8 HP, 10 HP Inverter compressor crankcase heater TRANS1 4 3 Condensing temp Environment temp. Hi. Pressure sensor Lo.Prss swicth. Hi.Prss swicth. 6 F EXHAUST TEMP F1 EXHAUST TEMP INV EXHAUST TEMP ORG E1 SV8 SV7 SV1 SV SV3 SV4 SV SV6 4-WAY F F1 POWER HEATER YE BL Inductor 1 BL N N N N N N N N N N N N N L1 L L3 N INPUT ORG YL BL YL BL SV1 SV SV4 SV SV6 4-WAY YE U V W Caution: Crankcase heater should be with NC contractor. Inverter Compressor XT XT1 3-phase power supply N1 P1 K1 K E D A E X Y E SW1 ON P Q E H1 H E LT. FM 3 E E1 4 PTC1 PTC CN1 CN Mutual inductor FM PW B BR BL TO MAIN B JOINT BL CN1 Reactor L1 L L3 N YE W V U P U Fixed F1 IPM Module B V W N A1 B1 C1 N1 Comppressor FM B CN11 A B C N F1. Heater P N W VU IPM CN9 CN3 MOTER FB JOINT J1 CN P6 P N1 L1 L N P P1 DZ1 BL YE Filter B Mutual Inductor 1 To ODU Monitor To Digital Ammeter To IDU Centralized Controller IDU Communication ODU Communication P4 P3 Pozor: Elektrolytické kondenzátory E1 E musí po výpadku proudu dokončit uvolnění elektrické energie.

27 HP WH Mutual Inductor 1 BL F1. Heater ORG ORG YL BL YL BL F F F Inverter compressor crankcase heater TRANS1 4 3 Condensing temp E D C B A E D C B A E D C B A E1 Caution: Crankcase heater should be with NC contractor. U V W W V U DZ1 Environment temp. XT Hi. Pressure sensor Lo.Prss swicth. L1 L L3 N XT1 N1 P1 Hi.Prss swicth. 6 F EXHAUST TEMP F1 EXHAUST TEMP INV EXHAUST TEMP SV8 SV7 SV1 SV SV3 SV4 SV SV6 4-WAY F F1 POWER HEATER BL N N N N N N N N N N N N N 4 YE YE YE BL SV1 SV SV4 SV SV6 4-WAY Inverter Compressor K1 K E D A E X Y E ON SW1 P Q E H1 H E Mutual inductor BL YE E E1 PTC1 PTC FM PW B BR BL BR BL CN1 AC AC LT. FM FM B RT.FM DZ 3 3 A1 B1 C1 N1 CN11 Filter B A B C N INPUT FM B CN1 Reactor L1 L L3 N 3-phase power supply IPM Module B To ODU Monitor TO MAIN B JOINT To Digital Ammeter Fixed F1 P To IDU Centralized Controller IDU Communication U V Comppressor W N CN CN1 ODU Communication N L N1 L1 P1 P P3 P4 P P6 TO MAIN B JOINT CN J1 MOTER FB JOINT CN3 CN9 IPM W V U N P W VU P N IPM MOTOR FB JOINT J1 CN3 CN9 CN Pozor: Elektrolytické kondenzátory E1 E musí po výpadku proudu dokončit uvolnění elektrické energie.

28 HP, 16 HP 7 BL WH Mutual Inductor 1 F1. Heater ORG ORG YL BL Inverter compressor crankcase heater TRANS1 4 3 Condensing temp Environment temp. Hi. Pressure sensor Lo.Prss swicth. Hi.Prss swicth. 6 F EXHAUST TEMP F1 EXHAUST TEMP INV EXHAUST TEMP F E D C B A 9 F E D C B A 9 F E D C B A 9 E1 Caution: Crankcase heater should be with NC contractor. U V YL W BL W V U W V U DZ1 BL SV8 SV7 SV1 SV SV3 SV4 SV SV6 4-WAY F F1 POWER HEATER XT To ODU Monitor N N N N N N N N N N N N N L1 L L3 N N1 YE XT1 P1 4 F. Heater YE YE BL SV1 SV SV4 SV SV6 4-WAY IPM Module B P U Inverter Compressor V W N K1 K E D A To Digital Ammeter E X Y E To IDU Centralized Controller ON IDU Communication SW1 P Q E H1 H ODU Communication YE BL YE BL Fixed F Comppressor E E1 PTC1 PTC FM PW B BR BL BR BL CN1 AC AC FM B DZ FM B CN1 3 3 TO MAIN B JOINT LT. FM RT.FM E Mutual inductor A1 B1 C1 N1 CN11 Filter B Fixed F1 Mutual inductor 3 Comppressor A B C N INPUT Reactor L1 L L3 N CN 3-phase power supply CN1 N L N1 L1 P1 P P3 P4 TO MAIN B JOINT P P6 CN J1 MOTER FB JOINT CN3 CN9 IPM W V U N P W VU P N IPM MOTOR FB JOINT J1 CN3 CN9 CN Pozor: Elektrolytické kondenzátory E1 E musí po výpadku proudu dokončit uvolnění elektrické energie.

29 8 Poznámky: E1 E X1 X DZ1 DZ SV1 Elektrolytický kondenzátor Elektrolytický kondenzátor Hlavní napájecí svorka Běžná svorka Třífázový most Jednofázový most Elektromagnetický ventil modulu SV SV4 SV SV6 Čtyřcestný ventil F1 F Obtokový elektromagnetický ventil Elektromagnetický ventil vyrovnání tlaku oleje. Zvětšený pohled na PCB Elektromagnetický ventil odmrazení Průtokový ventil Čtyřcestný ventil Kompresor s konstantní rychlostí 1 Kompresor s konstantní rychlostí CN8 CN30 CN6 CN CN3 CN3 I INV I F1 I F CN7 CN8 CN13 CN1 CN6 CN3 IDU T3 T4 COMM 1# Fan Driver CN1 TB LED1 LED LED3 ODU Centralized controller & Ammeter CN # Transformer 1# Transformer À1V power Output Output Heater Power F1 F Inverter module Communication ODU Communication Forced cooling LED display Low pressure switch High pressure switch 1# Fan Driver F F1 INV 4 3 Check SW7 ON SW SW9 SW8 ON DP ON DP ON DP SW4 ON DP CN16 TX CN17 CN7 TX3 Time Night Set. Static Pressure Mode Silent mode and auto addressing CN19 TX4 SW13 SW6 SW11 ON CN0 SW1 SW10 ON T A 1 F E DC B A 1 F E DC B A 1 F E DC B 1 N1 CN4 CN Power code Address setting Reserved Network Address Reserved C1 CN1 B1 1#EXV #EXV A1 CN18 CN14 CN1 CN 3-Phase power check CN4 1# Transformer Input #Transformer Input SV8 SV7 SV1 SV SV3 SV4 SV SV6 4-WAY

30 9.3 Externí kabel 1) Napájecí svorky 380~41 V, 0 Hz, 3 ) Komunikační svorky Připojení k dalším venkovním jednotkám 3) Zapojení mezi vnitřními a venkovními jednotkami Main power Supply (380V~41V/3PH/0Hz) L1 L L3 N Připojení k systému řízení sítě Centrální ovladač Připojení k vnitřním jednotkám L1 L L3 N Outdoor unit power cable Indoor unit power cable Power distributor Outdoor unit (Master) Outdoor unit (Slave) Outdoor unit (Slave) A B C N H1 H E P Q E A B C N H1 H E P Q E A B C N H1 H E P Q E Sheilded layer Communication wired between outdoor units Communication wired between outdoor units Indoor unit Indoor unit Indoor unit L N P Q E L N P Q E L N P Q E Sheilded layer Power distributor Power distributor Power distributor

31 30 Poznámka: a) Vedení pro přenos signálu mezi venkovními jednotkami, vnitřními a venkovními jednotkami a vnitřními jednotkami má polaritu. Při připojování proto dbejte na to, abyste jej neprovedli chybně. b) K přenosu signálu slouží třížilový stíněný kabel s průměrem větším než 0,7 mm. c) Nespojujte k sobě pomocí řemínků kabel pro přenos signálu a měděnou trubku. d) Zkontrolujte, že byla ochranná kovová vrstva ve vnitřní řídicí skříňce správně uzemněna a nemůže tak dojít k rušení. e) Je zakázáno připojovat ke komunikační svorce nabitý vodič s napětím 00 V nebo větším..4 Napájecí zapojení venkovní jednotky.4.1 Samostatné napájení (bez napájecího zařízení) Název modelu Napájení Minimální průměr napájecího kabelu (L označuje délku kabelu) Zemnicí vodič Velikost (mm ) (mm ) Kapacita (A) Ruční spínač Pojistka (A) Elektrický jistič FMSDCARC3 FMSDC80ARC3 380V~41 V 10*4 (L 0 m) 16*4 (0 < L 0 m) ,1 A za FMSDC33ARC3 3 fáze méně než 0,1 FMSDC400ARC3 FMSDC40ARC3 0 Hz 16*4 (L 0 m) *4 (0 < L 0 m) sekundy.4. S napájecími zařízeními: a) Případ 1: Outdoor unit power supply V 3N~ 0Hz Leakage protector Manual switch Leakage protector Manual switch Outdoor unit GND Outdoor unit GND ( a) Outdoor unit GND Branch box Outdoor unit GND

32 31 b) Případ : Power facilities 1 (with leakage protector) Outdoor unit GND ( a) Leakage protector Manual switch ( b) Outdoor unit Outdoor unit GND GND Branch box Outdoor unit GND Power facilities (with leakage protector) Outdoor unit Outdoor unit GND GND Poznámka: Vyberte vlastní napájecí vodič pro těchto pět modelů podle příslušné normy. Průměr a délka napájecího kabelu uvedené v tabulce platí za podmínky, že se pokles napětí nachází v rozmezí %. Jestliže délka přesahuje uvedenou hodnotu, vyberte průměr vodiče podle příslušné normy..4.3 Referenční tabulka velikostí kabelů pro jednotlivé výkony Celkový Minimální průměr kabelu (mm ) Celkový Minimální průměr kabelu (mm ) výkon (HP) Délka kabelu 0 m 0 m < délka kabelu 0 m výkon (HP) Délka kabelu 0 m 0 m < délka kabelu 0 m Poznámka:

33 3 Výše uvedený výběr slouží jako referenční výběr. V případě skutečného zapojení je nutné vzít v úvahu vedení kabelu, vzdálenost mezi kabelem a okolními předměty, atd..4.4 Výběr napájecího kabelu Napájecí zapojení zahrnuje hlavní kabel (a) připojený k odbočkové skříni a kabel (b) mezi odbočkovou skříní a napájecími zařízeními. Vyberte průměr kabelu podle následujících požadavků. a) Průměr hlavního kabelu (a): odvíjí se od celkového výkonu v koních (HP) venkovní jednotky (viz část.4.3). Příklad: V systému: (8 HP 1 jednotka + 8 HP 1 jednotka + 10 HP 1 jednotka) Celkem tedy 6 HP viz část.4.3 velikost průměru vodiče mm (při délce max. 0 m) b) Průměr kabelu (b): odvíjí se od počtu kombinovaných venkovních jednotek. Jestliže je počet venkovních jednotek, provede se výběr průměru kabelu (b) stejně jako výběr průměru hlavního kabelu (a) (viz část.4.3). Jestliže je počet venkovních jednotek >, bude systém vybaven elektrickými řídicími skříňkami; výběr průměru kabelu (b) se potom bude odvíjet od celkového výkonu v koních připojeného ke každé elektrické řídicí skříňce (viz část.4.3).

34 6. Mezní provozní hodnoty 33 Cooling Heating Outdoor temperature ( ãc DB) Continuous operation range Intermittent operation range C DB) Outdoor temperature( ã Intermittent operation range Continuous operation range Indoor temperature ( ãc DB) Indoor temperature ( ãc DB) Provozní režim Venkovní teplota Vnitřní teplota Chlazení - C ~ 0 C 16 C ~ 3 C Topení - 0 C ~ 30 C 16 C ~ 3 C Poznámky: Jestliže jednotka pracuje mimo stanovené rozmezí, zapne se ochranné zařízení; i poté ale budou jednotky pracovat abnormálně. Tyto hodnoty vycházejí z provozních podmínek mezi vnitřními a venkovními jednotkami: ekvivalentní délka potrubí činí m, výškový rozdíl je 0 m. Preventivní opatření: relativní vlhkost v místnosti by neměla překročit 80 %. Jestliže klimatizační jednotka pracuje v prostředí s vyšší relativní vlhkostí, než je uvedená hodnota, může se na povrchu klimatizační jednotky vytvářet kondenzát. V takovém případě doporučujeme nastavit rychlost vzduchu vnitřní jednotky na vysokou rychlost.

35 34 7. Provozní hladiny hluku 7.1 Způsob testování a hladiny hluku 1 m Microphone Zkušební hodnota Hladina Venkovní hluku jednotka db (A) Rear side Front side 8 HP 8 10 HP m 1 HP 8 14 HP HP NC křivka Sound pressure level db(0db=0.000 Ìbar) NC-60 NC-0 NC-40 NC-30 NC Audibility limits of continuous white sound HP, 10 HP Octave band center frequency(hz) 1 HP Sound pressure level db(0db=0.000 Ìbar) NC-60 NC-0 NC-40 NC-30 NC-0 Audibility limits of continuous white sound Octave band center frequency(hz) Sound pressure level db(0db=0.000 Ìbar) NC-60 NC-0 NC-40 NC-30 NC-0 0 Audibility limits of continuous white sound HP, 16 HP Octave band center frequency(hz)

36 8. Výkon ventilátoru venkovní jednotky 8.1 Křivka externího statického tlaku proudícího vzduchu, 8 HP, 10 HP Can be set in outdoor PCB External static pressure (Pa) 0 40 Standard Air flow (m3/h) 8. Křivka externího statického tlaku proudícího vzduchu, 1 HP, 14 HP, 16 HP Can be set in outdoor PCB External static pressure (Pa) 0 40 Standard Air flow (m3/h)

37 36 9. Funkční části a bezpečnostní zařízení Tabulka 1 Položka Symbol Název FMSDCARC3 FMSDC80ARC3 FMSDC33ARC3 Invertor Kompresor invertoru E40DHD-36DYG E40DHD-36DYG E40DHD-36DYG FIX1 Pevný kompresor E0DH-49DYG E60DH-9DYG E60DH-9DYG Kompresor Motor a bezpečnostní zařízení Čidlo teploty Kompresor Teplota otevření 160 ± C Bezpečnostní OLP Spouštěcí proud --/8 A --/6 A --/6 A CCH Ohřívač klikové hřídele 40 W S.TB-DQ-DR ( Model S.TB-DQ-DR S.TB-DQ-DR Motor sady) Motor ventilátoru Výstupní výkon 60 W 60 W 60 W* Bezpečnostní Zap 11 C termostat Vyp / Vysoký tlak Spínač při vysokém tlaku VYPNUTO: 4 (± 1) kg/cm ZAPNUTO: 3 (± 1) kg/cm Nízký tlak Spínač při nízkém tlaku VYPNUTO: 0, (± 1) kg/cm ZAPNUTO: 1, (± 1) kg/cm Čidlo teploty T3,T4 (teplota na výstupu z kondenzátoru/teplota C = KΩ prostředí) Výstupní Termostat (výstup přes termostat invertor/pevný výstup) BW 10 C ZAP: 10 C VYP: :90 C Čidlo tlaku HPSH Čidlo vysokého tlaku (výstupní) Model: S.TL-DQ-PH-3.0/ Znak: Vout = 1,1603 * P + 0, (MPa) Funkční části PMV Elektrický expanzní ventil UKV-3D10 (Foshan Hualu) 4-W/V Čtyřcestný ventil FMSDC80WM6A/M+4.0.ZLT.7- (Foshan Hualu) SV Solenoidový ventil FDF6A-088-RK (Zhejiang Sanhua)

38 37 Tabulka Položka Symbol Název FMSDC400ARC3 FMSDC40ARC3 Invertor Kompresor invertoru E40DHD-36DYG E40DHD-36DYG FIX1 Pevný kompresor E0DH-9DYG E60DH-9DYG Kompresor Motor a bezpečnostní zařízení FIX Pevný kompresor E0DH-9DYG E60DH-9DYG Kompresor Teplota otevření 160 ± C Bezpečnostní OLP Spouštěcí proud --/8A/8A --/6A/6A CCH Ohřívač klikové hřídele 40W *3 S.TB-DQ-DR ( S.TB-DQ-DR ( Model Motor sady) sady) Motor ventilátoru Výstupní výkon 60 W* 60 W* Bezpečnostní Zap 11 C termostat Vyp / Vysoký tlak Spínač při vysokém tlaku VYPNUTO: 4 (± 1) kg/cm ZAPNUTO: 3 (± 1) kg/cm Nízký tlak Spínač při nízkém tlaku VYPNUTO: 0, (± 1) kg/cm ZAPNUTO: 1, (± 1) kg/cm Čidlo teploty Čidlo teploty T3,T4 (teplota na výstupu z kondenzátoru/teplota prostředí) C = KΩ Výstupní termostat Termostat (výstup přes invertor/pevný výstup) BW 10 C ZAP: 10 C VYP: :90 C Čidlo tlaku HPSH Čidlo vysokého tlaku (výstupní) Model: S.TL-DQ-PH-3.0/ Znak: Vout=1,1603*P + 0, (MPa) Znak: Vout=1,1603*P + 0, (MPa) PMV Elektrický expanzní ventil UKV-3D10 (Foshan Hualu) Funkční části 4-W/V Čtyřcestný ventil FMSDC80WM6A/M+4.0.ZLT.7- (Foshan Hualu) SV Solenoidový ventil FDF6A-088-RK. (Zhejiang Sanhua)

39 Rozložený pohled HP, 10 HP

40 39 Č. Název části Množství Č. Název části Množství 1 Horní síťka 1 Komponenty elektromagnetického ventilu SV4 1 Kryt 1 3 Komponenty jehlového ventilu detekce nízkého napětí 3 Axiální ventilátor 1 4 Sestava čtyřcestného ventilu 1 4 Komponenty sacího kužele 1 Vysokotlaká trubka komponenty 1 Motor ventilátoru 1 6 Komponenty tlakové sací trubky 1 6 Držák motoru ventilátoru 7 Komponenta vypouštění plynu 1 7 Zadní nosník 1 8 Komponenty elektromagnetického ventilu SV 1 8 Kryt na pravé straně 1 9 Komponenty kapiláry pro vyrovnání tlaku oleje 9 Horní nosník vpředu 1 30 Komponenty kapiláry zpětného vedení oleje 1 10 Zadní síťový kryt 1 31 Komponenty nízkotlakého kulového ventilu 1 11 Dolní nosník vpředu 1 3 Komponenty odpojovacího ventilu vyrovnání tlaku oleje 1 Kompletní základna 1 33 Sestava odpojení od vysokého tlaku 1 13 Základna stroje 34 Komponenty elektromagnetického ventilu SV Elektrické části, sestava 1 3 Sedací deska 1 1 Kryt na pravé straně 1 36 Odlučovač výparů 1 16 Kryt trubky 1 37 Kompresor 1 17 Čerpací části 1 38 Odlučovač oleje 1 18 Kryt trubky Kompresor s proměnlivou rychlostí 1 19 Spodní deska 1 40 Akumulační nádrž kapaliny 1 0 Střední panel 1 41 Upínací svorka na kondenzátor 3 1 Komponenty horního panelu 4 Sestava kondenzátoru

41 HP

42 41 Č. Název části Množství Č. Název části Množství 1 Horní síťka 4 Elektrické části, sestava 1 Kryt Vysokotlaká trubka komponenty 1 3 Axiální ventilátor 6 Komponenty tlakové sací trubky 1 4 Držák motoru ventilátoru 4 7 Komponenty elektromagnetického ventilu SV 1 Motor ventilátoru 8 Komponenty elektromagnetického ventilu SV 1 6 Komponent horního nosníku 1 9 Komponenta vypouštění plynu 1 7 Kryt na pravé straně 1 30 Komponenty elektromagnetického ventilu SV1 1 8 Zadní nosník 1 31 Komponenty nízkotlakého kulového ventilu 1 9 Horní nosník vpředu 1 3 Komponenty elektromagnetického ventilu SV Zadní síťový kryt 1 33 Komponenty kapiláry zpětného vedení oleje 1 11 Sloupové komponenty 1 34 Komponenty jehlového ventilu detekce nízkého napětí 1 Dolní nosník vpředu 1 3 Komponenty kapiláry pro vyrovnání tlaku oleje 1 13 Kryt vedení 36 Komponenty odpojovacího ventilu vyrovnání tlaku oleje 14 Kompletní základna 1 37 Sestava čtyřcestného ventilu 1 1 Základna stroje 38 Sestava odpojení od vysokého tlaku 1 16 Kryt potrubí 1 39 Sedací deska 1 17 Kryt potrubí Odlučovač oleje 1 18 Kryt na levé straně 1 41 Kompresor 1 19 Levá tenká deska 1 4 Odlučovač výparů 1 0 Pravá tenká deska 1 43 Kompresor s proměnlivou rychlostí 1 1 Komponenty horního panelu 44 Akumulační nádrž kapaliny 1 Komponenty sacího kužele 4 Upínací svorka na kondenzátor 3 1 1

43 4 3 Sestava kondenzátoru HP, 16 HP

44 43 Č. Název části Množství Č. Název části Množství 1 Horní síťka 4 Elektrické části, sestava 1 Kryt Vysokotlaká trubka komponenty 1 3 Axiální ventilátor 6 Komponenty tlakové sací trubky 1 4 Držák motoru ventilátoru 4 7 Komponenty elektromagnetického ventilu SV 1 Motor ventilátoru 8 Komponenty elektromagnetického ventilu SV 1 6 Komponent horního nosníku 1 9 Komponenta vypouštění plynu 1 7 Kryt na pravé straně 1 30 Komponenty elektromagnetického ventilu SV1 1 8 Zadní nosník 1 31 Levá sací trubka kompresoru 1 9 Horní nosník vpředu 1 3 Komponenty nízkotlakého kulového ventilu 1 10 Zadní síťový kryt 1 33 Komponenty elektromagnetického ventilu SV Sloupové komponenty 1 34 Komponenty kapiláry zpětného vedení oleje 1 1 Dolní nosník vpředu 1 3 Komponenty jehlového ventilu detekce nízkého napětí 13 Kryt vedení 36 Komponenty kapiláry pro vyrovnání tlaku oleje 1 14 Kompletní základna 1 37 Komponenty odpojovacího ventilu vyrovnání tlaku oleje 1 Základna stroje 38 Sestava čtyřcestného ventilu 1 16 Kryt trubky 1 39 Sestava odpojení od vysokého tlaku 1 17 Kryt trubky Sedací deska 1 18 Kryt na levé straně 1 41 Kompresor 19 Levá tenká deska 1 4 Odlučovač oleje 1 0 Pravá tenká deska 1 43 Odlučovač výparů 1 1 Komponenty horního panelu 44 Kompresor s proměnlivou rychlostí 1 Komponenty sacího kužele 4 Akumulační nádrž kapaliny 1 3 Sestava kondenzátoru 1 46 Upínací svorka na kondenzátor 3 1 1

Systém F5MSDC MINI VRF

Systém F5MSDC MINI VRF Systém F5MSDC MINI VRF Venkovní jednotka (3fázová) Divize technické podpory 2013.5 Systém F5MSDC MINI VRF venkovní jednotka 1 Obsah Část 1. Obecné informace Část 2. Venkovní jednotky 2 Systém F5MSDC MINI

Více

Systém ovládání VRF. Konstrukční princip systému VRF. Nový systém ovládání venkovních jednotek F5MSDC. Nový systém ovládání vnitřních jednotek F5MSDC

Systém ovládání VRF. Konstrukční princip systému VRF. Nový systém ovládání venkovních jednotek F5MSDC. Nový systém ovládání vnitřních jednotek F5MSDC Systém ovládání VRF Konstrukční princip systému VRF Nový systém ovládání venkovních jednotek F5MSDC Nový systém ovládání vnitřních jednotek F5MSDC Systém ovládání VRF Konstrukční princip systému VRF Konstrukční

Více

Systém F5MSDC MINI VRF

Systém F5MSDC MINI VRF Systém F5MSDC MINI VRF Systém řízení Divize technické podpory 2013.5 Systém F5MSDC MINI VRF řídicí systém 1 Obsah 1. PCB venkovní a vnitrní jednotky 2. Komunikacní systém 3. Ovladace 2 1. PCB venkovní

Více

Vše pro komfort. Špičkový elegantní design Široká nabídka jednotek od 8 HP do 48 HP Připojitelná kapacita vnitřních jednotek až 150 %

Vše pro komfort. Špičkový elegantní design Široká nabídka jednotek od 8 HP do 48 HP Připojitelná kapacita vnitřních jednotek až 150 % Vše pro komfort Špičkový elegantní design Široká nabídka jednotek od 8 HP do 48 HP Připojitelná kapacita vnitřních jednotek až 150 % Vysoká výkonnost systému Díky nové unikátní inverterové technologii

Více

4-7 ZNAČKA MDV. 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK

4-7 ZNAČKA MDV. 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK Systémy VRF OBSah 4-7 ZNAČKA MDV 9-69 JeDnoTKY VENKOVNÍ 71-87 OVLÁDÁNÍ 89-117 JEDNOTKY VNITŘNÍ 118-120 KONDENZAČNÍ JEDNOTKY DO VZDUCHOTECHNICKÝCH JEDNOTEK 123-125 PŘÍSLUŠENSTVÍ Technické údaje jsou uvedeny

Více

Nový VRF systém. Řídicí systém. Divize technické podpory

Nový VRF systém. Řídicí systém. Divize technické podpory Nový VRF systém Řídicí systém Divize technické podpory 2014 ABV KLIMA S.R.O., ODERSKÁ 333/5, 196 00 PRAHA 9 - ČAKOVICE 28 Nový CMV systém řídicí systém 3.4 Centrální ovladač Centrální ovladač je dálkový

Více

1. Technické parametry

1. Technické parametry 1. Technické parametry MDV-V200W/DRN1 Kód 220095103380 Napájení V-f-Hz 380-415V-3N~50Hz Výkon kw 20,0 Chlazení Příkon kw 6,1 EER kw/ kw 3,28 Výkon kw 22,0 Topení Příkon kw 6,1 COP kw/ kw 3,61 Max. příkon

Více

Vnitřní jednotky nástěnné Pro řadu MULTI-SPLIT. Servisní příručka 2015 F5WMY

Vnitřní jednotky nástěnné Pro řadu MULTI-SPLIT. Servisní příručka 2015 F5WMY Vnitřní jednotky nástěnné Pro řadu MULTI-SPLIT Servisní příručka 2015 F5WMY OBSAH 1. Preventivní opatření... 3 1.1 Bezpečnostní opatření... 3 1.2 Výstraha... 3 2. Funkce... 8 3. Rozměry... 9 4. Schéma

Více

FULL DC INVERTER SYSTEMS

FULL DC INVERTER SYSTEMS FULL DC INVERTER SYSTEMS INDIDUÁLNÍ A MODULÁRNÍ KONSTRUKCE FLEXIBILNÍ KOMBINACE KOMERČNÍ KLIMATIZACE SDV4 2011/2012 AIR CONDITIONING 1 VÍTEJTE VE SVĚTĚ KLIMATIZACÍ SINCLAIR Provoz společnosti a její postupy

Více

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE «

2016 / 17. ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « 2016 / 17 ESTIA CLASSIC / ESTIA HI POWER Tepelné čerpadlo vzduch-voda» COMMITTED TO PEOPLE; COMMITTED TO THE FUTURE « ESTIA Náš příspěvek k ochraně životního prostředí Pokud dnes hovoříme o obnovitelných

Více

32 AX3006/1 MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM NÁVOD K OBSLUZE

32 AX3006/1 MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM NÁVOD K OBSLUZE 32 AX3006/1 MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ S DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM NÁVOD K OBSLUZE Obsah Klimatizační zařízení... - 2 - Popis zařízení... - 4 - Příslušenství... - 5 - Ovládací panel... - 6 - Provozní pokyny...

Více

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC-AR3

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC-AR3 KATALOG VRF JEDNOTKY -AR3 Moderní technologie s vysokou účinností Stejnosměrný (DC) motor Vysoká účinnost Nízký hluk Kompresory DC inverter Vysokotlaký typ Asymetrická spirálová konstrukce Rotor s permanentním

Více

SORTIMENT. Polohermetické dvoušroubové kompresory Uživatelsky příjemná regulace optimalizující provoz Redukované rozměry Snadná instalace

SORTIMENT. Polohermetické dvoušroubové kompresory Uživatelsky příjemná regulace optimalizující provoz Redukované rozměry Snadná instalace Chladící výkon: 280 až 1140 kw Topný výkon: 360 až 1420 kw NOVINKA Polohermetické dvoušroubové kompresory Uživatelsky příjemná regulace optimalizující provoz Redukované rozměry Snadná instalace POUŽITÍ

Více

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3 KATALOG VRF JEDNOTKY - AR3 Moderní technologie s vysokou účinností Stejnosměrný (DC) motor Vysoká účinnost Nízký hluk Kompresory DC inverter Vysokotlaký typ Asymetrická spirálová konstrukce Rotor s permanentním

Více

Fotovoltaický ohřev vody PVHC-10A1K5. Uživatelský manuál

Fotovoltaický ohřev vody PVHC-10A1K5. Uživatelský manuál Uživatelský manuál CONTENT OVLÁDÁNÍ a KONEKTORY...3 VNITŘNÍ ZAPOJENÍ...4 SCHÉMA ZAPOJENÍ...5 INSTALAČNÍ POSTUP, ZAPNUTÍ ZAŘÍZENÍ...6 USER MENU...7 HLAVNÍ OBRAZOVKA...8 ENERGIE, ZOBRAZENÍ ELEKTRICKÝCH PARAMETRŮ...9

Více

ÚVOD K TEPELNÝM ČERPADLŮM

ÚVOD K TEPELNÝM ČERPADLŮM ÚVOD K TEPELNÝM ČERPADLŮM VLASTNOSTI LINEUP EHS SPECIFIKACE EHS Mono EHS Split EHS TDM Čas pro změnu starého způsobu vytápění System 02 Stále ještě používáte k vytápění plyn a topný olej, které znečišťují

Více

Pro domácnosti a malé komerční

Pro domácnosti a malé komerční Pro domácnosti a malé komerční Série AIRSTAGE J-II se vyznačuje špičkovou technologií. Byla pečlivě navržena, aby poskytovala nejen energetické úspory a komfort, ale také jednoduchý design, instalaci a

Více

SPECIFIKACE VLASTNOSTI LINEUP

SPECIFIKACE VLASTNOSTI LINEUP SPECIFIKCE VLSTNOSTI LINEUP Úspora energie CC SINGLE si vybere ten, kdo chce ušetřit jak peníze, tak i energii. Tato hospodárná venkovní jednotka obsahuje pokročilé technologie, které snižují na minimum

Více

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3, AR3H, AR3C

KATALOG VRF JEDNOTKY F5MSDC - AR3, AR3H, AR3C KATALOG VRF JEDNOTKY - AR3, AR3H, AR3C Moderní technologie s vysokou účinností Stejnosměrný (DC) motor Vysoká účinnost Nízký hluk Kompresory DC inverter Vysokotlaký typ Asymetrická spirálová konstrukce

Více

Mobilní klimatizace. 9 000 Btu/11 000 Btu. LCD displej 9 000 Btu/ 11 000 Btu

Mobilní klimatizace. 9 000 Btu/11 000 Btu. LCD displej 9 000 Btu/ 11 000 Btu Mobilní klimatizace 9 000 Btu/11 000 Btu LCD displej 9 000 Btu/ 11 000 Btu OBSAH Popis jednotky 1 Instrukce 2 Pracovní teplota a rozměry 3 Popis panelu ovládání 4 Popis panelu ovládání 5 Ovladač 6 Používání

Více

Rekuperační jednotky VUT EH EC

Rekuperační jednotky VUT EH EC Rekuperační jednotky VUT EH EC VUT WH EC Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 600 m 3 /h(vut EH EC) a 550 m 3 /h(vut WH EC) a účinností rekuperace až 95 % v tepelně a zvukově izolovaném

Více

TA-Slider 160. Elektrické pohony Digitálně konfigurovatelný proporcionální dvojčinný pohon 160/200 N

TA-Slider 160. Elektrické pohony Digitálně konfigurovatelný proporcionální dvojčinný pohon 160/200 N TA-Slider 160 Elektrické pohony Digitálně konfigurovatelný proporcionální dvojčinný pohon 160/200 N IMI TA / Regulační ventily / TA-Slider 160 TA-Slider 160 Nové pohony disponují pokročilou technologií

Více

Pro domácnosti a malé komer ní

Pro domácnosti a malé komer ní Pro domácnosti a malé komer ní Série AIRSTAGE J-II se vyzna uje špi kovou technologií. Byla pe liv navržena, aby poskytovala nejen energetické úspory a komfort, ale také jednoduchý design, instalaci a

Více

Komunikační modul AHU-MDV 15.1.30 pro ovládání kondenzačních jednotek mini VRF F5MDV 180, 200, 260 BR s libovolnou jednotkou VZT

Komunikační modul AHU-MDV 15.1.30 pro ovládání kondenzačních jednotek mini VRF F5MDV 180, 200, 260 BR s libovolnou jednotkou VZT Komunikační modul AHU-MDV 15.1.30 pro ovládání kondenzačních jednotek mini VRF F5MDV 180, 200, 260 BR s libovolnou jednotkou VZT MONTÁŽNÍ MANUÁL - VERZE 2. OBSAH 1. Bezpečnost 2. Popis instalace 3. Instalace,

Více

Scroll kompresory 6 různých variant provedení Tichý provoz nízkootáčkové ventilátory Regulace mikroprocesorovým řídícím modulem Celoroční provoz

Scroll kompresory 6 různých variant provedení Tichý provoz nízkootáčkové ventilátory Regulace mikroprocesorovým řídícím modulem Celoroční provoz Chladící výkon: 20 až 240 kw Topný výkon: 50 až 155 kw Scroll kompresory 6 různých variant provedení Tichý provoz nízkootáčkové ventilátory Regulace mikroprocesorovým řídícím modulem Celoroční provoz POUŽITÍ

Více

SPECIFIKACE VLASTNOSTI LINEUP

SPECIFIKACE VLASTNOSTI LINEUP SPECIFIKACE VLASTNOSTI LINEUP Úspora energie CAC SINGLE si vybere ten, kdo chce ušetřit jak peníze, tak i energii. Tato hospodárná venkovní jednotka obsahuje pokročilé technologie, které snižují na minimum

Více

Vnitřní jednotky VRF pro modely venkovních jednotek F5MSDC-AR3 s DC inverterem

Vnitřní jednotky VRF pro modely venkovních jednotek F5MSDC-AR3 s DC inverterem Vnitřní jednotky VRF pro modely venkovních jednotek F5MSDC-AR3 s DC inverterem Příručka pro instalaci a použití Aplikuje se pro následující modely: Vnější vzhled Chladicí kapacita Vnější vzhled Chladicí

Více

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr HC-ESC-2030 Kalibrátor/multimetr Tento návod vám poskytne celkový pohled na přístroj. Podrobný návod je na přiloženém CD-ROMu. Spusťte soubor "PCM.HTM" a jeho pomocí naleznete příslušný dokument. 1. Úvod

Více

AVS75.. AVS71.. AVS13.. AVS14.. QAA78.. Albatros 2 Bezdrátové komponenty Uživatelská příručka

AVS75.. AVS71.. AVS13.. AVS14.. QAA78.. Albatros 2 Bezdrátové komponenty Uživatelská příručka Albatros 2 Bezdrátové komponenty Uživatelská příručka AVS75.. AVS71.. AVS13.. AVS14.. QAA78.. 1.1 Rádiové komponenty Stanoviště je vhodné vybrat tak, aby bylo zajištěno pokud možné nerušené vysílání. Přitom

Více

NÁVOD K INSTALACI KABELOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY

NÁVOD K INSTALACI KABELOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY NÁVOD K INSTALACI KABELOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY V tomto návodu je uveden podrobný popis bezpečnostních upozornění, kterým byste měli věnovat pozornost během činnosti jednotky. Abyste zajistili,

Více

AQ CONTROL UNIT - MANUÁL

AQ CONTROL UNIT - MANUÁL AQ CONTROL AQ CONTROL UNIT - MANUÁL Verze 1.0 1 OBSAH Instalace zařízení... 3 Lokace... 3 Napájení... 3 Chci připojit... 4 LED pásky... 4 Zářivkový předřadníku řízeného 0-10V... 4 LED reflektory (proudový

Více

Divize vzduchotechniky. Návod k obsluze. Přesná klimatizace GEA Denco Kvalita vzduchu vždy na požadované úrovni

Divize vzduchotechniky. Návod k obsluze. Přesná klimatizace GEA Denco Kvalita vzduchu vždy na požadované úrovni Divize vzduchotechniky Návod k obsluze Přesná klimatizace GEA Denco Kvalita vzduchu vždy na požadované úrovni Obsah Obsah... 2 Úvod... 3 Zdraví a bezpečnost práce... 3 Bezpečnostní pokyny... 3 Plášť jednotky...

Více

www.kovosluzbaots.cz

www.kovosluzbaots.cz KLIMATIZACE 2015 www.kovosluzbaots.cz 1 www.kovosluzbaots.cz Vraňany Praha České Budějovice Brno DALŠÍ SORTIMENT Z NAŠÍ NABÍDKY V KATOLOGU DALŠÍ SORTIMENT Z NAŠÍ NABÍDKY V KATALOGU Chladicí zařízení Autoklimatizace

Více

SPECIFIKACE KOMBINAČNÍ TABULKY

SPECIFIKACE KOMBINAČNÍ TABULKY VLASTNOSTI LINEUP SPECIFIKACE Venkovní jednotky Vnitřní jednotky KOMBINAČNÍ TABULKY Free Joint Multi představuje nejlepší řešení pro obytné budovy vyžadující flexibilní, účinný a spolehlivý systém klimatizace.

Více

Návod k použití. Rekuperační jednotka. VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC

Návod k použití. Rekuperační jednotka. VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC Návod k použití Rekuperační jednotka VUT 300 EVK mini EC VUT 300 EV mini EC VUT 301 EVK mini EC VUT 301 EV mini EC 2 OBSAH Úvod Použití Obsah dodávky Struktura kódu produktu Technická data Bezpečnostní

Více

SENSING THE DIFFERENCE

SENSING THE DIFFERENCE WHIRLPOOL K L I M A T I Z A C E 2 0 0 8 SENSING THE DIFFERENCE Inovativní myšlenky pro ideální klima Široká nabídka klimatizací Whirlpool představuje technicky dokonalé a stylově působivé zařízení, které

Více

VRF-R410A-TECHNOLOGIES

VRF-R410A-TECHNOLOGIES VRF-R410A-TECHNOLOGIES Nástěnné jednotky (Série 3) Vnitřní jednotka MMK- AP0073H AP0093H AP0123H AP0153H AP0183H AP0243H Chladicí výkon kw 2,20 2,80 3,60 4,50 5,60 7,10 Topný výkon kw 2,50 3,20 4,00 5,00

Více

VRF-Centrální klimatizační systémy

VRF-Centrální klimatizační systémy VRF-Centrální klimatizační systémy Flexibilní systémové řešení pro větší budovy a podlaží Chlazení a topení 2-2013 VRF-centrální klimatizační systémy Flexibilní systémové řešení pro větší budovy a podlaží

Více

Modifikace VUT R EH EC Rekuperační jednotky s elektrickým ohřevem. VUT WH EC Rekuperační jednotky s vodním ohřevem (voda, glykol).

Modifikace VUT R EH EC Rekuperační jednotky s elektrickým ohřevem. VUT WH EC Rekuperační jednotky s vodním ohřevem (voda, glykol). Rekuperační jednotky VUT R EH VUT R WH Vzduchotechnické rekuperační jednotky s kapacitou až 1500 m 3 /h, integrovaným elektrickým (VUT R EH ) nebo vodním (VUT R WH ) ohřívačem a účinností rekuperace až

Více

Bazénové topení: Jaké řešení nabídnout?

Bazénové topení: Jaké řešení nabídnout? VYTÁPĚNÍ Tepelná čerpadla............ str. 9 Elektrické ohřevy............. str. 17 Tepelné výměníky............ str. 23 Bazénové topení: Jaké řešení nabídnout? Možnosti Je několik možností jak vytápět

Více

Katalog a ceník klimatizace HAIER www.haier-klimatizace.cz Strana 36

Katalog a ceník klimatizace HAIER www.haier-klimatizace.cz Strana 36 Řada II-S, III-S malý VRF systém chlazení / vytápění max.19 vnitřních jednotek III-C VRF systém chlazení/ vytápění, max 64 vnitřních jednotek III-RC VRF systém 3 trubkový, chlazení a kontinuální vytápění,

Více

EHS MONO VENKOVNÍ JEDNOTKY /86 PŘEDINSTAL. ZÁSOBNÍK TPV /87 ŘÍDÍCÍ MODUL /87 EHS SPLIT VENKOVNÍ JEDNOTKY /88 HYDRAULICKÁ JEDNOTKA /90 EHS TDM

EHS MONO VENKOVNÍ JEDNOTKY /86 PŘEDINSTAL. ZÁSOBNÍK TPV /87 ŘÍDÍCÍ MODUL /87 EHS SPLIT VENKOVNÍ JEDNOTKY /88 HYDRAULICKÁ JEDNOTKA /90 EHS TDM EHS MONO VENKOVNÍ JEDNOTKY /86 PŘEDINSTAL. ZÁSOBNÍK TPV /87 ŘÍDÍCÍ MODUL /87 EHS SPLIT VENKOVNÍ JEDNOTKY /88 HYDRAULICKÁ JEDNOTKA /90 EHS TDM VENKOVNÍ JEDNOTKY /91 HYDRAULICKÁ JEDNOTKA /92 ZÁSOBNÍK TPV

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL KONDENZAČNÍ JEDNOTKY SPLIT INVERTER PRO POUŽITÍ S VÝPARNÍKEM VZT

UŽIVATELSKÝ MANUÁL KONDENZAČNÍ JEDNOTKY SPLIT INVERTER PRO POUŽITÍ S VÝPARNÍKEM VZT 1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL KONDENZAČNÍ JEDNOTKY SPLIT INVERTER PRO POUŽITÍ S VÝPARNÍKEM VZT F5LCY 50 A1RC/A2RC, F5LCY 71 A1RC/A2RC, F5LCY 80 A1RC/A2RC F5LCY 100 A1RC3/A2RC3, F5LCY 140 A1RC3/A2RC3, F5LCY 160

Více

CHLADÍCÍ CIRKULAČNÍ JEDNOTKA COR 400

CHLADÍCÍ CIRKULAČNÍ JEDNOTKA COR 400 CHLADÍCÍ CIRKULAČNÍ JEDNOTKA COR 400 Návod k obsluze Výrobce: Dodavatel a servis: K Nouzovu 2090; 143 00 Praha 4 Tel.: + 420 225 983 400 + 420 225 983 410 Fax: + 420 244 403 051 e-mail: pristroje@ingos.cz

Více

Klimatizační jednotky - POTRUBNÍ

Klimatizační jednotky - POTRUBNÍ Klimatizační jednotky - POTRUBNÍ ŘADA SUPER DC INVERTER 140 160 A1RC3 / A2RC3 Návod k použití 2014 Přehled modelů 1. Přehled modelů 1.1 Vnitřní jednotka R410A Kapacita děleno 10 = kw Typ Model 140 160

Více

Návod pro instalaci obsluhu a údržbu N - mini / N 1 / N 2 / N 3

Návod pro instalaci obsluhu a údržbu N - mini / N 1 / N 2 / N 3 N Návod pro instalaci obsluhu a údržbu N - mini / N 1 / N 2 / N 3 CZ 1 OBSAH Úvod 3 Komu je návod určen 3 Symboly 3 Platné normy 3 Důležité poznámky 3 Uživatelská příručka 4 Použití kotle 4 Bezpečné nastavení

Více

Komunikační box AHUKZ-01, AHUKZ-02, AHUKZ-03

Komunikační box AHUKZ-01, AHUKZ-02, AHUKZ-03 Komunikační box AHUKZ-01, AHUKZ-02, AHUKZ-03 Elektrickou montážní desku lze orientovat, snadno nainstalovat a udržovat Lze ji použít k připojení venkovních jednotek VRF s vnitřními jednotkami DX AHU nebo

Více

NÁVOD K POUŽITÍ MICRA 150 E. Pokojová rekuperační jednotka

NÁVOD K POUŽITÍ MICRA 150 E. Pokojová rekuperační jednotka NÁVOD K POUŽITÍ MICRA 50 E Pokojová rekuperační jednotka Vyrobeno v souladu s normou ISO 900 Panuškova 30/4 40 00 PRAHA 4 ČESKÁ REPUBLIKA TEL. +40 60 36 766 +40 737 336 30 info@dospelczech.cz nabidky@dospelczech.cz

Více

Reverzibilní tepelné čerpadlo vzduch / voda Aqualis 2. Koncepce Vše v jednom Venkovní kompakt Pro snadnou montáž

Reverzibilní tepelné čerpadlo vzduch / voda Aqualis 2. Koncepce Vše v jednom Venkovní kompakt Pro snadnou montáž Koncepce Vše v jednom Venkovní kompakt Pro snadnou montáž Výkon chlazení: 5 až 17,5 kw Výkon topení: 6 až 19 kw Využití Tepelné čerpadlo vzduch/voda AQUALIS 2 je ideální pro klimatizaci a vytápění rodinných

Více

WN 020905 11/10. Návod k montáži a obsluze T 100 DES A1 2. 182 mm. 6mm T 20 2 3. 242 mm. 1400 mm

WN 020905 11/10. Návod k montáži a obsluze T 100 DES A1 2. 182 mm. 6mm T 20 2 3. 242 mm. 1400 mm WN 0090 /0 T 00 DES Návod k montáži a obsluze A mm 8 mm T 0 0 mm 00 mm Pøehled zapojení V DC 00 ma X....... X Y G ~ - ~ + U V W N W V U T C L L L N M ~ a x 00V, N, X....... X Y U V W G ~ - ~ + U V W N

Více

APY-09CL Mobilní klimatizační zařízení. Návod k obsluze

APY-09CL Mobilní klimatizační zařízení. Návod k obsluze APY-09CL Mobilní klimatizační zařízení Návod k obsluze Děkujeme, že jste si vybrali toto špičkové klimatizační zařízení. Před jeho použitím si pečlivě přečtěte tento návod. 24 BEZPEČNOST PŘED POUŽITÍM

Více

NORDAC vector mc Návod k obsluze 1 Všeobecné

NORDAC vector mc Návod k obsluze 1 Všeobecné NODAC Návod k obsluze 1 Všeobecné Měniče frekvence NODAC jsou měniče s napěťovým meziobvodem, řízené mikroprocesorem, určené k řízení otáček třífázových elektromotorů ve výkonech 250W až 750W, jakož i

Více

Regulátor prostorové teploty s LCD displejem

Regulátor prostorové teploty s LCD displejem 3 053 Regulátor prostorové teploty s LCD displejem Pro 4-trubkové jednotky fan-coil Pro kompresorové chlazení s přímým výparníkem a reverzním ventilem RDF30 Výstupy pro pohony ventilů on / off (otevřeno

Více

Typ venkovní jednotky 7 HU071.U42 HN0914.NK2. Topný výkon (kw) Typ venkovní jednotky. Topný výkon (kw) Typ venkovní jednotky

Typ venkovní jednotky 7 HU071.U42 HN0914.NK2. Topný výkon (kw) Typ venkovní jednotky. Topný výkon (kw) Typ venkovní jednotky TEPELNÉ ČERPADLO THERMA V (systém vzduch / voda) SPLIT Topný výkon (kw) Napájení (V) Typ venkovní jednotky Typ vnitřní jednotky 3 HU031.UE2 HN0314.NK2 5 HU051.U42 7 HU071.U42 HN0914.NK2 9 230V HU091.U42

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU MEZISTROPNÍ JEDNOTKY FCC-AWH, AWHL 4-TRUBKA

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU MEZISTROPNÍ JEDNOTKY FCC-AWH, AWHL 4-TRUBKA NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU MEZISTROPNÍ JEDNOTKY FCC-AWH, AWHL 4-TRUBKA INVESTICE DO KVALITY, SPOLEHLIVOSTI A VÝKONU. Certifikát kvality ISO 9001 BEZPEČNOSTNÍ NORMY CE Každý výrobek se vyrábí podle nejpřísnějších

Více

Návod k instalaci a obsluze elektronické oběhové čerpadlo

Návod k instalaci a obsluze elektronické oběhové čerpadlo ISO9001 Návod k instalaci a obsluze elektronické oběhové čerpadlo Upozornění Před instalací si přečtěte tento návod k instalaci a obsluze. Instalace a obsluha musejí být prováděny v souladu s místními

Více

VIESMANN VITOCAL 200-S Tepelné čerpadlo vzduch/voda, provedení Split 3,0 až 10,6 kw

VIESMANN VITOCAL 200-S Tepelné čerpadlo vzduch/voda, provedení Split 3,0 až 10,6 kw VIESMANN VITOCAL 200-S Tepelné čerpadlo vzduch/voda, provedení Split 3,0 až 10,6 kw List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCAL 200-S Typ AWS Tepelné čerpadlo s elektrickým pohonem v konstrukčním

Více

4-cestné kazetové jednotky

4-cestné kazetové jednotky 24 4-cestné kazetové jednotky Rozložení teploty v prostoru MMU-AP0182H/RBC-U31PG(W)-E Rozložení teploty v úrovni 750 mm MMU-AP 2H Krycí panely RBC-U31PG(W)-E Individuální nastavení lamel Teplota je rovnoměrná

Více

HUMISTAR SRPEN 2006 MĚŘICÍ SKŘÍŇ MC 211-02202FP

HUMISTAR SRPEN 2006 MĚŘICÍ SKŘÍŇ MC 211-02202FP HUMISTAR SRPEN 2006 URČENÍ MĚŘICÍ SKŘÍŇ MC 211-02202FP Měřicí skříně - hygrometry vlhkosti a teploty se zobrazením měřených hodnot a datovým výstupem RS 485 a analogovými výstupy, se používají ke kontinuálnímu

Více

E-Pro. Elektronická regulace Řídící jednotka pro časové řízení místností s termostatickými hlavicemi

E-Pro. Elektronická regulace Řídící jednotka pro časové řízení místností s termostatickými hlavicemi E-Pro Elektronická regulace Řídící jednotka pro časové řízení místností s termostatickými hlavicemi IMI HEIMEIER / Termostatické hlavice a ventily / E-Pro E-Pro Adaptér E-Pro společně s termostatickými

Více

www.garudan.cz GHIDINI BENVENUTO s.r.l. Vyvíječ páry MAXI 24 2012 Certifi

www.garudan.cz GHIDINI BENVENUTO s.r.l. Vyvíječ páry MAXI 24 2012 Certifi GHIDINI BENVENUTO s.r.l. Vyvíječ páry MAXI 24 2012 Certifi WK 13/08 Manual drafted in compliance with EC Directive 98/37, Annex I, paragraph 1.7.4 TECHNICKÉ ÚDAJE Napájecí napětí 230/400V 3ph 50 Hz Objem

Více

Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem

Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem s 1 425 RDE100.1RF RCR100RF Bezdrátový prostorový termostat s časovým programem pro systémy vytápění RDE100.1RFS Regulace prostorové teploty 2-polohová regulace vytápění s výstupem Zap/Vyp Provozní režimy:

Více

Kondenzační sušičky MDX. Edice 2015 02

Kondenzační sušičky MDX. Edice 2015 02 Kondenzační sušičky MDX Edice 2015 02 1 Program Průtok od 350 l/min do 84.000 l/min Tlakový rosný bod PDP: +3 C při referenčních podmínkách Celá řada je vybavena indikátorem rosného bodu Max. pracovní

Více

NÁVOD K OBSLUZE PODSTROPNÍ, PARAPETNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA

NÁVOD K OBSLUZE PODSTROPNÍ, PARAPETNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA 1 NÁVOD K OBSLUZE PODSTROPNÍ, PARAPETNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA S TEPELNÝM ČERPADLEM ACM 15 EW, ACM 20 EW, ACM 25 EW, ACM 28 EW RCM 30 DW, RCM 40 DW, RCM 50 DW, RCM 62 DW ABV klima s.r.o., Bakovská 6A, 197

Více

NÁVOD K OBSLUZE UTY-LNH FUJITSU GENERAL LIMITED DÁLKOVÝ OVLADAČ (BEZDRÁTOVÝ TYP) UCHOVEJTE TENTO MANUÁL PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ

NÁVOD K OBSLUZE UTY-LNH FUJITSU GENERAL LIMITED DÁLKOVÝ OVLADAČ (BEZDRÁTOVÝ TYP) UCHOVEJTE TENTO MANUÁL PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ TM NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÝ OVLADAČ (BEZDRÁTOVÝ TYP) UTY-LNH UCHOVEJTE TENTO MANUÁL PRO BUDOUCÍ POUŽITÍ FUJITSU GENERAL LIMITED OBSAH BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... POPIS ČÁSTÍ... ZAHÁJENÍ ČINNOSTI... ČINNOST...

Více

Tlakové Tlakové. čidla. čidlo. Tlakové čidlo Tlakové. Teplotní Teplotní. Teplotní Teplotní. čidlo. čidlo

Tlakové Tlakové. čidla. čidlo. Tlakové čidlo Tlakové. Teplotní Teplotní. Teplotní Teplotní. čidlo. čidlo 4 9 9 9 LG invertorová technologie redukuje LG invertorová technologie redukuje spotřebu elektrické energie spotřebu elektrické energie Společnost LG se se může pochlubit vyvinutím nové, vysoce Společnost

Více

Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05261AC-11/13-01 GF Niky S 1-1.5-2-3 kva CZ CZ 3 2 Niky S 1-1.5-2-3 kva OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání

Více

ŘÍZENÍ VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ V ROZVADĚČÍCH

ŘÍZENÍ VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ V ROZVADĚČÍCH ŘÍZENÍ VNITŘNÍHO PROSTŘEDÍ V ROZVADĚČÍCH Produktový katalog www.conteg.cz Ventilátory s filtrem Ventilátory s filtrem zajišťují nucenou ventilací správnou teplotu uvnitř skříně, tím dochází k výměně ohřátého

Více

Kompaktní jednotky. Strana 4 1

Kompaktní jednotky. Strana 4 1 Strana 4 1 Kompaktní jednotky Pokyny k instalaci a provozu...2 Okolní podmínky...2 Přenos dat, připojení k interiérovému ovládacímu panelu...3 Minimální volný prostor...4 aerosmart s...5 Komponenty jednotky...6

Více

ŘADA INVERTER Fairwind

ŘADA INVERTER Fairwind ŘADA INVERTER Fairwind Návod k obsluze 2014 OBSAH 1. Bezpečnostní upozornění... 3 1.1 Bezpečnostní opatření... 3 1.2 Výstraha... 3 2. Funkce... 6 3. Rozměry... 7 3,1 Vnitřní jednotka... 7 3.2 Venkovní

Více

Číslicový otáčkoměr TD 5.1 AS

Číslicový otáčkoměr TD 5.1 AS Číslicový otáčkoměr TD 5.1 AS Zjednodušená verze otáčkoměru řady TD 5.1 bez seriové komunikace, která obsahuje hlídání protáčení a s možností nastavení 4 mezí pro sepnutí relé. Určení - číslicový otáčkoměr

Více

Celosvětová distribuční síť 1 Přehled výrobků 2-3 Technologie Inverter 4-5 Inverter - nástěnný 6 Inverter - kazetová stropní jednotka 7 Inverter -

Celosvětová distribuční síť 1 Přehled výrobků 2-3 Technologie Inverter 4-5 Inverter - nástěnný 6 Inverter - kazetová stropní jednotka 7 Inverter - Invertery řady Y Celosvětová distribuční síť 1 Přehled výrobků 2-3 Technologie Inverter 4-5 Inverter - nástěnný 6 Inverter - kazetová stropní jednotka 7 Inverter - potrubní mezistropní jednotka 8 Inverter

Více

Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,15 m 3 /min, tlak 5,5 až 15 bar

Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,15 m 3 /min, tlak 5,5 až 15 bar Šroubové kompresory řady BSD Se světově uznávaným SIGMA PROFILem Dodávané množství 3,6 až 8,5 m 3 /min, tlak 5,5 až 5 bar Co očekáváte od kompresoru? Jako uživatel očekáváte od zásobování tlakovým vzduchem

Více

Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN

Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN Můžete si dopřát kvalitu Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN Popis nastavení parametrů systému a pokyny k instalaci Úvodní informace Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN

Více

PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE

PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE PROFESIONÁLNÍ MOBILNÍ ZVLHČOVAČE B TECHNICKÁ SPECIFIKACE Komunikační centrum PERFEKTUMGROUP PERFEKTUM Group, s.r.o. CZ 18200 Praha 8, Davídkova 77 Telefon: 286884022 Fax: 226254782 E-mail: info@perfektum.cz

Více

FULL DC INVERTER SYSTEMS

FULL DC INVERTER SYSTEMS FULL DC INVERTER SYSTEMS NÁVOD NA INSTALACI A OBSLUHU AHUKZ-01B, AHUKZ-02B, AHUKZ-03B K O M ERČNÍ K L I M A T I Z A C E S D V 4 Překlad původního návodu k obsluze Obsah Strana UPOZORNĚNÍ... 1 POKYNY K

Více

DC Inverter GMV Home technický prùvodce

DC Inverter GMV Home technický prùvodce Vaše koneèné øešení pro klimatizaci, topení a teplou vodu pro Váš dùm DC Inverter GMV Home technický prùvodce TECHNICKÝ PRÙVODCE50Hz R410A Výkonové rozmezí :10~28kW Obsah 1. VLASTNOSTI HomeGMV 2. PØEHLED

Více

Obecný montážní manuál a uvedení do provozu kondenzačních jednotek F5MDV, F5MSDC a komunikačního AHU-BOXU pro komunikaci s MaR VZT

Obecný montážní manuál a uvedení do provozu kondenzačních jednotek F5MDV, F5MSDC a komunikačního AHU-BOXU pro komunikaci s MaR VZT Obecný montážní manuál a uvedení do provozu kondenzačních jednotek F5MDV, F5MSDC a komunikačního AHU-BOXU pro komunikaci s MaR VZT 1. Nainstalujte pevně venkovní jednotku pomocí dodaných silentbloků na

Více

VENKOVNÍ KONDENZAČNÍ JEDNOTKA

VENKOVNÍ KONDENZAČNÍ JEDNOTKA NÁVOD K OBSLUZE VENKOVNÍ KONDENZAČNÍ JEDNOTKA ASE-120AH P eklad p vodního návodu k obsluze Pozor: Na Vašem výrobku je uveden tento symbol. Říká, že se elektrické a elektronické přístroje nemají likvidovat

Více

Řídící jednotka AirBasic 2

Řídící jednotka AirBasic 2 Návod k obsluze Řídící jednotka AirBasic 2 G G875589_001 2010/04/jbrg-08 Obsah 1. Představení přístroje a bezpečnost... 1 1.1 Uložení návodu k obsluze... 1 1.2 Bezpečnost... 1 2. Provoz... 2 2.1 Ovládací

Více

MATRIX. Napájecí zdroj DC. Uživatelská příručka

MATRIX. Napájecí zdroj DC. Uživatelská příručka MATRIX Napájecí zdroj DC Uživatelská příručka Obsah Kapitola Strana 1. ÚVOD... 2 2. MODELY... 2 3 SPECIFIKACE... 3 3.1 Všeobecná... 3 3.2 Podrobná... 3 4 REGULÁTORY A UKAZATELE... 4 a) Čelní panel... 4

Více

1. Co je souprava k připojení AHU?

1. Co je souprava k připojení AHU? 1. Co je souprava k připojení AHU? Souprava k připojení kondenzační jednotky Frimec je rozhraní, které umožňuje připojit vzduchotechnickou jednotku jiného výrobce k venkovním jednotkám Frimec VRF. Tato

Více

Bezolejové pístové kompresory KK a pístová vakuová čerpadla KV

Bezolejové pístové kompresory KK a pístová vakuová čerpadla KV Bezolejové pístové kompresory KK a pístová vakuová čerpadla KV Návod k montáži a použití 0678106030L20 1411V002 Obsah Důležité informace 1 K tomuto dokumentu 2 1.1 Výstražné pokyny a symboly 2 1.2 Upozornění

Více

Adaptér RJ-45 / USB. Prodlužovací kabel pro vzdálené ovládání. Napájení řídící desky 24 V DC. Volitelný komunikační modul. Montážní příslušenství

Adaptér RJ-45 / USB. Prodlužovací kabel pro vzdálené ovládání. Napájení řídící desky 24 V DC. Volitelný komunikační modul. Montážní příslušenství VZ V1000 Více výkonu a vyšší kvalita v menším prostoru Proudové vektorové řízení, Vysoký rozběhový točivý moment (200% / 0,5 Hz), Rozsah regulace otáček 1 :100 Dvojí režim s normálním zatížením 120%/1

Více

DeltaSol MX. Přídavný modul k regulátoru. Montáž Připojení Obsluha. Návod. v.1.0-03/2011

DeltaSol MX. Přídavný modul k regulátoru. Montáž Připojení Obsluha. Návod. v.1.0-03/2011 EM Přídavný modul k regulátoru DeltaSol MX Montáž Připojení Obsluha v.1.0-03/2011 Návod Bezpečnostní pokyny Dodržujte laskavě následující bezpečnostní pokyny, aby nedošlo ke škodám na zdraví či majetku.

Více

Monopotrubní, odtahové, radiální ventilační jednotky Valeo Průtok vzduchu až 150 m 3 /h

Monopotrubní, odtahové, radiální ventilační jednotky Valeo Průtok vzduchu až 150 m 3 /h Monopotrubní, odtahové, radiální ventilační jednotky Valeo Průtok vzduchu až 150 m 3 /h Popis: Ventilační systém pro odvod vzduchu je vhodný k montáži ve výškových budovách. Vhodný pro budovy s mono-potrubním

Více

AKUMULAČNÍ DOPRAVA. Rollex Drive System Základní konstrukční informace 10. Rollex Drive System Řídící karta 11

AKUMULAČNÍ DOPRAVA. Rollex Drive System Základní konstrukční informace 10. Rollex Drive System Řídící karta 11 IV. AKUMULAČNÍ DOPRAVA Typová řada Stránka 530 Prokluzná spojka, akumulační doprava 1 2 531 Prokluzná spojka, akumulační doprava 3 530/531 Konstrukční doporučení 4 535 Jednoduché řetězové kolo z umělé

Více

ENA 50-60. Návod k instalaci a obsluze. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60. Návod k instalaci a obsluze. Flamco www.flamcogroup.com EN 50-60 Flamco www.flamcogroup.com Obsah Strana 1. Obecné 3 1.1. O této příručce 3 1.2. Další dodávaná dokumentace 3 1.3. Používání produktů značky Flamco 3 1.4. Další pomoc a informace 3 1.5. Prohlášení

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ

NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ Přílohy: - elektrické schema kód 407.027 Strana z 0 QTD0/kW-A-AR-DS Třífázový rozvaděč s přímým rozběhem pro elektrické kalové čerpadlo s proudovou ochranou a se sondou pro kontrolu přítomnosti vody v

Více

Vyhledání závady u zařízení RAV Digital Inverter a Super Digital Inverter

Vyhledání závady u zařízení RAV Digital Inverter a Super Digital Inverter Chybové kódy RAV DI & RAV S-DI česky Strana 3 Vyhledání závady u zařízení RAV Digital Inverter a Super Digital Inverter Přes kabelový (RBC-AMT31E) 1. Upozornění na výskyt chyby V případě detekce nějaké

Více

NÍZKÁ ÚROVEŇ HLUČNOSTI NÍZKÁ SPOTŘEBA PALIVA A VIBRACÍ SNADNÁ OBSLUHA DLOUHÁ ŽIVOTNOST BENZÍNOVÉ GENERÁTORY

NÍZKÁ ÚROVEŇ HLUČNOSTI NÍZKÁ SPOTŘEBA PALIVA A VIBRACÍ SNADNÁ OBSLUHA DLOUHÁ ŽIVOTNOST BENZÍNOVÉ GENERÁTORY NÍZKÁ ÚROVEŇ HLUČNOSTI A VIBRACÍ NÍZKÁ SPOTŘEBA PALIVA SNADNÁ OBSLUHA DLOUHÁ ŽIVOTNOST BENZÍNOVÉ GENERÁTORY www.hitachi-powertools.cz www.hitachi-koki.co.jp ŘADA E - Generátor pro profesionální použití,

Více

City Multi VRF Klimatizace a vytápění pro velké a komplexní budovy

City Multi VRF Klimatizace a vytápění pro velké a komplexní budovy LIVING Environment Systems City Multi VRF Klimatizace a vytápění pro velké a komplexní budovy PRODUKTOVÉ INFORMACE 20/2013 Tento katalog Mitsubishi Electric Europe B.V. se neustále snaží o další rozvoj

Více

Danfoss Link Central Controller

Danfoss Link Central Controller MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Instalační příručka Danfoss Link Central Controller www.danfoss.com Obsah 1. Stručný průvodce instalací.........................................187 2. Úvod..............................................................188

Více

Regulátor prostorové teploty s týdenním časovým programem, nezávislé řízení přípravy TV

Regulátor prostorové teploty s týdenním časovým programem, nezávislé řízení přípravy TV s 1 423 Regulátor prostorové teploty s týdenním časovým programem, nezávislé řízení přípravy V pro systémy vytápění RDE100.1 DHW Regulace prostorové teploty 2-polohová regulace vytápění s výstupem Zap/Vyp

Více

Radiocontrol F. Regulace podlahového vytápění Rádiový regulační systém pro podlahové vytápění

Radiocontrol F. Regulace podlahového vytápění Rádiový regulační systém pro podlahové vytápění Radiocontrol F Regulace podlahového vytápění Rádiový regulační systém pro podlahové vytápění IMI HEIMEIER / Regulace podlahového vytápění / Radiocontrol F Radiocontrol F Radiocontrol F regulační systém

Více

Regulátor pokojové teploty

Regulátor pokojové teploty 2 212 Regulátor pokojové teploty s prosvětleným dotykovým displejem (ouch screen) REV200 Síťově nezávislý regulátor pokojové teploty Jednoduchá obsluha pomocí touch screen Dvoupolohový regulátor s funkcí

Více

Rotační šroubové kompresory MSA 4-5,5-7,5-11 - 15 kw

Rotační šroubové kompresory MSA 4-5,5-7,5-11 - 15 kw Rotační šroubové kompresory MSA 4-5,5-7,5-11 - 15 kw SPOLEHLIVÁ TECHNOLOGIE Technologie a provedení Kvalita provedení, nízká hlučnost při chodu, jednoduchá instalace a snadná údržba činí z kompresorů MSA

Více

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití.

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. 1. BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA 1-1. Před použitím zkontrolujte

Více

Komunikační modul AHU-FR14.1 pro ovládání kondenzačních jednotek F5LCY s libovolnou jednotkou VZT

Komunikační modul AHU-FR14.1 pro ovládání kondenzačních jednotek F5LCY s libovolnou jednotkou VZT Komunikační modul AHU-FR14.1 pro ovládání kondenzačních jednotek F5LCY s libovolnou jednotkou VZT MONTÁŽNÍ MANUÁL - VERZE 2. OBSAH 1. Bezpečnost 2. Uvedení do provozu 3. Zásady návrhu 4. Popis aplikace

Více

Mobilní klimatizační zařízení APG-09A

Mobilní klimatizační zařízení APG-09A Mobilní klimatizační zařízení APG-09A Návod k obsluze Pozor: Na Vašem výrobku je uveden tento symbol. Říká, že se elektrické a elektronické přístroje nemají likvidovat s domácím odpadem, nýbrž se mají

Více