Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1

2

3 logomanuál na klíč

4

5

6 Zámek Vimperk, Praha 2010

7 obsah koncepce vizuálního stylu logo a logotyp 11 rozšířené verze logotypu 14 velikost 16 ochranná zóna prvky vizuálního stylu 24 pravidla aplikace logotypu zakázané varianty barva a její aplikace 30 sekundární barvy písmo základní 38 písmo substituční 39 písmo doplňkové merkantilní tiskoviny orientační systém propagační předměty zpracování akcidenčních tiskovin 95

8 8 Zámek Vimperk klíčem k Šumavě Návrh vizuálního stylu zámku Vimperk a Mezinárodního environmentálního vzdělávacího centra na zámku Vimperk v sobě pojí odkaz historického zámku a zároveň všechny myšlenky či poselství, které si nově vznikající organizace předsevzala naplnit. Samotný zámek nám přináší velmi vzácný symbolický odrazový můstek jímž je půdorys ve tvaru klíče. Zámek a klíč je sama o sobě plnohodnotná významová dvojice, se kterou by si zámek vystačil. Je zde však ještě ono centrum, které si klade za cíl státi se další bránou k Šumavě. I k takové bráně je zapotřebí klíče. Otázkou je, zda s historicky vyhlížejícím klíčem lze prorazit do světa jako mezinárodní centrum vznikající v 21. století. K látce je tedy třeba přistupovat jednak nadčasově pro potřeby centra, ale zároveň je třeba ctít tradici místa, jež bude organizaci domovem. Návrh musí nutně, avšak nenásilně, vyjít vstříc oběma nesourodým oblastem.

9 9 Klíč bez zámku je jako zámek bez klíče Smíchání všech přísad (tradiční klíč, brána Šumavy, zámek a moderní centrum) dává dohromady jednoznačný výsledek klíčovou dírku nebo raději celý zámek, protože... ikona zámku dveřního dává s nadsázkou budově zámku podobu, aniž bychom nudně obkreslovali jeho panoramatický obraz, jak zde bylo již mnohokrát. Není zámek jako zámek! mít klíčovou dírku v zámku, kde je klíčový půdorys, rozhodně není k zahození. chceme-li vstoupit do království Šumavy s přátelskými úmysly, rozhodně bude lepší zde sledovat krásy přírody tak nějak ohleduplně klíčovou dírkou, než zde stavět slavobrány. Odemykání podoby zámku Všechny výše uvedené důvody lze v praxi (v grafickém vyjádření) aplikovat následovně: slovo zámek v názvu Zámek Vimperk nahradit ikonou zámku co by klíčové dírky, která se stane stěžejním motivem jednotného vizuálního stylu sekundárním motivem pak bude klíč do klíčové dírky lze umisťovat průhledy nejen na Šumavu, ale v podstatě kamkoli, kam si Vimperk vybuduje bránu. Prostřednictvím klíčové dírky bude Vimperk komunikovat. Průhledy se stanou základním stavebním kamenem celé grafiky. výsledná hra klíčů a zámků tvoří ve slovním opisu motto: Zámek Vimperk klíčem k Šumavě.

10

11 logo a logotyp

12 12 logo Logo neboli značka je grafický symbol, který identifikuje konkrétní firmu, společnost či organizaci. Námětem by mělo vycházet především z oblasti činnosti, na níž je společnost zaměřena, nebo čím je typická. Mělo by být originální a nezaměnitelné, zároveň jednoduché a snadno zapamatovatelné. V neposlední řadě by mělo být i moderní až nadčasové. A také funkční mělo by tedy být aplikovatelné do veškerých oblastí vizuální komunikace v souladu s určitými grafickými konvencemi a hlavně s potřebami firmy. Jako logo zámku Vimperk byl navržen zámek. Jednoduchý piktogram otevírá dialog mezi Vimperkem a homonymem slova zámek, který v obou svých významech naplňuje vztah k danému místu. Značka svou podobou umožňuje zároveň symbolizovat bránu k Šumavě. Výraznost a jednoduchost značky umožňuje mnoho způsobů neotřelých a moderních aplikací, které celý vizuální styl spojují, jsou nezaměnitelné a pro Vimperk se stanou typickými. Žlutá barva připomíná typickou barvu vimperské hlavní věže.

13 13 logotyp Logotyp je propojení značky s typografií. Zvolením vhodného fontu, vytvořením ideálního poměru mezi písmem a značkou a jejich celkovou kompozicí je třeba dosáhnout jednoho harmonického prvku. Značka by měla vedle názvu společnosti vypadat přirozeně. Logotyp je ve většině případech vytvořen v základní a rozšířené verzi. Pro většinu tiskovin se používá výhradně kompletní rozšířená verze. Pro zmenšování na propagační předměty je naopak třeba verze bez drobného písma. Základní verze logotypu je plnohodnotná a lze ji samostatně užívat. Piktogram dveřního zámku nahrazující malé i zároveň zastupuje samotné slovo zámek. Řada logotypů je však dále rozšířena o verze s doplňujícím textem pro odlišení tiskovin zámku a budoucího centra.

14 14 rozšířené mutace logotypu U rozšířených verzí je součástí logotypu přesný název organizace, který musí být v logotypu zakomponován. Pro většinu tiskovin se používá výhradně kompletní rozšířená verze. Rozšířenou verzí logotypu rozdělíme vizuální styl na dvě sourodé větve pro oddělení komunikace týkající se zámku a komunikace týkající se environmentálního centra. Pro zámek je to logotyp VimPerk + motto není zámek jako zámek a dále verze rozšířená o titul národní kulturní památka. Rozšířená verze není vhodná pro užití na běžných akcidenčních tiskovinách a je doporučena pouze na propagační materiály, kde je zapotřebí udělení titulu zdůraznit. Pro environmentální centrum slouží verze s celým názvem Mezinárodní environmentální vzdělávací centrum a dále anglická mutace loga pro centrum. Řadu logotypů není dovoleno rozšiřovat. Písmo, které bylo zvoleno do loga, je historizujícího charakteru. Odkazuje k tradici místa, přesto ve spojení se značkou působí logotyp jako moderní celek. Vyhovuje tak potřebám zámku i vzdělávacího centra. Poměrně mohutný statický patkový font, zastupující zde neméně mohutný zámek, je vyvážen lehkým kondenzovaným bezpatkovým fontem v názvu společnosti.

15 15

16 16 45 mm 100 % text 14 b 12,5 mm 45 mm 2 mm 24 mm 12,5 mm 19 mm 2,6 mm 100 % text 14 b text 12 b velikost loga 100% velikost logotypu odpovídá rozměrům 45 mm na šířku a 19 mm na výšku, při této velikosti je text motta zámku veliký 14 bodů a odsazení textu od hlavní kresby loga je 2,6 mm. Text kulturní památka je velký 12 b a je vzdálen od motta 2 mm. Logotyp lze pro různá využití dále proporčně zmenšovat či zvětšovat. Verzi se samotným mottem lze použít až do zmenšení na 45 %, kdy je jeho šíře 20 mm a velikost malého písma 6,3 bodů, rozšířenou verzi kulturní památka lze zmenšit maximálně na 50 %, což je při 6 b písmu minimální ještě čitelná velikost. Jedná se o použití na jednobarevném podkladu, aplikace rozšířené verze na plochy o různé tonalitě není dovolena.

17 17 90 mm 200 % text 28 b text 24 b 33,8 mm 75 % text 10,5 b text 9 b 9,4 mm 22,5 mm 50 % text 7 b text 6 b 6,3 mm 20 mm 8,5 mm 12 mm 9,6 mm 18 mm 14,5 mm 48,4 mm 38,5 mm 25 mm 45 % text 6,3 b

18 18 45 mm 100 % text 12/14 b 23,4 mm 12,5 mm 3 mm velikost loga 100% velikost logotypu odpovídá rozměrům 45 mm na šířku a 23, 4 mm na výšku, při této velikosti je doplňující text pod logotypem veliký 12 bodů s prokladem 14 bodů, odsazení textu od hlavní kresby loga je 3 mm. Logotyp lze pro různá využití dále proporčně zmenšovat či zvětšovat. Plnou verzi loga lze použít až do zmenšení na 50 %, kdy je jeho šíře 22,5 mm a velikost malého písma 6 bodů, což je minimální ještě čitelná velikost. Jedná se o použití na jednobarevném podkladu, aplikace rozšířené verze na plochy o různé tonalitě není dovolena. Základní verzi bez textu lze zmenšit maximálně na 30%, výsledný logotyp bude cca 13 mm široký a necelé 4 mm vysoký. Nejmenší verze je opět možná pouze na jednobarevné a dostatečně kontrastní ploše.

19 19 90 mm 200 % text 24/28 b 33,8 mm 75 % text 9/10,5 b 9,4 mm 22,5 mm 50 % text 6/7 b 6,3 mm 13,5 30 % 3,75 12 mm 17,5 mm 23,4 mm 25 mm

20 zákres do čtvercové sítě 20

21 21

22 22 x ochranná zóna obecná x x x

23 23 Minimální ochranná zóna je definována násobkem velikosti x, jež je rovna šíři klíčové dírky. Tato zóna je vztažena bez výjimky na jakékoli textové či obrazové objekty. Minimální ochranná zóna se netýká jednolité podkladové plochy dostatečně kontrastní k oběma barvám užitým v logotypu ani fotografie, do kterých je logotyp dle stanovených pravidel vkládán. Je-li logotyp aplikován na spad, zóna se rovněž nevztahuje na samotný horní okraj papíru, se kterým je logotyp zarovnán. V kresbě logotypu není obsažen materiál na spad, jde o čistý formát, který musí být v případě aplikace na spad nastaven. Minimální ochranná plocha je závazná pro všechny mutace logotypu. Existuje ochranná zóna snížená, která je stanovena pro textové bloky kontaktních údajů, vztahujících se přímo k logotypu v souladu s definovanými pravidly pro merkantilní tiskoviny. x ochranná zóna snížená

24 24 prvky jednotného vizuálního stylu a jejich aplikace Základním prvkem vizuálního stylu je dveřní zámek, už v logotypu je zakomponován s přesahem při svém horním okraji a tento přesah je rovněž dalším jednotícím prvkem celého vizuálního stylu. Základní varianta umístění prvku je na spad definováno zarovnáním horní hrany značky a okraje stránky. Značka v rámci jednoznačnosti nezahrnuje materiál na spad a je tedy nutné ho při použití nastavit (aniž by byla klíčová dírka zdeformována). Aplikuje-li se značka do fotografie, je nutné i zde ji aplikovat s horním přesahem. Horní hrana fotografie protíná značku přibližně v polovině plochy mezi horním okrajem značky a vrcholem hlavičky klíčové dírky. Tvoří-li značka princip průhledu, je její umístění definováno konkrétní situací, motivem fotografie, jejich proporcemi a vzájemným poměrem i kompozicí fotografie. Nelze to univerzálně definovat, důležitý je harmonický výsledek. Horní přesah je nutný, spodní vyplývá ze situace. Průhled musí být fotografií celý vyplněn.

25 25 sekundární motiv a rozmanitost vizuálního stylu Sekundárním motivem ke klíčové dírce je klíč. Jde o přesný obraz půdorysu zámku a nelze ho měnit a deformovat. Je používán jako dekorační či ilustrační. V tiskovinách najde využití hlavně v podobě rastrového dekoru, který v dané situaci musí ctít ostatní prvky a je jim plně podřízen. Pro dostatečnou čitelnost nadřazených prvků, musí být dekor potlačen vhodným zmenšením tedy jemností dekoru a potlačením odstínu barvy. Dekor je přesně stanovený, mimo barvy a velikosti ho nelze měnit a přetvářet. Rozmanitost použití obou vizuálních prvků je poměrně široká a otevřená. Jednotný vizuální styl počítá s faktem, že zámek Vimperk bude zaštiťovat pod jednou střechou různorodé organizace s různou cílovou skupinou lidí. Otevřená varianta umožňuje dále rozpracovat jednotný styl oficiálnějším směrem pro byrokratickou komunikaci centra a druhým směrem v odlehčenou větev pro komunikaci s návštěvníkem zámku co by turistou a účastníkem kulturních akcí. Oběma cílovým skupinám nabídne vizuální styl právě to potřebné, aniž by se mutoval ve dvě různorodé spolu nesouvisející identity. Zmíněné odnože stylu budou dál působit jako jednotný harmonický celek. Manuál v tomto ohledu nelze zdaleka chápat jako finální. Snaží se pouze vyhledat, poukázat a modelově řešit vybrané situace, jež mohou nastat, a neztratit přitom svou identitu. Nastiňuje možnou cestou a tím poskytuje široký prostor pro další rozpracování.

26 26 aplikace logotypu k obrazu a textu Uznávám, že občas je člověk vystaven velkému pokušení, ale proč ne občas.

27 27 Při aplikaci logotypu do fotografie umisťujeme logo do levého horního okraje způsobem závěsu za přečnívající část značky. Vzdálenost od levého okraje není definována, je odvislá od poměru velikosti fotografie a logotypu, proto ji nelze jednoznačně stanovit. Zároveň je touto volností upřednostňována možnost drobného vychýlení v důsledku různé optické hodnoty podkladového materiálu. Je důležitější, aby bylo logo dostatečně čitelné, než aby bezhlavě dodržovalo předepsanou vzdálenost za každou cenu. Sazební obrazec umisťovaný vedle logotypu musí být zarovnán k hornímu okraji písmen, aby byl dodržen princip přesahu. Je-li text zarovnáván pod logotyp, ctíme princip stejný jako je zarovnání textu v rozšířených verzích logotypu resp. zarovnat na levý okraj klíčové dírky.

28 zakázané varianty 28

29 není zámek jako zámek národní kulturní památka mezinárodní environmentální vzdělávací centrum ne! Není dovoleno logo proporčně či jinak deformovat, měnit písmo, barevnost, přidávat nebo ubírat objekty, ani s ním jakkoli jinak kreativně manipulovat. možná... Bude-li dost dobrý důvod, zámek znovu vyhoří, nebo centrum zkrachuje, lze se snad dopustit drobného výmluvného vtípku pro odlehčení situace.

30 30 pantone 1245 CMYK 0 / 28 / 100 / 18 RGB 213 / 159 / 15 # D59F0F pantone 1245 / 75% CMYK 0 / 21 / 75 / 13 RGB 224 / 179 / 81 # EDB351 pantone 1245 / 40% CMYK 0 / 11 / 40 / 7 RGB 238 / 209 / 154 # EED19A základní barvy Stanovené základní barvy jsou dalším stavebním kamenem grafiky, který nelze měnit. Kombinace černé a žluté je základní barevnou variací loga. Tonální možnosti loga jsou jasně dány a nelze s barevností hýbat. Světlé odstíny korporátní žluté barvy jsou definovány pro podkladové plochy a ostaní grafiku, jejich užití v logu není dovoleno. process black / pantone black C CMYK 0 / 0 / 0 / 100 RGB 0 / 0 / 0 # pantone C / 60% černá CMYK 0 / 0 / 0 / 60 RGB 128 / 130 / 132 # pantone C / 40% černá CMYK 0 / 0 / 0 / 40 RGB 167 / 169 / 172 # A7A9AC bílá CMYK 0 / 0 / 0 / 0 RGB 255 / 255 / 255 # FFFFFF

31 31 základní verze barevné verze monochromatické verze

32 32 pérové varianty nepovolené užití

33 Je důležité z palety odstínových variací logotypů vybrat ten nejvhodnější s ohledem na tonalitu podkladové plochy. Hraje-li plocha všemi barvami a ztrácí-li se v ní každá varianta, je doporučeno použít v nejvhodnějším odstínu pouze značku.

34 34 pantone 4695 CMYK 0 / 81 / 100 / 77 RGB 91 / 20 / 0 # 5B1400 pantone 696 CMYK 0 / 60 / 36 / 32 RGB 177 / 96 / 96 # B16062 pantone 180 CMYK 0 / 79 / 84 / 30 RGB 217 / 84 / 30 # D9541E sekundární barvy Sekundární barvy jsou stanoveny zejména pro rozšíření škály možností při zpracování množství akcidenčních tiskovin. Barvy jsou stanoveny tak, aby dohromady tvořily harmonický celek a zároveň aby byly dostatečně kontrastní navzájem jedna k druhé a zejména ke korporátní žluté. Sekundárními barvami nelze nahradit korporátní žlutou, je možné je libovolně kombinovat, přičemž musí být vždy přítomna korporátní žlutá. Je povoleno užít sekundární barvu pro piktogram klíčové dírky, rovněž pro jednobarevnou pérovou verzi loga. Není povoleno užít sekundární barvu v základní dvoubarevné verzi logotypu pantone 455 CMYK 0 / 17 / 100 / 65 RGB 118 / 97 / 0 # pantone 350 CMYK 79 / 0 / 100 / 75 RGB 0 / 72 / 18 #

35 35

36 36 kombinace logotypů Vzhledem k tomu, že vlastníkem zámku Vimperk je CHKO Národní park Šumava, je zapotřebí vyřešit užití obou log zároveň a to v rovnocenném vztahu. Nestačí tedy pouze zahrnout logo vlastníka mezi sponzory do paty stránky, ale je pro určité případy nutné počítat s ním i v samotné hlavičce. Logo CHKO je umístěno ve stejné úrovni za samotným slovem VIMPERK. Jeho velikost odpovídá výšce písmových znaků slova VIMPERK, avšak vzhledem k optickým vlastnostem oblých tvarů, je kulaté logo oproti hranatým tvarům proporčně zvětšeno o konstantních 15 %. Vzdálenost od písmene K je definována ochrannou zónou, tedy dvakrát šíře klíčové dírky. Na výšku jsou loga vystředěna bez zahrnutí přesahující klíčové dírky. Není-li zapotřebí mít logo správy přímo v hlavičce, je umísťováno dle běžných zvyklostí v zápatí stránky, dle konkrétního grafického rozložení. konstrukce a proporce x 1,15 x

37 37 mutace a barevnost

38 38 písmo základní Roctus Regular Condensed abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( ˇ \ [ ]+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Základním písmem je Roctus Regular Condensed. Je užito v logotypu Vimperka. Jde o lineární statický font s výraznými patkami a historizujícím vzhledem. S ohledem na jeho výraznou kresbu je dále určeno pouze k hlavním titulům a krátkým nápisům či sdělením. Text psaný tímto fontem je doporučeno pro snazší čtení prostrkat 15 body. Font je ve vizuálním stylu povolen pouze v tomto řezu a všechna potřebná odlišení textu je doporučeno provádět kombinací různých stupňů písma. Písmo je zejména doporučeno užívat pro tiskoviny činnosti zámku. Jeho historizující charakter lze podtrhnout netradičně nízkým prokladem. Je třeba však dbáti zvýšené pozornosti aby nedocházelo ke splývání horních a spodních dotažnic či diakritických znaků po sobě jdoucích řádek. Vzhledem k jeho omezenému užití pouze na krátké texty, není problém proklad lokálně upravit, dle konkrétních potřeb jednotlivých písmen.

39 39 Rockwell Regular Condensed písmo substituční abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( ˇ \ [ ]+# áäàççãìéûòïí 溃àóôöœÿõ fiê Èúüı Û êï áäñååâéùñîí±ωª óôöãœõÿ  ËÚÜÙÌÒ èî Jako substitučním font za Roctus Regular Condensed lze užívat téže Rockwell Regular Condensed. Jeho kresba je velmi podobná a jediným omezením při této náhradě je jeho velikost. Kresba Rockwellu je oproti drobnému Roctusu ve větším měřítku, proto je potřeba předpis sazby určený pro Roctus (tedy veškeré hodnoty stanovené v tomto manuálu) nutno násobit konstantou 0,9, abychom dostali odpovídající stupeň písma. Zejména při výrobě merkantilních tiskovin, jejichž parametry jsou zde přesně stanoveny, nelze tuto úpravu opomenout. Hodnota prokladu zůstává nezměněna. Písmo rovněž není nutno prostrkávat.

40 40 ukázka vyrovnávání základního písma s písmem substitučním Roctus Regular Condensed 19/17 bodů Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 19 bodů s 17 bodovým prokladem. Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 19 bodů s 17 bodovým prokladem. Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 19 bodů s 17 bodovým prokladem. Rockwell Regular Condensed 19/17 bodò Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 19 bodò se 17 bodov m prokladem. Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 19 bodò s 17 bodov m prokladem. Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 19 bodò s 17 bodov m prokladem. Rockwell Regular Condensed 17,1/17 bodò Chceme-li získat odpovídající velikost, vynásobíme 19 bodò konstantou 0,9 a v sledná velikost je 17,1 bod, kter odpovídá 19 bodovému Roctusu. Proklad zòstává 17 bodò. Toto je text Rockwellem Regular Condensed o velikosti 17,1 bod s prokladem 17 bodò. Toto je text Rockwellem Regular Condensed o velikosti 17,1 bod s prokladem 17 bodò.

41 41 Roctus Regular Condensed 13/11 bodů Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 13 bodů s 11 bodovým prokladem. Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 13 bodů s 11 bodovým prokladem. Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 13 bodů s 11 bodovým prokladem. Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 13 bodů s 11 bodovým prokladem. Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 13 bodů s 11 bodovým prokladem. Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 13 bodů s 11 bodovým prokladem. Toto je text vysazený Roctusem Regular Condensed o velikosti 13 bodů s 11 bodovým prokladem. Rockwell Regular Condensed 13/11 bodû Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 13 bodû s 11 bodov m prokladem. Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 13 bodû s 11 bodov m prokladem. Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 13 bodû s 11 bodov m prokladem. Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 13 bodû s 11 bodov m prokladem. Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 13 bodû s 11 bodov m prokladem. Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 13 bodû s 11 bodov m prokladem. Toto je text vysazen Rockwellem Regular Condensed o velikosti 13 bodû s 11 bodov m prokladem. Rockwell Regular Condensed 11,7/11 bodû Chceme-li získat odpovídající velikost, vynásobíme 13 bodû konstantou 0,9 a v sledná velikost je 11,7 bodû, které odpovídají 13 bodovému Roctusu. Proklad zûstává 11 bodû. Toto je text Rockwellem Regular Condensed o velikosti 11,7 bodû s prokladem 11 bodû. Chceme-li získat odpovídající velikost, vynásobíme 13 bodû konstantou 0,9 a v sledná velikost je 11,7 bodû, které odpovídají 13 bodovému Roctusu. Proklad zûstává 11 bodû. Toto je text Rockwellem Regular Condensed o velikosti 11,7 bodû s prokladem 11 bodû. Chceme-li získat odpovídající velikost, vynásobíme 13 bodû konstantou 0,9 a v sledná velikost je 11,7 bodû, které odpovídají 13 bodovému Roctusu. Proklad zûstává 11 bodû. Toto je text Rockwellem Regular Condensed o velikosti 11,7 bodû s prokladem 11 bodû.

42 42 ukázka sazby s malým prokladem a kombinacemi různých stupňů písma Optimální snížený proklad, při kterém ve většině případech nedochází k prolínání jednotlivých řádků je o u verzálek o 10 % menší než stupeň použitého písma, u minusek dokonce o 15 % menší. V případě, že dojde v některém řádku ke střetu spodní dotažnice s diakritickým znaménkem, je třeba proklad lokálně zvýšit. Aplikace takovéto sazby je doporučena pouze pro texty velmi krátkého rozsahu jako jsou titulky, nápisy či upozornění. rozšiřujeme 50/45 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 45/40 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 40/36 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 35/31 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 30/27 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 25/27 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 20/18 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 18/16 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 15/13,5 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 12/11 b

43 43 rozšiřujeme 50/43 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 45/39 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 40/34 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 35/30 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 30/25,5 prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 25/21 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 20/17 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 18/15 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 15/13 b prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 12/10 prohlídky s průvodcem rozšiřujeme 12/10 prohlídky s průvodcem

44 44 písmo doplňkové Písmem doplňkovým je lineární statický a bezpatkový Myriad Condensed. Svou lehkostí a jednoduchostí vyvažuje hlavní mohutný font. I přes jejich výrazně rozdílnou kresbu je lze v kondenzovanému řezu klást vedle sebe. Myriad je povolen v deseti kondenzovaných řezech pro publikace a tiskoviny. Jako další řez je pro text v dopisech a jiné administrativní využití doporučena verze nekondenzovaná, která v adrese a textu dopisu, či fakturách bude vhodnější pro rychlou orientaci. Myriad Condensed abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Bold Condensed abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Condensed Italic abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Bold Condensed Italic abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Regular abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ

45 45 Myriad Light Condensed abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Light Condensed Italic abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Semibold Condensed abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Semibold Condensed Italic abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Black Condensed abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ Myriad Black Condensed Italic abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz !?, &$%( )*:;<=>@ ˇ \ []+# áäąāćčďéěėēíīĺľńňóôöőōõŕřśšťúüűūůýźžż ÁÄĄĀĆČĎÉĚĖĒÍĪĹĽŃŇÓÔÖŐŌÕŔŘŚŠŤÚÜŰŪŮÝŹŽŻ

46 46 ukázka sazby doplňkovým fontem Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed o velikosti 8/14 bodů, zvýraznění provedeno řezem Bold Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed o velikosti 10/16 bodů, zvýraznění provedeno řezem Bold Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed o velikosti 12/17 bodů, zvýraznění provedeno řezem Bold Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed o velikosti 15/21 bodů, zvýraznění provedeno řezem Bold Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra.

47 47 Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Light Condensed Italic o velikosti 9/14 bodů, zvýraznění provedeno řezem Semibold Condensed Italic. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Light Condensed Italic o velikosti 11/16 bodů, zvýraznění provedeno řezem Semibold Condensed Italic. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Light Condensed Italic o velikosti 12/17 bodů, zvýraznění provedeno řezem Semibold Condensed Italic. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Light Condensed Italic o velikosti 16/21 bodů, zvýraznění provedeno řezem Semibold Condensed Italic. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra. Jeho úzkou kresbu je třeba pro snazší čtení vyvážit zvýšeným prokladem. Ukázka sazby doplňkovým fontem Myriad Condensed. Písmo je určeno pro veškeré hlavní souvislé a dlouhé texty, pro všechny tiskoviny spjaté jak s činností zámku tak s činností vzdělávacího centra.

48 48 ukázka odstavcové úpravy V souladu s pravidlem zarovnávání textu v rozšířených verzích logotypů i celkovým systémem zarovnávání objektů na levou hranu klíčové dírky je doporučena netradiční odstavcová úprava, ve které je odstavcová zarážka první řádky předsunuta vůči řádkům následujícím. Velikost předsazení je přímo úměrná velikosti textu. V přítomnosti logotypu odpovídá odsazení textů mezinárodní environmentální vzdělávací centrum a zámek od levého okraje vlastního logotypu. Tato úprava je doporučena pro dlouhé souvislé texty o více odstavcích. V případě kratších textů, kde by se odsazení týkalo jednoho nebo dvou řádek a celek by nepůsobil kompaktně, je zarovnáváno vše bez předsazení s okrajem klíčové dírky. Er inciliscil dit iureet alis alis accum ex exero dio duissisi tio odolesed euis accumsa ndigna at. Delit vel eniat. Magnim wisi. Il utpat, core feu faciduis nonsenis et lum acil utet, quat. An hent laorerostrud magnis nit niatet in hent ut adiam dunt adipit wisi tet, qui eum er in henim vel iure velent non ullaor adio duis dolessisl et nis num vullute faccumm odolestrud ero consent wis praesed etue feuis at. Equis ad exer accummy nis alit wiscillan volor sit et, sed modit praesed tet at exercil etum veliquisim iure mol s ad exer accumor si. Odit delit vel er augueriustis atue tion et, secte modit dionsectet, quat. Se velis enim zzrilit lorer sequisci ex eum autpat volortisl ea aut nos dolesequisi. Unt wis euis elesenisit do conse faccum do od tis ea consed essim vel eum adit, vent prat volor illa ad miniam, corer irit utpat, quisi. Um nibh erci bla facilla ndignibh eui tat lam, quate facinismod ex ea acipsuscipit ad dunt dolore et wis nulla commy nullaore te conulpute min henibh eu facil utat. Duisinullaore te conulpute minh. Nulla consed ea feugiam quisci blaorerosto cor si blaor sustrud dunt niamet wis nonsequ ametuer aestrud te velisit acin utatue faci tat vel ulla faciliquisit iliscil dipit vel essim ipit prat. Duisse ming ea core faciliquamet nos essi. Is aliquis augiam, consequat lan ut autat lut ilisi tatueros nit, suscipit praesto od do delese corem nos nonsequamet adit iustrud el utet, commy nim am vel diamet eakol.te magna faci tat. Im iurerit augait ut am, vulput wisi te magna augait wismod ex ercip eu facing eraestio eum iureet autpat,

49 49 vel exeril do eugiamet luptatio commy nibh el iureet wis adigna augiatin hent lam velit nibh eniat adionsectem ea ad delis autat, quipsustrud te do et inci tatie dit iure tat, sit augiam irit prat. Duipsustrud minissi ea facinci eum zzriure etumsan verostie et, sum ipismolore ming eum eugiam eu feugiat veliqui enim autem dolent aci blan ex eum zzrit volore magniatisit dolor illamconsed molummy nosto odion heniat amet, quamconsecte magna alit la feuguer iliquipsusto eliqui er sequam, consenibh eugiamc onsendi amconul laortin utpat. Et dolore modolutatue modipsustie facilis nostie eliquat niamcon sendipsusto ea faccum nis nibh praesed etumsan etummy nullam, vent ent ulla am nostrud mod min ex ercipit wis exerilissent lore facin vullamc ommolor etumsan tincil iusci tin ver sed te magnit nostie praesed min ulla feu faciduip eu feu feu faccum autat num endit, veniamcorer sim autatie doluptate dolesse quisit eugait praessi. Nulla consed ea feugiam quisci blaorerosto cor si blaor sustrud dunt niamet wis nonsequ ametuer aestrud te velisit acin utatue faci tat vel ulla faciliquisit iliscil dipit vel essim ipit prat. Duisse ming ea core faciliquamet nos essi. Is aliquis augiam. Er inciliscil dit iureet alis alis accum ex exero dio duissisi tio odolesed euis accumsa ndigna at. Delit vel eniat. Magnim alit wisi. Il utpat, core feu faciduis nonsenis et lum acil utet, quat. An hent laorerostrud magnis nit niatet in hent ut adiam dunt adipit wisi tet, qui eum er in henim vel iure velent non ullaor adio duis dolessisl et nis num vullute faccumm odolestrud ero consent wis etue feuis at. Equis ad exer accummy nis alit wiscillan volor sit et, sed modit praesed at exercil etum veliquisim iure mols ad exer accumor si. Odit delit vel er augueriustis atue tion et, secte modit dionsectet, quat. Se velis enim zzrilit lorer sequisci ex eum autpat volortisl ea aut nos dolesequisi. Unt wis euis elesenisit do conse faccum do od tis ea consed essim vel eum adit, vent prat volor illa ad miniam, corer irit utpat, quisi. Um nibh erci bla facilla ndignibh eui tat lam, faciliquamet quate facinismod ex ea acipsuscipit ad dunt dolore et wis nulla commy nullaore te conulpute min henibh eu facil utat faciliquamet. Duisinullaore te conulpute min h. Nulla consed ea feugiam quisci blaorerosto cor si blaor sustrud dunt niamet wis nonsequ ametuer aestrud te velisit acin utatue faci tat vel ulla faciliquisit iliscil dipit vel essim ipit prat. Duisse ming ea core faciliquamet nos essi. Is aliquis augiam, consequat lan ut autat lut ilisi tatueros nit, suscipit praesto od do delese corem.

50

51 Správa zámku Zámek 20, Vimperk tel.: , Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd Mezinárodní environmentální vzdělávací centrum Zámek 20, Vimperk II tel.: IČO: , DIČ: CZ Zámek 20, Vimperk II tel.: Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd Zámek 20, Vimperk II tel.: věc: Enis nit prat, vullaorem quisl dolore dit nulputate te faciduismod te te vulputat Vážená paní, dovoluje si Vám oznámit, že jste byla vybrána v rámci vypsaného přijímacího řízení na pozici asistentka letních kurzů výukového enviromentálního programu. Dostavte se prosím k podpisu smlouvy, ortio corpero et, quissequis aci tie dolore feum nulluptat lobore te faci tis nullan ut landipisl utate dio etumsandigna core vero odolenit, veniate vel utpat am verostrud molore feum dolumsandit nim vel ip et alit praestrud eu faci blaorperci erit dolorem nim alis eu feuisl dit nonseni smolorer aut iriusting eui bla corero consed tatissectem iusto odoluptat autpatisis nim ad et aut praessit, sequis ad eum voloreet nosto ex ex et, vulla facidunt praesti smolortin heniamet laore deliqui psustrud tem illuptat velisi blaorer aesequat. Ad tet nosto dolor sum alit lorem delessed do dolenim adipismodit, suscin enissi. pravidelné přednášky pro veřejnost Ibh eum zzriliquat. Ed tionum březen září: et iusci každé bla facipsusto první pondělí dit v měsíci ullam od dolore dipisl. hodin říjen únor: sobota a neděle od 10 do 15 hodin Guam consequat. Giam, sumsandre venisl iure magniat. Ut wis esse vullam, vel ea adit lorperc iduisisl ex el essectetue feugiamet, objednávky suscilla cortie na tel.: +420 eum 355 zzrit 284 nonsenibh 258 eratuer si. nebo na: centrum@vimperk-mevc.cz Landipi smodion sequat. Ut adipit lorem in utpat. Duis nostrud euipis nummy nos aliquis aciduismod eui ting eumsandrem nis accum exer si. Vendipit vel ilisit iliquissi. S přátelským pozdravem Andrea Michálková Výherkyně soutěže Natálie Šťastná Radlická třída 111/ Praha 5-Jinonice základní tiskoviny Ing. Antonín Dvořák správce zámku Zámek 20, Vimperk II tel.:

52 52 60 mm 20 mm 62 mm 26 mm 14 mm 30 mm Muzeum při Správě Národního Parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Zámek 20, Vimperk II tel.: muzeum@npsumava.cz, Květoslava Komárková průvodkyně otevírací doba březen září: od denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin říjen únor: sobota a neděle od 10 do 15 hodin objednávky na tel.: nebo na: zamekvimperk@npsumava.cz minimální šířka 55 mm minimální výška 25 mm Zámek 20, Vimperk II tel.: Květoslava Komárková průvodkyně pro zahraniční turisky

53 53 Specifikace vizitky rozměr mm barevnost Pantone černá velikost loga 60 % jméno Myriad Condensed Semibold 9/9 b funkce 60% černá, Myriad Condensed, 7/9 b údaje Myriad Condensed, 8/9 b Velikost bílé podkladové plochy je proměnná, odvislá od množství informací a musí dodržovat stanovenou minimální vzdálenost od všech textových informací. Je definována její minimální velikost pro situaci, kdy je text příliš krátký. Tonalitou podkladové plochy lze odlišit jednotlivé subjekty na zámku působící, muzeum od správy zámku apod. Zámek 20, Vimperk II tel.: antonin.dvorak@npsumava.cz Ing. Antonín Dvořák správce zámku Muzeum Zámek 20, Vimperk II tel.: muzeum@npsumava.cz Milena Smolová vedoucí muzea Muzeum při Správě Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Zámek 20, Vimperk II tel.: muzeum@npsumava.cz, Milena Smolová vedoucí muzea Muzeum při Správě Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Zámek 20, Vimperk II tel.: muzeum@npsumava.cz, Květoslava Komárková průvodkyně otevírací doba březen září: od denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin říjen únor: sobota a neděle od 10 do 15 hodin objednávky na tel.: nebo na: zamekvimperk@npsumava.cz

54 54 20 mm Zámek 20, Vimperk II, tel.: Na Dlouhých 12/315, Praha 5-Smíchov tel.: , mob.: mm Ing. Magdalena Kolečková mezinárodní vztahy Specifikace vizitky rozměr mm barevnost Pantone černá velikost loga 60 % jméno Myriad Condensed Semibold 9/9 b funkce 60% černá, Myriad Condensed, 7/9 b údaje Myriad Condensed, 8/9 b

55 55 Zámek 20, Vimperk II tel.: , mob.: PhDr. Jaroslava Morávková konzultant centra Zámek 20, Vimperk II, tel.: Na Dlouhých 12/315, Praha 5-Smíchov tel.: , mob.: Ing. Jan Kos mezinárodní vztahy pravidelné přednášky pro veřejnost březen září: každé první pondělí v měsíci od 17 do 19 hodin říjen únor: sobota a neděle od 10 do 15 hodin objednávky na tel.: nebo na: centrum@vimperk-mevc.cz

56 56 30 mm 135 mm 125 mm 70 mm 70 mm Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd Muzeum při Správě Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Zámek 20, Vimperk tel.: , muzeum@npsumava.cz věc: Enis nit prat, vullaorem quisl dolore dit nulputate te faciduismod te te vulputat Specifikace hlavičkového papíru rozměr A4, mm barevnost Pantone černá velikost loga 85 % Kontaktní údaje Myriad Condensed 9/11 b Adresát Myriad Regular 11/14 b Text dopisu Myriad Regular 11/14 b Maximální počet řádek v kontaktních údajích je 6 (ukázka vlevo). V případě menšího počtu řádek zůstává text zaražen ke spodnímu okraji stejně s adresou. V horní části prostoru vyhrazeného pro tyto informace zůstává více prostoru (ukázka vpravo). Bílý podkladový obdélník zůstavá v konstantní velikosti. 20 mm 30 mm 60 mm

57 57 začátek textu vlastního dopisu 100 mm Správa zámku Zámek 20, Vimperk tel.: , maximální šíře textového bloku 150 mm Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd věc: Enis nit prat, vullaorem quisl dolore dit nulputate te faciduismod te te vulputat Vážená paní, dovoluje si Vám oznámit, že jste byla vybrána v rámci vypsaného přijímacího řízení na pozici asistentka letních kurzů výukového enviromentálního programu. Dostavte se prosím k podpisu smlouvy, ortio corpero et, quissequis aci tie dolore feum nulluptat lobore te faci tis nullan ut landipisl utate dio etumsandigna core vero odolenit, veniate vel utpat am verostrud molore feum dolumsandit nim vel ip et alit praestrud eu faci blaorperci erit dolorem nim alis eu feuisl dit nonseni smolorer aut iriusting eui bla corero consed tatissectem iusto odoluptat autpatisis nim ad et aut praessit, sequis ad eum voloreet nosto ex ex et, vulla facidunt praesti smolortin heniamet laore deliqui psustrud tem illuptat velisi blaorer aesequat. Ad tet nosto dolor sum alit lorem delessed do dolenim adipismodit, suscin enissi. Ibh eum zzriliquat. Ed tionum et iusci bla facipsusto dit ullam dolore dipisl. Guam consequat. Giam, sumsandre venisl iure magniat. Ut wis esse vullam, vel ea adit lorperc iduisisl ex el essectetue feugiamet, suscilla cortie eum zzrit nonsenibh eratuer si. Landipi smodion sequat. Ut adipit lorem in utpat. Duis nostrud euipis nummy nos aliquis aciduismod eui ting eumsandrem nis accum exer si. Vendipit vel ilisit iliquissi. S přátelským pozdravem Andrea Michálková

58 mm 30 mm 100 mm 55 mm Zámek 20, Vimperk II tel.: , mob.: fax.: bankovní spojení: e-banka /6210 IČO: , DIČ: CZ Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd věc: Enis nit prat, vullaorem quisl dolore dit nulputate te faciduismod te te vulputat Vážená paní, dovoluje si Vám oznámit, že jste byla vybrána v rámci vypsaného přijímacího řízení na pozici asistentka letních kurzů výukového enviromentálního programu. Dostavte se prosím k podpisu smlouvy, ortio corpero et, quissequis aci tie dolore feum nulluptat lobore te faci tis nullan ut landipisl utate dio etumsandigna core vero odolenit, veniate vel utpat am verostrud molore feum dolumsandit nim vel ip et alit praestrud eu faci blaorperci erit dolorem nim alis eu feuisl dit nonseni smolorer aut iriusting eui bla corero consed tatissectem iusto odoluptat autpatisis nim ad et aut praessit, sequis ad eum voloreet nosto ex ex et, vulla facidunt praesti smolortin heniamet laore deliqui psustrud tem illuptat velisi blaorer aesequat. Ad tet nosto dolor sum alit lorem delessed do dolenim adipismodit, suscin enissi. Ibh eum zzriliquat. Ed tionum et iusci bla facipsusto dit ullam dolore dipisl. Guam consequat. Giam, sumsandre venisl iure magniat. Ut wis esse vullam, vel ea adit lorperc iduisisl ex el essectetue feugiamet, suscilla cortie eum zzrit nonsenibh eratuer si. Landipi smodion sequat. Ut adipit lorem in utpat. Duis nostrud euipis nummy nos aliquis aciduismod eui ting eumsandrem nis accum exer si. Vendipit vel ilisit iliquissi. S přátelským pozdravem Andrea Michálková

59 Klíč bez zámku je jako zámek bez klíče Zámek Vimperk klíčem k bráně Šumavy Krajina a lidé Šumavy ve třech tisíciletích

60 60 obálka DL mm logotyp 80 % text Myriad Condensed 9/11 b 16 mm 36 mm Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd Zámek 20, Vimperk II tel.: mm

61 61 16 mm 36 mm Zámek 20, Vimperk II Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd 23 mm

62 62 obálka DL mm s odsazením logotypu od okraje formátu pro potisk kancelářskou tiskárnou 13 mm 36 mm Zámek 20, Vimperk II tel.: Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd 5 mm 25 mm

63 20 mm 63 obálka slavnostní 10 mm 50 mm Výherkyně soutěže Natálie Šťastná Radlická třída 111/ Praha 5-Jinonice

64 64 obálka C mm obálka C mm 36 mm 11 mm 20 mm Zámek 20, Vimperk II tel.: Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd

65 65 16 mm 36 mm Zámek 20, Vimperk II Vážená paní Marie Stoklasová Novoveská 315/ Plzeň-Újezd 23 mm

66 66 administrativní razítka Razítko základní obsahuje pouze rozšířenou verzi logotypu, užití je doporučeno na hlavičkové papíry a veškeré tiskoviny, které již obsahují kontaktní údaje a je nutné je razítkem a podpisem ratifikovat. Razítko rozšířené, obsahující kontaktní údaje je vhodné pro užití na tiskopisy protistrany, které kontaktní údaje nemusí obsahovat. Logotyp je na razítku ve 100% velikosti. Velikost textu v rozšířené verzi razítka je 9/10 bodů, písmo Myriad Condensed. Maximální možná šíře razítka je 50 mm. Výška je 20 mm. Rozšířené razítko je definováno ve třech povolených variantách lišících se objemem informací. Čtyřřádkový text je zarovnán na výšku otvoru klíčové dírky. Pětiřádkový text je zarážen ke spodnímu okraji značky, (zachovává se tak princip horního přesahu značky). Šestiřádkový text je roven plné výšce značky. Odsazení textu od značky je 2 mm.

67 67 45 mm 45 mm 19 mm 23,4 mm 40 mm 41 mm 45 mm 20 mm Zámek 20, Vimperk II tel.: Muzeum při Správě Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava Zámek 20, Vimperk II tel.: muzeum@npsumava.cz Mezinárodní environmentální vzdělávací centrum Zámek 20, Vimperk II tel.: IČO: , DIČ: CZ

68

69 vizuální komunikace v prostorách zámku orientační systém

70 70 Vizuální komunikace v prostorách zámku je jednou z nejdůležitějších částí vizuálního stylu vůbec. Zámek je velmi rozlehlý a tudíž jeho probíhající rekonstrukce do budoucna poskytuje spoustu prostor pro dílčí instituce či objekty, které spolu budou více či méně souviset a o kterých návštěvník bude potřebovat být přesně a jasně informován. Bude-li zámek nejen fungovat jako prohlídkový, ale zároveň jako vzdělávací centrum, poskytující rovněž možnosti stravování a ubytování, je dobře propracovaný orientační systém nezbytný. Přihlédneme-li i k možnosti zahraniční účasti, rozšiřuje se tato potřeba ještě o mezinárodně srozumitelné piktogramy a jazykové mutace textových informací. Základní navržené piktogramy příhodně vychází pojetím i formou z korporátního vizuálního stylu a jsou navrženy pouze pro nejfrekventovanější objekty. Jejich význam bude bez rizika jazykové bariéry dostatečně srozumitelný. Není dovoleno řadu piktogramů rozšiřovat, jak z důvodu ohrožení srozumitelnosti, tak s ohledem na prostor zámku, který by nevhodným opakováním téhož mohl být zahlcen, a jednotný vizuální styl by tak byl znehodnocen.

71 71

72 72 dveřní štítky a informační tabule 109 Mimo srozumitelné obrazové komunikace se v prostoru nevyhneme identifikaci jednotlivých místností a pracovišť centra. Štítky na dveřích, poskytující informace o pracovnících, jejich funkcích, dostupnosti pro veřejnost, případně i kontaktu, vnesou do areálu nejen pořádek a suverénní atmosféru, ale zároveň eliminují zmatené turisty bloudící mezi učebnami. Mnohem více informačních cedulek, popisků a ceníků pak využije turistická sekce hradu. Jednotný systém směrovek se objeví již ve městě pro nasměrování turistů k zámku. Budou místo samotné značky obsahovat kompletní logotyp.

73 101 environmentální centrum provozní ředitelství pondělí pátek, 8 15 hodin Bohumil Kubát ředitel Bc. Alena Krátká asistentka pokladna muzeum dospělí děti, studenti, důchodci rodinné vstupné zámek malý okruh dospělí děti, studenti, důchodci rodinné vstupné 40, Kč 20, Kč 150, Kč 40, Kč 20, Kč 150, Kč Lenka Drahokoupilová styk s veřejností zámek velký okruh dospělí děti, studenti, důchodci rodinné vstupné 60, Kč 40, Kč 250, Kč cash desk the museum adults 2 children, students, seniors 1 family entrance 7 the short trance castle adults 2 children, students, seniors 1 family entrance 7 the long trance castle adults 3 children, students, seniors 2 family entrance 10

74 74 Rozcestník Vzhledem k rozlehlosti areálu a jeho členění na horní a dolní zámek nebude od věci do každé z jeho částí umístit informační rozcestník, který usnadní návštěvníkům orientaci již při příchodu. Černá kuchyně Pokladna Kancelář průvodců Muzeum Kaple sv. Josefa Ubytovací recepce Ubytovací prostory Toalety Restaurace Správa zámku Suvenýry

75

76 hotelová nerušenka

77

78 78 Propagační předměty jsou sice v celém systému již druhotnou záležitostí, ale rozhodně jim nelze upírat jejich váhu. Jsou to právě ony, které přitahují to nezanedbatelné procento lidské společnosti, jež neocení vizitku, ale potěší je hrneček. A tato společnost je cílovou skupinou především. Propagační předměty dělají ten největší dojem, jsou efektní, občas užitečné a v každém případě jsou prostě milé.

79 79

80 80

81 81 Propagační desky jsou díky své výrobní technologii ideální tiskovinou, kde lze využít předností klíčové dírky bez omezení. V přední straně desek je navržen výsek ve tvaru zámku, kterým je částečně vidět na dokumenty uvnitř. Otvor by svou velikostí neměl ohrožovat materiál uvnitř. Tento princip lze dále využít na přední straně publikací významnějšího charakteru. Desky prezentující zámek jsou velmi dekorativní na vnitřní straně se setkává vyseknutá klíčová dírka s klíčem v půdorysu, což popisuje i motto ze strany protější. Motto a kontaktní údaje jsou v prázdných deskách částečně vidět otvorem. Desky pro environmentální centrum jsou decentní a jednoduché, v průhledu otvorem se rovněž střetává symbolika zámků a klíčů.

ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu

ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu Značka ilharmonie Brn ilharmonie Brn ikony značky pro všechny národy srozumitelný odkaz srozumitelná vizuální komunikace, odkaz přímo v logotypu Logotyp základní barevná podoba logotypu základní černobílá

Více

j e d n o t n ý vizuální styl vimperk

j e d n o t n ý vizuální styl vimperk j e d n o t n ý vizuální styl vimperk obsah 1 logo 2 písmo 3 tiskoviny 4 orientační systém 5 propagační materiály 1logo logo 1 1 PANTONE 124 C CMYK 4 31 95 0 RGB 243 181 40 PANTONE black C CMYK 100 100

Více

Typografi cký manuál TIŠNOVSKO

Typografi cký manuál TIŠNOVSKO TIŠNOVSKO Typografi cký manuál Tento manuál byl vytvořen v rámci projektu Tvorba produktů cestovního ruchu Tišnovska a jejich marketing, za fi nanční spoluúčasti EU a Jihomoravského kraje OBSAH Typografický

Více

+420 800 177 177 info@realitydne.cz

+420 800 177 177 info@realitydne.cz OBÁLKY - FORMAT DL - BRNO REAL Nova, s.r.o. OBÁLKY - FORMAT DL - POBOČKY Karlovo náměstí 559/28 120 00 Praha Hlubinská 1378/36 702 00 Ostrava-Moravská Ostrava OBÁLKY - FORMAT C5 - BRNO REAL Nova, s.r.o.

Více

GRAFICKÝ MANUÁL. urban. czech art model

GRAFICKÝ MANUÁL. urban. czech art model GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH ZNAČKA základní varianta 4 základní firemní barvy 5 černobílé a inverzní provedení 6 použití na barevné a černobílé ploše 7 použití v milimetrové síti 8 minimální velikost 9 ochranná

Více

DTP1. Zrcadlo stránky. Zrcadlo stránky. Kniha. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu ČÁSTI KNIHY

DTP1. Zrcadlo stránky. Zrcadlo stránky. Kniha. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu ČÁSTI KNIHY DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu Zrcadlo stránky vzor pro sazbu zákres jednotlivých prvků tiskové stránky (dvojstránky) předem dané v periodickém tisku, v akcidenci

Více

Grafický manuál AFO MANUÁL COPYRIGHT REDESIGN 2010

Grafický manuál AFO MANUÁL COPYRIGHT REDESIGN 2010 00 Grafický manuál 1 graf manual-afo.indd 1 10/14/10 3:12:22 PM 00 Obsah Intro 3 01 Logo základní 4 Logo základní velikostní varianty 5 Logo s názvem 6 Logo s názvem velikostní varianty 7 Logo v negativním

Více

najíždíme na jednotný vizuální styl

najíždíme na jednotný vizuální styl najíždíme na jednotný vizuální styl Západočeská univerzita v Plzni, 2007 JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL 1.0 LOGO 1.1 ZÁKLADNÍ TVAR 1.2 VARIANTY 1.3 BARVA 1.4 PÍSMO ZÁKLADNÍ 1.5 PÍSMO DOPLŇKOVÉ 2.0 ZÁKLADNÍ TISKOVINY

Více

DESIGN MANUÁL DESIGN MANUÁL

DESIGN MANUÁL DESIGN MANUÁL Cílem společnosti SIGNAMAX je poskytnout síťové řešení, jenž pokryje všechny požadavky zákazníka. Jako dodavatel aktivní i pasivní síťové infrastruktury, nabízí širokou škálu vysoce výkonných a cenově

Více

1 2 3 4 5 6 7 Hotel Restaurace Gondola Plzeň Pallova 12, 301 00 Plzeň Česká republika Hotel Restaurace Gondola Plzeň Pallova 12, 301 00 Plzeň Česká republika Jméno a Příjmení Ulice číslo Město PSČ 000

Více

DETAIL PRAHA 2 017 SVĚTLA KOUZLO KRAJINY7. Vytvořte si vlastní originální autorský kalendář na míru MAGIE KRAJ NÁLADY ČESKÉ KRAJINY

DETAIL PRAHA 2 017 SVĚTLA KOUZLO KRAJINY7. Vytvořte si vlastní originální autorský kalendář na míru MAGIE KRAJ NÁLADY ČESKÉ KRAJINY Vytvořte si vlastní originální autorský kalendář na míru DETAIL Zaostřeno na HRA SVĚTLA NÁLADY ČESKÉ KRAJINY MAGIE KRAJ KOUZLO KRAJINY7 2 01 INY PRAHA 2 017 Nástěnné kalendáře na míru Vytvořte si vlastní

Více

Manuál značky OZO Ostrava

Manuál značky OZO Ostrava Manuál značky OZO Ostrava MANUÁL značky Obsah 1.1 Barevné pozitivní provedení 1.2 Barevné negativní provedení A 1.3 Barevné negativní provedení B 1.4 Jednobarevné pozitivní provedení 1.5 Jednobarevné negativní

Více

1 1 značka proporční schéma na čtvercové síti

1 1 značka proporční schéma na čtvercové síti Jednotný vizuální styl Národního památkového ústavu slouží k jeho vnitřní i vnější prezentaci. Koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou logo, písmo a barevnost. Jejich podoba,

Více

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Redesign logotypu a symbolu spočívá především v nezbytně nutném stanovení čistější varianty

Více

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o Webové aplikace a design Tvorba a správa webového obsahu Linux prodej, podpora, řešení Network management & IT security Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. Rybkova 1,

Více

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity Institut pro veřejnou správu Manuál vizuální identity Logotyp 3 Popis logotypu 4 Barevná varianta 4 Barevná negativní varianta 5 Černobílá varianta 5 Černobílá negativní varianta 6 Barevnost 7 Ochranná

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU EDUPONT. (výňatek LOGOMANUÁL)

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU EDUPONT. (výňatek LOGOMANUÁL) (výňatek LOGOMANUÁL) obsah JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL LOGOTYP 1 základní varianta logotypu barevné provedení 1.1 základní varianta logotypu černobílé provedení 1.2 ochranná zóna LOGOTYPU 1.3 jazyková mutace

Více

Zoo Praha Pravidla korporátní identity

Zoo Praha Pravidla korporátní identity Zoo Praha Pravidla korporátní identity Každá organizace vyzařuje navenek svou specifickou identitu, na které se podílí i vzhled tištěných materiálů, televizní reklama podoba webových stránek, apod. Každý

Více

průvodce logotypem společnosti Stachema

průvodce logotypem společnosti Stachema průvodce logotypem společnosti Stachema představení logotypu Logotyp Stachema je základním prvkem vizuální identity společnosti. Logotyp se skládá z grafické a textové části. Grafická část logotypu je

Více

Obsah. 1 Městský znak... 3. 2 Turistická značka... 15. 3 Písmo... 25. 4 Merkantilní tiskoviny... 31. 5 Reklamní předměty... 51

Obsah. 1 Městský znak... 3. 2 Turistická značka... 15. 3 Písmo... 25. 4 Merkantilní tiskoviny... 31. 5 Reklamní předměty... 51 Obsah 1 Městský znak............................... 3 2 Turistická značka........................... 15 3 Písmo.................................... 25 4 Merkantilní tiskoviny......................... 31

Více

MANUÁL LOGA A JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5

MANUÁL LOGA A JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 MANUÁL LOGA A JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 LOGO MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 Logo městské části Praha 5 vychází z tvaru číslice pět. Ta je stylizována tak, aby vytvářela přátelskou tvář s

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Značka Ministerstva průmyslu a obchodu je tvořena dynamickými liniemi vytvářejícími plastický prostor vzájemně propojené ekonomiky

Více

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov.

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. GRAFICKÝ MANUÁL Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. Květen 2019 1. Květen 2019 Přesně definovaný vzhled loga nesmí být měněn. Základní barevné provedení loga by mělo i při změně bílého

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU ÚVOD LOGOTYP DEFINICE BAREVNOSTI PÍSMO VARIANTY LOGOTYPŮ MERKANTILNÍ TISKOVINY LOGA MĚSTSKÝCH ORGANIZACÍ 1 2 3 4 5 6 7 1. ÚVOD 2 1.1. Jednotný vizuální styl Jednotný vizuální styl města Hlučína je soubor

Více

GRAFICKÝ MANUÁL STUDENTSKÁ OBEC FAKULTY ARCHITEKTURY

GRAFICKÝ MANUÁL STUDENTSKÁ OBEC FAKULTY ARCHITEKTURY GRAFICKÝ MANUÁL Grafický symbol loga Studentské obce fakulty architektury znázorňuje její funkci. Čtverce v symbolu představují studenty, jež obec hájí. Barevnost čtverců pak charakterizuje různorodost

Více

návrh zrcadla běžné strany, mřížky dokumentu, volba grafického stylu vychází z účelu tiskoviny návrh titulní strany, obalu, přebalu apod.

návrh zrcadla běžné strany, mřížky dokumentu, volba grafického stylu vychází z účelu tiskoviny návrh titulní strany, obalu, přebalu apod. DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 4 / Konstrukce dokumentu Petr Lobaz, 5. 3. 2008 Účel tiskoviny identifikace typického čtenáře určuje základní podobu vzhledu nekonfliktní přístup: vzhled

Více

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 7 / Konstrukce dokumentu Petr Lobaz, 28. 3. 2007 Zrcadlo stránky vzor pro sazbu zákres jednotlivých prvků tiskové stránky (dvojstránky) předem dané v periodickém

Více

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Petr Lobaz, 6. 4. 2005

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Petr Lobaz, 6. 4. 2005 DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 8 / Konstrukce dokumentu Petr Lobaz, 6. 4. 2005 Zrcadlo stránky vzor pro sazbu zákres jednotlivých prvk tiskové stránky (dvojstránky) p edem dané v periodickém

Více

Dny víry Manuál loga a vizuálního stylu. Anežka Churaňová, Arcibiskupství pražské 2014

Dny víry Manuál loga a vizuálního stylu. Anežka Churaňová, Arcibiskupství pražské 2014 Dny Manuál loga a vizuálního stylu Anežka Churaňová, Arcibiskupství pražské 2014 ROZBOR A KONSTRUKCE LOGOTYPU Základním prvkem jednotného vizuálního stylu akce Dny je značka (logotyp). Její aplikace je

Více

GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP

GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP Obsah Koncept piktogramů IROP si klade za cíl zpřehlednit oblasti, ve kterých IROP poskytuje finanční prostředky z evropských fondů. Jednotlivé piktogramy mohou fungovat

Více

1. logotyp 1. 1. základní varianta

1. logotyp 1. 1. základní varianta 1. logotyp 1. logotyp 1. 1. základní varianta Logotyp je základním prvkem vizuálního stylu a současně ochrannou registrovanou známkou. Užívá se pro označení institucí a aktivit Královéhradeckého kraje.

Více

AKTUALIZACE KE DNI 14. 02. 2009. firemní manuál jednotného vizuálního stylu

AKTUALIZACE KE DNI 14. 02. 2009. firemní manuál jednotného vizuálního stylu firemní manuál jednotného vizuálního stylu Úvod Představení jednotného vizuálního stylu Značka Logotyp Logotyp základní provedení A. Logotyp černobílé provedení (pozitiv, negativ) A. Logotyp černobílé

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál obsah obsah 3 Úvod 5 1.00 logotyp sazka 7 1.01 primární horizontální barevný logotyp 8 1.02 konstrukce horizontálního barevného logotypu 9 1.03 primární vertikální

Více

01 Jednotný vizuální styl města Dobříše

01 Jednotný vizuální styl města Dobříše 01 Jednotný vizuální styl města Dobříše 02 Logo, barevnost, písmo 02.01 Logo základní varianta 02.02 Logo negativní varianta 02.03 Logo jednobarevné provedení 02.04 Logo černobílá varianta 02.05 Logo proporční

Více

DTP1. Tisková zakázka. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk

DTP1. Tisková zakázka. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk Petr Lobaz, 9. 5. 2007 Tisková zakázka definice požadavků poptávka objednávka příprava podkladů předtisková příprava imprimatur tisk dokončovací

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu OBSAH 1. Úvod Jednotný vizuální styl 1 2. Značka Základní provedení 3 Černobílé provedení 4 Rozkres značky Ochranná zóna Nejmenší možné použití 5 Zakázané varianty 6

Více

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY Design manuál OBSAH 1. LOGO MĚSTA 1.1 LOGO Velikost loga Konstrukce loga Ochranná zóna 1.2 BAREVNOST LOGA Logo na základním barevném podkladu Logo na různobarevném podkladu 1.3 ZAKÁZANÉ VARIANTY LOGA 1.4

Více

Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna

Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna 1 Manuál jednotného vizuálního stylu Ministerstvo dopravy Obsah 1 Logo Písmo 2 Tiskoviny 3 Prezentace 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna Logo v barevném a černobílém provedení Specifikace

Více

Grafický manuál použití značky verze 1.0

Grafický manuál použití značky verze 1.0 Grafický manuál použití značky verze 1.0 Úvod Jak pracovat s manuálem Grafický manuál pro práci se značkou společnosti je nezaměnitelný návod pro používání logotypu v reklamních protředcích a firemních

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Obsah 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Logomanuál Základní verze loga Logo ve stupních šedé Logo v jedné barvě Definice barev Ochranná zóna Velikost loga Zarovnání loga

Více

GRAFICKÝ MANUÁL K JEDNOTÍCÍM PRVKŮM

GRAFICKÝ MANUÁL K JEDNOTÍCÍM PRVKŮM Verze logotypu Grafický manuál definuje tři varianty logotypu Pionýr. 1. vertikální varianta loga (kombinace znaku a nápisu Pionýr na výšku) 2. horizontální varianty loga (kombinace znaku a nápisu Pionýr

Více

Národní informační centrum pro mládež jednotný vizuální styl

Národní informační centrum pro mládež jednotný vizuální styl Národní informační centrum pro mládež jednotný vizuální styl obsah koncepce vizuálního stylu... 7 značka, logotyp a základní pravidla... 9 logo...10 logotyp...13 minimální velikost...18 zákres do čtvercové

Více

firemní manuál jednotného vizuálního stylu Telekom Austria Group

firemní manuál jednotného vizuálního stylu Telekom Austria Group firemní manuál jednotného vizuálního stylu Telekom Austria Group Úvod Představení jednotného vizuálního stylu Značka Logotyp Logotyp základní provedení A.1 Logotyp černobílé provedení (pozitiv, negativ)

Více

0.0 OBSAH. 1. Logotyp. 3. Tiskoviny

0.0 OBSAH. 1. Logotyp. 3. Tiskoviny 0.0 OBSAH 1. Logotyp 1.1 Základní prvky 1.2 Základní barevné provedení 1.3 Černobílé provedení 1.4 Podklad 1.5 Síťový rozkres 1.6 Ochranná zóna 1.7 Minimální velikost 1.8 Zakázané varianty 2. Typografie

Více

Grafický manuál značky ELI Beamlines

Grafický manuál značky ELI Beamlines Grafický manuál značky ELI Beamlines Obsah Úvod....4 Základní barevná verze loga....6 Černobílá verze loga...8 Zakázané tvarové a barevné varianty loga.... 10 Konstrukce a ochranná zóna loga... 12 Minimální

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU ROP STŘEDNÍ ČECHY

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU ROP STŘEDNÍ ČECHY MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU ROP STŘEDNÍ ČECHY obsah 01 jednotný vizuální styl ROP Střední Čechy 02 značka, barevnost, písmo 02.01 grafický symbol 02.02 značka základní varianta plnobarevná 02.03 značka proporční

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

Stručný grafický manuál

Stručný grafický manuál Stručný grafický manuál Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. verze 1/2010 zpracoval: Úvod Grafický manuál Grafický manuál Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. je základním návodem

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 2 ÚVOD PŘEDSTAVENÍ JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Tento manuál definuje použití loga spolku KOUS z.s. Cílem manuálu je zajistit jednotnou a estetickou formu prezentace spolku. Tento materiál obsahuje pravidla,

Více

corporate design manual

corporate design manual corporate design manual obsah úvod 3 logotyp 4 základní logotyp 4 jednobarevné varianty logotypu 4 konstrukce základního logotypu 5 minimální velikost logotypu 5 ochranný prostor logotypu 6 zakázané varianty

Více

VĚSTNÍK MĚSTA A MĚSTSKÉHO ÚŘADU ŘÍČANY

VĚSTNÍK MĚSTA A MĚSTSKÉHO ÚŘADU ŘÍČANY Věstník města a MěÚ Říčany vychází měsíčně v nákladu 6.00 kusů a je doručovaný zdarma do poštovních schránek v Říčanech, Pacově, Strašíně, Kuří, Jažlovicích a Voděrádkách. Vydavatel: Mediální a komunikační

Více

CID. & packaging. etc. Stani Rohan 1012-744 Proudfoot Lane London Ontario N6H 5H8 519-473-5527 cell 519-851-9951 stani@mydesign4u.

CID. & packaging. etc. Stani Rohan 1012-744 Proudfoot Lane London Ontario N6H 5H8 519-473-5527 cell 519-851-9951 stani@mydesign4u. CID & packaging etc. just what you need Stani Rohan 1012-744 Proudfoot Lane London Ontario N6H 5H8 519-473-5527 cell 519-851-9951 stani@mydesign4u.ca 2 3 ochranná zóna Ochranná zóna logu pomáhá neztratit

Více

Logomanuál TRUTNOV MĚSTO SPORTU

Logomanuál TRUTNOV MĚSTO SPORTU Logomanuál TRUTNOV MĚSTO SPORTU OBSAH 1 ZNAČKA 1.01 Základní barevné provedení 1.02 Černobílé a polotónové provedení 1.03 Negativní provedení 1.04 Grafická definice 1.05 Ochranná zóna 1.06 Grafické výzdobné

Více

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Grafický manuál ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Používání znaku a vlajky města Zábřeh upravuje Obecně závazná vyhláška města Zábřehč. 3/2005 o znaku a vlajce města Zábřeh a jejich užívání. Znak města bude používán

Více

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2 obsah 1 značka a firemní písmo 1.1 značka společnosti 1.2 verze užití značky 1.3 značka na podkladové ploše 1.4 ochranná zóna značky 1.5 rozměrová řada značky 1.6 zakázané varianty značky 1.7 firemní písmo

Více

design manuál e21 energy21

design manuál e21 energy21 design manuál e21 energy21 obsah 1. Úvod 7. doplňkové firemní písmo 2. vizitka energy21 8. vizitka e21 3. dopisní papír energy21 9. dopisní papír e21 4. obálka energy21 10. obálka e21 5. kartička s pozdravem

Více

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 2 / Hladká sazba. Petr Lobaz, 26. 2. 2009 PROČ MÁME TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA?

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 2 / Hladká sazba. Petr Lobaz, 26. 2. 2009 PROČ MÁME TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA? DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 2 / Hladká sazba Petr Lobaz, 26. 2. 2009 Typografie umění neviditelnosti PROČ MÁME TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA? zlepšení čitelnosti štábní kultura, lepší spolupráce

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu Praha - Evropské hlavní město sportu 2016

Manuál jednotného vizuálního stylu Praha - Evropské hlavní město sportu 2016 Manuál jednotného vizuálního stylu Praha - Evropské hlavní město sportu 2016 část 1 základní varianta značky monochromatická varianta černobílá pozitivní černobílá negativní Pravidla užití značky Evropského

Více

Grafický manuál příjemci

Grafický manuál příjemci 2015 Grafický manuál příjemci 1 ÚVOD Grafický manuál je nedílnou součástí jednotného vizuálního stylu (corporate identity) každé instituce nebo produktu. Tento manuál slouží jako základní informační zdroj

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OBSAH 1 2 3 4 LOGOTYP 1 1 Základní barevné provedení 1 2 Základní barevné provedení na černém pozadí 1 3 Jednobarevné nebo černobílé provedení 1 4 Použití logotypu na

Více

VĚSTNÍK MĚSTA A MĚSTSKÉHO ÚŘADU ŘÍČANY

VĚSTNÍK MĚSTA A MĚSTSKÉHO ÚŘADU ŘÍČANY ceník 2015 1/6 Věstník města a MěÚ Říčany vychází měsíčně v nákladu 6.700 kusů a je doručovaný zdarma do poštovních schránek v Říčanech, Pacově, Strašíně, Kuří, Jažlovicích a Voděrádkách. Vydavatel: Mediální

Více

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Obsah Základní varianta loga 3 Verze loga pro menší velikosti 4 Inverzní verze loga 5 Inverzní verze loga pro menší velikosti 6 Ochranný prostor

Více

OBSAH. Hlavní a doplňkové barvy společnosti 13 Dodatečné barvy tematických okruhů 14

OBSAH. Hlavní a doplňkové barvy společnosti 13 Dodatečné barvy tematických okruhů 14 GRAFICKÝ MANUÁL 2017 OBSAH Historie 5 Nová podoba loga 6 Základní logo Plnobarevná varianta 7 Černobílá a inverzní varianta 8 Jednobarevná varianta 9 Samostatný symbol Barevná a černobílá varianta 10

Více

Logomanuál. pravidla používání značky

Logomanuál. pravidla používání značky pravidla používání značky Obsah Grafická podoba značky Trinity............... 3 Základní tvarová a barevná varianta značky........ 4 Jednobarevná pozitivní a negativní varianta značky.. 5 Vícebarevná negativní

Více

manuál grafického stylu společnosti ASEKOL

manuál grafického stylu společnosti ASEKOL manuál grafického stylu společnosti ASEKOL 0. manuál grafického stylu společnosti ASEKOL Jednotný grafický styl je stručným a viditelným vyjádřením filozofie a marketingového konceptu společnosti. Pravidla

Více

Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk

Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk» Manuál vizuální identity SVČ a ZpDVPP Doris Šumperk ÚVODEM» ÚVODEM Školní rok 2012/2013 je rokem změn v zájmovém

Více

Komplexní vizuální styl města Šumperka

Komplexní vizuální styl města Šumperka Komplexní vizuální styl města Šumperka Úvodní slovo Vážení a milí přátelé! Již jsem napsal mnoho úvodních slov k mnoha publikacím, brožurám a programům různých akcí. Za tím tiskem se ale vždy skrývali

Více

LOGOMANUÁL. Husův rok 2015

LOGOMANUÁL. Husův rok 2015 LOGOMANUÁL Husův rok 2015 LOGOMANUÁL Husův rok 2015 OBSAH 01 LOGOTYP BAREVNÝ POZITIV NA SVĚTLÉM POZADÍ 4 02 LOGOTYP JEDNOBAREVNÝ POZITIV NA SVĚTLÉM POZADÍ 5 03 LOGOTYP BAREVNÝ POZITIV NA ZLATÉM POZADÍ

Více

Grafický manuál značky a vizuálního stylu

Grafický manuál značky a vizuálního stylu Grafický manuál značky a vizuálního stylu Úvod Tento grafický manuál definuje doplňkovou marketingovou značku (dále point ) používanou v komunikačních výstupech podporujících oblast cestovního ruchu na

Více

Jednotná identita Grafický manuál. Verze 2, 09/2009

Jednotná identita Grafický manuál. Verze 2, 09/2009 Jednotná identita Grafický manuál Verze 2, 09/2009 OBSAH Úvod............................... 1 Logotyp základní varianta................ 2 Logotyp doplňková varianta............... 3 Logotyp ochranná zóna,

Více

Grafický manuál Pivovarský dvůr. Pivovarský dvůr a odvozené značky

Grafický manuál Pivovarský dvůr. Pivovarský dvůr a odvozené značky Grafický manuál Grafický manuál a odvozené značky 1 Úvod Purkmistr Plzeň se nachází v památkové rezervaci selské architektury. Komplex zahrnuje pivnici s pivovarem, který produkuje několik druhů kvalitních

Více

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 12 / Tisk Petr Lobaz, 9. 5. 2007 Tisková zakázka definice požadavků poptávka objednávka příprava podkladů předtisková příprava imprimatur tisk dokončovací

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY ZÁKLADNÍ VARIANTA Aplikace na bílé a ostatní světlé podklady. INVERZNÍ VARIANTA Inverzní varianta je určená pro použití na tmavém pozadí, při zachování dostatečného kontrastu mezi

Více

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 4 / Konstrukce dokumentu

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 4 / Konstrukce dokumentu DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 4 / Konstrukce dokumentu Petr Lobaz, 5. 3. 2008 Konstrukce dokumentu určení účelu tiskoviny kdo ji bude číst, kolikrát ji bude číst, kde ji bude číst určení

Více

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Petr Lobaz,

DTP1. (příprava textu pomocí počítače) Petr Lobaz, DTP1 (příprava textu pomocí počítače) Kapitola 4 / Konstrukce dokumentu Petr Lobaz, 12. 3. 2009 Konstrukce dokumentu určení účelu tiskoviny kdo ji bude číst, kolikrát ji bude číst, kde ji bude číst určení

Více

Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Manuál firemní identity - část první LOGOMANUÁL

Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Manuál firemní identity - část první LOGOMANUÁL Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě Manuál firemní identity - část první LOGOMANUÁL LOGOMANUÁL - OBSAH Obsah 01 O logotypu 02 Logotyp L01A 03 Logotyp L01B 04 Logotyp L01C 05 Logotyp L02A 06 Logotyp L02B

Více

jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz

jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz LOGO manuál jednotného vizuálního stylu TIMO s. r. o., Drahobejlova 27, Praha 9, 190 00, IČO: 45276773, DIČ: CZ45276773, www.timo.cz Obsah 03 Symbolika značky 04 Barevné pozitivní provedení značky 05 Barevené

Více

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL ( základní verze ( Značka EDA Značka EDA je základním prvkem jednotného grafického stylu společnosti. Její jednotlivé prvky a jejich barevnost popisují zaměření a hlavní činnost

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Město Třeboň Manuál jednotného vizuálního stylu Předpokladem efektivní moderní prezentace města je jednotný vizuální styl komunikace, jehož základem je značka (logo). Zavedení a dodržování vizuálního

Více

Grafický manuál značky. Masarykova demokratická akademie

Grafický manuál značky. Masarykova demokratická akademie Grafický manuál značky Masarykova demokratická akademie 1.00 Úvodní text Úvod Masarykova demokratická akademie se rozhodla změnit logo používané od poloviny devadesátých let minulého století a v dnešní

Více

corporate design manual

corporate design manual corporate design manual obsah úvod 3 logotyp 4 základní logotyp 4 jednobarevné varianty logotypu 4 konstrukce základního logotypu 5 minimální velikost logotypu 5 ochranný prostor logotypu 6 zakázané varianty

Více

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO Založení Technologického inovačního centra je společným projektem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínského kraje. Společnost je zakládána dvěma subjekty, které mají v regionu významné postavení a při

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu Jihomoravského kraje

Manuál jednotného vizuálního stylu Jihomoravského kraje Manuál jednotného vizuálního stylu Jihomoravského kraje Obsah 01 Logo, Logotyp 06 Tištěné materiály 02 03 04 05 01 Logo Jihomoravského kraje 02 Logo v základním barevném provedení 03 Logo v základním černobílém

Více

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU ZÁSADY POUŽITÍ GRAFICKÉHO MANUÁLU Tento grafický manuál definuje značku ODM2017 VIII. Hry olympiády dětí a mládeže v Jihomoravském kraji a slouží jako zdroj

Více

Logomanuál. Obsah. Logomanuál

Logomanuál. Obsah. Logomanuál Obsah Logomanuál Logomanuál 3 Základní varianta logotypu definice 5 Logotypy dceřinných společností 7 Značka BW 9 Schéma logotypu 11 Barevnost logotypu 13 Ochranná zóna logotypu 15 Rozměrová řada 17 Barevná

Více

Jednotný vizuální styl Biologického centra

Jednotný vizuální styl Biologického centra Jednotný vizuální styl Biologického centra AV ČR, v. v. i. Manuál jednotného vizuálního stylu Biologického centra AV ČR, v. v. i. Biologické centrum AV ČR, v. v. i., 2013 design Tomáš Halama, 2013 V případě

Více

01 xxxxx. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana

01 xxxxx. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana 01 xxxxx Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana 2 Úvod Obsah a tiráž 1 Obsah a tiráž 3 1.1 Obsah 1 Úvod 1.1 Obsah... 3 1.2 Tiráž... 3 1.3 Autoři... 3 2 Logotyp

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV Tento grafický manuál specifikuje a vymezuje použití základních prvků vizuální komunikace pro dodržení jednoty vizuální prezentace NEON TV. X Y LOGO NEON TV -

Více

Grafický manuál. Verze 1.0

Grafický manuál. Verze 1.0 Grafický manuál Verze 1.0 Tento grafický manuál vytvořený pro Sdružení obcí Toulovcovy Maštale si klade za cíl definovat a sjednocovat základní principy vizuálního stylu tohoto sdružení. Základním prvkem

Více

Zkrácený manuál značky

Zkrácený manuál značky Zkrácený manuál značky Značka Město Plzeň Obecné a tematické značky (A-B) 1/5 Základní provedení A Obecné značky Značku tvoří graficky čistý tvar směrové šipky (vždy orientované pouze na západ) s nápisem

Více

Obsah. 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu. 2. Barevnost logotypu. 3. Typografie. 4. Použítí značky. 5. Aplikace loga

Obsah. 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu. 2. Barevnost logotypu. 3. Typografie. 4. Použítí značky. 5. Aplikace loga Grafický manuál Obsah 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu 1.1. Varianty loga - barevné 1.2. Varianty loga - černobílé 2. Barevnost logotypu 3. Typografie 4. Použítí značky 4.1. Stavba logotypu

Více

Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s.

Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s. Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s. Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s. OBSAH 1.0 Informace o společnosti Představení společnosti 1.1 Jednotný vizuální styl 1.2

Více

LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ

LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ LOGO MANUÁL STŘEDNÍ MORAVA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ Úvod Destination identity turistického regionu Střední Morava Logo turistického regionu Střední Morava vychází z dlouhodobých

Více

OBSAH. A. sekce logo řešení loga

OBSAH. A. sekce logo řešení loga manuál vizuální identity EQUAL sekce A obsah OBSAH A. sekce logo řešení loga B. sekce kancelářské materiály vizitky komplimentky dopisní papír první strana dokumentu blok obálky C5, C6 a DL desky A4 česká

Více

Manuál vizuální komunikace

Manuál vizuální komunikace Manuál vizuální komunikace Obsah Logotyp...2 Základní, plnobarevná varianta loga...3 Pozitivní a negativní barevná varianta loga...4 Pozitivní a negativní černobílá varianta loga...5 Polotónová černobílá

Více

PRAVIDLA REPRODUKCE GRAFICKÝCH SYMBOLŮ PŘEDMLUVA

PRAVIDLA REPRODUKCE GRAFICKÝCH SYMBOLŮ PŘEDMLUVA Spojením grafického symbolu Evropské unie a textové části označující jeden z jejích dílčích operačních programů vzniká grafický symbol, jenž má být podle platných směrnic aplikován vždy v souvislosti s

Více

Logomanuál značky OldanyGroup

Logomanuál značky OldanyGroup Logomanuál značky OldanyGroup Obsah Úvod Základní varianta značky Základní varianta značky s dovětkem Doplňková varianta značky Doplňková varianta značky s dovětkem Inverzní verze značky Ochranný prostor

Více

Corporate Design. manuál pro grafický design a vizuální komunikaci společností skupiny MPOWER. MPOWER, a. s. MPOWER Engineering, a. s.

Corporate Design. manuál pro grafický design a vizuální komunikaci společností skupiny MPOWER. MPOWER, a. s. MPOWER Engineering, a. s. M, a. s. M Engineering, a. s. M SLOVAKIA, a. s. echnology Center, s.r.o. OOO M MOSKVA Corporate Design manuál pro grafický design a vizuální komunikaci společností skupiny M 1.8.2009 úvod základní komunikace

Více

V. Dům přírody GRAFICKÝ MANUÁL AGENTURY OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY

V. Dům přírody GRAFICKÝ MANUÁL AGENTURY OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY V. Dům přírody GRAFICKÝ MANUÁL AGENTURY OCHRANY PŘÍRODY A KRAJINY ČESKÉ REPUBLIKY DŮM PŘÍRODy Tato část manuálu AOPK ČR vymezuje pravidla pro používání základních jednotících prvků tzv. Domů přírody, tj.

Více