0 nosaté čarodějnici. aneb Jarní čarování na Jungmannce Akce patronátních tříd

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "0 nosaté čarodějnici. aneb Jarní čarování na Jungmannce 22. 4. 30. 4. 2013. Akce patronátních tříd"

Transkript

1 0 nsaté čardějnici aneb Jarní čarvání na Jungmannce Akce patrnátních tříd Přípravná třída 6. rčník 1. a 3. třída 7. A, 7. B 2. třída 8. A 4. a 5. třída 9. A, 9. B 8. B realizátr akce Bližší infrmace prjektvém týdnu u Radmily Bartizalvé (realizátr prjektu)

2 PONDĚLÍ 22. DUBNA 1. DEN Milé děti, v průběhu dpledne se pdívejte na první část phádky O nsaté čardějnici (neb na celu phádku) využijte IAT. O nsaté čardějnici (1984) Čardějka, která se mezitím bjevila u vás ve třídě, vás prsí, jestli byste se nechtěly stát jejími kamarády, prtže by chtěla mít také nějaké kamarády z naší škly, prtže pr čardějnice žádná škla není. Přemýšlejte, jaké t je, když někd nemá žádné kamarády, c je t kamarádství (bez kamarádů je nám smutn, nemáme si s kým hrát, d kh si půjčvat hračky neb šklní ptřeby, d kh pisvat dmácí úkl, s kým chdit na chdbu a třeba psluchat hudbu, ). Představte si, jak takvá čardějnice vypadá, jak byste mhly čardějnici namalvat neb z čeh ji vyrbit - najděte vhdný materiál na výrbu čardějnice a připravte si vše ptřebné na druhý den, kdy budete čardku vyrábět - ramínk na šaty (dřevěné neb kvvé čistírna), stará trička, tepláky neb třeba punčcháče, zástěry, šátky, chemln, vlny, barvy, nvinvý a barevný papír, kartn, - některé věci si budu muset děti přinést z dmu neb najít v dílně ve 2. patře škly.

3 ÚTERÝ 23. DUBNA 2. DEN Dnes vás čeká s patrnátní třídu výrba vlastní čardějnice (může jich být i něklik) - malujte na stará trika, vyrábějte z kartnu, kašírujte neb třeba jenm vymalvávejte malvánky. Hdně radsti při tvření!!!

4 STŘEDA 24. DUBNA 3. DEN Vymyslete jmén pr svji čardějnici: záleží na vaší fantazii; jmén připevněte na děv neb napište na malvánku k čardějnici, přemýšlejte, jaká čardějnice může být, napište (s tím vám pmhu starší kamarádi), c všechn čardějky umí - létat na kštěti, kuzlit, dpvěď, na papíře, vystavte na chdbě před třídu, c t znamená, že umí kuzlit, vysvětli t kamarádům. Některé třídy budu ještě dknčvat výrbu čardky!!!

5 ČTVRTEK 25. DUBNA 4. DEN Dnes máte za úkl vyrbit chýši (dmeček) pr čardějnici: pužijte dnesené velké kartónvé krabice neb pužijte kartóny z dílny; pmalujte je barvami, plepte textilem neb barevným papírem a dtvřte třeba přírdninami nasbíranými venku, zhdnťte své díl pbavte se tm, jestli se tam bude čardějnici líbit, c jí tam ještě schází, c by ještě k živtu v chýši ptřebvala (d dmečku dejte vyrbte - třeba židličku neb hupací křesl, stůl, nádbí, vymdelujeme jídl neb jí bydlí vyzdbte brázky ), Nsatá čardějnice, teď už má jmén, se nastěhuje d dmečku, ale je jí tam smutn, běžte se s ní tedy pdívat na kamarády a jejich čardějničku(y) d dalších tříd.

6 PÁTEK 26. DUBNA 5. DEN Čardějnice vám děkuje za čardějný dmeček, ale chtěla by tam mít ještě nějaké pavučinky s pavuky, černéh kcura, netpýry, hada, rpuchu neb nějaké plivníky a prsí vás, milé děti, jestli byste jí tt přání pmhly splnit, prtže na ještě neumí tak dbře čarvat, aby si vše sama vyčarvala. Všechny vyrbené věci umístěte d dmečku a kl čardějnéh dmečku ve své třídě.

7 PONDĚLÍ 29. DUBNA 6. DEN Nsatá čardějnice vás, milé děti, psílá na bylinky, aby mhla vařit čardějné lektvary - děti nsí z klí škly různé rstlinky, které jak vaří" a vymýšlejí názvy kuzelných čajů a kuzelných účinků (čaj na dbru náladu, čaj prti zlbení, čaj na pětky, čaj prti pznámkám, čaj na spaní, čaj na lenst ). Některé lektvary a jejich názvy sepište a pět vystavte na chdbě. Děti si mhu uvařit pravdvý čaj z bylinek, např. z kpřivy bylina mládí, jara, živta; meduňky medvá bylina štěstí neb třeba máty. Ptm si splečně prhlíží brázky rstlin a rzdělí si je na léčivé a jedvaté. Nsatá čardějnice vám, děti, psílá své nvé kšťátk a vybízí vás, abyste si také takvé vyrbily. výrba kšťat a sepsání něklika bdů na využití kštěte zapisují patrnátní třídy supis vystavte na chdbě před třídu, příprava šklní zahrady na slavnst: vytvření čardějné lékárny - brázky bylinek, hrnků na čaje 8. B příprava stanvišť každá třída si vytvří své vlastní stanviště pdle zadanéh úklu, příprava a zhtvení kstýmů z dnesených děvů.

8 ÚTERÝ 30. DUBNA - 7. DEN Čardějnický rej dpledne šklní hřiště seznamvání čardějnic splečný průvd klečk klem hřiště nižší rčníky s patrnátní třídu př. a 6. tř. atd. fcení se v arbretu (p třídách - s patrnátní třídu př. a 6. tř. atd.) připraví, vyzdbí 8. B (RŽ) hd pařátem (plechvky) zajišťuje 6. rčník zkuška kšťat let na kštěti (slalm) 7. A skky v pytlích 7. B hd kštětem na cíl 8. A zamtaní hadi (rzmtávání švihadel ) 8. B chutnávka lektvarů (Žabinec ) 9. A chutnávka slizu ve sklenicích (želé bnbny) 9. B A MOŽNÁ JEŠTĚ VÍCE čardějnice (zástupce RŽ) všechny děti dmění malvánku a vydá jim diplm abslvvání jarníh čarvání

9 PO kresba, malba nejkrásnější zážitek z prjektvéh týdne některé brázky uveřejníme ve šklním časpisu, statní vystavíme ve škle, tvrba článku d šklníh časpisu (využití ftgrafií z akce), výstava všech výtvrů v celé budvě naší škly neb v bývalé cvičebně v přízemí škly (přístupn rdičům).

10 PO ÚKOLY PRO STARŠÍ ROČNÍKY: O nsaté čardějnici 1. Typ phádky 2. Rk vzniku 3. Spisvatel, který phádku napsal 4. Herci 5. Režie 6. Hlavní pstavy 7. Ppiš hlavní pstavy 8. Napiš názvy písniček z phádky 9. Vypiš všechny phádkvé bytsti 10. Napiš, čem phádka byla (děj phádky) ODPOVĚDI: Typ: Filmvé phádky Rk vzniku: 1984 Spisvatel: Wilhelm Hauff Herci: Martin Strpnický, Karel Augusta, Stella Zázvrkvá, Ondřej Havelka, Režie: Jiřina Pkrná - Makszvá Hlavní pstavy: Nsatá čardějnice žije v čardějném dmě s rarášky a Emilku, pětihlavu saní. Dům je pravdu zvláštní, jelikž zde čas plyne velmi rychle. Jednu se čardějnice setká s Jakubem, který se jí vysměje d tváře. Čardějnice je chytrá, hdná a spravedlivá, a tak Jakubvi na nějaký čas vykuzlí bří ns a uši, aby se naučil žít jak slušný a pracvitý mladík.

11 Jakub je mladý a krásný, ale k práci se mc nežene. Když se na trhu vysměje nsaté čardějnici za její vzhled, prmění h na plátku k nepznání přičaruje mu bří ns a uši. Jakub žádá, aby mu navrátila jeh pdbu, ale čardějnice praví, že záleží puze na něm, zda bude pět krásný. PÍSNIČKY: O nsaté čardějnici - Živt je jak křesl hupací... Písničku nám zazpívá samtná Nsatá čardějnice. O nsaté čardějnici - Není snadná věc upéct lívanec... Není snadná věc upéct lívanec. T ví i nsatý mládenec Jakub. O nsaté čardějnici - Špetku muky V phádce O nsaté čardějnici se d vaření pustí plivníci.... Děj phádky O nsaté čardějnici Mládenec Jakub žije se svjí matku, která prdává na trhu zeleninu. Synáčkvi je však práce cizí, dma se jenm válí a všem říká, jak je krásný. Jednu ke stánku zelinářky djde nsatá čardějnice. Matka Jakuba pprsí, aby pmhl ženě s kurkami, které si u ní kupila. A tak se Jakub dstane d čardějnéh dmu. Čardějnice mu za jeh psměchy a neslušné chvání vykuzlí šklivý

12 ns a brvské uši. Jakub rychle dchází zpět ke krámku, ale matka tam už není. Uplynul ttiž celý rk během krátké chvíle strávené u čardějnice. Jakub byl líný a tak mu čardějnice přičarvala velký ns a uši Jakub se za ní ihned vrací, aby mu vrátila jeh krásnu tvář. Ona ale nemůže, jelikž záleží puze na mladíkvi, zda v té pdbě zůstane napřád. A tak Jakub žije v čardějném dmě, prtže se stydí za svůj vzhled. Vaří zde raráškům a Emilce, pětihlavé sani. Čardějnice se pět vydává na trh. Omylem tam prmění namyšlenu dívku v husu, kteru si rychle vezme jedna lakmá zelinářka. Prtže čardějnice má výčitky, pprsí Jakuba, aby se pr husu vydal. Zelinářka však zvíře prdala na zámek, a tak se Jakub dstává d zámecké kuchyně jak kuchtík.

13 Jakub měl za úkl zachránit dívku prměněnu v husu Jednu k nedělnímu bědu má připravit pečenu husu (prměněná dívka), ale Jakub ji vytvří z marcipánu, aby tu živu nemusel zabít. Pán je rzhřčen, ale když vidí, jak mc Jakubvi záleží na zvířeti, chce si z něh udělat srandu. Nežádá peníze, které mu Jakub nabízí, ale husa bude jeh, když si ji vezme za ženu. Jakub suhlasí. A tak svatební průvd prchází trhem. Zde se Jakub setká se svjí matku, která se vrací ze světa, kde p celu dbu hledala svéh syna. Jakub se v tu chvíli změní zpět v pěknéh mladíka a z husy se prmění krásná dívka. A naknec přichází čardějnice s Emilku a phádka knčí šťastně. Zdrje: 1) 2) BUREŠOVÁ,. Jarní čarvání - Slet čardějnic. Metdický prtál: Články [nline] , [cit ]. Dstupný z WWW: < CARODEJNIC.html>. ISSN ) 1.Predsklni_vzdelavani/U%C5%BE_za%C5%A5ukal_jar/%C4%8Car d%c4%9bjnice

PŘÍPRAVA, ORGANIZACE A REALIZACE PROJEKTU

PŘÍPRAVA, ORGANIZACE A REALIZACE PROJEKTU PŘÍPRAVA, ORGANIZACE A REALIZACE PROJEKTU Příprava a realizace barevných dnů je rzdělena d všech tříd v MŠ. Každá třída připravuje jeden barevný den. Děti se střídají v jedntlivých třídách a každý den

Více

Tvorba elektronického herbáře

Tvorba elektronického herbáře Průvdní list kurzu Vzdělávání ICT metdiků - Gymnázium Cheb Tvrba elektrnickéh herbáře Autr kurzu: Mgr. Mirslava Vaicvá Vyučvací předmět: Bilgie a infrmatika Rčník: Kvarta smiletéh studia gymnázia, ppř.

Více

Program ŠVP pro MŠ - Záchrana Lesní říše

Program ŠVP pro MŠ - Záchrana Lesní říše Prgram ŠVP pr MŠ - Záchrana Lesní říše Datum: 6. 10. 5. 2019 Pčet dětí: 12 Škla: MŠ Rsice Míst: Penzin Selský dvůr Daňkvice Pčet animátrů: 2 Envirnmentálně zalžený prgram pr předšklní děti. Celý prgram

Více

realizaceprojektuna2.stupnizšamšlišov spolupráci s MÚ Lišov škola zahájila již v únoru 2010 (záměr vytvořit jeden bod naučné stezky a propojit jej se

realizaceprojektuna2.stupnizšamšlišov spolupráci s MÚ Lišov škola zahájila již v únoru 2010 (záměr vytvořit jeden bod naučné stezky a propojit jej se realizaceprjektuna2.stupnizšamšlišv splupráci s MÚ Lišv škla zahájila již v únru 2010 (záměr vytvřit jeden bd naučné stezky a prpjit jej se sítí turistických tras) d tvrby naučné stezky si slibujeme: prbuzení

Více

Analýza hlásky V, čtení slabik a slov, slabiky krátké a dlouhé, skládání slov, popis zvířete

Analýza hlásky V, čtení slabik a slov, slabiky krátké a dlouhé, skládání slov, popis zvířete Předmět: Název práce: Hdinvá dtace: Vzdělávací cíl: Výchvný cíl: Mezipředmět. vztahy: Pznámka: Český jazyk v 1.rčníku ZŠ Veverka 2 vyučvací hdiny Analýza hlásky V, čtení slabik a slv, slabiky krátké a

Více

Proč vlastně pečivo jíst

Proč vlastně pečivo jíst Pečiv a děti Napsal uživatel Jitka Ruskvá Že pr svůj živt ptřebujeme energii, t je hlý fakt, stejně jak t, že tut energii získáváme z živin prstřednictvím jídla. Nejrychleji využitelným zdrjem energie

Více

METODIKA DÍLNY. 04 Stavebnictví

METODIKA DÍLNY. 04 Stavebnictví METODIKA DÍLNY Výukvý prgram: Dílna 04 Stavebnictví Stavba z přírdních materiálů Délka dílny: 2-3 hd Věk dětí: 6.-9. třída ZŠ, SŠ Autrka: Mgr. Eliška Hlízvá Stručná antace: Tat dílna je věnvána praktické

Více

Přílohy Seznam příloh:

Přílohy Seznam příloh: Přílhy Seznam přílh: Přílha č. 1 Přílha č. 2 11 Přílha č. 12 Orientační diagnstický test (MMSE) ftgrafie dtazník 1 Přílha č. 1: Mini Mental State Examinatin- MMSE (http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychlgie/mmse.htm,

Více

Páteční waldorfský list

Páteční waldorfský list Páteční waldrfský list Rčník 11. 14. 4. 2017, Brn 32. čísl KALENDÁŘ AKCÍ datum Akce Čas míst DUBEN čt 20. 4. Vystupení dětí z 15h tělcvična škly LeGrand pá 21. 4. Měsíční slavnst pá ne 21.-23. 4. Přednáška

Více

p. uč. Alena Horklová p. uč. Jarmila Petrošová p. uč. Taťána Řehová p. uč. Ivana Tanušková p. řed. Libuše Klimundová p. uč.

p. uč. Alena Horklová p. uč. Jarmila Petrošová p. uč. Taťána Řehová p. uč. Ivana Tanušková p. řed. Libuše Klimundová p. uč. Vaše děti vzdělává 1. ddělení CIPÍSEK p. uč. Alena Hrklvá p. uč. Jarmila Petršvá 2. ddělení RÁKOSNÍČEK p. uč. Taťána Řehvá p. uč. Ivana Tanuškvá 3. ddělení KRTEČEK EK 4. ddělení KŘEMÍLEK p. uč. Jarmila

Více

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014 Krajský úřad Ústeckéh kraje Sutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014 Pdmínky sutěže Odbr SMT 20.11.2013 Pdmínky celkrajské mtivační sutěže na šklní rk 2013/2014 DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014

Více

V y d a v a t e l s t v í : P očítačová učebna ZŠ Nová Ves u Chotěboře 1 2 / 2 0 1 3

V y d a v a t e l s t v í : P očítačová učebna ZŠ Nová Ves u Chotěboře 1 2 / 2 0 1 3 V y d a v a t e l s t v í : P čítačvá učebna ZŠ Nvá Ves u Chtěbře 1 2 / 2 0 1 3 Nvinky ze škly NAŠE ŠKOLA Vzpmínky na výuku v kulturním dmě Naše škla se na knci šklníh rku 2012/2013 reknstruvala a my jsme

Více

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách.

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách. Vstup na trh práce Antace Mdul ppisuje přístupy, způsby a dvednsti ptřebné pr úspěšné hledání práce. Jeh sučástí jsu úkly k jedntlivým tématům a výběr adres pracvních serverů s nabídkami práce. Tip pr

Více

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ Místní akční plán Místní akční plán je suhrnný dkument zahrnující něklik částí. Obsahuje analyticku část (zejména metaanalýza stávajících dkumentů, analýza vyvlaná plánváním specifických témat, zjišťvání

Více

VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, příspěvková organizace Ruská 355/7, Mariánské Lázně

VÍTEJTE!!! Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně, příspěvková organizace Ruská 355/7, Mariánské Lázně VÍTEJTE!!! Gymnázium a bchdní akademie Mariánské Lázně, příspěvkvá rganizace Ruská 355/7, 353 01 Mariánské Lázně Vedení škly Ředitel škly Mgr. Milslav Pelc ZŘ Mgr. Klára Tesařvá - rzvrh (suplvání) - dálkvý

Více

Rekuperace rodinného domu v Přestavlkách

Rekuperace rodinného domu v Přestavlkách Rekuperace rdinnéh dmu v Přestavlkách Pjem: Rekuperace, nebli zpětné získávání tepla je děj, při němž se přiváděný vzduch d budvy předehřívá teplým dpadním vzduchem. Teplý vzduch není tedy bez užitku dveden

Více

Pravidla programu SmartUp

Pravidla programu SmartUp Pravidla prgramu SmartUp Pr kh je prgram SmartUp? Pr všechny ve věku 15 26 let včetně. Rzhdující je datum uknčení přijímání přihlášek dané výzvy. K tmut datu musí být všem členům týmu minimálně 15 a maximálně

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

Pravidla on-line výběrových řízení ENTERaukce.net

Pravidla on-line výběrových řízení ENTERaukce.net Pravidla n-line výběrvých řízení ENTERaukce.net (dále jen pravidla) I. Účel pravidel: Účelem těcht pravidel je pdrbně stanvit průběh realizace n-line výběrvých řízení ENTERaukce.net v elektrnické aukční

Více

chtít a pak už nebudeš moci. Jan Werich

chtít a pak už nebudeš moci. Jan Werich 1 9/2012 Neříkej, že nemůžeš, když nechceš. Prtže přijdu velmi brzy dny, kdy t bude dalek hrší. Budeš pr změnu Alfa Sftware, s.r.. tel.: 376 709 890 www.alfasftware.cz Pražská 22 fax: 376 709 889 e-mail:

Více

Kde jsem se tu vzal? 1. třída Zajíčci Projekt:

Kde jsem se tu vzal? 1. třída Zajíčci Projekt: 1. třída Zajíčci Prjekt: Kde jsem se tu vzal? Šklní vzdělávací prgram: Rk v přírdě Integrvaný blk: Kd jsem a kde žiji Téma: Kde jsem se tu vzal. Pedaggický záměr: Seznámit děti se vznikem a vývjem člvěka,

Více

Co patří do jaké nádoby a jak třídit???

Co patří do jaké nádoby a jak třídit??? C patří d jaké nádby a jak třídit??? SMĚSNÝ KOMUNÁLNÍ ODPAD je pdle legislativy veškerý dpad vznikající při činnsti fyzických sb (dmácnstí), na území bce. Kmunální dpad zahrnuje: tuhý kmunální dpad, dmvní

Více

"Jdeme správně?", č. CZ /0.0/0.0/15_023/

Jdeme správně?, č. CZ /0.0/0.0/15_023/ "Jdeme správně?", č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_023/0001076. Dtazník pr rdiče a rdinné příslušníky uživatelů našich služeb, Cílem dtazníků je zjistit vaši spkjenst s pskytvanými službami, pjmenvat ptřeby a

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Šklní vzdělávací prgram pr šklní družinu 1. 9. 2009 Lada Keňvá ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Základní škla Jívvá, kres Olmuc, příspěvkvá rganizace Ředitelka škly: Mgr. Pavla Krátká Vychvatelka:

Více

65 51 H/01 Kuchař číšník. Téma "2012_SOP_ kuchař, číšník" samostatná odborná práce

65 51 H/01 Kuchař číšník. Téma 2012_SOP_ kuchař, číšník samostatná odborná práce 65 51 H/01 Kuchař číšník Téma "2012_SOP_ kuchař, číšník" samstatná dbrná práce 1. Zadání samstatné dbrné práce (SOP) Předlžené zadání je sučástí jedntnéh zadání závěrečných zkušek a jeh realizace je pvinná.

Více

Glóbus z balonku. Potřeby a pomucky

Glóbus z balonku. Potřeby a pomucky Glóbus z balnku Ptřeby a pmucky kulatý nafukvací balnek kusek prvázku či nitě spusta starých nvin hladká muka vda na lepidl hrnek na dměření survin miska na výrbu lepidla kastrůlek vařič lžíce na zamíchání

Více

MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 - 12 -

MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 - 12 - ČÍSLO ÚČTU A INTERNETOVÉ STRÁNKY FIRMY ADEVA, DODÁVAJÍCÍ OBĚDY NA DRUHÝ STUPEŇ, KAM JE TŘEBA ZASLAT MINIMÁLNĚ 200,- Kč, ABY SI DĚTI MOHLI NA PONDĚLÍ OBJEDNAT OBĚD: www.adeva.cz č. ú.:1243116379/0800 SVAČINY

Více

Pravidla programu SmartUp

Pravidla programu SmartUp Pravidla prgramu SmartUp Pr kh je prgram SmartUp? Pr všechny ve věku 15 26 let (včetně). Rzhdující je datum uknčení přijímání přihlášek dané výzvy. K tmut datu musí být všem členům týmu minimálně 15 a

Více

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem Krajský úřad Ústeckéh kraje Dtační prgram Dbrá střední škla v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizvaná Ústeckým krajem Pdmínky sutěže Dtační prgram Dbrá střední škla v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizvaná Ústeckým

Více

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL Testvání uživatelských rzhraní 2011 DeepBurner Free 1.9 Testvání uživatelskéh rzhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011 Daniel Mikeš Tmáš Pastýřík Ondřej Pánek Jiří Šebek Testvání uživatelských rzhraní

Více

Studentská Agora. - Proběhne 6 krajských kol debatní soutěže pod dozorem poroty.

Studentská Agora. - Proběhne 6 krajských kol debatní soutěže pod dozorem poroty. Studentská Agra Studentská Agra je škla kultivvané diskuze pr středšklské studenty. Jeh sučástí jsu šklení debatních dvednstí a studentská debatní sutěž. Prjekt se snaží zlepšit debatní prstředí v ČR a

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

VY_32_INOVACE_2A03 INTERNETOVÁ BEZPEČNOST

VY_32_INOVACE_2A03 INTERNETOVÁ BEZPEČNOST VY_32_INOVACE_2A03 INTERNETOVÁ BEZPEČNOST Cvičení 2: Internetvá bezpečnst Každý tým vytvří pmcí prgramu MS Wrd seznam alespň 10 rizik, která nám hrzí z internetu. Na závěr zpracujte suhrnný seznam za celu

Více

Nabídka DVPP pro období září - prosinec 2011

Nabídka DVPP pro období září - prosinec 2011 Prjekty: DVPP v Chebu Reg. č.: CZ.1.07/1.3.11/02.0008 DVPP v Sklvě Reg. č.: CZ.1.07/1.3.11/02.0006 DVPP v Karlvých Varech Reg. č.: CZ.1.07/1.3.11/02.0004 Nabídka DVPP pr bdbí září - prsinec 2011 Vážené

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL

PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah 1. ÚVOD DO HRY 3 1.1. Histrie hry 3 1.2. Pravidla hry 3 1.3. Pčítačvá verze hry 3 2. INSTALACE HRY 4 2.1. Instalace z disku CD-ROM 4 2.2. Instalace hry stažené z internetu

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pr základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škla a mateřská škla, Blížkvice, kr. Znjm příspěvkvá rganizace OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE.. 2 2. CHARAKTERISTIKA ŠD. 3 3. CHARAKTERISTIKA

Více

Jak používat formulář rezervace sálu na stránkách ZUŠ Rýmařov

Jak používat formulář rezervace sálu na stránkách ZUŠ Rýmařov Jak pužívat frmulář rezervace sálu na stránkách ZUŠ Rýmařv - Musíte mít jakékli zařízení, které se umí připjit k internetu pčítač, mbil, tablet - Otevřete si jakýkli prhlížeč internetu. - D adresníh řádku

Více

Model rostlinné buňky Kat. číslo 108.6381

Model rostlinné buňky Kat. číslo 108.6381 Návd k pužití Mdel rstlinné buňky Kat. čísl 108.6381 CONATEX DIDACTIC UČEBNÍ POMŮCKY s.r.. Velvarská 31 160 00 Praha 6 Email: cnatex@cnatex.cz http: www.cnatex.cz Návd k pužití Obsah Pznámky pr učitele

Více

Elektrická deska udržující teplo

Elektrická deska udržující teplo Elektrická deska udržující tepl 114.360 114.361 114.362 V1/1209 CZ 1. Obecné infrmace 134 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 134 1.2 Vysvětlivky symblů 134 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 135 1.4 Ochrana

Více

Nové lamy alpaky Tři lamy alpaky

Nové lamy alpaky Tři lamy alpaky Strana 1 / 2 Nvé lamy alpaky Tři lamy alpaky (Lama pacs) přicestvaly včera d naší z z farmy v Santiag de Chile. Splu s další alpaku, která dpsud patřila ke klekci zvířat na Dětské z, jsme je umístili d

Více

Příjem a hodnocení žádostí o podporu

Příjem a hodnocení žádostí o podporu Příjem a hdncení žádstí pdpru Seminář pr žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Ing. Barbra Pirtvá

Více

Projektový manuál: SME Instrument Brno

Projektový manuál: SME Instrument Brno Prjektvý manuál: SME Instrument Brn 1 Obsah 1. C je SME Instrument?... 3 1.1 Pslání prgramu... 3 1.2 Stručný ppis prgramu... 3 2. C je SME Instrument Brn?... 3 2.1 Prč vznikl SME Instrument Brn... 3 2.2

Více

5. Zobrazení stručné informace o právě běžícím programu. 6. Zobrazení podrobné informace o právě běžícím programu

5. Zobrazení stručné informace o právě běžícím programu. 6. Zobrazení podrobné informace o právě běžícím programu 1. Přepínání kanálů Psun na susední kanál Přímá vlba pmcí čísla kanálu Vlba výběrem z přehledu všech kanálu Kanál chráněný rdičvským zámkem 2. Vypnutí a zapnutí STB 3. NULTÝ kanál 4. Dialg "nejste právněn"

Více

AKS. Asociace komunitních služeb sekce bydlení Setkání v Praze v Eset Helpu v kavárně Dendrit dne 5.3.2015

AKS. Asociace komunitních služeb sekce bydlení Setkání v Praze v Eset Helpu v kavárně Dendrit dne 5.3.2015 AKS Asciace kmunitních služeb sekce bydlení Setkání v Praze v Eset Helpu v kavárně Dendrit dne 5.3.2015 Účastníci setkání: Bna - Jiřka Chalupská Fkus Vysčina Pelhřimv Jana Baginvá Fkus Vysčina Havl. Brd

Více

Silverline A135.009 V1/0612

Silverline A135.009 V1/0612 Silverline A135.009 V1/0612 CZ 1. Obecné infrmace 134 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 134 1.2 Vysvětlivky symblů 134 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 135 1.4 Ochrana autrských práv 135 1.5 Prhlášení

Více

Průmyslový areál Josefův Důl u Mladé Boleslavi

Průmyslový areál Josefův Důl u Mladé Boleslavi Pepa Develpment CZ, s.r.. Průmyslvý areál Jsefův Důl u Mladé Bleslavi výrbní a skladvací prstry, parkvání kamiónů, malvýrba O areálu Průmyslvý areál Jsefův Důl je bývalý výrbní areál pdniku TIBA, který

Více

ARTISTA NEWS No 1. Vše závisí na chlazení

ARTISTA NEWS No 1. Vše závisí na chlazení ARTISTA NEWS N 1. Vše závisí na chlazení Věda sama sbě: také přivelkých rzměrech skla pr fusing dsáhnut během chladicíhprcesujedntnutepltuuvnitř skleněnéplchy Téma chlazení je shledem na spékané skl stále

Více

Co JE, K ČEMU JE A JAK SE PRACUJE S GISEM

Co JE, K ČEMU JE A JAK SE PRACUJE S GISEM C je, k čemu je a jak se pracuje s GISem C JE, K ČEMU JE A JAK SE PRACUJE S GISEM Ve sdělvacích prstředcích se stále více mluví tm, že žijeme v "infrmačním věku JJ. Na infrmace se nahlíží jak na klíč k

Více

Leirin - Ozvěna Zkázy 2015. Magie NIČITEL. www.leirin.cz / info@leirin.cz

Leirin - Ozvěna Zkázy 2015. Magie NIČITEL. www.leirin.cz / info@leirin.cz Magie Magické dvednsti, které jsu níže vypsané, se mhu naučit všichni, kteří si zvlí cestu magie. Avšak rzdíl mezi studentem magické akademie a běžným kuzelníkem, který je tzv. samukem, je ten, že studenti

Více

Školní rok 2015 / 2016

Školní rok 2015 / 2016 P R A C O V N Í P L Á N (přílha 1 k ŠVP pr šklní rk 2015/2016) Šklní rk 2015 / 2016 Prjednán na pedaggické radě dne 28.8.2015.. I. Infrmace škle 1. Prvz mateřské škly: d 6.30 hd. d 16.00 hd. 2. Zřizvatel:

Více

Vítejte na 1. Výukovém setkání

Vítejte na 1. Výukovém setkání Vítejte na 1. Výukvém setkání Prgram 1. Část 1. Prjekt: Samstatný abslvent (Edita Janstvá, DiS.) 2. Klíčvá aktivita KA04 Průběh piltníh věřvání vzdělávacíh prgramu (Tmáš Varga) Vzdělávací Mduly v praxi

Více

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Stolany

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Stolany Dbrý den, vážení rdiče! Předkládáme vyhdncení Dtazníku spkjensti. Máme z výsledku dbrý pcit. Odpvědi, které nesplňvaly naše představy, jsme splečně knzultvali na lednvém setkání rdičů. A když byla vyská

Více

Výsledky dotazníkového šetření. Zpracovala: Martina Litschmannová

Výsledky dotazníkového šetření. Zpracovala: Martina Litschmannová Výsledky dtazníkvéh šetření Zpracvala: Martina Litschmannvá Matematika s radstí - výsledky dtazníkvéh šetření Matematika s radstí - testy a hry (nline dtazník byl dstupný na http://msr.vsb.cz/dtaznik )

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 ÚSTAVA ČR Prjekt: Invace bru Mechatrnik pr Zlínský kraj Registrační čísl: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Ústava je právní akt nejvyšší právní síly, upravující principy určitéh státu, základy rganizace veřejné

Více

Bohužel nejste jediní. Jak se v této džungli orientovat a jaké jsou možnosti při prodeji nemovitosti se dozvíte na následujících stránkách.

Bohužel nejste jediní. Jak se v této džungli orientovat a jaké jsou možnosti při prodeji nemovitosti se dozvíte na následujících stránkách. SITUACE NA MÍSTNÍM TRHU Na českém trhu panuje nedůvěra v realitní kanceláře a makléře. Spusta makléřů na trhu se chvá nepctivě. Většina realitních makléřů jsu špatní makléři. Dále dchází k bezdůvdnému

Více

Veřejná zakázka SUSEN generální dodávka staveb v areálu Řež. Dodatečná informace č. 1 k zadávacím podmínkám

Veřejná zakázka SUSEN generální dodávka staveb v areálu Řež. Dodatečná informace č. 1 k zadávacím podmínkám SUSEN generální ddávka staveb v areálu Řež Ddatečná infrmace č. 1 k zadávacím pdmínkám Č.j.:SUSEN/216937/DI/001 Zadavatel bdržel dne 18. 7. 2012 následující pžadavek na ddatečné infrmace k zadávacím pdmínkám:

Více

SWOT analýza k MAP vzdělávání v MČ Praha 20

SWOT analýza k MAP vzdělávání v MČ Praha 20 SWOT analýza k MAP vzdělávání v MČ Praha 20 Zpracval: PhDr. Tmáš Sukup, Ph.D. Datum: 6. 1. 2017 Metdlgie a zdrj dat Tat SWOT analýza shrnuje hlavní zjištění z následujících pdkladů: Demgrafická studie

Více

Páteční waldorfský list

Páteční waldorfský list Páteční waldrfský list Rčník 11. 5. 5. 2017, Brn 35. čísl KALENDÁŘ AKCÍ datum Akce Čas míst KVĚTEN st 10. 5. Celšklní třídní schůzka a Valná hrmada WA šklní jídelna 18h 9. 11. 5. Zápis d MŠ p 15. 5. Přednáška

Více

SEGMENT SPOTŘEBITEL. (úvěry pro FOO)

SEGMENT SPOTŘEBITEL. (úvěry pro FOO) SEGMENT SPOTŘEBITEL (úvěry pr FOO) I. Základní parametry AKCENTA sptřebitelských úvěrů (definvané záknem č. 145/2010 Sb., sptřebitelském úvěru a změně některých záknů) Výše úvěru : 300.000 Kč až 1.880.000

Více

Laboratorní práce č. 4: Zobrazování spojkou

Laboratorní práce č. 4: Zobrazování spojkou Přírdní vědy mderně a interaktivně FYZIKA 2. rčník šestiletéh studia Labratrní práce č. 4: Zbrazvání spjku ymnázium Přírdní vědy mderně a interaktivně FYZIKA 2. rčník šestiletéh studia ymnázium Test k

Více

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha - východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha - východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škla Úvaly, kres Praha - výchd nám. Arnšta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 816/2015 Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne: 31. 8. 2015 Šklská

Více

veselý sladké zabalená malý

veselý sladké zabalená malý Anotace Pracovní list k procvičení a upevnění znalostí učiva přídavná jména. Autor Marcela Zemanová Jazyk Čeština Očekávaný Správně určovat přídavná jména. výstup Speciální vzdělávací Lehké mentální postižení

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu Článek 1 Stanvy SKODAMOTOR Veterán Klubu Název, půsbnst, sídl a symbly 1. SKODAMOTOR Veterán Klub (SVK) je samstatným suverénním a dbrvlným bčanským sdružením zájemců v blasti histrie mtrismu, zalžené

Více

Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Doksy

Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Doksy Zápis ze schůze šklské rady 28. 04. 2016 Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Dksy Datum: 28. 04. 2016; 15:30 hd. Míst: ředitelna ZŠ Přítmni: Bc. Jana Strnkvá Pavlína Karešvá Mgr. Jindřiška

Více

Cvičení 7 - řešení. Vennovy diagramy

Cvičení 7 - řešení. Vennovy diagramy Cvičení 7 - řešení Vennvy diagramy B C A D F E G A: (x ) (x ) (x ) B: (x ) (x ) (x ) C: (x ) (x ) (x ) D: (x ) (x ) (x ) E: (x ) (x ) (x ) F: (x ) (x ) (x ) G: (x ) (x ) (x ) H: (x ) (x ) (x ) H stup:

Více

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech 16. výzva IROP Energetické úspry v bytvých dmech 21.1. 2016 Hradec Králvé Ing. Michaela Bržvá Centrum pr reginální rzvj České republiky Specifický cíl 2.5 Cíl: Snížit energeticku nárčnst bytvých dmů Bytvým

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brno 20. prosince 2012 *UOHSX004HI9Y* UOHSX004HI9Y USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S339/2012/VZ-21769/2012/523/Krk Brn 20. prsince 2012 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

Univerzita Karlova v Praze, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1

Univerzita Karlova v Praze, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1 Univerzita Karlva v Praze, KOLEJE A MENZY, Vršilská 1, Praha 1 č.j. 18/2013 Praha, dne 10. 1. 2013 SMĚRNICE č. 1/2013 O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŔEDKŮ, MYCÍCH, ČISTÍCÍCH A DEZINFEKĆNÍCH

Více

Příloha A Informační memorandum k Projektu

Příloha A Informační memorandum k Projektu Přílha A Infrmační memrandum k Prjektu Sutěž výběr strategickéh partnera d splečnéh pdniku spluzakládanéh Dpravním pdnikem hl. m. Prahy, akcivá splečnst, za účelem maximalizace ptenciálu rzvje území stanic

Více

Kotlík na polévku Party

Kotlík na polévku Party Ktlík na plévku Party 100.054 V3/0107-1 - CZ 1. Obecné infrmace 102 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 102 1.2 Vysvětlivky symblů 102 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 102-103 1.4 Ochrana autrských práv

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S. Uchovejte tuto příručku na dostupném místi v blízkosti přístroje!

Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S. Uchovejte tuto příručku na dostupném místi v blízkosti přístroje! Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S Uchvejte tut příručku na dstupném místi v blízksti přístrje! Obsah 1. Obecné infrmace...3 1.1 Infrmace příručce...3 1.2 Klíč k symblům...3 1.3 Záruka...3 1.4

Více

VYUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍ TECHNIKY VE VÝUCE ANGLIČTINY UČÍME SE ANGLIČTINU S INTERAKTIVNÍ TABULÍ SMARTBOARD

VYUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍ TECHNIKY VE VÝUCE ANGLIČTINY UČÍME SE ANGLIČTINU S INTERAKTIVNÍ TABULÍ SMARTBOARD VYUŽITÍ MULTIMEDIÁLNÍ TECHNIKY VE VÝUCE ANGLIČTINY UČÍME SE ANGLIČTINU S INTERAKTIVNÍ TABULÍ SMARTBOARD Cíle kurzu: Účastník získá ptřebné infrmace a prakticky si svjí metdy, tipy a triky k efektivnímu

Více

Témata v MarushkaDesignu

Témata v MarushkaDesignu 0 Témata v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...5-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme práci

Více

Nabídka partnerství a propagačních služeb v rámci konference Fórum českého stavebnictví 2007

Nabídka partnerství a propagačních služeb v rámci konference Fórum českého stavebnictví 2007 Nabídka partnerství a prpagačních služeb v rámci knference Fórum českéh stavebnictví 2007 Různé úrvně partnerství zahrnují různý rzsah pdpůrných akcí prstřednictvím mediálních partnerů, reklamy na knferenčních

Více

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu Úplná pravidla sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu (dále jen sutěž ). Tat pravidla jsu jediným dkumentem,

Více

integrované povolení

integrované povolení Integrvané pvlení čj. MSK 102663/2010 ze dne 12.10.2010, ve znění pzdějších změn V rámci aktuálníh znění výrkvé části integrvanéh pvlení jsu zapracvány dsud vydané změny příslušnéh integrvanéh pvlení.

Více

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY. v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 2020

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY. v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 2020 PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY v Operačním prgramu Živtní prstředí pr bdbí 2014 2020 Verze 5.0 Znění účinné d: 14. 10. 2015 Identifikace dkumentu Evidenční čísl: Zpracván dne: 9. 10. 2015 Verze

Více

(statutární zástupce: David Moravec)

(statutární zástupce: David Moravec) Výrční zpráva 2003 (statutární zástupce: David Mravec) Charakteristika prjektu Prjekt individuálníh a skupinvéh dučvání dětí ze sciálně znevýhdněnéh prstředí byl zahájen v měsíci říjnu d šklníh rku 2000/2001.

Více

Plán e-bezpečnosti na škole

Plán e-bezpečnosti na škole Tent materiál je výstupem prjektu i-bezpečná škla reg. čísl: CZ.1.07/1.3.50/01.0014. Plán e-bezpečnsti na škle Šklní plán prevence a řešení elektrnickéh násilí Střední škla technická Žďár nad Sázavu 2014

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škla a Mateřská škla Břitv, kres Blansk, příspěvkvá rganizace Šklní 125, 679 21 Břitv Výrční zpráva činnsti škly Šklní rk: 2012/2013 vypracval: Mgr. Jiří Sedláček ředitel škly Břitv, 6. 9. 2013

Více

FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK. Vyplní odbor kultury a cestovního ruchu města Písku: Číselný kód žádosti: Počet získaných bodů:

FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK. Vyplní odbor kultury a cestovního ruchu města Písku: Číselný kód žádosti: Počet získaných bodů: FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK Vyplní dbr kultury a cestvníh ruchu města Písku: Číselný kód žádsti: Pčet získaných bdů: 511. /1/.. Pznámka: Jedntlivé ple frmuláře jsu uzamčeny pr grafické úpravy. Pkud vám

Více

BEZPEČNOST ÚDRŽBA ELEKTŘINA

BEZPEČNOST ÚDRŽBA ELEKTŘINA BEZPEČNOST ÚDRŽBA ELEKTŘINA 1. téma: Bezpečnst práce při údržbě a pravárenství 2. téma: Bezpečná práce s elektrickým zařízením Výtvarná sutěž pr žáky základních škl a nižších stupňů víceletých gymnázií

Více

Submit. Založeno: 15.10.14 Příspěvků: 2304 Členů: 14 Správci: anuste, Jackie0004, majkanova, Saxana

Submit. Založeno: 15.10.14 Příspěvků: 2304 Členů: 14 Správci: anuste, Jackie0004, majkanova, Saxana Prstřen (2) Submit Zalžen: 15.10.14 Příspěvků: 2304 Členů: 14 Správci: anuste, Jackie0004, majkanva, Saxana Známý blíbený i zatracvaný seriál televize Prima. Někdy se pbavíme, ale čast nám zůstává rzum

Více

III. Život mezi lidmi

III. Život mezi lidmi Pdmínky: - výsledná známka bude tvřena známku z písemek, ústníh zkušení, aktivity, prjektu či referátu, dmácích úklů, kmpetenční známky a sešitu - mu pvinnstí je si vést sešit, v případě, že chybím, si

Více

1. hodina informační schůzka

1. hodina informační schůzka Kružek chvu hldavců Obecně k rganizaci Kružek je rganizván v rámci škly. Má samstatnu místnst chvatelství, ve které se nachází jedntlivé kutky živých zvířat. Pr naše účely jsu v jedné části vystaveny

Více

Přídavky na děti v mezinárodních případech (Evropská unie, Evropský hospodářský prostor a Švýcarsko) Použití nadstátního práva

Přídavky na děti v mezinárodních případech (Evropská unie, Evropský hospodářský prostor a Švýcarsko) Použití nadstátního práva Přídavky na děti v mezinárdních případech (Evrpská unie, Evrpský hspdářský prstr a Švýcarsk) Pužití nadstátníh práva Tent prspekt Vám má pskytnut přehled zvláštnstech v mezinárdních případech. Všebecné

Více

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA Magna supeří rázně, ale čestně a pdpruje svbdnu a férvuhspdářsku sutěž. Budeme ddržvat všechny platné antimnplní

Více

ISBN 978-80-903964-2-5

ISBN 978-80-903964-2-5 Zahradnický kalendář 2010 ISBN 978-80-903964-2-5 Zahradničení s Měsícem 8 Pdstatu lunárníh zahradničení je hyptéza, že měsíc při svém putvání p blze vlivňuje mim jiné vegetační cyklus rstlin. Vědecky tat

Více

Dokumentace - Deliverable 3 elektronický prototyp

Dokumentace - Deliverable 3 elektronický prototyp SEN - Mbilní prstředí pr seniry ČVUT PRAHA Fakulta elektrtechnická Dkumentace - Deliverable 3 elektrnický prttyp Mbilní prstředí pr seniry A7B39PDA - Principy tvrby mbilních aplikací Tým: SEN Tmáš Slavíček,

Více

1. Dotazník pro pedagogické pracovníky a management školy. 1) Pro validitu zjišťovaných dat, uveďte vaši pozici ve škole (váhu má vyšší funkce )

1. Dotazník pro pedagogické pracovníky a management školy. 1) Pro validitu zjišťovaných dat, uveďte vaši pozici ve škole (váhu má vyšší funkce ) Přílha 1: 1. Dtazník pr pedaggické pracvníky a management škly 1) Pr validitu zjišťvaných dat, uveďte vaši pzici ve škle (váhu má vyšší funkce ) Ředitel Zástupce ředitele Veducí předmětvé kmise Krdinátr

Více

Vizualizace TIN (trojúhelníková nepravidelná síť) v Marushka Designu

Vizualizace TIN (trojúhelníková nepravidelná síť) v Marushka Designu ; Vizualizace TIN (trjúhelníkvá nepravidelná síť) v Marushka Designu 0 TIN v Marushka Designu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGN...5-1

Více

Květen. Měsíc květen je tu zas, je to přece lásky čas. Je tam ještě svátek malinký. a ten slaví naše maminky. Kvetou stromy, kvete kvítí,

Květen. Měsíc květen je tu zas, je to přece lásky čas. Je tam ještě svátek malinký. a ten slaví naše maminky. Kvetou stromy, kvete kvítí, Květen Měsíc květen je tu zas, je t přece lásky čas. Je tam ještě svátek malinký a ten slaví naše maminky. Kvetu strmy, kvete kvítí, sluníčk nám krásně svítí. Šeříky vždy krásně vní, ať je hezky jak lni.

Více

SVĚTLO / ZOBRAZENÍ KULOVÝMI ZRCADLY

SVĚTLO / ZOBRAZENÍ KULOVÝMI ZRCADLY ĚTLO / ZOBRAZENÍ KULOÝMI ZRCADLY ft: zdrj www.ggle.cz ft: zdrj www.ggle.cz ft: zdrj www.ggle.cz 1 CHOD PAPRKŮ ÝZNAČNÝCH MĚRŮ U DUTÉHO ZRCADLA Paprsek prcházející středem křivsti se dráží v pačném směru

Více

Prezentace projektů Dalekohled a Společně do školky!

Prezentace projektů Dalekohled a Společně do školky! Prezentace prjektů Dalekhled a Splečně d šklky! O prjektu Název: Dalekhled Reg. č. prjektu: CZ.1.07/1.2.31/02.0022 Příjemce: Člvěk v tísni,.p.s., reginální pbčka Plzeň Termín realizace: 03/2013-02/2015

Více

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY:

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Výzva k účasti v elektrnickém výběrvém řízení pr kmditu Prdej vyřazených sluţebních sbních vzidel SMO (dále též jen Výzva ) 1. Datum knání: DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Sutěţní kl: 14. 6. 2011 d 10:00 hdin.

Více