Tresčí filet s mátovým pestem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tresčí filet s mátovým pestem"

Transkript

1 Treska tmavá Tresčí filet s mátovým pestem 600 g filetů z tresky tmavé (filety po 150 g) máta 20 g BILLA strouhaného parmezánu lžíce BILLA smetany 33 % 1/2 lžičky BILLA balzámového octa 1/2 lžičky BILLA olivového oleje BILLA sůl mořská rybí koření 200 g mrkve 200 g cukrového hrášku 200 g pastináku Filety z tresky okořeníme a opečeme z obou stran na pánvi tak, aby maso ryby bylo lehce osmahlé a pevné na dotek. Mátu, parmezán, smetanu, olej a balsamico dáme do mixéru a zpracujeme dohladka. Pesto dáme na talíř, doprostřed vložíme na páře uvařenou zeleninu, přeložíme filetem tresky a nakonec celé jídlo zakápneme olivovým olejem. Tip: Pesto si můžeme připravit v hmoždíři, čímž dosáhneme svěží barvy. Treska v kuchyni Tresčí filet s mátovým pestem Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Má křehké libové maso s minimem tuku. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vlákninu, minerální látky, vitaminy B, D a E a pro svůj nízký obsah tuku a cholesterolu se doporučuje při dietách. Její chuť je delikátní sama o sobě, takže ji není třeba příliš kořenit. Filety z tresky nejlépe chutnají v přírodní úpravě, lze je však i smažit v klasickém trojobalu. Výtečné a přitom rychlé je pouhé usmažení tresčích filetů na másle. Treska tmavá je příbuzná tresky obecné. Má velmi aromatické, pevné a libové maso, které je šedočervené a zesvětlá až po tepelné úpravě. Její chuť vynikne zvláště při smažení.

2 Treska obecná Treska se sýrovým špenátem 600 g filetů tresky obecné 400 g listového špenátu Chef Menu BILLA olivový olej 2 str. česneku 150 g NAŠE BIO sýra cottage 300 g cherry rajčat bílý pepř Rybí filety omyjeme, osušíme a ochutíme solí a pepřem. Špenát prohřejeme a společně s česnekem osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Vyjmeme česnek a přidáme sýr cottage. Celou směs promícháme. Rybu opečeme na oleji, každý filet z obou stran. Následně opečeme i cherry rajčata, nakrájená na měsíčky. Na talíř dáme špenát, který překlopíme filetem tresky, a přidáme opečená cherry rajčata. Na závěr zakápneme olivovým olejem. Tip: Pokud chceme opékat rajčata v celku, je vhodné si je propíchnout jehlou, aby nám při tepelné přípravě nepopraskala. Treska v kuchyni Treska se sýrovým špenátem Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Má křehké libové maso s minimem tuku. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vlákninu, minerální látky, vitaminy B, D a E a pro svůj nízký obsah tuku a cholesterolu se doporučuje při dietách. Její chuť je delikátní sama o sobě, takže ji není třeba příliš kořenit. Filety z tresky nejlépe chutnají v přírodní úpravě, lze je však i smažit v klasickém trojobalu. Výtečné a přitom rychlé je pouhé usmažení tresčích filetů na másle.

3 Tuňák Grilovaný filet z tuňáka na salátu z cherry rajčat a černých oliv se šťouchanými brambory 600 g filetů z tuňáka 200 g cherry rajčat 50 g černých oliv 1 dl bílého vína 50 g BILLA másla 4 ks jarní cibulky BILLA olivový olej citronový pepř Šťouchané brambory 6 ks středních brambor 1,5 dl smetany pažitka sůl drcený kmín Očištěný filet nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme solí a citronovým pepřem a z obou stran ogrilujeme na olivovém oleji na pánvi. Během přípravy tuňáka přidáme na pánev i rajčata a necháme je mírně ogrilovat společně s rybou. Tuňáka a rajčata stáhneme z pánve a dáme je do tepla. Na pánvi si orestujeme cibulku, přidáme olivy a vše zastříkneme bílým vínem. Necháme mírně provařit a na závěr zahustíme máslem. Oškrabané a uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme lisovaný česnek, sůl, kmín, pažitku, na závěr smetanu a dobře promícháme. Můžeme podávat. Rybu na závěr dochutíme několika kapkami limetové šťávy. Tuňák v kuchyni Grilovaný filet z tuňáka Tuňák je pro svou vynikající chuť ceněná mořská ryba. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny typu omega-3, dále je bohatým zdrojem fosforu, jódu a vitaminů skupiny B, především vitaminu B12 a niacinu. Maso tuňáka má podobnou strukturu jako plátek telecího. Jeho typická barva tepelnou úpravou postupně bledne. Steaky tuňáka propékejte na pánvi či grilu jen minimálně. Maso musí zůstat uprostřed růžové. Maso tuňáka je samo o sobě velmi chutné, nepotřebuje tedy nijak složitě ochucovat. Úplně stačí kvalitní olivový olej, trocha citronové šťávy, hrubozrnná sůl, čerstvě mletý pepř a jemné bylinky. Připravit z něj můžete japonské suši, sašimi, tatarák či carpaccio.

4 Losos svíčková Carpaccio z lososa 400 g svíčkové z lososa BILLA extra panenský olivový olej citronová šťáva pepř BILLA Grana Padano NAŠE BIO citron polníček Svíčkovou z lososa nakrájíme na co nejtenčí plátky a rozprostřeme je na talíř, který pokapeme olivovým olejem. Plátky lososa pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zakápneme olivovým olejem. Takto připravený talíř ozdobíme polníčkem a hoblinami sýra Grana Padano. Tip: Pokud nám losos nejde dobře nakrájet, je možné jej nechat mírně zamrazit. Losos v kuchyni Losos se řadí mezi velice oblíbené a často připravované ryby. Růžovooranžové, aromatické a jemné maso je relativně tučné, ale zdraví prospěšné. Obsahuje velké množství vitaminů a nenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, selen a draslík. Maso má minimum kostí a šťavnatou chuť. Připravovat jej můžeme pečením, vařením, smažením či grilováním. Carpaccio z lososa Svíčková z lososa je zádová partie lososa, která poskytuje maso prvotřídní kvality podobně jako hovězí svíčková. Maso je opravdovou lahůdkou, a proto se skvěle hodí pro přípravu za syrova ve formě suši, carpaccia či tataráku.

5 Mořský vlk Mořský vlk v solné krustě 4 ks mořského vlka 8 ks bílků (z BILLA vajec) 2 kg BILLA hrubozrnné mořské soli 1 ks NAŠE BIO citronu rozmarýn Vykuchané ryby zbavíme šupin a žáber. Do břicha jim vložíme rozmarýn. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a smícháme ho se solí. Směsí pokryjeme ryby a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 C asi 20 minut. Z části ryb před jídlem sundáme solnou krustu, ryby ochutíme citronovou šťávou a podáváme. Vhodnou přílohou mohou být petrželkové brambory. Tip: Doba pečení ryby je závislá na její velikosti. Mořský vlk v kuchyni Mořský vlk v solné krustě Mořský vlk se pyšní velice chutným a jemným masem, a proto patří mezi vyhledávanou delikatesu. Navíc je téměř bez kostí. Maso mořského vlka obsahuje velké množství selenu, hořčíku, fosforu a vitaminu B6. Nejlépe chutná upečený v kůži, která je zbavena šupin. Hodí se ke smažení či pečení v celku, ale i k filetování a pečení na grilu. Vzhledem k jedinečnému aroma není nutné mořského vlka přehnaně kořenit. K lehkému dokreslení chuti se ideálně hodí třeba bazalka, tymián, petrželka, troška česneku, olivový olej a citronová šťáva.

6 Pražma královská Pečená pražma 4 ks pražmy královské BILLA olivový olej 100 g BILLA másla 100 g šalotky 4 str. česneku 200 g žluté papriky 200 g cukety 100 g BILLA sušených rajčat v olivovém oleji 100 g brambor tymián rybí koření Ryby si očistíme, osušíme a nakrojíme kůži na boku dvěma křížnými řezy. Osolíme je, přidáme rybí koření a do vnitřních částí přidáme tymián a česnek nakrájený na plátky. Papriku si nakrájíme na větší proužky, šalotku nakrájíme na měsíčky, cuketu na kolečka. Brambory si uvaříme ve slupce. K zelenině přidáme rajčata v olivovém oleji, vše promícháme, přidáme předvařené brambory, osolíme, přidáme ryby a vše pečeme na másle v předehřáté troubě na 170 C po dobu cca 20 minut. Tip: Při pečení můžeme ryby překrýt alobalem, aby se nám nespálily. V tomto případě můžeme na závěr zvýšit teplotu pečení, čímž na rybách vytvoříme krustu. Pražma v kuchyni Pečená pražma Oblíbená pražma uspokojí všechny gurmány. Má lahodně šťavnaté, pevné bílé maso s minimem kostí. Konzumace pražmy je velmi prospěšná, její maso obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega-3, vitaminy skupiny B, vitamin D, selen a draslík. Doporučuje se péct v celku jen na másle, dohromady s bramborami a zeleninou. Díky vyššímu obsahu tuku v mase je vhodná i k dušení a pošírování. Výtečná je ovšem i z grilu. Pražmě nejvíce sluší středomořská kuchyně. Její chuť skvěle ladí například s citronovou šťávou, olivovým olejem, provensálským kořením, česnekem či olivami.

7 Candát obecný Špagety s candátem 680 g filetů z candáta 400 g BILLA špaget 2 str. česneku 150 g cherry rajčat 100 g šalotky 0,5 dl bílého vína bazalka BILLA olivový olej extra virgin BILLA máslo Candáta si nakrájíme na jednotlivé filety, očistíme, osušíme a osolíme mořskou solí. Následně potřeme filety drceným česnekem a opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Z pánve vyjmeme rybu a dáme ji do tepla, následně si na výpeku, do kterého přidáme máslo, zpěníme najemno nakrájenou šalotku, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a zalijeme bílým vínem. Až se alkohol vypaří, přidáme natrhanou bazalku a na závěr uvařené špagety. Z těstovin si uděláme na talíři hnízdo, na které umístíme filátko z candáta, dozdobíme a podáváme. Tip: Filet ryby začínáme vždy opékat nejprve stranou s kůží. Candát v kuchyni Špagety s candátem Candát patří mezi nejoblíbenější sladkovodní ryby. Maso candáta je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálů a vitaminů. Má kvalitní bílé maso, které po tepelné úpravě získá delikátní, lehce oříškovou chuť. Navíc nezapáchá bahnem, a proto je candát oblíbený i u lidí, kteří ryby nejedí. Candát má také podstatně méně kostí než kapr. Vzhledem k delikátnosti masa se doporučují pouze jednoduché úpravy. Ideální příprava filetů z candáta je osmahnutí na kvalitním olivovém oleji nebo na másle s trochou dobrého suchého vína.

8 Okoun nilský Okoun nilský na fenyklu 600 g filetů z okouna nilského 2 ks hlíz fenyklu česnek BILLA olivový olej rybí vývar citronový pepř fenyklová nať limeta BILLA papardelle Pokrájené hlízy fenyklu nakrájíme na podélné plátky o tloušťce 1 cm. Do velké pánve dáme olivový olej, přidáme fenykl a trochu rybího vývaru. Zakryjeme pokličkou a při mírném varu fenykl občas promícháme, aby změkl. Sejmeme pokličku a fenykl dochutíme solí a pepřem. Rybí filety ochutíme, potřeme olejem a na pánvi je z obou stran opečeme. Filety položíme na nahřátý talíř, na ně plátky fenyklu a dozdobíme fenyklovou natí a měsíčkem limety. Ihned podáváme. Tip: Vhodnou přílohou mohou být papardelle, které si připravíme v osolené vodě. Okoun v kuchyni Okoun na fenyklu Okoun nilský je jednou z největších sladkovodních ryb Afriky. Jeho maso je velmi chutné, s nízkým obsahem tuku. Filety z této oblíbené ryby jsou růžové s červenými znaky a lze je upravovat různými způsoby. Můžete je smažit, připravit na přírodno, na páře, zapékat či grilovat. Díky velmi jemné chuti masa se filety nedoporučují přehnaně dochucovat silným kořením, aby nezaniklo jejich velmi jemné aroma.

9 Pstruh Pečený pstruh s bylinkami 4 ks pstruha plocholistá petržel kopr 1 ks NAŠE BIO citronu 20 g BILLA másla 100 ml bílého vína 400 g brambor Pstruhy očistíme, osolíme uvnitř i vně a do břišních dutin vložíme hrst čerstvých bylinek a dílky oloupaného citronu. Vložíme do pekáče, který vymažeme máslem, a pečeme v předehřáté troubě na 170 C cca 15 minut. Během pečení pstruhy podléváme bílým vínem. Podáváme s vařenými petrželovými bramborami. Tip: Pro zvýraznění chuti můžeme do bylinek přidat rozmarýn. Pstruh v kuchyni Pečený pstruh s bylinkami Pstruh je sladkovodní lososovitá ryba, která patří mezi nejoblíbenější ryby u nás. Pro své velmi jemné a lahodné maso je nesmírně populární mezi všemi labužníky. Delikátní chuť pstruha nevyžaduje žádné složité úpravy ani výraznější kořenění. Nejoblíbenější jsou klasické úpravy celého pstruha na másle, na grilu či různé varianty přípravy v alobalu. Chuť pstruha nejvíce vynikne v kombinaci s jemnými bylinkami, kmínem, trochou slaniny, citronem, máslem, liškami, mandlemi a bílým vínem.

10 Kapr Kapr načerno 4 ks filátek z kapra 20 g BILLA másla 100 g mrkve 100 g celeru 100 g petržele 100 g cibule krupicový cukr bobkový list hřebíček tymián pepř nové koření 1 ks NAŠE BIO citronu 25 ml octa 400 ml rybího vývaru 50 g povidel 100 g sušených švestek, pokrájených 50 g BILLA loupaných mandlí 20 g NAŠE BIO rozinek nastrouhaný perník Kapr načerno Kapr v kuchyni Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Přidáme koření, citron a krátce podusíme, pak přilijeme ocet a necháme ho odpařit. Takto připravený základ omáčky zalijeme částí vývaru a zvolna povaříme. Do vroucí omáčky přidáme kapra a minut ho podusíme. Poté rybu vyjmeme a do omáčky přimícháme povidla a zahustíme perníkem. Sušené ovoce, rozinky a mandle povaříme asi 5 minut v rybím vývaru. Před podáváním kapra ohřejeme v páře, na talíř dáme teplou omáčku, překryjeme ji filátkem kapra a dozdobíme sušeným ovocem a mandlemi. Tip: Vhodnou přílohou je houskový knedlík. Kapří maso obsahuje nezbytné bílkoviny a omega-3 nenasycené mastné kyseliny, které utužují lidské zdraví. Navíc obsahuje velmi málo tuku a jeho konzumace pomáhá snižovat obsah cholesterolu v krvi. Při jídle musíme dávat pozor na drobné kůstky, které maso obsahuje. Pokud vám vadí zápach ryb, spolehlivě ho odstraníte, když maso naložíte na pár hodin do mléka nebo při jeho přípravě přidáte do trouby vodu s citronem či octem. Kapra pečeme, dusíme, smažíme, restujeme nebo grilujeme.

11 Krevety Grilované krevety s česnekovobylinkovým máslem na listovém salátu 20 ks krevet 100 g BILLA másla 4 str. česneku BILLA olivový olej petrželka koření na ryby 1 ks NAŠE BIO citronu 4 ks BILLA toastového chleba máslového listový salát Krevety prohřejeme na pánvi na olivovém oleji. Přidáme česnek, bylinky, máslo a vše dochutíme kořením a citronem. Toast si opečeme na steakové pánvi. Listový salát omyjeme, osušíme a umístíme na talíř. Zakápneme ho olivovým olejem. Na talíř dáme krevety a vše podáváme s opečeným toastem. Tip: Krevety jsou již předvařené, proto musí být příprava velmi rychlá, abychom je nevysušili. Při konzumaci je nutné krevetu oloupat. Krevety v kuchyni Grilované krevety Krevety jsou vyhlášenou pochoutkou a patří mezi nejoblíbenější mořské plody. Obsahují řadu zdraví prospěšných vitaminů, minerálů i stopových prvků: vitaminy skupiny B, především B12 a B3, jód, vápník, zinek, hořčík, fosfor či draslík. Krevety, které zakoupíte v BILLE, jsou již předvařené, tudíž vám jejich příprava zabere jen pár minut. Stačí je krátce opéct, grilovat, blanšírovat či smažit. K ochucení krevet se výborně hodí citron, česnek, čerstvé bylinky, ale také pikantní omáčky (sójová, rybí, chilli). Krevety jsou skvělé jak samostatně, tak jako doplněk různých salátů, těstovin, zapékaných jídel i ostřejších pokrmů.

12 Losos obecný Tatarský biftek z lososa 200 g filetů z lososa 2 ks šalotky 10 g dijonské hořčice BILLA olivový olej extra panenský kopr sůl mořská bílý pepř 1 ks limety 4 ks BILLA toastového chleba máslového Maso lososa nakrájíme na malé kostičky, šalotku nakrájíme najemno, vše promícháme, přidáme olivový olej a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a přidáme jemně nasekaný kopr. Na závěr přidáme pár kapek limety. Podáváme s opečeným toastem. Tip: Pokud nemáte rádi kopr, můžete jej nahradit petrželkou. Losos v kuchyni Tatarský biftek z lososa Losos se řadí mezi velice oblíbené a často připravované ryby. Růžovooranžové, aromatické a jemné maso je relativně tučné, ale zdraví prospěšné. Obsahuje velké množství vitaminů a nenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, selen a draslík. Maso má minimum kostí a šťavnatou chuť. Připravovat jej můžeme pečením, vařením, smažením či grilováním. Syrové maso se používá do suši, lze z něj připravit tatarák nebo carpaccio. V BILLE koupíte filety z lososa bez kůže a exkluzivně také filety s kůží bez šupin.

13 Losos skotský Losos pečený v papilotě Losos skotský pečený v papilotě 600 g filetů z lososa skotského 200 g celerových řapíků 200 g baby karotky 16 ks malých brambor (očištěných) 1 ks čerstvého fenyklu pažitka tymián BILLA olivový olej citronový pepř limeta Tip: Namísto pečicího papíru můžeme pro tvorbu papiloty použít klasický hliníkový alobal. Filety z lososa si nakrájíme na jednotlivé porce, osušíme je, ochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Troubu si předehřejeme na 220 C. Ustřihneme si čtyři velké kusy papíru na pečení ve tvaru srdce. Půlky srdce by měly být dvakrát větší, než jsou kousky lososa. Půlku každého papírového srdce potřeme olejem. Brambory si uvaříme ve slupce a na závěr je oloupeme. Zeleninu si rozdělíme na čtyři porce a každou porci dáme na olejem potřenou půlku srdce z papíru. Filet položíme na zeleninu. Přidáme pár snítek tymiánu. Vše překryjeme druhou půlkou srdce a okraje papíru dobře přehneme přes sebe kolem dokola. Stejně upravíme zbylé balíčky. Balíčky dáme na pečicí plech. Pečeme minut, až se balíčky nafouknou a papír lehce zhnědne. Při podávání balíček rozbalíme a rybu můžeme posypat citronovým pepřem nebo pažitkou. Losos v kuchyni Losos se řadí mezi velice oblíbené a často připravované ryby. Růžovooranžové, aromatické a jemné maso je relativně tučné, ale zdraví prospěšné. Obsahuje velké množství vitaminů a nenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, selen a draslík. Maso má minimum kostí a šťavnatou chuť. Připravovat jej můžeme pečením, vařením, smažením či grilováním. Syrové maso se používá do suši, lze z něj připravit tatarák nebo carpaccio. Losos skotský se chová na skotských nezávislých farmách, kde je krmen rybami a má zde dostatek životního prostoru. Díky většímu pohybu je jeho maso pevnější a méně tučné než u lososa chovaného v sádkách. Maso lososa skotského má ořechovou chuť s máslovým podtextem a konzistentní růžovooranžovou až červenou barvu.

Sladkovodní ryby. Losos a jeho pečení. Candát na fenyklu. Pstruh pečený na alobalu se zeleninou. Pošírovaný pstruh. Tartare z lososovitého pstruha

Sladkovodní ryby. Losos a jeho pečení. Candát na fenyklu. Pstruh pečený na alobalu se zeleninou. Pošírovaný pstruh. Tartare z lososovitého pstruha Sladkovodní ryby Losos a jeho pečení Candát na fenyklu Pstruh pečený na alobalu se zeleninou Pošírovaný pstruh Tartare z lososovitého pstruha Losos a jeho pečení 600 g lososa - filet s kůží 1 lžíce mořské

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Francouzská kuchyně II.

Francouzská kuchyně II. Francouzská kuchyně II. Salát Nicoise Quiche Lorraine Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Ratatouille Flambované palačinky Salát Nicoise 1 ks římského salátu 2 větší brambory 100 g čerstvých zelených

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Kurz mořských ryb. Cocina Rivera, Vašek Šulc

Kurz mořských ryb. Cocina Rivera, Vašek Šulc Kurz mořských ryb ü Ančovičky s cibulí a piniovými oříšky ü Mořský vlk v solné krustě ü Soté z černých mušlí ü Filet z pražmy na zelenině ratatouille s citronovou šafránovou omáčkou ü Krém s mascarpone

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Toast se šunkou a křenem

Toast se šunkou a křenem Toasty (apetit) Toast se šunkou a křenem 8 plátků toastového chleba, 160 g šunky, 8 rajčat (malá), 1 pórek, 8 plátků tvrdého sýra, 100 g křenu, 50 g másla, mletý pepř, mletá paprika Krajíčky toastového

Více

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou Mořské ryby Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová zálivka, piniové oříšky Rybí velouté se šafránovou zeleninou Filátka z platýze s pomerančovou karotkou, pečenou kořenovou

Více

Francouzská kuchyně I.

Francouzská kuchyně I. Francouzská kuchyně I. Lososový tartar na rukolovém salátku Cibulová polévka se sýrovými toustíky Kuře na víně "Coq au vin" Lyonské brambory Crème brûlée Lososový tartar na rukolovém salátku 200 g lososa

Více

tradičně i netradičně

tradičně i netradičně tradičně i netradičně STUDENÉ PŘEDKRMY 100 g Tlačenka z Pohořelického kapra s cibulkou 45,- 100 g Paštika z Pohořelického kapra s cibulovo-mrkvovou marmeládou 45,- a opečenými toasty 100 g Pohořelický

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Sladkovodní ryby. 20,4 g Cholesterol: 123 kcal. Bílkoviny: Kalorie: 35 mg. 4,6 g. Tuky:

Sladkovodní ryby. 20,4 g Cholesterol: 123 kcal. Bílkoviny: Kalorie: 35 mg. 4,6 g. Tuky: Rybí recepty Losos Sladkovodní ryby Losos patří, i přes širokou nabídku, stále ještě k drahým rybám. Vlastně je stříbrným rytířem přílivů, takzvanou anadromní tažnou rybou podnikající třecí migraci z moře

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow.

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow. Přihláška do soutěže Vaříme to slow. Soutěž v kuchařských dovednostech středních škol Plzeňského kraje a Bavorska SOU Domažlice, Prokopa Velikého 640, Domažlice Korespondenční část Vypracovali žáci II.

Více

"Original" Odborné recepty s Balkánským sýrem značky

Original Odborné recepty s Balkánským sýrem značky Odborné recepty s Balkánským sýrem značky "Original" Neven 7 s.r.o. Zavřená 27, Brno, PSČ 634 00 Mobil: +420775263544 info@neven.cz www.balkansky-syr.cz, www.sirene.cz Obsah 1. Gratinované brambory se

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

Kolínka se slaninou a žampiony

Kolínka se slaninou a žampiony Vaříme s Luckou Kolínka se slaninou a žampiony rýžová kolínka cibule slanina žampiony Portobello nebo hnědé petržel kudrnka pro zjemnění smetana (nemusí být) sůl a pepř olej Na rozpálené pánvi zpěníme

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Poklady Španělské kuchyně

Poklady Španělské kuchyně Poklady Španělské kuchyně Pinchos Morunos Tapas (vepřové špízky) Champignones rellenos (tapas plněné žampiony) Espinachas con garbanzos (špenát s cizrnou) Pulpo in vinho tinto ( chobotnice na červeném

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti

Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem Vepřová krkovička na černém pivu Bramborové rösti Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Tvarohový mousse

Více

Kapr Kapr s jogurtem ½ Kapra hladká mouka paprika koření na ryby ½ kg bílého jogurtu Mandle Vykostěné porce kapra obalíme v mouce s kořením, paprika, rybí koření a sůl. Vložíme do zapékací misky, zalijeme

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů Rajčatový koláč Připravíme si na těsto: 250 g hladké mouky 150 g másla nebo tuku na pečení 1 žloutek Na náplň: 2 lžíce olivového oleje 2 velké cibule 10 velkých rajčat (nebo 2 plechovky po 400 g loupaných

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

MAGGI Šťáva k pečenému masu. To má šťávu...

MAGGI Šťáva k pečenému masu. To má šťávu... MAGGI Šťáva k pečenému masu To má šťávu... MAGGI Šťáva k pečenému masu 0,75 kg Dobře připravená šťáva nebo omáčka je to, co posouvá pokrm na gastronomický vrchol. Ne vždy je ale snadné připravit šťávu

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Mořské plody. Koktejl z tichomořských krevet. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem

Mořské plody. Koktejl z tichomořských krevet. Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem Mořské plody Koktejl z tichomořských krevet Dušené slávky s citronovou trávou, zázvorem a koriandrem Smažené kalamáry s petrželovou solí a česnekovou aioli Tygří krevety s tomatovým risottem Gratinovaný

Více

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 1 Karla Pelikánová OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni 2 SALÁTY Špenátový s rajčaty Zeleninový salát s čerstvým baby špenátem

Více

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce Rýže a nudle Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce 250 g loupaných syrových tygřích krevet 80 g namočených sušených krevet 20 g zázvoru 4 houby šitake 1 svazek jarní cibulky 1 lžíce sambal badyak

Více

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou Těstoviny (apetit) Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou 150 g vařených těstovin, 40 g tuku Ceres soft, 2 lžíce sójové omáčky, 2 rajčata, 1 zelená paprika, 50 g eidamu, mletý pepř, sůl Sýr

Více

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna

Provensálská kuchyně. Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou. Rouille. Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Provensálská kuchyně Toast savec la sauce Rouille á la tomate - toasty s rajčatovou omáčkou Rouille Papeton d aubergine - jemná lilková pěna Les cotes d agneaux grillées - grilované jehněčí kotletky Carottes

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Základní kameny italské kuchyně

Základní kameny italské kuchyně Základní kameny italské kuchyně Tataráček z hovězí svíčkové Bazalkové pesto Domácí bramborové gnocchi Ragú Bolognese Domácí tagliatelle Čokoládový fondán Tataráček z hovězí svíčkové 200 g hovězí svíčkové

Více

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu Bramborové rösti Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Tvarohový mousse s malinovou omáčkou Vepřová krkovička na černém pivu

Více

Steaky II. Entrecote. Tagliatta z hovězího flanku s rukolou a parmazánovými chipsy. Steak z hovězího entrecotu se sotýrovanými houbami

Steaky II. Entrecote. Tagliatta z hovězího flanku s rukolou a parmazánovými chipsy. Steak z hovězího entrecotu se sotýrovanými houbami Steaky II. Entrecote Tagliatta z hovězího flanku s rukolou a parmazánovými chipsy Steak z hovězího entrecotu se sotýrovanými houbami Gratinované smetanové brambory Maková panna cotta se švestkovou omáčkou

Více

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky Česká kuchyně II. Bramborová polévka Houskové knedlíky Pečená kachna s červeným zelím Rajská omáčka Vdolečky Bramborová polévka 40 g cibule 300 g kořenové zeleniny 1 středně velká cibule hrst sušených

Více

Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka

Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka Fenyklový salát s jádry cl z granátového jablka Instatlatina di finocchi e chicchi di melograno Pro 2 osoby Doba přípravy: 20 minut 1 polévková lžíce citronové šťávy 2 3 polévkové lžíce za studena sůl,

Více

Restaurace Na Svaté Svatá 31 Zdice 314/003 699

Restaurace Na Svaté Svatá 31 Zdice 314/003 699 Studené předkrmy: 100g Pikantní salátek z olomouckých tvarůžků, pečivo 65.- 100g Talíř sušené šunky 75.- 100g Variace sýrů- niva, hermelín, olomoucké tvarůžky, máslo, pečivo 85.- 1ks Domácí nakládaný hermelín,

Více

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT TECHNOLOGIE

PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ PŘEDMĚT TECHNOLOGIE PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0010 PŘEDMĚT TECHNOLOGIE Obor: Gastronomie Ročník: druhý Zpracoval: Mgr. Františka Vyškovská PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST

Více

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Polévka s drožďovými knedlíčky (d.č.3) Kosti Zeleninová směs (mrkev, celer, petržel) Krupice pšeničná Droždí 1l Vaječná melanž 13.00 g 18.00 g 3.00 g Technologický

Více

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí Asijské fusion Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou Banánová polévka s kokosovým mlékem Kuřecí salát ze skleněných nudlí Domácí curry s hovězím masem a ananasem Duhové jarní závitky se

Více

Dle denní nabídky 35.-

Dle denní nabídky 35.- Studené předkrmy: 100g Zvěřinová paštika s brusinkovou omáčkou, pomerančem a opečeným toastem 47.- 100g Tlačenka s cibulí 30.- 100g Niva s jablky a vlašskými ořechy 45.- Polévka: Dle denní nabídky 35.-

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 1. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 1. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 1. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

restaurace & penzion s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé

restaurace & penzion s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé Předkrmy 80g Carpaccio z hovězí svíčkové 135,- s trhanými saláty, hoblinkami parmazánu Grana Padano a limetkou, ochucené bazalkovým pestem a balzamikovým glazé 90g Nugety čerstvého kozího sýru 125,- balené

Více

Ryby na grilu. Grilovaná makrela s česnekem a petrželí. Grilovaný pstruh s limetkou, pancettou a rozmarýnem. Grilovaný karamelový losos

Ryby na grilu. Grilovaná makrela s česnekem a petrželí. Grilovaný pstruh s limetkou, pancettou a rozmarýnem. Grilovaný karamelový losos Ryby na grilu Grilovaná makrela s česnekem a petrželí Grilovaný pstruh s limetkou, pancettou a rozmarýnem Grilovaný karamelový losos Pikantní špíz z tresky s cherry rajčátky Letní salát s francouzskou

Více

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup Kuřecí Tacos Chilli Con Carne Melounovo mangová salsa Mexické pšeničné tortilly Banán v pšeničné tortille Mexican spicy bean soup 300 g mletého hovězího masa

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Hlavní jídla. Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží. Budete potřebovat na 1 porci: - 100 g vařené rýže. - 100 g 150 g kuřecích prsou

Hlavní jídla. Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží. Budete potřebovat na 1 porci: - 100 g vařené rýže. - 100 g 150 g kuřecích prsou Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží - 100 g vařené rýže - 100 g 150 g kuřecích prsou - 8 ks růžičkové kapusty Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě, do které přidáme 1 cibuli pro lepší chuť. Doba

Více

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20 Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití.jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů a především k nakládání. Ke kulinářským účelům využíváme především klobouky, které mají přímé využití.

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Ryby Společná pro celou sadu oblast DUM č. 32_Ch11_2_08

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Recepty na grilování, přípravu omáček a marinád

Recepty na grilování, přípravu omáček a marinád Recepty na grilování, přípravu omáček a marinád MARINÁDA NA HOVĚZÍ MASO (na cca 1 kg masa) 4 lžíce oleje z burských oříšků 1 lžíce ostré hořčice ½ čajové lžíce sladké papriky na špičku nože kari a šalvěj

Více

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková Saláty a pomazánky Bc. Marie Zahrádková Saláty jako hlavní pokrm Zeleninový salát s kuřecím masem 1ks okurka, 3ks rajčat, 1 ks ledový salát, 2 ks paprika, olivový olej, 200g kuřecí prsa /Nakrájené kuř.

Více

Tradiční recepty. méně cholesterolu. určitě vyzkoušejte! pochutnáte si

Tradiční recepty. méně cholesterolu. určitě vyzkoušejte! pochutnáte si Tradiční recepty méně cholesterolu určitě vyzkoušejte! pochutnáte si pórková polévka voda 1 l pórek 1 ks Alfa Bio lahůdkové TOFU 1 ks hrášek (mražený) 100 g kukuřice 100 g cuketa 1 ks mrkev 1-2 ks bujón

Více

PŘEDKRMY BEZMASÉ POKRMY

PŘEDKRMY BEZMASÉ POKRMY PŘEDKRMY 50g Ravioli z červené řepy plněné kozím sýrem 126,- dekorované opečenými piniovými oříšky doplněné rozpečenou francouzskou bagetkou 100g Krevetový koktejl s grilovanými toasty 84,- 1ks Topinka

Více

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky 1. DEN/1. TÝDEN 6:30 300 ml vlažné vody s citronem nebo 1 PL jablečného octa 7:00 SNÍDANĚ OVESNÁ KAŠE S JABLKEM SUROVINY: 4 PL ovesných vloček, 150 g (1ks) bílého neslazeného jogurtu 3% tuku, 1 jablko,

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda:

Marinády - maso: Hořčičná marináda: Jogurtová marináda: Medová marináda: Kari marináda: Švestková marináda: Bylinková marináda: Meruňková marináda: Marinády - maso: Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa,můžou být však použity i na maso klokaní. Všechny níže uvedené ingredience smícháme, omyté,nakrájené maso na plátky

Více

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU BRAMBORAČKA S POHANKOU Ingredience pro 4 osoby 1 cibule mrkev 1/2 petržele kus celeru (stejné množství jako petržele) 1/2 pórku hrnek namočených sušených hub nebo čerstvých hrnek kedlubny, tuřínu nebo

Více

Restaurace Lovecká Bašta Jídelní lístek

Restaurace Lovecká Bašta Jídelní lístek Restaurace Lovecká Bašta Jídelní lístek PŘEDKRMY 100g Zvěřinová paštika se šalotkovo-brusinkovým čatní (alergen 3, 7, 12) 73 Kč 100g Filírované vlažné kachní prsíčko pečené do růžova na trhaném salátu

Více

užívejte si všemi smysly

užívejte si všemi smysly užívejte si všemi smysly www.kaufland.cz/exquisit RECEPTY užívejte si všemi smysly VYZKOUŠEJTE 8 EXQUISITNÍCH RECEPTŮ PRO MIMOŘÁDNÉ KULINÁŘSKÉ CHVILKY 2. vydání užívejte si všemi smysly MUSTARD-DILL SAUCE

Více

Recepty Světa zdraví SMART NOODLES. Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií.

Recepty Světa zdraví SMART NOODLES. Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií. Recepty Světa zdraví SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 24 kcal / 100 kj Zeleninové nudle, které zasytí a dodají vlákninu. Moderní funkční potravina s obsahem

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema Světový Street Food Burrito Grande Bang Bang Chicken Wasabi burger Frutta de la Crema Burrito Grande 400 g mletého hovězího 1 červená paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 3 jalapeňos papričky 2 konzervy

Více

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Suroviny na 1 porci: Maso kuřecí - prsa 150 g Polenta 80 g Podmáslí 0,5% 180 g Česnek 10 g Rozmarýn 3 g Sůl 2 g (Pepř 2 g) Špenát čerstvý 200 g Cibule jarní

Více

Hotel Opat - Restaurant

Hotel Opat - Restaurant 70g Předkrmy Grilované kuřecí prsíčko s cibulovou marmeládou na havířském chlebíčku 69,- (kuřecí prso, červená cibule, pomeranč, balsamico, rukola, chléb) 70g Hovězí carpaccio s pestem, parmazánem a toastem

Více

Dle denní nabídky 35. 150g Uzené maso z naší udírny, křen, hořčice, pečivo 62.- 150g Pečené papriky plněné sýrem 68.-

Dle denní nabídky 35. 150g Uzené maso z naší udírny, křen, hořčice, pečivo 62.- 150g Pečené papriky plněné sýrem 68.- Studené předkrmy: 100g Pikantní salátek z olomouckých tvarůžků,pečivo 55.- 100g Talíř sušené šunky 75.- 200g Variace sýrů- niva, hermelín, olomoucké tvarůžky, máslo, pečivo 75.- 1ks Nakládaný hermelín,

Více

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší S u r o v i n y 1 kg telecích líček, popřípadě loupané plece, rostlinný olej (například řepkový) na opékání, 300 400 g kořenové zeleniny, 1 2 cibule, červené

Více

Multikulturní výchova pracovní list

Multikulturní výchova pracovní list Multikulturní výchova pracovní list Předmět Ročník Informatika 6.-9. ročník Jméno Vzdělávací program Téma ŠVP ZŠ - Berlička Jídlo Výstupy - potraviny typické pro různé světadíly - globalizace - náměty

Více

Předkrmy 69,-- 79,-- 69,-- 75,-- 49,-- 69,--

Předkrmy 69,-- 79,-- 69,-- 75,-- 49,-- 69,-- Předkrmy 100g Pomazánka z vepřových výpečků s cibulkou, čerstvý chléb 90g Uzené pstruží filátko, bylinkové máslo, toast 120g Špízky z baby mozzarellky a cherry rajčátek na čerstvém salátu 150g Kuřecí ragů

Více

Sokolovská 67, 136 00 Praha 8. Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn

Sokolovská 67, 136 00 Praha 8. Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn Sokolovská 67, 136 00 Praha 8 Platný k 31.8.2012 Zdroj: Oficiální stránky restaurace Karlínský mlýn Předkrmy 100g Buffalo Mozzarella Caprese 85,- Kč (Mozzarella, rajčata, bazalka, olivový olej) 100g Pikantní

Více

Předkrmy. Polévky. Dětská jídla

Předkrmy. Polévky. Dětská jídla Předkrmy 50g 80g Bruschetta se salátkem z pečených paprik a polníčku, zdobená parmazánovými hoblinami a redukcí z balsamica Carpaccio z pravé hovězí svíčkové v parmazánové krustě, toust Marinované plátky

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0415 Inovujeme, inovujeme Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tematická Ryby Společná pro celou sadu oblast DUM č. 32_Ch11_2_06

Více

Restaurace Rio. Polévky

Restaurace Rio. Polévky Polévky 0,25l Silný masový vývar dle denní nabídky s nudlemi a zeleninou 35,- 0,25l Česneková polévka se šunkou, sýrem, žloutkem a chlebovými krutony 40,- 0,25l Česneková polévka se šunkou, tvarůžkou,

Více

R e s t a u r a c e s e s k v ě l o u k u c h y n í a W I F I p ř i p o j e n í m k I n t e r n e t u

R e s t a u r a c e s e s k v ě l o u k u c h y n í a W I F I p ř i p o j e n í m k I n t e r n e t u P o l é v k y Dle denní nabídky P ř e d k r m y 200 g Insalata Caprese 45 Kč plátky rajčat a mozzarelly s čerstvou bazalkou, zakápnuté olivovým olejem (7) 100 g Pikantní masová topinka 59 Kč vepřové nudličky

Více

Roztančená kuchyně Jamie Olivera

Roztančená kuchyně Jamie Olivera Roztančená kuchyně Jamie Olivera Prudce pečený tuňák teriyaki na pomerančovém salátku Mušle Bloody Mary Elvisův originální burger Pečený kuřecí supreme s omáčkou PIRI-PIRI a salát ze sladkých brambor Trifle

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Autor Ročník 3. Obor Výrobky studené kuchyně vy_32_inovace_ma_49_20

Více

CHARLESTON RESTAURANT JÍDELNÍ LÍSTEK

CHARLESTON RESTAURANT JÍDELNÍ LÍSTEK CHARLESTON RESTAURANT JÍDELNÍ LÍSTEK PŘEDKRMY 1 Sýrové variace s olivami /eidam, uzený eidam, niva, hermelín/ 115,- 2 Výběr uzenin s beraními rohy /heskules, poličan, chorizo, slanina/ 139,- 3 100g Lososový

Více

Česneková polévka s opečenou slaninou, sýrem a chlebovými krutony (1,3,7)

Česneková polévka s opečenou slaninou, sýrem a chlebovými krutony (1,3,7) P o l é v k y Česneková polévka s opečenou slaninou, sýrem a chlebovými krutony (1,3,7) Hovězí vývar (1,3,7) s masem a domácími nudlemi Jihočeská kulajda (1,3,7) s h o u b a m i P ř e d k r m y 20 Kč 25

Více

w w w. r a m a - w e b. c z

w w w. r a m a - w e b. c z www.rama-web.cz Vážené a milé hospodyňky, za nákup dvou výrobků Rama Vám věnujeme malý dárek - sešitovou kuchařku Ramy. Recepty, které v ní najdete, jsou vyzkoušené a vybrané tak, aby příprava jídla byla

Více

jak jistě víte, husa se na českém stole objevuje již dlouhá léta. Byla a je neodmyslitelnou součástí tradičních posvícení a stala

jak jistě víte, husa se na českém stole objevuje již dlouhá léta. Byla a je neodmyslitelnou součástí tradičních posvícení a stala Husí kuchařka Vážení zákazníci, jak jistě víte, husa se na českém stole objevuje již dlouhá léta. Byla a je neodmyslitelnou součástí tradičních posvícení a stala se i tradičním pokrmem na svátek sv. Martina

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

Restaurace Radost. Polévky

Restaurace Radost. Polévky Polévky 0,25l Silný masový vývar dle denní nabídky s celestýnskými nudlemi a zeleninou 35,- 0,25l Česneková polévka se šunkou, sýrem, žloutkem a chlebovými krutony 40,- 0,25l Česneková polévka se šunkou,

Více

Restaurace Lovecká Bašta Jídelní lístek

Restaurace Lovecká Bašta Jídelní lístek Restaurace Lovecká Bašta Jídelní lístek PŘEDKRMY 101 100g Zvěřinová paštika se šalotkovo-brusinkovým čatní (alergen 3, 7, 12) 73 Kč 102 100g Filírované vlažné kachní prsíčko pečené do růžova na trhaném

Více

Ryby snadno a rychle. Cornelie Adam (apetit)

Ryby snadno a rychle. Cornelie Adam (apetit) Ryby snadno a rychle Cornelie Adam (apetit) Závitky z platýse s rajčaty Dávky na 2 porce: 250 g čerstvého nebo mraženého filé z platýse, citrónová šťáva, sůl, bílý pepř, zelená petrželka, hrst řeřichy,

Více

Jídelní lístek. Restaurant. U Patrona

Jídelní lístek. Restaurant. U Patrona Jídelní lístek Restaurant U Patrona Předkrmy: Foie gras s karamelizovanými jablíčky na víně a malinovým coulis 280,- Kč Ratatouille Provensal v grilované cuketě 210,- Kč Tygří krevety Gambas de ajo na

Více

Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 Ajeto FIRMA ROKU 2014

Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 Ajeto FIRMA ROKU 2014 Restaurace AJETO Ajeto FIRMA ROKU 2014 PŘEDKRMY 80g 80g 100g CARPACCIO AJETO marinované plátky svíčkové v bylinkách, olivový olej, hobliny parmazánu, balsamico Rozpečený kozí sýr s ořechy a medovou zálivkou,

Více

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku.

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku. POMAZÁNKY Okurková pomazánka 250g tvarohu 100g nahrubo nastrouhané okurky 1 stroužek česneku ½ cibule podle chuti kopr Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec

Více

Jídelníček: 4. týden

Jídelníček: 4. týden Jídelníček: 4. týden PONDĚLÍ Snídaně: Chia pudink 3 lžíce chia semínek, ½ banánu, mandlové mléko 200ml, maliny 50g, mandle 15g 1. Chia semínka si necháme přes noc nabobtnat v mandlovém mléce. 2. Smícháme

Více

Steaky z argentinské svíčkové

Steaky z argentinské svíčkové Steaky z argentinské svíčkové Carpaccio ze špičky s rukolovým pestem Steak ze středu s omáčkou z červeného vína Stroganoff Slaný Karamel Carpaccio ze špičky s rukolovým pestem Ingrediencie 400 g hovězí

Více

Vítáme Vás v restauraci Mediterrano.

Vítáme Vás v restauraci Mediterrano. Vítáme Vás v restauraci Mediterrano. Nabízíme Vám příjemné posezení v klimatizovaném prostředí, ve kterém můžete ochutnat velké množství zeleninových salátů, steaku, rybích specialit a jiných pochoutek.

Více

Polévky. Dětská jídla

Polévky. Dětská jídla Předkrmy 50g 80g Ztracené vajíčko na směsi salátů s dijonskou zálivkou a slaninovým chipsem, toust Carpaccio z červené řepy zdobené salátkem z rukoly, parmezánem a vlašskými ořechy nakládanými v medu,

Více