Znalecký posudek č /11

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Znalecký posudek č. 852-38/11"

Transkript

1 Znalecký posudek č /11 ve věci ocenění nemovitostí - zjištění obvyklé ceny spoluvlastnického podílu id 1/4 k nemovitostí, dle výpisu z KN v podílovém spoluvlastnictví fyzických osob (povinný Jaroslav Šikl) - rodinný dům Průběžná 254, Ševětín, v prostoru obytné části obce obdobných domů, na okraji obce, s veškerými přináležícími stavebními objekty, studnou, venkovními úpravami, trvalými porosty a pozemky. Nemovitosti jsou situované na pozemku p.č.380 vedeného v KN jako zastavěná plocha a nádvoří a pozemku přilehlé zahrady p.č.171, vedeného v KN jako zahrada, ZPF s BPEJ. Veškeré uvedené nemovitosti jsou dislokovány v k.ú. Ševětín, obec Ševětín, okres České Budějovice, vedeny na LV č Dislokace je určena dle kopie katastrální mapy, ortomapy a fotomapy s vyznačením, viz. přílohy. Na oceňovaných nemovitostech vázne dle výpisu z KN zástavní právo smluvní a exekuční příkaz k prodeji, nemovitosti jsou jiných práv a závad (právně účinných) s nimi spojenými prosté, z výpisu a informací na KN a od vlastníka nemovitostí nebyly zjištěny. Nemovitosti nejsou prokazatelně pronajaty, smlouva o pronájmu nebyla předložena. Posudek je zpracovaný dle požadavku objednatele a dle specifikace Usnesení o ustanovení znalce č.j. 125 EX 746/ Objednatel posudku: EXEKUTORSKÝ ÚŘAD ČESKÝ KRUMLOV JUDr.Marek Frank, soudní exekutor Radniční Č e s k ý K r u m l o v č. obj.: Usnesení o ustanovení znalcem, č.j. 125 EX 746/10-56 ze dne: , převzato a vystavil: JUDr. Marek Frank, soudní exekutor obj.ze dne a , převzato 25.3 a Účel posudku: zjistit obvyklou cenu spoluvlastnického podílu id 1/4 k nemovitostem (povinný z exekuce Jaroslav Šikl), pro potřebu exekuce prodejem nemovitostí, na základě výše uvedených dokladů, dle stavu ke dni konečného zaměření. Dle obecné metodiky, věcné hodnoty dle THU, výnosové hodnoty, se srovnáním s vyhláškou ministerstva financí České republiky č. 364/2010 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č 151/1997 Sb., o oceňování majetku, podle zák.č.120/2001 Sb., 66 odst.5 a zákona č 151/1997 Sb. ( 2 odst.1) dle stavu ke dni posudek vypracoval: Ing. Milan Paleček Opatovická České Budějovice 10 Posudek obsahuje 28 stran vč.titulního listu a 17 stran příloh. Objednateli se předává v 1 vyhotovení elektronicky. V Českých Budějovicích,

2 2 A. Nález 1. Znalecký úkol ve věci ocenění nemovitostí - zjištění obvyklé ceny spoluvlastnického podílu id 1/4 k nemovitostí, dle výpisu z KN v podílovém spoluvlastnictví fyzických osob (povinný Jaroslav Šikl) - rodinný dům Průběžná 254, Ševětín, v prostoru obytné části obce obdobných domů, na okraji obce, s veškerými přináležícími stavebními objekty, studnou, venkovními úpravami, trvalými porosty a pozemky. Nemovitosti jsou situované na pozemku p.č.380 vedeného v KN jako zastavěná plocha a nádvoří a pozemku přilehlé zahrady p.č.171, vedeného v KN jako zahrada, ZPF s BPEJ. Veškeré uvedené nemovitosti jsou dislokovány v k.ú. Ševětín, obec Ševětín, okres České Budějovice, vedeny na LV č Dislokace je určena dle kopie katastrální mapy, ortomapy a fotomapy s vyznačením, viz. přílohy. Na oceňovaných nemovitostech vázne dle výpisu z KN zástavní právo smluvní a exekuční příkaz k prodeji, nemovitosti jsou jiných práv a závad (právně účinných) s nimi spojenými prosté, z výpisu a informací na KN a od vlastníka nemovitostí nebyly zjištěny. Nemovitosti nejsou prokazatelně pronajaty, smlouva o pronájmu nebyla předložena. Posudek je zpracovaný dle požadavku objednatele a dle specifikace Usnesení o ustanovení znalce č.j. 125 EX 746/ Katastrální mapa, ortomapa a fotomapa s vyznačením domu a příslušenství jsou nedílnou součástí posudku a jsou přiloženy v příloze posudku. 2. Prohlídka a zaměření nemovitostí Zaměření a prohlídka nemovitostí - původní dne a bylo provedeno venkovní ohledání bez přítomnosti povinného a při kontrolní prohlídce se skutečným zaměřením, venkovního, vnitřního a okolního prostoru (nebyl umožněný přístup) bez účasti povinného, s informacemi od sousedů z čp.226 (paní Kubešová), místních zájemců o nemovitost a úředních osob z MÚ. Povinný reagoval na písemné výzvy ke kontaktu, na telefonické výzvy reagovala pouze matka povinného. Na zvonění na zvonek u plotových vrátek nikdo nereagoval. Konkrétní termín nebylo předem možné domluvit, způsob zaměření byl konzultovaný s objednatelem. 3. Podklady pro vypracování posudku - výpis z katastru nemovitostí z Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, katastrální pracoviště České Budějovice, LV č.489 z kopie katastrální mapy z Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, katastrální pracoviště České Budějovice, z USNESENÍ o ustanovení znalce, vydané EXEKUTORSKÝM ÚŘADEM ČESKÝ KRUMLOV z , č.j. 125 EX 746/ údaje sdělené objednavatelem, zjištěné z dokladů, při místní fyzické prohlídce a při venkovním a vnitřním zaměření nemovitostí.

3 3 4. Vlastnické a evidenční údaje Podíloví spoluvlastníci nemovitostí dle výpisu z KN : LV č.489 1/4 Markéta B e n ý š k o v á (735324/1225), bytem Průběžná 254, Ševětín 1/2 Anna Š i k l o v á (516227/070), bytem Průběžná 254, Ševětín 1/4 Jaroslav Š i k l (781215/1215), bytem Průběžná 254, Ševětín povinný z exekuce 5. Dokumentace a skutečnost Ke zpracování znaleckého posudku nebyla předaná žádná stavební dokumentace staveb, skutečnosti byly překontrolovány a zjištěny na základě venkovního a vnitřního zaměření zpracovatelem dle skutečnosti a možností na místě. Pro zpracování posudku byly k dispozici údaje zjištěné na KN, výpisy z KN, kopie katastrální mapy a fotomapy. Základní údaje ke zpracování posudku byly převzaty z předaných dokladů objednatele, zjištěny zpracovatelem a doplněny při místních šetřeních, kdy byly doplněny dostupné údaje z hlediska stavebních konstrukcí, vybavení, rozsah opotřebení domu a ostatních objektů, dle možností zpřístupnění venkovních a vnitřních prostor. 6. Celkový popis nemovitostí Hlavní stavba je samostatný rohový, krajní zděný rodinný dům, se vstupní zakrytou verandou v 1.NP (na její střeše s terasou v 2.NP), je podsklepený. Dům je příjezdný přímo do garáže v 1.PP a přístupný vrátky a vraty v předním oplocení od místní zpevněné komunikace obce ulice Průběžná, s návazností na páteřní státní komunikaci II/603 směr Chotýčany, nedaleko státní komunikace E55,I/3 směr Tábor-Praha-České Budějovice-Plzeň. Objekt je provedený tradičně, zděný, stojící v prostoru obdobných starších a nových obytných rodinných domů na okraji obce, stavební pozemky jsou podélně rovinaté, příčně mírně svažité, objekt nebyl zasažený v roce 2002 povodňovými záplavami, nejsou žádná ochranná pásma. Nedaleko zastávka autobusu, trať ČD je v dochůzné vzdálenosti-dopravní dostupnost je zajištěna také autobusovou dopravou. Doprava v obci : je pravidelně obsluhovaná autobusovou a železniční dopravou, s rychlou dopravní dostupností (20 min) krajského města, vlakové nádraží se nachází cca 1 km od samotného místa. V obci je veškerá infrastruktura, dobrá dostupnost zdravotní péče, sportovního vyžití, přilehlá oblast CHKO Blanský les a nedaleká CHKO Šumava s Lipenským jezerem, cyklostezky, vodácké sporty atd. Dům je osazený uvnitř stavebního pozemku, v jeho přední části, se vstupem a příjezdem od příjezdové komunikace do dvora. Má jedno technické 1.PP, obytné 1.NP a 2.NP obytné upravené podkroví (krov dodatečnou úpravu podstřešního prostoru umožňuje) s předním půltovým střešním vikýřem. Splňuje pro potřeby vyhl. podmínky dvougeneračního rodinného domu, má zřejmě dvě samostatné b.j. Je v dobře udržovaném stavu, stavební konstrukce ani technické vybavení nejsou nadměrně opotřebované, je prováděna pravidelná údržba.

4 4 Objekt domu a ostatní příslušenství a objekty bylo možné posoudit, zjistit a zaměřit jejich hmotu a stavební konstrukce. Upřesnění rozměrů s přesnými půdorysnými rozměry zaměřenými na místě, s kontrolou z map Earth. Pozemek zahrady je lemovaný na svých hranicích oplocením. Přístupový jednostranný chodník na protější straně ulice a příjezd do garáže je zpevněný, v návaznosti na příjezdovou a přístupovou komunikaci-viz. foto. Oplocení pozemku vymezuje přilehlou zahradu s dvorem, se zahradním objektem, studnou, septikem, skleníkem a bazénem s drobnou zahradní architekturou a s ošetřovanými trvalými porostyokrasnými a ovocnými dřevinami v zahradě a ostatními venkovními úpravami. Střešní konstrukce domu jsou v dobrém stavu s kompletními klempířskými konstrukcemi, nosné stěny se šlechtěnou fasádou škrábaného břizolitu a soklem z betonovým spárovaných tvárnic, komínové zdivo v dobrém stavu, s dřevěnými původními výplněmi otvorů dvojitých oken, dřevěné atypické dveře, standardní technické vybavení v udržovaném stavu. Průběžně po dobu užívání a v nedávné době byly provedeny průběžné úpravy technického vybavení, je obyvatelný, užívaný dle zjištěných údajů od kolaudace od roku Hlavní stavební konstrukce domu opotřebované úměrně době užívání, jsou provedeny venkovní úpravy. Obestavěný prostor pro srovnávací metodu byl vypočtený z rozměrů zaměření přímo na místě. Dům je osazený na okraji obce v souvisle zastavěné obytné části s možností napojení na veškeré inženýrské sítě, vč. zemního plynu a TLF. Dům je napojený na veřejnou splaškovou a dešťovou kanalizace, obecní vodovod pitné vody, na kabelový rozvod elektrické energie, rozvod zemního plynu s HUP (dům má přípojku), je osazeno veřejné osvětlení a přístupový chodník. Ke stavebnímu objektu domu náleží zahradní altán, studna, venkovní úpravy (oplocení, zpevněné plochy, opěrné zdi, zemní bazén, skleník, drobná zahradní architektura, zděná udírna, venkovní schodiště a přípojky inž. sítí), trvalé porosty a pozemky. Na oceňovaných nemovitostech nevázne žádné věcné břemeno, nemovitosti jsou jiných práv a závad s nimi spojenými prosty (z výpisu a informací na KN a od vlastníka nebyly zjištěny), nemovitosti nejsou prokazatelně pronajaty. 7. Obsah posudku Oddíl 1 a) Objekty 1) Rodinný dům čp.254 Oddíl 2 a) Objekty 1) Studna 2) Zahradní dřevěný altán 3) Zahradní venkovní bazén 4) Trvalé porosty b) Pozemky 1) Pozemky na LV č.489

5 5 B. Posudek Popis objektů, výměra, hodnocení a ocenění Ocenění nemovitosti je provedeno dle obecné metodiky, věcné hodnoty, věcné hodnoty dle THU, výnosové hodnoty se srovnáním s vyhláškou Ministerstva financí České republiky č.364/2010 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č 151/1997 Sb. ( 2 odst.1), o oceňování majetku. I. Ocenění nemovitostí podle vyhlášky Ministerstva financí České republiky č. 364/2010 Sb. o oceňování staveb, pozemků a trvalých porostů, jako porovnávací metoda pro stanovení obvyklé ceny. Podklady pro stanovení koeficientu K p : Okres: České Budějovice Počet obyvatel: obyvatel Oddíl 1 A. Hlavní stavební objekt rodinného domu, na LV č.3062 Popisy objektů a) Objekty 1) Rodinný dům čp.254 Hlavní stavba je samostatný rohový, krajní zděný rodinný dům, se vstupní zakrytou verandou v 1.NP (na její střeše s terasou v 2.NP), je podsklepený. Dům je příjezdný přímo do garáže v 1.PP a přístupný vrátky a vraty v předním oplocení od místní zpevněné komunikace obce ulice Průběžná, stojící v prostoru obdobných starších a nových obytných rodinných domů na okraji obce, nedaleko centra obce. Dům je osazený uvnitř příčně mírně svažitého stavebního pozemku, se vstupem a příjezdem od příjezdové komunikace do dvora. Má jedno technické 1.PP, obytné 1.NP a 2.NP obytné upravené podkroví (krov dodatečnou úpravu podstřešního prostoru umožňuje) s předním střešním půltovým vikýřem, vstupní zakrytou verandou s venkovním schodištěm a terasou nad verandou v 2.NP. Obytná část má dvě samostatné bytové jednotky (1+3 v 1.NP a 1+3 v 2.NP), splňuje pro potřeby oceňovací vyhl. podmínky rodinného domu, obestavěný prostor je menší než 1100 m 3, ocení se nákladovým způsobem, podle 26 a oceňovací vyhlášky. Venkovní úpravy a vedlejší zahradní objekty jsou součástí ceny, jsou příslušenstvím domu, mimo skleník, venkovní bazén a terasa u něj. Hlavní stavební konstrukce domu nejsou opotřebované, obestavěný prostor pro srovnávací metodu byl vypočtený z rozměrů zaměření přímo na místě, zvenčí zjistitelné konstrukce jsou uvedené dle skutečnosti.

6 6 Základy betonové pasy, s izolací proti zemní vlhkosti, svislé konstrukce keramické zdivo, se šlechtěnou omítkou fasády (škrábaný břizolit) a soklem z režného spárovaného zdiva z betonových tvárnic.venkovní omítky bez poškození. Střecha klasická sedlová s předním půltovým vikýřem-umožňující zřízení podkroví, předpokládají se klasické montované tvrdé a dřevěné stropy, rovné podhledy, v 2.NP šikmé, je zřejmě provedeno zateplení ve střešní rovině střechy. Okna typová dřevěná zdvojená s meziokenními žaluziemi a sklobetonová (luxfery), střešní okno v 2.NP, vnitřní dveře se předpokládají atypické typové a atypické, dřevěné, plné a prosklené, hladké a palubkové, dřevěné balkónové dveře, přední vstup dřevěné atypické palubkové prosklené, ocelové zábradlí terasy a vstupního schodiště, garážová vrata prosklená palubková, otevíravá, atypická. Venkovní schody verandy teracové. Protože nebyl umožněný přístup dovnitř domu, jsou další popisované stavební konstrukce a technické vybavení domu uvedeny jako předpokládané (na základě dlouholetých zkušeností z posudků na obdobné nemovitosti a z vlastní dlouholeté praxe v projektování pozemních staveb), s přibližnými informacemi od vlastníka domu čp.226 : podlahy v technickém podlaží 1.PP betonová mazanina a dlažby, v 1. a 2.NP povlakové PVC a keramické dlažby, ker. dlažby verandy a terasy, kobercové povlaky. Pravděpodobně jsou provedeny hladké štukové vnitřní omítky, standardní bělninové obklady v kuchyních kolem kuchyňských linek, WC a v koupelnách, vnitřní schodiště do 1.NP a do 2.NP atypické, teracové schodiště verandy. Zařizovací předměty standardní - WC, umyvadlo, obložené vany, elektrický kuchyňský sporák, vestavěné skříně, atypické dřevěné kuchyňské linky. Vytápění teplovodní ústřední, s kotlem na tuhá paliva s doplněním el.přímotopy, TUV z el. boileru. Je provedený vnitřní rozvod zemního plynu, silnoproudé elektroinstalace 240/400 V-jističe z kabelového venkovního rozvodu obce, splaškové kanalizace, pitné vody a TUV z boileru. Střecha klasická sedlová, s půltovým vikýřem, je osazený bleskosvod s uzemněním, klempířské konstrukce z ocelového pozinkovaného plechu kompletní, krytina střech AC šablony na bednění. Dispozice 1.PP ( technické podlaží) : schodiště do 1.NP, chodba, garáž, technická místnost, sklady a sklepy, kotelna. Dispozice 1.NP (obytné 3+1) : přední vstupní schodiště, vstupní závětří verandy, chodba, WC, 3x obytná místnost, kuchyně s jídelnou, koupelna, schodiště do 2.NP. Dispozice 2.NP (upravené podkroví, obytné 3+1) : vstupní podesta s chodbou, koupelna, WC, 3x obytná místnost, kuchyně s jídelnou, koupelna,. Dům je napojený na veřejnou splaškovou a dešťovou kanalizace, obecní vodovod pitné vody, na kabelový rozvod elektrické energie, rozvod STL plynovodu zemního plynu s HUP (dům má přípojku), je osazeno veřejné osvětlení a přístupový chodník. Ke stavebnímu objektu domu náleží samostatný zahradní objekt (dřevěný zahradní sklad), venkovní úpravy (oplocení pozemků, přední a levé oplocení-zděné sloupky na podezdívce - betonové tvárnice, spárované, s kovovými tyčovými výplněmi, kovová plotová vrata a vrátka, přípojky inž. sítí, zahradní vodovod, zpevněné plochy příjezdu a vnitřních zpevněných ploch a chodníků s obrubníky-betonová vymývaná dlažba a betonová, zámková betonová dlažba, betonová mazanina, okapový chodník s výplní kačírkem, opěrné zdi z beton.tvárnic, venkovní schodiště vstupu-teracové, kovový skleník na zděné podezdívce, venkovní zapuštěný bazén,

7 7 zděná udírna-montovaná z beton.tvárnic, drobná zahradní architektura, septik, sušáky prádla, zahradní elektrorozvod s osvětlovacími tělesy), trvalé porosty (okrasné a ovocné dřeviny) a pozemky v KN. Venkovní úpravy a vedlejší objekty do ZP = 25 m 2, jsou dle 26a,odst. (4) zahrnuty v ceně stanovené dle vyhl., mimo oceněné, jsou zohledněny poté v obecné ceně. Hlavní stavební konstrukce domu opotřebované úměrně době užívání, standardní technické vybavení v udržovaném stavu. Průběžně po dobu užívání a v nedávné době byly provedeny úpravy technického vybavení, je obyvatelný, užívaný dle zjištěných údajů od kolaudace od roku 1976, stáří pro výpočet opotřebení je počítáno 35 let. Je v dobře udržovaném stavu, stavební konstrukce ani technické vybavení nejsou (pravděpodobně) nadměrně opotřebované. Oddíl 2 B. Další objekty stavby - studna, venkovní úpravy, pozemky a trvalé porosty na LV č.489, na p.č.171 Popisy objektů a) Objekty 1) Studna Kopaná studna v zahradě, s předpokládanými parametry (hloubka dle místních informací), s el. čerpadlem pro zálivku zahrady. 2) Zahradní dřevěný altán Stavba je samostatný zahradní objekt, osazený uvnitř v zahradě vedle bazénu, dřevěná konstrukce, sedlová střecha, krytina bonnský šindel, dřevěné okno, dveře, na betonové ploše. 3) Zahradní venkovní bazén Stavba je samostatný zahradní objekt, osazený uvnitř v zahradě vedle domu, plastový zemní bazén oválného tvaru, se vstupními schody ve stěně. 4) Trvalé porosty Předmětem je ocenění trvalých porostů, vesměs okrasných a ovocných dřevin - stromů a keřů na nezastavěném pozemku přilehlé zahrady - trvalé porosty bez přesného zjištění, pouze pro úplnost, pro určení obvyklé ceny jsou nepodstatné. Stromy jsou ošetřované. b) Pozemky 1) Pozemky na LV č.489 Předmětem zjištění obvyklé ceny nemovitosti je hodnota spoluvlastnického práva k pozemkům v k.ú. Ševětín, obec Ševětín, okres České Budějovice, v KN na LV č.489. Jedná se o pozemky p.č.380, vedeného v KN jako zastavěná plocha a nádvoří a pozemek okolní zahrady p.č.171, vedené v KN jako zahrada, ZPF s BPEJ. Pozemky jsou dislokované dle kopie katastrální mapy Katastru nemovitostí, v okrajové místní části obce, jsou přístupné příjezdovou zpevněnou komunikací, mají obslužnost veškerými inž. sítěmi, jsou příčně svažité, je možné využít k zástavbě. Na pozemcích nevázne žádné věcné břemeno, jiných práv a závad s nimi spojených (nebyly zjištěny) jsou nemovitosti prosty, nemovitosti nejsou prokazatelně pronajaty, není doložena žádná nájemní smlouva.

8 8 Ocenění Oddíl 1 a) Objekty a.1) Vyhláška 364/2010 Sb. a.1.1) Rodinný dům čp a Podlaží: Název Výška Zastavěná plocha 1.PP - spodní stavba 2,55 m dům+veranda = 118,07 m 2 dům = 9,87 10,10 veranda = 8,32 2,21 2.NP - vrchní stavba 2,55 m 9,87 10,10 = 99,69 m 2 3.NP - vrchní stavba+zastřešení 3,02 m 9,87 10,10 = 99,69 m 2 Součet: 8,12 m 317,45 m 2 Podlažnost: 317,45 / 118,07 = 2,69 Obestavěný prostor (OP): 1.PP - spodní 2,55 (dům+veranda ) stavba = 301,09 m 3 dům = 9,87 10,10 veranda = 8,32 2,21 2.NP - vrchní 2,55 9,87 10,10 stavba = 254,20 m 3 3.NP - vrchní 3,02 9,87 10,10 stavba+zastřešení = 301,05 m 3 Obestavěný prostor celkem: = 856,34 m 3 Rodinný dům: typ D Konstrukce: zděná Podsklepení: podsklepená Podlaží: se dvěma nadzemními podlažími Vybavení: Název, popis Obj. podíl Hodnocení 1. Základy 4,30 % Standardní 2. Zdivo 24,30 % Standardní 3. Stropy 9,30 % Podstandardní 4. Střecha 4,20 % Standardní 5. Krytina 3,00 % Standardní 6. Klempířské konstrukce 0,70 % Standardní 7. Vnitřní omítky 6,40 % Standardní 8. Fasádní omítky 3,30 % Standardní

9 9 Název, popis Obj. podíl Hodnocení 9. Vnější obklady 0,40 % Nevyskytuje se 10. Vnitřní obklady 2,40 % Standardní 11. Schody 3,90 % Standardní 12. Dveře 3,40 % Standardní 13. Okna 5,30 % Standardní 14. Podlahy obytných místností 2,30 % Standardní 15. Podlahy ostatních místností 1,40 % Standardní 16. Vytápění 4,20 % Standardní 17. Elektroinstalace 4,00 % Standardní 18. Bleskosvod 0,50 % Standardní 19. Rozvod vody 2,80 % Standardní 20. Zdroj teplé vody 1,60 % Standardní 21. Instalace plynu 0,50 % Standardní 22. Kanalizace 2,90 % Standardní 23. Vybavení kuchyně 0,50 % Podstandardní 24. Vnitřní vybavení 5,00 % Standardní 25. Záchod 0,40 % Standardní 26. Ostatní 3,00 % Standardní Určení základní ceny za m 3 dle přílohy č. 20a, tabulky č. 1: Kraj: Jihočeský Obec: Ševětín Počet obyvatel: Indexovaná prům. cena (IPC): 3 495, Kč/m 3 3 Vliv právních vztahů na prodejnost (např. prodej podílu, pronájem) 3 Index trhu (I T = 1 + T i): 0,990 i=1 Trh s nemovitostmi: příloha č. 18a, tabulka č. 1 Nabídka vyrovnaná s poptávkou. Popis znaku Hodnocení znaku T i 1 Situace na dílčím (segmentu) III. Nabídka odpovídá poptávce 0,00 trhu s nemovitostmi 2 Vlastnictví nemovitostí II. Stavba na vlastním pozemku (ve spoluvlast- 0,00 nictví) I. Negativní 0,01 Poloha nemovitosti: příloha č. 18a, tabulka č. 4 Klidná obytná čtvrť, s obytnými rodinnými domy na okraji obce. Popis znaku Hodnocení znaku P i 1 Význam obce I. Bez většího významu 0,00 2 Poloha nemovitosti II. Na okraji zastavěného území obce 0,00 3 Okolní zástavba a životní prostředí II. Objekty pro bydlení 0,00 4 Obchod, služby, kultura v obci III. Více obchodů nebo služeb, pohostinské a 0,03 kulturní zařízení 5 Školství a sport III. Základní škola a sportovní zařízení 0,03

10 10 6 Zdravotní zařízení III. Ordinace praktického a odborného lékaře a 0,03 další zařízení 7 Veřejná doprava III. Dobré dopravní spojení (v dosahu příměstských 0,04 linek vel. měst) 8 Obyvatelstvo II. Bezproblémové okolí 0,00 9 Nezaměstnanost v obci a okolí II. Průměrná nezaměstnanost 0,00 10 Změny v okolí s vlivem na cenu III. Bez vlivu 0,00 Nemovitosti 11 Vlivy neuvedené 11 I. Vlivy snižující cenu 0,01 Index polohy (I P = 1 + P i): 1,120 i=1 Konstrukce a vybavení nemovitosti: příloha č. 20a, tabulka č. 2 Konstrukce a technické vybavení v dobrém stavu, s pravidelnou údržbou. Popis znaku Hodnocení znaku V i 0 Typ stavby III. Podsklepený - se šikmou nebo strmou D střechou 1 Druh stavby III. Samostatný rodinný dům 0,00 2 Provedení obvodových stěn III. Zdivo cihelné nebo tvárnicové 0,00 3 Tloušťka obvod. stěn II. 45 cm 0,00 4 Podlažnost I. Hodnota větší než 2 0,00 5 Napojení na veřejné sítě (přípojky) V. Přípojka elektro, voda, kanalizace a plyn 0,08 nebo propan butan 6 Způsob vytápění stavby III. Ústřední, etážové, dálkové 0,00 7 Zákl. příslušenství v RD III. Úplné - standardní provedení 0,00 8 Ostatní vybavení v RD I. Bez dalšího vybavení 0,00 9 Venkovní úpravy V. Nadstandardní provedení a rozsah 0,05 10 Vedlejší stavby tvořící příslušenství II. Bez vedlejších staveb nebo jejich celkové 0,00 k RD zastavěné ploše nad 25 m 2 11 Pozemky ve funkčním celku se III. Nad 800 m 2 celkem 0,01 stavbou 12 Kriterium jinde neuvedené I. Významně snižující cenu 0,06 13 Stavebně-technický stav II. Stavba v dobrém stavu s pravidelnou 1,05 * údržbou * Kategorie stavby: C - stáří od 30 do 50 let včetně Hodnota koeficientu (s) pro úpravu V 14 : 12 0,8 Index konstrukce a vybavení (I V = (1 + V i) V 13): i=1 0,907 Index cenového porovnání (I = I T I P I V ): 0,990 1,120 0,907 = 1,006 Cena upravená (CU = IPC I): 3 495, 1,006 = 3 515,97 Kč/m 3 Určení porovnávací hodnoty (OP CU): 856, ,97 = ,75 Kč Rodinný dům čp.254 zjištěná cena: ,75 Kč

11 11 a.2) Věcná hodnota podle THU a.2.1) Rodinný dům čp.254 Jednotkové množství: Hlavní část : 856,34 jedn. Obestavěný prostor základů: + 10,00 jedn. Jednotkové množství celkem: = 866,34 jedn. Ocenění: Ke stanovení jednotkové ceny bylo použito ukazatelů THU firmy RTS. Seznam porovnávaných objektů: I c cenový index I p index polohy I v index vybavení K p koeficient plochy podlaží K v koeficient výšky podlaží JKSO Název Základní jedn. cena I c I p I v K p K v VRN Váha Upravená jedn. cena domky izolované 3 129, Kč svislá nosná konstrukce zděná z cihel, tvárnic, bloků 1,000 1,000 1,000 1,000 1,000 0,00 1, , Kč Jednotková cena: 4 600, Kč/jedn. 866,34 jedn , Kč/jedn , Kč Cena stavby: = , Kč Určení opotřebení odborným odhadem: Stáří: 35 roků Opotřebení: 35,000 % Odpočet opotřebení: , Kč 35,000 % ,40 Kč Cena objektu po odečtení opotřebení: = ,60 Kč Rodinný dům čp.254 zjištěná cena: ,60 Kč a.3) Srovnávací hodnota a.3.1) Rodinný dům čp.254 Jednotkové množství: Hlavní část : 856,34 jedn. Obestavěný prostor základů: + 10,00 jedn. Jednotkové množství celkem: = 866,34 jedn. Ocenění: Ke stanovení jednotkové ceny bylo použito ukazatelů THU firmy RTS.

12 12 Seznam porovnávaných objektů: I c cenový index I p index polohy I v index vybavení K p koeficient plochy podlaží K v koeficient výšky podlaží JKSO Název Základní jedn. cena I c I p I v K p K v VRN Váha Upravená jedn. cena domky izolované 3 129, Kč svislá nosná konstrukce zděná z cihel, tvárnic, bloků 1,000 1,000 1,000 1,000 1,000 0,00 1, , Kč Jednotková cena: 4 600, Kč/jedn. 866,34 jedn , Kč/jedn , Kč Cena stavby: = , Kč Určení opotřebení odborným odhadem: Stáří: 35 roků Opotřebení: 35,000 % Odpočet opotřebení: , Kč 35,000 % ,40 Kč Cena objektu po odečtení opotřebení: = ,60 Kč Výpočet cenových koeficientů Druh objektu: Obytný objekt Minimální cena srovnatelné nemovitosti: , Kč Maximální cena srovnatelné nemovitosti: , Kč Cenové koeficienty: C A 1,216 C B 1,250 C C 1,284 C D 1,317 C E 1,351 Hodnocení objektu: Název znaku Zatřídění vk C i vk Trh s nemovitostmi C 5 6,420 Orientace ke světovým stranám D 5 6,585 Konfigurace terénu D 3 3,951 Poloha vzhledem k centru obce C 5 6,420 Převládající zástavba E 5 6,755 Inženýrské sítě D 5 6,585 Doprava C 5 6,420 Obchod a služby D 5 6,585 Školství C 5 6,420 Zdravotnictví C 5 6,420 Kultura, sport, ubytování C 5 6,420 Úřady D 2 2,634

13 13 Pracovní možnosti D 5 6,585 Životní prostředí E 5 6,755 Přírodní lokalita C 5 6,420 Změna v zástavbě C 5 6,420 Příslušenství nemovitosti D 1 1,317 Typ stavby E 5 6,755 Možnost dalšího rozšíření B 1 1,250 Obyvatelstvo E 5 6,755 Názor znalce D 5 6,585 Celkem: ,457 Koeficient k = 120,457 / 92 = 1,3093 Korekce ceny: 1,3093 Cena po úpravě cenovými koeficienty: = ,90 Kč Rodinný dům čp.254 zjištěná cena: ,90 Kč a.4) Výnosová hodnota a.4.1) Rodinný dům čp.254 Fiktivní pronájem nemovitosti za smluvní dohodnuté nájemné. Výpočet ceny výnosovým způsobem a) Výměry pronajímaných ploch: Obytné plochy: m 2 300,00 b) Výnosy z pronajímaných ploch (VC): Obytné plochy rodinný dům 2 b.j. s příslušenstvím a zahradou 720,00 Kč 300,00 m 2 Kč/rok , Kč 0, c) Jednorázové náklady na dosažení příjmů: Provize za pronájem Kč 0, Uvedení do pronajímatelného stavu Jednorázové náklady celkem N J Kč 0, d) Roční náklady na dosažení příjmů: Časová cena C Kč ,75 Náklady na provoz Kč/rok , Náklady na údržbu Kč/rok 2 000, Pojištění Kč/rok 600, Výpočet amortizace: Úroková míra pro amortizaci Další předpokládaná životnost Amortizace kapitalizovaná na zbytkovou ži- i A 0,0300 T roků 60 C i A Kč/rok ,52

14 14 votnost (1+ i A ) T 1 Daň z nemovitosti Kč/rok 400, Ostatní náklady Kč/rok 5 000, Roční náklady celkem N R Kč/rok ,52 Čisté výnosy V = VC N R Kč/rok ,48 e) Výpočet výnosové hodnoty věčnou rentou: Úroková míra i 0,0700 Výnosová hodnota V / i N J Kč , Oddíl 2 a) Objekty a.1) Vyhláška 364/2010 Sb. a.1.1) Studna 9 Zatřídění pro potřeby ocenění Typ: Kopaná studna Hloubka studny: 7,00 m Elektrické čerpadlo: 1 ks Polohový koeficient: 0,850 Kód klasifikace CZ-CC: 2222 Vedení vody místní trubní Kód standardní klasifikace produkce: studny jinde neuvedené a jímání vody Koeficient změny ceny stavby: 2,322 Koeficient prodejnosti: 0,521 (Inženýrské stavby) Ocenění: 5,00 m á 1 950, Kč/m , Kč 2,00 m á 3 810, Kč/m , Kč 1 ks elektrické čerpadlo: , Kč Základní cena: = , Kč Korekce základní ceny: Polohový koeficient K 5 : 0,8500 Koeficient změny cen staveb K i : 2,3220 Koeficient prodejnosti K p : 0,5210 Cena studny: = ,58 Kč Určení opotřebení odborným odhadem: Stáří: 35 roků Opotřebení: 35,000 % Odpočet opotřebení: ,58 Kč 35,000 % ,30 Kč Cena objektu po odečtení opotřebení: = ,28 Kč Studna zjištěná cena: ,28 Kč

15 15 a.1.2) Zahradní dřevěný altán 10 Zatřídění pro potřeby ocenění 23. Altán zahradní: 35,00 m 2 ZP Polohový koeficient: 0,850 Kód klasifikace CZ-CC: Pomníky a jiná drobná architektura Kód standardní klasifikace produkce: Stavební díla jinde neuvedená Koeficient změny ceny stavby: 2,351 Koeficient prodejnosti: 0,521 (Inženýrské stavby) Ocenění Základní cena: 35,00 m 2 ZP 2 050, Kč/m 2 ZP , Kč Korekce základní ceny: Polohový koeficient K 5 : 0,8500 Koeficient změny cen staveb K i : 2,3510 Koeficient prodejnosti K p : 0,5210 Cena stavby: = ,82 Kč Určení opotřebení odborným odhadem: Stáří: 8 roků Opotřebení: 30,000 % Odpočet opotřebení: ,82 Kč 30,000 % ,55 Kč Cena objektu po odečtení opotřebení: = ,27 Kč Zahradní dřevěný altán zjištěná cena: ,27 Kč a.1.3) Zahradní venkovní bazén 10 Zatřídění pro potřeby ocenění 21. Bazén venkovní nezakrytý: 30,24 m 3 OP Polohový koeficient: 0,850 Kód klasifikace CZ-CC: 242 Ostatní inženýrská díla j. n. Kód standardní klasifikace produkce: Stavební díla jinde neuvedená Koeficient změny ceny stavby: 2,351 Koeficient prodejnosti: 0,521 (Inženýrské stavby) Ocenění Základní cena: 30,24 m 3 OP 1 825, Kč/m 3 OP , Kč Korekce základní ceny: Polohový koeficient K 5 : 0,8500 Koeficient změny cen staveb K i : 2,3510 Koeficient prodejnosti K p : 0,5210 Cena stavby: = ,45 Kč Určení opotřebení odborným odhadem: Stáří: 10 roků Opotřebení: 30,000 % Odpočet opotřebení: ,45 Kč 30,000 % ,54 Kč

16 16 Cena objektu po odečtení opotřebení: = ,91 Kč Zahradní venkovní bazén zjištěná cena: ,91 Kč a.1.4) Trvalé porosty Ovocné dřeviny, vinná réva a okrasné rostliny zjednodušeným způsobem 42 Plocha Název Parc. č. Koef. Jedn. cena poz. Celková cena m 2 trvalé porosty 171 0,065 88,2061 Kč 6 604,87 Kč Trvalé porosty zjednodušeným způsobem 42 celkem: = 6 604,87 Kč Trvalé porosty zjištěná cena: 6 604,87 Kč Ceny objektů bez odpočtu opotřebení: 1) Studna ,58 Kč 2) Zahradní dřevěný altán ,82 Kč 3) Zahradní venkovní bazén ,45 Kč 4) Trvalé porosty 6 604,87 Kč Cena objektů bez odpočtu opotřebení činí celkem: ,72 Kč Cena po zaokrouhlení: , Kč Ceny objektů včetně opotřebení: 1) Studna ,28 Kč 2) Zahradní dřevěný altán ,27 Kč 3) Zahradní venkovní bazén ,91 Kč 4) Trvalé porosty 6 604,87 Kč Cena objektů včetně opotřebení činí celkem: ,33 Kč Cena po zaokrouhlení: , Kč b) Pozemky b.1) Vyhláška 364/2010 Sb. b.1.1) Pozemky na LV č Základní cena za m 2 stavebního pozemku dle 28 odst. 1 činí 37,77 Kč. Cena je určena podle písm. k): ZC = C p 1,00, kde C p = 35 + ( ) 0, (zaokrouhleno na dvě desetinná místa), kde je počet obyvatel v obci. 28 odst. 2 Zastavěné plochy a nádvoří Určení koeficientů pro úpravu základní ceny za m 2 pozemku Úprava podle přílohy č. 21, tabulka č. 1: Výhodnost polohy na území obce z hlediska účelu užití stavby + 45 % Pozemek pro stavbu s komerční využitelností + 40 % Úprava celkem: + 85 % 1,850

17 17 Úprava podle přílohy č. 21, tabulka č. 2: Svažitý pozemek orientovaný na SV, S a SZ 4 % Možnost napojení na rozvod plynu + 10 % Úprava celkem: + 6 % 1,060 Koeficient změny cen staveb K i : 2,170 Koeficient prodejnosti K p : (Rodinné domy) 1,372 Jednotková cena [Kč/m 2 ] Název Parc. č. Výměra [m 2 ] základní upravená Cena [Kč] zastavěná plocha a nádvoří st ,77 220, ,30 28 odst. 5 Pozemky zahrad a ostatní plochy Určení koeficientů pro úpravu základní ceny za m 2 pozemku Úprava podle přílohy č. 21, tabulka č. 1: Výhodnost polohy na území obce z hlediska účelu užití stavby + 45 % Pozemek pro stavbu s komerční využitelností + 40 % Úprava celkem: + 85 % 1,850 Úprava podle přílohy č. 21, tabulka č. 2: Svažitý pozemek orientovaný na SV, S a SZ 4 % Možnost napojení na rozvod plynu + 10 % Úprava celkem: + 6 % 1,060 Koeficient změny cen staveb K i : 2,170 Koeficient prodejnosti K p : (Rodinné domy) 1,372 Koeficient úpravy dle 28 odst.5: 0,400 Jednotková cena [Kč/m 2 ] Název Parc. č. Výměra [m 2 ] základní upravená Cena [Kč] zahrada ,77 88, ,43 Součet cen všech typů pozemků: = ,73 Kč Pozemky na LV č.489 zjištěná cena: ,73 Kč b.2) Metoda tříd polohy b.2.1) Pozemky na LV č.489 Popis polohy pozemku: Velmi vhodná lokalita pro individuální rodinné bydlení, s dobrou infrastrukturou a dobrou technickou vybaveností. Pozemky oceněné metodou tříd polohy Název Parcelní číslo Výměra zastavěná plocha a nádvoří st ,00 m 2 zahrada ,00 m 2 Výměra celkem: = 1 271, m 2

18 18 Výpočet věcné ceny pozemků metodou tříd polohy: Reprodukční cena stavby: , Kč Zastavěná plocha hlavním objektem: 119,00 m 2 Tabulka tříd polohy: Název znaku Třída polohy I. Všeobecná situace 3 II. Intenzita využití pozemku 3 III. Dopravní relace k velkoměstu 3 IV. Obytný sektor 3 V. Řemesla, průmysl administrativa, obchod nehodnotí se Průměrná třída polohy: 3,00 Povyšující faktory: 0,00 Redukující faktory: 0,00 Výsledná třída polohy: 3,00 Podíl ceny stavebního pozemku: 1,80 % Výpočet ceny: Základní cena pozemku: ( , 1,80) / (100 1,80) ,73 Kč Jednotková cena stavebního pozemku: ,73 / (3 119,00) 231,05 Kč/m 2 Cena stavební části pozemku: 231,05 357, ,73 Kč Jednotková cena ostatních pozemků: 231,05 0,15 34,66 Kč/m 2 Cena ostatních pozemků: 34,66 914, ,24 Kč Průměrná jednotková cena pozemku: 89,82 Kč Výsledná cena pozemků: ,97 Kč Úprava ceny koeficientem: Dobré docházkové vzdálenosti do středu obce, klidné bydlení. klidné bydlení 1,500 Cena po úpravě: = ,96 Kč Pozemky na LV č.489 zjištěná cena: ,96 Kč b.3) Indexová metoda b.3.1) Pozemky na LV č.489 Ocenění pozemků indexovou metodou Poloha oceňovaných pozemků: Velmi vhodná lokalita pro individuální rodinné bydlení, s dobrou infrastrukturou a dobrou technickou vybaveností. zastavěná plocha a nádvoří p.č.: st. 380 Základní jednotková cena: ZJC Kč/m 2 37,77 Koeficienty pro výpočet indexu: A Územní struktura okrajová poloha v obci 0,60 B Typ stavebního pozemku stavebně připravený 1,50 C Třída velikosti obce pod obyvatel 0,40

19 19 D Obchodní, resp. průmyslová poloha obytné domy 1,30 E Územní připravenost, infrastruktura velmi dobrá 1,25 F Speciální charakteristiky volitelné nejsou 1,00 Celkový index oceňovaného pozemku I o = A B C D E F 0, Jednotková cena pozemku JC = ZJC I o Kč/m 2 22,10 Výměra pozemku: m 2 119,00 Cena pozemku Kč 2 629,90 zahrada p.č.: 171 Základní jednotková cena: ZJC Kč/m 2 37,77 Koeficienty pro výpočet indexu: A Územní struktura okrajová poloha v obci 0,60 B Typ stavebního pozemku stavebně připravený 1,50 C Třída velikosti obce pod obyvatel 0,40 D Obchodní, resp. průmyslová poloha obytné domy 1,30 E Územní připravenost, infrastruktura velmi dobrá 1,25 F Speciální charakteristiky volitelné nejsou 1,00 Celkový index oceňovaného pozemku I o = A B C D E F 0, Jednotková cena pozemku JC = ZJC I o Kč/m 2 22,10 Výměra pozemku: m ,00 Cena pozemku Kč ,20 Výsledná cena pozemků: = ,10 Kč Úprava ceny koeficientem: Dobré docházkové vzdálenosti do středu obce, klidné bydlení. klidné bydlení 1,500 Cena po úpravě: = ,65 Kč Pozemky na LV č.489 zjištěná cena: ,65 Kč

20 20 C. Rekapitulace Viz. další text. Ceny podle cenového předpisu Cena objektů Cena pozemků Celková cena podle cenového předpisu Věcná hodnota objektů Věcná hodnota podle THU Srovnávací hodnota Stanovená věcná hodnota objektů Věcná hodnota pozemků Cena určená metodou tříd polohy Cena indexovou metodou Stanovená věcná hodnota pozemků Stanovená věcná hodnota celkem , Kč , Kč , Kč , Kč , Kč , Kč , Kč , Kč , Kč , Kč Výnosová hodnota , Kč Odhad obvyklé ceny: metoda střední hodnoty , Kč vážený průměr dle Naegeliho , Kč Porovnávací orientační celková cena nemovitostí pro stanovení obvyklé ceny spoluvlastnického podílu id 1/4 k nemovitostem v k.ú. Ševětín, na LV č.489, podle odborného odhadu znalce činí : 3, , Kč Cena slovy: třimiliónystopadesáttisíc Kč II. Ocenění nemovitostí - odhad hodnoty pro stanovení obvyklé ceny spoluvlastnického podílu id 1/4 k nemovitostem v k.ú. Ševětín, na LV č.489 : Pro stanovení obvyklé ceny nemovitosti ve smyslu definice uvedené v 2, odst. 1 zákona č.151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů ( zákon o oceňování majetku ) bylo použito obecné metodiky. Na těchto zásadách je ocenění vypracováno : Majetek a služba se oceňuje obvyklou cenou, pokud tento zákon nestanoví jiný způsob oceňování. Obvyklou cenou se pro účely tohoto zákona rozumí cena, která by byla dosažena při prodejích stejného, popřípadě obdobného majetku nebo při poskytování stejné nebo obdobné služby v obchodním styku v tuzemsku ke dni ocenění. Přitom se zvažují všechny okolnosti, které mají na cenu vliv, avšak do výše se nepromítají vlivy mimořádných okolností trhu, osobních poměrů prodávajícího nebo kupujícího ani vliv zvláštní obliby. Mimořádnými okolnostmi trhu se rozumějí např. stav tísně prodávajícího nebo kupujícího, důsledky přírodních nebo jiných kalamit. Osobními poměry se rozumějí zejména vztahy majetkové, rodinné nebo jiné osobní vazby mezi prodávajícím a kupujícím. Zvláštní oblibou se rozumí zvláštní hodnota přikládaná majetku nebo službě vyplývající z osobního vztahu k nim. Ocenění je zpracováno k datu uvedenému na titulní straně, jeho platnost je omezena faktory, které mohou nastat po uvedeném datu a mohou mít vliv na obvyklou cenu.

21 21 Předpoklady stanovení obvyklé ceny * Předmětem ocenění jsou pouze výše uvedené nemovitosti bez dalších vazeb * Předpokládá se bezzávadové vlastnické právo k oceňované nemovitosti tj.totožný vlastnický vztah k nemovitosti, prosté všech zadržovacích a omezovacích práv, služebností, věcných břemen či zadlužení. * Vychází se z toho, že všechny informace a podklady, které byly znalci předloženy a poskytnuty objednatelem, jsou pravdivé. STANOVENÍ HODNOTY NEMOVITOSTI METODOU KOMPARATIVNÍ (ANALÝ- ZA TRHU) při ocenění touto metodou stanovujeme hodnotu nemovitosti pomocí analýzy prodejů obdobných druhů nemovitostí, které byly uskutečněny v dané lokalitě v nedávném období. Analyzují se majetky prodané nebo nabízené k prodeji v současných tržních podmínkách v daném místě a čase. Tyto nemovitosti se porovnávají s oceňovanými nemovitostmi pomocí kritérií a cenotvorných faktorů, ovlivňujících potencionální poptávku po těchto nemovitostech. Těmito faktory jsou zejména : - datum uskutečnění prodeje, příp.pouze dosud nerealizovaný prodej - lokalizace a situování nemovitosti - existence přístupových možností k nemovitostem, dopravní obslužnost a infrastruktura - velikost, rozsah a rozmanitost majetku - technické stáří objektu, rekonstrukce, vybavení - stavebně technický stav objektů, vybavenost objektů TZB - morální opotřebení - možnost dalšího rozšíření a výstavby v dané lokalitě - okruh potencionálních investorů - majetkové a právní vztahy, věcná břemena a jiné závady váznoucí na nemovitostech Údaje z těchto nabízených nebo realizovaných prodejů nemovitostí porovnáváme dle vybraných kritérií s námi oceňovanou nemovitostí a provádíme korekce hodnoty v závislosti na rozdílech obou nemovitostí (porovnávané-porovnávací). V principu se jedná o vyhodnocení cen nedávno nabízených nemovitostí na trhu realit nebo nedávno uskutečněných prodejů nemovitostí-přibližně srovnatelných svým charakterem, velikostí a lokalitou. Nepředpokládá se, že s ohledem na stávající trh s nemovitostmi a pohyb cen jednotlivých typů nemovitostí, že uskutečněné prodeje a vyhodnocované prodeje by neměly být starší než jeden rok. To proto, že se předpokládá, že za delší dobu by údaje ztratily svou vypovídající schopnost. Zpracovatel posudku provedl aktuální průzkum na trhu realizovaných prodejních cen přibližně srovnatelných nemovitostí v místě a čase (údaje realitních kanceláří a statistické údaje), s použitím vlastních zkušeností zpracovatele ze znaleckých posudků pro obdobné objekty, zpracovaných v roce 2010 a ze zjištěných údajů kupních a realizovaných cen konce roku 2010 a začátkem roku 2011, viz přiložené kopie (předpokládá se, že reálná realizovaná obvyklá cena je cca o 10% nižší, než je nabídka RK). Toto srovnání se provádí na základě vlastního průzkumu trhu s nemovitostmi (vývěsky RK, jejich nabídkové a informační bulletiny, internetové portály RK atd.), vyhodnocováním údajů z denního tisku, sledováním aukcí a dražeb, s konsultacemi s realitními kancelářemi Závěrem tohoto šetření je odhadovaná prodejní cena nemovitostí, realizovatelná na 6-ti měsíční zprostředkovatelskou smlouvu, se zohledněním současné situace na trhu a pro srovnatelné nemovitosti.

22 22 Stanovení obvyklé ceny je hypotetické, protože se nedá najít v místě stejná nemovitost, se kterou by se dala posuzovaná srovnat, obvyklá cena je zjišťována i dotazy na potenciální zájemce o koupi. Stanoveno odhadním srovnáním prodejních cen v místě a čase přibližně podobných nemovitostí, s přihlédnutím ke skutečnosti, že se ceny obdobných nemovitostí za posledních 12 měsíců propadly o %, teď stagnují, s mírným oživením začátkem roku. Pro nemovitosti oceňovaného typu v dobrém stavu, uvedené velikosti, vybavení, zjištěnému technickému stavu v dané lokalitě poptávka vyrovnaná s nabídkou. S přihlédnutím k umístění nemovitosti, jejímu technickému stavu a vybavení a způsobu využití jsem názoru, že oceňovaná nemovitost je obchodovatelná -prodejná. Podle databáze CSÚ vytvořené MF ČR ke sledování a vyhodnocování cen dle 33 odst.3, zákona č.151/1997 Sb., je využito rozložení cenové hladiny podle druhu nemovitosti, jejich polohy a dalších faktorů, jakož i vývoj tohoto rozložení v místě a čase. Zdroj dat, jejich frekvence vychází z reálných, skutečně přiznaných cen, který je do toku transakcí na trhu nemovitostí předávaný. Nemovitostí jsou v Česku dlouhodobě nadhodnocené, a lze očekávat pokles jejich cen. Vyplývá to z výzkumu realitního trhu prováděném v Centru pro ekonomický výzkum a postgraduální vzdělání (CERGE), které je součástí Akademie věd. Průzkum se snažil zjistit, zda po splasknutí realitní bubliny v USA nedošlo k podobnému splasknutí cen v Česku. "Nejviditelnějším příznakem 'bubliny' je prudký nárůst cen, který však v CERGE nezaznamenali," uvedli v tiskové zprávě. Výzkumníci z CERGE předpokládají, že vlivem rostoucí inflace a nižšího růstu HDP v poslední době poptávka po bydlení klesne, a jeho ceny se ještě více sníží. Většina developerských firem nyní skutečně čelí snížení poptávky až o třetinu. Zákazníci totiž vyčkávají, až se ceny sníží. Podle průzkumu nemovitosti v Česku zdražovaly zejména v roce "A to po letech zpomalení růstu a navzdory jiným ekonomickým ukazatelům - nájmům, nákladům, příjmům domácností," poznamenali výzkumníci. Ředitel společnosti Central Europe Holding Jiří Pácal Novinkám potvrdil, že již nyní tržní ceny padají dolů. Podle něj se právě oproti roku 2007 ceny snížily zhruba o 15 až dvacet procent. Nabídkové ceny klesly podle nejnovějších údajů Českého statistického úřadu v posledních třech měsících loňského roku poprvé od roku Ve srovnání s loňským třetím čtvrtletím byly nižší o 1,7 procenta. Také v rámci celé republiky se nepřetržitý růst cen trvající od roku 2005 téměř zastavil. V současné době rodinné domy mírně podražily. Další analýzy jsou sledovány v souvislosti s těmito faktory : - období (rok výstavby, nákupu nebo prodeje nemovitostí) - velikostní kategorie obce, regionu - pásmo opotřebení staveb, podle pozemků a podle druhu členění nemovitosti - stupni pásma opotřebení, časová závislosti - majetkoprávní vztahy ostatní parametry (jednotková cena atd.) - cenový index Z předchozího textu : Stanoveno odhadním srovnáním prodejních cen v místě a čase přibližně podobných nemovitostí (nemovitosti ale dokončené v lepším stavu), s přihlédnutím ke skutečnosti, že v současné době rodinné domy mírně podražily. - informace o nemovitosti s prohlídkou a zaměřením (viz.předchozí text) - zatřídění nemovitosti dle posudku, velikost objektu, opotřebení, stáří, technická infrastruktura, a poloha, velikost v obci a v regionu - průměrné ceny ze Z.P. v regionu, v pásmu opotřebení 35 %

23 23 - korekční součinitel cenového indexu podle průměrné ceny a cenových indexů v závislosti na velikosti obce a stupni opotřebení Srovnávací cena, referenční vztah : TC = ( C ST * Q F ) * I F * V EL F * SWOT * P F Kde výraz v závorce určuje součin cen dle ČSÚ a velikostní faktor oceňované nemovitosti, ostatní výrazy jsou faktory investora a obecného cenového trendu, analýzy SWOT, variačního koeficientu v závislosti na poloze a infrastruktury obce v regionu. K jednotlivým faktorům : - I F = obec je vybavena inženýrskými sítěmi, s možností napojení na zemní plyn, příjezdové cesty jsou zpevněné, nemovitost je situovaná na okraji obce, vedle málo frekventované místní komunikace, v intravilánu obce, v její obytné zóně, dobrý přístup k nemovitosti - V EL F = obec je podle velikosti zařazena s počtem obyvatel do 2 000, má statut městyse, obec s dobrou dopravní dostupností a dobrou infrastrukturou, krátká dopravní dostupnost statutárního města, prakticky předměstská oblast Č.Budějovic - SWOT = silné stránky - regionální napojení na silniční spojení budoucí dálnice E55(D3)České Budějovice-Praha a Český Krumlov-Plzeň, silnice II/603, dostupné rekreační oblasti CHKO Třeboňsko, Lipno, - dobrá dostupnost do všech částí okolních měst v blízkosti obce, Č.Budějovice 15 km - obec je nedaleko rekreační oblasti Lipenské přehrady, řeky Vltavy, Lužnice a CHKO Třeboňsko CHKO Blanský les a CHKO Šumava - stavby v zóně bydlení, současně s možností rozšíření - možnost parkování ve dvoře - vestavěná garáž v domě s vraty přímo do ulice - plně obyvatelný průměrný standard, bez nutnosti úprav stavebních rekonstrukcí a technické ho vybavení = slabé stránky - nemovitosti v podílovém spoluvlastnictví - nemovitosti-pozemky ve svahu Přírodní katastrofy : Za přírodní katastrofy se považují velká neštěstí, živelné pohromy a události s tragickými následky. Lze je členit na záplavy, a povodně, sesuvy půdy, sopečné erupce, tajfuny, zemětřesení. V podmínkách ČR lze uvažovat se záplavami, povodněmi a sesuvy půdy, jako přímými následky nadměrných atmosférických srážek. Ostatní katastrofické jevy nebyly na území ČR významně zaznamenány. Nemovitosti je na vyvýšeném místě, nenachází se v území, kde by bylo možné s uvedenými jevy počítat. Při záplavách v roce 2002 byly nemovitosti nad hladinou záplavové vlny. Radonové riziko : vzhledem k tomu, že nebylo předloženo měření vnitřní koncentrace radonu v objektu, je proveden odhad na základě odvozené mapy radonového rizika ČR pro Jihočeský kraj a je stanovena I. kategorie - nízké radonové riziko. Možnost pronikání radonu z podloží do interiéru závisí na typu objektu, na těsnosti spodní stavby a způsobu větrání. S ohledem na tuto skutečnost je pravděpodobnost radonového rizika nízká. Pravděpodobnost překročení interiérové koncentrace radonu s ohledem na použitý stavební materiál a v závislosti na druhu užitkové vody je taktéž velmi nízká. Územní plán : Pod tímto pojmem je zahrnutý celý proces zpracování a pořízení územně plánovací dokumentace, završený schválenou obecně závaznou vyhláškou s grafickým plánem využití území. Celý tento proces je upravený Stavebním zákonem č.183/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů, stav územně plánovací dokumentace je jedním z faktorů, ovlivňujícím obvyklou cenu

24 24 nemovitostí. Pozemek zahrady je možné využít k zástavbě, srovnávací vypočtená administrativní cena bude upravena na obvyklou zvýšením ceny pozemku. Rodinný dům : V tomto případě je již v předchozí části posudku stanovena hodnota věcná a administrativní, která je orientační a je dále upravena o opotřebení na cenu reprodukční a úpravou koeficientem prodejnosti pak oscilující relativně k ceně obvyklé. Je však nutno upozornit, že tato cena je stejně cenou syntetickou administrativní, neboť podstatně nereflektuje stav trhu k datu ocenění. Zároveň je nutno konstatovat, že věcnou hodnotu trh zásadně neakceptuje vzhledem k velmi vysoké ceně stavebních prací a to i přes snížení o opotřebení. Hodnota výnosová - je založena na kapitalizaci přepokládaného stabilizovaného čistého ročního zisku z nájemného, t.j. hrubý výnos minus správní, provozní a další náklady mimo těch, které nejsou součástí předpokládaného nájmu. Čistý výnos je kapitalizován na základě odhadnuté tržní úrokové míry na principu věčné renty. Obecně a i v tomto případě se pokládá za nejpřesnější hodnota stanovená srovnáním, která je dále při stanovení obvyklé ceny použita. Pozemky : při ocenění nemovitosti je obvyklá cena pozemků zohledněna v konečné obvyklé ceně nemovitosti. Obecná cena je statistickým výsledkem indexů cen nedávno uskutečněných prodejů nemovitostí srovnatelných svým charakterem, polohou, stavem, velikostí a lokalitou. Podmínkou srovnání je jednak existence rozvinutého trhu s nemovitostmi, jednak přístup k informacím o sjednaných cenách. Výsledná srovnatelná hodnota je cena, za kterou by mohla být nemovitost prodána v daném místě a čase. Při ocenění pozemků je podkladem ocenění jednak hodnota dle předpisu jednak cena určená výnosovou metodou a metodou srovnání. 1) administrativní cena 2) metoda tříd polohy 3) metoda indexová Administrativní cena Cena pro toto ocenění byla stanovena na základě vyhlášky ministerstva financí č. 364/2010 Sb. platné ke dni ocenění, je orientační.. Metoda tříd polohy Ocenění vychází ze srovnatelných polohových statistických údajů. Metoda indexová Je statistickým výsledkem indexů cen nedávno uskutečněných prodejů nemovitostí srovnatelných svým charakterem, polohou, stavem, velikostí a lokalitou. Podmínkou srovnání je jednak existence rozvinutého trhu s nemovitostmi, jednak přístup k informacím o sjednaných cenách. Výsledná srovnatelná hodnota je cena, za kterou by mohla být nemovitost prodána v daném místě a čase. Obvyklá cena nemovitostí : znalecký posudek o obvyklé ceně nemovitostí stanovuje cenu nemovitostí, která by byla dosažena při prodeji stejného popřípadě obdobného majetku nebo při poskytování stejné nebo obdobné služby v obvyklém obchodním styku v tuzemsku ke dni ocenění.

Znalecký posudek č /15

Znalecký posudek č /15 Znalecký posudek č. 5893-275-01/15 O ceně nemovité věci - pozemku parc. č. 2838, jehož součástí je stavba rodinného domu č.p. 915 a pozemku parc. č. 2839, v obci Praha, katastrální území Újezd nad Lesy,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4566. Školní 384 270 33 Jesenice

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4566. Školní 384 270 33 Jesenice ZNALECKÝ POSUDEK č. 4566 o ceně rodinného domu č.p. 728 na pozemku parc. č. 1838 včetně venkovních úprav a pozemku v obci Kladno, katastrální území Kročehlavy, okres Kladno Objednatel znaleckého posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8639-292/10. o ceně rodinného domu - Žižkova ul. č.p. 401, k.ú. Arnultovice u Nového Boru, obec Nový Bor, okres Česká Lípa.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8639-292/10. o ceně rodinného domu - Žižkova ul. č.p. 401, k.ú. Arnultovice u Nového Boru, obec Nový Bor, okres Česká Lípa. ZNALECKÝ POSUDEK č. 8639-292/10 o ceně rodinného domu - Žižkova ul. č.p. 401, k.ú. Arnultovice u Nového Boru, obec Nový Bor, okres Česká Lípa. Objednatel posudku: Účel posudku: Exekutorský úřad Brno -

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 148502. Krakovská 1675/2 11000 Praha. pro účely daní a poplatků jako podklad pro převod nemovitosti

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 148502. Krakovská 1675/2 11000 Praha. pro účely daní a poplatků jako podklad pro převod nemovitosti ZNALECKÝ POSUDEK č. 148502 O ceně rodinného domu č.p. 137 trvalých porostů a pozemků v k.ú. Neuměřice, obec Neuměřice Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: M&M Reality holding, a.s. Krakovská

Více

OCENĚNÍ. č. 11/12/13. o ceně rodinného domu č.p. 44, včetně součástí a příslušenství, katastrální území Hyršov, obec Všeruby, území okresu Domažlice

OCENĚNÍ. č. 11/12/13. o ceně rodinného domu č.p. 44, včetně součástí a příslušenství, katastrální území Hyršov, obec Všeruby, území okresu Domažlice OCENĚNÍ č. 11/12/13 o ceně rodinného domu č.p. 44, včetně součástí a příslušenství, katastrální území Hyršov, obec Všeruby, území okresu Domažlice Objednatel ocenění: Účel ocenění: Exekutorský úřad Plzeň-město

Více

Znalecký posudek č. 3797

Znalecký posudek č. 3797 Znalecký posudek č. 3797 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 216/1 v rodinném domu č.p. 216 na pozemku parc. č. st. 392 včetně pozemku v obci Moravská Třebová, katastrální území Boršov u Moravské Třebové,

Více

soudní exekutor EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PRAHA 7 Vrchlabská 28/17 197 00 Praha 19 - Kbely

soudní exekutor EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PRAHA 7 Vrchlabská 28/17 197 00 Praha 19 - Kbely ZNALECKÝ POSUDEK č. 981-167/11 Znalecký posudek pro zjištění obvyklé ceny podílu id 1/2 na nemovitosti - pozemku p.č. 569/2, na LV č.460, vč.příslušenství, v k.ú.kojetín Objednatel posudku: Účel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 2514-2009

ZNALECKÝ POSUDEK č. 2514-2009 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 2514-2009 o ceně rodinného domu č.p.321 se staveb.parc.č.322 a zahradou č.3364/2, 3364/5 v obci a k.ú.chodová Planá, okres Tachov (LV č.317) Objednatel posudku: Exekutorský úřad

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4663/243/2011

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4663/243/2011 Ing. Libor HAMPL Oceňování majetku pro věci nemovité Koncesní listina ev.č. 380100-10293-00 Znalec z oboru ekonomika, ceny a odhady nemovitostí E.Krásnohorské 1706/27, 792 01 Bruntál, tel. 554 712252,

Více

Znalecký posudek č. 926-112/11

Znalecký posudek č. 926-112/11 Znalecký posudek č. 926-112/11 ve věci stanovení obvyklé ceny nemovitostí - bytové jednotky (bytu) č.1152/7, vč. spoluvlastnických podílů na společných částech domu a jeho vybavení a spoluvlastnického

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 1187-48/16 O ceně objektu občanské vybavenosti č.p. 1 Staré Hobzí Objednatel posudku: Účel posudku: RESIDENT 2000 o.p.s. Svobodova 106, 380 01 Dačice IČ 280 66 782 Stanovení ceny Dle

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3063-229/2010 o ceně nemovitostí - stanovení ceny obvyklé pozemku par.č. st.250 - zastavěná plocha a nádvoří a pozemku par.č. st.245/3 - zastavěná plocha a nádvoří, vše v k.ú. Tlumačov

Více

Znalecký posudek - tržní, obvyklá cena

Znalecký posudek - tržní, obvyklá cena Znalecký posudek - tržní, obvyklá cena č. 1430-0164/2013 o ceně rodinného domu č.p 24 s příslušenstvím, stavební plocha p.č.225/1 v k.ú. Zbytiny, obci Zbytiny, okres Prachatice. LV 194. Objednatel posudku:

Více

Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní

Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní č. 1372-0106/2013 o ceně rodinného domu č.p.97 s příslušenstvím, stavební plocha p.č.129 v k.ú. Stránské, obci Rýmařov, okres Bruntál. Objednatel posudku: Účel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1123/163/2011

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1123/163/2011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1123/163/2011 O ceně nemovitostí - 1/2 rodinného domu č.p. 1469 s příslušenstvím a s 1/2 pozemků p.č. 3876/1 a 3877 vše v obci Česká Lípa, katastrální území Česká Lípa. Objednatel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8868-117/11. o ceně rodinného domu č.p. 548, k.ú. Mikulášovice, obec Mikulášovice, okres Děčín. Objednatel posudku:

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8868-117/11. o ceně rodinného domu č.p. 548, k.ú. Mikulášovice, obec Mikulášovice, okres Děčín. Objednatel posudku: ZNALECKÝ POSUDEK č. 8868-117/11 o ceně rodinného domu č.p. 548, k.ú. Mikulášovice, obec Mikulášovice, okres Děčín. Objednatel posudku: Účel posudku: Exekutorský úřad Brno - venkov JUDr. Petr Kocián, soudní

Více

088EX 1442/08-32 Znalecký posudek č. 3631/252/13 Š O ceně podílu 1/4 rodinného domu č.p 2485 ul. Libušínská, parc.č. 2262, 2263 v k.

088EX 1442/08-32 Znalecký posudek č. 3631/252/13 Š O ceně podílu 1/4 rodinného domu č.p 2485 ul. Libušínská, parc.č. 2262, 2263 v k. 088EX 1442/08-32 Znalecký posudek č. 3631/252/13 Š O ceně podílu 1/4 rodinného domu č.p 2485 ul. Libušínská, parc.č. 2262, 2263 v k.ú a obci Kladno Postup při zpracování posudku : dne 11.12.2013 byla provedena

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 273/8003/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 273/8003/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 273/8003/2013 o stanovení obvyklé ceny domu čp. 128 s příslušenstvím a pozemky v kat. území Černé Budy, obec Sázava, Středočeský kraj Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8435-88/10/d. JUDr. Petr Kocián Veveří 125 616 45 Brno

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8435-88/10/d. JUDr. Petr Kocián Veveří 125 616 45 Brno ZNALECKÝ POSUDEK č. 8435-88/10/d o ceně bytu č. 23/4 v domě č.p. 23, k.ú. Merklín u Karlových Var, obec Merklín, okres Karlovy Vary. Objednatel posudku: Účel posudku: Exekutorský úřad Brno - venkov JUDr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 624-19/2015. O obvyklé ceně rekreační chaty Dolní Dvořiště, Všeměřice. Stanovení obvyklé ceny pro účely exekučního řízení

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 624-19/2015. O obvyklé ceně rekreační chaty Dolní Dvořiště, Všeměřice. Stanovení obvyklé ceny pro účely exekučního řízení ZNALECKÝ POSUDEK č. 624-19/2015 O obvyklé ceně rekreační chaty Dolní Dvořiště, Všeměřice Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: Mgr. Jan Beneš, soudní exekutor, Exekutorský úřad Praha

Více

Znalecký posudek č. 5123-287/13

Znalecký posudek č. 5123-287/13 Znalecký posudek č. 5123-287/13 O obvyklé ceně nemovitosti - nebytového prostoru č. 1199/102, v prvním podzemním podlaží bytového domu v ulici Na Jezerce č.p. 1199, v obci Praha, na pozemku parc. č. 2129

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č o ceně řadového rodinného domu v Jimramově č.p. 106, okres Žďár nad Sázavou

ZNALECKÝ POSUDEK. č o ceně řadového rodinného domu v Jimramově č.p. 106, okres Žďár nad Sázavou ZNALECKÝ POSUDEK č. 649-8 - 2013 o ceně řadového rodinného domu v Jimramově č.p. 106, okres Žďár nad Sázavou Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Ostrava Paní Mgr. Pavla Fučíková Slévárenská

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 2417-170/2011

ZNALECKÝ POSUDEK č. 2417-170/2011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2417-170/2011 o ceně bytové jednotky č.302/2, včetně příslušenství a podílu o velikosti 5/100 na společných částech domu a pozemku p.č.730/10, zastavěná plocha a nádvoří, o velikosti

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8809-58/11. o ceně bytu č. 85/13 v domě č.p. 85, ul. Puškinova, k.ú. Pilínkov, obec Liberec.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8809-58/11. o ceně bytu č. 85/13 v domě č.p. 85, ul. Puškinova, k.ú. Pilínkov, obec Liberec. ZNALECKÝ POSUDEK č. 8809-58/11 o ceně bytu č. 85/13 v domě č.p. 85, ul. Puškinova, k.ú. Pilínkov, obec Liberec. Objednatel posudku: Účel posudku: Exekutorský úřad Brno - venkov JUDr. Petr Kocián, soudní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8720-373/10. o ceně rodinného domu - ul. J. Kodeše č.p. 214, k.ú. Frýdlant, obec Frýdlant, okres Liberec.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8720-373/10. o ceně rodinného domu - ul. J. Kodeše č.p. 214, k.ú. Frýdlant, obec Frýdlant, okres Liberec. ZNALECKÝ POSUDEK č. 8720-373/10 o ceně rodinného domu - ul. J. Kodeše č.p. 214, k.ú. Frýdlant, obec Frýdlant, okres Liberec. Objednatel posudku: Účel posudku: Exekutorský úřad Brno - venkov JUDr. Petr

Více

Znalecký posudek č. 5081-245/13

Znalecký posudek č. 5081-245/13 Znalecký posudek č. 5081-245/13 O obvyklé ceně nemovitosti - rodinného domu č.p. 649, v obci Mníšek pod Brdy, na pozemku parc. č. 392 - zastavěná plocha a nádvoří a pozemků parc. č. 224/4 - orná půda,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 153/7883/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 153/7883/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 153/7883/2013 o stanovení obvyklé ceny domu čp. 555 s příslušenstvím a pozemkem v kat. území Kostelec nad Černými lesy, obec Kostelec nad Černými lesy, Středočeský kraj Objednatel znaleckého

Více

Příloha č. 1 - Vsisko

Příloha č. 1 - Vsisko Příloha č. 1 - Vsisko Příloha č 1.1 - Index cenového porovnání Index trhu I T index trhu Znak č. 1 - Situace na dílčím (segmentu) trhu s nemovitostmi. I. -0,10 II. -0,05 III. 0,00 IV. 0,05 V. 0,10 Poptávka

Více

Ocenění nemovitostí č. 4029-40/09

Ocenění nemovitostí č. 4029-40/09 Ocenění nemovitostí č. 4029-40/09 o ceně zjištěné a obvyklé k bytu č. 17 v domě čp. 2391 včetně spoluvlastnických podílů k pozemku pč. 6268 a společným částem domu - zapsáno v LV č. 7388 obce Brno kú.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 652-11/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 652-11/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 652-11/2013 o ceně bytu č. 4387/7 v Jihlavě, Tylova 4387/21. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Ostrava, Paní Mgr. Pavla Fučíková Slévárenská 410/14 709 00 Ostrava - Mariánské

Více

Znalecký posudek č. 5179-343/13

Znalecký posudek č. 5179-343/13 Znalecký posudek č. 5179-343/13 O obvyklé ceně nemovitosti - spoluvlastnického podílu o velikosti id. 1/2 na rodinném domě č.p. 45, v obci Drhovle, část obce Drhovle Zámek, na pozemku parc. č. st. 29 -

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1431-52/2012

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1431-52/2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1431-52/2012 o ceně nemovitostí - obvyklé (obecné) ceně rodinného domu č.p. 731 na pozemku p.č. 1199, ul. Malá č.or. 7, příslušenství, vedlejší stavby dílny, pozemků p.č. 1199, 1200,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 34/4498/2013. o ceně 1/2 spoluvlastnického podílu na rodinném domku č.p. 122 v k.ú. a obec Staré Heřminovy, okr.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 34/4498/2013. o ceně 1/2 spoluvlastnického podílu na rodinném domku č.p. 122 v k.ú. a obec Staré Heřminovy, okr. František Čuboň, znalec z oboru ekonomika ceny a odhady nemovitosti, jmenován rozhodnutím Krajského soudu v Ostravě ze dne 28.07.1976, č.j.:3334/76 bytem :792 01 Bruntál, Lomená ul. 199/15, tel 554714027,

Více

Znalecký posudek č. 2862/135/2013

Znalecký posudek č. 2862/135/2013 Znalecký posudek č. 2862/135/2013 O ceně obvyklé rodinného domu č.p.864, garáže a příslušenství včetně pozemku parc.č. 6275 v k.ú.varnsdorf, obec Varnsdorf, okres Děčín. Objednatel posudku: CZ Dražby a.s.

Více

Znalecký posudek. Účel znaleckého posudku: Stanovení obvyklé ceny pozemku pro účely dražby. č. xx - xx /2016

Znalecký posudek. Účel znaleckého posudku: Stanovení obvyklé ceny pozemku pro účely dražby. č. xx - xx /2016 Znalecký posudek č. xx - xx /2016 Účel znaleckého posudku: Stanovení obvyklé ceny pozemku pro účely dražby. Objednatel: Jan Prošek Dražbyprost s.r.o. Mírové náměstí 2/5 400 01 Ústí nad Labem Dle mezinárodně

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 156/2010

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 156/2010 Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 156/2010 O obvyklé ceně nemovitosti - objektu rodinného domu č.p. 438 na pozemku parc.č. St. 816 s příslušenstvím a pozemky parc.č. St. 816 a 856/20 vše v katastrálním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č JUDr. Jiří Petruň Exekutorský úřad Šumperk K. H. Máchy 1294/ Šumperk

ZNALECKÝ POSUDEK. č JUDr. Jiří Petruň Exekutorský úřad Šumperk K. H. Máchy 1294/ Šumperk ZNALECKÝ POSUDEK č. 70-2011 o obvyklé ceně rodinného domu s příslušenstvím a pozemky, k.ú. Hať, LV č. 872 Objednatel posudku: Soudní exekutor JUDr. Jiří Petruň Exekutorský úřad Šumperk K. H. Máchy 1294/2

Více

Znalecký posudek č. 2827/100/2013

Znalecký posudek č. 2827/100/2013 Znalecký posudek č. 2827/100/2013 O ceně rodinného domu č.p.65 s příslušenstvím a pozemkem parc.č. st. 25/1 v k.ú.bečov u Mostu, obec Bečov, okres Most. Objednatel posudku: Účel posudku: CZ Dražby a.s.

Více

Znalecký posudek č. 2710/165/2012

Znalecký posudek č. 2710/165/2012 Znalecký posudek č. 2710/165/2012 O ceně obvyklé rodinného domu č.p.199 s příslušenstvím a pozemky parc.č. st.713, 1650/6, 1661/1 a 1661/4 v k.ú. Kamenický Šenov, obec Kamenický Šenov, okres Česká Lípa.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č.5049/128/2009

ZNALECKÝ POSUDEK č.5049/128/2009 ZNALECKÝ POSUDEK č.5049/128/2009 o ceně nemovitosti - budovy garáže bez čp/če včetně stavebních parcel číslo 1849 a 1895 a dalších pozemků zapsaných na LV č. 2331 v katastrálním území Čeladná, obec Čeladná,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8441-94/10. o ceně rekreační chalupy č.e. 7 na parcele č. st. 28/2, k.ú. Krásný Buk, obec Krásná Lípa, okres Děčín.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8441-94/10. o ceně rekreační chalupy č.e. 7 na parcele č. st. 28/2, k.ú. Krásný Buk, obec Krásná Lípa, okres Děčín. ZNALECKÝ POSUDEK č. 8441-94/10 o ceně rekreační chalupy č.e. 7 na parcele č. st. 28/2, k.ú. Krásný Buk, obec Krásná Lípa, okres Děčín. Objednatel posudku: Účel posudku: Exekutorský úřad Brno - venkov JUDr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 5610/54/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 5610/54/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 5610/54/13 O ceně nemovitosti - garáže na st.p.č. 4021/196 k.ú. Sokolov se st.p.č. 4021/196 k.ú. Sokolov v obci Sokolov, okres Sokolov Objednatel znaleckého posudku: Dražbyprost s.r.o.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 5728-378/2013 NEMOVITOST: Rodinný dům Katastrální údaje: Kraj Moravskoslezský, okres Ostrava-město, obec Ostrava, k.ú. Hrabová Adresa nemovitosti: Krašická 130/2,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / O ceně rodinného domu s příslušenstvím v katastrálním území obce Zdechovice čp. 30, okr. Příčná Kolín

ZNALECKÝ POSUDEK. č / O ceně rodinného domu s příslušenstvím v katastrálním území obce Zdechovice čp. 30, okr. Příčná Kolín ZNALECKÝ POSUDEK č. 2794-40/20158 O ceně rodinného domu s příslušenstvím v katastrálním území obce Zdechovice čp. 30, okr. Pardubice. Objednavatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Kolín Příčná 893

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 13946-386/13. JUDr.Ing.Petr Kučera nám.starosty Pavla 5 272 01 Kladno. povinný Tovární č.p.

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 13946-386/13. JUDr.Ing.Petr Kučera nám.starosty Pavla 5 272 01 Kladno. povinný Tovární č.p. ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 13946-386/13 o ceně rodinného domu č.p.828 na parc.č.2341/1, ul.tovární, katastrální území, obec a okres Tachov, včetně pozemku parc.č.2341/1, příslušenství a ceny obvyklé. (LV

Více

strana 1 Popis č. 3773/2013 Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice

strana 1 Popis č. 3773/2013 Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice strana 1 Popis č. 3773/2013 o ceně nemovitostí rodinný dům č.p. 246 na pozemku parc.č. st. 14/1 a pozemky parc.č. st. 14/1, 3044/6 a 3044/8 včetně součástí a příslušenství; budova a pozemky k datu 24.1.2013

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8469-122/10. o ceně garáže na parcele č. 1624/3, k.ú. Střekov, obec Ústí nad Labem.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 8469-122/10. o ceně garáže na parcele č. 1624/3, k.ú. Střekov, obec Ústí nad Labem. ZNALECKÝ POSUDEK č. 8469-122/10 o ceně garáže na parcele č. 1624/3, k.ú. Střekov, obec. Objednatel posudku: Účel posudku: Exekutorský úřad Brno - venkov JUDr. Petr Kocián, soudní exekutor Veveří 125 615

Více

Znalecký posudek číslo /07

Znalecký posudek číslo /07 Znalecký posudek číslo 3571 241/07 O ceně nemovitosti: Rodinný dům č.p. 1111 Frýdlant nad Ostravicí katastrální území: Frýdlant nad Ostravicí bývalý okres: Frýdek-Místek O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4560. Školní 384 27033 Jesenice

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4560. Školní 384 27033 Jesenice ZNALECKÝ POSUDEK č. 4560 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 361/4 v domě s bytovými jednotkami ve vlastnictví č.p. 361 na pozemku parc. č. st. 389/1 včetně spoluvlastnického podílu na budově a na pozemcích

Více

strana 1 Popis č. 3924/2013

strana 1 Popis č. 3924/2013 strana 1 Popis č. 3924/2013 o ceně nemovitostí rodinný dům č.p. 119 na pozemku parc.č. st. 208 a pozemky parc.č. st. 208, 124/18 a 134/4 včetně součástí a příslušenství; budova a pozemky k datu 12.8.2013

Více

Znalecký posudek č. 2011/331

Znalecký posudek č. 2011/331 Znalecký posudek č. 2011/331 O ceně nemovitosti: Objekt rodinného domu č.p. 234 na parcele č. St.389 s příslušenstvím a pozemky, parcelami č. St.389, 806/1, 806/3, 806/4, v katastrálním území Uherský Ostroh,

Více

Znalecký posudek č. 2828/101/2013

Znalecký posudek č. 2828/101/2013 Znalecký posudek č. 2828/101/2013 O ceně obvyklé rodinného domu č.p.126 s příslušenstvím a pozemky parc.č. 566, 568 a 1416 v k.ú. Bystřany, obec Bystřany, okres Teplice. Objednatel posudku: Účel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1989-06/12. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Beroun, exekutor Mgr. Pavel Dolanský Palackého čp. 31/2 266 01 Beroun

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1989-06/12. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Beroun, exekutor Mgr. Pavel Dolanský Palackého čp. 31/2 266 01 Beroun ZNALECKÝ POSUDEK č. 1989-06/12 o ceně bytu č. 105/3 v ulici Kunětické, v části obce Cihelna v budově označené čp. 101, čp. 102, čp. 103, čp. 104, čp. 105, čp. 106 a čp. 107 se stp.č. 8482, stp.č. 8483,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4647

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4647 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4647 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 411/3 v domě s bytovými jednotkami ve vlastnictví č.p. 411-415 na pozemcích parc. č. 806/134-138 včetně spoluvlastnického podílu na budově

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory ZNALECKÝ POSUDEK č. 209-3546/12 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 71/1, 71/4, 72/4, 72/5 a 72/6 v k.ú. Polanka nad Odrou, obec Ostrava, okr. Ostrava-město. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 113/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 113/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 113/13 o obvyklé ceně nemovitostí - rodinného domu č.p. 19 na pozemku p. č. st. 20 a pozemku p. č. st. 20 s příslušenstvím, LV číslo 177, katastrální území Nepřejov, obec Dolní Hbity,

Více

Znalecký posudek č. 236/65/2013

Znalecký posudek č. 236/65/2013 Znalecký posudek č. 236/65/2013 Ceny obvyklé bytové jednotky č.1151/7 nacházející se v budově č.p. 1151 vystavěné na pozemku st.p.č.1257 a k jednotce náležející spoluvlastnický podíl 10216/57603 na společných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3115-281/2010 o ceně nemovitostí - stanovení ceny obvyklé pozemků par.č.1570/12, par.č.1575/11 a par.č.2106, v k.ú. Tečovice. Nemovitosti - pozemky jsou zapsány na LV č. 804 pro k.ú.

Více

Znalecký posudek č. 2921/32/2014

Znalecký posudek č. 2921/32/2014 Znalecký posudek č. 2921/32/2014 O ceně obvyklé rodinného domu č.p.238 s příslušenstvím a pozemky parc.č. 1027 a 1028 v k.ú.novosedlice, obec Novosedlice, okres Teplice. Objednatel posudku: Účel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 80-3125/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti 10/20 na pozemcích parc.č. St. 9 a 56 v k.ú. Malá Véska, obec Staré Město, okr. Bruntál. Objednatel posudku: Exekutorský

Více

strana 1 Popis č. 3796/2013 Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice

strana 1 Popis č. 3796/2013 Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice strana 1 Popis č. 3796/2013 o ceně nemovitostí rodinný dům č.p. 103 na pozemku parc.č. st. 117/1 a pozemky parc.č. st. 117/1, 14/3 a 214/12 včetně součástí a příslušenství; budova a pozemky k datu 19.2.2013

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 154/2010

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 154/2010 Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 154/2010 O obvyklé ceně podílu 1/4 na nemovitosti - objektu rodinného domu č.p. 327 na pozemku parc.č. 305 s příslušenstvím a pozemky parc.č. 305, 306, 2685 vše

Více

Znalecký posudek č. 4899-014/12

Znalecký posudek č. 4899-014/12 Znalecký posudek č. 4899-014/12 o obvyklé ceně nemovitosti rodinného domu Bělkovice-Lašťany č.p. 531, s pozemky parcelní číslo 292 - zastavěná plocha a nádvoří a 293 - ostatní plocha jiná plocha, katastrální

Více

1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU

1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU PŘÍLOHY 65 14 SEZNAM PŘÍLOH 1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU... 67 2 OCENĚNÍ NÁKLADOVOU METODOU... 91 3 POROVNÁVACÍ ZPŮSOB NEVYHLÁŠKOVÝ... 132 4 METODA PŘÍMÉHO POROVNÁNÍ... 148 5 OCENĚNÍ POZEMKŮ... 153

Více

Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní

Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní č. 1463-0196/2013 o ceně chaty č.e.160 s příslušenstvím, stavební plocha p.č.528 v k.ú. Stříbrná Skalice, obci Stříbrná Skalice, okres Praha-východ. LV 651. Objednatel

Více

Znalecký posudek č. 678/2013

Znalecký posudek č. 678/2013 Znalecký posudek č. 678/2013 O ceně obvyklé bytové jednotky č. 1424/111 v objektu čp. 1424, ulice Tádžická, obec Praha, včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku parcelní číslo

Více

Znalecký posudek č. 964-150/11

Znalecký posudek č. 964-150/11 Znalecký posudek č. 964-150/11 ve věci stanovení ceny obvyklé nemovitostí - celkového výlučného vlastnického práva k bytové jednotce (bytu č.1097/20), vč. podílu na společných částech domu a zastavěném

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti pro účely dražebníka

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti pro účely dražebníka č. vyhotovení: 1 č. j: 465/2015-N ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 1417-22/2015 o ceně bytové jednotky č. 1073/5 (zapsané na listu vlastnictví č. 5922), umístěné v budově č.p. 1073 (zapsané na listu vlastnictví

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016. Objednavatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Kladno - č.j.088ex 6484/11 Petra Bezruče Kladno

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016. Objednavatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Kladno - č.j.088ex 6484/11 Petra Bezruče Kladno ZNALECKÝ POSUDEK č. 2419-65/2016 pozemků st.p.č.142, p.č.67/4 s rodinným domem čp.100 a příslušenstvím v obci Všetaty, k.ú.přívory, okres: Mělník. Objednavatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Kladno

Více

Znalecký posudek. Exekutorský úřad Praha 4 Hornokrčská 650/29 140 00 Praha 4

Znalecký posudek. Exekutorský úřad Praha 4 Hornokrčská 650/29 140 00 Praha 4 Znalecký posudek č. 1255-16-2010 Předmětem ocenění je: stavební pozemek č. 795/19 v katastrálním území Zbizuby, obec Zbizuby, okres Kutná Hora. Objednatel posudku: JUDr. Jana Tvrdková Exekutorský úřad

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 25/903/2014. Soudní exekutor Ječná 479 541 03 Trutnov. Účel znaleckého posudku: odhad obvyklé ceny 1/2 nemovitosti k 21.6.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 25/903/2014. Soudní exekutor Ječná 479 541 03 Trutnov. Účel znaleckého posudku: odhad obvyklé ceny 1/2 nemovitosti k 21.6. ZNALECKÝ POSUDEK č. 25/903/2014 o ceně nemovitosti - rodinného domu č.p. 20, rodinného domu č.p. 104 včetně součástí, příslušenství, venkovních úprav, studny, trvalých porostů, věcných břemen, zastavěných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4659. Školní 384 27033 Jesenice. dražbu dobrovolnou.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4659. Školní 384 27033 Jesenice. dražbu dobrovolnou. ZNALECKÝ POSUDEK č. 4659 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 2090/51 v domě s bytovými jednotkami ve vlastnictví č.p. 2088-2095 na parcelách č. 2854-2859, 2861 a 2892 včetně spoluvlastnického podílu

Více

Znalecký posudek - obvyklá, cena tržní

Znalecký posudek - obvyklá, cena tržní Znalecký posudek - obvyklá, cena tržní č. 1442-0175/2013 o ceně chaty č.e.89 s příslušenstvím, stavební plocha p.č.568 v k.ú. Vyžlovka, obci Vyžlovka, okres Praha-východ. LV č.380. Objednatel posudku:

Více

Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní

Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní č. 1694-194/2014 o ceně rodinného domu č.p.133 s příslušenstvím, stavební plocha p.č.164 v k.ú. Nepolisy, obci Nepolisy, okres Hradec Králové. Objednatel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2012. Americká Plzeň. JUDr. Miroslav Pelc Příkrá Plzeň

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2012. Americká Plzeň. JUDr. Miroslav Pelc Příkrá Plzeň ZNALECKÝ POSUDEK č. 86-54/2012 O ceně nemovitosti - bytové jednotky č. 989/6 v budově čp. 989, 990, 991, ulice Ke Špitálskému lesu, Plzeň, stojící na pozemcích parc. č. 834/43, 834/44, 834/45, včetně spoluvlastnického

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2068-77/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2068-77/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2068-77/2013 o ceně rodinného domu čp.1057 s příslušenstvím a s pozemky st.p.č.2263, p.č.1421/35 v Berouně-město, ul.malé Sídliště. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Beroun

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 174-3729/13 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 2755/36 a spoluvlastnického podílu o velikosti id. 1/78 na pozemcích parc.č. 2755/1 a 2755/21 v k.ú. Prostřední Suchá, obec Havířov, okres

Více

Znalecký posudek č. 498/2012

Znalecký posudek č. 498/2012 Znalecký posudek č. 498/2012 O ceně obvyklé bytové jednotky č. 1410/38 v objektu čp. 1410, ulice Uzbecká, obec Praha, včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku, to vše na LV

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2459-149/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2459-149/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2459-149/13 o ceně bytové jednotky č.786/8 včetně spoluvlastnického podílu na budově čp.784-786 a pozemcích st.2640-st.2642 v katastrálním území a obci Mladá Boleslav dle LV č. 6491

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 1604-173/2012

ZNALECKÝ POSUDEK č. 1604-173/2012 VLADÖ MORAVA s. r. o. - znalecká a ekonomická kancelář ev. číslo koncese 380801-30415-00 Čechova 656, Přerov I - Město, 750 02 Přerov, IČO: 25875761 ADRESÁT: JUDr. Tomáš Vrána Exekutorský úřad Přerov Komenského

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 185-3230/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Jiří Král

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 222/15 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. st. 1299, součástí je stavba: Filipov, č.p. 228, rodinný dům, a pozemku p.č. 5106/2, s příslušenstvím, LV číslo 807, katastrální

Více

Znalecký posudek č. 232/61/2013

Znalecký posudek č. 232/61/2013 Znalecký posudek č. 232/61/2013 O ceně obvyklé nemovitostí: budova č.p. 42 vystavěná na pozemku st.p.č. 191 a pozemky st.p.č. 191 a p.č. 83/14, katastrální území Bečov u Mostu (okres Most). Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2011

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3172-50/2011 o ceně nemovitosti - stanovení ceny obvyklé pozemku par.č. 3723/27, v k.ú. a obci Zlín. Nemovitost - pozemek je zapsán v Katastru nemovitostí na LV č. 20470 pro k.ú. a

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3309/09. Zjištění ceny nemovitosti pro účel exekuce prodejem nemovitosti.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3309/09. Zjištění ceny nemovitosti pro účel exekuce prodejem nemovitosti. ZNALECKÝ POSUDEK č. 3309/09 O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 2598 pro katastrální území Šumná u Litvínova, obec Litvínov, okres Most. Objednatel posudku: Účel posudku: Mgr. Martin Slavata soudní exekutor

Více

Znalecký posudek č. 517/2012

Znalecký posudek č. 517/2012 Znalecký posudek č. 517/2012 O ceně obvyklé bytové jednotky č. 1462/46 v objektu čp.1462, ulice Vršovická, obec Praha, včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku, to vše na LV

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Exekutorský úřad Plzeň - město č.j. 106 EX 6959/09 Radyňská Plzeň Pro potřebu objednatele

ZNALECKÝ POSUDEK. Exekutorský úřad Plzeň - město č.j. 106 EX 6959/09 Radyňská Plzeň Pro potřebu objednatele ZNALECKÝ POSUDEK č. 3563-056/14 o obvyklé ceně nemovité věci - 1/2 spoluvlastnického podílu bytové jednotky č. 1386/8 v domě č.p. 1386 vč. pozemku p.č. 2887/1, 1/9 spoluvlastnického podílu pozemku p.č.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 768-55/2014 O stanovení ceny v místě a čase obvyklé - pozemku p.č.1315 - LV č. 375, vč. příslušenství v obci Bory, k.ú. Horní Bory. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Brno

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2350-89/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2350-89/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2350-89/2015 spoluvlastnického podílu : 2/3 na pozemcích st.p.č.264, p.č.2/10 s rodinným domem čp.99 a příslušenstvím v obci: Černolice, okres: Praha-západ. Objednavatel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2093-102/2013. o ceně bytu č.2723/16 v bytovém domě čp.2723-2724, ul.sportovní, v Mělníku. Petra Bezruče 1416 27201 Kladno

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2093-102/2013. o ceně bytu č.2723/16 v bytovém domě čp.2723-2724, ul.sportovní, v Mělníku. Petra Bezruče 1416 27201 Kladno ZNALECKÝ POSUDEK č. 2093-102/2013 o ceně bytu č.2723/16 v bytovém domě čp.2723-2724, ul.sportovní, v Mělníku. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Kladno - č.j. 088 EX 3683/10 Petra Bezruče

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 239-2979/10 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 603/4 a spoluvlastnického podílu o velikosti 1/3 na pozemcích parc.č. 603/5 a 616/6 v k.ú. Horní Suchá, obec Horní Suchá, okr. Karviná. Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1027/80/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1027/80/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1027/80/15 O ceně objektu rodinného domu č.p. 471 vč. příslušenství a pozemků č. 1259/1, č. 1259/2 a č. 1260/3, který se nachází v katastrálním území Nový Bohumín v obci Bohumín v okrese

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č /2012

ZNALECKÝ POSUDEK č /2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 204-8/2012 o ceně bytové jednotky č. 551/9 v domě č.p. 550 a č.p. 551 v Klatovech III, Pod Hůrkou, katastrální území Klatovy, obec Klatovy, okres Klatovy Objednatel znaleckého posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1902/2012 - 1 -

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1902/2012 - 1 - - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 1902/2012 O ceně obvyklé bytové jednotky č. 1 v ul. Tachovská 1383/63 s podílem na společných prostorech a pozemcích č.p. 3617 a 3618 vedených jako zastavěná plocha a nádvoří

Více

strana 1 Popis Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice

strana 1 Popis Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice strana 1 Popis o ceně nemovitostí rodinný dům č.p. 447 na pozemku parc.č. st. 562 a pozemky parc.č. st. 562 a 331/4 včetně součástí a příslušenství; budova a pozemky zapsány v katastru nemovitostí pro

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 112-3157/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 3920/346 v k.ú. Místek, obec Frýdek-Místek, okr. Frýdek-Místek.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 112-3157/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 3920/346 v k.ú. Místek, obec Frýdek-Místek, okr. Frýdek-Místek. ZNALECKÝ POSUDEK č. 112-3157/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 3920/346 v k.ú. Místek, obec Frýdek-Místek, okr. Frýdek-Místek. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Jiří Král - soudní exekutor

Více

Znalecký posudek č. 3541-32/07

Znalecký posudek č. 3541-32/07 Znalecký posudek č. 3541-32/07 o ceně 1/4 rodinného domku čp.15 a pozemků parc.č.st.9 a parc.č.21 v kat.území Nedrahovické Podhájí, obec Nedrahovice, okres Příbram. Objednatel posudku: Účel posudku: JUDr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 47-3092/11

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 47-3092/11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 47-3092/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ½ na nemovitostech, a to na pozemcích parc.č. St. 2/1 a 7/3 v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okr. Ostrava-město.

Více

Znalecký posudek č. 680/2013

Znalecký posudek č. 680/2013 Znalecký posudek č. 680/2013 O ceně obvyklé bytové jednotky č. 1413/29 v objektu čp. 1413, ulice Taškentská, obec Praha, včetně spoluvlastnického podílu na společných částech domu a pozemku parcelní číslo

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 192-3747/13 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti id. 1/4 na pozemku parc.č. 622/11 v k.ú. Černotín, obec Černotín, okres Přerov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad

Více