Krtèí norou 7. šifry. Blanensko,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Krtèí norou 7. šifry. Blanensko, 11. 9. 2010"

Transkript

1 Krtèí norou 7 šifry Blanensko, Krtèí norou 7 (úvodní øada, šifry a nápovìdy), jejímž autorem je kolektiv autorù Krtèí norou, podléhá licenci reative ommons veïte autora Neužívejte dílo komerènì 3.0 Èesko. Dokumenty smíte kopírovat, distribuovat, pozmìòovat, doplòovat, využívat celé nebo èásteènì v jiných dílech a to pouze k nekomerèním úèelùm. Prosíme, uveïte, že pùvodní nápad pochází z KN 7 (chcete-li nám udìlat radost, mùžete nám o tom napsat). Kolektiv autorù Krtèí norou není autorem obrázkù nebo fotek v zadání šifer a nápovìd použitých. Na tyto obrázky nebo fotky se naše autorská práva ani licence nevztahují. (info na krtcinorou teèka cz)

2 ŠIFRA 1 Organizátoøi budou postupnì vyvìšovat obrázky pøedstavující nìkolik posledních èlenù jisté známé øady. Vyvìšovacích míst je více, jako opatøení k rozptýlení davu, aby všichni dobøe vidìli (obrázky jsou všude stejné). Vaším úkolem je vybrat obrázek (ze seznamu níže) pøedstavující poslední prvek øady. Vybraný obrázek ukažte organizátorovi v reflexní vestì. Tvoøte ukáznìnou frontu. Máte nárok na tøi špatné pokusy, pøedkládejte tento papír k vyznaèení neúspìšného pokusu. V pøípadì správné odpovìdi získáte polohu druhého stanovištì. Pøibližnì pùl hodiny po zaèátku prozradíme zbylým týmùm øešení. hovejte se tak, abyste nenapovìdìli ostatním. Hodnì štìstí pøi prùchodu Krtèí norou 7! místo pro vyznaèení neúspìšného pokusu místo pro vyznaèení neúspìšného pokusu místo pro vyznaèení neúspìšného pokusu Komentáø k úvodní øadì: Start Krtèí norou 7 se nachází v Lelekovicích. Po ukázání správného obrázku se hráèi dovídají, že další stanovištì je na kótì Baba severovýchodnì od Lelekovic.

3 ŠIFRA 2 NIIA NJZ WBRF TZADA FKVSW WKI DWAM GHLG ÈVT STSBG ÈVT

4 ŠIFRA 3 Z deníku J. J., prùkopníka etnografie Navštívil jsem kraj osídlený divošskými kmeny, které mají velmi spletité vzájemné vztahy. Daný kmen s každým jednotlivým kmenem buï krvavì válèí a nebo je vùèi nìmu v míru. Válku a mír chápejme jednosmìrnì, to znamená, že pøipouštíme možnost, že X je ve váleèném stavu s a zároveò je v mírovém postoji k X. Každý kmen je v míru sám se sebou. Následující chování jsem pozoroval na území osídleném ètyømi kmeny: Mezi Amidany a Boko ovskými nepanuje oboustranný mír. Ouzerovci a Amidané mají alespoò jednoho spoleèného nepøítele. Audonovi Broukojedi jsou ke všem kmenùm pøátelští. Dnes bych chtìl navštívit posvátné místo kmene, proti kterému válèí nejménì ostatních. Pozorování však nestaèí k tomu, abych je mohl s jistotou urèit. Od šamanù jsem zjistil, jak vypadají posvátná místa kmenù. Amidané se scházejí na cestì u studánky Huberta. Køížek na rozhraní lesa a pole poblíž kóty 456 je magický pro Audonovy Broukojedy. Ouzerovci navštìvují spojení èervené trasy a cesty 1400 m SV. pramene Ponávky uctívají bohy Boko ovští. Na pøíští stanovištì musí dorazit celý tým pohromadì.

5 ŠIFRA 4 Mám žízeò, podej mi láhev. Matka je nebezpeènì uvolnìná. Potøebuji sjet z dálnice. Ledovec na levoboku! Ne tolik hlasitì! Soudružka zaèíná telefonovat. Tahle tužka je úplnì tupá. V pokoji je pøíliš chladno. hci si umýt ruce. Prudký výkop deseticentimetrového fotbalisty. ma mele maso. Dám si víno, pøines novou láhev. Teï se otrávím plynem. Zítra je nedìle 28. bøezna Pozor, zmìna! Poznámky k zadání a podobì stanovištì: Na místì je krabièka (trezor) zamèená zde vyobrazeným zámkem. Úkolem je odhalit èíselný kód zámku a otevøít krabièku. Na zámku je pøednastaven kód Na stanovišti je úkol v pìti kopiích, z toho jedna je vzorová a ètyøi pro ostré pokusy. Po úspìšném otevøení krabièky tým nalezne uvnitø papírek vyobrazený níže. Nyní již znáte polohu dalšího stanovištì.

6 KRTÈÍ NORO 7 ŠIFRA 5 Poznámky k zadání: Nedílnou souèástí zadání je i sada dvaatøiceti oboustranných kartièek (v tomto dokumentu dále).

7 Poznámky k zadání: Následující kartièky jsou souèástí páté šifry. Zde je lícová strana oboustranných kartièek. Kartièky ve høe jsou zamíchané a otoèené náhodou stranou (rub / líc). 5 3 vítìz KN6

8 Poznámky k zadání: Zde je rubová strana kartièek. Kartièky na pøedchozí a této stranì odpovídající si umístìním patøí na líc a rub jedné fyzické oboustranné kartièky. Ke mnì! K lesu!

9 ŠIFRA 6, VÝZVA Zadání: AR, B -D --, -K L-- -- M, H O L, J- -O, K-A T-I, K R B, P N-, T-I S, Z DVI H Tajenka: 5, 514, 546, 456, 623, 513, 624, 3, 624, 62, 3, 645, 513, 412, 236, 426

10 ŠIFRA 6, POHODA Z dívèího deníku Jen jedenáct dní ubìhlo a všechno se tak zmìnilo. Když si to vybavím naše spoleèný deset, devìt, osm, A já si uvìdomila, že už ostatní nebudu vídat a že tentokrát všechno vážnì zaèíná nanovo. Stìhuju se do pitomýho Brna. Vèerejšek byl koneènì fajn den. Zamilovala jsem se do toho nejhezèího kluka, jakýho jsem kdy vidìla!!! Brno zbožòuju. Je to tu výborný a mám už spoustu kamarádù. Dneska je oslavenec Matìj, má narozeniny a myslí si, že není nic dùležitìjšího. A pøitom pøed osmi dny jsem byla oslavenkynì já. Stejnì jako moje kamarádky Jana, Hana a Dana. A Matìj nám ani nepopøál! Máma mi øekla, že je tìhotná. Stalo se to už pøedpøedvèerejškem, ale poøád tomu nemùžu uvìøit. Byl to velkej den a to doslova. Pátek s velkým P. Pondìlí. Zítra pøijde Florián. Moje zlatíèko. Bude to super den, pøipravím mu pøekvapení, urèitì si myslí, že na jeho den zapomenu. A to mì zhruba za týden èeká ještì jedna oslava, až pøijede brácha Pankrác. Od minulého zápisu ubìhl už pøesnì mìsíc. A mamka mnì ještì poøád neodpustila ten flek na koberci. opak já za to mùžu, že ta kola byla naštìrchaná? Koneènì máme prázdniny. Zatím jsem doma. Tìšila jsem se, že si to tu sama užiju, ale naši mnì plány zkazili. Teï je víkend a zítra mají volno. Dokonce i pozítøí, takže to je pìkná otrava. htìla jsem domù pozvat holky a takhle z toho nic nebude. Jsem ta nejš astnìjší holka na svìtì. S Floriánem jsme spolu tento mìsíc už pùl roku! A já vím, že spolu zùstaneme navždy. Je to osud. Potkali jsme se totiž v ten správný den pro lásku. Byla to láska na první pohled a veèer už jsme byli spolu. Od výroèí ubìhlo už deset dnù, ale ještì teï jsem z toho celá unešená. Strašnì moc ho miluju! Pátek. Pøedminulou sobotu se mi zmìnil život, aspoò podle kamaráda. Potøebovali èlovìka do týmu. Øíkal, že pokud se mi to bude líbit, tak se mùžu rozlouèit s volným èasem. A opravdu, píšu o tom až dneska. Prý jsou takové akce docela èasto. S èasem je to vážnì špatný. Pøesnì mìsíc jsem sem nic nezapsala. Mám velkou novinku: narodil se mi bráška! Tak pøed tøema dnama zas skonèila jedna z tìch akcí. Nìjak mì to chytlo. Až budu mít trochu èasu, tak tu zkusím napsat víc. Florián pøišel navštívit brášku a mì pøevleèený za Mikuláše! Další tøi dny jsem nemohla pøestat myslet jen na nìho. Teprve dnes jsem se dostala k deníèku a píšu, že venku snìží. Škoda, že ve ètvrtky máme dlouho školu, jinak bychom s Floriánkem postavili v lese snìhuláka.

11 É 0 D Ž S Ø O S 1 1 V K N M P S Z 5 O Í J A ŠIFRA 7, VÝZVA KRTÈÍ NORO 7 I Ž S Ø D N O S K V M R Š É L N Í A ŠIFRA 7, POHODA KRTÈÍ NORO 7 Møížka

12 ŠIFRA 8, VÝZVA KDO NA KOHO KAZJ NA MÌ VÌST I BND HT JSM ŠST ŠTIK KON VSVK OBALÍM TÉ VSÍLAT ZD HI JSM KG OTRÁVNÉHO KRTÈÍ NORO 7 ŠIFRA 8, POHODA KDO NA KOHO KAZJ I VPØD ØKN AHOJ NA MNÌ POZDRŽ PARM ZDOBÍ VSVKÁM KRAJ MRTVÉHO SLZANA KG MORS DÁ PÍSMNKO T

13 ŠIFRA 9, VÝZVA KRTÈÍ NORO 7 D N M P D G P J V S A L P Z B Z V K K L L D L D P J R A M D L A V X Z Z V V ŠIFRA 9, POHODA KRTÈÍ NORO 7 L O H A P K B M P N M A L H R D M L H K K B L X Z V Z Z Z V P D N F P H P D P R K B R A R D R Nápovìda: krtek chce mít kalhotky ve své noøe.

14 ŠIFRA 10, VÝZVA Dnes záøí sleèny radostí. Výšku tónu nesleduje tato hra. Nejprve odhal poèet, který poradí. Dramatika urèuje rodinné jméno Krtèí vyhledej název. Podivné èíslo pochopíš nakonec. Stanovištì 11 naleznete 1250 m SV od místa zakódovaného v šiføe.

15 ŠIFRA 11 Poznámky k zadání: Šifrou je bílá tkanièka do bot popsaná barevnými symboly. Pøevedena do papírové podoby je znázornìna níže. Poznámky k zadání: Tkanièka je dutá. vnitø je navléknuta pøíze obarvená na ètyøech úsecích (znázornìno níže). To hráèi samozøejmì neví pøedem.

16 íl se nachází v základní škole na ulici Nad Èertovkou (asi 600 m východnì od nádraží Blansko). Pøi pøíchodu do budovy se ohlašte u stolku oznaèeného jako KN 7 cíl (na místì budou smìrovky). Obdržíte mapu cíle a instrukce, jak se pohybovat ve škole. Luštit mùžete na vyhrazených místech i v cíli. Pomocí tajenky urèíte slovo, jehož prostøední písmeno ukážete organizátorovi u zmínìného stolku. Musíte pøitom využít hlavní myšlenku šifry. Toto slovo také pro kontrolu napište na èistý kus papíru a odevzdejte tamtéž. Po neúspìšném pokusu vyèkejte deset minut na další. Pokusù je neomezenì. Po oznámení správného výsledku obdržíte papír s dalšími instrukcemi. KRTÈÍ NORO 7 ŠIFRA 12 kaž prostøední! Ví azstvo je na dosah. Táto šifra sa nám páèi. Parohy tu ešte neboli. Pssst! Po prvé skúste predvádza. Teraz navleète neveste prstienok. Po štvrté skúste prevádza. Šifru vymyslel sám diabol. Komentáø k zadání: K interpretaci tajenky mùže napovìdìt následující èernobílý obrázek, který týmy dostávají na startu (neví však, že se hodí právì k této šiføe).

17 ZÁVÌRÈNÝ ÚKOL Vítejte v cíli. Nyní se zastavuje èas poèítaný vašemu týmu. Zbývá jen splnit závìreèný týmový úkol v oddìlených prostorech. Pøedem známá pravidla závìreèného úkolu: pøed zaèátkem plnìní úkolu se rozdìlíte na dvì skupinky úkol má tajná pravidla, stejná pro obì skupinky, která se dozvíte až rozdìleni každá skupinka vezme s sebou tato pravidla, psací potøeby, mapu ze stanovištì 11, nepovinnì tvrdou podložku a papírové šifrovací pomùcky obdržené na startu (druhou kopii mapy a pomùcek obdržíte od organizátora) veškeré ostatní pøedmìty (sešity, papíry, kalkulaèky, telefony, poèítaèe, mapy, ) nesmíte použít máte celkem dva pokusy, vyhodnocení probíhá takto: úspìch na první pokus: 3 body, žádná èasová penalizace úspìch na druhý pokus: 3 body, 20 minut èasové penalizace nesplnìní úkolu: žádné body, žádná èasová penalizace èásti týmu se mohou setkat až po ukonèení plnìní úkolu (ne mezi pokusy) Až budete pøipraveni, vyhledejte organizátora v zelené reflexní vestì. Tajná pravidla závìreèného úkolu Pøenesme se na chvíli do dob, kdy neexistovaly poèítaèe, matematika nebyla na dnešní úrovni a šifrování bylo tajným umìním zasvìcencù. K obelstìní nepøátel staèilo pøísnì tajit princip šifry. Podaøilo-li se zajmout posla a získat zašifrovaný text, protistrana nedokázala zprávu rozluštit. Vìtšinou. Nìkteré zprávy rozluštìny byly a to se stalo spiklencùm osudným. Vaším úkolem je pøedat druhé èásti svého týmu zprávu urèující místo tajné schùzky v Blansku. (Na místo setkání nepùjdete, jde pouze o vytvoøení zprávy zde.) Zvolené místo zøetelnì oznaète ve své kopii mapy a pøipište slovo ZADÁNÍ. Musí se jednat o bod nebo velmi malou oblast (budovu, køižovatku ulic). Zprávu napište na obdržený èistý papír. Podepište se na papír i na mapu. Pøedtím, než bude zpráva doruèena vašim kolegùm, dostane se do rukou nepøátel (organizátorù), kteøí se ji pokusí prolomit. Pøedání považujeme za úspìšné, právì když nepøátelé místo neuhodnou a zároveò pøíjemce v èasovém limitu oznaèí ve své kopii mapy stejné místo jako vy. Vaši spojenci mezitím postupují podle stejných pravidel zašifrují zprávu pro vás a vy urèíte místo setkání navržené jimi (vyznaète do mapy se slovem ØŠNÍ). Pokus se tedy skládá ze dvou samostatných pøedání. Pokus považujeme za úspìšný, je-li alespoò jedno dílèí pøedání úspìšné. Máte celkem dva pokusy: v prvním je na zašifrování a vyluštìní zprávy po pìti minutách, ve druhém vyhrazujeme na každou èinnost 15 minut. Organizátoøi mají zprávu k dispozici vždy nejvýše 5 minut. Organizátoøi vás o výsledku pøedání informují až na konci pokusu. V pøípadì nejasností se ptejte organizátora.

Krtèí norou 6. šifry. Adamov, 19. 9. 2009

Krtèí norou 6. šifry. Adamov, 19. 9. 2009 Krtèí norou 6 šifry damov, 19. 9. 2009 Krtèí norou 6 (úvodní øada, šifry a nápovìdy), jejímž autorem je kolektiv autorù Krtèí norou, podléhá Creative Commons Uveïte autora-neužívejte dílo komerènì 3.0

Více

Turnaj HALAS ligy v logických úlohách Brno

Turnaj HALAS ligy v logických úlohách Brno ŠRešitel Šas ody celkem Turnaj HLS ligy v logických úlohách rno Èas øešení ) Iso tykadla ) Iso tykadla ) Iso tykadla SUOKUUP.OM ) omina ) omina ) omina ) Pyramida 8) Pyramida ) Pyramida ) asy as ) asy

Více

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem

Úøad prùmyslového vlastnictví. s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u. Údaje o ochranné známce - oznaète køížkem Úøad prùmyslového vlastnictví Antonína Èermáka 2a, 160 68 Praha 6 : (02) 203 83 111, 24 31 15 55 : (02) 24 32 47 18 PØIHLÁŠKA OCHRANNÉ ZNÁMKY s e ž á d o s t í o z á p i s d o r e j s ø í k u è. jednací,

Více

KATEGORIE 05 - NEJMLADŠÍ ŽÁCI

KATEGORIE 05 - NEJMLADŠÍ ŽÁCI SOUVISLOST - body Vyhledej všechny souvislosti skryté v obrazci a urèi, jaké èíslo se skrývá za otazníkem. OKNA - body Devìt oken v domì není uspoøádáno náhodnì. Okno v pravém dolním rohu je zakresleno

Více

Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 2

Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 2 Úvod Dosud vyšlo: 100 + 1 Sudoku pro každého 100 + 1 Sudoku pro každého 2 200 + 1 Sudoku pro každého 3 100 + 1 Sudoku junior 200 + 1 Sudoku pro každého Uvedené soubory hádanek si mùžete objednat i v našem

Více

Zaèínáme hrát Souèástí hry je herní deska (japonsky goban) se ètvercovou sítí 19 19. Pro zaèáteèníky

Zaèínáme hrát Souèástí hry je herní deska (japonsky goban) se ètvercovou sítí 19 19. Pro zaèáteèníky PRAVIDLA GO Japonské slovo go znamená sílu, tvrdost, protiúder. GO je 4000 let stará, pùvodnì èínská, stolní hra pro dva hráèe. Pøed více než 1300 lety se rozšíøila do Japonska, kde byla její pravidla

Více

Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník

Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník Nástroj 6.1.1 Hlavní dotazník Tento dotazník je souèástí prùzkumu, který je zamìøen na vaše zkušenosti a názory na rùznorodé otázky a témata související se zdravím, školou, návykovými látkami atp. Dotazník

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Bednáøský Dobble. Byl inspirován hrou Dobble od autorù: Denis Blanchot Guillaume Gille-Naves Igor Polouchine

Bednáøský Dobble. Byl inspirován hrou Dobble od autorù: Denis Blanchot Guillaume Gille-Naves Igor Polouchine Bednáøský Dobble Bednáøský Dobble posloužil jako artefakt, provázející celou Bednu 2013. Na jeho vlastnostech bylo postaveno 6 šifer a tìžilo z nìj ještì nìkolik dalších vèetnì cílové aktivity. Byl inspirován

Více

http://www.knihovny.cz Jindøiška POSPÍŠILOVÁ Karolína KOŠ ÁLOVÁ Knihovny v Èeské republice poskytují širokou paletu veøejných knihovnických a informaèních služeb. Každá vìtší knihovna dnes zpøístupòuje

Více

Krátké texty pro ètenáøe

Krátké texty pro ètenáøe 2.-5. roè. 3 Krátké texty pro ètenáøe OSV VDO EGS MKV ENV MED Využití: Krátké pøíbìhy usnadòují zlepšení ètení s porozumìním a umožòují dìtem lepší orientaci v textu. Pracovní listy lze využít také pro

Více

HALAS liga online. 26. a 29. øíjna 2012 Logika Kolo 2

HALAS liga online. 26. a 29. øíjna 2012 Logika Kolo 2 liga 6. a 9. øíjna 0 Logika Kolo seznam úloh a obodování èas na øešení: 90 minut. Mezi stìnami... bodù. Mezi stìnami...6 bodù. Mezi stìnami... bodù. Vnitøní mrakodrapy...0 bodù. Vnitøní mrakodrapy... bodù

Více

A B C D E KATEGORIE 02 - MLADŠÍ STUDENTI

A B C D E KATEGORIE 02 - MLADŠÍ STUDENTI KTGORI - MLŠÍ STUNTI PNTOMINO - body o obrazce vlož všech dílù pentomina, a to tak, že vyznaèíš jejich obrys. Nìkteré hrany jsou už naznaèené. TRÈ - body o terèe vepiš èísla od po tak, aby na obou kružnicích

Více

Body celkem. Øešitel BLOK 2. Vánoèní turnaj HALAS ligy v logice Praha 15. prosinec 2012

Body celkem. Øešitel BLOK 2. Vánoèní turnaj HALAS ligy v logice Praha 15. prosinec 2012 Øešitel Body celkem Vánoèní turnaj HALAS ligy v logice Praha. prosinec 0 BLK Køížky a koleèka Zrcadla Padouši a poctivci Tykadla Bludištì / Mrakodrapy Hvìzdy a mìsíce Lev a Jednorožec Nejbližší úseèka

Více

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy

Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008. Obsah výroèní zprávy Obèanské sdružení Vesmír VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2008 Obsah výroèní zprávy 1. Úvodem k èinnosti OS 2. Vznik a poslání OS 3. Rada OS 4. Aktivity v roce 2008 5. Podìkování dárcùm 6. Kontaktní údaje 7. Závìr 1. Slovo

Více

Ilegální èinnost a poèátky odboje v Karlových Varech. znièená nìmecká technika na Dolním nádraží, foto od Rudolfa Špaèka

Ilegální èinnost a poèátky odboje v Karlových Varech. znièená nìmecká technika na Dolním nádraží, foto od Rudolfa Špaèka Ilegální èinnost a poèátky odboje v Karlových Varech znièená nìmecká technika na Dolním nádraží, foto od Rudolfa Špaèka tušení, že celá moc ve mìstì je v rukou jen nìkolika Èechù. Tato,,hra" trvala až

Více

1.2 Realizace èekání pomocí jednoduché programové smyèky Pøíklad 3: Chceme-li, aby dítì blikalo baterkou v co nejpøesnìjším intervalu, øekneme mu: Roz

1.2 Realizace èekání pomocí jednoduché programové smyèky Pøíklad 3: Chceme-li, aby dítì blikalo baterkou v co nejpøesnìjším intervalu, øekneme mu: Roz Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Copyright 1996, 2003 SAMUEL, Biblická práce pro děti ISBN 80-239-0735-2

Copyright 1996, 2003 SAMUEL, Biblická práce pro děti ISBN 80-239-0735-2 první kapitola Nejúrodnìjší misijní pole svìta 0 Nejúrodnìjší misijní pole svìta není na nìjakém zvláštním místì. Není to nìjaká urèitá zemì. Je to urèitý druh lidí jsou to dìti! Žádná skupina lidí není

Více

Povinné lékaøské prohlídky

Povinné lékaøské prohlídky Povinné lékaøské prohlídky Èeský volejbalový svaz reagoval na platné zákony Èeské republiky a od nové sezóny, která zaèala 1.7.2015, vstoupil v platnost upravený Soutìžní øád volejbalu. V èlánku 12 tohoto

Více

Pavel Kras Tvorba textù na PC T602 a WORD 6 Pøíruèka je urèena pøedevším zaèáteèníkùm, kteøí se rozhodli proniknout alespoò na pokraj poèítaèové problematiky Pomocí této pøíruèky se nauèíte nejen ovládat

Více

SÝPKA CUP BLANSKO 2013

SÝPKA CUP BLANSKO 2013 SÝPKA CUP BLANSKO 2013 HALOVÝ TURNAJ STARŠÍ PØÍPRAVKY hráèi roèník narození 2004 a mladší který se uskuteèní v sobotu 7.12.2013 ve sportovní hale Údolní FC NORDIC BRNO SK MORAVSKÁ SLAVIA BRNO OBSAZENÍ

Více

Teèe voda, teèe. Cílová skupina: 5. roèník (v pøedmìtu Èlovìk a svìt práce) Potøebný èas: minut (lze upravit podle potøeby)

Teèe voda, teèe. Cílová skupina: 5. roèník (v pøedmìtu Èlovìk a svìt práce) Potøebný èas: minut (lze upravit podle potøeby) Teèe voda, teèe Cílová skupina: 5. roèník (v pøedmìtu Èlovìk a svìt práce) Potøebný èas: 45 60 minut (lze upravit podle potøeby) Cíl: Žáci mají pomocí pokusu pochopit, že rùzné druhy pùd rùznì propouštìjí

Více

KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR

KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR Kynologické výcvikové centrum ZLÍN MLADCOVÁ poøádá KRAJSKÝ OBRANÁØSKÝ PØEBOR 2011 KVC Zlín Mladcová 26.3.2011 ORGANIZAÈNÍ VÝBOR Poøadatel akce - KVC Zlín Mladcová (www.kvczlin.wz.cz) Vedoucí závodu - Pavla

Více

OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH

OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH OZNÁMENÍ ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VYHLÁŠENÍ VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH Èíslo objednávky (Vaše èíslo jednací) Øádné Opravné 1 1.1 Pøedmìt veøejné zakázky 1.2 Zadávací øízení 1.3 1.5 1.6 2 2.1 2.4 2.4.1 2.4.2 2.4.3

Více

Øízený pøeklad - make

Øízený pøeklad - make Øízený pøeklad Øízený pøeklad - make - nástroj make je pùvodnì UNIXový pomocný vývoj. nástroj vzniklý v AT&T asi 1975 - úèel: zjednodušit a zautomatizovat pøeklad a sestavování (linking) vìtších projektù,

Více

OHGHQ ~QRU E H]HQ GXEHQ NY WHQ þhuyhq. SROROHWt

OHGHQ ~QRU E H]HQ GXEHQ NY WHQ þhuyhq. SROROHWt Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY

CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY Každé mìsto má svou historii a své zajímavosti. Vydej se s námi nyní na procházku po Blatné. Na trase budeš plnit úkoly v pracovních listech

Více

0RW\O3LFWXUH%R[ 7LPHU7LPHU

0RW\O3LFWXUH%R[ 7LPHU7LPHU Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky

5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky 30 5.1 Øízení o žádostech týkajících se mezinárodních ochranných známek pøihlašovatelù z Èeské republiky Prùzkumový pracovník vyøizuje žádosti o mezinárodní zápis ochranných známek pøihlašovatelù, pro

Více

Milí pøátelé, Vaše Bahá í nakladatelství. Obsah:

Milí pøátelé, Vaše Bahá í nakladatelství. Obsah: Milí pøátelé, Výbor pro Bahá í nakladatelství pøipravil tento soubor, aby Vám pomohl pøi psaní textu a jeho korekturách. Následující informace se týkají jak psaní orientálních jmen latinkou, tak zpùsobu

Více

Vítejte. philips. Prùvodce rychlým startem. Pøipojte. Nainstalujte. Užívejte

Vítejte. philips. Prùvodce rychlým startem. Pøipojte. Nainstalujte. Užívejte Vítejte Prùvodce rychlým startem 1 2 3 Pøipojte Nainstalujte Užívejte philips + Obsah balení Základna CD640 NEBO - Connect Install Enjoy Sluchátko CD640/CD645 Základna CD645 Napájecí adaptér základny Welcome

Více

Bronislava Eršilová EXCEL 2000 pro každý den Obsah ÚVOD... 7 Co je nového v oblasti základních funkcí... 7 PRVNÍ SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM EXCEL... 9 Instalace programu Excel 2000... 9 Minimální systémové

Více

JAN POŠTA DELPHI ZAÈÍNÁME PROGRAMOVAT Praha 2001 Jan Pošta DELPHI ZAÈÍNÁME PROGRAMOVAT Bez pøedchozího písemného svolení nakladatelství nesmí být kterákoli èást kopírována nebo rozmnožována jakoukoli formou

Více

Body celkem. Øešitel. GP - LOGICKÉ ÚLOHY jednotlivci (90 minut) Brno

Body celkem. Øešitel. GP - LOGICKÉ ÚLOHY jednotlivci (90 minut) Brno Øešitel Body celkem GP - LOGICKÉ ÚLOHY jednotlivci (0 minut) Brno - 0.. 0. SMYÈK. ROZLOŽENÉ ÈTVERCE. PRVNÍ VÌTŠÍ. RETROGRÁDNÍ NÁMOØNÍ BITV. JÁM. ÈTVERCE. METROPOLE. ØEKY. ZSE TY KORÁLE 0. HD. ROSTOUCÍ

Více

HALAS liga online. 18. a 21. kvìtna Booklet. HALAS liga HALAS. sudokualogika.cz SUDOKUCUP.COM

HALAS liga online. 18. a 21. kvìtna Booklet. HALAS liga HALAS. sudokualogika.cz SUDOKUCUP.COM 8. a. kvìtna Booklet 8. a. kvìtna sudoku kolo seznam úloh a obodování èas na øešení: minut A. Klasické sudoku x... body A. Klasické sudoku x... body A. Klasické sudoku 9x9...7 bodù B. Diagonální sudoku

Více

KATALOG SKEL A VITRÁŽÍ 2008

KATALOG SKEL A VITRÁŽÍ 2008 KATALOG SKEL A VITRÁŽÍ 2008 Pravidla opracování skla: Pískování a gravír - obecnì se doporuèuje pískování motivu na hladká skla ( Float, Planibel, Satináto) Ornamentní skla - gravír je umístìn na stranì

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 5 0 U k á z k a k n i h

Více

Soutìž pro mládež v øešení sudoku a logických úloh. Praha, 13. ledna 2013. Kolo 2

Soutìž pro mládež v øešení sudoku a logických úloh. Praha, 13. ledna 2013. Kolo 2 Soutìž pro mládež v øešení sudoku a logických úloh Praha,. ledna Kolo. Kropki b. Had b. Obdélníky b. Mrakodrapy b. Hitori b. Magnety b. Skládaèka b. Easy as b. Spojovaèka b. Easy as b. Spojovaèka b. Ohrádka

Více

Zvìøetické koòohrátky 2014

Zvìøetické koòohrátky 2014 amzíkova dráha je kombinace pøekážek, pøechodù, plynulosti, souhra jezdce a konì ozdìlení obtížnosti a úloh: kamzíkovì dráze máme tøi stupnì obtížnosti základní, støednì pokroèilá a mistrovská Z) do základní

Více

As Dedicated As You Are TWO-WAY RADIOS GM340. Mobile Radios. contact. control. Basic User Guide

As Dedicated As You Are TWO-WAY RADIOS GM340. Mobile Radios. contact. control. Basic User Guide GM340 Mobile Radios contact TWO-WAY RADIOS As Dedicated As You Are control Basic User Guide GM340 Professional Mobile Radio 1 2 3 6 4 5 ZÁKLADNÍ NÁVOD K OBSLUZE Obsah Všeobecné informace...................

Více

Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek

Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek 1 Rozdílová dokumentace STEREO 16 dodatek Vážení uživatelé, vzhledem k tomu, že po vydání rozdílové dokumentace k verzi 16 programu STEREO došlo k zapracování dalších novinek a nìkolika dílèím zmìnám,

Více

e-mailmap Manažerský nástroj pro analýzu mailové komunikace firemních týmù a neformálních skupin

e-mailmap Manažerský nástroj pro analýzu mailové komunikace firemních týmù a neformálních skupin 21. 12. 2014 Cílem VaV projektu LF13030 - Optimalizace výkonnosti pracovních týmù s využitím SW nástrojù pro analýzu sociálních a profesních vztahù v podnikových sítích (2013-2015, MSM/LF) - zkrácenì TeamNET

Více

map Manažerský nástroj

map Manažerský nástroj 1/6 Technologie Nástroj využívá vlastní platformu pro analýzu e-mailové komunikace. Platforma jednak zajiš uje import mailù z uživatelských e-mailových schránek (Outlook, Thunderbird, IMAP, Gmail) a jednak

Více

ZÁVOD POŽÁRNICKÉ VŠESTRANNOSTI

ZÁVOD POŽÁRNICKÉ VŠESTRANNOSTI ZÁVOD POŽÁRNICKÉ VŠESTRANNOSTI ÚÈAST velitel + 4 èlenové hlídky (družstva), jednotlivci MATERIÁLNÍ ZABEZPEÈENÍ 30 špalíkù o rozmìrech 7 x 5 x 2 cm podkladové desky pod špalíky o celkové délce min. 5 m

Více

ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK

ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK KONGRESOVÉ CENTRUM ALDIS HRADEC KRÁLOVÉ 24.-25. DUBNA 2010 ÈESKÝ SVAZ KARATE MÌSTO HRADEC KRÁLOVÉ KARATE SPARTAK HK 24.4. (sobota) - dorost, junioøi, senioøi, masters 25.4. (nedìle) - mladší žactvo, starší

Více

Retroinformátor MOZAIKA PØÍBÌHÙ

Retroinformátor MOZAIKA PØÍBÌHÙ Retroinformátor 1994 2017 MOZAIKA PØÍBÌHÙ ZE SLEZSKÉ DIAKONIE úvodní slovo Informátor 2/1996 Ing. Èeslav Santarius ŠÉFREDAKTOR: Kateøina Supíková Slezská diakonie byla v roce 1990 zaregistrována jako obèanské

Více

Úvodní slovo po celou dobu dodržovali podmínky B. Charakteristika Spoleèného regionálního operaèního programu C. Pravidla pro užívání loga SROP

Úvodní slovo po celou dobu dodržovali podmínky B. Charakteristika Spoleèného regionálního operaèního programu C. Pravidla pro užívání loga SROP Evropská unie Úvodní slovo Tento manuál slouží jako dùležitý dokument a zároveò pomùcka, která by jasnì a pøehlednì informovovala a pøitom se stala srozumitelným prùvodcem pøi používání a využívání loga

Více

PRACOVNÍ LIST. Pøírodní krásy domova - Voticko PR Podhrázský rybník JMÉNA: Podhrázský rybník. 2 Jsme na hrázi rybníka. Víte, k èemu hráz slouží?

PRACOVNÍ LIST. Pøírodní krásy domova - Voticko PR Podhrázský rybník JMÉNA: Podhrázský rybník. 2 Jsme na hrázi rybníka. Víte, k èemu hráz slouží? PR Podhrázský rybník 8. - 9. tøída A Podhrázský rybník 1 Proè jste pøišli zrovna sem? Co je zde tak významného? Byli jste nìkdy na podobném místì? Kde to bylo? Co konkrétnì, jaký výrazný prvek vás tu zaujal?

Více

ÈÁST VIII - M I K R O È Á S T I CE A JEJICH CHOVÁNÍ

ÈÁST VIII - M I K R O È Á S T I CE A JEJICH CHOVÁNÍ 1 ÈÁST VIII - M I K R O È Á S T I CE A JEJICH CHOVÁNÍ 32 Základní èástice 33 Dynamika mikroèástic 34 Atom - elektronový obal 35 Atomové jádro 36 Radioaktivita 37 Molekuly TABULKA: Základní èástice Druh

Více

Rezervaèní systém pro restaurace

Rezervaèní systém pro restaurace Rezervaèní systém pro restaurace Spravujte svou restauraci rychle, snadno, efektivnì. J e t o tak snadné! Obsah: Strana 1. Pøedstavení rezervaèního systému pro restaurace...3 1.1. Co je redakèní systém

Více

Cesta pojistné smlouvy

Cesta pojistné smlouvy Cesta pojistné smlouvy 1 Proc je dulezité mít zivotní a úrazové pojištení? Životní a úrazové pojištìní pomáhají Vám a Vašim blízkým zmírnit nepøíjemné finanèní dùsledky nahodilých životních událostí, jako

Více

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu

se níže uvedeného dne mìsíce a roku ve smyslu ustanovení 685 a násl. obèanského zákoníku domluvili na této smlouvì o nájmu bytu: I Pøedmìt nájmu Smluvní strany Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen pronajímatel, na stranì jedné a Jméno a pøíjmení: Trvalé bydlištì: Rodné èíslo: Èíslo OP: dále jen nájemce, na stranì druhé

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

26. - 27. dubna 2014, Èesk? republika

26. - 27. dubna 2014, Èesk? republika 26. - 27. dubna 2014, Èesk? republika - world karate cup - 15 let tradice - nová rozcvièovna - - prize money - pro všechny vìkové kategorie Pozvání Kamil Guzek Øeditel Grand Prix Hradec Králové Pozvání

Více

Dovolte, abych se pøedstavil

Dovolte, abych se pøedstavil Dovolte, abych se pøedstavil... jmenuji se Haemophilus INFORMACE O PREVENCI ZÁKEØNÉ INFEKÈNÍ CHOROBY MILÍ ÈTENÁØI DOVOLTE MI, ABYCH SE VÁM PØEDSTAVIL: JMENUJI SE HAEMOPHILUS INFLUENZAE TYPU B. MNOZÍ Z

Více

KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002

KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002 PESdde KOMUNIKAÈNÍ DDE SERVER PRO AUTOMATY MICROPEL VERZE 2.3 POPIS ROZHRANÍ A OVLÁDÁNÍ 03.2002 1. Co je nového ve verzi 2.3 Proti verzi 2.1 jsou v této verzi dvì významná vylepšení: 1. Server nyní stále

Více

VII III KATEGORIE 03 - STARŠÍ ŽÁCI

VII III KATEGORIE 03 - STARŠÍ ŽÁCI KTEGORIE - STRŠÍ ŽÁI KØÍŽOVK S ÈÍSLY - body o pøipravené møížky vepiš všechna èísla tak, aby nevznikla žádná jiná a všechna byla vepsaná v urèeném smìru. Rada: nìkde vzniknou i prázdná políèka, ta si vybarvi.

Více

Mistrovství akademiku CR Š v sudoku 3. kolo

Mistrovství akademiku CR Š v sudoku 3. kolo ŠRešitel Body celkem ŠCas Mistrovství akademiku CR Š v sudoku. kolo Èas øešení SUDOKUCUP.COM -) Klasika x ) Vìtší x ) Klasika x ) Klasika x ) Zrcadlo ) Šipky ) Renban 0) Dvojitá diagonála ) Dvojice ) Mathdoku

Více

Tabulka pro zaèáteèníky. Tabulka. zaèáteèníky. Zaèínáme s poèítaèem. Windows pro zaèáteèníky. Windows pro pokroèilé. Text pro zaèáteèníky

Tabulka pro zaèáteèníky. Tabulka. zaèáteèníky. Zaèínáme s poèítaèem. Windows pro zaèáteèníky. Windows pro pokroèilé. Text pro zaèáteèníky Zaèínáme s poèítaèem Windows pro zaèáteèníky Windows pro pokroèilé Text pro zaèáteèníky Text pro pokroèilé Tabulka pro zaèáteèníky Tabulka pro pokroèilé Internet Internetová komunikace Grafika pro zaèáteèníky

Více

GP Pardubic - sudoku

GP Pardubic - sudoku celkem ŠCas GP Pardubic - sudoku První blok Èas øešení ) Klasika ) Klasika ) Klasika ) Diagonální bonus ) Killer ) Jigsaw ) Nesousledné bonus CELKEM èasová bonifikace Pravidla: První blok se skládá ze

Více

CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ. 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com CONGRESS CZECH

CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ. 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com CONGRESS CZECH CZECH KARATE FEDERATION & CITY OF HRADEC KRÁLOVÉ PRESENT: 23-24 DUBNA 2011 www.karaterec.com KARATE IN CONGRESS CENTRE ALDIS HRADEC KRÁLOVÉ CZECH REPUBLIC Ing. Jiøí Boèek / President Èeského svazu karate

Více

3/ %,1'(& 83'1 &( &3 )XQNFH. + ; ; ; ; / ; ; + ; EH]H]PuQ\

3/ %,1'(& 83'1 &( &3 )XQNFH. + ; ; ; ; / ; ; + ; EH]H]PuQ\ Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

METODIKA BØEZEN 1. JARO 2. STAVBA ROSTLIN 3. HOSPODÁØSKÁ ZVÍØATA 4. RECYKLACE PLASTÙ 5. VELIKONOCE

METODIKA BØEZEN 1. JARO 2. STAVBA ROSTLIN 3. HOSPODÁØSKÁ ZVÍØATA 4. RECYKLACE PLASTÙ 5. VELIKONOCE METODIKA BØEZEN 1. JARO 2. STAVBA ROSTLIN 3. HOSPODÁØSKÁ ZVÍØATA 4. RECYKLACE PLASTÙ 5. VELIKONOCE JARO na barevný proužek papíru napíše každý žák, co se mu vybaví, když se øekne jaro, spoleèné tøídìní

Více

nejen pro prvòáèky je variabilní pomùckou. Je urèena k výuce a procvièování ètení a psaní v 1. roèníku.

nejen pro prvòáèky je variabilní pomùckou. Je urèena k výuce a procvièování ètení a psaní v 1. roèníku. A B E C E D A nejen pro prvòáèky je variabilní pomùckou. Je urèena k výuce a procvièování ètení a psaní v 1. roèníku. ilesia rading s.r.o. ÈESKÝ VÝROBCE UÈEBNÍCH POMÙCEK Polní 287, 747 19 Bohuslavice,

Více

4. èervna 2009. Mìstské kulturní centrum Pasáž UNIOR ARVING UP

4. èervna 2009. Mìstské kulturní centrum Pasáž UNIOR ARVING UP 4. èervna 2009 Mìstské kulturní centrum Pasáž UNIOR RVING UP elostátní soutìž s mezinárodní úèastí pro juniory do 21 let - probìhne v rámci akce JUNIOR SHOW v Tøebíèi kategorie soutìž ve vyøezávání zeleniny

Více

Pavel Kras EXCEL pro pokroèilé Praktická pøíruèka pro potøeby sekretáøek, asistentù, úèetních, administrativních pracovníkù a studentù pøíslušných oborù Pøedpokládá základní znalost práce s PC a s Excelem

Více

Ovládání a řízení kolejiště

Ovládání a řízení kolejiště MODELOVÁ ŽELEZNICE Ovládání a řízení kolejiště Kolejištì mùžete ovládat polohovì nebo impulsnì. V prvním pøípadì se jedná o použití páèkových spínaèù a pøepínaèù, vícepolohových otoèných pøepínaèù a posuvných

Více

Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998. Fotka z Vernéøovické Studánky, z víkendu netradièních sportù

Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998. Fotka z Vernéøovické Studánky, z víkendu netradièních sportù Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 33 ze dne 25. 11. 1998 Pozvánka na Koulovaèku Krátké povídání

Více

KOUÈOVÁNÍ KDY, JAK A PROÈ Rady pro všechny manažery. PhDr. Michaela Daòková

KOUÈOVÁNÍ KDY, JAK A PROÈ Rady pro všechny manažery. PhDr. Michaela Daòková PhDr. Michaela Daòková KOUÈOVÁNÍ KDY, JAK A PROÈ Rady pro všechny manažery Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou

Více

Láska je dar Boží a je možno ji chápat také jako cestu. Tedy Cesta Lásky. Chceme-li rozdávat lásku sobì i všem (tak jako kdysi Ježíš), je tøeba si øíc

Láska je dar Boží a je možno ji chápat také jako cestu. Tedy Cesta Lásky. Chceme-li rozdávat lásku sobì i všem (tak jako kdysi Ježíš), je tøeba si øíc Pavel Grulich Zeptejte se Boha, která cesta je správná????? Univerzální cesta Božích dìtí Láska je dar Boží a je možno ji chápat také jako cestu. Tedy Cesta Lásky. Chceme-li rozdávat lásku sobì i všem

Více

25. - 26. dubna 2015, Èesk? republika

25. - 26. dubna 2015, Èesk? republika 25. - 26. dubna 2015, Èesk? republika - world karate cup - 16 let tradice - nová rozcvièovna - - prize money - pro všechny vìkové kategorie Pozvání Kamil Guzek Øeditel Grand Prix Hradec Králové Pozvání

Více

NOiYHVQLFH SVDFtKR VWURMH Í (Q Ï Á. (VF ) )SURJUDPRYDWHOQpNOiYHV\) ) 3VF 6F/ 3DX NRQWURON\ ,QV +RPH 3J8S 7DE 'HO (QG 3J'Q &DSV/ (QWHU Í 6KLIW

NOiYHVQLFH SVDFtKR VWURMH Í (Q Ï Á. (VF ) )SURJUDPRYDWHOQpNOiYHV\) ) 3VF 6F/ 3DX NRQWURON\ ,QV +RPH 3J8S 7DE 'HO (QG 3J'Q &DSV/ (QWHU Í 6KLIW Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Zámìr: Komplex pro bydlení a ubytování TRIANGLE, Praha 6, k.ú. Støešovice

Zámìr: Komplex pro bydlení a ubytování TRIANGLE, Praha 6, k.ú. Støešovice PID HLAVNí MÌSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNíHO MÌSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTØEDí Váš dopis zn SZn. S-M HM P-O69712/2007 /OOPNI/EIA/329-2/Be Vyøizuje/linka Ing. Beranová/4443 Datum 12.6.2007 ZÁVÌR ZJIŠøOVACíHO

Více

Úøad prùmyslového vlastnictví. se žádostí o zápis vzoru do rejsøíku PVZ. Název prùmyslového vzoru

Úøad prùmyslového vlastnictví. se žádostí o zápis vzoru do rejsøíku PVZ. Název prùmyslového vzoru Úøad prùmyslového vlastnictví Antonína Èermáka 2a, 160 68 Praha 6 Telefon: (02) 24 31 15 55, 20 38 31 11 Fax: (02) 24 32 47 18 PØIHLÁŠKA PRÙMYSLOVÉHO VZORU se žádostí o zápis vzoru do rejsøíku è. jednací,

Více

Èíslo 39 ze dne 21. 11. 1999. Obsah

Èíslo 39 ze dne 21. 11. 1999. Obsah Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 39 ze dne 21. 11. 1999 Obsah Pozvánka na Koulovaèku 1999 Jaké

Více

VÝSLEDKY ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VÝSLEDKY VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH. Užší øízení Jednací øízení s uveøejnìním nebo datum narození

VÝSLEDKY ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VÝSLEDKY VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH. Užší øízení Jednací øízení s uveøejnìním nebo datum narození VÝSLEDKY ZADÁVACÍHO ØÍZENÍ / VÝSLEDKY VEØEJNÉ SOUTÌŽE O NÁVRH Èíslo objednávky (Vaše èíslo jednací) Øádné Opravné 1 2.4 2.4.1 Stát Identifikaèní údaje o zadavateli * 2.4.2 IÈ zadavatele 2.4.3 DIÈ zadavatele

Více

Otevøený výukový program. Interaktivní výuka. 4.2 Professional. Pøíruèka správce programu

Otevøený výukový program. Interaktivní výuka. 4.2 Professional. Pøíruèka správce programu Otevøený výukový program Interaktivní výuka 4.2 Professional Pøíruèka správce programu 1 Copyright 2005 Ing. Radomír Kadlec, Ing. Lubomír Kadlec Grafická úprava: Iveta Kadlecová 2 Interaktivní výuka Obsah

Více

ZA KAŽDÝM ROHEM JESKYÒKA Daniela Weissová a Romana Zemenová Jelen vykoukne: Už? 1. obraz Dìti si hrají na kraji lesa. Kluci: Holkýýýý, kde jste? Holky: Táády jsme. nechytíš... Karkulka: Smolíèek, pacholíèek!

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ing. Václav Pelikán Likvidace podniku 7., aktualizované a doplnìné vydání Vydala Grada Publishing, a. s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420

Více

CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY

CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY CO JEŠTÌ NEVÍŠ O BLATNÉ? v rámci kampanì S OÈIMA NAVRCH HLAVY Ahoj mladý odvážlivèe. Já jsem divoké prasátko Karel a tohle je mùj kamarád lev Pepa. Místní lidé nás oba zvolili do znaku mìsta. Jsme moc

Více

R A N Ž Á D A. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice C O J E U N Á S N O V É H O. Z Krynické do Dolákovy

R A N Ž Á D A. Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice C O J E U N Á S N O V É H O. Z Krynické do Dolákovy R A N Ž Á D A Obèasník Domu dìtí a mládeže Praha 8 - Kobylisy, Bohnice roèník 4, èíslo 13 vyšlo: èerven 2010 C O J E U N Á S N O V É H O Z Krynické do Dolákovy Dùm dìtí a mládeže v Praze 8 se kvùli rozšiøování

Více

Podrobný výklad pravidel a příklady ke hře OSADNÍCI Z KATANU

Podrobný výklad pravidel a příklady ke hře OSADNÍCI Z KATANU Podrobný výklad pravidel a příklady ke hře OSADNÍCI Z KATANU Almanach obsahuje podrobné vysvìtlení všech pravidel Osadníkù z Katanu v abecedním poøadí. Tento podrobný výklad pravidel nemusíte èíst pøed

Více

Vytváøení sí ového diagramu z databáze: pøíklad

Vytváøení sí ového diagramu z databáze: pøíklad Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

Kverneland Ecomat TM. Vyšší výnos, ni ší náklady? Ecomat

Kverneland Ecomat TM. Vyšší výnos, ni ší náklady? Ecomat Kverneland Ecomat TM Vyšší výnos, ni ší náklady? Ecomat Kverneland Ecomat nejvìtší skok od doby oboustranného pluhu Oproti tradiènímu obdìlávání pùdy: Menší pracnost Sní ená ta ná síla Sní ené náklady

Více

Pozvánka na prázdninovou akci

Pozvánka na prázdninovou akci Èíslo 7 30. 7. 2015 Pozvánka na prázdninovou akci V minulém roce jsme oslavili 70. výroèí založení našeho fotbalového klubu, a protože akce uspoøádaná u této pøíležitosti pøinesla jen pozitivní ohlasy,

Více

VOLEJBAL ODRY 50 LET ODERSKÉHO VOLEJBALU

VOLEJBAL ODRY 50 LET ODERSKÉHO VOLEJBALU 50 LET ODERSKÉHO VOLEJBALU 1 9 9 7 PROGRAM OSLAV dne 7. èervna : 10.00 Mistrovské utkání 2. tøídy oblastního pøeboru en ODRY - BÍLOVEC 12.00 Mistrovské utkání 2. tøídy oblastního pøeboru en ODRY - BÍLOVEC

Více

NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM

NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM JAK SE STÁT ZDROJEM A AKTIVNÍM TVÙRCEM SVÉHO ŽIVOTA DRAGAN VUJOVIÈ NEJSILNÌJŠÍ MENTÁLNÍ ANTIDEPRESIVUM je skryté v klíèovém životním rozhodnutí OBSAH O autorovi... 4

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 9 5 5 PhDr. Michaela Daòková

Více

Kateøina Zitová Krize šance pro Vás? A proè ne! Kniha I. Nevážné pojednání o tom jak nalézt štìstí a klid v sobì aneb jak pohlédnout pravdì do oèí Kateøina Zitová Krize šance pro Vás? A proè ne! Autorská

Více

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení.

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. OBSLUHA REGULACE 1. HLAVNÍ OBRAZOVKA Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. Aktuální èas a datum Venkovní teplota

Více

kap..2 Plochy (Surfaces) Plochy jsou rozšíøením NURBS køivek. Zatímco køivka NURBS používala jednorozmìrnou interpolaci (U), u ploch je navíc pøidán d

kap..2 Plochy (Surfaces) Plochy jsou rozšíøením NURBS køivek. Zatímco køivka NURBS používala jednorozmìrnou interpolaci (U), u ploch je navíc pøidán d Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího

Více

PØEHLED POØADÙ - ÈERVENEC Pøedskoèí kapely HODNÌ PO DNÌ a MARNÁ SNAHA. Sobota ve 14,00 SHOW KOUPALIŠTÌ Z POHÁDKY DO POHÁDKY

PØEHLED POØADÙ - ÈERVENEC Pøedskoèí kapely HODNÌ PO DNÌ a MARNÁ SNAHA. Sobota ve 14,00 SHOW KOUPALIŠTÌ Z POHÁDKY DO POHÁDKY VÁNOÈNÍ KULTURNÍ KONCERT Program pøipravený žáky základní umìlecké školy. Program - obèerstvení - hudba - tanec. CENTRUM VOLYNÌ PØEHLED POØADÙ - ÈERVENEC 2010 Pátek 2.7 ve 21,00 KONCERT (pøi dešti Na Nové)

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz Vìnováno památce mých prarodièù, paní Antonie Švejnarové a pana Františka Švejnara, violoncellisty, po nìmž jsem zdìdila lásku k hudbì, která mì

Více

Víš, jak se správnì chovat?

Víš, jak se správnì chovat? no a Jmé pøíjm ení : Tøída : ZŠ : Chceme, aby mìsta v našem kraji byla èistá a bezpeèná. Každý z nás k tomu mùže nemalým dílem pøispìt. Víš, jak se správnì chovat? Odpovìï na tuto otázku získáš, když si

Více

ŽIVOT NEJEN NA KOLECH. 7. ledna - 17. února 2009, Galerie Teiresiás

ŽIVOT NEJEN NA KOLECH. 7. ledna - 17. února 2009, Galerie Teiresiás ŽIVOT NEJEN NA KOLECH 7. ledna - 17. února 2009, Galerie Teiresiás Život nejen na kolech V roce 2008 se již po dvanácté konala soutìž profesionálních i amatérských fotografù, s postižením i bez nìj. Organizátorem

Více

TOMÁŠ HOLAN DELPHI v pøíkladech Praha 2001 Tomáš Holan DELPHI V PØÍKLADECH Bez pøedchozího písemného svolení nakladatelství nesmí být kterákoli èást kopírována nebo rozmnožována jakoukoli formou (tisk,

Více

Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky

Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky KNIŽNICE SVAZEK 84 Ing. Michal Kříž Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky www.iisel.com Internetov InformaËnÌ SystÈm pro Elektrotechniky iisel Ing. Michal Køíž PRAKTICKÉ POMÙCKY A TABULKY PRO

Více