č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG"

Transkript

1 Tabulka č. 1 (Oddělení koordinace projektů) konzultační a poradenská činnost příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 51 - neinvestiční nákupy silnice 61 - investiční nákupy činnost místní správy Zlín, ulice Středová, oprava komunikace a stezka pro cyklisty Ř : jedná se o přesun finančních prostředků dle charakteru výdajů z provozu do investic na uzavření smluv o dílo na zpracování projektové žádosti projektu "Zlín, ulice Středová, oprava komunikace a stezka pro cyklisty". RMZ usnesením 67/14R/2018 ze dne schválila uzavření smluv o dílo se společností Eurovision, a.s., jejichž předmětem je zpracování žádostí o dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu: 1. "Zlín, ulice Středová, oprava komunikace a stezka pro cyklisty - aktivita Bezpečnost dopravy" - předmětem žádosti jsou stavební objekty týkající se bezpečnosti dopravy. Jedná se o všechny stavební objekty mimo SO Piktogramový koridor a Pruh pro cyklisty a 2. "Zlín, ulice Středová, oprava komunikace a stezka pro cyklisty - aktivita Cyklodoprava" - předmětem žádosti jsou stavební objekty týkající se objektů cyklodopravy SO Piktrogramový koridor a SO Pruh pro cyklisty, každé zpracování žádosti za cenu ,00 Kč bez DPH. Předmětem projektu jsou stavební práce - úprava místní komunikace v ulici Středová a vyřešení provozu chodců a cyklistů v dotčeném území. Začátek úpravy místní komunikace je v křižovatce s ulicí Okružní, konec úpravy je před křižovatkou Nivy IV. Cyklistická a pěší doprava je řešena v rozsahu rekonstruované místní komunikace s odbočením k bytovému domu č.p (II. segment), kde se napojuje na stávající stezku s odděleným pohybem cyklistů a chodců. Jedná se o projekt s odhadovaným rozpočtem ,00 Kč včetně DPH, z toho odhad dotace je ,85 Kč včetně DPH Odpovědná vedoucí: M.Cepková (Okop) Tabulka č. 2 (Odbor kultury a památkové péče) Pořízení soch ve veřejném prostoru Sdružené investice příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 61 - investiční nákupy výstavní činnost ostatní činnosti jinde nezařazené Ř : jedná se o přesun finančních prostředků po ukončení akce na akci Sdružené investice k dalšímu využití. Odpovědná vedoucí: E.Husáková (OKaPP)

2 Tabulka č. 3 (Odbor školství) vratky nevyčerpané dotace finanční vypořádání vratky nevyčerpané dotace Pol.skupina: 59 - ostatní neinvestiční výdaje základní školy Položka: ostatní přijaté vratky transferů Ř. 1.: jedná se o zapojení příjmu z vratky dotace na základě Smlouvy o partnerství s finančním příspěvkem v rámci výzvy č.30_17_007 mezi Zlínským krajem a ZŠ Dřevnickou, Zlín na finanční vypořádání vratky nevyčerpané dotace. Neinvestiční účelová dotace byla určena na realizaci projektu "Obědy do škol ve Zlínském kraji", podpořeného finančními prostředky z Operačního programu potravinové a materiální pomoci v rámci specifického cíle 1 spolufinancované z Fondu Evropské pomoci nejchudším osobám, registrační číslo projektu CZ.30.X.0/0.0./17_007/ Nespotřebovaná částka dotace ve výši ,50 Kč, z celkové výše ,40 Kč poskytnuté dotace (RO 4/2018 tab.4, schváleno v RMZ usnesením 38/3R/2018 ze dne ) bude na základě výzvy vrácena zpět poskytovateli. Odpovědný vedoucí: M.Smola (OŠ) Tabulka č. 4 (Odbor městské zeleně ve spolupráci s Oddělením personálním a vzdělávání) výdaje na platy výdaje na platy Sdružené investice výdaje na platy 0 0 příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 50 - platy a podobné a související výdaje činnost místní správy 61 - investiční nákupy péče o vzhled obcí a veřejnou zeleň ostatní činnosti jinde nezařazené Ř : jedná se o přesun finančních prostředků v rámci odvětvového zařazení na výdaje související s platy pracovníků Odboru městské zeleně. Na základě metodického posouzení ve věci účtování o platech a povinných odvodech bylo rozhodnuto, aby kromě platů dělníků zařazených v OMZ bylo účtováno také o platech jejich bezprostředních přímých nadřízených v rámci stejného odvětvového zařazení. Ř : jedná se o přidělení finančních prostředků na navýšení platů a povinných odvodů určených pro zaměstnance zařazených v odděleních: městská zeleň, městská zeleň Jižní Svahy a dětská hřiště v Odboru městské zeleně. Péče o veřejnou zeleň, kterou tito zaměstnanci zabezpečují, je velmi náročná v důsledku dlouhotrvajícího extrémního počasí. S tím je spojen nárůst potřeby přesčasových hodin a také zvýšené finanční nároky, kdy se jedná o platbu za práci přesčas a zejména o příplatky za práci přesčas v sobotu či neděli, ve svátek apod. Odpovědní vedoucí: I.Divoký (OMZ), I.Doležalová (OPaV)

3 Tabulka č. 5 (Oddělení prevence kriminality a sportovišť) Sdružené investice příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 52 - neinv. transfery soukromopráv.subjektům požární ochrana - dobrovolná část Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Zlín (IČO: ) - neinv.dotace na zabezpečení soutěže mladých hasičů "O putovní pohár primátora města Zlína" 61 - investiční nákupy ostatní činnosti jinde nezařazené Ř : jedná se o přidělení finančních prostředků na poskytnutí neinvestiční dotace na zabezpečení soutěže mladých hasičů "O putovní pohár primátora města Zlína", která proběhne na Náměstí Míru ve Zlíně dne Jedná se o prezentaci výsledkú práce s mladými hasiči okresu Zlín, převážně místních částí města Zlína. Předpokládaná účast je 400 soutěžících ve věku 3-15 let, vedoucích kolektivů, rozhodčích a pracovníků štábu soutěže. Odpovědný vedoucí: I.Zipper (OPKaS) Tabulka č. 6 (Odbor kultury a památkové péče) příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 61 - investiční nákupy ostatní záležitosti kultury Vybudování zpevněné plochy pro umístění podia na Náměstí Míru Vybudování zpevněné plochy pro umístění podia na Náměstí Míru komunální služby a územní rozvoj jinde nezařazené Ř : jedná se o přesun finančních prostředků - změnu odvětvového zařazení výdajů spojených s projektovou dokumentací na výstavbu zpevněné plochy pod pódiem na náměstí Míru (RO 5/2018 tab.15, RMZ , usnesením 104/4R/2018). Samotnou výstavbu zajištoval Odbor koncepce a realizace dopravních staveb (finanční prostředky přiděleny v rozpočtovém opatření č.10/2018 tab. 23, RMZ , usnesením 51/8R/2018). Odpovědná vedoucí: E.Husáková (OKaPP)

4 Tabulka č. 7 (Odbor koncepce a realizace dopravních staveb) frézování ul. Přílucká Rozšíření parkovacích míst, ul. Přílucká (KMČ Příluky) Rekonstrukce komunikací (ve vazbě na IPRÚ) Rekonstrukce MK Přílucká včetně zpomalovacího prahu Rekonstrukce MK Přílucká včetně zpomalovacího prahu (KMČ Příluky) Stezka pro pěší a cyklisty podél Třídy T.Bati, ul. Lorencova - Podvesná XVII Zlín, ul. Dřevnická - parkování u škol příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 51 - neinvestiční nákupy silnice 61 - investiční nákupy záležitosti pozemních komunikací Ř : jedná se o přesun finančních prostředků v rámci rozpočtu OKaRDS z provozních a investičních akcí na investiční akci s úpravou jejího názvu a také včetně financování s příspěvkem Komise místní části Příluky. Ř : jedná se o přesun finančních prostředků na dofinancování investiční akce. Odpovědný vedoucí: M.Zlámal (OKaRDS) Tabulka č. 8 (Odbor sociálních věcí ve spolupráci s dotčenými odbory) dotace z úřadu práce na výkon pěstounské péče dotace z úřadu práce na výkon pěstounské péče výkon pěstounské péče výkon pěstounské péče příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 5. - běžné výdaje ostatní sociální péče a pomoc rodině a manželství Položka: ostatní neinvestiční přijaté dotace ze státního rozpočtu Ř : město Zlín obdrželo rozhodnutí o snížení státního příspěvku na výkon pěstounské péče od Úřadu práce ve Zlíně, které nabylo právní moci a zároveň obdrželo rozhodnutí o navýšení státní příspěvku na výkon pěstounské péče - nabytí právní moci Ke snížení (navýšení) státního příspěvku dochází na základě uzavíraných jednotlivých dohod o výkonu pěstounské péče. Tento státní příspěvek je určen na pokrytí nákladů vynakládaných na zajišťování pomoci osobám pečujícím, osobám v evidenci nebo svěřeným dětem a na provádění dohledu nad pěstounskou péčí. Nárok na státní příspěvek na výkon pěstounské péče má obecní úřad obce s rozšířenou působností na základě vydání správního rozhodnutí podle 47b nebo obecní úřad obce s rozšířenou působností, obecní úřad, krajský úřad, nebo pověřená osoba, které uzavřely dohodu o výkonu pěstounské péče podle 47b. Odpovědná vedoucí: J.Pobořilová (OSV)

5 Tabulka č. 9 (Odbor kultury a památkové péče) Kulturní fond Kulturní fond Kulturní fond Kulturní fond Kulturní fond Pol.skupina: 0 0 příjmy celkem výdaje celkem hudební činnost vydavatelská činnost 54 - neinv.transfery obyvatelstvu výstavní činnost Ř : jedná se o přesun finančních prostředků v rámci Kulturního fondu dle schválených dotací jednotlivým příjemcům v ZMZ dne usnesením č.35-39/26z/2018. Odpovědná vedoucí: E.Husáková (OKaPP) 52 - neinv. transfery soukromopráv.subjektům 53 - neinv.transfery veřejnopráv. subjektům Tabulka č. 10 (Městská policie Zlín ve spolupráci s Odborem realizace investičních akcí) Rekonstrukce objektu Malenovice č.p Občanské centrum Malenovice Občanské centrum Malenovice příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 61 - investiční nákupy bezpečnost a veřejný pořádek nebytové hospodářství Ř : jedná se o změnu názvu investiční akce a přesun finančních prostředků na výdaje spojené s realizací veřejné zakázky na zpracování kompletní projektové dokumentace a vyřízení platné legislativy pro objekt Občanského centra Malenovice, s využitím pro služebnu Městské policie Zlín a kancelář místní části, kterou bude zajišťovat Odbor realizace investičních akcí. Odpovědní vedoucí: M.Kladníček (MPZ), L.Bednařík (ORIA)

6 Tabulka č. 11 (Odbor koncepce a realizace dopravních staveb) Cyklostezka 3 - Příluky - Lužkovice - Klečůvka vratka části poskytnutých finančních prostředků 0 0 příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 61 - investiční nákupy 59 - ostatní neinvestiční výdaje záležitosti pozemních komunikací Ř : jedná se o přesun finančních prostředků na výdaje spojené s výzvou k vrácení části poskytnutých finančních prostředků, a to po kontrole Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na akce Městská obslužná cyklistická stezka, úsek podél náměstí Míru a Bezbariérové řešení komunikace pěší podíl silnice I/49, 2. část, realizované v letech , z důvodu nedostatků při zadávacím řízení veřejné zakázky. Proti závěrům veřejnosprávní kontroly provedené Odborem kontroly SFDI statutární město Zlín již dříve podalo námitky, ty však byly zamítnuty. Odpovědný vedoucí: M.Zlámal (OKaRDS) Tabulka č. 12 (Odbor kultury a památkové péče) opravy a udržování opravy a udržování 0 0 příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 51 - neinvestiční nákupy zachování a obnova kulturních památek 61 - investiční nákupy pořízení, zachování a obnova kulturních hodnot Ř : jedná se o přesun finančních prostředků dle charakteru odvětvového zařazení provozních výdajů na úhradu výdajů spojených s opravou a restaurováním válečného hrobu umístěného u kostela sv. Mikuláše v Malenovicích. Odpovědná vedoucí: E.Husáková (OKaPP)

7 Tabulka č. 13 (Odbor ekonomiky a majetku) náhrady pojistné události oprava bytového fondu oprava bytového fondu Sdružené investice dotace Ministerstva kultury pro MDZ na uměleckou činnost příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 51 - neinvestiční nákupy bytové hospodářství divadelní činnost Městské divadlo Zlín (IČO: ) - příspěvek na uměleckou činnost 61 - investiční nákupy ostatní činnosti jinde nezařazené Položka: přijaté pojistné náhrady ostatní neinvestiční přijaté dotace ze státního rozpočtu Ř. 1.: dne přijalo město oznámení o ukončení likvidace pojistné události ze dne o pojistném plnění v částce Kč jako náhradě pojistné události - požár bytu č.121, ul.okružní 4699 ve Zlíně. Finanční prostředky navrhujeme použít na opravu bytového fondu. Ř : jedná se o přesun finančních prostředků po vyřešení pojistné události (ř.1) na akci sdružené investice. V rozpočtovém opatření č. 17/2018 tab.24 byly dočasně převedeny finanční prostředky na opravu požárem poničeného bytu s podmínkou, že po vyřešení pojistné události s pojišťovnou a zasláním finanční náhrady, budou prostředky vráceny zpět na akci sdružené investice. Ř. 4.: na základě avíza o převodu finančních prostředků z Ministerstva kultury ČR, č.j. MK-49157/2018 OULK ze dne 25. července 2018 poukázal Zlínský kraj SMZ pro Městské divadlo Zlín účelovou dotaci určenou na vlastní uměleckou činnost v roce Finanční prostředky jsou účelově určeny a podléhají finančnímu vypořádání obcí se státním rozpočtem za rok Odpovědná vedoucí: J.Holcová (OEaM) 53 - neinv.transfery veř.rozpočtům Tabulka č. 14 (Odbor životního prostředí a zemědělství) Sběrný dvůr Jiráskova - Zlín studie, posudky 0 0 příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupi51 - neinvestiční nákupy využívání a zneškodňování komunálních odpadů 61 - investiční nákupy chráněné části přírody Ř : jedná se o přesun finančních prostředků na výdaje spojené s pořízením "Studie krajiny - sídel" - 1.část. Jedná se o podkladový materiál z hlediska rozhodování pro umístění staveb (rozhodování v území - ochrana přírody, vodoprávní úřad, ochrana zemědělského půdního fondu). Odpovědná vedoucí: V.Pavlovová (OŽPaZ)

8 Tabulka č. 15 (Odbor kanceláře primátora ve spolupráci s odborem městské zeleně) Investice do místních částí (KMČ Velíková) Rekonstrukce Výletiště, Zlín - Velíková 0 0 příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 61 - investiční nákupy silnice péče o vzhled obcí a veřejnou zeleň Jedná se o přesuny a přerozdělení finančních prostředků Komisí místních částí. Ř : Komise místní části Velíková schválila z přidělených finančních prostředků financování zpracování studie na akci Rekonstrukce Výletiště, Zlín - Velíková. Odpovědní vedoucí: T.Lang (OKP), I.Divoký (OMZ) Tabulka č. 16 (Odbor kultury a památkové péče ve spolupráci s Odborem vnitřní správy) Princip dělení VHP do oblasti kultury oprava WC v budově SMZ, Soudní příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupina: 52 - neinv.transfery soukromopráv.subjektům ostatní záležitosti kultury 51 - neinvestiční nákupy činnosti památkových ústavů, hradů a zámků Ř : jedná se o přesun finančních prostředků na havarijní opravu WC v budově SMZ, Soudní 1 (zámek). Odpovědní vedoucí: E.Husáková (OKaPP), J.Jelínek (OVS)

9 Tabulka č. 17 (Odbor sociálních věcí ve spolupráci s Odborem právním a Odborem školství) Princip dělení VHP do oblasti sociální opravy a udržování Pol.skupina: 0 0 příjmy celkem výdaje celkem 52 - neinv. transfery soukromopráv.subjektům 63 - investiční transfery 51 - neinvestiční nákupy mateřské školy ostatní sociální péče a pomoc rodině a manželství nebytové hospodářství Nemovitosti města Zlína, spol. s r.o. (IČO: ) - investiční dotace na rekonstrukci kuchyně a přípravny v budově Lhotka čp. 68 Ř : jedná se o přesun finančních prostředků na: ř.2: investiční dotaci pro Nemovitosti města Zlína, spol. s r.o. (IČO: ) na rekonstrukci kuchyně a přípravny v budově čp. 68 ve Lhotce, ř.3: opravu elektroinstalace, přístupového chodníku a výmalbu v budovách mateřských škol. Odpovědná vedoucí: J.Pobořilová (OSV), P.Šafaříková (OP), M.Smola (OŠ) Tabulka č. 18 (Odbor kanceláře primátora) provozní výdaje Technické zhodnocení stolové sestavy 0 0 příjmy celkem výdaje celkem Pol.skupi51 - neinvestiční nákupy zastupitelstva obcí 61 - investiční nákupy Ř : jedná se o přesun finančních prostředků na výdaje spojené s pořízením technického zhodnocení stolové sestavy inventární číslo 6429, která je umístěna v zasedací místnosti č. 202 budovy radnice. Jedná se o zabudování 24 ks sklopných dvojzásuvek do stolové sestavy z důvodu potřeby připojení notebooků. Odpovědný vedoucí: T.Lang (OKP)

ostatní záležitosti kultury

ostatní záležitosti kultury Tabulka č. 1 (Odbor koncepce a realizace dopravních staveb) 1. 2322 2 přijaté pojistné náhrady 22 19 51 2 opravy a udržování 2 2 0 výdaje celkem 2219 - záležitosti pozemních komunikací Položka: 2322 -

Více

č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG příjmy celkem výdaje celkem

č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG příjmy celkem výdaje celkem Tabulka č. 1 (Odbor školství) 1. 4116 179 Odpovědný vedoucí: M.Smola (OŠ) dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na projekt v rámci Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání 61 71 5.

Více

Rozpočtové opatření č. 10/2018 Tabulka č. 1 (Odbor životního prostředí a zemědělství)

Rozpočtové opatření č. 10/2018 Tabulka č. 1 (Odbor životního prostředí a zemědělství) Tabulka č. 1 (Odbor životního prostředí a zemědělství) 1. 2321 20 přijaté neinvestiční dary 37 92 5. 50 Den Země 2. 2111 30 příjem z reklamy 50 0 příjmy celkem 50 0 výdaje celkem Pol.skupina: 5. - běžné

Více

silnice činnost místní správy

silnice činnost místní správy Tabulka č. 1 (Městská policie Zlín) 1. 53 11 51-47 drobný dlouhodobý majetek 2. 53 11 61 20 Obnova vozového parku 2039 3. 53 11 61 27 0 0 příjmy celkem 47-47 výdaje celkem Technické zhodnocení budovy Městské

Více

č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG zachování a obnova kulturních památek

č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG zachování a obnova kulturních památek Tabulka č. 1 (Odbor kultury a památkové péče) 1. 4116 575 2. 3121-150 přijetí daru Program regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón 3. 4221 150 investiční dar od obce Otrokovice

Více

č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG opravy na pronajatém majetku Pohřebnictví

č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG opravy na pronajatém majetku Pohřebnictví Tabulka č. 1 (Odbor ekonomiky a majetku) 1. 36 32 51-264 opravy na pronajatém majetku Pohřebnictví 2. 36 32 61 264 3. 2322 154 přijaté pojistné náhrady 36 12 51 154 opravy a udržování 154 0 příjmy celkem

Více

č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG

č.ř. Polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG Tabulka č. 1 (Odbor školství) 1. 2122 150 Odvod z inv.fondu MŠ Budovatelská 31 11 53 150 MŠ Zlín, Budovatelská 4819 (IČ:71007270) - provozní 2. 2122 25 Odvod z inv.fondu MŠ Česká 31 11 53 25 MŠ Zlín, Česká

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 4 741 000,00 Kč 4 966 979,66 Kč 104,77 % 2. běžné (provozní) výdaje 83 241 404,55 Kč 82 989 249,83 Kč

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 749/2016. č. 685 ze dne Úprava rozpočtu roku I.

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č.j.: 749/2016. č. 685 ze dne Úprava rozpočtu roku I. č.j.: 749/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 685 ze dne 26.09.2016 Úprava rozpočtu roku 2016 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 3 169 000,00 Kč 3 256 551,05 Kč 102,76 % 2. běžné (provozní) výdaje 90 484 120,00 Kč 85 427 565,46 Kč

Více

č.opatř. pol. ORJ ORG komentář +/- příjmy +/- výdaje +/- financování +/- úvěr

č.opatř. pol. ORJ ORG komentář +/- příjmy +/- výdaje +/- financování +/- úvěr Příloha 1 Schváleno ZM 21. 6. 2018 3. změna rozpočtu města na r. 2018 (RO 141/18 - RO 157/18) tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Odbor finanční - ORJ 1 141/18 1361 1 2 Správní poplatky za povolení VHP - navýšení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 188 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 188 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2019 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 188 ze dne 27.03.2019 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské části Praha 3

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 35 721 671,52 Kč 32 069 849,49 Kč 89,78 % 2. běžné (provozní) výdaje 93 785 130,30 Kč 84 701 473,40

Více

1) , , ,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů

1) , , ,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů strana: 1 PŘÍJMY N+Z+Uz Org Par Pol ZJ Původní hodnota Změna Po změně Popis 1) 00551 4122 000 0,00 130 000,00 130 000,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů Paragraf celkem: 0,00 130 000,00 130 000,00

Více

Schválený rozpočet města Staré Město na rok 2018 (v tis. Kč)

Schválený rozpočet města Staré Město na rok 2018 (v tis. Kč) Schválený rozpočet města Staré Město na rok 2018 (v tis. Kč) Rozpočtové příjmy RS Odd Par Pol ORJ Název položky 2018 podseskupení 111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé čin. a funkč. požitků 25 380,00

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 353 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 353 ze dne č.j.: 399/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 353 ze dne 25.05.2016 Úprava rozpočtu roku 2016 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 225 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 225 ze dne č.j.: 237/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 225 ze dne 19.04.2017 Úprava rozpočtu roku 2017 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 203 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 203 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 203 ze dne 28.03.2018 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské části Praha 3

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 225 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 225 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 225 ze dne 11.04.2018 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské části Praha 3

Více

Obec Rožnov IČO 00272981 Rozpočet na rok 2014 - návrh

Obec Rožnov IČO 00272981 Rozpočet na rok 2014 - návrh Obec Rožnov IČO 00272981 Rozpočet na rok 2014 - návrh Rozpočet -závazné ukazatele byly vypracovány v souladu se zněním 11 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění zákona

Více

MĚSTO NÝŘANY. Benešova třída 295, Nýřany IČ: R O Z P O Č E T. na rok 2018

MĚSTO NÝŘANY. Benešova třída 295, Nýřany IČ: R O Z P O Č E T. na rok 2018 MĚSTO NÝŘANY Benešova třída 295, 330 23 Nýřany IČ: 00258199 R O Z P O Č E T na rok 2018 Rozpočet schválen zastupitelstvem města Nýřany dne 20. 12. 2017 Město Nýřany, Benešova třída 295, 330 23 Nýřany Celková

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 584 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 584 ze dne č.j.: 623/2017 Rozpočtová opatření v roce 2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 584 ze dne 11.09.2017 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtové opatření městské

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-087-003-16 ze dne 5.9.2016 Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu Městské části Praha 12 pro rok 2016 - rozpočtová opatření VI. série Rada městské části

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 713 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 713 ze dne č.j.: 781/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 713 ze dne 13.11.2013 Úprava rozpočtu roku 2013 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 177 ze dne 25.03.2015

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 177 ze dne 25.03.2015 č.j.: 205/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 177 ze dne 25.03.2015 Úprava rozpočtu roku 2015 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ

BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ Věcný obsah Příjmy 279 335,6 280 318,9 15 464,8 295 783,7 Daňové příjmy 222 460,0 222 460,0 0,0 222 460,0 Nedaňové příjmy 5 325,0 5 335,7 76,8 5 412,5 Kapitálové příjmy 24 000,0

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. sociálního fondu 5. ekologického fondu 6. Závazné ukazatele rozpočtu Zpracovala:

Více

BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ

BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ Věcný obsah Příjmy 279 335,6 280 308,2 10,7 280 318,9 Daňové příjmy 222 460,0 222 460,0 0,0 222 460,0 Nedaňové příjmy 5 325,0 5 325,0 10,7 5 335,7 Kapitálové příjmy 24 000,0 24

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 18. zasedání Zastupitelstva města Šluknov ve čtvrtek, dne 14.12.2017 BOD OE Návrh rozpočtu města Šluknova na rok 2018 Důvodová zpráva pro členy ZM ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 Obsah: 1. Úhrnná bilance

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu Městské části Praha 12 pro rok I.

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu Městské části Praha 12 pro rok I. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-062-009-16 ze dne 21.3.2016 Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu Městské části Praha 12 pro rok 2016 - I. série Rada městské části 1. s c h v a l

Více

Rozpočet Obce Staňkovice na rok 2014

Rozpočet Obce Staňkovice na rok 2014 Rozpočet Obce Staňkovice na rok 2014 v tis. Kč PŘÍJMY ÚZ Pol. Text Částka 1111 DPFO ze závislé činnosti 2 270 1112 DPFO ze závislé činnosti 50 1113 DPFO vybírané srážkou 190 1121 DPPO 1 800 1122 DPPO za

Více

Rozpočet města Toužim na rok příjmy Název 1

Rozpočet města Toužim na rok příjmy Název 1 Paragraf Položka Rozpočet města Toužim na rok 2016 - příjmy Název 1 1111 Daňové příjmy Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 8 100 1112 Daň z příjmů fyzických osob ze samostatné

Více

Rada města České Budějovice dne č. usnesení 1073/2019

Rada města České Budějovice dne č. usnesení 1073/2019 SCHVÁLENÁ ROZPOČTOVÁ OPATŘENÍ ČÍSLO 99 AŽ 112 V ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE NA ROK 2019 Rada města České Budějovice dne 19.08.2019 č. usnesení 1073/2019 Rozpočtové opatření číslo 99 Zapojení

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 242 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 242 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2019 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 242 ze dne 24.04.2019 Rada městské části I. s c h v a l u j e 1. rozpočtové opatření městské části Praha 3 na

Více

Druhové třídění Schválený rozpočet Upravený rozpočet Plnění 12/2017

Druhové třídění Schválený rozpočet Upravený rozpočet Plnění 12/2017 Příloha č. 5 Výdaje jednotlivých ORJ a příjmy v členění dle rozpočtové sklady SOUHRNNÉ UKAZATELE Druhové třídění Schválený rozpočet Upravený rozpočet Daňové příjmy 91 510 000,00 92 491 960,00 116 739 669,86

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 34 757 000,- Kč 26 770 075,42 Kč 77,02% 2. běžné (provozní) výdaje 114 003 000,-Kč 111 540 860,50 Kč

Více

RZ č. 75 Posílení rozpočtu ORJ 0000 Ostatní finanční výdaje (nespecifikované rezervy) o Kč

RZ č. 75 Posílení rozpočtu ORJ 0000 Ostatní finanční výdaje (nespecifikované rezervy) o Kč Příloha usnesení Rady městské části Praha 12 č. R-004-005-15 Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu městské části Praha 12 pro rok 2014 XI. série Rozpočtové změny RZ č. 75 Posílení rozpočtu ORJ 0000 Ostatní

Více

Rozpočtové opatření č.5 obce Horní Maršov pro rok 2011

Rozpočtové opatření č.5 obce Horní Maršov pro rok 2011 Rozpočtové opatření č.5 obce Horní Maršov pro rok 2011 OdPa Pol. Popis Rozpočet opatření Rozpočet upr. R o z p o č t o v é p ř í j m y 43 805 910-1 884 740 41 921 170 0000 1111 Daň z příjmů fyzických osob

Více

NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2018

NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2018 NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2018 (návrh rozpočtu v užším rozsahu pro úřední desku v souladu s ust. 11 odst. 3 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 787 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 787 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 787 ze dne 28.11.2018 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtové opatření městské části Praha 3

Více

Rozpočtová opatření přijatá radou města Ústí nad Labem dne

Rozpočtová opatření přijatá radou města Ústí nad Labem dne Rozpočtová opatření přijatá radou města Ústí nad Labem dne 27. 6. 2018 375/18 Rozpočtové opatření archivu města 1. rozpočtové opatření Archivu města Ústí nad Labem ve výši 39,00 tis. Kč zapojení účelové

Více

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV Statutární město Ostrava Městský obvod Martinov ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV na rok 2016 Schválen usnesením Zastupitelstva městského obvodu Martinov č. 73/10 dne 18. prosince 2015 PŘÍJEM Třída Třída

Více

BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ

BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ Věcný obsah Příjmy 279 335,6 279 335,6 972,6 280 308,2 Daňové příjmy 222 460,0 222 460,0 0,0 222 460,0 Nedaňové příjmy 5 325,0 5 325,0 0,0 5 325,0 Kapitálové příjmy 24 000,0 24

Více

Jednání Zastupitelstva města Mimoň dne

Jednání Zastupitelstva města Mimoň dne Jednání Zastupitelstva města Mimoň dne 2.11.2017 Z17/131 Zrušení Pravidel města Mimoně o použití prostředků z Fondu rozvoje bydlení a infrastruktury města Mimoně a změna rozpočtu snížení na půjčky z FRBI

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 291 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 291 ze dne Rozpočtová opatření v roce 2019 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 291 ze dne 21.05.2019 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské části Praha 3

Více

Komentář ke schválenému rozpočtu na rok 2016 SMO-městského obvodu Polanka nad Odrou - VÝDAJE

Komentář ke schválenému rozpočtu na rok 2016 SMO-městského obvodu Polanka nad Odrou - VÝDAJE Komentář ke schválenému rozpočtu na rok 2016 SMO-městského obvodu Polanka nad Odrou - VÝDAJE Paragraf Název paragrafu Položka Název položky SR 2014 SR 2015 SR 2016 2212 Silnice 5139 Nákup materiálu j.n.

Více

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/22/53/2017 ze dne

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/22/53/2017 ze dne Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/22/53/2017 ze dne 11.9.2017 -Rozpočtová změna 406/17 poskytovatel: Ministerstvo kultury důvod: neinvestiční dotace ze státního rozpočtu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 577 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 577 ze dne č.j.: 632/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 577 ze dne 10.08.2016 Úprava rozpočtu roku 2016 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. úpravu rozpočtu městské části Praha

Více

NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2019

NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2019 NÁVRH ROZPOČTU KRAJE VYSOČINA NA ROK 2019 (návrh rozpočtu v užším rozsahu pro úřední desku v souladu s ust. 11 odst. 3 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

VÝDAJE č.ř.polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG Sdružené investice 2495

VÝDAJE č.ř.polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG Sdružené investice 2495 Tabulka č. 1 (Odbor kultury a památkové péče ve spolupráci s Odborem ekonomiky a majetku) č.ř.polož. +tis.kč -tis.kč text Oddíl Pol.sk. +tis.kč -tis.kč text ORG 1. 8115 13 525 nevyčerpané prostředky 16

Více

Rozpis rozpočtového opatření Obce Horní Maršov pro rok 2017 č.: 5

Rozpis rozpočtového opatření Obce Horní Maršov pro rok 2017 č.: 5 Rozpis rozpočtového opatření Obce Horní Maršov pro rok 2017 č.: 5 OdPa Pol. Popis Rozpočet pův. opatření Rozpočet upravený R o z p o č t o v é p ř í j m y 27 395 790 1 171 270 28 567 060 0000 1111 Daň

Více

Usnesení. z 4. mimořádné schůze Rady města Valašské Meziříčí konané dne 17. prosince 2014 v 10:00 hodin v malé zasedací místnosti MěÚ

Usnesení. z 4. mimořádné schůze Rady města Valašské Meziříčí konané dne 17. prosince 2014 v 10:00 hodin v malé zasedací místnosti MěÚ Usnesení z 4. mimořádné schůze Rady města Valašské Meziříčí konané dne 17. prosince 2014 v 10:00 hodin v malé zasedací místnosti MěÚ R 4/01 Volba ověřovatelů zápisu Rada města zvolila ověřovateli zápisu

Více

Schválený rozpočet roku 2018 zpracováno strana: 1 / 11

Schválený rozpočet roku 2018 zpracováno strana: 1 / 11 strana: 1 / 11 P Ř Í J M Y - dle paragrafů, organizací a položek 0000 0000 000 0000 1111 000000000 000 Daň z příjmů fyzických osob placená plátci 820 000,00 0000 000 0000 1112 000000000 000 Daň z příjmů

Více

CELKEM po zahrnutí financování : Zveřejněno : Příjmy Kč Sejmuto :

CELKEM po zahrnutí financování : Zveřejněno : Příjmy Kč Sejmuto : Návrh rozpočtu obce Horní Maršov pro rok 2019. Informace dle 5, odst.3), zák. 23/2017 / Očekávané plnění 2018 Popis Popis Rozpočet uprav. Položka R o z p o č t o v é p ř í j m y 23 015 520 Položka R o

Více

Obec Hrušky. Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013. MD D Text 3 180 000,00 Kč

Obec Hrušky. Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013. MD D Text 3 180 000,00 Kč Obec Hrušky Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013 Příjmová část: Paragraf Položka Org. ÚZ 1111 1112 1113 1121 1211 1337 1341 1343 1345 1351 1355 1361 1511 1012 2119 3117 3314 3341 4121 735 MD D

Více

Město Jindřichův Hradec

Město Jindřichův Hradec Město Jindřichův Hradec V Jindřichově Hradci dne 31. 5. 2019 Schválené rozpočtové opatření města Jindřichův Hradec Důvod zveřejnění: 16 odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

Rozpočet města Napajedla na rok 2017 (ve znění předloženého návrhu rozpočtu a jeho schválených úprav)

Rozpočet města Napajedla na rok 2017 (ve znění předloženého návrhu rozpočtu a jeho schválených úprav) Rozpočet města Napajedla na rok 2017 (ve znění předloženého návrhu rozpočtu a jeho schválených úprav) Rozpočet města Napajedla na rok 2017 je zpracován v souladu se Směrnicí o pravidlech rozpočtového hospodaření,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 718 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 718 ze dne č.j.: 743/2017 Rozpočtová opatření v roce 2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 718 ze dne 18.10.2017 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtové opatření městské

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/6 schválené v rámci programu 14. zasedání zastupitelstva dne 14. listopadu 2016 PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/6 schválené v rámci programu 14. zasedání zastupitelstva dne 14. listopadu 2016 PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2016/6 schválené v rámci programu 14. zasedání zastupitelstva dne 14. listopadu 2016 plnění k 14.11.2016 po RO 2016/5 RO 2016/6 po RO 2016/6 1111 Daň z příjmů fyz.

Více

Hudební činnost příjmy z poskytování služeb a výrobků 2.000, , ,00

Hudební činnost příjmy z poskytování služeb a výrobků 2.000, , ,00 Obec Slunečná IČO: 00831620 ROZPOČET 2017 - příprava Schválený Rozpočet Stav k 31.10. PŘÍJMY 2016 2016 Návrh 2017 Poznámka 0000-1111 daň z příjmů fyz.osob ze záv.činnosti 290.000,00 237.689,15 295.000,00

Více

ROZPOČET OBCE KOCHÁNKY NA ROK 2014

ROZPOČET OBCE KOCHÁNKY NA ROK 2014 ROZPOČET OBCE KOCHÁNKY NA ROK 2014 Zveřejněn na elektronické úřední desce a úřední desce obce: Vyvěšen: 14. 1. 2014 Sejmut: 4. 2. 2014 Projednáno v zastupitelstvu dne 7. 1. 2014 Schváleno v zastupitelstvu

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/4 schválené v rámci programu 7. zasedání zastupitelstva obce dne 9. června 2015 SOUHRN PŘÍJMY

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/4 schválené v rámci programu 7. zasedání zastupitelstva obce dne 9. června 2015 SOUHRN PŘÍJMY Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2015/4 schválené v rámci programu 7. zasedání zastupitelstva obce dne 9. června 2015 SOUHRN Rozpočet obce na rok 2015 RO 2015/1 RO 2015/2 RO 2015/3 RO 2015/4 Změna

Více

Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017

Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017 Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017 Rozpočet města Valašské Klobouky na rok 2017 je sestaven v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ

BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ BILANCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ Věcný obsah rozp. Index 16/15 Příjmy 40 23 189 75 194 790,2 70 836,3 1,76 Daňové příjmy 35 353,2 177 74 180 146,2 41 169,6 1,16 Nedaňové příjmy 1 491,4 3 51 3 579,2 1 426,2 0,96

Více

MĚSTO NÝŘANY. Benešova třída 295, Nýřany IČ: R O Z P O Č E T. rok 2017

MĚSTO NÝŘANY. Benešova třída 295, Nýřany IČ: R O Z P O Č E T. rok 2017 MĚSTO NÝŘANY Benešova třída 295, 330 23 Nýřany IČ: 00258199 R O Z P O Č E T rok 2017 Rozpočet na rok 2017 byl schválen zastupitelstvem města Nýřany dne 20. 3. 2017 I. P Ř Í J M Y - rozpočet 2017 Kč Tř.

Více

Položka číslo. rozpočet 2015

Položka číslo. rozpočet 2015 Rozpočet 216 schválený vyvěsit org. ZJ UZ rozpočet 215 příloha 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti 7 15 74, 1112 Daň z příjmů fyzických osob ze samostatné výdělečné činnosti 98 18, 1113

Více

Obec Grygov Schválený rozpočet obce pro rok 2015

Obec Grygov Schválený rozpočet obce pro rok 2015 Rozpočet obce pro rok 2015 schválen zastupitelstvem obce na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 25.3.2015. Příjmová část (třída 1+2+3+4) 1111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních

Více

Návrh závěrečného účtu města Nepomuk za rok 2016

Návrh závěrečného účtu města Nepomuk za rok 2016 Návrh závěrečného účtu města Nepomuk za rok 2016 sestavený dle 17 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Název: Město Nepomuk Adresa: Náměstí Augustina

Více

Rozpočet příjmů a financování podle položek rozpočtové skladby na rok 2018 Statutárního města Ostravy - městského obvodu Petřkovice (v tis.

Rozpočet příjmů a financování podle položek rozpočtové skladby na rok 2018 Statutárního města Ostravy - městského obvodu Petřkovice (v tis. SCHVÁLENÝ Rozpočet příjmů a financování podle položek rozpočtové skladby na rok 2018 Statutárního města Ostravy - městského obvodu Petřkovice (v tis. Kč) Par. Název paragrafu Pol. Název položky UZ ORG

Více

Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017

Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017 Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017 sestavený dle 17 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Název: Město Nepomuk Adresa: Náměstí Augustina

Více

Rozpočtová opatření přijatá radou města Ústí nad Labem dne

Rozpočtová opatření přijatá radou města Ústí nad Labem dne Rozpočtová opatření přijatá radou města Ústí nad Labem dne 17. 1. 2018 1/18 Rozpočtové opatření FO do rozpočtu roku 2017 převod FP ve třídě 4 1. rozpočtové opatření FO do rozpočtu roku 2017 v celkové výši

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ZLÍN

STATUTÁRNÍ MĚSTO ZLÍN STATUTÁRNÍ MĚSTO ZLÍN Doplňující informace k podrozvaze k 31.12.2015 Tyto doplňující informace vysvětlují a doplňují informace obsažené v podrozvaze. A) Účet 902 Jiný drobný dlouhodobý majetek 902/0000

Více

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV

ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV Statutární město Ostrava Městský obvod Martinov ROZPOČET MĚSTSKÉHO OBVODU MARTINOV na rok 2014 Schválen usnesením Zastupitelstva městského obvodu Martinov č. 184/23 dne 13. prosince 2013 PŘÍJEM Třída Třída

Více

PŘÍJMY návrh rozpočtu na rok VÝDAJE návrh rozpočtu na rok 2016

PŘÍJMY návrh rozpočtu na rok VÝDAJE návrh rozpočtu na rok 2016 MĚSTO DAČICE KRAJÍŘOVA 27, 380 13 DAČICE I NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA DAČIC PŘÍJMY návrh rozpočtu Daňové příjmy 109.270,00 tis. Kč Nedaňové příjmy 13.004,50 tis. Kč Kapitálové příjmy 14.098,90 tis. Kč Přijaté

Více

Alternativní rozpočet města Veltrusy 2007 15 193,93 15 091,72 15 215,00 15 133,36

Alternativní rozpočet města Veltrusy 2007 15 193,93 15 091,72 15 215,00 15 133,36 Příjmy celkem Příjmy celkem Úprava Úprava PARAG. PARAG. POLOŽ. Org. Název Název NÁVRH SKUT.06 Plán 07 plánu 07 Konečný oddíl paragraf položka Org. r.2006 návrh návrh xx xx xxxx PŘÍJMY 1111 Daňové příjmy

Více

Město Petřvald. Závěrečný účet. města Petřvaldu za rok Obsah:

Město Petřvald. Závěrečný účet. města Petřvaldu za rok Obsah: Město Petřvald Závěrečný účet města Petřvaldu za rok 08 Obsah: 1. Údaje o plnění rozpočtu příjmů. Údaje o plnění rozpočtu výdajů 3. Údaje o financování. Hospodářská činnost města. Tvorba a použití fondu

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 745 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 745 ze dne č.j.: 784/2017 Rozpočtová opatření v roce 2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 745 ze dne 01.11.2017 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské

Více

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/24/44/2017 ze dne

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/24/44/2017 ze dne Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/24/44/2017 ze dne 2.10.2017 -Rozpočtová změna 442/17 druh rozpočtové změny: zapojení nových prostředků do rozpočtu poskytovatel: Ministerstvo

Více

Rozpočet obce na rok 2019

Rozpočet obce na rok 2019 OBEC DOLNÍ PODLUŽÍ č. p. 6, 407 55 Dolní Podluží IČO: 00261271 Rozpočet obce na rok 2019 v tisících Kč: Příjmy celkem 21 786,40 z toho: 1. daňové příjmy 19 023,60 2. nedaňové příjmy 2 382,20 3. kapitálové

Více

Zastupitelstvo města Chropyně

Zastupitelstvo města Chropyně Zastupitelstvo města Chropyně tisk č. 0357-14ZM čj. MCH 6053/2014 1. Název materiálu Rozpočtové opatření města Chropyně č. 4 v roce 2014 2. Pořadové číslo/datum zasedání 2 / 15. prosince 2014 3. Předkladatel

Více

Rozpis rozpočtového opatření Obce Horní Maršov pro rok 2017 č.: 3

Rozpis rozpočtového opatření Obce Horní Maršov pro rok 2017 č.: 3 Rozpis rozpočtového opatření Obce Horní Maršov pro rok 2017 č.: 3 OdPa Pol. Popis Rozpočet pův. opatření Rozpočet upravený R o z p o č t o v é p ř í j m y 25 218 780 498 830 25 717 610 0000 1111 Daň z

Více

Návrh rozpočtu příjmy z pronájmu pozemků nákup služeb příjmy z poskytování služeb a výrobků 1400

Návrh rozpočtu příjmy z pronájmu pozemků nákup služeb příjmy z poskytování služeb a výrobků 1400 Návrh rozpočtu 2015 v tis. Kč PŘÍJMY VÝDAJE 1 ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1012 Podnikání v zemědělství a potravinářství 2131 příjmy z pronájmu pozemků 57 1014 Ozdravování hosp.zvířat... 5169 nákup

Více

Schválený rozpočet - závazné ukazatele rok 2019 zpracováno: strana: 1 / 3

Schválený rozpočet - závazné ukazatele rok 2019 zpracováno: strana: 1 / 3 KEO-W 1.11.261 / Uc19r Schválený rozpočet - závazné ukazatele rok 2019 zpracováno: 29.12.2018 strana: 1 / 3 Rozpočet - závazné ukazatele byly zpracovány v souladu se zněním 11 zákona č. 250/2000 Sb., o

Více

Rozpočet města Staré Město na rok 2013 (v tis. Kč)

Rozpočet města Staré Město na rok 2013 (v tis. Kč) Rozpočet města Staré Město na rok 2013 (v tis. Kč) Par Pol ORJ Název položky RN 2013 Rozpočtové příjmy rozpočtových položek 111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 16 250,00

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, Ostrava. Odpověď na žádost o informaci ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb.

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, Ostrava. Odpověď na žádost o informaci ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb. MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01RGALQ* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 32689/2017 Sp. zn.: KH/7150/2017/Top 084.1 S5 Vyřizuje: Ing. Jana Topiařová Odbor: Odbor kancelář

Více

Město Petřvald. Závěrečný účet. města Petřvaldu za rok Obsah:

Město Petřvald. Závěrečný účet. města Petřvaldu za rok Obsah: Město Petřvald Závěrečný účet města Petřvaldu za rok 11 Obsah: 1. Údaje o plnění rozpočtu příjmů. Údaje o plnění rozpočtu výdajů 3. Údaje o financování 4. Údaje o hospodaření s majetkem 5. Tvorba a použití

Více

Schválený rozpočet roku 2019 zpracováno strana: 1 / 14

Schválený rozpočet roku 2019 zpracováno strana: 1 / 14 strana: 1 / 14 P Ř Í J M Y - dle paragrafů, organizací a položek 0000 0000 0000 1111 000000000 000 Daň z příjmů fyzických osob placená plátci 1 600 000,00 0000 0000 1112 000000000 000 Daň z příjmů fyzických

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA DOLNÍ MĚCHOLUPY Zastupitelstvo městské části. USNESENÍ Zastupitelstva MČ Praha Dolní Měcholupy

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA DOLNÍ MĚCHOLUPY Zastupitelstvo městské části. USNESENÍ Zastupitelstva MČ Praha Dolní Měcholupy číslo 30/1 Bezpečnostní situace v městské části Praha Dolní Měcholupy - zprávu městské policie o bezpečnostní situaci v Městské části Praha Dolní Měcholupy za měsíc březen 2017 Číslo 30/2 Hospodaření za

Více

Návrh rozpočtu byl sestaven jako schodkový.

Návrh rozpočtu byl sestaven jako schodkový. byl sestaven jako schodkový. roku 2016 strana: 1 / 10 P Ř Í J M Y - dle paragrafů, organizací a položek 0000 0000 0000 1111 000000000 Daň z příjmů fyz.osob ze záv.č 970 000,00 0000 0000 1112 000000000

Více

Ostatní investiční přijaté transfery ze stát. rozpočtu ,00 Org: 3723 Intenzifikace třídění odpadů M ,00

Ostatní investiční přijaté transfery ze stát. rozpočtu ,00 Org: 3723 Intenzifikace třídění odpadů M ,00 strana: 1 / 12 P Ř Í J M Y - dle paragrafů, organizací a položek 0000 0000 0000 1111 000000000 000 Daň z příjmů fyz.osob ze záv.činnosti a funkčních po 1 792 000,00 0000 0000 1112 000000000 000 Daň z příjmů

Více

ROZPOČET 2011 SCHVÁLENÝ 1. ÚPRAVA 2. ÚPRAVA 1. r.opatření 3. ÚPRAVA 2. a 3. r. opatření PŘÍJMY 1111 Daň z příjmů FO ze záv.čin.

ROZPOČET 2011 SCHVÁLENÝ 1. ÚPRAVA 2. ÚPRAVA 1. r.opatření 3. ÚPRAVA 2. a 3. r. opatření PŘÍJMY 1111 Daň z příjmů FO ze záv.čin. ROZPOČET 2011 SCHVÁLENÝ 1. ÚPRAVA 2. ÚPRAVA 1. r.opatření 3. ÚPRAVA 2. a 3. r. opatření PŘÍJMY 1111 Daň z příjmů FO ze záv.čin. 1 350 000 128 000 1112 Daň z příjmů FO ze SVČ 150 000-20 000 1113 Daň k příjmů

Více

MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA

MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA KONANÉ DNE: 06.06.2019 POŘADOVÉ ČÍSLO MATERIÁLU: 25/2019 POČET STRAN: 8 NÁZEV: Rozpočtová opatření zastupitelstva města na r. 2019 č. 24-37 PŘEDKLÁDÁ: ZPRACOVAL:

Více

Město Sezemice. HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne usn.

Město Sezemice. HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne usn. Město Sezemice HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k 31.03.2017 Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne 06.06.2017 usn. č Z/23/2/2017 Přijaté usnesení: Zastupitelstvo města Sezemice dle 15 zákona 250/2000

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č. 176 ze dne Rozpočtová opatření v roce I.

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č. 176 ze dne Rozpočtová opatření v roce I. Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 176 ze dne 12.03.2018 Rada městské části I. s o u h l a s í II. 1. s rozpočtovými opatřeními městské části Praha

Více

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/21/69/2017 ze dne

Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/21/69/2017 ze dne Rozpočtová opatření schválená usnesením Rady Olomouckého kraje UR/21/69/2017 ze dne 28.8.2017 -Rozpočtová změna 386/17 druh rozpočtové změny: zapojení nových prostředků do rozpočtu poskytovatel: Ministerstvo

Více

Přijaté nekapitálové příspěvky a náhrady ,00 Org: ,00

Přijaté nekapitálové příspěvky a náhrady ,00 Org: ,00 strana: 1 / 10 P Ř Í J M Y - dle paragrafů, organizací a položek 0000 0000 0000 1111 000000000 000 Daň z příjmů fyz.osob ze záv.činnosti a funkčních po 3 020 000,00 0000 0000 1112 000000000 000 Daň z příjmů

Více

Rozpočet obce na rok 2017

Rozpočet obce na rok 2017 OBEC DOLNÍ PODLUŽÍ č. p. 6, 407 55 Dolní Podluží IČO: 00261271 Rozpočet obce na rok 2017 Příjmy celkem 17 713,80 z toho: 1. daňové příjmy 14 060,00 2. nedaňové příjmy 3057,80 3. kapitálové příjmy 60,00

Více

Město Bechyně Rozpočet města Bechyně na rok 2017

Město Bechyně Rozpočet města Bechyně na rok 2017 PŘÍJMY 1111 Daň z příjmů fyzických osob placená plátci 13 790 000,00 1112 Daň z příjmů fyzických osob placená poplatníky 380 000,00 1113 Daň z příjmů fyzických osob vybíraná srážkou 1 390 000,00 1121 Daň

Více