Výroční zpráva za rok 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva za rok 2009"

Transkript

1 Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2009 Rychnov nad Kněžnou Vypracovala: Klapalová Eva Mgr. David Lepka ředitel ÚSP

2 I. Všeobecné informace Stanovená kapacita zařízení je 108 lůžek. Uživatelé jsou umístěny v devíti domcích a na samostatném bydlení v hlavní budově. Z toho je 27 jednolůžkových pokojů 35 dvoulůžkových pokojů 3 třílůžkové pokoje Pokoje na domcích jsou vybaveny základním nábytkem. Sociální zařízení mají většinou dva pokoje společné. Uživatelé péče mají možnost mít na pokojích vlastní zařízení / nábytek, křesla sedací soupravu, stolky, televizi, rádio apod./ a to dle jejich vlastních přání a finančních možností. Na samostatném bydlení je pět jednolůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením, kuchyňkou, obytným pokojem a ve třech případech i s balkonem. I tady mají možnost zařízení z vlastních finančních prostředků. Průměrný počet uživatelů za rok 2009 je 107,8 %. Průměrný věk uživatelů k byl 34,3 let. Ze 107 obyvatel je 11 chlapců a 96 děvčat. Rozlišení dle věku: do 18 let 6 uživatelů nad 18 let 101 uživatelů V průběhu roku zemřela jedna uživatelka a nikdo nový nebyl přijat. V současné době máme v pořadníku vedeno třináct žádostí, při oslovení však žadatelé neměli o nástup zájem většinou z důvodu zvládnutí péče v současné době, ale žádali o ponechání žádosti v pořadníku a umístění do budoucna. Přehled realizovaných akcí pro uživatele je doložen v příloze. II. Plnění úkolů v personální oblasti Dle organizačního schématu máme pro rok 2009 schválený specifický ukazatel 74 zaměstnanců. K jsme měli dle rekapitulace mezd přepočtený stav zaměstnanců 73,75 a fyzický stav zaměstnanců 74. Pohyb zaměstnanců v roce 2009 K odešla do starobního důchodu zaměstnankyně na pozici PSS, místo které nastoupila zaměstnankyně, která se vrátila po mateřské dovolené. Během roku 2009 ukončilo pracovní poměr šest zaměstnanců. U třech zaměstnanců byl pracovní poměr ukončen dohodou, kdy po mateřské dovolené nastoupili do jiného zaměstnání a tři zaměstnankyně odešly do starobního důchodu. Zároveň nastoupilo do pracovního poměru pět nových zaměstnanců, kteří byli přijati za odchod do starobního důchodu a za mateřskou dovolenou a jeden zaměstnanec byl přijat na neobsazené místo v organizačním schématu.

3 Vzdělávání zaměstnanců V roce 2009 pokračovaly supervize, které byly zahájeny ke konci roku Proběhlo také školení řidičů, školení BOZ. Byl zaplacen členský příspěvek Asociaci poskytovatelů sociálních služeb, která pořádá jednotlivá školení pro ředitele, pracovníky v sociálních službách a sociální pracovnice. V roce 2009 se zúčastnilo těchto školení celkem 22 zaměstnanců. Sociální pracovnice byla na školení Vzdělávací centrum Praha- opatrovnictví. Dvě pracovnice ze zdravotního úseku byly na školení Bazální stimulace Dvě pracovnice z ekonomického úseku se zúčastnily školení Účetnictví příspěvkových org. Celoročně probíhají pro ředitele, sociální pracovnice a pracovníky v sociálních službách akreditované kurzy spolufinancované z evropského sociálního fondu prostřednictvím individuálního projektu Královéhradeckého kraje. Této možnosti maximálně využíváme. Z našeho zařízení se v roce 2009 těchto kurzů zúčastnilo 45 zaměstnanců. III. Komentář k plnění výnosů za rok 2009 Celkové příjmy byly splněny na 99,9 % Prodej služeb ošetřovné, důchody, příspěvky na péči,obědy zaměstnanců a úhrady od VZP Celkový prodej služeb byl splněn na 99,8 %. Během roku došlo několikrát k úpravám plánu proto byly jednotlivé položky splněny téměř na sto procent. Od ledna 2009 byly navýšeny důchody a zároveň se upravovala výše úhrad. Na počátku roku došlo k přehodnocení příspěvku na péči. V měsíci březnu a v květnu byly doplaceny v celkové výši ,-- Kč. Od srpna 2009 se dle zákona o sociálních službách zvyšoval příspěvek na péči ve IV. Stupni o 1 000,-- Kč na jednoho uživatele za měsíc. Celkem toto navýšení činilo zhruba ,-- Kč celkem do konce roku Zároveň byly přehodnoceny a sníženy příspěvky u třech nových invalidních důchodců a to ze IV. Stupně na III. Stupeň. K jsme měli 100 důchodců, z toho pouze šest platilo plnou úhradu. Celková částka za nedoplatky úhrad u ostatních důchodců činila cca tisíc Kč za celý rok Úroky Úroky byly splněny na 88 % tj. o 600,-- Kč méně. Rozdíl je minimální Zúčtování fondů V roce 2009 byl čerpán rezervní fond ve výši poskytnutých darů za rok 2009.

4 691 Provozní dotace Provozní dotace byla splněna na 100 % Na základě žádosti o poskytnutí dotace jsme od MPSV obdrželi dotaci ve výši tisíc Kč. Tato dotace byla vyčerpána na 100%. Příspěvek od Krajského úřadu byl původně schválen ve výši ,-- Kč. Na základě usnesení Zastupitelstva Královéhradeckého kraje č. ZK/10/647/2009 ze dne byla zvýšen závazný ukazatel o 847 tisíc Kč. Závazný ukazatel po změně činil tisíc Kč. Komentář k porovnání příjmů roku 2008 a 2009 V roce 2009 jsme měli celkové příjmy nižší o 279,5 Kč Prodej služeb Celkový prodej služeb byl v roce 2009 o 940,6 tisíc vyšší než v roce Příspěvky na péči byly v roce 2008 vyšší, protože byl přehodnocen zdravotní stav uživatelů a příspěvky jim byly zvýšeny a zpětně doplaceny. Naopak příjem z důchodů byl v roce 2009 vyšší, protože byly v lednu navýšeny úhrady od uživatelů. Příjem od VZP byl v roce 2009 vyšší, jelikož v prvním čtvrtletí tohoto roku navýšeny příjmy od pojišťoven zhruba jednou tolik Úroky Příjmy z úroků jsou po oba roky zhruba stejné Ostatní výnosy Celkový meziroční rozdíl je 2,2 tisíc korun. Příjmy byly v obou letech zhruba stejné. Komentář k plnění nákladů roku 2009 Celkové náklady byly splněny na 99,9 %. Během roku došlo několikrát k rozpočtovým úpravám. Dotklo se to téměř všech nákladových položek. Díky těmto úpravám byly jednotlivé náklady plněny v souladu s upraveným plánem.

5 501 Materiálové náklady Materiálové náklady byly splněny na 101,4% / Plán byl překročen u nákupu drobného hmotného majetku. Během roku došlo k navýšení příspěvků na péči a tyto příjmy byly použity na vybavení jednotlivých domků. Drogerii máme kvůli jednotlivých skladům členěnou analyticky, zde jsou některé položky překročeny a některé nesplněny, ale jako celek je plněna zhruba na 100%. Mírně jsou překročeny nákupy materiálu na jednotlivé dílny. Opět je máme analyticky rozděleny a překročen je např. nákup materiálu na šicí a keramickou dílnu a výrazná úspora je u nákupu na zahradnickou dílnu. Ostatní položky byly plněny v souladu s plánem. 502 Spotřeba energie Celková spotřeba energií byla splněna na 96,9 % Spotřeba elektrické energie a vodné je plněno v souladu s plánem. K větší úspoře došlo u spotřeby plynu a to hlavně díky příznivému počasí v období posledního čtvrtletí. Přehled spotřeby energií Druh Jednotky energie Spotřeba za rok 2009 Ve fyzických jednot. Spotřeba za rok 2009 V Kč Elektrická energie KWh Plyn m Vodné m Opravy a udržování Celkové opravy byly splněny na 100,5 %. Původně byl plán oprav a udržování stanoven na ,-- Kč. Do plánu byly zahrnuty běžné opravy a malování. Vzhledem k celoročním úsporám na ostatních nákladových položkách a dorovnání dotace bylo možné provést některé opravy, které nebyly zahrnuty do původního plánu Celkové opravy na movitém majetku činily ,32 Opravy zařízení v kuchyni celkem ,87,-- Kč.

6 Z toho větší opravy jsou: Oprava sporáku výměna ploten Oprava konvektomatu výměna skla Běžné opravy v kuchyni Opravy zařízení prádelny celkem ,45 Kč Z toho větší opravy jsou: Oprava pračky topného tělesa Oprava 2 praček - vypouštěcího ventilu Běžné opravy v prádelně ,-- Kč 6.137,-- Kč 6.753,87 Kč 3.143,-- Kč 7.897,-- Kč ,87 Kč Ostatní opravy strojů a zařízení na jednotlivých domcích činily Kč ,- Kč. Jednalo se o běžné opravy Cestovné Celkové náklady byly splněny na 130 % / tj. o Kč více/. Během roku došlo ke změně zákona o sociálních službách, který nařizuje pro pracovníky v sociálních službách povinné akreditované kurzy. V loňském roce se 49 pracovníků zúčastnilo těchto kurzů. Kurzy byly placeny z prostředků EU, ale proplácely se jim cestovní náhrady. Tyto náhrady nebyly zahrnuty do plánu Náklady na reprezentaci Schválený ukazatel na náklady na reprezentaci byl stanoven 4 tisíce Kč. Skutečně bylo vyčerpáno pouze necelých tisíc Kč. 518 Ostatní služby Celkové náklady byly splněny na 101,3 % / tj. o ,-- Kč více /. Zde se účtují veškeré prováděné servisy, kde je měsíční platba stanovena smlouvou. Tyto položky jsou převážně plněny v souladu s plánem. Na všech ostatních položkách byly provedeny rozpočtové úpravy proto jsou tyto položky plněny v souladu s plánem. K úspoře došlo u poplatku za asistenty a to proto, že v prosinci jsme z důvodu chřipkové epidemie měli karanténu a uživatelé nechodili do školy, kde služeb asistentů využívají. K překročení došlo na stočném, protože byla zvýšena cena stočného. 521 Mzdové náklady Mzdový limit byl splněn na 100 % v souladu se schváleným specifickým ukazatelem. Podrobnější informace o čerpání mzdového limitu jsou v kapitole mzdové prostředky.

7 524 Zákonné pojištění a 527 Tvorba FKSP 549 Jiné ostatní náklady Čerpání je v návaznosti na mzdový limit. Celkové plnění bylo na 100,9 %. Zde se účtuje pojištění organizace při pracovním úrazu zaměstnanců. Zde je plán stanoven v návaznosti na mzdový limit tj. 4,2 promile z hrubých mezd. Poplatky za vedení účtu jsou plněny v souladu s plánem Odpisy Díky rozpočtovým úpravám byly odpisy splněny na 100,2 %. Odpisy byly proti odpisovému plánu vyšší pouze o pět tisíc Kč a to je dvouměsíční odpis nové pračky do prádelny. Komentář k porovnání nákladů roku 2008 a 2009 Celkové náklady oproti roku 2008 vzrostly pouze o 40 tisíc Kč. Přestože mzdové náklady spolu s pojištěním a tvorbou FKSP byly v roce 2009 zvýšeny o 786 tisíc náklady v roce 2009 vzrostly minimálně. 501 Spotřeba materiálu Celkové materiálové náklady byly v porovnání s rokem 2008 o 800 tisíc nižší. Vzhledem k velkým úsporným opatřením byly téměř všechny položky proti roku 2008 nižší. Výrazně vyšší náklady v roce 2009 jsou pouze u spotřeby potravin, kde došlo od ke zvýšení stravovací jednotky. 502 Spotřeba energie Celkový meziroční rozdíl u spotřeby energií je 44,6 tisíc Kč. Spotřeba energie je v roce 2009 vyšší a to z důvodu vyšší ceny za elektrickou energii. Elektrická energie KWh za celý rok Cena za KWh Celkem za rok v Kč Rok , ,-- Rok , ,-- Spotřeba plynu byla v roce 2009 byla proti roku 2008 nižší a to hlavně z důvodu příznivého počasí a nižší ceny za m 3.

8 Plyn m 3 Cena za m 3 Celkem za rok v Kč Rok , Rok , Spotřeba vody byla proti roku 2008 vyšší, protože byla vyšší cena za m 3. V měrných jednotkách máme spotřebu v roce 2009 nižší. Vodné m 3 Cena za m 3 Celkem za rok v Kč Rok , Rok , Opravy a udržování V roce 2008 byly opravy o 233,9 tisíc Kč vyšší než v roce Opravy se provádějí dle momentální potřeby. V roce 2008 byly vyšší příjmy / doplaceny zpětně příspěvky na péči/, proto se prováděly i některé opravy, které nebyly zahrnuty do plánu. 512 Cestovné V roce 2009 bylo plnění vyšší o 8,7 tisíc Kč. Zdůvodnění je v komentáři k plnění roku Ostatní služby Meziroční rozdíl je 146 tisíc Kč. Nárůst nákladů v roce 2009 se týká hlavně položky stočné, kde došlo ke zvýšení ceny za m 3. Dále se zde proúčtovaly služby pro uživatele, které byly hrazeny z poskytnutých darů. 521 Mzdové náklady Mzdový limit byl v roce 2009 o 747 tisíc vyšší. Od došlo k navýšení platových tarifů pro všechny zaměstnance dle NV č. 130/2009 Sb. Od byly dle NV 201/2009 Sb. Zvýšeny tarify zdravotním sestrám. Od l byly přeřazeny pracovníci v sociálních službách z 6. platové třídy do 7 platové třídy a zdravotní sestry z 9 platové třídy do 10. platové třídy. 549 Jiné ostatní náklady Zde se účtuje pojištění organizace při pracovním úrazu zaměstnanců. Plnění je v roce 2009 vyšší, protože se počítá 4,2 promile ze mzdového limitu.

9 IV. Oblast finančního majetku Rozpis účtu běžný účet k Běžný účet u ČSOB 1, ,37 Kč Běžný účet k Fondu odměn ,-- Kč Běžný účet k Fondu rezervnímu ,38 Kč Běžný účet k FRIMu ,33 Kč Běžný účet celkem ,08 Kč Rozpis krytí FKSP k Účet FKSP , Pokladna FKSP 2.675,-- Půjčky FKSP ,-- Nepřipsaná srážka půjček FKSP za prosinec 3.600,-- Nezaplacená srážka půjčky z prov. účtu 2.000,-- Neuhrazená pohledávky 1.680, Úroky FKSP - 106,49 Celkem krytí FKSP Stav syntetického účtu ,39 Kč ,39 Kč Stav cenin Šeky a ceniny účtujeme přímo do nákladů. Evidenci vedeme pouze u poštovních známek. Poštovní známky za rok 2009 Počáteční stav k l. l Nákup poštovních známek za rok 2009 Spotřeba poštovních známek za rok 2009 Konečný stav poštovních známek k ,90 Kč 3.000,-- Kč ,50 Kč 236,40 Kč Podrozvahová evidence Na podrozvahovou evidenci jsou přeúčtovány prostředky kulturního fondu. Dále se zde účtuje DHM do 500 Kč a finanční prostředky na osobních účtech uživatelů. Převedené prostředky z kulturního fondu Konečný zůstatek účtu bývalého KF k , Konečný zůstatek v pokladně bývalého KF k ,50,--

10 Celkem 3.137, Převedené prostředky z kulturního fondu 3.137,58 V. Oblast dotací ze státního rozpočtu Žádné dotace ze státního rozpočtu jsme neměli. VI. Investice V roce 2009 jsme nečerpali žádné prostředky ze státního rozpočtu, z rozpočtů kraje ani z jiných veřejných rozpočtů. Rozpis pořízeného investičního majetku Dodavatel Investiční majetek Částka Nork s.r.o., Praha 4 Compass pračka Elektrolux Celkem Žádné opravy a rekonstrukce nebyly v roce 2009 z investičního fondu hrazeny. Nemáme žádné investiční akce nedokončené. Plnění úkolů v oblasti nakládání s majetkem Rozčlenění dlouhodobého majetku na jednotlivé kategorie Číslo účtu Název účtu Stav k Stav k Software Budovy a stavby Samostatné movité věci a Soubory movitých věcí Pozemky

11 Rozčlenění drobného dlouhodobého majetku Číslo účtu Název účtu Stav k Stav k Drobný dlouhodobý Nehmotný majetek , , Drobný dlouhodobý hmotný majetek nábytek , , Drobný dlouhodobý hmotný majetek- kuchyňské zařízení , , Drobný dlouhodobý hmotný majetek ostatní , , Drobný dlouhodobý hmotný majetek prádlo , ,50 Zhodnocení účelnosti a efektivnosti vynaložených investičních prostředků: Bylo nutné vyřadit jednu automatickou pračku v prádelně, jelikož byla zastaralá a časté opravy by byly ekonomicky nevýhodné. Místo ní byla zakoupena pračka nová s vyšší výkonností, na větší obsah prádla a kratší dobou praní. Pohledávky po lhůtě splatnosti Pohledávky po lhůtě splatnosti máme pouze na účtu ošetřovné. Jedná se o dluhy rodičů. Zůstatek na tomto účtu k činí ,-- Kč. Nejvyšší dluhy mají dva uživatelé jeden 49 tisíc Kč a druhý 44 tisíc Kč. Zbytek jsou menší částky. U některých je nařízena exekuce a v některých případech probíhá jednání s rodiči. VIII. Mzdové prostředky Mzdový limit včetně OON byl původně schválen ve výši tisíc Kč. Na základě Usnesení Rady Královéhradeckého kraje ze dne byl limit mzdových prostředků snížen o 438 tisíc Kč tj tisíc Kč. Dále byl na základě Usnesení Královéhradeckého kraje ze dne navýšen mzdový limit o 534 tisíc Kč tj tisíc Kč. Mzdový limit byl vyčerpán na sto procent. Na mzdové prostředky bylo vyplaceno tisíc Kč a OON byly 170,1 tisíc Kč. Prostředky vyplacené na OON byly použity na dohody o pracovní činnosti. Měli jsme celkem sedm dohod o pracovní činnosti. Dva zaměstnanci jsou u nás zaměstnáni na dohodu po celý rok. Jedna dohoda byla uzavřena za dlouhodobou nemoc a ostatní dohody byly uzavřeny za čerpání dovolených. XI. Hospodářský výsledek V letošním roce byl dosažen v hlavní činnosti kladný hospodářský výsledek ve výši ,74 Kč. Pomocné hospodářství ani doplňkovou činnost v našem zařízení nemáme.

12 Hospodářský výsledek bude po finančním vypořádání v plné výši přidělen dorezervního fondu. XII. Fondy hmotné zainteresovanosti FO FKSP FRM RF Stav k , , , ,41 Příděl po FV , ,97 Stav po přídělu z FV , , , ,38 Tvorba celkem povinná dotace z odpisů ostatní dary Čerpání celkem odvod odpisů nákup DHIM , , , , , , ,-- Převod na PE Stav k , , , ,38 Návrh na roz. HV ,74 Stav po FV , , , ,12 Fond odměn V roce 2009 byl do fondu odměn proúčtován příděl z výsledku hospodaření za rok 2008 ve výši ,-- Kč. Příděl byl proúčtován na základě usnesení Zastupitelstva Královéhradeckého kraje č ZK/4/225/2009 ze dne Fond odměn nebyl v roce 2009 čerpán. FKSP FKSP je tvořen a čerpán v souladu s platnou kolektivní smlouvou.

13 Tvorba Zákonný příděl 2% ze mzdového limitu ,80 Čerpání Příspěvek na obědy zaměstnanců ,-- Příspěvek na tábory a rekreace ,-- Kulturní akce Příspěvek na vitamíny ,-- Hal. vyr. 0,10 Příspěvky k životnímu jubileu ,-- Celkem čerpání ,10 Rezervní fond Na základě usnesení Zastupitelstva Královéhradeckého kraje č. ZK/4/225/2009 ze dne byl do rezervního fondu proúčtován příděl z výsledku hospodaření za rok 2008 ve výši ,97 Kč. Tvorba Příděl z výsledku hospodaření za rok ,97 Finanční dar Typos RK ,-- Finanční dar Lékárna Rufferová RK ,-- Finanční dar Semileas Semily ,-- Finanční dar Martek Medical Třinec ,-- Finanční dar Hartmann- Rico Veverská Bítyška ,-- Finanční dar MePro Trading Praha 5 000,-- Celkem ,97 Čerpání Čerpání z darů ,-- Fond reprodukce majetku Tvorba Měsíční odpisy ,-- Čerpání Nákup automatické pračky ,-- Odvod z FRM ,-- Celkem ,-- XIII. Inventarizace majetku a závazků Na základě příkazu ředitele byla provedena k inventarizace majetku. U skladů potravin, ostatních skladů, depozit, cenin, pokladen proběhla inventarizace k

14 Byly sepsány inventarizační zápisy, vytištěny veškeré soupisy majetku a sepsána dokladová inventura. Nebyly žádné inventarizační rozdíly. XIV. Závěr V roce 2009 jsme ukončili hospodaření s kladným hospodářským výsledkem ve výši ,74 Kč. Všechny závazné a specifické ukazatele byly splněny.

Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, 516 01 Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2015

Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, 516 01 Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2015 Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, 516 01 Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2015 Zpracoval: Mgr. David Lepka (ředitel) Eva Klapalová (ekonomka) e-mail: uspdomecky@tiscali.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612 516 01 Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2010 Rychnov nad Kněžnou 14. 2. 2011 Vypracovala: Klapalová Eva Mgr. David Lepka ředitel ÚSP I. Všeobecné

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2010

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2010 Základní škola Brno, Pavlovská 16, příspěvková organizace ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2010 Na zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice dne 16.12.2009 byla na rok 2010 pro ZŠ Brno, Pavlovská

Více

ÚSTAV SOCIÁLNÍ PÉČE PRO MENTÁLNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ C H O T Ě L I C E V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

ÚSTAV SOCIÁLNÍ PÉČE PRO MENTÁLNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ C H O T Ě L I C E V Ý R O Č N Í Z P R Á V A ÚSTAV SOCIÁLNÍ PÉČE PRO MENTÁLNĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ C H O T Ě L I C E V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A ROK 2010 I. Plnění ní úkolů v oblasti hlavní i organizace, všeobecné informace o organizaci ÚSP Chotělice

Více

Hodnocení činnosti a hospodaření za rok 2015

Hodnocení činnosti a hospodaření za rok 2015 Sirotčí 56, 703 00 Ostrava - Vítkovice PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Hodnocení činnosti a hospodaření za rok 2015 Předkládá: Ing. Pavla Drabinová ředitelka organizace Obsah Tabulková část 1. Základní ukazatele

Více

DOMOV DŮCHODCŮ DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM

DOMOV DŮCHODCŮ DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM DOMOV DŮCHODCŮ DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Roháčova 2968 544 01 Dvůr Králové n. L. IČO: 194964 Tel.: 499 391 891-3 č. ú. : KB 24230-601/0100 E-mail:dd.dvurkral@mkinet.cz www.dddvurkralove.mki.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 DOMOV DŮCHODCŮ JINDŘICHOVICE POD SMRKEM PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 463 66 JINDŘICHOVICE POD SMRKEM 238, IČ 71220046 BC. ALAN MARIA UHURA, R.N., STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ

Více

Domov důchodců a ústav sociální péče Krásná Lípa, příspěvková organizace

Domov důchodců a ústav sociální péče Krásná Lípa, příspěvková organizace Domov důchodců a ústav sociální péče Krásná Lípa, příspěvková organizace Výroční zpráva o i a hospodaření za rok 2010 Obsah I. Sídlo organizace II. Vznik a postavení organizace III. Zaměření a organizace

Více

Domov důchodců Borohrádek Rudé armády 1, 517 24 Borohrádek

Domov důchodců Borohrádek Rudé armády 1, 517 24 Borohrádek Domov důchodců Borohrádek Rudé armády 1, 517 24 Borohrádek Roční zpráva o činnosti organizace za rok 2009 Zpracoval : Mgr.Vašíček Jindřich,ředitel DD Borohrádek Podpis : e mail : vasicek@ddborohradek.cz

Více

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč )

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč ) Základní škola Brno, Pavlovská 16, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2006 V roce 2006 jsme provedli 1 rozpočtovou změnu: viz. přiložený dokument Rozpočtová změna č. 1 v roce

Více

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod PŘEDKLÁDÁ: ING. JIŘÍ BLÍŽIL V JINDŘICHOVĚ HRADCI DNE: 27. 2. 2009 Úvod Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních

Více

Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem.

Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, PSČ: 793 26, tel./fax 554 751 720, fax. ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA PŘÍRODOVĚDNÁ A ZEMĚDĚLSKÁ NOVÝ JIČÍN

STŘEDNÍ ŠKOLA PŘÍRODOVĚDNÁ A ZEMĚDĚLSKÁ NOVÝ JIČÍN STŘEDNÍ ŠKOLA PŘÍRODOVĚDNÁ A ZEMĚDĚLSKÁ NOVÝ JIČÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2010 OBSAH A. Základní údaje o příspěvkové organizaci 1 B. Rozbor hospodaření 4 C. Peněžní fondy, jejich krytí

Více

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Denní a pobytové sociální služby, příspěvková organizace, Hradecká 2905, Česká Lípa 470 06 ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK Denní a pobytové sociální služby (DPSS) poskytují péči dospělým osobám,

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření

Zpráva o činnosti a hospodaření Zpráva o činnosti a hospodaření Domov na zámku Bystré Zámecká 1, 569 92 BYSTRÉ IČ: 75007932 rok 2012 V Bystrém dne 4.3.2013, č.j. 1 Obsah: I. IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ 1. Domovy pro osoby se zdravotním postižením

Více

Zpráva o činnosti. rok 2012

Zpráva o činnosti. rok 2012 , pro mentálně &Yn posti&nou ~mládel Chotillce Zpráva o činnosti Ústavu sociální péče pro mentálně postiženou mládež Chotělice rok 2012 ~.~ ml8jmaln I I. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti II. Plnění

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2008

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2008 Výchovný ústav, středisko výchovné péče Klíčov, základní škola,praktická škola a školní jídelna, Čakovická 51, Praha 9 ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2008 č.j.: 815/2009/mesz. Předkládá: Výchovný ústav, středisko

Více

Zpráva o činnosti za rok 2007

Zpráva o činnosti za rok 2007 Dětský domov a Školní jídelna, Melč 4, příspěvková organizace IČ 47811927 Zpráva o činnosti za rok 2007 V Melči dne 27. 2. 2008 Mgr. Jiřina Moudrová ředitelka DD - 1 - Osnova rozborů hospodaření škol a

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ SLOUP V ČECHÁCH, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE BENEŠOVA 1, 471 52 SLOUP V ČECHÁCH IČO: 48 28 29 28 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: BC. ZDENĚK VLK ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 DOMOV SLUNEČNÍ DVUR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 Střední škola, Lomnice nad Popelkou, Antala Staška 213, příspěvková organizace tel./fax: 481 671 262, e-mail: skola@skola-lomnice.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 Vypracovala: Iveta Němcová..

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ROK 2009 Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Brno, Olomoucká 61 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ROK 2009 Přílohy:Příloha č. 1: Příloha č. 2: Rozvaha Výkaz zisku a ztrát Příloha č. 3: Příloha

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ (zpráva o činnosti ) PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE za rok 2012. Titul, jméno a příjmení Telefon E-mail msrozmarynek@unet.

ROZBOR HOSPODAŘENÍ (zpráva o činnosti ) PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE za rok 2012. Titul, jméno a příjmení Telefon E-mail msrozmarynek@unet. 1. Základní charakteristika organizace Celý název organizace: Mateřská škola Rozmarýnek Polička Adresa: Datum vzniku: Riegrova 7, 572 01 Polička IČO: 75008017 Bankovní spojení: GE Money Bank Číslo účtu:

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST 2009 Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 28. října 1598 738 02 Frýdek-Místek Únor 2010 Střední průmyslová

Více

Návrh pro PV Č.j. MSMT-19916/2013-1 OBSAH

Návrh pro PV Č.j. MSMT-19916/2013-1 OBSAH OBSAH A. Úvod...1 B. Organizační složky státu...2 1. Česká školní inspekce...2 1.1 Plnění závazných ukazatelů celkem kmenová činnost...4 1.2 Plnění závazných ukazatelů regulace zaměstnanosti kmenová činnost...4

Více

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Název organizace Sídlo organizace Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Hrubá Voda 11, 783 61 Hlubočky Výroční zpráva za rok 2010 2 OBSAH strana I. Základní údaje o zpracovateli 3 II. Přehled

Více

Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost

Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Písek rozhodlo dne 05.11.2015 usnesením zastupitelstva města č. 264/15 vydat tyto Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost (dále zásady

Více

ROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2004. Dětská psychiatrická léčebna Opařany

ROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2004. Dětská psychiatrická léčebna Opařany ROČNÍ ZPRÁVA za rok 2004 Zpracovatel: Dětská psychiatrická léčebna Opařany sídlo: 391 61 Opařany 221 IČ: 00667421 právní forma: příspěvková organizace zřizovatel: MZ ČR kontakt: adresa: DPL Opařany, 391

Více

Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2015

Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 2015 Výroční zpráva o hospodaření příspěvkové organizace za rok 215 Základní škola Mjr. Ambrože Bílka a Mateřská škola Metylovice, příspěvková organizace, Metylovice 62, dále jen PO Zřizovatel: Obec Metylovice

Více

motto: Člověk je na světě pro člověka

motto: Člověk je na světě pro člověka Výroční Zpráva o činnosti a hospodaření DD Šumperk za r. 2009 motto: Člověk je na světě pro člověka Domov důchodců Šumperk,příspěvková organizace,u sanatoria 25, 787 01 Šumperk, IČO: 75 00 40 11 tel.583

Více

Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008

Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008 Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008 V Ostravě dne 12. 3. 2009 Ing. Tamara Šeligová ředitelka organizace Obsah: Strana I. Úvod 1-2 II. Tabulky 3-14 1. Základní ukazatele 3-4

Více

Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí 1 www.dsbilovec.cz

Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí 1 www.dsbilovec.cz Osobní asistence, 17. listopadu 373/36, Bílovec Domov pro seniory v Bílovci, Opavská 600/45, Bílovec Dům s pečovatelskou službou, 17. listopadu 373/36, Bílovec Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Základní školy a Mateřské školy Frenštát pod Radhoštěm, Záhuní 408, okres Nový Jičín schválil: Ing. Josef Stieborský, ředitel školy 1 1. Účetní jednotka: Základní

Více

Organizace č. 2826. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti. Kód oboru Název oboru Povolená kapacita

Organizace č. 2826. Plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti. Kód oboru Název oboru Povolená kapacita Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Brno, Olomoucká 61 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ROK 2008 Přílohy:Příloha č. 1: Příloha č. 2: Rozvaha Výkaz zisku a ztrát Příloha č. 3: Příloha

Více

Základní škola a Mateřská škola Vilémov okres Děčín

Základní škola a Mateřská škola Vilémov okres Děčín Karel Pítro- kontrolor, IČ: 866 89 186, se sídlem v Mašově 23, 511 01 Turnov Tel. 776 860 494, e-mail: karel.pitro@centrum.cz Protokol o provedené veřejnosprávní kontrole Ze dne 1. 5. 2014 Základní škola

Více

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč )

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč ) Základní škola Brno, Pavlovská 16, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2005 V roce 2005 jsme provedli 3 rozpočtové změny: viz. přiložené dokumenty 1) Rozpočtová změna č. 1

Více

Střední zdravotnická škola, Karviná, příspěvková organizace Borovského 2315/1, Karviná-Mizerov Z P R Á VA

Střední zdravotnická škola, Karviná, příspěvková organizace Borovského 2315/1, Karviná-Mizerov Z P R Á VA Střední zdravotnická škola, Karviná, příspěvková organizace Borovského 2315/1, Karviná-Mizerov Z P R Á VA o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za kalendářní rok 2015 Název dokumentu: Zpráva

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. příspěvkové organizace. Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI. příspěvkové organizace. Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI příspěvkové organizace Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010 Brno, únor 2011 1 OBSAH: Charakteristika organizace str. 3 Veřejný závazek str. 3 I. Hlavní činnost organizace str. 4

Více

Ekonomický odbor. Na podkladě zákona 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších zákonů, 4. Aleš Preisler, starosta

Ekonomický odbor. Na podkladě zákona 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších zákonů, 4. Aleš Preisler, starosta Ekonomický odbor 9. zasedání Zastupitelstva Městského obvodu Liberec - Vratislavice n.n. dne 20. 11. 2013 Bod pořadu jednání: 7. ROZPOČET NA ROK 2014 Věc: na rok 2014 Důvod předložení: Zpracoval: Na podkladě

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace v roce 2007

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace v roce 2007 STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA, BRUNTÁL, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 00601322 (555 559 711 e-mail: info@sps-bruntal.cz fax: 555 559 720 Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace v roce 2007 Vypracoval

Více

Zpráva o plnění rozpočtu příspěvkových organizací za rok 2012

Zpráva o plnění rozpočtu příspěvkových organizací za rok 2012 Zpráva o plnění rozpočtu příspěvkových organizací za rok 2012 Sušické kulturní centrum /SKC/ Sociální služby města Sušice /SSMS/ Při hodnocení hospodaření příspěvkových organizací vycházím ze schválených

Více

Z P R Á V A O Č I N N O S T I P Ř Í S P Ě V K O V É O R G A N I Z A C E

Z P R Á V A O Č I N N O S T I P Ř Í S P Ě V K O V É O R G A N I Z A C E Z P R Á V A O Č I N N O S T I P Ř Í S P Ě V K O V É O R G A N I Z A C E 2015 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace za rok 2015 Chovánek dětské centrum rodinného typu, příspěvková organizace je nestátní

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2010

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2010 Obchodní akademie Frýdek-Místek Palackého 123, p. o. Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2010 IČ: 00601373 OBSAH: strana A/ Základní údaje o organizaci... 3 Údaje o počtech žáků...

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ŠKOLY. za rok 2014

ROZBOR HOSPODAŘENÍ ŠKOLY. za rok 2014 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 ROZBOR HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2014 Zpracovaly: Helena Hinková, ředitelka školy Jitka Jelínková, ekonomka Grafická úprava: Marie Vlčková, knihovnice-archivářka

Více

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Název organizace Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Sídlo organizace Hrubá Voda, 783 6 Hlubočky Výroční zpráva za rok 2008 2 OBSAH strana I. Základní údaje o zpracovateli 3 II. II. II.2

Více

Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova Rychnov nad Kněžnou. Výroční zpráva za rok Zpracoval:

Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova Rychnov nad Kněžnou. Výroční zpráva za rok Zpracoval: Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612 516 01 Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2016 Zpracoval: Mgr. David Lepka (ředitel) Eva Klapalová (ekonomka) e-mail: uspdomecky@tiscali.cz

Více

Domov U Biřičky. Ing. Daniela Lusková, MPA a kol. [VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015]

Domov U Biřičky. Ing. Daniela Lusková, MPA a kol. [VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015] Domov U Biřičky Ing. Daniela Lusková, MPA a kol. [VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015] Obsah 1 Základní údaje o organizaci... 3 2 Přehled a plnění úkolů v oblasti hlavní činnosti organizace... 4 2.1 Poskytované služby...

Více

Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek. Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek

Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek. Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013 - Software 014 - Ocenitelná

Více

Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2013

Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2013 Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, 516 01 Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok Zpracoval: Mgr. David Lepka (ředitel) Eva Klapalová (ekonomka) e-mail: uspdomecky@tiscali.cz e-mail:

Více

Návrh závěrečného účtu městské části Brno-Medlánky

Návrh závěrečného účtu městské části Brno-Medlánky Návrh závěrečného účtu městské části Brno-Medlánky Úřad městské části města Brna, Brno-Medlánky předkládá zastupitelstvu městské části Brno-Medlánky k projednání návrh závěrečného účtu městské části Brno-Medlánky

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2009

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2009 Základní škola Brno, Pavlovská 16, příspěvková organizace ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2009 Na zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice dne 17.12.2008 byla na rok 2009 pro ZŠ Brno, Pavlovská

Více

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se:

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: 1. ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110 150

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZŘIZOVANÉ ZLÍNSKÝM KRAJEM A STANOVISKO OŠMS ZA ROK 2014

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZŘIZOVANÉ ZLÍNSKÝM KRAJEM A STANOVISKO OŠMS ZA ROK 2014 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZŘIZOVANÉ ZLÍNSKÝM KRAJEM A STANOVISKO OŠMS ZA ROK 2014 Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod Adresa organizace:

Více

Rozbor čerpání nákladových položek vzhledem k provoznímu rozpočtu na rok 2013

Rozbor čerpání nákladových položek vzhledem k provoznímu rozpočtu na rok 2013 Rozbor čerpání nákladových položek vzhledem k provoznímu rozpočtu na rok 2013 Základní škola Provozní dotace celkem 1 483 000 Kč 2013 0 plnění Knihy, učební pomůcky, tisk 50 000 27 027 54,05 DHIM 55 000

Více

ROČNÍ ZPRÁVA 2008. Organizační složka státu Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany v Frýdku-Místku

ROČNÍ ZPRÁVA 2008. Organizační složka státu Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany v Frýdku-Místku ROČNÍ ZPRÁVA 2008 Organizační složka státu Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany v Frýdku-Místku A. Základní identifikační údaje: Střední odborná škola požární ochrany

Více

Organizace poskytuje služby sociální péče dle 38 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle

Organizace poskytuje služby sociální péče dle 38 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle 1. Úvod Výroční zpráva za rok 2010 CSS J. Hradec Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních služeb v Jihočeském

Více

3 0 20 A V Á R P Z NÍ Č O R VÝ..r.o s o artis + C : K isk sign & t e D

3 0 20 A V Á R P Z NÍ Č O R VÝ..r.o s o artis + C : K isk sign & t e D VÝROČNÍ ZPRÁVA 2003 1 Obsah Úvodní slovo jednatele společnosti 2 Základní identifikační údaje o společnosti 4 Orgány společnosti 5 Úplná rozvaha, výkaz zisku a ztrát, výkaz cash flow 6 Vybrané části z

Více

Zpráva č. 336/2013/KŘ. o výsledku přezkoumání hospodaření obce Němčice, IČ: 00544604 za rok 2013

Zpráva č. 336/2013/KŘ. o výsledku přezkoumání hospodaření obce Němčice, IČ: 00544604 za rok 2013 Odbor Kancelář ředitele Oddělení kontrolní Obec Němčice Němčice 68 768 43 Kostelec u Holešova datum pověřená úřední osoba číslo jednací spisová značka 14. února 2014 Ing. Ivo Lejsal KUZL 57560/2013 KŘ

Více

Výroční Zpráva za rok 2014

Výroční Zpráva za rok 2014 Sociální služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 571 01 Moravská Třebová Výroční Zpráva za rok 2014 Zpracoval: Mgr. Milan Janoušek, Eva Dostálová, DiS. 1 Základní informace: Příspěvková organizace Sociální

Více

Zpráva č. 57/2015/IAK. o výsledku přezkoumání hospodaření obce Nítkovice, IČ: 00544591 za rok 2015

Zpráva č. 57/2015/IAK. o výsledku přezkoumání hospodaření obce Nítkovice, IČ: 00544591 za rok 2015 Odbor interního auditu a kontroly Oddělení kontrolní Obec Nítkovice Nítkovice 89 768 13 Litenčice datum pověřená úřední osoba číslo jednací spisová značka 4. února 2016 Ing. Jaroslav Císař KUZL 664/2016/IAK

Více

Závěrečný účet MČ Praha 22 za rok 2013

Závěrečný účet MČ Praha 22 za rok 2013 Závěrečný účet MČ Praha 22 za rok 2013 Obsah 1. Údaje o plnění rozpočtu ( včetně plnění plánu hospodářské činnosti ) 1.1 Údaje o plnění rozpočtu příjmů a výdajů 1.2 Údaje o plnění plánu hospodářské činnosti

Více

SANTÉ centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb příspěvková organizace Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2012

SANTÉ centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb příspěvková organizace Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2012 SANTÉ centrum ambulantních a pobytových sociálních služeb příspěvková organizace Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2012 Ing. Tamara Šeligová ředitelka organizace V Havířově dne

Více

Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70

Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70 Výchovný ústav, dětský domov se školou, středisko výchovné péče, základní škola, střední škola a školní jídelna Děčín XXXII, Vítězství 70 Příloha č. 1 ke kolektivní smlouvě ZÁSADY PRO TVORBU A ČERPÁNÍ

Více

Domov důchodců Borohrádek Rudé armády 1, 517 24 Borohrádek. Roční zpráva o činnosti organizace. za rok 2015

Domov důchodců Borohrádek Rudé armády 1, 517 24 Borohrádek. Roční zpráva o činnosti organizace. za rok 2015 Domov důchodců Borohrádek Rudé armády 1, 517 24 Borohrádek Roční zpráva o činnosti organizace za rok 2015 Zpracoval : Mgr.Vašíček Jindřich, statutární zástupce, ředitel DD Borohrádek e mail : vasicek@ddborohradek.cz

Více

Účetní deníky deník pokladny a banky je vyhotovován současně se zaúčtováním účetních dokladů. Přehled typů dokladů a číselné řady:

Účetní deníky deník pokladny a banky je vyhotovován současně se zaúčtováním účetních dokladů. Přehled typů dokladů a číselné řady: Vnitřní směrnice obce Pěčice pro vedení účetnictví Směrnice je vytvořená na základě zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, Vyhlášky č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá

Více

1. Hospodaření Obce Mnichov k 31.12.2010

1. Hospodaření Obce Mnichov k 31.12.2010 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE MNICHOV ZA ROK 2010 1. Hospodaření Obce Mnichov k 31.12.2010 Hospodaření Obce Mnichov v roce 2010 probíhalo na začátku roku v souladu se schváleným rozpočtovým provizoriem (schváleno

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 468 45 VELKÉ HAMRY 600 IČ: 712 200 03 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE - JITKA SEMENCOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2016 DOMOV DŮCHODCŮ ROKYTNICE NAD JIZEROU, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DOLNÍ ROKYTNICE 291 51244 ROKYTNICE NAD JIZEROU IČ: 00085782 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: Mgr. HELENA HOUSOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/

Více

OBSAH. A. Úvod... 3. D. Celkové shrnutí zjištěných skutečností... 36 1. Organizační složky státu... 36 2. Ostatní přímo řízené organizace...

OBSAH. A. Úvod... 3. D. Celkové shrnutí zjištěných skutečností... 36 1. Organizační složky státu... 36 2. Ostatní přímo řízené organizace... OBSAH A. Úvod... 3 B. Organizační složky státu... 4 1. Hodnocení plnění závazných ukazatelů... 4 1.1 Česká školní inspekce... 4 1.2 Vysokoškolské sportovní centrum... 6 2. Plnění závazných ukazatelů mzdové

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2010 DOMOV DŮCHODCŮ ROKYTNICE NAD JIZEROU, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DOLNÍ ROKYTNICE 291 51244 ROKYTNICE NAD JIZEROU IČ: 00085782 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: OLGA MAREŠOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 Zařízení školního stravování Opava příspěvková organizace Otická 24 746 01 Opava IČO: 70999627 DIČ: CZ 70999627 Tel. 555557076 ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2013 O B S A H 1. Úvod.... 3 2. Vzdělávání

Více

LIBERECKÝ KRAJ. ZÁVĚREČNÝ ÚČET 2007 - textová část - č e r v e n 2 0 0 8

LIBERECKÝ KRAJ. ZÁVĚREČNÝ ÚČET 2007 - textová část - č e r v e n 2 0 0 8 LIBERECKÝ KRAJ ZÁVĚREČNÝ ÚČET 2007 - textová část - č e r v e n 2 0 0 8 Závěrečný účet Libereckého kraje za rok 2007 Obsah textové části I. Rozpočtový proces 1. Příprava rozpočtu kraje 2007 str. 1 2. Schválený

Více

Zpráva o činnosti. D o m o v a D ě d i n a Opočno. za rok 2011

Zpráva o činnosti. D o m o v a D ě d i n a Opočno. za rok 2011 Zpráva o činnosti D o m o v a D ě d i n a Opočno za rok 2011 I. Pnění úkoů v obasti havní činnosti organizace Kapacita zařízení 109 uživateek z toho pobytů: 104 ceoročních 5 denních Průměrný počet uživateek:

Více

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč )

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč ) Základní škola Brno, Pavlovská 16, příspěvková organizace ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2011 Na zasedání Zastupitelstva městské části Brno-Kohoutovice dne 22.12.2010 byla na rok 2011 pro ZŠ Brno, Pavlovská

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a mateřská škola

Více

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Dům seniorů FRANTIŠEK Náměšť na Hané, příspěvková organizace OBSAH strana A. Základní údaje 2-4 B. Přehled o činnosti 4-11 B.1 Zaměření 5 B.2 Organizační

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2009 DOMOV SLUNEČNÍ DVUR, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, JESTŘEBÍ 126, 47161 JESTŘEBÍ, IČ: 48282936 ZASTOUPENÁ ŘEDITELEM ING. PAVLEM KOSEM ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE Domov

Více

Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1. Zpráva o činnosti a plnění úkolů. příspěvkové organizace

Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1. Zpráva o činnosti a plnění úkolů. příspěvkové organizace Dětský domov Nová Ves u Chotěboře 1 Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2010 1.Zhodnocení plnění úkolů, pro které byla příspěvková organizace zřízena, včetně doplňkové činnosti

Více

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2009. SENIOR Otrokovice příspěvková organizace

Výroční zpráva o hospodaření za rok 2009. SENIOR Otrokovice příspěvková organizace SENIOR Otrokovice příspěvková organizace Sídlo organizace : IČO : 621 80 444 www.stránky : www.senior-otrokovice.cz telefon : 577 925 600, 577 924 126 Zřizovatel : Město Otrokovice Zpracoval(a) : Ing.

Více

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč )

I. Plnění úkolů v oblasti hospodaření v hlavní činnosti ( v tis. Kč ) Základní škola Brno, Pavlovská 16, příspěvková organizace ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY V ROCE 2007 Na rok 2007 byla pro ZŠ Brno, Pavlovská 16, příspěvková organizace schválena neinvestiční dotace v celkové

Více

Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2014

Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok 2014 Ústav sociální péče pro mládež DOMEČKY Jiráskova 1612, 516 01 Rychnov nad Kněžnou Výroční zpráva za rok Zpracoval: Mgr. David Lepka (ředitel) Eva Klapalová (ekonomka) e-mail: uspdomecky@tiscali.cz e-mail:

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ ROKYTNICE NAD JIZEROU, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DOLNÍ ROKYTNICE 291 51244 ROKYTNICE NAD JIZEROU IČ: 00085782 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: OLGA MAREŠOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a mateřská škola

Více

Rekapitulace čerpání přímých NIV (podle 6 odst. 1 vyhlášky č. 551/2004 Sb.) v tis. Kč

Rekapitulace čerpání přímých NIV (podle 6 odst. 1 vyhlášky č. 551/2004 Sb.) v tis. Kč 10. Hospodaření školy Rok 2013 Rozbor hospodaření, ukazatele nákladovosti Podobu rozboru hospodaření s finančními prostředky státního rozpočtu vymezuje směrnice MŠMT čj. 19963/2005-44. V souladu s touto

Více

Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, Zlín Tel: ,

Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, Zlín Tel: , Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, 760 01 Zlín Tel: 577006737, e-mail: khs@khszlin.cz, podatelna@khszlin.cz, ID: xwsai7r R O Z B O R Hospodaření Krajské

Více

CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU.

CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. Opakovací úloha 3 b CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. Právní úprava: 1. Dlouhodobý hmotný majetek

Více

DOMOV DCHODC DVR KRÁLOVÉ NAD LABEM

DOMOV DCHODC DVR KRÁLOVÉ NAD LABEM DOMOV DCHODC DVR KRÁLOVÉ NAD LABEM Roháova 2968 544 01 Dvr Králové n.l. IO: 194964 Tel.: 499 391 891-3.ú.: KB 24230-601/0100 E-mail:dd.dvurkral@mkinet.cz www.dd.dvurkralove,mki.cz VÝRONÍ ZPRÁVA O HOSPODAENÍ

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2017 předaná zřizovateli do 28. 03. 2018 Zřizovatel: Město Kuřim, Jungmannova 968/75, 664 34 Kuřim, IČ: 00281964 Název organizace: Mateřská škola Kuřim,

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006 Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována

Více

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se:

1. ÚVOD. Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: 1. ÚVOD Jsme příspěvková organizace s právní subjektivitou, přímo řízená MŠMT a skládá se: IZO: 060 075 961 Spec. MŠ pro sluchově postižené IZO: 107 530 961 Spec. ZŠ pro sluchově postižené IZO: 110 150

Více

Účetnictví a daně neziskového sektoru pro neúčetní, neekonomy

Účetnictví a daně neziskového sektoru pro neúčetní, neekonomy Účetnictví a daně neziskového sektoru pro neúčetní, neekonomy Dagmar Štěpánová Obsah 1. Povinnost vést účetnictví.................... 4 2. Volba typu účetnictví...................... 4 3. Zjednodušený

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti Ústavu sociální péče pro mládež Domečky

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti Ústavu sociální péče pro mládež Domečky VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti Ústavu sociální péče pro mládež Domečky v oblasti poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, za rok 2012

Více

Zpráva o hospodaření a činnosti příspěvkové organizace Středočeského kraje za rok 2016

Zpráva o hospodaření a činnosti příspěvkové organizace Středočeského kraje za rok 2016 Zpráva o hospodaření a činnosti příspěvkové organizace Středočeského kraje za rok 2016 Název PO: Domov Krajánek, poskytovatel sociálních služeb 1) Základní údaje o organizaci Název: Domov Krajánek Sídlo:

Více

Hospodaření s fondy příspěvkových organizací. Bc. Alena Opatřilová, Ing. Martin Minář Oddělení ekonomické podpory neškolských PO, OE

Hospodaření s fondy příspěvkových organizací. Bc. Alena Opatřilová, Ing. Martin Minář Oddělení ekonomické podpory neškolských PO, OE Hospodaření s fondy příspěvkových organizací Bc. Alena Opatřilová, Ing. Martin Minář Oddělení ekonomické podpory neškolských PO, OE Finanční řízení PO Interní směrnice Zásady vztahů orgánů JMK k řízení

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2013

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2013 Gymnázium, Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a, příspěvková organizace 700 30 Ostrava-Zábřeh http://www.gvoz.cz Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2013 Vypracovala: Ing. Anna Mičková

Více

Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015

Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015 ZŠ a MŠ Jiřice, okres Pelhřimov, Jiřice 44, 396 01 Humpolec IČO: 70659044 Výroční zpráva o hospodaření v roce 2015 Stav finančních prostředků na bankovních účtech stav k 1.1.2015 stav k 31.12.2015 241

Více

Obchodní akademie, Frýdek-Místek, Palackého 123, příspěvková organizace Zpráva o činnosti a plnění úkolů PO za rok 2009.

Obchodní akademie, Frýdek-Místek, Palackého 123, příspěvková organizace Zpráva o činnosti a plnění úkolů PO za rok 2009. OBSAH: strana A/ Základní údaje o organizaci... 2 B/ Rozpis a vyhodnocení závazných ukazatelů stanovených příspěvkové organizaci, návrh na rozdělení zlepšeného výsledku hospodaření... 6 1. Náklady, analýza

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017 I. ZAŘÍZENÍ Dům dětí a mládeže, Bílovec, Tovární 188, příspěvková organizace Zastoupen: Bc. Tamarou Knoppovou, ředitelkou Adresa: Tovární 188, 743 01 Bílovec IČ: 75091937

Více

Zpráva č. 83/2012/KŘ. o výsledku přezkoumání hospodaření obce Sehradice, IČ: 00568724 za rok 2012

Zpráva č. 83/2012/KŘ. o výsledku přezkoumání hospodaření obce Sehradice, IČ: 00568724 za rok 2012 Odbor Kancelář ředitele Oddělení kontrolní Obec Sehradice Sehradice 64 763 23 Dolní Lhota datum pověřená úřední osoba číslo jednací spisová značka 26.2.2013 Ing. Vít Sušila KUZL 680/2013 KŘ KUSP 680/2013

Více