Novinky verze ze dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Novinky verze ze dne"

Transkript

1 Novinky verze ze dne Vážení uživatelé, v informačním systému Insolvenční správce jsme pro usnadnění vaší práce připravili několik vylepšení. Díky centrálnímu nastavení plátcovství DPH si již nebudete muset u nově vytvářených nákladů tento údaj nastavovat u každého nákladu manuálně. V souvislosti s novelou insolvenčního zákona, účinnou od , jsme v záložce Náklady implementovali další typy nákladů a v nové verzi Zprávy ZOPO vylepšili funkce modulu. V záložkách Insolvenční případy, Oddlužení splátky a Likvidace jsme pro usnadnění vaší práce rozšířili výběr volitelných sloupců o proklik do záložky Dokumenty. V samotné záložce Dokumenty je nově možné si vyexportovat do pdf či excelu seznam dokumentů. V úvodním okně Události ISIR je nově možné pomocí filtru vyhledat insolvenční řízení dle přidělené osoby Zpracovatele. Pro zlepšení evidence, zda byla přihláška pohledávky věřitele podána ve lhůtě či po lhůtě, jsme v okně pro zadání přihlášky přidali nepovinný řádek Datum odeslání. Nastavení DPH Licence Od bude nově u insolvenčních řízení fungovat centrální nastavení DPH. Kliknutím na záložku Nastavení v první úrovni oranžové lišty a dále na záložku Licence v druhé úrovni oranžové lišty se zobrazí formulář. V řádku s názvem Správce plátce DPH zvolíte variantu ANO/NE a kliknete na tlačítko Uložit. V případě, že jste se stali plátci DPH až v průběhu vaší činnosti, při nastavení varianty Správce plátce DPH ANO, do řádku Od zadáte měsíc a rok, od kdy jste se stali plátci DPH. Tento údaj bude zohledněn při výpočtech v rámci Zprávy o splnění oddlužení. Při zadávání nových nákladů po systém zohlední centrální nastavení, a do nákladu automaticky doplní, zda jste či nejste plátci DPH. Nebudete si tedy již muset plátcovství DPH nastavovat u každého nákladu manuálně.

2 Záložka Náklady nové druhy nákladů V záložce Náklady každého insolvenčního řízení byly přidány nové druhy nákladů: Pohledávky postavené na roveň - Záloha na odměnu insolvenčního správce splátky - Odměna za podání návrhu dle 390a - Dlužné výživné Pohledávky za podstatou - Odměna přihlášky - Odměna zpeněžení nezajištěného majetku - Odměna znalci U řízení řešených jako oddlužení-splátky systém v záložce Náklady doposud automaticky vytvořil dva druhy nákladů: Odměna insolvenčního správce splátky a Hotové výdaje insolvenčního správce paušál. Nově, u insolvenčních řízení s datem usnesení o úpadku od , systém automaticky vytvoří navíc dva nové náklady, a to: Odměna přihlášky a Záloha na odměnu insolvenčního správce splátky. Odměna za přihlášky: odměna se vytváří na základě 38 Insolvenčního zákona, kdy v případě oddlužení činí výše odměny z počtu přezkoumaných přihlášek 25% výše stanovené prováděcím právním předpisem pro odměnu z počtu přezkoumaných přihlášených pohledávek. V systému se odměna za přihlášky spočítá ve chvíli, kdy kliknete na tlačítko Uložit v záložce Vložit výsledek přezkumného řízení. V případě, že v detailu předmětného nákladu nebude vyplněno číslo bankovního účtu, bude systém informaci čerpat z detailu nákladů Odměna insolvenčního správce - splátky, Hotové výdaje insolvenčního správce paušál, případně ze záložky Nastavení Účty v oranžové liště. Záloha na odměnu insolvenčního správce splátky: záloha se vytváří automaticky. Software dopočítá odměnu, která odpovídá dle 38 odst. 6 odměně a náhradě hotových výdajů za dobu 6 měsíců. Odměna za zpeněžení nezajištěného majetku: jakmile u řízení s datem usnesení o úpadku po zadáte do systému zpeněžení nezajištěného majetku (provedete v detailu konkrétního majetku) software náklad automaticky vytvoří a dopočítá odměnu. Odměna se vytváří na základě 398 odst. 1, který je doplněn o větu: Na základě výslovného prohlášení dlužníka lze k návrhu insolvenčního správce provést oddlužení plněním splátkového kalendáře se zpeněžením majetkové podstaty. U řízení s datem usnesení o úpadku do je možné si předmětný náklad vytvořit manuálně pomocí tlačítka +. I v tomto případě systém po zpeněžení nezajištěného majetku dopočítá odměnu. Zpráva o plnění oddlužení (ZOPO) S ohledem na novelu zákona č. 182/2006 Sb., který nabývá účinnosti od , jsme částečně upravili Zprávu o plnění oddlužení tak, aby odpovídala změnám v insolvenčním zákonu. U insolvenčních řízení, ve kterých bude vytvářena první Zpráva ZOPO po se zobrazí dialogové okno, ve kterém budou náklady seřazeny v následujícím pořadí:

3 - Odměna insolvenčního správce splátky - Hotové výdaje insolvenčního správce paušál - Odměna přihlášky - Záloha na odměnu insolvenčního správce splátky - Další druhy nákladů, jako jsou např. běžné výživné, dlužné výživné, odměna znalci apod. Náklady můžete variabilně řadit, a to buď přetažením nákladu pomocí myši, nebo pomocí šipek v pravé části tabulky. V dialogovém okně se dále nachází pole: - Nastavit plátce DPH u uvedených nákladů - nastavení využijete v případě, že u konkrétního insolvenčního řízení nemáte nastaveno plátcovství DPH v záložce Náklady. Nastavení slouží k rychlému hromadnému zadání DPH u nákladů v tabulce. - Vybrat vše tlačítko označí všechny náklady v dialogovém okně. - Vytvořit tlačítko vytvoří zprávu ZOPO s označenými náklady. - Zavřít tlačítko zavře dialogové okno. Kliknutím na tlačítko Vytvořit se vám zobrazí tabulka zprávy ZOPO. V případě, že by v tabulce nebyl označen ani jeden z uvedených nákladů, zobrazí se po kliknutí na tlačítko Vytvořit původní verze zprávy ZOPO. Ve vytvořené nové verzi Zprávy ZOPO můžete na první pohled vidět několik změn. Tlačítka pro generování výstupů jsme přesunuli do horní části tabulky. Nalevo od tabulky příjmů se bude automaticky vytvářet tabulka Přehled zálohy, která eviduje následující informace: Požadovaná částka zobrazuje celkovou částku, na kterou má být nadeponována záloha na úhradu odměn a hotových výdajů správce. Nadeponovaná částka (bez vyplacených částek) zobrazuje skutečný stav nadeponovaný od začátku (bez vyplacených záloh během oddlužení). Zbývá k vyplacení zobrazuje částku, která je vedena na dlužnickém účtu a není vyplacena.

4 Sloupec Celkem u tabulky příjmů Díky novému sloupci Celkem v tabulce příjmů (na pravé straně obrazovky) vždy vidíte aktuální stav vyplácení. Sloupec zohledňuje údaje pouze v měsících, ve kterých je zadán příjem. Zobrazení nákladů v ZOPO a v příkazu k úhradě Jakýkoli náklad, který chcete zařadit do zprávy ZOPO, a je u něj v detailu nákladu zatrženo pole Zařadit do ZOPO (splátkový kalendář), se propíše do vytvářené Zprávy ZOPO. Budete tak mít vždy přehled o všech nákladech, které vyplácíte. Částky uvedené v závorce jednotlivých nákladů ve Zprávě ZOPO označují částku, kterou máte zadanou v detailu daného nákladu v záložce Náklady. Odměna insolvenčního správce se nyní v ZOPO rozepisuje zvlášť ve dvou položkách: Odměna insolvenčního správce splátky a Hotové výdaje insolvenčního správce paušál. Nové rozdělení nemá žádný vliv na generování příkazu k úhradě, kde bude částka odměny zapisována jako úhrnná, tedy například 1.089,-Kč. Do příkazu k úhradě se nově propisují částky k vyplacení ze zprávy ZOPO, nikoliv ze záložky Náklady. Například u dlužného výživného tedy již nebudete muset měnit částky v samotném příkazu k úhradě.

5 Pokud přes příkaz k úhradě vyplácíte nezabavitelnou částku dlužníkovi, nebude již nutné v záložce Náklady vytvářet pro položku náklad. Pokud bude v řádku Nepostižitelné zprávy ZOPO v daném měsíci uvedena částka, systém částku zařadí do příkazu k úhradě. Číslo bankovního účtu dlužníka bude systém čerpat ze záložky Subjekty, kde bude nutné zaevidovat pomocí ikonky ruky ve sloupci Účty číslo bankovního účtu dlužníka. Výše nezabavitelné částky bude v příkazu k úhradě editovatelná. V nové verzi zprávy ZOPO se vám budou postupně uspokojené částky jednotlivých pohledávek postavených na roveň či pohledávek za podstatou, automaticky zapisovat také do záložky Náklady, a to do detailu konkrétního nákladu. Na první pohled tak v záložce Náklady uvidíte, kolik jste již uspokojili. Vyplácení ze zálohy Ze zálohy můžete vyplácet veškeré náklady, tedy nejen odměnu insolvenčního správce, ale také například odměnu za přihlášky, běžné či dlužné výživné. Pro vyplacení nákladů ze zálohy je nutné označit pole u konkrétního nákladu. Pro správné zaznamenání údajů v tabulce Přehled zálohy je nutné vždy potvrdit nastavení každého měsíce tlačítkem Propočítat.

6 Řazení dle ČV a PP Na základě požadavku Krajského soudu v Ostravě jsme přidali možnost řadit věřitele dle ČV (číslo věřitele) a PP (pořadí přihlášky). Tlačítka pro řazení se nachází u tabulky s názvy věřitelů. Kliknutím na ČV či PP budou věřitelé v tabulce seřazeni dle zvolené možnosti. Řazení můžete měnit pouze ve chvíli, kdy jsou hodnoty v ZOPO uloženy (všechny ikony diskety jsou vybarveny šedě). Vytvořit novou zprávu Po kliknutí na tlačítko Vytvořit novou zprávu (např. B, C, D atd.) se zobrazí dialogové okno s náklady. V případě, že jste vytvořili nový náklad, který nebyl např. ve zprávě A, můžete jej pomocí zatrhávacího pole zařadit do následující zprávy ZOPO. Smazat zprávu ZOPO Kliknutím na tlačítko Smazat zprávu ZOPO se zobrazí dialogové okno. Pro minimalizaci rizika náhodného smazání jsme do dialogového okna přidali zatrhávací pole s názvem Potvrďte souhlas se smazáním. Bez potvrzení nebude možné Zprávu ZOPO smazat.

7 Insolvenční případy, Oddlužení splátky, Likvidace sloupec Dokumenty V tabulkách insolvenčních řízení, které se nacházejí v modulech Insolvenční případy, Oddlužení-splátky a Likvidace nyní můžete pomocí tlačítka Nastavení sloupců zobrazit sloupec Dokumenty. Kliknutím na tlačítko vás systém přesměruje do záložky Dokumenty daného insolvenčního případu. Sloupec zůstane zobrazen i po odhlášení a opětovném přihlášení do systému. Záložka Dokumenty export do excelu či pdf V záložce Dokumenty - v modré liště (vygenerované dokumenty konkrétního insolvenčního případu) i v oranžové liště (vygenerované dokumenty ze všech insolvenčních řízení) - byla nově implementována tlačítka pro export do dokumentu formátu xls (Excel) či pdf. Kliknutím na příslušné tlačítko vygenerujete seznam zobrazených dokumentů v takové podobě, v jaké je aktuálně zobrazen na stránce. Okno Události ISIR filtr Zpracovatel V úvodním okně Události ISIR byl přidán nový filtr Zpracovatel. Pokud máte u jednotlivých insolvenčních řízení v záložce Základní nastavenou osobu Zpracovatele, nyní můžete v okně Události ISIR na základě tohoto parametru filtrovat. Filtr zůstane nastaven i po opětovném zobrazení okna.

8 Přihlášky pohledávek Datum odeslání Pro zlepšení evidence, zda byla přihláška pohledávky věřitele podána ve lhůtě či po lhůtě, jsme v okně pro zadání nové přihlášky přidali nepovinný řádek Datum odeslání. Tento řádek můžete využít zejména tehdy, pokud je datum odeslání a doručení odlišné, například u podání přihlášky přes Českou poštu, s.p.. Při zadání údajů do řádků "Datum odeslání" nebo "Datum doručení" proběhne kontrola zobrazení textu "ve lhůtě", resp. "po lhůtě" s tím, že pokud je vepsán údaj v řádku "Datum odeslání", bere se pro určení podání jako primární tento. Nově se v okně pro zadání přihlášky také zobrazuje informace o samotné lhůtě pro přihlášky zadané v záložce Základní Další termíny.

9 Nová záložka Elektronické formuláře Na základě novely insolvenčního zákona (64/2017 Sb.), kdy k dochází ke sjednocení formulářů, jsme do systému zapracovali nové vzory elektronických formulářů. Najdete je ve druhé úrovni oranžové lišty, v nové záložce Elektronické formuláře - viz obrázek níže. Elektronické formuláře budou nejprve k dispozici k manuálnímu vyplnění v PDF. Následně (po finálním doladění ze strany MSp) budou zapracovány do systému Insolvenční správce tak, aby se údaje do těchto formulářů propisovaly automaticky, přímo ze systému. K tématu úprav v souvislosti s novelou insolvenčního zákona jsme pro vás také připravili videomanuál, který naleznete v oranžové liště, v sekci Nápověda > Videomanuály. Věříme, že pro vás budou nová vylepšení přínosem a zpříjemní vám práci se systémem Insolvenční správce. Děkujeme za podněty, které nám zasíláte. Pomáháte nám tak vylepšovat systém do nejefektivnější podoby. Tým Insolvence 2008 a.s.

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.17.0 ze dne 24. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zpříjemnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik vylepšení. Soustředili

Více

VÝPOČET ODDLUŽENÍ: REFAKTORIZACE ZÁLOŽKY... 1 DATOVÁ SCHRÁNKA FORMÁT ZFO... 3 DATOVÁ SCHRÁNKA ÚPRAVA FUNKČNOSTI TLAČÍTKA OZNAČIT JAKO PŘEČTENÉ...

VÝPOČET ODDLUŽENÍ: REFAKTORIZACE ZÁLOŽKY... 1 DATOVÁ SCHRÁNKA FORMÁT ZFO... 3 DATOVÁ SCHRÁNKA ÚPRAVA FUNKČNOSTI TLAČÍTKA OZNAČIT JAKO PŘEČTENÉ... NOVINKY VERZE 13.3.0 ze dne 11. 4. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik novinek. V rámci aktualizace

Více

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.15.0 ze dne 6. 12. 2017 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik nových vylepšení. Soustředili jsme se zejména

Více

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ...

AUTOMATICKÉ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 1 MANUÁLNÍ NAČTENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU DO SYSTÉMU... 3 ZÁLOŽKA ZÁKLADNÍ... NOVINKY VERZE 13.0.0 ze dne 31. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik vylepšení. V rámci aktualizace

Více

USPOKOJENÍ ZAJIŠTĚNÉHO VĚŘITELE Z VÝTĚŽKU ZPENĚŽENÍ ZAJIŠTĚNÍ... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: ŘAZENÍ PŘÍLOH DO SLOŽEK... 7

USPOKOJENÍ ZAJIŠTĚNÉHO VĚŘITELE Z VÝTĚŽKU ZPENĚŽENÍ ZAJIŠTĚNÍ... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: ŘAZENÍ PŘÍLOH DO SLOŽEK... 7 NOVINKY VERZE 14.0.0 ze dne 16. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro usnadnění práce v informačním systému Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. Největší novinkou je, že

Více

ČÁSTEČNÝ A KONEČNÝ ROZVRH - UPRAVENÁ FUNKČNOST... 2 ELEKTRONICKÝ FORMULÁŘ - KONEČNÁ ZPRÁVA: ZAOKROUHLENÍ ČÁSTEK PRO VĚŘITELE V ROZVRHU...

ČÁSTEČNÝ A KONEČNÝ ROZVRH - UPRAVENÁ FUNKČNOST... 2 ELEKTRONICKÝ FORMULÁŘ - KONEČNÁ ZPRÁVA: ZAOKROUHLENÍ ČÁSTEK PRO VĚŘITELE V ROZVRHU... NOVINKY VERZE 13.2.0 ze dne 14. 3. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik novinek. V rámci aktualizace

Více

DOPIS ONLINE: OZNAČENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU, FILTRY, EXPORT... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: MANUÁLNÍ PŘIŘAZENÍ PŘÍLOH - ZOBRAZENÍ VLASTNÍ SPISOVÉ ZNAČKY...

DOPIS ONLINE: OZNAČENÍ INSOLVENČNÍHO PŘÍPADU, FILTRY, EXPORT... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA: MANUÁLNÍ PŘIŘAZENÍ PŘÍLOH - ZOBRAZENÍ VLASTNÍ SPISOVÉ ZNAČKY... NOVINKY VERZE 14.1.0 ze dne 30. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce opět připravili několik novinek. Abyste si mohli přehledněji

Více

NOVINKY VERZE ze dne PŘEZKUMNÉ LISTY HROMADNÉ GENEROVÁNÍ. Vážení uživatelé,

NOVINKY VERZE ze dne PŘEZKUMNÉ LISTY HROMADNÉ GENEROVÁNÍ. Vážení uživatelé, NOVINKY VERZE 12.7.0 ze dne 6. 9. 2017 Vážení uživatelé, do informačního systému Insolvenční správce jsme pro vás v poslední době implementovali několik vylepšení. Přezkumné listy ve formě elektronických

Více

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.16.0 ze dne 10. 1. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik novinek. Soustředili jsme

Více

v uplynulém období jsme pro zefektivnění vaší práce se systémem Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení.

v uplynulém období jsme pro zefektivnění vaší práce se systémem Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. NOVINKY VERZE 14.9.0 ze dne 29. 8. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém období jsme pro zefektivnění vaší práce se systémem Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. Jako hlavní novinku jsme

Více

v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v systému Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení.

v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v systému Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. NOVINKY VERZE 14.3.0 ze dne 27. 6. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro usnadnění vaší práce v systému Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. Došlo ke kompletnímu přepracování

Více

v uplynulém období jsme pro zefektivnění vaší práce se systémem Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení.

v uplynulém období jsme pro zefektivnění vaší práce se systémem Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. NOVINKY VERZE 14.8.0 ze dne 22. 8. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém období jsme pro zefektivnění vaší práce se systémem Insolvenční správce opět připravili několik vylepšení. První novinkou, která vám

Více

NOVINKY VERZE ze dne

NOVINKY VERZE ze dne NOVINKY VERZE 12.11.0 ze dne 25. 10. 2017 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro vás v informačním systému Insolvenční správce připravili několik novinek. V rámci rozšiřování funkcionalit systému

Více

ELEKTRONICKÉ FORMULÁŘE - ZPRÁVA O PLNĚNÍ ODDLUŽENÍ

ELEKTRONICKÉ FORMULÁŘE - ZPRÁVA O PLNĚNÍ ODDLUŽENÍ NOVINKY VERZE 12.6.0 ze dne 30. 8. 2017 Vážení uživatelé, do informačního systému Insolvenční správce jsme implementovali další plně funkční elektronický formulář, do kterého se automaticky doplňují data,

Více

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.14.0 ze dne 22. 11. 2017 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v informačním systému Insolvenční správce připravili hned několik nových funkcí. Soustředili jsme se hlavně na

Více

NOVINKY VERZE

NOVINKY VERZE NOVINKY VERZE 12.10.0 ze dne 11. 10. 2017 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro vás v informačním systému Insolvenční správce připravili několik novinek. V rámci rozšiřování funkcionalit systému

Více

SUBJEKTY - NOVÉ SLOUPCE: OVÉ ADRESY A TELEFONNÍ ČÍSLA... 1 NAČÍTÁNÍ VÝPISŮ: NOVÝ FORMÁT WSPK PRO ELEKTRONICKÉ VÝPISY (.GPC)...

SUBJEKTY - NOVÉ SLOUPCE:  OVÉ ADRESY A TELEFONNÍ ČÍSLA... 1 NAČÍTÁNÍ VÝPISŮ: NOVÝ FORMÁT WSPK PRO ELEKTRONICKÉ VÝPISY (.GPC)... NOVINKY VERZE 13.1.0 ze dne 14. 2. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik novinek. V záložce Subjekty

Více

Novinky verze ze dne

Novinky verze ze dne Novinky verze 11.5.0 ze dne 18. 1. 2017 Vážení uživatelé, v informačním systému Insolvenční správce jsme pro vás připravili několik nových vylepšení. V záložce Subjekty v modulech Insolvenční případy a

Více

V modulu Vygenerovaná korespondence jsme na vaši žádost přidali další šablonu tentokrát jsme připravili dokument Výzva na Finanční úřad.

V modulu Vygenerovaná korespondence jsme na vaši žádost přidali další šablonu tentokrát jsme připravili dokument Výzva na Finanční úřad. NOVINKY VERZE 13.5.0 ze dne 25. 4. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás připravili v systému Insolvenční správce několik novinek. Tou největší změnou je, že jsme kompletně přepracovali

Více

NOVINKY VERZE ze dne Obsah. Vážení uživatelé,

NOVINKY VERZE ze dne Obsah. Vážení uživatelé, NOVINKY VERZE 13.4.0 ze dne 18. 4. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro usnadnění práce nejen v informačním systému Insolvenční správce, ale také v rámci vaší kanceláře propojili se systémem

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více

NOVINKY VERZE ze dne Vážení uživatelé,

NOVINKY VERZE ze dne Vážení uživatelé, NOVINKY VERZE 12.9.0 ze dne 27. 9. 2017 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v informačním systému Insolvenční správce připravili několik novinek. V modulu Datová schránka byl implementován

Více

Změ ny věrzě 9.0.33 zě dně 12.8.2015

Změ ny věrzě 9.0.33 zě dně 12.8.2015 Změ ny věrzě 9.0.33 zě dně 12.8.2015 Vážení uživatelé softwaru ISIS, rádi bychom Vás upozornili na novinky, které si již sami můžete vyzkoušet ve Vašich licencích. Jedná se o úpravu Nápovědy a to nejen

Více

v uplynulém období jsme pro zpříjemnění vaší práce se systémem Insolvenční správce připravili několik vylepšení.

v uplynulém období jsme pro zpříjemnění vaší práce se systémem Insolvenční správce připravili několik vylepšení. NOVINKY VERZE 14.7.0 ze dne 15. 8. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém období jsme pro zpříjemnění vaší práce se systémem Insolvenční správce připravili několik vylepšení. Největší novinkou, která vám může

Více

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB

PŘÍKAZ K ZADÁNÍ SEPA PLATBY V APLIKACI MULTICASH KB V rámci instalace MultiCash KB je SEPA modul její součástí od poloviny roku 2010 (v3.21 a vyšší). Dodavatel softwaru (fy. MD Praha) doporučuje minimálně verzi 3.22 a vyšší. Pokud máte verzi nižší, kontaktujte

Více

313/2007 Sb. VYHLÁŠKA

313/2007 Sb. VYHLÁŠKA 313/2007 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 22. listopadu 2007 o odměně insolvenčního správce, o náhradách jeho hotových výdajů, o odměně členů a náhradníků věřitelského výboru a o náhradách jejich nutných výdajů Změna:

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Hromadné platby - inkaso

Hromadné platby - inkaso Hromadné platby - inkaso Modul Hromadné platby složí k výpočtu platby (přeplatku/nedoplatku), kterou má zaplatit a) strávník - ve formě inkasa / sporožira / složenky, b) jídelna - ve formě hromadného příkazu

Více

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout.

SEKCE NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Návody k obsluze a údržbě jsou uloženy ve formátu.pdf, lze je vytisknout. OBSAH Úvodní obrazovka... 2 Sekce návod k obsluze a údržbě... 3 Sekce katalog náhradních dílů... 4 Sekce dílenská příručka... 5 Sekce Zetor service... 6 Vyhledávání souborů... 7 Správa uživatelů a hesel

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL EVIDENCE A REALIZACE VEŘEJNÉ PODPORY

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL EVIDENCE A REALIZACE VEŘEJNÉ PODPORY UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL EVIDENCE A REALIZACE VEŘEJNÉ PODPORY OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 MODUL EVIDENCE A REALIZACE... 3 2.1 PŘIHLÁŠENÍ DO APLIKACE... 4 2.1.1 PO PŘIHLÁŠENÍ DOMOVSKÁ STRÁNKA... 5 2.1.2 ODHLÁŠENÍ

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

5 Evidence manželských smluv

5 Evidence manželských smluv 5 Evidence manželských smluv 5.1 Společné vyhledávání v evidencích Společné vyhledávání v evidencích slouží k vyhledání evidovaných závětí, listin i smluv a to pouze vyhledáním podle rodného čísla a data

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

POPIS PRÁCE V DAŇOVÉ INFORMAČNÍ SCHRÁNCE

POPIS PRÁCE V DAŇOVÉ INFORMAČNÍ SCHRÁNCE POPIS PRÁCE V DAŇOVÉ INFORMAČNÍ SCHRÁNCE Pro poskytování informací daňové správy daňovým subjektům slouží Daňová informační schránka (dále jen DIS). Naleznete zde informace o stavu osobního daňového účtu

Více

Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb

Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb Návod - jak žádat o dotace na opravy a údržbu staveb Založit a podat žádost o dotaci na opravy a údržbu je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež

Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Návod jak žádat o dotace pro neorganizovanou mládež Založit a podat žádost pro neorganizovanou mládež je v současné době umožněno pouze v roli vedoucí/admin dané organizační jednotky. Pokud tuto roli nemáte,

Více

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny

Studijní skupiny. 1. Spuštění modulu Studijní skupiny Studijní skupiny 1. Spuštění modulu Studijní skupiny 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Studijní skupiny 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Správa studijních skupin 2.3.1. Seznam

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy Zprávy: Pošta Modul slouží k přijímání a odesílání krátkých zpráv (max. 4000 znaků) prostřednictvím informačního systému VUT. Adresáty lze vybírat ze seznamu všech studentů a zaměstnanců VUT. Nápovědu

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů

Nastavení lokálního úložiště certifikátů Nastavení lokálního úložiště certifikátů Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor je

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/14 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 5 3.1. Výpisy ve

Více

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk.

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk. Obecně o EET v systému Evidence Autobazaru Systém Evidence Autobazaru je od 1.3.2017 napojen na evidenci EET. EET se týká veškerých příjmů (tržeb) realizovaných v hotovosti, nebo platební kartou. Tržbou

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)

Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR) Obsah Jak vytvořit sestavy na míru v registru zvířat (IZR)... 1 1. Úvod... 1 2. Sestavy v MS Excel... 2 2.1. Volba sloupců sestavy... 2 2.2. Volba řádků

Více

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy

IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy Uživatelská příručka použití aplikace Ministerstvo zemědělství IZR - Mobilního verze stájového registru pro tury, ovce a kozy: Uživatelská

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

MANUÁL PRO HELLOCASH. Vše, co potřebujete vědět o registrační pokladně hellocash.

MANUÁL PRO HELLOCASH. Vše, co potřebujete vědět o registrační pokladně hellocash. MANUÁL PRO HELLOCASH Vše, co potřebujete vědět o registrační pokladně hellocash Obsah 1. ZÁKLADNÍ NAVIGACE V HELLOCASH... 3 2. JAK VYTVOŘIT DOKLAD... 4 2.1. Přidání položky na doklad... 5 2.1.1. Předdefinované

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE

Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE ICZ a.s. Správa a řízení dokumentů Na hřebenech II 1718/10 147 00 Praha 4 Tel.: +420-222 271 111 Fax: +420-222 271 112 Internet: www.i.cz Novinky verze 2.3.0 systému Spisové služby (SpS) e-spis LITE Vypracoval

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.4 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.4 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.4 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ

Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ Příručka pro používání portálu EOBCAN.CZ verze 1.2 ze dne 26. 2. 2012 Obsah Přihlášení do portálu EOBCAN.CZ...2 Jednotlivé moduly aplikace...2 Evidence...2 Úplný import dat...2 Aktualizační import dat...2

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

GRANTYS online formulář žádosti

GRANTYS online formulář žádosti GRANTYS online formulář žádosti Jste tu poprvé? Registrovat Znáte své přihlašovací údaje? Přihlásit (přihlašovací jméno = vaše IČ nebo jiná kombinace písmen a číslic, kterou jste dostali spolu s heslem

Více

Monitoring rejstříku - uživatelská příručka. Manuál k užívání aplikace Monitoring rejstříku

Monitoring rejstříku - uživatelská příručka. Manuál k užívání aplikace Monitoring rejstříku Manuál k užívání aplikace Monitoring rejstříku Verze aplikace 1.1, červenec 2012 ce 2008, a.s. Omezující podmínky pro zveřejnění, poskytnutí údajů: Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/11 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Účty... 3 3. Výpisy z Účtů... 4 4. Historie transakcí...

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

ROK V OBCI. Uživatelská příručka

ROK V OBCI. Uživatelská příručka Uživatelská příručka Hlavní obrazovka Menu pro správu uživatele Hlavní nabídka Kalendář akcí Přihlášený uživatel Odkazy na hlavní moduly aplikace Aktuální zprávy Seznam aktualit Přihlášení, uživatelský

Více

Rámcový návod garanty a zkoušející. doktorských studijních předmětů

Rámcový návod garanty a zkoušející. doktorských studijních předmětů Rámcový návod garanty a zkoušející doktorských studijních předmětů Univerzitní informační systém (UIS) Obsah Garant předmětu... 1 Předmět a jeho nastavení... 1 Evidence zkoušejících... 1 Vypisování termínu

Více

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5

Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 Stručný návod na evidenci záznamů publikační činnosti v OBD 2.5 1. Hlavní okno aplikace: - pod tlačítkem Manuál k OBD 2.5 je ke stažení podrobný manuál pro práci v aplikaci - tabulka vpravo obsahuje seznam

Více

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5 CRM SYSTÉM KORMORÁN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1 Základní práce se systémem 3 1.1 Práce se záznamy................................. 3 1.2 Stránka Dnes.................................... 4 1.3 Kalendář......................................

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty realizované v rozvrhovaném semestru jsou zadané

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz

Uživatelský manuál. Verze 1.0.3 -1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz Uživatelský manuál Verze 1.0.3 ICT Br@ins s.r.o., Fryčovice č. p. 105, 739 45 IČ: 28650891, DIČ: CZ28650891-1- Tel: + 420 555 130 669, E-mail: sales@ictb.cz, WWW: www.ictb.cz 1. Spuštění systému 4 2. Přihlášení

Více

Úvod do aplikace: Pracovní plocha Obsah

Úvod do aplikace: Pracovní plocha Obsah Základy práce v systému POS zpracovala: vera.dzurekova@uniqa.cz Obsah... 1 Obsah... 1 Prostředí úvodní obrazovky: Pracovní plocha... 2 Pracovní plocha a její části... 2 Otevřená okna... 2 Moduly... 3 Panel

Více

Návod k použití programu Business Plan

Návod k použití programu Business Plan Návod k použití programu Business Plan Osnova Po spuštění programu... 3 Otevření existujícího projektu... 4 Prostředí programu... 5 Váš obchodní plán... 6 Náhled a tisk... 6 Uložení... 6 Vážený uživateli,

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Modul Statistika poskytuje přehled o počtu studentů na fakultách, v jednotlivých programech, oborech, apod.

Modul Statistika poskytuje přehled o počtu studentů na fakultách, v jednotlivých programech, oborech, apod. Statistika Modul Statistika poskytuje přehled o počtu studentů na fakultách, v jednotlivých programech, oborech, apod. 1. Spuštění modulu Statistika 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Statistika

Více

POZNÁMKY K VYDÁNÍ 3.1. Hilti ON!Track. Datum vydání:

POZNÁMKY K VYDÁNÍ 3.1. Hilti ON!Track. Datum vydání: 3.1 POZNÁMKY K VYDÁNÍ Hilti ON!Track Datum vydání: 17.11.2018 1 Hlavní body vydání 2 2 Nové funkce 3 2.1 Naplňování převodového košíku 3 2.2 Výběr spotřebního materiálu a komodit z více lokací 7 2.3 Čekající

Více

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty

Zahraniční cesty. 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty Zahraniční cesty 1. Spuštění modulu Zahraniční cesty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zahraniční cesty 2.1. Rozbalovací seznamy 2.2. Rychlé filtry 2.3. Hlavní záložky 2.3.1 Záložka "Seznam

Více

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití

EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití EVI 8 - Autovraky Přehled plnění cílů opětovného použití 18. 10. 2016 V tomto dokumentu představujeme novou tiskovou sestavu a doprovodné funkce v programu EVI 8 (modul Autovraky) pro možnost sledování

Více

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH? Manuál k HELIOS One Podnikatel Obsah Registrace... 3 Jak mám postupovat hned po registraci?... 3 Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?... 3 Jak si založím další firmu?... 4 Jsem podnikatel. Jak vytvořím

Více

Stav přijímacího řízení

Stav přijímacího řízení Stav přijímacího řízení V modulu se zaznamenává rozhodnutí děkana o přijetí či nepřijetí uchazeče ke studiu včetně odůvodnění. V případě, že uchazeč nebyl přijat a podá si žádost o přezkoumání rozhodnutí,

Více

Návod Démos24plus verze 2012

Návod Démos24plus verze 2012 Návod Démos24plus verze 2012 Přihlášení Démos24Plus Zadat uživatele Zadat heslo Vybrat si jazykovou verzi Přehled Přidat panel (okno) Zmenšení Zobrazit vše Zavřít okno Obnovení původního vzhledu Možnost

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL uživatelská příručka Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová www.eso9.cz

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Tisk map z LPIS - rozšířené

Tisk map z LPIS - rozšířené Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Tisk map z LPIS - rozšířené Podklady pro školení Říjen 2011 PV-Agri s.r.o. 2011 http://www.pvagri.cz pvagri@pvagri.cz

Více

Tisková konference týmu Výzkum insolvence rektorský salónek, Vysoká škola ekonomická v Praze, 17. října 2013

Tisková konference týmu Výzkum insolvence rektorský salónek, Vysoká škola ekonomická v Praze, 17. října 2013 Tisková konference týmu Výzkum insolvence rektorský salónek, Vysoká škola ekonomická v Praze, 17. října 2013 Parametry vzorku Vybíráno bylo z případů zahájených po 1. lednu 2008 účinnost insolvenčního

Více

Tisk vysvědčení pro třídní učitele

Tisk vysvědčení pro třídní učitele Tisk vysvědčení pro třídní učitele (v. 1.0) Obsah: Kontrola osobních dat žáků 2 Závěrka třídního učitele 3 Vyplnění absence u žáků 3 Doplnění známky z chování 4 Doplnění známek z předmětů u žáků 4 Nastavení

Více

1. PŘEHLED DENNÍCH ZŮSTATKŮ

1. PŘEHLED DENNÍCH ZŮSTATKŮ NOVINKY V INTERNETOVÉM BANKOVNICTVÍ PRO PODNIKATELE SRPEN 2018 SEZNAMTE SE S NOVINKAMI, KE KTERÝM JSTE NÁS INSPIROVALI. 1. PŘEHLED DENNÍCH ZŮSTATKŮ Po výběru konkrétního účtu najdete nově v levém menu

Více

Dodatek - Postup při zveřejňování e-přihlášky

Dodatek - Postup při zveřejňování e-přihlášky Dodatek - Postup při zveřejňování e-přihlášky 1. Postup při zveřejňování e-přihlášky 1.1. Nastavení e-přihlášky v modulu "Definice kol" 1.2. Nastavení e-přihlášky ve studijních programech 1.3. Nastavení

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze dokumentu: 2.02 Platnost od:

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze dokumentu: 2.02 Platnost od: UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze dokumentu: 2.02 Platnost od: 5.11.2018 Obsah 1. Úvod 4 2. Přihlášení do aplikace 4 2.1. Web pravnivypocty.cz 4 3. Úvodní obrazovka 5 4. Výpočetní obrazovka 6 4.1. Horní lišta

Více