Gulášová polévka ze sumečka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Gulášová polévka ze sumečka"

Transkript

1 Gulášová polévka ze sumečka Olej Cibule Filety ze sumečka afrického Sůl Lagris 5 5 Pepř černý mletý Podravka 1 1 Paprika lahůdková sladká Podravka Mouka hladká Brambory Česnek 10 9 Kmín drcený Podravka 0,3 0,3 Majoránka Podravka 0,3 0,3 Podravka Natura - přísada do jídel Na pánvi si rozehřejeme 1/3 oleje a necháme na ní nadrobno nakrájenou cibuli zpěnit do růžova. Přidáme pomleté filety ze sumečka, osolíme, opepříme a lehce opečeme. Přidáme mletou papriku, zlehka orestujeme a podlijeme vodou. Vaříme téměř do měkka. Ze zbylého oleje a mouky připravíme zásmažku, kterou zalijeme studenou vodou a za stálého prošlehávání metličkou přidáváme do polévky. Přivedeme k varu. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, prolisovaný česnek, kmín, majoránku a povaříme cca 20 minut. Dle chuti dochutíme Podravka Naturou.

2 Halászlé Voda Cibule Paprika lahůdková sladká Podravka Rajčata loupaná celá Podravka Paprika zelená Filety ze sumečka afrického Podravka Natura - přísada do jídel Olej rostlinný Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 2 2 Do hrnce nalijeme třetinu vody a vaříme 20 minut s nadrobno nakrájenou cibulí. Po 20 minutách přidáme mletou papriku, přilijeme zbytek vody. Přidáme překrájená rajčata, na proužky nakrájenou papriku a vaříme dalších 20 minut. Sumečka nakrájíme na malé kostičky, ochutíme kořením Natura, zakápneme olejem a dáme péct do trouby na 180 C cca 20 min. Opečené maso vložíme do uvařené polévky. Dle chuti osolíme a opepříme.

3 Hráškový krém s restovaným sumečkem Olej rostlinný Filety ze sumečka afrického Cibule Hrách zelený celý Lagris Mouka hladká Francouzská zeleninová směs (mražená) Česnek Majoránka Podravka 0,6 0,6 Podravka Natura - přísada do jídel Sůl Lagris 5 5 Krutony bezpříchuťové Rozehřejeme si 1/3 oleje, na kterém orestujeme filety ze sumečka nakrájeného na menší kousky a nadrobno nakrájenou cibuli. Hrách necháme namočit cca 4 hodiny a v téže vodě jej uvaříme doměkka a následně rozmixujeme. Zbytek oleje rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Za stálého míchání přilijeme vlažnou vodu a vniklou směsí zahustíme polévku. Polévku přivedeme k varu, přidáme francouzskou zeleninovou směs, prolisovaný česnek, majoránku, Podravka Naturu a povaříme cca 20 minut. Dle chuti osolíme. Do hotové polévky přidáme orestovaného sumečka.

4 Krémová cizrnová polévka se sumečkem Cizrna Lagris (v suchém stavu) Filety ze sumečka afrického Mrkev Celer Petržel Česnek Zeleninový bujón Podravka Máslo Mouka hladká Smetana na vaření Sůl Lagris 5 5 Pepř černý mletý Podravka 1 1 Petrželová nať 10 7,5 Krutony bezpříchuťové Leimer Cizrnu uvaříme do měkka, přidáme nadrobno nakrájeného orestovaného sumečka a společně rozmixujeme. Přidáme najemno nastrouhanou kořenovou zeleninu, prolisovaný česnek, zeleninový bujón a připravenou zásmažku z másla a mouky. Povaříme cca 20 minut, zjemníme smetanou a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Při podávání zdobíme sekanou petrželkou.

5 Maďarská rybí polévka Filety ze sumečka afrického Sůl Lagris 5 5 Máslo Cibule Hladká mouka Bobkový list Podravka 1 1 Pepř celý Podravka 1 1 Nové koření 1 1 Zelí kysané bílé Podravka Djuvech Podravka Podravka Natura - přísada do jídel Cukr dle chuti Petrželová nať 10 7,5 Zakysaná smetana Rybu očistíme, nakrájíme na větší kostky a v troše osolené vody podusíme. Rybu můžeme také krátce povařit v konvektomatu a po částečném vychladnutí rozebrat na kousky. Na másle orestujeme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a opražíme. Zředíme vývarem z koření. Dále přidáme překrájené kysané zelí a vaříme do měkka. Do polévky dáme zavařit zeleninovou směs djuvech. Dochutíme Podravka Naturou, můžeme lehce přisladit.

6 Cizrna salát se sumečkem a dresingem z ajvaru Cizrna Lagris Filety ze sumečka afrického Podravka Natura Na ryby Olej Ledový salát Cherry rajčata Červená cibule Zakysaná smetana Ajvar jemný Podravka Krutony bezpříchuťové Podravka Natura - přísada do jídel Cizrnu namočíme přes noc do dostatečného množství vody. Druhý den uvaříme v nové vodě doměkka. Sumečka nakrájíme na menší kousky, okořeníme kořenící směsí na ryby a orestujeme na oleji. Ledový salát nasekáme na nudličky, přidáme na půl nakrájená cherry rajčátka, na proužky nakrájenou červenou cibuli, vychlazenou cizrnu a sumečka. Dle chuti přimícháme zakysanou smetanu, posypeme krutony a dochutíme Podravka Naturou. Hotový salát přelijeme ajvarem smíchaným se zakysanou smetanou.

7 Salát z červené řepy s cizrnou a kousky sumečka Červená řepa Podravka (pevného podílu) Cizrna Lagris Filety ze sumečka afrického Smetanový křen Zakysaná smetana Rostlinný olej Červenou řepu scedíme a promícháme s uvařenou a vychlazenou cizrnou. Sumečka opláchneme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu a křen. Dle potřeby dochutíme cukrem a solí.

8 Salát z tříbarevné rýže s kousky sumečka Rýže tří barev Lagris Voda Olivový olej Filety ze sumečka afrického Červená cibule Paprika červená, žlutá, zelená Podravka Natura - přísada do jídel 3 3 Příprava rýže v konvektomatu: dobře propláchlou rýži zalijeme vodou, osolíme a vaříme v konvektomatu 40 minut. K vychladlé rýži přidáme na kostičky nakrájeného a na olivovém oleji orestovaného sumečka, nadrobno nasekanou cibuli a papriky. Vše promícháme a dochutíme Podravka Naturou.

9 Tarhoňa po středomořsku s kousky sumečka Tarhoňa Podravka Sůl Lagris Filety ze sumečka afrického Ajvar jemný Podravka Sušená rajčata Podravka přísada do jídel Středomořská 3 3 Bazalkové pesto Olivy černé, zelené Bazalka čerstvá na ozdobu 3 2 Odměřené množství tarhoňe vložíme do konvektomatu. Zapneme program pečení 140 C na 15 minut. Poté nalijeme do gastronádoby s opečenou tarhoňou osolenou vodu. Na 2 kg tarhoně použijeme 2,5 litru vody. Voda by měla být alespoň vlažná, ne studená. Vložíme zpět do konvektomatu, přepneme na program vaření (100 % pára) a vaříme cca 20 minut. Po ukončení programu tarhoňu promícháme. Filety ze sumečka nakrájíme na kostky a orestujeme na rozpáleném oleji. Orestovaného sumečka, ajvar, nakrájená sušená rajčata, Podravka přísadu Středomořskou, bazalkové pesto a olivy překrojené na půl. Promícháme a podle chuti salát osolíme.

10 Těstovinový salát s čočkou beluga a sumečkem z grilu Těstoviny farfalle Podravka Sůl Lagris Čočka beluga Lagris Filety ze sumečka afrického Rostlinný olej Ajvar jemný Podravka Pažitka 2 2 Pepř černý mletý Podravka 1 1 Těstoviny uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout. Čočku beluga uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Omytého sumečka nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji, necháme vychladnout a smícháme s těstovinami a čočkou. Přidáme ajvar, nasekanou pažitku a vše smícháme. Dle chuti osolíme a opepříme.

11 Biftečky ze sumečka s rajčatovou omáčkou a rýží basmati Vejce 2 ks 2 ks Kořenící směs Na ryby Podravka Natura Strouhanka Olej na vymazání plechu Máslo Cibule Mouka hladká Rajčatový koncentrát Podravka Mléko Smetana 33% Citrónová šťáva z citronu Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Rýže basmati Lagris Maso ze sumečka umeleme najemno, přidáme vejce, kořenící směsí na ryby a strouhanku. Z hotové směsi tvarujeme biftečky, které vkládáme na vymazaný plech. Pečeme v konvektomatu na program pečení při 180 C cca 20 min. Omáčka: na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme hladkou mouku

12 a krátce orestujeme. Po chvilce přidáme rajčatový koncentrát, krátce orestujeme a podlijeme mlékem. Vaříme cca 10 minut, dokud se mouka neprovaří. Ke konci přidáme smetanu a citrónovou šťávu a dle chuti osolíme a opepříme. Rýži dobře propláchneme, zalijeme 0,9 litrů vody, osolíme a vaříme v konvektomatu minut v páře.

13 Bramborové knedlíky plněné sumečkem Bramborové těsto Lagris Filety ze sumečka afrického Cibule Olej Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Zelí kysané bílé Podravka Mouka hladká Cukr krupice Ocet Bramborové těsto si připravíme podle návodu na obalu. Vypracované těsto rozdělíme na cca 500 g bochánky. Bochánky vyválíme v šišky, které nakrájíme na 10 plátků. Z každého plátku vytvarujeme placičku. Filety ze sumečka pomeleme a s cca 200 g nadrobno nasekanou cibulí orestujeme na troše oleje. Osolíme a opepříme. Směs necháme vychladnout a naplníme jí připravené placičky, které vytvarujeme v knedlíky. Poté je uvaříme ve vroucí vodě nebo v konvektomatu na páře dle velikosti minut. Cca 300 g nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na cca 50 ml oleje, přidáme lehce překrájené zelí, trochu vody a společně dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme hladkou mouku, dle chuti cukr, ocet, sůl a dovaříme. Zbytek nadrobno nakrájené cibule orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova.

14 Bramborové šišky s grilovaným sumečkem a žampiónovým přelivem Kořenící směs Na ryby Podravka Natura Olej rostlinný Cibule Žampiony sterilované Podravka Mouka hladká Smetana zakysaná Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Bramborové těsto Lagris Filety sumečka afrického nakrájíme na jednotlivé porce a okořeníme kořenící směsí na ryby. Filety vložíme na olejem vymazaný pekáč a pečeme 15 minut při 200 C. Na oleji necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony, zalijeme potřebným množstvím vody, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Po chvíli přidáme opraženou hladkou mouku a zahustíme dle potřeby. Povaříme cca 20 minut, 5 minut před koncem přidáme zakysanou smetanu a dochutíme. Bramborové šišky: bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu. Z těsta tvarujeme menší šišky, které vaříme v konvektomatu na páře 8 10 minut dle velikosti. Případně vkládáme do dostatečného množství vroucí osolené vody, dokud nevyplavou nahoru.

15 Bulgurový pilaf se sumečkem Cibule červená Olej rostlinný Bulgur Lagris Zeleninový bujón Podravka Natura Rajčata loupaná celá Podravka Zelená paprika Natura přísada do jídel Podravka Sůl Lagris 5 5 Pepř černý mletý Podravka 1 1 Sumečka nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme i s masem na oleji, po chvilce přidáme bulgur a podlijeme předem připraveným bujónem dle návodu na obalu. Poté přidáme na proužky nakrájenou papriku, loupaná rajčata nakrájená na čtvrtiny, ochutíme Podravka přísadou, pepřem. Bulgurovou směs přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Dle potřeby doléváme vodou.

16 Čevapi ze sumečka s ajvarovým dipem Filety ze sumečka afrického Paprika sladká lahůdková Podravka 5 5 Fix do sekané a karbanátků Podravka Olej rostlinný Cibule červená Ajvar jemný Podravka Filety ze sumečka pomeleme, smícháme s mletou paprikou a fixem do sekané a karbanátků. Směs dobře promícháme a připravíme z ní válečky. Válečky naskládáme do olejem vymazaného plechu a pečeme v konvektomatu na 180 C přibližně 30 minut (režim pečení s párou).

17 Djuvech se sumečkem a basmati rýží Cibule Olej rostlinný Paprika lahůdková sladká Podravka Djuvech Podravka Česnek 10 8 Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Rýže basmati Lagris Filety nakrájíme na nudličky. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli zaprášíme lahůdkovou paprikou, přidáme maso a orestujeme. Opečené maso podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme. Po chvíli přidáme djuvech, prolisovaný česnek, sůl a pepř a ještě chvíli podusíme. Rýži dobře propláchneme, zalijeme 0,9 litrů vody, osolíme a vaříme v konvektomatu minut v páře.

18 Fishburger Fix do sekané a karbanátků Podravka Červená cibule Ledový salát 1/2 ks 1/2 ks Ajvar jemný Podravka Rajčata Houska na hamburger 10 ks 10 ks Olej na vymazání plechu Filety ze sumečka umeleme najemno, s mícháme s fixem do sekané a karbanátků dle návodu na obalu. Z připravené směsi připravíme tenké karbanátky o stejném průměru, jako jsou housky. Maso pečeme v troubě na 180 C cca minut. Oloupanou cibuli a umyté rajče nakrájíme na kolečka, salát natrháme na kusy.

19 Grilovaný sumeček s italskou čočkou Čočka velkozrnná Lagris Nové koření 2 2 Pepř černý celý Podravka 2 2 Bobkový list Podravka 1 1 Rozmarýn sušený 1 1 Olej olivový Cibule Česnek 10 9 Mrkev Řapíkatý celer Pórek Balsamikový ocet k dochucení 1 1 Rajčata Pažitka 7 5 Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Čočku nasypeme do hrnce a zalijeme studenou vodou zhruba 1,5 cm nad zrnka. Do plátýnka nebo gázy zabalíme nové koření, celý pepř, bobkový list a snítku rozmarýnu, zavážeme a vložíme do hrnce s čočkou. Vaříme max. 30 minut, aby se čočka nerozvařila. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, vsypeme

20 na malé kostičky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev, celer a pórek a restujeme dosklovata. Zakápneme balsamikovým octem a necháme na mírném ohni restovat zhruba 5 minut. Uvařenou čočku slijeme a přidáme k orestované zelenině. Vmícháme nakrájené rajče a pažitku. Sumečka nakrájíme na steaky, osolíme a opepříme dle chuti. V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a opečeme sumečka cca 7 8 minut z každé strany dozlatova. Steaky můžeme upéct také v troubě na 200 C cca 15 minut.

21 Grilovaný sumeček s žampiónovým krémem s bramborovými plackami Cibule Olej Mouka hladká Mléko Voda Zeleninový bujón Podravka Natura Žampióny sterilované Podravka Smetana zakysaná Máslo Bramborové těsto Lagris Olej na smažení placek Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme studeným mlékem a vodou, pečlivě rozšleháme a dochutíme zeleninovým bujónem. Za občasného prošlehávání provaříme cca 20 minut. Přidáme žampióny, smetanu a krátce povaříme. Na závěr zjemníme máslem a rozmixujeme. Bramborové těsto připravíme dle návodu. Z vypracovaného těsta tvoříme cca 50 g kuličky, ze kterých vytvoříme placky. Placky smažíme na oleji 4 minuty z každé

22 strany. Sumečka nakrájíme na steaky, osolíme a opepříme dle chuti. V pánvi rozehřejeme zbytek oleje a opečeme sumečka cca 7 8 minut z každé strany dozlatova. Steaky můžeme upéct také v troubě na 200 C cca 15 minut.

23 Guláš ze sumečka afrického s celozrnným knedlíkem Cibule Olej rostlinný Paprika lahůdková sladká Podravka Rajčatový koncentrát Podravka Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Kmín celý Podravka 2 2 Mouka hladká Česnek 10 9 Majoránka Podravka 1 1 Celozrnný knedlík Lagris Droždí instantní Podravka Nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova. Filety ze sumečka nakrájíme na kostky, přidáme k cibulce a krátce zarestujeme. Ochutíme mletou paprikou, přidáme rajčatový koncentrát, sůl, pepř, kmín, opět krátce orestujeme a podlijeme vodou. Šťávu necháme vydusit na tuk, přidáme prolisovaný česnek a zaprášíme hladkou moukou. Vše krátce orestujeme a podlijeme potřebným množstvím vody. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni cca 20 min. Ke konci vaření ochutíme majoránku, případně osolíme a opepříme dle chuti. Celozrnný knedlík: směs smícháme s droždím a vlažnou vodou dle návodu na obalu. Dále pokračujeme stejně jako s přípravou houskových knedlíků.

24 Hrachová kaše s pečeným sumečkem Hrách zelený celý Lagris Česnek Majoránka Podravka 1 1 Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Kořenící směs Na ryby Podravka Natura Cibule Olej rostlinný Hrách namočíme den předem do vlažné vody. Druhý den jej v téže vodě uvaříme doměkka. Uvařený hrách umeleme nebo rozmixujeme najemno, ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme dle chuti a důkladně vše promícháme. Sumečka nakrájíme na potřebné porce, okořeníme kořenící směsí na ryby z obou stran a na vymazaném pekáči pečeme při 180 C minut. Cibulku nakrájíme nadrobno a na rozehřátém oleji ji orestujeme dozlatova.

25 Chilli con carne s kousky sumečka Rostlinný olej Cibule Česnek Červená fazole sterilovaná Podravka Rajčata krájená Podravka Kukuřice sterilovaná Podravka Natura hovězí bujón Podravka Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Chilli mleté 0,5 0,5 tousty nebo rýže k servírování Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek a pomleté maso ze sumečka. Společně vše restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Pak přidáme fazole, krájená rajčata, kukuřici, krátce osmahneme a zalijeme částí vývaru připraveného z bujónu Podravka. Podle potřeby osolíme a opepříme. Dle chuti přidáme chilli. Směs přikryjeme poklicí a za občasného míchání a podlévání krátce podusíme.

26 Krokety po dalmátsku s couscousem Fix do sekané a karbanátků Podravka Citrónová šťáva z citrónu Olej rostlinný Cibule Krájená rajčata s bazalkou a oreganem Podravka Bobkový list Podravka 1 1 Česnek Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Petrželová nať 10 7,5 Couscous Podravka Zeleninový bujón Podravka Natura Mrkev Celer Petržel Filety ze sumečka umeleme najemno. Smícháme s fixem do sekané a karbanátků dle návodu na obalu, zakápneme polovinou citrónové šťávy a vypracujeme v pevnou směs. Ze směsi tvarujeme cca 50g kuličky a pečeme v konvektomatu po dobu minut na kombinované pečení 160 C.

27 Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, bobkový list a vaříme cca 15 minut, podle potřeby podléváme vodou. Následně přidáme nasekaný česnek, zbytek citrónové šťávy a vaříme dalších 5 10 minut, dle chuti osolíme a opepříme. Zdobíme petrželovou natí. Couscous zalijeme vroucí vodou ochucenou bujónem dle poměru na obalu a necháme cca 10 minut za občasného promíchání nabobtnat. V pánvi na troše rozehřátého oleje orestujeme nadrobno nastrouhanou kořenovou zeleninu a smícháme s uvařeným couscousem.

28 Lasagne se sumečkem africkým Olej rostlinný Cibule Česnek 10 9,5 Rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem Podravka Rajčatový koncentrát Podravka Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Oregano 2 2 Lasagne Podravka Mouka hladká Mléko Máslo Muškátový květ 1 1 Podravka přísada do jídel Středomořská Sýr tvrdý strouhaný Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme pomleté maso ze sumečka a mírně orestujeme. Přidáme krájená rajčata, rajčatový koncentrát, utřený česnek, sůl, pepř a oregano dle chuti. Podle potřeby podlijeme a zahustíme moukou. Vymazaný plech vyložíme plátky syrových lasagní a potřeme je rovnoměrně připravenou směsí. Na tuto směs položíme druhou vrstvu lasagní a opět potřeme

29 rajčatovou směsí. Takto opakujeme, dokud nám nedojdou lasagne. Poslední vrstvu tvoří lasagne. V hrnci si nasucho orestujeme, s mouku opečeme a necháme ji částečně zchladnout. Poté přilijeme mléko a za stálého míchání metličkou uvedeme k varu. Mouku není potřeba dlouze provařovat. Bešamel zjemníme máslem, dochutíme muškátovým květem, Podravka přísadou Středomořskou a polovinou nastrouhaného sýra. Připraveným bešamelem přelijeme lasagně a zasypeme druhou polovinou strouhaného sýra. Pečeme v troubě předehřáté na cca 165 C po dobu 35 minut.

30 Paella se sumečkem Rýže dlouhozrnná Lagris Sůl Lagris Cibule Žampiony sterilované Podravka Kořenící směs Na ryby Podravka Natura Česnek Kukuřice sterilovaná Fazole červené sterilované Podravka Zelené fazolky (mražené) Hrášek sterilovaný Červená paprika Pepř černý mletý Podravka 1 1 Přísada do jídel Podravka Natura 5 5 Propláchnutou rýži vložíme do vroucí osolené vodou. Vaříme na mírném ohni minut. Očištěnou cibuli nakrájíme na půlkolečka a krátce orestujeme spolu se žampiony na rozehřátém oleji. Filety ze sumečka nakrájíme na kostky, ochutíme kořenící směsí na ryby, přidáme prolisovaný česnek a společně dusíme. Hotovou scezenou rýži a smícháme s masovou směsí. Přidáme okapanou kukuřici, fazole, hrášek a na kostky nakrájenou červenou papriku. Vše promícháme a krátce prohřejeme, podle potřeby dochutíme Podravka přísadou Natura.

31 Pasticcio se sumečkem Penne Podravka Vejce 5ks 5ks Olej Cibule Česnek Rajčata pasírovaná ochucená Podravka Podravka přísada do jídel Středomořská Mouka hladká Mléko Máslo Muškátový květ Strouhaný sýr (nejlépe parmezán) Penne uvaříme dle návodu. Polovinu uvařených těstovin smícháme s vejci a rozprostřeme do předem vymazaného plechu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na kostičku nakrájené filety ze sumečka a mírně orestujeme. Přidáme pasírovaná rajčata a Podravka přísadu. Podle potřeby podlijeme vodou a zahustíme moukou. Připravenou směs navršíme rovnoměrně na těstoviny. Na tuto směs rozprostřeme druhou polovinu těstovin a vše zalijeme bešamelem, který připravíme následovně: mouku opečeme nasucho v kastrolu a necháme ji částečně zchladnout. Poté přilijeme mléko a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu (není potřeba dlouze vařit, budeme ještě

32 zapékat). Takto připravený bešamel zjemníme máslem, dochutíme muškátovým květem, Podravka přísadou a polovinou nastrouhaného sýra. Pečeme na 165 cca 25 minut.

33 Pečený sumeček v kari omáčce s bulgurovou směsí Jablka Podravka přísada do jídel Asie Bulgur s quinoou a pohankou Lagris Cibule Mrkev Kurkuma 6 6 Smetana Olej rostlinný Jíška instantní Jablka zbavíme jadřinců, rozkrojíme na čtvrtky a pečeme v troubě dozlatova. Filety ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme Podravka přísadou Asie a pečeme na vymazaném plechu cca 15 minut při 180 C. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme spolu s nastrouhanou mrkví na rozehřátém oleji dozlatova. Podlijeme trochou vody, přidáme kurkumu, nakrájená pečená jablka a krátce společně podusíme. Na závěr omáčku zjemníme smetanou. V případě potřeby lze omáčku přihustit jíškou nebo moukou opečenou na sucho. Bulgurovou směs uvaříme v horké osolené vodě v poměru 2:1 (voda:bulgur) cca minut. Směs můžeme připravit i v konvektomatu (na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody) na páře po dobu cca 40 minut.

34 Pyré z červené čočky s přírodním plátkem sumečka Kořenící směs Na ryby Podravka Natura Olej rostlinný Červená čočka Lagris Mrkev Celer Petržel Máslo Hořčice plnotučná dle chuti Sumečka nakrájíme na steaky a ochutíme kořenící směsí na ryby. V pánvi rozehřejeme oleje a opečeme sumečka cca 7 8 minut z každé strany dozlatova. Steaky můžeme upéct také v troubě na 200 C cca 15 minut. Červenou čočku uvaříme společně s nastrouhanou zeleninou. Na jeden díl čočky použijeme 1 díl vody. Podle potřeby vodu doléváme. Uvařenou čočku se zeleninou rozmixujeme nebo vyšleháme společně s máslem a lžičkou hořčice téměř do hladka. Můžeme osolit podle potřeby.

35 Rajčatové špagety s kousky sumečka Rostlinný olej Cibule Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Rajčata pasírovaná ochucená Podravka Špagety Podravka Petrželová nať 10 7,5 Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pomleté filety ze sumečka a společně opékáme doměkka. Směs osolíme a opepříme, přidáme pasírovaná rajčata a krátce prohřejeme. Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Hotovou rajčatovou směs smícháme s uvařenými špagetami.

36 Rizoto s kousky sumečka Olej rostlinný Cibule Cuketa Pórek Papriky barevný mix Podravka přísada do jídel Natura Pepř černý mletý Podravka 1 1 Rýže dlouhozrnná Lagris Sůl Lagris 5 5 Sýr tvrdý strouhaný na posypání Filety ze sumečka nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájenou zeleninu. Dochutíme Podravka přísadou Natura a dle chuti opepříme. Rýži dobře propláchneme a vaříme v konvektomatu 25 minut (v poměru 1,3 l osolené vody na 1 kg rýže). Uvařenou rýži necháme lehce vychladit a smícháme se směsí sumečka a zeleniny.

37 Rýžový nákyp se sumečkem a brokolicí Rýže dlouhozrná Lagris Brokolice (mražená) Sýr eidam Olej rostlinný Máslo Vejce 3 ks 3 ks Strouhanka na vysypání plechu Olej na vymazání plechu Podravka přísada do jídel Natura Rýži dobře propláchneme, vaříme v konvektomatu 25 minut (v poměru 1,3 l osolené vody na 1 kg rýže). Uvařenou rýži lehce vychladíme. Filety ze sumečka nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme. Máslo utřeme se žloutky, přidáme vychlazenou rýži, brokolici, polovinu sýra, ochutíme Podravka přísadou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a pečeme 20 minut při 180 C. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a ještě 10 minut dopečeme.

38 Smetanové špagety s kousky sumečka Máslo Mouka hladká Mléko Podravka přísada do jídel Středomořská Sůl Lagris Špagety Podravka Sýr eidam Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme mouku a orestujeme. Přilijeme mléko a připravíme si bešamel, který povaříme alespoň 20 minut. Poté ochutíme Podravka přísadou Středomořskou. Sumečka nakrájíme na menší kousky (případně nameleme nahrubo). Lehce osolíme, osmažíme na pánvi a smícháme s hotovou omáčkou. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Při výdeji špagety přeléváme omáčkou a sypeme nastrouhaným sýrem.

39 Špenátové halušky s grilovaným sumečkem Halušky Lagris Olej Cibule Listový špenát sekaný Mouka hladká Mléko Zeleninový bujón Podravka Natura Muškátový květ 1 1 Zakysaná smetana Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Halušky si připravíme podle návodu na obalu. Propláchneme je studenou vodou a zlehka promastíme olejem. Na 1/3 tuku orestujeme na proužky nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný listový špenát a chvíli restujeme a stáhneme z ohně. V druhém hrnci si rozehřejme zbytek tuku, zasypeme mouku a orestujeme dozlatova. Zalijeme studeným mlékem, důkladně rozmícháme a dochutíme zeleninovým bujónem a muškátovým květem. Zjemníme smetanou a máslem. Špenátovou směs smícháme s hotovým bešamelem. Filety ze sumečka afrického nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme a opepříme dle chuti. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a opečeme sumečka cca 7 8 minut z každé strany dozlatova. Filety můžeme upéct také v troubě na 200 C cca 15 minut.

40 Špíz ze sumečka s grahamovými těstovinami a rajčaty Kořenící směs Na ryby Podravka Natura Šťáva z 1 citrónu Hladká mouka na obalení ryb Olej Cibule Rajčata krájená s bazalkou a oreganem Podravka Bobkový list 1 1 Sůl Lagris 5 5 Pepř černý mletý Podravka 1 1 Česnek Grahamová vřetena Podravka Petrželová nať 10 7,5 Špejle 10 ks 10 ks Filety ze sumečka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a pomocí špejle tvoříme jednotlivé porce špízů. Ochutíme kořenící směsí, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji opečeme kousky ryb z obou stran a dáme stranou. Na zbylém oleji zpěníme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, bobkový list, sůl, pepř a vaříme 15 minut, podle potřeby podléváme vodou. Přidáme nasekaný česnek a 5 10 min provaříme, dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s grahamovými těstovinami uvařenými dle návodu.

41 Sumeček na pórku s rýží basmati Podravka Natura Na ryby Olej Pórek Podravka přísada do jídel Asie Zakysaná smetana Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Basmati rýže Lagris Sumečka nakrájíme na jednotlivé porce. Z obou stran ochutíme kořenící směsí na ryby a vložíme na olejem vymazaný plech. Pečeme v konvektomatu na 180 C cca minut, program pečení s párou. Na zbylém oleji orestujeme očištěný a na proužky nakrájený pórek. Přidáme zakysanou smetanu, Podravka přísadu Asie a krátce prohřejeme. Dle chuti osolíme a opepříme. Rýži vložíme do osolené vroucí vody a na mírném ohni vaříme minut, dokud rýže nezměkne. Na 1 kg rýže použijeme 1,5 l vody. Rýži můžeme připravit i v konvektomatu (na 1 kg dobře propláchnuté rýže použijeme 1,3 litru vody), osolíme a vaříme minut v páře.

42 Sumeček v bylinkové krustě a rajčatové farfalle Farfalle Podravka Sůl Lagris Pasírovaná rajčata Podravka Vejce 4 ks 4 ks Podravka přísada do jídel Středomořská Strouhanka Strouhaný tvrdý sýr (parmezán) Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s pasírovanými rajčaty. Filety ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce. Z bílků vyšleháme sníh a ochutíme Podravka přísadou Středomořskou. Směsí potřeme porce sumečka, lehce posypeme strouhankou a strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě předehřáté na 180 C cca 15 minut tak, aby ryba byla šťavnatá a krusta křupavá.

43 Grilovaný sumeček v šunkovém kabátku se zeleninovým couscousem Rajčatový koncentrát Podravka Bazalka na ozdobu 7 5 Olej olivový Šunka 20 plátků Kořenící směs Na ryby Podravka Natura Česnek Baklažán Cuketa Krájená rajčata Podravka Podravka přísada do jídel Natura Couscous Podravka Sůl Lagris 5 5 Pepř černý mletý Podravka 1 1 Do rajčatového koncentrátu natrháme lístky bazalky, přidáme polovinu olivového oleje a smícháme v rajčatové pesto. Pečící papír potřeme olivovým olejem. Položíme na něj 2 plátky šunky tak, aby se překrývaly. Šunku potřeme rajčatovým pestem. Filety ze sumečka položíme napříč přes šunku. Lehce ochutíme kořenící směsí na ryby a pomocí pečícího papíru zabalíme do šunky. Sumečka v šunkovém kabátku grilujeme cca 10 minut. V polovině grilování jedenkrát obrátíme.

44 Na pánvi rozehřejeme olivový olej, osmažíme na něm plátky česneku, na kostičky nakrájený baklažán a cuketu, které jsme předem ochutili Podravka přísadou Natura. Jakmile se nám voda obsažená v baklažánu a cuketě vydusí, přidáme krájená rajčata. Vše společně ještě krátce podusíme. Potřebné množství vody osolíme a přivedeme k varu, zalijeme jí couscous a přikryjeme pokličkou. Couscous po několika minutách důkladně promícháme vidličkou a přidáme do něj zeleninovou směs, kterou jsme si připravili v pánvi. V případě potřeby osolíme a opepříme.

45 Tarhoňa se sumečkem v jogurtové marinádě Bílý jogurt Česnek Paprika lahůdková sladká Podravka Kořenící směs Na ryby Podravka Natura Bramborový škrob Citrónová šťáva z citrónu Sůl Lagris Pepř černý mletý Podravka 1 1 Tarhoňa Podravka Sušená rajčata Petrželová nať 10 7,5 Olej 5 5 V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, papriku, kořenící směs na ryby, bramborový škrob a citrónovou šťávu. Marináda by měla mít lehce načervenalou barvu po paprice. Filety ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce a osolíme. Poté je potřeme připravenou marinádou. Odměřené množství tarhoně vložíme do konvektomatu a vaříme na program pečení 140 C 15 minut. Poté opečenou tarhoňu zalijeme osolenou vlažnou vodou. Na 1 kg tarhoně použijeme 1,75 litrů vody. Vložíme zpět do konvektomatu, přepneme na program vaření (100 % pára) a vaříme cca 20 minut. Po ukončení programu tarhoňu promícháme. Přidáme nakrájená sušená rajčata a promícháme.

46 Připravené filety ze sumečka klademe do předem vymazaných plechů. Pečeme na 170 C po dobu cca 15 až 20 minut.

47 Tortilla se směsí ze sumečka a ajvarovým dipem Cuketa Cibule červená Paprika červená Paprika žlutá Olej Podravka přísada do jídel Natura Tortilla (50 g) 10 ks 10 ks Salát kadeřavý Zakysaná smetana Ajvar jemný Podravka Sumečka nakrájíme na menší nudličky, stejně tak i očištěnou zeleninu. Na oleji orestujeme sumečka, až je téměř hotový přidáme všechnu zeleninu, ochutíme Podravka přísadou Natura a společně vše krátce orestujeme. Na ohřáté tortilly dáme list salátu, připravenou směs a zarolujeme. Na talíři podáváme s ajvarovým dipem připraveným ze zakysané smetany a ajvaru.

48 Zapečená pohanka se sumečkem Pohanka loupaná Lagris (v suchém stavu) Sůl Lagris Paprika - mix barev Pórek Cuketa Baklažán Cibule Olej rostlinný Pepř černý mletý Podravka 1 1 Rajčatový koncentrát Podravka Vejce 2 ks 2 ks Strouhanka Strouhaný tvrdý sýr Pohanku vsypeme do vroucí osolené vody, minutu povaříme, stáhneme z ohně a necháme 20 minut pod pokličkou dojít. Poté scedíme přebytečnou vodu a trochu vychladíme. Zeleninu si nakrájíme na menší kostky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí krátce orestujeme na rozehřátém oleji. Zeleninu dáme stranou a orestujeme na kostky nakrájené filety ze sumečka. Pohanku, zeleninu a rybu smícháme, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme rajčatový koncentrát, vejce a vložíme do

49 vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě rozehřáté na 180 C cca 20 minut.

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky.

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Krkovice na cibulce. Karlovarské knedlíky. Špekové knedlíky. Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Krkovice na cibulce Karlovarské knedlíky Špekové knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané

Více

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin

Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou. Svíčková na smetaně. Karlovarské knedlíky. Jablkový závin Česká kuchyně I. Zelná polévka s klobásou Svíčková na smetaně Karlovarské knedlíky Jablkový závin Zelná polévka s klobásou 400 g kysaného zelí klobása 250 ml zakysané smetany 50 g cibule 800 ml vývaru

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou

Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Kuřecí prsa na podmáslí se špenátem a polentou Suroviny na 1 porci: Maso kuřecí - prsa 150 g Polenta 80 g Podmáslí 0,5% 180 g Česnek 10 g Rozmarýn 3 g Sůl 2 g (Pepř 2 g) Špenát čerstvý 200 g Cibule jarní

Více

"Original" Odborné recepty s Balkánským sýrem značky

Original Odborné recepty s Balkánským sýrem značky Odborné recepty s Balkánským sýrem značky "Original" Neven 7 s.r.o. Zavřená 27, Brno, PSČ 634 00 Mobil: +420775263544 info@neven.cz www.balkansky-syr.cz, www.sirene.cz Obsah 1. Gratinované brambory se

Více

Toast se šunkou a křenem

Toast se šunkou a křenem Toasty (apetit) Toast se šunkou a křenem 8 plátků toastového chleba, 160 g šunky, 8 rajčat (malá), 1 pórek, 8 plátků tvrdého sýra, 100 g křenu, 50 g másla, mletý pepř, mletá paprika Krajíčky toastového

Více

Tradiční recepty. méně cholesterolu. určitě vyzkoušejte! pochutnáte si

Tradiční recepty. méně cholesterolu. určitě vyzkoušejte! pochutnáte si Tradiční recepty méně cholesterolu určitě vyzkoušejte! pochutnáte si pórková polévka voda 1 l pórek 1 ks Alfa Bio lahůdkové TOFU 1 ks hrášek (mražený) 100 g kukuřice 100 g cuketa 1 ks mrkev 1-2 ks bujón

Více

Recepty, aneb jak vaříme na táboře

Recepty, aneb jak vaříme na táboře Recepty, aneb jak vaříme na táboře Polévky: Bramborová - suroviny: brambory, cibule, mrkev, majoránka, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Na

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Polévka s drožďovými knedlíčky (d.č.3) Kosti Zeleninová směs (mrkev, celer, petržel) Krupice pšeničná Droždí 1l Vaječná melanž 13.00 g 18.00 g 3.00 g Technologický

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou Mořské ryby Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová zálivka, piniové oříšky Rybí velouté se šafránovou zeleninou Filátka z platýze s pomerančovou karotkou, pečenou kořenovou

Více

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou

Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou Těstoviny (apetit) Těstoviny s paprikou, rajčetem a sójovou omáčkou 150 g vařených těstovin, 40 g tuku Ceres soft, 2 lžíce sójové omáčky, 2 rajčata, 1 zelená paprika, 50 g eidamu, mletý pepř, sůl Sýr

Více

Kapr Kapr s jogurtem ½ Kapra hladká mouka paprika koření na ryby ½ kg bílého jogurtu Mandle Vykostěné porce kapra obalíme v mouce s kořením, paprika, rybí koření a sůl. Vložíme do zapékací misky, zalijeme

Více

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů Rajčatový koláč Připravíme si na těsto: 250 g hladké mouky 150 g másla nebo tuku na pečení 1 žloutek Na náplň: 2 lžíce olivového oleje 2 velké cibule 10 velkých rajčat (nebo 2 plechovky po 400 g loupaných

Více

Recepty pro týden 11.7.-17.7.

Recepty pro týden 11.7.-17.7. Luštěninový guláš 120 g fazolí 5 g hladké mouky 10 g oleje sladká paprika 20 g cibule, pepř Fazole nejprve namočíme a poté uvaříme. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku,, pepř (můžeme použít

Více

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka

Francouzská kuchyně Zapečená cibulová polévka Cibule 1kg Máslo 100g Bílé víno 0,5L Bageta 1ks Strouhaný sýr 200g Vejce 1ks Sůl, pepř, bobkový list, tymián Francouzskákuchyně Zapečenácibulovápolévka Polévka - Cibuli nakrájíme na tenké proužky a orestujeme

Více

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU

RECEPTY BRAMBORAČKA S POHANKOU BRAMBORAČKA S POHANKOU Ingredience pro 4 osoby 1 cibule mrkev 1/2 petržele kus celeru (stejné množství jako petržele) 1/2 pórku hrnek namočených sušených hub nebo čerstvých hrnek kedlubny, tuřínu nebo

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku.

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku. POMAZÁNKY Okurková pomazánka 250g tvarohu 100g nahrubo nastrouhané okurky 1 stroužek česneku ½ cibule podle chuti kopr Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec

Více

w w w. r a m a - w e b. c z

w w w. r a m a - w e b. c z www.rama-web.cz Vážené a milé hospodyňky, za nákup dvou výrobků Rama Vám věnujeme malý dárek - sešitovou kuchařku Ramy. Recepty, které v ní najdete, jsou vyzkoušené a vybrané tak, aby příprava jídla byla

Více

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky

Česká kuchyně II. Bramborová polévka. Houskové knedlíky. Pečená kachna s červeným zelím. Rajská omáčka. Vdolečky Česká kuchyně II. Bramborová polévka Houskové knedlíky Pečená kachna s červeným zelím Rajská omáčka Vdolečky Bramborová polévka 40 g cibule 300 g kořenové zeleniny 1 středně velká cibule hrst sušených

Více

Báječné zapečené těstoviny

Báječné zapečené těstoviny Báječné zapečené těstoviny 400 g těstovin (např. farfalle), 2 menší kuřecí prsa, 350 ml smetany na vaření, 10 cherry rajčat, 1 velká žlutá paprika, 1 menší cibule, 4 stroužky česneku, nastrouhaný eidam,

Více

Francouzská kuchyně I.

Francouzská kuchyně I. Francouzská kuchyně I. Lososový tartar na rukolovém salátku Cibulová polévka se sýrovými toustíky Kuře na víně "Coq au vin" Lyonské brambory Crème brûlée Lososový tartar na rukolovém salátku 200 g lososa

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY

1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY 1.1 Hovězí pečeně Nastavení: Automatická pečicí sonda. Teplota sondy: 65 C. Maso podle chuti okořeňte, zasuňte pečicí sondu a vložte do zapékací

Více

mletý pepř olej na smažení

mletý pepř olej na smažení Dýňový ovocný salát Dýňový kompot 200 g mexická dýně 100 g cukr ananasová tresť 1 ks pomeranč 1 ks broskve 200 g zakys.smetana mandle-lupínky 1 ks van. cukr 1 ks limetka 1 ks kiwi Mexickou dýni nakrájíme,

Více

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly

Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup. Kuřecí Tacos. Chilli Con Carne. Melounovo mangová salsa. Mexické pšeničné tortilly Mexická kuchyně II. Mexican spicy bean soup Kuřecí Tacos Chilli Con Carne Melounovo mangová salsa Mexické pšeničné tortilly Banán v pšeničné tortille Mexican spicy bean soup 300 g mletého hovězího masa

Více

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema

Světový Street Food. Burrito Grande. Bang Bang Chicken. Wasabi burger. Frutta de la Crema Světový Street Food Burrito Grande Bang Bang Chicken Wasabi burger Frutta de la Crema Burrito Grande 400 g mletého hovězího 1 červená paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 3 jalapeňos papričky 2 konzervy

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti

Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti Maso, maso, maso II. Domácí hamburger s cibulovou marmeládou a cheddarem Vepřová krkovička na černém pivu Bramborové rösti Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Tvarohový mousse

Více

Sladkovodní ryby. Losos a jeho pečení. Candát na fenyklu. Pstruh pečený na alobalu se zeleninou. Pošírovaný pstruh. Tartare z lososovitého pstruha

Sladkovodní ryby. Losos a jeho pečení. Candát na fenyklu. Pstruh pečený na alobalu se zeleninou. Pošírovaný pstruh. Tartare z lososovitého pstruha Sladkovodní ryby Losos a jeho pečení Candát na fenyklu Pstruh pečený na alobalu se zeleninou Pošírovaný pstruh Tartare z lososovitého pstruha Losos a jeho pečení 600 g lososa - filet s kůží 1 lžíce mořské

Více

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to

Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky. Jak na to Jaternice s kroupovým rizotem a hříbky Kroupy uvaříme v osolené vodě do měkka. Sušené hřiby namočíme na 30 minut do studené vody a poté nakrájíme na malé kousky. Vodu z hub necháme na podlévání rizota,

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com AUTOMATICKÉ PROGRAMY Číslo programu Název programu 1 HOVĚZÍ PEČENĚ 2 VEPŘOVÁ PEČENĚ 3 CELÉ KUŘE 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 SLANÝ LOTRINSKÝ KOLÁČ 7 BÍLÝ CHLÉB 8 ZAPEČENÉ

Více

Kolínka se slaninou a žampiony

Kolínka se slaninou a žampiony Vaříme s Luckou Kolínka se slaninou a žampiony rýžová kolínka cibule slanina žampiony Portobello nebo hnědé petržel kudrnka pro zjemnění smetana (nemusí být) sůl a pepř olej Na rozpálené pánvi zpěníme

Více

tradičně i netradičně

tradičně i netradičně tradičně i netradičně STUDENÉ PŘEDKRMY 100 g Tlačenka z Pohořelického kapra s cibulkou 45,- 100 g Paštika z Pohořelického kapra s cibulovo-mrkvovou marmeládou 45,- a opečenými toasty 100 g Pohořelický

Více

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 4. do 5. 4. 2019 PONDĚLÍ 1. 4. 2019 polévka: minestrone (1a, 9, 12) oběd č. 1: zapečené těstoviny s masem a zeleninou, zeleninový salát (1a, 3, 7, 9, 12) oběd č. 2: africké

Více

Francouzská kuchyně II.

Francouzská kuchyně II. Francouzská kuchyně II. Salát Nicoise Quiche Lorraine Šetrně pečená kachní prsa na pomeranči Ratatouille Flambované palačinky Salát Nicoise 1 ks římského salátu 2 větší brambory 100 g čerstvých zelených

Více

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20

Houbové recepty: Hlíva ústřičná a Žampion Neděle, 16 Únor :44 - Aktualizováno Pondělí, 17 Únor :20 Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití.jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů a především k nakládání. Ke kulinářským účelům využíváme především klobouky, které mají přímé využití.

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Sýrová polévka. Soljanka. Jemná sýrová polévka s fazolkou. Vydatná moravská zelňačka. Kerblíková polévka

Sýrová polévka. Soljanka. Jemná sýrová polévka s fazolkou. Vydatná moravská zelňačka. Kerblíková polévka Sýrová polévka 1 houska, 30g másla, 60g mouky, 1 l vývaru (lze použít i z kostky), 1/8 l sladké smetany, 150g tvrdého sýra, sůl pepř, cukr, 1 žloutek, zelená petržel, sladká paprika. Housku nakrájíme na

Více

Povánoční kulinářská inspirace

Povánoční kulinářská inspirace Povánoční kulinářská inspirace Milí čtenáři. Sice už máme skoro konec ledna, ale všechna ta kila navíc, která jsme si nastřádali během Vánoc (já tedy i během Silvestra je neuvěřitelné, co dokáže člověk

Více

MAGGI Šťáva k pečenému masu. To má šťávu...

MAGGI Šťáva k pečenému masu. To má šťávu... MAGGI Šťáva k pečenému masu To má šťávu... MAGGI Šťáva k pečenému masu 0,75 kg Dobře připravená šťáva nebo omáčka je to, co posouvá pokrm na gastronomický vrchol. Ne vždy je ale snadné připravit šťávu

Více

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 1 Karla Pelikánová OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni 2 SALÁTY Špenátový s rajčaty Zeleninový salát s čerstvým baby špenátem

Více

Multikulturní výchova pracovní list

Multikulturní výchova pracovní list Multikulturní výchova pracovní list Předmět Ročník Informatika 6.-9. ročník Jméno Vzdělávací program Téma ŠVP ZŠ - Berlička Jídlo Výstupy - potraviny typické pro různé světadíly - globalizace - náměty

Více

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí Asijské fusion Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou Banánová polévka s kokosovým mlékem Kuřecí salát ze skleněných nudlí Domácí curry s hovězím masem a ananasem Duhové jarní závitky se

Více

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow.

Přihláška do soutěže. Vaříme to slow. Přihláška do soutěže Vaříme to slow. Soutěž v kuchařských dovednostech středních škol Plzeňského kraje a Bavorska SOU Domažlice, Prokopa Velikého 640, Domažlice Korespondenční část Vypracovali žáci II.

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

MAGGI Omácky ˇ. Recepty

MAGGI Omácky ˇ. Recepty MAGGI Omácky ˇ Recepty ˇ Omácky jako malované Gastronomický slovník defi nuje celkem pět druhů základních omáček bílou bešamelovou, bílou velouté, hnědou, holandskou a rajskou. Zejména omáčky bešamelová,

Více

ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK

ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK 6 ZAVÁŘKY A VLOŽKY DO POLÉVEK Domácí nudle do polévky 130 g hrubé mouky, 1 vejce, lžička vody Na vál nasypeme mouku, do ní rozklepneme vejce, přidáme lžičku vody a rukama propracováváme tak dlouho, až

Více

BŘEZEN JÍDELNÍČEK od do

BŘEZEN JÍDELNÍČEK od do BŘEZEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 3. do 1. 3. 2019 PÁTEK 1. 3. 2019 polévka: brokolicová s houskou (1a, 3, 7, 9) oběd č. 1: kuřecí maso na kmínu, kuskus, zelenina (1a) oběd č. 2: chotěbořský gáblík, bramborový

Více

5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů.

5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů. Dopřejte si něco dobrého a zdravého zároveň s K-take it veggie! Přesně podle mých představ! 5 skvělých, zdravých a jednoduchých veggie Receptů. RECEPTY 4-5 Cizrnový veggie burger ve špaldové žemli s rajčaty

Více

Hlavní jídla. Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží. Budete potřebovat na 1 porci: - 100 g vařené rýže. - 100 g 150 g kuřecích prsou

Hlavní jídla. Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží. Budete potřebovat na 1 porci: - 100 g vařené rýže. - 100 g 150 g kuřecích prsou Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží - 100 g vařené rýže - 100 g 150 g kuřecích prsou - 8 ks růžičkové kapusty Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě, do které přidáme 1 cibuli pro lepší chuť. Doba

Více

Čočková se smetanou 0.3 l + pizza štangle 1, 7, 12 Minestra di Pomodori 0.3 l. rajčatová polévka s parmazánem

Čočková se smetanou 0.3 l + pizza štangle 1, 7, 12 Minestra di Pomodori 0.3 l. rajčatová polévka s parmazánem Čočková se smetanou 0.3 l Pizza s česnekem 300g 1, 7, 12 rajčatový základ, sýr mozzarella, česnek Špagety se smetanou, slaninou a sýrem 350 g 1, 7, 12 těstovina, slanina, smetana, sýr parmazán Vepřové

Více

Jídelníček: 4. týden

Jídelníček: 4. týden Jídelníček: 4. týden PONDĚLÍ Snídaně: Chia pudink 3 lžíce chia semínek, ½ banánu, mandlové mléko 200ml, maliny 50g, mandle 15g 1. Chia semínka si necháme přes noc nabobtnat v mandlovém mléce. 2. Smícháme

Více

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka Lučina 23.516 Lučina nasladko Lučinu smícháme s vanilkovým cukrem. Mažeme na celozrnnou večku, zdobíme pomerančem. - 1,3,7,11 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví Lučinu rozetřeme vidličkou, přidáme flóru,

Více

VY_32_INOVACE_CVS17. Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. Autor: Mgr. Martin Kovačka

VY_32_INOVACE_CVS17. Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. Autor: Mgr. Martin Kovačka Název vzdělávacího materiálu: Česká tradiční jídla. VY_32_INOVACE_CVS17 Autor: Mgr. Martin Kovačka Předmět: Člověk ve společnosti (Občanská výchova) Ročník: 7. Tematický celek: Kultura. Stručný popis aktivity:

Více

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce

Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce Rýže a nudle Indonéská smažená rýže nasi goreng 4 porce 250 g loupaných syrových tygřích krevet 80 g namočených sušených krevet 20 g zázvoru 4 houby šitake 1 svazek jarní cibulky 1 lžíce sambal badyak

Více

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM

65 minut 4 porce VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM VEPŘOVÝ VRABEC S DÝŇOVÝM ZELÍM 65 minut 600 g vepřové plece, 200 g cibule, 1 dýně Hokaido (váha cca 500 g), 100 g brambor, česnek, ocet, sůl, pepř. Dýni Hokaido opláchneme, rozkrojíme a zbavíme jader a

Více

Pondělí Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem

Pondělí Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem Pondělí 2.1.2017 Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem - Kuřecí skelety, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř mletý, kmín meletý, petželová nať, smažený hrášek Podkrkonošské kyselo - Směs smíšených

Více

BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM

BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ MLETÝM MASEM 1 sáček bramborových knedlíků, 250g mletého masa, 1 rohlík, ½ šálku mléka, 1 vejce, česnek, majoránka, pepř, sůl Mleté maso osolíme, opepříme a orestujeme asi 15

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky 1. DEN/1. TÝDEN 6:30 300 ml vlažné vody s citronem nebo 1 PL jablečného octa 7:00 SNÍDANĚ OVESNÁ KAŠE S JABLKEM SUROVINY: 4 PL ovesných vloček, 150 g (1ks) bílého neslazeného jogurtu 3% tuku, 1 jablko,

Více

Bramborová kuchařka. žáků 2. třídy

Bramborová kuchařka. žáků 2. třídy Bramborová kuchařka žáků 2. třídy Lokše s mákem Studené vařené brambory, hl. mouka, špetka soli, mletý mák, moučkový cukr, kousek sádla nebo másla Brambory najemno nastrouháme na vál. Osolíme a přisypeme

Více

Pomazánky Na přesnídávky a svačiny (recepty jsou normovány na 10 porcí) Celerová pomazánka celer 150 120 máslo pomazánkové 250 zakysaná smetana 100 ananas (jablka) 70 pórek 50 30 citrón 20 10 Celer nastrouháme

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

Adamova pochoutka. Recept vyhrál 1. místo. Recepty 1 kolo. Ingredience: jedlá sůl cibule 1-2 lžíce más. Postup přípravy:

Adamova pochoutka. Recept vyhrál 1. místo. Recepty 1 kolo. Ingredience: jedlá sůl cibule 1-2 lžíce más. Postup přípravy: Recepty 1 kolo Adamova pochoutka ADAM mražená zeleninová směs ANO jedlá sůl cibule 1-2 lžíce más Na másle opražte najemno nakrájenou cibulku, přidejte zmrazenou zeleninovou směs, mírně osolte, dle potřeby

Více

Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka. Jarní závitky. Pad Thai. Zelené kari

Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka. Jarní závitky. Pad Thai. Zelené kari Thajská kuchyně I. Tom Yom polévka Jarní závitky Pad Thai Zelené kari Tom Yom polévka 200 g krevet 1 lžíce pasty Tom Yum 3 lžíce rostlinného oleje 1 l zeleninového vývaru 3 limetkové listy * 50 g galangalu

Více

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší S u r o v i n y 1 kg telecích líček, popřípadě loupané plece, rostlinný olej (například řepkový) na opékání, 300 400 g kořenové zeleniny, 1 2 cibule, červené

Více

Pohanková minikuchařka

Pohanková minikuchařka Pohanková minikuchařka Polévky z pohanky Pohanková polévka se zeleninou 100 g pohanky lámanky, 250 g kořenové zeleniny, slanina, 2 cibule, zeleninový vývar, sůl, pepř Na slanině osmahneme cibuli, přidáme

Více

PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ)

PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) 100 g brambor 18 ml řepkového oleje 50 g cibule 1 stroužek česneku 100g tempehu 60g žampionů 50g cherry rajčat 50g

Více

Recepty pro týden 29.8.-4.9.

Recepty pro týden 29.8.-4.9. Rizoto s houbami Jarní cibulka 2 polévkové lžíce olivového oleje houby (dle chuti) mletý kmín 200 g rýže trošku vody 2 hrnky kuřecího vývaru pepř sůl Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme

Více

POLÉVKY-----------------------------------------------------------------------------------------------2

POLÉVKY-----------------------------------------------------------------------------------------------2 1 Rajčatové mámení. Dejte si! Obsah POLÉVKY-----------------------------------------------------------------------------------------------2 Rajčatová polévka rychlá--------------------------------------------------------------------------------------------------------------2

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 2. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

katalog receptů pro eurest

katalog receptů pro eurest katalog receptů pro eurest logo eurest Tiramisu PRIBINÁČEK s čokoládovým piškotem (lehký dezert s Pribináčkem a piškotem) Piškot: 170 g 1700 g másla 120 g 1200 g másla 160 g 1600 g vaječná melange 60 g

Více

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou

Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu. Bramborové rösti. Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Maso, maso, maso II. Vepřová krkovička na černém pivu Bramborové rösti Vepřová panenka ve slanině pečená vcelku s hříbkovou omáčkou Tvarohový mousse s malinovou omáčkou Vepřová krkovička na černém pivu

Více

, Pomazánky, saláty, chutovky

, Pomazánky, saláty, chutovky , Pomazánky, saláty, chutovky Smetanová NIVA NIVU rozdrobíme nebo nastrouháme a peèlivì promícháme s 30% smetanou. Milovníci pikantní chuti mùžou pøidat èesnek. Pomazánku mùžete také použít k zapékání

Více

Recepty z jednoho pekáče

Recepty z jednoho pekáče J@ Recepty z jednoho pekáče Babské kuře 5-6 velkých brambor, majoránka, sůl, česnek, kmín, 3 rohlíky, 2 dl mléka, 1 lžička vegety, 1 lžíce sádla, 100 g slaniny, 1 cibule, 4 vejce, 1 kuře, grilovací koření

Více

Malinová žemlovka s tvarohem

Malinová žemlovka s tvarohem Malinová žemlovka s tvarohem Malinové pyré I-Klasa Tvaroh měkký Žemle nebo veka Vejce Mléko Citrónová kůra Vanilkový cukr Cukr moučka 180,00 ml 1 000,00 g 1 000,00 g 3,00 ks 1 200,00 ml 1 1 200,00 ml 30,00

Více

Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ

Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ Šárka Mácová, Vladimír Máca KUCHAŘKA OD DVOU HRABALŮ S E B R A N É R E C E P T U R Y OBSAH Úvod 7 Polévky 9 Hovězí maso 23 Vepřové maso 37 Drůbež 53 Mleté maso 77 Uzené maso, uzeniny 89 Ryby, játra 101

Více

Kurz mořských ryb. Cocina Rivera, Vašek Šulc

Kurz mořských ryb. Cocina Rivera, Vašek Šulc Kurz mořských ryb ü Ančovičky s cibulí a piniovými oříšky ü Mořský vlk v solné krustě ü Soté z černých mušlí ü Filet z pražmy na zelenině ratatouille s citronovou šafránovou omáčkou ü Krém s mascarpone

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

oběd večeře LEDOVÝ SALÁT S CITRUSOVÝM OVOCEM A MANDLEMI COTTAGE, CHLÉB, ŘEDKVIČKY VAŘENÉ HOVĚZÍ MASO, HOUBOVÁ OMÁČKA, HOUSKOVÝ KNEDLÍK

oběd večeře LEDOVÝ SALÁT S CITRUSOVÝM OVOCEM A MANDLEMI COTTAGE, CHLÉB, ŘEDKVIČKY VAŘENÉ HOVĚZÍ MASO, HOUBOVÁ OMÁČKA, HOUSKOVÝ KNEDLÍK 7 COTTAGE, CHLÉB, ŘEDKVIČKY LEDOVÝ SALÁT S CITRUSOVÝM OVOCEM A MANDLEMI 8 1 porce: EH 16 / 1200 kj, B 25 g, T 2 g, S 41 g, chol 23 mg, vláknina 4 g B 36 %, T 6 %, S 58 % 1 porce: EH 800 kj, B 6 g, T 6

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 1. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 1. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 1. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková Saláty a pomazánky Bc. Marie Zahrádková Saláty jako hlavní pokrm Zeleninový salát s kuřecím masem 1ks okurka, 3ks rajčat, 1 ks ledový salát, 2 ks paprika, olivový olej, 200g kuřecí prsa /Nakrájené kuř.

Více

Recepty s Regionální potravinou. Výběr tradičních jednoduchých receptů z 10 krajů Čech a Moravy

Recepty s Regionální potravinou. Výběr tradičních jednoduchých receptů z 10 krajů Čech a Moravy Recepty s Regionální potravinou Výběr tradičních jednoduchých receptů z 10 krajů Čech a Moravy Jihočeský kraj Kapr se zelím Doba přípravy: 2 hodiny Množství: 5 porcí 500 g kapra 500 g Kysaného zelí bílého

Více

Krabí kremrole. Nivové kornoutky. Ingredience. Postup. Ingredience. Postup

Krabí kremrole. Nivové kornoutky. Ingredience. Postup. Ingredience. Postup Krabí kremrole 500 g lístkového těsta, 500 g tyčinek Surimi, 1 vejce, sůl, sezamové semínko Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rádýlkem nakrájíme na proužky, kterými

Více

Recepty z jednoho pekáče

Recepty z jednoho pekáče Recepty z jednoho pekáče Babské kuře 5-6 velkých brambor, majoránka, sůl, česnek, kmín, 3 rohlíky, 2 dl mléka, 1 lžička vegety, 1 lžíce sádla, 100 g slaniny, 1 cibule, 4 vejce, 1 kuře, grilovací koření

Více

Recepty Světa zdraví SMART NOODLES. Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií.

Recepty Světa zdraví SMART NOODLES. Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií. Recepty Světa zdraví SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 24 kcal / 100 kj Zeleninové nudle, které zasytí a dodají vlákninu. Moderní funkční potravina s obsahem

Více

Jídelníček: 2. týden

Jídelníček: 2. týden Jídelníček: 2. týden PONDĚLÍ Snídaně: Ovesné Smoothie (1 banán, ¼ hrníčku ovesných vloček, 4 datle, ½ hrníčku rostlinného mléka (mandlové), ½ ledu, špetka skořice) 1 porce (5g bílkovin, 58g sacharidů,

Více

Pro 4 osoby. Kromě toho potřebujeme: potravinovou fólii strojek na těstoviny

Pro 4 osoby. Kromě toho potřebujeme: potravinovou fólii strojek na těstoviny Nudlové těsto: základní recept Pro 4 osoby 320 g italské mouky* (plus mouka na poprášení těsta) 3 vejce 1 žloutek 2 lžíce olivového oleje ½ lžičky soli Kromě toho potřebujeme: potravinovou fólii strojek

Více

Jídelníček na 4. týden

Jídelníček na 4. týden Jídelníček na 4. týden PONDĚLÍ Snídaně: Slunečnicový chléb 60g, pomazánkové máslo 30g, pomerančový džus 150ml (7,5g bílkovin, 48,2g sacharidů, 13,2g tuků) 1438 kj Svačina: banán 120g, mandlové mléko 250ml

Více

Polévka z pohankové krupice

Polévka z pohankové krupice Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek, okvětí a semen, dobře promyjeme a vaříme asi 30 minut ve vodě se špetkou soli. Pak je protřeme sítem nebo rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme

Více

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI

JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI JOGURTOVÝ POHÁR S JAHODAMI 450 g jahod 10 g želatiny 250 ml bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g cukru krupice Želatinu přelijeme 30 ml horké vody a za stálého míchání ji necháme rozpustit a zchladnout.

Více