Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR70

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR70"

Transkript

1 R Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR70 Číslo dokumentu: /01 12/06

2 Obsah Použití z hlediska určení strana 3 Popis funkce strana 3 Montáž strana 5 Elektrické připojení strana 10 Programování strana 11 Ovládací a signalizační prvky strana 12 Uvedení do provozu / provoz strana 18 Technická data strana 19 Aplikace strana 20 Rozměrový výkres strana 23 Důležité pokyny pro uživatele návodu k obsluze Tento návod k obsluze je součásti výrobku. Přečtěte si jej pozorně před použitím výrobku. Uschovejte návod k obsluze pro pozdější použití. Předejte dále návod k obsluze následujícím majitelům nebo uživatelům výrobku. Uveďte každé doplnění, které obdržíte do návodu k obsluze. Bezpečnostní pokyny Přístroj může být instalován pouze odbornými pracovníky z oboru elektrotechniky. Postupujte podle národních a mezinárodních předpisů pro zřizování elektrotechnických zařízení. Elektrické napájení podle EN50178, SELV, PELV Přístroj odpovídá normě EN a je výrobkem třídy A. Vyzařované mikrovlnná energie mnohonásobně nedosahuje např. hodnotu mobilních radiových telefonních zařízení. Podle aktuálního vědeckého poznání může být provoz tohoto přístroje z hlediska ochrany zdraví zařazen do kategorie jako zdraví neškodný. Nepřiměřené nebo z nesprávné použití přístroje z hlediska jeho určení může vést k funkčním poruchám přístroje nebo k nežádoucím následkům v jeho aplikaci. Proto musí být montáž, elektrické připojení, uvedení do provozu, obsluha a údržba přístroje prováděny vyškoleným odborným personálem, který je provozovatelem zařízení k tomu autorizován.

3 Použití z hlediska určení Oblast použití LR70 je kompaktní hladinový senzor určený k detekci kapalných médií. Přístroj byl koncipován pro požadavky obráběcích strojů, Je především vhodný pro hlídání chladících / mazacích emulzí a rovněž pro čistící kapaliny v zařízeních určených k čištění dílů. Omezení oblasti nasazení Používejte přístroj zásadně v kovových nádobách. Přístroj není určen pro nádoby, které mají víko z umělé hmoty, Přístroj není vhodný pro oleje, mazadla, granuláty, sypké materiály, louhy; není vhodný pro oblast potravinářství a galvanizovny. Pěny, oddělovací vrstvy (např. oleje na vodě), silně absorbující a bublající povrchy mohou vést k chybným měřením. Prověřte funkci aplikačním testem. Při ztrátě signálu zobrazí přístroj na displeji Err a sepne výstupy do definovaného stavu (strana 19, Chování výstupů). Popis funkce Princip měření Přístroj pracuje na principu řízené mikrovlny. Měří stav hladiny pomocí elektromagnetického impulsu v nano-sekundové oblasti. Impulsy jsou vysílány z hlavy senzoru a jsou vedeny podél sondové tyče. (obr. 1). Jestliže dopadnou na médium, které má být detekováno. odrazí se a jsou vedeny zpět k senzoru (obr. 2). Doba, která uběhne mezi vysíláním a příjmem impulsu je přímo úměrná vzdálenosti (D) a tím také aktuálnímu stavu hladiny. Vztažná rovina pro měření vzdálenosti je spodní hrana šroubovacího závitu.

4 Přehled funkcí Přístroj ukazuje aktuální stav hladiny na displeji, a signalizuje dosažení nebo nedosažení nastavených mezí pomocí dvou spínacích výstupů. Výšku spínacích bodů a zpětných spínacích bodů a spínací funkce výstupů je možno nastavit pomocí obslužného menu. Pro každý z obou spínacích výstupů může být nastaveno zpoždění zpětného přepnutí (max. 5 s) (např. pro zvláště dlouhé cykly čerpadel). Přístroj je možno používat v nádobách různých velikostí. K dispozici jsou různé délky tyčí. Pro přizpůsobení k výšce nádoby může být sondová tyč podle potřeby zkrácena. Přístroj je možno na novou délku sondové tyče nastavit pomocí obslužného menu. Oblast mezi dnem nádoby a spodní hranou měřící tyče je možno zadat jako hodnotu Offset (OFS). V důsledku toho se vztahují zobrazení a spínací body k reálné hodnotě hladiny. Zobrazena jednotky je nastavitelná: cm nebo inch. Přístroj je možno nastavit zpět na nastavení z výroby. Chování výstupů v případě chyby je nastavitelné. Pokud bude rozpoznána chyba přístroje nebo nebude dosažení minimální jakosti signálu, pak přejdou výstupy do bezpečného stavu (strana 15, Parametry FOU1 a FOU2). Pouzdro senzoru je, pro nasměrování senzoru po montáži, otočné v úhlu 360 Sondová tyč je pro její snadnější montáž / demontáž otočná v úhlu 360. Aby přístroj správně fungoval, musí být dodrženy určité montážní podmínky. Přečtěte si pečlivě následující kapitolu (Montáž) a řiďte se pokyny.

5 Montáž Máte tři možnosti montáže: 1. Našroubování do procesního přípoje G3/4 ve víku nádoby. 2. Zabudování do víka nádoby pomocí přírubové desky (např. u tenkostěnných nádob). 3. Zabudování do otevřené nádoby pomocí držáku. POZOR: přístroj potřebuje v každém případě kovovou plochu jako vazební desku (R). K bodu 1 a 2: Při zabudování do uzavřených kovových nádob slouží kovové víko jako vazební deska. Spodní hrana šroubovacího závitu by měla vazebně uzavírat montážní oklolí. Použijte těsnění nebo podložky (D) za tím účelem, abyste dosáhli vhodné výšky. Při použití přírubové desky ifm (strana 9) je vazební uzavřní zaručeno.

6 K bodu 3: Při vestavbě do otevřených kovových nádob musí být přístroj namontován pomocí kovového držáku Ten slouží jako vazební deska (R). Minimální velikost: 150 x 150 mm u čtvercového držáku a průměr 150 mm u kruhového držáku. Místo zabudování / okolí zabudování Sondová tyč musí vykazovat minimální vzdálenosti vůči stěnám nádoby, objektům v nádobě (B), dnu nádoby a dalším hladinovým senzorům:

7 Při neuzemněných stěnách nádoby, výstupcích, výztuhách nebo jiných zabudovaných předmětech, musí být dodržena vzdálenost 50 mm od stěn nádoby. Při zabudování do trubek musí být jejich vnitřní průměr (d) nejméně 100 mm. Používejte výhradně kovové trubky. Při zabudování do nástavce musí být jeho průměr (d) nejméně 50 mm. Výška nástavce (h) nesmí překročit 40 mm. Maximální hladina nesmí překročit délku bloku (BD = 40 mm). Pokud bude překročena o více než 10 mm, mohou se vyskytnout chyby měření a chybová hlášení. Vytvořte přetékací otvor, aby byl tento problém vyřešen.

8 Přizpůsobení senzorové tyče Přístroje jsou dodávány v různých délkách (L) sondových tyčí: LR7022: L = 240 mm LR7023: L = 450 mm LR7022: L = 700 mm Sondové tyče mohou být pro přizpůsobení k různým výškám nádob zkráceny. Minimální přípustná délka tyčí L min je 150 mm Postupujte následujícím způsobem: 1. Označte požadovanou délku (L) 2. Odšroubujte sondovou tyč od přístroje 3. Zkraťte sondovou tyč. Nezkraťte ji pod minimální přípustnou délku (15 cm / 6 inch) 4. Odstraňte všechny otřepy a ostré hrany konce zkrácení tyče. 5. Našroubujte sondovou tyč do přístroje. Doporučený utahovací moment: 4 Nm. 6. Při uvádění do provozu nastavte novou délku sondové tyče (? strana 14, bod menu: LEnG). Upozornění: Sondové tyče jsou také k dostání jako příslušenství: E43203 (240 mm), E43204 (450 mm), E43205 (700 mm). Každý přístroj typu LR70 může být kombinován s každou ze jmenovaných sondových tyčí. Pro ulehčení montáže a demontáže je sondová tyč neomezeně otočná vůči šroubovacímu závitu (procesnímu přípoji). I při větším počtu natočení / otočení o více než 360 se přístroj nepoškodí.

9 Zabudování přístroje pomocí přírubové desky Pro zabudování přístroje potřebujete otvor ve víku nádoby. Otvor musí mít určitý minimální průměr (d), aby bylo umožněno dostatečné navázání měřícího signálu na sondovou tyč. Průměr otvoru ve víku je závislý od tloušťky stěny víka nádoby. Přírubová deska je montována rovinnou plochou k nádobě a je upevněna šrouby. Vložte těsnění senzoru (A) a těsnění adaptéru (B). Po montáži může být pouzdro senzoru nasměrováno. Pouzdro senzoru je neomezeně otočné vůči šroubovacímu závitu (procesnímu připojení). I při větším počtu natočení / otočení o více než 360 se přístroj nepoškodí.

10 Elektrické připojení Přístroj může být instalován pouze odbornými pracovníky z oboru elektrotechniky. Postupujte podle národních a mezinárodních předpisů pro zřizování elektrotechnických zařízení. Elektrické napájení podle EN50178, SELV, PELV. Uveďte zařízení do stavu bez napětí; připojte přístroj následujícím způsobem:

11 Programování Stlačte tlačítko Mode / Enter do doby až se na displeji objeví požadovaný parametr Stlačte tlačítko Set a přidržte je. Po dobu 5 s bude blikavě zobrazena aktuální hodnota parametru pak bude zvyšována* (krokově jednotlivými stlačeními, nebo spojitě trvalým stlačením tlačítka). Stlačte krátce tlačítko Mode/Enter (= potvrzení), nově bude zobrazena hodnota parametru; nová hodnota parametru je účinná Změnit další parametry: začněte opět krokem 1. Ukončení programování: Počkejte 15 s nebo stlačte tlačítko Mode/Enter do doby až se opět objeví aktuální měřená hodnota. *Snížit hodnotu: ponechejte signalizaci běžet až k maximální hodnotě. Pak začne průběh opět od minimální nastavené hodnoty. Timeout: pokud nebude během nastavovacího programu po dobu 15 s stlačeno žádné tlačítko, přejde přístroj s nezměněnými hodnotami zpět do RUN-módu. Uzamčení / odemčení: přístroj je možno elektronicky uzamknout, aby nedocházelo k neúmyslným chybným zadáním: Stlačte v RUN-módu po dobu 10 s obě nastavovací tlačítka (až se objeví Loc) Pro odemčení stlačte opět po dobu 10 s obě tlačítka (až se zobrazí uloc). Stav při dodání: neuzamčen. U uzamčeného přístroje se krátkodobě objeví signalizace Loc, jestliže bude prováděn pokus otevřít programovací mód.

12 Ovládací a signalizační prvky 2 x LED-zelená 2 x LED žlutá 4-místný alfanumerický displej Programovací tlačítko Set Programovací tlačítko Mode/Enter Svítící LED = nastavena zobrazena jednotka: - LED 1 = signalizace hladiny v cm. - LED 2 = signalizace hladiny v inch. Signalizace spínacího stavu; svítí, jestliže je příslušný výstup propojen. - LED 1 = OUT1 (volně konfigurovatelný výstup). - LED 2 = OUT2 (volně konfigurovatelný výstup). - Signalizace aktuální hladiny, - Signalizace provozního a chybového stavu, - Signalizace parametrů a hodnot parametrů. - Nastavení hodnot parametrů (spojitě trvalým stlačením; krokově jednotlivými stlačeními) Zvolení parametrů a potvrzení hodnot parametrů.

13 Přehled menu

14 Za účelem programování proveďte následující kroky v uvedené posloupnosti. Krok Programovací postup Parametr Vyvolání rozšířených funkcí Stlačit tlačítko Mode/Enter, až se na displeji objeví EF. Stlačit tlačítko Set. Na displeji se nyní objeví první parametr rozšířeného menu. Novým stlačením tlačítka Set vyvoláte příslušnou hodnotu parametru. Stlačení tlačítka Mode/Enter vede k následujícím parametrům. Volba zobrazené jednotky (Unit) Nastavte požadovanou jednotku: cm nebo inch. Nastavte zobrazenou jednotku dříve než stanovíte hodnoty SPx, rpx, délku senzorové tyče LEnG, nebo hodnotu Offset OFS. Tím zabráníte chybám zaokrouhlení při vnitřním přepočítáváni na vždy jinou jednotku a získáte přesně požadovanou hodnotu. Stav při dodání: Uni = cm. Nastavení délky senzorové tyče (lengh) Nastavení je nutné pouze tehdy, jestliže se délka tyče liší od délky tyče při dodání. Stav při dodání: LEnG = délka tyče L (viz rozměrový výkres, strana 23). Zprostředkujte skutečnou délku tyče (měřeno od spodní hrany závitu šroubení až ke konci tyče). Zaokrouhlete tuto délku na 5 mm / 0,2 inch. Aktivujte parametr LEnG. Zadejte novou hodnotu. Nastavovací rozsah pro délku tyče najdete v tabulce na straně 16. Nastavení Offset Oblast mezi nádobou a spodní hranou měřící tyče může být zadána jako hodnota Offset. V důsledku toho se zobrazení a spínací bod vztahují na reálný stav hladiny. Stav při dodání: OFS = 0. Nastavovací rozsah OFS najdete v tabulce na straně 16. Prosím, věnujte pozornost této informaci: nastavte OFS dříve než nastavíte spínací meze (SPx, rpx). Tím zabráníte neúmyslným chybným nastavením.

15 Krok Programovací postup Nastavení spínacích parametrů spínací bod 1 = horní mezní hodnota při níž změní spínací výstup OUT1 svůj spínací stav. zpětný spínací bod 1 = dolní mezní hodnota při níž změní spínací výstup OUT1 svůj spínací stav. spínací funkce spínacího výstupu OUT1. Volitelné jsou 4 nastavení: hystereze- (H..) nebo okénková funkce (F..); vždy jako spínač (.no) nebo rozpínač (.nc). Parametr spínací bod 2 = horní mezní hodnota při níž změní spínací výstup OUT2 svůj spínací stav. zpětný spínací bod 2 = dolní mezní hodnota při níž změní spínací výstup OUT2 svůj spínací stav. spínací funkce spínacího výstupu OUT2. Volitelné jsou 4 nastavení: hystereze- (H..) nebo okénková funkce (F..); vždy jako spínač (.no) nebo rozpínač (.nc). Nastavovací rozsahy pro SPx a rpxe strana 16. Upozornění: Pokud bude horní spínací bod použit jako bezpečnostní pojistka proti přeplnění, je doporučeno nastavení Oux = Hnc (rozpínací funkce). Na principu klidového proudu bude zabezpečeno rozpoznání i přerušení vodičů nebo utržení kabele. Nastavení zpoždění při vypnutí nastavení zpoždění při vypnutí pro spínací výstup OUT1 nastavení zpoždění při vypnutí pro spínací výstup OUT2 Nastavovací rozsah: 0..5 s, po krocích o 0,2 s. Zpoždění při vypnutí je účinné pouze tehdy když je jako spínací funkce nastavena hystereze (OUx = H..). Chování výstupů při zjištění chybového stavu FOU1: chybové chování spínacího výstupu 1 FOU2: chybové chování spínacího výstupu 2 Volitelné jsou dvě funkce: On = výstup sepne v případě chyby ON OFF = výstup rozpojí v případě chyby OFF Nastavení z výroby: FOU1 / FOU2 = OFF. Jako chyby jsou pokládány např. : defekt hardwaru, malá jakost signálu. Přeplnění neplatí za chybu!

16 Krok Programovací postup Zpětné uvedení do stavu nastavení z výroby Uvedení všech nastavení zpět do stavu nastavení z výroby. Před provedením nastavení z výroby (RESET), prověřte možné vlivy na Vaši aplikaci! Stlačte tlačítko "Mode/Enter", až se objeví res Stlačte a přidržte tlačítko "Set", až se objeví"----". Stlačte krátce tlačítko "Mode/Enter". Potom přeskočí zobrazení zpět na res. Parametr Nastavovací rozsahy pro délku tyče (platí pro všechny přístroje typu LR70) Sondová tyč je vyměnitelná. Sondové tyče jsou k dostání v různých délkách, jako příslušenství. Nastavovací rozsahy pro OFS (platí pro všechny přístroje typu LR70) Nastavovací rozsahy pro SPx, rpx Hodnoty platí pro délku tyčí při dodání a OFS = 0. rpx je trvale menší než SPx. Pokud bude hodnota SPx snížena na hodnotu rpx, posune se také poloha rpx. Pokud leží rpx a SPx těsně vedle sebe (cca 3 x šířka kroku), bude rpx při zvýšení SPx spolu-posunut. Pokud leží rpx a SPx daleko od sebe, zůstává rpx na nastavené hodnotě, i když bude SPx zvýšen.

17 Hysterezní funkce (Hno, Hnc) (obr.1) Hystereze udržuje spínací stav výstupu stabilním, v případě, že procesní hodnota kolísá kolem požadované hodnoty. Při stoupající procesní hodnotě spíná výstup při dosažení spínacího bodu (SPx). Jestliže se procesní hodnota opět sníží, přepne výstup zpět teprve tehdy, když je dosaženo zpětného spínacího bodu (rpx). Hystereze je nastavená: nejprve je stanoven spínací bod, potom je v požadované vzdálenosti stanoven zpětný spínací bod. Okénková funkce (Fno, Fnc) (obr.2) Okénková funkce dovoluje hlídání definovaného správného rozsahu. Pohybuje-li se procesní hodnota mezi spínacím bodem (SPx) a zpětným spínacím bodem (rpx), je výstup propojen (okénková funkce / spínač), případně je otevřen (okénková funkce / rozpínač). Šířka okénka je nastavitelná pomocí vzdálenosti SPx od rpx. SPx = horní hodnota, rpx = spodní hodnota správný rozsah hystereze L = stav hladiny

18 Uvedení do provozu / provoz Po montáži, elektrickém připojení a naprogramování se přesvědčete zda přístroj spolehlivě funguje. Provozní a chybová zobrazení: Inicializace po zapnutí. Zobrazení stavu hladiny. Během provozu: stav hladiny je pod aktivní oblastí. Během programování: zpětné hlášení při Resetu na nastavení z výroby: všechny parametry převedeny na nastavení z výroby. Je dosaženo maximálního měřícího rozsahu nebo jeho překročení. "FULL" a zobrazení aktuálního stavu hladiny se střídají s frekvencí jednosekundového taktu (= varovná signalizace přeplnění). Přístroj je elektronicky uzamčen; programování není možné. Pro odemčení stlačte obě programovací tlačítka. Zpětné hlášení: přístroj je odemčen / programování je opět možné. Chyba v elektronice (přístroj musí být nahrazen). - Měřící signál je pod spolehlivým vyhodnocovacím rozsahem. Očistěte sondovou tyč a procesní připojení. Prověřte montáž (je možné, že nebyly dodrženy minimální vzdálenosti). - Hladina překročila blokovací vzdálenost o více než 10 mm. Snižte hladinu; namontuje přetokový otvor pokud je to možné. - Hladiny je dosaženo rychleji než přípustného stavu prázdná nebo plná (kontrola jasné srozumitelnosti). Možné příčiny: údržbářské práce, čištění sondové tyče nebo nádoby; dotyk sondové tyče při zapnutém stavu. Blikající: zkrat ve spínacím výstupu 1 / 2. Blikající: zkrat v obou spínacích výstupech Po odstranění chyby proveďte RESET odpojením a opětným připojením napájecí napětí, pro zpětné nastavení chybového hlášení.

19 Nastavení čtení parametrů Krátkým stlačením tlačítka "Mode/Enter listujete skrze parametry. Krátké stlačením tlačítka "Set" ukáže vždy po dobu 15 s příslušnou hodnotu parametru, aniž by byla změněna. Chování výstupů za různých provozních stavů Technická data Napájecí napětí [V] DC Proudová zatížitelnost [A] taktovaná ochrana proti zkratu a zabezpečení proti přepólování a přetížení Napěťový úbytek [V] < 2,5 Proudový odběr [ma] < 80 Přesnost spínacího bodu [% z koncové hodnoty měřícího rozsahu] ± 5 Opakovací přesnost [% z koncové hodnoty měřícího rozsahu] ± 2 Maximální rychlost změn úrovně hladiny [mm/s] DK (dielektrická konstanta) > 20 Maximální tlak v nádobě [bar] ,5 Materiály krytu v2a(1.4301); FKM; NBR; PBT; PC; PEI; TPE / V; PTFE Materiály, přicházející do styku s médiem v2a(1.4305); PTFE; NBR Druh krytí, ochranná třída ip 67, III Okolní teplota [ C] Teplota média [ C] Skladovací teplota [ C] Odolnost proti rázům [g] (DIN EN , 11 ms Odolnost proti vibracím [g] ,5 (RMS, Hz) EMC (elektromagnetická kompatibilita) IEC / ESD: / 8 kv IEC VF ozářeno: V/m IEC VF imp. rušení: kv IEC VF vazba vedením: V

20 Aplikace Hlídání minimálního stavu hladiny s varovnou výstrahou a poplachem Při nedosažení rp1 dodává výstup 1 signál do doby, až bude kapalina doplněna. Když bude opět dosaženo SP1, bude výstup 1 přepnut zpět. Bude-li úroveň hladiny nad SP2, bude na výstupu 2 signál ON (sepnuto). Klesne-li hladina pod rp2, nebo nastane-li přerušení vodiče, pak signál zmizí. Nastavením SP1 může být regulována / hlídána maximální úroveň hladiny: výška spínacího bodu SP1 určuje až do jaké úrovně hladiny (maximální), má být kapalina doplněna. Dosažení maximální úrovně hladiny je signalizováno zhasnutím LED OUT1 a odpadnutím signálu na výstupu 1.

21 Aplikace Zvedací zařízení Vyprázdnit nádobu se zabezpečením proti přeplnění Při překročení SP1 dodá výstup 1 signál (zapne ON ponorné čerpadlo). Při nedosažení rp1 signál opět zmizí. (ponorné čerpadlo vypne - OFF). Při překročení SP2 nebo při přerušení vodiče bude výstup 2 v rozpojeném stavu (OFF).

22 Aplikace Zásobníkové nádoby, příp. nádoby se zvýšeným tlakem Hlídání správného rozsahu (poplach) a regulace úrovně hladiny Jestliže úroveň hladiny nedosáhne rp1, dodá výstup 1 signál tak dlouho až bude kapalina doplněna. Jakmile bude opět dosaženo SP1, vrátí se výstup 1 zpět. Při nedosažení rp2 nebo při překročení SP2, nebo při přerušení vodiče, bude výstup 2 rozpojen (OFF) (-> hlášení poplachu). Logické sloučení výstupů 1 a 2 ukazuje zda existuje přeplnění nebo zda nebylo dosaženo minimálního stavu úrovně hladiny: - přeplnění: výstup 1 bude rozpojen (OFF) a výstup 2 bude rozpojen (OFF). - minimální hodnoty není dosaženo: výstup 1 dodá signál (je sepnut - ON) a výstup 2 je přepnut zpět (je rozpojen -OFF).

23 Rozměrový výkres

Návod k obsluze Binární hladinový senzor. LI214x / / 2016

Návod k obsluze Binární hladinový senzor. LI214x / / 2016 Návod k obsluze Binární hladinový senzor LI214x 704776 / 00 04 / 2016 Obsah 1 Poznámka na úvod 3 1.1 Použité symboly 3 2 Bezpečnostní pokyny 3 3 Použití z hlediska určení 4 3.1 Oblast nasazení 4 3.2 Omezení

Více

Návod k obsluze. Elektronický teplotní. senzor TN7430

Návod k obsluze. Elektronický teplotní. senzor TN7430 Návod k obsluze Elektronický teplotní senzor TN7430 701333 Obsah 1. Ovládací a signalizační prvky 5 2. Použití z hlediska určení 5 3. Druhy provozu 7 4. Nastavitelné parametry 8 5. Montáž 10 6. Elektrické

Více

Návod k obsluze Hlídač proudění SI0508

Návod k obsluze Hlídač proudění SI0508 Návod k obsluze Hlídač proudění SI0508 Číslo dokumentu 701729/01 01/704 Obsah Použití z hlediska určení..........................................strana 3 Montáž........................................................strana

Více

Návod k obsluze Binární hladinový senzor LI51 704367 / 02 02 / 2013

Návod k obsluze Binární hladinový senzor LI51 704367 / 02 02 / 2013 Návod k obsluze Binární hladinový senzor LI51 704367 / 02 02 / 2013 Obsah 1 Poznámka3 1.1 Použité symboly 3 2 Bezpečnostní pokyny 3 3 Použití z hlediska určení4 3.1 Oblast použití 4 3.2 Omezení oblasti

Více

Návod k obsluze Elektronický senzor pro hladinu a teplotu LT /01 03/2005

Návod k obsluze Elektronický senzor pro hladinu a teplotu LT /01 03/2005 Návod k obsluze Elektronický senzor pro hladinu a teplotu LT80 CZ 701895/01 03/2005 Obsah 1 Přehled menu...3 2 Ovládací a signalizační prvky...4 3 Použití z hlediska určení / funkce...5 3.1 Oblast nasazení:

Více

Návod k obsluze. Vyhodnocovací elektronika pro teplotní senzory TR2430. číslo dokumentu: /03 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS

Návod k obsluze. Vyhodnocovací elektronika pro teplotní senzory TR2430. číslo dokumentu: /03 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS Návod k obsluze R Vyhodnocovací elektronika pro teplotní senzory TR2430 FRANÇAI DEUTCH ENGLIH číslo dokumentu: 70332/03 Obsah. Ovládací a signalizační prvky strana 5 2. Použití z hlediska určení strana

Více

Návod k obsluze Optický senzor pro měření vzdálenosti O1D102

Návod k obsluze Optický senzor pro měření vzdálenosti O1D102 Návod k obsluze R Optický senzor pro měření vzdálenosti O1D102 Číslo dokumentu: 704120/01 11/2007 Obsah Bezpečnostní pokyny.......................................................strana 3 Použití z hlediska

Více

Vyhodnocovací jednotka pro teplotní sondy

Vyhodnocovací jednotka pro teplotní sondy Návod k obsluze Vyhodnocovací jednotka pro teplotní sondy TR2432 701724/00 01/03 Obsah 1. Ovládací a signalizační prvky 5 2. Použití z hlediska určení 6 3. Druhy provozu 6 4. Montáž 7 5. Elektrické připojení

Více

Elektronický hladinový senzor s monitorováním úniků

Elektronický hladinový senzor s monitorováním úniků Návod k obsluze R Elektronický hladinový senzor s monitorováním úniků Číslo dokumentu 7447/ 4/6 LK8 2 Přehled menu Přehled menu 3 Obsah Ovládací a signalizační prvky............................. 5 Použití

Více

Kombinovaný tlakový spínač

Kombinovaný tlakový spínač Návod k obsluze Kombinovaný tlakový spínač PI36 701603 Obsah Bezpečnostní pokyny 4 Ovládací a signalizační prvky 4 1. Použití z hlediska určení 5 2. Druhy provozu 7 3. Montáž 8 4. Elektrické připojení

Více

Návod k obsluze Elektronický sensor hladiny LK31 704046 / 00 01 / 2008

Návod k obsluze Elektronický sensor hladiny LK31 704046 / 00 01 / 2008 Návod k obsluze Elektronický sensor hladiny CZ LK31 704046 / 00 01 / 2008 Obsah 1 Bezpečnostní pokyny...2 2 Přehled menu...3 3 Ovládací a signalizační prvky...4 4 Použití z hlediska určení...5 5 Popis

Více

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor. PN70XX (Inovace) číslo dokumentu: 701844/00 10/04

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor. PN70XX (Inovace) číslo dokumentu: 701844/00 10/04 Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PN70XX (Inovace) číslo dokumentu: 701844/00 10/04 Obsah Bezpečnostní pokyny.......................................strana 5 Ovládací a signalizační prvky.................................strana

Více

Návod k obsluze. Elektronický. hladinový senzor LK 3...

Návod k obsluze. Elektronický. hladinový senzor LK 3... Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LK 3... 701614/04-06/02 Obsah Ovládací a signalizační prvky 5 Rozměrový výkres 5 Použití z hlediska určení 6 Druhy provozu 7 Montáž 8 Elektrické připojení

Více

Kombinovaný tlakový spínač

Kombinovaný tlakový spínač Návod k obsluze Kombinovaný tlakový spínač PI30 701604 Obsah Bezpečnostní pokyny 4 Ovládací a signalizační prvky 4 1. Použití z hlediska určení 5 2. Druhy provozu 7 3. Montáž 8 4. Elektrické připojení

Více

Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna. OBF5xx 704513 / 00 04 / 2009

Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna. OBF5xx 704513 / 00 04 / 2009 Návod k obsluze Spínací zesilovač pro světlovodná vlákna CZ OBF5xx 705 / 00 0 / 009 Obsah Předběžná poznámka. Použité symboly Použití z hlediska určení. Oblast nasazení Montáž. Připojení světlovodných

Více

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač KNM

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač KNM Návod k obsluze Kapacitní hladinový spínač KNM Obsah. Použití z hlediska určení.............................................strana. Elektrické připojení.................................................strana

Více

Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LK / / 2008

Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LK / / 2008 Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LK10 704045 / 00 01 / 2008 Obsah 1 Důležité pokyny pro uživatele návodu k obsluze...3 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Přehled menu...4 4 Ovládací a signalizační

Více

Návod k obsluze. Tlakový senzor PN30XX ENGLISH FRANÇAIS. číslo dokumentu: /00 09/04

Návod k obsluze. Tlakový senzor PN30XX ENGLISH FRANÇAIS. číslo dokumentu: /00 09/04 Návod k obsluze R Tlakový senzor PN0XX číslo dokumentu: 7089/00 09/04 FRANÇAI ENGLIH Obsah Bezpečnostní pokyny.......................................strana 5 Ovládací a signalizační prvky.................................strana

Více

Návod k obsluze Tlakový senzor. PN01xA / / 2013

Návod k obsluze Tlakový senzor. PN01xA / / 2013 Návod k obsluze Tlakový senzor PN01xA 706232 / 01 11 / 2013 Obsah 1 Poznámka na úvod...3 1.1 Použité symboly...3 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Použití z hlediska určení...4 4 Funkce...4 4.1 Komunikace, nastavení

Více

Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR8000 LR / / 2009

Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR8000 LR / / 2009 Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR8000 LR8300 704382 / 01 02 / 2009 Obsah 1 Úvod...3 1.1 Použité symboly...3 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Objem dodávky...4 4 Použití z hlediska určení...4

Více

Návod k obsluze. Elektronický teplotní senzor TN7530

Návod k obsluze. Elektronický teplotní senzor TN7530 Návod k obsluze R Elektronický teplotní senzor TN750 Obsah Ovládací a signalizační prvky.......... strana 5. Použití z hlediska určení.............. strana 5. Druhy provozu...................... strana

Více

Návod k obsluze. Elektronický. hladinový senzor LK 8...

Návod k obsluze. Elektronický. hladinový senzor LK 8... Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LK 8... 701615/04-06/02 Obsah Ovládací a signalizační prvky 5 Rozměrový výkres 5 Použití z hlediska určení 6 Druhy provozu 8 Montáž 9 Elektrické připojení

Více

Návod k obsluze. Elektronický teplotní senzor TN2530

Návod k obsluze. Elektronický teplotní senzor TN2530 Návod k obsluze R Elektronický teplotní senzor TN250 2 Obsah Ovládací a signalizační prvky............ strana 5. Použití z hlediska určení................. strana 5 2. Druhy provozu...........................

Více

Návod k obsluze Optický distanční senzor O1D100 O1D / / 2012

Návod k obsluze Optický distanční senzor O1D100 O1D / / 2012 Návod k obsluze Optický distanční senzor O1D100 O1D103 704991 / 00 08 / 2012 Obsah 1 Poznámka4 1.1 Použité symboly 4 1.2 Použitá varovná upozornění 4 2 Bezpečnostní pokyny 4 3 Použití z hlediska určení6

Více

Návod k obsluze tlakový senzor Combi PN / / 2007

Návod k obsluze tlakový senzor Combi PN / / 2007 Návod k obsluze tlakový senzor Combi PN20 704027 / 00 06 / 2007 Obsah Přehled menu 3 Bezpečnostní pokyny 4 Ovládací a signalizační prvky 4 Použití z hlediska určení 5 Druhy provozu 7 ontáž 8 Elektrické

Více

Ovládací a signalizační prvky... strana 4 Použití z hlediska určení...strana 4 Montáž... strana 6 Elektrické připojení... strana 7 Programování...

Ovládací a signalizační prvky... strana 4 Použití z hlediska určení...strana 4 Montáž... strana 6 Elektrické připojení... strana 7 Programování... Návod k obsluze R Elektronický hladinový senzor Číslo dokumentu: 701852/00 10/04 LK12 Obsah Všeobecná část Ovládací a signalizační prvky.................. strana 4 Použití z hlediska určení......................strana

Více

Návod k obsluze Vyhodnocovací jednotka pro teplotní senzory TR / / 2011

Návod k obsluze Vyhodnocovací jednotka pro teplotní senzory TR / / 2011 Návod k obsluze Vyhodnocovací jednotka pro teplotní senzory TR7432 704773 / 00 04 / 20 Obsah Poznámka na úvod...3. Použité symboly...3 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Použití z hlediska určení...4 4 Funkce...4

Více

Návod k obsluze Hlídač proudění SI500A / / 2010

Návod k obsluze Hlídač proudění SI500A / / 2010 Návod k obsluze Hlídač proudění SI500A CZ 704544 / 02 08 / 2010 Obsah 1 Bezpečnostní pokyny... 3 2 Použití z hlediska určení... 4 2.1 Oblast nasazení... 4 2.2 Funkční princip hlídání proudění... 4 3 Montáž...

Více

Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PF2652

Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PF2652 Návod k obsluze R Elektronický tlakový senzor PF2652 číslo dokumentu: 701764/00 03/03 2 Obsah Bezpečnostní pokyny strana 5 Ovládací a signalizační prvky strana 5 Použití z hlediska určení strana 6 Druhy

Více

Návod k obsluze Tlakový senzor. PN50xx / / 2010

Návod k obsluze Tlakový senzor. PN50xx / / 2010 Návod k obsluze Tlakový senzor PN50xx 704918 / 00 08 / 2010 Obsah 1 Předběžná poznámka...3 1.1 Použité symboly...3 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Použití z hlediska určení...4 4 Funkce...5 4.1 Zpracování

Více

Návod k obsluze. Kapacitní přibližovací spínač KW. číslo dokumentu: /00

Návod k obsluze. Kapacitní přibližovací spínač KW. číslo dokumentu: /00 Návod k obsluze Kapacitní přibližovací spínač KW číslo dokumentu: 701641/00 Obsah 1. Použití z hlediska určení.............................................strana 2 2. Montáž..........................................................strana

Více

Návod k obsluze Vyhodnocovací jednotka pro teplotní senzory TR / / 2011

Návod k obsluze Vyhodnocovací jednotka pro teplotní senzory TR / / 2011 Návod k obsluze Vyhodnocovací jednotka pro teplotní senzory TR2432 CZ 704774 / 00 04 / 20 Obsah Předběžná poznámka3. Použité symboly 3 2 Bezpečnostní pokyny 4 3 Použití z hlediska určení4 4 Funkce 4 4.

Více

Návod k montáži Elektronický tlakový senzor pro průmyslové aplikace. PT354x/PT954x / / 2010

Návod k montáži Elektronický tlakový senzor pro průmyslové aplikace. PT354x/PT954x / / 2010 Návod k montáži Elektronický tlakový senzor pro průmyslové aplikace PT5x/PT95x 70676 / 00 0 / 00 Obsah Bezpečnostní pokyny... Použití z hlediska určení.... Oblast nasazení... Montáž... Elektrické připojení...

Více

Kapalná média: voda, roztoky glykolu, oleje (viskozita 68 mm²/s při 40 C )

Kapalná média: voda, roztoky glykolu, oleje (viskozita 68 mm²/s při 40 C ) SU8000 Made in Germany Vlastnosti výrobku Ultrazvukový senzor průtoku Konektorové provedení Procesní připojení: G1 s plochým těsněním Funkce programovatelné Celková funkce 2 výstupy OUT1 = hlídání proudění

Více

1: LED sloupcový displej 2: Nastavovací tlačítko 3: Přítahový kroutící moment 25 Nm Made in Germany

1: LED sloupcový displej 2: Nastavovací tlačítko 3: Přítahový kroutící moment 25 Nm Made in Germany SI5010 SID10ADBFPKG/US-100 1: LED sloupcový displej 2: Nastavovací tlačítko 3: Přítahový kroutící moment 25 Nm Made in Germany Vlastnosti výrobku Hlídač proudění kompaktní provedení pro adaptér Procesní

Více

Návod k obsluze Reflexní světelná závora. OJ50xx Laser / / 2010

Návod k obsluze Reflexní světelná závora. OJ50xx Laser / / 2010 Návod k obsluze Reflexní světelná závora OJ50xx Laser 70481 / 00 05 / 010 Obsah 1 Poznámka3 1.1 Použité symboly 3 Bezpečnostní pokyny 3 3 Použití z hlediska určení4 4 Montáž 4 4.1 Montáž spolu-dodávaných

Více

Návod k obsluze Optický senzor pro měření vzdálenosti O1D100 O1D120

Návod k obsluze Optický senzor pro měření vzdálenosti O1D100 O1D120 Návod k obsluze Optický senzor pro měření vzdálenosti O1D100 O1D120 CZ 80284062 / 00 04 / 2019 Obsah 1 Poznámka na úvod...4 1.1 Použité symboly...4 1.2 Použitá varovná upozornění...4 2 Bezpečnostní pokyny...4

Více

1: Přítahový kroutící moment 25 Nm 2: Těsnění FPM / DIN 3869-14 Made in Germany

1: Přítahový kroutící moment 25 Nm 2: Těsnění FPM / DIN 3869-14 Made in Germany PK5520 PK-400-SFG14-PSPKG/US/ /W 1: Přítahový kroutící moment 25 Nm 2: Těsnění FPM / DIN 3869-14 Made in Germany Vlastnosti výrobku Elektronický tlakový senzor Konektorové provedení Procesní připojení:

Více

Návod k obsluze Kombi-senzor pro diagnostiku čerpadel a hlídání tlaku PIM693 PIM694 704889 / 00 08 / 2010

Návod k obsluze Kombi-senzor pro diagnostiku čerpadel a hlídání tlaku PIM693 PIM694 704889 / 00 08 / 2010 Návod k obsluze Kombi-senzor pro diagnostiku čerpadel a hlídání tlaku PI693 PI694 704889 / 00 08 / 2010 Obsah 1 1 Poznámka 3 1.1 Použité symboly 3 2 Bezpečnostní pokyny 3 3 Rychlý vzestup 4 4 Použití z

Více

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač LI 5

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač LI 5 Návod k obsluze R Kapacitní hladinový spínač LI 5 Obsah 1. Použití z hlediska určení... strana 3 2. Montáž... strana 4 3. Elektrické připojení... strana 5 4. Programování... strana 5 5. Uvedení do provozu

Více

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PP70..

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PP70.. Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PP70.. 701500 Bezpečnostní instrukce Před uvedením přístroje do provozu prostudujte jeho popis. Ubezpečte se, že přístroj je bez omezení vhodný pro danou aplikaci.

Více

Návod k obsluze Optický distanční senzor. O5D10x / / 2014

Návod k obsluze Optický distanční senzor. O5D10x / / 2014 Návod k obsluze Optický distanční senzor O5D10x 80000261 / 00 08 / 201 Obsah 1 Úvodní poznámka... 1.1 Použité symboly... 1.2 Použitá varovná upozornění... 2 Bezpečnostní pokyny... Použití z hlediska určení...5.1

Více

číslo dokumentu: /00 10/05

číslo dokumentu: /00 10/05 R Návod k obsluze R Elektronický tlakový senzor PI26 číslo dokumentu: 704003/00 0/05 Obsah Bezpečnostní pokyny..............................strana 5 Ovládací a signalizační prvky.......................strana

Více

Návod k obsluze Jednocestná světelná závora. OJ50xx Laser / / 2010

Návod k obsluze Jednocestná světelná závora. OJ50xx Laser / / 2010 Návod k obsluze Jednocestná světelná závora OJ50xx Laser CZ 704755 / 00 05 / 00 Obsah Poznámka. Použité symboly Bezpečnostní pokyny Použití z hlediska určení4 4 Montáž 4 4. Montáž spolu-dodávaných držáků

Více

Návod k obsluze Hlídač proudění SI5000 SI / / 2010

Návod k obsluze Hlídač proudění SI5000 SI / / 2010 Návod k obsluze Hlídač proudění SI5000 SI5001 704056 / 03 08 / 2010 Obsah 1 Bezpečnostní pokyny3 2 Použití z hlediska určení 4 2.1 Oblast nasazení 4 2.2 Popis funkce hlídání proudění 4 3 Montáž 5 3.1 Místo

Více

Návod k obsluze Kapacitní senzory KQ / / 2010

Návod k obsluze Kapacitní senzory KQ / / 2010 Návod k obsluze Kapacitní senzory KQ6 70467 / 02 02 / 2010 Obsah 1 Úvodní poznámky... 1.1 Použité symboly... 2 Bezpečnostní pokyny... Použití z hlediska určení... 4.1 Příklady použití... 4 4 Montáž...

Více

1: Přítahový kroutící moment 25 Nm 2: Těsnění FPM / DIN 3869-14 Made in Germany

1: Přítahový kroutící moment 25 Nm 2: Těsnění FPM / DIN 3869-14 Made in Germany PK7520 PK-400-SFG14-QSPKG/US/ /W 1: Přítahový kroutící moment 25 Nm 2: Těsnění FPM / DIN 3869-14 Made in Germany Vlastnosti výrobku Elektronický tlakový senzor Konektorové provedení Procesní připojení:

Více

Návod k obsluze Programovací a zobrazovací přístroj PP / / 2010

Návod k obsluze Programovací a zobrazovací přístroj PP / / 2010 Návod k obsluze Programovací a zobrazovací přístroj PP2001 704795 / 00 05 / 2010 Obsah 1 Úvod 3 1.1 Vysvětlení znaků 3 2 Bezpečnostní pokyny 3 3 Objem dodávky 4 4 Použití z hlediska určení 4 5 Funkce 4

Více

Návod k obsluze Hlídač proudění SI5010 SI / / 2010

Návod k obsluze Hlídač proudění SI5010 SI / / 2010 Návod k obsluze Hlídač proudění SI5010 SI5011 CZ 704332 / 02 08 / 2010 Obsah 1 Bezpečnostní pokyny 3 2 Použití z hlediska určení 4 2.1 Oblast nasazení 4 2.2 Princip funkce Hlídání proudění 4 3 Montáž 5

Více

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PI26..

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PI26.. Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PI26.. 701637/02 02/02 Obsah Bezpečnostní pokyny 5 Ovládací a signalizační prvky 5 Použití z hlediska určení 6 Druhy provozu 7 Montáž 8 Elektrické připojení

Více

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor. PF00xA

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor. PF00xA R Návod k obsluze R Elektronický tlakový senzor PF00xA číslo dokumentu: 704012/00 10/05 Obsah Bezpečnostní pokyny......................... strana 5 Ovládací a signalizační prvky................... strana

Více

Návod k obsluze Kapacitní senzory

Návod k obsluze Kapacitní senzory Návod k obsluze Kapacitní senzory CZ 700 / 00 0 / 009 Obsah Bezpečnostní pokyny Použití z hlediska určení Montáž. Upozornění pro vazební a nevazební montáž Elektrické připojení. Systémy připojení. Programování

Více

Návod k obsluze Hlídač proudění SI / / 2010

Návod k obsluze Hlídač proudění SI / / 2010 Návod k obsluze Hlídač proudění SI5004 CZ 704339 / 02 08 / 2010 Obsah 1 Bezpečnostní pokyny 3 2 Použití z hlediska určení 4 2.1 Oblast nasazení 4 2.2 Princip funkce 4 3 Montáž 5 3.1 Místo montáže 5 3.2

Více

Návod k montáži Elektronický tlakový senzor. PA30xx / PA90xx / / 2010

Návod k montáži Elektronický tlakový senzor. PA30xx / PA90xx / / 2010 Návod k montáži Elektronický tlakový senzor PA0xx / PA90xx 70090 / 0 08 / 00 Obsah Bezpečnostní pokyny... Použití z hlediska určení.... Oblast nasazení... Montáž... Elektrické připojení... 5 Rozměrový

Více

Návod k montáži Senzor vlhkosti oleje LDH100 706104/01 08/2013

Návod k montáži Senzor vlhkosti oleje LDH100 706104/01 08/2013 Návod k montáži Senzor vlhkosti oleje LDH100 706104/01 08/2013 Obsah 1 Poznámka na úvod 3 1.1 Použité symboly 3 2 Bezpečnostní pokyny 3 3 Použití z hlediska určení 4 3.1 Oblast nasazení 4 4 Funkce 5 4.1

Více

Návod k obsluze. Kombinovaný tlakový senzor. PF30xx

Návod k obsluze. Kombinovaný tlakový senzor. PF30xx Návod k obsluze R Kombinovaný tlakový senzor PF30xx Obsah Bezpečnostní instrukce..................... 16 Ovládací a signalizační prvky............. page 16 1. Použití z hlediska určení...................

Více

DS 4 DS 4. Tlakový spínač pro pneumatiku / vakuovou techniku

DS 4 DS 4. Tlakový spínač pro pneumatiku / vakuovou techniku Tlakový spínač pro pneumatiku / vakuovou techniku nebo 2 spínací výstupy spínací výstupy volně konfigurovatelné přes adaptér nebo programovací zařízení jmenovitý tlak od 0... bar do 0... 0 bar rovněž...

Více

Návod k obsluze Elektronický teplotní senzor TN / / 2011

Návod k obsluze Elektronický teplotní senzor TN / / 2011 Návod k obsluze Elektronický teplotní senzor CZ TN2531 704771 / 00 04 / 2011 Obsah 1 Úvod...3 1.1 Použité symboly...3 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Použití z hlediska určení...4 4 Funkce...4 4.1 Komunikace,

Více

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PI2058. EHEDG Certified

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PI2058. EHEDG Certified R Návod k obsluze R EHEDG Certified Elektronický tlakový senzor PI2058 číslo dokumentu: 704005/00 0/05 Obsah Bezpečnostní pokyny strana 5 Ovládací a signalizační prvky strana 5 Použití z hlediska určení

Více

1: LED sloupcový displej 2: Nastavovací tlačítko 3: Aseptoflexní závit Made in Germany

1: LED sloupcový displej 2: Nastavovací tlačítko 3: Aseptoflexní závit Made in Germany SI6000 SISABBFPKG/US-100-IPF 1: LED sloupcový displej 2: Nastavovací tlačítko 3: Aseptoflexní závit Made in Germany Vlastnosti výrobku Hlídač proudění Procesní připojení: pro Aseptoflex adaptér Délka tyče:

Více

Elektronický senzor pro lineární ventily

Elektronický senzor pro lineární ventily Návod k obsluze R Elektronický senzor pro lineární ventily číslo dokumentu: 701846/00 05/2004 Obsah 1 Použití z hlediska určení..........................................strana 2 2 Montáž.......................................................strana

Více

Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR / / 2010

Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR / / 2010 Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR8 CZ 7495 / 8 / 2 Obsah Předběžná poznámka...4. Použité symboly...4 2 Bezpečnostní pokyny...4 3 Předmět dodávky...5 4 Použití z hlediska určení...6 4. Provoz

Více

Návod k obsluze. Hlídač proudění SA3010

Návod k obsluze. Hlídač proudění SA3010 Návod k obsluze R Hlídač proudění A300 Obsah Ovládací a signalizační prvky strana 4 Použití z hlediska určení strana 6 Druhy provozu strana 7 ontáž strana 8 Elektrické připojení strana 0 Programování strana

Více

NÁVOD K OBSLUZE HLADINOVÝ SNÍMAČ FLD 48 "MEDÚZA"

NÁVOD K OBSLUZE HLADINOVÝ SNÍMAČ FLD 48 MEDÚZA NÁVOD K OBSLUZE HLADINOVÝ SNÍMAČ FLD 48 "MEDÚZA" Před prvním použitím snímače si důkladně přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu a pečlivě si jej uschovejte. Výrobce si vyhrazuje právo provádět změny bez

Více

Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor. PI769x /00 06/2011

Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor. PI769x /00 06/2011 Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PI769x 706074/00 06/2011 Obsah 1 Předběžná poznámka...3 1.1 Použité symboly...3 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Použití z hlediska určení...4 3.1 Oblast nasazení...4

Více

Návod k obsluze Ultrazvukový senzor průtoku SU7000 SU8000 SU9000 80011616 / 00 11 / 2014

Návod k obsluze Ultrazvukový senzor průtoku SU7000 SU8000 SU9000 80011616 / 00 11 / 2014 Návod k obsluze Ultrazvukový senzor průtoku SU7000 SU8000 SU9000 CZ 80011616 / 00 11 / 2014 Obsah 1 Poznámka na úvod 4 1.1 Použité symboly 4 1.1 Použitá varovná upozornění 4 2 Bezpečnostní pokyny 4 3 Použití

Více

Návod k obsluze Elektronický tlakový sensor. PN7xxx / / 2016

Návod k obsluze Elektronický tlakový sensor. PN7xxx / / 2016 Návod k obsluze Elektronický tlakový sensor CZ PN7xxx 8000579 / 00 07 / 206 Obsah Úvodní poznámka...4. Použité symboly...4 2 Bezpečnostní pokyny...4 3 Použití z hlediska určení...5 3. Oblast nasazení...5

Více

Návod k použití. Jednocestná světelná závora. OJ - Laser. Strana 1 z 9

Návod k použití. Jednocestná světelná závora. OJ - Laser. Strana 1 z 9 Návod k použití Jednocestná světelná závora OJ - Laser 701400/01-07/02 Strana 1 z 9 Funkce a vlastnosti Jednocestná světelná závora bezdotykově zjišťuje předměty a materiály a jejich přítomnost hlásí spínacím

Více

Návod k montáži. Diagnostická elektronika pro vibrační senzory VSE001

Návod k montáži. Diagnostická elektronika pro vibrační senzory VSE001 Návod k montáži Diagnostická elektronika pro vibrační senzory VSE001 číslo dokumentu: 704106 / 01 05 / 2007 Obsah Bezpečnostní pokyny..................................................strana 3 Použití z

Více

Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR / / 2016

Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR / / 2016 Návod k obsluze Elektronický hladinový senzor LR3000 CZ 80236081 / 00 02 / 2016 Obsah 1 Poznámka na úvod...4 1.1 Použité symboly...4 2 Bezpečnostní pokyny...4 3 Předmět dodávky...5 4 Použití z hlediska

Více

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PNI02X. číslo dokumentu: 701741/01 05/05

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PNI02X. číslo dokumentu: 701741/01 05/05 Návod k obsluze R Elektronický tlakový senzor PNI02X číslo dokumentu: 701741/01 05/05 Obsah Bezpečnostní pokyny.......................................strana 5 Ovládací a signalizační prvky.................................strana

Více

Cenově výhodný způsob hlídání průtoku vodivých kapalin kompaktním přístrojem Měření průtoku magneticko - induktivní metodou od ifm mid.com/cz/.

Cenově výhodný způsob hlídání průtoku vodivých kapalin kompaktním přístrojem Měření průtoku magneticko - induktivní metodou od ifm mid.com/cz/. Cenově výhodný způsob hlídání průtoku vodivých kapalin kompaktním přístrojem Měření průtoku magneticko - induktivní metodou od ifm Senzory proudění www.ifm.com/cz/mid Pro průmyslové použití Průtokový senzor

Více

Návod k obsluze tlakový senzor. PQ3xxx 80007230 / 00 02 / 2014

Návod k obsluze tlakový senzor. PQ3xxx 80007230 / 00 02 / 2014 Návod k obsluze tlakový senzor CZ PQ3xxx 80007230 / 00 02 / 2014 Obsah 1 Úvodní poznámka 3 1.1 Použité symboly 3 2 Bezpečnostní pokyny 3 3 Použití z hlediska určení 4 3.1 Použití hlavního připojení G1/8

Více

Návod k obsluze tlakový senzor. PQ08xx / / 2014

Návod k obsluze tlakový senzor. PQ08xx / / 2014 Návod k obsluze tlakový senzor CZ PQ08xx 80007228 / 01 02 / 2014 Obsah 1 Úvodní poznámka...3 1.1 Použité symboly...3 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Použití z hlediska určení...4 4 Funkce...4 4.1 Zpracování

Více

Montážní návod Úrovňová sonda. PS3xxx PS3xxA 14014571.03 01/2012

Montážní návod Úrovňová sonda. PS3xxx PS3xxA 14014571.03 01/2012 Montážní návod Úrovňová sonda PS3xxx 14014571.03 01/2012 Obsah 1 Úvodní poznámka...2 1.1 Použité symboly...2 2 Bezpečnostní pokyny3 3 Rozsah dodávky...3 4 Použití z hlediska určení...4 5 Montáž...4 6 Elektrické

Více

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PM20 DEUTSCH ENGLISH. číslo dokumentu: /00 04/05

Návod k obsluze. Elektronický tlakový senzor PM20 DEUTSCH ENGLISH. číslo dokumentu: /00 04/05 Návod k obsluze R Elektronický tlakový senzor PM20 číslo dokumentu: 701955/00 04/05 ENGLISH DEUTSCH Obsah 1 Použití z hlediska určení............................ strana 3 2 Použití ve stavu při dodání..........................

Více

Návod k obsluze Optický distanční senzor. OID20x 80000235 / 00 07 / 2013

Návod k obsluze Optický distanční senzor. OID20x 80000235 / 00 07 / 2013 Návod k obsluze Optický distanční senzor OID20x 8000025 / 00 07 / 201 Obsah 1 Úvodní poznámka 1.1 Použité symboly 1.2 Použitá varovná upozornění 2 Bezpečnostní pokyny Použití z hlediska určení 5.1 Oblast

Více

Hladinový limitní spínač LBFI

Hladinový limitní spínač LBFI Hladinový limitní spínač LBFI s místním nastavením spínacího bodu Spolehlivá detekce hladiny kapalin, granulátů i sypkých materiálů Malá ponorná hloubka Schopnost rozlišení kapaliny a pěny Vhodný i pro

Více

Návod k použití. Reflexní světelný snímač. s vycloněním pozadí

Návod k použití. Reflexní světelný snímač. s vycloněním pozadí Návod k použití Reflexní světelný snímač s vycloněním pozadí OJ 701401/03-07/02 Funkce a vlastnosti Reflexní světelný snímač zjišťuje bezdotykově předměty a materiály a jejich přítomnost hlásí spínacím

Více

Elektronický tlakový spínač s procesním připojením. - Heslo - Paměť maximální a minimální hodnoty Na přání polní pouzdro s průhledem displeje

Elektronický tlakový spínač s procesním připojením. - Heslo - Paměť maximální a minimální hodnoty Na přání polní pouzdro s průhledem displeje s procesním připojením Polovodičový tenzometr Různá procesní připojení Pro potravinářský, chemický a farmaceutický průmysl Teplota média do 00 C Jmenovité rozsahy od 0... 00 mbar do 0... 0 bar DS 00 P

Více

Návod k montáži obsluze. Diagnostická elektronika pro vibrační senzory VSE100

Návod k montáži obsluze. Diagnostická elektronika pro vibrační senzory VSE100 Návod k montáži obsluze Diagnostická elektronika pro vibrační senzory VSE100 Dokument číslo: 704214/00 05/2007 Montážní návod je součástí přístroje. Obsahuje údaje o správném zacházení s výrobkem. Návod

Více

Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor. PL205x /01 09/2011

Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor. PL205x /01 09/2011 Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PL205x 706069/01 09/2011 Obsah 1 Poznámka na úvod...2 1.1 Použité symboly...2 2 Bezpečnostní pokyny...3 3 Použití z hlediska určení...3 3.1 Oblast nasazení...3

Více

Návod k obsluze Hlídač spotřeby tlakového vzduchu SD / / 2013

Návod k obsluze Hlídač spotřeby tlakového vzduchu SD / / 2013 Návod k obsluze Hlídač spotřeby tlakového vzduchu D5000 CZ 80004724 / 00 10 / 2013 Obsah 1 Poznámka na úvod...4 1.1 Použité symboly...4 2 Bezpečnostní pokyny...4 3 Použití z hlediska určení...5 4 Funkce...5

Více

Návod k obsluze Spínací zesilovač pro vláknovou optiku OBF

Návod k obsluze Spínací zesilovač pro vláknovou optiku OBF Návod k obsluze R Spínací zesilovač pro vláknovou optiku OBF Dokument č. 7022 Obsah Použití z hlediska určení Ovládací a signalizační prvky Mtáž Úprava světlovodu Elektrické připojení Nastavení spínacího

Více

prodej opravy výkup transformátorů

prodej opravy výkup transformátorů prodej opravy výkup transformátorů Pozistorová tepelná ochrana s vyhodnocovacím relé MSF 220 V (VU) Tepelné pozistorové relé MSF 220 představuje třístupňový vypínací přístroj s vlastním vyhodnocením a

Více

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač LI 2 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS

Návod k obsluze. Kapacitní hladinový spínač LI 2 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS Návod k obsluze R Kapacitní hladinový spínač LI 2 FRANÇAIS ENGLISH DEUTSCH Obsah Technický popis... 1. Zabezpečení proti přeplnění... 2. Materiály standardního snímače 3. Oblast použití... 4. Poruchová

Více

Místní zobrazovací jednotka LDU 401 NÁVOD K OBSLUZE. průmyslová elektronika

Místní zobrazovací jednotka LDU 401 NÁVOD K OBSLUZE. průmyslová elektronika průmyslová elektronika NÁVOD K OBSLUZE Místní zobrazovací jednotka LDU 401 Před prvním použitím jednotky si důkladně přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu a pečlivě si jej uschovejte. Výrobce si vyhrazuje

Více

Návod k obsluze Hlídač spotřeby tlakového vzduchu SD6000 706092 / 01 03 / 2012

Návod k obsluze Hlídač spotřeby tlakového vzduchu SD6000 706092 / 01 03 / 2012 Návod k obsluze Hlídač spotřeby tlakového vzduchu D6000 CZ 706092 / 01 03 / 2012 Obsah 1 Poznámka na úvod 4 1.1 Použité symboly 4 2 Bezpečnostní pokyny 4 3 Použití z hlediska určení 4 4 Funkce 5 4.1 Zpracování

Více

Návod k obsluze. Řídící jednotka pro kontrolu polohy PS7570

Návod k obsluze. Řídící jednotka pro kontrolu polohy PS7570 Návod k obsluze R Řídící jednotka pro kontrolu polohy P77 7 7 7 Obsah Bezpečnostní pokyny..................... strana Použití z hlediska určení................... strana ontáž................................

Více

Úprava stlačeného vzduchu Jednotky úpravy stlačeného vzduchu a komponenty

Úprava stlačeného vzduchu Jednotky úpravy stlačeného vzduchu a komponenty Série PR Tlakový snímač, Série PE5 Spínací tlak: - bar Elektronický Výstupní signál Digitální: výstup - výstupy IO-Link Elektr. přípoj: Zástrčka, Mx, -pólový Certifikáty Naměřená hodnota Zobrazení Nastavitelná

Více

Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25

Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25 Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25 1. POUŽITÍ Přístroje řady N24 a N25 jsou digitální přístroje určené pro měření unipolárních nebo bipolárních stejnosměrných napětí nebo proudů,

Více

Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PM26

Návod k obsluze Elektronický tlakový senzor PM26 Návod k obsluze R Elektronický tlakový senzor PM6 číslo dokumentu: 70956/00 0/05 Obsah Použití z hlediska určení.......................................strana Použití ve stavu při dodání.....................................strana

Více

Max. obsah oleje stlačeného vzduchu Pevnost v rázu max. (směr XYZ) Mez únavy při kmitavém napětí (směr XYZ) Odběr klidového proudu

Max. obsah oleje stlačeného vzduchu Pevnost v rázu max. (směr XYZ) Mez únavy při kmitavém napětí (směr XYZ) Odběr klidového proudu Sensorika Tlaková čidla Spínací tlak: - - 2 bar Elektronický Výstupní signál Digitální: 2 výstupy - výstup IO - Link Elektr. přípoj: Zástrčka, M2x, 4 - pólový 233 Certifikáty Naměřená hodnota Zobrazení

Více

Návod k obsluze Průtokový senzor SQ / / 2012

Návod k obsluze Průtokový senzor SQ / / 2012 Návod k obsluze Průtokový senzor Q0500 706211 / 00 05 / 2012 Obsah 1 Úvodní poznámka...4 1.1 Použité symboly...4 2 Bezpečnostní pokyny...4 3 Použití z hlediska určení...5 4 Funkce...5 4.1 Zpracování měřících

Více

Regulátor prostorové teploty s LCD displejem

Regulátor prostorové teploty s LCD displejem 3 053 Regulátor prostorové teploty s LCD displejem pro 4-trubkové jednotky fan-coil RDF30 Řídící výstup pro pohon ventilu : on / off (Otevřeno/zavřeno) Výstup pro ovládání 3-otáčkového ventilátoru Regulace

Více

DMD 333H DMD 333H. Diferenční snímač tlaku pro technologické. Kapacitní čidlo tlaku - Komunikace HART Jmenovitý rozsah od 0 7,5 kpa do kpa

DMD 333H DMD 333H. Diferenční snímač tlaku pro technologické. Kapacitní čidlo tlaku - Komunikace HART Jmenovitý rozsah od 0 7,5 kpa do kpa Diferenční snímač tlaku pro technologické procesy Kapacitní čidlo tlaku - Komunikace HART Jmenovitý rozsah od 0 7,5 kpa do 0 200 kpa Popis Typ DMD 333H je inteligentní snímač tlaku s vynikající dlouhodobou

Více

Obsah. Tlakové spínače. Série Materiál Připojení Tlak Teplota Funkce Strana. 18 S Allfluid nerezová ocel G 1/4 kolík 0-800 bar +85 C 228

Obsah. Tlakové spínače. Série Materiál Připojení Tlak Teplota Funkce Strana. 18 S Allfluid nerezová ocel G 1/4 kolík 0-800 bar +85 C 228 Obsah Tlakové spínače Série Materiál Připojení Tlak Teplota Funkce Strana 18 S Allfluid nerezová ocel kolík 0-800 bar +85 C 228 33 D Hliník, nerezová ocel, Polyesterová fólie Příruba -1-630 bar +80 C 230

Více

S2L - Obsluha, nastavení, montáž

S2L - Obsluha, nastavení, montáž S2L - Obsluha, nastavení, montáž PŘEHLED OVLÁDACÍCH PRVKŮ SOLAR POWER, s.r.o., Brněnská 681/5, 695 01 Hodonín Ruční provoz (zap. nebo vyp.) Výstup P1 resp. P2 Ruční/Auto tlačítko výstup P1 Min. teplota

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více