Dotazník konzultace k možnému statutu evropské soukromé společností

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dotazník konzultace k možnému statutu evropské soukromé společností"

Transkript

1 Dotazník konzultace k možnému statutu evropské soukromé společností I. Informace o respondentovi A. firma, název společnosti/organizace HARICOM, spol. s r.o. B. právní forma/popis činnosti společnost s ručením omezeným / telekomunikační technika, prodej, instalace, servis C. označit, zda se zabýváte přeshraničními aktivitami a v jaké podobě (pobočka, dceřiná společnost, služby, export/přímý prodej zboží) a/nebo plánujete rozšířit své aktivity do dalších členských států v blízké budoucnosti (v tomto případě udejte, do kterých členských států směřují vaše zájmy). Drobný export a import se Slovinskem a Polskem. Většina činnosti společnosti je prováděna na území České republiky. II. Potřebují malé a střední podniky statut evropské soukromé společnosti? Otázka Musíte čelit překážkám souvisejícím s vaší právní formou, pokud podnikáte přeshraniční aktivity? Vzhledem k malému rozsahu těchto aktivit jsme nezaznamenali žádný problém Pokud ano, prosím, označte, které překážky jsou pro vás nejtíživější: - problémy související s množstvím a různorodostí právních systémů upravujících právo společností, - nedostatek důvěry v cizí právní formy v obchodních vztazích s partnery z jiných členských států, - různá národní pravidla pro operace společností, která mají za následek nárůst nákladů pro každodenní řízení podniku, - další překážky týkající se právní formy vaší společnosti (jaké)? Otázka 2 Považujete současný právní rámec za dostačující pro vaši společnost a její současné či budoucí přeshraniční aktivity? - ano, obzvláště z těchto důvodů: společnosti mohou působit pod cizí právní formou sledujíce judikaturu týkající se mobility společností, společnosti mají možnost fúzovat se společnostmi z jiných členských států, další důvody. - ne (odůvodněte). V realizované činnosti zatím nemáme problémy, ale je pravda, že u několika nabídek produktů zahraniční firmy prosazovaly obchodní rámec s výhradním odkazem na právní úpravu svých států bez možnosti řešit například arbitrážní řízení podle práva České republiky. Tudíž právní rámec by se měl v rámci evropské soukromé společnosti zlepšit.

2 Otázka Domníváte se, že zde existuje potřeba evropské soukromé společnosti (EPC)? Ano, může to být vhodná forma Myslíte si, že sama forma EPC ( evropská značka ) by dodala vaší společnosti přidanou hodnotu do dalšího podnikání? Pomohla by při přeshraničních aktivitách? Sama forma nic neřeší, ale společnost, která se díky její pomoci dobře uvede na trh se jistě může o tuto formu opřít i v dalším rozvoji a mít ji i ve svých referencích Myslíte, že by statut EPC vyřešil problémy, které jste identifikovali v otázce 1? Byl by to ten nejvhodnější prostředek k řešení těchto problémů? Vysvětlete proč? Zatím problémy nemáme, ale domníváme se, že firmám v příhraničních oblastech (například) může být status EPC vhodnou oporou. Otázka Pokud vaše společnost vykonává nebo zamýšlí vykonávat přeshraniční aktivity, preferujete/preferovali byste: - založení provozovny v dalším členském státě EU? Neuvažujeme. - poskytovat přeshraniční služby s tím, že hlavní provozovna by byla ponechána ve vašem členském státě? Zdá se nám vhodnější Pokud máte/chtěli byste mít provozovnu v jiném členském státě EU, založili jste ji/založili byste ji: - jako společnost (dceřinou společnost) - jako pobočku - bez formální organizace (pobočka de facto). Zatím neuvažujeme Pokud byste preferovali formu společnosti (dceřiné společnosti), preferovali byste zápis v jiném členském státě : - v právní formě tohoto státu. - v právní formě podle práva vašeho státu, pokud by to bylo možné a daný jiný členský stát by ji uznal automaticky nebo pokud by bylo potřeba splnit určité minimální požadavky. - v právní formě EPC s vícenásobnými akcionáři/podílníky. - v právní formě EPC s jedním akcionářem/podílníkem. Odůvodněte. Vyberete-li více variant, označte pořadí preference Domníváte se, že by bylo pro skupiny společností užitečné založit dceřinou společnost ve formě EPC? Je to možné řešení. Otázka Znáte nějakou existující právní formu společnosti s ručením omezeným, kromě té dle vašeho právního řádu, kterou byste považovali za vhodnou pro přeshraniční aktivity? Pokud ano, označte kterou a vysvětlete proč. Spolupracujeme se slovinskou formou společnosti s ručením omezeným d.o.o.

3 5.2. Pokud jste identifikovali preferovanou cizí právní formu a pokud byste měli možnost volby, vybrali byste si tuto právní formu nebo formu EPC pro vaše podnikání? Odůvodněte. Neznáme podrobnosti. Otázka 6 Měl by statut EPC dovolovat mít sídlo a ústředí v různých členských státech? Odůvodněte. Jistě ANO. Svoboda v tomto rozhodnutí může mít i ekonomické výhody. Otázka Domníváte se, že EPC by měla být přístupná: - každé fyzické či právnické osobě ANO - přístupnost by měla být omezena (identifikujte omezení) Mělo by být umožněno založit EPC o jednom akcionáři/podílníkovi? ANO 7.3. Podpořili byste statut EPC, pokud by byl omezen na jednoho akcionáře/podílníka? ANO Otázka Považovali byste statut EPC za užitečný, i kdyby neřešil otázku daní na úrovni EU? ANO 8.2. Pokud ano, jaká by byla přidaná hodnota této formy společnosti? Nižší náklady například na administrativní činnost, dopravní podmínky (přeprava a pojištění zboží), možná registrace společnosti apod. Otázka 9 Který model EPC považujete za nejsnáze proveditelný: - EPC s vícenásobnými akcionáři/podílníky - EPC s jedním akcionářem/podílníkem - jiný model (popište). Vysvětlete, proč preferujete právě takový model. Určitě se bude jednat o nejjednoduším způsobem ustavenou formu a zřejmě i dobře čitelnou pro obchodní partnery. Otázka 10 Který z možných způsobů regulace považujete za nejlepší pro statut EPC: - komplexní a úplný statut - flexibilní statut s odkazy na základní principy práva EU - flexibilní statut s odkazy na národní právo - další způsob (popište jej). Vysvětlete, proč preferujete právě takový model. Domníváme se, že je nejsnáze nastartovatelný a proto možná nejvíce osloví možné zájemce. Vždy je výhodnější vycházet ze známého prostředí a postupně ho vylepšovat a zpřístupňovat širšímu okruhu zákazníků, spolupracovníků atd.

4 Otázka 11 Označte v níže uvedené tabulce, zaškrtnutím příslušného políčka, zda by určité elementy práva společností měly být upraveny: - v možném statutu EPC (EU) nebo - ve stanovách společnosti na základě rozhodnutí akcionářů/podílníků (S) nebo - odkazem na existující národní právo v členském státě, kde je EPC zapsána (NP). Hlavní elementy práva společností Úplná EPC vícenásobní akcionáři Jednoduchá EPC jeden akcionář EU 1 S 2 NP 3 EU S NP ZALOŽENÍ Založení Zápis Název společnosti Zpřístupnění veřejnosti AKCIONÁŘI Záznamy * Právo na * informace Svolání valné * hromady Usnesení, * hlasování Menšinová práva * Fúze * KAPITÁL Minimální kapitál Druhy akcií, práva Nabídky, emise Předkupní právo Zvýšení kapitálu Snížení kapitálu Distribuční limity Náhrada Zpřístupnění veřejnosti Ochrana věřitelů MANAGEMENT Ustavení ředitelů Působnost ředitelů Povinnosti ředitelů Kvalifikace ředitelů Odpovědnost Zpřístupnění Poznámky 1 Upraveno ve statutu EPC. 2 Upraveno ve stanovách společnosti. 3 Upraveno národním právem.

5 veřejnosti Struktura představenstva Střet zájmů Otázka Souhlasíte, že elementy ve výše uvedené tabulce jsou kompletní pro EPC Pokud nesouhlasíte, domníváte se, že: - do tabulky by měly být přidány také další položky? Které? - některé položky by měly být odstraněny? Které a proč? Otázka 13 Jaké by bylo podle vašeho názoru nejlepší řešení pro EPC: - měl by existovat jednotný nebo minimální standard EU co se týče zapojení zaměstnanců EPC, - statut EPC by měl sledovat řešení obsažené ve statutu evropské společnosti (SE), pokud jde o zapojení zaměstnanců, - pravidla, co se účasti zaměstnanců týče, by měla být určena právem státu, ve kterém má EPC sídlo, - měla by být existující práva zaměstnanců zachována v situaci, kdy se národní společnost přemění na EPC nebo EPC na národní společnost (pokud je úroveň těchto práv vyšší než dle národního práva rozhodného pro přeměnu)? Odůvodněte. Zaměstnanci se musí efektivně věnovat své činnosti a neměly by je zbytečně svazovat nadbytečné právní úpravy. Doplňující otázky k možnému statutu EPC: Otázka A1 Pokud máte zkušenost s podnikáním formou pobočky a/nebo dceřiné společnosti v jiném členském státě, vyčíslete náklady týkající se: - založení samostatného podniku/pobočky v jiném členském státě (včetně časových nákladů, nákladů na notářské poplatky, překlady atp.) - samotného podnikání tohoto podniku či pobočky v jiném členském státě. Pokud můžete, uveďte na příkladech. Otázka A2 A2.1. Domníváte-li se, že je zde potřeba statutu EPC, vysvětlete výhody této formy společnosti ve srovnání se stávající situací. Zvláště, vyčíslete přibližné úspory pro vaši společnost (v eurech): - do více než A2.2. Označte, kterých nákladů se úspory týkají, a zda se jedná o jednorázové náklady nebo roční náklady.

6 Otázka A3 A3.1. Je-li vaše společnost součástí skupiny společností, uvažovali byste o založení dceřiné společnosti ve formě EPC? Odůvodněte. Zvláště, vyčíslete přibližné úspory pro vaši společnost (v eurech): - do více než A3.2. Označte, kterých nákladů se úspory týkají, a zda se jedná o jednorázové náklady nebo roční náklady. Závěrem: Doporučujeme k dané problematice připravit školení zkušených právníků a ekonomů pro případné zájemce, kde je možné vysvětlit konkrétní situace, které by mohly nastat při zakládání společností a jejich rozjezdu v novém prostředí. Ale skutečně konkrétní pomoc a ne obecné povídání co je Evropská komise apod., kterých každý slyšel dost a v jeho oboru mu nepomohou.

Dotazník konzultace k možnému statutu evropské soukromé společností

Dotazník konzultace k možnému statutu evropské soukromé společností Dotazník konzultace k možnému statutu evropské soukromé společností I. Informace o respondentovi A. firma, název společnosti/organizace Glatzová & Co., v.o.s. B. právní forma/popis činnosti veřejná obchodní

Více

Společnosti s ručením omezeným / akciové společnosti s jediným společníkem

Společnosti s ručením omezeným / akciové společnosti s jediným společníkem Společnosti s ručením omezeným / akciové společnosti s jediným společníkem Konzultace Evropské komise, GŘ pro vnitřní trh a služby Předběžná poznámka: Tento dotazník vypracovalo Generální ředitelství pro

Více

KONZULTACE TÝKAJÍCÍ SE PŘESHRANIČNÍHO PŘEMÍSTĚNÍ ZAPSANÉHO SÍDLA SPOLEČNOSTI Konzultace GŘ MARKT

KONZULTACE TÝKAJÍCÍ SE PŘESHRANIČNÍHO PŘEMÍSTĚNÍ ZAPSANÉHO SÍDLA SPOLEČNOSTI Konzultace GŘ MARKT KONZULTACE TÝKAJÍCÍ SE PŘESHRANIČNÍHO PŘEMÍSTĚNÍ ZAPSANÉHO SÍDLA SPOLEČNOSTI Konzultace GŘ MARKT Úvod Úvodní poznámka: Následující dokument byl vypracován útvary gerálního ředitelství pro vnitřní trh.

Více

Přeshraniční fúze a rozdělení

Přeshraniční fúze a rozdělení Přeshraniční fúze a rozdělení Přeshraniční fúze a rozdělení Konzultace Evropské komise, GŘ pro vnitřní trh a služby ÚVOD Předběžná poznámka Účelem této konzultace je pomoci Generálnímu ředitelství pro

Více

PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU PREZENTACE 2016

PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU PREZENTACE 2016 PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU 1 PREZENTACE 2016 VÝVOJ SPOLEČENSKÉHO PRÁVA EU Základ právní úpravy EU v této oblasti rozvoj svobody usazování v rámci volného pohybu osob První fází byla harmonizace vybraných částí

Více

Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU

Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU Case Id: 2c446ee1-26e7-437d-b845-a5df0ded67b5 Date: 24/08/2015 09:32:30 Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU Vyplnění polí označených * je povinné.

Více

PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU PREZENTACE 2015

PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU PREZENTACE 2015 PRÁVO SPOLEČNOSTÍ EU 1 PREZENTACE 2015 VÝVOJ SPOLEČENSKÉHO PRÁVA EU Základ pravomoci EU v této oblasti rozvoj právní úpravy svobody usazování v rámci volného pohybu osob První fází byla harmonizace vybraných

Více

FORMY PODNIKÁNÍ V BĚLORUSKU

FORMY PODNIKÁNÍ V BĚLORUSKU FORMY PODNIKÁNÍ V BĚLORUSKU Dmitrij Archipenko řídící partner www.revera.by Formy podnikání v Bělorusku Otevření zastoupení Založení společnosti-rezidenta není právnická osoba právnická osoba funguje jménem

Více

Usnesení Evropského parlamentu obsahující doporučení Komisi o statutu evropské soukromé společnosti (2006/2013(INI))

Usnesení Evropského parlamentu obsahující doporučení Komisi o statutu evropské soukromé společnosti (2006/2013(INI)) P6_TA(2007)0023 Satut evropské soukromé společnosti Usnesení Evropského parlamentu obsahující doporučení Komisi o statutu evropské soukromé společnosti (2006/2013(INI)) Evropský parlament, - s ohledem

Více

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZPŮSOBENOU ČLENY STATUTÁRNÍCH A DOZORČÍCH ORGÁNŮ D&O

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZPŮSOBENOU ČLENY STATUTÁRNÍCH A DOZORČÍCH ORGÁNŮ D&O V případě nedostatku místa k zodpovězení některé z otázek, pokračujte prosím na samostatném listu s uvedením čísla otázky. Jméno společnosti: Adresa: IČO: Osoba oprávněná k zastupování: Datum zahájení

Více

PODNIKÁNÍ A PODNIKATELÉ

PODNIKÁNÍ A PODNIKATELÉ PODNIKÁNÍ A PODNIKATELÉ Podnikání Podnikání je činnost: ( 2 odst. 1 ObZ) 1. soustavná, 2. prováděná samostatně, 3. vlastním jménem podnikatele, 4. na vlastní odpovědnost, 5. za účelem dosažení zisku. Rozdělení

Více

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ

E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ E-učebnice Ekonomika snadno a rychle PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti jsou právnické osoby založené za účelem podnikání. Zakladateli mohou být právnické i fyzické osoby. Známe tyto formy: Obchodní

Více

Příloha č. 1 Vážení respondenti, jako studentka oboru Penitenciární péče na Technické univerzitě v Liberci se na Vás obracím s žádostí o vyplnění krátkého dotazníku, který bude sloužit pro účely bakalářské

Více

ZA4455 Flash Eurobarometer 190 Internal Market: Opinions and experiences of Businesses in the 10 New Member States

ZA4455 Flash Eurobarometer 190 Internal Market: Opinions and experiences of Businesses in the 10 New Member States ZA4455 Flash Eurobarometer 190 Internal Market: Opinions and experiences of Businesses in the 10 New Member States Country Specific Questionnaire Czech Republic DG MARKT QUESTIONNAIRE June 2006 INTRO:

Více

PŘEMĚNY ZMĚNA PRÁVNÍ FORMY FÚZE SLOUČENÍ, SPLYNUTÍ

PŘEMĚNY ZMĚNA PRÁVNÍ FORMY FÚZE SLOUČENÍ, SPLYNUTÍ 33 ZoPS lhůta 1 měsíc VEŘEJNÉ zveřejnění v Obchodním věstníku (Nařízení vlády č. 503/2000 Sb.) (1) Je-li osoba zúčastněná na přeměně zapsána do obchodního rejstříku, a) uloží do sbírky listin obchodního

Více

INVESTIKA, investič ní společ nost, a.s. Politika vý konu hlasovačí čh pra v

INVESTIKA, investič ní společ nost, a.s. Politika vý konu hlasovačí čh pra v INVESTIKA, investič ní společ nost, a.s. Politika vý konu hlasovačí čh pra v Účinnost ke dni: 30. listopadu 2015 Stránka 1 z 6 1. Úvodní ustanovení I. Zásady pro výkon hlasovacích práv A. Tato Politika

Více

ZPRÁVA O PŘESHRANIČNÍ FÚZI SLOUČENÍM. ze dne. 18. dubna vypracovaná PŘEDSTAVENSTVEM SPOLEČNOSTI KOFOLA S.A.

ZPRÁVA O PŘESHRANIČNÍ FÚZI SLOUČENÍM. ze dne. 18. dubna vypracovaná PŘEDSTAVENSTVEM SPOLEČNOSTI KOFOLA S.A. ZPRÁVA O PŘESHRANIČNÍ FÚZI SLOUČENÍM ze dne 18. dubna 2016 vypracovaná PŘEDSTAVENSTVEM SPOLEČNOSTI KOFOLA S.A. 532019-v1\PRADOCS 1 OBSAH 1. PRÁVNÍ A EKONOMICKÉ ODŮVODNĚNÍ... 2. ODŮVODNĚNÍ VÝMĚNNÉHO POMĚRU

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 1442 Sbírka zákonů č. 134 / 2013 134 ZÁKON ze dne 7. května 2013 o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Politika výkonu hlasovacích práv

Politika výkonu hlasovacích práv Politika výkonu hlasovacích práv Účinnost ke dni: 22.07.2014 ZFP Investments, investiční společnost, a.s., se sídlem Antala Staška 2027/79, Krč, 140 00 Praha 4, IČO 242 52 654, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

EURES. Evropské služby zaměstnanosti EURopean Employment Services. Informační den o práci a podnikání Pardubice, 24.9.2009

EURES. Evropské služby zaměstnanosti EURopean Employment Services. Informační den o práci a podnikání Pardubice, 24.9.2009 EURES Evropské služby zaměstnanosti EURopean Employment Services Informační den o práci a podnikání Pardubice, 24.9.2009 www.eures.cz http://eures.europa.eu Uvažujete o práci v některé evropské zemi? Jste

Více

RSJ Private Equity investic nı fond s prome nny m za kladnı m kapita lem, a.s. Politika vy konu hlasovacı ch pra v

RSJ Private Equity investic nı fond s prome nny m za kladnı m kapita lem, a.s. Politika vy konu hlasovacı ch pra v RSJ Private Equity investic nı fond s prome nny m za kladnı m kapita lem, a.s. Politika vy konu hlasovacı ch pra v Účinnost ke dni: 27.4.2016 Stránka 1 z 6 1. Úvodní ustanovení I. Zásady pro výkon hlasovacích

Více

ZÁKON O PŘEMĚNÁCH OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ A DRUŽSTEV

ZÁKON O PŘEMĚNÁCH OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ A DRUŽSTEV Seznam zkratek... XIII Předmluva... XV ZÁKON O PŘEMĚNÁCH OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ A DRUŽSTEV Část první Obecná ustanovení ( 1 až 59zb)... 1 Hlava I Základní ustanovení ( 1 až 9)... 1 Hlava II Některá ustanovení

Více

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz

Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie http://aplchem.upol.cz http://aplchem.upol.cz CZ.1.07/2.2.00/15.0247 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Podnikání PO Aktualizace od 1. ledna 2014 Právní úprava nový

Více

Osnova: Založení Evropské společnosti Založení společnosti cizincem v ČR Založení společnosti v EU

Osnova: Založení Evropské společnosti Založení společnosti cizincem v ČR Založení společnosti v EU Založení podniku Osnova: Výběr právní formy podnikání Zahájení podnikání živnostenské podnikání Založení společnosti Vznik společnosti Založení a vznik s.r.o. detailní postup rozklíčování zřizovacích výdajů

Více

- klady a zápory FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH FIREM. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví

- klady a zápory FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH FIREM. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví FORMY VLASTNICTVÍ STAVEBNÍCH FIREM - klady a zápory Samostatná práce pro předmět Management podniku Gabriela

Více

Systémy občanskoprávní justice v Evropě: Důsledky pro volbu fóra a volbu smluvního práva. Průzkum mezi podniky. Konečné výsledky

Systémy občanskoprávní justice v Evropě: Důsledky pro volbu fóra a volbu smluvního práva. Průzkum mezi podniky. Konečné výsledky Systémy občanskoprávní justice v Evropě: Důsledky pro volbu fóra a volbu smluvního práva Průzkum mezi podniky Konečné výsledky Předkládaný dokument představuje výsledek průzkumu uskutečněného mezi 100

Více

Rada Evropské unie Brusel 8. května 2018 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generální tajemník Rady Evropské unie

Rada Evropské unie Brusel 8. května 2018 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generální tajemník Rady Evropské unie Rada Evropské unie Brusel 8. května 2018 (OR. en) Interinstitucionální spis: 2018/0114 (COD) 8561/18 ADD 2 DRS 22 CODEC 720 IA 120 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Datum přijetí: 25. dubna 2018 Příjemce:

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 127 Rozeslána dne 30. října 2008 Cena Kč 46, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 127 Rozeslána dne 30. října 2008 Cena Kč 46, O B S A H : Ročník 2008 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 127 Rozeslána dne 30. října 2008 Cena Kč 46, O B S A H : 392. Vyhláška, kterou se mění vyhláška č. 250/2005 Sb., o závazných formulářích na podávání návrhů

Více

PŘIPOMÍNKY. k materiálu Ministerstva spravedlnosti ČR Návrh nového obchodního zákona

PŘIPOMÍNKY. k materiálu Ministerstva spravedlnosti ČR Návrh nového obchodního zákona PŘIPOMÍNKY k materiálu Ministerstva spravedlnosti ČR Návrh nového obchodního zákona V Praze dne 30. října 2008 Č.j.: 152/091000/2008 A. Obecná připomínka k předkládanému materiálu Hospodářská komora České

Více

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi

MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi Projekt: Reg.č.: Operační program: Škola: Tematický okruh: Jméno autora: MO-ME-N-T MOderní MEtody s Novými Technologiemi CZ.1.07/1.5.00/34.0903 Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hotelová škola, Vyšší

Více

Otázky: Regulační a institucionální rámec pro trh EU s doručováním balíků

Otázky: Regulační a institucionální rámec pro trh EU s doručováním balíků Otázky: Regulační a institucionální rámec pro trh EU s doručováním balíků 1) Pro účely této zelené knihy je pojem balík vymezen v nejširším smyslu a rozumí se jím veškeré zásilky s hmotností do 30 kg včetně.

Více

Fakulta elektrotechniky a informatiky Ekonomika podniku. Ekonomika podniku

Fakulta elektrotechniky a informatiky Ekonomika podniku. Ekonomika podniku 1. hodina 5.10. 2009 Vliv právní normy na založení podniku Zakončeno písemkou zápočtem vše jen ze cvik Základní právní normy: Obchodní zákoník Živnostenský zákon Obchodní zákoník nabízí různé právní formy

Více

ZPRÁVA O PŘESHRANIČNÍ FÚZI SLOUČENÍM. ze dne. 18. dubna KOFOLA, holdinška družba d.o.o.

ZPRÁVA O PŘESHRANIČNÍ FÚZI SLOUČENÍM. ze dne. 18. dubna KOFOLA, holdinška družba d.o.o. ZPRÁVA O PŘESHRANIČNÍ FÚZI SLOUČENÍM ze dne 18. dubna 2016 za KOFOLA, holdinška družba d.o.o. 532039-v1\PRADOCS 1 Obsah 1 ÚVOD 2 ODŮVODNĚNÍ VÝMĚNNÉHO POMĚRU AKCIÍ A PODÍLŮ Z PRÁVNÍHO I EKONOMICKÉHO HLEDISKA

Více

M A N A G E M E N T P O D N I K U

M A N A G E M E N T P O D N I K U M A N A G E M E N T P O D N I K U 1 1 Podnikání Právo podnikat je ústavně zaručeným subjektivním právem a omezení podnikatelské činnosti může být stanoveno jedině zákonem. Základní vymezení právní úpravy

Více

Návrh na zamítnutí návrhu podal dne 16. června 2015 poslanec Zbyněk Stanjura.

Návrh na zamítnutí návrhu podal dne 16. června 2015 poslanec Zbyněk Stanjura. Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 58/1995 Sb., o pojišťování a financování vývozu se státní podporou a o doplnění zákona č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším

Více

EVROPSKÁ SPOLEČNOST A USTANOVENÍ, KTERÝMI SE PROVÁDÍ NAŘÍZENÍ RADY EVROPSKÉ UNIE O STATUTU EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI

EVROPSKÁ SPOLEČNOST A USTANOVENÍ, KTERÝMI SE PROVÁDÍ NAŘÍZENÍ RADY EVROPSKÉ UNIE O STATUTU EVROPSKÉ SPOLEČNOSTI Plné znění: 627 ZÁKON ze dne 11. listopadu 2004 o evropské společnosti Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Zákon č. 627/2004 Sb., o evropské společnosti ČÁST PRVNÍ EVROPSKÁ SPOLEČNOST

Více

Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007

Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007 Kapitálové společnosti Ing. Vojík ČVUT, fakulta strojní, 29. 10. 2007 Kapitálové společnosti Jedinou povinností společníků-zakladatelů je vnést do společnosti vklad. Jeho výše je stanovena zákonem a liší

Více

Podnikový management. Právní formy podnikání, kritéria rozhodování o volbě právní formy

Podnikový management. Právní formy podnikání, kritéria rozhodování o volbě právní formy Podnikový management Právní formy podnikání, kritéria rozhodování o volbě právní formy Právní úprava Zakládání, provozování i zánik podnikatelských aktivit v ČR upravuje především živnostenský zákon (zákon

Více

OBCHODNÍ PRÁVO. Metodický list 1. Název tématického celku: Obchodní právo obecný úvod

OBCHODNÍ PRÁVO. Metodický list 1. Název tématického celku: Obchodní právo obecný úvod Metodický list 1 Název tématického celku: Obchodní právo obecný úvod Cíl: Tematický celek je věnován základním obecným institutům obchodního práva a uvádí k o problematiky právního oboru. Tematický celek

Více

Evropská akciová společnost (SE)

Evropská akciová společnost (SE) Nařízení o statutu a směrnice o účasti zaměstnanců (ze dne 08.10.2001 / implementace 3 roky) O co jde v této evropské právní formě? Formy zakládání Základní konstrukce orgánů Účast zaměstnanců Dr. Roland

Více

III 2 PŘEDMĚT NÁVRHU na zápis AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI. ÚDAJ ZAPISOVANÝ VYMAZÁVANÝ 1 Obchodní firma Zapsat ke dni:

III 2 PŘEDMĚT NÁVRHU na zápis AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI. ÚDAJ ZAPISOVANÝ VYMAZÁVANÝ 1 Obchodní firma Zapsat ke dni: 1 Obchodní firma Zapsat ke dni: 2 Cizojazyčný název Zapsat ke dni: 2 Adresa sídla Zapsat ke dni: 4 Identifikační číslo Zapsat ke dni: Akciová společnost Právní forma 5 Doplňující text za právní formu Zapsat

Více

9. funkční období. Návrh zákona o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů

9. funkční období. Návrh zákona o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů 52 9. funkční období 52 Návrh zákona o některých opatřeních ke zvýšení transparentnosti akciových společností a o změně dalších zákonů (Navazuje na sněmovní tisk č. 715 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta

Více

Metodické listy pro kombinované studium předmětu. Bankovní právo.

Metodické listy pro kombinované studium předmětu. Bankovní právo. Metodické listy pro kombinované studium předmětu. Kurs,, je určen pro posluchače bakalářského studia na oboru Finance a finanční služby a jeho cílem je poskytnout studentům ucelený soubor poznatků o právní

Více

Dotazník pro pojištění odpovědnosti managementu

Dotazník pro pojištění odpovědnosti managementu Chubb European Group Limited, organizační složka Pobřežní 620/3 186 00 Praha 8 Czech Republic T +420 222 351 251 F +420 222 351 291 info.czech@chubb.com Dotazník pro pojištění odpovědnosti managementu

Více

KAPITOLA 5 Vady a následky vad právních úkonů v obchodněprávních vztazích

KAPITOLA 5 Vady a následky vad právních úkonů v obchodněprávních vztazích KAPITOLA 5 Vady a následky vad právních úkonů v obchodněprávních vztazích Literatura: BÁRTA, J. K některým otázkám subjektivity a sukcese právnických osob v platném právu. Právník 2/1995. Praha : Academia,

Více

Sdělení Komise o zjednodušeném podnikatelském prostředí pro společnosti v oblasti práva obchodních společností, účetnictví a auditu

Sdělení Komise o zjednodušeném podnikatelském prostředí pro společnosti v oblasti práva obchodních společností, účetnictví a auditu Sdělení Komise o zjednodušeném podnikatelském prostředí pro společnosti v oblasti práva obchodních společností, účetnictví a auditu Srovnávací analýza + pozice České republiky: Obecně Česká republika podporuje

Více

Vstupní test. vyhodnocení

Vstupní test. vyhodnocení Vstupní test vyhodnocení Jaké obchodní společnosti umožňuje zakládat Obchodní zákoník? Uveďte orgány obchodních společností a družstva a vyznačte statutární orgán. Obchodní společnost je právnickou osobou

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ÚČETNICTVÍ 3 10. KAPITOLA: ÚČETNÍ ZÁVĚRKA- ZVEŘEJŇOVÁNÍ A OVĚŘOVÁNÍ Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál

Více

Konzultace o dalším směřování evropského práva obchodních společností

Konzultace o dalším směřování evropského práva obchodních společností Konzultace o dalším směřování evropského práva obchodních společností Evropské právo obchodních společností je nosným pilířem vnitřního trhu. Právní předpisy EU týkající se obchodních společností se za

Více

Bytová družstva a jejich možné využití pro dostupné bydlení

Bytová družstva a jejich možné využití pro dostupné bydlení Bytová družstva a jejich možné využití pro dostupné bydlení Podněty k úvaze o využití JUDr. Ivan Přikryl, JUDr. František Lébl 1 Malé zastavení u historie družstevnictví jako solidárního systému v neziskovém

Více

Přeshraniční poskytování služeb v EU Festival exportu, RNDr. Jitka Ryšavá

Přeshraniční poskytování služeb v EU Festival exportu, RNDr. Jitka Ryšavá Přeshraniční poskytování služeb v EU Festival exportu, 27. 6. 2013 RNDr. Jitka Ryšavá Volný pohyb služeb Právo dodavatele z jednoho členského státu poskytovat služby zákazníkovi z jiné členské země. Zahrnuje

Více

Turecko Vstup na trh vybrané právní otázky

Turecko Vstup na trh vybrané právní otázky FINANCIAL INSTITUTIONS ENERGY INFRASTRUCTURE AND COMMODITIES TRANSPORT TECHNOLOGY Turecko Vstup na trh vybrané právní otázky Marek Belšan Partner Norton Rose v.o.s., advokátní kancelář ve spolupráci s

Více

Your Europe Advice: Vaše Evropa - Poradenství Mgr. Bc. Zuzana Pundová

Your Europe Advice: Vaše Evropa - Poradenství Mgr. Bc. Zuzana Pundová Your Europe Advice: Vaše Evropa - Poradenství Mgr. Bc. Zuzana Pundová ECAS European Citizen Action Service AISBL, 77 Avenue de la Toison d or B-1060 Brussels - Belgium Tel: +32-2 548 04 90 Fax: +32-2 548

Více

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU AKCIONÁŘŮ SPOLEČNOSTI AMPER MARKET, a.s.

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU AKCIONÁŘŮ SPOLEČNOSTI AMPER MARKET, a.s. POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU AKCIONÁŘŮ SPOLEČNOSTI AMPER MARKET, a.s. Představenstvo obchodní společnosti Amper Market, a.s., IČ: 24128376, se sídlem Praha 4, Antala Staška 1076/33a, PSČ 140 00 zapsané v

Více

Obsah. Úvod 1. Obchodní společnosti 3 III. Právní předpisy a zkratky KAPITOLA 1. 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2

Obsah. Úvod 1. Obchodní společnosti 3 III. Právní předpisy a zkratky KAPITOLA 1. 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2 Obsah Právní předpisy a zkratky IX KAPITOLA 1 Úvod 1 1.1 Formy podnikání 2 KAPITOLA 2 Obchodní společnosti 3 2.1 Obchodní společnost jako právnická osoba 3 2.2 Osoby ve společnosti 4 2.2.1 Společníci 4

Více

CZ.1.07/1.5.00/

CZ.1.07/1.5.00/ Číslo projektu Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_277_ESP_19 Marcela Kovářová Datum tvorby

Více

Chubb dotazník Stažení výrobku

Chubb dotazník Stažení výrobku Chubb dotazník Stažení výrobku Věnujte prosím pozornost tomuto dotazníku a odpovězte prosím na všechny dotazy zde uvedené. Dovolujeme si Vás upozornit, že nebudou-li dotazy a informace v tomto dotazníku

Více

Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce

Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Výsledky průzkumu Mapování rozvojových potřeb sociálních podniků a subjektů zaměstnávajících osoby znevýhodněné na trhu práce Zpracovalo Regionální centrum podpory sociálního podnikání Centrum investic,

Více

Pozvánka na valnou hromadu

Pozvánka na valnou hromadu Pozvánka na valnou hromadu Představenstvo společnosti Severočeské vodovody a kanalizace, a.s., Teplice, Přítkovská 1689, IČO 49099451, registrované u Krajského soudu v Ústí nad Labem oddíl B, vložka 465

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 352 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 16.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 352 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 16. 111 10. funkční období 111 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 58/1995 Sb., o pojišťování a financování vývozu se státní podporou a o doplnění zákona č. 166/1993 Sb., o Nejvyšším kontrolním úřadu, ve

Více

Právní rámcové podmínky pro zákládání poboček českých společností v SRN

Právní rámcové podmínky pro zákládání poboček českých společností v SRN Právní rámcové podmínky pro zákládání poboček českých společností v SRN Prof. Dr. Arsène Verny, M.E.S. Advokát v ČR a SRN Sdružení českých podniků v Německu Podmínky pro zřízení kanceláře, reprezentace

Více

Ochranné známky 0 ÚČAST

Ochranné známky 0 ÚČAST Ochranné známky 29/10/2008-31/12/2008 Zadaným kritériím odpovídá 391 dotazníků z 391 0 ÚČAST Země DE Německo 72 (18.4%) PL Polsko 48 (12.3%) NL Nizozemsko 31 (7.9%) UK Spojené království 23 (5.9%) DA Dánsko

Více

Pozvánka na valnou hromadu akciové společnosti AO REAL, a.s.

Pozvánka na valnou hromadu akciové společnosti AO REAL, a.s. Pozvánka na valnou hromadu akciové společnosti AO REAL, a.s. Představenstvo akciové společnosti AO REAL, a.s., IČ 28263278, se sídlem Blansko, Pražská 1602/7, PSČ 678 01, zapsané v obchodním rejstříku

Více

OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN

OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ PROJEKTU FÚZE SLOUČENÍM DO SBÍRKY LISTIN Společnost MITU Automotive a.s. se sídlem Ve svahu 482/5, Podolí, 147 00 Praha 4, identifikační číslo 27609332, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU. Dozorčí rada společnosti

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU. Dozorčí rada společnosti POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU Dozorčí rada společnosti Servis Dopravní Techniky, a.s., IČO: 242 04 323, se sídlem Mělník, K Přívozu 2604/23, PSČ 276 01, zapsaná v obchodním rejstříku Městského soudu

Více

Právní forma organizace. Právní formy podniku Veřejnoprávní organizace

Právní forma organizace. Právní formy podniku Veřejnoprávní organizace Právní forma organizace Právní formy podniku Veřejnoprávní organizace Právní forma podniku Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná podnikatelem samostatně, pod vlastním jménem a na vlastní odpovědnost,

Více

Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU

Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU Case Id: 15271a51-7604-4025-8c3a-18ed242d8e3e Date: 19/08/2015 10:48:28 Veřejná konzultace týkající se politik v oblasti migrace pracovních sil a tzv. modré karty EU Vyplnění polí označených * je povinné.

Více

Konzultace budoucích priorit Akčního plánu k modernizaci práva obchodních společností a zlepšení řízení společností v Evropské unii otázky

Konzultace budoucích priorit Akčního plánu k modernizaci práva obchodních společností a zlepšení řízení společností v Evropské unii otázky Konzultace budoucích priorit Akčního plánu k modernizaci práva obchodních společností a zlepšení řízení společností v Evropské unii otázky 1. Celkový cíl a kontext budoucích priorit Otázka č. 1 Zaměřuje

Více

Předmětem návrhu na zápis AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI jsou následující skutečnosti:

Předmětem návrhu na zápis AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI jsou následující skutečnosti: Uvede se identifikační číslo nebo v případě prvozápisu navrhovaná obchodní firma (shodně s procesním formulářem Návrh na zápis ). Identifikátor formuláře stačí vyplnit pouze na první předávané stránce

Více

Vážení klienti, tým advokátní kanceláře HAVLÍČEK & JANEBA

Vážení klienti, tým advokátní kanceláře HAVLÍČEK & JANEBA Vážení klienti, před prázdninami si Vás opětovně dovolujeme informovat, co je nového v rámci legislativy, praxe a budoucích změn v rámci občanského a obchodního práva. V tomto čísle si Vás dovolujeme upozornit

Více

ISO9001. výhoda) Ing. Miroslav Rumler rumler@reliant.eu

ISO9001. výhoda) Ing. Miroslav Rumler rumler@reliant.eu JAK ZÍSKAT Z VÍCE V ZISKOVÝCH ZÁKAZNZ KAZNÍKŮ (komplexní logistická služba jako konkurenční výhoda) Ing. Miroslav Rumler rumler@reliant.eu 1 My všichni bychom mohli být v naší prodejní práci zdaleka úspěšnější,

Více

Erste Group Bank AG FN 33209 m

Erste Group Bank AG FN 33209 m Erste Group Bank AG FN 33209 m Představenstvo společnosti Erste Group Bank AG zve akcionáře (ISIN AT0000652011) a majitele účastnických cenných papírů (ISIN AT0000A0D4T3) společnosti na 18. řádnou valnou

Více

Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku

Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku 1 Adresa rejstříkového soudu Krajský/městský soud v I. REJSTŘÍKOVÝ SOUD Místo pro nalepení kolkových známek 2 a příjmení nebo Obchodní

Více

Snížení základního kapitálu akciové společnosti základní zásady

Snížení základního kapitálu akciové společnosti základní zásady Snížení základního kapitálu akciové společnosti základní zásady 1 Snížení základního kapitálu akciové společnosti základní zásady klesá číselná hodnota zákl. kap. zapsaná v obchodním rejstříku, snižuje

Více

Předmětem návrhu na zápis AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI jsou následující skutečnosti:

Předmětem návrhu na zápis AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI jsou následující skutečnosti: dr_12orzapisdooras.pdf - Adobe Acrobat Professional Uvede se identifikační číslo nebo v případě prvozápisu navrhovaná obchodní firma (shodně s procesním formulářem Návrh na zápis ). Identifikátor formuláře

Více

Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo, Ekonomika, Základy podnikání Tematický okruh:

Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo, Ekonomika, Základy podnikání Tematický okruh: Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo, Ekonomika, Základy podnikání Tematický okruh: Obchodní právo Téma: Kapitálové obchodní společnosti

Více

Ministerstvo financí ČR Odbor Finanční trhy I; oddělení Bankovnictví. 22. června 2018

Ministerstvo financí ČR Odbor Finanční trhy I; oddělení Bankovnictví. 22. června 2018 Konzultace k pojištění vkladů vložených platební institucí, poskytovatelem platebních služeb malého rozsahu, institucí elektronických peněz nebo vydavatelem elektronických peněz malého rozsahu do banky

Více

POKYNY k vyplňování formulářů pro podávání návrhů na zápis rozdělení do obchodního a dalších rejstříků (procesní formulář)

POKYNY k vyplňování formulářů pro podávání návrhů na zápis rozdělení do obchodního a dalších rejstříků (procesní formulář) POKYNY k vyplňování formulářů pro podávání návrhů na zápis rozdělení do obchodního a dalších rejstříků (procesní formulář) Návrhy na zápis rozdělení do obchodního rejstříku, rejstříku obecně prospěšných

Více

BUSINESS CANVAS. programu Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji 2019 RRC/09/2019 (dále jen Program )

BUSINESS CANVAS. programu Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji 2019 RRC/09/2019 (dále jen Program ) BUSINESS CANVAS programu Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji 2019 RRC/09/2019 (dále jen Program ) Pro rychlou orientaci ve vašem BusinessCanvasu a pro souhrnné poznání vašeho podnikatelského záměru

Více

Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku

Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku Příloha č.1 k vyhlášce č. 250/2005 Sb. Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku 1 Adresa rejstříkového soudu Krajský/městský soud v I. REJSTŘÍKOVÝ SOUD Místo pro nalepení

Více

DOTAZNÍK. Vážený respondente,

DOTAZNÍK. Vážený respondente, DOTAZNÍK Vážený respondente, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění následujícího stručného dotazníku. Garantujeme anonymitu tohoto šetření, což znamená, že v žádném případě nezveřejníme konkrétní údaje

Více

Metodický list pro první a druhé soustředění kombinovaného studia předmětu Zprostředkovatelé v pojišťovnictví

Metodický list pro první a druhé soustředění kombinovaného studia předmětu Zprostředkovatelé v pojišťovnictví Metodický list pro první a druhé soustředění kombinovaného studia předmětu Název tématického celku: Úvod do problematiky, právní rámec existence a činnosti pojišťovacích zprostředkovatelů a samostatných

Více

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Obchodný zákonník do 31.12.2013 upravoval tzv. německý model hlavní akcionáři jsou zastoupení v dozorčí radě a ne v představenstvu dozorčí rada řídí představenstvo, které je

Více

P O Z V Á N K A. na řádnou valnou hromadu obchodní společnosti. SWISSGREEN, a.s.

P O Z V Á N K A. na řádnou valnou hromadu obchodní společnosti. SWISSGREEN, a.s. P O Z V Á N K A na řádnou valnou hromadu obchodní společnosti IČ: 292 71 797, se sídlem: Brno, Hlaváčkova 2976/2, Královo Pole, PSČ 612 00, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně,

Více

Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES

Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Poznámka pod čarou č. 93 Celex č. Ustanovení Směrnice Rady 90/435/EHS ze dne 23. července 1990 o společném systému zdanění mateřských a dceřiných společností z různých členských států, ve znění směrnice

Více

Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku

Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku Příloha č.11 k vyhlášce č. 250/2005 Sb. Návrh na zápis nebo zápis změny zapsaných údajů do obchodního rejstříku 1 Adresa rejstříkového soudu Krajský/městský soud v I. REJSTŘÍKOVÝ SOUD Místo pro nalepení

Více

Obsah. O autorech... V Poděkování... VII Předmluva...IX Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX

Obsah. O autorech... V Poděkování... VII Předmluva...IX Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX O autorech... V Poděkování... VII Předmluva...IX Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX Úvodní část K čemu je tato příručka a komu je určena?...1 Kapitola 1. Rozsah použitelnosti...5 Kapitola

Více

PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE SOUHRN POSOUZENÍ DOPADŮ. Průvodní dokument k. návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady

PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE SOUHRN POSOUZENÍ DOPADŮ. Průvodní dokument k. návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 17.5.2018 SWD(2018) 188 final PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE SOUHRN POSOUZENÍ DOPADŮ Průvodní dokument k návrhu nařízení Evropského parlamentu a Rady o označování pneumatik

Více

Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S

Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S Y O U R L E G A L P A R T N E R I N B U S I N E S S T R A N S A C T I O N S P R O F I L K A N C E L Á Ř E Advokátní kancelář

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009 5. volební období 855/2 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění

Více

PODNIKATELSKÝ SEMINÁŘ INVESTIČNÍ A EXPORTNÍ PŘÍLEŽITOSTI V LITVĚ, LOTYŠSKU A ESTONSKU PRAHA 12. DUBNA 2016

PODNIKATELSKÝ SEMINÁŘ INVESTIČNÍ A EXPORTNÍ PŘÍLEŽITOSTI V LITVĚ, LOTYŠSKU A ESTONSKU PRAHA 12. DUBNA 2016 PODNIKATELSKÝ SEMINÁŘ INVESTIČNÍ A EXPORTNÍ PŘÍLEŽITOSTI V LITVĚ, LOTYŠSKU A ESTONSKU PRAHA 12. DUBNA 2016 Vítězslav SCHWARZ Zástupce vedoucího zastupitelského úřadu Velvyslanectví České republiky v Lotyšské

Více

Příklad dobré praxe V

Příklad dobré praxe V Projekt Další vzdělávání pedagogických pracovníků středních škol v oblasti kariérového poradenství CZ 1.07/1.3.00/08.0181 Příklad dobré praxe V pro průřezové téma Člověk a svět práce Richard Samec 2010

Více

Založení společnosti s ručením omezeným:

Založení společnosti s ručením omezeným: Založení společnosti s ručením omezeným: Obchodní firma: (nesmí se krýt s již zapsanou firmou v obch. Rejstříku - lze ověřit na serveru www.justice.cz) Sídlo: (ve společenské smlouvě lze uvést jak přesnou

Více

2011-12-14 12. Přednáška Bc. Tomáš Chalupa

2011-12-14 12. Přednáška Bc. Tomáš Chalupa Ochrana spotřebitele v EU, právo obchodních společností, hospodářská soutěž na společném trhu Ochrana zdraví a bezpečnosti spotřebitele - Všeobecná politika EU, kterou provádí Komise, směřuje k podpoře

Více

Podpora meziobecní spolupráce

Podpora meziobecní spolupráce Preference obcí a měst v oblasti meziobecní Ing. Marek Jetmar, Ph.D. Vedoucí odborného týmu, SMO ČR REGIONÁLNÍ ROZVOJ MEZI TEORIÍ A PRAXÍ 6 OD REGIONÁLNÍHO KE GLOBÁLNÍMU ROZVOJI 21. května 2015, Vysoká

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 30.5.2008 SEK(2008)1944 PRACOVNÍ DOKUMENT ÚTVARŮ KOMISE Průvodní dokument ke sdělení Směrem k evropské strategii pro elektronické soudnictví (e-justice) určenému

Více

JUDr. Josef Šilhán, Ph.D. katedra obchodního práva Právnická fakulta MU, Brno Akciová společnost

JUDr. Josef Šilhán, Ph.D. katedra obchodního práva Právnická fakulta MU, Brno Akciová společnost JUDr. Josef Šilhán, Ph.D. katedra obchodního práva Právnická fakulta MU, Brno josef.silhan@law.muni.cz Akciová společnost Akciová společnost (a.s.) typicky kapitálová forma OS vhodná pro větší rozsah podnikání

Více

Plán evropské hospodářské obnovy v regionech a městech po roce Tištěná verze on-line dotazníku

Plán evropské hospodářské obnovy v regionech a městech po roce Tištěná verze on-line dotazníku Ředitelství pro poradní práce EVROPSKÁ UNIE Oddělení 3 Sítě a subsidiarita Výbor regionů Dotazník Lhůta: 30. listopadu Poznámka: Tento překlad má pouze informativní charakter. Odpovědi na dotazy mohou

Více

Pozvánka na řádnou valnou hromadu společnosti 1 ENERGOCHEMICA SE

Pozvánka na řádnou valnou hromadu společnosti 1 ENERGOCHEMICA SE Pozvánka na řádnou valnou hromadu společnosti 1 ENERGOCHEMICA SE Představenstvo evropské společnosti ENERGOCHEMICA SE, se sídlem Janáčkovo nábřeží 478/39, Smíchov, 150 00 Praha 5, Česká republika, identifikační

Více

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU společnosti

POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU společnosti POZVÁNKA NA ŘÁDNOU VALNOU HROMADU společnosti Triangl, a.s. se sídlem: Praha 9 - Letňany, Beranových 65, PSČ 199 02, IČ: 281 61 050, která je zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze,

Více