STAVÍME MOSTY K LIDEM. V roãní zpráva Citibank a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STAVÍME MOSTY K LIDEM. V roãní zpráva 2006. Citibank a.s."

Transkript

1 STAVÍME MOSTY K LIDEM V roãní zpráva 2006 Citibank a.s.

2 Citibank a.s. působí již 15 let velmi úspěšně na českém trhu. Banka je dceřinou společností Citibank Overseas Investment Corporation (COIC), která je ve stoprocentním vlastnictví Citibank, N. A. se sídlem v New Yorku. Tato výroční zpráva reflektuje úspěchy, tradici a hodnoty společnosti, které vznikly za působení banky v ČR a které tvoří základní pilíře mostu mezi Citibank, jejími klienty, investory a trhem. Unikátní fotografie mostů z různých států světa symbolizují nadnárodní rozměr banky a poukazují na široké působení Citigroup ve světě. Skupina Citigroup je jednou z nevýznamnějších globálních společností; své finanční služby poskytuje ve více než 100 zemích světa a vykazuje přes 200 milionů klientských účtů. Celá skupina Citigroup je dnes jednou z největších finančních institucí a poskytuje své služby osobního bankovnictví více než 55 milionům klientů. Citibank nabízí kvalitní služby postavené na znalostech, spolehlivosti a důvěře. Nejen že staví mosty mezi kontinenty, ale hlavně staví mosty k lidem širokým záběrem sponzorských, filantropických a sociálně odpovědných iniciativ v souladu se svým morálním závazkem vůči české společnosti. dynamika The Rama VIII Bridge, Bangkok, Thajsko Tento asymetrick lanov most pfies fieku Chao Phraya v Bangkoku byl pro vefiejnost zpfiístupnûn v roce 2002 a je upomínkou na krále Ramu VIII. Celková délka mostu je 2,45 km a ocelová lana, na kter ch je zavû en, jsou upnuta na jediném, 163 metrû vysokém pylonu. Most je dûleïitou souãástí hlavního dopravního systému mûsta.

3 Obsah Zpráva představenstva 5 Statutární orgány 7 Organizační struktura Citibank a.s. 9 Úvodní slovo předsedy představenstva 10 Vybrané ukazatele 12 Finanãní ukazatele 12 Kvantitativní ukazatele 13 Zpráva managementu 15 Korporátní a investiãní bankovnictví 15 Podnikové finance / Investiãní bankovnictví 15 Treasury 16 Global Transaction Services 17 Commercial Banking Group 19 Retailové bankovnictví a CitiBusiness 19 CitiLeasing, s.r.o. 20 Lidské zdroje 20 Programy dobrého obãanství 21 Zpráva auditora 23 Roční účetní závěrka 25 Příloha účetní závěrky 29 Zpráva o vztazích 60 Regionální zastoupení 61 vstfiícnost Tower Bridge, Londýn, Anglie Nejznámûj í zvedací most svûta, kter proslavily právû jeho dvû mohutné vûïe, stojí v tûsné blízkosti pevnosti Tower v Lond nû. Byl postaven v roce 1894 v novogotickém stylu s unikátním zvedacím mechanismem, to kvûli ãilé lodní dopravû na TemÏi. Na jeho stavbû se podílelo 5 hlavních dodavatelû a 432 dûlníkû. Na podporu stability mostu byly na fiíãní dno poloïeny dva masivní pilífie; kaïd obsahoval více neï tun betonu. Kostra vûïí a mostu samého byla vybudována z více neï tun oceli. Pfies most projede dennû okolo 38 tisíc aut a mostní rámy jsou zvednuty pfiibliïnû pûtsetkrát do roka. 3 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

4 partnerství Sydney Harbour Bridge, Sydney, Austrálie Jednoobloukov most dlouh pfiibliïnû 1 km je asi nej ir ím mostem na svûtû. Najdete na nûm 8 jízdních pruhû pro automobily, 2 Ïelezniãní dráhy, stezku pro cyklisty a chodník pro pû í. Základní kámen byl poloïen v bfieznu 1925 a otevfien byl o sedm let pozdûji. K zátûïovému testu bylo v roce 1932 pouïito 96 parních lokomotiv. Most je nejen Ïivou dopravní komunikací, ale i dominantou pfiístavu Darling Harbour, symbolem kontinentu a turistickou atrakcí. 4 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

5 Zpráva pfiedstavenstva Pfiedstavenstvo Citibank a.s. pfiedkládá v roãní zprávu banky za rok Podle zákona ã. 158/1989 Sb., o bankách a spofiitelnách, byla Citibank a.s. ( banka ) dne 15. ledna 1991 udûlena se souhlasem tehdej í Státní banky ãeskoslovenské univerzální bankovní licence umoïàující bance ãinnost ve v ech oblastech bankovnictví a finanãních sluïeb. Dále je Citibank a.s. drïitelem univerzální devizové licence udûlené Státní bankou ãeskoslovenskou dne 23. srpna 1991, která umoïàuje bance provádût devizové operace podle devizového zákona ã. 219/1995 Sb. ve znûní pozdûj ích pfiedpisû. V e uvedená bankovní a devizová licence byla nahrazena bankovní licencí vydanou âeskou národní bankou dne 19. února 2004 v souladu se zákonem ã. 21/1992 Sb., o bankách, v platném znûní. Banka byla zapsána do obchodního rejstfiíku se sídlem v Praze v ãervnu Banka je dcefiinou spoleãností ve stoprocentním vlastnictví Citibank Overseas Investment Corporation (COIC), která je ve stoprocentním vlastnictví Citibank, N.A. v New Yorku. Hlavní holdingovou spoleãností je Citigroup, skupina se sídlem ve Spojen ch státech americk ch, poskytující finanãní sluïby prostfiednictvím sv ch zastoupení ve více neï 100 zemích po celém svûtû. Celkov vlastní kapitál Citigroup k 31. prosinci 2006 ãinil 73 mld. USD (k 31. prosinci 2005: 60 mld. USD). Roãní úãetní závûrka banky byla pfiipravena v souladu se zákony âeské republiky a se stanovami banky. Úãetní knihy banky a roãní úãetní závûrka jsou pfiedkládány v ãesk ch korunách (Kã). V období od 1. ledna do 31. prosince 2006 banka vykázala zisk po zdanûní ve v i Kã (2005: Kã). Pfiedstavenstvo navrhuje pfievést Kã (2005: Kã) ze zisku do zákonného rezervního fondu. Kapitálová pfiimûfienost k 31. prosinci 2006 byla 9,87 % (2005: 11,82 %), coï je pfii porovnání s minimální vyïadovanou kapitálovou pfiimûfieností 8,00 % pfiíznivé. Bûhem roku 2006 pfiedstavenstvo pravidelnû informovalo dozorãí radu a konzultovalo s ní ve keré obchodní ãinnosti a finanãní v sledky. Spoleãnost KPMG âeská republika Audit, s.r.o., je statutárním auditorem banky a dne 17. dubna 2007 vydala auditorskou zprávu o ovûfiení roãní úãetní závûrky za rok konãící dnem 31. prosince V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

6 kreativita Rainbow Bridge, Tokio, Japonsko Visut most Rainbow Bridge se klene nad tokijsk m pfiístavem. Most, dlouh 918 m, byl dokonãen v roce Své jméno získal podle mûnícího se veãerního nasvícení, které pravidelnû pfiitahuje tisíce divákû obyvatele a náv tûvníky Tokia. Svou monumentálností pfiitahuje také mnohé filmafie. Moderní most patfií k nejv znamnûj ím dopravním uzlûm v Tokiu. 6 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

7 Statutární orgány P EDSTAVENSTVO Javed Kureishi pfiedseda pfiedstavenstva od 3. dubna 2006 Pan Javed Kureishi je zamûstnancem Citigroup od roku Ing. Michal Nebeský ãlen pfiedstavenstva od 25. ãervence 2003 Pan Ing. Michal Nebesk je zamûstnancem Citibank a.s. od kvûtna Ing. Jiří Báča ãlen pfiedstavenstva od 13. listopadu 2006 Pan Ing. Jifií Báãa odstoupil z pfiedstavenstva ke dni 28. bfiezna Henricus Lambertus Pijls ãlen pfiedstavenstva od 21. listopadu 2005 Pan Henricus Lambertus Pijls byl zamûstnancem Citigroup v letech 1990 aï 2000 a je jím znovu od roku DOZORâÍ RADA Sajjad Razvi pfiedseda dozorãí rady od 1. ãervence Pan Sajjad Razvi je zamûstnancem Citigroup od roku Leona Křepelová ãlenka dozorãí rady od 5. fiíjna 2006 Paní Leona Kfiepelová je zamûstnancem Citibank a.s. od ãervence Mark Whitehorn ãlen dozorãí rady od 9. kvûtna 2003 Pan Mark Whitehorn je zamûstnancem Citigroup od roku Îádn ãlen dozorãí rady a pfiedstavenstva není ãlenem v dozorãí radû ani v pfiedstavenstvu jiné spoleãnosti v âeské republice. 7 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

8 stabilita Pont du Gard, Francie Monumentální tfiípatrov akvadukt v jiïní Francii je star pfies dva tisíce let. PÛvodnû byl souãástí rozsáhlého systému vodovodû, které pfiivádûly vodu ze vzdálenosti 48 kilometrû, od pramene fieky Eure, do mûsta Nimes. Skládá se ze tfií fiad obloukû arkád. Bloky kamene jsou do sebe vsazeny s milimetrovou pfiesností a není pouïito Ïádného spojovacího materiálu. Most je jednou z nejnav tûvovanûj ích historick ch památek ve Francii a v roce 1985 byl zafiazen mezi památky chránûné UNESCO. 8 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

9 Organizaãní struktura Citibank a.s. Valná hromada Pfiedstavenstvo Dozorãí rada Vedení banky Oddûlení finanãní kontroly Personální oddûlení Oddûlení Risk Management Právní oddûlení Oddûlení Compliance a Interní audit Oddûlení Operations a Informaãní technologie Divize korporátního a investiãního bankovnictví Oddûlení Treasury Oddûlení Global Transaction Services Divize retailového bankovnictví a CitiBusiness Oddûlení vnûj ích vztahû Oddûlení fiízení kvality 9 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

10 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva Javed Kureishi pfiedseda pfiedstavenstva a generální fieditel Citibank a.s. VáÏení akcionáfii, jsem velmi rád, Ïe Citibank a.s. v âeské republice zaznamenala i v roce 2006 v razné úspûchy ve své ãinnosti. Podafiilo se nám dokonce v mnoha pfiípadech dosáhnout rekordních v sledkû v historii na í spoleãnosti v âeské republice. S potû ením mohu konstatovat, Ïe Citibank ani v roce 2006 nezûstala nic dluïna své povûsti jednoho z nejv znamnûj ích poskytovatelû finanãních sluïeb a produktû na ãeském trhu. Zamûfiili jsme se na jejich dal í zkvalitàování, abychom uspokojili stále nároãnûj í poïadavky na ich klientû. Bûhem celého roku jsme se mohli spolehnout na vysokou profesionalitu na ich zamûstnancû, díky jejichï znalostem a zku enostem a trvale nadprûmûrnému pracovnímu nasazení jsme v roce 2006 zachovali rûst v nosû, udrïeli vedoucí postavení v klíãov ch produktech a se ctí obstáli i v roli dobrého firemního obãana. V roce 2006 jsme upevnili na e vedoucí postavení na ãeském trhu domácích podnikov ch financí a investiãního bankovnictví. Pfiesvûdãivû to dokládá 22procentní rûst v nosû v divizi Global Corporate & Investment Banking. Oddûlení Treasury navázalo na v teãné v kony z pfiedchozího roku a dosáhlo nejlep ích v sledkû v celé historii pûsobení Citibank a.s. v âeské republice. Na i klienti ve vût í mífie vyuïívali zejména sloïitûj í produkty, zvlá tû kreditní deriváty. Ke skvûl m v sledkûm pfiispûl také projekt elektronického obchodování e-commerce. Citibank v roce 2006 nabídla sluïby, které na i klienti velmi ocenili. Pfiivítali napfiíklad moïnost otevírat úãty v ruské a bulharské mûnû i v hodnûj í platební podmínky pfii obchodování mezi âeskou republikou a Slovenskem. Za velmi zásadní krok vpfied v oblasti bezpeãnosti na ich sluïeb povaïujeme autorizaci transakcí na základû dynamického hesla. Vyhovûli jsme také poïadavkûm klientû a zavedli produkt e-delivery, kdy klient dostává v pis v zabezpeãené podobû elektronickou po tou. 10 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

11 Sledovali jsme nejnovûj í trendy na trhu a zdokonalili novû vyvíjené produkty. V oblasti fiízení likvidity pfiedstavila divize Global Transaction Services (GTS) produkt sdruïování finanãních prostfiedkû z rûzn ch evropsk ch státû, a to nejen v jedné mûnû, ale ve více mûnách v jedné struktufie, coï umoïàuje jejich efektivnûj í vyuïívání. Z osvûdãen ch produktû se v roce 2006 na trhu velmi dobfie dafiilo systému WorldLink, kter slouïí k provádûní zahraniãních plateb ve více neï sto rûzn ch mûnách. V oblasti Trade Finance jsme se zamûfiili na rozvoj sofistikovan ch fie ení v oblasti financování dodavatelskoodbûratelsk ch vztahû. Divize retailového bankovnictví zaznamenala nejlep í v sledky za dobu, kdy Citibank sluïby tohoto typu v âeské republice poskytuje. Stali jsme se nejrychleji rostoucím emitentem kreditních karet v âeské republice. Na i klienti ocenili zejména vysokou kvalitu na eho produktu vãetnû jeho zabezpeãení. Soustfiedili jsme se zejména na co-brandové karty, pfiiãemï v pfiípadû spolupráce se spoleãností O2 (Eurotel) jsme vytvofiili nejvût í portfolio cobrandov ch karet v âeské republice. Spustili jsme rovnûï dva zcela nové co-brandové projekty, a to s âesk mi aeroliniemi a spoleãností Shell, které získaly nûkolik ocenûní. Úspû nû jsme rozvíjeli ná program CitiGold Wealth Management, o ãemï svûdãí zdvojnásobení poãtu klientû. Se zájmem se setkala také na e roz ífiená nabídka investiãních fondû, osobních pûjãek a produktu CitiProfessional. Dal í v hody jsme nabídli majitelûm osobních úãtû CitiOne. Pro klienty vyuïívající na e internetové bankovnictví jsme v roce 2006 vydali bezpeãnostní klíã, jenï v raznû posiluje zabezpeãení v ech transakcí. Dafiilo se nám také v oblasti sluïeb pro malé a stfiední podniky. O spokojenosti na ich klientû mimo jiné svûdãí to, Ïe míra jejich vûrnosti je vy í neï kdykoliv pfiedtím. Stále silnûj í postavení Citibank na ãeském trhu nás zavazuje chovat se také jako odpovûdn firemní obãan, aktivnû se podílet na celé fiadû charitativních, spoleãensk ch a sponzorsk ch projektû. V roce 2006 jsme prostfiednictvím nadace Citigroup Foundation poskytli prostfiedky v celkové v i Kã, a to hlavnû na projekty, jeï mlad m lidem umoïnily rozvíjet jejich orientaci ve svûtû financí. Podpofiili jsme ocenûní Via Bona, které získávají dárci z fiad podnikû a jednotlivcû za dobroãinné aktivity. Rozvíjeli jsme také Zamûstnaneck charitativní fond a finanãnû, ale i aktivní úãastí zamûstnancû jsme se podíleli na mnoha charitativních projektech. V roce 2006 se zamûstnanci Citibank a.s. také zúãastnili prvního roãníku dobrovolnické akce s názvem Citigroup Global Community Day, celosvûtového dobrovolnického dne. Skvûl ch v sledkû jsme v roce 2006 dosáhli pfiedev ím díky profesionalitû a vysokému pracovnímu nasazení na ich zamûstnancû. Patfií jim za to na e podûkování. Jsme velmi py ní na ty, ktefií se prosadili v silné mezinárodní konkurenci a uplatnili se v fiídících funkcích v regionu stfiední a v chodní Evropy i v celosvûtové síti Citigroup. Nadále budeme peãovat o profesionální rûst zamûstnancû a vytváfiet jim co nejlep í podmínky pro jejich práci. Mají moïnost vyuïívat flexibilní ãi ãásteãnou pracovní dobu nebo práci z domova, otevfieli jsme aktivní komunikaci s matkami na matefiské dovolené. V zájmu konkurenceschopnosti Citibank v oblasti zamûstnaneck ch v hod jsme v roce 2006 rozhodli o zavedení pfiíspûvku na penzijní pfiipoji tûní na ich pracovníkû. Celková spokojenost na ich zamûstnancû se drïí na nejvy í úrovni v regionu. Na úspû né v sledky roku 2006 chceme navázat v roce Na ím cílem je udrïet si povûst velmi respektované finanãní instituce, nadále pfiicházet s inovacemi, kter mi dokáïeme reagovat na v echny potfieby na ich klientû. Chceme zamûstnávat nejkvalitnûj í bankéfie a dal í odborníky, ktefií budou schopni maximálnû porozumût pfiáním klientû a nabídnout jim odpovídající fie ení. Nechceme ztratit pozici dobrého firemního obãana. RÛst by mûly v echny tfii úseky podnikového bankovnictví sluïby pro malé a stfiední podniky, pro velké mezinárodní a místní spoleãnosti a investiãní bankovnictví. Dále budeme rozvíjet v echny oblasti retailového bankovnictví, zamûfiíme se zvlá tû na roz ífiení distribuãní sítû. Udûláme v e pro to, aby Citibank a.s. byla na ãeském trhu finanãním ústavem, kter poskytuje jedineãné, nadstandardní produkty a spolehlivé sluïby. Na im klientûm dûkuji za dûvûru, kterou nás poctili. Zavazuje nás k je tû usilovnûj í a kvalitnûj í práci neï dosud. Jedinû tak se nám podafií splnit na e cíle ve prospûch zákazníkû, akcionáfiû i spoleãnosti, v níï pûsobíme. Javed Kureishi pfiedseda pfiedstavenstva a generální fieditel Citibank a.s. 11 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

12 Vybrané ukazatele FINANâNÍ UKAZATELE tis. Kã Celková aktiva Celkov vlastní kapitál âisté úrokové v nosy âist zisk z finanãních operací âisté poplatky a provize âisté mimofiádné v nosy Zisk pfied zdanûním a pfied tvorbou a pouïitím rezerv a opravn ch poloïek k úvûrûm Zisk pfied zdanûním âist zisk Obchodní místa Kapitálová pfiimûfienost 10 % 12 % 15 % 14 % 12 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

13 KVANTITATIVNÍ UKAZATELE tis. Kã Kapitálová přiměřenost 9,87 % 11,82 % 14,68 % 14,28 % Tier Tier Tier 3 Souhrn odãitateln ch poloïek od Tier 1 a Tier 2 ( ) ( ) ( ) ( ) Celková v e kapitálu Jednotlivé kapitálové poïadavky podle zvlá tních pfiedpisû Kapitálov poïadavek A Kapitálov poïadavek B Kapitálov poïadavek k úvûrovému riziku obchodního portfolia Kapitálov poïadavek k riziku angaïovanosti obchodního portfolia Kapitálov poïadavek k obecnému úrokovému riziku Kapitálov poïadavek k obecnému akciovému riziku Kapitálov poïadavek k mûnovému riziku Kapitálov poïadavek ke komoditnímu riziku Rentabilita prûmûrn ch aktiv 0,39 % 1,18 % 0,58 % 1,32 % Rentabilita prûmûrného vlastního kapitálu 5,22 % 14,16 % 6,15 % 14,76 % Aktiva na 1 zamûstnance Správní náklady na 1 zamûstnance âist zisk na 1 zamûstnance V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

14 v estrannost Benjamin Sheares Bridge, Singapur Most otevfien v roce 1982 je nejdel ím mostem v Singapuru vûbec. Své jméno získal po oblíbeném politikovi Dr. Benjaminu Henrym Shearesovi, druhém prezidentovi tohoto mûstského státu ( ). Kromû toho, Ïe z mostu pofiídíte nejkrásnûj í fotografie veãerního panorámatu Singapuru, je most kaïdoroãnû také v chozím bodem velmi populárního bûhu Sheares Bridge Run. 14 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

15 Zpráva managementu KORPORÁTNÍ A INVESTIâNÍ BANKOVNICTVÍ V roce 2006 zaznamenala divize Korporátního a investiãního bankovnictví Citibank a.s. skvûlé v sledky. Na e ãinnost rozdûlená podle skupin produktû do tfií segmentû Corporate Finance, Global Sales & Trading a Global Transaction Services se úspû nû roz ifiovala, na e pozice opût posílila a upevnila své vedoucí postavení na ãeském trhu domácích podnikov ch financí a investiãního bankovnictví. Mimo jiné o tom svûdãí 22procentní rûst v nosû. V znamné spoleãnosti, organizace vefiejného sektoru a finanãní instituce vyuïívaly na ich poradensk ch sluïeb a povûfiovaly nás správou svého strategického bankovnictví. Pro na e zákazníky, aè jiï nadnárodní firmy, tuzemské spoleãnosti ãi subjekty ze sektoru mal ch a stfiedních podnikû, jsme i v roce 2006 zavedli inovativní finanãní produkty v oblasti plánování a fiízení finanãních rizik. Citibank a.s. zamûstnává nejlep í odborníky na trhu. Vût inou mladí lidé rozumûjí bankovnictví i potfiebám na ich zákazníkû, mají motivaci a jsou ochotni naplno pracovat ve prospûch banky i svého kariérního rûstu. Skvûl ch v sledkû jsme dosáhli pfiedev ím díky jejich úsilí a profesionalitû. Vysokou kvalifikovanost na ich zamûstnancû potvrzuje jejich uplatnûní v síti Citigroup ve svûtû i jejich stále ãastûj í povûfiování fiídícími funkcemi v regionu stfiední a v chodní Evropy. Celková spokojenost zamûstnancû divize Korporátního a investiãního bankovnictví v roce 2006 dosáhla 89 procent, coï je nejlep í index v rámci stfiední a v chodní Evropy. Vysoké nasazení bude Citibank a.s. vyïadovat i nadále. Chceme ale také pokraãovat ve vytváfiení podmínek pro vyváïenûj í pomûr mezi zamûstnáním a rodinn m Ïivotem. Roz ífiili jsme proto moïnosti flexibilní ãi ãásteãné pracovní doby nebo práce z domova. Na skvûlé v sledky roku 2006 chceme navázat i v roce dal ím. V je tû vût í mífie neï dosud budeme poskytovat globální produkty s pfiidanou hodnotou a budeme také hledat specifická fie ení pro klienty, ktefií chtûjí roz ifiovat své podnikání nejen v âeské republice, ale v celém regionu. Budeme pokraãovat v poskytování sluïeb nadnárodním firmám, které investují v regionu stfiední a v chodní Evropy, zvlá tû japonsk m a korejsk m. Zamûfiíme se na potfieby mal ch a stfiedních podnikû i na velké ãeské spoleãnosti. Nabídneme jim na e mezinárodní zku enosti, vycházející z na í globální pfiítomnosti ve svûtû. PODNIKOVÉ FINANCE / INVESTIâNÍ BANKOVNICTVÍ Rok 2006 byl rekordním i pro segment podnikov ch financí / investiãního bankovnictví a Citibank si v této oblasti udrïela vedoucí postavení na trhu. Mezi transakce uzavfiené v roce 2006 patfií: pûsobení jako mandátov vedoucí aranïér v souvislosti se syndikovan mi termínovan mi a revolvingov mi úvûry pro spoleãnost Kostelecké uzeniny, a.s., v celkové v i milionû Kã, pûsobení jako jedin mandátov vedoucí aranïér a bookrunner v souvislosti se syndikovan mi termínovan mi úvûry pro spoleãnost OKD, a.s., v celkové v i milionû EUR, pûsobení jako mandátov vedoucí aranïér v souvislosti se syndikovan mi termínovan mi a revolvingov mi úvûry pro spoleãnosti ÎëAS, a.s., a koda TS, a.s., v celkové v i 900 milionû Kã, pûsobení jako mandátov vedoucí aranïér v souvislosti se syndikovan mi úvûry pro spoleãnosti skupiny ZETOR, a.s., v celkové v i milionû Kã, pûsobení jako koaranïér v souvislosti se syndikovan m revolvingov m úvûrem pro spoleãnost âeská poji Èovna, a.s., v celkové v i milionû Kã, pûsobení jako jedin mandátov vedoucí aranïér a bookrunner v souvislosti se syndikovan mi termínovan mi a revolvingov mi úvûry pro spoleãnosti AL INVEST Bfiidliãná, a.s., v celkové v i milionû Kã. Syndikované termínované úvûry pro spoleãnost OKD, a.s., pfiedstavují dosud nejvût í transakci v oblasti syndikovan ch úvûrû pro ãeskou spoleãnost v historii. Jde zároveà o velmi komplexní transakci s inovativní strukturou, která umoïnila spoleãnosti OKD, a.s., i celé skupinû RPG úspû nû provést plánovanou korporátní a finanãní restrukturalizaci. Tato transakce byla plnû upsána spoleãností Citigroup jako jedin m aranïérem a upisovatelem a teprve následnû distribuována na bankovním trhu. Skuteãnost, Ïe i takto velké a komplexní transakce aranïované Citibank byly velmi úspû nû pfiijaty bankovním trhem, je nejlep ím dokladem vedoucího postavení Citibank na domácím trhu podnikov ch financí / investiãního bankovnictví. TrÏní podíl Citigroup v oblasti syndikovan ch úvûrû v âeské republice, mûfien objemem financování zaji tûného pro na e zákazníky, dosáhl v roce 2006 zhruba 50 procent (zdroj: Loanware). 15 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

16 TREASURY Oddûlení Treasury navázalo v roce 2006 na v teãné v kony z pfiedchozího roku a dosáhlo nejlep ích v sledkû v celé historii pûsobení Citibank a.s. v âeské republice. Na i klienti z fiad podnikû, hlavnû v robních a se siln m zahraniãním obchodem, od nejmen ích aï po nadnárodní korporace, vyuïívali rozsáhlou a neustále se roz ifiující kálu produktû devizového a penûïního trhu a finanãních derivátû. S rostoucí diferencí mezi v nosy na eurovém a ãeském trhu a s kumulací kapitálu v âeské republice díky vysokému HDP jsme zaznamenali zv en zájem o investiãní produkty. V raznû stouplo pfiedev ím vyuïívání sloïitûj ích produktû, zvlá tû kreditních derivátû. Oãekáváme, Ïe tento trend bude pokraãovat. Svûtová ekonomika v roce 2006 nijak nezpomalila. âeská mûna se vy plhala na historicky nejvy í úroveà. Její dlouhodob rûst vedl klientelu k pfiizpûsobení se tomuto trendu, coï se projevilo hlavnû ve vût ím vyuïívání bankovních instrumentû zabezpeãujících proti kurzov m rizikûm. Ná t m Treasury Sales poskytoval na im klientûm velmi cennou spolupráci v oblasti plánování a fiízení finanãních rizik s vyuïitím iroké nabídky tradiãních i inovativních finanãních produktû a sluïeb. Mnohé v znamné ãeské exportní spoleãnosti s úspûchem vyuïily zejména rûzn ch zaji Èovacích technik a strukturovan ch finanãních produktû, které byly vyvinuty tak, aby odpovídaly jejich individuálním potfiebám a zvy ovaly jejich konkurenceschopnost v obtíïn ch podmínkách rychle posilující mûny. Pfiedev ím díky neomezenému pfiístupu na trhy EU se dále zv il v kon ãesk ch exportérû, jejichï v sledky pfiivedly bilanci zahraniãního obchodu do v razného pfiebytku, pozitivnû ovlivnily i dal í ekonomické ukazatele âeské republiky a mûly hlavní podíl na více neï pûtiprocentním rûstu HDP. Úrokové sazby se v roce 2006 trvale pohybovaly na nízké úrovni. âeská republika si pfiesto udrïela zájem zahraniãních investorû. Ten se projevil hlavnû na akciovém trhu, mûl ale vedlej í pozitivní dopady i na trhy ostatní. Na mûnící se podmínky na trhu pruïnû reagoval ná zku en t m mezinárodních obchodníkû (Treasury Trading), ktefií v prûbûhu roku dokázali tûïit z hlavních trïních trendû. VyuÏívali k tomu i informaãní a znalostní bázi Citigroup na svûtov ch finanãních trzích, která rovnûï coby tradiãní faktor pfiispívá k úspûchu na ich obchodníkû. K na im skvûl m v sledkûm pfiispûl také projekt elektronického obchodování e-commerce. V roce 2006 jsme otestovali nov, moderní systém elektronického obchodování, kter plnû zavedeme v roce SluÏby on-line potvrzení transakcí na devizovém a penûïním trhu, obchodování pfies Internet a dal í vyuïívá stále více na ich klientû. Obsah elektronického obchodování jsme v roce 2006 roz ífiili o automatická depozita. Opût jsme tak zv ili pfiidanou hodnotu, kterou na i klienti obchodováním prostfiednictvím Online Trading dostávají. S rûstem ãeské ekonomiky souvisí zdravûj í fungování firem a jeho nepfiím m pozitivním dûsledkem je moïnost Citibank více a s men ími riziky vstupovat do kontraktû s podniky, ãehoï jsme náleïitû vyuïili. V prûbûhu roku 2006 jsme aktivnû kontaktovali klienty ze segmentu mal ch a stfiedních podnikû, jejichï poãet se v raznû zv il. Roz ífiili jsme i kálu produktû z oblasti Treasury, které tûmto spoleãnostem nabízíme. V souladu s na imi zámûry jim dodáváme instrumenty komplikovanûj í a operujeme i s niï ími finanãními objemy, vïdy v ak s patfiiãnou efektivitou. Procesy automatizujeme, vyuïíváme Internet, ãímï omezujeme náklady a udrïujeme vysokou efektivitu. Díky vysoké kvalitû produktû provûfien ch na mezinárodní úrovni Citigroup, profesionalitû ãlenû oddûlení Treasury a jejich trvale vysokému pracovnímu nasazení jsme dosáhli v roce 2006 jak skvûl ch finanãních v sledkû, tak samozfiejmû i znaãné spokojenosti na ich zákazníkû. Jsou pro nás v zvou k dal ímu zdokonalení v ech na ich ãinností s cílem dosaïení je tû lep ích v sledkû v roce V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

17 GLOBAL TRANSACTION SERVICES Rok 2006 byl pro Global Transaction Services rokem rekordním. V nosy se zv ily o 23 procent, pfiiãemï pozitivní pfiedev ím bylo, Ïe v nosy vzrostly za souãasného poklesu nákladû. K dosaïení kladn ch v sledkû v znamnû pfiispûly v echny tfii produktové skupiny v rámci GTS, to znamená Cash Management, Trade Finance a Securities and Fund Services. V roce 2006 GTS uvedlo na trh fiadu nov ch sluïeb. Mimo jiné v roce 2006 zavedlo autorizaci transakcí na základû dynamického hesla, coï vedlo ke zv ení bezpeãnosti sluïeb nabízen ch GTS. Byla spu tûna také platforma e-delivery pro v pisy, kdy klient dostává v pis v zabezpeãené podobû elektronickou po tou, nemusí skladovat papírové v pisy a v poãítaãové databázi je snáze vyhledává. Cash Management Oddûlení poskytuje sluïby v fiízení pracovního kapitálu a nabízí také na míru vytvofiené specializované produkty a informaãní technologie, které zákazníkûm poskytují podporu tûchto jejich aktivit. V roce 2006 v nosy oddûlení Cash Management vzrostly pfiedev ím díky rûstu zûstatkû na úãtech, rostoucím marïím a zv en m pfiíjmûm z prodeje nov ch sluïeb. V nosy rostly dvoucifernou rychlostí. Oddûlení Cash Management se i nadále soustfiedilo na v voj sluïeb v oblasti fiízení likvidity, zejména produktû podporujících soustfieìování likvidity zákazníkû se zastoupením ve více zemích v rámci stfiední a v chodní Evropy. Jedná se napfiíklad o sdruïování finanãních prostfiedkû z rûzn ch evropsk ch státû, a to nejen v jedné mûnû, ale ve více mûnách v jedné struktufie (Cross Currency Cross Border Notional Pooling), coï umoïàuje jejich efektivnûj í vyuïívání. V roce 2006 oddûlení Cash Management v âeské republice otevfielo pro své v znamné klienty znaãn poãet úãtû v zahraniãí, coï souvisí s rozrûstáním jejich obchodních aktivit, aè jiï v evropsk ch, ale i mimoevropsk ch státech. Zákazníci GTS tak mohou tûïit z globálního pûsobení Citibank, jeï jim umoïàuje obsluhovat prostfiednictvím systému CitiDirect v reálném ãase z jednoho místa úãty v rûzn ch svûtov ch lokalitách. Klienti oddûlení Cash Management také pfiivítali moïnost otevfiení úãtû v rusk ch rublech a bulharské mûnû leva. Na rostoucí obchodní v mûnu mezi âeskou republikou a Slovenskem jsme reagovali zavedením v hodnûj ích podmínek pro zahraniãní platby, jeï mohou firmy uskuteãàovat mezi Citibank âeská republika a Citibank Slovensko. Z jiï osvûdãen ch produktû se v roce 2006 na trhu velmi dobfie dafiilo systému WorldLink, kter slouïí k provádûní zahraniãních plateb ve 135 rûzn ch mûnách. Obdobnû úspû né byly i sluïby sbûru hotovosti, jejichï objem vzrostl o 60 procent a které tak v znamnû pfiispûly k v born m v sledkûm roku Trade Finance Toto oddûlení GTS nabízí irokou kálu finanãních produktû v oblasti mezinárodního obchodu, zejména specializované úvûry a financování dodavatelû a jejich zákazníkû. Ke klíãov m finanãním sluïbám vyuïívan m v zahraniãním obchodû patfií pfiedev ím garance a akreditivy. V roce 2006 oddûlení GTS Trade Finance kladlo dûraz na komplexní fie ení financování a zaji Èování rizik spojen ch s tuzemsk mi a zahraniãními obchodními transakcemi jejich klientû. Oddûlení Trade Finance se zamûfiilo na rozvoj sofistikovan ch fie ení v oblasti financování dodavatelsko-odbûratelsk ch vztahû. Ve sluïbách pro klienty z fiad ãesk ch exportérû vyváïejících do vzdálen ch oblastí oddûlení Trade Finance vyuïívalo v hod globální sítû a know-how Citigroup. Securities and Fund Services Ze tfií hlavních produktov ch oddûlení v rámci GTS vykázalo Securities and Fund Services v roce 2006 nejvy í rûst. Funguje jako správce cenn ch papírû pro investory z fiad poji Èoven a penzijních fondû, poskytuje clearingové sluïby finanãním zprostfiedkovatelûm (pfiedev ím obchodníkûm s cenn mi papíry) a také sluïby depozitáfie. Klíãem k úspûchu tohoto oddûlení je flexibilita sluïeb a individuální pfiístup ke kaïdému zákazníkovi. adû zahraniãních investorû pomohlo realizovat jejich zámûry v âeské republice a dal ím klientûm usnadnilo pfiístup na kapitálové trhy v zahraniãí. O spokojenosti zákazníkû s na ím pfiístupem a kvalitou poskytovan ch sluïeb svûdãí ocenûní Top Rated, jímï ãasopis Global Custodian Magazine vyhodnotil Citigroup jako nejlep ího regionálního správce aktiv ve v chodní a stfiední Evropû v roce V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

18 komplexnost Ponte Sant' Angelo, Řím, Itálie Most pfies Tiberu byl postaven v roce 136 n. l. fiímsk m císafiem Hadriánem, kter jím chtûl spojit centrum íma se sv m novû postaven m mauzoleem. PÛvodnû byl most pojmenován po bohu Heliovi, do souãasnosti se z nûj zachovaly jen jeho stfiední pilífie zabudované do dne ního Andûlského mostu (Ponte Sant' Angelo), kter r opatfiil barokní sochafi Giovanni Lorenzo Bernini 10 sochami andûlû. 18 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

19 COMMERCIAL BANKING GROUP Citibank i v roce 2006 poskytovala stfiednû velk m spoleãnostem vynikající bankovní sluïby. Ve keré sluïby segmentu Commercial Banking vycházejí z dlouhodob ch a ovûfien ch zku eností, které jsme získali na tomto rychle se rozvíjejícím trhu. SnaÏíme se b t partnerem tûm klientûm, jejichï obchodní aktivity se zahraniãím neustále rostou. Kromû standardních devizov ch operací poskytujeme i sloïitûj í devizové produkty a poradenství s dûrazem na fiízení rizik, která jsou spojena se zmûnami devizov ch kurzû a úrokov ch sazeb. Ná cíl zamûfiit se více na tuto oblast vedl k tomu, Ïe obchody s devizov mi deriváty vzrostly ãtyfiikrát v porovnání s pfiedchozím rokem. Dynamick rûst jsme zaznamenali i v tradiãní oblasti poskytování úvûrû stfiedním podnikûm. Hodnota dosud nesplacen ch úvûrû se zv ila o 25 procent a objem nov ch úvûrû poskytnut ch v roce 2006 vzrostl meziroãnû o 80 procent. V roce 2006 jsme se soustfiedili pfiedev ím na zv ení rychlosti schvalování úvûrû. PrÛmûrnou dobu nutnou ke schválení úvûru se nám podafiilo zkrátit o více neï 60 procent, ãímï jsme nastavili nov standard na trhu bankovních sluïeb pro stfiední firmy. V roce 2006 jsme také úspû nû pokraãovali v získávání nov ch zákazníkû. V sledkem dvou marketingov ch kampaní bylo zv ení poãtu na ich klientû v porovnání s rokem 2005 o 20 procent. Ve snaze reagovat na rychle se rozvíjející segment stfiedních podnikû v âeské republice jsme uãinili v znamnou zmûnu t kající se na í cílové skupiny. Oddûlení Commercial Banking se dnes zamûfiuje na spoleãnosti s roãními trïbami aï do v e 2,5 miliardy Kã. Abychom lépe uspokojili potfieby velk ch podnikû v rámci tohoto segmentu, sestavili jsme speciální t m nejzku enûj ích bankéfiû a zavedli jsme zvlá tní proces zamûfien na individuální úvûrové potfieby. Souãasnû jsme se více zamûfiili na poskytování sloïitûj ích produktû a sluïeb, jako je napfiíklad investiãní bankovnictví nebo obchody s deriváty. Segment stfiedních podnikû v âeské republice za posledních deset let v raznû vzrostl. Velikost tûchto firem a jejich síla jim umoïàuje úspû nû se prosazovat na tuzemském a mezinárodním trhu i v konkurenci mnohem vût ích podnikû. Oãekává se, Ïe v následujících letech mnohé podniky z tohoto segmentu dále porostou prostfiednictvím konsolidací v návaznosti na generaãní zmûny. Tento v voj pfiinese ãesk m stfiednû velk m firmám nové v zvy. Na ím cílem pro rok 2007 je proto poskytovat zázemí tûmto firmám v podobû bankovních produktû a poradenství, které jim pomûïe stanovit správn smûr v voje a pfiispûje k jejich dal ímu rûstu. RETAILOVÉ BANKOVNICTVÍ A CITIBUSINESS V roce 2006 divize retailového bankovnictví zaznamenala skvûlé v sledky, nejlep í za posledních pût let, kdy Citibank sluïby tohoto typu v âeské republice poskytuje. Platí to o v ech ãtyfiech základních oblastech na í ãinnosti, na nûï jsme se soustfiedili: privátní klientela, kreditní karty, osobní pûjãky i segment mal ch a stfiedních podnikû. V roce 2006 pokraãovala vysok m tempem na e expanze na trhu kreditních karet. Poãet vydan ch karet se zdvojnásobil. Stali jsme se tak nejrychleji rostoucím emitentem kreditních karet v âeské republice. Na i klienti ocenili zejména vysokou kvalitu na eho produktu vãetnû jeho zabezpeãení. Velmi v znamnou roli hrály pfiedev ím na e co-brandové karty. Jsou s nimi spojeny v echny v hody klasické kreditní karty vãetnû pûtapadesátidenního bezúroãného období, jeï patfií k nejdel ím na ãeském trhu, díky partnerské spoleãnosti navíc poskytují sv m uïivatelûm dal í benefity. V roce 2006 jsme pokraãovali ve velmi dobré spolupráci se spoleãností O2 (Eurotel), s níï jsme vytvofiili nejvût í portfolio co-brandov ch karet v âeské republice. Spustili jsme také dva zcela nové partnerské projekty. Karta vydávaná spoleãnû s âesk mi aeroliniemi získala ocenûní spoleãnosti MasterCard jako Nejlep í novinka roku Zaãali jsme vydávat také co-brandovou kartu se spoleãností Shell, která obdrïela dokonce dvû ceny: spoleãnost MasterCard jí udûlila cenu Nejlep í co-brandová karta z hlediska pfiínosû pro klienta a spoleãnost Computer Press ji vyhodnotila jako Nejlep í finanãní produkt roku Na e karty vynikají pfiedev ím nadstandardními bezpeãnostními prvky, ojedinûl mi na ãeském trhu, jako jsou fotografie majitele a jeho podpis na pfiední stranû karty. Vlastníci na ich karet mohou vyuïívat i dal í doplàkové sluïby. Velké oblibû se tû í sluïby Nákup na splátky a Hotovost na zavolanou, jeï kombinují v hody kreditních karet a bûïn ch pûjãek. Program CitiGold Wealth Management pfiedstavuje velmi irokou nabídku finanãních a investiãních produktû pro nároãnou klientelu, od dlouhodob ch investic pfies sestavení efektivního finanãního portfolia aï po globální diverzifikaci financí. Rok 2006 byl velmi úspû n, neboè poãet klientû se zdvojnásobil. Tento skvûl v sledek se podafiil hlavnû díky vysoce profesionální práci na ich bankéfiû, prodejnímu procesu zamûfienému na potfieby a poïadavky klientû a na í strategii nenabízet vlastní investiãní programy, ale nacházet pro zákazníky ty nejlep í, které jsou na trhu a nejlépe vyhovují jejich potfiebám. Program je urãen pfiedev ím bonitním a nároãnûj ím klientûm, ktefií kromû bankovních sluïeb mohou vyuïívat fiadu benefitû nefinanãního charakteru, jeï souvisejí napfiíklad s cestováním, zábavou, gastronomií, módou, sportem a zdravím. Vycházíme pfiitom z celosvûtové strategie Citibank maximálnû se pfiizpûsobit Ïivotnímu stylu na ich klientû a vyhovût jejich poïadavkûm. V roce 2006 jsme dále rozvíjeli ná CitiGold Wealth Planner, kter na základû anal zy potfieb klienta navrhne nejefektivnûj í rozloïení jeho finanãního portfolia. Na e nabídka obsahuje nejlep í produkty investiãního bankovnictví, které jsou dostupné na trhu. Zv ili jsme poãet investiãních fondû a jejich prodej se nám podafiilo zdvojnásobit. V oblasti péãe o privátní klienty se v roce 2006 projevil velk zájem o ná produkt CitiProfessional, urãen takov m profesím, jako jsou napfiíklad lékafii, právníci, architekti, exekutofii a dal í. Jde o kombinaci jejich firemního úãtu a programu CitiGold Wealth Management pro správu jejich osobních financí, pfiiãemï o oba peãuje jeden bankéfi. V roce 2006 jsme zdvojnásobili prodej hypoteãních úvûrû, které poskytujeme ve spolupráci s Hypoteãní bankou. 19 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

20 Velmi úspû ní jsme byli v roce 2006 v oblasti poskytování osobních pûjãek. Objem pfiidûlen ch úvûrû se zv il o 60 procent ve srovnání s pfiedcházejícím rokem. Zavedli jsme nové produkty, napfi. pro lékafie a uãitele, ktefií mohli vyuïít v hody rychlého procesu zpracování i skuteãnosti, Ïe nepoïadujeme zaji tûní úvûru. Také v segmentu mal ch a stfiedních podnikû se nám rok 2006 velmi vydafiil. Byl nejlep í, pokud jde o akvizici nov ch klientû, novû poskytnuté úvûry i v nosy. Zvlá tû firmy, které se zab vají exportem a importem, vyuïívaly ty nejlep í devizové produkty na trhu doplnûné o rûzné v hody a benefity. Bezpeãnost na ich klientû je pro nás prioritou. Proto jsme v roce 2006 roz ífiili zabezpeãení na eho internetového bankovnictví Citibank Online o nov bezpeãnostní prvek autentizaãní Bezpeãnostní klíã. Tento zpûsob zabezpeãení pfiedstavuje nejvy í moïn standard vyuïívající jednorázov ch hesel, generovan ch autentizaãním kalkulátorem. Díky na emu profesionálnímu pfiístupu a stále inovované nabídce se nám podafiilo v roce 2006 získat o sedmdesát pût procent více zákazníkû. Znaãnû také stoupla spokojenost na ich klientû, o ãemï mimo jiné svûdãí fakt, Ïe míra jejich vûrnosti je vy í neï kdykoliv pfiedtím. O úspû ném rozvoji na ich sluïeb a rûstu poãtu na ich klientû svûdãí i skuteãnost, Ïe jsme v prûbûhu roku 2006 nav ili poãet zamûstnancû divize retailové banky o 150. V echny na e sluïby i produkty budeme dále rozvíjet i v roce Prvofiadou pozornost chceme soustfiedit na roz ífiení na í distribuãní sítû. CITILEASING, S.R.O. Citigroup prostfiednictvím spoleãnosti CitiLeasing, s.r.o., samostatné právnické osoby pûsobící v âeské republice, nabízela sv m klientûm leasingové sluïby. CitiLeasing, s.r.o., stejnû jako Citibank a.s., ovládá matefiská spoleãnost Citibank Overseas Investment Corporation. V roce 2006 byl realizován zámûr z pfiedchozího roku opustit segment mal ch a stfiedních podnikû. Do lo k prodeji této ãásti portfolia CitiLeasing s.r.o., a k 1. únoru 2006 k jeho pfievodu na nového nabyvatele. V dal í ãásti roku 2006 pak na základû rozhodnutí akcionáfie zamûfiit se na poskytování primárních bankovních sluïeb zastavila CitiLeasing, s.r.o., v echny obchodní aktivity t kající se leasingov ch sluïeb. Po v bûrovém fiízení byla prodána zb vající ãást portfolia CitiLeasing, s.r.o., v znamné leasingové spoleãnosti, na niï bylo portfolio pfievedeno ve dvou fázích, v fiíjnu a prosinci roku K jiï CitiLeasing, s.r.o., nevedla Ïádné aktivní leasingové smlouvy. Po vypofiádání v ech pohledávek a závazkû a odprodání majetku bude v prûbûhu roku 2007 ve kerá ãinnost spoleãnosti ukonãena formou likvidace. LIDSKÉ ZDROJE Skvûlé v sledky Citibank a.s. v roce 2006 jsou pfiedev ím dílem sehraného t mu na ich zamûstnancû, ktefií své úsilí zamûfiují k jedinému cíli, jímï je pro v echny spokojen zákazník. Banka po cel rok vûnovala znaãnou péãi jejich dal ímu vzdûlávání. V roce 2006 se roz ífiil poãet úãastníkû úspû ného programu Citibank Management Programme, zamûfieného na rozvoj manaïersk ch komunikaãních a interpersonálních dovedností, rozvíjela se také Prodejní akademie. ada nejnadanûj ích zamûstnancû dostala moïnost kariérního rûstu v mezinárodních organizacích, kde formou v mûnn ch programû Citigroup získávají zku enosti z práce v zahraniãí. Pokraãovali jsme rovnûï v trendu exportu talentû, navíc na i úspû ní pracovníci roz ífiili svou manaïerskou zodpovûdnost v rámci stfiedoevropského regionu. Pro roãní hodnocení a pfiípravu a realizaci na eho plánu kolení jsme nadále vyuïívali Intranet, kter znaãnû zefektivnil tyto ãinnosti. Spokojenost zamûstnancû i v roce 2006 rostla a dostala se na nejvy í hodnoty v regionu. Aktivnû jsme rozvíjeli na e programy zamûfiené na rovnoprávné postavení na ich zamûstnancû. Na i pracovníci jsou podporování ve vyuïívání flexibilní ãi ãásteãné pracovní doby nebo práce z domova. Pfiistoupili jsme k aktivní komunikaci s matkami na matefiské dovolené, pro nûï pfiipravujeme magazín a rovnûï pravidelná setkání. Cílem je pfiispût k jejich lep ímu a snaz ímu zapojení do pracovní ãinnosti po návratu do banky. V roce 2006 jsme dále rozvíjeli model uspofiádání oddûlení Human Resources, kter jsme vytvofiili v pfiede lém roce. V zájmu konkurenceschopnosti Citibank v oblasti zamûstnaneck ch v hod jsme v roce 2006 rozhodli o zavedení plánu penzijního pfiipoji tûní na ich pracovníkû. Od poãátku roku 2007 bude Citibank na pfiipoji tûní pfiispívat stejnou ãástkou, jakou spofií zamûstnanec. Poãet zamûstnancû Citibank v âeské republice se v roce 2006 pfiiblíïil k ãíslu K v raznému zv ení poãtu pracovníkû vedl zejména rozvoj retailové banky. 20 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

21 PROGRAMY DOBRÉHO OBâANSTVÍ Citibank a.s. zaznamenala v roce 2006 vynikající hospodáfiské v sledky. Její stále silnûj í postavení na ãeském trhu ji zavazuje b t také odpovûdn m firemním obãanem, spoleãností, která se neomezuje jen na podnikání za úãelem dosaïení zisku, ale také se aktivnû snaïí podílet na celé fiadû charitativních, spoleãensk ch a sponzorsk ch projektû. Principy dobrého firemního obãanství se v Citibank a.s. staly samozfiejmou souãástí v ech rozhodovacích procesû. Citibank má zájem na vytvofiení a udrïení dobr ch vztahû s institucemi a komunitami. Zodpovûdnost k vefiejnosti si pfii kaïdodenní ãinnosti uvûdomují v ichni její zamûstnanci. Citigroup Foundation Citibank a.s. si uvûdomuje, jak dûleïité je chovat se ohleduplnû ke spoleãnosti, v níï pûsobí. Od poãátku své existence v âeské republice se proto snaïí podporovat rûzné vefiejnû prospû né projekty. Pfiispívá na nû z fondu nadace Citigroup Foundation, která financuje neziskové programy ve v ech zemích, kde skupina Citigroup pûsobí. Dal í prostfiedky poskytuje Citibank a.s. ze svého lokálního rozpoãtu. V roce 2006 jsme prostfiednictvím nadace Citigroup Foundation poskytli prostfiedky v celkové v i pfiesahující 2,8 milionu korun. Podpofiili jsme tak napfiíklad nevládní organizaci Junior Achievement, která pro studenty a pedagogy stfiedních kol pfiipravuje v ukové programy Banky v akci a Poznej svoje peníze. Mladí lidé se tímto zpûsobem uãí zacházet s finanãními prostfiedky a rozvíjejí své schopnosti orientovat se ve svûtû financí. Pokraãovali jsme dále v podpofie námi iniciovaného projektu Peníze pro Ïivot, kter organizuje Stfiedisko náhradní rodinné péãe. V roce 2006 se ho úãastnil dosud nejvy í poãet mlad ch lidí vyrûstajících v dûtsk ch domovech. Formou kreativní hry se uãí orientovat v prostfiedí vnûj ího svûta, kter dosud bezprostfiednû neznají. Jde napfiíklad o fie ení základních Ïivotních situací, jak mi jsou hledání zamûstnání, jednání s úfiady ãi nakládání s vlastními penûzi. Citibank se tradiãnû hlásí k poslání Nadace Via, jímï je rozvoj dobr ch vztahû a spolupráce mezi neziskov mi organizacemi, obecními samosprávami a podnikateli jako zpûsobu, jak mohou lidé pfievzít odpovûdnost za prostfiedí kolem sebe. Proto Citibank podpofiila ocenûní Via Bona, které získávají dárci z fiad podnikû a jednotlivcû za dobroãinné aktivity. Citibank dále pfiispûla na vzdûlávací program Letní kola Liberálního institutu, urãen uãitelûm a studentûm vybran m ze v ech kol v âeské republice. Je souãástí série programû Economics for Leaders a Liberální institut ho organizuje z povûfiení americké Foundation for Teaching Economics. Citibank v roce 2006 rovnûï podpofiila projekt organizace Gender Studies SoutûÏ o nejlep í firmu s rovn mi pfiíleïitostmi pro Ïeny a muïe v âeské republice. Zamûstnaneck charitativní fond Fond, do nûhoï mohou zamûstnanci pfiispívat pravidelnû formou sráïek z platu nebo jednorázovû, existuje v Citibank a.s. od roku Citibank do fondu vkládá ekvivalentní ãástku kaïdého finanãního daru od zamûstnancû. Fond sbliïuje Citibank a jednotlivé dárce z fiad zamûstnancû, ktefií mají právo rozhodnout, kam se jejich dobroãinné aktivity zamûfií. V roce 2006 vzrostl celkov poãet pfiispûvatelû do fondu o 23 procent, díky tomu jsme rozdûlili celkem korun mezi 33 pfiíjemcû z fiad neziskov ch organizací, mezi nûï patfií Obãanské sdruïení Nadûje, Nadace sestry Akvinely, Fond ohroïen ch dûtí ãi Klub rodiãû a pfiátel dûtí pomocné koly Rooseveltova. Charitativní fond podporuje dûtské domovy, neziskové organizace pomáhající handicapovan m spoluobãanûm, star m lidem, matkám s dûtmi v ohroïení, ale také napfiíklad organizace nabízející prostor pro sociální a volnoãasové aktivity dûtí a mládeïe. To je pfiípad obãanského sdruïení Prostor Pro z Hradce Králové. V roce 2006 zamûstnanci oddûlení CBG zaãali spolupracovat s neziskovou organizací Kontakt bb, jíï pfiispívají nejen finanãnû, ale také svou aktivní úãastí na jejích projektech. Na ím zámûrem je podporovat charitativní projekty ve v ech regionech, kde pûsobíme. Pfiíkladem je patronát na í liberecké poboãky nad místním Jedliãkov m ústavem. Fórum dárcû Citibank trvale spolupracuje s Fórem dárcû, obãansk m sdruïením, které zastfie uje dárce v âeské republice a usiluje o rozvoj filantropie. Citibank a.s. patfií k zakládajícím ãlenûm Klubu firemních dárcû DONATOR, zaloïenému Fórem dárcû sdruïujícím firmy se zku enostmi v oblasti transparentního a systematického dárcovství. Jeho cílem je pfiesvûdãit i dal í podniky, aby dárcovství zafiadily do své podnikatelské strategie, a usiluje rovnûï o zlep ení komunikace mezi firemními dárci a neziskov mi organizacemi. Dobrovolnick program Citigroup vûnuje znaãné úsilí nejen firemnímu rûstu, ale také filantropick m a sociálnû odpovûdn m iniciativám v zemích, kde je pfiítomna. Je si vûdoma toho, Ïe vûdãí pozice pfiiná í také znaãnou morální odpovûdnost spoãívající v závazku pomoci zlep it kvalitu Ïivota obãansk ch komunit, které to potfiebují. V roce 2006 se zamûstnanci Citibank a.s. zúãastnili prvního roãníku dobrovolnické akce s názvem Citigroup Global Community Day, celosvûtového dobrovolnického dne. Pomáhali napfiíklad pfii dokonãovacích pracích na rekonstrukci prostorû chránûn ch dílen SdruÏení Neratov, pfii úpravû zahrady a skleníku v Ústavu sociální péãe pro tûlesnû postiïenou mládeï Kociánka v Brnû a na dal ích místech. 21 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

22 spolehlivost St. John Nepomuk Bridge, St. Ursanne, Švýcarsko Most pfies fieku Doubs, kter je souãástí malebného stfiedovûkého mûsteãka ze 7. století, je vûnovan svatému Janu Nepomuckému a pochází z roku 1728, kdy nahradil most dfievûn. Tento most byl ve své dobû v znamnou souãástí obchodních cest mezi v carskem a Francií, z ãehoï tûïilo i samotné mûsteãko. Dnes je jednou z nejv znamnûj ích turistick ch atrakcí v carska. 22 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

23 Zpráva auditora KPMG âeská republika Audit, s.r.o. Tel.: PobfieÏní 648/1a Fax: Praha 8 Internet: âeská republika ZPRÁVA AUDITORA PRO AKCIONÁ E CITIBANK A.S. Úãetní závûrka Na základû provedeného auditu jsme dne 17. dubna 2007 vydali o úãetní závûrce, která je souãástí této v roãní zprávy, zprávu následujícího znûní: Provedli jsme audit pfiiloïené úãetní závûrky Citibank a.s., tj. rozvahy k 31. prosinci 2006, v kazu zisku a ztráty, pfiehledu o zmûnách vlastního kapitálu za rok 2006 a pfiílohy této úãetní závûrky, vãetnû popisu pouïit ch v znamn ch úãetních metod a ostatních doplàujících údajû. Údaje o Citibank a.s. jsou uvedeny v bodû 1 pfiílohy této úãetní závûrky. Odpovûdnost statutárního orgánu úãetní jednotky za úãetní závûrku Za sestavení a vûrné zobrazení úãetní závûrky v souladu s ãesk mi úãetními pfiedpisy odpovídá statutární orgán Citibank a.s. Souãástí této odpovûdnosti je navrhnout, zavést a zajistit vnitfiní kontroly nad sestavováním a vûrn m zobrazením úãetní závûrky tak, aby neobsahovala v znamné nesprávnosti zpûsobené podvodem nebo chybou, zvolit a uplatàovat vhodné úãetní metody a provádût pfiimûfiené úãetní odhady. Odpovûdnost auditora Na í odpovûdností je vyjádfiit na základû provedeného auditu v rok k této úãetní závûrce. Audit jsme provedli v souladu se zákonem o auditorech a Mezinárodními auditorsk mi standardy a souvisejícími aplikaãními doloïkami Komory auditorû âeské republiky. V souladu s tûmito pfiedpisy jsme povinni dodrïovat etické normy a naplánovat a provést audit tak, abychom získali pfiimûfienou jistotu, Ïe úãetní závûrka neobsahuje v znamné nesprávnosti. Audit zahrnuje provedení auditorsk ch postupû, jejichï cílem je získat dûkazní informace o ãástkách a skuteãnostech uveden ch v úãetní závûrce. V bûr auditorsk ch postupû závisí na úsudku auditora vãetnû posouzení rizik, Ïe úãetní závûrka obsahuje v znamné nesprávnosti zpûsobené podvodem nebo chybou. Pfii posuzování tûchto rizik auditor pfiihlédne k vnitfiním kontrolám, které jsou relevantní pro sestavení a vûrné zobrazení úãetní závûrky. Cílem posouzení vnitfiních kontrol banky je navrhnout vhodné auditorské postupy, nikoli vyjádfiit se k úãinnosti vnitfiních kontrol. Audit téï zahrnuje posouzení vhodnosti pouïit ch úãetních metod, pfiimûfienosti úãetních odhadû proveden ch vedením i posouzení celkové vypovídací schopnosti úãetní závûrky. Domníváme se, Ïe získané dûkazní informace tvofií dostateãn a vhodn základ pro vyjádfiení na eho v roku. V rok auditora Podle na eho názoru úãetní závûrka podává ve v ech v znamn ch ohledech vûrn a poctiv obraz aktiv, pasiv a finanãní situace Citibank a.s. k 31. prosinci 2006 a nákladû, v nosû a v sledku jejího hospodafiení za rok 2006 v souladu s ãesk mi úãetními pfiedpisy. 23 V ROâNÍ ZPRÁVA 2006 Citibank a.s.

v r o ã n í z p r á v a 1 9 9 9

v r o ã n í z p r á v a 1 9 9 9 v roãní zpráva 1999 v roãní zpráva 1999 Metrostav je univerzální stavební spoleãnost, která zaujímá vedoucí postavení v klíãov ch segmentech podzemního stavitelství a Ïelezobetonov ch konstrukcí v âeské

Více

V roãní zpráva ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY

V roãní zpráva ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY V roãní zpráva 1 ORGANIZÁTOR TRHU S CENN MI PAPÍRY V r o ã n í z p r á v a R M - S Y S T É M, a. s. 1 Obsah Profil spoleãnosti 3 Základní údaje o spoleãnosti 5 Základní ukazatele 6 Úvodní slovo 8 Strategie

Více

'05. v roãní zpráva. annual report

'05. v roãní zpráva. annual report '05 v roãní zpráva annual report v roãní zpráva annual report 05 obsah Úvodní slovo 4 Zpráva pfiedstavenstva 6 Zpráva dozorãí rady 10 Údaje o spoleãnosti 11 Hlavní ukazatele podle IFRS 12 Vztahy s propojen

Více

Obsah. Na e vize 3. Profil spoleãnosti 3. Základní údaje o spoleãnosti 5. Slovo úvodem 6. Základní ukazatele 8. Strategie spoleãnosti 9

Obsah. Na e vize 3. Profil spoleãnosti 3. Základní údaje o spoleãnosti 5. Slovo úvodem 6. Základní ukazatele 8. Strategie spoleãnosti 9 w w w. r m s y s t e m. c z V ý r o č n í z p r á v a 2 0 0 0 Obsah Na e vize 3 Profil spoleãnosti 3 Základní údaje o spoleãnosti 5 Slovo úvodem 6 Základní ukazatele 8 Strategie spoleãnosti 9 2 Zpráva

Více

KOM E R â N Í B A N K A, A. S. V ROâNÍ ZPRÁVA

KOM E R â N Í B A N K A, A. S. V ROâNÍ ZPRÁVA 1998 KOM E R â N Í B A N K A, A. S. V ROâNÍ ZPRÁVA 1998 KOMERâNÍ BANKA, A.S. V ROâNÍ ZPRÁVA Komerãní banka, a. s. Na Pfiíkopû 33, Po tovní pfiihrádka 839, 114 07 Praha 1 tel.: (02) 224 32111, fax: (02)

Více

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY KOMERČNÍ BANKY, A. S. 9 PROFIL SPOLEČNOSTI 11 ÚVODNÍ SLOVO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE KOMERČNÍ BANKY, A. S. 13

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY KOMERČNÍ BANKY, A. S. 9 PROFIL SPOLEČNOSTI 11 ÚVODNÍ SLOVO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE KOMERČNÍ BANKY, A. S. 13 výročnízpráva 2 obsah ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY KOMERČNÍ BANKY, A. S. 9 PROFIL SPOLEČNOSTI 11 ÚVODNÍ SLOVO GENERÁLNÍHO ŘEDITELE KOMERČNÍ BANKY, A. S. 13 ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA 15 NEJVÝZNAMNĚJŠÍ UDÁLOSTI

Více

Obsah. 1. Vznik organizace. 2. Poslání obãanského sdruïení. 3. Dlouhodobé cíle organizace

Obsah. 1. Vznik organizace. 2. Poslání obãanského sdruïení. 3. Dlouhodobé cíle organizace V roãní zpráva za rok 2004 Obsah 1. Vznik organizace 2. Poslání obãanského sdruïení 3. Dlouhodobé cíle organizace 4. Organizaãní struktura sdruïení Valná hromada Rada sdruïení Revizor úãtu V konn t m Sbor

Více

V R O â N Í Z P R ÁVA #99

V R O â N Í Z P R ÁVA #99 V ROâNÍ ZPRÁVA #99 moderní kvalitakomunikac víc neï jen slova spolehliv efektiv technolog OBSAH ZAVÁZALI JSME SE POSKYTOVAT KVALITNÍ SLUÎBY ZÁKAZNÍKÒM 2 STÁLE LEP Í V SLEDKY PRO NA E AKCIONÁ E 3 FINANâNÍ

Více

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s.

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s. Pololetní zpráva za první pololetí roku 2007 Komentář k výsledkům k 30.6.2007 v prvním pololetí letošního roku naplno odstartovala proces integrace s ebankou. Od počátku roku fungují pro obě banky téměř

Více

YTONG - Vy í komfort staveb

YTONG - Vy í komfort staveb YTONG - Vy í komfort staveb Rodinn dûm je velmi sloïit v robek, jehoï v sledné vlastnosti ovlivàuje obrovská fiada okolností. Na první pohled dva velmi podobné domy mohou sv m uïivatelûm nabízet zcela

Více

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111 V Praze dne 26. 2. 2007 TISKOVÁ ZPRÁVA Skupina ČSOB meziročně zvýšila čistý zisk bez jednorázových vlivů o 10 % Čistý zisk za rok 2006 překročil 9,5 miliardy Kč 1 Aktiva pod správou vzrostla meziročně

Více

150 názorných přehledů, 33 tabulek a 8 příloh

150 názorných přehledů, 33 tabulek a 8 příloh Ing. Jiří Dušek pracuje jako konzultant v Organizační kanceláři, s.r.o. ve Žďáře nad Sázavou. V letech 1992 až 2003 zastával funkci jednatele. Od roku 1994 je daňovým poradcem. V okrese Žďár nad Sázavou

Více

3 CENY A NÁKLADY 3.1 SPOT EBITELSKÉ CENY

3 CENY A NÁKLADY 3.1 SPOT EBITELSKÉ CENY 3 CENY A NÁKLADY Inflace v eurozónû se v lednu pfiiblíïila k 2,4 %. I kdyï krátkodob m pohybûm HICP dominují v kyvy cen energií, poslední ukazatele svûdãí o tom, Ïe sekundární dopady nedávného zv - ení

Více

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí

Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí TISKOVÁ ZPRÁVA Vídeň, 31. července Erste Bank: výrazné zvýšení zisku v prvním pololetí Hlavní události 1 : Čistý úrokový výnos vzrostl z 1 369,5 mil. EUR na 1 481,8 mil. EUR (+8,2 %) Čisté příjmy z poplatků

Více

Je to, jako byste mûli t m kontrolorû kvality prohlíïejících a schvalujících kaïd Vá dokument ihned po jeho naskenování. www.dicomgroup.

Je to, jako byste mûli t m kontrolorû kvality prohlíïejících a schvalujících kaïd Vá dokument ihned po jeho naskenování. www.dicomgroup. Chápeme Vá poïadavek - pofiídit elektronicky dokumenty a data rozhodující pro Va e kaïdodenní operace co moïná nejrychleji a nepfiesnûji. âím lep í a kvalitnûj í zobrazení získáte ze svého skenování, tím

Více

P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA

P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA P ŘÍLOHA I. FINANČNÍ ZPRÁVA R OZVAHA K 31 PROSINCI 2001 - AKTIVA v tisících Kã. PoloÏka BûÏné úãetní období Min. úã. období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 4 770 519-2 244 861 2 525 658 2 673

Více

Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s. Výroční zpráva 2006

Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s. Výroční zpráva 2006 Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s. Výroční zpráva 2006 Každý den se něco děje Krátké i dlouhé úseky našich životů jsou spojeny s nejrůznějšími místy, událostmi, lidmi. Dennodenně zažíváme něco nového a jedinečného.

Více

1945> >1989 III. KAPITOLA

1945> >1989 III. KAPITOLA 1945> >1989 III. KAPITOLA Období pováleãné a období centrálnû fiízené ekonomiky 1945 1989 III. KAPITOLA 1945> >1989 Jako v ude v republice, tak také v Elektrick ch podnicích praïské obce se od prvních

Více

TOYOTA Financial Services Czech s.r.o. V roãní zpráva 2006

TOYOTA Financial Services Czech s.r.o. V roãní zpráva 2006 Výroční zpráva 2006 Obsah Úvod 6 O Spoleãnosti 8 Vznik Spoleãnosti a její historie 8 Produkty a sluïby 10 Wholesale 18 Strategie pro hospodáfisk rok 2007 19 Zpráva nezávisl ch auditorû a úãetní závûrka

Více

Shrnutí látky EBF 1 a 2

Shrnutí látky EBF 1 a 2 Shrnutí látky EBF 1 a 2 Ekonomika a řízení subjektů finančních služeb 1. ročník zimní semestr Přednáška 1-2004 Úvod do předmětu Finančně řídit banku znamená neustále nastavovat složení aktiv a pasiv tak,

Více

PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA )

PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA ) Ministerstvo zemûdûlství âr â.j.: 3793/2007-0000 PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 203 (DÁLE JEN PRAVIDLA ) Ministerstvo

Více

PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA )

PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA ) Ministerstvo zemûdûlství âr â.j.: 37193/2007-10000 PRAVIDLA, KTER MI SE STANOVUJÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACE NA PROJEKTY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA âr NA OBDOBÍ 2007 2013 (DÁLE JEN PRAVIDLA ) Ministerstvo

Více

PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO

PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO PROJEKTU ROZVOJE INFRASTRUKTURY OBCE VELKÉ B EZNO Malebná krajina kolem Velkého Bfiezna. JAK BUDE ROZVOJ VELKÉHO B EZNA A VALTÍ OVA? Dvacet let po Sametové revoluci se obãas setkáme s názorem nûkter ch

Více

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003 PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Poznámka 31. prosince 2003 31. prosince 2002 Úrokové výnosy 4 14 317 24 767 Úrokové náklady 4-8

Více

REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ PRO âeskou REPUBLIKU V EVROPù 21. STOLETÍ

REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ PRO âeskou REPUBLIKU V EVROPù 21. STOLETÍ REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ PRO âeskou REPUBLIKU V EVROPù 21. STOLETÍ REFORMA ZDRAVOTNICTVÍ FORUM CZ Pavel HroboÀ Tomá Macháãek Tomá Julínek Tato publikace navazuje na principy zmûny systému zdravotnictví v

Více

VOLVO BLUE KONTRAKT. Nejãastûj í otázky

VOLVO BLUE KONTRAKT. Nejãastûj í otázky Nejãastûj í otázky Zahrnuje Volvo Blue kontrakt i servis systému vstfiikování AdBlue? Servisní ãinnost, která je spojena s údrïbou systému vstfiikování AdBlue, tzn. práce, materiál a ãi tûní nádrïe, je

Více

LIDÉ UVNITŘ. Citibank a.s. Výroční zpráva

LIDÉ UVNITŘ. Citibank a.s. Výroční zpráva LIDÉ UVNITŘ Citibank a.s. Výroční zpráva 2005 LIDÉ UVNITŘ DYNAMIKA VSTŘÍCNOST PARTNERSTVÍ STABILITA PROFESIONALITA Citibank a.s. SPOLEHLIVOST KOMPLEXNOST 2005 Citibank a.s. si cení svých zaměstnanců.

Více

Erste Group zvýšila čistý zisk za rok 2010 o 12,4 % na 1 015,4 mil. EUR díky silnému provoznímu zisku a poklesu rizikových nákladů

Erste Group zvýšila čistý zisk za rok 2010 o 12,4 % na 1 015,4 mil. EUR díky silnému provoznímu zisku a poklesu rizikových nákladů Tisková zpráva 25. února 2011 Erste Group zvýšila čistý zisk za rok 2010 o 12,4 % na 1 015,4 mil. EUR díky silnému provoznímu zisku a poklesu rizikových nákladů HLAVNÍ UDÁLOSTI: Erste Group zaznamenala

Více

V roãní zpráva za rok 2006

V roãní zpráva za rok 2006 V roãní zpráva za rok 2006 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva VáÏení akcionáfii, pfiedkládáme Vám V roãní zprávu o ãinnosti spoleãnosti Vodovody a kanalizace Vsetín, a.s. za rok 2006. Tento rok probíhal

Více

Jihoãeský zelený list

Jihoãeský zelený list Číslo 7 červenec 2007 Jihoãeský zelený list Rada jihoãeské krajské organizace Strany zelených Milí čtenáfii, Zatímco minulé ãíslo ovládly pfiíspûvky Petra Draho e, dne ní ãíslo zabral Martin Kolík. Jednou

Více

I. ZPRÁVA O HOSPODAØENÍ ÈNB 3. I.1 Bilance ÈNB, úèetní závìrka, zpráva auditora 5 II. ORGANIZAÈNÍ ZMÌNY 11. II.1 Organizaèní schéma 12

I. ZPRÁVA O HOSPODAØENÍ ÈNB 3. I.1 Bilance ÈNB, úèetní závìrka, zpráva auditora 5 II. ORGANIZAÈNÍ ZMÌNY 11. II.1 Organizaèní schéma 12 1998 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH: ÚVODNÍ SLOVO GUVERNÉRA ÈNB 1 I. ZPRÁVA O HOSPODAØENÍ ÈNB 3 I.1 Bilance ÈNB, úèetní závìrka, zpráva auditora 5 II. ORGANIZAÈNÍ ZMÌNY 11 II.1 Organizaèní schéma 12 III. MÌNOVÁ

Více

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld.

Tisková zpráva Praha, 28. října 2011. Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Tisková zpráva Praha, 28. října 2011 Česka spořitelna zvýšila za tři čtvrtletí 2011 konsolidovaný čistý zisk (IFRS) o 15,4 % na 9,56 mld. Kč Česká spořitelna vykázala za tři čtvrtletí 2011 neauditovaný

Více

ERGO pojišťovna, a.s.

ERGO pojišťovna, a.s. ERGO pojišťovna, a.s. za rok 2015 Řádná valná hromada 27. dubna 2016 v Praze Obsah Orgány společnosti... 3 Zpráva dozorčí rady... 4 Úvodní slovo předsedy představenstva... 5 Ekonomika 2015... 6 Pojišťovnictví

Více

Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let

Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 1 000 000 000 EUR s dobou trvání programu 30 let Na základě tohoto dluhopisového programu (dále také jen Dluhopisový program

Více

Česká spořitelna: Čistý konsolidovaný zisk za rok 2015 dosáhl 14,3 mld. Kč, odráží silný růst úvěrů

Česká spořitelna: Čistý konsolidovaný zisk za rok 2015 dosáhl 14,3 mld. Kč, odráží silný růst úvěrů Tisková zpráva Praha, 26. února 2016 Česká spořitelna: Čistý konsolidovaný zisk za rok 2015 dosáhl 14,3 mld. Kč, odráží silný růst úvěrů Česká spořitelna vykázala za rok 2015 neauditovaný konsolidovaný

Více

www.osbd.cz âíslo 24 KVùTEN 2001 P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

www.osbd.cz âíslo 24 KVùTEN 2001 P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA www.osbd.cz âíslo 24 KVùTEN 2001 Z OBSAHU: Jarní ShromáÏdûní delegátû Hospodáfisk v sledek roku 2000 Vyúãtování zálohov ch plateb za rok 2000

Více

TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 4. týden 25. až 29. ledna 2016

TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 4. týden 25. až 29. ledna 2016 TÝDENÍK EKONOMICKÝCH AKTUALIT 4. týden 25. až 29. ledna 2016 Důvěra v českou ekonomiku je nejsilnější od června 2008 V české ekonomice se na začátku roku důvěra zlepšila, když souhrnný indikátor důvěry

Více

Obsah Profil spoleãnosti Finanãní ãást Nejv znamnûj í události ve v voji burzy Vybrané ukazatele Hlavní pfiedstavitelé o burze

Obsah Profil spoleãnosti Finanãní ãást Nejv znamnûj í události ve v voji burzy Vybrané ukazatele Hlavní pfiedstavitelé o burze Burza cenných papírů Praha, a.s. V roãní zpráva 2000 Obsah 1 Profil spoleãnosti 2 Nejv znamnûj í události ve v voji burzy 3 Vybrané ukazatele 7 Hlavní pfiedstavitelé o burze 8 Úvodní slovo pfiedsedy burzovní

Více

Regulatorní informace

Regulatorní informace Počet klientů Komerční banky narostl o 22 000 díky úspěšnému programu výhod MojeOdměny Čistý zisk za první pololetí 2014 dosáhl 6,4 miliardy Kč Praha, 1. srpna 2014 Komerční banka dnes oznámila konsolidovaný

Více

Alternativy kurzové politiky v období pfied vstupem do eurozóny: empirická anal za

Alternativy kurzové politiky v období pfied vstupem do eurozóny: empirická anal za DT: 338.23:336.748 klíčová slova: přistupující země kurzový režim empirická analýza Alternativy kurzové politiky v období pfied vstupem do eurozóny: empirická anal za Ray BARRELL Dawn HOLLAND Kateřina

Více

5NA E. REKORDY A VÍTùZSTVÍ. V ROâNÍ ZPRÁVA 2005 âeská POJI ËOVNA A.S. âeská POJI ËOVNA OFICIÁLNÍ PARTNER âeského OLYMPIJSKÉHO T MU

5NA E. REKORDY A VÍTùZSTVÍ. V ROâNÍ ZPRÁVA 2005 âeská POJI ËOVNA A.S. âeská POJI ËOVNA OFICIÁLNÍ PARTNER âeského OLYMPIJSKÉHO T MU 5NA E REKORDY A VÍTùZSTVÍ V ROâNÍ ZPRÁVA 2005 âeská POJI ËOVNA A.S. âeská POJI ËOVNA OFICIÁLNÍ PARTNER âeského OLYMPIJSKÉHO T MU Hned první den olympijsk ch soutûïí pfiinesl na im barvám nadûje na skvûlé

Více

Informace o podpořeném financování. za rok 2012

Informace o podpořeném financování. za rok 2012 Informace o podpořeném financování za rok 2012 duben 2013 Informace o podpořeném financování za rok 2012 Obsah: 1. Základní údaje o České exportní bance, a.s. 1.1 Vlastnická struktura 1.2 Předmět činnosti:

Více

PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004

PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004 PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004 25. března 2005 1 2 3 OBSAH Zpráva představenstva 3 Rozvaha 4 Výkaz zisku a ztráty 6 Přehled o změnách ve vlastním kapitálu 7 Příloha k účetní závěrce 8 Zpráva

Více

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA www.osbd.cz âíslo 21 ÍJEN 2000 Z OBSAHU: Stûhujeme neplatiãe na ubytovnu Vymáhání pohledávek v roce 2000 Zmûna kapaliny v mûfiiãích tepla Termoregulace

Více

obálka zvût ená 22.9.2005 17:38 Stránka 1 ÎENY &MUÎI v datech ISBN 80-250-1092-9 Vydalo v záfií 2005 KÓD PUBLIKACE: 1415-05

obálka zvût ená 22.9.2005 17:38 Stránka 1 ÎENY &MUÎI v datech ISBN 80-250-1092-9 Vydalo v záfií 2005 KÓD PUBLIKACE: 1415-05 obálka zvût ená 22.9.2005 17:38 Stránka 1 2005 ÎENY &MUÎI v datech ISBN 80-250-1092-9 Vydalo v záfií 2005 KÓD PUBLIKACE: 1415-05 R_obálka âsú 2005 28.9.2005 23:00 Stránka a ublikace Îeny a muïi v datech

Více

E M B A R G O do 7.30

E M B A R G O do 7.30 Tisková zpráva Praha, 30.dubna 2009 E M B A R G O do 7.30 Provozní zisk České spořitelny za 1. čtvrtletí 2009 meziročně vzrostl o více než 10 % na 6,27 mld. Kč, konsolidovaný čistý zisk mírně klesl o necelých

Více

kolská soustava âeské republiky

kolská soustava âeské republiky kolská soustava âeské republiky Základní údaje o zemi Obyvatelstvo: 10,2 milionu Rozloha: 7 4 km 2 Hustota obyvatelstva: 130 obyvatel na km 2 HDP na obyvatele: 13 300 EUR (01) Struktura zamûstnanosti:

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. ČTVRTLETÍ 2007)

TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. ČTVRTLETÍ 2007) V Praze dne 16. 5. 2007 embargo do 14:00 TISKOVÁ ZPRÁVA (VÝSLEDKY ZA 1. ČTVRTLETÍ 2007) Skupina ČSOB meziročně zvýšila objem obchodních úvěrů o 32 %. Provozní zisk bez mimořádných položek v 1. čtvrtletí

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 8 ROâNÍK 18 Vzhledem k tomu, Ïe máme uzavfieny celkové v sledky za první pololetí leto ního roku a víme, co nás je tû letos ãeká, lze se k v sledkûm hospodafiení svazu vyjádfiit uï v této dobû. Vláda

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 7 ROâNÍK 19 Ministr práce zahájil pfiípravu vûcné novely zákoníku práce ustanovením expertního panelu vedeného JUDr. Petrem Bezou kou, PhD. ze Západoãeské univerzity PlzeÀ. Vzhledem k tomu, Ïe pod

Více

17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001. Obsah F-2. Výrok auditora

17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001. Obsah F-2. Výrok auditora 17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001 Obsah Výrok auditora F-2 Nekonsolidované výkazy a příloha účetní závěrky dle CAS Nekonsolidovaný výkaz zisků a ztrát Nekonsolidovaná

Více

Sazebník EU 9033/1/E. MedUNIQA

Sazebník EU 9033/1/E. MedUNIQA Sazebník EU 9033/1/E MedUNIQA Zdravotní poji tûní - MedUNIQA Obecné informace o systému zdravotnictví v âr V daje na zdravotnictví v âr v roce 2007 ãinily cca 220 mld. Kã. âr má s 87% jeden z nejvy ích

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 6 ROâNÍK 19 Proã stávkovalo skoro 300 000 zamûstnancû a dal- ích více neï 600 000 hodinovou v straïnou stávku podporovalo? Proti nespravedlivé daàové reformû, která chud m bere a bohat m dává, proti

Více

Čína vykazuje nejvyšší objem firemních pohledávek po splatnosti od roku 2010

Čína vykazuje nejvyšší objem firemních pohledávek po splatnosti od roku 2010 Praha, 9. dubna 2014 Čína vykazuje nejvyšší objem firemních pohledávek po splatnosti od roku 2010 Na základě průzkumu řízení úvěrových rizik u firemní klientely v Číně, který společnost Coface provedla

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Listopad 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Listopad 2008 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ. Česká republika Investiční oddělení Listopad 2008 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem prosince poklesly spotřebitelské ceny během listopadu o 0,5 procenta.

Více

Prezentace pro tiskovou konferenci 12. červen 2007. Prof. Ing. Robert Holman, CSc. člen bankovní rady

Prezentace pro tiskovou konferenci 12. červen 2007. Prof. Ing. Robert Holman, CSc. člen bankovní rady Zpráva o finanční stabilitě 2006 Prezentace pro tiskovou konferenci 12. červen 2007 Prof. Ing. Robert Holman, CSc. člen bankovní rady Finanční stabilita je jedním m z cílůc ČNB 2 Péče o finanční stabilitu

Více

Srovnávací analýza. Integra. Integrovaný přístup ke zvýšení kvalifikace a zaměstnanosti osob ohrožených sociální exkluzí

Srovnávací analýza. Integra. Integrovaný přístup ke zvýšení kvalifikace a zaměstnanosti osob ohrožených sociální exkluzí Poděkování Centrum pro komunitní práci Moravskoslezského kraje děkuje za spolupráci partnerům projektu Integra, odborné radě projektu, respondentům, osloveným starostům Regionu Poodří i pracovníkům Úřadů

Více

âasopis lesníkû a pfiátel lesa

âasopis lesníkû a pfiátel lesa 6-7 âasopis lesníkû a pfiátel lesa roãník 10 2004 Projekty pûstební a tûïební ãinnosti Strategie pouïití krytokofienn ch sazenic V kon funkce odborného lesního hospodáfie Ke stinnosti jedle otázky zûstávají

Více

KB AMETYST FLEXI ZJEDNODUŠENÝ STATUT

KB AMETYST FLEXI ZJEDNODUŠENÝ STATUT KB AMETYST FLEXI ZJEDNODUŠENÝ STATUT KB AMETYST FLEXI ZJEDNODUŠENÝ STATUT SKIPCP odpovídající evropským normám ČÁST A STATUTÁRNÍ ÚDAJE STRUČNÁ PREZENTACE: KÓD ISIN: FR0010510552 NÁZEV: KB AMETYST FLEXI

Více

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 02/2016

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 02/2016 Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze Makroekonomické informace 02/2016 Obsah Příliv zahraničních investic... 2 Polské přímé investice v zahraničí... 2 Inflace... 2 Průmyslová

Více

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 01/2016

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 01/2016 Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze Makroekonomické informace 01/2016 Obsah Příliv zahraničních investic... 2 Polské přímé investice v zahraničí... 2 Inflace... 2 Průmyslová

Více

14. Výroba a opravy strojů a zařízení - OKEČ 29

14. Výroba a opravy strojů a zařízení - OKEČ 29 Výroba a opravy strojů a zařízení VÝROBA A OPRAVY STROJŮ A ZAŘÍZENÍ DK 14. Výroba a opravy strojů a zařízení - OKEČ 29 14.1. Charakteristika odvětví Významným odvětvím českého zpracovatelského průmyslu

Více

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti Skupiny VČP a stavu jejího majetku v roce 2011

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti Skupiny VČP a stavu jejího majetku v roce 2011 Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti Skupiny VČP a stavu jejího majetku v roce 2011 Profil Skupiny VČP Skupina VČP jako konsolidační celek vznikla důsledkem právního oddělení činností spojených

Více

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Evropský fond pro regionální rozvoj. Finanční nástroje

Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF. Evropský fond pro regionální rozvoj. Finanční nástroje Cesta vpřed s pomocí finančních nástrojů ESIF Evropský fond pro regionální rozvoj spolufinancované ze zdrojů Evropského fondu pro regionální rozvoj jsou udržitelným a efektivním způsobem investování do

Více

INFORMACE. Nov stavební zákon a zmûny zákona o státní památkové péãi 1. díl

INFORMACE. Nov stavební zákon a zmûny zákona o státní památkové péãi 1. díl INFORMACE Nov stavební zákon a zmûny zákona o státní památkové péãi 1. díl Úvodem Dne 11. 5. 2006 byl ve Sbírce zákonû publikován zákon ã. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním fiádu (stavební

Více

Usilujeme o udrïení pozice v znamného dodavatele elektfiiny...

Usilujeme o udrïení pozice v znamného dodavatele elektfiiny... Západoãeská energetika, a.s. V roãní zpráva 2002 001 Obsah Prezentaãní ãást Klíãové ukazatele 8 Profil spoleãnosti 9 Hlavní události 12 Úvodní slovo pfiedsedy pfiedstavenstva 15 Vrcholové orgány spoleãnosti

Více

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA www.osbd.cz âíslo 22 PROSINEC 2000 VÁÎENÍ DRUÎSTEVNÍCI, konãí rok 2000 a my vám chceme touto cestou popfiát do nastávajícího roku 2001 i do zaãátku

Více

Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010

Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010 Telefónica O2 Czech Republic Finanční výsledky za rok 2010 18. února 2011 Telefónica O2 Czech Republic, a.s. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky za rok 2010, připravené v souladu s

Více

V roãní zpráva 2003. Wüstenrot, Ïivotní poji Èovna, a.s. nám. Kinsk ch 602/2 150 00 Praha 5

V roãní zpráva 2003. Wüstenrot, Ïivotní poji Èovna, a.s. nám. Kinsk ch 602/2 150 00 Praha 5 V roãní zpráva 2003 Wüstenrot, Ïivotní poji Èovna, a.s. nám. Kinsk ch 602/2 150 00 Praha 5 Základní ukazatele Základní ukazatele 2 v mil. Kã 1999 2000 2001 2002 2003 Pfiedepsané pojistné 7,8 53,6 103,8

Více

Základní prospekt Dluhopisového programu. Raiffeisenbank a.s.

Základní prospekt Dluhopisového programu. Raiffeisenbank a.s. Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 50 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 15 let Na základě tohoto dluhopisového programu (dále také jen Dluhopisový program

Více

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE

P EDSTAVENSTVO DRUÎSTVA INFORMUJE ZPRAVODAJ OSBD OKRESNÍ STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUÎSTVO âeská LÍPA Z OBSAHU: âíslo 15 âerven âervenec 1999 ShromáÏdûní delegátû 27. 5. 1999 Zemûdûlská bytová v stavba u OSBD Usnesení SD z 27. 5. 1999 Pfievod druïstevních

Více

VyuÏijte moïnosti získat grant

VyuÏijte moïnosti získat grant Z OBSAHU TOHOTO âísla Pfiidûlování sociálních dávek bude pfiísnûj í (str. 3) Obãané se obracejí se sv mi problémy na úfiedníky (str. 4) ZvaÏujete stavbu rodinného domu? (str. 5) OvlivÀuje negativnû zdraví

Více

#98. > V ROâNÍ ZPRÁVA>

#98. > V ROâNÍ ZPRÁVA> #98 > V ROâNÍ ZPRÁVA> > OBSAH> 2 SPT TELECOM, a.s., V NùKOLIKA SLOVECH 4 P EHLED NEJDÒLEÎITùJ ÍCH V SLEDKÒ 6 SLOVO 1. MÍSTOP EDSEDY P EDSTAVENSTVA 8 SLOVO GENERÁLNÍHO EDITELE - PROVOZNÍ V SLEDKY V ROCE

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. AKCENTA CZ a.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. AKCENTA CZ a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 AKCENTA CZ a.s. Obsah Úvodní slovo ředitele společnosti 2 Klíčové ukazatele výkonnosti 3 Nejvýznamnější události roku 2015 4 Významné události vzniklé po datu účetní závěrky 4 Vývoj

Více

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI

HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI HRY S KLASICK MI BODOV MI KOSTKAMI Pro vût inu her je potfieba mít tuïku a papír. Jako Ïetony mûïete vyuïívat zápalky. BANK 1 kostka KaÏd hráã obdrïí 5 ÏetonÛ a hází tfiikrát za sebou kostkou. Ten, kdo

Více

Strana: 1 +--------------+ IDENTIFIKACE +--------------+ DUNS : 36-059-0251. REGISTR. JMÉNO: Testovací zpráva, s.r.o.

Strana: 1 +--------------+ IDENTIFIKACE +--------------+ DUNS : 36-059-0251. REGISTR. JMÉNO: Testovací zpráva, s.r.o. Strana: 1 Tato zpráva je Vám poskytována podle obchodních podmínek Dun & Bradstreet spol. s r.o., je přísně důvěrná a nesmí být poskytována třetí straně. HOSPODÁŘSKÁ INFORMACE +---------------------------------------------------------------------------+

Více

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS

Mûsíãník Odborového svazu UNIOS âíslo 3 ROâNÍK 19 7. DUBNA 2008 Mûsíãník Odborového svazu UNIOS Dne 3. 3. 2008 vyhlásila Rada âmkos stávkovou pohotovost DÛvodem jsou reformy realizované i pfiipravované souãasnou vládou Selhání zastupitelské

Více

Systém Platon. Aplikaãní katalog. Suché a zdravé domy

Systém Platon. Aplikaãní katalog. Suché a zdravé domy Systém Platon Aplikaãní katalog Suché a zdravé domy Tiskárna Tercie Praha s.r.o. V robky firmy Isola Isola dodává stavební izolaãní materiály na Skandinávské trhy jiï více neï 60 let a exportuje na dal

Více

PhDr. Oldfiich âepelka. Iniciativa Evropské unie LEADER. pro rozvoj venkova. 1. vydání

PhDr. Oldfiich âepelka. Iniciativa Evropské unie LEADER. pro rozvoj venkova. 1. vydání PhDr. Oldfiich âepelka Iniciativa Evropské unie LEADER pro rozvoj venkova 1. vydání 14 2001 Ministerstvo pro místní rozvoj âr Edice Strukturální fondy svazek 14/2001 PhDr. Oldfiich âepelka INICIATIVA EVROPSKÉ

Více

A) Základní cíle a souvislosti Programu

A) Základní cíle a souvislosti Programu Pfiíloha ã. 1 k nafiízení Libereckého kraje ã. 4/2004 Program sniïování emisí Libereckého kraje A) Základní cíle a souvislosti Programu Základním cílem Programu je dosáhnout k roku 2010 doporuãen ch hodnot

Více

Povinnosti a odpovědnost jednatelů a ředitelů s. r. o.: efektivní správa společnosti, minimalizace rizik, řešení krizových situací... str.

Povinnosti a odpovědnost jednatelů a ředitelů s. r. o.: efektivní správa společnosti, minimalizace rizik, řešení krizových situací... str. STRATEGICKÉ ŘÍZENÍ Povinnosti a odpovědnost představenstva, dozorčí rady a vedení a. s.: efektivní správa společnosti, minimalizace rizik, řešení krizových situací...str. 108 Povinnosti a odpovědnost jednatelů

Více

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku za rok 2015

Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku za rok 2015 Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku za rok 2015 Česká spořitelna vstoupila v roce 2015 do velmi zajímavé fáze své historie. V jednom roce se propojila její

Více

ČESKÝ TRH REALITNÍCH INVESTIC

ČESKÝ TRH REALITNÍCH INVESTIC RESEARCH ČESKÝ TRH REALITNÍCH INVESTIC 15/Q3 MAKROEKONOMICKÁ DATA... 3 PŘÍRŮSTEK HDP... 3 PROGNÓZA HDP... 3 INFLACE... 3 NEZAMĚSTNANOST... KURZ CZK/USD, EUR... VÝKON ČESKÉHO STAVEBNICTVÍ... ÚROKOVÉ SAZBY...

Více

Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2010

Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2010 REGULATORNÍ OZNÁMENÍ 1. března 2011 Fortuna Entertainment Group N.V. Předběžné neauditované finanční výsledky za rok 2010 Amsterdam - Fortuna Entertainment Group N.V., největší středoevropský provozovatel

Více

veřejný, otevřený evropský podílový fond 25. srpna 2008 (číslo povolení PSZÁF: PSZÁF III/110.693/2008)

veřejný, otevřený evropský podílový fond 25. srpna 2008 (číslo povolení PSZÁF: PSZÁF III/110.693/2008) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Základní údaje Název Název v anglickém jazyce Název v maďarském jazyce Zkrácený název Zkrácený název v anglickém jazyce Zkrácený název v maďarském jazyce GE Money Balancovaný Fond GE

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 26. listopadu 2015 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních devět

Více

11/ Pfiíroda a krajina

11/ Pfiíroda a krajina Krajina není Jifií Sádlo na jedné ze sv ch pfiedná ek na téma krajina jako interpretovan text fiekl, Ïe ve keré povídání na toto téma lze shrnout jedinou tezí, totiï krajina je. Podobná teze tûïko mûïe

Více

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny

Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny Bulletin pro obchodní partnery Pojišťovny České spořitelny FLEXI životní pojištění Pozn.: Data uvedená v Bulletinu lze využít i pro potřeby produktů FLEXI INVEST 2008 a H-FIX, zejména pro případ mimořádných

Více

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 04/2016

Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze. Makroekonomické informace 04/2016 Oddělení propagace obchodu a investic Velvyslanectví PR v Praze Makroekonomické informace 04/2016 Obsah Příliv zahraničních investic... 2 Polské přímé investice v zahraničí... 2 Inflace... 2 Průmyslová

Více

1.TZ, DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA. Hasskova 22, 674 01 Třebíč. Výroční zpráva. Datum uveřejnění: 30. dubna 2008

1.TZ, DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA. Hasskova 22, 674 01 Třebíč. Výroční zpráva. Datum uveřejnění: 30. dubna 2008 2007 Hasskova 22, 674 01 Třebíč Výroční zpráva Datum uveřejnění: 30. dubna 2008 Obsah ÚVOD 3 Aktiva O nás 3 Závazky a vlastní kapitál 10 Úvodní slovo předsedy představenstva 3 Výnosy, náklady, zisky a

Více

Malé a střední firmy v ekonomice ČR v letech 2003-2010

Malé a střední firmy v ekonomice ČR v letech 2003-2010 Český statistický úřad Úvod Malé a střední firmy v ekonomice ČR v letech 2003-2010 Březen 2013 Analýza se věnuje vývoji malých a středních firem v České republice po převážnou část minulé dekády zahrnující

Více

Daňové přiznání k dani silniční 2013

Daňové přiznání k dani silniční 2013 TÉMA MĚSÍCE DAŇ Z PŘÍJMŮ DAŇ SILNIČNÍ REKODIFIKACE JUDIKATURA Změny v zákoně o daních z příjmů od 1. 1. 2014 Daň z nemovitých věcí v roce 2014 Daňové přiznání k dani silniční 2013 Smlouva o výkonu funkce

Více

katalog 112verze 3.5.2005 7:18 Stránka 1 Spím, spí, spíme... ... dobfie a zdravû. ... a co Vy?

katalog 112verze 3.5.2005 7:18 Stránka 1 Spím, spí, spíme... ... dobfie a zdravû. ... a co Vy? katalog 112verze 3.5.2005 7:18 Stránka 1 Spím, spí, spíme...... dobfie a zdravû.... a co Vy? katalog 112verze 3.5.2005 7:18 Stránka 2 Sleeping Time Latex - osvûdãená klasika... Pfiírodní materiály odedávna

Více

GE Money Balancovany Investment Fund. GE Money Balancovaný Fond

GE Money Balancovany Investment Fund. GE Money Balancovaný Fond VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Základní údaje Název Název v anglickém jazyce Název v českém jazyce Zkrácený název Zkrácený název v anglickém jazyce Zkrácený název v českém jazyce GE Money Balancovany Alap* GE Money

Více

CÏESKEÂ A SLOVENSKEÂ FEDERATIVNIÂ REPUBLIKY

CÏESKEÂ A SLOVENSKEÂ FEDERATIVNIÂ REPUBLIKY RocÏnõÂk 199 2 SbõÂrka zaâkonuê CÏESKEÂ A SLOVENSKEÂ FEDERATIVNIÂ REPUBLIKY CÏ ESKEÂ REPUBLIKY / SLOVENSKEÂ REPUBLIKY CÏ aâstka 99 RozeslaÂna dne 6. listopadu 1992 Cena KcÏs 27,20 OBSAH: 500. SdeÏ lenõâ

Více

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2009 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ

Investiční oddělení ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ. Prosinec 2009 MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Investiční oddělení Prosinec 2009 ZPRÁVA Z FINANČNÍCH TRHŮ MAKROEKONOMICKÝ VÝVOJ Česká republika Podle údajů zveřejněných začátkem ledna vzrostly spotřebitelské ceny během prosince o 0,2 procenta. V meziročním

Více

Descartesovy ceny 2007: Tým z Univerzity Karlovy součástí konsorcia, které získalo Descartesovu cenu za projekt HESS

Descartesovy ceny 2007: Tým z Univerzity Karlovy součástí konsorcia, které získalo Descartesovu cenu za projekt HESS 1/2007 Descartesovy ceny 2007: Tým z Univerzity Karlovy součástí konsorcia, které získalo Descartesovu cenu za projekt HESS GMES mladší sourozenec Galilea Problematika financování projektů 7. RP Témata

Více

Společnost Henkel zvýšila obrat i zisk

Společnost Henkel zvýšila obrat i zisk Tisková zpráva Praha, 27. února 2008 Navržené zvýšení dividend Společnost Henkel zvýšila obrat i zisk Obrat vzrostl o 3,6 procenta na 13,07 mld. eur Organický růst obratu dosáhl 5,8 procenta Provozní zisk

Více