Profil spolujezdce: Petr Brixí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Profil spolujezdce: Petr Brixí"

Transkript

1 Profil spolujedce: Petr Brixí Autor: Vlastimil esl, :39 Petr Brixí ( ) absolvoval svůj spolujedecký debut už před dlouhými dvaceti lety. Za tu dobu četl noty mnoha jedcům, učil první rallyové krůčky spoustu nováčků, ažil vítěství i karamboly. Jeho nepřeberné množství historek a ážitků by ajisté vydalo na samostatnou knihu. Během příjemného povídání nad štosem fotek jeho dlouholeté kariéry s Petrem a jeho přítelkyní Šárkou vnikl profil muže, který přes momentální pracovní vytížení snad ještě v automobilových soutěžích neřekl své poslední slovo. Když vypukne peklo v Českém ráji Profil - Petr Brixí - -resultsom Pocháím e Sobotky, jižní brány Českého ráje. V osmdesátých letech ještě soutěže nijak neomeovali ochránci přírody a u nás na kopci tudíž končila legendární vložka allye Škoda Střeleč Plhov. Od ačátku osmdesátých let jsem býval jejím pravidelným návštěvníkem. Právě de se v pětaosmdesátém odehrál v průtrži mračen a hromů a blesků úchvatný souboj o vítěství mei Němcem Haraldem Demuthem s Audi Quattro a již esnulým švédským pilotem Ingvarem arlssonem s Madou X7. Tento boj dvou velikánů krásně popsal Michal Forst ve svém článku Když vypukne peklo v Českém ráji, který vyšel v časopisu ally, tištěném programu ally Bohemia a po arlssonově úmrtí v roce 2009 v upravené veri i na ewrc. Přitahovalo mě vše s vůní benínu. Kousek od nás na Větráku se jedil autokros. Dodnes vpomínám na borce Mladé Fronty nebo na Ivana Vojtu, krotitele silného chevroletu.

2 Koně museli ustoupit V mládí jsem vedle aut měl rád také koně. Spolu s mými bratry jsme se e stájí vraceli pokopaní, měli naraženiny a občas i nějakou lomeninu. Mamka nám je akaovala tak dlouho, až mě od nich odradila. Odvděčil jsem se jí automobilovými soutěžemi:-). Všichni tři moji bráchové nakonec ůstali koním věrni, miluje je také moje přítelkyně Šárka. Závodnické vory Vory jsme měli přímo na Jičínsku. Borci jako Hona Vaníček, Pavel imbál, Vašek Fejfar, Česťa Palme e Želenice, Jirka Babák Nemyčevse byli těmi, ke kterým jsme vhlíželi. I na druhou stranu od Sobotky je spousta velkých osobností, což není v městě automobilů Mladé Boleslavi žádným překvapením. Jako spolujedec jsem určitě originál. Nebudu miňovat naši absolutní elitu, jako Petr Gross. Ale třeba takový Hynek Středa je obrovskou persónou. Ze světových pilotů mi byli vždy ohromně sympatičtí opravdový šlechtic arlos Sain a Toni Gardemeister. Špičkový pilot, přitom věčně usměvavý, příjemný a vstřícný k fanouškům. Existuje někdo, kdo by ho neměl rád?:-).

3 Neslavná premiéra Největším kamarádem mého mládí byl Luboš Picek. Jeho táta Venda Žížeň, dnes již sedmdesátník, jedil jako spolujedec v sedmdesátých letech. K rallye přivedl Luboše, který ačínal jako spolujedec Mirka Kadlece Kopidlna, a ten následně mě. Zpočátku jsem jim dělal doprovod a voil gumy, pak jsme ačali pomáhat jako mechanici jičínské posádce Hona Vaníček Pavel imbál. Ta tehdy akorát přestoupila trabanta do enkového favorita. Ve dvaadevadesátém nám a vorné služby nabídla jeho půjčení do Katovic. Luboš poprvé usedl a volant, já do ávodničky. Z nějakých deseti startujících v naší třídě jsme se po první rundě drželi hruba v polovině a přetahovali se s poděbradským Hedrlínem. Byli jsme ohromně nabueni. Právě přemíra motivace byla asi příčinou, proč jsme nakonec skončili v příkopě s ohýbanými nápravami a rameny. Tehdejší čtyřbodové bepečnostní pásy, podobné Moravalenům, jež se používaly do stodvacítek, alespoň soudě dle stejné šířky a síly, podobného matroše, s tímtéž plastovým avíráním s červeným čudlíkem nám ajistily solidní modřiny na ramenou. Sedačky byly vlastně laminátové skořepiny a kroutící se trubičkový rám poškodil i je. Bepečnostní předpisy holt měly do těch dnešních ještě hodně daleko. První stálý pilot Jan Klinger Hona byl prvním pilotem, s nímž jsem odjel několik soutěží ročně. Oslovil mě náhodou v sedmadevadesátém před Bohemkou, pro kterou neměl jeho spolujedec Jarda Kunst meinárodní licenci. Byla to pionýrská léta. Neměli jsme žádné sponory a vše financoval Hona. Sehnat peníe nebylo jednoduché ani tehdy, natož pro třídu N1. Naše ávodní oddělení sídlilo v malé pronajaté garáži. Mechaniky byli Honův švagr Martin Macoun, Standa Kunik a Vašek Hájek. Ten ale pak ačal mitfárovat Milanu Kubešovi a dnes jedí s otcem a synem Václavíkovými. Na ávody i nich jsme jedili po ose. Proto jsme také museli jet s ohledem na pošetření techniky. Přesto se Hona neflákal. Policistům tyhle dlouhé cesty v provou aut s rámem moc nevoněly. Be erkových espéetek je však tolerovali. Hona je rodilý Boleslavák, nyní bydlí v Bakově nad Jierou. Už hodně let jsme se ale neviděli.

4 Pohodář s atraktivním stylem Jiří Brož Seónu 1999 jsem na horkém sedadle pendloval mei Honou Klingerem a turnovským Jirkou Brožem. S ním jsem opět ačal Bohemkou. Ve třídě A5 startovalo přes dvacet posádek v čele s esy jako Vláďa Berger, Karel Trněný či Martin Knajl. Třetí místo a Jirkou Bendou a Vlastou Hodaněm pro nás bylo úspěchem. Po ávodech nám přišel atleskat i slavný motoristický novinář Milan Hauer. Jirka je rychlý pilot s atraktivním stylem, navíc je to kamarádský, upovídaný a vtipný člověk. Prostě pohodář.

5 Pořádná porce soutěží s Vratislavem Kulhánkem Největší porci soutěží jsem absolvoval během dvou a půl seón vedle Vráti Kulhánka. oku 2001 jsem s ním odjel oba kompletní mistráky, dohromady dvanáct soutěží. O rok poději pak v první polovině opět velké i sprinty. V nich mě po dovršení osmnáctin a poříení licence vystřídal Vráťův syn Aleš. Sporadicky jsem se k Vráťovi vracel až do jeho posledního startu v Krumlově Tehdy už ale chápal, že soutěžím nemůže dát maximum a tak se nich vytratil. Vráťa je pan podnikatel a ohromně ctižádostivý člověk. Vše dělá na sto procent. Je schopen dát tomu veškerý čas, energii a finance. Jeho kitová felicie na Proflexech byla podvokově nejlepším autem, jaké jsem ažil. Stošestka po Pepíkovi Petákovi a Viktoru Wagnerovi sice jela jak splašená, ale takový podvoek neměla. Původ však měla správný. Na jejím podběhu bylo stále čitelně vylisované číslo 17 Peugeot Sport.

6 Václav Stejskal horiontem Telefonní čísla nám vyměnil v roce 2003 před Pačejovem Luboš Vokál. Jeli jsme ještě modré clio, konkurence ve třídě N3 byla fantastická. Favority byli borci s tajpáry Hona Štěpán a Tonda Tlusťák, xsaru pilotoval brněnský Petr Vlašín. enaulty vedle nás jeli také Standa Talián, Jarda oubíček, Katka Trojanová a Hona Vaňáč. Ubytován jsem byl v Blatné u Vendy doma. Kvitoval jsem vynikající partu v čele s Oťasem Čadou mechanikem a hlavně dobrou duší týmu. Snad nikdy neměl špatnou náladu. Složitější byla aklimatiace na Vendův ropis. Všichni, kterým jsem do té doby četl, jedili přes horiont, on horiontem. Všude má plno klikyháků, růných šipek a aoblenin. Jasně, napsal jsem si to po svém, ale přece jen každý pilot potřebuje podat ten diktát individuálně. I takováhle maličkost mi ale počátku nešla huby. Nakonec jsem si však vykl a užil si skvělé sveení. Vaškova manželka pocháí Pačejova Nádraží a Venda tak dokonale nal rychlostní koušku Blatná Kadov, po jejíž trati a ní a mlada jedíval. Na horiontech před cílem tudíž statečně držel v místě, kde já už bych dávno brdil:-)

7 Jan Vaňáč se hlavně bavil K doktoru práv Honovi Vaňáčovi jsem se dostal právě přes Vendu Stejskala, který mu postavil ercéčko. Soutěže pro něj byly především koníčkem a tak nešel do extrémního riika. Ve Vsetíně na širokém jsem se ho přece jen pokusil vyhecovat k pořádnému sportu, ale kdeže. Hona brdil i do kopce. Holt ne každý je Brynda:-) Svým působem ale je těch opravdových profíků minimum. Pro většinu našich soutěžáků se jedná o hobby a odreagování po práci. Ale ase řekněte kde jinde si můžete užít avřené třicetikilometrové Malonty, než při rallye? To už stojí a to vydělat peníe, udělat si licenci a investovat i do blbostí typu HANS.

8 Dvojnásobný náhradník Zdeňka Součka Za Zdeňka Součka jsem poprvé askočil po jeho onemocnění na Barumce 1998, kde jsem ho nahradil v cartecové oktávce vedle Tomáše Zelenky. Těch startů mohlo být i více, ale byl jsem už domluven na seónu s Honou Klingerem a nešlo to skloubit. Druhý a definitivní áskok přišel v roce Zdravotní následky po těžké příbramské havárii předčasně ukončily Zdeňkovu kariéru a já akotvil u Pepy Šilhy místo něj. Při vájemných setkáních se Zdeňkem jsem si pochopitelně neodpustil vtípky: o plánuješ dál? Já abych věděl, co mě ase čeká:-) Můj dvorní pilot Josef Šilha Měl-li bych vybrat svého dvorního pilota, byl by jím beesporu Pepa Šilha, vedle nějž jsem usedal v romeí let Prožili jsme spolu úspěchy i odstoupení, kdy nedržela technika, občas jsme se nevyvarovali chyb. V Třebíči 2006 se mám mimořádně dařilo. Před námi i a námi byly velké rodíly a neměli jsme kam spěchat. Až přišla ávěrečná vložka. Na jedné návsi jsme dostali smyk a trefili obrubník. Původně jsme to tipovali na pouhý defekt a a ochotné pomoci přítomných diváků jsme pneumatiku vyměnili. Ani jeden nás si však nevšiml prasklého kotouče. Ten se poté opřel do brdiče a my pokračovali se abrděným kolem. Ubrousili jsme i disk a na širokém nám nebylo, než auto odstavit. Díky tehdejšímu systému Supeally jsme však dopravili auto do uavřeného parkoviště a i přes pětiminutovou penaliaci udrželi pódium ve třídě. Jednou na Jänneru bylo nutné sehnat řeáky bepečnostních pásů, tak jsme vyraili do freistadského Baumaxu. Prodavačce, kterou jsem oslovil kočičko, jsem brilantní rakouštinou vysvětlil potřebu sehnat mesr na sichr kšandu. Kupodivu pochopila. Pepovi jsem také působil mnohé peripetie svým hýralým životním stylem. Přesto se nás stali rodinní přátelé a několikrát ročně se navštěvujeme, i když Pepa v posledních dvou letech už před ávoděním upřednostnil práci a rodinný život.

9 akušany dráždil Temelín V době ávodění s Pepou Šilhou jsme také na Jänneru přivodili emoce nejednomu akušákovi. Až do jejich reakcí na logo firmy Mróek, jejíž nápis jsme veli na bocích auta, nás vůbec nenapadlo, že ono logo vlastně připomíná jadernou elektrárnu Temelín:-) S Josefem Koukolou nás sblížila kuřácká vášeň Ani si už nevybavuji, kdo se postaral o naši spolupráci. Absolvovali jsme společně Třebíč Pepa mě vyvedl v Sobotce na beninové pumpě a hned jsem ho hnal kratkou přes Markvartice, abychom si na tamních klikatých silničkách sladili ropis. Našemu rychlému skamarádění napomohla společná vášeň pro cigarety. Nemohl chudák nalét apalovač a já ho achránil:-) Vyklubal se něj kamarádský borec a skvělý vypravěč se smyslem pro rýpavý humor. Na trati se rohodně neloudal. Do jedné vsi přilétl s červenou hondou stylem, že už jsem balil noty:-) Po těžké nehodě na Barumce se už do kokpitu soutěžního vou nevrátil. Na rallye však neanevřel a moravské podniky navštěvuje jako divák, je také častým diskutérem na ewrc. Nyní spolupracuje s pojišťovnou a rovna nedávno nás byl pojistit:-).

10 Srdcař Milan Blahout Milan je kapitola sama pro sebe. Je to obrovský srdcař, ovšem jeho letitá technika mnohdy pokulhává. Zažil jsem s ním dva extrémy imu a vedro. Na Jänneru 2004 jsem si v autě vel svačinu, termosku s čajem a imní doplňky. Barumku 2005, kterou ponamenala obrovská havárie Pepy Koukoly s udou Kouřilem při sjedu do Slušovic, pro měnu prováelo extrémní vedro. Žigul má tendenci se přehřívat a tak jsme poctivě topili. Do toho se přidal všudypřítomný prach a tak mám spodní prádlo nevyprané dodnes. Při volném průjedu jedné erety chtěl Milan pobavit přítomné diváky smykem, při němž ukroutil poloosu. Ve večerním servisu jsem nevěřil vlastním očím, když jsme ačali před pokračováním v rámci Supeally vyvařovat kastli. Dokonce i Tomáš Král, jenž žigulíka přivel, nechápal, že mám odvahu do něj novu sednout.

11 Zdeňkové Václavíkové jsou dva Mnoí lidé dodnes nevědí, že v soutěžích nepůsobí jen jeden Zdeněk Václavík, nýbrž dva otec a syn. Dokonce i unikátní archiv ewrc-results je spojil v jednu osobu:-) Ten starší, předívaný Děda, je mistrem české republiky dvaadevadesátého se stotřicítkou. Měl jsem možnost číst noty oběma. S mladším jsem v Kramolíně 2005 ažil svoji první boudu. Ještě před startem do osudné vložky říkám Pepovi Královi, že jde vše jako na drátkách až podeřele v klidu. No a v půlce erety jsme byli na kulichu, auto na kaši. Ono místo však nevyléčilo jen nás a podle jmenovek na vysypaných sklech jsme studovali, kohože jsme následovali. Oba Zdeňkové mi pak poskytli neávisle na sobě jeden ážitek. Jednou čtu mladému pravá osm středem a on si to namířil vnitřkem. Takovou ránu do podvoku jsem dlouho neažil. V Prachaticích jsem pro měnu hlásil Dědovi totéž a stejně jako syn areagoval. Hned jsem mu řekl, že alespoň vím, po kom mladý je:-)

12 Otec a syn Štefanovi K Štefanům mě vlastně prodal i s ercéčkem Pepa Šilha:-) S omanem jsem v té době už měl a sebou Jeseníky 2007, kde jsem askočil a pracovně aneprádněného Jíchu (Jiří Grimmer, ponámka autora). oman tehdy bojoval o vítěství ve třídě N3 a k definitivě mu napomohlo odstoupení Jardy oubíčka. Jediný start pro mě tudíž namenal kouření vítěného doutníku:-) Podruhé jsem u omana askočil v roce 2009 na Kopné, jinak jsem navigoval především Davida. Ten už něco nal od táty, navíc měl a sebou několik let v hobbycrossu a rallycrossu. Už při jeho rallyové premiéře na Lužických horách 2009 a to od ačátku pořádně val. Na šotolině letěl tak, že jsem očekával odřenou espéetku. Několik aut před námi jedoucí Luboš Picek dostal minutu, ty časy nechápal ani velekušený Jarda oubíček. Až jsem si říkal: Mám takový adrenalin ve svých letech apotřebí?

13 Největší karambol Právě s Davidem Štefanem jsem ažil svůj největší rallyový karambol. David v Telči startoval do své druhé soutěže, ponamenané vydatným deštěm. Úvodní vložka byla rušena, druhou jsme ve třídě N3 vyhráli, na třetí se poroučeli do lesa. Na autě jsme veli reklamu firmy Polojasno a ještě před startem do osudné vložky nám říkal Petr Pelech, že jedeme jako a polojasna. Na eretě jsme projeli kolem místa, kde stála má přítelkyně Šárka, které jsem a chvilku telefonoval, ať jede do cíle vložky vyvednout Davida e sanitky. Osudnou se nám stala krátká vdálenost od horiontu do levé šestky. Přílet byl obrovský. David do poslední chvíle držel motor a bojoval, ale na té vodě už se peugeot nechytl. Trefili jsme stromy a auta byl ráem pick-up. Mechanici o naši havárii věděli už před příjedem omana do servisu. Nechtěli ho nervóňovat, ovšem jejich nenápadné pohledy prokoukl a museli s pravdou ven. Auto jsme ahodili tak poctivě, že ho nenašel ani při druhém průjedu. Problém vytáhnout ho měla i těžká hasičská tatra. David mi vše vynahradil v Příbrami 2010, kde mě v mých dvaačtyřiceti letech dovel pro pohár v kategorii junior:-). Autoškola Na helmě bych pomalu mohl nosit elko jako autoškola. Byl jsem u toho, když a volant poprvé usedli Luboš Picek, Vláďa Šulc či Zdeněk Václavík, jakož i při rallyových premiérách Vráti Kulhánka a Davida Štefana. Oblíbená soutěž Jednonačně Český Krumlov. Už když jsem ho navštěvoval jako divák, přišel mi ohromně těžký. Zpočátku jsem něj měl velký respekt, hraničící až se strachem. V době ávodění s Honou Klingerem byl ještě internet v plenkách a přihlášky na další soutěž vždy rodávali její pořadatelé na technických přejímkách. Jednou takhle činila krumlovská parta v čele se Standou Fošumem a Hona mě poslal pro přihlášku. Odmítl jsem, tak jí převal sám a jeli jsme:-)

14 Neoblíbená soutěž Snad nikde jsem se při rallye nevytočil tolik, jako po skončení aid Karkonoski Se Zdeňkem Václavíkem jsme do Polska vyraili kvůli Lausit upu. Už organiace a servisní óna na moklé louce nestály a nic. V cíli navíc podal někdo na někoho protest, který s námi a naší třídou vůbec nesouvisel. Pořadatelé nám však až do jeho projednání odmítali vrátit licence. Po nekonečně dlouhém dohadování mě veškerá diplomacie opustila a létaly nejen stále peprnější výray, ale i pohárky. Přesto jsme odjeli be licencí, které pořadatelé nakonec rodávali dvě hodiny po půlnoci. Nám je přivel Hona Krečman. Čas a finance Jsem živnostník a dělám sám na sebe. Moji specialiací jsou hydraulické nástavby. Vlastně dodávám práci firmě, která se jimi abývá. Někdy to mám hektické natolik, že domů přijdu večer. Třináctiměsíční dcera Kristýna, která se narodila loni na Štědrý den, už podle mých návratů poná, že půjde spát. allyová budoucnost Moje rallyová budoucnost se bude odvíjet od mého pracovního vytížení. elkově mě mrí celosvětový úpadek tohoto krásného sportu. Vždyť jde o královnu motoristického sportu, a koho ajímají nějaké DTM nebo WT? Zvláště jméno bývalého soutěžáka Jeana Todta by mělo být árukou světlé budoucnosti. Nevěřím, že vše je jen kvůli těm usákům. Určitě neprospělo tříštění nejprestižnějších šampionátů. Osobně před úkou špičkou W, letící sice neskutečnou kládu, preferuji mnohem pestřejší I, kde může vyhrát třeba i deset posádek. Ohromně mě mrí, že stále větší finanční náročnost neumožní rovoj mnoha talentů. Jen mého okolí třeba velmi šikovný David Štefan nyní koketuje s návratem do rallycrossu, markvartický Tomáš Handík pak setrvává v relativně dostupné autokrosové Divii 6. Přitom to je borec, který je špičkou v čemkoliv, do čeho se pustí. Už

15 jako cyklista to málem dotáhl do nároďáku a Divii 6 posunul o několik úrovní výše. Moc bych mu přestup do buginy nebo soutěží přál.

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen.

Vzpomínka na Jana Trajbolda sen. Vpomínka na Jana Trajbolda sen. Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 27. 10. 2016 18:23 Před pár dny, přesně 22.10.2016, to bylo 15 let, co se na svou poslední rallye vydal soutěžák Jan Trajbold sen. - jeho profil

Více

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem

Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Vilík Hájek teamu s Petákem prolétá létem Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 11. 8. 2015 22:03 Josef Peták s Alenou Benešovou ačali svou náročnou letní tour už při ally Bohemia na počátku července,

Více

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50

ewrc.cz Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Profil: Robert Čonka Autor: Vlastimil Resl, 2. 7. 2008 10:50 Pražský pilot Robert Čonka (27.8.1968) zahájil svoji soutěžáckou kariéru už v polovině devadesátých let s kadettem, aby se po téměř desetileté

Více

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená

Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Joose Kojo: Start v Kostelci ideální dovolená Autor: Vlastimil esl, 6. 8. 2012 21:26 Nejexotičtějšími účastníky Matrix M. V. ally Kostelec byli Joose Kojo a Sami Taskinen. Sympatičtí Finové absolvovali

Více

Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem.

Martin Čenda Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Čendova RZtka Autor: Jakub Malina, 4. 9. 2016 10:24 Martin "Čenda" Vodehnal, jméno, které si většina rally fanoušků spojí s rozevlátým stylem jízdy se vším, co má čtyři kola a ovládá se to volantem. Jako

Více

ewrc.cz Foto: Petr Frýba

ewrc.cz Foto: Petr Frýba Profil nejen spolujezdce: Rudolf Kouřil Autor: Vlastimil Resl, 18. 7. 2007 00:00 Rudolf Kouřil patří k našim nejzkušenějším spolujezdcům. V posledních letech je také ředitelem nádherné a velmi ambiciózní

Více

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com

Profil Jiřího Kašpara na ewrc-results.com Profil: Jiří Kašpar Autor: Vlastimil esl, 27. 11. 2013 21:05 Jiří Kašpar (12. 6. 1976) loni aářil jako kometa v Poháru Č a nyní je již podruhé jeho šampiónem. Pilot pražského Smíchova letos sváděl strhující

Více

Velké finále Mogul driving cupu

Velké finále Mogul driving cupu Velké finále Mogul driving cupu Autor: Global Assistance acing Aréna Sosnová, 1. 4. 2014 20:38 Více fotografií najdete ZDE MOGUL driving cup už druhým rokem baví automobilové nadšence, kteří mají možnost

Více

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž

Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Obojživelník pojede v roce 2016 svoji čtyřstou soutěž Autor: Pavel Vydra, 25. 12. 2015 11:32 V příští seóně odstartuje do své čtyřsté soutěže v rally. Je to soutěžní obojživelník seděl mnohokrát a volantem,

Více

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého

Portugalská studená sprcha - zpověď Honzy Černého Portugalská studená sprcha - pověď Hony Černého Autor: wwwernyracingom, 10. 4. 2014 18:03 Posádka se vydala do mistrovství světa s itroënem DS3 3T, který je v letošním roce určený jako jediné voidlo pro

Více

Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer

Profil posádky: Roman Štefan Jiří Grimmer Profil posádky: oman Štefan Jiří Grimmer Autor: Vlastimil esl, 22. 8. 2008 21:05 Pražští vynavači růnorodých, především adrenalinových, ájmů - oman Štefan (30. 1. 1966) a Jiří Grimmer (4. 4. 1961) - se

Více

Profil: Zdeněk Pokorný

Profil: Zdeněk Pokorný Profil: Zdeněk Pokorný Autor: Vlastimil esl, 13. 1. 2012 15:41 Vypracovaná postava by Zdeňka Pokorného předurčovala k roli v akčních filmech. Však také posilovna a dravá výživa jsou jeho koníčkem či spíše

Více

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor

Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+rozhovor Průvodce Setkáním mistrů+soutěž o vstupenky+ohovor Autor: Jaromír "kilometr" Antoš, 23. 10. 2010 21:16 Devátý ročník Setkání mistrů, po sedmé píšu průvodce a po páté jdu na rohovor s Janem Mochanem. Včera

Více

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc

Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Zkusil jsem to podržet a bylo to moc Autor: Vlastimil Resl, 9. 9. 2008 20:57 Přestože posádka PCD Racing Josef Čermák Anna Maťková vstoupila do pačejovské soutěže velmi dobře a usadila se v čele třídy

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vozy 1, 2 a 3 Historie voů Škoda Fabia W - voy 1, 2 a 3 Autor: Standa standak Komínek, 14. 2. 2008 22:01 Dnes se po minulém úvodu podíváme na první tři exempláře vou Škoda Fabia W. Historie voů Škoda Fabia W - úvod

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Janota s Opelem při jarním trojboji - video

Janota s Opelem při jarním trojboji - video Janota s Opelem při jarním trojboji - video Autor: Hájek Historic ech National Team - P, 15. 4. 2012 22:28 Miroslav Janota, jedec Hájek Historic ech National ally Teamu ještě letos v průběhu ledna nevěděl,

Více

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com

Profil Viktora Szabó na ewrc-results.com Profil: Viktor Sabó Autor: Vlastimil esl, 22. 3. 2009 07:04 Pleňský soutěžák Viktor Sabó (23.7.1978) má a sebou velmi pestrou sportovní minulost. Pilotoval také speciály elitní kategorie W, ale největších

Více

Pohled do autokrosu: Jiří Bret

Pohled do autokrosu: Jiří Bret Pohled do autokrosu: Jiří Bret Autor: Vlastimil esl, 12. 8. 2008 08:27 Nedávno jste se nás v otákách ptali, da nechceme psát články i oblasti autokrosu a rallykrosu. I když jsme hlavně server o rally,

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992.

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, :21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Fotky žloutnou, vzpomínky ne... Autor: Jiří Seliger, 7. 9. 2010 10:21 Skutečná příhoda mých přátel ze Švédska při Rallye Bohemia 1992. Před mnoha roky k nám na rallye jezdili soutěžáci ze Švédska a já

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 7 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 7 Autor: Standa standak Komínek, 14. 3. 2008 17:35 Dalším nasaeným voem Škoda Fabia W byl vů s onačením 07 a registrační načkou 3S3 1946. Prvním jeho nasaením v roce

Více

ewrc.cz Profil: Josef Mandaus Autor: Vlastimil Resl, :24

ewrc.cz Profil: Josef Mandaus Autor: Vlastimil Resl, :24 Profil: Josef Mandaus Autor: Vlastimil Resl, 3. 2. 2012 10:24 Jedním ze zástupců Karlovarského kraje na tratích našich rychlostních zkoušek je žlutický Josef Mandaus (7. 11. 1975). Syn bývalého účastníka

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 20 Historie voů Škoda Fabia W - vů č. 20 Autor: Standa standak Komínek, 5. 11. 2008 08:55 Prvním voem Škoda Fabia W, který nikdy nestartoval v továrních barvách, byl vů s pořadovým číslem 20. Byla mu přidělena

Více

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl

Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Z historie vozu Škoda Octavia WRC - 7. díl Autor: Jakub "kuře" Kura, 5. 11. 2011 13:24 Jelikož doba a pokrok jdou nezadržitelně kupředu, což obzvláště v motorsportu platí dvojnásob, tak sezóna 2004 se

Více

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17

Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Historie vozů Škoda Fabia WRC - vůz č. 17 Autor: Standa standak Komínek, 15. 7. 2008 13:34 Druhým vozem Škoda Fabia WRC, který si svoji premiéru odbyl na Německé rally 2005, byl vůz s pořadovým číslem

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Věra Pečenková: Za největší úspěch...

Věra Pečenková: Za největší úspěch... Věra Pečenková: Za největší úspěch... Autor: Pavel Vydra, 10. 11. 2015 19:22 Do konce devadesátých let nebylo v české rally vůbec obvyklé, aby za volanty soutěžních vozů seděly ženy pár se jich našlo,

Více

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři

Martin Hudec ze dvou kol na čtyři Martin Hudec ze dvou kol na čtyři 1. Kdy a jak jste se dostal od motocyklových soutěží k automobilovým? K autům jsem se dostal díky kamarádovi od motorek, který si zkusil jet sprint na Hondě a když jsem

Více

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3!

Jiří Trojan od motokrosu až po Clio R3! Jiří Trojan od motokrosu až po lio 3! Autor: allyfans Katovice, 15. 1. 2009 11:47 Dnešní mládež už těžko asi ví, co je to fichtl, fekál nebo jednoduše pionýr. Jiří Trojan patří mei ty, kteří měli možnost,

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10

Máš Colu? Autor: Milan Hauer, :10 Máš olu? Autor: Milan Hauer, 27. 6. 2008 00:10 Přesně tuhle otáku nadpisu jsem slýchal přes deset let, kdekoli se Pavla objevila na dohled, nebo aspoň na doslech. Základ dánlivě nelogického podravu se

Více

Fotoporadna 4 Kompozice

Fotoporadna 4 Kompozice Fotoporadna 4 Kompoice Autor: Pavel Norri Pravda, 3. 4. 2011 23:20 Nyní, když jsme si již vybrali místo k focení a umíme acháet s fotoaparátem, bychom si měli říct něco o kompoici. O kompoici toho bylo

Více

ewrc.cz Profil Josefa Koukoly jako jezdce na ewrc-results.com Profil Josefa Koukoly jako spolujezdce na ewrc-results.com

ewrc.cz Profil Josefa Koukoly jako jezdce na ewrc-results.com Profil Josefa Koukoly jako spolujezdce na ewrc-results.com Profil: Josef Koukola Autor: Vlastimil Resl, 8. 4. 2012 17:47 Josef Koukola (5. 5. 1962) absolvoval svoji rallyovou kariéru rozdělenou na dvě části. Obě bohužel zakončily vážné havárie. Především ta v

Více

ewrc.cz Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, :27

ewrc.cz Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, :27 Mistr třídy 9 René Dohnal přezbrojuje Autor: Miroslav Vebr, 13. 1. 2016 12:27 Kunovický René Dohnal začal jezdit rally v roce 2011. Již v následující sezoně získal absolutně 2. místo ve třídě 10 ve sprintech.

Více

Nejlepší losos je od Kohouta

Nejlepší losos je od Kohouta Nejlepší losos je od Kohouta Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 13. 12. 2016 08:39 Pavel Kohout byl dlouhá léta neodmyslitelně spojený se jménem Jan Černý, s nímž tvořili velmi úspěšnou dvojici mladých soutěžních

Více

Pohárové ADAMy čeká na Bohemii náročná zkouška

Pohárové ADAMy čeká na Bohemii náročná zkouška Pohárové ADAMy čeká na Bohemii náročná zkouška Letos již po dvaačtyřicáté zamíří soutěžní posádky do Mladé Boleslavi, kde se ve dnech 10. 12. července uskuteční Rally Bohemia. Tato soutěž bude započítávána

Více

Profil: Václav Fejfar

Profil: Václav Fejfar Profil: Václav Fejfar Autor: Vlastimil esl, 1. 12. 2008 20:35 Český autokros se může od letoška pochlubit ajímavým primátem. Má pilota, který dosud jako jediný v historii dokáal vyhrát podnik evropského

Více

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit

Výlet do historie za tovární Škodou Favorit Výlet do historie a tovární Škodou Favorit Autor: Ladislav Kopelent, 2. 12. 2010 11:49 Čas neúprosně běží a je to již více než dvacet let, kdy Škoda Mladá Boleslav poprvé nasadila na soutěži jako sportovní

Více

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl

Velikonoční rally aneb z historie Safari Rally - 2. díl Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 2. díl Autor: Jiří Fryje, 2. 6. 2009 09:58 Velikonoční rally aneb historie Safari ally - 1. díl Úvodní ročník, v němž byly voy roděleny do čtyř kategorií,

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 3. RC Rallye Český Krumlov 2013. Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 3. RC Rallye Český Krumlov 2013 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5

Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 Mistrovství ČR ve Sprintrally 2 0 0 5 r a c i n g t e a m AGROTEC racing team se v roce 2005 zúčastnil seriálu: Mistrovství ČR ve Sprintrally dle následujícího kalendáře. TERMÍN KONÁNÍ NÁZEV PODNIKU 11.-12.

Více

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v

Líbila se mi stříkačka a mně se líbilo všechno. (Kristýna M.) Všechno i to auto. (Lucka B.) Líbily se mi ty helmy. (Milan W.) Líbila se mi hadice a v HASIČI VE ŠKOLE Dne 28. 5. 2010 to vypadalo, jakoby v naší škole hořelo. Uslyšeli jsme sirénu, do tříd přišli hasiči v maskách a vyváděli nás ven. Před školou stojí hasičské auto. Co se děje? Snad nehoří?!

Více

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce

XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce XTG Opel ADAM Cup 2015 úspěšně odstartoval na Valašce Premiérové snažení společnosti Opel C&S, českého zastoupení automobilky Opel, a promotéra XTG motorsport při debutu XTG Opel ADAM Cup 2015 výrazně

Více

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge.

Ve dnech září se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední závod letošní sezóny Dakar Challenge. Australasian Safari Autor: obert Löwy, 16. 10. 2013 17:33 Ve dnech 19. - 27. áří se uskutečnil další ročník Australasian Safari - poslední ávod letošní seóny Dakar hallenge. Historie této dálkové australské

Více

Život za volantem v pruhovaném triku

Život za volantem v pruhovaném triku Život a volantem v pruhovaném triku Autor: Jiří Fryje, 28. 1. 2013 00:23 Narodil se v roce 1933 a výhybku mu na ačátku jeho životní dráhy přehodil Vítěný únor. V patnácti letech se místo leteckým mechanikem

Více

Michalík poprvé v první desítce i za volantem

Michalík poprvé v první desítce i za volantem Michalík poprvé v první desítce i za volantem Autor: Miroslav Vebr, 19. 1. 2009 12:36 Romana Michalíka si motoristická veřejnost spojuje hlavně s úzkými řidítky. S motorkami v terénu dosáhl Palič mnoha

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 2. RC Rallye Český Krumlov Volný závod

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 2. RC Rallye Český Krumlov Volný závod ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 2. RC Rallye Český Krumlov 2012 Volný závod OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo 9. Seznamovací jízdy 10.

Více

Motokárový podnik v Sosnové naznačil renesanci českého kartingu

Motokárový podnik v Sosnové naznačil renesanci českého kartingu Motokárový podnik v Sosnové naznačil renesanci českého kartingu Na okruhu v Sosnové pokračoval první červnový víkend domácí motokárový šampionát. Touto větou by mohl začít klasický report a následoval

Více

ewrc.cz Martin Špaňhel ulovil kance Autor: Vlastimil Resl, :42

ewrc.cz Martin Špaňhel ulovil kance Autor: Vlastimil Resl, :42 Martin Špaňhel ulovil kance Autor: Vlastimil Resl, 27. 6. 2012 20:42 Velmi rychle skončila pro Martina Špaňhela premiéra na dvoudenní soutěži. Na vině bylo již na třetí rychlostní zkoušce Rally Hustopeče

Více

Rallyarchiv Bořka Chaloupky VI. Rally Příbram

Rallyarchiv Bořka Chaloupky VI. Rally Příbram allyarchiv Bořka haloupky VI. ally Příbram Autor: Bořivoj haloupka, 22. 9. 2010 13:10 I na ally Příbram avpomínal Bořech haloupka, který vám de dává pravidelně možnost nahlédnout do svého archivu vpomínek

Více

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá-

A Vike šel domů a vysadil dveře hlavního vchodu. Pak ohnul dvě pružné, pevné mladé břízky, které stá- Soutěž Následujícího dne v šest hodin ráno se Halvar a Vike posilnili několika miskami ovesné polévky, kterou matka Ylva uměla tak výborně vařit, a vydali se k hromadám kamení. Mezi oběma hromadami byl

Více

Profil jezdce. 1.Adam Lacko

Profil jezdce. 1.Adam Lacko Adam Lacko 1.Adam Lacko Profil jezdce Datum narození: 24. září 1984 Místo narození: Čeladná, Česká Republika Národnost: česká Váha: 85 kg Výška: 186 cm Povolání: závodní jezdec První start: 1994, motokáry

Více

ewrc.cz Profil jezdce: Jan Jakubec Autor: Vlastimil Resl, :21

ewrc.cz Profil jezdce: Jan Jakubec Autor: Vlastimil Resl, :21 Profil jezdce: Jan Jakubec Autor: Vlastimil Resl, 20. 1. 2008 15:21 Pražský pilot Jan Jakubec má za sebou velmi úspěšný rok. Stal se vítězem třídy N2 v MČR rallye a jeho fotbalová Slavia se po delší době

Více

ewrc.cz Evropský šampionát je v posledních letech trochu ve stínu mistrovství světa a IRC. V čem vidíš jeho pozitiva či negativa?

ewrc.cz Evropský šampionát je v posledních letech trochu ve stínu mistrovství světa a IRC. V čem vidíš jeho pozitiva či negativa? Evropský úspěch mi život nezměnil Autor: Vlastimil Resl, 11. 1. 2011 08:12 Rok 2010 byl nejúspěšnějším v dosavadní kariéře Jana Škalouda. Přes své mládí již velmi zkušený spolujezdec vybojoval společně

Více

Spodní prádlo od Martiny Škardové

Spodní prádlo od Martiny Škardové Spodní prádlo od Martiny Škardové Autor: Vlastimil Resl, 21. 10. 2008 15:40 Mladá západočeská spolujezdkyně Martina Škardová se po absenci na Rally Jeseníky vrátí ve Vsetíně na horké sedadlo vedle Honzy

Více

Násedlovice - review Pátek, 27 Duben :49

Násedlovice - review Pátek, 27 Duben :49 Násedlovice Průběžné třetí místo udržela sudoměřická vrchařská stáj v seriálu Liqui Moly Berg Cup 2012. Tým REC získal v součtu jednotlivých jezdců v týmové trofeji pětapadesát bodů ze šedesáti možných.

Více

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017

ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ. 7. RC Rallye Český Krumlov ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 ZVLÁŠTNÍ USTANOVENÍ 7. RC Rallye Český Krumlov 2017 13. ÚAMK RC Rally Cup Český Krumlov 2017 OBSAH: 1. Úvod 2. Organizace 3. Program 4. Přihlášky 5. Pojištění 6. Reklama a označení 7. Pneumatiky 8. Palivo

Více

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA

SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA SETKÁNÍ S MARTINOU SÁBLÍKOVOU A JEJÍM TRENÉREM 13. 2. 2017 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA Již roky jsem snila o tom, setkat se s neuvěřitelnou hvězdou českého sportu Martinou Sáblíkovou, (která se nejspíš s rychlobruslařskými

Více

Rally na pětníku. Naplno přes horizont

Rally na pětníku. Naplno přes horizont Naplno přes horizont Rally na pětníku Pětník, to bývala drobounká mince, která kdysi měla svoji hodnotu. Když se v těch časech mluvilo o rally na pětníku, byla řeč o kompaktní soutěži, která se točila

Více

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3

Rozhovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 ohovor s Václavem Pechem jun. a Jiřím Jirovcem - 1/3 Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 9. 3. 2016 11:15 Václav Pech jun. v roce 2011 spojil své síly s Jiřím Jirovcem, majitelem společnosti invelt, která je

Více

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ

> POJĎTE S NÁMI VÍTĚZIT! NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ NABÍDKA SPOLUPRÁCE JAN ČERNÝ 2 PROJEKT MČR 2015 Po několika letech s vozy s předním pohonem bychom rádi opět usedli do čtyřkolky. Volba padla na vůz Škoda Fabia S2000, se kterou jsme v roce 2013 absolvovali

Více

Velký rozhovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl

Velký rozhovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl Velký rohovor se Štěpánem Vojtěchem 1. díl Autor: Petr MravenecZ Eliáš, 8. 6. 2016 20:00 Štěpán Vojtěch pocháí e námé ávodnické rodiny a společně se svým bratrem Tomášem patřili k těm, kdo takvaně udělali

Více

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost.

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 2. Cyklista jede z osady do města. První polovinu cesty vedoucí přes kopec jel

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Kapitola první: Neobvyklý případ

Kapitola první: Neobvyklý případ Kapitola první: Neobvyklý případ Jmenuji se Adrian Les a už více než 12 let jsem soukromý detektiv. Za tu dobu jsem se stal dosti uznávaným a nouzi o práci jsem opravdu neměl. Ve spolupráci s policií jsem

Více

Anna Čtveráková. Střípky z žití

Anna Čtveráková. Střípky z žití 1 Anna Čtveráková Střípky z žití 2 Seznamka na pohřbu Zemřel nám šéf po dost dlouhé nemoci a já jsem se měla výhledově stát jeho nástupkyní. Jely jsme s kolegyněmi na pohřeb a já jsem byla pověřena pronést

Více

Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007

Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007 Preview Impromat Rallysprint Kopná 2007 Autor: Martin Rasghan Raška, 27. 6. 2007 00:00 V okolí Slušovic se v sobotu odehrají další souboje o body do našlapaného sprintového mistrovství. Jak se stalo pomalu

Více

Veronika Havelková: Nepodceňujme znalost první pomoci!

Veronika Havelková: Nepodceňujme znalost první pomoci! Veronika Havelková: Nepodceňujme znalost první pomoci! Autor: Vlastimil Resl, 31. 3. 2014 12:09 Veronika Havelková je jednou z nových tváří, které od loňska vídáme v kokpitu rallyového speciálu. Zdravotní

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví

Ukázka knihy z internetového knihkupectví U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 2 5 3 7 8 2 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i

Více

Rally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano

Rally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano ally Legend ne, San Marino před 15-ti lety ano Autor: Ivan Škaloud, 28. 10. 2009 20:28 Zdravím všechny fanoušky rally. Shlédl jsem několikeré foto ALLY LEGEND de na ewrc a přečetl velmi pěkné popsání "ZEH

Více

10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu

10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu 10. Lausitz Rally poslední kolo Lausitz Cupu Autor: Kamil Nechvilka, 29. 11. 2009 14:49 Třetí kolo Lausitz Cupu, které bylo součástí jubilejní, tedy 10. Lausitz Rally je minulostí. Připomeňme si tedy boje

Více

ewrc.cz Rozhovor nemohu zahájit jinak, než otázkou, jak se vlastně z předního jezdce své třídy stane spolujezdec?

ewrc.cz Rozhovor nemohu zahájit jinak, než otázkou, jak se vlastně z předního jezdce své třídy stane spolujezdec? Od volantu na horké sedadlo Autor: Vlastimil Resl, 15. 8. 2011 20:45 Jablonecký Tomáš Grega se během své, téměř desetileté, rallyové kariéry vryl do povědomí fanoušků především jako přední pilot třídy

Více

Muž roku Matyáš Hložek převzal Toyotu - Náchodské.info. Napsal uživatel René Herzán Úterý, 19 Září :37

Muž roku Matyáš Hložek převzal Toyotu - Náchodské.info. Napsal uživatel René Herzán Úterý, 19 Září :37 Přesně tři týdny po získání titulu Muž roku 2017 převzal Matyáš Hložek od jednoho z generálních sponzorů soutěže Autostylu Trutnov hlavní cenu. Po celý rok se bude nejkrásnější muž České republiky prohánět

Více

Deníček Seat Rally Český Krumlov 2005 Shacki

Deníček Seat Rally Český Krumlov 2005 Shacki Deníček Seat ally Český Krumlov 2005 Shacki Autor: Shacki, 21. 6. 2005 00:00 O tom, jaká byla ally Český Krumlov pohledem Tomáše Wanky alias Shackiho, se můžete dočíst v následující reportáži. Asi se všichni

Více

Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech

Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech Sváteční posezení s Emilem Trinerem v Sedlčanech Autor: Rallyfans Sedlčany, 31. 12. 2013 19:38 Je sobota mlhavé ráno,do konce roku zbývají čtyři dny a Milan s Tomášem už kolem 9 hodiny rozdělávají oheň

Více

ewrc.cz Profil Jiřího Mařatky na ewrc-results.com

ewrc.cz Profil Jiřího Mařatky na ewrc-results.com Jiří Mařatka: Hasím požár i žízeň! Autor: Vlastimil Resl, 26. 1. 2015 16:17 Semilský Jiří Mařatka (1. 6. 1985) loni dosáhl největšího úspěchu své dosavadní spolujezdecké kariéry, když navigoval Tomáše

Více

Máme únor, a tak. Orgie.

Máme únor, a tak. Orgie. 50 FOTOVIDEO ÚNOR 2015 PRAXE / Máme únor, a tak Orgie. PETR JAN JURAČKA www.juracka.eu juracka@natur.cuni.cz www.facebook.com/petrjanjuracka Ne, nebudu se na ty fotky koukat. Zaplatit si zájezd do Afriky,

Více

ewrc.cz Pohled do autokrosu - Tomáš Handík

ewrc.cz Pohled do autokrosu - Tomáš Handík Pohled do autokrosu - Tomáš Handík Autor: Vlastimil Resl, 5. 10. 2009 09:26Autokrosař Tomáš Handík (25.2.1983) nepochází ze závodnické rodiny a v mládí k motoristickému sportu vůbec neinklinoval přednost

Více

Kdo jsme? Závodní speciály Profesionální jezdce Cestovní služby v auto-moto sportu

Kdo jsme? Závodní speciály Profesionální jezdce Cestovní služby v auto-moto sportu Kdo jsme? Značka RallyeEvent představuje nejmladší dceřinou společnost agentury BPR, která má 19 let zkušeností na českém i zahraničním trhu. Ve spojení s týmem profesionálů z oblasti motoristického sportu

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

Herr Shakespeare? Keine Angst

Herr Shakespeare? Keine Angst Herr Shakespeare? Keine Angst Delegace z české a německé školy společně vytvořily projekt s názvem Vorhang auf für Romeo und Julia im neuen Europa!, jenž byl uskutečněn díky programu Comenius. Hlavním

Více

Jindřiška Žáková: V Praze je vždy co dělat!

Jindřiška Žáková: V Praze je vždy co dělat! Jindřiška Žáková: V Praze je vždy co dělat! Autor: Vlastimil Resl, 4. 1. 2015 08:08 Velmi vytíženou spolujezdkyní loni byla Jindřiška Žáková, která ve třetí sezóně své kariéry absolvovala hned jedenáct

Více

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek

Tým CUT 2012. Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM. Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Tým CUT 2012 Realizační tým Jíry Hledíka pro Projekt RAAM Zpracoval : Jiří Jíra Hledík Fotografie : Jakub Cejpek Po čtyřech ultramaratonských sezónách má realizační tým, který Jíru doprovází na závodech,

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

Čochtan vypravuje aneb silvestrovský profil Pepy Krále

Čochtan vypravuje aneb silvestrovský profil Pepy Krále Čochtan vypravuje aneb silvestrovský profil Pepy Krále Autor: Vlastimil esl, 31. 12. 2009 15:29 V automobilových soutěžích v České republice se poněkud nenápadně, ale ato dost dlouho, pohybuje liberecký

Více

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015

Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Fotoblog: Fotíme Škodateam kalendář 2015 Autor: oman "eman" Schavel, 28. 8. 2014 17:16 O víkendu 15. až 17. srpna jsme pro Vás nafotili již 9. kalendář ŠKODA tentokrát na rok 2015 Již loni jsme se předběžně

Více

ewrc.cz Jak jsme byli na F1... Autor: Vlastimil Resl, :00

ewrc.cz Jak jsme byli na F1... Autor: Vlastimil Resl, :00 Jak jsme byli na F1... Autor: Vlastimil Resl, 5. 6. 2007 00:00 Přeštičtí soutěžáci Robert Vodička a Pavel Dobiš jsou tak velkými fanoušky motoristického sportu, že bez něj nevydrželi ani v přestávce mezi

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 8.3.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

Dan Zpěvák: Mám opět velkou chuť závodit

Dan Zpěvák: Mám opět velkou chuť závodit Dan Zpěvák: Mám opět velkou chuť závodit Autor: Jakub "kuře" Kura, 11. 11. 2013 16:00Návraty za volant po delší pauze nebývají v rally nejobvyklejším jevem, ale jedním příkladem toho, že se tak děje je

Více

JanČerný. WTCC x BTCC. Na lyže teď radši moc nelezu. Komu zvoní hrana Za světovou rally bez přípravy Sedlčany mají své kouzlo

JanČerný. WTCC x BTCC. Na lyže teď radši moc nelezu. Komu zvoní hrana Za světovou rally bez přípravy Sedlčany mají své kouzlo 1 5/2014 Trochu jiný magazín o motoristickém sportu JanČerný Na lyže teď radši moc nelezu WTCC x BTCC Komu zvoní hrana Za světovou rally bez přípravy Sedlčany mají své kouzlo 2 Úvodník Někteří mluví, někteří

Více

Národní vytrvalostní závod PTICE & Hobby závod

Národní vytrvalostní závod PTICE & Hobby závod Článek 1. OBECNÉ INFORMACE 1.1 ÁKLADNÍ ÚDAJE vytrvalostního závodu Národní vytrvalostní závod PTICE & Hobby závod Místo: Ptice u Prahy Datum: 18. května 13 101.6 1.2 ORGANIAČNÍ VÝBOR Název: Jezdecká stáj

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

S Rallye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta

S Rallye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta S allye Příbram pod kůží - díl 2. devadesátá léta Autor: Daniel Folprecht, 30. 9. 2015 08:39 Nabytá svoboda a nové ekonomické podmínky vnesly do naší vlasti spoustu prostoru pro seberealiaci a každý se

Více

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace Vranov nad Dyjí 12.-14.6.2015 Za podpory z kampaně P&G Press trip s ambasadorkou Mirkou Knapkovou Na vodě s Mirkou Aktivity na pláži Výlet do okolí DĚKUJEME!

Více

Jak jsem oslovil 208 žen Martin Zákostelský

Jak jsem oslovil 208 žen Martin Zákostelský Jak jsem oslovil 208 žen Martin Zákostelský http://www.martinzakostelsky.cz Něco o mně Matfyz, programování Psychologie, koučování, meditace Sebepoznání, překračování komfortní zóny Proč já a téma oslovování

Více

Barum Czech Rally Zlín: ADAMy opanovaly dvoukolky

Barum Czech Rally Zlín: ADAMy opanovaly dvoukolky Barum Czech Rally Zlín: ADAMy opanovaly dvoukolky Vrchol české sezony evropská Barum Czech Rally Zlín dopadl pro značku Opel, zejména pro modely ADAM R2, parádně. Vozy německé automobilky obsadily čelní

Více

Manažerem talentů. 1. kapitola

Manažerem talentů. 1. kapitola 1. kapitola Manažerem talentů Mám neodbytný pocit, že se v Čechách snad nenajde člověk, který by se domníval, že na výchově automobilových talentů se dá něco vydělat, neřku-li zbohatnout. Leda, že by z

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 23.03.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

Malá země objevuje malé literatury

Malá země objevuje malé literatury Mezinárodní den překladatelů přinesl jméno vítěze prestižní ceny Josefa Jungmanna, kterou uděluje každoročně Obec překladatelů za nejlepší překladové dílo uplynulého roku. Cenu převzala 30. září v Pálffyho

Více

Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z

Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z tým: Ondřej Bednárik, Vojta Deliš, Jan Hlavsa, Ondřej Chalupka, Šimon Kuchynka, Jana Roubová zleva: O. Chalupka, O. Bednárik, Jarmila Erbanová,

Více