Z P R Á V A. pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z P R Á V A. pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne"

Transkript

1 Z P R Á V A pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne K bodu: Rozpočtová opatření č. 104 č. 157 /2017 Zprávu zpracoval: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zprávu předkládá: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Rozpočtové opatření č Ostatní nakládání s odpady jinde neuvedenými Výměnu indikátoru na váze na skládce Libínské Sedlo Navýšení výdajů 3729, pol Ponížení výdajů na 3729, pol ,- Kč ,- Kč RM schválila dne proplacení faktury za výměnu indikátoru na váze na skládce Libínské Sedlo. Faktura byla zaplacena s položkou 5171 jako oprava. Po konzultaci s auditorkou bylo doporučeno zařadit ji jako zhodnocení majetku, tudíž přeúčtovat na položku Vzhledem k tomu, že na příslušném paragrafu není tato položka rozpočtována, žádáme o výše uvedený přesun. Náklady byly uhrazeny z prostředků Fondu skládky. Rozpočtové opatření č Základní školy Narovnání účetních odpisů příspěvkové organizace ZŠ Prachatice Zlatá stezka 240 Ponížení výdajů na 31131, pol. 5331, org. 311 (odpisy) Navýšení finanční rezervy, pol ,- Kč ,- Kč Toto rozpočtové opatření je předkládáno z důvodu změny odpisového plánu příspěvkové organizace ZŠ Prachatice, Zlatá stezka 240 na rok Změna odpisového plánu (z důvodu technického zhodnocení budovy školy, pořízení nábytkové sestavy a prodloužení doby odepisování u el. kotlů a mycího stroje) byla schválena na jednání RM dne Tímto rozpočtovým opatřením dochází k narovnání již schválených účetních odpisů v rozpočtu města. Rozpočtové opatření č Sportovní zařízení v majetku obce Rekonstrukce a rozšíření plaveckého bazénu v Prachaticích Navýšení výdajů na 3412, pol. 6121, ORG Ponížení výdajů 3635, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o navýšení finančních prostředků na akci: Rekonstrukce a rozšíření plaveckého bazénu v Prachaticích. Náklady souvisí se zpracováním dodatku PD (rozdělení dokumentace na dvě samostatné části včetně samostatných rozpočtů a výkazů výměr) a administrací veřejné soutěže.

2 Rozpočtové opatření č Ozdravování hospodářských zvířat, polních a speciálních plodin a zvláštní veterinární péče Zapojení dotace JČ kraje: Zajištění provozu záchytných kotců pro toulavé a opuštěné psy v Prachaticích Navýšení výdajů na: 1014, pol. 5169, UZ 424, org ,- Kč 1014, pol. 5139, UZ 424, org ,- Kč Krytí Navýšení příjmů na pol UZ 424 org ,- Kč Zapojení dotace Jihočeského kraje na Zajištění provozu záchytných kotců pro toulavé a opuštěné psy v Prachaticích. Rozpočtové opatření č Nebytové hospodářství Investice do nebytového prostoru Portus Prachatice, o.p.s. Navýšení výdajů na 3613, pol (Kasárenská čp. 192) Navýšení příjmů na 1032, pol (příjmy z pronájmu pozemků) ,- Kč ,- Kč Rozpočtové opatření je předloženo z důvodu provedené investice do domu Starokasárenská 192. Na základě usnesení Zastupitelstva města č.294/2017 ze dne a č.332/2017 ze dne , bylo společnosti Portus Prachatice o.p.s. umožněno investovat do majetku města celkem 330 tis.kč, s tím že nájemné ve výši 400 Kč/m²/rok bude započítáno formou naturálního plnění nájmu a po spotřebování předplaceného nájemného bude nájemce hradit nájemné v místě a čase obvyklé. Jelikož nebytový dům je zařazen do hospodářské činnosti, kterou spravuje MSDB je nezbytné, aby město Prachatice kompenzovalo toto plnění nájmu hospodářské činnosti (MSDB), tak aby v účetnictví hospodářské činnosti spravované MSDB mohl proběhnout výše uvedený zápočet. Rekapitulace: Portus Prachatice má možnost své investované prostředky do majetku města odbydlet - MSDB (hospodářská činnost) obdrží finanční prostředky na zápočet nájemného - městu Prachatice se zhodnotil nebytový prostor. Rozpočtové opatření č Bezpečnost a veřejný pořádek (Městská policie) Zapojení pojistného plnění dopravní nehoda Navýšení výdajů na 5311, pol Navýšení příjmů na 5311, pol (pojistné plnění pojišťovna Uniqa) ,- Kč ,- Kč Při dopravní nehodě bylo poškozené služební vozidlo městské policie a dopravní nehodu způsobil řidič osobního automobilu Dacia. Rozpočtové opatření řeší zapojení těchto příjmů z pojistného plnění do výdajů na 5311, pol z důvodu profinancování opravy automobilu městské policie.

3 Rozpočtové opatření č Územní plánování Územní studie Prachatice - plocha přestavby IX Navýšení výdajů na 3635, pol Ponížení výdajů na 3635, pol (Příprava projektů -PD) ,- Kč ,- Kč Rada města Prachatice usnesením č. 2208/2017 ze dne schválila orientační časový harmonogram pořízení územních studií. Z územních studií předpokládaných pro letošní rok zbývá pořídit územní studii Prachatice - plocha přestavby IX (pozn. ulice Za Továrnou lokalita u Klimy), Provedeno bylo výběrové řízení na zpracovatele, přičemž nejnižší cena činí Kč (neplátce DPH). Ve schváleném rozpočtu města na příslušné investiční položce 6119 chybí Kč, navrhuje se proto její navýšení na úkor jiné investiční položky schváleného rozpočtu, a to položky 6121 Příprava projektů (PD). Rozpočtové opatření č Pozemní komunikace ZTVpro RD Prachatice, Pod Cvrčkovem Duhová ulice Navýšení výdajů na 2212, pol. 6121, org Ponížení výdajů na 2321, pol. 6121, org ,- Kč ,- Kč Jedná se o přesun finančních prostředků na dofinancování akce: ZTV pro RD - Prachatice, Pod Cvrčkovem - Duhová ulice. Jde o dodatečné stavební práce a související méněpráce, které nebyly zahrnuty v původním závazku ze smlouvy a byly projednány v Radě města. 1) Rozšíření asfaltové plochy za hranicí stavby do Javorové ulice 2) Rozšíření komunikace Toncar 3) Zpevněné plochy, přeložky kabelů a úprava plochu u chodníku 4) Odvodnění liniové vpusti a drenáže na ppč. 842/99 5) Změna technologie provádění kanalizace Finanční prostředky jsou převedeny z akce ČOV - obnova automatického systému řízení. Rozpočtové opatření č Sportovní zařízení v majetku obce Rekonstrukce a rozšíření plaveckého bazénu v Prachaticích Navýšení výdajů na 3412, pol. 6121, ORG Ponížení výdajů 3635, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o navýšení finančních prostředků na akci: Rekonstrukce a rozšíření plaveckého bazénu v Prachaticích. Náklady souvisí s rozšířením PD na rekonstrukci stávající bazénové vany a haly včetně související bazénové technologie, podlahového vytápění, kanalizace a vzduchotechniky.

4 Rozpočtové opatření č Ostatní záležitosti lesního hospodářství Úhrada nákladů na vypracování lesních hospodářských osnov Navýšení výdajů na 1039, pol. 6119, ÚZ Navýšení příjmů na pol. 4216, ÚZ (dotace Krajského úřadu) ,- Kč ,- Kč Žádáme o provedení rozpočtové změny v celkové výši ,-- Kč na úhradu nákladu na vypracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Netolice, platných od podle 26 zákona 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů. Rozpočtová změna bude kryta finančními prostředky z Krajského úřadu - Jihočeský kraj České Budějovice zaslanými Městskému úřadu Prachatice na základě žádosti ze dne č.j. ŽP Les /00530/2017 a č.j. ŽP-Les /00530/2017/1. Poskytnuté finanční prostředky se zařazují v příjmech dle platné rozpočtové skladby na položku 4216, účelový znak Rozpočtové opatření č Ostatní služby a činnosti v oblasti sociální prevence Zapojení finančních prostředků KÚ-JčK na projekt Bezpečně doma i v obci Prachatice Navýšení výdajů na 4379, pol. 5169, ÚZ 454 Navýšení výdajů na 4379, pol Navýšení příjmů na pol. 4122, ÚZ 454 Ponížení výdajů na 4349, pol ,- Kč 3 333,- Kč ,- Kč ,- Kč Zapojení finančních prostředků KÚ-JčK na projekt Bezpečně doma i v obci Prachatice. Vlastní podíl k dotaci je řešen ponížením prostředků na paragrafu Rozpočtové opatření č Ostatní služby a činnosti v oblasti sociální prevence. Zapojení dotace na akci: Setkání rad seniorů Jihočeského kraje v Prachaticích Navýšení výdajů na: 4379, pol. 5169, ÚZ ,- Kč 4379, pol. 5139, ÚZ ,- Kč Navýšení příjmů na pol. 4122, ÚZ ,- Kč Zapojení finančních prostředků KÚ-JčK na pokrytí výdajů spojených s akcí: Setkání rad seniorů Jihočeského kraje v Prachaticích.

5 Rozpočtové opatření č Sběr a svoz ostatních odpadů Převod mezi paragrafy Navýšení výdajů 3723, pol Ponížení výdajů na 3729, pol ,- Kč ,- Kč V letošním roce byla rozšířena síť sběrných míst a celkový počet kontejnerů na tříděný odpad (plast, papír, sklo) vzrostl na 292 nádob. V souvislosti s přípravou optimalizace harmonogramu svozu tříděného odpadu jsou exponované lokality sváženy 2x týdně. Oproti tomu jsou šetřeny náklady na uložení komunálního odpadu a zejména náklady za objemný odpad, proto dochází k přesunu financí mezi paragrafy. Rozpočtové opatření č Pitná voda - vodní hospodářství Rekonstrukce vodovodu Slámova ulice Navýšení výdajů na 2310, pol. 6121, org ,- Kč Ponížení výdajů na: 2219, pol. 6121, org ( Výstavba parkoviště Budovatelská ) ,- Kč 2219, pol. 6121, org ( Chodník a parkoviště Slámova ) ,- Kč 2321, pol. 6121, org ( ČOV Obnova autom. systému řízení ) ,- Kč 2212, pol. 5171, ( Oprava povrchu MK na Lázních ) ,- Kč Jedná se o přesun finančních prostředků na náklady spojené s realizací akce Rekonstrukce vodovodu Slámova ulice, Prachatice. Jde o dodatečné stavební práce a související méněpráce, které nebyly zahrnuty v původním závazku ze smlouvy a byly projednány v Radě města. Jedná se o tyto změny: a) Z důvodu skutečného uložení podzemních sítí technické infrastruktury, zejména teplovodu a horkovodu, a ochrany vzrostlé zeleně před poškozením (zničením) budou vodovodní řady provedeny zejména řízenými podvrty. Zároveň dochází k odpočtu prací spojených s původní technologií provádění. b) Z provozních důvodů bude vodovodní řad prodloužen za ulici U Stadionu do 2. etapy stavby. Přesun finančních prostředků nemá vliv na finanční rezervu města. Rozpočtové opatření č Volby do do Parlamentu ČR Zapojení dotace na pokrytí výdajů spojených s volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Navýšení výdajů na: 6114, pol. 5011, ÚZ ,- Kč 6114, pol. 5021, ÚZ ,- Kč 6114, pol. 5031, ÚZ ,- Kč 6114, pol. 5164, ÚZ ,- Kč Navýšení finanční rezervy města, pol ,- Kč Navýšení příjmů na pol. 4111, ÚZ ,- Kč Zapojení finančních prostředků MF na pokrytí výdajů spojených s volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Rozpočtovým opatřením č. 99/2017 bylo zálohově zapojeno ,- Kč na pokrytí nutných

6 výdajů na volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR z rezervy města. Tímto opatřením vracíme tyto prostředky zpět do rezervy města. Rozpočtové opatření č Ostatní správa v oblasti krizového řízení Převod fin. prostředků v rámci paragrafu Navýšení výdajů: 5512, pol Ponížení výdajů: 5512, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o převod prostředků v rámci 5512 na nákup agregátu. Rozpočtové opatření č Knihovna, zapojení dotace Jihočeského kraje do rozpočtu 10. Ročník ECCE LIBRI Navýšení výdajů na 3314, pol. 5336, UZ 456, ORG 302 Navýšení příjmů na pol. 4122, UZ 456, ORG ,- Kč ,- Kč Neinvestiční prostředky určené na realizaci projektu 10. ročník ECCE LIBRI pro Městskou knihovnu Prachatice, Husova 71. Rozpočtové opatření č Knihovna, zapojení příspěvku do rozpočtu ERASMUS+ CALL for proposals 2017, KA 204 Navýšení výdajů na 3314, pol. 5336, ORG 673 Navýšení příjmů na 3314, pol. 2329, ORG ,- Kč ,- Kč Finanční prostředky určené na realizaci projektu Learning, smart technologies and creativity pro Městskou knihovnu Prachatice, Husova 71. Žádost podána partnerskou knihovnou v Ignalině v Litvě. Rozpočtové opatření č. 122 A) Ostatní záležitosti pozemních komunikací Akce: Parkoviště a chodník v ul. SNP před č.p Prachatice Navýšení výdajů na 2219, pol (běžná údržba parkovišť a chodníků) Navýšení výdajů na 2219, pol (příprava investičních akcí) Ponížení výdajů na 2219, pol. 6121, ORG ,- Kč ,- Kč ,- Kč B) Veřejné osvětlení Akce: Parkoviště a chodník v ul. SNP před č.p Prachatice

7 Navýšení výdajů na 3631, pol. 6121, ORG Ponížení výdajů na 3631, pol (výměna zast. lamp) ,- Kč ,- Kč Jedná se rozúčtování a správné zaúčtování akce: Parkoviště a chodník v ul. SNP před č.p Uspořené prostředky oproti rozpočtu navrhujeme přesunout na pokrytí navýšených potřeb do položky na běžnou údržbu chodníků a parkovišť a rovněž do položky - příprava projektové dokumentace investičních akcí. Součástí výše uvedené akce byla i rekonstrukce veřejného osvětlení, krytí těchto nákladů navrhujeme krýt přímo z 3631, pol z částky určené na výměnu zastaralých lamp. Nejedná se tedy o navýšení finančních prostředků, ale o jejich přesun mezi položkami v rámci a ORG. Rozpočtové opatření č Bezpečnost silničního provozu Akce: Prachatice město bez bariér chodník Vodňanská ulice zábradlí u ZŠ Navýšení výdajů na 2223, pol. 6121, (část ORG.1601) Ponížení výdajů na 2219, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o rozúčtování akce Prachatice město bez bariér chodník Vodňanská ulice zábradlí u ZŠ. Na akci byla poskytnuta dotace jihočeským krajem ,- Kč na zvýšení bezpečnosti silničního provozu pol. 6121, kam musí být příslušný podíl nákladů na zábradlí zaúčtován. Součástí akce byla i rekonstrukce části chodníku, náklady s tím spojené jsou zaúčtovány rovněž do příslušného Náklady budou pokryty ze stávajícího rozpočtu přesunem mezi příslušnými paragrafy. Rozpočtové opatření č Vodní hospodářství pitná voda Akce: Příprava investičních akcí projektová dokumentace (průzkumný vrt L.Sedlo, rekonstrukce vodovodu Skalka) Navýšení výdajů na 2310, pol Ponížení výdajů na 2310, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o přesun finančních prostředků z pol určených na projektovou dokumentaci na položku 6121v rámci z důvodu správného krytí a zaúčtování faktur (průzkumný vrt L.Sedlo, rekonstrukce vodovodu Skalka). Rozpočtové opatření č Vodní hospodářství kanalizace Akce: Příprava investičních akcí projektová dokumentace (kanalizace Nádražní ul.) Navýšení výdajů na 2321, pol Ponížení výdajů na 2321, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o přesun finančních prostředků z pol určených na projektovou dokumentaci na položku 6121v rámci z důvodu správného krytí a zaúčtování faktur (kanalizace Nádražní).

8 Rozpočtové opatření č Sportovní zařízení v majetku města Prachatice Akce: Zavedení vyměněných herních prvků /staré za nové/ do majetku města Prachatice Navýšení výdajů na 3412, pol Ponížení výdajů na 3412, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o výměnu starého herního prvku na dětském hřišti Na Sadech a výměnu zničeného herního prvku na dětském hřišti na Skalce. Vzhledem k tomu, že tyto prvky nebyly vedeny v majetku města a byly vyměněny za nové, je nutné je do majetku města zavést a tudíž i správně zaúčtovat. Nejedná se tedy o navýšení finančních prostředků, ale o jejich přesun mezi položkami v rámci 3412 Sportovní zařízení v majetku města Prachatice. Rozpočtové opatření č Základní školy (ZŠ Zlatá stezka) Studie proveditelnosti nového Centra ekologické výchovy Dřípatka v objektu nevyužitých pavilonů ZŠ Prachatice Zlatá stezka 240 Navýšení výdajů na 31131, pol Ponížení výdajů na 3635, pol (příprava projektů) ,- Kč ,- Kč Jedná se o profinancování studie proveditelnosti nového Centra ekologické výchovy Dřípatka v objektu nevyužitých pavilonů ZŠ Prachatice Zlatá stezka 240 (učební pavilon UP 3 a učební pavilon dílen). Rozpočtové opatření č ZŠ Prachatice, Národní 1018 Zapojení dotace MPSV do rozpočtu Navýšení výdajů na 3113, pol. 5336, org. 315, UZ Navýšení výdajů na 3113, pol. 5336, org. 315, UZ (dotace MPSV) Navýšení příjmů na pol. 4116, org. 315, UZ Navýšení příjmů na pol. 4116, org. 315, UZ ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč Finanční prostředky MPSV poskytnuté Základní škole Prachatice, Národní 1018 v rámci projektu Vybudování dětské skupiny na ZŠ Prachatice, Národní 1018 (Operační program Zaměstnanost) v celkové výši ,-Kč 2. část dotace. Rozpočtové opatření č Knihovna, zapojení příspěvku do rozpočtu ERASMUS+ CALL for proposals 2017, KA 204 Navýšení výdajů na 3314, pol. 5336, ORG 673 Navýšení příjmů na 3314, pol. 2329, ORG ,- Kč ,- Kč

9 Finanční prostředky určené na realizaci projektu Learning, smart technologies and creativity pro Městskou knihovnu Prachatice, Husova 71. Žádost podána partnerskou knihovnou v Ignalině v Litvě jedná se o druhou platbu. Rozpočtové opatření č Sportovní zařízení v majetku obce, zapojení dotace JČ kraje do rozpočtu Pojďme se hýbat, pojďme si hrát ZŠ Prachatice, Vodňanská Navýšení výdajů na 3412, pol. 5336, org. 312, UZ 416 Navýšení příjmů na pol. 4122, org. 312, UZ ,- Kč ,- Kč Finanční prostředky poskytnuté Základní škole Prachatice, Vodňanská 287 na realizaci projektu Pojďme se hýbat, pojďme si hrát ve výši ,-Kč v rámci grantového programu Jihočeského kraje Podpora sportu pro rok Rozpočtové opatření č Kultura jinde neuvedená Slavnosti solné Zlaté stezky 2017 Navýšení finanční rezervy pol (vratka do rezervy viz RO č. 25) Navýšení finanční rezervy pol (odvod DPH-sponzoři, elektrika) Navýšení výdajů na 3319, pol. 5169, ORG 611 Celkem Navýšení příjmů na pol. 4122, ORG 611, UZ 456 (grant JČ kraje) Navýšení příjmů na 3319, pol. 2111, ORG 611 (poplatek za elektr. vč. DPH) Navýšení příjmů na 3319, pol. 2111, ORG 611 (vstupné nad ,-Kč) Navýšení příjmů na 3319, pol. 2111, ORG 611 (sponzoři vč. DPH) Navýšení příjmů na 3319, pol. 2111, ORG 611 (nevyzvednuté rezerv.popl.) Navýšení příjmů na pol. 1343, ORG 611 (poplatky z místa) Ponížení výdajů na 6399, pol (vynárokované DPH) Celkem: ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč 9 000,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč Jedná se o vyúčtování Slavností solné Zlaté stezky v roce Rozpočtovým opatřením č. 25 jsme si půjčili z rezervy ,-Kč. Po vyúčtování akce dochází k narovnání na skutečnost. Rozpočtové opatření č Komunální služby jinde neuvedené Přeúčtování finančních prostředků dle platné rozpočtové skladby na znalecké posudky a GP Navýšení výdajů na 3639, pol Ponížení výdajů na 6409, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se přesun (přeúčtování) finančních prostředků dle platné rozpočtové skladby na znalecké posudky a GP hrazené v průběhu roku 2017.

10 Rozpočtové opatření č Nebytové hospodářství Investice z hospodářské činnosti do nebytového hospodářství (MSDB) Navýšení výdajů na 3613, pol. 6121, org (Kasárenská 1199) Finanční rezerva města, pol ,- Kč ,- Kč Rozpočtové opatření je předloženo z důvodu provedené investice z hospodářské činnosti města (MSDB) na akci Rekonstrukce Kasárenská 1199 kompletní výměna výplní otvorů (okna, dveře). Tato akce byla provedena MSDB a jelikož se nejedná o opravu, je nezbytné tuto investici převést do účetnictví města. Investice bude zavedena do majetku města a od následujícího měsíce odepisována. Rozpočtové opatření č Využívání a zneškodňování nebezpečných odpadů Zapojení příjmů za elektrozařízení do výdajů Navýšení výdajů 3724, pol ,- Kč Navýšení příjmů na 3725, pol ,- Kč, V letošním roce bylo do sběrného dvora přijato větší množství nebezpečných odpadů oproti stejnému období loňského roku. Navíc došlo ke zvýšení ceny za likvidaci u některých odpadů např. u barev z 7,5 Kč/kg na 15 Kč/kg. Tento rozdíl je pokryt příjmem za elektrozařízení. Rozpočtové opatření č Sběr a svoz ostatních odpadů Zapojení příjmů z EKO-KOM do výdajů Navýšení výdajů 3723, pol ,- Kč Navýšení příjmů na 3725, pol ,- Kč, V letošním roce byla rozšířena síť sběrných míst a celkový počet kontejnerů na tříděný odpad (plast, papír, sklo) vzrostl na 292 nádob. V souvislosti s přípravou optimalizace harmonogramu svozu tříděného odpadu jsou exponované lokality sváženy 2x týdně. Oproti tomu došlo ke zvýšení příjmů za vytříděné suroviny (papír) a příjmu od EKO-KOM, zvýšené náklady jsou pokryty navýšenými příjmy. Rozpočtové opatření č Základní školy Narovnání účetních odpisů příspěvkové organizace ZŠ Prachatice, Národní 1018 Navýšení výdajů na 31135, pol. 5331, org. 315 (odpisy) Navýšení příjmů na 31135, pol (vratka z odpisů) 6 143,- Kč 6 143,- Kč Toto rozpočtové opatření je předkládáno z důvodu změny odpisového plánu příspěvkové organizace ZŠ Prachatice, Národní 1018 na rok Změna odpisového plánu (z důvodu technického zhodnocení budovy a pořízení objednacího boxu do ŠJ) je předložena na jednání RM dne Celkové navýšení odpisového plánu pro rok 2017 činí 7 595,-Kč (z toho u hlavní činnosti 6 143,-Kč a doplňkové činnosti

11 1 452,-Kč). Tímto rozpočtovým opatřením dochází k narovnání již schválených účetních odpisů v rozpočtu města. Rozpočtové opatření č Vodní hospodářství pitná voda; 2321 Vodní hospodářství -kanalizace ZTV pro RD Pod Cvrčkovem - Duhová ulice (ORG. 1712) Rozúčtování akce dle skutečnosti: Označení Navýšení (+) Ponížení (-) Skutečnost 2310 Vodní hospodářství pitná voda ,00 Kč ,00 Kč 2321 Vodní hospodářství -kanalizace ,00 Kč ,00 Kč 2212 Pozemní komunikace ,00 Kč ,00 Kč Celkem 0 Kč ,00 Kč Všechny navýšené jsou kryty ponížením 2212 Pozemní komunikace, položka Rozpočtové opatření č Ostatní záležitosti pozemních komunikací Cyklogenerel cyklistických cest Blanice a Zlatá stezka Navýšení výdajů na 2219, pol. 6121, UZ 446 Navýšení příjmů na pol. 4222, UZ 446 (dotace JČ kraje) Finanční rezerva města, pol ,- Kč ,- Kč ,- Kč Město Prachatice v souladu s plánem realizace strategického plánu rozvoje města v roce 2017, schváleným Zastupitelstvem města Prachatice dne , usnesení č. 274/2016, v rámci usilování o rozšíření nabídky možností trávení volného času řeší zpracování cyklogenerelu cyklistických cest Blanice a Zlatá stezka (schválená aktivita opatření Volnočasové aktivity). V rámci toho bylo provedeno výběrové řízení na zpracovatele cyklogenerelu. Nejnižší nabídková cena činí Kč vč. DPH. Zastupitelstvo Jihočeského kraje schválilo městu na zpracování cyklogenerelu dotaci (dotační program Podpora cyklistiky a cyklodopravy v Jihočeském kraji pro rok 2017 ) ve výši Kč vycházející z předpokládaných nákladů Kč uvedených v žádosti o dotaci. Podle smlouvy o poskytnutí dotace bude 70 % celkové výše dotace (záloha ex ante), tj Kč, vyplaceno v roce Zbývající část do celkové výše dotace 30 %, tj Kč, bude vyplacena po schválení konečného vyúčtování dotace a předání Závěrečné zprávy jako platba ex post. S ohledem na vysoutěženou nižší cenu realizace oproti předpokládané ceně však bude zřejmě dotace oproti uvedeným částkám krácena. Předpokládáme celkovou výši dotace Kč, tj. doplatek v roce 2018 ve výši Kč (tento předpoklad krácení vychází z podané žádosti o dotaci, ve které je uveden podíl dotace 46,14 % na celkových předpokládaných nákladech). Smlouvu o dílo je nezbytné uzavřít v letošním roce, aby nebylo zdržováno započetí provádění díla, které je časově náročné. Proto je navrhováno zařazení příslušných peněžních prostředků do rozpočtu města k zajištění peněžního krytí akce.

12 Rozpočtové opatření č Sběr a svoz ostatních odpadů Dofinancování dřevěného přístřešku na kontejnery na odpady v Perlovicích Navýšení výdajů 3723, pol. 5329, org ,- Kč Ponížení výdajů na 3723, pol ,- Kč Ponížení výdajů na 3723, pol ,- Kč, V letošním roce je realizován dřevěný přístřešek na kontejnery na odpady v Perlovicích, celkové náklady činí ,- Kč včetně DPH. Prostřednictvím Dobrovolného svazku obcí Prachaticko (DSO) se podařilo získat dotaci ve výši ,- Kč. Z rozpočtu odboru ŽP bude formou příspěvku na účet DSO převedeno zbývajících ,- Kč. Rozpočtové opatření č Ochrana druhů a stanovišť Zapojení dotace JČ kraje - zajišťování péče o zvláště chráněné území PP Žižkova Skalka Navýšení výdajů na 3741, pol. 5169, UZ 435, org. 403 Krytí Navýšení příjmů na pol. 4122, UZ 435, org ,- Kč ,- Kč Zapojení dotace Jihočeského kraje za účelem zajišťování péče o zvláště chráněné území PP Žižkova Skalka. Rozpočtové opatření č Sportovní zařízení v majetku obce Přeúčtování výdajů na znalecký posudek Navýšení výdajů 3412, pol. 6121, org ,- Kč Ponížení výdajů na 3639, pol ,- Kč, Jedná se o přeúčtování výdajů na znalecký posudek na stávající areál střelnice PT (budovy, pozemky) v souvislosti s plánovaným odkupem. Všechny následující výdaje na akci střelnice budou účtovány na 3412, pod organizací Rozpočtové opatření č Převody vlastním fondům v rozpočtech územní úrovně Reinvestování části odpisů majetku (hospodářská činnost - MSDB) Ponížení příjmů na 6330, pol (převod z hospodářské činnosti města) Ponížení finanční rezervy města, pol ,- Kč ,- Kč Rozpočtovým opatřením č. 142 se ponižuje převod z hospodářské činnosti do rozpočtu města o část účetních odpisů. Tímto se de facto vrací finanční prostředky zpět na účet hospodářské činnosti k reinvestování do bytového a nebytového fondu města Prachatice.

13 Rozpočtové opatření č Sportovní zařízení v majetku obce Odkoupení stávajícího areálu (budova + pozemky) střelnice Prachatice od Spolku sportovních aktivit Šumava - střelnice Prachatice Navýšení výdajů na 3412, pol (stavby) Navýšení výdajů na 3412, pol (pozemky) Finanční rezerva města, pol ,- Kč ,- Kč ,- Kč Důvodová zpráva: Stávající umístění střelnice v obytné zóně ruší hlukem sousední bytovou zástavbu a zároveň komplikuje novou výstavbu domů určených k bydlení na většině území města. Ze zpracované hlukové studie (Akson, s.r.o., ST Systems International s.r.o., 2011) vyplývá, že provoz stávající střelnice zasahuje nadlimitním hlukem ( 38dB) stávající i územním plánem navržené plochy bydlení, konkrétně se jedná o zastavitelné plochy Prachatice A2, A3, A4, A5, A6, B1, B2, C1, C2 a plochu přestavby Prachatice XV. Proto se město Prachatice a Spolek sportovních aktivit Šumava - střelnice Prachatice, jako vlastník prachatické střelnice, snaží již několik let tuto situaci řešit. V minulosti bylo navrženo několik variant řešení od odhlučnění stávající střelnice nebo její přemístění. Odhlučnění stávající střelnice se jevilo jako komplikované vzhledem k výši investic, současné umístění v obytné zóně a v neposlední řadě i k majetkovým vztahům. K přemístění bylo vytipováno v minulosti několik lokalit. V roce 2012 Zastupitelstvo města schválilo usnesením č.340/2012 postup, který mimo jiné vymezil plochu pro novou střelnici u Feferských rybníčků, následně v roce 2016 zastupitelstvo města toto usnesení revokovalo a zastavilo pořízení změny územního plánu týkající se přemístění střelnice do lokality k Feferským rybníčkům (usnesení č.256/2016). V současné době je navržena k přemístění střelnice lokalita nad sběrným dvorem v ulici Krumlovská, která je přijatelná pro obě strany. Vyřešení hlučnosti střelnice (tedy její odhlučnění či přemístění) je zájmem města Prachatice. Podle platného územního plánu města je totiž umisťování chráněné zástavby (tj. zejména rodinných domů) v prostorech s předpokládanými imisemi hluku překračujícími hygienické limity hluku pro chráněný venkovní prostor a chráněný venkovní prostor staveb obecně možné pouze za podmínky zajištění ochrany před hlukem na úroveň požadovanou příslušnými právními předpisy, např. nařízením vlády č. 272/2011 Sb., přičemž ve výše uvedených zastavitelných plochách a ploše přestavby bude chráněná zástavba realizována pouze za podmínky zajištění ochrany před hlukem technickými opatřeními provedenými na stávající střelnici na úroveň požadovanou příslušnými právními předpisy, např. nařízením vlády č. 272/2011 Sb., nebo při ukončení provozu této střelnice pro sportovní střelbu. Související usnesení: Zastupitelstvo města svým usnesením č.331/2017 ze dne schválilo zveřejnění záměru prodeje části pozemku č. parc. 1388/1 o výměře cca 1070 m2 v k.ú. Prachatice na stavbu tunelové kryté střelnice řešené tak, že na hranici stavebního pozemku střelnice nepřekročí hluk při provozu střelnice hodnotu hygienického limitu hluku dle příslušného obecně závazného právního předpisu pro chráněný venkovní prostor, chráněné venkovní prostory staveb. Za cenu 400,- Kč/m2 + DPH v sazbě platné; dále schválilo zařazení do návrhu rozpočtu města Prachatice na rok 2018 finanční částku na zpracování projektové přípravy a provedení související inženýrské činnosti pro stavbu městské malorážkové střelnice a stavbu tunelové kryté střelnice na pozemku města č. parc. 1388/1 v k.ú. Prachatice, s tím že poměrná část výdajů související s tunelovou střelnicí bude přefakturována Spolku sportovních aktivit Šumava střelnice Prachatice. Po zpracování projektové přípravy a provedení související inženýrské činnosti se zastupitelstvo města zavazuje schválit profinancování provedení stavby městské malorážkové střelnice. Rada města svým usnesením č.2277/2017 ze dne doporučila zastupitelstvu města schválit odkup stávajícího areálu střelnice od Spolku sportovních aktivit Šumava - střelnice Prachatice: pozemek č. parc. st o výměře 1093 m2 včetně stavby objektu střelnice čp. 897, pozemek č. parc. 815/3 o výměře 1018 m2, pozemek č. parc. 815/4 o výměře 6518 m2, pozemek č. parc. 815/6 o výměře 504 m2, pozemek č. parc. 815/7 o výměře 3541m2 vše v k.ú. Prachatice, za cenu, kterou určí znalecký posudek. Tímto rozpočtovým opatřením dojde k profinancování odkupu stávající střelnice v Prachaticích a následně k převodu výše uvedených nemovitých věcí do majetku města Prachatice. Cena 11,8 mil.kč byla stanovena na základě znaleckého posudku o ceně obvyklé č vypracovaného Ing. Ladislavem Boškou ze dne

14 Rozpočtové opatření č Sportovní zařízení v majetku města Prachatice Akce: Financování projektu Areál lesních her nad Lázněmi, Prachatice Navýšení výdajů na 3412, pol. 5139, ORG 1620, UZ Navýšení výdajů na 3412, pol. 5137, ORG 1620, UZ Navýšení výdajů na 3412, pol. 5137, ORG 1620 Navýšení výdajů na 3412, pol. 5139, ORG 1620 Ponížení výdajů na 3412, pol ,- Kč 9 656,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč Jedná se o správné zaúčtování dle podmínek dotace na akci Areál lesních her nad Lázněmi, Prachatice. Rozpočtové opatření č Sportovní zařízení v majetku města Prachatice Akce: Vypracování PD na Dětské hřiště v Podolí, Prachatice Navýšení výdajů na 3412, pol. 6121, ORG 1717 Ponížení výdajů na 3412, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o převod z nevyčerpaných prostředků na opravy dětských hřišť na zaplacení projektové dokumentace na plánované Dětské hřiště v Podolí. Rozpočtové opatření č Ostatní záležitosti vzdělávání (ZŠ Národní) Zapojení dotace OP VVV do rozpočtu Navýšení výdajů na 3299, pol. 5336, org. 315, UZ Navýšení výdajů na 3299, pol. 5336, org. 315, UZ (dotace OP VVV) Navýšení příjmů na pol. 4116, org. 315, UZ Navýšení příjmů na pol. 4116, org. 315, UZ ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč Neinvestiční finanční prostředky poskytnuté Základní škole Prachatice, Národní 1018 v rámci projektu OP VVV-PO3 neinvestice (č. projektu CZ /0.0./0.0/16_022/ ) 2. zálohová platba. Rozpočtové opatření č Ostatní záležitosti vzdělávání (MŠ Prachatice) Zapojení dotace OP VVV do rozpočtu Navýšení výdajů na 3299, pol. 5336, org. 303, UZ Navýšení výdajů na 3299, pol. 5336, org. 303, UZ (dotace OP VVV) Navýšení příjmů na pol. 4116, org. 303, UZ Navýšení příjmů na pol. 4116, org. 303, UZ ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč Neinvestiční finanční prostředky poskytnuté Mateřské škole Prachatice, Krumlovská 223 v rámci projektu OP VVV-PO3 neinvestice (č. projektu CZ /0.0./0.0/16_022/ ) 2. zálohová platba.

15 Rozpočtové opatření č Vnitřní obchod, služby a cestovní ruch Vratka dotace KIS Turistický a kulturně informační portál KIS Prachatice Ponížení výdajů na 2143, pol. 5336, org. 501, UZ 433 Ponížení příjmů na pol. 4122, UZ ,- Kč ,- Kč Jedná se o vratku dotace poskytnuté KIS města Prachatice na realizaci projektu Turistický a kulturně informační portál KIS Prachatice ve výši ,-Kč v rámci dotačního programu Jihočeského kraje Podpora cestovního ruchu. Rozpočtové opatření č Kultura jinde neuvedená Prodej komisního zboží prostřednictvím KIS Prachatice Navýšení výdajů na 3319, pol Navýšení finanční rezervy města pol (DPH) Navýšení příjmů na 3319, pol ,- Kč 348,- Kč 2 844,- Kč Jedná se o finanční prostředky z fakturace prodeje komisního zboží města Prachatice (propagační materiály) prostřednictvím KIS Prachatice, Horní 170 za měsíc srpen 2017 listopad Rozpočtové opatření č MŠ Prachatice Převod provozních finančních prostředků na investiční Ponížení výdajů na 3111, pol. 5331, ORG 303 Navýšení výdajů na 3111, pol. 6351, ORG ,- Kč ,- Kč Na základě žádosti příspěvkové organizace MŠ Prachatice je předloženo rozpočtové opatření, kterým se převádí provozní finanční prostředky na investiční. Rozpočtové opatření č Nebytové hospodářství Doplnění interiérového vybavení v čp. 20 v Podolí Navýšení výdajů na 3613, pol Ponížení výdajů na 3639, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o doplnění interiéru v čp. 20 v osadě Podolí o dvě skříňky a pracovní desku s dvojdřezem. Z důvodu správného zaúčtování je nutno přesunout prostředky mezi. Nejedná se o navýšení rozpočtu, ale pouze o přesun prostředků mezi, položka se nemění.

16 Rozpočtové opatření č Ostatní nakládání s odpady jinde neuvedenými Systém odděleného sběru technické vybavení (předfinancování) Navýšení výdajů 3729 pol. 6121, org ,- Kč Finanční rezerva pol ,- Kč, Město Prachatice získalo dotaci na projekt Systém odděleného sběru technické vybavení. V letošním roce jsou hrazeny náklady spojené se zpracováním podkladů k žádosti a výběrového řízení. Tyto položky jsou uznatelnými náklady a budou v příštím roce proplaceny z dotace. Z toho důvodu žádáme o převod z finanční rezervy města. Rozpočtové opatření č Ostatní nakládání s odpady jinde neuvedenými Sběrný dvůr PT dovybavení a stavební úpravy (předfinancování) Navýšení výdajů 3729 pol. 6121, org ,- Kč Finanční rezerva pol ,- Kč, Město Prachatice získalo dotaci na projekt Sběrný dvůr PT dovybavení a stavební úpravy. V letošním roce jsou hrazeny náklady spojené se zpracováním podkladů k žádosti, PD k územnímu rozhodnutí a stavebnímu povolení a výběrového řízení. Tyto položky jsou uznatelnými náklady a budou v příštím roce proplaceny z dotace. Z toho důvodu žádáme o převod z finanční rezervy města. Rozpočtové opatření č Ostatní nakládání s odpady jinde neuvedenými Zpracování PD na navýšení kapacity skládky TKO Libínské Sedlo Navýšení výdajů 3729 pol ,- Kč Fond skládky, pol ,- Kč, Město Prachatice jako vlastník skládky objednalo zpracování PD na navýšení kapacity skládky. Tato projektová dokumentace je nezbytná pro povolení skládkování v nyní využívané části skládky do doby, než bude provedena oprava 2. kazety - 3.etapy skládky. Zpracování PD vyžaduje Krajský úřad Jihočeský kraj jako nezbytný podklad pro rozhodnutí ve věci. Cena za zpracování PD činí Kč bez DPH a cena za zaměření plochy (cca 3,5 ha) je ,- Kč bez DPH. Rozpočtové opatření č Ostatní záležitosti vzdělávání (ZŠ Vodňanská) Zapojení dotace OP VVV do rozpočtu Navýšení výdajů na 3299, pol. 5336, org. 312, UZ Navýšení výdajů na 3299, pol. 5336, org. 312, UZ (dotace OP VVV) Navýšení příjmů na pol. 4116, org. 312, UZ Navýšení příjmů na pol. 4116, org. 312, UZ ,- Kč ,- Kč ,- Kč ,- Kč

17 Neinvestiční finanční prostředky poskytnuté Základní škole Prachatice, Vodňanská 287 v rámci projektu OP VVV-PO3 neinvestice (č. projektu CZ /0.0./0.0/16_22/ ) 2. zálohová platba. Rozpočtové opatření č Převody vlastním fondům v rozpočtech územní úrovně Úprava příjmové a výdajové konsolidační položky (sociální fond) Navýšení výdajů na 6330, pol Navýšení příjmů na 6330, pol ,- Kč ,- Kč Jedná se o úpravu výdajové a příjmové konsolidační položky na základě usnesení Zastupitelstva města č.313/2017. Prostřednictvím tohoto usnesení byl schválen dodatek č. 1 ke Směrnici č. 3/2015 Statut sociálního fondu a pravidla pro hospodaření s prostředky sociálního fondu ve znění usnesení č. 311/2017 a č. 312/2017. Rozpočtové opatření č Správa v lesním hospodářství Úhrada nákladů na odborné lesní hospodáře Ponížení výdajů na: 1036, pol. 5212, ÚZ Fyzické osoby ,- Kč 1036, pol. 5213, ÚZ Lesní závody ,- Kč Celkem: ,- Kč Ponížení příjmů na pol. 4116, ÚZ (dotace z JČ krajského úřadu) ,- Kč Žádáme o provedení rozpočtové změny v celkové výši ,- Kč (rozdílu) na zaplacení podpory podle vyhlášky MZe č. 219/1998 Sb., o způsobu výpočtu nákladů na činnost odborného lesního hospodáře v případech, kdy jeho činnost hradí stát IV.Q ,- Kč (uhrazeno ) , ,- I. Q ,- Kč (uhrazeno ) , ,- II. Q ,- Kč (uhrazeno ) , ,- III.Q ,- Kč (uhrazeno ) 0, ,- Celkem: ,- Kč , ,- Byla provedena rozpočtová změna č. 15 dne na částku ,- Kč ,- Kč ,- Kč = ,- Kč (rozdíl) Poskytnutí finančních prostředků je v souladu s 37 odst. 6 a 7 zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů. Rozpočtová změna je kryta prostředky z Krajského úřadu - Jihočeského kraje České Budějovice, které byly poskytnuty na základě žádostí.

18 Usnesení Rady města: Rada města Prachatice po projednání a hlasování - na základě 102 odst. 2 písmeno a) zákona 128/2000 Sb. o obcích a v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 16 a na základě usnesení Zastupitelstva města Prachatice č.275/2016, II. kapitola ze dne : schvaluje navržená rozpočtová opatření č. 104 č. 141 Návrh na usnesení: Zastupitelstvo města po projednání a hlasování - na základě zákona 128/2000 Sb. o obcích a v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 16 a na základě usnesení Zastupitelstva města Prachatice č. 275/2016 ze dne : usnesení se nenavrhuje k rozpočtovým opatřením č. 104 č. 141, která byla schválena Radou města dne (č č.106), (č č.113), (č č.117), (č č.127) a (č.128 č.141) schvaluje navržená rozpočtová opatření č č. 157 Z P R Á V A pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne K bodu: Rozpočtová opatření Zprávu zpracoval: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zprávu předkládá: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zastupitelstvo města po projednání a hlasování na základě 84 odst. 2 písmeno c) zákona 128/2000 Sb., o obcích a v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů 16: schvaluje - neschvaluje nezbytně nutná rozpočtová opatření v rámci rozpočtu 2017 zahrnutých dodatečně do materiálu, s výjimkou užití rozpočtové rezervy rozpočtu města Prachatice. Odsouhlasením jejich zařazení pověřuje starostu města Ing. Martina Malého a místostarostu města PaedDr. Jana Klimeše. Důvodová zpráva: Z důvodu konání posledního zastupitelstva města v roce 2017 dne , bude v tomto roce pravděpodobně potřebné provést ještě některá rozpočtová opatření. Tato rozpočtová opatření se týkají především dodatečného zařazení došlých dotací a několika meziparagrafových a mezipoložkových přesunů tak, aby nebyly překročeny závazné ukazatele rozpočtu dle zák.č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Z tohoto důvodu doporučuji zastupitelstvu města Prachatice přijmout usnesení, na jehož základě bude možné takováto rozpočtová opatření ještě zařadit do rozpočtu města roku Na základě tohoto usnesení bude možné provést jen ta rozpočtová opatření, která nebudou mít negativní vliv na celkovou finanční rezervu města. Zastupitelstvo města bude o všech těchto dodatečně provedených rozpočtových změnách informováno na prvním zasedání zastupitelstva v následujícím roce 2018.

Z P R Á V A. pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne

Z P R Á V A. pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne Z P R Á V A pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne 16.12. 2014 K bodu: Rozpočtová opatření č. 113 č. 150 /2014 Zprávu zpracoval: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zprávu

Více

Z P R Á V A. Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne

Z P R Á V A. Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne Z P R Á V A Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne 27.5. 2019 K bodu: Rozpočtová opatření č. 57 - č. 73 /2019 Zprávu zpracoval: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zprávu předkládá:

Více

Z P R Á V A. Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne

Z P R Á V A. Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne Z P R Á V A Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne 16.7. 2018 K bodu: Rozpočtová opatření č. 108 č. 122 /2018 Zprávu zpracoval: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zprávu předkládá:

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 35 721 671,52 Kč 32 069 849,49 Kč 89,78 % 2. běžné (provozní) výdaje 93 785 130,30 Kč 84 701 473,40

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 3 169 000,00 Kč 3 256 551,05 Kč 102,76 % 2. běžné (provozní) výdaje 90 484 120,00 Kč 85 427 565,46 Kč

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 3.6.213 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 2.6.213 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření rozpočtové změny NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města s

Více

Čerpání rozpočtu výdajů

Čerpání rozpočtu výdajů Čerpání rozpočtu výdajů upravený rozpočet skutečnost I. hledisko třídění výdajů 1. kapitálové výdaje 4 741 000,00 Kč 4 966 979,66 Kč 104,77 % 2. běžné (provozní) výdaje 83 241 404,55 Kč 82 989 249,83 Kč

Více

Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017

Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017 Závěrečný účet města Nepomuk za rok 2017 sestavený dle 17 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Název: Město Nepomuk Adresa: Náměstí Augustina

Více

Město Sezemice. HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne usn.

Město Sezemice. HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne usn. Město Sezemice HOSPODAŘENÍ MĚSTA SEZEMICE k 31.03.2017 Schváleno Zastupitelstvem města Sezemice dne 06.06.2017 usn. č Z/23/2/2017 Přijaté usnesení: Zastupitelstvo města Sezemice dle 15 zákona 250/2000

Více

Z P R Á V A. pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne

Z P R Á V A. pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne Z P R Á V A pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne 22.1. 2018 K bodu: Rozpočtová opatření č. 1 č. 10 /2018 Zprávu zpracoval: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zprávu

Více

MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, KASEJOVICE, IČ:

MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, KASEJOVICE, IČ: MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, 335 44 KASEJOVICE, IČ:00256731 SCHVÁLENÝ Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové paragraf položka orj PŘÍJMY ROZPOČET V KČ opatření č.1 opatření

Více

USNESENÍ č. 51/06-04 Z

USNESENÍ č. 51/06-04 Z MĚSTO BECHYNĚ ZASTUPITELSTVO MĚSTA BECHYNĚ USNESENÍ č. 51/06-04 Z ze dne 15.12.2004 Rozpočtové změny Zastupitelstvo Města I. s c h v a l u j e 1. rozpočtovou změnu č.60/2004 - navýšení příjmů na pol.4112

Více

Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017

Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017 Účetní jednotka: Obec Veselá IČ: 00259195 Sídlo: Veselá č.p.69, 33701 Rokycany Závěrečný účet obce VESELÁ za rok 2017 ( 17 zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2015

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2015 M ě s t o Š l u k n o v Zastupitelstvo města Šluknov schvaluje ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2015 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního

Více

Návrh závěrečného účtu města Nepomuk za rok 2016

Návrh závěrečného účtu města Nepomuk za rok 2016 Návrh závěrečného účtu města Nepomuk za rok 2016 sestavený dle 17 zákona č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Název: Město Nepomuk Adresa: Náměstí Augustina

Více

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA

ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA ZPRÁVA PRO ZASTUPITELSTVO MĚSTA Určeno pro zasedání dne: Zprávu předkládá: Zprávu zpracoval: 3.2.206 Ing. Václav Chroust, místostarosta města Ing. Hana Chalupová Předmět zprávy:. Rozpočtové opatření č.

Více

Návrh rozpočtu města Vimperk na rok 2017 Předkládáme Zastupitelstvu města Vimperk k projednání návrh rozpočtu na rok 2017 závazné ukazatele.

Návrh rozpočtu města Vimperk na rok 2017 Předkládáme Zastupitelstvu města Vimperk k projednání návrh rozpočtu na rok 2017 závazné ukazatele. K projednání v Zastupitelstvu města Vimperk dne 12. 12. 2016 Návrh rozpočtu města Vimperk na rok 2017 Předkládáme Zastupitelstvu města Vimperk k projednání návrh rozpočtu na rok 2017 závazné ukazatele.

Více

1) , , ,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů

1) , , ,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů strana: 1 PŘÍJMY N+Z+Uz Org Par Pol ZJ Původní hodnota Změna Po změně Popis 1) 00551 4122 000 0,00 130 000,00 130 000,00 Neinvestiční přijaté transfery od krajů Paragraf celkem: 0,00 130 000,00 130 000,00

Více

Rozpočet města Jemnice na rok příjmy

Rozpočet města Jemnice na rok příjmy Rozpočet města Jemnice na rok 2019 - příjmy OdPa Položka Ukazatel 2019 1111 Daň z příjmů fyz. osob ze závislé činnosti 15 500 000 1112 Daň z příjmů fyz. osob z přiznání 350 000 1113 Daň z příjmů fyz. osob

Více

OBEC VYSOKÁ U PŘÍBRAMĚ

OBEC VYSOKÁ U PŘÍBRAMĚ OBEC VYSOKÁ U PŘÍBRAMĚ ROZPOČET 2018 NÁVRH ke schválení na zasedání zastupitelstva obce 13.12.2017 říjen 2017 Zpracovali: Zdeněk Strnad, Jaroslav Láska, Ladislav Drozda Obsah Úvod... 3 Východiska návrhu

Více

Z P R Á V A. Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne

Z P R Á V A. Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne Z P R Á V A Pro jednání Rady města Prachatice, které se koná dne 19.6. 2017 K bodu: Rozpočtová opatření č. 54 - č. 69 /2017 Zprávu zpracoval: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zprávu předkládá:

Více

Zastupitelstvo města Klatov

Zastupitelstvo města Klatov Zastupitelstvo města Klatov Určeno pro zasedání dne : 16.02.2016 Zprávu předkládá: Ing. Václav C h r o u s t, místostarosta Předmět zprávy: Rozpočtové opatření č. 1/2016 Zpracovala: Ing. Hana Chalupová

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 04.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.01.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření rozpočtové změny NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/1 schválené v rámci programu 17. zasedání zastupitelstva obce dne 26. března 2013 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/1 schválené v rámci programu 17. zasedání zastupitelstva obce dne 26. března 2013 SOUHRN Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/1 schválené v rámci programu 17. zasedání zastupitelstva obce dne 26. března 2013 SOUHRN Schválený rozpočet 2013 Rozpočet obce po RO 2013/1 Změna RO 2013/1 Příjmy

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2012/4 (schválené v rámci 16. zasedání zastupitelstva obce dne 28. prosince 2012) SOUHRN Rozpočet obce po RO

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2012/4 (schválené v rámci 16. zasedání zastupitelstva obce dne 28. prosince 2012) SOUHRN Rozpočet obce po RO Příjmy Výdaje Výsledek (+) přebytek, (-) schodek Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2012/4 (schválené v rámci 16. zasedání obce dne 28. prosince 2012) Rozpočet obce po RO 2012/03 3 681 163,00 4 860

Více

Schválený rozpočet rok 2018

Schválený rozpočet rok 2018 Schválený rozpočet rok 2018 Očekávané plnění (rozpočet po změnách) Schválený rozpočet na 2018 rok 2019 Obec Valchov ROZPOČET NA ROK 2019 PŘÍJMY: položka: 1111 daň z příjmu FO placená plátci 1 050 000 Kč

Více

Z P R Á V A. pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne

Z P R Á V A. pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne Z P R Á V A pro zasedání Zastupitelstva města Prachatice, které se koná dne 4.4. 2018 K bodu: Rozpočtová opatření č. 11 č. 55 /2018 Zprávu zpracoval: Ing. Václav Janda, vedoucí finančního odboru Zprávu

Více

MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, KASEJOVICE, IČ:

MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, KASEJOVICE, IČ: MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, 335 44 KASEJOVICE, IČ:00256731 SCHVÁLENÝ Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové paragraf položka orj PŘÍJMY ROZPOČET V KČ opatření č.1 opatření č. 2 opatření č.3 opatření

Více

PŘÍJMY návrh rozpočtu na rok VÝDAJE návrh rozpočtu na rok 2016

PŘÍJMY návrh rozpočtu na rok VÝDAJE návrh rozpočtu na rok 2016 MĚSTO DAČICE KRAJÍŘOVA 27, 380 13 DAČICE I NÁVRH ROZPOČTU MĚSTA DAČIC PŘÍJMY návrh rozpočtu Daňové příjmy 109.270,00 tis. Kč Nedaňové příjmy 13.004,50 tis. Kč Kapitálové příjmy 14.098,90 tis. Kč Přijaté

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

č.opatř. pol. ORJ ORG komentář +/- příjmy +/- výdaje +/- financování +/- úvěr

č.opatř. pol. ORJ ORG komentář +/- příjmy +/- výdaje +/- financování +/- úvěr Příloha 1 Schváleno ZM 21. 6. 2018 3. změna rozpočtu města na r. 2018 (RO 141/18 - RO 157/18) tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Odbor finanční - ORJ 1 141/18 1361 1 2 Správní poplatky za povolení VHP - navýšení

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2019 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

Usnesení Zastupitelstva města Roztoky k rozpočtu na rok Přehled plánovaných investic na rok 2012

Usnesení Zastupitelstva města Roztoky k rozpočtu na rok Přehled plánovaných investic na rok 2012 Usnesení Zastupitelstva města Roztoky k rozpočtu na rok 2012 ZM schvaluje územní rozpočet na rok 2012 jako schodkový s tím, že rozdíl mezi příjmy a výdaji je krytý finančními prostředky z minulých let

Více

, rozpočtové opatření 2016 v Kč. Položka ,00 Celkem 0,00 0,00 0,00 0,00

, rozpočtové opatření 2016 v Kč. Položka ,00 Celkem 0,00 0,00 0,00 0,00 v Kč po m Položka 4111 Celkem Položka 4112 Příspěvek na výkon státní správy 11 348 30 11 348 30 11 348 30 Celkem 11 348 30 11 348 30 11 348 30 Položka 4113 Celkem Položka 4116 Státní příspěvek na výkon

Více

PŘÍJMY VÝDAJE. Rozpočet na rok 2018 v závazných ukazatelích. Obec Předslav IČ: Předslav 53, Klatovy

PŘÍJMY VÝDAJE. Rozpočet na rok 2018 v závazných ukazatelích. Obec Předslav IČ: Předslav 53, Klatovy Obec Předslav IČ: 00256021 Předslav 53, 339 01 Klatovy Rozpočet na rok 2018 v závazných ukazatelích PŘÍJMY Příjmy daňové Přijaté transfery Příjmy nedaňové Příjmy kapitálové CELKEM PŘÍJMY VÝDAJE Výdaje

Více

Rozpočtový výhled města Hranic na roky

Rozpočtový výhled města Hranic na roky Rozpočtový výhled města Hranic na roky 2018-2019 MĚSTO HRANICE VÝPIS z 18. zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 15. 12. 2016 Usnesení 423/2016 - ZM 18 ze dne 15. 12. 2016 Návrh rozpočtu města Hranic

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 18. zasedání Zastupitelstva města Šluknov ve čtvrtek, dne 14.12.2017 BOD OE Návrh rozpočtu města Šluknova na rok 2018 Důvodová zpráva pro členy ZM ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 Obsah: 1. Úhrnná bilance

Více

Rozpočet města Toužim na rok příjmy Název 1

Rozpočet města Toužim na rok příjmy Název 1 Paragraf Položka Rozpočet města Toužim na rok 2016 - příjmy Název 1 1111 Daňové příjmy Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků 8 100 1112 Daň z příjmů fyzických osob ze samostatné

Více

Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu

Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu 15/06/2017- ZO -U Příloha k usnesení z 15. zasedání zastupitelstva obce konaného dne 19.6.2017 v 17. hodin v zasedací síni obecního úřadu Program : 1. Zpráva kontrolního výboru 2. Zpráva finančního výboru

Více

Schválený rozpočet města Staré Město na rok 2018 (v tis. Kč)

Schválený rozpočet města Staré Město na rok 2018 (v tis. Kč) Schválený rozpočet města Staré Město na rok 2018 (v tis. Kč) Rozpočtové příjmy RS Odd Par Pol ORJ Název položky 2018 podseskupení 111 Daň z příjmů fyzických osob ze závislé čin. a funkč. požitků 25 380,00

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2018 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. sociálního fondu 5. ekologického fondu 6. Závazné ukazatele rozpočtu Zpracovala:

Více

Závěrečný účet OBCE Jarošov nad Nežárkou za rok 2013

Závěrečný účet OBCE Jarošov nad Nežárkou za rok 2013 Závěrečný účet OBCE Jarošov nad Nežárkou za rok 2013 Hospodaření obce Jarošov nad Nežárkou v roce 2013 probíhalo v souladu se schváleným rozpočtem. Rozpočet na rok 2013 schválilo zastupitelstvo obce dne

Více

Usnesení 527/2015 Rada města schvaluje program dnešní schůze rady města: 1. Kontrola usnesení (tajemník) 2. Rozpočtová opatření (Ing.

Usnesení 527/2015 Rada města schvaluje program dnešní schůze rady města: 1. Kontrola usnesení (tajemník) 2. Rozpočtová opatření (Ing. USNESENÍ 38. SCHŮZE RADY MĚSTA TÝN NAD VLTAVOU ZE DNE 19. 10. 2015 Usnesení 527/2015 Rada města schvaluje program dnešní schůze rady města: 1. Kontrola usnesení (tajemník) 2. Rozpočtová opatření (Ing.

Více

U s n e s e n í č. 17 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bánov, konaného dne v suterénu Obecního úřadu.

U s n e s e n í č. 17 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bánov, konaného dne v suterénu Obecního úřadu. U s n e s e n í č. 17 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bánov, konaného dne 13.12.2012 v suterénu Obecního úřadu. I. Zastupitelstvo obce schvaluje: 1. program a ověřovatelé zápisu Mgr. Petr Borák

Více

Závěrečný účet města Poličky za rok 2017

Závěrečný účet města Poličky za rok 2017 Závěrečný účet města Poličky za rok 2017 Jaroslav Martinů, v.r. starosta města Bc. Antonín Kadlec, v. r. místostarosta města Vyvěšeno: 1. 6. 2018 Schváleno: Polička 14. března 2018 K o m e n t á ř k rozborům

Více

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/2 schválené v rámci programu 18. zasedání zastupitelstva obce dne 26. června 2013 SOUHRN

Rozpočtové opatření obce Lichoceves č. 2013/2 schválené v rámci programu 18. zasedání zastupitelstva obce dne 26. června 2013 SOUHRN Rozpočtové opatření obce ceves č. 2013/2 schválené v rámci programu 18. zasedání zastupitelstva obce dne 26. června 2013 SOUHRN Schválený rozpočet po RO 2013/1 Rozpočet obce po RO 2013/2 Změna RO 2013/2

Více

Fond na financování sociálních potřeb ve výši 4 % odvodu z objemu hrubých mezd zaměstnanců a uvolněných členů zastupitelstva.

Fond na financování sociálních potřeb ve výši 4 % odvodu z objemu hrubých mezd zaměstnanců a uvolněných členů zastupitelstva. R O Z P O Č E T M Ě S T A H O S T I N N É N A R O K 2016 (v Kč) RO 3 2015 Rozpočet 2016 Třída třída 1 Daňové příjmy 43 776 809,0 55 316 200,0 52 765 000,0 třída 2 Nedaňové příjmy 1 463 336,0 1 734 340,0

Více

MČ: Brno Řečkovice a Mokrá Hora

MČ: Brno Řečkovice a Mokrá Hora 1 Fin. prostředky z MF ČR na výdaje související s volbou prezidenta ČR - nákup materiálu, služeb, pohoštění, platy zaměstnanců v prac. poměru, ostatní osobní výdaje, povinné pojistné na soc. zabezpečení

Více

Příloha 1 Schváleno RM Rozpočtová opatření č. RO 1/ RO 34/2018 tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč

Příloha 1 Schváleno RM Rozpočtová opatření č. RO 1/ RO 34/2018 tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Příloha 1 Schváleno RM 19. 1. 2018 Rozpočtová opatření č. RO 1/2018 - RO 34/2018 tis. Kč tis. Kč tis. Kč tis. Kč Odbor finanční - ORJ 1 1/18/a 6310 5144 1 Obecné příjmy a výdaje z finančních operací -

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2017

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2017 ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOV NA ROK 2017 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního fondu 5. Rozpočet ekologického fondu 6. Závazné ukazatele

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2013 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

Ostatní investiční přijaté transfery ze stát. rozpočtu ,00 Org: 3723 Intenzifikace třídění odpadů M ,00

Ostatní investiční přijaté transfery ze stát. rozpočtu ,00 Org: 3723 Intenzifikace třídění odpadů M ,00 strana: 1 / 12 P Ř Í J M Y - dle paragrafů, organizací a položek 0000 0000 0000 1111 000000000 000 Daň z příjmů fyz.osob ze záv.činnosti a funkčních po 1 792 000,00 0000 0000 1112 000000000 000 Daň z příjmů

Více

Zastupitelstvo města Chropyně

Zastupitelstvo města Chropyně Zastupitelstvo města Chropyně tisk č. 0180-15ZM čj. MCH 3052/2015 1. Název materiálu Rozpočtové opatření města Chropyně č. 4 v roce 2015 2. Pořadové číslo/datum zasedání 7 / 18. června 2015 3. Předkladatel

Více

Příjmy Daňové příjmy Daně a poplatky z vybraných činností a služeb

Příjmy Daňové příjmy Daně a poplatky z vybraných činností a služeb Datum vytvoření: 15. 12. 2016 MĚSTO SOBĚSLAV Souhrnný Období: 30. 9. 2016 Částky v tisících Kč Příjmy 134 424 154 894 116 344 Daňové příjmy 90 290 93 933 75 657 Daně a poplatky z vybraných činností a služeb

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 745 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 745 ze dne č.j.: 784/2017 Rozpočtová opatření v roce 2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 745 ze dne 01.11.2017 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtová opatření městské

Více

Podklad 2. 3 pro jednání ZM 24/2013 dne Rozpočet města úprava č. 8

Podklad 2. 3 pro jednání ZM 24/2013 dne Rozpočet města úprava č. 8 Podklad 2. 3 pro jednání ZM 24/2013 dne 25. 9. 2013 Rozpočet města 2013 - úprava č. 8 Předkládá: Ing. Josef Pátek - starosta Zpracoval: Ing. Karel Majer ved. odboru FaP Příjmy Daňové příjmy DPPO za obce

Více

Městys Vrchotovy Janovice IČ 00233005 257 53 Vrchotovy Janovice 2 tel.: 317 835 136, obec.vrchjanovice@tiscali.cz

Městys Vrchotovy Janovice IČ 00233005 257 53 Vrchotovy Janovice 2 tel.: 317 835 136, obec.vrchjanovice@tiscali.cz Městys Vrchotovy Janovice IČ 00233005 257 53 Vrchotovy Janovice 2 tel.: 317 835 136, obec.vrchjanovice@tiscali.cz ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTYSE VRCHOTOVY JANOVICE ZA ROK 2013 podle 17 zákona č. 250/2000 Sb. ve

Více

Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč

Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč Návrh rozpočtu městyse Netvořice na rok 2016 sestavený v Kč Příjmy v Kč: OD PA POL: Návrh rozpočtu 2016: Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkč.požitků 1111 2 650 000 Daň z příjmů fyzických

Více

OBEC ŽIHOBCE - návrh závěrečného účtu vyúčtování hospodaření za rok 2010

OBEC ŽIHOBCE - návrh závěrečného účtu vyúčtování hospodaření za rok 2010 OBEC ŽIHOBCE - návrh závěrečného účtu vyúčtování hospodaření za rok 2010 TEXT 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

Více

Závěrečný účet Obce Senohraby za rok 2015

Závěrečný účet Obce Senohraby za rok 2015 Závěrečný účet Obce Senohraby za rok 2015 Legislativa: - Obsah a náležitosti závěrečného účtu jsou dané paragrafem 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění pozdějších

Více

Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017

Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017 Komentář k Návrhu rozpočtu města Valašské Klobouky na rok 2017 Rozpočet města Valašské Klobouky na rok 2017 je sestaven v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

Město Petřvald. Závěrečný účet. města Petřvaldu za rok Obsah:

Město Petřvald. Závěrečný účet. města Petřvaldu za rok Obsah: Město Petřvald Závěrečný účet města Petřvaldu za rok 2014 Obsah: 1. Údaje o plnění rozpočtu příjmů 2. Údaje o plnění rozpočtu výdajů 3. Údaje o financování 4. Údaje o hospodaření s majetkem 5. Tvorba a

Více

Závěrečný účet Obce Ledčice za rok 2007

Závěrečný účet Obce Ledčice za rok 2007 Závěrečný účet Obce Ledčice za rok 2007 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtu, ve znění platných předpisů) Hospodaření Obce Ledčice v roce 2007 probíhalo na začátku roku

Více

Usnesení ze zasedání Rady města Jablonné v Podještědí č. 84 ze dne od 14:00 hodin v kanceláři tajemnice MěÚ

Usnesení ze zasedání Rady města Jablonné v Podještědí č. 84 ze dne od 14:00 hodin v kanceláři tajemnice MěÚ Usnesení ze zasedání Rady města Jablonné v Podještědí č. 84 ze dne 13. 12. 2017 od 14:00 hodin v kanceláři tajemnice MěÚ Číslo jednací: OVV/4789/2017 Počet listů dokumentu: 3 Usnesení RM č.1746/2017 Rada

Více

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 21. 12. 2016 USNESENÍ č. 80/06-16 Z 1. Rozpočtové opatření č. 44/2016 par.3341 rozhlas a televize, pol.2111 příjmy z poskytování služeb

Více

Celková bilance navrženého rozpočtu města Hustopeče na rok 2016

Celková bilance navrženého rozpočtu města Hustopeče na rok 2016 Celková bilance navrženého rozpočtu města Hustopeče na rok 2016 Položka Název položky v tis. Kč Poznámka 1111 Daň z příjmu FO ze závislé čin.a 16 280 1112 Daň z příjmů FO ze samostatné 210 1113 Daň z příjmů

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE DOLNÍ ŽANDOV za rok 2015 1. Hospodaření Obce Dolní Žandov (dále jen Obec) v roce 2015 Rozpočtové hospodaření Obce v roce 2015 bylo zahájeno rozpočtovým provizoriem (schváleno usnesením

Více

Rozpočtové opatření č. 1 / 2014 zpracováno strana: 1

Rozpočtové opatření č. 1 / 2014 zpracováno strana: 1 Městys Okříšky KEO-W 1.8.184 / Uc06x Rozpočtové opatření č. 1 / 2014 zpracováno 25. 6. 2014 strana: 1 PŘÍJMY SU AU N+Z+Uz Org Par Pol ZJ Popis Původní hodnota Změna Po změně Důvod změny 1) 231 0040 000000000

Více

8115 přebytek hospodaření z minulého roku Kč VÝDAJE: položka: 5021 ostatní osobní výdaje Kč 5139 nákup materiálu j. n.

8115 přebytek hospodaření z minulého roku Kč VÝDAJE: položka: 5021 ostatní osobní výdaje Kč 5139 nákup materiálu j. n. PŘÍJMY: položka: 1111 daň z příjmu FO ze závislé činnosti 1 050 000 Kč 1112 daň z příjmu FO z podnikání 25 000 Kč 1113 daň z příjmu FO z kapit. výnosů 100 000 Kč 1121 daň z příjmu PO 1 500 000 Kč 1122

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 584 ze dne

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 584 ze dne č.j.: 623/2017 Rozpočtová opatření v roce 2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 584 ze dne 11.09.2017 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1. rozpočtové opatření městské

Více

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOVA NA ROK 2013

ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOVA NA ROK 2013 M ě s t o Š l u k n o v Zastupitelstvo města Šluknova schvaluje ROZPOČET MĚSTA ŠLUKNOVA NA ROK 2013 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Výdaje rozpočtu 4. Rozpočet sociálního

Více

MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA

MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA MATERIÁL PRO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA KONANÉ DNE: 26.06. 2018 POŘADOVÉ ČÍSLO MATERIÁLU: 21/2018 POČET STRAN: 7 NÁZEV: Rozpočtová opatření zastupitelstva města na r. 2018 č. 13-20 a č. 22-28 PŘEDKLÁDÁ:

Více

Zápis z 77. schůze městské rady ze dne

Zápis z 77. schůze městské rady ze dne Zápis z 77. schůze městské rady ze dne 18.3.2013 Přítomni: členové rady: Mgr. Vladimír Hokr, starosta města Bc. Josef Vochoska, místostarosta Miroslav Šlenc, místostarosta Mgr. Michal Jarolímek, člen rady

Více

Město Klatovy Schválený rozpočet pro rok 2018

Město Klatovy Schválený rozpočet pro rok 2018 Město Klatovy pro rok Rozpočet města Klatovy v roce (v tis. Kč) Příloha č. 1 Rozpočet města (v tis. Kč) Finanční prostředky - počáteční stav 11/ 139448 259691 259691 143670 0 SCHVÁLENÝ ROZPOČET Daňové

Více

Komentář k Návrhu I. rozpočtového opatření

Komentář k Návrhu I. rozpočtového opatření Schváleno ZM dne 19. 2. 2015 č. usn. 2015/3/86 Město Štětí Komentář k Návrhu I. rozpočtového opatření Předmětem I. Rozpočtového opatření je především zařazení nových a úprava některých stávajících investičních

Více

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1

Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1 Plnění rozpočtu výdajů za rok 2003 Příloha č. 1 v tis. Kč Kapitola 1 - Investice a velké opravy Upravený Výdaje Skládka inertního materiálu v Dolním Houžovci 180,00 174,37 Rekonstrukce dopravní signalizace

Více

Zasedání Zastupitelstva městyse Strunkovice n. Bl. č. 10 / 2016 ze dne

Zasedání Zastupitelstva městyse Strunkovice n. Bl. č. 10 / 2016 ze dne Zasedání Zastupitelstva městyse Strunkovice n. Bl. č. 10 / 2016 ze dne 14. 12. 2016 Místo, datum a čas konání: Zasedací místnost Úřadu městyse Strunkovice n. Bl., 14. 12. 2016 v 19:30 hodin Přítomni: Ing.

Více

Závěrečný účet Obce Ledčice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtu, ve znění platných předpisů)

Závěrečný účet Obce Ledčice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtu, ve znění platných předpisů) Závěrečný účet Obce Ledčice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtu, ve znění platných předpisů) Hospodaření Obce Ledčice v roce 2010 se řídilo v souladu se

Více

Obec Hrušky. Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013. MD D Text 3 180 000,00 Kč

Obec Hrušky. Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013. MD D Text 3 180 000,00 Kč Obec Hrušky Rozpočet v závazných ukazatelích na rok 2013 Příjmová část: Paragraf Položka Org. ÚZ 1111 1112 1113 1121 1211 1337 1341 1343 1345 1351 1355 1361 1511 1012 2119 3117 3314 3341 4121 735 MD D

Více

Rozpočet na rok Navrh rozpočtu městyse na rok Příjmy:

Rozpočet na rok Navrh rozpočtu městyse na rok Příjmy: Rozpočet na rok 2010 Navrh rozpočtu městyse na rok 2010 Příjmy: 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze záv. činnosti 1 500 000 1112 Daň z příjmu fyzických osob ze SVČ 200 000 1113 Daň z příjmů fyzických osob

Více

Rozpočtové opatření č.2/2019 Schváleno usn.č.11/6/201/zm,12/6/2019/zm ZM

Rozpočtové opatření č.2/2019 Schváleno usn.č.11/6/201/zm,12/6/2019/zm ZM Město Dobříš Rozpočtové opatření č.2/2019 Schváleno usn.č.11/6/201/zm,12/6/2019/zm ZM 20.6.2019 Plnění příjmů k 31.5.2019 RM 11.6.2019 P Ř Í J M Y a financování rozpočet v tis.kč plnění plnění plnění plnění

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET statutární město Brno MČ Brno-Jundrov za rok 2018

ZÁVĚREČNÝ ÚČET statutární město Brno MČ Brno-Jundrov za rok 2018 ZÁVĚREČNÝ ÚČET statutární město Brno MČ Brno-Jundrov za rok 2018 Zpracovala: Mgr. Petra Grycová vedoucí Odboru finančního a majetkového ÚMČ Brno Jundrov Úvod V závěrečném účtu jsou obsaženy údaje o plnění

Více

ROZPOČET NA ROK 2018 MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, KASEJOVICE, IČ:

ROZPOČET NA ROK 2018 MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, KASEJOVICE, IČ: MĚSTO KASEJOVICE, KASEJOVICE 98, 335 44 KASEJOVICE, IČ:00256731 ROZPOČET NA ROK 2018 SCHVÁLENÝ Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové Rozpočtové paragraf položka orj PŘÍJMY ROZPOČET V KČ

Více

ROZPOČET NA ROK 2018 PO 3. RO Příjmová část oddíl,paragraf položkaorg. Kč po 1.RO PO 2. RO PO 3. RO 1111 Daně závislá práce

ROZPOČET NA ROK 2018 PO 3. RO Příjmová část oddíl,paragraf položkaorg. Kč po 1.RO PO 2. RO PO 3. RO 1111 Daně závislá práce ROZPOČET NA ROK 2018 PO 3. RO Příjmová část oddíl,paragraf položkaorg. Kč po 1.RO PO 2. RO PO 3. RO 1111 Daně závislá práce 9 000 000 9 000 000 9 000 000 9 000 000 1112 fyz.osoby 30 % 200 000 200 000 200

Více

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N. U S N E S E N Í z 3. schůze Rady města Nový Jičín konané dne

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N. U S N E S E N Í z 3. schůze Rady města Nový Jičín konané dne Příloha č. 1 zápisu z jednání 3.schůze RM M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N U S N E S E N Í z 3. schůze Rady města Nový Jičín konané dne 18.12.2018 45/R3/2018 Schválení programu a určení ověřovatele zápisu RM.

Více

Město Hradec nad Moravicí

Město Hradec nad Moravicí Město Hradec nad Moravicí Usnesení č. ze zasedání Zastupitelstva města Hradce nad Moravicí konaného dne 8. června 2010 ve společenské místnosti MěÚ Hradec nad Moravicí. Město Hradec nad Moravicí 2. strana

Více

Usnesení 735/2016 Rada města schvaluje program dnešní schůze rady města: 1. Kontrola usnesení (tajemník) 3. Rozpočtová opatření (Ing.

Usnesení 735/2016 Rada města schvaluje program dnešní schůze rady města: 1. Kontrola usnesení (tajemník) 3. Rozpočtová opatření (Ing. USNESENÍ 46. SCHŮZE RADY MĚSTA TÝN NAD VLTAVOU ZE DNE 21.11.2016 Usnesení 735/2016 Rada města schvaluje program dnešní schůze rady města: 1. Kontrola usnesení (tajemník) 2. Petice občanů (starosta) 3.

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-087-003-16 ze dne 5.9.2016 Rozpočtové změny a úpravy v rozpočtu Městské části Praha 12 pro rok 2016 - rozpočtová opatření VI. série Rada městské části

Více

Rozpočet na rok Financování: Třída 8 : Financování (stavy na běžných účtech) ,00 Kč

Rozpočet na rok Financování: Třída 8 : Financování (stavy na běžných účtech) ,00 Kč Rozpočet na rok 2018 Příjmy: Třída 1: Daňové příjmy 37 501 750,00 Kč Třída 2: Nedaňové příjmy 18 114 800,00 Kč Třída 3: Kapitálové příjmy 0,00 Kč Třída 4: Přijaté dotace 23 353 023,60 Kč Příjmy celkem

Více

Schválené změny rozpočtu č. 1,2, 4-7, 9, 11, 12-16, 18-20, (starosta) a č. 3, 8 a 10, 17, 21 (zastupitelstvo města) pro rok 2017

Schválené změny rozpočtu č. 1,2, 4-7, 9, 11, 12-16, 18-20, (starosta) a č. 3, 8 a 10, 17, 21 (zastupitelstvo města) pro rok 2017 Schválené změny rozpočtu č. 1,2, 4-7, 9, 11, 12-16, 18-20, 22-29 (starosta) a č. 3, 8 a 10, 17, 21 (zastupitelstvo města) pro rok 2017 Změny rozpočtu Rozpočtové opatření Text Paragraf Položka Příjem (v

Více

Městský úřad Morkovice-Slížany Náměstí 29, 768 33 Morkovice-Slížany

Městský úřad Morkovice-Slížany Náměstí 29, 768 33 Morkovice-Slížany Městský úřad Morkovice-Slížany Náměstí 29, 768 33 Morkovice-Slížany Informace o konání zasedání zastupitelstva, podaná v souladu s ustanovením 93 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č. 176 ze dne Rozpočtová opatření v roce I.

U S N E S E N Í. MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části. č. 176 ze dne Rozpočtová opatření v roce I. Rozpočtová opatření v roce 2018 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 176 ze dne 12.03.2018 Rada městské části I. s o u h l a s í II. 1. s rozpočtovými opatřeními městské části Praha

Více

OBEC VYSOKÁ U PŘÍBRAMĚ ROZPOČET 2019

OBEC VYSOKÁ U PŘÍBRAMĚ ROZPOČET 2019 OBEC VYSOKÁ U PŘÍBRAMĚ ROZPOČET 2019 NÁVRH ke schválení na zasedání zastupitelstva obce 12.12.2018 Listopad 2018 Zpracovali: Ing. Jana Krejčová, Mgr. Martina Heroldová, Luboš Kalát 2 Obsah Úvod... 3 Východiska

Více

Městys Olbramovice, Olbramovice 23, IČ Schválený rozpočet - závazné ukazatele rok 2017 strana: 1 / 7

Městys Olbramovice, Olbramovice 23, IČ Schválený rozpočet - závazné ukazatele rok 2017 strana: 1 / 7 strana: 1 / 7 Rozpočet - závazné ukazatele byly zpracovány v souladu se zněním 11 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů ve znění zákona č. 320/2001 Sb., č. 450/2001 Sb., č.

Více

Usnesení z veřejného zasedání OZ obce Borová Lada č. 02 ze dne

Usnesení z veřejného zasedání OZ obce Borová Lada č. 02 ze dne Usnesení z veřejného zasedání OZ obce Borová Lada č. 02 ze dne 18.12. 2018 1) Zastupitelstvo Obce Borová Lada schvaluje rozpočet obce pro rok 2019 v souladu s návrhem, který je přílohou usnesení s tím,

Více

USNESENÍ Z 15. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE

USNESENÍ Z 15. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE Sp. zn.: METR_S 3272/2016 USNESENÍ Z 15. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TŘEBONĚ, KONANÉHO DNE 12.09.2016 Program: 1. Zahájení, programu, volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu. 64/2016-15 2. Revitalizace

Více

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 17. 12. 2014

U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 17. 12. 2014 U s n e s e n í ze zasedání Zastupitelstva města Bechyně konaného dne 17. 12. 2014 USNESENÍ č. 76/09-14 Z I. schvaluje 1. Rozpočtové opatření č. 39/2014 par.2143 cestovní ruch, pol.6121 budovy, haly a

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA MNÍŠKU POD BRDY. ( dle 17 zákona č.250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů )

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA MNÍŠKU POD BRDY. ( dle 17 zákona č.250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů ) ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTA MNÍŠKU POD BRDY ( dle 17 zákona č.250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů ) ZA ROK 2 0 0 9 Zpracovala: Olga Šibřinová Vedoucí finančního

Více

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA

ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA M ě s t o J i ř í k o v Zastupitelstvo města Jiříkova schvaluje ROZPOČET MĚSTA JIŘÍKOVA NA ROK 2012 Obsah: 1. Úhrnná bilance příjmů a výdajů rozpočtu 2. Příjmy rozpočtu 3. Financování 4. Výdaje rozpočtu

Více

Město Prachatice. Rozpočtové změny schválené příslušnými zastupitelstvy města Prachatice v roce 2004

Město Prachatice. Rozpočtové změny schválené příslušnými zastupitelstvy města Prachatice v roce 2004 Město Prachatice Rozpočtové změny schválené příslušnými zastupitelstvy města Prachatice v roce 2004 K bodu : Rozpočtová opatření č. 1 154/ 2004 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více