PŘEHRÁVAČ VIDEODESEK PHILIPS DVD 723

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘEHRÁVAČ VIDEODESEK PHILIPS DVD 723"

Transkript

1 1 PŘEHRÁVAČ VIDEODESEK PHILIPS DVD 723 OBSAH Úvod Ochrana životního prostředí... str. 2. Dodávané příslušenství str. 2. Bezpečnostní informace... str. 2. Použité symboly... str. 3. Přehled funkcí přístroje Přední a zadní stěna přístroje... str. 4. Dálkový ovladač... str. 5. Přípravné práce Všeobecné pokyny..... str. 6. Připojení k televizoru..... str. 7. Připojení k zvukové sestavě... str. 7. Připojení vnějších přístrojů... str. 8. Vložení článků do dálkového ovladače... str. 9. Konverze NTSC/PAL... str. 9. Zapojení přístroje... str. 9. Menu na televizní obrazovce... str.10. Osobní přednostní nastavení... str.11. Obsluha přístroje Reprodukce..... str.17. Reprodukce DVD str.18. Reprodukce VCD... str.19. Reprodukce zvukové CD... str.20. Zvláštní funkce DVD str.21. Zvláštní funkce VCD a SVCD str.22. Zvláštní funkce CD a MP3... str.22. Hlavní funkce... str.22. MP3... str.28. Kontrola přístupu Dětská pojistka... str.30. Rodičovské jištění... str.33.

2 2 Údržba a čištění... str.35. Než zavoláte technika... str.36. Záruka a servis... str.37. ÚVOD OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Tento přístroj je vyroben z materiálů, které mohou být po návratu do výroby znovu zpracovány. Speciálně vybavené provozy mohou materiály, z nichž je přístroj vyroben, rozložit na základní části a ty, které lze znovu použít, vytřídit. I balicí materiál byl omezen na nejnutnější prvky. Jsou používány takové materiály, které lze snadno rozložit a likvidovat. Prosíme vás proto, abyste se v oblasti, kde bydlíte, informovali o způsobu vyřazení vašeho starého přístroje z provozu. Obdobné předpisy platí i o likvidaci napájecích článků. Napájecí články Philips sice neobsahují žádné škodlivé těžké kovy jako jsou rtuť nebo kadmium, přesto však v různých zemích platí různé předpisy o jejich likvidaci. DODÁVANÉ PŘÍSLUŠENSTVÍ - Dálkový ovladač. - Napájecí články (typ AA) pro dálkový ovladač. - Propojovací kabel pro zvuk. - Propojovací kabel pro obraz se zástrčkami SCART (není u všech provedení). - Propojovací kabel se zástrčkami CINCH. - Návod k obsluze. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Před připojením přístroje k síti se vždy předem přesvědčte, že napětí, udané na typovém štítku přístroje, souhlasí s napětím ve vaší světelné síti. Pokud by tomu tak nebylo, poraďte se se svým dodavatelem. Přístroj postavte na rovnou a pevnou podložku.

3 3 Před přístrojem ponechte dostatek volného místa, aby bylo možno bez problémů otevřít zásuvku pro desku. Pokud přístroj umísťujete do skříně, dbejte na to, aby kolem něj bylo nejméně 2,5 cm volného místa pro dostačující větrání. Nestavte přístroj do přímé blízkosti topných těles ani na místa, kam dopadá přímé sluneční záření. Pokud byste přístroj přenesli z velmi chladného prostředí do teplého, mohla by se čočka opotit. V takovém případě vyčkejte přibližně jednu hodinu až se čočka sama vyjasní. Mechanické díly přístroje jsou opatřeny samomaznými ložisky, která nesmějí být ničím mazána. Zásuvku pro desku nechávejte vždy uzavřenou aby byla čočka snímače lépe chráněna před prachem. Pokud je přístroj v pohotovostním stavu, stále odebírá ze sítě malý proud. Pokud byste si ho přáli zcela oddělit od sítě, vytáhněte jeho síťovou zástrčku ze zásuvky. VÝSTRAHA Tento přístroj pracuje s laserovým paprskem. Při nesprávné manipulaci s přístrojem (v rozporu s pokyny v návodu) může dojít k nebezpečnému ozáření. Proto přístroj za chodu neotevírejte ani nesnímejte jeho kryty. Jakoukoli opravu vždy svěřte výhradně specializovanému servisu. NEBEZPEČÍ Při sejmutí krytů a odjištění bezpečnostních spínačů hrozí nebezpečí neviditelného laserového záření. Chraňte se před přímým zásahem laserového paprsku! POUŽITÉ SYMBOLY DVD Text se vztahuje k reprodukci obrazových desek DVD. VCD Text se vztahuje k reprodukci obrazových desek VCD. CD Text se vztahuje k reprodukci zvukových desek CD. Upozornění: Některé DVD neumožňují realizovat při reprodukci všechny funkce. V takovém případě se na obrazovce zobrazí X.

4 4 PŘEHLED FUNKCÍ PŘÍSTROJE PŘEDNÍ A ZADNÍ STĚNA PŘÍSTROJE UPOZORNĚNÍ: Nedotýkejte se kontaktů v zásuvkách na zadní stěně přístroje. Elektrostatický náboj by mohl způsobit neopravitelné škody.

5 DÁLKOVÝ OVLADAČ 5

6 6 PŘÍPRAVNÉ PRÁCE VŠEOBECNÉ POKYNY Při připojování přístroje k vaší domácí sestavě dbejte též pokynů v návodu k televiznímu přijímači, vašemu videomagnetofonu a k dalším prvkům celé sestavy tak, abyste zajistili optimální propojení všech přístrojů. Pro připojení přehrávače DVD existují různé možnosti, které závisejí na použitém televizoru, případně i na dalších přístrojích sestavy. Následující pokyny vám pomohou stanovit propojení, které vám poskytne nejlepší kvalitu obrazu i zvuku. Obraz Použijete-li výstup CVBS, získáte dobrou kvalitu obrazu. Použijete-li výstup S-VIDEO, získáte lepší kvalitu obrazu. Použijete-li výstup SCART, získáte nejlepší kvalitu obrazu. Zvuk Propojení digitálním signálem vám poskytne nejlepší možnou reprodukci zvuku. Propojte digitální výstup přehrávače DVD (koaxiální nebo optický) s obdobným vstupem na vašem reprodukčním zařízení. Pokud toto propojení nelze realizovat, propojte levou a pravou zásuvku AUDIO OUT na přehrávači DVD s obdobnými zásuvkami AUDIO IN na vašem reprodukčním zařízení. VÝSTRAHA! Nerealizujte žádná propojení jednotlivých přístrojů pokud je zapojeno jejich napájení. Přehrávač DVD připojte přímo k televiznímu přijímači a nikoli například k videomagnetofonu, protože by v reprodukci nastávaly poruchy, způsobené ochranou desek proti přepisu. Výstup zvuku z přehrávače DVD nikdy nepřipojujte do vstupních zásuvek, označených PHONO.

7 7 PŘIPOJENÍ K TELEVIZORU Zásuvku TV OUT na přehrávači propojte s odpovídající zásuvkou SCART na televizním přijímači. Zástrčku s označením TV zapojte do televizoru a zástrčku s označením DVD zapojte do přehrávače DVD (pokud jsou zástrčky označeny). Pokud váš televizor není vybaven zásuvkou SCART, lze přehrávač DVD připojit alternativně následujícími způsoby: Pokud je televizoru vybaven vstupem CVBS: Propojte zásuvky CVBS na přehrávači DVD s obrazovými vstupy na televizoru. Propojte levý a pravý výstup zvuku AUDIO OUT na přehrávači DVD s levým a pravým vstupem AUDIO IN na televizoru. Pokud je televizor vybaven vstupem S-VIDEO: Propojte zásuvku S-VIDEO OUT na přehrávači DVD s obdobnou zásuvkou S-VIDEO IN na televizoru. Propojte levý a pravý výstup zvuku AUDIO OUT na přehrávači DVD s levým a pravým vstupem AUDIO IN na televizoru. PŘIPOJENÍ KE ZVUKOVÉ SESTAVĚ Zvuk z desek CD nebo DVD můžete reprodukovat také tak, že propojíte přehrávač DVD s vhodnou stereofonní hudební sestavou. Propojte levý a pravý výstup zvuku AUDIO OUT na přehrávači DVD s levým a pravým vstupem AUDIO IN na hudební sestavě.

8 8 PŘIPOJENÍ VNĚJŠÍCH PŘÍSTROJŮ S digitálním přístrojem, který je vybaven dekodérem MPEG 2 nebo Dolby Digital, můžete poslech obohatit dojmem, že jste v kině nebo v koncertním sále. Signály Surround Sound jsou k dispozici na výstupech OPTICAL nebo COAXIAL. Pokud máte přijímač s dekodérem MPEG 2 nebo Dolby Digital: Propojte zásuvku COAXIAL nebo DIGITAL AUDIO OUT s obdobnou zásuvkou COAXIAL nebo DIGITAL AUDIO OUT na vašem přijímači. Digitální výstup přehrávače DVD musí být nastaven na ALL (viz odstavec OSOBNÍ PŘEDNOSTNÍ NASTAVENÍ ). PŘIPOJENÍ SUBWOOFERU Aktivní subwoofer připojte do zásuvky SUBWOOFER AUDIO OUT. Subwooofer slouží výhradně k reprodukci signálů nejhlubšího kmitočtu (například dunění exploze nebo zvuk letícího vesmírného korábu). Dbejte na pokyny v návodu k použití subwooferu. Poznámky: Pokud by váš přijímač nebyl pro reprodukci digitálního formátu, který používá přehrávač DVD vhodný, projeví se to hlasitým zkresleným hlukem, který vychází z reproduktorů nebo jejich úplným umlčením. Pokud si přejete zobrazit zvolený zvukový formát použité DVD, stiskněte tlačítko SYSTEM MENU. Nahrávky MP3 nejsou na digitálním výstupu k dispozici.

9 9 VLOŽENÍ ČLÁNKÚ DO DÁLKOVÉHO OVLADAČE Odejměte víčko prostoru pro napájecí články na dálkovém ovladači. Vložte dva články typu AA (tužkové) a dbejte přitom na jejich správnou polaritu, která je tam vyznačena. Pokud přístroj delší dobu nepoužíváte, vyjměte oba články z ovladače. Používejte vždy dva shodné články a nesměšujte staré články s novými. Články obsahují chemické substance, které, po jejich rozpadu, mohou být škodlivé k životnímu prostředí. Vyčerpané články proto nezahazujte do běžného domácího odpadu, ale odevzdejte je ve sběrně k tomu určené. Práce s dálkovým ovladačem: Čelo ovladače vždy nasměrujte na přehrávač DVD, nikoli na televizní přijímač. Dbejte na to, aby vám ovladač neupadl na zem. Ovladač neponechávejte na místech s vysokou teplotou okolí nebo na místech, kam dopadá přímé sluneční záření. Dbejte též na to, abyste ovladač nikdy ničím nepolili nebo aby do něj nemohla vniknout jakákoli tekutina. KONVERZE NTSC / PAL Tento přehrávač je vybaven funkcí, která umožňuje konverzi NTSC/PAL. Tím přizpůsobí záznam na DVD barevné soustavě vašeho televizního přijímače. Aktivace této funkce je popsána v odstavci OSOBNÍ PŘEDNOSTNÍ NASTAVENÍ. ZAPOJENÍ PŘÍSTROJE Zástrčku síťového přívodu zasuňte do zásuvky. Zapojte přehrávač DVD i televizor. Na televizoru nastavte zvolený vstup pro DVD: např. EXT1, EXT2, AV1, AV2, AUDIO/VIDEO atd.). Bližší pokyny najdete v návodu k obsluze televizoru.

10 10 Na přehrávači DVD se rozsvítí displej a na televizoru se objeví standardní obrazec. Pokud používáte vnější přístroj (např. hudební sestavu nebo přijímač), zapojte ho a zvolte odpovídající vstup, kam je připojen přehrávač DVD. Bližší pokyny najdete rovněž v návodu k obsluze vnějšího přístroje. MENU NA TELEVIZNÍ OBRAZOVCE Řádek menu 1 Zleva doprava: Osobní přednostní nastavení Jazyk titulků Jazyk dabingu Nastavení barvy Zvuk. Řádek menu 2 Zleva doprava: Krokování Zpomalená reprodukce Zrychlená reprodukce Pohled kamery Zoom. Řádek menu 3 Zleva doprava: Titul Kapitola Časové vyhledávání Volba oblíbených titulů (FTS).

11 11 KRÁTCE ZOBRAZENÁ ZPĚTNÁ HLÁŠENÍ Tyto symboly se zobrazují v levém horním rohu obrazovky a mají následující význam: OSOBNÍ PŘEDNOSTNÍ NASTAVENÍ V menu OSOBNÍ PŘEDNOSTNÍ NASTAVENÍ lze některé funkce přehrávače přizpůsobit vašim osobním představám. ZÁKLADNÍ ÚKONY Na dálkovém ovladači stiskněte tlačítko SYSTEM MENU. V řádku menu se zvýrazní symbol. Tlačítkem aktivujte menu osobního přednostního nastavení. Tlačítky,,, zvolte příslušnou položku. Volbu potvrďte tlačítkem OK. Přizpůsobit lze následující položky.

12 12 FORMÁT OBRAZU Můžete volit: 16:9 4:3 LETTER BOX 4:3 PAN SCAN. 16:9 Pokud je k přehrávači DVD připojen televizor se širokou obrazovkou. 4:3 LETTER BOX Pokud je k přehrávači DVD připojen televizor se standardní obrazovkou. V tomto případě budou na obrazovce v horní a dolní části tmavé vodorovné pruhy. 4:3 PAN SCAN Pokud je k přehrávači DVD připojen televizor se standardní obrazovkou. V tomto případě bude na obrazovce obraz v plné výšce, ale budou odříznuty pravá a levá strana. NASTAVENÍ ÚROVNĚ ČERNÉ (pouze u NTSC) K nastavení barevné dynamiky a ke zlepšení kontrastu zvolte ON. POSUNUTÍ OBRAZU Existuje možnost posunout obraz ve vodorovném směru vpravo nebo vlevo.

13 13 VOLBA TYPU MONITORU Slouží k volbě přístroje, připojeného k přehrávači DVD. Pro každý přístroj je k dispozici řada předem továrně uložených nastavení, která máte k dispozici nebo můžete zvolit PERSONAL, kde lze vytvořit vlastní barevná nastavení podle osobního vkusu. Poznámka: Můžete volit jeden z následujících reprodukčních přístrojů: např. standardní televizor, televizor s plazmovou obrazovkou, obrazový projektor nebo projekční televizor. INTELIGENTNÍ OBRAZ (Smart Picture) NASTAVENÍ BARVY Zde můžete zvolit jednu z pěti přednastavených kombinací barevných nastavení nebo realizovat vlastní barevné nastavení ( PERSONAL ), které vytvoříte sami. Můžete též stisknout tlačítko SMART PICTURE (na čelní stěně přístroje), tím se zobrazí menu funkce SMART. Zvolíte-li PERSONAL, můžete upravit barevnou sytost, jas a kontrast. Tlačítkem nebo pak můžete nastavovat úroveň těchto parametrů.

14 14 KONVERZE NTSC /PAL V závislosti na použitém televizoru můžete volit mezi barevnými soustavami: PAL, NTSC, AUTO. Podporovány jsou následující konverze: V menu přednostních nastavení zvolte TV SYSTEM (TV NORM). Tlačítkem nebo zvolte PAL, NTSC nebo AUTO. Pokud je váš televizor použitelný pouze pro soustavu PAL, zkontrolujte zda bylo zvoleno PAL. Pokud váš televizor umí zpracovat jak signály soustavy PAL, tak i signály soustavy NTSC, zvolte AUTO. To platí pro signály CVBS, které jsou k dispozici na zásuvkách CINCH a na zásuvkách SCART. Při této konverzi může docházet k mírnému zkreslení obrazu, což musí být považováno za zcela normální jev. Pro optimální kvalitu obrazu je nejvhodnější nastavení AUTO. ZVUK Digitální výstup Pokud použijete digitální výstup zvuku, můžete zvolit typ digitálního výstupu, který vašemu přijímači bude nejlépe vyhovovat. Zvolte ALL (tovární nastavení), jestliže je digitální výstup připojen k přijímači s vícekanálovým dekodérem. Zvolit PCM můžete jen v případě, že váš přijímač není schopen dekódovat vícekanálový zvuk. Deaktivovat digitální výstup můžete volbou OFF.

15 15 Analogový výstup V tomto případě zvolte STEREO, DOLBY SURROUND nebo 3 D, abyste co nejlépe přizpůsobili zvukový výstup použitému reprodukčnímu systému. NOČNÍ MÓD Optimalizuje dynamiku zvuku při menší nastavené hlasitosti. Zvolíte-li ON aktivujete tuto funkci, která vám umožní poslouchat doprovod k vašemu oblíbenému filmu kvalitně i při tišší poslechové hlasitosti. DĚLICÍ KMITOČET PRO SUBWOOFER (CUT-OFF) Pro případně připojený subwoofer můžete zvolit vhodný dělicí kmitočet a to buď. HIGH = 200 Hz nebo LOW = 100 Hz. Zvolený kmitočet závisí na možnostech vašeho zařízení. VÝSTUP PCM Digitální výstup PCM můžete volit 48 nebo 96 khz. Pokud zvolíte 48 khz, bude datový tok 96 khz (pokud ho vložená deska obsahuje) konvertován na 48 khz.

16 16 Některé desky s 96 khz jsou chráněny proti kopírování. Když bylo pro PCM zvoleno 96 khz, bude digitální výstup umlčen aby bylo vyhověno požadavkům normy. V takovém případě zvolte 48 khz. Tím digitální výstup zaktivujete. PŘIDÁNÍ ZPĚVU (karaoke) Tuto funkci nastavte na ON v případě, že reprodukujete vícekanálový zvuk karaoke. Kanály karaoke na DVD pak budou smíchány do základního stereofonního zvuku. JAZYK (Jazyk pro menu, doprovodný zvuk a titulky) Můžete zvolit jazyk pro zobrazování menu, doprovodného zvuku i titulků a pro menu DVD. Pokud by zvolený jazyk deska neobsahovala, bude použit původní jazyk, který na desce je. KONTROLA PŘÍSTUPU Kontrola přístupu poskytuje následující možnosti: Dětskou pojistku: Pokud je tato funkce aktivována ( ON ), musí být před reprodukováním obsahu desky vloženo čtyřmístné kódové číslo. Rodičovské jištění: Různé filmy obsahují scény, které nejsou vhodné pro děti. Takové desky (pouze DVD) můžete zajistit tak, že zablokujete buď celou desku nebo jen některé její scény. STAVOVÉ OKNO Zobrazuje aktuální stav přístroje, kdy je současně zobrazen seznam menu. Když je ukončena reprodukce, zobrazí se stavové okno spolu se zpětným hlášením. Z výroby je tato funkce aktivována ( ON ). Pokud si ji přejete zrušit, nastavte OFF.

17 17 INDIKACE BIT RATE Tuto funkci můžete aktivovat stisknutím tlačítka DISPLAY. Pokud je funkce aktivována, je zobrazováno obrazové, zvukové a celkové BIT RATE. Tato funkce je realizovatelná jen u DVD a SVCD. POMOCNÝ TEXT Pokud je tato funkce aktivována ( ON ), zobrazí se ke zvoleným symbolům pomocný text. Pokud tuto funkci nevyžadujete nastavte OFF. AKUSTICKÝ SIGNÁL Akustický signál lze aktivovat ( ON ) nebo deaktivovat ( OFF ). PBC (PLAYBAC CONTROL) Řízení reprodukce PBC lze aktivovat volbou ON, zrušit volbou OFF. SMART POWER OFF Aktivací této funkce se přístroj za předem nastavenou dobu automaticky vypne. OBSLUHA PŘÍSTROJE REPRODUKCE Stiskněte tlačítko STANDBY ON (na přední stěně přístroje). Stisknutím tlačítka OPEN/CLOSE (na přední stěně přístroje) otevřete zásuvku pro desku. Do zásuvky vložte desku potištěnou stranou směrem nahoru.

18 18 Druhým stisknutím tlačítka OPEN/CLOSE (na přední stěně přístroje) zásuvku pro desku uzavřete. Ve stavovém okně a na displeji se zobrazí informace READING. Za okamžik se zapojí automaticky reprodukce. Upozornění: Některé DVD mohou být opatřeny regionálním kódem. Pokud by byla vložena deska, jejíž regionální kód není shodný s regionálním kódem přístroje, nelze ji reprodukovat. Pokud je aktivována dětská pojistka a vložená deska není autorizována, je třeba vložit čtyřmístné kódové číslo nebo musí být deska autorizována (viz odstavec Kontrola přístupu ). REPRODUKCE DVD DVD mohou obsahovat jeden nebo více titulů nebo jednu nebo více kapitol (chapter). Reprodukce se automaticky ukončí na konci každého titulu. REPRODUKCE TITULU Po vložení desky a uzavření zásuvky se reprodukce zapojí automaticky. Na obrazovce a na displeji přehrávače se zobrazí typ desky, její obsah a její celková hrací doba. Když se zobrazí menu desky, zvolte příslušné položky tlačítky,, nebo, případně číslicovými tlačítky na dálkovém ovladači a pokračujte v reprodukci. Pokud jsou jednotlivé tituly očíslovány, můžete požadovaný titul zvolit číslicovými tlačítky, případně tlačítkem nebo. Reprodukci ukončíte stisknutím tlačítka STOP.

19 19 FUNKCE SMART RESUME V pozici STOP pokud je deska v přístroji ještě vložena, bude po stisknutí tlačítka PLAY reprodukce pokračovat od místa, kde byla ukončena. Deaktivace funkce Auto Resume Reprodukci ukončete stisknutím tlačítka STOP. Zobrazí se na 5 sekund pomocný text PRESS STOP AGAIN FROM BEGINNING. Znovu stiskněte tlačítko STOP nebo desku vyjměte. Funkce je zrušena. Aktivace funkce Auto Resume Vložte desku a stiskněte tlačítko PLAY. Reprodukce začne od začátku titulu. Když se na obrazovce objeví ikona I, stiskněte znovu tlačítko PLAY. Reprodukce bude pokračovat od místa, kde byla naposledy ukončena. Poznámka: Tato funkce je realizovatelná pouze u VCD anebo SVCD. REPRODUKCE VCD Desky VCD mohou mít více stop (tracks) a každá stopa může obsahovat více indexů. Toto rozdělení na stopy a indexy pomáhá k lepší orientaci v obsahu desky a k rychlejšímu přístupu k nim. Některé VCD mají navíc řízení reprodukce PBC = Play Back Control, které obsahuje na desce předdefinované reprodukční sekvence (viz Řízení reprodukce PBC ).

20 20 REPRODUKCE DESKY Po vložení desky a uzavření zásuvky se reprodukce zapojí automaticky. Na obrazovce a na displeji přehrávače se zobrazí typ desky, její obsah a její celková hrací doba. Stiskněte tlačítko PLAY. Zobrazí se číslo příslušné stopy a čas, plynoucí od jejího začátku. Na konci desky se reprodukce ukončí. Reprodukci můžete kdykoli ukončit stisknutím tlačítka STOP. Funkce pro pokračování v reprodukci (SMART RESUME) jsou pro DVD a SVCD k dispozici. REPRODUKCE ZVUKOVÉ CD Zvukové CD obsahují pouze stopy. Reprodukovat je lze, pokud je k přehrávači připojeno vhodné reprodukční zařízení nebo je lze reprodukovat zvukovou částí televizoru. Textové informace, pokud je reprodukovaná deska obsahuje, jsou zobrazovány na obrazovce televizoru i na displeji přehrávače. Požadované skladby lze volit v řádku menu na obrazovce nebo příslušnými číslicovými tlačítky. Můžete též sestavit vlastní program FTS tak, že požadované skladby zvolíte a nežádoucí vyřadíte. REPRODUKCE DESKY Po vložení desky a uzavření zásuvky se reprodukce zapojí automaticky. Na obrazovce a na displeji přehrávače se zobrazí typ desky, její obsah a její celková hrací doba. Zobrazí se číslo příslušné stopy a čas, plynoucí od jejího začátku. Na konci desky se reprodukce ukončí. Reprodukci můžete kdykoli ukončit stisknutím tlačítka STOP.

21 21 ZVLÁŠTNÍ FUNKCE DVD DVD mohou obsahovat menu, které umožňují přístup ke zvláštním doplňkovým funkcím. Stisknutím příslušného číslicového tlačítka, případně tlačítky,,, zvolte v menu příslušnou položku a potvrďte ji tlačítkem OK. MENU TITULŮ/DESEK Stiskněte tlačítko DISC MENU. Pokud je na desce výběrové menu, zobrazí se na obrazovce. Pokud toto menu není, zobrazí se menu DVD. Výběrové menu může obsahovat například možnost změny úhlu pohledu kamery, jazyk dabingu, jazyk titulků apod. Menu titulů opustíte stisknutím tlačítka DISC MENU. ÚHEL POHLEDU KAMERY Pokud deska obsahuje scény s různými úhly pohledu kamery, zobrazí se příslušný symbol. Ten obsahuje počet míst umístění kamery, které, pokud si přejete, můžete při reprodukci volit. Tlačítkem nebo zvolte požadovaný úhel pohledu kamery. Po krátkém prodlení bude pokračovat reprodukce s nově zvoleným úhlem pohledu kamery. Symbol perspektivy kamery zůstane zobrazen až do doby, kdy scéna umožňuje pohled jen z jednoho úhlu. V řádku menu můžete též zvolit symbol úhlu nebo na dálkovém ovladači stisknout tlačítko ANGLE. VOLBA JINÉHO JAZYKA ZVUKOVÉHO DOPROVODU V menu zvolte položku nebo na dálkovém ovladači stiskněte tlačítko AUDIO. Opakovaně stiskněte tlačítko AUDIO nebo tlačítky / vyhledejte jazyk, který vám vyhovuje. TITULKY V menu zvolte položku nebo na dálkovém ovladači stiskněte tlačítko SUBTITLE. Opakovaně stiskněte tlačítko AUDIO nebo tlačítky / vyhledejte jazyk titulků, který vám vyhovuje.

22 22 ZVLÁŠTNÍ FUNKCE VCD a SVCD FUNKCE PBC (Playback Control) Vložte VCD s PBC a stiskněte tlačítko PLAY. Tlačítky, která jsou naznačena na obrazovce, můžete menu procházet až začne být reprodukována zvolená pasáž. Pokud menu PBC obsahuje seznam titulů, může být požadovaný titul zvolen přímo číslicovými tlačítky (0 až 9). Menu opustíte stisknutím tlačítka RETURN. V menu OSOBNÍ PŘEDNOSTNÍ NASTAVENÍ můžete volbou PBC OFF funkci zrušit. ZVLÁŠTNÍ FUNKCE CD A MP3 CD-TEXT A MP3-TEXT Některé CD nebo MP3 CD mohou obsahovat textové údaje, které se během reprodukce zobrazují na obrazovce i na displeji přístroje. Toto zobrazování je z výroby aktivováno. Pokud si přejete zobrazování textu zrušit, stiskněte na dálkovém ovladači během reprodukce tlačítko CD TEXT (DISPLAY). Druhým stisknutím téhož tlačítka zobrazování opět obnovíte. HLAVNÍ FUNKCE Pokud není uvedeno jinak, vztahují se všechny pokyny k ovládání dálkovým ovladačem. Některé povely lze realizovat též pomocí řádku menu na televizní obrazovce.

23 23 PŘECHOD K JINÉMU TITULU/STOPĚ (DVD, VCD) Pokud deska obsahuje více než jeden titul/stopu nebo kapitolu můžete přecházet k jinému titulu nebo kapitole. Stiskněte tlačítko SYSTEM (MENU) a pak zvolte C nebo T v řádku menu. Tlačítky, nebo číslicovými tlačítky zvolte žádanou kapitolu. (CD) Krátkým stisknutím tlačítka I nebo I během reprodukce přejdete k následující stopě nebo k začátku reprodukované stopy. Dvojím stisknutím tlačítka I přejdete k předešlé stopě. K přechodu k jiné stopě můžete též použít číslicová tlačítka. Dlouhým stisknutím tlačítek I nebo I zrychlíte reprodukci směrem vpřed nebo směrem vzad. ZRYCHLENÁ REPRODUKCE (DVD, VCD) V řádku menu vyhledejte symbol a stiskněte tlačítko. Tlačítky, zvolte požadovanou rychlost 32x, 8x, 4x (zpět) nebo +4x, +8x, +32x (vpřed). Zvolíte-li 1, vrátíte se k reprodukci standardní rychlostí. K opuštění funkce stiskněte tlačítko PLAY nebo. (CD) K aktivaci zrychlené reprodukce vzad nebo vpřed použijte tlačítka I nebo I, která podržíte déle než 2 sekundy. ČASOVÁ LUPA (DVD,VCD) V řádku menu vyhledejte symbol a stiskněte tlačítko. Reprodukce se přeruší. Tlačítky, zvolte požadovanou rychlost 1x, 1/2x, 1/4x, 1/8 x (zpět) nebo +1/8x, +1/4x, +1/2x, +1x (vpřed). Zvolíte-li 1, vrátíte se k reprodukci standardní rychlostí. Zvolíte-li II přerušíte reprodukci. K opuštění funkce stiskněte tlačítko PLAY.

24 24 ZASTAVENÝ OBRAZ / JEDNOTLIVÉ OBRÁZKY (DVD, VCD) V řádku menu vyhledejte a stiskněte tlačítko. Přístroj se přepne do pozice PAUSE. Tlačítkem nebo volte předešlý nebo následující obrázek. Tuto funkci můžete opustit stisknutím tlačítka PLAY nebo. Krokovat směrem vpřed můžete též opakovaným stisknutím tlačítka II na dálkovém ovladači. FUNKCE SCAN (DVD, VCD, CD) K reprodukci desetisekundových ukázek začátků všech kapitol/stop. Stiskněte tlačítko SCAN. Začnou být postupně reprodukovány začátky všech kapitol/stop. Druhým stisknutím tlačítka SCAN nebo tlačítkem PLAY funkci opět zrušíte. OPAKOVÁNÍ DVD (KAPITOLY / TITULU / DESKY) (DVD) K opakování právě reprodukované kapitoly stiskněte tlačítko REPEAT. Na displeji přehrávače se zobrazí informace REPEAT CHP. K opakování právě reprodukovaného titulu stiskněte tlačítko REPEAT podruhé. Na displeji přístroje se zobrazí informace REPEAT TTL. K opakování reprodukce celé desky stiskněte tlačítko REPEAT potřetí. Na displeji přehrávače se zobrazí informace REPEAT DISC. Stisknete-li tlačítko REPEAT počtvrté, funkci opakování zrušíte. OPAKOVÁNÍ VCD (STOPY / DESKY) (VCD, CD) K opakování právě reprodukované stopy stiskněte tlačítko REPEAT. Na displeji přehrávače se zobrazí informace REPEAT TRK. K opakování reprodukce celé desky stiskněte tlačítko REPEAT podruhé. Na displeji přehrávače se zobrazí informace REPEAT DISC. Stisknete-li tlačítko REPEAT potřetí, funkci opakování zrušíte.

25 25 OPAKOVÁNÍ A B (DVD, VCD, CD) K opakování sekvence od bodu A k bodu B v jednom titulu: V místě, od kterého si přejete opakování začít, stiskněte tlačítko REPEAT A-B. V místě, kde si přejete opakování ukončit, stiskněte znovu tlačítko REPEAT A-B. Na obrazovce se krátce zobrazí REPEAT A-B a tato sekvence začne být opakována. Opakování ukončíte stisknutím tlačítka REPEAT A-B. REPRODUKCE V NÁHODNÉ VOLBĚ (SHUFFLE) (DVD) Touto funkcí lze reprodukovat kapitoly v jednotlivých titulech v náhodně voleném pořadí (pokud má titul více kapitol). Během reprodukce stiskněte tlačítko SHUFFLE. Na obrazovce se asi na 2 sekundy zobrazí informace SHUFFLE. Druhým stisknutím tlačítka SHUFFLE se vrátíte k normální reprodukci. (VCD, CD) Touto funkcí lze reprodukovat stopy na VCD v náhodně voleném pořadí (pokud má deska více stop). Během reprodukce stiskněte tlačítko SHUFFLE. Na obrazovce se asi na 2 sekundy zobrazí informace SHUFFLE. Druhým stisknutím tlačítka SHUFFLE se vrátíte k normální reprodukci. VOLBA ČASOVÉHO ÚDAJE (DVD, VCD) Tato funkce umožňuje zvolit časovou pozici na desce, od níž má reprodukce začít. V řádku menu vyhledejte a stiskněte tlačítko. Přehrávač se uvede do pozice PAUSE. Na obrazovce se objeví pole, zobrazující uplynulou hrací dobu desky. Číslicovými tlačítky vložte požadovaný čas, od kterého má být reprodukce zapojena (odleva doprava: hodiny, minuty, sekundy).

26 26 Jakmile vložíte údaj hodin, rozsvítí se minutové pole a jakmile vložíte údaj minut, rozsvítí se sekundové pole. Vložený čas zapnutí reprodukce potvrďte tlačítkem OK. Pole s časovým údajem zmizí a reprodukce začne od zvoleného místa. Stisknutím tlačítka SYSTEM MENU opustíte menu. FUNKCE ZOOM (DVD, VCD) Aktivací této funkce můžete obraz zvětšit a zvětšeným obrazem pohybovat. V řádku menu zvolte položku. Tlačítky / funkci aktivujte a zvolte též velikost zvětšení: 1,33krát, 2krát nebo 4krát. Reprodukce bude pokračovat. Zvolený stupeň zvětšení se zobrazí pod příslušnou ikonou v menu a zobrazí se pokyn, abyste pro pohyb zvětšeným obrazem stiskli tlačítko OK. Stiskněte tlačítko OK. Zobrazí se kurzorové symboly:,,, a OK. Stisknete-li tlačítko OK, zůstane na obrazovce pouze zvětšený obraz. Funkci opustíte nastavením faktoru ZOOM na 1 (OFF). PROGRAM FTS VIDEO/ AUDIO Tato funkce vám umožní uložit do paměti oblíbené tituly nebo kapitoly. Každý program může obsahovat až 20 titulů, kapitol nebo stop. Uložené programy FTS mohou být kdykoli vyvolány a reprodukovány. Naposledy uložený program bude zařazen na první místo do seznamu programů FTS.

27 27 (DVD, VCD) ULOŽENÍ PROGRAMU FTS DO PAMĚTI V pozici STOP zvolte v řádku menu VIDEO FTS. Stiskněte tlačítko. Zobrazí se menu VIDEO FTS. Tlačítkem nebo nebo tlačítkem FTS (na dálkovém ovladači) zvolte ON. ULOŽENÍ TITULŮ / STOP DO PAMĚTI Tlačítkem zvolte TITLES/TRACKS. Požadovaný titul/stopu vyberte tlačítkem nebo. Tlačítkem OK potvrďte vybraný titul. Číslo titulu je vloženo do seznamu. ULOŽENÍ KAPITOL / INDEXŮ DO PAMĚTI V příslušném čísle kapitoly/indexu stiskněte. Číslo kapitoly/indexu je zvýrazněno. Požadovanou kapitolu vyberte tlačítkem nebo. Tlačítkem OK potvrďte volbu. Číslo kapitoly/indexu je vloženo do seznamu. Stisknutím tlačítka SYSTEM MENU opustíte menu. SMAZÁNÍ PROGRAMU FTS V pozici STOP zvolte v menu VIDEO FTS. Tlačítkem zvolte PROGRAMM. Požadované číslo zvolte tlačítkem nebo. Stisknutím tlačítka OK vybrané číslo smažete. Stisknutím tlačítka SYSTEM MENU opustíte menu. SMAZÁNÍ VŠECH PROGRAMŮ FTS V pozici STOP zvolte v menu VIDEO FTS. Tlačítkem zvolte CLEAR ALL. Stisknutím tlačítka OK všechny položky programu smažete. Stisknutím tlačítka SYSTEM MENU opustíte menu.

28 28 (CD) ULOŽENÍ PROGRAMU FTS DO PAMĚTI V pozici STOP přejděte tlačítkem k seznamu použitelných stop. Tlačítkem nebo vyberte v seznamu požadované stopy. Číslicovými tlačítky lze též zvolit konkrétní stopu. K vložení vybrané stopy do paměti stiskněte tlačítko OK. Čísla vybraných stop se zobrazují v seznamu. ZAPNUTÍ A VYPNUTÍ FTS Tlačítkem nebo vyhledejte požadované stopy. Tlačítkem nebo zvolte ON nebo OFF. VYMAZÁNÍ STOPY Z PROGRAMU FTS Tlačítkem přejděte k seznamu naprogramovaných stop. Tlačítkem nebo zvolte číslo stopy, kterou si přejte smazat. Smazání potvrďte stisknutím tlačítka OK. Stisknutím tlačítka SYSTEM MENU opustíte menu. VYMAZÁNÍ CELÉHO PROGRAMU FTS Tlačítkem zvolte CLEAR ALL. Stiskněte tlačítko OK. Kompletní program je vymazán. MP3 Podporuje formáty MP3-CD (formát ISO 9660) Max. 30 znaků. Max. skupiny dat v 8 rovinách. Max. počet 32 alb. Podporuje VBR-Bitrate. Podporuje vzorkovací kmitočty 32 khz, 44,1 khz a 48 khz. Podporuje bitrate 32, 64, 96,128,192, 256 kbps.

29 29 Nepodporuje formáty Soubory jako *WMA, *AAC, *DLF, *M3U, *PLS. Názvy souborů s čínskými znaky. Desky, které nebyly finalizovány. Desky, nahrané ve formátu UDF. Stažení souborů MP3 z internetu nebo přepsání titulů z legálních CD jsou komplikované procesy. V některých případech může dojít k přeskokům v průběhu reprodukce desek MP3, což však lze považovat za normální jev. DODATEK K REPRODUKCI MP3 Podle SDMI je při reprodukci MP3 umlčen digitální výstup. Jsou podporovány vzorkovací kmitočty 48, 44,1 (přednostní) a 32 khz. U desek DAM (desky, které kromě digitálních nahrávek zvuku obsahují též zvukové soubory kódovaná podle MP3) lze využívat pouze hudbu v digitálním formátu. Vzhledem k velkému množství záznamů, které mohou desky MP3 obsahovat, může trvat i déle než 10 sekund než přístroj údaje na desce přečte. U desek multisession je podporována pouze první session. ALBA / TITULY Tato funkce umožňuje volbu dalšího nebo předešlého alba nebo titulu. Tlačítkem nebo můžete procházet jednotlivými alby. Tlačítkem nebo můžete v albu volit skladby. Kromě tohoto způsobu můžete album nebo skladbu volit i číslicovými tlačítky.

30 30 Upozornění: V pozici STOP lze číslicovými tlačítky volit album. V pozici PLAY lze číslicovými tlačítky volit skladby. Při reprodukci M3 jsou k dispozici tyto možnosti: STOP/PLAY/PAUSE (zastavení, reprodukce, přestávka). SKIP NEXT/PREVIOUS (přeskočení následné nebo předešlé skladby). REPEAT (ALBUM/TRACK/DISC) (opakování alba, skladby, desky). DESKY MP3 (album / skladby / deska) K opakování skladby stiskněte tlačítko REPEAT. Na displeji přístroje se zobrazí REPEAT TRACK. K opakování alba stiskněte tlačítko REPEAT podruhé. Na displeji přístroje se zobrazí REPEAT ALBM. K opakování desky stiskněte tlačítko REPEAT potřetí. Na displeji přístroje se zobrazí REPEAT DISC. Mód opustíte čtvrtým stisknutím tlačítka REPEAT. Na displeji přístroje se zobrazí REPEAT OFF. KONTROLA PŘÍSTUPU DĚTSKÁ POJISTKA (DVD, VCD) AKTIVACE A DEAKTIVACE DĚTSKÉ POJISTKY V pozici STOP zvolte tlačítkem nebo funkci ACCESS CONTROL. Vložte čtyřmístný kód, který jste sami zvolili. Tentýž kód vložte pro kontrolu podruhé. Tlačítkem nebo zvolte CHILD LOCK.

31 31 Tlačítkem přejděte k /. Tlačítkem nebo zvolte (aktivováno) nebo (deaktivováno). Volbu potvrďte tlačítkem OK nebo. Druhým stisknutím tlačítka opustíte menu. Desky, které nebyly uvolněny pro děti, jsou nyní reprodukovatelné pouze po vložení čtyřmístného kódu. Upozornění: Potvrdit čtyřmístný kód je nutné v následujících případech: - když je kód vkládán poprvé, - když byl kód změněn, - když byl kód zrušen. AUTORIZACE DESKY Desku, které se to týká, vložte do přehrávače. Zobrazí se dialogové okno CHILD SAFE a jste vyzváni k vložení kódového čísla a to buď PLAY ONCE (pro jednu přehrávku) nebo PLAY ALWAYS (trvale).

32 32 Pokud zvolíte PLAY ONCE, bude reprodukce desky možná jen dokud zůstane deska v přístroji a přístroj zůstane zapojen. Pokud zvolíte PLAY ALWAYS bude reprodukce desky možná trvale a to i tehdy, bude-li aktivována dětská pojistka. Upozornění: Do přístroje lze uložit až 120 příkazů pro zablokování reprodukce určitých desek (CHILD SAFE). Deska je z tohoto seznamu vyjmuta, jestliže se v dialogovém okně CHILD SAFE zobrazí informace PLAY ALWAYS. Vždy, když je zablokovaná deska reprodukována, posune se v tomto seznamu na první místo. Když je seznam plný a je do něj přidána další deska, je deska, která je v seznamu na posledním místě, ze seznamu vyřazena. U oboustranně nahraných desek lze každé straně přidat vlastní kódové číslo. Pokud je potřebné zajistit proti nežádoucí reprodukci obě strany, je třeba kódové číslo vložit pro každou stranu. U oboustranných desek je třeba vložit kódové číslo každé straně. Přejete-li si zajistit celou desku, musíte vložit kódové číslo pro každou stranu zvlášť.

33 33 DEAUTORIZACE ZAKÓDOVANÉ DESKY Příslušnou desku vložte do přístroje. Reprodukce se zapojí automaticky. Pokud je viditelný symbol, stiskněte tlačítko. Zobrazí se symbol. Autorizace desky je zrušena. RODIČOVSKÉ JIŠTĚNÍ (DVD) Různé filmy obsahují scény, které nejsou vhodné pro děti. Takové desky (pouze DVD Video) můžete zajistit tak, že zablokujete buď celou desku nebo jen některé její scény. Takové scény jsou označeny číslicemi od 1 do 8 a mnohdy jsou k dispozici alternativní scény, které mohou vidět i děti. Pomocí rodičovské pojistky můžete zabránit tomu, aby děti neměly přístup k takovým filmům nebo nahradit nevhodné scény scénami vhodnějšími. AKTIVACE A DEAKTIVACE RODIČOVSKÉHO JIŠTĚNÍ V pozici STOP zvolte tlačítkem nebo funkci ACCESS CONTROL. Vložte čtyřmístný kód, který jste sami zvolili. Pokud je to třeba, vložte tento kód pro kontrolu podruhé. Tlačítkem nebo přejděte k položce PARENTAL CONTROL. Tlačítkem zvolte položku VALUE ADJUSTMENT. Tlačítkem nebo, případně číslicovými tlačítky na dálkovém ovladači, zvolte stupeň 1 až 8.

34 34 Stupeň 0 (zobrazen jako ): Nulové zajištění. Stupeň 1 až 8: Deska obsahuje scény, které jsou nevhodné pro děti. Pokud zvolíte některý stupeň zabezpečení, budou reprodukovány jen ty scény, které jsou pod tímto minimem, případně budou nahrazeny obdobnými vhodnějšími scénami. Pokud takové scény nenajdou, reprodukce se zastaví a bude třeba vložit čtyřmístné kódové číslo. Nastavení potvrďte tlačítkem OK nebo tlačítkem. Dalším stisknutím tlačítka opustíte menu. ZEMĚ V pozici STOP zvolte tlačítkem nebo funkci ACCESS CONTROL. Vložte čtyřmístný kód, který jste sami zvolili. Tlačítkem přejděte k menu CHANGE COUNTRY (změna země). Stiskněte tlačítko. Tlačítkem nebo zvolte zemi. Nastavení potvrďte tlačítkem ON nebo tlačítkem. Dalším stisknutím tlačítka opustíte menu. ZMĚNA ČTYŘMÍSTNÉHO KÓDOVÉHO ČÍSLA V pozici STOP zvolte tlačítkem nebo funkci ACCESS CONTROL. Vložte staré kódové číslo. Tlačítkem přejděte k menu CHANGE CODE (změna kódu). Stiskněte tlačítko. Vložte nové čtyřmístné kódové číslo. Nové kódové číslo vložte ještě jednou a potvrďte tlačítkem OK. Stisknutím tlačítka opustíte menu.

35 35 ZAPOMENETE-LI KÓDOVÉ ČÍSLO Stisknutím tlačítka opusťte CHILD SAFE. Tlačítkem nebo vyhledejte ACCESS CONTROL. Tlačítkem přejděte k ENTER CODE. Kódové číslo přístroje můžete smazat, když v dialogovém okně ACCESS CONTROL čtyřikrát po sobě stisknete tlačítko. Pak vložte nové kódové číslo (opět dvakrát po sobě) tak, jak již bylo popsáno. DODATEK K FUNKCI RODIČOVSKÉHO JIŠTĚNÍ Systém rodičovského jištění je závislý na přehrávané desce. Nelze ho realizovat u desek, které nejsou k tomuto účelu výrobcem vybaveny. V době zavedení tohoto systému nepanovala ještě mezi jednotlivými výrobci žádná jednotná dohoda. Firma Philips nemůže proto poskytnout stoprocentní záruku správné funkce rodičovského jištění u všech používaných desek. ČIŠTĚNÍ SKŘÍNĚ ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ K čištění skříně používejte výhradně hadřík navlhčený vodou, případně s trochou jemného mycího prostředku. nepoužívejte žádné chemikálie jako benzín nebo líh či acetón. ČIŠTĚNÍ DESEK Znečištěnou desku čistěte pouze čistým hadříkem, který nepouští chloupky a to pouze přímými tahy od středu desky k jejímu kraji. Nepoužívejte žádné čisticí prostředky nebo antistatické spreje. ČIŠTĚNÍ ČOČKY SNÍMAČE Po delší době se na čočce snímače může usadit prach nebo jiné nečistoty, což může způsobovat závady v reprodukci. Čočku lze vyčisti speciálním přípravkem firmy Philips (Lens Cleaner) nebo jiným přípravkem pročištění optického snímače. Dbejte vždy pokynů, které jsou v návodu pro použití čisticího přípravku.

36 36 NEŽ ZAVOLÁTE TECHNIKA Pokud byste zjistili jakoukoli chybnou funkci při práci s tímto přístrojem, doporučujeme vám zkontrolovat nejprve následující body. Nepokoušejte se opravovat tak složitý přístroj vlastními silami. Příznak: Do přístroje nejde proud: -Není obraz: Desku nelze reprodukovat: Není zvuk: Zkreslený zvuk: Přístroj nereaguje na povely dálkového ovladače: Na digitálním výstupu zvuku není signál: Přístroj nereaguje na povely tlačítky: Během reprodukce nereaguje přístroj na povely: Možná příčina. Zkontrolujte, zda je přístroj zapojen do sítě. Zkontrolujte, zda není závada v síťové zásuvce. Zkontrolujte zda je zapojen televizor. Zkontrolujte propojení mezi přehrávačem a televizorem. Zkontrolujte zda nebyla deska nesprávně vložena. Deska je zašpiněna. Zkuste jinou desku. Zkontrolujte propojovací kabely. Při použití vnějšího zesilovače zkuste jiný zdroj signálu. Zkontrolujte, zda nebyl výstup zvuku omylem připojen do vstupu PHONO. Ovladač nebyl nasměrován proti přístroji. Mezi ovladačem a přístrojem je optická překážka. Napájecí články v ovladači jsou vyčerpané. Zkontrolujte digitální propojení. Zkontrolujte, zda je aktivován digitální výstup zvuku. Zkontrolujte, zda formát zvolené zvukové stopy odpovídá možnostem použitého zesilovače. Přístroj zkuste vypnout vytažením síťové zástrčky ze zásuvky. Po malé chvíli zástrčku opět zasuňte do zásuvky. Deska neumí realizovat žádané další operace. Pročtěte pozorně text, který byl k desce přiložen.

37 37 ZÁRUKA A SERVIS Za tento výrobek přebírá Philips záruku po dobu dvanácti měsíců od data prodeje. Záruka se vztahuje na závady, způsobené vadami materiálu nebo výrobní vadou. V rámci záruky se servis poskytuje pouze po předložení dokladu o nákupu, kterým je řádně vyplněný záruční list nebo pokladní doklad, z něhož vyplývá, že byl nárok uplatněn v záruční době. Záruční nárok nelze uplatnit v případě, že byl výrobek mechanicky poškozen (včetně poškození v průběhu přepravy) nebo byl nesprávně používán (v rozporu s pokyny v návodu) nebo byl poškozen neodvratnou událostí (živelná pohroma). Záruční i pozáruční servis je zajištěn ve všech zemích, do nichž firma Philips oficiálně dodává své výrobky. V případě závady se laskavě obraťte na svého dodavatele nebo na servisní organizaci firmy Philips. Bližší informace i radu při případných obtížích vám poskytne Informační linka firmy Philips, jejíž adresa je uvedena na konci záručních podmínek. Informační linka Philips Telefonický kontakt: 02/ Faxový kontakt: 02/ ový kontakt: Poštovní kontakt: Infolinka@philips.com Philips Česká republika sro. Infolinka Šafránkova Praha 5

2 Všeobecné informace

2 Všeobecné informace DVD-Video Pøehrávaè Všeobecné informace NIKDY NEPROVÁDÌJTE ANI NEMÌÒTE PROPOJENÍ PØÍSTROJE, JE-LI ZAPNUT! Vyrobeno v licenci spoleènosti Digital Theatre Systems, Inc. Patent USA è. 5.451.942 a další schválené

Více

2 Všeobecné informace

2 Všeobecné informace DVD-Video Pøehrávaè Všeobecné informace NIKDY NEPROVÁDÌJTE ANI NEMÌÒTE PROPOJENÍ PØÍSTROJE, JE-LI ZAPNUT! Vyrobeno v licenci spoleènosti Digital Theatre Systems, Inc. Patent USA è. 5.451.942 a další schválené

Více

DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE

DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE DVD PŘEHRÁVAČ DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy. Návod musí být vždy přiložen

Více

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3120

ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3120 1 ROZHLASOVÝ PŘIJÍMAČ S BUDÍKEM PHILIPS AJ 3120 OVLÁDACÍ PRVKY (obr. 1) 1 SLEEP K aktivaci funkce SLEEP. 2 FUNKČNÍ PŘEPÍNAČ CLOCK: K zobrazení hodin. SET ALARM: K nastavení buzení. SET TIME: HR/MIN: K

Více

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X93D Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

Technosonic HT-713. Návod k obsluze

Technosonic HT-713. Návod k obsluze Technosonic HT-713 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ: ABYSTE PŘEDEŠLI RIZIKU ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, ZASUŇTE ŠIROKOU ČÁST VIDLICE DO ŠIROKÉHO VÝŘEZU AŽ NA DORAZ. Tento přehrávač disků DVD pracuje na principu

Více

.: yamada dvd-6800x plus :. DVD player

.: yamada dvd-6800x plus :. DVD player .: yamada dvd-6800x plus :. DVD player Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Tento přístroj může být zapojen pouze do elektrické

Více

Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy

Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy DS-X966TD Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy TV tuner 1 Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

Multimediální přehrávač

Multimediální přehrávač Multimediální přehrávač DVP 2000 Uživatelská příručka Instrukce pro bezpečné používání výrobku Před instalací a prvním použitím přístroje si přečtěte uživatelskou příručku pro tento přístroj i pro ostatní

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

DS-3001. Monitor s držákem na opěrku hlavy

DS-3001. Monitor s držákem na opěrku hlavy DS-3001 Monitor s držákem na opěrku hlavy s DVD přehrávačem, FM vysílačem, interaktivními hrami a možností připojení dalších zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače NÁVOD K OBSLUZE TUNER (tunery, rozhlasové přijímače) TAPE (kazetové magnetofony a tapedecky) CD (CD-přehrávače) AUX (ostatní zařízení audio / video, například zesilovače nebo HiFi-věže). Tento univerzální

Více

DVD VIDEO/SACD přehrávač

DVD VIDEO/SACD přehrávač DVD VIDEO/SACD přehrávač UPOZORNĚNÍ Použití ovládacích prvků, nastavení nebo postupování jiným způsobem, než je v návodu uvedeno, může způsobit nebezpečné záření nebo jiné nebezpečí. Mezi jednotlivými

Více

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107

Návod k obsluze DivX / MPEG 4 přehrávače. Technosonic MP-107 Technosonic MP-107 1. Váš nový DivX/MPEG 4 přehrávač 2. Bezpečnostní upozornění 3. Zapojení 3.1 VIDEO zapojení 3.2 AUDIO zapojení 4. Nastavení 4.1 Nastavení audia 4.2 Nastavení videa 4.3 Počáteční nastavení

Více

HUDEBNÍ MIKROSYSTÉM PHILIPS MC 70/50

HUDEBNÍ MIKROSYSTÉM PHILIPS MC 70/50 1 HUDEBNÍ MIKROSYSTÉM PHILIPS MC 70/50 OBSAH Všeobecné informace.... str. 1. Přípravné práce...... str. 3. Ovládací prvky... str. 6. Základní funkce. str. 9. Měnič CD. str. 15. Tuner. str. 20. Magnetofon......

Více

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY NÁVOD K POUŽITÍ Přenosný přehrávač zvukových CD a MP3 Digitální systém ochrany proti otřesům (vyrovnávací pamě 20 sek. pro CD a 60 sek. pro MP3) čte MMC/SD karty, vstup USB PCD313SU FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

Více

Uživatelská Příručka DVD PŘEHRÁVAČ DVP-7001. Charakteristika. Model číslo: Sériové číslo: DVP-7001

Uživatelská Příručka DVD PŘEHRÁVAČ DVP-7001. Charakteristika. Model číslo: Sériové číslo: DVP-7001 E6B21ED(CS).fm Page 1 Thursday, December 22, 2005 4:11 PM DVD PŘEHRÁVAČ DVP-7001 Uživatelská Příručka Obsah Upozornění...2 Úvod...2 Informace o discích...3 Přehled funkcí...4 Připojení...6 Přehrávání disku...9

Více

BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8850 ÚVOD

BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8850 ÚVOD 1 BEZŠŇŮROVÁ SLUCHÁTKA PHILIPS SBC HC 8850 ÚVOD Děkujeme vám, že jste si zvolili tato bezšňůrová sluchátka, u nichž je používána moderní technologie přenosu signálu kmitočtovou modulací. Tato sluchátka

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ Zkrácená verze uživatelského manuálu. BEZPEČNOST PRÁCE S PŘIJÍMAČEM Než začnete s přijímačem pracovat

Více

Úvodem. Obsah. Čeština. Připojení jiných přístrojů Videorekordér...9 Další přístroje...9 Pobočná připojení...9 Volba připojeného přístroje...

Úvodem. Obsah. Čeština. Připojení jiných přístrojů Videorekordér...9 Další přístroje...9 Pobočná připojení...9 Volba připojeného přístroje... Úvodem Děkujeme vám, že jste si koupili náš televizor. Tento návod k použití vám má pomoci televizní přijímač nainstalovat a ovládat. Doporučujeme vám, abyste si jej nejprve důkladně pročetli. Věříme,

Více

Přenosný DVD přehrávač MES-202. Obj. č.: 37 28 13

Přenosný DVD přehrávač MES-202. Obj. č.: 37 28 13 Přenosný DVD přehrávač MES-202 Obj. č.: 37 28 13 1. Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho přenosného DVD přehrávače se dvěma barevnými monitory, s dálkovým ovladačem a s

Více

Bezpečnostní opatření...2. Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3. Začínáme...4

Bezpečnostní opatření...2. Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3. Začínáme...4 Obsah Bezpečnostní opatření...2 Instalace...2 Připojení do sítě...2 Naklánění...3 Údržba...3 Přeprava...3 Začínáme...4 Obsah balení...4 Součásti a ovládání...5 Nastavení...8 Uživatelské nastavení monitoru...10

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

NA130. Automobilový multimediální přehrávač

NA130. Automobilový multimediální přehrávač NA130 Automobilový multimediální přehrávač Uživatelská příručka Obsah Obsah balení... 2 Postup montáže... 3 Funkce tlačítek přehrávače... 5 Funkce tlačítek dálkového ovladače... 5 Volba zdroje přehrávání...

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 340 822

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 340 822 1 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 340 822 Tento přehrávač DVD 480 je patří mezi špičkové výrobky. Je vybaven mnoha komfortními funkcemi. Přístroj je napájen napětím 230 V ~ / 50Hz. Umožňuje přehrávat velmi mnoho

Více

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD CDP 5400 SPCD MODE PROG DC IN 4.5 V Ó SKIP 8 SKIP + 9 LINE OUT 0 VOLUME STOP 5 ASP/DIR NEXT HOLD OPEN 8 OFF BASS BOOST ON MP3 3 DAS 00 00:00 41 ALL PROG INTRO ALBUM

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 87 Potřebujete připojit k televizoru 6 různých zařízení audio-video? Máte například satelitní přijímač, DVD-přehrávač, videokameru, videorekordér, hrací konzolu

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM

CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM NÁVOD K POUŽITÍ Zastoupení LENCO pro Českou a Slovenskou republiku: AQ, s.r.o. Wolkerova 381, CZ 784 01 Červenka www.aq.cz, mail: aq@aq.cz

Více

Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ

Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ Uživatelský manuál Obsah: Příslušenství 2 Popis předního panelu 3 Popis dálkového ovládání 4 Použití dálkového ovládání 6 Zapojení sluchátek 7 Funkce paměťové karty

Více

* EMPEROR 3 USB - MODEL 017 * Návod k obsluze * 1 *

* EMPEROR 3 USB - MODEL 017 * Návod k obsluze * 1 * Návod k obsluze * 1 * Návod k obsluze... 4 Úvod... 4 Napájení... 4 Napájecí kabel... 4 Použití a uskladnění...4 Umístění přehrávače... 4 Kondenzace... 4 Čištění... 4 Používaní disků... 4 Používání disků...

Více

Návod k obsluze. Návod k obsluze. Důležité bezpečnostní předpisy. Upozornění během připojování zdroje napájení elektrickým proudem

Návod k obsluze. Návod k obsluze. Důležité bezpečnostní předpisy. Upozornění během připojování zdroje napájení elektrickým proudem Důležité bezpečnostní předpisy Pozor! Neotevírejte vystupuje tady ohrožení porážením elektrickým proudem. Důležité! Za účelem předejít požáru nebo porážením elektrickým proudem, nevystavujte přijímače

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 Tato šipka ve tvaru blesku označuje neizolované části ve vašem přístroji, které mohou způsobit úraz elektrickým proudem. Z důvodu bezpečnosti všech členů domácnosti

Více

Návod k obsluze. DVD+R/RW rekordér R100A

Návod k obsluze. DVD+R/RW rekordér R100A Návod k obsluze DVD+R/RW rekordér R100A POSTUP PRO ZMĚNU NASTAVENÍ ZVUKOVÉ NORMY TV TUNERU DVD REKORDÉRU R100 1. Vyjměte médium z přehrávače a nastavte úvodní obrazovku (nejlépe vypnutím a opětovným zapnutím

Více

Acer TV10-F. Uživatelská příručka

Acer TV10-F. Uživatelská příručka Acer TV10-F Uživatelská příručka 1 Obsah Bezpečnostní pokyny...2 Obsah balení...3 Dálkový ovladač...4 Pokyny pro instalaci...5 Obsluha televizního modulu...7 Volba vstupu...9 OSD nabídka...9 Teletext...12

Více

Uživatelský manuál XF 300

Uživatelský manuál XF 300 Uživatelský manuál XF 300 Přenosný reproduktor s KARAOKE, BLUETOOTH FUNKCE Připojení a obsluha BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE Jedná se o citlivé elektronické zařízení. Vyhněte se jeho použití v následujících

Více

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 1 Základní bezpečnostní pokyny Nevystavujte přístroj vlhkosti nebo dešti, abyste zamezili vzniku požáru nebo úrazu způsobenému elektrickým

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, "Z-922" Návod k použití

VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, Z-922 Návod k použití VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, "Z-922" Návod k použití Děkujeme vám, že jste se rozhodli pro koupi tohoto produktu. Přečtěte si pečlivě tento návod, než se rozhodnete přístroj použít a uschovejte tento

Více

Systém Sound Bar. Návod k obsluze HT-ST3

Systém Sound Bar. Návod k obsluze HT-ST3 Systém Sound Bar Návod k obsluze CZ HT-ST3 Obsah Nastavení Co je součástí dodávky 3 Instalace 4 Připojení reproduktorové lišty a subwooferu 5 Připojení 6 Zapnutí systému 8 Základní operace Poslech zvuku

Více

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner Uživatelská příručka Important Safety Instructions and Caution Instrukce k bezpečnému používání výrobku Symbol blesku v rovnostranném trojúhelníku je určen k varování

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3...

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... 36 Vstup AUX 3... 41 Hledání závad... 42 Všeobecná upozornìní...

Více

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk)

2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit externí USB zařízení (např. USB Flash disk) Jednoduchá příručka Číslo Popis Funkce Číslo Popis Funkce 1 Tlačítko Zap/Vyp Zapne přijímač / Vypne přijímač do Stand By 8 Mód videa Změní mód videa 2 Menu Otevře nabídku Menu 9 Port USB 2.0 Umožní připojit

Více

Adaptér c.logic MI 080. do vozidel vybavených navigačním systémem BMW Professional bez funkce idrive (MK2-MK4)

Adaptér c.logic MI 080. do vozidel vybavených navigačním systémem BMW Professional bez funkce idrive (MK2-MK4) Adaptér c.logic MI 080 do vozidel vybavených navigačním systémem BMW Professional bez funkce idrive (MK2-MK4) Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 2 AV vstupy Ovládání připojených

Více

Rychlonávod k oblsuze AV techniky v zasedací místnosti 215

Rychlonávod k oblsuze AV techniky v zasedací místnosti 215 Rychlonávod k oblsuze AV techniky v zasedací místnosti 215 Sledování na projektoru OBRAZ ZVUK zdroj kabel v projektoru na zesilovači pro prostor. zvuk počítač RGB černý se šrouby CD (lze pouze pro zadní

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 88 Máte například hrací konzolu, DVD-přehrávač, videorekordér nebo satelitní přijímač a chtěli byste všechny tyto přístroje připojit k jednomu televiznímu přijímači

Více

Obsah. Přehrávání disků

Obsah. Přehrávání disků DTH8040_42_cs 27/07/04 17:02 Page 1 Připojení a nastavení Pokyny a informace před připojením...2 Vložení baterií...2 Důležité informace ohledně baterií...2 Základní připojení...3 O vašem přístroji...4

Více

PRINCE 2 Model 015 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ZÁRUČNÍ LIST VLASTNOSTI

PRINCE 2 Model 015 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ZÁRUČNÍ LIST VLASTNOSTI ZÁRUČNÍ LIST Manta Prince 2 - model 015 Výrobní/sériové číslo....... Datum prodeje...... Razítko a podpis prodávajícího. Informace pro zákazníka Záruční doba Dovozce výrobku do České republiky garantuje,

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců USB/SD slotem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců USB/SD slotem IC-1549USB TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců USB/SD slotem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2 Ovládání prostřednictvím

Více

Mobile 370 DVD TV. Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe

Mobile 370 DVD TV. Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe Mobile 370 DVD TV Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe 1 5. Vypínaè Power ON/OFF 6. Konektor napájení DC 12V 7. Indikátor nabíjení

Více

NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR MASCOM MC3733S IDTV DOPORUČENÍ

NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR MASCOM MC3733S IDTV DOPORUČENÍ DOPORUČENÍ Výsledná kvalita je i při příjmu DVB-T vysílání v prvé řadě závislá na úrovni a kvalitě vstupního signálu přiváděného do přijímače. Nejlepšího výsledku samozřejmě dosáhnete při použití odpovídající

Více

N Á V O D K O B S L U Z E

N Á V O D K O B S L U Z E DMP370 N Á V O D K O B S L U Z E ANTI-SHOCK SYSTÉM 120/45 SEKUND PŘENOSNÝ PŘEHRÁVAČ MP3/CD www.denver-electronics.com AUTORSKÉ PRÁVO DENVER ELECTRONIC VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA UPOZORNĚNÍ: ZA ÚČELEM SNÍŽENÍ

Více

CTD-H2 Multimediální přehrávač s DVB-T tunerem

CTD-H2 Multimediální přehrávač s DVB-T tunerem CTD-H2 Multimediální přehrávač s DVB-T tunerem Uživatelská příručka Obsah Instrukce pro bezpečné používání výrobku...3 Hlavní funkce multimediálního přehrávače...4 DVD přehrávač...4 DVB-T tuner...4 Funkce

Více

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka .:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

DVD video přehrávač / videorekordér

DVD video přehrávač / videorekordér DVD video přehrávač / videorekordér Uživatelská příručka Bezpečnostní opatření POZOR: NEBEZPEČÍ ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM. NEODNÍMEJTE KRYT (NEBO ZADNÍ PANEL) PŘÍSTROJE. UVNITŘ SE NENACHÁZEJÍ ŽÁDNÉ UŽIVATELSKY

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

FD Trinitron Colour Television

FD Trinitron Colour Television R FD Trinitron Television Barevný televizní přijímač FD Trinitron Návod k obsluze KV-14LM1K 2000 by Sony Corporation Vytištěno v České republice K MENU Úvod Děkujeme vám, že jste si vybrali barevný televizor

Více

dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2

dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2 dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2 Určeno k montáži do vozidel vybavených navigačními systémy: Volkswagen MFD2/RNS2 Škoda Nexus Pouze pro vozidla BEZ originální kamery při couvání Základní vlastnosti a funkce

Více

Obsah. Obsah balení. Hlavní funkce. Prvky a funkce. Základní ovládání. Uživatelské prostředí Obrazovka přehrávání Moje hudba Nastavení

Obsah. Obsah balení. Hlavní funkce. Prvky a funkce. Základní ovládání. Uživatelské prostředí Obrazovka přehrávání Moje hudba Nastavení Návod k obsluze Obsah Obsah balení Hlavní funkce Specifikace Prvky a funkce Základní ovládání Zapnutí / vypnutí Zapnutí / vypnutí displeje Nabíjení Připojení k PC a použití jako externí DAC Uživatelské

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

DNX7210BT DNX5210BT DNX5510BT DNX4210BT

DNX7210BT DNX5210BT DNX5510BT DNX4210BT DNX7210BT DNX5210BT DNX5510BT DNX4210BT NAVIGAČNÍ SYSTÉM GPS NÁVOD K POUŽITÍ Co chcete provést? Děkujeme, že jste si koupili GPS NAVIGAČNÍ SYSTÉM KENWOOD. V tomto návodu se seznámíte s různými užitečnými

Více

DIGITAL TERRESTRIAL RECEIVER

DIGITAL TERRESTRIAL RECEIVER DIGITAL TERRESTRIAL RECEIVER DTR 1520 DEUTSCH ENGLISH FRANÇAIS SVENSKA SUOMI ESPAÑOL DANSK ČESKY OBSAH 4 Obecné informace 4 Rozsah dodávky 4 Příjem digitálních programů 4 Zvláštnosti digitálního přijímače

Více

NÁVOD K OBSLUZE MASCOM MC 3741 DVD/TV BAREVNÝ TELEVIZOR S VESTAVĚNÝM DVD PŘEHRÁVAČEM INFORMACE PRO UŽIVATELE

NÁVOD K OBSLUZE MASCOM MC 3741 DVD/TV BAREVNÝ TELEVIZOR S VESTAVĚNÝM DVD PŘEHRÁVAČEM INFORMACE PRO UŽIVATELE NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR S VESTAVĚNÝM DVD PŘEHRÁVAČEM MASCOM MC 3741 DVD/TV INFORMACE PRO UŽIVATELE Výše uvedený symbol na výrobku nebo v průvodní dokumentaci znamená, že použité elektrické nebo

Více

BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE

BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE BAREVNÝ TELEVIZOR STF70-1002/7 TEXT NÁVOD K OBSLUZE - 1 - Obsah Tipy k ovládání televizoru Zapnutí televizoru Ovládání televizoru pomocí tabulky MENU Výběr jazyka v menu Nastavení obrazu a zvuku Naladění

Více

Digitální MP3 záznamník DAR-101. Obj. č.: 30 53 74. Vlastnosti. Ovládací prvky a připojení

Digitální MP3 záznamník DAR-101. Obj. č.: 30 53 74. Vlastnosti. Ovládací prvky a připojení Vlastnosti Pro digitální MP3 záznamník Sangean DAR-101 jsou charakteristické následující vlastnosti: Digitální MP3 záznamník DAR-101 Obj. č.: 30 53 74 Aktivace digitálního záznamu ovládaná hlasem Podpora

Více

Přídavný modul čtečky ClearReader +

Přídavný modul čtečky ClearReader + Přídavný modul čtečky ClearReader + Uživatelská příručka OPN: CR-MAG-FP Verze 2.1 2013 Optelec, Nizozemsko; (T) 2014 Spektra, ČR Všechna práva vyhrazena Optelec P.O. Box 399 2990 AJ Barendrecht Nizozemsko

Více

Zvukový systém pro domácí kino SX-ST1 NÁVOD K POUŽITÍ

Zvukový systém pro domácí kino SX-ST1 NÁVOD K POUŽITÍ Zvukový systém pro domácí kino SX-ST1 NÁVOD K POUŽITÍ Bezpečnostní upozornění POZOR!!! Před sejmutím krytu nutno vyjmout vidlici síťového přívodu ze zásuvky. Ujištění: Přístroj odpovídá požadavkům zákona

Více

CDI 100 MP3. Návod k obsluze. Čísla u popisů jednotlivých funkcí odpovídají obrázkům v původním návodu.

CDI 100 MP3. Návod k obsluze. Čísla u popisů jednotlivých funkcí odpovídají obrázkům v původním návodu. CDI 100 MP3 Návod k obsluze Čísla u popisů jednotlivých funkcí odpovídají obrázkům v původním návodu. BEZPEČNOST Zajistěte dobré větrání zařízení. Dbejte na opatrnou manipulaci s kabelem napájení. Přidržujte

Více

Česky. Návod k použití

Česky. Návod k použití Česky CZ Návod k použití NÁVOD K POUŽITÍ ADRESAR A, B, C... DENIK HOVORU Promeskané hovory Prijaté hovory Vyslané hovory VOLTE CISLO OVLÁDÁNÍ HLAS. Adresar Klíčová slova Telefonovat, Zavěsit, Bydliště,

Více

Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV. Obj. č.: 117 64 44

Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV. Obj. č.: 117 64 44 Přenosný přijímač digitální televize DVB-T LED0714DV Obj. č.: 117 64 44 1. Úvod (účel použití přístroje) Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho barevného přenosného přijímače digitálního

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 35 04 65 Tento přístroj dokáže přehrávat formáty disků DVD, CD, CD-R, CD-RW, MP3, VCD, S-VCD, DTS, Kodac Pisture a JPEG (společně s MP3) v televizní normě PAL nebo NTSC ve formátu

Více

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio 1. Obsah balení Digitální videokamera do auta Prestigio Přísavný držák Autonabíječka 3,6m napájecí kabel 15cm datový kabel Stručný návod k obsluze Záruční list 2. Přehled zařízení 1 LED osvětlení (Noční

Více

Jinke. Jinke Hanlin ereader V3 Elektronická kniha s technologii elektronického inkoustu E-Ink. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Elektronická kniha. www.jinke.

Jinke. Jinke Hanlin ereader V3 Elektronická kniha s technologii elektronického inkoustu E-Ink. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA. Elektronická kniha. www.jinke. www.jinke.cz Jinke UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Jinke Hanlin ereader V3 Elektronická kniha s technologii elektronického inkoustu E-Ink. Elektronická kniha Verze 1.0 Obsah Obsah Bezpečnostní upozornění... 1 Popis

Více

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození.

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození. CZ104E RDS-EON FM/MW/LW TUNER/CD/Bluetooth kombinace U ŽIVATELSKÝ MANUÁL Ochrana proti krádeži Odnímatelný panel (DCP) Krádeži lze zabránit sejmutím ovládacího panelu. Sejmutý panel je nutné uschovat do

Více

STC33-manual-CZ.qxd 5.12.2003 21:31 StrÆnka 1

STC33-manual-CZ.qxd 5.12.2003 21:31 StrÆnka 1 STC-manual-CZ.qxd 5..00 : StrÆnka PŘÍRUČKA UŽIVATELE Bezdrátový telefon SENCOR Digitální bezdrátový telefon se zobrazováním čísla volajícího (CLIP) Po přerušení dodávky elektřiny není telefonem možné telefonování

Více

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Obsah Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Instalace Baterie... 5 Zapnutí ON a Vypnutí OFF napájení Kamery... 6 Pořízení Video Záznamu... 6

Více

Návod na použití prezentační techniky

Návod na použití prezentační techniky Laboratorní centrum Fakulty technologické Návod na použití prezentační techniky Střední posluchárna č. 113 Před použitím prezentační techniky pročtěte tento návod ApS Brno s.r.o., divize projekční techniky

Více

LUVION Delft, The Netherlands www.luvion.com

LUVION Delft, The Netherlands www.luvion.com NÁVOD K POUŽITÍ OBSAH ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY OBSAH BALENÍ PŘÍDAVNÉ KAMERY POPIS RODIČOVSKÉ JEDNOTKY (MONITORU) POPIS DĚTSKÉ JEDNOTKY (KAMERY) UVEDENÍ DO PROVOZU VOLBY MENU PÁROVÁNÍ ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ TECHNICKÁ

Více

DNX450TR NÁVOD K POUŽITÍ. 2014 JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Cs_00 (E) NAVIGAČNÍ SYSTÉM GPS

DNX450TR NÁVOD K POUŽITÍ. 2014 JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Cs_00 (E) NAVIGAČNÍ SYSTÉM GPS DNX450TR NAVIGAČNÍ SYSTÉM GPS NÁVOD K POUŽITÍ Než si přečtete tento návod, klepněte na níže uvedené tlačítko a seznamte se s nejnovějším vydáním a pozměněnými stránkami. http://manual.kenwood.com/edition/im385/

Více

dvblink - DVB-T tuner

dvblink - DVB-T tuner dvblink - DVB-T tuner Dualní DVB-T tuner Vlastnosti produktu Dualní DVB-T tuner DVB-T MPEG2 a MPEG4 kompatibilní (HD) AFS* - automatické přepínání frekvencí USB AV port přehrávače USB zařízení až 2TB (FAT32

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

Obsah 1 ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 OBSAH BALENÍ POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU

Obsah 1 ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 OBSAH BALENÍ POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU Obsah 1 ÚVOD 3 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 3 3 OBSAH BALENÍ 5 4 POPIS PŘEDNÍ A ZADNÍ STRANY LCD TELEVIZORU 6 5 SCHÉMATA ZAPOJENÍ Připojení síťového kabelu 7 Připojení antény 7 Připojení ke konektoru SCART 8

Více

Braun DigiFrame 7001. Návod k použití

Braun DigiFrame 7001. Návod k použití Braun DigiFrame 7001 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení digitálního fotorámečku zn. Braun. Pro jeho správné ovládání a zabezpečení dlouhé životnosti si před prvním použitím pečlivě přečtěte následující

Více

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1

Obsah - 1 - 01-CEK-14438-1243UK-AK56-MN1P-50116251.P65 1 Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Přední panel a přípojná místa... 2 Připojení periferních zařízení... 2 Připojení antény... 2 Mapa nabídky... 3 Příprava... 3 Doplňky... 3 Bezpečnostní opatření...

Více

FunKey 61 Keyboard Uživatelský manuál

FunKey 61 Keyboard Uživatelský manuál Upozornění Před použitím čtěte pozorně Prosím všimněte si následujících základních pokynů týkajících se používání elektronických varhan, abyste se tak vyhnuli případnému poškození vašeho nástroje a mohli

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 107 Touch R700 / Navi 900 Úvod... 6 Základní funkce... 15 Rádio... 49 CD přehrávač... 55 Externí zařízení...

Více

Návod k obsluze. S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA.

Návod k obsluze. S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA. Návod k obsluze S integrovaným systémem dekódování CONAX a s rozhraním PCMCIA pro vložení modulu CA. Pro příjem volných a zakódovaných programů satelitní TV a rozhlasu TV (např. v systémech CONAX, VIACESS,

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

DVD systém domácího kina MX2500. Návod k obsluze. Servisní podporu naleznete na www.p4c.philips.com

DVD systém domácího kina MX2500. Návod k obsluze. Servisní podporu naleznete na www.p4c.philips.com DVD systém domácího kina MX2500 Návod k obsluze Servisní podporu naleznete na www.p4c.philips.com Varování! Ovládáním přístroje, nastavováním nebo vykonáváním postupů, výslovně neuvedených v tomto návodu

Více

Univerzální dálkové ovládání CV 150-2

Univerzální dálkové ovládání CV 150-2 NÁVOD K OBSLUZE Univerzální dálkové ovládání CV 150-2 Objednací číslo: 35 03 81 Toto dálkové univerzální ovládání (infračervené) nahradí dva originální dálkové ovladače: Můžete s ním ovládat televizní

Více

Microcom PM 4800, PM 4900 (all in one package) Přenosná kapesní vysílačka (PMR) Uživatelský manuál

Microcom PM 4800, PM 4900 (all in one package) Přenosná kapesní vysílačka (PMR) Uživatelský manuál Microcom PM 4800, PM 4900 (all in one package) Přenosná kapesní vysílačka (PMR) Uživatelský manuál Popis displeje 3 Číslo kanálu (od 1 do 8) 32 Číslo podkanálu (od 1 do 32) Stav baterie. Při snižujícím

Více

42PMA225EZ. Návod k použití

42PMA225EZ. Návod k použití 42PMA225EZ Návod k použití POZOR!!! Před sejmutím krytu nutno vyjmout vidlici síťového přívodu ze zásuvky. Ujištění: Přístroj odpovídá požadavkům zákona o technických požadavcích na elektrická zařízení

Více

Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4

Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4 Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4 Uživatelský manuál Verze 1.02 Březen 2011 -1- Obsah I. Rozbalení Combo Scan II......2 II. Vložení filmů do držáků...........3 III. Začínáme...6 IV. Obsluha skeneru...14

Více

DVR27 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka)

DVR27 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) DVR27 Videokamera k záznamu jízdy vozidla (černá skříňka) Obsah Uživatelská příručka Obsah balení...2 1. Popis tlačítek dálkového ovladače...2 2. Popis tlačítek řídící jednotky...3 3. Návod k instalaci...4

Více

ŠkodaOctavia AUTORÁDIO MELODY - CD SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia AUTORÁDIO MELODY - CD SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia AUTORÁDIO MELODY - CD SIMPLY CLEVER Obsah 1 Obsah Rádio....................................... Přehledné schéma............................ Důležité informace............................

Více