Generátor funkcí MXG-9810, MXG Obj. č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Generátor funkcí MXG-9810, MXG-9802. Obj. č.: 12 96 74"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE Generátor funkcí MXG-9810, MXG-9802 UPGRADE 09/00 Verze 05/99 Obj. č.: Tlačítko s označením FREQ vpravo nahoře na měřicím přístroji neslouží, jak je nesprávně uváděno, k přepojení z měření kmitočtu na měření doby kmitu, ale jako tlačítko RESET pro indikaci frekvence. Funkce měření doby kmitu není k dispozici. Vysvětlení v kapitole Práce s měřičem kmitočtu v oddíle Měření doby kmitu není tedy výstižné. Výtisk: 100% recyklovaný papír, bezchlórový, bílený Tento návod k obsluze je publikace fa. Conrad Electronic GmbH, Klaus-Conrad-Straße 1, D Hirschau. Jsou vyhrazena všechna práva včetně překladu. Reprodukce všeho druhu, např. fotokopie, pořizování mikrosnímků, nebo záznam prostřednictvím zařízení na elektronické zpracování dat, je podmíněno písemným souhlasem vydavatele. Je zakázán také dotisk ve zkrácené verzi. Tento návod k obsluze odpovídá technickému stavu při předání k tisku. Změna v technice a vybavení vyhrazena. Copyright 1999 by Conrad Electronic GmbH. Vytištěno v Německu.

2 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod k obsluze. Předpokládá se zacházení s měřicími přístroji a s počítači. Ponechte si proto tento návod k obsluze, abyste si jej mohli znovu kdykoliv přečíst! Přehled jednotlivých kapitol naleznete v obsahu s příslušným označením stránky na str Úvod Vážený zákazníku, Děkujeme vám za zakoupení generátoru funkcí. S tímto generátorem funkcí MXG-9802 nebo MXG-9810 jste získali měřicí přístroj, který byl konstruován dle současného trendu techniky. Konstrukce byla provedena po vzoru směrnic VDE 0411 = EN Kromě toho jsou přístroje MXG-9802 a MXG-6810 EMV přezkoušeny a splňují tím požadavky platných evropských a národních směrnic. Shoda byla prokázána, příslušné podklady (prohlášení) jsou uloženy u výrobce. Abyste tento stav zachovali a zajistili bezpečný provoz, musíte dodržovali tento návod k obsluze! V případě dotazů se obraťte na naší technickou poradnu: Německo: Tel.: 0180/ Po - Pá 8.00 až hod. Účel použití Dodávka a indikace signálního napětí do max. 2 MHz u MFG-9802 popř. 10 MHz. U MFG-9810 při max. amplitudě (výška napětí) 20 Vpp (špička-špička) ve tvaru sinusové křivky, trojúhelníku a obdélníku popř. při nesouměrnosti jejich modifikace. Měření a indikace frekvencí min. 1 Hz až max MHz. Přitom nesmějí být v žádném případě překročeny max. vstupní veličiny 35 Vef. na kanálu A popř. 3 Vpp (=špička-špička) na kanálu C. měřená napětí musí být galvanicky odděleny od sítě. Měření za nepříznivých vlivů okolí není přípustné. Nepříznivé vlivy okolí jsou: - mokro nebo příliš vysoká vlhkost vzduchu, - prach a hořlavé plyny, páry nebo rozpouštěcí prostředky, - bouřka popř. bouřkové podmínky jako jsou silná elektrostatická pole a jiné.

3 Jiné použití než jak bylo v předchozím textu popsáno, vede k poškození přístroje. Kromě toho je to spojeno s nebezpečím jako je např. elektrický zkrat, požár, elektrický úder apod. Celkový produkt nesmí být pozměňován, popř. přestavován! Bezpodmínečně musí být dodržovány bezpečnostní pokyny! 3 Obslužné prvky (viz. protilehlá strana) Zobrazení přední strany 1) BNC-konektor pro vstupy 1a A 5 Hz do 100 MHz na 1 Mohm, 1b C 100 MHz do 1600 MHz na 50 Ohm, 1c VCF IN ± 10 VDC a výstupy 1d TTL >/= 3 V a 1e OUTPUT 1 Hz až 2 MHz u MXG-9802 nebo 10 MHz u MXG ) Volitelné potenciometry pro funkce 2a SWEEP (=Wobbelgen) RATE (rychlost rozmítání), 2b WIDTH (šířka pásma), 2c SYM (symetrie), 2d OFFSET (vyrovnání na nulovou osu) a 2e AMP (amplituda = výška napětí). Všechny regulační knoflíky jsou vybaveny jako vytahovací spínač Pull. Jejich funkce jsou popsány v následujícím textu. 3) Tlačítkový blok FUNCTION pro výstupní tvary křivky 3a sinus, 3b trojúhelník, 3c obdélník 4) Tlačítkový blok FREQUENCY pro nastavení oblastí výstupní frekvence X10, X100, X1K, X10K, X100K, X1M, X10M U MFG-9810 popř. X1, X10, X100, X1K, X10K, X100K, X1M u MFG ) Přepínač FC/FG přepojení indikace frekvence FC = měřič frekvence na FG = generátor funkcí. 6) POWER přístroj zapnout / vypnout. 7) Otočný regulátor pro výstupní frekvenci generátoru funkcí, více rychlostí, plynule. 8) 8-místný zeleně svítící LED-displej pro indikaci frekvence s 8a indikací měrných jednotek: MHz, khz, Hz, 8b indikací funkce hold, symbol HOLD, 8c indikací vstupního zeslabovače ATT-A, 8d indikací nastaveného kanálu CHAN, 8e indikací nastavení času hradla GATE = 0,1 s, 1s, 10s. 9) Tlačítko pro měřič frekvence s 9a nastavením zeslabovače A, 9b nastavení měřicího kanálu A nebo C, 9c nastavení času hradla GATE, 9d funkce HOLD (pevné držení) a 9a FRQ. 10) Instalační držák, přestavitelné, roztáhnutím (opatrně) obou stran držáku se dá změnit sklon měřicího přístroje.

4 Zobrazení zadní strany 4 1) Zdířka pro síťovou přípojku s vestavěným voličem síťového napětí a držákem pojistky pro jištění sítě. 2) RS-232 rozhraní, oddělené optronem. 3) Ventilátor chlazení 4) Chladící těleso Obsah Strana Úvod... 2 Účel použití... 2 Obslužné prvky... 3 Bezpečnostní předpisy... 5 Popis funkcí... 6 Základní nastavení, obecně... 6 Obecně... 6 Základní nastavení... 7 Manipulace... 8 Práce s generátorem funkcí... 8 Nastavení výstupních tvarů křivky... 8 Nastavení výstupní frekvence... 9 Nastavení ofsetu... 9 Nastavení symetrie... 9 Nastavení funkce rozmítání s šířkou pásma a rychlostí rozmítání Funkce VCF IN TTL výstup Práce s měřičem frekvence Nastavení vstupního zeslabovače (vstupní dělič kmitočtu 1/20) = ATT-A = atenuátor Nastavení vstupního kanálu Nastavení času hradla GATE Funkce Hold Funkce Hold Připojení na PC Ekologická likvidace nepoužitelného přístroje Odstranění poruch Technická a provozní údržba Technické údaje a specifikace... 14

5 Bezpečnostní předpisy 5 Vzniknou-li škody nedodržením tohoto návodu k obsluze, zanikne nárok na záruku! Neručíme za následné škody, které by z toho vyplynuly. Neodpovídáme za věcné škody, úrazy osob, které byly způsobeny neodborným zacházením nebo nedodržováním bezpečnostních předpisů. V těchto případech zaniká jakýkoliv nárok na záruku. Z bezpečnostních a registračních důvodů (CE) není povoleno svévolné přestavování a/nebo pozměňování generátoru funkcí. Jako zdroje napětí smí být použita pouze řádná síťová zásuvka (230 volt / 50 Hz) veřejné napájecí sítě. Dávejte pozor na řádné uvedení do provozu laboratorního síťového přístroje. Přitom se řiďte návodem k obsluze. Uvedení do provozu musí být prováděno příslušně kvalifikovaným personálem, aby byl zajištěn bezpečný provoz tohoto produktu. Zabezpečte, aby nebyl při instalaci produktu skřípnutý kabel nebo poškozen o ostré hrany. Nikdy neumísťujte laboratorní síťový přístroj v blízkosti hořlavých popř. lehce vznětlivých materiálů, např. záclony. Nevystavujte laboratorní síťový přístroj vysokým teplotám, silným vibracím nebo vlhkosti. Přístroje, které jsou provozovány na síťové napětí, nenáleží do dětských rukou. Proto buďte v přítomnosti dětí zejména opatrní. V řemeslných zařízeních musí být dbáno na bezpečnostní předpisy Spolku řemeslného profesního sdružení pro elektrická zařízení a provozní prostředky. Ve školách, vzdělávacích zařízeních, zájmových a kutilských dílnách musí být zacházení se síťovými přístroji odpovědně dozorováno školeným personálem. Přístroje jsou sestaveny v ochranné třídě I. Jsou vybaveny síťovým vedením, prověřeným VDE (Svaz německých elektrotechniků), s ochranným vodičem a proto smějí být provozovány popř. připojeny jen na 230 V sítě střídavého napětí s ochranným uzemněním. Měřicí přístroje a příslušenství nenáleží do dětských rukou!

6 Popis funkcí 6 U obou přístrojů se jedná o generátory funkcí s frekvenčním rozsahem do 2 MHz u MXG-9802 popř. do 10 MHz u MXG Kromě toho mohou být oba přístroje použity jako měřiče frekvence s oblastí měření do 1,6 GHz. Vedle běžných funkcí generátoru funkcí máte možnost, sami určit ofset a symetrii. Mimo to je vestavěn modulační díl, přičemž je rozmítací rychlost a rozmítací šířka pásma plynule variabilní. Měřič frekvence disponuje dvěma vstupy, přičemž můžete měřit na kanálu A 100 MHz na 1 Mohm. Se vstupem C je možno měření do 1,6 GHz na 50 Ohm. Indikace frekvence generátoru nebo měřiče probíhá na 8-místním zeleně svítícím Led-displeji. Základní nastavení, obecně Obecně 1. Připojte síťové vedení na zdířku síťové přípojky. Přitom bezpodmínečně dbejte na pevné připevnění. Návazně spojte vidlici s ochranným kontaktem se zásuvkou s ochranným kontaktem s ochranným uzemněním. Svorka připojení ochranného vodiče nesmí být přerušena ani v přístroji, ani v síťovém vedení nebo v zásuvce, jelikož při přerušeném zemnícím vodiči vzniká ohrožení života. 2. Stiskněte síťový spínač EIN/AUS (4). 3. Když mají být zdroje signálu s BNC-výstupy připojeny na generátor funkcí, bude zde proto ve všech pravidlech použit koaxiální kabel pro propojení. Tyto vodiče jsou odstíněné, tzn. že vnitřní vedení, vodící signál, bude odrušen pletivem z měděných nebo pocínovaných měděných vláken proti rušivým signálům zvenčí. Tento štít je spojen s kostrou napájecího zdroje popř. měřiče. Když mají být měřeny signály na součástkách nebo modulech obvodů, tak proto použijte koaxiální vedení, které je opatřeno na jedné straně BNC-konektorem, na druhé straně je rozděleno. Rozdělené konce jsou opatřeny krokosvorkou.

7 Měřicí přípoje generátoru funkcí, BNC-zdířky (1a,b,c,d,e) a konektor RS-232 rozhraní musí být přímo připojeny na ochranný vodič vstupní síťové zdířky popř. připojeného síťového vedení. 7 Ujistěte se, že jsou obvody, na/ve kterých provádíte vaše měření, odděleny galvanicky od sítě oddělovacím transformátorem. Nikdy nespojujte vstupy/výstupy (BNC) přímo se sítí, s kostrou, ve které jsou pod napětím a s obvody, které jsou provozovány bez transformátorů (galvanické oddělení od vstupu a výstupu). Pozor životu nebezpečné! Dbejte na max. vstupní veličiny. Nikdy nepřipojujte napětí vyšší jak 35 Vef na kanál A popř. 3 Vpp na kanál C. Zkontrolujte před každým měřením všechny BNC-zdířky, zda nejsou poškozeny nebo zkratovány. Je-li neznámý odpor zdroje popř. kapacita vedení přímého spojení vedení mezi měřeným objektem a měřičem frekvence, především u vysokých frekvencí, Použijte pro vstup A a B 1:10 snímací hlavu s malou kapacitou. Naproti tomu na kanálu C nepoužijte žádnou snímací hlavu, jelikož prostřednictvím její relativně vysoké impedance může být zkreslena měřená hodnota. Možnost udržení chyby na minimum u koaxiálních vedení při vysokých kmitočtech, je použití vnitřního izolačního odporu (terminátor). Impedance tohoto odporu, který je přímo zapojen na měřič frekvence, by měla souhlasit s impedancí zdroje signálu popř. vedení. Příklad: Výstupní odpor generátoru frekvencí = 50 Ohm, Odpor vedení použitého koaxiálního vedení = 50 Ohm, hodnota vnitřního izolačního odporu = 50 Ohm. Základní nastavení - Zkontrolujte kontakty BNC-zdířek, zda nejsou poškozené popř. zkratovány - nastavte přepínač displeje na pozici FG. Spínač se nachází vlevo vedle nařizovací stupnice. - Nastavte přepínač funkcí (Function) na sinusovou funkci - Nastavte volič frekvencí FREQUENCY na x1k - Stiskněte všechny regulační tlačítka jako je AMP, OFFSET, SYM, SWEEP (WIDTH a RATE), dokud nezaklapnou. - Chcete-li měřit externí frekvenci, všimněte si bodu C návodu k obsluze.

8 Manipulace 8 Při instalaci přístroje dbejte na následující pravidla: - Zamezte provozu na externě chladných nebo horkých místech, v létě v motorovém vozidle nebo přímo vedle ventilátoru teplého vzduchu. - Nezapínejte přístroj hned po tom, co byl přenesen z chladné místnosti do teplé. Kondenzovaná voda, která při tom vznikne, může za jistých okolností váš přístroj poškodit. Ponechejte přístroj nezapojen ohřát na pokojovou teplotu. - Nikdy nezakrývejte vzduchové štěrbiny popř. otvory v krytu, jelikož může dojít k akumulaci tepla popř. k poškození. - Nikdy neprovozujte přístroj v blízkosti horkých pájek. - Nikdy nestavte měřicí přístroj na stranu s obslužnými prvky, jelikož by se mohli tlačítka zlomit. Práce s generátorem funkcí - Obzvlášť buďte opatrní při zacházení s napětím vyšším jak 25 V střídavého (AC) popř. vyšším jak 35 V stejnosměrného napětí (DC). Již u těchto napětí můžete při dotyku elektrického vodiče utržit životu nebezpečný elektrický úder. - Zkontrolujte před každým měřením generátor funkcí popř. vaše měřicí vedení (snímací hlavy, BNC-kabel) a vaše síťové vedení, zda nejsou poškozeny. - Aby se zabránilo elektrickému úderu, dbejte na to, aby jste se nedotýkali PŘÍMO i nepřímo hrotů snímací hlavy popř. krokosvorek u otevřených BNC-vodičů a kromě toho i měřených přípojů (měřicí body). Nastavení výstupních tvarů křivky Generátor je ve stavu, kdy může dodávat tři standardní základní tvary křivky SINUS, OBDÉLNÍK a TROJÚHELNÍK. Pro tento účel stiskněte spínač s funkcí FUNCTION. : sinusová křivka : obdélník : trojúhelník

9 9 Nastavení výstupní frekvence Stiskněte jedno ze sedmi tlačítek pod FREQUENCY, pro nastavení požadované dílčí frekvenční oblasti. Volitelné oblasti zjistíte v následující tabulce: Poloha spínače X1/x 10 X10/x 100 X100/x 1k X1k/x 10k X10k/x 100k X100k/x 1M X1M/x 10M Frekvenční rozsah ca. 0,1 Hz až 2 Hz/1 Hz až 10 Hz MXG-9802/-9810 ca. 1 Hz až 20 Hz/10 Hz až 100 Hz MXG-9802/-9810 ca. 10 Hz až 200 Hz/100 Hz až 1 khz MXG-9802/-9810 ca. 100 Hz až 2 khz/1 khz až 10 khz MXG-9802/-9810 ca. 1 khz až 20 khz/10 khz až 100 khz MXG-9802/-9810 ca. 10 Hz až 200 khz/100 khz až 1 MHz MXG-9802/-9810 ca. 100 Hz až 2 MHz/1 MHz až 10 MHz MXG-9802/-9810 Nastavte na měřiči frekvence čas hradla na 1 s Nastavte přepínač displeje na pozici FG, pokud jste již tak neučinili Nyní můžete na LED-indikaci odečíst údaj o frekvenci generátoru. Nastavení ofsetu Hladina stejnosměrného napětí výstupního signálu může být měněna regulačním knoflíkem OFFSET v oblasti od +/- 10 V. Otočení doprava znamená positivní napětí, otočení doleva znamená negativní napětí. Je-li regulační tlačítko stisknuto, nemá výstupní napětí žádný podíl stejnosměrného napětí. Nastavení symetrie Symetrie výstupního napětí se dá změnit v oblasti 1:10 popř. 10:1. Regulační knoflík má označení SYM. Pro změnu symetrie tvaru křivky, otočte regulační knoflík SYM pomalu doleva (proti směru hodinových ručiček = CCW) nebo doprava (ve směru hodinových ručiček = CW). Tvar křivky, která vznikne naleznete v tabulce. Obr. Dbejte na to, že tímto nastavením symetrie změní frekvence a proto by měla být znovu nastavena.

10 10 Nastavení funkce rozmítání s šířkou pásma a rychlostí rozmítání Pro aktivaci vestavěného rozmítače kmitočtu (Sweep) táhněte regulačním knoflíkem SWEEP WIDTH a můžete s tímto knoflíkem změnit šířku rozmítaného signálu v oblasti 100:1. pro dosažení maxima šířky, otočte regulační knoflík frekvence (se stupnicí) na levý doraz a regulátor šířky na pravý doraz. Pro změnu rychlosti rozmítaného signálu otočte regulačním knoflíkem SWEEP RATE pomalu doleva popř. doprava. Obdržíte lineární rozmítaný signál. Logaritmický rozmítaný signál je umožněn prostřednictvím táhnutí regulačního knoflíku SWEEP RATE. Funkce VCF IN Výstupní frekvence generátoru se dá změnit přiložením externího napětí na VCFvstup (BNC). U vstupního napětí mezi 0 a 10 VDC se dá změnit výstupní frekvence až na 1:100, v závislosti na pozici tlačítka frekvenčního rozsahu. Aby mohla VCF-funkce pracovat, je zapotřebí, nastavit regulační knoflík frekvence (stupnice) na levý doraz (ca. 2 mm vpravo vedle MIN ) a externí stejnosměrné napětí spojit s VCF-zdířkou (dbejte na polaritu + uvnitř). TTL výstup Hladina TTL je k dispozici na TTL OUT zdířce (BNC). Hladina TTL je nesymetrický obdélníkový signál. Nesymetrický proto, protože protikladem pro sinus nebo pro pravý obdélníkový signál nemá průběh signálu žádný průchod nulou, tzn. nemá žádné negativní hodnoty napětí (vyjma negativní logiky). Výstup TTL je ve stavu provozovat ve stavu HIGH 20 jednotkových zatížení a ve stavu LOW 15 jednotkových zatížení. Jednotkové zatížení činí ve stavu HIGH 40 ua a ve stavu LOW 1,6 ma. Práce s měřičem frekvence Měřič frekvence slouží jednak indikaci frekvence generátoru, když je přepínač FC/FG na FG a jednak indikaci externích frekvencí, když je přepínač na FC. Pro měření externích frekvencí jsou k dispozici dva vstupy: kanál (CHAN) A a kanál C. S tlačítkem FREQ můžete místo frekvence zobrazit dobu kmitu téže frekvence. Přímo dle vzorce T = 1/f (f = frekvence, T = doba kmitu).

11 Nikdy nepřekračujte max. vstupní veličiny. Měřte jen signální napětí, které je galvanicky odděleno od sítě. Výška napětí nesmí překročit hodnotu max. 3 Vpp na kanálu C popř. 35 V na kanálu A. 11 Nastavení vstupního zeslabovače (vstupní dělič kmitočtu 1/20) = ATT-A = atenuátor Je-li přicházející úroveň signálu vyšší jak 300 mv, mělo by být stisknuto toto tlačítko. Při Úrovních nižších jak 300 mv by nemělo být toto tlačítko stisknuto. Je-li atenuátor zapnutý, sledujte příslušný symbol na displeji na levém okraji. Nastavení vstupního kanálu Podle toho, ve kterém frekvenčním rozsahu chcete měření provádět, zvolte buď kanál A nebo C stisknutím tlačítka CHAN. Na pozici CHAN A budou měřeny frekvence od 5 Hz do 100 MHz. Na pozici CHAN C jsou možná měření od 100 MHz do 1600 MHz (= 1,6 GHz). Příslušné nastavení je indikováno na displeji. Nastavení času hradla GATE Aby se získalo co největší rozlišení, zvolte max. možný čas hradla (10 s). Při rychle se měnících měřicích signálech je nastavení 0,1 s. Pro standardní použití je vhodné nastavení 1 s. Každým stiskem tlačítka Gate změníte čas hradla o faktor 10. Funkce Hold Je-li stisknuto tlačítko HOLD, je uskutečněna naposledy odečtená frekvence, tzn. zachycena (hold). A to i potom, když je BNC-vedení odpojeno od měřeného objektu. Funkce Hold Stisknutím tlačítka FREQ je namísto frekvence indikována doba kmitu přiloženého měřicího signálu v základní jednotce s (s náležející mocninou deseti). Pro připomenutí: f = 1/T popř. T = 1/f

12 12 Připojení na PC U obou generátorů funkcí, MXG-9802 a MXG-9810 je vzadu na zadní straně krytu vestavěno sériové RS-232 rozhraní. Tím je možné vysílat s příslušným kabelem pro rozhraní a optimálním softwarem, přehledem indikace na kompatibilní PC. Rozhraní má samozřejmě optron. Spojte kabel pro rozhraní RS-232 s vypnutým generátorem funkcí a se sériovým rozhraním vypnutého počítače. Po provedeném spojení zapněte měřič frekvence a počítač. Ekologická likvidace nepoužitelného přístroje Nepoužitelný (neopravitelný) generátor funkcí likvidujte dle platných, zákonných předpisů! Odstranění poruch S generátorem funkcí MXG-9802 nebo MXG-9810 jste získali měřicí přístroj, který byl konstruován dle stavu současné techniky a je provozně bezpečný. Přesto mohou nastat poruchy. Proto je v následujícím textu popsáno, jak můžete nějaké poruchy relativně snadno sami odstranit: Problém Žádná indikace Indikace frekvence 0 Možné řešení Je přístroj zapojen? Má síťová zástrčka bezpečný kontakt, jak na přístroji, tak i v síťové zásuvce? Je jištění sítě v pořádku? Je zapojen správný kanál (CHAN A nebo C)? Je funkce hold ( HOLD na displeji) ještě zapnutá? Je signální vedení zapojena se správným vstupem? Jiné opravy, než jak bylo v předcházejícím textu popsáno, musí být výlučně prováděny autorizovaným odborníkem! Technická a provozní údržba Vzhledem k údržbě a výměně pojistek dbejte bezpodmínečně bezpečnostních pokynů! Při změnách v zapojení / zásazích zaniká nárok na záruku. V případě oprav nebo nastavení ve vnitru přístroje se obraťte na náš servis. Pro čištění používejte čistou, suchou, antistatickou a bezvlasou čistící textilii.

13 Pravidelně zkontrolujte technickou bezpečnost síťového laboratorního přístroje, např. zda není poškozen síťový kabel nebo kryt. Když se předpokládá, že již není možný bezpečný provoz, je třeba přístroj vyřadit z provozu a zajistit proti neúmyslnému provozu. Předpokládá se, že již není bezpečný provoz, když - přístroj vykazuje viditelná poškození, - přístroj již nepracuje a - je po delším uskladnění za nepříznivých podmínek nebo - po těžkých transportních zatíženích. V případě závady může napájecí zdroj poskytovat napětí nad 50 voltů DC, z kterého může hrozit nebezpečí i tehdy, když je výstupní napětí přístroje nižší. Než přístroj vyčistíte nebo začnete s údržbou, dbejte bezpodmínečně následujících bezpečnostních pokynů: Při otevření poklopů nebo vyjímání dílů mohou být obnaženy díly pod napětím. Před technickou a provozní údržbou musí být proto přístroj odpojen od všech zdrojů napětí. Kondenzátory v přístroji mohou být ještě nabity, i když byl přístroj odpojen od všech zdrojů napětí. Oprava smí být prováděna jen odborným personálem, který je seznámen s případným nebezpečím popř. s příslušnými předpisy. Je-li zapotřebí výměna pojistek, je třeba dbát na to, že musí být náhradou použity jen pojistky uvedeného typu a jmenovitého proudu. Vyspravování pojistek nebo přemostění jističe je nepřípustné. 13 Pro výměnu síťové pojistky je zapotřebí malý plochý šroubovák. Opatrně sejměte hlavici nastavení síťového napětí ve studené zdířce přístroje a vytáhněte ji. Vyjměte defektní pojistku a nahraďte ji neporušenou stejného typu a jmenovitého proudu. Nakonec nasaďte opět hlavici pojistek. Přitom dávejte pozor na to, aby při nasazení souhlasilo označení šipky s 240 V. Jinak se může přístroj zničit. Uveďte přístroj opět do provozu, když je kryt bezpečně uzavřen a přišroubován. Pro čištění nepoužívejte žádné karbonové čistící prostředky nebo benzíny, alkoholy apod. Tím je narušen povrch měřicího přístroje. Kromě toho tyto páry škodí zdraví a jsou explosivní. K čištění nepoužívejte ani žádné nářadí s ostrými hranami, šroubovák nebo ocelový kartáč a jiné.

14 Technické údaje a specifikace 14 Generátor funkci Tvary křivek: Sinus, obdélník, trojúhelník, Skewed sinus, rampa, puls, TTL-úroveň (obdélník) Frekvence MXG-9810: Frekvence MXG-9802: VCF-hladina napětí: Výstupní impedance: 50 Ω ±10% Konektor: Amplituda: Zeslabovač (tlumení): 1 Hz až 10 MHz v 7 oblastech 2 Hz až 2 MHz v 7 oblastech 0 až 10 VDC (ale max.: 15 VDC) BNC 2 Vss až 20 Vss (bez zatížení) 1 Vss až 10 Vss na 50 Ohm -20 db Variabilní oblast frekvence: 20 ku 1 nebo více Variabilní oblast symetrie: Variabilní oblast ofsetu: Sinusová funkce Symetrie: 3 ku 1 nebo více Max. ± 10 VDC, výstup otevřen <± 3% (u 1 khz) Doba náběhu/impulsu: <150 ns (u 1 khz) Trojúhelníková funkce Linearita: < 1% (až 100 khz) < 5% (100 khz až 2 MHz, 10 MHz) TTL úroveň Doba náběhu/impulsu: Výstupní úroveň: <30 ns (u 1 khz) <3 V Sweep frekvence (Modulační kmitočet pro kmitočtovou modulaci) Čas rozmítání: 20 ms až 2 s Vychýlení: Lineární/logaritmické (natáčivé) Šířka pásma 1<100 ku Sweep výstup (ext.) = VCF vstup

15 Měřič frekvence Vstup A Frekvenční rozsah: Rozlišení: Vstupní citlivost: Zeslabení: 5 Hz až 100 MHz (AC-propojené) Max. 0,1 uhz (<100 Hz, Gate 10s) až min. 100 Hz (<10 MHz, Gate 0,1s) 5 Hz až 100 MHz => 70 mvrms X 1 nebo x 10 (= -20 db), přepínatelné (= atenuátor = ATT A ) 15 Vstup C Frekvenční rozsah: Rozlišení: Vstupní citlivost: Impedance: 50 Ohm ± 5% Max. vstupní napětí: 3 Vpp sinusovité 100 MHz až 1,6 GHz Max. 10 Hz (Gate 10s) až min. 10 khz (Gate 0,1s) 100 MHz až 1,3 GHz => 30 mvrms 1,3 GHz až 1,6 GHz => 70 mv Časová základna Typ: TCO = teplotou řízený oscilátor Frekvence: 10, MHz Přesnost: ±1 ppm Přesnost v závislosti na Menší než ±1 ppm při ±10% kolísání síťového síťovém napětí: napětí Stabilita teploty: ±5 ppm od 0 C do +50 C Odchylka stárnutí: Max. ±5 ppm/rok Číslicový indikátor Indikace: 8-místný LCD-displej se symboly M/n (Mega / nano), k/u (kilo / mikro), m (mili), Sec (sekunda), G.T. (Gate Time = čas hradla), Hold (=udržení) a OF (=Overflow = přeplnění) ruční nastavení času hradla a funkcí, OVER pro Overflow je překryto, když je sčítací oblast překročena. Hold (funkce): Při měření frekvence nebo doby kmitu je stisknutím tlačítka HOLD je zmrazena/podržena poslední měřená hodnota, dokud není tlačítko opět stisknuto.

16 Všeobecné technické údaje Kritéria okolí Rozmezí pracovních +5 C až +40 C teplot: Rel. vlhkost vzduchu: Max. 85%, nekondenzovaná Podmínky uskladnění: -10 C až +50 C, přitom max. 80% rel. vlhkost vzduchu, nekondenzovaná až 31 C popř. max. 50%, nekondenzovaná až max. 40 C Teplota pro garantovanou +23 C ±5 K přesnost měření: Síťové napětí: 110/120/220/240 VAC ±10%, 50 až 60 Hz Příkon: Max. ca. 10 W (typ.) Síťová pojistka:_ 0,8 A rychlá pojistka, běžné označení 0,8 AF/250 V nebo F0,8A/250V při 220/240V 1 A rychlá, běžné označení 1 AF/250 V nebo F1A/250V při 110/120V Kategorie přepětí: Dle EN CAT II Rozměry (DxŠxV): Ca. 260x255x80 mm (bez vedení) Hmotnost: Ca. 1,8 kg (bez vedení) 16

NÁVOD K OBSLUZE. Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1. Obj. č.: 12 77 00

NÁVOD K OBSLUZE. Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1. Obj. č.: 12 77 00 NÁVOD K OBSLUZE Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1 Obj. č.: 12 77 00 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 51 05 06 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

NÁVOD K OBSLUZE PŘESNÁ VÁHA 303 K/J

NÁVOD K OBSLUZE PŘESNÁ VÁHA 303 K/J NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/03 PŘESNÁ VÁHA 303 K/J Obj. č.: 12 40 06 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44 NÁVOD K OBSLUZE Multitester MS-258 2 v 1 Obj. č.: 12 15 44 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte

Více

HC-EGC-3235A. Návod k použití

HC-EGC-3235A. Návod k použití HC-EGC-3235A Návod k použití Obsah Sekce 1 Bezpečnost... str.1. Sekce 2 Úvod... str.2. Sekce 3 Specifikace... str.3. Sekce 4 Začátek... str.9. Čelní panel... str.9. Zadní panel... str.12. Příprava... str.13

Více

Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů. Obj. č.: 12 07 42. Obsah Strana

Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů. Obj. č.: 12 07 42. Obsah Strana Digitální kalibrační přístroj CC-421 k provádění kalibrací proudu a napětí multimetrů Obj. č.: 12 07 42 Obsah Strana 1. Úvod... 3 2. Účel použití kalibračního přístroje (popis jeho základních funkcí)...

Více

Stereofonní radiová sluchátka

Stereofonní radiová sluchátka Stereofonní radiová sluchátka Obj. č.: 35 01 15 Tento návod k obsluze náleží k produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k zacházení. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22

RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 RADIOVÝ STMÍVAČ SVĚTEL FS20DI22 Obj. č.: 617 243 Radiový stmívač FS20 DI22 odpovídá radiovému stmívači FS20 DI20 s objednávkovým číslem: 61 72 44-33, avšak je dimenzován výhradně

Více

AX-DG1000AF. UPOZORNĚNÍ popisuje podmínky nebo činnosti, které mohou způsobit zranění a smrt.

AX-DG1000AF. UPOZORNĚNÍ popisuje podmínky nebo činnosti, které mohou způsobit zranění a smrt. AX-DG1000AF 1. Návod k použití Před použitím zařízení si přečtěte celý návod k použití. Při používání zařízení uchovávejte návod v blízkosti zařízení, aby było možné jej použit v případě potřeby. Při přemísťování

Více

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči NÁVOD K OBSLUZE Skrytá kamera v kouřovém hlásiči Obj. č.: 75 03 47 OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití kamery... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Uvedení kamery do provozu... 4 Připojení kamery... 4 Nastavení...

Více

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr HC-ESC-2030 Kalibrátor/multimetr Tento návod vám poskytne celkový pohled na přístroj. Podrobný návod je na přiloženém CD-ROMu. Spusťte soubor "PCM.HTM" a jeho pomocí naleznete příslušný dokument. 1. Úvod

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 00 63

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 00 63 NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/04 Obj. č.: 51 00 63 Všude tam, kde potřebujete k napájení velké proudy, vysokou účinnost, nízkou hmotnost napájecího přístroje s malými rozměry a s vysokou spolehlivostí, Vám

Více

SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL

SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL Signální generátory DDS slouží k vytváření napěťových signálů s definovaným průběhem (harmonický, trojúhelníkový a obdélníkový), s nastavitelnou

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 10/04. Úvod Vážení zákazníci!

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 10/04. Úvod Vážení zákazníci! NÁVOD K OBSLUZE Úvod Vážení zákazníci! Verze 10/04 Děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho výkonného, kompaktního a spolehlivého napájecího zdroje v této přístrojové třídě. Věnujte prosím několik

Více

Digitální multimetr VC-20. Obj. č.: 12 30 20

Digitální multimetr VC-20. Obj. č.: 12 30 20 Digitální multimetr VC-20 Obj. č.: 12 30 20 Obsah Strana Úvod 1 Funkce přístoje 2 Popis součástí přístroje 3 Údaje a symboly na displeji 3 Bezpečnostní pokyny 4 Použití přístroje 5 Rozsah dodávky 5 Uvedení

Více

Zkoušečka napětí VC-58. Obj. č.: 12 45 34. Obsah Strana. 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3

Zkoušečka napětí VC-58. Obj. č.: 12 45 34. Obsah Strana. 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3 Obsah Strana 1. Úvod...1 2. Účel použití zkoušečky...3 3. Bezpečnostní předpisy...4 4. Součásti zkoušečky...5 Zkoušečka napětí VC-58 5. Vložení (výměna) baterií...6 Signalizace vybitých baterií ve zkoušečce...6

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 10 44

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 10 44 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/03 Obj. č.: 30 10 44 Tento monofonní modul koncového zesilovače s ochranou proti zkratu a přehřátí, který dodáváme včetně montážních šroubů, slouží k přímému zabudování do aktivních

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 1 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MULTIMETRU UT70A 2 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE Přístroj UT70A je digitální přenosný multimetr s mnoha funkcemi a vysoce propracovaným designem určený k širokému profesionálnímu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 05/04

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 05/04 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/04 Obj. č.: 51 01 72: 12 V / 2 A FSP 2/4; 51 00 39: 13,8 V / 8 A FSP 8/10; 51 01 71: 24 V / 3 A FSP 3/5; 51 00 40: 13,8 V / 12 A FSP 12/15; 51 00 36: 13,8 V / 2 A FSP 2/4; 51 01

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM NÁVOD K OBSLUZE Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM Obj. č.: 750483 2 OBSAH: Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Funkční

Více

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál

2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál 2 in 1 Měřič Satelitního Signálu Multimetr Provozní Manuál Před uvedením měřicího přístroje do provozu, si velmi pečlivě přečtěte tento provozní manuál Obsah Strana 1. Úvod.. 4 2. Vlastnosti.. 4 3. Bezpečnost...

Více

Měřič izolačního odporu VC 1000 + voltmetr

Měřič izolačního odporu VC 1000 + voltmetr NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/00 Měřič izolačního odporu VC 1000 + voltmetr Obj. č.: 10 03 71 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 30 04 Zastrčte jednoduše radiovou spínací zásuvku do stávající síťové zásuvky a připojte svítidla, ventilátory nebo jiné elektropřístroje na radiovou

Více

NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00

NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00 NÁVOD K OBSLUZE Verze 09/00 Akumulátorová vrtačka s nastavením příklepu Obj. č.: 82 76 81 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze! Jestliže

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ AC/DC TRUE RMS AX-355 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Mezní hodnoty měření... 3 2. Bezpečnostní informace... 3 3. Funkce... 5 4. Popis měřícího přístroje... 6 5. Specifikace... 7 6. Měření

Více

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu.

Upozornění Popisuje podmínky a kroky, které mohou poškodit měřič izolačního odporu a mohly by zabránit přesnému měření izolačního odporu. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní informace... 3 Symboly... 4 Funkce měřicího přístroje... 5 Specifikace... 6 Obecná specifikace... 7 Příslušenství... 7 Popis měřiče izolačního odporu... 8 LCD Displej... 9

Více

Klešťový ampérmetr VC 605 1000 A/AC/DC. Obj. č.: 12 01 67. Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:...

Klešťový ampérmetr VC 605 1000 A/AC/DC. Obj. č.: 12 01 67. Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:... Obsah Strana ÚVOD...3 POUŽITÍ KLEŠŤOVÉHO MĚŘÍCÍHO PŘÍSTROJE VC - 605:...3 OVLÁDACÍ A NASTAVOVACÍ PRVKY PŘÍSTROJE, DISPLEJ...4 POPIS OVLÁDACÍCH A NASTAVOVACÍCH PRVKŮ PŘÍSTROJE...5 BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY...5

Více

OBSAH. 1. Všeobecné Shrnutí... 3. 2. Popis Výrobku... 3. 3. Popis Čelního Panelu... 4. 4. Příslušenství... 8. 5. Hlavní Specifikace...

OBSAH. 1. Všeobecné Shrnutí... 3. 2. Popis Výrobku... 3. 3. Popis Čelního Panelu... 4. 4. Příslušenství... 8. 5. Hlavní Specifikace... ÚVOD Děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Abyste mohli náš výrobek používat k vaší spokojenosti a s co nejlepším výkonem, přečtěte si pozorně tento uživatelský návod a pečlivě dodržujte pokyny v něm obsažené.

Více

1. Úvod a účel použití zkoušečky (její základní funkce)... 1. 2. Účel použití zkoušečky a popis hlavních funkcí zkoušečky... 3

1. Úvod a účel použití zkoušečky (její základní funkce)... 1. 2. Účel použití zkoušečky a popis hlavních funkcí zkoušečky... 3 Obsah Strana Zkoušečka napětí model "2100-Beta" 1. Úvod a účel použití zkoušečky (její základní funkce)... 1 2. Účel použití zkoušečky a popis hlavních funkcí zkoušečky... 3 3. Bezpečnostní předpisy...

Více

Koncový zesilovač. Obj. č.: 37 35 14. Obj. č.: 37 35 15

Koncový zesilovač. Obj. č.: 37 35 14. Obj. č.: 37 35 15 Účel použití Koncový zesilovač Raveland je určen pro zesílení nízko úrovňových audio signálů ve vozidlech. Tento výrobek se smí provozovat, jen když je připojen k napájení 12 V DC v automobilu a záporný

Více

UT20B. Návod k obsluze

UT20B. Návod k obsluze UT20B Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 34 01 58

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 34 01 58 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 34 01 58 2 Účel použití Digitální rádio s hodinami a multibarevným displejem LED slouží k příjmu rozhlasových stanic a jako budík v domácnosti. Zvukový signál je reprodukován

Více

Digitální ampérmetr s kleštěmi. číslo výrobku: 05102128

Digitální ampérmetr s kleštěmi. číslo výrobku: 05102128 Digitální ampérmetr s kleštěmi číslo výrobku: 05102128 NÁVOD K OBSLUZE 1. VŠEOBECNÉ POKYNY Tento výrobek splňuje určení dle IEC / EN 61010-1 o bezpečnosti elektronických měřících zařízení a měřících kleští

Více

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr

Návod k obsluze. R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr R116B MS8250B MASTECH MS8250A/B Digitální multimetr Návod k obsluze 1.2.4. Buďte vždy maximálně opatrní při práci s napětím převyšujícím 60V DC nebo 30V AC (RMS). Držte prsty mimo kovovou část měřících

Více

UT50D. Návod k obsluze

UT50D. Návod k obsluze UT50D Návod k obsluze Souhrn Tento návod k obsluze obsahuje bezpečnostní pravidla a varování. Prosím, čtěte pozorně odpovídající informace a striktně dodržujte pravidla uvedená jako varování a poznámky.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. : 12 04 74

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č. : 12 04 74 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. : Stoprocentně recyklovaný papír. Bělený bez chloru. TIRÁŽ Tento návod k obsluze je publikací Conrad Elektronic, GmbH. Všechna práva včetně překladu vyhrazena. Reprodukce jakéhokoliv

Více

Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx

Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx Návod k použití digitálních multimetrů řady MY6xx 1. Bezpečnostní opatření: Multimetr je navržen podle normy IEC-1010 pro elektrické měřicí přístroje s kategorií přepětí (CAT II) a znečistění 2. Dodržujte

Více

Digitální multimetr AT-200. Obj. č.: 12 15 02. Úvod Vážený zákazníku,

Digitální multimetr AT-200. Obj. č.: 12 15 02. Úvod Vážený zákazníku, Digitální multimetr AT-200 Obj. č.: 12 15 02 Obsah Strana Úvod... 2 Účel použití... 3 Ovládací prvky měřícího přístroje... 3 Bezpečnostní předpisy... 4 Krátký popis funkcí měřícího přístroje... 6 Rozsah

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií

AC/DC Digitální klešťový multimetr. Návod k obsluze. Výměna baterií Při nepoužívání multimetru přístroj vypněte otočným voličem do polohy OFF. Baterie vám tak déle vydrží. Při dlouhodobém uskladnění přístroje vyjměte baterii. AC/DC Digitální klešťový multimetr Návod k

Více

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168

AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A. Návod k obsluze -1- -2- R168 R168 AC/DC Digitální klešťový multimetr MS2108A Návod k obsluze Obsah Bezpečnostní instrukce... 3 Základní popis... 4 Rozmístění jednotlivých částí... 8 Prvky na displeji... 9 Specifikace... 11 Elektrické vlastnosti...

Více

MS-9160. Univerzální měřící systém

MS-9160. Univerzální měřící systém MS-9160 Univerzální měřící systém Popis k obr. na str.2 orig. návodu: 1.) Displej čítače 2.) Resetovací tlačítko 3.) Tlačítko zachycení údaje 4.) Tlačítko "gate" 5.) P řepínač kanálů 6.) Tlačítko dolní

Více

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE

NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. Informace o bezpečnosti 1.1 Přípravy před použitím 1.2 Během používání 1.3 Bezpečnostní symboly 1.4 Údržba 2. Popis 2.1 Přední panel 2.2 Tlačítka a funkce 3. Specifikace 3.1 Obecná specifikace

Více

2. Účel použití měřícího přístroje a popis jeho základních funkcí

2. Účel použití měřícího přístroje a popis jeho základních funkcí Digitální multimetr VC265 Obj. č.: 12 45 22 1. Úvod Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup digitálního multimetru VC265. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

Multimetr 303 č. výr. 185139

Multimetr 303 č. výr. 185139 Multimetr 303 č. výr. 185139 str. 1 (11) Obsah Obsah 2 Pokyny 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Bezpečnostní pokyny 3 Obsluha 5 Úvod 5 Popis spínače, tlačítek a zdířek 6 Měření stejnosměrného napětí /

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Diktafon M-Voice 32. Obj. č.: 77 35 27

NÁVOD K OBSLUZE. Diktafon M-Voice 32. Obj. č.: 77 35 27 NÁVOD K OBSLUZE Diktafon M-Voice 32 Obj. č.: 77 35 27 OBSAH: 2 Str.: OBECNĚ... 2 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 UVEDENÍ DO PROVOZU... 4 POHLED NA PŘÍSTROJ... 4 POHLED NA DISPLEJ... 4 FUNKCE... 4 VLOŽENÍ / VÝMĚNA

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 14 66

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 14 66 NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/04 Obj. č.: 12 14 66 Tento měřící přístroj byl speciálně vyvinut pro provádění různých měření v motorových vozidlech. Vedle standardních funkcí měření můžete tento přístroj použít

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Digitální multimetry VC 820 a VC 840

NÁVOD K OBSLUZE. Digitální multimetry VC 820 a VC 840 NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/01 Digitální multimetry VC 820 a VC 840 Obj. č.: 12 11 11, 12 11 12 Obsah Strana ÚVOD... 3 POUŽITÍ MĚŘÍCÍCH PŘÍSTROJŮ VC 820, VC 840:... 3 OVLÁDACÍ PRVKY PŘÍSTROJE... 4 POPIS OVLÁDACÍCH

Více

Digitální multimetr EM3082

Digitální multimetr EM3082 Digitální multimetr EM3082 Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka se nevztahuje na baterie a pojistky. Záruka se také nevztahuje na situace,

Více

Návod k obsluze. R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem

Návod k obsluze. R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem R116A - MASTECH MS8250D Digitální multimetr s duálním displejem Návod k obsluze 1.2 Použití přístroje 1.2.1. Vždy nejdříve nastavte správnou funkci a odpovídající rozsah. 1.2.2. Nikdy nepřesahujte bezpečnostní

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 09 39 / 30 09 49

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 30 09 39 / 30 09 49 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 30 09 39 / 30 09 49 PA-4000 (obj. č.: 30 09 39): Výkon (sinus) 2 x 120 W, hudební výkon 400 W PA-7000 (obj. č.: 30 09 49): Výkon (sinus) 2 x 220 W, hudební výkon 700 W Tento návod

Více

Klešťový multimetr VC-330 AC/DC. Obj. č.: 130 75 44. Účel použití

Klešťový multimetr VC-330 AC/DC. Obj. č.: 130 75 44. Účel použití Účel použití Měření a zobrazování elektrických parametrů v rozsahu kategorie přepětí CAT II až do maximální hodnoty 600 V, resp. do 300 V v kategorii CAT III v souladu s Nařízením EN 61010-1 a ve všech

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 10 05 81

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 10 05 81 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/03 Obj. č.: 10 05 81 Ideální zkoušečka k jednoduchému zjištění (zbývající) kapacity olověných akumulátorů (autobaterií) s napětím 12 V nebo 6 V. Tento přenosný měřící přístroj

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 60

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 60 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/04 Obj. č.: 75 06 60 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

Měřič ovzduší CO 2 s USB CO-100. Obj. č. 10 25 41. 1. Úvod. Obsah

Měřič ovzduší CO 2 s USB CO-100. Obj. č. 10 25 41. 1. Úvod. Obsah Obsah Měřič ovzduší CO 2 s USB CO-100 Obj. č. 10 25 41 1. Úvod... 2 2. Účel použití... 3 3. Rozsah dodávky... 3 4. Použité symboly... 4 5. Bezpečnostní upozornění... 4 6. Popis výrobku a ovládání... 6

Více

Elektronický plašič ptáků

Elektronický plašič ptáků www.mojenakupy.cz Elektronický plašič ptáků Objednací číslo: LS-2001 Návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Dbejte na to, i když tento produkt

Více

GENERÁTOR FUNKCÍ NÁVOD PRO UŽIVATELE V2.0 VÝROBCE S CERTIFIKACÍ ISO-9001

GENERÁTOR FUNKCÍ NÁVOD PRO UŽIVATELE V2.0 VÝROBCE S CERTIFIKACÍ ISO-9001 GENERÁTOR FUNKCÍ V2.0 VÝROBCE S CERTIFIKACÍ ISO-9001 OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ TERMÍNY A ZNAČKY 2 2. ÚVOD 3 3. SPECIFIKACE 5 4. POPIS FUNKCE 10 5. POPIS POUŽITÍ 14 6. POZNÁMKA APLIKACE 19 7. ÚDRŽBA 27 1 1.

Více

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE

MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE - 1 - NÁVOD K OBSLUZE MIXÁŽNÍ PULT- typ DJ-ONE Obj.č.: 369 632 Tento Návod k obsluze patří k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro vlastní činnost výrobku a pro jeho zacházení. Dbejte na to,

Více

RLC můstek Model 380193

RLC můstek Model 380193 Návod k obsluze RLC můstek Model 380193 Úvod Blahopřejeme Vám k zakoupení RLC můstku firmy Extech, modelu 380193. Tento přístroj umožňuje přesné měření kapacity, indukčnosti a odporu při měřicích kmitočtech

Více

USB gramofon RF100. Obj. č.: 31 12 23. Vlastnosti výrobku. Ovládací prvky

USB gramofon RF100. Obj. č.: 31 12 23. Vlastnosti výrobku. Ovládací prvky USB gramofon RF100 Vlastnosti výrobku Plně automatický gramofon Řemínkový pohon Omezený zdvih raménka přenosky Hliníkový talíř 33 1/3 a 45 otáček za minutu USB rozhraní pro digitalizaci záznamu Vestavěný

Více

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400. Návod k obsluze

DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ MĚŘIČ IZOLACE AX-T2400 Návod k obsluze BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Dříve než zahájíte práci s měřícím přístrojem nebo jeho servis, přečtěte si následující bezpečnostní informace. Abyste se vyhnuli

Více

Multimetr MS8265 MASTECH

Multimetr MS8265 MASTECH Multimetr MS8265 MASTECH Obsah 1. OBECNÉ INSTRUKCE 3.2.3 Test diody 1.1 Opatření pro bezpečné zacházení 3.2.4 Kontrola kontinuity 1. OBECNÉ INSTRUKCE Tento přístroj je v souladu s IEC 61010-1, CAT III

Více

ZDROJE MĚŘÍCÍHO SIGNÁLU MĚŘÍCÍ GENERÁTORY

ZDROJE MĚŘÍCÍHO SIGNÁLU MĚŘÍCÍ GENERÁTORY INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 ZDROJE MĚŘÍCÍHO SIGNÁLU MĚŘÍCÍ

Více

MĚŘENÍ NAPĚTÍ A PROUDŮ VE STEJNOSMĚRNÝCH OBVODECH.

MĚŘENÍ NAPĚTÍ A PROUDŮ VE STEJNOSMĚRNÝCH OBVODECH. MĚŘENÍ NAPĚTÍ A PROUDŮ VE STEJNOSMĚRNÝCH OBVODECH. 1. Měření napětí ručkovým voltmetrem. 1.1 Nastavte pomocí ovládacích prvků na ss zdroji napětí 10 V. 1.2 Přepněte voltmetr na rozsah 120 V a připojte

Více

NÁVOD K OBSLUZE TEPLOTNÍ MODUL TM1. Obj. č 130931

NÁVOD K OBSLUZE TEPLOTNÍ MODUL TM1. Obj. č 130931 NÁVOD K OBSLUZE TEPLOTNÍ MODUL TM1 Obj. č 130931 Tento návod k obsluze náleží k tomuto výrobku. Obsahuje důležitá upozornění pro uvedení výrobku do provozu a zacházení s ním. Respektujte to i v případě,

Více

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný

Více

Návod k obsluze pro digitální panelový zobrazovač GIA 2448 / GIA 2448 WE

Návod k obsluze pro digitální panelový zobrazovač GIA 2448 / GIA 2448 WE Návod k obsluze pro digitální panelový zobrazovač Technické údaje: Vstupní signál: GIA 2448 / GIA 2448 WE 0-200mV 0-1V 0-2V 0-10V 0-20V 0-20mA 4-20mA nastavitelný pomocí letovacích můstků nebo dílensky

Více

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití.

VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. VAROVÁNÍ Abyste zamezili úrazu elektrickým proudem, zranění nebo poškození přístroje, před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. 1. BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA 1-1. Před použitím zkontrolujte

Více

PC-525. Programovatelný kanálový procesor SÉRIE 905 KANÁLOVÉ PROCESORY 1. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE

PC-525. Programovatelný kanálový procesor SÉRIE 905 KANÁLOVÉ PROCESORY 1. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE PC-525 Programovatelný kanálový procesor Kanálový procesor ALCAD PC-525 je určen ke zpracování digitálního nebo analogového TV signálu v pásmu 47-862 MHz. PC-525 je plně kompatibilní s dalšími prvky hlavní

Více

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/01 Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480 Obj. č.: 33 02 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 87 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 87 Potřebujete připojit k televizoru 6 různých zařízení audio-video? Máte například satelitní přijímač, DVD-přehrávač, videokameru, videorekordér, hrací konzolu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 35 02 88 NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/01 Obj. č.: 35 02 88 Máte například hrací konzolu, DVD-přehrávač, videorekordér nebo satelitní přijímač a chtěli byste všechny tyto přístroje připojit k jednomu televiznímu přijímači

Více

Číslicové rozváděčové měřicí přístroje DIGEM prioritní program

Číslicové rozváděčové měřicí přístroje DIGEM prioritní program Číslicové rozváděčové měřicí přístroje DIGEM prioritní program řízení procesů, automatizace a laboratorní aplikace třída přesnosti 0,01 až 1 proud, napětí, kmitočet, teplota, otáčky, tlak, atd. LED / LCD

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A K OBSLUZE Obj. č.: 37 08 41 Obj. č.: 37 08 42 Stereofonní režim provozu... 4 Připojení 4-kanálového zesilovače...4 Připojení 2-kanálového zesilovače...5 Režim s přemostěnými reproduktory

Více

Gramofon s USB a s kodérem MP3 TT-RECORD. Obj. č.: 30 45 20

Gramofon s USB a s kodérem MP3 TT-RECORD. Obj. č.: 30 45 20 Gramofon s USB a s kodérem MP3 TT-RECORD Obj. č.: 30 45 20 Úvod Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho speciálního gramofonu. Uložte si sbírku svých starých gramofonových vinylových

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS Komfortní zařízení na stahování a vytahování elektricky ovládaných markýz a rolet (žaluzií). Obj. č.: 61 81 03

Více

MT-1505 Digitální multimetr

MT-1505 Digitální multimetr MT-1505 Digitální multimetr Uživatelský manuál První vydání 2012 2012 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Popis předního panelu Úvod Tento multimetr je schopen mnoha funkcí a současně má kapesní

Více

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace

Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100. Obj. č.: 52 69 05. Popis a ovládací prvky. Instalace Popis a ovládací prvky Systém pro kontrolu tlaku v pneumatikách CE 100 Obj. č.: 52 69 05 1. Senzor intenzity světla 2. Tlačítko DOWN / ON/OFF 3. Tlačítko SET 4. Tlačítko UP 5. Konektor pro připojení napájení

Více

Bezdrátový sluchátkový stereo systém

Bezdrátový sluchátkový stereo systém 4-529-909-11(1) Bezdrátový sluchátkový stereo systém Návod k obsluze 2014 Sony Corporation MDR-RF811RK Česky Bezdrátový sluchátkový stereo systém VAROVÁNÍ Abyste předešli nebezpečí vzniku požáru nebo úrazu

Více

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A

Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Digitální multimetr s měřením otáček EM133A Před použitím tohoto výrobku si pečlivě přečtěte tento manuál. Záruka Záruka na vady materiálu a zpracování, platí po dobu dvou let od data zakoupení. Tato záruka

Více

RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone. Obj. č.: 23 00 70. Rozsah dodávky. Napájení. Popis modelu

RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone. Obj. č.: 23 00 70. Rozsah dodávky. Napájení. Popis modelu Rozsah dodávky RC model vrtulníku Silverlit Sky Wiza s adaptérem smartphone Požadavky na baterie pro Smart Link Obj. č.: 23 00 70 Jmenovitá hodnota DC 4,5 V, 0,225 W Potřebujete 3 1,5V AG13 / LR44 (jsou

Více

HC-8906A. 4 ½ místný digitální multimetr

HC-8906A. 4 ½ místný digitální multimetr HC-8906A 4 ½ místný digitální multimetr I. Souhrn Digitální multimetr HC-8906A (dále jen přístroj) je 4 ½ digitový LCD ruční měřící přístroj s precizním designem, pohodlnou obsluhou, stabilním provozem

Více

SS760. Zvukoměr. Uživatelská příručka

SS760. Zvukoměr. Uživatelská příručka SS760 Zvukoměr Uživatelská příručka Nákupem tohoto digitálního zvukoměru jste zvýšili přesnost svých měření. Ačkoliv je tento zvukoměr složitý a citlivý přístroj, jeho robustnost umožňuje dlouhodobé využití.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2-12

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2-12 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2-12 73502_V6_11/09/2014 I II III 2 30 Nm 1 6 3 7 4 5 8 5 9 6 10 IV A Tloušťka L 1 2 3 4 5 6 7 8 9 H B plechu 0,3 mm 0,4 mm 0,5 mm 0,6 mm 0,7 mm 0,8 mm 0,9 mm 1 mm 1,1 mm 1,2 mm 1,3

Více

Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05261AC-11/13-01 GF Niky S 1-1.5-2-3 kva CZ CZ 3 2 Niky S 1-1.5-2-3 kva OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání

Více

MBD 822, 922 bezdrátové mikrofony

MBD 822, 922 bezdrátové mikrofony MBD 822, 922 bezdrátové mikrofony Stránka č. 1 Úvodem: Bezdrátový systém MBD 822 se skládá z přijímače a 2 ručních mikrofonů. Bezdrátový systém MBD 922 se skládá z přijímače a 2 vysílačů za opasek, do

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

Pomůcka k parkování osobních automobilů s displejem. Obj. č.: 85 24 71. 2. Podrobný popis funkce zařízení. 1. Úvod a účel použití zařízení

Pomůcka k parkování osobních automobilů s displejem. Obj. č.: 85 24 71. 2. Podrobný popis funkce zařízení. 1. Úvod a účel použití zařízení Pomůcka k parkování osobních automobilů s displejem 2. Podrobný popis funkce zařízení Jakmile tento systém zapnete (automaticky zařazením zpátečky nebo ručně vhodným spínačem), zobrazí se jako potvrzení

Více

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace Rozsah dodávky Centrála 2-zónového poplašného systému 2 x šroub 2 x EOL rezistor 10 kω Návod k obsluze Sada bezdrátového alarmu MA Instalace V průběhu instalace se ubezpečte, že centrála poplašného systému

Více

HC-6504/6506. Čtyřstopý osciloskop 40/60MHz

HC-6504/6506. Čtyřstopý osciloskop 40/60MHz HC-6504/6506 Čtyřstopý osciloskop 40/60MHz 1. Úvod Děkujeme, že jste zakoupil tento osciloskop. Aby vám dlouho sloužil ke spokojenosti, prostudujte před prvním použitím pečlivě tento návod. Po prostudování

Více

TDS 75 / TDS 100 / TDS 120

TDS 75 / TDS 100 / TDS 120 TDS 75 / TDS 100 / TDS 120 CS NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÝ PŘÍMOTOP TRT-BA-TDS-75-100-120-TC-002-CS Obsah Pokyny k návodu k obsluze... 1 Bezpečnost... 2 Informace o přístroji... 3 Transport a skladování...

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 298

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 298 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 298 PŘÍSTROJ PRO REVIZE SVAŘOVACÍCH ZAŘÍZENÍ 1. Základní informace:... 2 2. Popis přístroje:... 2 3. Podmínky použití PU298... 3 4. Technické parametry:... 3 5. Postup při nastavení

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE 2 Aby se zařízení zachovalo tomto v stavu a zajistil jeho bezpečný provoz, je třeba abyste dodržovali tento návod k obsluze! Před uvedením produktu do provozu si kompletně přečtěte návod

Více

Digitální multimetr METEX M-3890D s automatickou volbou rozsahů a trojitým displejem

Digitální multimetr METEX M-3890D s automatickou volbou rozsahů a trojitým displejem GM electronic s.r.o. Metex 3890 D 1/1 Digitální multimetr METEX M-3890D s automatickou volbou rozsahů a trojitým displejem Obr. originální návod str. 2 1. LCD displej (3 % místa, max. 3999) 2. Tlačítko

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 294 DELTA PŘÍSTROJ PRO REVIZE ELEKTRICKÝCH SPOTŘEBIČŮ

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 294 DELTA PŘÍSTROJ PRO REVIZE ELEKTRICKÝCH SPOTŘEBIČŮ NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 294 DELTA PŘÍSTROJ PRO REVIZE ELEKTRICKÝCH SPOTŘEBIČŮ OBSAH: 1 POUŽITÍ 4 1.1 KONSTRUKCE PŘÍSTROJE 4 1.2 ZÁKLADNÍ POKYNY PRO POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE 4 1.3 UVEDENÍ PŘÍSTROJE DO PROVOZU 4

Více

G3PB. Struktura číselného značení modelů. Informace pro objednávání. Relé SSR (jednofázová) Legenda číselného označení modelu.

G3PB. Struktura číselného značení modelů. Informace pro objednávání. Relé SSR (jednofázová) Legenda číselného označení modelu. Relé SSR (jednofázová) G3PB Kompaktní polovodičové úzkého profilu s chladičem pro řízení topných těles pro jmenovité napětí 48 V AC Kompaktní konstrukce díky optimálnímu tvaru chladiče. Možná montáž na

Více

Překlad původního návodu. Řídicí jednotka KEH. Návod k instalaci a použití. Superior Clamping and Gripping

Překlad původního návodu. Řídicí jednotka KEH. Návod k instalaci a použití. Superior Clamping and Gripping Překlad původního návodu Řídicí jednotka KEH Návod k instalaci a použití Superior Clamping and Gripping Překlad původního návodu Impressum: Autorské právo: Tento návod zůstává z hlediska autorského práva

Více

FA 500 FT 45 výkonový zesilovač pro Nouzové zvukové systémy návod k použití

FA 500 FT 45 výkonový zesilovač pro Nouzové zvukové systémy návod k použití www.hornetaudio.com FA 500 FT 45 výkonový zesilovač pro Nouzové zvukové systémy návod k použití DŮLEŽITÉ BEZPEČNOST NÍ POKYNY 1. Přečtěte si návod - Před uvedením přístroje do provozu si přečtěte všechna

Více

TENZOMETRICKÝ MĚŘIČ. typ Tenz2293. www.aterm.cz

TENZOMETRICKÝ MĚŘIČ. typ Tenz2293. www.aterm.cz TENZOMETRICKÝ MĚŘIČ typ Tenz2293 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena shoda s příslušnými

Více

Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623

Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623 Návod k obsluze Klešťový měřič 400 ampérů True RMS AC/DC s měřením teploty Model EX623 Patentově chráněno Úvod Blahopřejeme k zakoupení klešťového měřiče True RMS Extech EX623. Tento měřič umožňuje provádět

Více