OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK"

Transkript

1 OBLAST: Teorie práv - pojmy, vznik řízení STK ) ) ) Činnost STK uprvuje zákon: č. 111/1994 S. č. 38/1995 S. č. 56/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů Silniční vozidlo je: ) motorové vozidlo, které je vyroené z účelem provozu n pozemníh komunikíh pro přeprvu oso, zvířt věí. ) motorové neo nemotorové vozidlo, které je vyroené z účelem provozu n pozemníh komunikíh pro přeprvu oso, zvířt věí. ) motorové vozidlo, které je vyroené z účelem provozu n pozemníh komunikíh pro přeprvu oso ) ) ) Silničním vozidlem se rozumí: jkékoliv vozidlo. vozidlo vyroené z účelem provozu n pozemníh komunikíh. vozidlo ke zvláštním účelům Zvláštní vozidlo je: ) nemotorové vozidlo. ) vozidlo, které nemůže ýt z žádnýh podmínek použito pro provoz n pozemníh komunikíh. ) vozidlo vyroené k jiným účelům než k provozu n pozemníh komunikíh, které může ýt při splnění podmínek stnovenýh zákonem č. 56/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů k provozu n pozemníh komunikíh shváleno Přípojné vozidlo je: ) silniční motorové neo nemotorové vozidlo určené k tžení jiným vozidlem, s nímž je spojeno do souprvy. ) silniční nemotorové vozidlo určené k tžení jiným vozidlem, s nímž je spojeno do souprvy. ) kterékoliv vozidlo ) ) ) Provozovtelem silničního vozidl se rozumí: fyziká oso s místem trvlého neo povoleného poytu v České repulie. řidič vozidl. oso, která je v registru silničníh vozidel zpsán jko vlstník tohoto vozidl, není-li jko jeho provozovtel v registru silničníh vozidel zpsán jiná oso.

2 Kdo umisťuje při první registri neo při přidělení nové registrční znčky kontrolní nálepku o osvědčení tehniké způsoilosti vozidl n tulku registrční znčky? ) Stnie tehniké kontroly n žádost zákzník. ) Příslušný oení úřd oe s rozšířenou půsoností, který registri provedl neo přidělil novou registrční znčku. ) Prodeje vozidl při předání vozidl novému mjiteli neo stnie tehniké kontroly po vydání nové registrční znčky n žádost zákzník Oprávnění k provozování stnie tehniké kontroly po splnění poždvků uděluje: ) krjský úřd. ) Ministerstvo doprvy. ) DEKRA CZ.s Provádět tehniké prohlídky vozidel ve stnii tehniké kontroly mohou osoy, které: ) dosáhli věku 20 let mjí odornou prxi v utooprvárenství. ) jsou držiteli profesního osvědčení kontrolního tehnik. ) mjí ukončené úplné střední odorné vzdělání tehnikého směru mjí odornou prxi v utooprvárenství nejméně jeden rok neo střední odorné vzdělání tehnikého směru odornou prxi v utooprvárenství nejméně 4 roky O přestvu silničního vozidl se nejedná, jestliže: ) yly provedeny tkové změny, které vedly ke změně ktegorie. ) výroe vozidl prohlásí podsttnou část mehnismu neo konstruke z náhrdní díl k tomuto vozidlu. ) pokud yl proveden výměn krosérie jiné typové řdy vozidl Přestvu silničního vozidl, které je registrováno v registru silničníh vozidel, povoluje: ) oení úřd oe s rozšířenou půsoností. ) krjský úřd. ) Ministerstvo doprvy ) ) ) Hromdnou přestvu typu silničního vozidl povoluje: oení úřd oe s rozšířenou půsoností. krjský úřd. Ministerstvo doprvy ) ) ) Tehnikou způsoilost typu silničního vozidl shvluje: Ministerstvo doprvy. Ministerstvo průmyslu ohodu. Ministerstvo vnitr.

3 ) ) ) Vyhlášk č. 302/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů uprvuje: podmínky provozu vozidel n pozemníh komunikíh. provádění tehnikýh prohlídek měření emisí. podmínky shvlování tehniké způsoilosti vozidel n pozemníh komunikíh Kontrolní nálepk pro vyznčení pltnosti tehniké způsoilosti vozidl k provozu n pozemníh komunikíh je: ) červené rvy s hologrmem, shvloví znčkou s předtištěnými dny, měsíi roky pro vyznčení pltnosti tehniké způsoilosti vozidl. ) zelené rvy s hologrmem, shvloví znčkou s předtištěnými měsíi roky pro vyznčení pltnosti tehniké způsoilosti vozidl. ) červené rvy s hologrmem, shvloví znčkou s předtištěnými měsíi roky pro vyznčení pltnosti tehniké způsoilosti vozidl Provozovtel silničního vozidl je povinen: ) udržovt vozidlo v řádném tehnikém stvu podle pokynů pro osluhu údržu stnovenýh výroem. ) udržovt vozidlo dle nejlepšího vědomí. ) lespoň 1x týdně vozidlo řádně umýt ) ) ) Pozytí řidičského oprávnění neo ztrátu ezúhonnosti kontrolní tehnik: může nhlásit vedouímu stnie tehniké kontroly. je povinen ezodkldně nhlásit Ministerstvu doprvy. nemá povinnost nikomu hlásit Vozidlo ktegorie M1: ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s nejvýše osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s nejvýše osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče, jehož mximální hmotnost nesmí překročit 3,5 t. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s nejvýše osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče, jehož mximální hmotnost nesmí překročit 5 t Vozidlo ktegorie M2: ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s víe než osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče s mximální hmotností nepřevyšujíí 5 tun. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s víe než osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče, jehož mximální hmotnost nesmí překročit 7,5 t. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s víe než osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče, jehož mximální hmotnost nesmí překročit 10 t.

4 Vozidlo ktegorie M3: ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s víe než osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče s mximální hmotností převyšujíí 5 tun. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s víe než osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče, jehož mximální hmotnost převyšuje 7,5 t. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu oso jejih zvzdel, s víe než osmi místy k sezení kromě míst k sezení řidiče, jehož mximální hmotnost převyšuje 10 t Vozidlo ktegorie N1: ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, s nejvýše osmi místy k sezení, kromě míst k sezení řidiče. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, s mximální hmotností nepřevyšujíí 3,5 tuny. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, jehož mximální hmotnost nesmí překročit 7,5 tuny Vozidlo ktegorie N2: ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, jehož mximální hmotnost převyšuje 3,5 tuny, le nepřevyšuje 7,5 tuny. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, jehož mximální hmotnost převyšuje 3,5 tuny, le nepřevyšuje 10 tun. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, s mximální hmotností převyšujíí 3,5 tuny, le nepřevyšujíí 12 tun Vozidlo ktegorie N3: ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, jehož mximální hmotnost převyšuje 7,5 tuny, le nepřevyšuje 12 tun. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, jehož mximální hmotnost převyšuje 10 tun. ) je motorové vozidlo konstruovné vyroené především pro doprvu nákldů, s mximální hmotností převyšujíí 12 tun Vozidlo ktegorie O1: ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, s mximální hmotností nepřevyšujíí 0,75 tuny. ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, jehož mximální hmotnost nepřevyšuje 0,75 tuny v přípdě nerzděného vozidl v přípdě rzděného vozidl jeho mximální hmotnost nepřevyšuje 3,5 tuny. ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, jehož mximální hmotnost nepřevyšuje 3,5 tuny.

5 Vozidlo ktegorie O2: ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, s mximální hmotností převyšujíí 0,75 tuny, le nepřevyšujíí 3,5 tuny. ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, jehož mximální hmotnost nepřevyšuje 3,5 tuny v přípdě rzděného vozidl. ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, jehož mximální hmotnost převyšuje 3,5 tuny, le nepřevyšuje 7,5 tuny Vozidlo ktegorie O3: ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, jehož mximální hmotnost převyšuje 3,5 tuny, le nepřevyšuje 7,5 tuny. ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, s mximální hmotností převyšujíí 3,5 tuny, le nepřevyšujíí 10 tun. ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, jehož mximální hmotnost převyšuje 3,5 tuny, le nepřevyšuje 12 tun Vozidlo ktegorie O4: ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, jehož mximální hmotnost převyšuje 7,5 tuny. ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, s mximální hmotností převyšujíí 10 tun. ) je přípojné vozidlo konstruovné vyroené pro doprvu nákldů neo oso i pro uytování oso, jehož mximální hmotnost převyšuje 12 tun Vozidlo ktegorie L1e: ) je dvoukolové vozidlo (moped), s nejvyšší konstrukční ryhlostí nepřekrčujíí 45 km.h-1 zdvihový ojem nepřekrčuje 50 m3, jedná-li se o sploví typ, neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor. ) je dvoukolové vozidlo (moped), s nejvyšší konstrukční ryhlostí nepřekrčujíí 50 km.h-1 zdvihový ojem nepřekrčuje 50 m3, jedná-li se o sploví typ, neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor. ) je dvoukolové vozidlo (moped), s nejvyšší konstrukční ryhlostí nepřekrčujíí 60 km.h-1 zdvihový ojem nepřekrčuje 50 m3, jedná-li se o sploví typ, neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor Vozidlo ktegorie L2e: ) je tříkolové vozidlo (moped), s nejvyšší konstrukční ryhlostí nepřekrčujíí 45 km.h-1 zdvihový ojem nepřekrčuje 50 m3, jedná-li se o zážehový typ, neo mximální netto výkon nepřekrčuje 4 kw, jedná-li se o jiné sploví motory, neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor. ) je tříkolové vozidlo (moped), s nejvyšší konstrukční ryhlostí nepřekrčujíí 50 km.h-1 zdvihový ojem nepřekrčuje 50 m3, jedná-li se o zážehový typ, neo mximální netto výkon nepřekrčuje 4 kw, jedná-li se o jiné sploví motory, neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor. ) je tříkolové vozidlo (moped), s nejvyšší konstrukční ryhlostí nepřekrčujíí 60 km.h-1 zdvihový ojem nepřekrčuje 50 m3, jedná-li se o zážehový typ, neo mximální netto výkon nepřekrčuje 4 kw, jedná-li se o jiné sploví motory, neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor.

6 Vozidlo ktegorie L3e: ) je dvoukolové vozidlo (motoykl) ez postrnního vozíku vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí vyšší než 45 km.h-1. ) je dvoukolové vozidlo (motoykl) ez postrnního vozíku vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí vyšší než 50 km.h-1. ) je dvoukolové vozidlo (motoykl) ez postrnního vozíku vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí vyšší než 60 km.h Vozidlo ktegorie L4e: ) je dvoukolové vozidlo (motoykl) s postrnním vozíkem vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí větší než 60 km.h-1. ) je dvoukolové vozidlo (motoykl) s postrnním vozíkem vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí větší než 50 km.h-1. ) je dvoukolové vozidlo (motoykl) s postrnním vozíkem vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí větší než 45 km.h Vozidlo ktegorie L5e: ) je motorová tříkolk, tj. vozidlo se třemi symetriky uspořádnými koly vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí vyšší než 45 km.h-1. ) je motorová tříkolk, tj. vozidlo se třemi symetriky uspořádnými koly vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí vyšší než 50 km.h-1. ) je motorová tříkolk, tj. vozidlo se třemi symetriky uspořádnými koly vyvené motorem, které má zdvihový ojem větší než 50 m3, jedná-li se o sploví motor, neo s nejvyšší konstrukční ryhlostí vyšší než 60 km.h-1.

7 Vozidlo ktegorie L6e: ) je lehká čtyřkolk, jejíž hmotnost v nenloženém stvu není větší než 350 kg, do níž se nezpočítává hmotnost terií v přípdě elektrikýh vozidel; dále lehká čtyřkolk, jejíž nevyšší konstrukční ryhlost nepřekrčuje 45 km.h-1 jejíž zdvihový ojem motoru nepřekrčuje 50 m3 u zážehovýh motorů neo jejíž mximální netto výkon nepřekrčuje 4 kw u elektrikýh motorů neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor. ) je lehká čtyřkolk, jejíž hmotnost v nenloženém stvu není větší než 350 kg, do níž se nezpočítává hmotnost terií v přípdě elektrikýh vozidel; dále lehká čtyřkolk, jejíž nevyšší konstrukční ryhlost nepřekrčuje 50 km.h-1 jejíž zdvihový ojem motoru nepřekrčuje 50 m3 u zážehovýh motorů neo jejíž mximální netto výkon nepřekrčuje 4 kw u elektrikýh motorů neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor. ) je lehká čtyřkolk, jejíž hmotnost v nenloženém stvu není větší než 350 kg, do níž se nezpočítává hmotnost terií v přípdě elektrikýh vozidel; dále lehká čtyřkolk, jejíž nevyšší konstrukční ryhlost nepřekrčuje 60 km.h-1 jejíž zdvihový ojem motoru nepřekrčuje 50 m3 u zážehovýh motorů neo jejíž mximální netto výkon nepřekrčuje 4 kw u elektrikýh motorů neo mximální trvlý jmenovitý výkon není vyšší než 4 kw, jedná-li se o elektriký motor Vozidlo ktegorie L7e: ) je čtyřkolk, jiná než ktegorie L6e, jejíž hmotnost v nenloženém stvu nepřekrčuje 400 kg (550 kg u vozidel určenýh k přeprvě zoží), do níž se nezpočítává hmotnost terií v přípdě elektrikýh vozidel, u nihž mximální netto výkon motoru nepřekrčuje 15 kw. ) je čtyřkolk, jiná než ktegorie L6e, jejíž hmotnost v nenloženém stvu nepřekrčuje 400 kg (550 kg u vozidel určenýh k přeprvě zoží), do níž se nezpočítává hmotnost terií v přípdě elektrikýh vozidel, u nihž mximální netto výkon motoru nepřekrčuje 25 kw. ) je čtyřkolk, jiná než ktegorie L6e, jejíž hmotnost v nenloženém stvu nepřekrčuje 400 kg (550 kg u vozidel určenýh k přeprvě zoží), do níž se nezpočítává hmotnost terií v přípdě elektrikýh vozidel, u nihž mximální netto výkon motoru nepřekrčuje 35 kw Silniční vozidl se rozdělují n tyto zákldní druhy: ) vozidl pod 3,5 t jejih přívěsy, vozidl nd 3,5 t jejih přívěsy návěsy osttní silniční vozidl. ) motoykly, osoní utomoily, utousy, nákldní utomoily, speiální vozidl, přípojná vozidl, osttní silniční vozidl. ) L, M, N, O jejih podskupiny.

8 OBLAST: Bezpečnostní předpisy ) ) ) Bezpečnost práe n line STK se řídí: zákoníkem práe souvisejíími předpisy. pokyny vedouího STK. pokyny provozovtele STK Povinnost změstnvtele (provozovtele STK) zjišťovt ezpečnost ohrnu zdrví při prái: ) se nevzthuje n fyziké osoy, které se s jeho vědomím zdržují n jeho provištíh. ) se vzthují pouze n provníky STK. ) se vzthuje n všehny fyziké osoy, které se s jeho vědomím zdržují n jeho provištíh V rámi tehniké prohlídky vozidl n line STK: ) je oprávněn ýt přítomn při tehniké prohlíde fyziká oso, která přistvil vozidlo k tehniké prohlíde. ) je oprávněn ýt přítomen při tehniké prohlíde řidič jeden ze spolujezdů. ) počet oso přítomnýh při tehniké prohlíde stnovuje kontrolní tehnik, který provádí tehnikou prohlídku vozidl ) ) ) Provní jám n line STK: se může přeskkovt. se nesmí překrčovt přeskkovt. se může překrčovt jen provníky STK ) ) ) Provní jám linky STK jko neezpečný prostor: musí ýt oznčen. nemusí ýt oznčen. musí ýt oznčen v přípdě, že to uzná provozovtel STK z vhodné Pro provádění tehnikýh prohlídek kontrolní tehnii: ) nemusí ýt vyveni vhodnými ohrnnými provními prostředky (oděv, ouv j.). ) nemusí ýt vyveni vhodnými ohrnnými provními prostředky vzhledem k druhu činnosti, kterou vykonávjí (oděv, ouv j.). ) musí ýt vyveni vhodnými ohrnnými provními prostředky (oděv, ouv j.) Periodiké školení provníků STK v olsti ezpečnosti ohrny zdrví při prái: ) se opkuje nejméně 1x z 5 let. ) se neprovádí. Provádí se pouze vstupní školení při nástupu. ) se opkuje nejméně 1x z 2 roky.

9 ) ) ) Periodiké školení provníků STK v olsti požární ohrny: se opkuje nejméně 1x z 5 let. se opkuje nejméně 1x z 2 roky. se neprovádí. Provádí se pouze vstupní školení při nástupu do změstnání ) ) ) Při nástupu do změstnání provník STK: nemusí solvovt školení v olsti požární ohrny. musí solvovt školení v olsti požární ohrny. nemusí solvovt školení v olsti požární ohrny, školení si doplní v pozdější doě Při nástupu do změstnání provník STK: ) nemusí solvovt školení v olsti ezpečnosti ohrny zdrví při prái. ) nemusí solvovt školení v olsti ezpečnosti ohrny zdrví při prái, školení si doplní v pozdější doě. ) musí solvovt školení v olsti ezpečnosti ohrny zdrví při prái Při tehniké prohlíde silničního motorového vozidl ve stnii tehniké kontroly je: ) oprávněn ýt fyziká oso, která přistvil vozidlo k tehniké prohlíde. ) oprávněn ýt provozovtel vozidl. ) oprávněn ýt fyziká oso, která přistvil vozidlo k tehniké prohlíde, i provozovtel vozidl.

10 OBLAST: Metrologie Stnie tehniké kontroly pro trktory musí ýt nejméně vyven: ) zřízením n kontrolu zpojení zásuvky tžného zřízení, deelerometrem, zřízením n kontrolu seřízení světlometů čsoměrným zřízením. ) zřízením n kontrolu zpojení zásuvky tžného zřízení, deelerometrem, zřízením n kontrolu vůlí přední náprvy zřízením n měření opotřeení spojovíh zřízení vozidel. ) deelerometrem, zřízením n kontrolu zpojení zásuvky tžného zřízení, tlkoměrem, zřízením n měření opotřeení spojovíh zřízení vozidel čsoměrným zřízením Který právní předpis vymezuje práv povinnosti oso, orgnizí orgánů státní správy v ooru metrologie? ) zákon č. 505/1990 S. ve znění pozdějšíh předpisů. ) metrologiký řád STK. ) zákon č. 56/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů ) ) ) Měřidlo, u kterého se vyskytl poruh ovlivňujíí výsledek měření: smí ýt dále používáno. nesmí ýt používáno. smí ýt používáno po nezytně nutnou dou, než proěhne oprv měřidl STK kontrolu přesnosti měření rzdnýh ovládíh sil tlku n válové zkušeně rzd: ) neprovádí, provádí ji pouze oso pověřená metrologikou činností 1x z 6 měsíů. ) provádí 1x z 3 měsíe neo při jkékoliv pohynosti o správnosti měření. ) provádí kždýh 14 dní neo při jkékoliv pohynosti o správnosti měření Do pltnosti klire měřidel v STK je: ) 12 měsíů, s výjimkou indikátorů házivosti kol, detektorů uhlovodíkovýh plynů čsoměrnýh zřízení, u kterýh je do pltnosti klire 6 měsíů. ) dle uvážení provozovtele STK. ) 6 měsíů, s výjimkou indikátorů házivosti kol, detektorů uhlovodíkovýh plynů čsoměrnýh zřízení, u kterýh je do pltnosti klire 12 měsíů Kontrol přesnosti mehnikého zřízení pro měření geometrie přední náprvy se provádí: ) 1 x měsíčně. ) 1 x z 14 dní. ) 1 x týdně při jkékoliv pohynosti o správnosti měření Kontrol funke těsnosti tlkoměrů měřidl n kontrolu tlku v pneumtikáh se v STK: ) neprovádí. ) provádí průěžně při používání přístroje. ) provádí, le jen osoou (orgnizí) pověřenou metrologikou činností v STK.

11 Metrologikou návznost měřidel STK (kliri resp. ověřování měřidel) pro STK zjišťuje: ) fyziká oso (orgnize) nvázná n etlony státní metrologie. ) oso (orgnize) pověřená Ministerstvem doprvy ČR. ) servis výroe měřidl ) ) ) Evideni měřidel v STK tvoří: soupis měřidel evidenční list měřidl. deníky měřidel. soupis měřidel provozní deníky měřidel ) ) ) Z správnost osluhy měřidel, dodržování postupů podmínek měření odpovídá: vedouí orgnize provozujíí STK. kontrolní tehnik STK. oso pověřená zjišťováním metrologiké návznosti měřidel Kliri regloskopu: ) provádí STK sm, min. 1x z měsí. ) STK neprovádí, provádí ji oso pověřená zjišťováním metrologiké návznosti měřidel v STK (pověřená orgnize). ) provádí výroe se souhlsem pověřené orgnize Provede-li oprve oprvu měřidl mjíí vliv n přesnost měření ez následné klire: ) je provozovtel STK povinen si vyžádt novou kliri měřidl u osoy pověřené metrologikou činností v STK (pověřené orgnize). ) kliri si provozovtel STK provede sám se souhlsem pověřené osoy. ) oprv nemá vliv n pltnost klire Z vedení metrologiké evidene měřidel v STK podle metrologikého řádu odpovídá: ) vedouí STK. ) oso pověřená zjišťováním metrologiké návznosti měřidel v STK. ) dministrtivní provnie STK ) ) ) Při kontrole přesnosti měření válové zkušeny rzd STK se postupuje: dle pokynů osoy pověřené metrologikou činností v STK (pověřené orgnize). dle vlstního postupu dného typu zkušeny. dle návodu výroe zkušeny STK u indikátoru házivosti kol kontrolu funke, pohylivosti jednotlivýh částí měřidl rete: ) neprovádí. ) provádí 1 x týdně. ) provádí 1 x z 3 měsíe.

12 ) ) ) Teplot v STK při metrologiké kontrole měřidel musí ýt minimálně: 20 C 10 C 15 C ) ) ) Provozovtel STK je povinen ěhem metrologiké kontroly měřidel v STK: vyloučit n line STK provoz vozidel. vyloučit n line STK provoz vozidel, s výjimkou opkovnýh tehnikýh prohlídek. vyloučit n line STK provoz pouze u vozidel s elkovou hmotností převyšujíí kg ) ) ) STK provádí u deelerometru: 1x z 14 dní kontrolu sttikýh hodnot zpomlení pomoí klirčního příprvku. 1x z měsí kontrolu sttikýh hodnot zpomlení pomoí klirčního příprvku. kontrolu provádí pouze oso pověřená metrologikou činností v STK ) ) ) Kontrolu stvu nití zdroje funke detektoru uhlovodíkovýh plynů STK: neprovádí. provádí 1x ročně. provádí 1x měsíčně Pro ěžné měření tlku vzduhu v pneumtikáh lze použít zjednodušeného přepočtu: ) 200 kp = 2 r ) 200 kp = 20 r ) 200 kp = 0,2 r ) ) ) Přepočtěte hodnotu rzdné síly Bv = 1,2 kn n N: 1,2 kn = 120 N 1,2 kn = N 1,2 kn = 12 N ) ) ) Zákldní jednotkou délky podle soustvy SI je: metr. milimetr. kilometr ) ) ) Přepočtete hodnotu rzdné síly Bv = 0,80 kn n N: 0,80 kn = 80 N 0,80 kn = 800 N 0,80 kn = 8,0 N ) ) ) Zákldní jednotkou čsu dle soustvy SI je: sekund. minut. hodin.

13 ) ) ) Zákldní jednotkou hmotnosti dle soustvy SI je: kilogrm. grm. tun ) ) ) Přepočtěte dnou hodnotu tlku z MP n kp: 25 MP = 250 kp 25 MP = kp 25 MP = 0,25 kp ) ) ) Měřidl použitá v STK jsou zřzen jko: etlony. provní měřidl stnovená (stnovená měřidl). provní měřidl nestnovená (provní měřidl) s výjimkou měřidel pro kontrolu tlku v pneumtikáh uvedenýh do provozu po (stnovená měřidl) V přípdě poškození ověřoví znčky n měřidle tlku v pneumtikáh: ) zniká pltnost ověření. ) zniká pltnost ověření pouze v přípdě, kdy k měřidlu není vystveno potvrzení o ověření stnoveného měřidl. ) poškozená znčk nemá vliv n pltnost ověření Měřidlo pořizovné do STK s výjimkou souprvy tlkoměrů musí mít: ) pltné osvědčení o shválení měřidl vydné MD ČR (vzthuje se pouze n stnovená měřidl). ) pltné osvědčení o shválení měřidl vydné MD ČR. ) pltné osvědčení o shválení měřidl vydné MD ČR (vzthuje se pouze n provní měřidl) Z nepřekročení lhůty klire (ověření) měřidel odpovídá: ) provozovtel (vlstník) měřidel STK. ) oso (orgnize) pověřená MD ČR k zjištění metrologiké návznosti měřidel v STK. ) kontrolní tehnik, který má měřidlo n strosti Měřidl po kliri (ověření) jsou oznčen: ) klirčními (ověřovími) znčkmi spolu s osvědčením o kliri (ověření) měřidel neo klirčními (ověřovími) listy. ) klirčními (ověřovími) znčkmi, osvědčení je vydáváno pouze n měřidlo tlku v pneumtikáh. ) klirčními (ověřovími) listy, ověřoví znčk je umisťován pouze n měřidlo tlku v pneumtikáh ) ) ) STK je povinn po vyzvání předložit zákzníkovi: deníky soupis měřidel. termín příští klire (ověření) měřidel. dokldy o provedené kliri (ověření) měřidel.

14 ) ) ) Kontrolní tehnik dle Metrologikého řádu STK zodpovídá: z vedení zápisů do deníku u měřidl, které udržuje kontroluje. z vedení soupisu měřidel. z nepřekročení lhůty pltnosti klire (ověření) u měřidl, které udržuje kontroluje ) ) ) Měřidlo, u kterého yl proveden oprv ovlivňujíí výsledek měření: smí ýt dále používáno pouze po předhozí kliri pověřenou osoou (orgnizí). smí ýt dále používáno pouze po předhozí provedené kontrole ze strny STK. smí ýt dále používáno po předhozí kliri provedené utorizovným servisem neo pověřenou osoou (orgnizí) Dovolená hy měření odklonu síhvosti mehnikého zřízení n měření geometrie řízení je: ) odklon 30, síhvost 1 mm. ) odklon 30, síhvost 0.5 mm. ) odklon 15, síhvost 1 mm Kontrol přístroje n měření hlouky dezénu pneumtik se v STK: ) provádí denně, vždy všk před měřením pomoí " nuloví destičky " ve vývě přístroje. ) neprovádí se. ) provádí se pouze v přípdě likjíího displeje Speifiké poždvky n kontrolu funke údržu mehnikého zřízení n měření geometrie řízení kontrolní tehnik nlezne: ) v Instruki pro STK č. 1/2002, uvedené ve Věstníku doprvy. ) v příloze č. 9 vyhlášky č. 302/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů. ) v zákoně č. 56/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů O provedené údržě neo o provozní kontrole přesnosti měřidl kontrolní tehnik, který má měřidlo STK svěřené do péče: ) žádný zápis neprovádí. ) provádí zápis do deníku měřidl jen v přípdě zjištění poškození měřidl. ) provádí zápis do deníku měřidl vždy po kždé provedené údržě, oprvě neo kontrole přesnosti měřidl.

15 OBLAST: Tehniká prohlídk Stnie tehniké kontroly při evidenční kontrole silničního vozidl zjišťuje: ) sould skutečného stvu silničního vozidl jeho identifikčníh údjů s údji uvedenými v tehnikém průkzu silničního vozidl v osvědčení o registri silničního vozidl stv počítče ujeté vzdálenosti silničního vozidl. ) totožnost ždtele o evidenční kontrolu. ) nstvení sklonu potkávíh světlometů ) ) ) Lhůt prvidelné tehniké prohlídky pro motoykl optřený šlpdly je: nejpozději 4 roky po první registri následně v intervlu po 2 leteh. nejpozději 6 let po první registri následně v intervlu po 4 leteh. nepodléhá prvidelným tehnikým prohlídkám Provozovtel motoyklu o zdvihovém ojemu pístového splovího motoru nd 50 m3 konstrukční ryhlosti nd 50 km.h-1, který yl poprvé zregistrován přistven k prvidelné tehniké prohlíde, je povinen přistvit motoykl k následujíí prvidelné tehniké prohlíde nejpozději do: ) ) ) Provozovtel mlého motoyklu (zdvihový ojem pístového splovího prostoru nepřevyšuje 50 m3 neo jeho nejvyšší konstrukční ryhlost nepřevyšuje 50 km.h1 ), poprvé zregistrovného , je povinen přistvit motoykl k prvidelné tehniké prohlíde nejpozději do: ) ) ) Provozovtel utousu je povinen přistvit vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde nejpozději v: ) půlroční lhůtě. ) roční lhůtě. ) dvouroční lhůtě Provozovtel nového nákldního utomoilu, jehož přípustná hmotnost převyšuje kg, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde nejpozději ve lhůtě: ) dvou let. ) jednoho roku. ) čtyř let.

16 Při zhájení tehniké prohlídky musí ýt u silničního motorového vozidl předložen mimo jiné: ) protokol o měření emisí s kldným výsledkem. ) protokol o měření emisí ez ohledu n výsledek měření emisí. ) protokol o měření emisí se nevyžduje Stnie tehniké kontroly nesmí při tehniké prohlíde seřizovt oprvovt silniční vozidlo s výjimkou: ) seřízení odklonu kol. ) jednoduhého seřízení světlometů, pokud to umožňuje stv přístupnost seřizovíh prvků. ) seřízení síhvosti Silniční vozidlo je tehniky způsoilé k provozu n pozemníh komunikíh, pokud tehnikou prohlídkou silničního vozidl, jeho ústrojí částí neyly zjištěny: ) žádné závdy neo jen lehké závdy. ) jedn vážná žádná lehká závd. ) jedn vážná jedn lehká závd ) ) ) Před zhájením tehniké prohlídky se kontrolují: dokldy k vozidlu. dokldy řidiče vozidl. dokldy k vozidlu dres mjitele vozidl K prvidelné tehniké prohlíde je nutno pro vozidlo ktegorie M1 předložit: ) tehniký průkz + osvědčení o registri vozidl neo osvědčení o tehnikém průkzu + protokol o měření emisí (pouze u vozidel, která podléhjí prvidelnému měření emisí). ) tehniký průkz + osvědčení o registri vozidl neo osvědčení o tehnikém průkzu + osvědčení o měření emisí (pouze u vozidel, která podléhjí prvidelnému měření emisí). ) tehniký průkz + osvědčení o registri vozidl neo osvědčení o tehnikém průkzu Při tehniké prohlíde je seřizování oprvování silničního vozidl: ) zel zkázáno. ) zkázáno, s výjimkou jednoduhého seřízení světlometů, pokud to umožňuje stv přístupnost seřizovíh prvků. ) dovoleno, le pouze po domluvě s řidičem Perforí kontrolní nálepky osvědčujíí tehnikou způsoilost vozidl se vyznčuje: ) rok provedení příští prvidelné tehniké prohlídky. ) rok měsí příští prvidelné tehniké prohlídky vozidl. ) den, měsí rok provedení příští prvidelné tehniké prohlídky.

17 ) ) ) Km se umisťuje kontrolní nálepk osvědčujíí tehnikou způsoilost vozidl? n zdní tulku registrční znčky. n přední tulku registrční znčky. podle poždvku zákzník Provozovtel nového osoního utomoilu, zregistrovného po , přiství toto vozidlo po prvním zápisu silničního vozidl do registru silničníh vozidel k prvidelné tehniké prohlíde nejpozději ve lhůtě: ) 4 let ) 2 let ) 1 roku Provozovtel mopedu neo motoyklu ez šlpdel, jehož zdvihový ojem pístového splovího motoru nepřevyšuje 50 m3 neo jehož nejvyšší konstrukční ryhlost nepřevyšuje 50 km.h-1: ) nepodléhá povinnosti podroovt vozidlo prvidelné tehniké prohlíde. ) má povinnost přistvit toto vozidlo k provedení prvidelné tehniké prohlídky nejpozději ve lhůtě 6 let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně ve lhůtáh 4 let. ) má povinnost přistvit toto vozidlo k provedení prvidelné tehniké prohlídky nejpozději ve lhůtě 4 let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně ve lhůtáh 2 let Zjistí-li se při prvidelné tehniké prohlíde tře jen jedn vážná závd (stupně "B"), je vozidlo: ) nezpůsoilé k provozu. ) způsoilé k provozu n dou 3 měsíů. ) způsoilé k provozu n dou 30 klendářníh dnů ode dne vyznčení zápisu výsledku tehniké prohlídky vozidl v tehnikém průkzu vozidl Opkovná tehniká prohlídk po prvidelné tehniké prohlíde je: ) tehniká prohlídk následujíí po prvidelné tehniké prohlíde, při níž yl zjištěn lehká závd (stupně "A"). ) tehniká prohlídk následujíí po předhozí tehniké prohlíde (mimo tehniké prohlídky n žádost zákzník evidenční kontroly), při které yl n vozidle zjištěn vážná závd (stupně "B") neo neezpečná závd (stupně "C"). ) tehniká prohlídk následujíí po prvidelné tehniké prohlíde, při které yl n vozidle zjištěn jedn neo víe vážnýh závd (stupně "B"). O opkovnou prohlídku se nejedná, pokud při prvidelné prohlíde yl zjištěn tře jen jedn neezpečná závd (stupně "C") Je-li vozidlo při prvidelné tehniké prohlíde hodnoeno jko tehniky nezpůsoilé k provozu, nová kontrolní nálepk o tehniké způsoilosti vozidl se n zdní tulku registrční znčky: ) nevylepí původní kontrolní nálepk se ze zdní tulky registrční znčky odstrní. ) nevylepí původní kontrolní nálepk se n zdní tule registrční znčky ponehá. ) vylepí původní kontrolní nálepk se ze zdní tulky registrční znčky odstrní.

18 Pokud provozovtel silničního vozidl přiství vozidlo k opkovné tehniké prohlíde při prohlíde způsou odstrnění vážné závdy ude zjištěn tto závd opkovně, vozidlo se stne: ) tehniky způsoilé n dou 30 dnů. ) tehniky způsoilé n dou 14 dnů. ) tehniky nezpůsoilé ) ) ) Provozovtel motoyklu, jehož provozní hmotnost je 350 kg: je povinen přistvit motoykl k měření emisí. není povinen přistvit motoykl k měření emisí. nemusí mít sjednné zákonné pojištění odpovědnosti z škodu způsoenou provozem vozidl Provozovtel zemědělského neo lesnikého trktoru jejih přípojného vozidl přiství k prvidelné tehniké prohlíde toto zvláštní vozidlo nejpozději: ) ve lhůtě dvou let po jeho prvním zregistrování v registru silničníh vozidel potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh po jednom roe. ) ve lhůtě čtyř let po jeho prvním zregistrování v registru silničníh vozidel potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) ve lhůtě čtyř let po jeho prvním zregistrování v registru silničníh vozidel potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh čtyř let Provozovtel trktoru jeho přípojného vozidl je povinen přistvit vozidl k prvidelné tehniké prohlíde po jejih prvním zregistrování v registru silničníh vozidel nejpozději do: ) dvou let. ) tří let. ) čtyř let Provozovtel trktoru jeho přípojného vozidl, jenž yly prvně zregistrovány přistveny k prvidelné tehniké prohlíde , je povinen přistvit vozidl k následné prvidelné tehniké prohlíde nejpozději do: ) ) ) Tehniká prohlídk zemědělskýh lesnikýh trktorů jejih přípojnýh vozidel může ýt proveden: ) pouze n line STK. ) v místě určeném příslušným krjským úřdem moilním způsoem. ) v místě určeném držitelem vozidl.

19 Při tehniké prohlíde n žádost zákzník se: ) přiděluje vozidlu kontrolní nálepk provádí se zápis do tehnikého průkzu vozidl. ) nepřiděluje vozidlu kontrolní nálepk neprovádí se zápis do tehnikého průkzu vozidl. ) přiděluje vozidlu kontrolní nálepk provádí se zápis do tehnikého průkzu vozidl, le jen v přípdě, že n vozidle neyly provedenou prohlídkou zjištěny žádné závdy U vozidl s plynovým pohonem kontrolní tehnik před vjezdem n linku STK: ) zkontroluje stv pliv v nádrži n plyn. ) zkontroluje těsnost plynové soustvy u vozidel s lterntivním pohonem přepne pohon n zákldní druh pliv (pozn.: pokud to systém umožňuje). ) zkontroluje těsnost plynové soustvy; je-li tto soustv těsná, může se vozidlo n line STK pohyovt uď n zákldní, neo n lterntivní pohon ) ) ) Provádění tehnikýh prohlídek měření emisí uprvuje vyhlášk: č. 341/2002 S. č. 243/2001 S. č. 302/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů Kldný výsledek tehniké prohlídky dou pltnosti vyznčuje stnie tehniké kontroly: ) umístěním kontrolní nálepky tehniké způsoilosti vozidl n přední tulku registrční znčky vozidl. N kontrolní nálepe se perforí vyznčí rok měsí příští tehniké prohlídky vozidl. ) umístěním kontrolní nálepky tehniké způsoilosti vozidl n zdní tulku registrční znčky vozidl. N kontrolní nálepe se perforí vyznčí rok měsí příští tehniké prohlídky vozidl. ) umístěním kontrolní nálepky tehniké způsoilosti vozidl n zdní tulku registrční znčky vozidl. N kontrolní nálepe se perforí vyznčí rok, měsí den příští tehniké prohlídky vozidl Při zhájení prvidelné tehniké prohlídky neyl předložen pltný protokol o měření emisí s kldným výsledkem. Tehniká prohlídk se: ) provede, žádné závdy se do protokolu o tehniké prohlíde nevyznčují. ) neprovede. ) provede, s vyznčením závdy (stupně C ) do protokolu o tehniké prohlíde ) ) ) Vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde může přistvit: řidič vozidl. pouze provozovtel vozidl. pouze mjitel vozidl ) ) ) Fyziká oso, která vozidlo k tehniké prohlíde přistvil: není oprávněn ýt při této tehniké prohlíde přítomn, lze to všk tolerovt. nesmí ýt při této prohlíde z důvodu její ezpečnosti přítomn. je oprávněn ýt při této tehniké prohlíde přítomn.

20 Kontrolní tehnik je při provádění tehnikýh prohlídek vozidel povinen: ) provádět tehniké prohlídky v rozshu, způsoem v souldu s tehnikými podmínkmi pro hodnoení výsledku tehnikýh prohlídek. ) provádět tehniké prohlídky dle pokynů vedouího STK. ) provádět tehniké prohlídky dle nejlepšího vědomí svědomí Kontrolní tehnik je při provádění tehnikýh prohlídek vozidel povinen: ) vyznčit zjištěné závdy jejih hodnoení stupněm závd do záznmníku závd ž po ukončení tehniké prohlídky. ) v průěhu tehniké prohlídky vyznčovt zjištěné závdy jejih hodnoení stupněm závd do záznmníku závd. ) zpst po ukončení tehniké prohlídky zjištěné závdy jejih hodnoení stupněm závd přímo do informčního systému stni tehniké kontroly, poněvdž záznmníky závd se již nepoužívjí Kontrolní tehnik je při provádění tehnikýh prohlídek vozidel povinen: ) n vyžádání informovt fyzikou osou, která vozidlo k tehniké prohlíde přistvil, o hodnoení tehnikého stvu vozidl stupni závd. ) n vyžádání fyziké osoy, která vozidlo k tehniké prohlíde přistvil, provést jednoduhé seřízení geometrie kol řízené náprvy. ) o závdáh zjištěnýh n vozidle zhovávt mlčenlivost nesdělovt informe o tehnikém stvu vozidl třetím osoám Kontrolní tehnik je povinen: ) neprodleně oznámit ministerstvu doprvy odnětí neo pozytí řidičského oprávnění neo ztrátu ezúhonnosti. ) neprodleně oznámit ministerstvu doprvy změnu rodinného stvu. ) lespoň 1x z měsí přečíst zákon č. 56/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů ) ) ) Podroný popis závd se stupněm jejih hodnoení je uveden: v zákoně č. 56/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů. v příloze č. 7 k vyhláše č. 302/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů. v Instruki pro STK č. 1/ Povinnost provozovtele vozidl, přistvit vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde ve stnovenýh lhůtáh, uprvuje: ) 9 vyhlášky č. 302/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů. ) 39 zákon č. 56/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů. ) 6 zákon č. 361/2000 S. ve znění pozdějšíh předpisů Metody (způso) kontroly, jkými se provádí kontroly položek u kontrolníh skupin závd, jsou uvedeny v: ) Instruki pro STK č. 1/2012 S. ) zákonu č. 56/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů. ) příloze č. 7 vyhlášky č. 302/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů.

21 Lehká závd A : ) je menší nedosttek, který nemá význmný vliv n ezpečnost vozidl či dopd n životní prostředí. ) je závd, která nemá vliv n ezpečnost provozu n pozemníh komunikíh. ) je závd, která ovlivňuje provozní vlstnosti vozidl, le ezprostředně nemá vliv n ezpečnost provozu n pozemníh komunikíh Vážná závd B : ) je závd, která ovlivňuje provozní vlstnosti vozidl nepříznivě půsoí n životní prostředí. ) je závd, která ovlivňuje provozní vlstnosti vozidl nepříznivě půsoí n životní prostředí, le neohrožuje ezprostředně ezpečnost jízdy vozidl neo provoz n pozemníh komunikíh. ) je závd, která ezprostředně nemá vliv n ezpečnost provozu n pozemníh komunikíh Neezpečná závd C : ) je závd, která ezprostředně ohrožuje ezpečnost jízdy vozidl neo provoz n pozemníh komunikíh. ) je závd, která ohrožuje ezpečnost jízdy vozidl neo provoz n pozemníh komunikíh. ) je závd, která ezprostředně ovlivňuje provozní vlstnosti vozidl Kontrolní tehnik smí provádět tehniké prohlídky: ) pouze n skupině vozidel, pro kterou je držitelem řidičského oprávnění. ) pouze n skupině vozidel, pro kterou je držitelem řidičského oprávnění. Pro vozidl ktegorie M2 M3 postčí řidičské oprávnění pro skupiny C neo C1. ) pouze n skupině vozidel, pro kterou je držitelem řidičského oprávnění. Pro vozidl ktegorie T postčí řidičské oprávnění pro skupiny C neo C Metod kontroly vizuální kontrol znmená: ) prohlédnutí kontrolovnýh položek v přípdě potřey tké fyziké prověření jejih ovládání, posouzení hluku neo užití jiného vhodného prostředku kontroly ez použití tehnikýh zřízení. ) pouze prohlédnutí kontrolovnýh položek ez použití tehnikýh zřízení. ) pouze prohlédnutí kontrolovnýh položek, v přípdě potřey lze použit i montážní jámu ) ) ) Z neodornou oprvu neo změnu je podle legisltivy povžován: oprv neo změn, které mění provozní vlstnosti vozidl. oprv neo změn, která yl vykonán neutorizovným servisem neo oprvnou. oprv neo změn, které sie mohou zjistit funkčnost, le mjí nepříznivý vliv n ezpečnost vozidl v silničním provozu neo negtivní vliv n životní prostředí.

22 ) ) ) Z rozsh způso provedení tehniké prohlídky vozidl zodpovídá: vedouí stnie tehniké kontroly. odpovědný provník, který podepsl protokol o tehniké prohlíde. kontrolní tehnik, který provedl tehnikou prohlídku vozidl Předepsné tehniké podmínky (poždvky) pro kontrolu vozidl jsou podle 10 vyhlášky č. 302/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů uvedeny: ) v Instruki pro STK č. 1/2012. ) v příloze č. 7 k vyhláše č. 302/2001 S. ve znění pozdějšíh předpisů. ) ve vyhláškáh o shvlování tehniké způsoilosti vozidel s odkzem n Evropské regulční kty předpisy EHK OSN Prmetry zkušení plohy pro tehniké prohlídky trktoru jsou: ) minimální délk přímého zkušeního úseku je 40 m, pokud je zkušení úsek ukončen pevnou překážkou, nesmí ýt jeho elková délk krtší než 60 m; šířk zkušeního úseku minimálně 4 m, podélný příčný sklon zkušeního úseku mximálně do 2%. ) minimální délk přímého zkušeního úseku je 60 m, pokud je zkušení úsek ukončen pevnou překážkou, nesmí ýt jeho elková délk krtší než 80 m; šířk zkušeního úseku minimálně 4 m, podélný příčný sklon zkušeního úseku mximálně do 2%. ) minimální délk přímého zkušeního úseku je 60 m, pokud je zkušení úsek ukončen pevnou překážkou, nesmí ýt jeho elková délk krtší než 100 m; šířk zkušeního úseku minimálně 4 m, podélný příčný sklon zkušeního úseku mximálně do 2% Provozovtel vozidl ktegorie M1, provozovného jko utoškol, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde po ve lhůtáh: ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) nejpozději ve lhůtě jednoho roku po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh. ) nejpozději ve lhůtě dvou let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh Provozovtel speiálního vozidl ktegorie N1 - POHŘEBNÍ, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde ve lhůtáh: ) protože se jedná o speiální vozidlo, přiství provozovtel vozidlo nejpozději ve lhůtě jednoho roku po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh. ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) nejpozději ve lhůtě dvou let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh.

23 Provozovtel přípojného vozidl ktegorie O1, - oytný, rzděný, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde ve lhůtáh: ) protože se jedná o rzděné přípojné vozidlo, přiství provozovtel vozidlo nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh čtyř let. ) nejpozději ve lhůtě šesti let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh čtyř let Provozovtel motoyklu ktegorie L3, mx. konstrukční ryhlost 60 km.h-1, osh 50 m3, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde ve lhůtáh: ) nejpozději ve lhůtě dvou let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) protože má motoykl osh motoru nepřevyšujíí 50 m3, přiství provozovtel vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde ve lhůtě šesti let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh čtyř let Provozovtel motoyklu ktegorie L2 (lehká čtyřkolk), mx. konstrukční ryhlost 45 km.h-1, osh 50 m3, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde ve lhůtáh: ) nejpozději ve lhůtě dvou let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) protože osh motoru u motoyklu nepřevyšuje 50 m3 mx. konstrukční ryhlost nepřekrčuje 50 km.h-1, přiství provozovtel vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde ve lhůtě šesti let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh čtyř let Při tehniké prohlíde je oprv neo seřizování vozidl: ) zkázné. ) zkázné s výjimkou jednoduhého seřízení světlometů, pokud to umožňuje stv přístupnost seřizovíh prvků. ) zkázné, pokud se kontrolní tehnik n oprvě neo seřízení předem nedomluví s řidičem.

24 Při opkovné tehniké prohlíde, od které uplynulo víe jk 30 dní, kontrolní tehnik: ) zkontroluje pouze ústrojí, n které yl vážná neo neezpečná závd zjištěn. Pokud yl vážná neo neezpečná závd odstrněn, kontrolní tehnik umístí n zdní tulku registrční znčky kontrolní nálepku s vyznčením měsíe roku příští prvidelné tehniké prohlídky, ode dne opkovné tehniké prohlídky. ) zkontroluje skupinu závd, n které yl vážná neo neezpečná závd zjištěn. Pokud yl vážná neo neezpečná závd odstrněn, kontrolní tehnik umístí n zdní tulku registrční znčky kontrolní nálepku s vyznčením měsíe roku příští prvidelné tehniké prohlídky, ode dne prvidelné tehniké prohlídky. ) provede tehnikou prohlídku v plném rozshu. Pokud neyly zjištěny žádné závdy neo jen lehké závdy, umístí kontrolní tehnik n zdní tulku registrční znčky kontrolní nálepku s vyznčením měsíe roku příští prvidelné tehniké prohlídky, ode dne prvidelné tehniké prohlídky Stnie tehniké kontroly může provedení tehniké prohlídky odmítnout: ) pokud ždtel nepředloží osvědčení o měření emisí (emisní krtičk), podléhá-li vozidlo měření emisí. ) pokud není tehniká prohlídk vozidl ojednán. ) pokud ždtel přiství vozidlo, které neumožní ezpečné provedení tehniké prohlídky neo je vozidlo vyveno pokliemi kol, které zkrývjí upevnění kol, neo jízdní souprv nesplňuje podmínky spojitelnosti vozidel do jízdníh souprv neo z vozidl unikjí provozní hmoty v tkové míře, že y došlo k znečištění proviště neo y mohl ýt ohrožen ezpečnost práe Kontrolovné vozidlo i výv vozidl svým provedením: ) musí odpovídt provedení, ve kterém ylo shváleno, jestliže neylo dlšími právními úprvmi stnoveno jink (npř. dodtečná montáž desek zdního znčení, zdní mlhové svítilny). ) nemusí odpovídt provedení, ve kterém ylo shváleno, pokud jsou pro úprvu vozidl použity homologovné konstrukční části neo systémy (npř. dodtečná montáž dlšíh zdníh skupinovýh svítilen, větší rozměr homologovnýh pneumtik ráfků). ) nemusí odpovídt provedení, ve kterém ylo shváleno, n vozidle lze provádět dlší úprvy (npř. u motoyklu změn umístění tulky RZ n levou strnu, demontáž ktlyzátoru neo tlumiče výfuku) Místo pro provádění tehniké prohlídky moilním způsoem u vozidel konstrukčně určenýh k provozu n sněhu neo ledu: ) stnovuje příslušný krjský úřd n zákldě vyprovné závěrečné expertní zprávy n zkušení plohu. ) stnovuje příslušný krjský úřd. ) nemusí ýt stnoveno příslušným krjským úřdem, kontrolní tehnik zodpovídá z to, že ktuální klimtiké podmínky umožňují provádět tehnikou prohlídku vozidl konstrukčně určeného k provozu n sněhu neo ledu.

25 V tehnikém průkzu je uvedeno: NAKLADNÍ AUTOMOBIL SPECIÁLNÍ, SNĚŽNÉ PÁSOVÉ VOZIDLO LAVINA 801 TD-Z. Odpovězte ždteli, zd jeho vozidlo podléhá prvidelné tehniké prohlíde. ) Protože je v TP v prvním řádku uvedeno - nákldní utomoil speiální - jedná o silniční vozidlo, které podléhá prvidelné tehniké prohlíde, pokud je provozováno n pozemníh komunikíh. ) Protože je vozidlo optřeno RZ, podléhá prvidelné tehniké prohlíde vždy, i když není provozováno n pozemníh komunikíh. ) Vozidlo nepodléhá prvidelné tehniké prohlíde, protože v TP je n druhém řádku uvedeno, že se jedná o sněžné pásové vozidlo V tehnikém průkzu je uvedeno: SNĚŽNÉ PÁSOVÉ VOZIDLO, LAVINA PL 800-Z-02. Odpovězte ždteli, zd jeho vozidlo podléhá prvidelné tehniké prohlíde. ) Vozidlo podléhá prvidelné tehniké prohlíde, pokud je provozováno n pozemníh komunikíh. ) Protože je vozidlo optřeno RZ, podléhá prvidelné tehniké prohlíde vždy, i když není provozováno n pozemníh komunikíh. ) Protože je v TP uvedeno pouze sněžné pásové vozidlo, jedná o zvláštní vozidlo ktegorie R, které nepodléhá prvidelné tehniké prohlíde, i když je provozováno n pozemníh komunikíh Provozovtel nerzděného vozidl ktegorie O1, provozovné jko utoškol, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde po ve lhůtáh: ) nejpozději ve lhůtě šesti let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh čtyř let. ) nejpozději ve lhůtě jednoho roku po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh. ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh Provozovtel trktoru, provozovného jko utoškol, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde po ve lhůtáh: ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh čtyř let. ) nejpozději ve lhůtě jednoho roku po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh. ) nejpozději ve lhůtě dvou let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh.

26 Provozovtel trktorové přívěsu, provozovného jko utoškol, přiství vozidlo k prvidelné tehniké prohlíde ve lhůtáh: ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh dvou let. ) nejpozději ve lhůtě jednoho roku po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději v jednoročníh lhůtáh. ) nejpozději ve lhůtě čtyř let po zregistrování silničního vozidl potom prvidelně nejpozději ve lhůtáh čtyř let Při kontrole účinnosti rzd vozidl n válové zkušeně rzd došlo k prsknutí rzdové truky. Zjištěná skutečnost se zznmená: ) jko neezpečná závd (C) č prsknutí rzdového potruí. ) jko neezpečná závdu (C) č prsknutí rzdového potruí č vozidlo nedoshuje předepsného rzdného účinku. Do poznámky protokolu se uvede: Z důvodu prsklého rzdového potruí nemohly ýt provedeny některé kontrolní úkony ze skupiny č. 1.2 Činnost účinky systému provozního rzdění. ) jko neezpečná závd (C) č prsknutí rzdového potruí č vozidlo nedoshuje předepsného rzdného účinku.

OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK

OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK 200007. Činnost STK upravuje zákon: a) č. 111/1994 Sb. b) č. 38/1995 Sb. c) č. 56/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů. 200021. Silniční vozidlo je: a)

Více

200007. Činnost STK upravuje zákon: č. 111/1994 Sb. č. 38/1995 Sb. č. 56/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů.

200007. Činnost STK upravuje zákon: č. 111/1994 Sb. č. 38/1995 Sb. č. 56/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů. OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK 200007. Činnost STK upravuje zákon: č. 111/1994 Sb. č. 38/1995 Sb. č. 56/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů. 200021. Silniční vozidlo je: motorové vozidlo,

Více

Dílčí kvalifikace Strážný Soubor otázek pro písemnou část zkoušky

Dílčí kvalifikace Strážný Soubor otázek pro písemnou část zkoušky Dílčí kvlifike Strážný Souor otázek pro písemnou část zkoušky J.2.1.99 Právní zákldy ezpečnostní činnosti Ústvní právo zákon č. 1/1993 S., Ústv České repuliky, č. 2/1999 S., Listin zákldníh práv svood

Více

OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK / SME

OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK / SME OBLAST: Teorie práva - pojmy, vznik a řízení STK / SME 200007. Činnost STK upravuje zákon: a) č. 111/1994 Sb. b) č. 38/1995 Sb. c) č. 56/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů. 200021. Silniční vozidlo

Více

UKÁZKA TESTU pro písemnou část zkoušky ( Správné odpovědi naleznete na konci testu)

UKÁZKA TESTU pro písemnou část zkoušky ( Správné odpovědi naleznete na konci testu) UKÁZKA TESTU pro písemnou část zkoušky ( Správné odpovědi nleznete n koni testu) Profesní kvlifike 1 Strážný J. 2. 1. 99 Aplikování právníh zákldů ezpečnostní činnosti skupin otázek Ústvní právo zákon

Více

Ke schválení technické způsobilosti vozidla je nutné doložit: Musí být doložen PROTOKOL O TECHNICKÉ KONTROLE? ANO NE 10)

Ke schválení technické způsobilosti vozidla je nutné doložit: Musí být doložen PROTOKOL O TECHNICKÉ KONTROLE? ANO NE 10) ÚTAV INIČNÍ A MĚTKÉ DPRAVY.s., Prh 4,Chodovec, Türkov 1001,PČ 149 00 člen skupiny DEKRA www.usmd.cz,/ Přehled zákldních vrint pltných pro dovoz jednotlivých vozidel dle zákon č.56/2001b. ve znění zákon

Více

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ,, E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Osh tohoto dokumentu je duševním vlstnitvím společnosti NOVÁ HUŤ Projeke, spol. s r. o. nesmí ýt on ni jeho část ez jejího písemného souhlsu uprvován, předán třetí strně

Více

2. Je vozidlo NOVÉ 1)

2. Je vozidlo NOVÉ 1) již PRVZVANÉ (lze využít i prohlídce před schválením způsobilosti nebo prohlídce před registrcí vozidl viz. MP 1/2006 MD ČR) DEKRA Automobil.s., Prh 4, Chodovec, Türkov 1001,PČ 149 00 člen skupiny DEKRA

Více

Dotace na podporu aktivit v oblasti sportu a tělovýchovy

Dotace na podporu aktivit v oblasti sportu a tělovýchovy Dotční progrm n podporu ktivit v olsti sportu tělovýchovy dětí mládeže ze Sportovního fondu Městského ovodu Lierec Vrtislvice nd Nisou n rok 2016 Dotce n podporu ktivit v olsti sportu tělovýchovy Účel

Více

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36

HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 HLAVA I SILNIČNÍ VOZIDLO V PROVOZU 36 (1) Na pozemních komunikacích lze provozovat pouze takové silniční vozidlo, které je technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích podle tohoto zákona. (2)

Více

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2014/47/EU. ze dne 3. dubna 2014

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2014/47/EU. ze dne 3. dubna 2014 SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2014/47/EU ze dne 3. dun 2014 o silničníh tehnikýh kontroláh užitkovýh vozidel provozovnýh v Unii o zrušení směrnie 2000/30/ES (Tet s význmem pro EHP výth KAPITOLA

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo Městský úřd Znojmo odor doprvy nám. Armády 23/8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední oso: Ing. Ev Zvdilová Znojmo 25. dun 206 Tel.: 55 26 438 Fx: 55 26 44 E-mil: Ev.Zvdilov@muznojmo.z Sp. zn.:

Více

Soubor otázek pro písemnou část zkoušky - test

Soubor otázek pro písemnou část zkoušky - test Souor otázek pro písemnou část zkoušky - test Dílčí kvlifike 1 Strážný J.2.1.99 Aplikování právníh zákldů ezpečnostní činnosti skupin otázek Ústvní právo zákon č. 1/1993 S., Ústv České repuliky, č. 2/1999

Více

Pravidelné technické prohlídky

Pravidelné technické prohlídky Pravidelné technické prohlídky ANOTACE 1. Pravidelné technické prohlídky silničních vozidel 2. Autor Mgr. Vladimír Blažej 3. Období tvorby prosinec 2012 a leden 2013 4. Obor středního vzdělání odborné

Více

Dílčí kvalifikace Strážný Soubor otázek pro písemnou zkoušku

Dílčí kvalifikace Strážný Soubor otázek pro písemnou zkoušku Dílčí kvlifike Strážný Souor otázek pro písemnou zkoušku Ústvní právo zákon č. 1/1993 S., Ústv České repuliky, č. 2/1999 S., Listin zákldníh práv svood klíč: vyrt 1 otázku 1. Listin zákldníh práv svood

Více

Soubor otázek pro písemnou část zkoušky - test

Soubor otázek pro písemnou část zkoušky - test Souor otázek pro písemnou část zkoušky - test Profesní kvlifike 1 Strážný J. 2. 1. 99 Aplikování právníh zákldů ezpečnostní činnosti skupin otázek Ústvní právo zákon č. 1/1993 S., Ústv České repuliky,

Více

Organizační řád Fyzikální olympiády

Organizační řád Fyzikální olympiády Č.j.: MSMT-32 435/2014-1 Orgnizční řád Fyzikální olympiády Ministerstvo školství, mládeže tělovýhovy v souldu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 S., o podmínkáh orgnize finnování soutěží přehlídek v zájmovém

Více

CENTRUM SLUŽEB PRO SILNIČNÍ DOPRAVU s.p.o. NÁBŘEŽÍ LUDVÍKA SVOBODY 1222/12 110 15 PRAHA 1 KONTROLNÍ ÚKONY

CENTRUM SLUŽEB PRO SILNIČNÍ DOPRAVU s.p.o. NÁBŘEŽÍ LUDVÍKA SVOBODY 1222/12 110 15 PRAHA 1 KONTROLNÍ ÚKONY ENTRUM SLUŽE PRO SILNIČNÍ DOPRVU s.p.o. NÁŘEŽÍ LUDVÍK SVOODY 1222/12 110 15 PRH 1 KONTROLNÍ ÚKONY pro zjišťování a hodnocení technického stavu vozidla při technické prohlídce příručka pro stanice technické

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Střední průmyslová škol Vyšší odorná škol tehniká rno, Sokolská 1 Šlon: ázev: Tém: Autor: Inove zkvlitnění výuky prostřednitvím ICT Součásti točivého přímočrého pohyu Čelisťové rzdy Ing. gdlen Svoodová

Více

E V R O P S K Á Ú M L U V A O K R A J I NĚ

E V R O P S K Á Ú M L U V A O K R A J I NĚ E V R O P S K Á Ú M L U V A O K R A J I NĚ Sdělení Ministerstv zhrničníh věí č. 13/2005 S.m.s. Ministerstvo zhrničníh věí sděluje, že dne 20. říjn 2000 yl ve Florenii přijt Evropská úmluv o krjině. Jménem

Více

OBLAST: Teorie práva pojmy, vznik a řízení STK

OBLAST: Teorie práva pojmy, vznik a řízení STK OBLAST: Teorie práva pojmy, vznik a řízení STK 202008. Může kontrolní technik, jehož oprávnění k provádění technických prohlídek je omezeno na měření emisí vydat protokol o technické prohlídce? a) Ano

Více

100/1995 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy

100/1995 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy 100/1995 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstv doprvy (pltí od 1. 57. 2006 do 30. 4. 2017) kterou se stnoví podmínky pro provoz, konstrukci výrobu určených technických zřízení jejich konkretizce (Řád určených technických

Více

AUTOMATIZACE. Obsluha, údržba linky a BP. Rostislav Palowski

AUTOMATIZACE. Obsluha, údržba linky a BP. Rostislav Palowski AUTOMATIZACE Osluh, úrž linky BP Rostislv Plowski Stření škol, Hvířov-Šumrk, Sýkorov 1/613, příspěvková orgnize Tento výukový mteriál yl zprován v rámi ke EU peníze střením školám - OP VK 1.5 Výuková s

Více

Soubor otázek pro zkoušku kontrolního technika STK z odborné způsobilosti pro provádění technických prohlídek vozidel

Soubor otázek pro zkoušku kontrolního technika STK z odborné způsobilosti pro provádění technických prohlídek vozidel část 1: soubor otázek Soubor otázek pro zkoušku kontrolního technika STK z odborné způsobilosti pro provádění technických prohlídek vozidel (Klíč k vyhodnocení souboru otázek je přiložen v samostatném

Více

e Stavby pro reklamu podle 3 odst. 2. f

e Stavby pro reklamu podle 3 odst. 2. f Jenouhé stvy, terénní úprvy uržoví práe vyžujíí ohlášení 104 ost. 1 stveního zákon Stvení záměr Formulář Umístění Stvy pro ylení pro roinnou rekrei o 150 m 2 elkové zstvěné plohy, s jením pozemním polžím

Více

S M L O U V A o nájmu

S M L O U V A o nájmu S M L O U V A o nájmu Smluvní strny Plzeň, sttutární město sídlo: náměstí Republiky č. 1, 306 32, Plzeň IČO: 00075370 zst. primátorem Mgr. Mrtinem Bxou město Město Touškov sídlo: Dolní náměstí 1, 330 33,

Více

Technická dokumentace Ing. Lukáš Procházka

Technická dokumentace Ing. Lukáš Procházka Tehniká dokumente ng Lukáš Proházk Tém: hlvní část dokumentu, orázky, tulky grfy 1) Osh hlvní části dokumentu ) Orázky, tulky grfy ) Vzore rovnie Hlvní část dokumentu Hlvní část dokumentu je řzen v následujíím

Více

Test PO otázky pro ročník 2008-2009

Test PO otázky pro ročník 2008-2009 Test PO otázky pro ročník 2008-2009 Okruh 1 represe Č. Otázk Správná odp. 1. Podél hdie neo hdiového vedení se hodí: ) vlevo ) vprvo ) liovolně 2. Při hšení pěnou spočívá hlvní hsení účinek: ) v ředění

Více

Novela vyhlášky č. 82/2012 Sb. vyhláškou č. 207/2018 Sb.

Novela vyhlášky č. 82/2012 Sb. vyhláškou č. 207/2018 Sb. Novela vyhlášky č. 82/2012 Sb. vyhláškou č. 207/2018 Sb. 82 VYHLÁŠKA ze dne 6. března 2012 o provádění kontrol technického stavu vozidel a jízdních souprav v provozu na pozemních komunikacích (vyhláška

Více

POVINNÁ VÝBAVA MOTOROVÝCH VOZIDEL

POVINNÁ VÝBAVA MOTOROVÝCH VOZIDEL POVINNÁ VÝBAVA MOTOROVÝCH VOZIDEL Povinná výbava motorových a přípojných vozidel při provozu na pozemních komunikacích je upravena 32 vyhlášky Ministerstva dopravy a spojůč. 341/2002 Sb., o schvalování

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 15P037SSK-Zp. Horní Bludovice Obec Horní Bludovice DÚR 1/8

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 15P037SSK-Zp. Horní Bludovice Obec Horní Bludovice DÚR 1/8 ,, A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Osh tohoto dokumentu je duševním vlstnitvím společnosti nesmí ýt on ni jeho část ez jejího písemného souhlsu uprvován, předán třetí strně neo použit k jiným účelům, než vyplývá ze

Více

pro čajovou ligu družstev Č l á n e k I. - O r g a n i z a c e soutěže

pro čajovou ligu družstev Č l á n e k I. - O r g a n i z a c e soutěže H r í ř á d pro čjovou ligu družstev Č l á n e k I. - O r g n i z e soutěže I-1. Vymezení soutěže Soutěž je pořádán pro družstv složená z hráčů, kteří hrjí go pro zpestření svého volného čsu htějí změřit

Více

Skupina Rozsah oprávnění Věk Poznámka. motorová vozidla s konstrukční rychlostí nepřevyšující 45 km.h -1

Skupina Rozsah oprávnění Věk Poznámka. motorová vozidla s konstrukční rychlostí nepřevyšující 45 km.h -1 Skupiny vozidel a podmínky udělení řidičského oprávnění (Zákon č. 361/2000 Sb., 80, 80a Skupiny vozidel, 81 Rovnocennost ŘO, 82 Podmínky udělení a držení ŘO, 83 Věk, 91 Další podmínky k udělení a držení

Více

Technická informace o produktu č CS Pojistný ventil lisu PSV 12 Typová řada

Technická informace o produktu č CS Pojistný ventil lisu PSV 12 Typová řada echnická informce o produktu č. 2060 CS ojistný ventil lisu SV 2 ypová řd 006-096-2 Osh Upozornění k této technické informci o výroku 2 Systém číslování firmy Ortlinghus 2 K produktu 3 Funkce 4 rovozní

Více

kritérium Návaznost na další dokumenty Dokument naplňující standard

kritérium Návaznost na další dokumenty Dokument naplňující standard 1. CÍLE A ZPŮSOBY ČINNOSTI POVĚŘENÉ OSOBY Dokument obshuje zákldní prohlášení středisk Služby pro pěstouny, do kterého se řdí: poslání, cílová skupin, cíle zásdy, v souldu s kterými je služb poskytován.

Více

podle ust a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Článek I.

podle ust a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Článek I. Jkub Hnik nr. 15.1.1974 bytem: U Potok 170, 273 53 Hostouň nr. 31.1.1979 bytem: Lidečská 387, 155 21 Prh Zličín (dále jen budoucí oprávněný ) IČ: 00234397 Kldenská 119, 273 53 Hostouň bnkovní spojení:

Více

Podmínky provozu vozidel

Podmínky provozu vozidel Zákon č. 56/2001 Sb. Zákon č. 56/2001 Sb. Podmínky provozu vozidel na pozemních komunikacích (vybraná ustanovení zákona č. 56/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů) 1 Předmět úpravy (1) Zákon upravuje

Více

G_XX. x x x Státní dozor 58 x x x

G_XX. x x x Státní dozor 58 x x x Celkem otázek Vrint ID Grnt: Ing. Rdomír Hvlíček G_ Pro typ zkoušky Osh odkz G-00 G-01 G-02 NG- 02 G-03 Zák. č. 266/1994 S. o dráháh Ovod dráhy 4 Ohrn dráhy 4 Stv dráhy stv n dráze 5 Styk dráhy s izím

Více

Akademie dopravního vzdělávání

Akademie dopravního vzdělávání Pokračování z minulého Bulletinu Akademie dopravního vzdělávání PRAVIDLA SILNIČNÍHO PROVOZU NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ZMĚNY A NOVINKY Správní delikt provozovatele vozidla ( 125) - (6) Neuhradí-li provozovatel vozidla

Více

VYHLÁŠKA ze dne 6. prosince 2016 o požadavcích na systém řízení

VYHLÁŠKA ze dne 6. prosince 2016 o požadavcích na systém řízení Částk 166 Sbírk zákonů č. 408 / 2016 Strn 6363 408 VYHLÁŠKA ze dne 6. prosince 2016 o poždvcích n systém řízení Státní úřd pro jdernou bezpečnost stnoví podle 236 zákon č. 263/2016 Sb., tomový zákon, k

Více

Varianty snímačů. průmyslová elektronika. K limitnímu snímání hladiny elektricky vodivých i nevodivých kapalin

Varianty snímačů. průmyslová elektronika. K limitnímu snímání hladiny elektricky vodivých i nevodivých kapalin průmyslová elektronik Kpitní hldinové snímče CLS 23 K limitnímu snímání hldiny elektriky vodivýh i nevodivýh kplin Miniturní provedení pro přímou montáž do nádrží, jímek, truek Jednoduhé nstvení pomoí

Více

Systémy suché výstavby. Tro149.cz 05/2018. Montážní návod. Cleaneo Single Smart. Montážní návod

Systémy suché výstavby. Tro149.cz 05/2018. Montážní návod. Cleaneo Single Smart. Montážní návod Systémy suché výstvy Tro49.cz Montážní návod 0/208 Cleneo Single Smrt Montážní návod Osh Úvod Všeoecné pokyny...3 Uživtelské pokyny...3 Bezpečnostní pokyny...3 Doporučené použití produktů systémů...3 Montáž

Více

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Výzv k podání nbídky k prokázání kvlifikce pro VZ mlého rozshu Název veřejné zkázky: Servisní podpor NN zřízení LNS Brno Identifikce zdvtele: Zdvtel: Řízení letového provozu České republiky, s.p. Se sídlem:

Více

Příloha č.1 Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění 1)Řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel se dělí podle skupin a podskupin.

Příloha č.1 Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění 1)Řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel se dělí podle skupin a podskupin. Příloha č.1 Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění 1)Řidičské oprávnění k řízení motorových vozidel se dělí podle skupin a podskupin. 2)Řidičské oprávnění skupiny A opravňuje k řízení motocyklů s postraním

Více

5. V 8 odst. 7 se číslo 100 nahrazuje číslem

5. V 8 odst. 7 se číslo 100 nahrazuje číslem Strana 915 83 VYHLÁŠKA ze dne 6. března 2012, kterou se mění vyhláška č. 302/2001 Sb., o technických prohlídkách a měření emisí vozidel, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo dopravy stanoví podle

Více

Test PO - otázky pro ročník 2014/2015

Test PO - otázky pro ročník 2014/2015 Okruh 1 represe Č. Otázk Odp. 1. Signál VPŘED VODU rukou neo svítilnou provádíme: ) ntženou pží několikrát půlkruh nd hlvou ) skrčenou pží několikrát vzpžit vzhůru do výše hlvy ) kmitání prvou pží nhoru

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor doprvní správy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j. : JMK 179551/2016 Sp.zn.: S-JMK 178293/2016 ODOS Brno 08.12.2016 O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y Přechodná

Více

Konvence Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL) Účastníci Konvence:

Konvence Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL) Účastníci Konvence: Konvence Integrovného doprvního systému Libereckého krje (IDOL) Účstníci Konvence: KORID LK, spol. s r.o. Liberecký krj Město Česká Líp Město Jblonec nd Nisou Sttutární město Liberec Město Turnov České

Více

Jaroslav Koudela, vedoucí provozovny Jaroslav Koudela. Václav Jelínek, vedoucí JPA, Jan Lebeda, vedoucí JSVA

Jaroslav Koudela, vedoucí provozovny Jaroslav Koudela. Václav Jelínek, vedoucí JPA, Jan Lebeda, vedoucí JSVA Provádění denní kontroly ošetření utousu řidičem v JPA JSVA Účinnost od: 1. červn 2016 Závznost: 130000, 230000 Zrušuje se: Pokyn 31-2010-08 VÚ zprcovtele: Zprcovtel: Spoluprcující útvry: 230100 Schvlovtel:

Více

Původní doklad k mopedu. Registrace, SPZ

Původní doklad k mopedu. Registrace, SPZ Původní doklad k mopedu Registrace, SPZ Moped Stadion nepodléhá ze zákona povinné registraci vozidel (přihlásit ho ale můžete na vlastní žádost), tzn. nemusí být vybaven registrační značkou, nemusí mít

Více

Informační materiál Ministerstva dopravy k měření rychlosti

Informační materiál Ministerstva dopravy k měření rychlosti Metodický zpravodaj autoškol č. 77/2012- Informace, stanoviska Informační materiál Ministerstva dopravy k měření rychlosti Legislativní rámec a judikatura ve věci měření rychlosti motorových vozidel. Měření

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY p. zn.: /0 e yškově dne.. 0 Č. j.: /0 / Šl JÁ LÁ TÍ CÉ tnovení přehodné úprvy provozu n pozemní komuniki ěstský úřd yškov, odor doprvy, podle odst. zákon č. /000., o provozu n pozemníh komunikíh o změnáh

Více

Metodická příručka pro žadatele o příspěvky na vybrané myslivecké činnosti

Metodická příručka pro žadatele o příspěvky na vybrané myslivecké činnosti Metodická příručk pro ždtele o příspěvky n vyrné myslivecké činnosti Prvidl poskytování finnčních příspěvků n vyrné činnosti mysliveckého hospodření v roce 04 způsou kontroly jejich využití dle Nřízení

Více

Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava číslo 1, rok 2006, ročník VI, řada stavební

Sborník vědeckých prací Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava číslo 1, rok 2006, ročník VI, řada stavební Sorník vědekýh prí Vysoké školy áňské - Tehniké univerzity Ostrv číslo, rok 2006, ročník VI, řd stvení Ivet SKOTNICOVÁ ZMĚNY VE VÝPOČTOVÝCH METODÁCH TEPELNĚ TECHNICKÝCH NOEM Astrt The rtile desries the

Více

Obrázek: LHS 21S SYSTEM (viz str ) 7 Profesionální integrace nebo kontrolovaný samostatný provoz

Obrázek: LHS 21S SYSTEM (viz str ) 7 Profesionální integrace nebo kontrolovaný samostatný provoz Ohřívče vzduchu LHS Řd ohřívčů vzduchu LHS pokrývá široký rozsh výkonu od 550 W do 40 kw. Díky této rozmnitosti jsou ohřívče vzduchu LHS vhodné prkticky pro všechny horkovzdušné plikce. Různá provedení

Více

o provádění kontrol technického stavu vozidel a jízdních souprav v provozu na pozemních komunikacích (vyhláška o technických silničních kontrolách)

o provádění kontrol technického stavu vozidel a jízdních souprav v provozu na pozemních komunikacích (vyhláška o technických silničních kontrolách) 82 VYHLÁŠKA ze dne 6. března 2012 o provádění kontrol technického stavu vozidel a jízdních souprav v provozu na pozemních komunikacích (vyhláška o technických silničních kontrolách) Ministerstvo dopravy

Více

NÁKLADNÍ DOPRAVA. H. Bezpečnost silničního provozu

NÁKLADNÍ DOPRAVA. H. Bezpečnost silničního provozu NÁKLADNÍ DOPRAVA H. Bezpečnost silničního provozu 1. Jízda na dálnici a na silnici I. třídy v neděli a ostatních dnech pracovního klidu v době od 13.00 do 22.00 hodin je zakázána: a) nákladním vozidlům

Více

Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, zákonem č. 230/2014 Sb., s účinností od 7. listopadu 2014.

Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, zákonem č. 230/2014 Sb., s účinností od 7. listopadu 2014. Novela zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, zákonem č. 230/2014 Sb., s účinností od 7. listopadu 2014. V současně platném znění dotčených paragrafů uvádíme změny a nová ustanovení na barevném podkladu,

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosine 2013 ( údje jsou vyčísleny v elýh tisííh Kč ) sestvená v souldu se zákonem č. 563/1991 S. o účetnitví, ve znění pozdějšíh předpisů, s vyhláškou

Více

Zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích

Zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích Zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích Smluvní strana PRODÁVAJÍCÍ - povinnost předmět koupě kupujícímu odevzdat Smluvní strana KUPUJÍCÍ - povinnost předmět koupě převzít a zaplatit za něj

Více

Ulice Agentura sociální práce, o. s. Účetní závěrka za rok 2012

Ulice Agentura sociální práce, o. s. Účetní závěrka za rok 2012 Ulice Agentur sociální práce, o. s. Účetní závěrk z rok 2012 Osh: I. OBECNÉ INFORMACE... 2 1. POPIS ÚČETNÍ JEDNOTKY... 2 2. ZAMĚSTNANCI A OSOBNÍ NÁKLADY... 2 3. POSKYTNUTÉ PŮJČKY, ZÁRUKY ČI JINÁ PLNĚNÍ...

Více

STRÁŢNÝ Mgr. Petr Flajšar Soukromá střední odborná škola Hranice, s.r.o., Jaselská 832, 753 01 Hranice

STRÁŢNÝ Mgr. Petr Flajšar Soukromá střední odborná škola Hranice, s.r.o., Jaselská 832, 753 01 Hranice STRÁŢNÝ Mgr. Petr Fljšr Soukromá střední odorná škol Hrnie, s.r.o., Jselská 832, 753 01 Hrnie JUDr. Břetislv Veselý externí expert Hrnie 2011 Stráţný studijní texty Mgr. Petr Fljšr Soukromá střední odorná

Více

HODNOCENÍ BYTOVÉ NOUZE ZÁZNAM

HODNOCENÍ BYTOVÉ NOUZE ZÁZNAM HODNOCENÍ BYTOVÉ NOUZE ZÁZNAM 1. INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE POSUZOVANÉ DOMÁCNOSTI 1.1. ZÁKLADNÍ INFORMACE Ždtel/ždtelk 1 (jméno, příjmení, dtum nrození) 1 Ždtel/ždtelk 2 (jméno, příjmení, dtum nrození) Osttní

Více

KVADRATICKÁ FUNKCE (vlastnosti, grafy)

KVADRATICKÁ FUNKCE (vlastnosti, grafy) KVADRATICKÁ FUNKCE (vlstnosti, gr) Teorie Kvdrtikou unkí se nzývá kždá unke dná předpisem ; R,, R; D( ) je proměnná z příslušného deiničního ooru unke (nejčstěji množin R),, jsou koeiient kvdrtiké unke,

Více

Rodné èíslo: Èíslo OP: Telefon:

Rodné èíslo: Èíslo OP: Telefon: Pøedávjící: Boøivojov 84 130 00, Prh 3 tel: +420 775 125 143, www.volnedodvky.cz Dále jen vlstník Pøebírjící è. 1 Dále jen nájemce 1 Smluvní strny sepsly dnešního dne tuto Výpùjèní smlouvu Pøedávjící prohlšuje,

Více

Soubor otázek pro písemnou část zkoušky - test

Soubor otázek pro písemnou část zkoušky - test Souor otázek pro písemnou část zkoušky - test Profesní kvlifike 1 Strážný J.2.1.99 Aplikování právníh zákldů ezpečnostní činnosti skupin otázek Ústvní právo zákon č. 1/1993 S., Ústv České repuliky, č.

Více

Ministerstvo dopravy stanoví podle 137 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích

Ministerstvo dopravy stanoví podle 137 odst. 2 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích Strana 898 Sbírka zákonů č. 82 / 2012 82 VYHLÁŠKA ze dne 6. března 2012 o provádění kontrol technického stavu vozidel a jízdních souprav v provozu na pozemních komunikacích (vyhláška o technických silničních

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni (v celých tisících Kč)

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni (v celých tisících Kč) Minimální závzný výčet informí podle vyhlášky č. 5/ S. ve znění pozdějšíh předpisů ROZVAHA ve zjednodušeném rozshu ke dni 3..5.. (v elýh tisííh Kč) IČ 797755 Jméno příjmení, ohodní firm neo jiný název

Více

Smlouva č. 502015_5_048_A_SKŠ o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2015

Smlouva č. 502015_5_048_A_SKŠ o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2015 Smlouv č. 502015_5_048_A_SKŠ o poskytnutí neinvestiční dotce ze státního rozpočtu ČR v oblsti sportu n rok 2015 Název : Šchový svz České republiky Adres : Zátopkov 100/2, 160 17 Prh 6 IČ : 48548464 Bnkovní

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 215 ( údje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestvená v souldu se zákonem č. 563/1991 S. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou

Více

11 llllll llllll II lllll- CÍSLQ SMLOUVY (DODATKU) -1- KUMSP80D6JZC

11 llllll llllll II lllll- CÍSLQ SMLOUVY (DODATKU) -1- KUMSP80D6JZC MORAVSK.OSi.fc'ZSK' K.R 7i - KRAJSKÝ ÚŘAD; 11 llllll llllll II lllll- CÍSLQ SMLOUVY (DODATKU) -1- KUMSP80D6JZC poř. čísío SMLOUVA O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENÍ VĚCNÉHO BŘEMENE - SLUŽEBNOSTI INŽENÝRSKÉ

Více

Měřící transformátory proudu

Měřící transformátory proudu Měřií trnsformátory očníky Měříí trnsformátory proudu www.irutor.om Měřií trnsformátory očníky Měříí trnsformátory proudu Měříí trnsformátory proudu jsou používány k převedení vysokého jmenovitého proudu

Více

AO XXX Kontrolní list Systém řízení výroby

AO XXX Kontrolní list Systém řízení výroby AO XXX Kontrolní list Systém řízení výroy Výroek: Přísy o stříkného etonu přísy o virolisovného etonu Ztříění le př. 2 NV 312 Tulk Skupin Tehn. Speif.: 1 4 Výroe: IČ: Ares: Dtum prověrky: Výron: Č. Požvek

Více

OZNÁMENÍ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU opatření obecné povahy stanovení přechodné úpravy provozu

OZNÁMENÍ VEŘEJNOU VYHLÁŠKOU opatření obecné povahy stanovení přechodné úpravy provozu KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor doprvy silničního hospodářství Žižkov 7, 87 33 Jihlv, Česká republik VYZNAč, s.r.o. IČO: 1916297 Srázná 113/1 86 1 Jihlv Váš dopis znčky/ze Číslo jedncí Vyřizuje/telefon

Více

Otázka č. 4 (PRA): Za subjekty trestního řízení jsou považováni také:

Otázka č. 4 (PRA): Za subjekty trestního řízení jsou považováni také: F63 - Diktiký test - II. tém Otázk č. 1 (PRA): Sujektem trestního řízení rozumíme: ty činitele, kteří mjí vykonávjí vlstní vliv n průěh trestního řízení kterým zákon k uskutečnění tohoto vlivu ává určitá

Více

ZMĚNA TYPU MOTORU. technický průkaz (TP), osvědčení o registraci vozidla (ORV, OTP)

ZMĚNA TYPU MOTORU. technický průkaz (TP), osvědčení o registraci vozidla (ORV, OTP) ZMĚNA TYPU MOTORU vyjádření výrobce vozidla nebo jeho akreditovaného zástupce, že typ motoru je určen jako náhradní díl k tomuto vozidlu doklad o řádném nabytí motoru (např. faktura, kupní smlouva) protokol

Více

Moderně s letitou tradicí

Moderně s letitou tradicí ZPRÁVA O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ ZA ROK 2010 Moderně s letitou trdicí Zprcovl: Schválil: Ing. Tomáš Gociek Ing. Zdeněk Vldár referent životního prostředí ředitel společnosti Slévárny Třinec,.s. Dtum: 01.03.2011

Více

NÁVOD K OBSLUZE PŘÍSTROJ NA ČIŠTĚNÍ ODPADŮ AUTOPÉRO1

NÁVOD K OBSLUZE PŘÍSTROJ NA ČIŠTĚNÍ ODPADŮ AUTOPÉRO1 ZÁRUČNÍ LIST 1. N výroky UNI-MAX je poskytován záruk v déle 24 měsíů od dt prodeje dle očnského zákoníku neo v déle 12 měsíů dle ohodního zákoníku vzthuje se n prokázné vdy mteriálu či vdy výroy. Jiné

Více

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel

Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Strana: 1 Organizační směrnice Provozní předpis pro provoz služebních vozidel Společnost: Dům dětí a mládeže Brno, Helceletova, příspěvková organizace Sídlo: Brno, Helceletova 234/4 IČ: 44993412 Zpracoval:

Více

Soubor písemných otázek pro písemnou část zkoušky

Soubor písemných otázek pro písemnou část zkoušky Rekvlifikční zřízení: Mrek Bílek, Orlov 39, 26101 Přírm tel: 608 07 27 17 emil: mrekilek@emil.z www.studioim.z Souor písemnýh otázek pro písemnou část zkoušky Ústvní právo Profesní kvlifike Strážný 68-008-E

Více

SMLOUVA O DÍLO. METRONOME s.r.o. se sídlem:

SMLOUVA O DÍLO. METRONOME s.r.o. se sídlem: SMLOUVA O DÍLO Číslo smlouvy Objedntele: DIL/40/01/001605/2008 uzvřená níže uvedeného dne, měsíce roku podle ustnovení 536 násl. zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v pltném znění (dále jen Smlouv

Více

9 Kladiva, průbojníky, sekáče

9 Kladiva, průbojníky, sekáče Kldiv, průojníky, sekáče Speciální postup při výroě kldiv KAIVO 1. Řezání: n stroji, plochá ocel se nřeže do poždovných tvrů:přesností řezu je zjištěn minimální spotře kvlitního mteriálu. 2. Kování: díly

Více

I. Obecné údaje. - účetní jednotka nemá podíl v žádné obchodní společnosti. - průměrný počet zaměstnanců 0 (výše osobních nákladů 0 tis.

I. Obecné údaje. - účetní jednotka nemá podíl v žádné obchodní společnosti. - průměrný počet zaměstnanců 0 (výše osobních nákladů 0 tis. PŘÍLOHA k účetní uzávěre Bytové družstvo IMOBILIEN se sídlem v Lieri, Hnyhovská 886/6, IČ 790 z odoí..00 ž 3..00 I. Oené údje - účetní jednotk nemá podíl v žádné ohodní společnosti. - průměrný počet změstnnů

Více

Libor Hájek 2014.09.10 12:18:42

Libor Hájek 2014.09.10 12:18:42 oprávněná úřední oso Lior Hájek e-il lior.hjek@esto-kroeriz.cz dtu. září 014 odor očnsko správních gend oddělení doprvy silničního hospodářství spisová znčk MeUKM/0660/014 Lior Hájek 014.09. 1:18:4 Signer:

Více

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1935/2004

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1935/2004 ze dne 27. říjn 2004 Nřízení Evropského prlmentu Rdy (ES) č. 1935/2004 o mteriálech předmětech určených pro styk s potrvinmi o zrušení směrnic 80/590/EHS 89/109/EHS EVROPSKÝ PARLAMENT A RADA EVROPSKÉ UNIE,

Více

Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola, Ústí nad Labem, příspěvková organizace Vzdělávací středisko Trmice

Střední škola obchodu, řemesel, služeb a Základní škola, Ústí nad Labem, příspěvková organizace Vzdělávací středisko Trmice Střední škol ohodu, řemesel, služe Zákldní škol, Ústí nd Lem, příspěvková orgnize Vzděláví středisko Trmie MATURITNÍ TÉMATA Předmět: Mtemtik Oor vzdělání: Ekonomik podnikání Školní rok: 0/06 Tříd: EKP

Více

211 VYHLÁŠKA ze dne 20. září 2018 o technických prohlídkách vozidel

211 VYHLÁŠKA ze dne 20. září 2018 o technických prohlídkách vozidel 211 VYHLÁŠK ze dne 20. září 2018 o technických prohlídkách vozidel Ministerstvo dopravy stanoví podle 91 odst. 1 zákona č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně

Více

Příloha k roční účetní závěrce za rok 2015

Příloha k roční účetní závěrce za rok 2015 Příloh k roční účetní závěrce z rok 2015 Čl. 1 Oecné údje Sujekt: U2Brno s.r.o. sídlo: Brno, Příkop 843/4 právní form: společnost s ručením omezeným IČO: 607 16 380 předmět činnosti: - specilizovný mloochod

Více

Montazni navod. Mythos 6'x8' - TwinWall Glazing 248x185x209cm / 96¾"x72¾"x82¼" Pomoc zákazníkûm a linka podpory Mobile: 00420-739-661-428

Montazni navod. Mythos 6'x8' - TwinWall Glazing 248x185x209cm / 96¾x72¾x82¼ Pomoc zákazníkûm a linka podpory Mobile: 00420-739-661-428 Montzni nvod Mythos 6'x8' - TwinWll Glzing 2488509cm / 96¾"x72¾"x82¼" Czech_71190 Pomoc zákzníkûm link podpory Moile: 00420-739-661-428 www.plrmpplictions.com CZ DŮLEŽITÉ Předtím, než zčnete sestvovt tento

Více

SLXe. Jednoteplotní a víceteplotní chladicí jednotky pro návěsy. e-volution e-nnovation e-fficient e-connect e-cological e-xpertise

SLXe. Jednoteplotní a víceteplotní chladicí jednotky pro návěsy. e-volution e-nnovation e-fficient e-connect e-cological e-xpertise SLXe Jednoteplotní víceteplotní chldicí jednotky pro návěsy e-volution e-nnovtion e-fficient e-connect e-cologicl e-xpertise OBSAH SLXe Dlší generce v trnsportním chlzení SLXe: dlší generce v trnsportním

Více

Soubor otázek pro písemnou část zkoušky - test

Soubor otázek pro písemnou část zkoušky - test Souor otázek pro písemnou část zkoušky - test Profesní kvlifike 1 Strážný J. 2. 1. 99 Aplikování právníh zákldů ezpečnostní činnosti skupin otázek Ústvní právo zákon č. 1/1993 S., Ústv České repuliky,

Více

PLASTIC FICTIVE COMPANYCrefo číslo: 9210195021. Identifikace firmy

PLASTIC FICTIVE COMPANYCrefo číslo: 9210195021. Identifikace firmy Vše znčk / Strn 1 z 11 Identifikce firmy PLASTIC FICTIVE COMPANY.s. Telefon 00420/ 246 810 246 Vysočnská 5 Telefx 00420/ 369 113 691 190 00 Prh 9 e-mil info@pfc-plstic.cz Česká republik Web www.pfc-plstic.cz

Více

DOPRAVNÌ INŽENÝRSKÉ OPATØENÍ

DOPRAVNÌ INŽENÝRSKÉ OPATØENÍ DOPRAVNÍ ZNAÈENÍ ve služách ezpeènosti silnièního provozu DOPRAVNÌ INŽENÝRSKÉ OPATØENÍ STAVBA PØELOŽKY SILNICE III/14539 (pøes ulici M. Horákov do ulice Strkonick) stvení èást 2 4. fáze Vyprcovl: Lucie

Více

Úřední věstník Evropské unie 25.6.2004 ÚŘEDNÍ VĚSTNÍK EVROPSKÉ UNIE

Úřední věstník Evropské unie 25.6.2004 ÚŘEDNÍ VĚSTNÍK EVROPSKÉ UNIE 03/sv. 45 75 32004R0854 25.6.2004 ÚŘEDNÍ VĚSTNÍK EVROPSKÉ UNIE L 226/83 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 854/2004 ze dne 29. dubn 2004, kterým se stnoví zvláštní prvidl pro orgnizci úředních

Více

SMLOUVA O ADVOKÁTNÍ ÚSCHOVĚ

SMLOUVA O ADVOKÁTNÍ ÚSCHOVĚ stránk 1/5 SMLOUVA O ADVOKÁTNÍ ÚSCHOVĚ uzvřená mezi smluvními strnmi (jkožto Prodávjícím)... (jkožto Kupující)... (jkožto Advokátem) stránk 2/5 TUTO SMLOUVU O ADVOKÁTNÍ ÚSCHOVĚ (dále jen Smlouv ) uzvřely

Více

SINEAX C 402 Hlásič mezních hodnot

SINEAX C 402 Hlásič mezních hodnot pro stejnosměrné proudy neo stejnosměrná npětí Použití SINEAX C 402 (or. 1) se používá především k sledování mezních hodnot při měřeních s proudovými neo npěťovými signály. Signlizce se přitom provádí

Více

Ultrazvukové hladinové snímače ULS 53

Ultrazvukové hladinové snímače ULS 53 průyslová elektronik Ultrzvukové hldinové sníče ULS 53 Určeno pro liitní ezdotykové sníání výšky hldin kplin, kšovitýh pstovitýh hot v otevřenýh i uzvřenýh nádoáh, jíkáh knáleh, žleh pod. Nstvení uď pooí

Více

S A Z E B N Í K. schválený Zastupitelstvem Královéhradeckého kraje dne , Usnesení č. ZK/10/639/2009 platný od

S A Z E B N Í K. schválený Zastupitelstvem Královéhradeckého kraje dne , Usnesení č. ZK/10/639/2009 platný od S A Z E B N Í K shválený Zstupitelstvem Královéhrekého krje ne 2.12.2009, Usnesení č. ZK/10/639/2009 pltný o 1.1.2010 S ohleem n nutné režijní nákly mjetkového správe se minimálním finnčním plněním z všehny

Více

SMLOUVU O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ SMLOUVY KUPNÍ

SMLOUVU O UZAVŘENÍ BUDOUCÍ SMLOUVY KUPNÍ Níže uvedeného dne, měsíce roku uzvřeli: KOPPA, v.o.s., se sídlem Mozrtov 679/21, 460 01 Liberec, ustnovená prvomocným Usnesením č.j. KSUL 44 INS 5060/2014-A-13, ze dne 04. dubn 2014, insolvenčním správcem

Více

FT46. Celonerezové plovákové odvaděče kondenzátu (DN15 až DN50)

FT46. Celonerezové plovákové odvaděče kondenzátu (DN15 až DN50) Místní předpisy mohou omezit použití výrobků. Výrobce si vyhrzuje právo změn uvedených údjů. Copyright 2016 TI-P143-01 ST Vydání 11 Celonerezové plovákové odvděče kondenzátu (DN15 ž ) 4.5 ž 21 br DN15

Více