ÚPRAVNA VODY HAJSKÁ - ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE A ZKUŠEBNÍ PROVOZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ÚPRAVNA VODY HAJSKÁ - ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE A ZKUŠEBNÍ PROVOZ"

Transkript

1 Citce Drbohlv J., Dolejš P., Drd M., Červenk J., Němejc Z.: Úprvn vody Hjská - řešení rekonstrukce ÚPRAVNA VODY HAJSKÁ - ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE A ZKUŠEBNÍ PROVOZ Ing. Josef Drbohlv 1), doc. Ing. Petr Dolejš, CSc. 2), Miln Drd 3), Ing. Jiří Červenk 3), Zdeněk Němejc 4) 1) HYDROPROJEKT CZ.s., Táborská 31, Prh 4, josef.drbohlv@hydroprojekt.cz 2) W&ET Tem Č.Budějovice VUT Brno 3) ENVI-PUR s.r.o., Prh 4) Technické služby Strkonice ÚVOD Úprvn vody Hjská je jedním ze dvou zdrojů, které zásobují město Strkonice jeho okolí pitnou vodou. Úprvn vody je situován jihovýchodně od měst Strkonice, n prvém břehu řeky Otvy. Zdrojem surové vody je prmeniště ncházející se v inundčním území n prvém břehu řeky Otvy. První etp úprvny vody Hjská, která byl vybven šesti pískovými filtry, byl vystvěn v roce V roce 1942 byl filtrční ploch doplněn o dlší tři pískové filtry objekt úprvny vody byl rozšířen. V roce 1977 byl dokončen třetí etp výstvby, v rámci které bylo doplněno provzdušnění, nové dávkování chemikálií první seprční stupeň tvořený dvěm podélnými sedimentčními nádržemi. Výkon úprvny vody byl stnoven n 50 l/s. Technologická link úprvny vody tk byl po provedení všech dostveb dvoustupňová se sedimentčními nádržemi pískovou filtrcí s dávkováním vápenného hydrátu chloru pro hygienické zbezpečení. Provzdušnění není funkční. Důvodem pro rekonstrukci úprvny vody byly problémy se zjištěním jkosti uprvené vody v souldu s poždvky vyhlášky 252/2004 Sb. technický stv technologických zřízení stvebních konstrukcí, které byly z dobu provozu znčně opotřebené v některých přípdech ve stvu blížícím se hvrijnímu. Vlstník úprvny vody Město Strkonice spolu s provozovtelem Technickými službmi Strkonice Obr.1. Úprvn vody Hjská před rekonstrukcí Obr.2. Úprvn vody Hjská po rekonstrukci

2 Citce Drbohlv J., Dolejš P., Drd M., Červenk J., Němejc Z.: Úprvn vody Hjská - řešení rekonstrukce n zákldě těchto skutečností přistoupil v roce 2002 k zhájení příprvy předprojektové projektové dokumentce, která řešil komplexní rekonstrukci úprvny vody. V roce 2004 bylo vydáno Městským úřdem ve Strkonicích stvební povolení n úprvně vody byly provedeny první práce (čerpání odszené vody, částečná rekonstrukce klového hospodářství). Omezený objem finnčních prostředků, který neumožnil relizovt celou rekonstrukci, vedl k odložení relizce dlších částí stvby. V roce 2008 bylo rozhodnuto, že bude projekt z roku 2002 ktulizován tk, by byly do řešení zhrnuty tyto vlivy: poždvky vyplývjící ze změny legisltivy, zejmén pk vyhlášky č.252/2004 Sb., kterou se stnoví hygienické poždvky n pitnou teplou vodu četnost kontroly pitné vody, poždvky n výkon úprvny vody z hledisk její funkce v systému zásobování pitnou vodou. Součsně se přistoupilo k provedení pilotních testů flotce jko lterntivní technologie pro sedimentci byly zhájeny práce n projektové dokumentci. V letech proběhl n úprvně vody rekonstrukce. PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA Návrh koncepce rekonstrukce úprvny vody Hjská byl promítnut do předprojektové příprvy n jednání po zhájení prcí n DSP. Předprojektovou příprvu [1] vyprcovl doc.ing. Petr Dolejš, CSc., firm W&ET Tem, Wter & Environmentl Technology Tem. Během poloprovozních zkoušek n úprvně vody, které proběhly v roce 2008, se nepodřilo prokázt, že flotce (DAF) bude vhodnou technologií pro první seprční stupeň n ÚV Hjská. Bylo proto rozhodnuto řešit rekonstrukci prvního seprčního stupně klsickým postupem intenzifikcí sedimentčních nádrží pomocí lmelové vestvby. Technologie byl otestován pomocí bloku lmel oszených do jedné z nádrží ukázl se jko technologicky vhodná. KVALITA SUROVÉ VODY Uprvovná surová vod je tvořen směsí podzemní vody ze dvou studní, do kterých je vod přiváděn násoskovými řdy, ze dvou vrtů. Výslednou kvlitu surové vody je tk možné ovlivňovt s určitým omezením. U vrtu V4 je ptrné více než u osttních vrtů studní ovlivnění infiltrcí povrchové vody z Otvy. Podzemní vod z prmeniště Hjská je chrkteristická vysokými hodnotmi želez mngnu vyššími hodnotmi CHSK Mn, které všk ztím nemjí dobře objsněný původ. Zznment je možné vyšší hodnoty monných iontů oxidu uhličitého. Z hledisk biologického mikrobiologického je surová vod velmi kvlitní. Prvděpodobnému výskytu železitých bkterií ve studních vrtech ukzuje poměrně rychlé zrůstání čerpdel jejich velmi krátká životnost. Surová vody má nižší hodnoty lklity, i když nejsou výjimkou hodnoty ž 1,9 mmol/l. ph surové vody se pohybuje převážně ve slbě kyselé ž neutrální oblsti mezi ph 6 7, nízký je obsh vápníku hořčíku.

3 Citce Drbohlv J., Dolejš P., Drd M., Červenk J., Němejc Z.: Úprvn vody Hjská - řešení rekonstrukce Výskyt huminových látek ukzuje n prvděpodobnost infiltrce povrchové vody z Otvy. Je třeb proto počítt i s rizikem vzniku trihlogenmetnů v průběhu úprvy vody. USPOŘÁDÁNÍ TECHNOLOGICKÉ LINKY ÚPRAVNY VODY Technologickou linku úprvny vody byl rekonstruován do této podoby: oxidce surové vody vzdušným kyslíkem, dávkování chemikálií: vápenný hydrát ve formě vápenného mlék, chlor (pouze v přípdě nedosttečné účinnosti oxidce vzdušným kyslíkem), rezerv pro přípdné doplnění mngnistnu drselného, dávkování polymerního flokulntu, dvě sedimentční nádrže s lmelovou vestvbou předřzeným pomlým mícháním, jímk odszené vody, čerpcí stnice odszené vody, dávkování chemikálií: vápenný hydrát ve formě vápenného mlék (pouze v přípdě, že by nepostčovl předlklizce pro úprvu ph), čtyři tlkové dvouvrstvé rychlofiltry, UV záření, dávkování chemikálií: chlor, sírn monný, kumulce uprvené vody, čerpání vody do distribučního systému, klové hospodářství. V následující části textu se zstvíme u některých nvržených technologických řešení, které jsou svým provedením zjímvé. Oxidce surové vody vzdušným kyslíkem Pro úprvnu vody Hjská bylo, nvrženo použití prlelně oszených injektorů, které jsou umístěny n výtlčných řdech surové vody. Vzdušným kyslíkem je oxidováno železo částečně i mngn obsžený v surové vodě. Následuje odvětrání přebytečného vzduchu dávkování vápn pro úprvu ph. Použitím injektorů bylo možné nhrdit původní instlovné provzdušňovcí kotle ERBO, které nebylo možné s ohledem n vysoký obsh želez v surové vodě udržet v provozu. Pomocí injektorů se podřilo dosáhnout vysoké úrovně okysličení velmi kvlitní oxidce želez. Odvětráním přebytečného vzduchu, volného oxidu uhličitého dlších plynů obsžených v surové vodě přemístěním dávkování vápn ž z odvětrání, se podřilo význmně snížit spotřebu vápenného hydrátu dávkovného pro úprvu ph. Sedimentční nádrže s lmelovou vestvbou Pro první seprční stupeň bylo, po ne příliš úspěšném testování flotce, která zřejmě není pro tento typ podzemních vod vhodnou technologií, zvoleno stndrdní řešení intenzifikce sedimentčních nádrží. Sedimentční nádrž byl rozdělen, při zchování systému odthu klu z kónusů ve dně, n část gregce s míchdly sedimentce s lmelovou vestvbou.

4 Citce Drbohlv J., Dolejš P., Drd M., Červenk J., Němejc Z.: Úprvn vody Hjská - řešení rekonstrukce Do části sedimentce byly použity kontejnery s lmelmi firmy ENVIPUR s r.o., které byly vszeny do existujících nádrží. Toto řešení umožnilo rychlou jednoduchou relizci. S ohledem n omezené finnční prostředky bylo rozhodnuto, že hl nd sedimentčními nádržemi, které byl v tk šptném technickém stvu, že ji bylo nutné demontovt, nebude obnovován. K tomuto řešení bylo možné přistoupit vzhledem k vyrovnné teplotě podzemní vody 6 8 C. Vzniklo tk řešení, které není v nšich klimtických podmínkách obvyklé, kdy sedimentční nádrže nejsou umístěny v objektu, le jsou pouze zkryty deskmi. Provoz sedimentčních nádrží bez komplikcí probíhl i při tři týdny trvjících extrémních mrzech v lednu Obr.3. Sedimentce před rekonstrukci Obr.4. Sedimentce bourání hly Klové hospodářství Přetrvávjící problémy s likvidcí železitých klů z klových lgun vedly investor k rozhodnutí instlovt n úprvně vody strojní odvodnění klů. Podmínkou řešení bylo využít mximálně stávjících prostor úprvny vody nerelizovt původně uvžovnou dostvbu nového objektu klového hospodářství. Pro klové hospodářství bylo zvoleno toto řešení: Obr.5. Sedimentce po rekonstrukci odszení prcích vod z filtrů odklení sedimentčních nádrží. Pro odszení je využíván původní nádrž, ze které je odszená vod odčerpáván do knlizce následně odváděn do Otvy, zhuštění cc 2 % klové vody je prováděno, po předchozím dávkování vápn polymerního fkulntu, v kontinuální vertikální uszovcí nádrži. Odszená vod je odváděn zpět do venkovní sedimentční nádrže, odvodnění klu je prováděno n deskovém lisu, odvodněný kl je ukládán do kontejneru. Nvrženou technologií je doshováno průměrné sušiny odvodněného klu 35 %.

5 Citce Drbohlv J., Dolejš P., Drd M., Červenk J., Němejc Z.: Úprvn vody Hjská - řešení rekonstrukce Díky tomu, že byly pro oxidci surové vody použity injektory, bylo možné po demontáži nefunkčních provzdušňovcích kotlů ERBO, umístit celé strojní odvodnění do vnitřního prostoru úprvny vody. Výšk kontinuální uszovcí nádrže si vyžádl zvýšení celého objektu. ZKUŠEBNÍ PROVOZ V podzimních měsících roku 2011 proběhly n úprvně vody Hjská postupné testy zřízení ověřovcí provoz technologické linky, z kterých vyplynuly následující úprvy závěry: oxidce pomocí injektorů je velmi účinná pro oxidci želez obsženého v surové vodě je zcel dostčující, oxidce mngnu s následnou úprvou ph nebyl dosttečně účinná. Proto bylo, tk jk předpokládl projekt, doplněno dávkování mngnistnu drselného. Díky tomuto optření bude možné npreprovt filtrční náplň v krtší době následně pk bude možné postupně dávkování mngnistnu drselného opustit. Pro příprvu roztoku mngnistnu drselného byl využit rezervní nádrž pro příprvu sírnu monného, ve venkovní odszovcí nádrži klového hospodářství bylo nutné doplnit míchání, protože uszený železitý kl nebylo možné uvést do vznosu jen čerpdly. Od ledn 2012 byl úprvn vody uveden do zkušebního provozu po nezbytné kontrole kvlity uprvené vody byl zhájen dodávk pitné vody do spotřebiště. V průběhu zkušebního provozu bude postupně ověřován provoz jednotlivých částí technologické linky při různých výkonech kvlitě surové vody s tím, že bude třeb dořešit: po npreprování filtrční náplně mngnem odstvit dávkování mngnistnu drselného ověřit nutnost dávkování polymerního fkulntu do gregční zóny sedimentčních nádrží, přípdně minimlizovt výši dávky. Podmínkou je zchování dosttečné účinnosti seprčního stupně, optimlizovt provoz tlkových filtrů, především s cílem prodloužit filtrční cyklus snížit spotřebu vody n prní pískových filtrů. Výsledky tří měsíců zkušebního provozu jsou prezentovány dvěm grfy, ze kterých ptrná účinnost technologie úprvny vody (sedimentce filtrce) n odstrnění dvou nejproblemtičtě jších ukztelů želez mngnu.

6 Citce Drbohlv J., Dolejš P., Drd M., Červenk J., Němejc Z.: Úprvn vody Hjská - řešení rekonstrukce I při vysokých vstupních hodnotách znečištění je doshováno snížení obshu želez i mngnu pod limit předepsný vyhláškou 252/2004 Sb. Drobné výkyvy jdou n vrub testování hledání optimálních provozních podmínek vyplývjících z probíhjícího zkušebního provozu. ZÁVĚRY Zkušenosti z předprojektové příprvy, zprcování projektové dokumentce, relizce stvby zhájeného zkušebního provozu ukzují, že i mlá úprvn vody n podzemní vodu může přinést řdu zjímvých technických řešení provozních překvpení, se kterými se musí chemik-technolog, projektnt, dodvtel technologie následně provozovtel vyrovnt. Úprvn vody Hjská, díky nestndrdní kvlitě surové vody vysoký obsh želez mngnu, výskyt oxidu uhličitého monných iontů, je toho dobrým příkldem: Neúspěšné testy flotce pro první seprční stupeň byly ve skutečnosti velice důležitou informcí pro vlstní příprvu relizci stvby. Díky tomu, že se k řešení nepřistoupilo dosud velmi čsto používným postupem vycházejícím z předpokldu, že ověřené technologické zřízení musí fungovt všude, le provedly se pilotní testy, se ukázlo, že právě v tomto přípdě by relizce této technologie znmenl obrovské problémy velké finnční ztráty. Vynložením reltivně mlého finnčního objemu v době předprojektové příprvy, ve vzthu k následným investičním nákldům n rekonstrukci, tk nedošlo k chybě k následně obtížně řešitelným problémům v době uvádění úprvny vody do provozu. LITERATURA 1. Dolejš P. kol. - Wter & Environmentl Technology Tem (2008): ÚV Hjská rekonstrukce modernizce, Provedení poloprovozních modelových experimentů s oxidcí, gregcí flotcí. 2. Dolejš P. kol. - Wter & Environmentl Technology Tem (2008): ÚV Hjská rekonstrukce modernizce, limit koncentrce moniku ve vzthu k chlorminci pitné vody. 3. HYDROPROJEKT CZ.s. - Drbohlv J. kol. (2008): Rekonstrukce modernizce ÚV Hjská, DSP. 4. HYDROPROJEKT CZ.s. - Drbohlv J. kol. (2008): Rekonstrukce modernizce ÚV Hjská, TDW.

ÚV SOUŠ - DOPLNĚNÍ 1. SEPARAČNÍHO STUPNĚ, FLOTACE

ÚV SOUŠ - DOPLNĚNÍ 1. SEPARAČNÍHO STUPNĚ, FLOTACE ÚV SOUŠ - DOPLNĚNÍ 1. SEPARAČNÍHO STUPNĚ, FLOTACE Ing. Soňa Beyblová, Ing. Petra Sluková, Ing. Tomáš Bajer, Ladislav Rainiš Severočeské vodovody a kanalizace, a.s., Teplice; sona.beyblova@scvk.cz, petra.slukova@scvk.cz,

Více

U S N E S E N Í 3. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 3. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 3. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 7.1.2019 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 93/3 schvluje progrm 3. schůze

Více

ÚPRAVNA VODY CHŘIBSKÁ POSOUZENÍ VARIANT ŘEŠENÍ

ÚPRAVNA VODY CHŘIBSKÁ POSOUZENÍ VARIANT ŘEŠENÍ ÚPRAVNA VODY CHŘIBSKÁ POSOUZENÍ VARIANT ŘEŠENÍ Ing. Jindřich Šesták 1), Ing. Aleš Líbal 2), Ing. Arnošt Vožeh 1) 1) HYDROPROJEKT CZ a.s., Táborská 31, 140 16 Praha 4 jindrich.sestak@hydroprojekt.cz 2)

Více

U S N E S E N Í 12. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 7.9.2015

U S N E S E N Í 12. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 7.9.2015 U S N E S E N Í 12. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 7.9.2015 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 374/12 bere n vědomí informci

Více

REKONSTRUKCE ÚPRAVNY VODY PLZEŇ PŘÍPRAVA PROJEKTU A REALIZACE Z POHLEDU PROJEKTANTA

REKONSTRUKCE ÚPRAVNY VODY PLZEŇ PŘÍPRAVA PROJEKTU A REALIZACE Z POHLEDU PROJEKTANTA REKONSTRUKCE ÚPRAVNY VODY PLZEŇ PŘÍPRAVA PROJEKTU A REALIZACE Z POHLEDU PROJEKTANTA Ing. Pavel Středa, Ing. Josef Drbohlav Sweco Hydroprojekt a.s., Táborská 31, Praha 4; pavel.streda@sweco.cz, josef.drbohlav@sweco.cz

Více

U S N E S E N Í 57. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 57. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 57. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 9.7.2018 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1909/57 neschvluje poskytnutí

Více

ÚV III. Mlýn variantní řešení technologické linky

ÚV III. Mlýn variantní řešení technologické linky ÚV III. Mlýn variantní řešení technologické linky Ing. Pavel Středa 1) ; Ing. Aleš Líbal 2) ; Ing. Karel Blažek 3) 1) Hydroprojekt CZ a.s., 2) Severočeská vodárenská společnost a.s., 3) Severočeské vodovody

Více

U S N E S E N Í 27. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 27. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 27. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 2.5.2016 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 696/27 projednl situci ve

Více

Jednostupňová a dvoustupňová separace

Jednostupňová a dvoustupňová separace Jednostupňová dvoustupňová seprce 1 seprce: sedimentcí, flotcí čiřič = zvláštní přípd kombinuje tvorbu suspenze (míchání) její seprci (sedimentci) => před čiřičem není technologický krok míchání o dvoustupňová

Více

Platné znění schválené usnesením rady města č. 103/2014 ze dne 4. 2. 2014 a radou Městského obvodu Liberec - Vratislavice nad Nisou dne 17. 2.

Platné znění schválené usnesením rady města č. 103/2014 ze dne 4. 2. 2014 a radou Městského obvodu Liberec - Vratislavice nad Nisou dne 17. 2. Pltné znění schválené usnesením rdy měst č. 103/2014 ze dne 4. 2. 2014 rdou Městského obvodu Liberec - Vrtislvice nd Nisou dne 17. 2. 2014 Interní předpis PRO ZŘIZOVÁNÍ SLUŽEBNOSTÍ Čl. 1 Předmět ceny 1.

Více

S M L O U V A o nájmu

S M L O U V A o nájmu S M L O U V A o nájmu Smluvní strny Plzeň, sttutární město sídlo: náměstí Republiky č. 1, 306 32, Plzeň IČO: 00075370 zst. primátorem Mgr. Mrtinem Bxou město Město Touškov sídlo: Dolní náměstí 1, 330 33,

Více

U S N E S E N Í 50. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 50. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 50. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 8.1.2018 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1598/50 projednl z účsti přizvného

Více

U S N E S E N Í 54. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 54. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 54. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 7.5.2018 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1817/54 souhlsí jko vlstník

Více

Statutární město Ostrava. Prokešovo náměstí 8, Ostrava.

Statutární město Ostrava. Prokešovo náměstí 8, Ostrava. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k podlimitní význmné veřejné zkázce n stvební práce zdávné v otevřeném řízení dle zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zkázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název

Více

U S N E S E N Í 41. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 41. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 41. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 3.5.2017 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1220/41 souhlsí s použitím

Více

U S N E S E N Í 24. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 24. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 24. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 7.3.2016 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 592/24 schvluje poskytnutí

Více

U S N E S E N Í 36. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 36. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 36. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 9.1.2017 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1033/36 schvluje návrh drovcí

Více

Rada obce Dětmarovice po projednání a v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů

Rada obce Dětmarovice po projednání a v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů Zveřejněný text usnesení je s ohledem n ochrnu osobních údjů uprven v souldu se zák. o ochrně osobních údjů. U S N E S E N Í 24. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 18.4.2012 Rd obce Dětmrovice po projednání

Více

U S N E S E N Í 59. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 59. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 59. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 3.9.2018 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 2003/59 schvluje progrm 59.

Více

U S N E S E N Í 12. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 12. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 12. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 01.07.2019 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 391/12 schvluje progrm 12.

Více

U S N E S E N Í 29. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 29. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 29. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 11.7.2016 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 793/29 bere n vědomí informci

Více

VYHLÁŠKA ze dne 6. prosince 2016 o požadavcích na systém řízení

VYHLÁŠKA ze dne 6. prosince 2016 o požadavcích na systém řízení Částk 166 Sbírk zákonů č. 408 / 2016 Strn 6363 408 VYHLÁŠKA ze dne 6. prosince 2016 o poždvcích n systém řízení Státní úřd pro jdernou bezpečnost stnoví podle 236 zákon č. 263/2016 Sb., tomový zákon, k

Více

U S N E S E N Í 8. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 8. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 8. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 06.05.2019 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 288/8 schvluje progrm 8.

Více

U S N E S E N Í 34. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 34. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 34. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 7.11.2016 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 948/34 souhlsí s použitím

Více

U S N E S E N Í 40. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 40. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 40. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 3.4.2017 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1172/40 schvluje poskytnutí

Více

Petr Šašek, Pavel Schmidt, Jiří Mann S 7 DLOUHODOBÝ MONITORING STAVEBNĚ REKULTIVAČNÍCH SMĚSÍ

Petr Šašek, Pavel Schmidt, Jiří Mann S 7 DLOUHODOBÝ MONITORING STAVEBNĚ REKULTIVAČNÍCH SMĚSÍ Petr Ššek, Pvel Schmidt, Jiří Mnn S 7 Výzkumný ústv pro hnědé uhlí.s., Budovtelů 2830, Most,ssek@vuhu.cz DLOUHODOBÝ MONITORING STAVEBNĚ REKULTIVAČNÍCH SMĚSÍ Abstrkt Cílem dlouhodobého monitoringu stvebně

Více

Výstavba a oprava komunikace Na Lávkách Rekonstrukce MK ul. Pod Branou, Kostelec nad Orlicí Rekonstrukce MK ul. Riegrova 1. Etapa, Kostelec nad Orlicí

Výstavba a oprava komunikace Na Lávkách Rekonstrukce MK ul. Pod Branou, Kostelec nad Orlicí Rekonstrukce MK ul. Riegrova 1. Etapa, Kostelec nad Orlicí VÝSLEDEK POSOUZENÍ SPLNĚNÍ PODMÍNEK ÚČASTI V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ u účstník (dodvtele): HABAU CZ s.r.o. veřejná zkázk Tto veřejná zkázk je zdáván v souldu se zákonem č. 134/2016 Sb., o zdávání veřejných zkázek,

Více

ÚV PÍSEK PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA

ÚV PÍSEK PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA ÚV PÍSEK PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA Ing. Pavel Dobiáš, doc. Ing. Petr Dolejš, CSc. W&ET Team, Písecká 2, 370 11 České Budějovice; pavel.dobias@wet-team.cz, petr.dolejs@wet-team.cz ÚVOD Stávající technologická

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 16/2010 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rd městské části U S N E S E N Í č. 24 ze dne 8.12.2010 k návrhu Smlouvy o výstvbě mezi Městskou částí Prh 3, Renátou Bádlovou, Jnem Běhounkem Alicí Běhounkovou, Jiřinou

Více

Rada obce Dětmarovice po projednání a v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů

Rada obce Dětmarovice po projednání a v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů Zveřejněný text usnesení je s ohledem n ochrnu osobních údjů uprven v souldu se zák. o ochrně osobních údjů. U S N E S E N Í 28. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 3.9.2012 Rd obce Dětmrovice po projednání

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE (POŽADAVKY ZADAVATELE NA KVALIFIKACI)

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE (POŽADAVKY ZADAVATELE NA KVALIFIKACI) Veřejná zkázk mlého rozshu zdávná podle 6 zákon č. 134/2016 Sb., o zdávání veřejných zkázek (dále jen zákon) pod názvem: Energeticky úsporná renovce objektu č.p. 178 Výbor Domov Mxov zhotovitel PD ve vzthu

Více

U S N E S E N Í 10. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 13.7.2015

U S N E S E N Í 10. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 13.7.2015 U S N E S E N Í 10. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 13.7.2015 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 292/10 schvluje poskytnutí

Více

Moderně s letitou tradicí

Moderně s letitou tradicí ZPRÁVA O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ ZA ROK 2010 Moderně s letitou trdicí Zprcovl: Schválil: Ing. Tomáš Gociek Ing. Zdeněk Vldár referent životního prostředí ředitel společnosti Slévárny Třinec,.s. Dtum: 01.03.2011

Více

U S N E S E N Í 28. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 28. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 28. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 6.6.2016 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 736/28 schvluje poskytnutí

Více

VÝSLEDEK POSOUZENÍ SPLNĚNÍ PODMÍNEK ÚČASTI V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ u účastníka (dodavatele): MARHOLD a.s.

VÝSLEDEK POSOUZENÍ SPLNĚNÍ PODMÍNEK ÚČASTI V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ u účastníka (dodavatele): MARHOLD a.s. VÝSLEDEK POSOUZENÍ SPLNĚNÍ PODMÍNEK ÚČASTI V ZADÁVACÍM ŘÍZENÍ u účstník (dodvtele): MARHOLD.s. veřejná zkázk Tto veřejná zkázk je zdáván v souldu se zákonem č. 134/2016 Sb., o zdávání veřejných zkázek,

Více

Memorandum o spolupráci (dále jen Memorandum )

Memorandum o spolupráci (dále jen Memorandum ) enteri.s. se sídlem: Jiráskov 169, Zelené Předměstí, 530 02 Prdubice IČO: 275 37 790 zpsná v obchodním rejstříku vedeném Krjským soudem v Hrdci Králové v oddíle B, vložce 2770 zstoupená: [BUDE DOPLNĚNO]

Více

U S N E S E N Í 58. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 58. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 58. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 6.8.2018 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1959/58 souhlsí s použitím

Více

kritérium Návaznost na další dokumenty Dokument naplňující standard

kritérium Návaznost na další dokumenty Dokument naplňující standard 1. CÍLE A ZPŮSOBY ČINNOSTI POVĚŘENÉ OSOBY Dokument obshuje zákldní prohlášení středisk Služby pro pěstouny, do kterého se řdí: poslání, cílová skupin, cíle zásdy, v souldu s kterými je služb poskytován.

Více

U S N E S E N Í 35. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 6.3.2013

U S N E S E N Í 35. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 6.3.2013 U S N E S E N Í 35. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 6.3.2013 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 957/35 schvluje rozbory hospodření

Více

U S N E S E N Í 56. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 56. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 56. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 4.6.2018 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1863/56 neschvluje poskytnutí

Více

U S N E S E N Í 4. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 4. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 4. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 4.2.2019 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb. o obcích, ve znění pozdějších předpisů 127/4 schvluje progrm schůze

Více

U S N E S E N Í 2. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 2. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 2. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 10.12.2018 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 50/2 schvluje progrm 2. schůze

Více

Rekonstrukce úpraven vody Frýdlant a Bílý Potok, volba technologií pro rekonstrukci úpravny vody

Rekonstrukce úpraven vody Frýdlant a Bílý Potok, volba technologií pro rekonstrukci úpravny vody Rekonstrukce úpraven vody Frýdlant a Bílý Potok, volba technologií pro rekonstrukci úpravny vody Ing. MUDr. Jindřich Šesták 1), Ing. Petr Olyšar 2) 1) HYDROPROJEKT CZ a.s., 2) Frýdlantská vodárenská společnost,

Více

REKONSTRUKCE A MODERNIZACE ÚPRAVNY VODY PLZEŇ PROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVBY

REKONSTRUKCE A MODERNIZACE ÚPRAVNY VODY PLZEŇ PROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVBY Citace Středa eda P., Drbohlav J., Kretek J., Kolovrat J.: J Rekonstrukce a modernizace úpravny vody Plzeň Plze projektová Sborník konference Pitná voda 2014, 201 s. 283-288. W&ET Team, Č. Budějovice 2014..

Více

I. Prohlášení smluvních stran

I. Prohlášení smluvních stran 8/14118 SMLOUVA O BUDOUCÍ SMLOUVĚ KUPNÍ A SOUHLAS SE ZŘÍZENÍM STAVBY uzvřená podle * 1785 násl. ~ 2055 násl., občnského zákoníku * 110 odst. 2) písm. ) zák. Č. 183/2006 Sb., stvební zákon Smluvní strny:

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE Zdvtel: Morvskoslezský krj se sídlem Ostrv, 28. říjn 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zkázk: Přístvb Domu umění Glerie 21. století, výběr zhotovitele PD, AD, koordinátor BOZP, IČ zdávná v otevřeném

Více

U S N E S E N Í 2. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne

U S N E S E N Í 2. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne U S N E S E N Í 2. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 8.12.2014 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 48/2 zřizuje Komisi životního

Více

U S N E S E N Í 48. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 48. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 48. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 4.12.2017 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1546/48 projednl z účsti

Více

PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA REKONSTRUKCE ÚV BEDŘICHOV PRŮZKUM SEPARAČNÍ ÚČINNOSTI FLOTACE A FILTRACE

PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA REKONSTRUKCE ÚV BEDŘICHOV PRŮZKUM SEPARAČNÍ ÚČINNOSTI FLOTACE A FILTRACE PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA REKONSTRUKCE ÚV BEDŘICHOV PRŮZKUM SEPARAČNÍ ÚČINNOSTI FLOTACE A FILTRACE doc. Ing. Petr Dolejš, CSc. 1,2, Ing. Pavel Dobiáš 1, Ing. Klára Štrausová, Ph.D. 1 1) W&ET Team, Písecká

Více

BEZPEČNOST NA KOUPALIŠTÍCH

BEZPEČNOST NA KOUPALIŠTÍCH BEZPEČNOST NA KOUPALIŠTÍCH Ing. Miln Šmíd, Bzény wellness s.r.o., projektový teliér Kždý provozovtel veřejného bzénu přijde brzy n to, že se jeho hlvní provozní strosti odehrávjí ve třech rovinách: 1.

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Zstupitelstvo měst Kopřivnice PŘÍLOHA č. 1 k č. j.: 55409/2013/KnD ZPRACOVATEL: Dniel Knpková ČÍSLA USNESENÍ: 435-476 Usnesení 19. zsedání Zstupitelstv měst Kopřivnice

Více

Z Á P I S č. 9/2015 z 9. jednání Zastupitelstva obce Lovčice

Z Á P I S č. 9/2015 z 9. jednání Zastupitelstva obce Lovčice Z Á P I S č. 9/2015 z 9. jednání Zstupitelstv obce Lovčice Dtum konání: 9. 9. 2015 od 18,00 hodin Místo konání: zsedcí místnost obecního úřdu, Lovčice č. p. 185 Přítomno: podle prezenční listiny 7 členů

Více

APLIKACE DLOUHODOBÉHO SLEDOVÁNÍ STAVEB PŘI OCEŇOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ

APLIKACE DLOUHODOBÉHO SLEDOVÁNÍ STAVEB PŘI OCEŇOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ Ing. Igor Neckř APLIKACE DLOUHODOBÉHO SLEDOVÁNÍ STAVEB PŘI OCEŇOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ posluchč doktorského studi oboru Soudní inženýrství FAST VUT v Brně E-mil: inec@volny.cz Přednášk n konferenci znlců ÚSI

Více

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Výzv k podání nbídky k prokázání kvlifikce pro VZ mlého rozshu Název veřejné zkázky: Servisní podpor NN zřízení LNS Brno Identifikce zdvtele: Zdvtel: Řízení letového provozu České republiky, s.p. Se sídlem:

Více

U S N E S E N Í 1. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 1. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 1. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 19.11.2018 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1/1 schvluje progrm 1. schůze

Více

U S N E S E N Í 55. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 5.5.2014

U S N E S E N Í 55. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 5.5.2014 U S N E S E N Í 55. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 5.5.2014 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1430/55 souhlsí s použitím

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Kralupy nad Vltavou Leden 2017

Strategický rámec MAP pro ORP Kralupy nad Vltavou Leden 2017 Strtegický rámec pro ORP Krlupy nd Vltvou Leden 2017 Projekt Místní kční plán rozvoje vzdělávání v ORP Krlupy nd Vltvou (registrční číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000317) 1 Obsh 1. Seznm zkrtek... 3

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Rd měst Kopřivnice PŘÍLOHA č. 1 k č. j.: 57545/2012/KnD ČÍSLA USNESENÍ: 1883-1895 ZPRACOVATEL: Dniel Knpková Usnesení z 63. schůze Rdy měst Kopřivnice ze dne 27.11.2012

Více

CSF16 a CSF16T Celonerezové mikrofiltry pro sterilní vzduch

CSF16 a CSF16T Celonerezové mikrofiltry pro sterilní vzduch Místní předpisy mohou omezit použití výrobků. Výrobce si vyhrzuje právo změn uvedených údjů bez předchozího upozornění. Copyright 2012 TI-P1-11 ST Vydání 2 CS1 CS1T Celonerezové mikrofiltry pro sterilní

Více

PLÁN DÍLČÍHO POVODÍ OSTATNÍCH PŘÍTOKŮ DUNAJE ZPRÁVA O ZPŮSOBU VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK. Povodí Vltavy, státní podnik

PLÁN DÍLČÍHO POVODÍ OSTATNÍCH PŘÍTOKŮ DUNAJE ZPRÁVA O ZPŮSOBU VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK. Povodí Vltavy, státní podnik PLÁN DÍLČÍHO POVODÍ OSTATNÍCH PŘÍTOKŮ E ZPRÁVA O ZPŮSOBU VYPOŘÁDÁNÍ PŘIPOMÍNEK Povodí Vltvy, státní podnik Srpen 2015 1. Úvod Stručný popis průběhu zprcování návrhu plánu jeho zveřejnění V rámci 2. plánovcího

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE. "Poradenství a vzdělávání při zavádění moderních metod řízení pro. Město Klimkovice

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE. Poradenství a vzdělávání při zavádění moderních metod řízení pro. Město Klimkovice PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE pro zjednodušené podlimitní řízení n služby v rámci projektu Hospodárné odpovědné město Klimkovice, reg. č. CZ.1.04/4.1.01/89.00121, který bude finncován ze zdrojů EU "Pordenství

Více

APLIKACE METODY RIPRAN V SOFTWAROVÉM INŽENÝRSTVÍ

APLIKACE METODY RIPRAN V SOFTWAROVÉM INŽENÝRSTVÍ APLIKACE METODY RIPRAN V SOFTWAROVÉM INŽENÝRSTVÍ Brnislv Lcko VUT v Brně, Fkult strojního inženýrství, Ústv utomtizce informtiky, Technická 2, 616 69 Brno, lcko@ui.fme.vutbr.cz Abstrkt Příspěvek podává

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Zstupitelstvo měst Kopřivnice PŘÍLOHA Č.2 K Č.J.: 19907/2017/KnD SPISOVÁ ZNAČKA: OPE-7766/2014 ZPRACOVATEL: Dniel Knpková ČÍSLA USNESENÍ: 415-450 Usnesení 18. zsedání

Více

Z Á P I S č. 23/2016 z 23. jednání Zastupitelstva obce Lovčice

Z Á P I S č. 23/2016 z 23. jednání Zastupitelstva obce Lovčice Z Á P I S č. 23/2016 z 23. jednání Zstupitelstv obce Lovčice Dtum konání: 14. 12. 2016 od 18,00 hodin Místo konání: zsedcí místnost obecního úřdu, Lovčice č. p. 185 Přítomno: podle prezenční listiny 6

Více

DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉ OPATŘENÍ

DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉ OPATŘENÍ Jn Nevšíml - Provozovn: Plná 85 370 01 České Budějovice Tel.: 739 633 969 www.jnev.cz DOPRAVNÍ ZNAČENÍ ve službách bezpečnosti silničního provozu DOPRAVNĚ INŽENÝRSKÉ OPATŘENÍ OPRAVA POVRCHU ULICE OTAVSKÁ

Více

Jaroslava Pleslová - zapisovatelka. Mgr. Radek Jehlička Ing. Ladislav Pyskatý - tajemník

Jaroslava Pleslová - zapisovatelka. Mgr. Radek Jehlička Ing. Ladislav Pyskatý - tajemník 1 Zápis z jednání Rdy měst v Rychnově nd Kněžnou ze dne 6. únor 2017 Přítomni: Ing. Jn Skořep Mgr. Jn Drejslová MUDr. Hn Dvořáková Mgr. Krel Štrégl Ing. Ivn Skřítecká Jroslv Pleslová - zpisovtelk Omluveni:

Více

U S N E S E N Í z 2. jednání Zastupitelstva obce Lovčice

U S N E S E N Í z 2. jednání Zastupitelstva obce Lovčice U S N E S E N Í z 2. jednání Zstupitelstv obce Lovčice Dtum konání: 12. 12. 2018 od 18,00 hodin Místo konání: zsedcí místnost obecního úřdu, Lovčice č. p. 185 Přítomno (podle prezenční listiny): 7 členů

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořdové číslo: 7/9 Zstupitelstvo měst Přerov Přerov 6.2015 Předloh pro 7. jednání Zstupitelstv měst Přerov, které se uskuteční dne 8. 6. 2015 Předkldtel: Pvel Košutek, náměstek primátor Zprcovtel: RNDr.

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE (POŽADAVKY ZADAVATELE NA KVALIFIKACI)

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE (POŽADAVKY ZADAVATELE NA KVALIFIKACI) Veřejná zkázk mlého rozshu zdávná podle 6 zákon č. 134/2016 Sb., o zdávání veřejných zkázek (dále jen zákon) pod názvem: Výrob (grfické zprcování, szb tisk) odborný překld korektur metodiky, souvisejících

Více

Upravená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona o ochraně osobních údajů. Statutární město Děčín

Upravená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona o ochraně osobních údajů. Statutární město Děčín Uprvená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozshu zveřejňovných osobních údjů podle zákon o ochrně osobních údjů. Sttutární město Děčín U S N E S E N Í z 16. schůze rdy měst konné dne 13. srpn 2007 Usnesení

Více

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1935/2004

Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1935/2004 ze dne 27. říjn 2004 Nřízení Evropského prlmentu Rdy (ES) č. 1935/2004 o mteriálech předmětech určených pro styk s potrvinmi o zrušení směrnic 80/590/EHS 89/109/EHS EVROPSKÝ PARLAMENT A RADA EVROPSKÉ UNIE,

Více

Smlouva č. 502015_5_048_A_SKŠ o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2015

Smlouva č. 502015_5_048_A_SKŠ o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR v oblasti sportu na rok 2015 Smlouv č. 502015_5_048_A_SKŠ o poskytnutí neinvestiční dotce ze státního rozpočtu ČR v oblsti sportu n rok 2015 Název : Šchový svz České republiky Adres : Zátopkov 100/2, 160 17 Prh 6 IČ : 48548464 Bnkovní

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Kralupy nad Vltavou

Strategický rámec MAP pro ORP Kralupy nad Vltavou Strtegický rámec pro ORP Krlupy nd Vltvou Červen 2016 Projekt Místní kční plán rozvoje vzdělávání v ORP Krlupy nd Vltvou (registrční číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000317) 1 Obsh 1. Seznm zkrtek... 3

Více

REKONSTRUKCE ÚV VIMPERK PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA A REALIZACE AKCE, PRVNÍ VÝSLEDKY Z UVEDENÍ DO ZKUŠEBNÍHO PROVOZU

REKONSTRUKCE ÚV VIMPERK PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA A REALIZACE AKCE, PRVNÍ VÝSLEDKY Z UVEDENÍ DO ZKUŠEBNÍHO PROVOZU REKONSTRUKCE ÚV VIMPERK PŘEDPROJEKTOVÁ PŘÍPRAVA A REALIZACE AKCE, PRVNÍ VÝSLEDKY Z UVEDENÍ DO ZKUŠEBNÍHO PROVOZU Ing. Jiří Červenka 1), Ing. Petra Hrušková 1), Mgr. Tomáš Brabenec 1), Milan Drda 1), Ing.

Více

Rekonstrukce úpravny vody Hradiště

Rekonstrukce úpravny vody Hradiště Rekonstrukce úpravny vody Hradiště Ing.Josef Drbohlav - Hydroprojekt a.s., Praha Ing.Petr Dolejš,CSc. - W&ET Team, České Budějovice Ing.Milan Kuchař Severočeské vodovody a kanalizace Teplice a.s. Úvod

Více

U S N E S E N Í 1. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 24.11.2014

U S N E S E N Í 1. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 24.11.2014 U S N E S E N Í 1. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 24.11.2014 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1/1 bere n vědomí výsledky

Více

U S N E S E N Í 62. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 8.9.2014

U S N E S E N Í 62. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 8.9.2014 U S N E S E N Í 62. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 8.9.2014 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1601/62 bere n vědomí informci

Více

Z Á P I S č. 8/2015 z 8. jednání Zastupitelstva obce Lovčice

Z Á P I S č. 8/2015 z 8. jednání Zastupitelstva obce Lovčice Z Á P I S č. 8/2015 z 8. jednání Zstupitelstv obce Lovčice Dtum konání: 8. 7. 2015 od 18,00 hodin Místo konání: zsedcí místnost obecního úřdu, Lovčice č. p. 185 Přítomno: podle prezenční listiny 7 členů

Více

U S N E S E N Í 46. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 46. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 46. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 2.10.2017 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1450/46 schvluje pořízení

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Žernov ze dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Žernov ze dne Zápis ze zsedání zstupitelstv obce Žernov ze dne 18. 6. 2012 Přítomni dle prezenční listiny Omluveni: Frntišek Lexmn, Krel Novák, Ev Hudečková Zhájení zsedání v 18.00 hod., zsedání bylo ukončeno v 19.25

Více

Z Á P I S č. 7/2019 ze 7. jednání Zastupitelstva obce Lovčice

Z Á P I S č. 7/2019 ze 7. jednání Zastupitelstva obce Lovčice Z Á P I S č. 7/2019 ze 7. jednání Zstupitelstv obce Lovčice Dtum konání: 22. 5. 2019 od 18,00 hodin Místo konání: zsedcí místnost obecního úřdu, Lovčice č. p. 185 Přítomno (podle prezenční listiny): 7

Více

LETNÍ KOUPALIŠTĚ V UHŘICÍCH

LETNÍ KOUPALIŠTĚ V UHŘICÍCH LETNÍ KOUPALIŠTĚ V UHŘICÍCH Ing. Miln Šmíd, Bzény wellness s.r.o., projektový teliér Slunce nám vstoupilo do znmení Bern, což je přes chldné dny neklmný příchod jr. Venku sice fičí fujvice, le my již posouváme

Více

POZNATKY Z NAVRHOVÁNÍ A PROJEKTOVÁNÍ FLOTACE NA ÚPRAVNÁCH VODY

POZNATKY Z NAVRHOVÁNÍ A PROJEKTOVÁNÍ FLOTACE NA ÚPRAVNÁCH VODY Citace Drbohlav J.: Poznatky z navrhování a projektování flotace na úpravnách vody. Sborník konference Pitná voda 2010, s.89-94. W&ET Team, Č. Budějovice 2010. ISBN 978-80-254-6854-8 POZNATKY Z NAVRHOVÁNÍ

Více

U S N E S E N Í 7. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 13.4.2015

U S N E S E N Í 7. schůze Rady obce Dětmarovice. konané dne 13.4.2015 U S N E S E N Í 7. schůze Rdy obce Dětmrovice. konné dne 13.4.2015 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 176/7 schvluje poskytnutí

Více

Čl. 1 Předmět úpravy. a) Smlouvy o budoucí smlouvě zřízení služebnosti komunikačních sítí, a b) smlouvy o zřízení služebnosti komunikačních sítí,

Čl. 1 Předmět úpravy. a) Smlouvy o budoucí smlouvě zřízení služebnosti komunikačních sítí, a b) smlouvy o zřízení služebnosti komunikačních sítí, INTERNÍ PŘEDPIS KE STANOVENÍ VÝŠE NÁHRADY ZA ZŘÍZENÍ SLUŽEBNOSTI KOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ DLE ZVLÁŠTNÍHO PŘEDPISU NA POZEMCÍCH A STAVBÁCH VE VLASTNICTVÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC Rd měst Liberec n své 21. schůzi

Více

U S N E S E N Í STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PROSKOVICE. z 4. schůze Rady městského obvodu Proskovice. konané dne

U S N E S E N Í STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PROSKOVICE. z 4. schůze Rady městského obvodu Proskovice. konané dne V souldu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochrně osobních údjů o změně některých zákonů, je dokument zveřejněn v uprvené podobě. STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD PROSKOVICE U S N E S E N Í z 4. schůze

Více

Zahájení výstavby: prosinec 2016 Ukončení výstavby: prosinec 2018 (uvedení do zkušebního provozu)

Zahájení výstavby: prosinec 2016 Ukončení výstavby: prosinec 2018 (uvedení do zkušebního provozu) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název stvby: Místo stvby: Plzeň, ulice Mikulášská Zhájení výstvby: prosinec 2016 Ukončení výstvby: prosinec 2018 (uvedení do zkušebního provozu) Investiční nákldy: 1.083.177.208 Kč

Více

Veřejná zakázka na dodávky

Veřejná zakázka na dodávky Veřejná zkázk n dodávky zdávná v otevřeném řízení podle ustnovení 3 písmeno b), 14 odstvec (1), 15, 26 souvisejících zákon č. 134/2016 Sb., o zdávání veřejných zkázek, v pltném znění (dále rovněž jen Zákon

Více

S M L O U V A O S M L O U VĚ BUDOUCÍ. Níže uvedeného dne, měsíce a roku byla uzavřena mezi těmito smluvními stranami: obchodní společnost se sídlem:

S M L O U V A O S M L O U VĚ BUDOUCÍ. Níže uvedeného dne, měsíce a roku byla uzavřena mezi těmito smluvními stranami: obchodní společnost se sídlem: Níže uvedeného dne, měsíce roku byl uzvřen mezi těmito smluvními strnmi: obchodní společnost se sídlem: IČ: DIČ: zpsná zstoupen (dále jen jko budoucí strn prodávjící ) v obchodním rejstříku vedeném, oddíl,

Více

Usnesení 20. schůze Rady města Kopřivnice, konané dne 09. 10. 2007

Usnesení 20. schůze Rady města Kopřivnice, konané dne 09. 10. 2007 Usnesení 20. schůze Rdy měst Kopřivnice, konné dne 960 - Rd měst po projednání uzvření smlouvy o poskytování prcovnělékřské péče městem Kopřivnice jko objedntel MUDr. Tiborem Vicsápim, s místem podnikání

Více

FT46. Celonerezové plovákové odvaděče kondenzátu (DN15 až DN50)

FT46. Celonerezové plovákové odvaděče kondenzátu (DN15 až DN50) Místní předpisy mohou omezit použití výrobků. Výrobce si vyhrzuje právo změn uvedených údjů. Copyright 2016 TI-P143-01 ST Vydání 11 Celonerezové plovákové odvděče kondenzátu (DN15 ž ) 4.5 ž 21 br DN15

Více

Usnesení 45. schůze Rady městského obvodu Radvanice a Bartovice konané dne 7. listopadu 2012

Usnesení 45. schůze Rady městského obvodu Radvanice a Bartovice konané dne 7. listopadu 2012 Usnesení 45. schůze Rdy městského obvodu Rdvnice Brtovice konné dne 7. listopdu 2012 Rd městského obvodu Rdvnice Brtovice: Číslo Obsh usnesení 1060/45/12 1. schvluje progrm 45. schůze rdy městského obvodu

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Zstupitelstvo měst Kopřivnice PŘÍLOHA č. 4 k č. j.: 63379/2014 ZPRACOVATEL: Dniel Knpková ČÍSLA USNESENÍ: 15-42 Usnesení 3. zsedání Zstupitelstv měst Kopřivnice

Více

TECHNOLOGIE REVERZNÍ OSMÓZY PROVOZNÍ ZKUŠENOSTI Z ÚV TŘEBOTOV

TECHNOLOGIE REVERZNÍ OSMÓZY PROVOZNÍ ZKUŠENOSTI Z ÚV TŘEBOTOV Citace Lánský M., Paul J.: Technologie reverzní osmózy provozní zkušenosti z ÚV Třebotov. Sborník konference Pitná voda 2008, s. 235240. W&ET Team, Č. Budějovice 2008. ISBN 9788025420348 TECHNOLOGIE REVERZNÍ

Více

U S N E S E N Í 45. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne

U S N E S E N Í 45. schůze Rady obce Dětmarovice konané dne U S N E S E N Í 45. schůze Rdy obce Dětmrovice konné dne 4.9.2017 Rd obce Dětmrovice po projednání v souldu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů 1398/45 bere n vědomí informci

Více

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 30.4.2013,

NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 30.4.2013, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.4.2013 C(2013) 2420 finl NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) č. /.. ze dne 30.4.2013, kterým se mění nřízení (ES) č. 809/2004, pokud jde o poždvky n zveřejňování

Více

/ Poliklinika Prosek a.s.

/ Poliklinika Prosek a.s. / Poliklinik Prosek.s. SMLOUVA O DÍLO Číslo smlouvy obdntele: uzvřená níže psného dne, měsíce roku podle ustnovení 2623 násl. Občnského zákoníku č. 89/2012 Sb. v pltném znění, mezi smluvními strnmi: Poliklinik

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Vodárenská správa Písek V Písku dne: 10.1. 2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.1.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Obnova úpravny vody pro město Písek NÁVRH USNESENÍ Rada města po projednání a)

Více

POŽADAVKY ZADAVATELE NA KVALIFIKACI REVIZE

POŽADAVKY ZADAVATELE NA KVALIFIKACI REVIZE Veřejná zkázk n stvební práce zdávná v užším řízení podle ustnovení 3 písmeno c), 14 odstvec (3), 15, 26 pltí souvisejících zákon č. 134/2016 Sb., o zdávání veřejných zkázek, v pltném znění (dále rovněž

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Zstupitelstvo měst Kopřivnice PŘÍLOHA č. 1 k č. j.: 17220/2014/KnD ZPRACOVATEL: Dniel Knpková ČÍSLA USNESENÍ: 505-530 Usnesení 21. zsedání Zstupitelstv měst Kopřivnice

Více