Za hlavní problém považují ob ané špatnou dostupnost sociálních služeb mimo m sto Vimperk

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Za hlavní problém považují ob ané špatnou dostupnost sociálních služeb mimo m sto Vimperk"

Transkript

1 Vimperk, 11. ledna 2011 Za hlavní problém považují obané špatnou dostupnost sociálních služeb mimo msto Vimperk Obecn prospšná spolenost Jihoeská rozvojová, ve spolupráci s partnery mstem Vimperk a Centrem pro komunitní práci jižní echy, vyhodnotila vyplnné ankety týkající se sociálních služeb na Vimpersku. Výsledky ankety ukázaly na vysokou míru spokojenosti s kvalitou poskytovaných sociálních služeb v regionu. Tém 85 % respondent, kteí uvedli svj názor, je s kvalitou sociálních služeb zcela nebo pevážn spokojeno. Nespokojených nebo spíše nespokojených dotázaných bylo jen 7 %. Anketa Sociální služby na Vimpersku, sloužící ke zjištní dostupnosti a kvality poskytovaných sociálních služeb a poteb, probíhala od Do ankety se mohl zapojit každý, kdo ml zájem vyjádit svj názor na kvalitu sociální služeb a pípadn projevit své poteby a pání týkajících se tchto služeb. Anketní lístky byly mimo jiné šíeny obyvatelm Vimperska do schránek, dále vyšly jako souást Vimperských novin nebo byly distribuovány pímo uživatelm do zaízení sociálních služeb. Výsledky ankety budou podkladem pro proces komunitního plánování sociálních služeb, jehož cílem je naplánovat kvalitní a na poteby oban odpovídající sí sociálních služeb. Proces komunitního plánování sociálních služeb na Vimpersku je realizován v rámci projektu Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, který je financován z prostedk Evropského sociálního fondu prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R. Kompletní vyhodnocení ankety pro veejnost týkající se sociálních služeb na Vimpersku naleznete na stránkách msta Vimperk ( v sekci Aktuality Mstského úadu. Kontakty: Jihoeská rozvojová o.p.s. Ing. Irena Polívková, tel Odbor sociálních vcí a zdravotnictví, msto Vimperk - Alena Havelková, tel Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

2 Sociální služby na Vimpersku Výsledky ankety pro veejnost Anketa Sociální služby na Vimpersku slouží ke zjištní dostupnosti a kvality poskytovaných sociálních služeb a poteb na Vimpersku. Anketa je podkladem pro proces komunitního plánování sociálních služeb, jehož cílem je vymezit a úeln naplánovat oblasti pomoci pro obany, kteí se nacházejí v tžké životní situaci. Anketa zárove posloužila jako prostedek pro informování a zapojení veejnosti do procesu komunitního plánování sociálních služeb. Distribuce ankety Pro co nejvtší návratnost ankety byla zvolena kombinace nkolika zpsob distribuce anketních lístk. Distribuní kanály zahrnovaly následující: Neadresná distribuce do schránek domácností na území ORP Vimperk (krom msta Vimperk) prostednictvím eské pošty (dotazník obdrželo domácností, odevzdání dotazníku bylo umožnno do sbrných schránek umístných na všech obecních a mstských úadech na území ORP Vimperk). Distribuce v lokálním tisku jako souást Vimperských novin všem obyvatel msta Vimperk (cca ks). Distribuce pímo k uživatelm v rámci zaízení sociálních služeb (celkem 300 ks dotazník do zaízení: Domov pro seniory Stachy Ksov, Mesada o.s., Oblastní charita Vimperk, Sociální pohoda, o.p.s. - Domov pro osoby se zdravotním postižením, Javorník). Distribuce na všech obecních úadech v ORP Vimperk. Webové stránky a elektronický dotazník (elektronický dotazník a dotazník ve formátu MS Word byl umístn na webových stránkách Jihoeské rozvojové o.p.s. - a na webové nástnce projektu Publicita ankety byla dále zajištna uveejnním tiskové zprávy ( ) a elektronické verze ankety (od ) na webových stránkách msta Vimperk. Anketní šetení probíhalo až do , kdy byl sbr lístk ukonen. Bylo vytištno a distribuováno 8,5 tisíce anketních lístk. Obyvatelé vyplnili a odevzdali 282 lístk. Souhrnnou návratnost ankety není vzhledem k mnoha formám distribuce, které se navzájem Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

3 doplovaly, vhodné stanovovat. Jako nejúspšnjší forma distribuce lístk se nicmén jeví pímá distribuce uživatelm sociálních služeb v rámci píslušných zaízení. Sociální zaízení vybrala tém 45 % všech získaných anketních lístk. Efektem ankety, který zde není možné pesn kvantifikovat, je vliv na nárst informovanosti obyvatelstva o projektu i sociálních službách v regionu jako takových. Charakteristika respondent ankety Zastoupení obyvatel jednotlivých obcí ORP Vimperk v anket zachycuje následující graf. Více než tetina lístk byla získána od obyvatel msta Vimperk, který následují další obce regionu. Do zastoupení respondent se promítá vtší zájmem o anketu ze strany uživatel sociálních služeb. Zejména se jedná o obyvatele Vimperka, Ksova a Javorníku, kde jsou sociální služby koncentrovány. Do ankety se nezapojili obyvatelé všech obcí regionu. Nezúastnné obce jsou pevážn obce s malým potem obyvatel. Graf 1: Struktura respondent ankety podle bydlišt (n = 282) Do ankety se zapojilo výrazn více žen než muž (65 % žen vs. 34 % muž). Nižší zájem o anketu se projevil u obyvatel nejmladší vkové kategorie (do 30 let), ostatní vkové kategorie byly zastoupeny zhruba rovnomrm. Obyvatelé dchodového vku (starší 65 let vetn) tvoí 29 % respondent. Obyvatelé v pokroilém dchodovém vku (85 a více let) tvoí samostatn jen 5 % respondent. Naproti tomu velký zájem se ukázal u lidí stedního vku (30-64 let) 61 % respondent. Prmrný vk respondenta iní 50 let. Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

4 Graf 2: Struktura respondent ankety podle vku [poet let],(n = 282) Zastoupení obyvatel v anket vzhledem k využívání sociálních služeb je píznivé. Vyrovnan jsou zastoupeni jak lidé, kteí nemají žádnou zkušenost s užíváním sociálních služeb (55 %), tak ti, kteí služby využívají osobn nebo je využívá nkterý z len jejich rodiny (43 % respondent). Osobn služby využívá 32 % obyvatel zúastnivších se ankety. Graf 3: Využití sociálních služeb respondenty (n = 282) V pípad specifikace, jaké služby lidé využívají, nebyli obané vždy dostaten konkrétní. Rozložení mezi poskytovatele tedy nemžeme uvést. Z hlediska typu sociální služby jednoznan Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

5 pevládaly peovatelské služby a domovy senior. Sedm respondent využilo sociální rehabilitace, šest respondent využívá služby domova pro osoby se zdravotním postižením a tyi služby pro rodiny s dtmi. Spokojenost s rozvojem sociálních služeb Anketa ukázala na vysokou míru spokojenosti s kvalitou poskytovaných sociálních služeb v regionu. Tém 85 % tchto respondent, kteí uvedli svj názor, je s kvalitou služeb zcela nebo pevážn spokojeno. Nespokojených nebo spíše nespokojených bylo deset respondent. Graf 4: Spokojenost s kvalitou využívaných sociálních služeb (n = 143) Pestože je naprostá vtšina respondent s kvalitou služeb spokojena, nkteí z nich uvedli své pipomínky k tomu, co by se mlo na fungování sociálních služeb zmnit. Z obecných pipomínek byly nejastjší požadavky na vtší dostupnost služeb, a to hlavn pro obyvatele menších obcí (7 respondenti), stížnost na rušení služeb (5 respondent), požadavek na vtší informovanost veejnosti o sociálních službách (2 resp.), vtší asovou pizpsobivost a lepší financování (též po 2 respondentech). Obyvatelé pobytových zaízení se sociálními službami vyjádili vesms spokojenost a nic by nemnili. Respondenti ankety znali nejastji pouze jednoho poskytovatele sociálních služeb (22 %). Více jak polovina (57 %) respondent znala 3 a více poskytovatel. Je zajímavé, že respondenti, kteí nevyužívají sociální služby, mli ješt lepší znalost poskytovatel, dokonce 68 % z nich znalo 3 a více poskytovatel. Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

6 Graf 5: Znalost poskytovatel sociálních služeb v regionu poet registrovaných poskytovatel, které respondenti znají (n = 282) Znalost tí hlavních poskytovatel sociálních služeb byla vyrovnaná (viz následující graf). Nejznámjším poskytovatelem je Oblastní charita Vimperk následovaná BH Nemocnice Vimperk a.s. Tento fakt je dán vysokým zastoupením uživatel služeb tchto poskytovatel v anket. Graf 6: Znalost poskytovatel sociálních služeb v regionu (kladn alespo v jednom pípad odpovdlo 277 respondent, bylo možné oznait více odpovdí) Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

7 Pouze 15 % respondent uvedlo, že na Vimpersku postrádá njakou sociální službu. Otázkou je, do jaké míry jsou respondenti informováni, co všechno je obsaženo v pojmu sociální služby. Vzhledem k tomu, že velký podíl respondent (9 %) na otázku neodpovdl, mohlo porozumní pojmu init potíže. Graf 7: Odpov na otázku: Chybí Vám nebo nkomu z Vaší rodiny na Vimpersku nkterá sociální služba? (n = 282) Respondenti mli možnost specifikovat, která sociální služba jim na Vimpersku schází. Tém všichni, kteí njakou službu postrádají, svj názor odvodnili. Ne všichni však postrádali pímo sociální službu, ale jednalo se o jinou formu služby, nap. zdravotnickou. Vzhledem k malému potu získaných odpovdí není možné vyvozovat obecn platné závry. Pro pedstavu nicmén uvádíme názory, které se opakovaly na více anketních lístcích. Nejvíce požadavk bylo na zlepšení nabídky služeb peovatelské služby nebo její dostupnost v menších obcích (11 resp.). Mezi obyvateli Vimperska byl nkolikrát zmínn chybjící stacioná / odlehovací služba pro cílovou skupinu senior a zdravotn postižených oban (uvedli 4 resp.). Pt respondent by uvítalo zlepšení zájmové innosti pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Pomoc pro osoby v krizi (oddlužení, nízkoprahové zaízení) zmínili 3 respondenti a stejný poet požadoval lepší zdravotnické služby v nemocnici. tyi respondenti by uvítali služby nebo zájmovou innost pro tlesn postižené. Mezi dalšími námty bylo chránné bydlení, asistenní služba, dm s peovatelskou službou ve Vimperku, pomoc nezamstnaným Rómm a zájmová innost pro dti. Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

8 Obyvatelé se prostednictvím ankety mohli vyjádit k otázce, co vnímají jako nejvtší problém v sociální oblasti v míst svého bydlišt. Nejastji uvádli praktické problémy. Velkým problémem se ukazují být doprava z malých obcí a dostupnost sociálních služeb mimo msto Vimperk (zmínilo 16 resp.). Velká ást odpovídajících uvedla problém s neinformovaností o nabízených službách (9 resp.) a pt respondent si stžovalo na malou nebo žádnou podporu OÚ resp. MÚ nebo jejich nekoncepní pístup k sociální problematice (2x Horní Vltavice a 3x Vimperk). Zmínné problémy se netýkají pímo sociálních služeb, ale vzhledem k jejich etnosti je zde zmiujeme. Vícekrát uvádná je poteba nového domu s peovatelskou službou ve Vimperku (7 resp.) a také ve Zdíkov (2 resp.). Finanní problémy uvedlo šest respondent a 2 uvedli zneužívání dávek sociální pomoci. Pt z osmi respondent ze kyní, vidí problém s bezbariérovým pístupem k lékai, do obchodu a do kulturního domu. Dále pt respondent by uvítalo vtší ohleduplnost k sociáln hendikepovaným osobám (pedevším k seniorm). Zmínné problémy se opt netýkají pímo sociálních služeb, ale z hlediska každodenního života oban jsou dležité. Jako problémem je uvádna otázka romské menšiny (v souvislosti s nezamstnaností, problémy pi soužití a užíván drog) 5 resp., z toho 4 z Vimperku. Vícekrát se objevily následující problémy: neexistence azylového domu, neexistující podpora samostatného bydlení a osobní asistence a nedostatek volnoasových aktivit pro rzné skupiny obyvatel. Informovanost o sociálních službách Pozitivním zjištním je, že 61 % dotázaných se považuje za dostaten informované v oblasti sociálních služeb a zárove 66 % z nich ví, kde informace získávat. Tch, kteí nemají dostatek informací a zárove nevdí, kde je hledat, je mezi respondenty 28 %. Nejžádanjší formou distribuce jsou, dle výsledk ankety, letáky s informací o dostupných sociálních službách (40 % respondent, kteí uvedli uritou formu informování). Velká skupina respondent (26 %) má zájem o osobní sdlení informací formou besed a diskusí nebo informování peovatelkami. Další preferovanou formou informování je internet píp. rozesílání informací em (17 %), následované uveejnním informací v místním tisku (Vimperské noviny a další zpravodaje). Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

9 Graf 8: Odpov na otázku: Máte dostatek informací o sociálních službách na Vimpersku? (n = 282) Graf 9: Odpov na otázku: Víte, kde mžete získat informace o sociálních službách? (n = 282) Projekt Komunitní plánování sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Vimperk, reg..: CZ.1.04/3.1.03/ , je financován z prostedk ESF prostednictvím Operaního programu Lidské zdroje a zamstnanost a státního rozpotu R.

37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sít odborného sociálního poradenství

37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sít odborného sociálního poradenství Píloha. 2 Strategická ást akního rozvoje sociálních služeb na rok 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sít odborného sociálního poradenství ze Cíl D.1 Zajistit sí krizových poradenských

Více

Finanní vzdlanost. Fakta na dosah. eská bankovní asociace. Executive Summary. 6. bezna 2006. Metodika Hlavní zjištní Závrená doporuení

Finanní vzdlanost. Fakta na dosah. eská bankovní asociace. Executive Summary. 6. bezna 2006. Metodika Hlavní zjištní Závrená doporuení Finanní vzdlanost eská bankovní asociace 6. bezna 2006 Executive Summary Metodika Hlavní zjištní Závrená doporuení Fakta na dosah 1 Metodika Výzkum byl realizován formou osobních ízených rozhovor. Dotazování

Více

Przkum podnikatelského prostedí v mikroregionu Olomoucko PRZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTEDÍ V OLOMOUCI

Przkum podnikatelského prostedí v mikroregionu Olomoucko PRZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTEDÍ V OLOMOUCI PRZKUM PODNIKATELSKÉHO PROSTEDÍ V OLOMOUCI 1 OBSAH 1. ÚVOD... 2. METODIKA.... VÝSLEDKY PRZKUMU....1. STAV A CHARAKTER PODNIKÁNÍ....2. PROBLÉMY PODNIKÁNÍ..... MÍSTNÍ PODNIKATELSKÉ PROSTEDÍ A EU..... ZÁKAZNÍCI

Více

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm.

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm. Metodický pokyn Ministerstva kultury k vymezení standardu veejných knihovnických a informaních služeb poskytovaných knihovnami zizovanými a/nebo provozovanými obcemi a kraji na území eské republiky Ministerstvo

Více

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazníková akce je velmi dležitým krokem v projektu pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí. Slouží k poznání názor, získání

Více

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Strategický cíl: 3.C1 Opatení: 3.C1.1 Popis Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Služby pro obany jsou významným faktorem úrovn životního standartu, zdrojem pracovních

Více

Przkum kvality služby v Mstském dopravním podniku Opava, a.s. v roce 2007

Przkum kvality služby v Mstském dopravním podniku Opava, a.s. v roce 2007 Przkum kvality služby v Mstském dopravním podniku Opava, a.s. v roce 2007 Zpracoval: Ing. Michal Matoušek, Ph.D. Dresden, 11.5.2007 1 V návaznosti na provedený przkum kvality služby v Mstském dopravním

Více

NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO,

NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO, NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO, 30.10.2006, Vsetín HODNOCENÍ AKCE Na konferenci se telefonicky a e-mailem pihlásilo

Více

$* +,! -./! - & 0&1&23,&! "* 4& -!! 5, -67&-!!0 & 87 --7,--! 0& $ % " =&???

$* +,! -./! - & 0&1&23,&! * 4& -!! 5, -67&-!!0 & 87 --7,--! 0& $ %  =&??? Projektu "Nastavení rovných píležitostí na MÚ Slaný, reg..: CZ.1.04/3.4.04/88.00208!"!"#$%! &! "#$' "#$'( ) $* +,! -./! - & 0&1&23,&! "* 4& -!! 5, -67&-!!0 & 87 --7,--! 0& 9! 0!!,! $: -7 ;'-

Více

! " " # ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0, " &

!   # ( '&! )'& #!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0,  & ! " " # $!%& '& ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - $!%& &./,,*% 0, *+& 1"% " & Úvod... 3 Metodologie sbru dat k vyhodnocení tezí a ke zpracování analýzy... 5 Analýza dokumentu... 5 Dotazník... 6 ízené

Více

Vysoká škola báská Technická univerzita Ostrava Institut geoinformatiky. Analýza dojíždní z dotazníkového šetení v MSK. Semestrální projekt

Vysoká škola báská Technická univerzita Ostrava Institut geoinformatiky. Analýza dojíždní z dotazníkového šetení v MSK. Semestrální projekt Vysoká škola báská Technická univerzita Ostrava Institut geoinformatiky Analýza dojíždní z dotazníkového šetení v MSK Semestrální projekt 18.1.2007 GN 262 Barbora Hejlková 1 OBSAH OBSAH...2 ZADÁNÍ...3

Více

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient ESKÁ BANKOVNÍ ASOCIACE Projekt finanního vzdlávání bankovních klient 13. bezna 2006 Obsah 11 2 3 Co ukázal przkum finanní vzdlanosti problémy eských rodinných financí Jak pomoci eským rodinným financím?

Více

Vyhodnocení ankety. Anketa mezi širokou veřejností o zjištění potřeb v sociální oblasti

Vyhodnocení ankety. Anketa mezi širokou veřejností o zjištění potřeb v sociální oblasti Vyhodnocení ankety Anketa mezi širokou veřejností o zjištění potřeb v sociální oblasti Zpracovatel: Centrum pro komunitní práci západní Čechy 2011 Aktivita je součástí projektu Podpora udržitelnosti procesu

Více

Analýza sociálních služeb obce Sudice

Analýza sociálních služeb obce Sudice Analýza sociálních služeb obce Sudice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH podpořeného z prostředků EU a českého státního rozpočtu. 0 Obsah Úvod... 2 1. Základní informace... 2 2. Informace

Více

ÚAST VEEJNOSTI V INTEGROVANÉM POVOLOVÁNÍ

ÚAST VEEJNOSTI V INTEGROVANÉM POVOLOVÁNÍ Zpracování této analýzy podpoila nadace Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe Výhradní odpovdnost za obsah analýzy nese Ekologický právní servis. ÚAST VEEJNOSTI V INTEGROVANÉM POVOLOVÁNÍ

Více

EKOLOGICKÝ PRÁVNÍ SERVIS. Plánování a povolování dopravních staveb a posuzování vliv na životní prostedí - základní problémy

EKOLOGICKÝ PRÁVNÍ SERVIS. Plánování a povolování dopravních staveb a posuzování vliv na životní prostedí - základní problémy EKOLOGICKÝ PRÁVNÍ SERVIS ENVIRONMENTAL LAW SERVICE Financováno ze zdroj EU - program Transition Facility Plánování a povolování dopravních staveb a posuzování vliv na životní prostedí - základní problémy

Více

Historie. Pechod 11 klientek z Úsp Maenice do 3 chránných byt V eské Líp. Liberecký kraj

Historie. Pechod 11 klientek z Úsp Maenice do 3 chránných byt V eské Líp. Liberecký kraj Liberecký kraj DOLMEN, o.p.s., Agentura pro chránné bydlení Podpora samostatného života projekt podpoený z prostedk ESF, státního rozpotu a Libereckého kraje Eva Brožová Alexandra Beváová Pechod 11 klientek

Více

METODY OCEOVÁNÍ PODNIKU DEFINICE PODNIKU. Obchodní zákoník 5:

METODY OCEOVÁNÍ PODNIKU DEFINICE PODNIKU. Obchodní zákoník 5: METODY OCEOVÁNÍ PODNIKU DEFINICE PODNIKU Obchodní zákoník 5: soubor hmotných, jakož i osobních a nehmotných složek podnikání. K podniku náleží vci, práva a jiné majetkové hodnoty, které patí podnikateli

Více

STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY

STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY Vypracovalo zastupitelstvo obce Polerady Dne 23. 3. 2007 Obsah 1. Úvod 2. Hlavní zámry obce Polerady 3. Rozbor souasné situace Obyvatelstvo Školská zaízení Sportovišt Zázemí

Více

Stedndobý plán rozvoje a udržitelnosti sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Stíbro na období 2011 2014

Stedndobý plán rozvoje a udržitelnosti sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Stíbro na období 2011 2014 Stedndobý plán rozvoje a udržitelnosti sociálních služeb na území obce s rozšíenou psobností Stíbro na období 2011 2014 Obsah Obsah... 2 1. Úvodní slovo... 3 2. Jak jsme tvoili plán... 4 2.1 Postup vzniku

Více

Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014. Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.

Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014. Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam. Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014 Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.cz OBSAH Úvod 3 Hlavní innost 4 Celkové náklady a výnosy

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE 1/OŠKS/2019 Dotaní program na podporu mládeže, tlovýchovy a sportu Úvod Dotaní program je vyhlášen v souladu s místní Agendou 21 a se strategickými cíli msta stanovenými

Více

Koncept návrhové ásti RPSS

Koncept návrhové ásti RPSS Koncept návrhové ásti RPSS Priorita 1 Zvyšování informovanosti v sociální oblasti Opatení 1.1 Zvyšování informovanosti o nabídce sociálních služeb na území SO ORP (s drazem na území mimo statutární msto.b.)

Více

FÓRUM PRO VSETÍNSKO. 8. listopadu 2006, Masarykova veejná knihovna Vsetín

FÓRUM PRO VSETÍNSKO. 8. listopadu 2006, Masarykova veejná knihovna Vsetín FÓRUM PRO VSETÍNSKO 8. listopadu 2006, Masarykova veejná knihovna Vsetín Pítomni: prezentující: Národní si Zdravých mst Ing. Petr Švec a Ing. Miroslav Andrt Regionální poradenská agentura Ing. Petr Kolá

Více

ZPRÁVA Z GENDEROVÉHO AUDITU

ZPRÁVA Z GENDEROVÉHO AUDITU Kontaktní osoba: Ing. Marek Pavlík, PhD. E-mail: pavlik@mc-triton.cz Název projektu: Nastavení rovných píležitostí na MÚ Slaný íslo projektu: CZ.1.04/3.4.04/88.00208 Praha 2013 2 Zadavatel: Msto Slaný

Více

Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora

Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora Ing. Jaroslav Heinich, HBH Projekt spol. s r.o. pednáška na konferenci Bezpenos dopravy na pozemných komunikáciách 2008 ve Vyhne (SK) ÚVOD Bezpenostní

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Využití hospodáského potenciálu msta Využití polohy, prmyslových tradic a dopravního napojení se Saskem

Využití hospodáského potenciálu msta Využití polohy, prmyslových tradic a dopravního napojení se Saskem Strategický cíl: 2.C1 Opatení: 2.C1.1 Využití hospodáského potenciálu msta Využití polohy, prmyslových tradic a dopravního napojení se Saskem Ze zpracovaného profilu msta je nutné vytvoit spolen s místními

Více

Analýza sociálních služeb obce Chuchelná

Analýza sociálních služeb obce Chuchelná Analýza sociálních služeb obce Chuchelná Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání Střednědobého

Více

Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko

Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Svazek obcí Milevska Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko 2008 Akce Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko je financována Evropskou unií, státním rozpotem eské republiky a Jihoeským krajem v rámci

Více

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti:

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti: Realizátor projektu: Slezská diakonie Tento projekt je postaven na spolupráci dvou subjekt: Slezské diakonie (www.slezskadiakonoe.cz) a Fakultní nemocnice Brno (www.fnbrno.cz) z nichž každý ze subjekt

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy Dti z uprchlických rodin

Více

Analýza sociálních služeb města Kravaře

Analýza sociálních služeb města Kravaře Analýza sociálních služeb města Kravaře Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Obsah Úvod... 2 1. Základní informace...

Více

CZECH Point. Co dostanete: Úplný nebo ástený výstup z Listu vlastnictví k nemovitostem i parcelám v jakémkoli katastrálním území v eské republice.

CZECH Point. Co dostanete: Úplný nebo ástený výstup z Listu vlastnictví k nemovitostem i parcelám v jakémkoli katastrálním území v eské republice. Co je to Czech POINT: CZECH Point eský Podací Ovovací Informaní Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by ml zredukovat pílišnou byrokracii ve vztahu oban - veejná správa. Projekt Czech

Více

POPIS POSKYTOVANÉ SLUŽBY ADRA Poradna pro obti násilí a trestné innosti

POPIS POSKYTOVANÉ SLUŽBY ADRA Poradna pro obti násilí a trestné innosti POPIS POSKYTOVANÉ SLUŽBY ADRA Poradna pro obti násilí a trestné innosti 1. Principy poskytování služeb Komplexnost uživateli je poskytována komplexní pomoc vycházející z jeho poteb: sociáln-právní poradenství

Více

Odborné sociální poradenství, Oblastní charita Havlíkv Brod, B. Nmcové 188, Havlíkv Brod

Odborné sociální poradenství, Oblastní charita Havlíkv Brod, B. Nmcové 188, Havlíkv Brod Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znní pozdjších pedpis a vyhláškou. 505/2006 Sb., kterou se provádjí nkterá ustanovení zákona o sociálních

Více

RADA EVROPY VÝBOR MINISTR VÝBORU MINITR LENSKÝM STÁTM OHLEDN ZÁSAD PRÁVNÍ OCHRANY NEZPSOBILÝCH DOSPLÝCH OSOB

RADA EVROPY VÝBOR MINISTR VÝBORU MINITR LENSKÝM STÁTM OHLEDN ZÁSAD PRÁVNÍ OCHRANY NEZPSOBILÝCH DOSPLÝCH OSOB RADA EVROPY VÝBOR MINISTR DOPORUENÍ. R (99) 4 1 VÝBORU MINITR LENSKÝM STÁTM OHLEDN ZÁSAD PRÁVNÍ OCHRANY NEZPSOBILÝCH DOSPLÝCH OSOB (Pijato Výborem ministr 23. února 1999 na 660. zasedání zástupc ministr)

Více

Dovoz pracovních sil a jeho vliv na podnikatelské prostedí v odvtví stavebnictví

Dovoz pracovních sil a jeho vliv na podnikatelské prostedí v odvtví stavebnictví Studie. 5 : Dovoz pracovních sil a jeho vliv na podnikatelské prostedí v odvtví stavebnictví Vytvoeno pro: Projekt reg..: CZ.1.04/1.1.01/02.00013 Název projektu: Posilování bipartitního dialogu v odvtvích

Více

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity sponzorována a uznána Evropskou komisí v rámci programu Sokrates Vzdlávací a sociální integrace osob s postižením prostednictvím pohybových aktivit Pes podporu

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA BECHYŇSKU. Vyhodnocení ankety pro veřejnost

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA BECHYŇSKU. Vyhodnocení ankety pro veřejnost KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA BECHYŇSKU Vyhodnocení ankety pro veřejnost 1. Cíl ankety Předat všem obyvatelům mikroregionu základní informace o projektu Komunitní plánování sociálních služeb

Více

Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice

Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice Analýza sociálních služeb obce Velké Hoštice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání

Více

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Strategický cíl: 3.C2 Opatení: 3.C2.5 Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Popis V souladu s platnými metodickými pokyny a v návaznosti na závazné ásti

Více

Dostupnost a kvalita vstupních dat pro socioekonomickou analýzu území kraje. Václav Novák

Dostupnost a kvalita vstupních dat pro socioekonomickou analýzu území kraje. Václav Novák Miscellanea Geographica 14 Katedra geografie, ZU v Plzni, 2008 s. 137-142 Dostupnost a kvalita vstupních dat pro socioekonomickou analýzu území kraje Václav Novák novak.v@kr-vysocina.cz Krajský úad kraje

Více

ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameek

ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameek ADVAITA, o. s. MUDr. David Adameek Místo v systému pée Obanské sdružení ADVAITA sídlí na Liberecku a nabízí v Libereckém kraji programy protidrogové prevence (primární, sekundární, terciární). Plní úlohu

Více

ZPRÁVA O INNOSTI. Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012

ZPRÁVA O INNOSTI. Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012 ZPRÁVA O INNOSTI Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012 organizace: Domov Svatý Jan, poskytovatel sociálních služeb se sídlem Svatý Jan 40, 262 56 Krásná Hora IO: 42727235 tel.:

Více

M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E. s v o l á v á m

M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E. s v o l á v á m M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E Datum 3. 5. 2013 V souladu s 40 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění s v o l á v á m 4. zasedání Zastupitelstva

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy Modul Práce s klientem Práce

Více

DOTAZNÍK PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE

DOTAZNÍK PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE DOTAZNÍK PRO NEZISKOVÉ ORGANIZACE Vážení pedstavitelé neziskových organizací. Dotazník, který se vám dostává do rukou, se mže na první pohled zdát ponkud obsáhlý, avšak není teba se obávat. Pevážná ást

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 4. 2013 Bod pořadu jednání: Aktualizace indikativního seznamu IPRM Liberec zóna Lidové sady Zpracoval: Ing. Michal

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy 1 Dobrovolnictví Pod pojmem

Více

Výsledky ankety pro veřejnost Sociální služby na Písecku 1. Distribuce ankety. Obsah vyhodnocení ankety

Výsledky ankety pro veřejnost Sociální služby na Písecku 1. Distribuce ankety. Obsah vyhodnocení ankety Výsledky ankety pro veřejnost Sociální služby na Písecku 1 Anketa Sociální služby na Písecku 2 slouží ke zjištění dostupnosti a kvality poskytovaných sociálních služeb a potřeb na Písecku. Anketa je podkladem

Více

Pravidla pro poskytování sociální služby v Azylovém dom

Pravidla pro poskytování sociální služby v Azylovém dom Stedisko sociálních služeb msta Kopivnice, p.o. Azylový dm, Horní 1113/23 Pravidla pro poskytování sociální služby v Azylovém dom Místo poskytované služby: Azylový dm Horní 1113/23 742 21 Kopivnice Posláním

Více

Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK STAVEBNÍ POVOLENÍ

Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK STAVEBNÍ POVOLENÍ Mstský úad Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 VIMPERK odbor výstavby a územního plánování íslo jednací: VÚP 330-1368/1765/06 Pr-5 Vyizuje: Ing. Robert Proka Telefon: 388 459 057 Ve Vimperku dne: 26.09.2006

Více

Informace pro autory píspvk na konferenci ICTM 2007

Informace pro autory píspvk na konferenci ICTM 2007 Informace pro autory píspvk na konferenci ICTM 2007 Pokyny pro obsahové a grafické zpracování píspvk Strana 1 z 5 Obsah dokumentu: 1. ÚVODNÍ INFORMACE... 3 2. POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ REFERÁTU... 3 2.1. OBSAHOVÉ

Více

Analýza sociálních služeb obce Chlebičov

Analýza sociálních služeb obce Chlebičov Analýza sociálních služeb obce Chlebičov Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. 0 Úvod V rámci zpracovávání Střednědobého

Více

Termín pohovor výb rového ízení. Kontaktní osoba. Up es ující údaje

Termín pohovor výb rového ízení. Kontaktní osoba. Up es ující údaje VÝZVA k výbrovému ízení pro zájemce o pracovní pozici Asistent prevence kriminality II Asistent prevence kriminality bude zamstnancem Mstské policie Vimperk. Výbrové ízení je souástí realizace individuálního

Více

Analýza bydlení pro osoby se zdravotním postižením pro projekt Komunitní plánování sociálních služeb ORP Tábor

Analýza bydlení pro osoby se zdravotním postižením pro projekt Komunitní plánování sociálních služeb ORP Tábor Analýza bydlení pro osoby se zdravotním postižením pro projekt Komunitní plánování sociálních služeb ORP Tábor (reg. číslo projektu CZ.1.04/3.1.03/65.00028) Výstupy z dotazníků zpracoval Bc. Jan Mácha,

Více

Analýza sociálních služeb obce Oldřišov

Analýza sociálních služeb obce Oldřišov Analýza sociálních služeb obce Oldřišov Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. 0 Obsah Úvod... 2 1. Základní

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

Klí k vyhodnocení žádostí o individuální dotaci z rozpotu statutárního msta Liberec

Klí k vyhodnocení žádostí o individuální dotaci z rozpotu statutárního msta Liberec Statutární msto Liberec Rezort školství, sociálních vcí, cestovního ruchu a kultury Klí k vyhodnocení žádostí o individuální dotaci z rozpotu statutárního msta Liberec Liberec, 09/2015 A. Sociální a zdravotní

Více

+ + Návrh vcného zámru zákona o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování

+ + Návrh vcného zámru zákona o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování Telefony ústedna: 267204300 267204306 Fax (02) 22718211 E-mail osz_cr@cmkos.cz Vážený pan MUDr. Tomáš J u l í n e k, M B A ministr zdravotnictví Ministerstvo zdravotnictví Palackého nám.. 4 128 00 Praha

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJ. po jakou dobu budeme Vaše osobní údaje zpracovávat;

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJ. po jakou dobu budeme Vaše osobní údaje zpracovávat; ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJ Spolenost IO, se sídlem!"#$%&'(!) "*$+, zapsaná v obchodním rejst#íku vedeném u,-./0%0"* pod sp. zn. 12 (dále také My ), jako správce osobních údaj3 Vás jako uživatele našich

Více

1.1 Komunitní plánování a jeho pínos pro msto... 5

1.1 Komunitní plánování a jeho pínos pro msto... 5 Úvod... 2 1. Analytická ást... 5 1.1 Komunitní plánování a jeho pínos pro msto... 5 1.2 Východiska zpracování, podklady a vstupy... 6 1.3 Sociální služby ve smyslu zákona o sociálních službách... 9 1.3.1

Více

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava Legislativní (právní) úprava: Zákon. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis. Zákon. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

Cíl ankety. Koncepce ankety

Cíl ankety. Koncepce ankety Cíl ankety Cílem ankety bylo zjistit názory a připomínky obyvatel související s rozvojem sociálních služeb na Sušicku a to na základě dílčích otázek zaměřených zejména na informovanost o sociálních službách

Více

Píloha. 1 Smlouvy s.j. 280871/2012-RA - Postup realizace a organizaní zajištní Pedmt plnní zakázky malého rozsahu dle zadávací dokumentace Pedmtem veejné zakázky je organizaní zajištní studijních cest/odborných

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy Interdisciplinární pístup

Více

ROZBOR INNOSTI A HOSPODAENÍ

ROZBOR INNOSTI A HOSPODAENÍ 2009 ROZBOR INNOSTI A HOSPODAENÍ 1 2 Komunitní stedisko KONTAKT Obsah 1. Základní údaje organizaci. 5 1.1. Vymezení hlavní innosti. 5 1.2. Prostory využívané a svené do pée organizace... 6 1.3. lenní organizace

Více

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov

Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Dotazník pro poskytovatele sociálních služeb a zaměstnance veřejné správy v ORP Pelhřimov Plánování sociálních služeb v ORP Pelhřimov Vážená paní, vážený pane, dovolujeme si požádat Vás o spolupráci při

Více

Vyhodnocování udržitelného využití území

Vyhodnocování udržitelného využití území Vyhodnocování udržitelného využití území Vladimíra Šilhánková, Michael Pondlíek Nový stavební zákon pinesl adu novinek nejen v územn plánovacím procesu, ale i v nástrojích územního plánování. Zcela nov

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI ZA ROK 2011

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI ZA ROK 2011 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU SPOKOJENOSTI ZA ROK 2011 Dobrý den, dovolujeme si Vás požádat o vyplnění tohoto dotazníku, který nám bude sloužit k hodnocení a zvyšování kvality služeb poskytovaných ANIMA VIVA o.s.

Více

Analýza sociálních služeb obce Hněvošice

Analýza sociálních služeb obce Hněvošice Analýza sociálních služeb obce Hněvošice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání Střednědobého

Více

RESPONDENTI DLE EKONOMICKÉ AKTIVITY

RESPONDENTI DLE EKONOMICKÉ AKTIVITY Vyhodnocení dotazníkového šetření Dotazníkové šetření proběhlo v roce 2014. Respondenti měli možnost vyplnit buď tištěnou, nebo elektronickou verzi dotazníku. Tištěná verze dotazníku byla distribuována

Více

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Usnesení. 35 Zastupitelstvo msta bere na vdomí pehled plnní usnesení ze dne 11.12.2006 a bere

Více

Výroní zpráva R 2006

Výroní zpráva R 2006 Výroní zpráva R 26 Incidence, prevalence, zdravotní dopady a trendy léených uživatel drog 4. ást B. Studniková, V. Polanecký, Z. Benáková Hygienická stanice hl. m. Prahy, Centrální pracovišt drogové epidemiologie

Více

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Píloha.1 k usnesení Rady HMP. 1500 ze dne 5.12.2000 CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Celomstsky závazná

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

Naše kapsy = odpadkové koše?

Naše kapsy = odpadkové koše? Naše kapsy = odpadkové koše? lenové našeho týmu: Bartochová Lucie echová Kristýna Dvoáková Tereza Hadašová Michaela Höhnová Sabina Jelínková Petra Kopáiková Gabriela Matušková Barbora Palová Alena Rössner

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY Odborná praxe osob do 30 let vku v eské správ sociálního zabezpeení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve

Více

DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY

DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY ESKÉ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ, KATEDRA MIKROELEKTRONIKY DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY VEDOUCÍ PRÁCE: Doc. Ing. Miroslav Husák,CSc. DIPLOMANTI:

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy 1 Co je to HoSt? nestátní

Více

Hlavní msto Praha RADA HLAVNÍHO MSTA PRAHY U S N E S E N Í. Rady hlavního msta Prahy

Hlavní msto Praha RADA HLAVNÍHO MSTA PRAHY U S N E S E N Í. Rady hlavního msta Prahy Hlavní msto Praha RADA HLAVNÍHO MSTA PRAHY U S N E S E N Í Rady hlavního msta Prahy íslo 1360 ze dne 20.9.2005 k návrhu na zrušení usnesení Rady HMP. 1500 ze dne 5.12.2000 schválení Pravidel pro pronájem

Více

Analýza sociálních služeb obce Štěpánkovice

Analýza sociálních služeb obce Štěpánkovice Analýza sociálních služeb obce Štěpánkovice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Úvod V rámci zpracovávání

Více

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY

PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY YAMACO SOFTWARE 2006 1. ÚVODEM Nové verze produkt spolenosti YAMACO Software pinášejí mimo jiné ujednocený pístup k použití urité množiny funkcí, která

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. íslo 3874/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. íslo 3874/2013 ZNALECKÝ POSUDEK íslo 3874/2013 NEMOVITOST: 1/2 pozemk parc.. 82/16, PK139, PK161, PK162, PK166/13, PK166/24, PK166/34, PK197/2 a PK197/9 Katastrální údaje : Kraj Stedoeský, okres Kolín, obec Koenice,

Více

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017 MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

Standardy bankovních aktivit

Standardy bankovních aktivit ESKÁ BANKOVNÍ ASOCIACE CZECH BANKING ASSOCIATION UPOZORNNÍ Standardy BA mají metodický charakter Standardy bankovních aktivit. 19 / 2005 Kodex chování mezi bankami a klienty - 1 - OBSAH Preambule 3 ást

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 Junák svaz skaut a skautek R Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na Programy státní podpory práce s dtmi a mládeží pro NNO

Více

NIKOTINISMUS JAKO SPOLEENSKÝ PROBLÉM

NIKOTINISMUS JAKO SPOLEENSKÝ PROBLÉM Vysoká škola zdravotnická, o. p. s. Praha 5 NIKOTINISMUS JAKO SPOLEENSKÝ PROBLÉM NELA VILHELMOVÁ Praha 2009 PEDMLUVA Nikotinismus je stále aktuálnjším tématem nabývajícím na dležitosti, zárove s rostoucím

Více

Organizaní ád Mstského úadu Jevíko

Organizaní ád Mstského úadu Jevíko Organizaní ád Mstského úadu Jevíko Smrnice. 1-T/2013 Úinnost od 1. 7. 2013 Za vcnou správnost odpovídá tajemník MÚ Bc. Pavel Sedlák. Smrnice je závazná pro zamstnance Msta Jevíko zaazené do Mstského úadu

Více

Šastné dít prostednictvím šastných rodi. H St Czech Republic

Šastné dít prostednictvím šastných rodi. H St Czech Republic Šastné dít prostednictvím šastných rodi H St HoSt Home-Start Czech Republic 1 Co je to HoSt? HoSt je nestátní nezisková organizace zamená na podporu rodi a jejich péi o dít, které je mladší 6-ti let. Podpora

Více

Anal#za!kolní webové prezentace

Anal#za!kolní webové prezentace Základní!kola Josefa Václava Myslbeka a Mate"ská!kola Ostrov. Anal#za!kolní webové prezentace Autor: Pracovi!t": Ing. Bc. Václav Nádvorník Jiho#eská univerzita v $esk%ch Bud"jovicích Pedagogická fakulta

Více

Problematika zdravotn sociální pée. PhDr. Hana Janeková PhD. 2007

Problematika zdravotn sociální pée. PhDr. Hana Janeková PhD. 2007 Problematika zdravotn sociální pée PhDr. Hana Janeková PhD. 2007 Celostní (holistický) pístup k lovku lovk jako bio-psycho-sociální entita Ekosystémové paradigma lovk a jeho prostedí Definice zdraví WHO

Více

Vcný zámr zákona o zdravotnické záchranné služb (kroužkové íslo 295/2007)

Vcný zámr zákona o zdravotnické záchranné služb (kroužkové íslo 295/2007) http://osz.cmkos.cz E-mail: osz_cr@ cmkos.cz Telefony ústedna: 267 204 300 267 204 306 Fax 222 718 211 E-mail osz_cr@cmkos.cz MUDr. Tomáš J u l í n e k, M B A ministr zdravotnictví Ministerstvo zdravotnictví

Více

Analýza sociálních služeb obce Kobeřice

Analýza sociálních služeb obce Kobeřice Analýza sociálních služeb obce Kobeřice Zpracováno v rámci projektu Sociální služby SOH spolufinancovaného z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ a státního rozpočtu ČR. Vyhodnocení Analýzy potřeb v oblasti

Více

Dti do 15 let ohrožené dsledky užívání návykových látek

Dti do 15 let ohrožené dsledky užívání návykových látek Dti do 15 let ohrožené dsledky užívání návykových látek Kvalitativní analýza této cílové skupiny prostednictvím terénního výzkumu protidrogových koordinátor a pediatr Mgr. Jana Majzlíková Katedra psychologie

Více

Zápis KM. 15 Nové Sady ze dne 14. dubna 2008

Zápis KM. 15 Nové Sady ze dne 14. dubna 2008 Zápis KM. 15 Nové Sady ze dne 14. dubna 2008 Pítomni: Mgr. Antoním Stank, Ph.D. (pedseda), Mgr. Gabriela Medveová (tajemnice KM), Jií Kracík, Mgr. Milan Langer, Ing. Vít Plachta, Jií Stíž, Mgr. Zdeka Vamberová,

Více