Město Česká Lípa. Strana 1 (celkem 29)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Město Česká Lípa. Strana 1 (celkem 29)"

Transkript

1 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 1 Poznámka: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Osobní údaje jsou v souladu s 16, 17 a 95 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení), k nahlédnutí na sekretariátu MěÚ. Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila 35. zasedání zastupitelstva města, které bylo svoláno v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecních zřízeních). Dále konstatovala, že zápis z předchozího zasedání byl podepsán bez připomínek ověřovateli zápisu Zdeňkem Novákem a Josefem Adamčíkem. Návrhová komise : MUDr. Jaroslav Popelka MUDr. Ladislav Záruba Mgr. Eva Stehlíková 20 pro - 0 proti - 2 se zdržel - 1 nehlasoval Ověřovatelé zápisu: : Jaroslava Procházková Ing. Petr Máška 22 pro - 0 proti - 1 se zdržel - 0 nehlasoval OMLUVENI: Ladislav Mimra Mgr. Jitka Lukášková Prezence zastupitelů: 23 přítomno 2 omluveno 0 nepřítomno Bc. Hana Moudrá, starostka města, upozornila na zaslané materiály body č. 1 17, doplnila materiály č. 4 příspěvek na revitalizaci hřiště, 9 A- prodej objektu, 15 Interpelace Ing. Jaromíra Štrumfy, interpelace p. Oldřicha Pance, bod č ) zrušení CzechInvestu v Libereckém kraji, navrhla stáhnout materiál 5 F - záměr prodeje objektu bez čp. v k. ú. Č. Lípa, ul. Pivovarská, požádala o doplnění a změny programu, nikdo ze zastupitelů se nepřihlásil, ukončila diskusi, dala hlasovat o programu. Hlasování o schválení programu 23 pro - 0 proti 0 se zdržel - 0 nehlasoval

2 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 2 PROGRAM: 1) Plnění usnesení 2) Valná hromada ČLT a.s. + příloha (zpráva nezávislého auditora) 3) Přidělení zakázky MHD v České Lípě a Sosnové 4) Poskytnutí příspěvku na revitalizaci hřiště při SOŠ a SOU 28. října sídl. Špičák - doplnění materiálu 5) Záměry 5a) Záměr obce prodat pozemek p. č.155/2 v k. ú. Manušice 5b) Záměr obce prodat část pozemku p. č.133/1 v k. ú. Stará Lípa 5c) Záměr obce prodat část pozemku p.č.306 v k.ú. Stará Lípa 5d) Záměr prodeje částí pozemků v k.ú. Č. Lípa, ul. Českokamenická 5e) Záměr prodeje části pozemku v k.ú. Žizníkov 5f) Záměr prodeje objektu bez čp. v k.ú. Č. Lípa, ul. Pivovarská - STAŽENO 5g) Záměr prodeje části pozemku v k.ú. Č. Lípa, ul. Vladimírská 5h) Záměr prodeje částí pozemků v k.ú. Č. Lípa, ul. Na Vyhlídce 5i) Záměr prodeje části pozemků v k.ú. Č. Lípa, ul. Na Vyhlídce I 6) Výkupy 6a) Výkup nemovitostí v areálu žst. město v k.ú. Č. Lípa 6b) Výkup pozemku p.č.131/3 v k.ú. Stará Lípa od ÚZSVM 7) Dodatek č. 1 ke kupní smlouvě č. A /2002 8) Snížení kupní ceny pozemku 9) Prodeje 9a) Prodej objektu občanské vybavenosti bez čp. na pozemku p.č.2565 a pozemek p.č. 2565, zastavěná plocha a nádvoří o výměře 414 m 2 v k.ú. Č. Lípa doplnění 9b) Prodej pozemků v k.ú. Okřešice u Č. Lípy ČZS 9c) Prodej části pozemku p.č.341/1 v k.ú. Žizníkov 10) Zpráva o stavu MAD za rok ) Aktualizace zásad pro poskytování fin. příspěvku na podporu sportu pro rok ) Sportovní granty 13) Přehled výkonů právní služby poskytované AK JUDr. Jiří Kadeřábek 14) y z výborů 14a) z jednání kontrolního výboru 14b) z jednání výboru ZM pro sport 14c) z jednání výboru pro prodej nemovitostí 14d) z finančního výboru 14e) z jednání výboru pro výchovu a vzdělávání 15) Interpelace doplnění o interpelaci ing. Trumfy a O. Pance 16) Pro informaci 1) Českolipské teplo a.s. rekapitulace 2) Česká pošta, s.p. prezentace 3) Hand for help poděkování 4) Adra + o.s. Za klidní Sever vyhodnocení terénního průzkumu + příloha (specifikace bytových domů) 5) Prevence kriminality kontrola dotací (materiál pro RM)

3 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 3 6) Zpráva o postupu přípravy akce Rekonstrukce koupaliště v Dubici 7) Úřad práce měsíční zpráva k ) Pozvánka pro Českolipský dětský sbor do Kalifornie 9) Žádost Ing Štrumfa + odpověď paní starostky H. Moudré 10) Zrušení CzechInvestu v Libereckém kraji doplnění bodu 17) Různé 1) Plnění usnesení Předkládá: Ing. Jan Hladonik, tajemník MěÚ Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, přečetla vyjádření pracovní skupiny kontrolního výboru nebyly shledány žádné nedostatky, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města bere na vědomí zprávu tajemníka MěÚ o plnění usnesení zastupitelstva města k datu 10. února pro - 0 proti 0 se zdržel - 1nehlasoval 2) Valná hromada ČLT a.s. + příloha (zpráva nezávislého auditora) Předkládá: Bc. Hana Moudrá, starostka města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi. PhDr. Miroslav Hudec se tázal na vývoj ceny tepla a zda dojde v měsíci dubnu ke zvyšování ceny tepla. Bc. Hana Moudrá, starostka města, dotaz vznese na valné hromadě, ČLT a.s. za období již třikrát cenu tepla snižovala, neuvažuje o zvýšení ceny, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení A) Zastupitelstvo města schvaluje navržený program jednání valné hromady ČLT a.s. dne v hod. v zasedací místnosti společnosti, Pivovarská čp. 2073, : 1. Zahájení řádné valné hromady, volba předsedy VH, zapisovatele, osob pověřených sčítáním hlasů a ověřovatelů zápisu 2. Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti a stavu majetku společnosti za rok Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami 4. Zpráva dozorčí rady o výsledcích kontrolní činnosti, stanovisko dozorčí rady ke Zprávě o vztazích mezi propojenými osobami, k řádné účetní závěrce a k návrhu na rozdělení zisku.

4 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 4 5. Schválení účetní závěrky za rok 2009 včetně zprávy auditora o jejím ověření 6. Rozhodnutí o rozdělení zisku 7. Závěr B) Zastupitelstvo města ukládá svému zástupci Bc. Haně Moudré na valné hromadě hlasovat pro body předloženého programu a dle předložených návrhů usnesení: K BODU č. 2. Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti a stavu majetku společnosti za období leden - září 2009: Valná hromada bere na vědomí zprávu představenstva o podnikatelské činnosti za období leden - září K BODU č. 3. Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami: Valná hromada schvaluje předloženou zprávu o vztazích mezi propojenými osobami. K BODU č. 4. Zpráva dozorčí rady o výsledcích kontrolní činnosti, stanovisko dozorčí rady ke Zprávě o vztazích mezi propojenými osobami, k řádné účetní závěrce a k návrhu na rozdělení zisku: Valná hromada schvaluje předloženou zprávu dozorčí rady o výsledcích kontrolní činnosti, stanovisko dozorčí rady ke Zprávě o vztazích mezi propojenými osobami, k řádné účetní závěrce a k návrhu na rozdělení zisku. K BODU č. 5. Schválení účetní závěrky za období leden - září 2009 včetně zprávy auditora o jejím ověření: Valná hromada projednala a schvaluje účetní závěrku za období leden - září 2009 a bere na vědomí zprávu auditora o jejím ověření. K BODU č. 6. Rozhodnutí o rozdělení zisku: Valná hromada projednala a schvaluje návrh na rozdělení zisku společnosti za období leden - září 2009 dle návrhu představenstva. Valná hromada schvaluje výplatu dividend z nerozděleného zisku minulých let akcionářům společnosti v celkové výši Kč. Dividendy budou vyplaceny bezhotovostní formou, bankovním převodem, se splatností nejpozději do takto: Akcionáři Českolipské teplo a.s. bude dividenda ve výši Kč vyplacena na účet č /0300, vedený u Československé obchodní banky, a. s. Akcionáři Městu bude dividenda ve výši Kč po odečtení daně z příjmu vybírané srážkou ve výši 15 % dle 36 ZDP vyplacena na účet č /0100, vedený u Komerční banky, a.s. s uvedením VS pro - 0 proti 3 se zdrželi - 0 nehlasoval 3) Přidělení zakázky MHD v České Lípě a Sosnové Předkládá: Bc. Hana Moudrá, starostka města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, materiál by měla schválit rada města, radě města se zdál materiál závažný, proto předložila na jednání zastupitelstva. Než budeme o materiálu jednat, navrhla hlasovat o bodu č. 1, zda budeme materiál v zastupitelstvu projednávat. Na dnešním jednání jsou přítomni hosté Mgr. Petr Trejbal a Mgr. Luděk Bárta a budou odpovídat na Vaše případné otázky.

5 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 5 Oldřich Panc byl rád, že paní starostka vysvětlila, proč materiál projednávat v zastupitelstvu, pokud materiál neprojednáme, nemůže o materiálu hlasovat. MUDr. Karel Tejnora, řekl, že rada se rozhodla dát na projednání zastupitelstva, proto, aby se materiál stal veřejným projednáváním, je zde poučení z doby před 8 lety, kdy byly dohady ohledně uzavření smlouvy, nakonec byla podepsána smlouva. Většina z Vás si pamatuje, jaké byly problémy, provozovatel šel na mez, kterou mu dovolil zákon, jeho náklady byly neudržitelné, zastupitelstvo města se poučí z chyb, problémy byly ke škodě obou stran, prosil o podporu tohoto materiálu. MUDr. Ladislav Záruba byl členem komise, která byla jmenována starostkou města, proběhly dvě zasedání, zasedání mělo korektní průběh, si předsedu komise ing. Štrumfa a místopředseda p. Vladimír Jonáš. Ing. Jaromír Štrumfa, pozdravil přítomné, byl členem komise, celá záležitost se mu jeví jako dobrá, pocit dostali jsme se tam, kde chceme být (hovořil také k bodu č. 10 zpráva o stavu MAD), dnes navštívil p. Ondřeje, kde si dohledal ještě některé kont rolní materiály, seznámil se s materiálem důkladně, s plným vědomím bude hlasovat pro. Oldřich Panc domníval se, že pokud zastupitelstvo města má rozhodovat o smluvním vztahu ne jen této smlouvy, ale všech rámcových smluv a zarazilo ho, že jedna firma dá nabídku o 15 % nižší než další dvě, hovořil o hodnotách ceny za 1km, o počtu najetých km za rok a o hodnotě zakázky a vyjádřil se, že mu tyto hodnoty nevycházejí. s budoucím dopravcem uzavírá také smluvní vztah s obcí Sosnová není nikde specifikace, jak Sosnová se s námi vypořádá. Bc. Hana Moudrá, starostka města, ve věci s obcí Sosnová - my máme dlouhodobou smlouvu s Libereckým krajem, že oni nám na tuto dopravu přispívají. Vít Horáček vše, co je mimo obec ( za hranicemi obce) platí Liberecký kraj. Bc. Hana Moudrá, starostka města, za obec Sosnovou to platí Liberecký kraj. Oldřich Panc, technická, mrzelo ho, že tato informace není součástí materiálu a ani tam není jedna z příloh, které jsou citovány ve smlouvě. Bc. Hana Moudrá, starostka města, žádala p. Oldřicha Pance o zopakování otázky. Oldřich Panc řekl, že v usnesení č. 360 mil, Kč za 8 let, ve smlouvě cena za km nevyplývá, mu z materiálu, jaká částka bude dána z rozpočtu.

6 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 6 Mgr. Luděk Bárta smlouva, kterou v této chvíli chcete uzavřít s dopravcem je mimořádná, od platí nové nařízení EU o zadávání zakázek dopravců, k tomu česká legislativa zatím není a uzavírat tuto smlouvu je složité. Zastupitelé zde narazili na to, kolik město zaplatí za celé období a jakým způsobem bude město do dopravního systému vstupovat - dopravní systém se vyvíjí, snažili se, aby město mohlo kdykoli vstoupit do systému zvýšit či snížit dopravní systém, snížit či zvýšit cenu jízdného. Cena dopravního výkonu rozdělena na dvě složky jedna variabilní a druhá konstantní. Firma vypracovala, jako součást smlouvy, vzorec pro cenu dopravního výkonu - je důležitý do budoucna a jako objednatel má město právo po celou dobu smlouvy o podobě dopravního systému rozhodovat. Pokud město učiní jakákoli rozhodnutí, ví, kolik to bude stát a diskuse o ceně dopravního výkonu po celou dobu platnosti smlouvy nepřipadají v úvahu. Hovořil o zvolených kritériích výběrového řízení a o vozovém parku autobusů. Mgr. Petr Trejbal - smlouva umožňuje variabilitu výkonu dopravce a pokud město bude mít s finanční problémy, vzorec pro cenu dopravního výkonu, který je součástí smlouvy, počítá s těmito situacemi. Oldřich Panc, technická, sdělil, že dopravní plán má přímou úměru s konečnou cenou, my si vyhradíme právo rozhodnutí o výběru, ale není uvedeno, jak budeme ovlivňovat dopravní plány. Tázal se, zda se komise zaobírala tím, že vítěz je skoro o 15% s nabídkovou cenou níže než ostatní, tj. jeden rok dopravy zdarma? Mgr. Luděk Bárta odpověděl, že by je to mohlo zarazit, proč je dopravce levnější. My víme z praxe, že je to na hraně, ale je to možné. Je to hlavní důvod a také to, že je tam několik Kč rozdílu v cenách pohonných hmot - 80% vozidel jezdí na plyn. Bc. Hana Moudrá, starostka města, dopravce musí předkládat roční vyúčtování a prokazatelnou ztrátu, a toto bude schvalovat zastupitelstvo města. Mgr. Luděk Bárta model, který firma navrhla městu, už použila v praxi a funguje, objednatel zadává práci komplexně, úřad bude mít k dispozici modelovací software a je jediný, který celý systém může ovlivnit. PhDr. Miroslav Hudec řekl, že ČSAD Semily dopravu provozují, nabídková cena vychází z praxe, udivuje ho rozdíl ceny 60 mil. Kč. Hovořil k obci Sosnová 1%, které má hradit Liberecký kraj dělá cca 3,5 mil. Kč, obec Sosnová má železniční zastávku nepřišlo by levněji postavit železniční zastávku Bc. Hana Moudrá, starostka města, obec Sosnová stála o zastávku, pro ně se to vyplatí, než by platili náhradní dopravu, kterou v minulosti měli Ing. Jaromír Štrumfa, technická, řekl, že se zabýval touto záležitostí zjistil, že výsledky za rok 2008 průměrná ztráta 30,18 Kč/km, za rok 2009 je ztráta 29,90 Kč/km, v roce 2009 průměrná ztráta u patnácti provozovaných linek, nejdražší linka 38 Kč /km a nejlacinější linka měla 21,42

7 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 7 Kč /km. Viděl to tak, že pokud budeme ochotni tomu věnovat práci, tak budeme vidět firmě do krámu. Záleží na tom, zda my, jako město, budeme důslední a budeme to vyžadovat. Mgr. Luděk Bárta doplnil - pokud rozdíly mezi uchazeči v ceně je to na pováženou. Nabídková cena je 38,77 Kč/km, v současné době se jezdí o 1 Kč více, ostatní mají nabídkovou cenu 45 Kč/km - můžete to být způsobeno vnitřní politikou. Dopravce v našem modelu se nemusí zabývat tím, jaká bude inflace. JUDr. Jan Riedl není příznivcem MAD, jezdí poloprázdné autobusy, chápal, že služba musí být zajištěna, viděl budoucnost v mikrobusech, uvítal by smlouvu na dobu kratší, vyjádření Ing. Jaromíra Štrumfy ovlivňuje jeho rozhodnutí. Tázal se, kdo kopal za město, když se dávala dohromady ekonomická stránka věci a na záležitost ceny, zda správně chápe to, že vysoutěžená cena se musí vejít do vzorce? Mgr. Luděk Bárta odpověděl, že vysoutěžená cena je za určitých konkrétních podmínek, které jsou pro všechny stejné. Všichni věděli, jaké náklady, tržby tam jsou a soutěžili ten model. Byli pokusy vysoutěžit cenu jako objem peněz na dlouhou dobu v tomto případě se musí počítat s tím, že dopravce si zakalkuluje veškerá rizika například inflaci atd. Aby byla rizika co nejmenší, musel dopravce dát do smlouvy garance, které se týkají dvousložkové ceny dopravního výkonu. K výběrovému řízení sdělil, že firma, co vyhrála, vysoutěžila smluvní fixní data, která jsou neměnná, z těchto základních cen se přepočítává vše do nového stavu. Bc. Hana Moudrá, starostka města, základní pravidla, která byla zakomponována do půlroční práce výběrového řízení, byla dána její osobou. Chtěla, aby nové výběrové řízení bylo srovnatelné s dopravou v ostatních městech, nechtěla, abychom platili 80,- Kč/km, ale aby to byla cena průměrná, trvala na zakomponování nízkopodlažních autobusů, zakomponování stáří autobusů. Smlouvu dopracovávali odborníci Mgr. Petr Trejbal, ing. Bárta a odbor dopravy. Podmínkou z mé strany je taková, abychom měli na dopravu do budoucna vliv a ne to, že budeme do budoucna odsouhlasovat jen finanční prostředky. Mgr. Petr Trejbal sdělil, že zde padlo vyjádření, že smlouva je rámcová. Smlouva rámcová není, je tvrdá, osmiletá. Smlouva dává prostor objednateli, aby si mohl měnit rozsah smlouvy. PaedDr. Jiřina Ledvinková souhlasila s vyjádřením Ing. Jaromíra Štrumfy, že potřebujeme vidět do krámu, byla ráda, že se tato záležitost bude projednávat zde na zastupitelstvu města, hovořila k v vlakové zastávce v obci Sosnová zastávka by nebyla platná, jezdí hodně lidí, doprava vlakem by nebyla výhodná. Bc. Hana Moudrá, starostka města, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Dala hlasovat o bodu č. 1. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení

8 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 8 Zastupitelstvo města si vyhrazuje právo rozhodnout o výběru nejvhodnější nabídky na plnění nadlimitní veřejné zakázky Městská hromadná doprava v České Lípě a Sosnové. 19 pro - 0 proti 4 se zdrželi - 0 nehlasoval Bc. Hana Moudrá, starostka města, se tázala, zda má někdo dotaz, poděkovala hostům, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Dala hlasovat o bodu č. 1. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení 2. Zastupitelstvo města souhlasí s přidělením této zakázky dodavateli ČSAD Jablonec nad Nisou a.s., se sídlem Praha 1, Dušní 112/16, IČ: Celková výše nabídkové ceny za 8 let plnění zakázky činí Kč a souhlasí s uzavřením smlouvy o závazku veřejné služby v městské autobusové dopravě k zajištění ostatní dopravní obslužnosti města na vymezených linkách města a Sosnové v předloženém znění a pověřuje Bc. Hanu Moudrou, starostku města, podpisem této smlouvy. 19 pro - 0 proti 4 se zdrželi - 0 nehlasoval 4) Poskytnutí příspěvku na revitalizaci hřiště při SOŠ a SOU 28. října sídl. Špičák Předkládá: Bc. Hana Moudrá, starostka města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, sdělila, že v loňském roce jsme odsouhlasili záměr přispět na sportoviště, nyní je předkládán tento materiál a požádala o podporu materiálu, Radou Libereckého kraje materiál prošel, celý projekt bude stát cca 23 mil. Kč, je zde k dispozici projekt. Město Č. Lípa navrhlo částku cca 10 mil. Kč za podmínky, že bude bezplatně pro ZŠ Špičák, dále pro městskou policii, atd. Jednání proběhla korektně, příslib - pokud bude investice odsouhlasena Libereckým krajem, začátek rekonstrukce v polovině dubna 2010 a hotovo k , teprve se smluvní podmínky připravují, smlouva se připravuje, město by hned ty peníze kraji neposílala, hradily by se v poslední fázi projektu, požádala o podporu tohoto materiálu. ZŠ Špičák si sportoviště zaslouží, pokud bychom ho budovali sami, tak by to stálo cca 20 mil. Kč. PaedDr. Milan Kubát sdělil, že v době schvalování záměru měli zastupitelé na stole konkrétní text, bude to otevřené hřiště na sídl. Špičák pro veřejnost, projektová studie počítá se sídlištním otevřeným hřištěm téměř neponičitelným, druhá část víceúčelového hřiště má být oplocena nezničitelným francouzským oplocení. Přimlouval se, abychom pro toto sportoviště zvedli ruku. PhDr. Miroslav Hudec se rovněž přimlouval za podporu, sídl. Špičák má sportovišť málo, obyvatelé si stěžovali, že si děti hrají blízko domů, rád materiál podpoří. Petr Skokan toto hřiště od začátku podporuje a omluvil se, že se musí za chvilku vzdálit. Ing. Petr Máška tuto investici podporuje, požádal místní tisk, aby nepsali, že je to nezničitelné hřiště. Mohli by to někteří vyzkoušet, zda je opravdu nezničitelné.

9 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 9 Petr Skokan byla by to výzva, aby si vyzkoušeli svůj um. PaedDr. Jiřina Ledvinková podpořila tento návrh. Tázala se, co hřiště u ZŠ Špičák, zůstane u školy, je to pro ní směrodatné? Oldřich Panc aby bylo veřejné hřiště u našeho největšího sídliště je v pořádku, měl připomínku k usnesení my schválíme a to, co zde zaznělo může či nemusí být? Tázal se, zda budeme řešit připomínky finančního výboru, jsou tam nějaká doporučení? Bc. Hana Moudrá, starostka města, tímto usnesením vracíme materiál do finančního výboru, na jednání finančního výboru bude přítomna Oldřich Panc, technická, sdělil, že návrh usnesení je, že zastupitelstvo města souhlasí s poskytnutím příspěvku my ho dnes odsouhlasíme a co dále? Bc. Hana Moudrá, starostka města, rozuměla výhradě a doplnila souhlasí se záměrem poskytnutí příspěvku - půjde to znovu do finančního výboru, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města souhlasí se záměrem poskytnutím příspěvku na revitalizaci sídlištního školního sportovního areálu SOŠ a SOU 28. října do výše 50 % celkových nákladů, maximálně však do výše 10 mil. Kč a ukládá starostce města předložit na jednání zastupitelstva návrh na zdroj financování příspěvku. 23 pro - 0 proti 0 se zdržel - 0 nehlasoval 5) Záměry 5a) Záměr obce prodat pozemek p. č. 155/2 v k.ú. Manušice Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, předala slovo předsedovi výboru pro prodej nemovitostí Vladimír Jonáš sdělil, že výbor pro prodej nemovitostí na svém jednání projednal všechny záměry, kromě bodů č. 5 F a č. 5 G schválil všechny záměry obce. Bc. Hana Moudrá, starostka města ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje záměr obce prodat pozemek p. č. 155/2, zahrada, o výměře 437 m 2 v k. ú. Manušice. 21 pro - 0 proti 1 se zdržel - 1 nehlasoval

10 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 10 5b) Záměr obce prodat část pozemku p. č. 133/1 v k. ú. Stará Lípa Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje záměr obce prodat část pozemku p. č. 133/1, ostatní plocha, ostatní komunikace, o výměře cca 16 m 2 z celkové výměry m 2 v k. ú. Stará Lípa. 21 pro - 0 proti 1 se zdržel - 1 nehlasoval 5c) Záměr obce prodat část pozemku p. č. 306 v k. ú. Stará Lípa Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, Oldřich Panc tázal se k cestě pod polem, kolem zahrad zůstane zachován přístup k pozemkům? Petra Novotná odpověděla, že přístup zůstane zachován. Bc. Hana Moudrá, starostka města ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje záměr obce prodat část pozemku p. č. 306, ostatní plocha, ostatní komunikace, o výměře cca 5 m 2 z celkové výměry 558 m 2 v k. ú. Stará Lípa. 22 pro - 0 proti 1 se zdržel - 0 nehlasoval 5d) Záměr prodeje částí pozemků v k. ú. Č. Lípa, ul. Českokamenická Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, PhDr. Miroslav Hudec sdělil, že je tam zaplocená část městského pozemku, tázal se, zda bychom se neměli k tomu postavit zásadně sankční postih, bývá zaploceno v neprospěch města

11 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 11 Bc. Hana Moudrá, starostka města, většinou výbor doporučuje dát tu nejvyšší maximální cenu, když zjistí, že byl pozemek neoprávněně zaplocen, je ale na zastupitelích, jakou schválí cenu. Oldřich Panc má stejnou připomínku jako PhDr. Miroslav Hudec, v materiálu je zde uvedeno, že to žadatel oplotil, jsou stále častější situace, kdy pozemky neoprávněně oploceny a následně je žadatelé chtějí odkoupit, situací je dost měli bychom se postavit čelem a něco přijmout. Bc. Hana Moudrá, starostka města, pokud zastupitelé přijdou s koncepčním řešením, může se do budoucna schválit pravidla. JUDr. Karel Bubeník navázal na předřečníky, je tam nedovolený zábor, je tam postavena nová nemovitost, místo zná a někteří vlastnící se chovají tak, že je to jejich. Navrhl zvýšit cenu na dvojnásobek, nebo vypočítat zpětně nájem, navrhl přijmout určitá pravidla. PhDr. Miroslav Hudec navrhl, aby se materiál vrátil do výboru. Bc. Hana Moudrá, starostka města, řekla, že schvalujeme záměr, finanční výbor a výbor pro prodej nemovitostí můžou materiál projednat. JUDr. Jana Zejdová navázala na předřečníky, je to kousek od jejího bydliště, domnívala se, abychom se tím zabývali, navrhovala projednat vy výboru pro prodej a projednávali v zastupitelstvu za dva až tři měsíce. Navrhnou určité kroky, které by se týkaly neoprávněného oplocení. Bc. Hana Moudrá, starostka města, bude ráda, když se výbory spojí, pravidla odsouhlasí, dát signál, že se o tom bude dále jednat, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje záměr obce prodat části pozemků p. č. 5667/1, ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře cca 20 m 2 z celkové výměry m 2, p. č. 5674/4, ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře cca 10 m 2 z celkové výměry 164 m 2 a p. č. 5674/8, ostatní plocha, jiná plocha o výměře cca 40 m 2 z celkové výměry 100 m 2 vše v k. ú.. 20 pro - 0 proti 2 se zdrželi - 1 nehlasoval 5e) Záměr prodeje části pozemku v k.ú. Žizníkov Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení

12 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 12 Zastupitelstvo města schvaluje záměr obce prodat část pozemku p. č. 930/7, ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře cca 120 m 2 z celkové výměry m 2 v k. ú. Žizníkov. 22 pro - 0 proti 1 se zdržel - 0 nehlasoval 5f) Záměr prodeje objektu bez čp. v k.ú. Č. Lípa, ul. Pivovarská MATERIÁL STAŽEN Z PROGRAMU 5g) Záměr prodeje části pozemku v k. ú. Č. Lípa, ul. Vladimírská Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, požádala o návrh varianty a) NESCHVALUJE, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města neschvaluje záměr obce prodat část pozemku p. č. 5825/151, ostatní plocha o výměře cca 150 m 2 z celkové výměry m 2 v k. ú.. 21 pro - 0 proti 1 se zdržel - 0 nehlasoval hodin odešel p. Petr SKOKAN 5h) Záměr prodeje částí pozemků v k. ú. Č. Lípa, ul. Na Vyhlídce Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, Ing. Jaromír Štrumfa se tázal, zda u pozemku byl pronájem? Má dojem, že je to svévolné. Vladimír Jonáš sdělil za výbor pro prodej nemovitostí - individuelně se zabývají každou žádostí, někde pronájem je, někde ne. S finančním výborem zpracují cenovou mapu neoprávněných pozemků, vyjádření Městských lesů s r.o. nemají připomínky. Výbor se bude tímto zabývat případ od případu. Ing. Jaromír Štrumfa vyjádřil se, že je to svévolný zásah do pozemku města. Bc. Hana Moudrá, starostka města, chtěla by, aby se to do budoucna nestávalo a nebo aby to bylo ztíženo. JUDr. Karel Bubeník hovořil ke stanovisku Městských lesů vznikají místa nepřístupná, kde bylo dříve zalesněno, vyrostly RD, záměrem Městských lesů - zpracovat studii lokalit Svárov, Hůrka některé pozemky převedou popřípadě navrhnou k odprodeji, i na těchto pozemcích se objevily černé zábory.

13 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 13 PhDr. Miroslav Hudec měli bychom si ujasnit, zda chceme zbytky lesa ponechat, on je pro zanechání lesa, pokud odsouhlasíme prodej, vykácí se to. Bc. Hana Moudrá, starostka města, řekla, že pro les to není přijatelný pozemek, měli by být omezující faktory, aby tam byla zeleň. Jsou to záměry, určeme pravidla. PaedDr. Jiřina Ledvinková připomněla, že pracuje dle materiálu, kouká se na snímky, není tam žádný strom - nevystihuje tu reálnou podstatu. Řekla si, je to čisté, bez lesa, bude materiál podporovat. Snímek by měl více vystihovat danou lokalitu. Bc. Hana Moudrá, starostka města, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje záměr obce prodat části pozemků p. č. 5987/1, trvalý travní porost o výměře cca 100 m 2 z celkové výměry 689 m 2 a p. č. 5990/1, lesní pozemek o výměře cca 70 m 2 z celkové výměry m 2 vše v k. ú.. 19 pro - 0 proti 3 se zdrželi - 0 nehlasoval 5i) Záměr prodeje části pozemků v k. ú. Č. Lípa, ul. Na Vyhlídce I Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Ladislav Záruba, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje záměr obce prodat část pozemku p. č. 5987/9, trvalý travní porost o výměře cca 50 m 2 z celkové výměry 462 m 2 v k. ú.. 19 pro - 0 proti 3 se zdrželi - 0 nehlasoval 6) Výkupy 6a) Výkup nemovitostí v areálu železniční zastávky město v k.ú. Č. Lípa Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, Ing. Jaromír Štrumfa domníval se, že vykoupení lokality je strategická záležitost města pro stavbu víceúčelové sportovní haly. Městské nádraží je místo, bez kterého budeme těžko řešit dopravní systém v České Lípě. Oldřich Panc měl připomínku k materiálu, v návrhu usnesení je specifikováno, že zastupitelstvo schvaluje neschvaluje výkup za ,- Kč, v důvodové zprávě je uvedeno, že ČD žádají o stanovisko a připustili možnost rozdělení výkupu zavážeme se k dalšímu nákupu?

14 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 14 Jan Stejskal odpověděl k připomínce Ing. Jaromíra Štrumfy k ceně 65 mil.kč neadekvátní cena k rozpočtu města, mluvíme zde jen o nákupu pozemku, nebavíme se rekultivaci, případně demolici či opravě nádraží - byla by to investice cca 200 mil.kč, k dopravní obslužnosti řekl, že budeme jednat s ČD o do ul. 5. května a na Svárově budou budovány křižovatky s kruhovým nájezdem. Navrhl usnesení bod č. 1 neschvaluje, cena je dost vysoká, nesmírně veliká ekologická zatíženost. Bc. Hana Moudrá, starostka města, odpověděla Oldřichu Pancovi, že je to I. část výkupu - nádraží Střed po přejezdy, o které máme zájem, celkově pozemky od českých drah cca 66 mil.kč, proběhnout další jednání výkup přejezdů. Oldřich Panc, technická, pokud schválíme výkup, tak se zavazujeme do budoucna cca 20 mil. Kč? Bc. Hana Moudrá, starostka města, teď se jedná o to, že usilujeme o dvě části, předkládá se nyní první část, druhá část - dle územního plánu kruhové objezdy, celková částka 66 mil.kč včetně přejezdů. PhDr. Miroslav Hudec dostáváme se do dosti obtížné situace, přistoupit na cenu, kterou nemáme a nebo to někdo koupí, a my to nebudeme moci ovlivnit, jak rozhodovat? Jan Stejskal souhlasil s PhDr. Miroslavem Hudcem, České dráhy evidují 5 žadatelů o tuto lokalitu, máme stavební úřad a územní plán, kde je plánována občanská vybavenost, blízko nádraží chceme rozšířit stávající mimoňskou komunikaci. Vyhrazujeme si, abychom dopravní obslužnost využili a zajistili. České dráhy navrhli tuto lokalitu, o kterou je největší zájem. V ul. 5. května není cena uzavřena. JUDr. Jan Riedl tázal se na ekologickou zátěž jednání Českých drah je takové, že bez ohledu na ekologickou zátěž chceme tolik peněz? Bc. Hana Moudrá, starostka města, České dráhy nechtějí přistoupit na splátkový kalendář. Ing. Petr Máška zda částka 24 mil. Kč, která zbývá do 66 mil.kč plně pokryje nároky stávajícího územního plánu, pokud toto usnesení neschválíme, budeme muset měnit územní plán? Jan Stejskal, technická, odpověděl, že v tuto chvíli je v územním plánu občanská vybavenost (lehký provoz, supermarket), pokud nekoupíme, nemusíme měnit územní plán. Bc. Hana Moudrá, starostka města, ty zbývající finanční prostředky jsou na pokrytí zbytků, nejednáme o celé záležitosti, bude předmětem jednání může to být cca 24 mil.kč a nemusí. Ing. Jaromír Štrumfa řekl, že nyní je doba, kdy jsou ceny nemovitostí dole, za nějaký čas se bude hovořit o jiných částkách, tato lokalita je pro město velice cenná a neměli bychom podřídit

15 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 15 dlouhodobé zájmy města krátkodobým zájmům, navrhl pozemky koupit a odložit jiné investice např. odložit výstavbu víceúčelové haly. Bc. Hana Moudrá, starostka města, řekla, že víceúčelovou halu zastupitelstvo města schválilo v loňském roce (v r. 2009). MUDr. Karel Tejnora vyjádřil se, že nemovitosti nespadli, zmíněný pozemek je tam zátěž a podloží měkké naplaveniny - stavba by se musela pilotovat. České dráhy přijdou třeba s nabídkou rozparcelování pozemku. Město má peška v ruce, drží územní plán. MUDr. Jaroslav Popelka návrh sanace tohoto pozemku, ví se o ceně, kolik by stála sanace ekologické zátěže? Jan Stejskal, technická, je to složitější, než to je. Bavíme se o pozemcích, nemovitosti nádraží Střed, pokud bude chtít město zpracovat EJU, tak musíme koupit koleje. I kdybychom to koupili, museli bychom zabezpečit a dále sdělil, že existuje dopravní železniční značení )kabely zakopané v zemi)- je to jiné firmy a ne Českých drah, zjištění zatížení by stálo sta tisíce Kč. JUDr. Karel Bubeník cena pozemku je 500,- Kč/m2, nepodpoří tento materiál. Bc. Hana Moudrá, starostka města, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Mgr. Eva Stehlíková, přečetla předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města neschvaluje výkup nemovitostí dle důvodové zprávy v areálu žst. město v k. ú., od Českých drah, a. s., se sídlem Nábřeží L. Svobody 1222, Praha 1, IČ: za cenu ve výši Kč. 18 pro - 1 proti 3 se zdrželi - 0 nehlasoval 6b) Výkup pozemku p.č.131/3 v k.ú. Stará Lípa od ÚZSVM Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, návrh jednala s ředitelkou Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), navrhla variantu B) neschvaluje a jednat o pronájmu pozemku, úřad nemůže cenu snížit, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Mgr. Eva Stehlíková, přečetla předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města neschvaluje výkup pozemku p. č. 131/3, zastavěná plocha a nádvoří, o výměře 955 m 2 v k. ú. Stará Lípa pod budovou č. p. 50 od České republiky - Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových, Rašínovo nábřeží 390/42, Praha 2 - Nové Město, IČ: pro - 0 proti 1 se zdržel - 1 nehlasoval 7) Dodatek č. 1 ke kupní smlouvě č. A /2002 Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města

16 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 16 Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Mgr. Eva Stehlíková, přečetla předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města souhlasí s uzavřením dodatku č. 1 ke kupní smlouvě č. A /2002 předloženém znění. 21 pro - 0 proti 0 se zdržel - 1 nehlasoval 8) Snížení kupní ceny pozemku Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, navrhla variantu A neschvaluje, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Mgr. Eva Stehlíková, přečetla předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města neschvaluje částečnou revokaci usnesení č. 576/09 K ze dne 24. června 2009 snížení kupní ceny u pozemku p. č. 3972/12, trvalý travní porost o výměře 198 m 2 v k. ú.. 20 pro - 0 proti 1 se zdržel - 1 nehlasoval 9) Prodeje 9a) Prodej objektu občanské vybavenosti bez čp. na pozemku p. č a pozemek p. č. 2565, zastavěná plocha a nádvoří o výměře 414 m 2 v k. ú. Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, upozornila na doplněný materiál na stůl, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Mgr. Eva Stehlíková, přečetla předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje prodej objektu občanské vybavenosti bez čp. na pozemku p. č a pozemku p. č. 2565, zastavěná plocha a nádvoří o výměře 414 m 2 v k. ú. za cenu ve výši Kč a souhlasí s uzavřením kupní smlouvy v předloženém znění. 20 pro - 0 proti 1 se zdržel - 1 nehlasoval 9b) Prodej pozemků v k. ú. Okřešice u Č. Lípy Český zahrádkářský svaz Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi,

17 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 17 JUDr.Karel Bubeník řekl, že je statutární zástupce Českého zahrádkářského svazu (ČZS). Požádal zastupitele, zda by mohl v tomto bodě hlasovat. Hovořil o vzniku zahrádkářské osadě v Okřešicích - založení v roce 1985, je tam 15 zahrádek, pozemky přešly na stát, poté historický pozemek města, poté přešlo na město. Cena byla projednána s uživateli zahrádek, zdála se jim moc vysoká, výbor projednal znovu, navrhl cenu 100 Kč/m2. Požádal o cenu nižší, jelikož původně pozemky byly pastviny a zamokřené pozemky - požádal snížit cenu na 80 Kč/m2 tato cena je přijatelná pro uživatele zahrádek. Požádal o hlasování, zda může v této věci hlasovat. Bc. Hana Moudrá, starostka města, hlasovat, zda jako zastupitelé mu dáváme možnost, že může k této věci hlasovat 18 pro - 0 proti 2 se zdrželi - 2 nehlasovali Bc. Hana Moudrá, starostka města, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Mgr. Eva Stehlíková, přečetla protinávrh JUDr. Karla Bubeníka Zastupitelstvo města schvaluje prodej pozemků p. č. 173, 174, 175, 178, 179, vše zastavěná plocha a nádvoří o celkové výměře 79 m 2 a p. č. 457/1, 457/3, 457/4, 457/5, 457/6, 457/7, 457/8, 457/9, 457/10, 457/11, 457/12, 457/13, 457/14, 457/15, 457/16 a 457/17, vše orná půda o celkové výměře m 2 vše v k. ú. Okřešice u České Lípy za kupní cenu ve výši Kč včetně DPH (tj. 80 Kč/m 2 ) se splatností při podpisu kupní smlouvy Českému zahrádkářskému svazu, ZO se sídlem Sokolská 262,, IČ: , a souhlasí s uzavřením kupní smlouvy v předloženém znění. 16 pro - 0 proti 5 se zdrželo - 1 nehlasoval 9c) Prodej části pozemku p. č. 341/1 v k. ú. Žizníkov Předkládá: Jan Stejskal, místostarosta města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Mgr. Eva Stehlíková, přečetla, přečetla předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje prodej části pozemku p. č. 341/1, trvalý travní porost, (nově pozemek p. č. 341/31, trvalý travní porost) o výměře 36 m 2 z celkové výměry m 2 v k. ú. Žizníkov do společného jmění manželů za kupní cenu ve výši Kč včetně DPH (36 m 2 za 100 Kč + náklady na vyhotovení geometrického plánu), splatnou při podpisu kupní smlouvy a souhlasí s uzavřením kupní smlouvy v předloženém znění. 18 pro - 0 proti 3 se zdrželi - 1 nehlasoval 10) Zpráva o stavu MAD za rok 2009 Předkládá: Bc. Hana Moudrá, starostka města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi,

18 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 18 Oldřich Panc seznámil zastupitele s novým návrhem usnesení bod B navrhl bere na vědomí. Bc. Hana Moudrá, starostka města, tázala se Františka Ondřeje, vedoucího odboru dopravy, zda musíme schválit nebo vzít na vědomí? František Ondřej, vedoucí odboru dopravy rada města materiál schválila, zastupitelé mohou vzít materiál na vědomí. Bc. Hana Moudrá, starostka města, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. Mgr. Eva Stehlíková, přečetla, přečetla předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města : A) bere na vědomí zprávu odboru dopravy o stavu MAD v České Lípě. B) bere na vědomí zprávu o plnění povinnosti dopravce ČSAD Semily, a. s. při provozování MHD v České Lípě za období do pro - 0 proti 0 se zdržel - 1 nehlasoval 11) Aktualizace zásad pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok 2010 Předkládá: Bc. Hana Moudrá, starostka města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi, Ing. Jaromír Štrumfa v materiálu si všiml, že tam byl stanoven termín pro podávání žádostí do dnes je Zdeněk Novák jedná se o změnu zásad jedné drobnosti. Zásady schválili v listopadu 2009, přišla jedna žádost sportovního klubu Kraso, které vzniklo v dubnu V loňském roce nedostali žádný příspěvek,takže nebyli zaneseni do zásad, chtěli je zařadit do kategorie č. 3, aby měly vyšší příspěvek. Včas podaly žádost (do ) a členové výboru pro sport navrhli úpravu zásad krasobruslení do vyšší kategorie. Bc. Hana Moudrá, starostka města, ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Jaroslav Popelka, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje aktualizované Zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok 2010 v předloženém znění. 20 pro - 0 proti 0 se zdržel - 2 nehlasovali 12) Sportovní granty Předkládá: Bc. Hana Moudrá, starostka města Bc. Hana Moudrá, starostka města, zahájila diskusi,

19 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 19 Zdeněk Novák sportovní výbor granty projednal, v přílohách je rozdělení celé částky, která je v rozpočtu, rozpočet byl ponížen o 1 mil. Kč, snížili příspěvek na jednotlivé sportovní akce, požádali vedení města o možnost doplnění rozpočtu na původní částku. ing. Jaromír Štrumfa dotazoval se, když bude milion, tak se to musí na zastupitelstvu schválit, nebude pro materiál hlasovat. Novák Zdeněk řekl, že v tomto návrhu se počítá s částkou Kč. Pokud rozpočet bude navýšen, požádá zastupitele o doplnění sportovních podpor. Bc. Hana Moudrá, starostka města, - ukončila diskusi, předala slovo návrhové komisi. MUDr. Jaroslav Popelka, přečetl předložený návrh usnesení Zastupitelstvo města schvaluje udělení finančních příspěvků poskytovaných na podporu sportu dle návrhu výboru ZM pro sport, uzavření smluv o udělení příspěvku na podporu sportu a pověřuje starostku města jejich podpisem: Kategorie I.A - podpora činnosti organizací vykazujících v členské základně sportovce do 18 let výkonnostní sport a kategorie I.B - podpora činnosti organizací vykazujících v členské základně sportovce do 18 let zájmová činnost : Žadatel, sídlo Návrh příspěvku Návrh příspěvku Návrh výše příspěvku IČ v kategorii I.A v kategorii I.B celkem v Kč Sportovní klub MS Auto, o.s. Jižní 1836, Athletic club Stadion u Ploučnice 178, Sport Relax Okružní 2338, IČ Shotokan Sport Centrum Děčínská 92, SK Matchball Městský stadion u Ploučnice 3129, Česká Lípa Tělovýchovná jednota Lokomotiva, o.s.mánesova 1580, Česká Lípa Skiklub Prácheň Slovenská 2395, Sportovně střelecký klub Manušice Manušice

20 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 20 Tělovýchovná jednota Spartak Dubice ul. Litoměřická, Český rybářský svaz, MO Máchova 1160, Taneční škola Duha o.p.s. Arbesova 2077, Basketbalový klub Základní škola Ant. Sovy Sportovní klub Floorball Club Česká Lípa Pražská 2881, Na větrné hůrce U Šporky 186, Enliven Centre, o.s. Starý Újezd 1646, Arsenal s.r.o. Boženy Němcové 3178, Sportovní středisko plavecký klub Heroutova 1737, Hokejový klub Kohouti Barvířská 2690, TJ DDM Škroupovo nám. 138, Brankářská škola CL o.s. Větrná 1826, KWJ FALADA Dolní 28, Lada, SK Kraso Na Blatech 1524, CELKEM Kategorie III. a IV. - příspěvek na účast na sportovní akci (výrazná reprezentace města), příspěvek na sportovní akce pořádané na území města i mimo území města, avšak s výraznou účastí sportovců z České Lípy Žadatel, sídlo Žádost Název akce, účast či realizace Návrh výše IČ o Kč Datum a místo konání akce příspěvku Účel užití příspěvku v Kč

21 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 21 Démoni Antonína Sovy 1725, IČ Shotokan Sport Centrum Děčínská 92, IČ Roman Polanský nám. T.G.Masaryka 129, Česká Lípa Autoklub v AČR Sosnová 97, Sosnová Autoklub v AČR Sosnová 97, Sosnová Autoklub v AČR Sosnová 97, Sosnová A divize futsal 3. nejvyšší soutěž v ČR a Krajského přeboru, účast , ČR prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL pronájem, rozhodčí, cestovné, zdravotní služba, obsluha časomíry Pohár nadějí realizace i účast , N. Bor prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL dovoz tatami, medaile, diplomy Českolipské kritérium, realizace , (ceny pro závodníky, rozhodčí, zdravotní zabezpečení, ozvučení a moderování akce, správa webových stránek, zabezpečení trati, elektronické měření trati, výroba startovních čísel, reklama a propagace, výroba propozic, doprovodný program, ubytování zahraničních závodníků, pohonné hmoty, dětský závod) Mistrovství ČR karting, realizace , Autodrom Sosnová prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL (techničtí komisaři, jury, traťoví komisaři, pojištění) Mistrovství Evropy rallycross, realizace , Autodrom Sosnová prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL (techničtí komisaři, jury, traťoví komisaři, pojištění, přihlášení závodu) Zóna střední Evropy, mistrovství ČR -rallycross, realizace , Autodrom Sosnová prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL (techničtí komisaři, jury, traťoví komisaři, pojištění) Autoklub v AČR Sosnová 97, Sosnová Autoklub v AČR Sosnová 97, Sosnová Autoklub v AČR Sosnová 97, Sosnová Sportovní klub MS Auto, o.s. Jižní 1836, Sportovní klub MS Auto, o.s. Jižní 1836, Sport Relax Okružní 2338, IČ Taneční škola Duha o.p.s., Arbesova 2077, Setkání automobilových mistrů, realizace , Autodrom Sosnová prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL (techničtí komisaři, jury, traťoví komisaři, pojištění) Mistrovství ČR Supermoto, realizace , Autodrom Sosnová prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL (techničtí komisaři, jury, traťoví komisaři, pojištění) Mistrovství Evropy Drifty, realizace , Autodrom Sosnová prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL (techničtí komisaři, jury, traťoví komisaři, pojištění Českolipské Kozly, realizace , rozhodčí, směrníci, zdravotní dozor, trofeje a ceny) Pahorek, realizace , Horní Libchava prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL (pronájem sálu, ozvučení, rozhodčí, směrníci, zdravotní dozor, trofeje a ceny) Otevřené mistrovství ČR FSKA v karate 2010, realizace , Děčín prohlášení - výrazná účast sportovců z ČL rozhodčí, pořadatelé, medaile a poháry) Českolipský zvoneček, realizace ,, KD Crystal (propagace, ceny, medaile, diplomy, květiny) CELKEM

22 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 22 Cílená podpora sportovních kolektivů Žadatel, sídlo IČ Žádost o Kč Účel užití příspěvku Návrh výše příspěvku v Kč Tělovýchovná jednota Lokomotiva, o.s. Mánesova 1580, Tělovýchovná jednota Lokomotiva, o.s. Mánesova 1580, Tělovýchovná jednota Lokomotiva, o.s. Mánesova 1580, Sportovně střelecký klub Manušice Manušice Athletic club Stadion u Ploučnice 178, HC Predators s.r.o. Brichtova 685/2, Praha oddíl volejbalu - A družstvo mužů a družstvo juniorů (dopravné, cestovné a ubytování v rámci sportovní činnosti, nákup a hostování hráčů, registraci v soutěžích, startovné, licenční poplatky, náklady na rozhodčí (porotce) honoráře, dopravné, náklady na sportovní materiální vybavení, náklady na sportovní soustředění doprava, ubytování, nájem sportovních zařízení (posilovna, spinning, aj.), náklady na mzdy a odměny hráčů a realizačního týmu, cestovné hráčů, léky, vitamíny, masáže, sauna, bazén) oddíl fotbalu starší a mladší dorost (divizní soutěž) (dopravné, cestovné a ubytování v rámci sportovní činnosti, nákup a hostování hráčů, registraci v soutěžích, startovné, licenční poplatky, náklady na rozhodčí (porotce) honoráře, dopravné, náklady na sportovní materiální vybavení, náklady na sportovní soustředění doprava, ubytování, nájem sportovních zařízení (posilovna,spinning, aj.), náklady na mzdy a odměny hráčů a realizačního týmu, cestovné hráčů, léky,vitamíny,masáže,sauna,bazén) stolní tenis A družstvo muži a družstvo dorostenci (dopravné, cestovné a ubytování v rámci sportovní činnosti, nákup a hostování hráčů, registraci v soutěžích, startovné, licenční poplatky, náklady na rozhodčí (porotce) honoráře, dopravné, náklady na sportovní materiální vybavení, náklady na sportovní soustředění doprava, ubytování, nájem sportovních zařízení (posilovna,spinning, aj.), náklady na mzdy a odměny hráčů a realizačního týmu, cestovné hráčů, léky,vitamíny,masáže,sauna,bazén) družstvo střelců s minimální výkonnostní úrovní - nominace a umístění v nejvyšší střelecké lize ČR či účast na MČR (sportovní vybavení, cestovné sportovců, startovné v soutěžích, vitamíny a doplňky stravy, soustředění, posilovna, spinning, masáže, kondiční plavání, regenerace, sportovní oblečení, střelecké oblečení a doplňky na zbraně, náboje závodní a tréninkové, nákup střeleckého vybavení) družstvo žen atletek - extra liga (materiální sportovní vybavení, náklady na soustředění (cestovné, doprava, ubytování), sportovní náčiní, doprava a ubytování při mistrovských utkáních, finanční odměny družstva žen, odměna trenérům při splnění výkonnostních kritérií) hokejový klub Predators A tým muži (II. liga) - v případě, že stávající HC s.r.o. do sezóny 2010/2011 již českolipský hokejový A

23 ze 35. zasedání Zastupitelstva města, konaného Strana 23 Sportovní klub Floorball Pražská 2881, Club Arsenal s.r.o. Boženy Němcové 3178, HC s.r.o. Žitná 1575, Praha tým nepřihlásí(nákup hráčů či hostování hráčů, sportovní vybavení, pronájem ledové plochy na tréninky a utkání, mzdy a odměny hráčů a realizačního týmu, výdaje za přípravu A mužstva (soustředění, posilovna, spining, masáže)cestovné hráčů, doprava k přípravným a mistrovským utkáním, náklady na rozhodčí, časoměřiče, trestoměřiče, pořadatelskou a zdravotní službu při domácích utkáních, startovné v soutěžích a turnajích) oddíl floorballu A družstvo muži II. liga (doprava v rámci sportovní činnosti A týmu, nájemné prostor včetně služeb a energií ve sportovních zařízeních na území města Česká Lípa, registrace v soutěžích, startovné, rozhodčí, porotce, sportovní materiálové vybavení, sportovní soustředění (doprava, pronájem ubytování), odměny trenérům) fotbalový klub A mužstvo (nákup hráčů či hostování hráčů, sportovní vybavení, mzdy a odměny hráčů a realizačního týmu, cestovné hráčů, náklady na rozhodčí, startovné v soutěžích a turnajích, léky a vitamíny, výdaje za přípravu A mužstva - soustředění, posilovna, spining, masáže) hokejový klub Predators A tým muži II. liga (nákup hráčů či hostování hráčů, sportovní vybavení, pronájem ledové plochy na tréninky a utkání, pronájem nebytových prostor, pronájem reklamních ploch, mzdy a odměny hráčů a realizačního týmu, výdaje za přípravu A mužstva (soustředění, pronájem sportovišť, regenerace, masáže), cestovné hráčů, doprava na utkání, náklady na rozhodčí, box časomíry, pořadatelskou a zdravotní službu při domácích utkáních, startovné v soutěžích a turnajích, ubytování hráčů) CELKEM Cílená podpora sportovců jednotlivců Žadatel, bydliště Žádost o Kč Účel užití příspěvku Návrh výše příspěvku v Kč Luboš Opelka Petra Chocová střelectví - (sportovní vybavení, cestovné, startovné, vitamíny a doplňky stravy, soustředění, posilovna, spinning, masáže, kondiční plavání, regenerace, sportovní oblečení, střelecké oblečení a doplňky na zbraně, náboje závodní a tréninkové, nákup střeleckého vybavení, servis a opravy zbraní) sportovní plavání (sportovní vybavení, doplňky výživy, léky a vitamíny, cestovné, startovné, soustředění (doprava, ubytování, pronájem tréninkových prostor posilovna, bazén), příspěvek na přípravu a na odborné lektory (výživa, suchá příprava), masáže, fyzioterapie, pilates) Michal Spurný sportovní plavání (dopravné, startovné, 0

USNESENÍ XXX. XXX Č. usnesení 698/10 Valná hromada Českolipské teplárenské a.s. MĚSTO ČESKÁ LÍPA

USNESENÍ XXX. XXX Č. usnesení 698/10 Valná hromada Českolipské teplárenské a.s. MĚSTO ČESKÁ LÍPA MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ ze 35. jednání zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 24. února 21 (č. usnesení 697/1 č. usnesení 711/1) Č. usnesení 697/1 Plnění usnesení Předkládá: Ing. Jan Hladonik,

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ

MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ ze 29. jednání zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 24. června 2009 (č. usnesení 559/09 č. usnesení 586/09 ) Č. usnesení 559/09 Plnění usnesení Předkládá: Ing.

Více

XXX. z 9. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 27. června 2007 (č. usnesení 143/07-165/07) č. usnesení 143/07 Plnění usnesení

XXX. z 9. zasedání zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 27. června 2007 (č. usnesení 143/07-165/07) č. usnesení 143/07 Plnění usnesení MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ z 9. zasedání zastupitelstva města, které se konalo dne 27. června 2007 (č. usnesení 143/07-165/07) č. usnesení 143/07 Plnění usnesení Předkládá : Ing. Jan Hladonik, tajemník

Více

USNESENÍ XXX XXX MĚSTO ČESKÁ LÍPA. ze 20. jednání zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 17. 9. 2008 (č. usnesení 363/08 386/08)

USNESENÍ XXX XXX MĚSTO ČESKÁ LÍPA. ze 20. jednání zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 17. 9. 2008 (č. usnesení 363/08 386/08) MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ ze 20. jednání zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 17. 9. 2008 (č. usnesení 363/08 386/08) Č. usnesení 363/08 Plnění usnesení Předkládá: ing. Jan Hladonik, tajemník

Více

Město Česká Lípa Městský úřad Česká Lípa Odbor kanceláře vedení

Město Česká Lípa Městský úřad Česká Lípa Odbor kanceláře vedení Město Česká Lípa Městský úřad Česká Lípa Odbor kanceláře vedení Přebírající bere na vědomí, že v případě zveřejnění osobních údajů uvedených v předaných materiálech se dopustí porušení zákona č. 101/2000

Více

PROGRAM: Strana 1 (celkem 1) Město Česká Lípa

PROGRAM: Strana 1 (celkem 1) Město Česká Lípa Strana 1, zahájila 23. zasedání zastupitelstva města, které bylo svoláno v souladu se zákonem o obcích. Dále starostka města konstatovala, že zápis z předchozího zasedání byl podepsán bez připomínek ověřovateli

Více

USNESENÍ XXX XXX XXX MĚSTO ČESKÁ LÍPA

USNESENÍ XXX XXX XXX MĚSTO ČESKÁ LÍPA MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ ze 13. jednání zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 19. prosince 2007 (č. usnesení 233/07 247/07) Č. usnesení 233/07 Plnění usnesení Předkládá: ing. Jan Hladonik,

Více

Z Á P I S. z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015

Z Á P I S. z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015 Z Á P I S z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015 Řídil: Místo: Zahájení: Přestávka: Ukončení: Přítomni: Omluven: Jiří Jangot, starosta zasedací místnost OÚ

Více

Sestava vytvořena dne 9.1.2015. Městský úřad Česká Lípa. Přehled o plnění usnesení Zastupitelstva města Česká Lípa. Stanovený termín splnění. Poř. č.

Sestava vytvořena dne 9.1.2015. Městský úřad Česká Lípa. Přehled o plnění usnesení Zastupitelstva města Česká Lípa. Stanovený termín splnění. Poř. č. Přehled o plnění usnesení Zastupitelstva města Poř. č. Datum Č. usn. Zodpovídá Znění usnesení Stanovený termín splnění Poznámka 1 27.4.2011 120/2011 Moudrá Hana, starostka Zastupitelstvo města ukládá starostce

Více

Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 21.12.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov

Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 21.12.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 21.12.2011, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce

Více

Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk

Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk Zápis z třicátého čtvrtého zasedání Zastupitelstva města Vimperk, konaného dne 16.06.2014 od 15.30 hod. v sále MěKS Vimperk Přítomni: Luboš Drenčeni, Mgr. Pavel Dvořák, Ing. Bohumil Petrášek, Mgr. Dagmar

Více

Z á p i s. Starostka města zahájila v 15.33 hod. Hovory s občany, v rámci kterých bylo projednáno následující:

Z á p i s. Starostka města zahájila v 15.33 hod. Hovory s občany, v rámci kterých bylo projednáno následující: Z á p i s z XXII. zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 23.6. 2009 v budově Městského úřadu Nové Město na Moravě, Vratislavovo nám. 103 Starostka města zahájila v 15.33 hod.

Více

Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU

Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Zápis ze 7. jednání ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU konaného dne 26. 8. 2015 v sále multifunkčního centra Trojzemí 1. PŘÍTOMNOST ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MĚSTA HRÁDEK NAD NISOU Přítomnost při zahájení:

Více

Pronájem zahrady p. p. č. 907/11 v k. ú. Velká Ves schvaluje Žádost o snížení ceny nájemného nebytových prostor Restaurace Střelnice zamítá

Pronájem zahrady p. p. č. 907/11 v k. ú. Velká Ves schvaluje Žádost o snížení ceny nájemného nebytových prostor Restaurace Střelnice zamítá Jednání Rady města Broumova č. 94 ze dne 30. 8. 2006 Přítomni: JUDr. Růčková, Mgr. Ringel, pan Marek, Ing. Pěnkava, PaedDr. Kulhánek, paní Kačerová a Ing. Blažková - tajemnice. Omluven: MUDr. Veselý. Ověřovatel:

Více

Po zahájení byla projednána změna termínu příštího jednání výboru z 25. na 11. listopadu 2013.

Po zahájení byla projednána změna termínu příštího jednání výboru z 25. na 11. listopadu 2013. Strana č. 1 / 11 Přítomni: Zuzana Šídlová, Ing. Anna Kobosilová, Miloslav Václav, Jaroslav Ulbrich, Roman Málek, Eva Poláková, JUDr. Jana Zejdová, Pavel Chochola, Monika Rejnartová, Lucie Trnečková, František

Více

16) Zastupitelstvo města projednalo žádost útulku Krásný Les na přesun již schváleného příspěvku na nákup odchytového vozidla do roku 2014.

16) Zastupitelstvo města projednalo žádost útulku Krásný Les na přesun již schváleného příspěvku na nákup odchytového vozidla do roku 2014. Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 16.12.2013 Čas zahájení: 19:05 Ověřitelé: ing. M. Vágner, mgr. P. Svobodová Přítomni: dle prezenční listiny, od začátku jednání

Více

Zápis z 3. jednání výboru pro pronájem a prodej nemovitostí Zastupitelstva města Česká Lípa,

Zápis z 3. jednání výboru pro pronájem a prodej nemovitostí Zastupitelstva města Česká Lípa, nemovitostí Zastupitelstva města, Strana č. 1 / 12 Přítomni: Ing. Jitka Volfová, Milan Lopušan, Jana Rychtaříková, Jaroslav Ulbrich, Lucie Trnečková, Stanislav Svatoš, Roman Mrkvička, Luboš Špindler, Ing.

Více

K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu.

K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. K bodu 1 - Zahájení, určení ověřovatelů zápisu, volba návrhové komise, schválení programu. Pan starosta zahájil 3. zasedání zastupitelstva v 18.05 hodin. Konstatoval, že zasedání bylo řádně svoláno, byli

Více

Město Pohořelice Zápis z IX. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 16.12.2015

Město Pohořelice Zápis z IX. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 16.12.2015 Město Pohořelice Zápis z IX. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 16.12.2015 Účast zastupitelů: 16 při zahájení, celkem 18 Počet přítomných občanů: viz prezenční listina Zahájení: 16:00 hodin ad

Více

ZÁZNAM O PROJEDNÁNÍ PROGRAMU:

ZÁZNAM O PROJEDNÁNÍ PROGRAMU: Obec Vysokov Zasedání ZO 04/2015 dne 27. 05. 2015 ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE VYSOKOV 04/2015 dne 27. května 2015 v 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu obce Vysokov Přítomni: Bc. R. Fiedlerová,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 17.2.2014

Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 17.2.2014 Zápis ze zasedání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou ze dne 17.2.2014 Čas zahájení: 19:05 Ověřitelé: Bc. Tomáš Levinský, Oldřich Preisler Přítomni: dle prezenční listiny, od začátku jednání

Více

Usnesení č. 2/06Z/2015: Zastupitelstvo města Šluknov schvaluje doplnění nového bodu programu dnešního 6. zasedání, a sice bodu č.

Usnesení č. 2/06Z/2015: Zastupitelstvo města Šluknov schvaluje doplnění nového bodu programu dnešního 6. zasedání, a sice bodu č. Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001

Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001 Město Králíky Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001 Přítomní členové ZM: Ing. Zima, Ing. Tóth, Ing. Šašek, Ing.Dostálek, Ing. Strnad, pí Ettelová, p.juránek, p.škarka, p.macko, p.

Více

Zápis ze 7. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 23.11.2015

Zápis ze 7. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 23.11.2015 Zápis ze 7. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 23.11.2015 Jednání zastupitelstva se konalo od 18:10 hod., bylo ukončeno v 19:30 hod. Jednání vedl starosta p. J. Macháček. 1) Zahájení Starosta

Více

Ověřovatelé zápisu: Starosta navrhl ověřovatele zápisu Josefa Vodičku a Romana Drápala.

Ověřovatelé zápisu: Starosta navrhl ověřovatele zápisu Josefa Vodičku a Romana Drápala. Z Á P I S č. 1/2013 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Tetčice, které se konalo v úterý dne 19. 2. 2013 v 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Přítomni: paní Ing. Soňa Štossová, Ph.D.,

Více

Město Ždírec nad Doubravou

Město Ždírec nad Doubravou Zápis z 9.zasedání Zastupitelstva města Ždírec nad Doubravou Strana 1/6 Město Ždírec nad Doubravou Zápis z 9.zasedání Zastupitelstva města Ždírec nad Doubravou konaného dne 25.března 2004 Přítomni: 14

Více

Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou.

Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou. Z á p i s ze 7. zasedání zastupitelstva města Vysoké nad Jizerou konaného dne 20.6. 2011 v sále hasičské zbrojnice ve Vysokém nad Jizerou. Přítomni: viz listina přítomných. Přítomno: 8 zastupitelů města

Více

Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát

Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát Z Á P I S o průběhu 21. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 05.11. 2013 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát Starosta města Kunštát MVDr. Zdeněk Wetter zahájil 21. zasedání Zastupitelstva

Více

Zápis č. 4 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hvozdec ze dne 18.5. 2015

Zápis č. 4 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hvozdec ze dne 18.5. 2015 Zápis č. 4 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hvozdec ze dne 18.5. 2015 Přítomni zvolení zastupitelé: Zdeněk Mottl, Marie Ernestová,, Květa Křivánková,,Milan Hlavatý, Dana Vyštejnová, Petr Velich

Více

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Luděk Tůma, Pavel Říhák, Karel Škraňka, Petr Smejsík Nepřítomni: Ing. Jaroslav

Více

Z Á P I S. o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 29.04.2010 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát

Z Á P I S. o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 29.04.2010 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát Z Á P I S o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva města Kunštát, konaného dne 29.04.2010 v 17.00 hodin v zasedací síni MěÚ Kunštát Ad 1) Starosta města Kunštát Mgr.Pavel Göpfert zahájil 3. zasedání Zastupitelstva

Více

ZÁPIS. Bod č. 1. Technický bod

ZÁPIS. Bod č. 1. Technický bod ZÁPIS o průběhu 11. veřejného zasedání zastupitelstva Obce Prusy-Boškůvky konaného dne 21. 06. 2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Moravských Prusích Starosta obce (předsedající) Lubomír Šebesta

Více

1. Zahájení jednání, kontrola prezence a schválení programu jednání

1. Zahájení jednání, kontrola prezence a schválení programu jednání Stránka č. 1 z 8 Zápis ze 74. mimořádného veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 19. srpna 2003 v zasedací místnosti obecního úřadu. Jednání svolal pan starosta Václav Petrásek. Přítomno:

Více

Připomínám adresu pro vstup na internetové stránky: ftp://213.180.34.50

Připomínám adresu pro vstup na internetové stránky: ftp://213.180.34.50 nemovitostí Zastupitelstva města, Strana č. 1 / 15 Přítomni: Ing. Jitka Volfová, Roman Hejna, Milan Lopušan, Jana Rychtaříková, Jaroslav Ulbrich, Lucie Trnečková, Stanislav Svatoš, Roman Mrkvička, Luboš

Více

U s n e s e n í ze 16.jednání Zastupitelstva města Planá konaného dne 10.9.2008 U 59 ZMP bere na vědomí: U 60 ZMP schválilo: směnu nabytí uzavření

U s n e s e n í ze 16.jednání Zastupitelstva města Planá konaného dne 10.9.2008 U 59 ZMP bere na vědomí: U 60 ZMP schválilo: směnu nabytí uzavření U s n e s e n í ze 16.jednání Zastupitelstva města Planá konaného dne 10.9.2008 U 59 ZMP bere na vědomí: 1. zprávu o práci Rady od 15.jednání ZMP. 2. informaci vedoucí finančního odboru o hospodaření Města

Více

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 6 Počet listů příloh: 1 Spisová značka: SEK/17346/2011/PBr Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun ze dne 16. května 2011 Místo a čas zahájení: Společenský

Více

Členové rady : Hosté

Členové rady : Hosté M ě s t o B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m ZÁPIS ZE SCHŮZE RADY MĚSTA Bystřice na Pernštejnem č. 3 /2009 konané dne 17.2.2009 v zasedací místnosti MěÚ v Bystřici nad Pernštejnem v 16.00 hodin

Více

Město Česká Lípa PROGRAM

Město Česká Lípa PROGRAM ze 6. zasedání zastupitelstva města, Strana 1 PROGRAM 1) Plnění usnesení 2) Jednací řád ZM 3) Zásady pro poskytování CN ZM 4) Rozpočtové změny č. 3/2007 5) MAD 6) Schválení finančních příspěvků-granty

Více

ZÁPIS ze 18. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 29.ledna 2009

ZÁPIS ze 18. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 29.ledna 2009 ZÁPIS ze 18. veřejného jednání zastupitelstva města v Nových Hradech dne 29.ledna 2009 Přítomni: p. Kučera, p. Šlenc, p. Mgr. Hokr, p. Mgr. Jarolímek, p. Albert, Mgr. Pospíšilová, p. Sýkora, p. Vicány,

Více

Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí

Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Přítomno dle presenční listiny 9 zastupitelů. Zastupitelstvo

Více

Město HORNÍ SLAVKOV. Z Á P I S (anonymizovaný)

Město HORNÍ SLAVKOV. Z Á P I S (anonymizovaný) Město HORNÍ SLAVKOV Z Á P I S (anonymizovaný) z V. zasedání Zastupitelstva města v Horním Slavkově, konaného dne 04. listopadu 2013 od 17.00 hodin v zasedací místnosti Městského úřadu v Horním Slavkově

Více

Zápis. Program: 1. Zahájení 2. Představení projektu výstavby BONDY CENTRA 3. Zpráva o vyřízení interpelací vznesených na minulém zasedání MZ

Zápis. Program: 1. Zahájení 2. Představení projektu výstavby BONDY CENTRA 3. Zpráva o vyřízení interpelací vznesených na minulém zasedání MZ Zápis z řádného zasedání Zastupitelstva města v Mladé Boleslavi, které se uskutečnilo ve čtvrtek 23. března 2006 od 15:00 hod. ve velké zasedací síni Magistrátu města Mladé Boleslavi, Komenského nám. 61

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015

ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015 ZÁPIS A USNESENÍ Z VI. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. ČERVNA 2015 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KREML v 17.00 hod. Jednání

Více

Z á p i s z 5. zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 29. června 2011

Z á p i s z 5. zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 29. června 2011 Z á p i s z 5. zasedání zastupitelstva města Nové Město pod Smrkem konaného dne 29. června 2011 Přítomni: Mgr. Miroslav Funtán, Mgr. Martina Funtánová, pan Milan Kotrbatý, pan Miroslav Kozák, pan Lukáš

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 13. prosince 2010

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 13. prosince 2010 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 09 konaného 13. prosince 2010 Přítomní členové zastupitelstva města: Jana Ponocná (1) Vladimír Hejtmanský (8) Antonín Vyšohlíd (2) Pavel Morong (10)

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Přítomni: při zahájení celkem 13 členů Omluveni: MUDr. Vl. Podzimková,

Více

Obec Dobkovice Zastupitelstvo obce Dobkovice Zápis ze 4. Zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 22.4.2015 ve slavnostní místnosti

Obec Dobkovice Zastupitelstvo obce Dobkovice Zápis ze 4. Zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 22.4.2015 ve slavnostní místnosti Obec Dobkovice Zastupitelstvo obce Dobkovice Zápis ze 4. Zasedání zastupitelstva obce Dobkovice, konaného dne 22.4.2015 ve slavnostní místnosti obecního úřadu od 18:00 hodin. Přítomno je 7 členů ZO (viz

Více

Zápis z 16. zasedání zastupitelstva obce Třemešná, konaného dne 27. 9. 2012

Zápis z 16. zasedání zastupitelstva obce Třemešná, konaného dne 27. 9. 2012 Přítomní: dle prezenční listiny Omluveni: 0 Zápis z 16. zasedání zastupitelstva obce Třemešná, konaného dne 27. 9. 2012 Zasedání zahájil a řídil starosta obce. Konstatoval, že zasedání bylo svoláno řádně

Více

Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů.

Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. Zveřejněná verze dokumentu je upravena v souladu se zákonem č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů. U s n e s e n í z 2. zasedání Zastupitelstva města Příbram, konaného

Více

Následně dochází tedy k přečíslování bodů v programu zasedání č. 6/2015. Bod 12a) se vypouští Pro: : 8 Proti: 0 Zdržel se: 0

Následně dochází tedy k přečíslování bodů v programu zasedání č. 6/2015. Bod 12a) se vypouští Pro: : 8 Proti: 0 Zdržel se: 0 Zápis ze zasedání Městského zastupitelstva Buštěhrad (MěZ), které se konalo dne 26. 5. 2015 od 17.30 hod. v sídle MěÚ Buštěhrad, Revoluční 1 č. 6/2015 Č.j. : 1009 / 2015 / 1 Přítomni: Daniela Javorčeková,

Více

ZÁPIS č. 12 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 19:00 hodin dne 24. listopadu 2015

ZÁPIS č. 12 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 19:00 hodin dne 24. listopadu 2015 ZÁPIS č. 12 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 19:00 hodin dne 24. listopadu 2015 Přítomni: František Svátek, Marcela Vaňatová, Václav Hořejší, Martin Vaněček,

Více

Zasedání zastupitelstva městyse Choltice (dále jen jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 18.00 hodin starostou městyse Mgr. Tomášem Bolkem.

Zasedání zastupitelstva městyse Choltice (dále jen jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 18.00 hodin starostou městyse Mgr. Tomášem Bolkem. Obec Lhota Pardubická 78, 533 61 Choltice Zápis z 3. zasedání zastupitelstva městyse Choltice konaného dne 23. 5. 2011 od 18.00 hodin ve slavnostní síni Zámecké restaurace v Cholticích Zahájení zasedání

Více

Zápis a usnesení z XII. Veřejného zasedání zastupitelstva Obce Lužice ze dne 29. dubna 2004

Zápis a usnesení z XII. Veřejného zasedání zastupitelstva Obce Lužice ze dne 29. dubna 2004 Zápis a usnesení z XII. Veřejného zasedání zastupitelstva Obce Lužice ze dne 29. dubna 2004 Přítomni: viz presenční listina Jednání zahájil a řídil starosta obce Ing. Jaroslav KREML v 17. hod. s konstatováním

Více

Zápis z VIII. zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 30.10.2007

Zápis z VIII. zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 30.10.2007 Zápis z VIII. zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 30.10.2007 Hovory s občany Téma: Privatizace městských bytů Téma: Rekonstrukce městských bytů určených k privatizaci Téma:

Více

Výpočet. Návrh výše IČ. příspěvku. v kategorii I.B

Výpočet. Návrh výše IČ. příspěvku. v kategorii I.B Sportovní granty 1. etapa Kategorie I.A - podpora činnosti organizací vykazujících v členské základně sportovce do 18 let výkonnostní sport a kategorie I.B - podpora činnosti organizací vykazujících v

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města č. 3 konaného dne 11. března 2003

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města č. 3 konaného dne 11. března 2003 Město Králíky Zápis ze zasedání Zastupitelstva města č. 3 konaného dne 11. března 2003 Přítomní členové zastupitelstva města: Ing. Roman Kosuk ( 1 ) Arnošt Juránek ( 8 ) Mgr. Alena Krabcová ( 2 ) Mgr.

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Přítomno 8 členů ZO, dle prezenční listiny omluven Pavel Karas - nemoc Program: 1. Kontrola

Více

Zápis ze 3. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 26. 1. 2015

Zápis ze 3. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 26. 1. 2015 Zápis ze 3. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 26. 1. 2015 Zasedání zahájila v 18. 00 hodin a řídila starostka Jana Mališová, přivítala zastupitele a hosty z řad veřejnosti a konstatovala, že zastupitelstvo

Více

Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku.

Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku. Zápis z 20. veřejného zasedání Zastupitelstva města Nýrska konaného dne 18. 08. 2014 v 16.00 hodin ve společenském sále Městské knihovny v Nýrsku. Přítomni: členové ZM dle presenční listiny Omluveni: p.

Více

Z á p i s. ze IV. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 11. 6. 2015

Z á p i s. ze IV. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 11. 6. 2015 Z á p i s ze IV. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Horní Stropnice konaného dne 11. 6. 2015 Číslo ZO: IV/2015 Přítomno zastupitelů: 14 - nepřítomna a neomluvena: 1 pí. Raabová Přítomno občanů: 18

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rokytno 09/2015. konaného dne 22. 10. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rokytno 09/2015. konaného dne 22. 10. 2015 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Rokytno 09/2015 konaného dne 22. 10. 2015 Zasedání bylo řádně svoláno rozesláním pozvánek a plakátů. Informace o zasedání dle ustanovení 93 odst. 1 zákona o obcích

Více

Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009

Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009 1 Zápis z 17. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 13. 3. 2009 Přítomni: p. Maťa, RNDr. Fiala, Mgr. Fialová, p. Hanák, pí Horáková, Ing. Kovařík, Ing. Koţdoň, paní Rozkydalová,

Více

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Místo konání: Datum konání: Čas zahájení jednání: Přítomno: 14 členů zastupitelstva Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatel: Zasedací místnost Úřadu

Více

Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 23 členů ZM.

Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 23 členů ZM. ZÁPIS Z 18. JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA KONANÉHO DNE 03.09.2012 Přítomni: dle prezenční listiny přítomno 23 členů ZM. Starosta Ing. Jiří Houdek zahájil jednání v 18:02 hodin, přivítal členy zastupitelstva,

Více

Z á p i s. z 27. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 4.5.2005 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice

Z á p i s. z 27. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 4.5.2005 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice Z á p i s z 27. zasedání Zastupitelstva města Český Brod konaného dne 4.5.2005 od 17.00 hodin v obřadní síni českobrodské radnice Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, Ing. Kokeš, Mgr. Plíva,

Více

Zápis č.30. Omluveni: Mgr. Pavel Fencl, MUDr. Jan Kocourek, Ing. Bohumil Ondřich, MUDr. Ivan Říha

Zápis č.30. Omluveni: Mgr. Pavel Fencl, MUDr. Jan Kocourek, Ing. Bohumil Ondřich, MUDr. Ivan Říha Zápis č.30 z 30. zasedání Zastupitelstva města Prachatice ze dne 19.9.2005, konaného od 13.00 hodin v prostorách Radničního sálu Staré radnice v Prachaticích Přítomni: Ing. Jan Bauer, Ing. Jan Beran, Ing.

Více

Starosta města pan Michal Šmarda zahájil v 15.30 hod. Hovory s občany.

Starosta města pan Michal Šmarda zahájil v 15.30 hod. Hovory s občany. Z á p i s ze 7.zasedání Zastupitelstva města Nového Města na Moravě konaného dne 26.09.2011 v budově Městského úřadu Nové Město na Moravě, Vratislavovo nám.103 Starosta města pan Michal Šmarda zahájil

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 3 konaného dne 14. března 2006

Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 3 konaného dne 14. března 2006 Město Králíky Zápis ze zasedání zastupitelstva města č. 3 konaného dne 14. března 2006 Přítomní členové zastupitelstva města: Mgr. Dušan Krabec (1) Jarmila Venzarová (9) Arnošt Juránek (2) MUDr. Marie

Více

ZÁPIS ze 6. zasedání Zastupitelstva obce Čížová konaného dne 1. listopadu 2012

ZÁPIS ze 6. zasedání Zastupitelstva obce Čížová konaného dne 1. listopadu 2012 Začátek: ZÁPIS ze 6. zasedání Zastupitelstva obce Čížová konaného dne 1. listopadu 2012 Počet členů ZO: 15 Přítomni: Omluveni: Program : 18, 00 hod. Korejs, Pešek, Roušal, Vaněk, Duda, Horažďovský, Suková,

Více

Zápis. 1) Zahájení, volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu, schválení programu jednání.

Zápis. 1) Zahájení, volba návrhové komise a ověřovatelů zápisu, schválení programu jednání. -1-15. zasedání zastupitelstva města Zápis z 15.veřejného zasedání Zastupitelstva města Tachova, které se konalo dne 18. června 2012 od 18:00 hodin v kinosále areálu Mže v Tachově, Hornické ulici čp. 1695.

Více

Zápis č. 2/2016 Přítomni Omluveni Neomluveni Bod č. 1 Zahájení

Zápis č. 2/2016 Přítomni Omluveni Neomluveni Bod č. 1 Zahájení Zápis č. 2/2016 o průběhu zasedání zastupitelstva obce Dublovice, konaného dne 24.02. 2016 od 18.00 hodin v obřadní místnosti radnice v Dublovicích č.p. 33. Přítomni : Zdeněk Kopka, JUDr. Dušan Strýček,

Více

Z á p i s. z 3. zasedání Zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 15. prosince 2014

Z á p i s. z 3. zasedání Zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 15. prosince 2014 Z á p i s z 3. zasedání Zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 15. prosince 2014 Zasedání zahájila a řídila starostka obce paní Zdeňka Šebestová. Zasedání byli přítomni: Zdeňka Šebestová, Radek Urbiš,

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE STŘEMY KONANÉHO dne 13.5.2015 Začátek jednání: 19:00 Přítomni: Vilda J., Bízek Z., Řepa O., Drahovzalová V., Skála M., Špetláková J., Vajs V. Omluveni: Vízner M. Nepřítomni:

Více

Zápis z jednání Rady města Napajedla č. 54 konaného dne 29. května 2013

Zápis z jednání Rady města Napajedla č. 54 konaného dne 29. května 2013 Zápis z jednání Rady města Napajedla č. 54 konaného dne 29. května 2013 Tento zápis není doslovným záznamem průběhu jednání. Zápis přesně zachycuje přítomné osoby, předložené návrhy, výsledky hlasování

Více

Zápis č. 9/2014 ze zasedání Zastupitelstva obce Podolí konaného dne 30. 9. 2014

Zápis č. 9/2014 ze zasedání Zastupitelstva obce Podolí konaného dne 30. 9. 2014 Zápis č. 9/2014 ze zasedání Zastupitelstva obce Podolí konaného dne 30. 9. 2014 1) Zahájení zasedání ZO Zasedání Zastupitelstva obce Podolí (dále jen ZO ) bylo zahájeno v 19:00 hodin starostou obce panem

Více

Město Pohořelice. Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 26.3.2014

Město Pohořelice. Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 26.3.2014 Město Pohořelice Zápis z XXV. zasedání zastupitelstva města, konaného dne 26.3.2014 Účast zastupitelů: 18 při zahájení, 18 celkem Počet přítomných občanů: viz prezenční listina Zahájení: 16:00 hodin ad

Více

Zápis číslo 13/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 25.6.2008

Zápis číslo 13/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 25.6.2008 Zápis číslo 13/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 25.6.2008 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Ing. Jiří Hložek, Karel Škraňka, Luděk Tůma, Pavel Říhák, Ing. Jaroslav

Více

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 5 Datum : 01.06.2011

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 5 Datum : 01.06.2011 Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 5 Datum : 01.06.2011 Program: Zápis z veřejného zasedání ZO Přezletice ze dne 01.06.2011 1. Zřízení příspěvkové organizace MŠ Přezletice 2. Schválení zřizovací

Více

Zápis ze 77. schůze rady města konané dne 11.9.2013

Zápis ze 77. schůze rady města konané dne 11.9.2013 Město Pohořelice Zápis ze 77. schůze rady města konané dne 11.9.2013 Účast: Ing. Svoboda, Bc. Miroslav Novák, Petr Hemala, Mgr. Plevzová, Ing. Kudrna, Mgr. Polák, Mgr. Janičatová, Mgr. Kejík, zapisovatelka

Více

v ZM ZVOLEN ZA KSČM ČSSD ODS SZ ODS SZ ODS ODS ODS ODS SNK ED ODS UPSaZ ODS ODS ODS ODS SOS pro CL SOS pro CL

v ZM ZVOLEN ZA KSČM ČSSD ODS SZ ODS SZ ODS ODS ODS ODS SNK ED ODS UPSaZ ODS ODS ODS ODS SOS pro CL SOS pro CL z 24. zasedání zastupitelstva města, Strana 1 Seznam zastupitelů: JMÉNO zastupitelky zastupitele Adamčík Josef Bubeník Karel, JUDr. Horáková Libuše Hudec Miroslav, PhDr. Jonáš Vladimír Kubát Milan, PaedDr.

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z XXIV. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 28. LEDNA 2010

ZÁPIS A USNESENÍ Z XXIV. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 28. LEDNA 2010 ZÁPIS A USNESENÍ Z XXIV. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 28. LEDNA 2010 Přítomni: viz prezenční listina Jednání zahájil a řídil starosta obce Ing. Jaroslav KREML v 17.00 hod. s konstatováním

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013

ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013 ZÁPIS A USNESENÍ Z VIX. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 18. DUBNA 2013 Přítomni: viz prezenční listina Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KRE- ML v 17.05 hod. - Jednání bylo řádně

Více

ZÁPIS. Zasedání ZM je usnášeníschopné.

ZÁPIS. Zasedání ZM je usnášeníschopné. ZÁPIS z 13. veřejného zasedání zastupitelstva městyse (ZM) Nepomyšl, konaného dne 21. 12. 2015 od 19.00 hodin do 20.12 hodin v zasedací místnosti úřadu městyse Přítomni: Josef Lněníček, Martin Kaše, Antonín

Více

Zápis č. 13 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 26. 11. 2015 v 17.oo hodin

Zápis č. 13 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 26. 11. 2015 v 17.oo hodin 1 Zápis č. 13 ze schůze Zastupitelstva obce Kunžak dne 26. 11. 2015 v 17.oo hodin Dle prezenční listiny bylo v úvodu přítomno 9 zastupitelů: Brunnerová Alena, Král Petr, Kudrna Josef, Ing. Moučka Petr,

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 10. zasedání Zastupitelstva města Kolína konané dne 21.03.2016 212/10/ZM/2016 Návrh na schválení návrhové komise návrhovou komisi 10. zasedání Zastupitelstva města Kolína

Více

20. zasedání zastupitelstva Obce Dubno ze dne 1. 9. 2014 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubno

20. zasedání zastupitelstva Obce Dubno ze dne 1. 9. 2014 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubno 20. zasedání zastupitelstva Obce Dubno ze dne 1. 9. 2014 v zasedací místnosti Obecního úřadu Dubno Přítomni: Milan Pilous, Václav Chmelař, Bc. Jiří Špindler, Martin Roušal, Ing. Miroslav Horák, Jaroslav

Více

Z Á P I S č. 8. Návrh programu::

Z Á P I S č. 8. Návrh programu:: Z Á P I S č. 8 z veřejného jednání Zastupitelstva obce Opařany konaného ve středu 19. prosince 2007 od 17,30 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Opařany. Přítomni : p. Kravar, Ing. Diart, p. Stejskal,

Více

USNESENÍ z 6. jednání Rady města Česká Lípa, které se konalo dne 27. 4. 2011 (č. usnesení 111/2011-146/2011)

USNESENÍ z 6. jednání Rady města Česká Lípa, které se konalo dne 27. 4. 2011 (č. usnesení 111/2011-146/2011) MĚSTO ČESKÁ LÍPA USNESENÍ z 6. jednání Rady města Česká Lípa, které se konalo dne 27. 4. 2011 (č. usnesení 111/2011-146/2011) Poznámka: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

Obec Doubravice Z á p i s č. 07/2015

Obec Doubravice Z á p i s č. 07/2015 Obec Doubravice Z á p i s č. 07/2015 ze zasedání zastupitelstva obce Doubravice, které se konalo dne 23. září 2015 v zasedací místnosti OÚ v Doubravici upravená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu

Více

Zápis z 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.09.2013 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.00 hod.

Zápis z 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.09.2013 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.00 hod. Zápis z 14. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 13.09.2013 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení v 18.00 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Miroslav Hovjacký,

Více

Z á p i s ze 4. zasedání zastupitelstva obce Lodín dne 11. února 2015 od 17,30 hodin

Z á p i s ze 4. zasedání zastupitelstva obce Lodín dne 11. února 2015 od 17,30 hodin Z á p i s ze 4. zasedání zastupitelstva obce Lodín dne 11. února 2015 od 17,30 hodin Zasedání byli přítomni členové zastupitelstva obce viz prezenční listina. Jednání přítomna účetní OÚ Lodín p. Dana Fučíková.

Více

Soubor usnesení - 10/ZM/2012

Soubor usnesení - 10/ZM/2012 Soubor usnesení - 10/ZM/2012 Konáno dne: 21.11.2012 Řádné zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou * Město Hrádek nad Nisou, Horní náměstí 73, 463 34 Hrádek nad Nisou, IČ:00262854 * 10/426/ZM/12 - Návrhová

Více

Schválení programu 29. zasedání zastupitelstva obce

Schválení programu 29. zasedání zastupitelstva obce Zápis číslo 29/2014 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 16. 4. 2014 Přítomni: starosta Josef Hloužek, místostarosta - Petr Smejsík členové - Ing. Eva Dudová, Ing. Jaroslav Řezáč, Nepřítomni:

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 24. řádné zasedání zastupitelstva městské části, konané dne 21. 4. 2010 v 17:00 hod. Městský dům, U Malé řeky 3, Zbraslav Přítomni: Mgr. R. Hůrková; PaedDr. D. Kobylková;

Více

Usnesení. přijatá na 5. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 10.9.2015 v 15:00 hodin v jesenické kapli

Usnesení. přijatá na 5. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 10.9.2015 v 15:00 hodin v jesenické kapli Město Jeseník Usnesení přijatá na 5. zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 10.9.2015 v 15:00 hodin v jesenické kapli 268. Zastupitelstvo města bere na vědomí informace o probíhajících veřejných

Více

Zápis z 6. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 10.9.2007 v 18.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 6. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 10.9.2007 v 18.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 6. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 10.9.2007 v 18.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 10.9.2007 se konalo 6. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin Přítomni: Ing. Jan Studený starosta, Mgr. Radovan Křivánek

Více

Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008

Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008 Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Ing. Jiří Hložek, Karel Škraňka, Luděk Tůma, Petr Smejsík, Pavel Říhák,

Více

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 10 Datum : 30.10.2013

Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 10 Datum : 30.10.2013 Zasedání obecního zastupitelstva Číslo : 10 Datum : 30.10.2013 Zápis z veřejného zasedání ZO Přezletice ze dne 30.10.2013 Program: 1. Příprava rozpočtu pro r. 2014 2. Návrh rozpočtového opatření č. 7 3.

Více

Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 29. dubna 2009

Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 29. dubna 2009 ZO/04/2009 Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 29. dubna 2009 Přítomni : Mgr. Václava Kuklíková, starostka Zastupitelé : Mgr. Petr Blažek, Ing. Jaroslav Egrmajer, pan

Více