Rozhodnutí. integrovaného povolení. podle 13 odst. 2 zákona o integrované prevenci, provozovateli zařízení:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rozhodnutí. integrovaného povolení. podle 13 odst. 2 zákona o integrované prevenci, provozovateli zařízení:"

Transkript

1 V Praze dne: Číslo jednací: /2015/KUSK/ OŽP/Dvo Spisová značka: SZ_089213/2015/KUSK/12 Oprávněná úřední osoba: Ing. Lenka Dvořáková dle rozdělovníku Rozhodnutí Krajský úřad Středočeského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, (dále jen krajský úřad), jako věcně a místně příslušný správní orgán podle 29 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení) a 33 písm. a) zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů, v platném znění (dále jen zákon o integrované prevenci ), po provedení správního řízení podle zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů v souladu s 46 odst. 5 zákona o integrované prevenci integrovaného povolení podle 13 odst. 2 zákona o integrované prevenci, provozovateli zařízení: Kaufland Česká republika v.o.s., Bělohorská 2428/203, Praha 6, IČ , k provozu zařízení: Masozávod Modletice. Zařízení spadá podle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb., do kategorie 6.4. b) úprava a zpracování, jiné než výlučné balení, následujících surovin, a to bez ohledu na to, zda dříve byly nebo nebyly zpracovány, za účelem výroby potravin nebo krmiv 3. ze surovin živočišného a rostlinného původu, ve formě kombinovaných nebo samostatných výrobků, při výrobní kapacitě v tunách za den větší než 75tun. Umístění zařízení: Kraj: Středočeský, Obec: Modletice Katastrální území: Modletice u Dobřejovic Parcelní čísla: 158, 160, 161, 162, 168, 169, 447/27, 447/44, 447/43, 447/47, 447/31, 448/1. Zborovská Praha 5 tel.: fax: dvorakoval@kr-s.cz

2 strana 2 / 17 Popis technologické jednotky podle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb. - hlavní činnost Potravinářská výroba projektovaná kapacita činí 110,5 t/den hotových potravinářských výrobků a zahrnuje úpravu a zpracování vepřového a hovězího masa (půlek a čtvrtek), dovezeného od externích dodavatelů, balení již dovezených potravinářských výrobků a dále nákup dalších surovin živočišného či rostlinného původu, ze kterých jsou vyráběny finální potravinářské výrobky (šunky, uzená masa, salámy, apod). Potravinářská výroba zahrnuje tyto operace: příjem a skladování poraženého masa z jatek. bourání v objektu se nachází dvojlinka na vepřové maso a jedna linka na hovězí maso. Pro oddělení či řezání se používají nože, čepele, sekáče nebo přímořezné pily. Požadované díla z bourárny jsou dále vedeny k dalšímu zpracování a to na porcovnu, balírnu či výrobu polotovarů a dále přes chladírenský či vymrazovací tunel na expedici. Zbývající již jinak nevyužitelné odřezky jsou vedeny do skladu kafilerie ke skladování a následné likvidaci. porcování a balení - rozbourané maso se dále upravuje (dělí) na maso požadovaných rozměrů a hmotnosti. Toto je následně vyvedeno na balící linky, celkem se zde nachází 5 balících linek. výroba polotovarů z mletých mas výroba např. klobás či pouze z mletého masa. Maso z bourárny je vedeno do lisu, kde dochází k rozemletí masa. Mleté maso je následně vyvedeno na balící linku, kde dochází k prostému zabalení do misky, apod. nebo je vedeno k dalšímu využití. V objektu se nachází dvě linky jedna kilová a jedna půl kilová. předzmrazení - Část výrobků je po zabalení přesunuta do prostoru zmrazování, do zmrazovacího tunelu. masná výroba - Zde se nachází technologie usnadňující procesy distribuce láku a extrakce bílkovin. Dále pak řezačka, kutr, narážecí stroje, varná a zchlazovací komory bez uzení a udírenská zařízení k výrobě uzených tepelně opracovaných masných výrobků. Jako vstupní suroviny se zde mohou dále přidávat další nakupované suroviny (rostlinného či živočišného původu), jako např. různé typy mas, sýrů, koření, apod. skladování a expedice výrobků - probíhá v chladírenských skladech dle finálního stavu výrobků. balení potravin - V rámci masozávodu dále dochází k doplnění poptávky pouze k dovozu výrobků (naporcovaného masa, částí, apod.), kdy zde dochází pouze k balení těchto potravin na baličkách a následně k jejich expedici, bez žádné úpravy.

3 strana 3 / 17 Popis technologické jednotky mimo přílohu č. 1 zákona č. 76/2002 Sb. Varné a zchlazovací komory projektovaná kapacita: varná komora: cca 1,5 t potravinářských výrobků na jeden proces, celkem max. 6x/den ; zchlazovací komora: cca 1,5 t potravinářských výrobků na jeden proces/komoru, celkem max. 6x/den/komora. Varná komora se skládá z komory, rozvodné skříně s elektroinstalací, regulačního systému, rozvodu vody a příslušenství. Ve stropu komory je umístěn oběhový ventilátor. Stropem je vedeno potrubí pro přívod čerstvého vzduchu a odtah vzduchu z komory. Provozováno je následující zařízení: Z1 jednokomorová zchlazovací komora typu IK , výrobce Fessmann, v.č. 132, kapacita pro 3 vozíky, bez uzení; Z2 jednokomorová zchlazovací komora typu IK , výrobce Fessmann, v.č. 133, kapacita pro 3 vozíky, bez uzení; V6 jednokomorová varná komora typu T W, výrobce Fessmann, v.č. 131, kapacita pro 3 vozíky, bez uzení; Udírenské komory (udírny): projektovaná kapacita 21,6 t/den, celkem 6 komor. Udírenská komora se skládá z komory, vyvíječe kouře, výměníku, rozvodné skříně s elektroinstalací, rozvodu a odtahu kouře s odlučovacím zařízením, regulačního systému, rozvodu vody a příslušenství. Provozováno je následující zařízení: U3, U4, U5, U7 udírenská komora typu Turbomat W, výrobce Wilhelm Fessmann, v.č. 129, kapacita pro 3 vozíky, maximální výkon je stanoven ve výši 3,6 tuny výrobků/den, 1x vyvíječ kouře typu RZ , uzení horkým kouřem; v.č. 129, 128, 130, 138 U8 udírenská komora typu Turbomat W, výrobce Wilhelm Fessmann, v.č. 183, kapacita pro 3 vozíky, maximální výkon je stanoven ve výši 3,6 tuny výrobků/den, 1x vyvíječ kouře typu RZ , uzení horkým kouřem; U9 udírenská komora typu Turbomat W, výrobce Wilhelm Fessmann, v.č. 184, kapacita pro 3 vozíky, maximální výkon je stanoven ve výši 3,6 tuny výrobků/den, 1x vyvíječ kouře typu RZ , uzení horkým kouřem; Zařízení udíren je vybaveno odlučovacím zařízením s metodou čištění odpadního vzduchu AAIRMAXX s filtračním systémem KMA. Tento systém se skládá ze 2 stupňů: elektrostatického filtru a pračky plynů. Čištění odpadních vod předčištění odpadních vod flotační jednotkou projektovaná kapacita Q prům = 200 m 3 /den. Odpadní voda ze zpracování masa a odpadní vody z čištění nádob, obsahující extrahovatelné látky, jsou svedeny prvně na technologii flotační jednotky, kde jsou zbaveny především tuků, následně předčištěné vody odtékají do biologické čistírny.

4 strana 4 / 17 Celé zařízení se skládá ze samočistících česlí, vyrovnávací nádrže a flotační stanice. Čištění odpadních vod biologická čistírna odpadních vod projektovaná kapacita je 372,5 m 3 /den, m 3 /rok. ČOV je navržena jako biologicko (nízkozatížený systém s aerobní stabilizací kalů)-mechanicko-chemická (se separací suspendovaných látek koagulační tlakovou flotací), situovaná je na okraji areálu za objektem distribučního skladu. Účelem užívání stavby je: čištění směsi splaškových odpadních vod ze sociálních zařízení závodu, dále předčištěných odpadních vod z masovýroby a sestřiky z pracovních ploch a korb nákladních automobilů areálu před jejich vypouštěním do vod povrchových. Velikost znečištění činí EO. ČOV se skládá z následujících částí: - čerpací stanice; - mechanického předčištění; - denitrifikační nádrže; - nitrifikační nádrže; - dosazovací nádrže; - zahušťovací a uskladňovací kalové nádrže; - strojního odvodnění kalů - terciálního čištění (3.stupeň); Plynová kotelna masozávodu plynové kotle o tepelném příkonu 2 x 506 kw, Viessmann Vitoplex 100 SX1. U každého kotle je vyveden jeden samostatný výduch nad střechu objektu, a to nerezovým potrubím o výšce cca 15,5 m nad terénem, ústí výduchu je o průměru 0,3 m. Náhradní zdroj elektrické energie závodu - dieselagregát typ MANCHESTER 8.U, celkový příkon cca 2500 kw, maximální provozní doba nepřesáhne 300 provozních hodin. Přímo související činnosti Centrální chlazení masozávodu - Chladicí zařízení lze charakterizovat jako zařízení s nepřímým chlazením. Výroba chladu je v primárním čpavkovém okruhu. Rozvod chladu ke spotřebičům je zajišťován sekundárním okruhem teplonosné látky. Chladící zařízení je rozděleno do dvou nepřímých okruhů s vypařovacími teplotami -8 C a -15 C a jednoho mrazírenského, v případě mrazírenského se jedná o dvoustupňový chladící okruh, kde jako druhý stupeň slouží primární okruh s vypařovací teplotou -8 C. Jako chladivo je použit čpavek (R717). Chladivo cirkuluje v hermeticky uzavřeném chladicím okruhu. Množství náplně cca 6,4 tuny. Jako teplonosné látky je použito vodného roztoku etylenglykolu (35 % etylenglykolu, 65 % destilované vody) s inhibitory koroze. Vlastní nemrznoucí kapalina etylenglykol je zdraví škodlivá, čirá, nažloutlá látka. Při práci s ní je třeba zamezit styku s kůží a očima. Jedná se o hořlavinu IV. třídy nebezpečnosti. Základní náplň cca kg.

5 strana 5 / 17 Ostatní chlazení v objektu masozávodu - Na střeše objektu SO03 jsou instalovány dvě chladící jednotky výrobce CARRIER: - pro UPS, typ 38XT2011K9, r.v. 2002, obsahující chladivo R407c v množství 10,5 kg; - pro strojovnu, typ 38XT2011K9, r.v. 2002, obsahující chladivo R407c v množství 10,5 kg; Sklad technických plynů u objektu masozávodu - nádrže na technické zkapalněné plyny využívané pro potřeby výroby. Jedná se o: nádrž objemu litrů na kapalný dusík, nádrž objemu litrů na kapalný kyslík, nádrž objemu litrů na kapalný oxid uhličitý a nádrž objemu litrů na kapalný dusík. Myčka přepravek a myčka vozíků a korb - na kraji objektu masozávodu se nachází linka, ve které dochází k oplachu přepravek. Ve vedlejší místnosti poté myčka vozíků a korb. Odpadní vody jsou svedeny do kanalizace na předčistírnu odpadních vod. Součástí prostor jsou dva sklady pro mycí a desinfekční prostředky, samostatný pro kyseliny a samostatný pro zásady. Administrativní zázemí pracovníků - součástí objektu jsou vymezené prostory kanceláře, šatny, sociální zařízení, apod. Vrátnice masozávodu - u vjezdu do areálu, jsou situovány objekty vrátnice, zde je prováděna kontrola každého vjezdu/výjezdu automobilů či vstupu/výstupu osob (součást DC), objekt masozávodu má při vstupu do objektu dále vlastní vrátnici, kde je prováděno proškolení osob s interními předpisy pohybu v objektu. Nakládání s odpady, VŽP - odpady jsou dle jednotlivých druhů shromažďovány v otevřených či uzavřených nádobách. Místa vznikajících odpadů jsou řádně označena štítkem s kódem druhu odpadu a v případě nebezpečných odpadů dále identifikačním listem nebezpečného odpadu. VŽP jsou skladovány v klimatizovaném skladě o rozměrech 8,5 m x 5 m v uzavřeném kontejneru, oprávněnou osobou jsou smluvně pravidelně odváženy. Odlučovače ropných látek na dešťové kanalizaci v areálu - V areálu se nachází dva odlučovače ropných látek, které jsou umístěny na dešťové areálové kanalizaci, odvádějící vody s komunikací, parkovišť a zpevněných ploch, které mohou být znečištěny ropnými látkami. ORL1 (z roku 2002) situovaný je před nátokem do suché retenční nádrže, jedná se o odlučovač DHCLB140AAS, Q = 658,97 l/s, s technologií pro zbytkové znečištění max. 0,4 mg/l v ukazateli C10-C40. Umístěn je na pozemku p.č. 448/1 (u ČOV). ORL2 (z roku 2014) situovaný je před nátokem do suché retenční nádrže, jedná se o odlučovač EKOROL PLUS, Q = 100 l/s, s technologií pro zbytkové znečištění max. 0,2 mg/l v ukazateli C10-C40, sestavený z 3 podzemních ŽB jímek s vnitřní technologií. Umístěn je na pozemku p.č. 447/31 (u vrátnice). Pro objekty je vypracovaný provozní řád.

6 strana 6 / 17 Suchý poldr (retence) suchý poldr o celkové ploše m 2 provozním objemu cca m 3 a celkovém objemu m 3. Dno nádrže je v místě odtoku požerákem na kótě 361,50 m n.m. a je vyspádováno ve sklonu 0,5 % směrem k odtokovému bodu. Ve dně nádrže jsou vybudovány 3 žlaby opevněné betonovými žlabovkami, které jsou osazeny od míst přítoků kanalizací do nádrže do místa odtoku z nádrže požeráku. Součástí retenční nádrže je šachta s kapacitním otvorem na odtok 45 l/s, do železobetonové kanalizace DN 300 vyvedené do vodního toku. Pro objekt je vypracovaný provozní a manipulační řád. Dílny opravy a podpora zařízení Vodovod a kanalizace - voda je odebírána z veřejného rozvodu pitné vody. Zařízení není napojeno na veřejnou kanalizaci, odpadní vody jsou vyčištěny na vlastní BČOV a odcházejí do recipientu Dobřejovický potok. Krajský úřad provozovateli zařízení společnosti Kaufland Česká republika v.o.s., se sídlem Bělohorská 2428/203, Praha 6, IČ , k provozu zařízení: Masozávod Modletice stanovuje závazné podmínky provozu zařízení a s ním přímo spojených činností, dále postupy a opatření zabezpečující plnění těchto podmínek podle 13 odst. 3 písm. d), odst. 4, 5 a 6, 14, 15 odst. 2 a 3 zákona o integrované prevenci: 1. Emisní limity 1.1. Ovzduší Plynová kotelna plynové kotle 2 x 506 kw, Viessmann Vitoplex 100 SX1, vyjmenované stacionární zdroje s kódem 1.1 spalování paliv v kotlích o celkovém jmenovitém tepelném příkonu od 0,3 MW do 5 MW včetně. Tab. č. 1 Plynová kotelna- emisní limity platné do Emisní zdroj Látka nebo ukazatel Emisní limity (mg.m -3 ) Plynová kotelna, zdroj č. Z001, výduchy č. V001 NOx 200 CO 100

7 strana 7 / 17 Tab. č. 2 Plynová kotelna- emisní limity platné od Emisní zdroj Látka nebo ukazatel Emisní limity (mg.m -3 ) Plynová kotelna, zdroj č. Z001, výduchy č. V001 NOx 100 CO 50 Náhradní zdroj elektrické energie (dieselagregát) vyjmenovaný stacionární zdroj s kódem 1.2 spalování paliv v pístových spalovacích motorech o celkovém jmenovitém tepelném příkonu od 0,3 MW do 5 MW včetně. Emisní limity nestanoveny z důvodu provozu zařízení méně než 300 provozních hodin ročně. Potravinářská výroba úprava a zpracování. Vyjmenovaný stacionární zdroj s kódem 7.3 zařízení na úpravu a zpracování za účelem výroby potravin z živočišných surovin o projektované kapacitě 50 t hotových výrobků denně a vyšší. Emisní limity nestanoveny. Udírny - Vyjmenovaný stacionární zdroj s kódem 7.3 zařízení na úpravu a zpracování za účelem výroby potravin z živočišných surovin o projektované kapacitě 50 t hotových výrobků denně a vyšší. Emisní limity nestanoveny. Čištění odpadních vod flotační jednotka a BČOV vyjmenovaný stacionární zdroj s kódem čistírny odpadních vod, zařízení určená pro provoz technologií produkujících odpadní vody nepřevoditelné na ekvivalentní obyvatele množství větším než 50 m 3 za den. Emisní limity nestanoveny. Dílny nevyjmenovaný zdroj obrábění kovů (do 100 kw), svařování (do 1000 kva), odmašťování (do 0,6 t VOC). Emisní limity nestanoveny Voda Biologická čistírna odpadních vod vypouštění předčištěných odpadních vod z areálu Kaufland Česká republika v.o.s. do vodního toku Dobřejovického potoka, v říčním km 5,35, číslo hydrologického pořadí Vypouštět předčištěnou vodu do vodního toku v množství prům. 4,3 l.s -1, max. 12 l.s -1, max. měsíční 11,331 tis. m 3, a m 3 za rok.

8 strana 8 / 17 Tab. č. 3 BČOV limity pro vypouštění odpadních vod do recipientu Emisní limit p Emisní limit m Látka nebo ukazatel (mg/l) (mg/l) Emisní limit (t/rok) CHSK CR ,78 BSK ,19 NL ,19 N-NH ,68 N celk P C 2 4 0,26 N C Tuky a oleje AOX 0,5 - - Dešťová voda - Provozovatel je povinen provádět měření kvality vod vypouštěných z odlučovačů ropných látek ORL1 a ORL2 s četností 4 x ročně a dodržovat limit ve výši 0,4 mg/l v ukazateli C 10 C Vibrace, teplo a jiné formy neionizujícího záření Emisní limit nestanoven. 1.4 Hluk Limit pro hluk na hranici chráněného venkovního prostoru nebo stavby je stanoven: limit ekvivalentní hladiny akustického tlaku A pro denní dobu L Aeg,T je 50 db (A) limit ekvivalentní hladiny akustického tlaku A pro noční dobu L Aeg,T je 40 db (A). 2. Opatření k vyloučení rizik možného znečišťování životního prostředí a ohrožování zdraví člověka pocházejících ze zařízení po ukončení jeho činnosti, pokud k takovému riziku či ohrožení zdraví člověka může dojít 1) Minimálně 6 měsíce před ukončením provozu předložit Krajskému úřadu plán ukončení provozu zařízení ke schválení. Podle schváleného plánu ukončení zařízení pak postupovat.

9 strana 9 / Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka a životního prostředí při nakládání s odpady 1) Odpady, které vzniknou při provozování zařízení třídit, shromažďovat na vyhrazených, řádně označených místech a následně předávat oprávněné osobě k odstranění či využití. Odpady přednostně předávat k jejich dalšímu využití před odstraněním. 2) Vést provozní evidence v souladu s platnou legislativou. 3) S případnými použitými sanačními prostředky a zasaženou zeminou nakládat podle zásad nakládání s nebezpečnými odpady. 4) Veškeré odpady podléhající biologickému rozkladu předávat k dalšímu využití či odstranění nejpozději do 24 hodin od uložení na místo shromažďování či soustředění. 5) Kontejnery určené pro shromažďování odpadů podléhajících biologickému rozkladu při skladování a po dobu odvozu udržovat zakryté (minimálně plachtami). 6) Provozovatel je povinen nakládat s vedlejšími produkty živočišného původu dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1069/2009, v platném znění. 7) Provozovateli se uděluje souhlas k upuštění od třídění nebo odděleného shromažďování pro tyto druhy ostatních odpadů: Pouze potraviny s prošlou záruční lhůtou nebo jinak znehodnocené Pouze potraviny s prošlou záruční lhůtou nebo jinak znehodnocené Jiný biologicky nerozložitelný odpad. Pro potřeby provozu a předávání odpadu se tyto odpady budou zařazovat pod odpad katalogové číslo Pouze potraviny s prošlou záruční lhůtou nebo jinak znehodnocené. 8) Provozovateli se uděluje souhlas k upuštění od třídění nebo odděleného shromažďování pro tyto druhy ostatních odpadů: Kovové odpady Kompozitní obaly Směsné odpady Směsný komunální odpad Odpad z tržišť Uliční smetky Pro potřeby provozu a předávání odpadu se tyto odpady budou zařazovat pod odpad katalogové číslo Pouze potraviny s prošlou záruční lhůtou nebo jinak znehodnocené. 9) Souhlas s upuštěním od třídění nebo odděleného shromažďování se vztahuje pouze na odpady, jejichž další efektivní využití není možné.

10 strana 10 / 17 10) Množství jednotlivých odpadů pro potřeby vedení průběžné evidence a při ohlašovací povinnosti budou vykazována samostatně za každou komoditu na základě kvalifikovaného odhadu. 4. Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka, zvířat a ochranu životního prostředí 1) Důsledně dodržovat technologické postupy ve všech provozních objektech. 2) Dodržovat provozní předpisy pro zabezpečení požární ochrany a BOZP. 3) Používat ke shromažďování odpadů shromažďovací prostředky, které splňují technické požadavky ve smyslu platných zákonů v oblasti odpadů. 4) Provádět vizuální kontrolu všech jímek a v nádrží v zařízení 1 x za 6 měsíců se záznamem do provozního deníku a to v souladu s legislativou v oblasti ochrany vod. 5) Minimalizovat používání EDTA a používat tuto látku jen tam, kde je nezbytné. Každoročně, jako součást závěrečné zprávy, bude provozovatel vyhodnocovat použití prostředků s přídavkem EDTA, tj. uvádět množství těchto prostředků a doložit důvody proč nemůžou být nahrazeny, popř. recyklovány. 6) Zajistit odběr zemin v odběrových místech dle popisu uvedeného v Základní zprávě. Odběr vzorků zajistit oprávněnou osobou a analýzu vzorků akreditovanou laboratoří a to v rozsahu jedenkrát za 10 let. Monitorovaný ze vzorků půd bude prováděn v rozsahu: C 10 C 40, fosforečnany, sírany, chloridy, železo, sodík, fosfor celkový. 7) Provádět pravidelnou údržbu zahradnicky upravených ploch a ze všech ploch v areálu průběžně odstraňovat náletové dřeviny či rostlinstvo nepůvodních druhů. 8) Dodržovat omezování provozu skladových prostor pouze na denní dobu. 9) Při provozu mrazírny používat ekologicky přijatelná chladící média, obzvláště s ohledem na poškozování ozonosféry. 10) Dodržovat maximální hodnoty předčištěných vod natékajících do BČOV a to dle projektové dokumentace. 5. Podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie 1) Sledovat 1 x měsíčně spotřeby vody a energie ve výrobním procesu. O výsledcích vést dokumentaci a jedenkrát ročně provést vyhodnocení. V případě zvyšování spotřeb energie a vody navrhnout a realizovat po dohodě s KÚ Středočeského kraje, OŽPaZ, opatření. 2) Provozovatel bude činit průběžně opatření, která vedou k úsporám energie a vody. Vyhodnocení bude předkládat v roční závěrečné zprávě o plnění podmínek IP KÚ Středočeského kraje, OŽPZ.

11 strana 11 / Opatření pro předcházení haváriím a omezování jejích případných následků 1) Chemické látky a přípravky, které mají nebezpečnou vlastnost žíravost nebo jsou toxické, budou skladovány tak, aby bylo zabráněno jejich úniku nebo smísení. 2) Veškerá technologická zařízení podrobovat pravidelným kontrolám v souladu s doporučeními výrobců. O prováděných kontrolách provádět zápis do provozního deníku příslušného zařízení. 3) Mimořádné a havarijní situace řešit v souladu se schválenými havarijními plány, provozními řády. 7. Opatření pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu, při kterých může vzniknout nebezpečí ohrožení životního prostředí nebo zdraví člověka 1) Při uvádění zařízení do provozu, při jeho odstavování, při odstraňování poruch klíčových zařízení nebo v případě vzniku smogové situace dodržovat postupy a zásady provozní dokumentace, souboru TPP a TOO a schválených provozních řádů tímto rozhodnutím. 2) Všechny vzniklé havarijní situace zaznamenávat do provozního deníku skládky s uvedením: - místa havárie, - časových údajů o vzniku a době trvání havárie, - informované instituce a osoby, - data a způsobu provedeného řešení dané havárie, - přijatých konkrétních opatření k zamezení vzniku dalších případů havárií. 3) Každá havárie bude neprodleně, nejpozději však v následující pracovní den, ohlášena příslušným místním úřadům, krajskému úřadu a ČIŽP OI Praha. Provozovatel sepíše a do 14 dnů od odstranění havárie zašle upozorněným institucím závěrečnou zprávu obsahující shrnující popis vzniku havárie, provedená opatření, kontrolní monitoring, plán provedených opatření proti opakovanému vzniku havárie. 8. Způsob monitorování emisí a přenosů, případně technických opatření (metodika měření, frekvence, vedení záznamů) Během provozování zařízení provádět kontrolní sledování, měření a monitoring dle následujících parametrů: 1) Plynová kotelna - jednorázově měřit hmotnostní koncentraci NOx a CO na výstupu spalin z kotelny (kotle Viessmann Vitoplex 100 SX1, zdroj č. Z001, výduch č. V001)

12 strana 12 / 17 do ovzduší při spalování zemního plynu s četností 1 x za 3 let autorizovanou osobou, ne dříve než po uplynutí 18 měsíců od data předchozího měření. 2) BČOV - množství vypouštěných vod měřit na výtoku z ČOV, kontinuálně, způsob - měrný přeliv s elektronickou vyhodnocovací jednotkou. Měření jakosti vypouštěných vod provádět ve 3 profilech a to v nátoku do ČOV, výtoku z ČOV a vyústění do vodního toku, četnost: 12 x rok, způsob: vzorek B (směsný 24 hodinový vzorek získaný sléváním 12 objemově stejných dílčích vzorků odebíraných po 2 hodinách). 3) ORL1, ORL2 - provádět měření kvality vod vypouštěných z odlučovačů ropných látek s četností 4 x ročně. 4) Odběr a rozbory vzorků odpadní vody a spalin provádět akreditovanou laboratoří. 5) Provádět oprávněnou osobou zkoušky těsnosti všech jímek a nádrží v zařízení 1 x za 5 let v souladu se zákonem v oblasti ochrany vod. 9. Vyhodnocení výsledků prováděných kontrolních sledování, měření a monitoringu 1) Výsledky měření, kontrol a kontrolních sledování a monitoringu zaznamenávat, např. zápisem do provozního deníku (výsledky měření budou uloženy u provozovatele k případné kontrole). Zaznamenány budou časové údaje o provedených pozorováních a měřeních, výsledky, okolnosti, které mohou výsledky ovlivnit a také mimořádné okolnosti, které nastaly v průběhu pozorování nebo měření nebo v období od posledního předchozího pozorování nebo měření. 2) Získané údaje budou oprávněnou osobou neprodleně analyzovány. Bude-li zjištěn významný rozdíl naměřených hodnot a parametru, s nímž jsou tyto hodnoty porovnávány, bude tento rozdíl neprodleně posouzen a vyhodnocen. 3) Pokud bude na základě získaných výsledků měření účelné upravit jejich rozsah a četnost, provozovatel tak učiní po oznámení a odsouhlasení změny krajským úřadem. 10. Postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení včetně povinností předkládat úřadu údaje považované k ověření shody s integrovaným povolením 1) Výsledky provedených měření bude provozovatel zaznamenávat, archivovat a předkládat ke kontrole. Provozovatel bude zaznamenávat: časové údaje o provedených pozorováních a měřeních, výsledky měření a pozorování, okolnosti, které mohou výsledky ovlivnit, mimořádné okolnosti, které nastaly v průběhu pozorování nebo měření. 2) Provozovatel vypracuje na základě shromážděných údajů (např. monitoring, protokoly z měření, celkové množství odpadů předané oprávněným osobám a podobně) zprávu

13 strana 13 / 17 tak, aby bylo možné prokázat dodržování integrovaného povolení. Zpráva bude obsahovat i kopie dokumentů pořízených v běžném roce a sloužících k ověření dodržování emisních limitů a podmínek rozhodnutí, včetně kopií výsledků monitorování za uplynulý rok. Zpráva bude zasílána krajskému úřadu Středočeského kraje, odboru životního prostředí a zemědělství vždy 1 x ročně a to k běžného roku. Zpráva musí být vypracována podle vzoru zprávy dle platné legislativy v oblasti integrované prevence. 3) Provozovatel bude hlásit krajskému úřadu plánované změny zařízení. 4) Provozovatel bude neprodleně hlásit příslušným správním úřadům a krajskému úřadu všechny mimořádné situace, havárie zařízení a havarijní úniky znečišťujících látek ze zařízení do životního prostředí. 11. Krajský úřad v souladu s 44 odst. 2 zákona o integrované prevenci ruší pravomocná rozhodnutí, stanoviska, vyjádření a souhlasy: Rozhodnutí KÚ SK o souhlasu k nakládání s nebezpečnými odpady, který vzniká při provozu zařízení Obchodní centrum Kaufland Modletice, č.j /2007/KUSK, ze dne , Rozhodnutí KÚ SK o udělení souhlasu k upuštění od třídění nebo odděleného shromažďování odpadů, č. j /2008/KUSK, ze dne , Rozhodnutí městského úřadu v Říčanech o povolení nakládání s vodami vypouštění odpadních vod do vod povrchových, č.j /2008/ovú-00365, ze dne , Rozhodnutí vydané KÚSK o vydání povolní provozu, podle 11 odst. 2 písm. d) zákona o ochraně ovzduší, vyjmenovaných stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší, umístěných v areálu provozovny společnosti Kaufland Česká republika, části č.2 týkající se Masozávodu, č.j /2014/KUSK, ze dne Rozhodnutí vydané KUSK o vydání o vydání povolní provozu, podle 11 odst. 2 písm. d) zákona o ochraně ovzduší, vyjmenovaného stacionárního zdroje znečišťování ovzduší Udírny, č.j /2015/KUSK, ze dne Údaje KÚ SK podle 13 odst. 6 zákona o integrované prevenci Nedílnou součástí rozhodnutí je Provozní řád Stacionární zdroj - předčistírny odpadních vod a biologické čistírny odpadních vod, Kaufland DC Modletice a masozávod, vypracovaný dle požadavků přílohy č. 12 vyhlášky č. 415/20012 Sb., a který je přílohou č. 1 rozhodnutí č.j /2015/KUSK/ OŽP/Dvo, ze dne

14 strana 14 / 17 KÚ SK schvaluje Plán opatření pro případ havárie masozávod a areál Modletice, vypracovaný podle 39, zákona č. 254/2001 Sb. a vyhl. č. 450/2005 Sb., který je přílohou je přílohou č. 2 rozhodnutí č.j /2015/KUSK/ OŽP/Dvo, ze dne KÚ SK schvaluje Základní zprávu, ze dne ,vypracovanou dle zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci, která je přílohou č. 3 rozhodnutí č.j /2015/KUSK/ OŽP/Dvo, ze dne O d ů v o d n ě n í Krajský úřad Středočeského kraje obdržel dne žádost společnosti Kaufland Česká republika v.o.s., Bělohorská 2428/203, Praha 6, IČ , o vydání integrovaného povolení k provozu zařízení Masozávod Modletice, umístěného na adrese Modletice č. p. 91, Modletice, Říčany u Prahy. Žádost o integrované povolení se týkala stanovení podmínek k provozu zařízení pro provoz zařízení masozávodu. V areálu masozávodu se společnost zabývá opracováním vepřového a hovězího masa a dále jejich zpracováním a finalizací v navazujících provozech. V rámci řízení jsou schvalovány provozní řády, havarijní plán a základní zpráva. Dopisem ze dne bylo v předmětné věci oznámeno zahájení správního řízení o vydání integrovaného povolení účastníkům řízení a příslušným správním úřadům se žádostí o jejich vyjádření. Krajskému úřadu byla doručena vyjádření a stanoviska účastníku řízení a příslušných správních úřadů. Vypořádání se stanovisky a připomínkami účastníků řízení a příslušných správních úřadu: Povodí Vltavy, s.p., č.j / Ža, ze dne ) V integrovaném povolení bude stanoveno povolení k nakládání s vodami, kterými bude povoleno vypouštění odpadních vod do vod povrchových. V povolení k nakládání s vodami budou kromě stanovených emisních limitů doplněny i emisní limity pro ukazatel N celk v hodnotě prům. 20 a v m 30 mg/l a Tuky a oleje v hodnotě p 10 a m 20 mg/l. KÚ: Podmínka byla zahrnuta do IP. 2) Vzhledem ke kapacitě ČOV nad EO bude na odtoku z ČOV stanovena povinnost odběru vzorků typu B. KÚ: Podmínka byla zahrnuta do IP. 3)Na odtoku z odlučovačů lehkých kapalin budou v četnosti 4 x ročně odebírány kontrolní vzorky a stanovena koncentrace v ukazateli C 10 C 40.

15 strana 15 / 17 KÚ: Podmínka byla zahrnuta do IP. 4) V havarijním plánu bude doplněna povinnost uzavřít v případě úniku závadných látek do dešťové kanalizace ústící na odlučovače lehkých kapalin (ORL) uzavřít odtok z ORL. 5) V kapitole 10. Adresy a telefonická spojení bude uvedeno telefonní číslo na hlavního havarijního technika: a na havarijního technika závodu Dolní Vltavy: KÚ: Provozovatel doplnil požadované údaje do Havarijního plánu a předložil jej ke schválení. 6) Dále bude v kapitole 10 opraven chybný údaj o správci povodí zde je uvedeno Povodí Moravy, s.p. Správu povodí vykonává Povodí Vltavy, státní podnik. KÚ: Provozovatel doplnil požadované údaje do Havarijního plánu a předložil jej ke schválení. KHS SK, č.j. KHSSC 39499/2015, ze dne bez připomínek ČIŽP OI Praha, č.j. ČIŽP/41/IPP/ /15/PVZ bez připomínek Středočeský kraj, č.j /2015/KUSK, ze dne bez připomínek V rámci řízení byla požádána odborně způsobilá osoba, CENIA, o vyjádření k žádosti a provedení porovnání s BAT. Zaslané podmínky provozu byly zahrnuty do rozhodnutí o IP. V porovnání s BAT bylo uvedeno, že zařízení je srovnatelné a vyhovující těmto technikám, kromě podmínky o použití solí EDTA v čisticích prostředcích. KÚ tedy uložil provozovateli podmínku o sledování množství používaných přípravků s přídavkem EDTA a pravidelné vyhodnocování s uvedením, zda je možné tyto látky nahradit. Vzhledem k tomu, že v BAT technologie umožňují přípravky s EDTA použít, byť v omezené míře, KÚ provoz zařízení povolil. V rámci řízení provedl KÚ vypořádání podmínek pro fázi trvalého provozu stanovených v rámci stanoviska EIA. Většina připomínek byla zahrnuta jako podmínky provozu (zpracovat provozní a havarijní řády/plány, provádět pravidelnou údržbu zahradnicky upravených ploch, respektovat provozní řád ORL, respektovat požadavky zákona o chem. látkách, při provozu používat ekologicky přijatelné chladící médium, dodržovat omezení provozu skladu na denní dobu, provádět monitoring v souladu s posudky a návrhy úřadů a na odtoku z ČOV sledovat i hodnotu ukazatele AOX a formy dusíku). Podmínka o provedení měření hluku během zkušebního provozu nebyla zahrnuta, protože byla provozovatele již splněna. Během řízení byl požádán KÚ, oddělení posuzování vlivů na životní prostředí, o zezávaznění stanoviska EIA a jeho verifikaci. Krajský úřad při posuzování žádosti o vydání integrovaného povolení vycházel z údajů obsažených v žádosti, vyjádření obdržených k žádosti s cílem zajistit vysokou úroveň ochrany životního prostředí na základě nejlepších dostupných technik v souladu s příslušnými ustanoveními zákona o integrované prevenci. Na základě výše uvedených skutečností krajský úřad rozhodl tak, jak je uvedeno ve výroku tohoto rozhodnutí.

16 strana 16 / 17 Poučení o odvolání: Proti tomuto rozhodnutí může účastník řízení podat ve lhůtě do 15 dní ode dne jeho oznámení odvolání k Ministerstvu životního prostředí podáním učiněným u Krajského úřadu Středočeského kraje. V odvolání se uvede v jakém rozsahu je rozhodnutí napadáno a dále namítaný rozpor s právními předpisy nebo nesprávnost rozhodnutí. Lhůta pro podání odvolání se počítá ode dne následujícího po doručení vyhotovení rozhodnutí. Dokument (datová zpráva) se považuje za doručenou dnem přihlášení se do datové schránky oprávněnou osobou, nejpozději však 10 dnem ode dne, kdy byl dokument dodán do datové schránky. V případě doručení písemného vyhotovení se lhůta pro odvolání počítá ode dne následujícího po doručení, nejpozději však po uplynutí 10. dne, kdy byl nedoručený a uložený dokument připraven k vyzvednutí. Odvolání se podává v počtu tří stejnopisů. Nepodá-li účastník strana potřebný počet stejnopisů, vyhotoví je na jeho náklady Krajský úřad Středočeského kraje. Podané odvolání má podle 85 odst. 1 správního řádu odkladný účinek. otisk úředního razítka Ing. Lenka Dvořáková odborný referent na úseku životního prostředí Přílohy: Příloha č.1 Provozní řád Stacionární zdroj - předčistírny odpadních vod a biologické čistírny odpadních vod Příloha č. 2 Plán opatření pro případ havárie masozávod a areál Modletice Příloha č. 3 Základní zpráva

17 strana 17 / 17 Rozdělovník : Účastníci řízení dle 27 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb.: Kaufland Česká republika v.o.s., Bělohorská 2428/203, Praha 6 Účastníci řízení dle 27 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb.: Obec Modletice, Modletice 6, Říčany u Prahy Povodí Vltavy, s.p., Holečkova 8, Praha 5 Středočeský kraj, Zborovská 11, Praha 5 Na vědomí (po nabytí právní moci): Ministerstvo životního prostředí, oddělení IP a IRZ, Vršovická 65, Praha 10 ČIŽP, oblastní inspektorát Praha, Wolkerova 40, Praha 6

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 15. ledna 2009 Č. j.: KULK/1845/2009 Sp. zn.: ORVZŽP 1442/2008 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn

Těšínské jatky, s.r.o. Těšínské jatky Integrované povolení čj. MSK 147583/2007 ze dne 15.2.2008, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. podle 13 odst. 3 zákona. Se sídlem: Ralsko Boreček čp. 30, pošta Mimoň, PSČ 471 24 S přiděleným IČ: 40 23 02 95

R O Z H O D N U T Í. podle 13 odst. 3 zákona. Se sídlem: Ralsko Boreček čp. 30, pošta Mimoň, PSČ 471 24 S přiděleným IČ: 40 23 02 95 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 9. února 2007 Sp. Zn. ORVZŽP/1160/2006 Č. j. KULK/79093/2006 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru rozvoje

Více

Tabulka 1 Závazné emisní limity při spalování zemního plynu pro kotle K1, K2 a K3

Tabulka 1 Závazné emisní limity při spalování zemního plynu pro kotle K1, K2 a K3 1. Emisní limity A.Ovzduší Emisní limity pro kotle K1, K2 a K3 : Kategorizace zdroje: Dle 54, odst. 8 zákona č. 86/2002 Sb. a přílohy č. 1 k ařízení vlády č. 52/2002 Sb. jsou kotle K1, K2 a K3 o celkovém

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 11. května 2004 Č. j.: KULK/2714/2003 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485226391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje (dále jen krajský úřad ) jako příslušný

Více

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. o změně č. 5 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/180/14 Spis. zn.: ZN/1533/ŽP/05 Počet listů: 11 Počet příloh: 1 Počet listů příloh: 10 Vyřizuje: Mgr. Jaroslav

Více

Úplné znění výrokové části integrovaného povolení

Úplné znění výrokové části integrovaného povolení Úplné znění výrokové části integrovaného povolení Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. V souladu s 19a odst. 7 zákona o integrované prevenci je rozhodné znění výrokových částí

Více

Rozhodnutí. V Praze dne: 6.7.2011 Číslo jednací: 130138/20011/KUSK OŽP/Nech Sp. značka: 041320/2011KUSK/19 Oprávněná úřední osoba:

Rozhodnutí. V Praze dne: 6.7.2011 Číslo jednací: 130138/20011/KUSK OŽP/Nech Sp. značka: 041320/2011KUSK/19 Oprávněná úřední osoba: V Praze dne: 6.7.2011 Číslo jednací: 130138/20011/KUSK OŽP/Nech Sp. značka: 041320/2011KUSK/19 Oprávněná úřední osoba: Ing. Ondřej Nechyba tel. 257 280 705 Rozhodnutí Krajský úřad Středočeského kraje,

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Liberec 29. října 2008 Č. j.: KULK/59542/2008 Sp. zn.: ORVZŽP/1/2008 Vyřizuje: Bc. Lenka Maryšková Tel.: 485 226 499 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn

Dalkia Česká republika, a.s. Teplárna Frýdek Místek Integrované povolení čj. MSK 57964/2006 ze dne 20.9.2006, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MESIT galvanica, s.r.o. Sokolovská 573, Mařatice 686 01 Uherské Hradiště IDDS: t8zmb4r datum oprávněná úřední osoba číslo jednací

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Liberec 10. září 2004 Č. j.: KULK 96/2004 Vyřizuje: Ťoková Kateřina Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Cihelna Hlučín s.r.o., 748 11 Hlučín. Integrované povolení čj. MSK 131052/2007 ze dne 3.12.2007

Cihelna Hlučín s.r.o., 748 11 Hlučín. Integrované povolení čj. MSK 131052/2007 ze dne 3.12.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 28. června 2011 Sp. Zn. OŽPZ 165/2011 Č. j. KULK 3657/2011 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik INTEGRA, a.s. Zemědělská č.p. 53 664 63 ŽABČICE datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 7. září 2010 Ing. et Ing. Ondřej

Více

1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu

1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Ovzduší 1. podmínka : Dodržet závazné emisní limity. Tabulka 1 : Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Technologický úsek AUDI výduch 001 Technologický úsek PQ 35 ŠKODA

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. 915/2005/ŽPZ/MaD/0006 ze dne 19.8.2005, ve znění pozdějších změn:

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. 915/2005/ŽPZ/MaD/0006 ze dne 19.8.2005, ve znění pozdějších změn: V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

závazné podmínky provozu

závazné podmínky provozu závazné podmínky provozu podle 13 odst. 3 písm. d), odst. 4, 5 a 6, 14, 15 odst. 2 a 3 zákona o integrované prevenci: 1. Emisní limity 1.1. Ovzduší Provozovatel má za povinnost v běžných provozních podmínkách

Více

Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství. Flexfill s.r.o. Siřejovická ulice 1213 410 02 Lovosice

Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství. Flexfill s.r.o. Siřejovická ulice 1213 410 02 Lovosice Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Odbor životního prostředí a zemědělství Flexfill s.r.o. Siřejovická ulice 1213 410 02 Lovosice Datum: 6.3. 2014 Jednací číslo: 3575/ZPZ/13/IP-168/Z4/Sk JID:

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E3 Integrované povolení čj. MSK 106739/2006 ze dne 2.1.2007

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E3 Integrované povolení čj. MSK 106739/2006 ze dne 2.1.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. integrované povolení. pro zařízení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. integrované povolení. pro zařízení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 20. listopadu 2009 Spis: OŽPZ 955/2009 Č. j.: KULK 68633/2009 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

Rozhodnutí. vydává 7. změnu integrovaného povolení

Rozhodnutí. vydává 7. změnu integrovaného povolení V Praze dne: 6. 11. 2015 Číslo jednací: 121403/2015/KUSK/ OŽP/Dvo Spisová značka: SZ_ 121403/2015/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: Ing. Lenka Dvořáková dle rozdělovníku Rozhodnutí Krajský úřad Středočeského

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 2. července 2009 Spis: ORVZŽP 1512/2008 Č. j.: KULK 41401/2009 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad

PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad odbor životního prostředí a zemědělství Dle rozdělovníku Váš dopis zn.: Ze dne: 29. 8. 2008 Číslo jednací: OŽPZ/39598-4/08/SY Vyřizuje: Sýkora Telefon: 466 026 356 E-mail:

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ZEVOS a.s. Nádražní 25 686 01 Uherské Hradiště datum 2. září 2010 oprávněná úřední osoba Ing. Diana Tkadlecová číslo jednací

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Č. j.: KULK/2587/2004 Vyřizuje: Ing. Miroslav Kašák Tel.: 485 226 499 Liberec 13. prosince 2004 R O Z H O D N U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru životního prostředí

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 25. května 2011 Č. j.: KULK 40055/2011 Sp. zn.: OŽPZ 380/2011 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.: 485 226 385 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor

Více

I - Rozhodnutí. vydává 3. změnu integrovaného povolení. společnosti:

I - Rozhodnutí. vydává 3. změnu integrovaného povolení. společnosti: KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště Seifertova 24, Jihlava Číslo jednací: KUJI 43994/2011 I - Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina

Více

ROZHODNUTÍ. o vydání integrovaného povolení pro zařízení ČOV MESIT provozovatele MESIT reality spol. s r.o.

ROZHODNUTÍ. o vydání integrovaného povolení pro zařízení ČOV MESIT provozovatele MESIT reality spol. s r.o. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MESIT reality spol. s r.o. Sokolovská 573 686 01 UHERSKÉ HRADIŠTĚ IDS: dtjmb5b datum 16. prosince 2015 oprávněná úřední osoba

Více

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK 124955/2006 ze dne 3.1.2007, ve znění pozdějších změn

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK 124955/2006 ze dne 3.1.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

B.1 Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci:

B.1 Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci: Krajský úřad Libereckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Úplné znění podmínek integrovaného povolení č.j.:kulk/22657/2008 ze dne 18. března 2009 společnosti International Automotive Components

Více

R O ZHO D N U T Í. o změně č. 3 integrovaného povolení

R O ZHO D N U T Í. o změně č. 3 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/7052/14 Spis. zn.: ZN/1634/ŽP/14 Počet listů: 9 Počet příloh: 4 Počet listů příloh: 128 Vyřizuje: Mgr.

Více

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ROZHODNUTÍ

Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence ROZHODNUTÍ Krajský úřad Pardubického kraje OŽPZ - oddělení integrované prevence *KUPAX00H4STM* KUPAX00H4STM Váš dopis zn.: Ze dne: Číslo jednací: KrÚ 5124/2015/OŽPZ/JI Spisová značka: SpKrÚ 70033/2013/OŽPZ/24 Vyřizuje:

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1.1 Integrované povolení se vydává k provozu následujících středních zdrojů znečišťování ovzduší za splnění emisních limitů uvedených v tab. č. 1 a 2. Kategorizace Emisní

Více

K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství R O Z H O D N U T Í

K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství R O Z H O D N U T Í K R A J S K Ý Ú Ř A D L I B E R E C K É H O K R A J E U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 odbor životního prostředí a zemědělství Liberec 30. ledna 2004 Č. j.: KULK/3506/2003 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.:

Více

Právnické osobě GALVAN CZ s.r.o. se sídlem Oderská 687, 702 00 Ostrava - Přívoz, IČ 25815571, se vydává. integrované povolení

Právnické osobě GALVAN CZ s.r.o. se sídlem Oderská 687, 702 00 Ostrava - Přívoz, IČ 25815571, se vydává. integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn

Integrované povolení čj. MSK 201233/2006 ze dne 3.7.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

GALVAN CZ s.r.o. Galvanovna GALVAN CZ, Provozovna Oderská Integrované povolení čj. MSK 87709/2007 ze dne 23.11.2007, ve znění pozdějších změn

GALVAN CZ s.r.o. Galvanovna GALVAN CZ, Provozovna Oderská Integrované povolení čj. MSK 87709/2007 ze dne 23.11.2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Příloha č. 1 k sp. zn. S-MHMP 276647/2016 OCP; č. j. MHMP 451340/2016/VIII/R-7/Hor ze dne 17.03.2016.

Příloha č. 1 k sp. zn. S-MHMP 276647/2016 OCP; č. j. MHMP 451340/2016/VIII/R-7/Hor ze dne 17.03.2016. Příloha č. 1 k sp. zn. S-MHMP 276647/2016 OCP; č. j. MHMP 451340/2016/VIII/R-7/Hor ze dne 17.03.2016. Úplné znění výroku integrovaného povolení vydaného OCP MHMP (dříve OZP MHMP nebo OOP MHMP) pod č. j.

Více

se mění v souladu s ustanovením 19a odst. 2 zákona o integrované prevenci

se mění v souladu s ustanovením 19a odst. 2 zákona o integrované prevenci Umístění hlavních výrobních objektů zařízení VKS: Název objektu p.č. Příjmová stanice a rozvod páry (dočasné přerušení provozu) p.p.č. 61/1 Zásobníky měkkých surovin (dočasné přerušení provozu) st. č.

Více

ArcelorMittal Ostrava a.s. - Závod 10 - Koksovna Integrované povolení čj. ŽPZ/124/05/Hd ze dne 26.1.2005, ve znění pozdějších změn

ArcelorMittal Ostrava a.s. - Závod 10 - Koksovna Integrované povolení čj. ŽPZ/124/05/Hd ze dne 26.1.2005, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky Rok - uvést příslušný rok, za který je zpráva

Více

IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18

IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18 IP_ Univerzální výrobna hnojiv (NPK, LV, DASA) rok 2014 Stránka 1 z 18 Podmínky integrovaného povolení Stanovené limity (emisní limity, ostatní limity, limitní hodnoty) Označení části IP 1. Ochrana ovzduší

Více

MAVET a.s. Chov a výkrm prasat provoz Služovice Integrované povolení čj. MSK 120042/2006 ze dne 1.8.2006

MAVET a.s. Chov a výkrm prasat provoz Služovice Integrované povolení čj. MSK 120042/2006 ze dne 1.8.2006 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Mlékárna Kunín a.s. Mlékárna Kunín Integrované povolení čj. MSK 80807/2007 ze dne 19. 9. 2007, ve znění pozdějších změn

Mlékárna Kunín a.s. Mlékárna Kunín Integrované povolení čj. MSK 80807/2007 ze dne 19. 9. 2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í o změně č. 3 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í o změně č. 3 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/9462/14 Spis. zn.: ZN/1960/ŽP/14 Počet listů: 7 Počet příloh: 0 Počet listů příloh: 0 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Alpiq Generation (CZ) s.r.o. Dubská 257 272 03 Kladno, Dubí IDDS: s82nwtn datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s. V Praze, 3.10.2006

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s. V Praze, 3.10.2006 Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti Synthesia, a.s.. V Praze, 3.10.2006 Zadavatel: Krajský úřad Pardubického kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Komenského náměstí

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01JZ2XJ* Čj: MSK 84038/2015 Sp. zn.: ŽPZ/15289/2015/Pta 209.1 V50 Vyřizuje: Mgr. Petr Ptašek

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní :

R O Z H O D N U T Í. se ve výroku mění tak, že po změně zní : Liberec 4.dubna 2008 Č. j.: KULK/14919/2008 Sp.Zn.: ORVZŽP/89/2008 Vyřizuje: Kateřina Ťoková Tel.: 485 226 385 Adresátům dle rozdělovníku R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

ZEMPRO Opava, a.s. Středisko chovu nosnic Opava - Kateřinky Integrované povolení čj. 15378/2007 ze dne 10.7.2007

ZEMPRO Opava, a.s. Středisko chovu nosnic Opava - Kateřinky Integrované povolení čj. 15378/2007 ze dne 10.7.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí č.j.: MHMP-874370/2015/OCP-VIII-216/R-32/Raz ze dne 03.09.2015

Příloha č. 1 k rozhodnutí č.j.: MHMP-874370/2015/OCP-VIII-216/R-32/Raz ze dne 03.09.2015 Příloha č. 1 k rozhodnutí č.j.: MHMP-874370/2015/OCP-VIII-216/R-32/Raz ze dne 03.09.2015 Úplné znění výrokové části integrovaného povolení vydaného OZP MHMP (dříve OOP MHMP) pod SZn.: S-MHMP-276929/2007/OOP-VIII-577/R-34/Hor

Více

R o z h o d n u t í. V Praze dne: 2. 12. 2015 Číslo jednací: 137846/2015/KUSK OŽP/Vk. Dle rozdělovníku

R o z h o d n u t í. V Praze dne: 2. 12. 2015 Číslo jednací: 137846/2015/KUSK OŽP/Vk. Dle rozdělovníku V Praze dne: 2. 12. 2015 Číslo jednací: 137846/2015/KUSK OŽP/Vk Spisová značka: SZ_137846/2015/KUSK/7 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková, tel. linka 855 Dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský

Více

Rozhodnutí. 2. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení v úplném znění integrovaného povolení (dále jen 2.

Rozhodnutí. 2. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení v úplném znění integrovaného povolení (dále jen 2. KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 36/2012Kle Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz

Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz H O R A Ž Ď O V I C E Váš dopis č.j. / ze dne: Číslo jednací:

Více

O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í

O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í *KUCBX00GFKZ8* KUCBX00GFKZ8 O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 71651/2014/OZZL-6 datum: 10. 12. 2014 vyřizuje: Ing. Štefan Győrög telefon:

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn:

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn: V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést příslušný rok, za který je zpráva o

Více

Výrobní kapacita (průměrný okamžitý stav) 64 tun/den II.

Výrobní kapacita (průměrný okamžitý stav) 64 tun/den II. Výroková část I. Popis zařízení k výrobě krmiv se mění Parametry zařízení k výrobě krmiv a souvisejícího zařízení včetně zařazení do kategorie průmyslové činnosti dle přílohy 1 zákona o integrované prevenci:

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 7. 1. 2016 Číslo jednací: 142420/2015/KUSK OŽP/HoA Spisová značka: SZ_142420/2015/KUSK/7 Oprávněná úřední osoba: Ing. Aneta Holasová dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

STANOVISKO. V Praze dne: 17.9.2007 Číslo jednací: 137719/2007/KUSK/OŽP-Ve Vyřizuje: Ing. Martina Veverková, l. 848.

STANOVISKO. V Praze dne: 17.9.2007 Číslo jednací: 137719/2007/KUSK/OŽP-Ve Vyřizuje: Ing. Martina Veverková, l. 848. V Praze dne: 17.9.2007 Číslo jednací: 137719/2007/KUSK/OŽP-Ve Vyřizuje: Ing. Martina Veverková, l. 848 dle rozdělovníku STANOVISKO podle 10 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí

Více

Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 16263/ZP/2013-Po 12.09.2013

Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 16263/ZP/2013-Po 12.09.2013 Krajský úřad Královéhradeckého kraje JIKA-CZ, s.r.o. Dlouhá 101-103 500 03 Hradec Králové Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 16263/ZP/2013-Po 12.09.2013 Odbor oddělení

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení podle 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci Adresátům dle rozdělovníku Č. j.: KULK 46581/2007 Spis zn.: ORVZŽP 175/2007 Vyřizuje: Ing. Miroslav Kašák Telefon: 485 226 499 v Liberci 15. října 2007 R O Z H O D N U T Í Krajského úřadu Libereckého kraje,

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 208526/2008 ze dne 27.5.2009, (nabytí právní moci dne 19.6.2009):

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 208526/2008 ze dne 27.5.2009, (nabytí právní moci dne 19.6.2009): V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

256 01 Benešov Oprávněná úřední Ing. Karol Durdík l. 781. Výzva k doplnění žádosti a usnesení o přerušení řízení ve věci vydání integrovaného povolení

256 01 Benešov Oprávněná úřední Ing. Karol Durdík l. 781. Výzva k doplnění žádosti a usnesení o přerušení řízení ve věci vydání integrovaného povolení V Praze dne: 2.10.2012 Bio Servis Benešov spol. s r. o. Číslo jednací: 144371/2012/KUSK OŽP/Dur Na Spořilově 1371 Spisová značka: SZ_095696/2012/KUSK/17 256 01 Benešov Oprávněná úřední Ing. Karol Durdík

Více

Vyjádření. CONTA, s.r.o. k žádosti o vydání integrovaného povolení. CENIA, česká informační agentura životního prostředí

Vyjádření. CONTA, s.r.o. k žádosti o vydání integrovaného povolení. CENIA, česká informační agentura životního prostředí Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení CONTA, s.r.o. CENIA, česká informační agentura životního prostředí Litevská 8/1174, 100 05 Praha 10 tel.: +420 267 225 232 fax: + 420 271 724 306 http://www.cenia.cz

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 15. 11. 2012 Č.j.: 96007/ENV/12 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Vyjádření. k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o.

Vyjádření. k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o. Vyjádření k aplikaci BAT žádosti o vydání integrovaného povolení LUKROM, spol. s r.o. V Praze, 11.6.2007 Zadavatel: Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601

Více

Č. j.: ŽP/1310/14 V Plzni dne 10. 2. 2014 Vyřizuje: Ing. Vojtajová. R o z h o d n u t í. o změně č. 9 integrovaného povolení

Č. j.: ŽP/1310/14 V Plzni dne 10. 2. 2014 Vyřizuje: Ing. Vojtajová. R o z h o d n u t í. o změně č. 9 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Č. j.: ŽP/1310/14 V Plzni dne 10. 2. 2014 Vyřizuje: Ing. Vojtajová R o z h o d n u t í o změně č. 9 integrovaného povolení

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 103293/2011/OZP/Fr Mgr. Fryš/564602504 7.12.2011

Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon V Jihlavě dne KUJI 103293/2011/OZP/Fr Mgr. Fryš/564602504 7.12.2011 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Dle rozdělovníku : Váš dopis značky/ze dne Číslo jednací Vyřizuje/telefon

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc oznamuje zveřejnění stručného shrnutí údajů

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc oznamuje zveřejnění stručného shrnutí údajů Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 14452/2012 V Olomouci den 10.2.2012 SpZn : KÚOK/13131/2012/OŽPZ/140 Sp. a sk.znak : 8.25-A/20

Více

datum: 27. 08. 2013 vyřizuje: Ing. Hana Havelková telefon: 386 720 727 ROZHODNUTÍ

datum: 27. 08. 2013 vyřizuje: Ing. Hana Havelková telefon: 386 720 727 ROZHODNUTÍ O D B O R Ž I V O T Í H O P R O S TŘEDÍ, ZEMĚDĚLSTVÍ A LESICTVÍ Čj.: KUJCK 46312/20132 OZZL/5/Hav Sp.zn.: OZZL 22718/2013/mipi datum: 27. 08. 2013 vyřizuje: Ing. Hana Havelková telefon: 386 720 727 I.

Více

B. Výroková část I.2. Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci. s e d o p l ň u j e t a k t o:

B. Výroková část I.2. Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci. s e d o p l ň u j e t a k t o: B. Výroková část I.2. Technické a technologické jednotky dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci s e d o p l ň u j e t a k t o: Pracoviště č. 111 a 112 (ořez laserem a ruční umbug) - hala č. 38

Více

integrované povolení

integrované povolení HP-Pelzer s.r.o. Výroba komponentů interiérového vybavení v HP Pelzer, odštěpný závod Ostrava Integrované povolení čj. MSK 9020/2012 ze dne 20.1.2012, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění

Více

Výroková část I. Popis zařízení na úpravu a zpracování za účelem výroby potravin nebo krmiv se doplňuje t a k t o:

Výroková část I. Popis zařízení na úpravu a zpracování za účelem výroby potravin nebo krmiv se doplňuje t a k t o: Výroková část I. Popis zařízení na úpravu a zpracování za účelem výroby potravin nebo krmiv se doplňuje t a k t o: 6 skladovacích sil zemědělských plodin u jihovýchodní strany objektu VKS počet sil celkem

Více

R o z h o d n u t í. V Praze dne: 25. 8. 2015 Číslo jednací: 098591/2015/KUSK OŽP/Vk. dle rozdělovníku

R o z h o d n u t í. V Praze dne: 25. 8. 2015 Číslo jednací: 098591/2015/KUSK OŽP/Vk. dle rozdělovníku V Praze dne: 25. 8. 2015 Číslo jednací: 098591/2015/KUSK OŽP/Vk Spisová značka: SZ_098591/2015/KUSK/5 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Vacková, linka 855 dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad

Více

Popis zařízení. Projektovaná kapacita. Zařazení dle přílohy 1 zákona o integrované prevenci. Kategorie

Popis zařízení. Projektovaná kapacita. Zařazení dle přílohy 1 zákona o integrované prevenci. Kategorie Galvanizovna pokovování železných a ocelových předmětů (dále jen zařízení ), kategorie průmyslové činnosti 2.6. Povrchová úprava kovů nebo plastických hmot s použitím elektrolytických nebo chemických postupů,

Více

Váš dopis zn. Spisová značka Vyřizuje / linka Datum S-MHMP-1210900/2012 Č.j. MHMP- 1417791/2012/OOP-II/R- 258/Fi

Váš dopis zn. Spisová značka Vyřizuje / linka Datum S-MHMP-1210900/2012 Č.j. MHMP- 1417791/2012/OOP-II/R- 258/Fi HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ dle rozdělovníku Váš dopis zn. Spisová značka Vyřizuje / linka Datum S-MHMP-1210900/2012 Č.j. MHMP- 1417791/2012/OOP-II/R- 258/Fi

Více

Farma Hlubočec s.r.o. Farma Hlubočec Integrované povolení čj. MSK 125648/2007 ze dne 21.11.2007

Farma Hlubočec s.r.o. Farma Hlubočec Integrované povolení čj. MSK 125648/2007 ze dne 21.11.2007 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Rozhodnutí. vydává. 2. změnu integrovaného povolení čj. 6289-56173/2006/OŢP/25-Šp ze dne 19. 2. 2007

Rozhodnutí. vydává. 2. změnu integrovaného povolení čj. 6289-56173/2006/OŢP/25-Šp ze dne 19. 2. 2007 V Praze dne: 10.3.2015 Číslo jednací: 12888/2015/KUSK OŽP/Ho Spisová značka: SZ_12888/2015/KUSK/8 Oprávněná úřední osoba: Ing. Hana Hoffmanová l. 653 Dle rozdělovníku Rozhodnutí Krajský úřad Středočeského

Více

R O Z H O D N U T Í. Dle rozdělovníku. Věc: Rozšíření a intenzifikace ČOV Jeneč z 2500 EO na 3750 EO, kat. ú. Jeneč u Prahy

R O Z H O D N U T Í. Dle rozdělovníku. Věc: Rozšíření a intenzifikace ČOV Jeneč z 2500 EO na 3750 EO, kat. ú. Jeneč u Prahy Městský úřad Černošice odbor životního prostředí Oddělení vodního hospodářství Podskalská 1290/19 120 00 Praha 2 zivotni@mestocernosice.cz Dle rozdělovníku oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Zelinková telefon:

Více

Středisko chovu prasat Velká Chmelištná

Středisko chovu prasat Velká Chmelištná Krajský úřad Středočeský kraj Doručeno: 27,03.2014 054834/2014/KUSK P '"''Y ' lísl.svpfriod (ífuh lisl Poděbradská 2026 288 72 ymburk!co: 4514^666 DIČ:CZ 45149666 napsaná v obeíioííním icjstříkii Mústskolio;

Více

Rozhodnutí. 1. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 1. změna IP ) právnické osobě:

Rozhodnutí. 1. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 1. změna IP ) právnické osobě: KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 651/2011 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 23. října 2008 Spis: ORVZŽP 938/2008 Č. j.: KULK 61131/2008 Vyřizuje: Ing. Petr Beneš Tel.: 485 226 389 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor rozvoje

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 7. 1. 2011 Číslo jednací: 189906/2010/KUSK Spisová značka SZ_189906/2010/KUSK Vyřizuje: Mgr. Lucie Tučková / l. 773 Značka OŽP/Tuč ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb.,

Více

R O Z H O D N U T Í o změně integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í o změně integrovaného povolení O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í č. j.: KUJCK 529/2012 OZZL/5 Gy datum: 05. 02. 2012 vyřizuje: Ing. Štefan Győrög telefon: 386 720 746 R O Z H O

Více