SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU"

Transkript

1 SDĚLENÍ ARTESY, SPOŘITELNÍHO DRUŽSTVA O INFORMACÍCH POSKYTOVANÝCH ZÁJEMCŮM O ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU VZNIK ČLENSTVÍ V ARTESE, SPOŘITELNÍM DRUŽSTVU Členem Artesy, spořitelního družstva (dále jen Artesa ) může být jen osoba plně způsobilá k právním úkonům. Zájemce o členství se stane členem Artesy, jestliže jsou současně splněny tyto podmínky: doručení podepsané Přihlášky za člena, splacení členského vkladu (základní členský vklad), s přijetím uchazeče o členství vyslovilo představenstvo Artesy písemný souhlas, ve kterém současně určí den vzniku jeho členství v Artese, uchazeč o členství písemně prohlásí, že souhlasí s převzetím práv a povinností člena daných Stanovami a obecně závaznými právními předpisy, a že obsah Stanov Artesy je mu znám a souhlasí s ním, uchazeč o členství písemně vyjádří souhlas s tím, že Artesa může zpracovávat jeho osobní údaje v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění, a to v rozsahu nezbytném pro potřeby plnění členských povinností daných právními předpisy, Stanovami a interními předpisy Artesy a pro účely Artesy. Členství v Artese vzniká žadateli dnem, kdy byla splněna poslední z výše uvedených podmínek, ne však dříve než ke dni vzniku jeho členství uvedenému v písemném souhlasu Artesy s přijetím uchazeče. Člen je oprávněn členská práva převést na jinou osobu v souladu se zákonem o spořitelních a úvěrních družstvech (zákon č. 87/95 Sb., ve znění pozdějších předpisů, dále jen Zákon ). Dohoda o převodu členských práv na nabyvatele podléhá souhlasu představenstva Artesy. ZÁKLADNÍ ČLENSKÝ VKLAD Základní členský vklad činí 100,- Kč, je splatný v penězích a je stejný pro všechny členy Artesy. DALŠÍ ČLENSKÝ VKLAD Další členský vklad musí být schválen členskou schůzí s výjimkou případů, kdy by vložení dalších členských vkladů mělo za následek, že by podíl člena na základním kapitálu Artesy převýšil hranice stanovené zákonem. Tento další členský vklad může být vložen jen po předchozím souhlasu ČNB. ZÁPISNÉ Zápisné je zdarma.

2 ZÁNIK ČLENSTVÍ V ARTESE Členství v Artese zaniká: a) písemnou dohodou, b) smluvním převodem základního členského vkladu, příp. současným smluvním převodem základního a dalšího členského vkladu, c) smrtí člena, d) vystoupením, e) vyloučením, f) prohlášením konkursu na majetek člena, zamítnutím insolvenčního návrhu pro nedostatek majetku člena, g) pravomocným nařízením výkonu rozhodnutí postižením členských práv a povinností, h) vydáním exekučního příkazu k postižení členských práv a povinností po právní moci usnesení o nařízení exekuce, i) členství právnické osoby zaniká rovněž jejím vstupem do likvidace, popř. jejím zánikem bez právního nástupce. Jestliže byl zrušen konkurz na majetek člena z jiných důvodů než po splnění rozvrhového usnesení nebo proto, že majetek dlužníka je zcela nepostačující, jeho členství se obnovuje. Jestliže již Artesa vyplatila jeho vypořádací podíl, musí jej člen do 2 měsíců od zrušení konkurzu Artesy nahradit. To platí obdobně i v případě, že byl pravomocně zastaven výkon rozhodnutí postižením členských práv a povinností člena v Artese nebo pravomocně zastavena exekuce podle zvláštního právního předpisu. Členství zaniká i zánikem Artesy. Vystoupením zaniká členství uplynutím šesti měsíců ode dne, kdy člen písemně oznámil vystoupení představenstvu Artesy. Člen může být vyloučen, jestliže: a) opětovně a přes písemné upozornění porušuje členské povinnosti a neplní své závazky vůči Artese; b) byl pravomocně odsouzen pro úmyslný trestný čin, který spáchal proti Artese nebo proti jejímu členu; c) se dopustil jednání, která jsou v hrubém rozporu se zákonem o družstvech nebo se Stanovami (Stanovy jsou základní vnitřní právní předpis Artesy); d) poškodil dobré jméno Artesy. O vyloučení člena rozhoduje představenstvo Artesy. Rozhodnutí představenstva o vyloučení musí být členovi písemně oznámeno. Proti rozhodnutí o vyloučení má člen právo podat odvolání k členské schůzi Artesy. Není-li právo na odvolání uplatněno do tří měsíců ode dne, kdy se člen o tomto rozhodnutí dověděl nebo dovědět mohl, zaniká. Je-li odvolání podáno, členství zaniká dnem, kdy členská schůze Artesy rozhodla o jeho zamítnutí. Pokud členská schůze odvolání člena vyhoví, členství nezaniká a rozhodnutí o vyloučení člena se tím ruší.

3 Člen, který se proti rozhodnutí o vyloučení odvolal, nesmí až do rozhodnutí členské schůze o jeho odvolání vykonávat členská práva a povinnosti. To však neplatí pro účast a hlasování tohoto člena na všech členských schůzích Artesy konaných do rozhodnutí členské schůze o jeho odvolání. Při zániku členství za trvání Artesy vzniká členu nárok na: a) vypořádací podíl v penězích podle článku 11 Stanov; b) vyplacení uložených vkladů po odečtení nesplacených úvěrů a dalších závazků vůči Artese. PRÁVA A POVINNOSTI ČLENŮ SD Člen má zejména tato práva: a) zúčastnit se jednání členské schůze; b) ukládat v Artese vklady; c) požádat o poskytnutí úvěru a dalších služeb; d) na poskytnutí úplných informací o hospodaření Artesy, zejména na předložení účetní závěrky, návrhu na rozdělení zisku a návrhu způsobu úhrady případné ztráty; e) být volen do orgánů Artesy; f) na podíl na zisku Artesy; g) při zániku členství na vypořádací podíl při dodržení podmínek daných Stanovami, zákonem o družstvech a obchodním zákoníkem. Člen má zejména tyto povinnosti: a) dbát prospěchu Artesy a šetřit práv ostatních členů; b) dodržovat Stanovy a usnesení orgánů Artesy; c) dodržovat podmínky poskytování služeb sjednané mezi ním a Artesou; d) oznámit neprodleně Artese skutečnosti, které jsou rozhodné pro jeho vztah k Artese; e) poskytovat orgánům Artesy nebo jejich členům při výkonu působnosti potřebnou součinnost; f) zaplatit základní členský vklad. PRÁVA A POVINNOSTI ARTESY VŮČI ČLENŮM Artesa vede seznam všech svých členů. Do seznamu se u člena zapisuje obchodní firma, případně název a sídlo právnické osoby nebo jméno, příjmení a bydliště fyzické osoby, a dále výše členského vkladu a výše, v níž byl splacen. Do seznamu se bez zbytečného odkladu vyznačí všechny změny evidovaných skutečností. Představenstvo umožní každému, kdo osvědčí právní zájem, aby do seznamu nahlédl. Člen má právo do seznamu nahlížet a žádat vydání potvrzení o svém členství a obsahu jeho zápisu v seznamu. Artesa je oprávněno své splatné pohledávky za členem započíst oproti úrokům z vkladů, vkladům a vypořádacímu podílu člena, a to i v době vydaného rozhodnutí o zákazu nakládání vkladatelů s jejich vklady. Může také odmítnout výplatu úroků z vkladů, vkladu a vypořádacího podílu členovi, který je v prodlení se splátkami nebo nevypořádal své závazky vůči Artese.

4 Postupování pohledávek členů za Artesy, vyplývajících z vkladů členů u Artesy, je možné pouze mezi členy Artesy. Artesa má právo kromě práv vyplývajících z právních předpisů vyžadovat na členovi plnění jeho povinností podle článku 7 Stanov, popřípadě na něm jejich plnění vymáhat. Artesa je oprávněna poskytovat informace o členovi pouze v souladu s článkem 22 Stanov. Artesa je oprávněna odmítnout poskytnout úvěr, záruku nebo přijmout vklad nebo poskytnout jinou peněžní službu členovi, který nesplnil podmínky dané Stanovami, obchodními podmínkami Artesy nebo jinou vnitřní normou Artesy. Artesa a jeho orgány, popřípadě pověření členové, jsou, kromě povinností vyplývajících z platné právní úpravy, povinni: a) dbát prospěchu členů Artesy; b) dodržovat podmínky poskytování služeb sjednaných mezi Artesou a členem; c) poskytovat členům informace podle článku 7 odstavec 1) písmeno d) Stanov. Dále je Artesa povinno schválenou účetní závěrku, výroční zprávu a opis povolení zveřejnit na místě veřejně přístupném v sídle Artesy, v jeho pobočkách, expoziturách a jednatelstvích; d) seznámit uchazeče o členství se všemi skutečnostmi souvisejícími s členstvím, zejména se Stanovami, obchodními podmínkami, právy a povinnostmi vyplývajícími z členství a podmínkami pojištění vkladů, podmínkami poskytování úvěrů a dalšími činnostmi, které vykonává na základě uděleného povolení. Dojde-li ke změnám těchto skutečností, je povinno včas a řádně zajistit informovanost členů. PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ ÚVĚRŮ Artesa poskytuje členům úvěry podle pravidel stanovených ve vnitřních normách. Základní druhy úvěrů jsou následující: krátkodobé; střednědobé; dlouhodobé. Artesa úročí úvěry v následujících mezích: od aktuální diskontní sazby vyhlašované ČNB + 1,5 % p.a. do stonásobku aktuální diskontní sazby vyhlašované ČNB. V mimořádných a odůvodněných případech může představenstvo na návrh úvěrové komise stanovit u poskytovaných úvěrů individuální úrokové sazby. Zajištění úvěrů: Artesa u zajištění svých pohledávek využívá zejména tyto jednotlivé formy jištění nebo jejich vzájemné kombinace: zástavní právo k nemovitostem; zástavní právo k věcem movitým; zástavní právo k cenným papírům; zástavní právo k pohledávce; zástavní právo k ochranné známce; zástavní právo k obchodnímu podílu; zástavní právo k pohledávce termínovanému vkladu;

5 zástavní právo k pohledávce z účtu; zajišťovací převod práva dle ust. 553 občanského zákoníku; ručení třetí osobou (ručitelské prohlášení, aval na směnce); přistoupení k závazku; směnky včetně blankosměnek s doložkou bez protestu ; bankovní záruky; vinkulace pojištění pohledávek ve prospěch Artesy (EGAP); vinkulace životního pojištění. O způsobu zajištění úvěru (případně požadavku na dozajištění) rozhoduje v každém individuálním případě úvěrová komise. S platností od: Vyvěšeno dne:

STANOVY. 1. Firma. Družstvo ASTRA ---------------------------------------------------------------------------------------- 2.

STANOVY. 1. Firma. Družstvo ASTRA ---------------------------------------------------------------------------------------- 2. STANOVY 1. Firma Družstvo ASTRA ---------------------------------------------------------------------------------------- 2. Sídlo Cheb ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1

14. LEDNA Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 14. LEDNA 2016 Představenstvo BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č. 1 B U R E Š M A G L I A A D V O K Á T I sídlo: Bělehradská 14, Karlovy Vary, PSČ: 360 01 telefon:

Více

SEZNAM PŘÍLOH PŘIKLÁDANÝCH K NÁVRHU NA ZÁPIS SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM NEBO ZMĚNU ÚDAJŮ O SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM.

SEZNAM PŘÍLOH PŘIKLÁDANÝCH K NÁVRHU NA ZÁPIS SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM NEBO ZMĚNU ÚDAJŮ O SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM. SEZNAM PŘÍLOH PŘIKLÁDANÝCH K NÁVRHU NA ZÁPIS SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM NEBO ZMĚNU ÚDAJŮ O SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM Základní údaje Pokud dochází k zápisu, změně nebo výmazu základních údajů,

Více

S T A N O V Y b y t o v é h o d r u ž s t v a

S T A N O V Y b y t o v é h o d r u ž s t v a S T A N O V Y b y t o v é h o d r u ž s t v a ČÁST I. Základní pojmy 1) Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob, založeným za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů. 2) Družstvo je právnickou

Více

Úplné znění stanov. ZD Výčapy, družstvo

Úplné znění stanov. ZD Výčapy, družstvo Úplné znění stanov ZD Výčapy, družstva IČ: 00140538, se sídlem Výčapy 189, 674 01, zapsaného v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl DrXXXVI, vložka 2012 Obchodní firma družstva: Čl.

Více

STANOVY bytového družstva 1 Základní ustanovení 1.1 Preambule Bytové družstvo (dále jen družstvo ) je společenstvím osob založeným za účelem pořízení

STANOVY bytového družstva 1 Základní ustanovení 1.1 Preambule Bytové družstvo (dále jen družstvo ) je společenstvím osob založeným za účelem pořízení STANOVY bytového družstva 1 Základní ustanovení 1.1 Preambule Bytové družstvo (dále jen družstvo ) je společenstvím osob založeným za účelem pořízení staveb a pozemkových parcel (dále jen soubor nemovitostí

Více

Článek 1 - Firma a sídlo družstva 1.1. Firma družstva je: Morava, mlékařské odbytové družstvo (dále též jen družstvo ).

Článek 1 - Firma a sídlo družstva 1.1. Firma družstva je: Morava, mlékařské odbytové družstvo (dále též jen družstvo ). Stanovy družstva Morava, mlékařské odbytové družstvo Preambule Družstvo Morava, mlékařské odbytové družstvo, je společenstvím neuzavřeného počtu právnických a fyzických osob založeným z podnětu producentů

Více

Statut Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV. Správní rada Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV vydává tento statut: Část III.

Statut Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV. Správní rada Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV vydává tento statut: Část III. Statut Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV Správní rada Nadačního fondu HOSPITAL BROUMOV vydává tento statut: 1. Název a sídlo nadačního fondu Název: Nadační fond HOSPITAL BROUMOV Sídlo: třída Masarykova

Více

Stanovy Zemědělského družstva Kameničná se mění a doplňují tak, že zní takto: Čl. 1 Účel, obchodní firma a sídlo

Stanovy Zemědělského družstva Kameničná se mění a doplňují tak, že zní takto: Čl. 1 Účel, obchodní firma a sídlo Stanovy Zemědělského družstva Kameničná se mění a doplňují tak, že zní takto: Čl. 1 Účel, obchodní firma a sídlo Zemědělské družstvo Kameničná (dále jen družstvo ) je společenství neuzavřeného počtu osob,

Více

Stanovy Družstva fanoušků Bohemians

Stanovy Družstva fanoušků Bohemians Stanovy Družstva fanoušků Bohemians Čl. 1 Obchodní firma, sídlo a předmět činnosti družstva 1. Obchodní firma družstva je "Družstvo fanoušků Bohemians". 2. Sídlem družstva je Praha, 3. Předmětem činnosti

Více

S T A N O V Y D R U Ž S T V A Bytové družstvo Prosecká

S T A N O V Y D R U Ž S T V A Bytové družstvo Prosecká S T A N O V Y D R U Ž S T V A Bytové družstvo Prosecká Článek 1. Obchodní firma družstva 1) Obchodní firma družstva zní: Bytové družstvo Prosecká. Článek 2. Adresa sídla družstva, právní forma, trvání

Více

Bytové družstvo Rolnická 1 STANOVY (stanovy přijaty Členskou schůzí dne , originál uložen ve sbírce listin Obchodního rejstříku u KS v Brně)

Bytové družstvo Rolnická 1 STANOVY (stanovy přijaty Členskou schůzí dne , originál uložen ve sbírce listin Obchodního rejstříku u KS v Brně) Bytové družstvo Rolnická 1 STANOVY (stanovy přijaty Členskou schůzí dne 28.6.2007, originál uložen ve sbírce listin Obchodního rejstříku u KS v Brně) Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ čl. 1 Firma, sídlo (1)

Více

ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP

ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP ZAKLÁDÁNÍ BEC DRUŽSTEV V JEDNOTLIVÝCH REGIONECH 2. PRACOVNÍ SETKÁNÍ PARTNERŮ / WORKSHOP Projekt BEC2 jako nástroj lokálního rozvoje č. CZ.03.3.60/0.0/0.0/15_024/0002768 je spolufinancován z Evropské unie.

Více

Charakteristika veřejné obchodní společnosti

Charakteristika veřejné obchodní společnosti Charakteristika veřejné obchodní společnosti ZO Osobní společnost Minimální počet společníků dvě osoby, právnické nebo fyzické - 95 Založena k podnikatelským účelům nebo ke správě vlastního majetku - 2

Více

S T A N O V Y. Zemědělského obchodního družstva Němětice sídlo NIHOŠOVICE č.p. 24 387 01 Volyně IČO 00113794. dle zákona o obchodních korporacích

S T A N O V Y. Zemědělského obchodního družstva Němětice sídlo NIHOŠOVICE č.p. 24 387 01 Volyně IČO 00113794. dle zákona o obchodních korporacích S T A N O V Y Zemědělského obchodního družstva Němětice sídlo NIHOŠOVICE č.p. 24 387 01 Volyně IČO 00113794 dle zákona o obchodních korporacích Stanovy byly schváleny na ustavující členské schůzi dne 10.12.

Více

veřejná obchodní společnost

veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karla Šimoníková. Dostupné z Metodického portálu www.sstrnb.cz/sablony, financovaného z ESF a státního rozpočtu

Více

část I. Základní ustanovení

část I. Základní ustanovení Stanovy část I. Základní ustanovení čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Spořitelní družstvo je nezávislým, dobrovolným společenstvím neuzavřeného počtu fyzických či právnických osob, založeným za účelem provozování

Více

S T A N O V Y. Morava, mlékařské odbytové družstvo

S T A N O V Y. Morava, mlékařské odbytové družstvo S T A N O V Y Morava, mlékařské odbytové družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu právnických a fyzických osob, založeným za účelem podnikání a zajišťování hospodářských anebo jiných potřeb svých členů

Více

Stanovy Bytového družstva Sezemínská 2028 (1. změna ke dni 18. 12. 2001)

Stanovy Bytového družstva Sezemínská 2028 (1. změna ke dni 18. 12. 2001) Stanovy Bytového družstva Sezemínská 2028 (1. změna ke dni 18. 12. 2001) I. Základní ustanovení 1. Družstvo bylo založeno ustavující schůzí zájemců, kteří se rozhodli zřídit družstvo. Družstvo vznikne

Více

Zákon č. 87/1995 Sb., o spořitelních a úvěrních družstvech. Magdaléna Bártová

Zákon č. 87/1995 Sb., o spořitelních a úvěrních družstvech. Magdaléna Bártová Zákon č. 87/1995 Sb., o spořitelních a úvěrních družstvech Magdaléna Bártová Družstevní záložny svým členům zpravidla nabízejí běžné účty a nejčastěji spořící a termínované vklady s vyšším zhodnocením

Více

1.1. Firma družstva je: TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo (dále jen družstvo )

1.1. Firma družstva je: TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo (dále jen družstvo ) Stanovy družstva TETRONIK - výrobní družstvo Terezín, družstvo identifikační číslo 004 83 389, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl Dr, vložka 73 1. FIRMA A SÍDLO

Více

I. Úvodní ustanovení

I. Úvodní ustanovení S T A N O V Y D R U Ž S T VA I. Úvodní ustanovení 1. Firma : Bytové družstvo Svatopluka Čecha 106 abc Brno -------------------------------- 2. Sídlo : Brno, Svatopluka Čecha 106 a, PSČ 612 00 -----------------------------------------

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HABR

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HABR STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HABR ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1. 1. Obchodní firma: Bytové družstvo HABR 2. Sídlo: Praha 3. Předmět činnosti: Výstavba bytového domu a pronájem bytových a nebytových

Více

STANOVY DRUŽSTVA DRUŽSTVO LETOHRADSKÁ SEDMA. Část první: Základní ustanovení

STANOVY DRUŽSTVA DRUŽSTVO LETOHRADSKÁ SEDMA. Část první: Základní ustanovení STANOVY DRUŽSTVA DRUŽSTVO LETOHRADSKÁ SEDMA Část první: Základní ustanovení Čl. 1 Obchodní firma a sídlo družstva 1. Obchodní firma: Družstvo Letohradská Sedma. 2. Sídlo družstva: Praha 7, Letohradská

Více

Stanovy Metropolitního spořitelního družstva (dále jen spořitelní družstvo ) Úplné znění ke dni 23. 10. 2012

Stanovy Metropolitního spořitelního družstva (dále jen spořitelní družstvo ) Úplné znění ke dni 23. 10. 2012 Stanovy Metropolitního spořitelního družstva (dále jen spořitelní družstvo ) Úplné znění ke dni 23. 10. 2012 I. Obchodní firma a sídlo spořitelního družstva 1. Obchodní firma spořitelního družstva zní:

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Družstvo I. Označení materiálu: Datum vytvoření: 14.12.2013 Vzdělávací

Více

STANOVY DRUŽSTVA dodatek č. 2 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1. Firma a sídlo družstva. Článek 2. Základní ustanovení

STANOVY DRUŽSTVA dodatek č. 2 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1. Firma a sídlo družstva. Článek 2. Základní ustanovení STANOVY DRUŽSTVA dodatek č. 2 ve znění platném ke dni.. I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Firma a sídlo družstva 1) Firma družstva je: KLUB INVESTORŮ T&G, družstvo (dále jen družstvo). 2) Družstvo má sídlo:

Více

Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna

Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Pravidla poskytování návratných účelových půjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Zastupitelstvo města Brna na svém Z6/017. zasedání konaném dne 4.9.2012 schválilo změny a doplnění Pravidel poskytování

Více

STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ

STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ STANOVY DRUŽSTVA PARKOVISTĚ JILMOVÁ Preambule 1. Družstvo se zřizuje podle zákona č. 513/1991 Sb., Obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, jako právnická osoba, řídící se tímto zákonem. I. Základní

Více

STANOVY Bytové družstvo Úvoz 66, Brno

STANOVY Bytové družstvo Úvoz 66, Brno STANOVY Bytové družstvo Úvoz 66, Brno I. Firma, sídlo a doba trvání společnosti 1. Firmou družstva je: Bytové družstvo Úvoz 66, Brno ------------------------------------------------------------------ 2.

Více

Úplné znění stanov Družstva ENVICRACK

Úplné znění stanov Družstva ENVICRACK Úplné znění stanov Družstva ENVICRACK HLAVA I. PREAMBULE Čl. 1 Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob založeným za účelem zaštítění fungování klastru ENVICRACK, vytvořeného s pomocí prostředků

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Petržílkova

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Petržílkova STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Petržílkova I. Základní ustanovení 1. Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob založeným za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů. 2. Družstvo se zakládá na

Více

B y t o v é d r u ž s t v o T a s o v s k á 370 a 371

B y t o v é d r u ž s t v o T a s o v s k á 370 a 371 B y t o v é d r u ž s t v o T a s o v s k á 370 a 371 S T A N O V Y D R U Ž S T V A I. Základní ustanovení čl. 1 1.1 Obchodní firma a sídlo družstva 1.1. Družstvo přijalo název: Bytové družstvo Tasovská

Více

Stanovy družstva s obchodní firmou JIHOFRUKT, družstvo

Stanovy družstva s obchodní firmou JIHOFRUKT, družstvo Návrh nového úplného znění stanov pro projednání na členské schůzi družstva dne 30.5.2019 Stanovy družstva s obchodní firmou JIHOFRUKT, družstvo Čl. I. Obchodní firma, sídlo družstva 1. Obchodní firma

Více

Úplné znění Stanov VOJENSKÁ DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA s účinností od 11. 2. 2010

Úplné znění Stanov VOJENSKÁ DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA s účinností od 11. 2. 2010 Úplné znění Stanov VOJENSKÁ DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA s účinností od 11. 2. 2010 I. Firma a sídlo 1. Obchodní firma družstevní záložny bude znít: VOJENSKÁ DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA, dále jen Družstvo. 2. Sídlem Družstva

Více

S T A N O V Y. družstva Bytové družstvo Ostřešany ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Firma

S T A N O V Y. družstva Bytové družstvo Ostřešany ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Firma Ú p l n é z n ě n í s t a n o v p o d a t u 2 5. 1 1. 2 0 0 4 S T A N O V Y družstva Bytové družstvo Ostřešany ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Firma Bytové družstvo Ostřešany.- - - - - - - - -

Více

Úplné znění stanov. AGRO družstvo Petrovice

Úplné znění stanov. AGRO družstvo Petrovice Úplné znění stanov družstva AGRO družstvo Petrovice, IČ 499 67 410, se sídlem Petrovice č.p. 153, PSČ 672 01, zapsaného v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddíl Dr, vložka 2538, ke dni

Více

Statut Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě, ve znění Dodatku č. 1

Statut Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě, ve znění Dodatku č. 1 Statut Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě, ve znění Dodatku č. 1 Správní rada Nadačního fondu pro podporu nemocnice v Náchodě vydává toto úplné znění statutu: Část I. Úvodní ustanovení 1.

Více

Stanovy družstva II. III.

Stanovy družstva II. III. Stanovy družstva Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob založeným za účelem podnikání, rozmnožování a zhodnocování majetku vlastníků vloženého do družstva a uspokojování sociálních a jiných

Více

Článek I Úvodní ustanovení

Článek I Úvodní ustanovení Článek I Úvodní ustanovení 1) Zemědělské obchodní družstvo Sepekov (dále také jen Družstvo ) je společenstvím neuzavřeného počtu osob, založeným za účelem podnikání a vzájemné podpory svých členů. 2) Družstvo

Více

N á v r h Nové znění stanov

N á v r h Nové znění stanov N á v r h Nové znění stanov 1. Firma a sídlo Družstva- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1.1 Obchodní firma Družstva je: Družstvo vlastníků Batelov-

Více

STANOVY PLATNÉ A ÚČINNÉ OD 12. 11. 2012 OBSAH

STANOVY PLATNÉ A ÚČINNÉ OD 12. 11. 2012 OBSAH PLATNÉ A ÚČINNÉ OD 12. 11. 2012 OBSAH ČÁST I. Obecná ustanovení 01 Článek 1 01 Úvodní ustanovení 01 Článek 2 01 Obchodní firma a sídlo a výše zapisovaného základního kapitálu Záložny 01 Článek 3 01 Definice

Více

Směrnice č.1/2008. o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Golčův Jeníkov

Směrnice č.1/2008. o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Golčův Jeníkov Směrnice č.1/2008 o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území města Golčův Jeníkov Městské zastupitelstvo schválilo usnesením ze svého zasedání č. 003/2008 ze dne 31. ledna

Více

ZÁ S A D Y PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE

ZÁ S A D Y PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE ZÁ S A D Y PRO POSKYTOVÁNÍ FINANČNÍ PODPORY Z ROZPOČTU LIBERECKÉHO KRAJE Článek 1. Obecná část 1. Zásady pro poskytování finančních podpory z rozpočtu Libereckého kraje (dále jen kraj) upravují v návaznosti

Více

Specifikace úvěrových podmínek Akcenta, spořitelní. a úvěrní družstvo. Strana - 1 - (celkem 5) Žádost o poskytnutí úvěru ze dne: 30.10.

Specifikace úvěrových podmínek Akcenta, spořitelní. a úvěrní družstvo. Strana - 1 - (celkem 5) Žádost o poskytnutí úvěru ze dne: 30.10. Specifikace úvěrových podmík Akcenta, spořitelní a úvěrní družstvo Žádost o poskytnutí úvěru ze d: 30.10.2010 Žadatel (dlužník 1) Jméno a příjmení: Markéta Testovací Rodné číslo: 765430/0000 Narozen: 30.4.1976

Více

Znění platné a účinné ke dni 15. 10. 2010 14.4.2014

Znění platné a účinné ke dni 15. 10. 2010 14.4.2014 Stanovy Znění platné a účinné ke dni 15. 10. 2010 14.4.2014 Úplné znění stanov Podnikatelské družstevní záložny, (dále v textu již také jen PDZ, družstevní záložna nebo záložna ), spořitelního a úvěrního

Více

STANOV. úplné znění. Citfin, spořitelní družstvo se sídlem Praha. ve znění platném ke dni

STANOV. úplné znění. Citfin, spořitelní družstvo se sídlem Praha. ve znění platném ke dni úplné znění STANOV Citfin, spořitelní družstvo se sídlem Praha ve znění platném ke dni 22. 6. 2017 I. Obchodní firma a sídlo spořitelního družstva 1. Obchodní firma spořitelního družstva zní: Citfin, spořitelní

Více

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s.

Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Stanovy Šestajovice pro Život, z.s. Čl. 1 Forma, název a sídlo Spolku 1.1. Šestajovice pro Život, z.s. (dále též jen Spolek ) je právnickou osobou založenou ve formě spolku. 1.2. Název Spolku zní: Šestajovice

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA FRANCOUZSKÁ. ČÁST PRVNÍ Základní pojmy. Článek 1. Úvodní ustanovení

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA FRANCOUZSKÁ. ČÁST PRVNÍ Základní pojmy. Článek 1. Úvodní ustanovení STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA FRANCOUZSKÁ ČÁST PRVNÍ Základní pojmy Článek 1. Úvodní ustanovení (1) Bytové družstvo Francouzská, družstvo (dále jen družstvo ) bylo založeno za účelem výstavby domu Francouzská

Více

6) HLASOVAT: Nahradit tímto textem (současně je bráno jako fakt, že Příloha Stanov byla upravena podle předchozích návrhů na hlasování):

6) HLASOVAT: Nahradit tímto textem (současně je bráno jako fakt, že Příloha Stanov byla upravena podle předchozích návrhů na hlasování): Připomínky k zaprotokolování: PŘIPOMÍNKY K PROJEDNÁNÍ NA ČLENSKÉ SCHŮZI BD SEIDLOVA 23. 2. 2011 Stanovy jsou uvedeny římským číslem hlavy a arabským číslem je označen bod příslušné hlavy.: Zásady jsou

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění N á v r h ZÁKON ze dne... 2010 o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o mezinárodním právu soukromém

Více

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS

STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS STANOVY ZÁJMOVÉHO SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB SPELOS (dále jen Stanovy ) I. Název a sídlo Název: SPELOS Sídlo: Revoluční 1200/16, Praha 1, PSČ 110 00 II. Statut SPELOS, zájmové sdružení právnických osob

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA KAPITOLA I. Základní ustanovení Článek l. Obchodní firma, sídlo a postavení 1.Obchodní firma družstvo přijala název Bytové družstvo Zázvorkova 2007,2008,2009. 2.Bytové družstvo

Více

Úplné znění Stanov UNIBON spořitelní a úvěrní družstvo s účinností od

Úplné znění Stanov UNIBON spořitelní a úvěrní družstvo s účinností od Úplné znění Stanov UNIBON spořitelní a úvěrní družstvo s účinností od 18.3.2011 I. Firma a sídlo 1. Obchodní firma družstevní záložny bude znít: UNIBON - spořitelní a úvěrní družstvo, dále jen Družstvo.

Více

Vztah k účetnictví Sestavit zahajovací rozvahu a otevřít účty.

Vztah k účetnictví Sestavit zahajovací rozvahu a otevřít účty. Založení obchodní společnosti Společnost se zakládá společenskou smlouvou podepsanou všemi zakladateli. Pravost podpisů zakladatelů musí být úředně ověřena. Společenská smlouva společnosti s ručením omezeným

Více

BYTOVÁ DRUŽSTVA BYTOVÁ DRUŽSTVA. 1. Vymezení bytového družstva STANOVY. Úprava a organizace bytových družstev. STANOVY = ústava družstva

BYTOVÁ DRUŽSTVA BYTOVÁ DRUŽSTVA. 1. Vymezení bytového družstva STANOVY. Úprava a organizace bytových družstev. STANOVY = ústava družstva BYTOVÁ DRUŽSTVA BYTOVÁ DRUŽSTVA Úprava a organizace bytových družstev 1. Vymezení bytového družstva 3. Uspokojování bytových potřeb 4. Členství, společné členství manželů 5. Samosprávy družstev 6. Převod

Více

SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU

SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ JABLÍČKO STANOVY SPOLKU Čl. 1 Název spolku Název spolku zní Spolek rodičů Jablíčko. Čl. 2 Sídlo spolku Sídlem spolku je Ostrava-Hrabová, Příborská 28. Čl. 3 Účel spolku Účelem spolku je spolupráce

Více

Stanovy družstva. Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo. Preambule

Stanovy družstva. Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo. Preambule Stanovy družstva Kulturní noviny vydavatelské a mediální družstvo Preambule Družstvo je nezávislým, dobrovolným společenstvím neuzavřeného počtu fyzických osob a právnických osob, které je zaměřeno na

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

Stanovy Družstva Papírníkova. Část I.

Stanovy Družstva Papírníkova. Část I. Stanovy Družstva Papírníkova Část I. čl. 1 Základní ustanovení Družstvo Papírníkova je společenství neuzavřeného počtu osob, založeného za účelem uspokojování bytových potřeb svých členů i jiných osob

Více

O ZALOŽENÍ SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM

O ZALOŽENÍ SPOLEČNOSTI S RUČENÍM OMEZENÝM SPOLEČENSKÁ SMLOUVA SPOLEČNOSTI, SE SÍDLEM V., IČ:.., ZAPSANÉ V OBCHODNÍM REJSTŘÍKU SOUDU V, V ODDÍLU A VE VLOŽCE.SE MĚNÍ TAK, ŽE SE ZCELA NAHRAZUJE TÍMTO NOVÝM ÚPLNÝM ZNĚNÍM: SPOLEČENSKÁ SMLOUVA O ZALOŽENÍ

Více

úplné znění STANOV Citfin, spořitelní družstvo se sídlem Praha ve znění platném ke dni 25. 6. 2014

úplné znění STANOV Citfin, spořitelní družstvo se sídlem Praha ve znění platném ke dni 25. 6. 2014 úplné znění STANOV Citfin, spořitelní družstvo se sídlem Praha ve znění platném ke dni 25. 6. 2014 I. Obchodní firma a sídlo spořitelního družstva 1. Obchodní firma spořitelního družstva zní: Citfin, spořitelní

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA I. Základní ustanovení a předmět činnosti 1. Bytové družstvo Rotavská, družstvo (dále jen družstvo ) je společenstvím neuzavřeného počtu osob založeným za účelem zajišťování bytových

Více

I. Firma a sídlo společnosti. 1. Obchodní firma společnosti zní: BEDENIKA s.r.o. -----------------------------------------------

I. Firma a sídlo společnosti. 1. Obchodní firma společnosti zní: BEDENIKA s.r.o. ----------------------------------------------- Společenská smlouva obchodní společnosti BEDENIKA s.r.o. v úplném znění ke dni 23. 6. 2010 se mění takto: --------------------------------------------------------------------------------- Dosavadní znění

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Hradecké bytové družstvo Hvězda

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Hradecké bytové družstvo Hvězda Úplné znění stanov bytového družstva po změně stanov schválené členskou schůzí bytového družstva konanou dne 18. 6. 2003 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA Hradecké bytové družstvo Hvězda ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Více

Zápis z členské schůze spolku Ústecká kulturní platforma 98 se sídlem Ústí nad Labem, Hrbovická 182, IČ: , konané dne

Zápis z členské schůze spolku Ústecká kulturní platforma 98 se sídlem Ústí nad Labem, Hrbovická 182, IČ: , konané dne Zápis z členské schůze spolku Ústecká kulturní platforma 98 se sídlem Ústí nad Labem, Hrbovická 182, IČ: 682 98 587, konané dne 15. 12. 2016 Členská schůze spolku Ústecká kulturní platforma 98 se sídlem

Více

Bytové družstvo Erika STANOVY

Bytové družstvo Erika STANOVY Bytové družstvo Erika STANOVY 1. 10. 2014 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Obchodní firma a sídlo družstva 1.1. Obchodní firma zní: Bytové družstvo Erika. 1.2. Sídlo družstva je : Praha 12 - Modřany, Krouzova

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Bc. Miloslav Holub Název materiálu: Veřejná obchodní společnost II. Označení materiálu: Datum vytvoření:

Více

STANOVY DRUŽSTVA MORAVŠTÍ LÉKAŘI

STANOVY DRUŽSTVA MORAVŠTÍ LÉKAŘI STANOVY DRUŽSTVA MORAVŠTÍ LÉKAŘI Moravští lékaři, družstvo Helsinská 13, Olomouc 2007 ČÁST PRVNÍ Základní pojmy Článek 1. Úvodní ustanovení (1) Družstvo je společenstvím neuzavřeného počtu osob, založeným

Více

Město Sezemice. Pravidla pro tvorbu a čerpání Fondu obnovy domů a bytů. Organizační uspořádání účetní jednotky: obec

Město Sezemice. Pravidla pro tvorbu a čerpání Fondu obnovy domů a bytů. Organizační uspořádání účetní jednotky: obec Město Sezemice Pravidla pro tvorbu a čerpání Fondu obnovy domů a bytů Organizační uspořádání účetní jednotky: obec Zpracovala: Bc. Irina Rálišová tajemnice MěÚ Účinnost: 22. 02. 2011 Datum vydání: 22.

Více

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A

S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A S P O L E Č E N S K Á S M L O U V A o založení společnosti s ručením omezeným, uzavřená dle 105 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění Uvedeného dne, měsíce a roku níže podepsaní

Více

Specifikace úvěrových podmínek AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo

Specifikace úvěrových podmínek AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo Specifikace úvěrových podmínek AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo Žádost o poskytnutí úvěru ze dne: 20.12.2013 Žadatel (dlužník 1) Jméno a příjmení: Markéta Ukázková Rodné číslo: 764530/0000 Narozen:

Více

Usnesení č. 2/66 Příloha č. 3 Strana 1 Počet stran přílohy: 7 SMLOUVA O ÚVĚRU. I. Smluvní strany

Usnesení č. 2/66 Příloha č. 3 Strana 1 Počet stran přílohy: 7 SMLOUVA O ÚVĚRU. I. Smluvní strany Usnesení č. 2/66 Příloha č. 3 Strana 1 SMLOUVA O ÚVĚRU I. Smluvní strany 1. Moravskoslezský kraj se sídlem: 28. října 117, 702 18 Ostrava zastoupen:, hejtmanem kraje IČ: 70890692 DIČ: CZ70890692 Bankovní

Více

Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna

Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Pravidla poskytování návratných účelových zápůjček z Fondu rozvoje bydlení města Brna Zastupitelstvo města Brna na svém Z7/10. zasedání konaném dne 06.10.2015 schválilo Pravidla poskytování návratných

Více

Článek I. Základní ustanovení

Článek I. Základní ustanovení Vyhláška č.2/2000 obce Lukavice o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území obce Lukavice Obecní zastupitelstvo obce Lukavice schválilo na svém zasedání dne 13.6.2000 v souladu

Více

Čl. I. Základní ustanovení. Příjmy fondu

Čl. I. Základní ustanovení. Příjmy fondu V Y H L Á Š K A O B C E H A V L O V I C E č. 2/97 o vytvoření a použití účelových prostředků Fondu rozvoje bydlení na území obce Havlovice Obecní zastupitelstvo schválilo na základě 36 odst. 1 písm. h

Více

STANOVY DRUŽSTVA GARÁŽOVÁ STÁNÍ LHOTKA

STANOVY DRUŽSTVA GARÁŽOVÁ STÁNÍ LHOTKA STANOVY DRUŽSTVA GARÁŽOVÁ STÁNÍ LHOTKA Článek 1. Úvodní ustanovení (1) Družstvo GARÁŽOVÁ STÁNÍ LHOTKA (dále jen družstvo ) je společenstvím neuzavřeného počtu osob, založeným za účelem vzájemné podpory

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA BD MRKVIČKOVA 1350-1355. ČÁST PRVNÍ Základní pojmy. Článek 1. Úvodní ustanovení

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA BD MRKVIČKOVA 1350-1355. ČÁST PRVNÍ Základní pojmy. Článek 1. Úvodní ustanovení STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA BD MRKVIČKOVA 1350-1355 ČÁST PRVNÍ Základní pojmy Článek 1. Úvodní ustanovení (1) Bytové družstvo BD Mrkvičkova 1350-1355 (dále též jen družstvo ) je společenstvím neuzavřeného

Více

SMĚRNICE UPRAVUJÍCÍ PODMÍNKY HOSPODAŘENÍ S PROSTŘEDKY FONDU DLOUHODOBÉHO ÚVĚRU

SMĚRNICE UPRAVUJÍCÍ PODMÍNKY HOSPODAŘENÍ S PROSTŘEDKY FONDU DLOUHODOBÉHO ÚVĚRU Druh dokumentu: VNITŘNÍ PŘEDPIS PŘEDSTAVENSTVA Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 1.1.2009 4.1 11 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 2.6.2008 Ing. Soňa van Deelenová

Více

STANOVY bytového družstva

STANOVY bytového družstva STANOVY bytového družstva Část III. Členství v družstvu Čl. 4 Vznik členství 1) Členem družstva může být zletilý občan s trvalým pobytem na území České republiky. Nezletilý občan se může stát členem družstva

Více

STANOVY. Zemědělské družstvo Vítkovice Nekoř

STANOVY. Zemědělské družstvo Vítkovice Nekoř STANOVY Zemědělského družstva Vítkovice Nekoř Čl. 1 Firma a sídlo družstva, informační deska Obchodní firma družstva: Sídlo družstva: Nekoř, PSČ 561 63 Zemědělské družstvo Vítkovice Nekoř Informační deska

Více

STANOVY P r a h a 2011

STANOVY P r a h a 2011 STANOVY P r a h a 2011 Verze Stručný popis změn Platnost od Schváleno 1 Úvodní verze Stanov schválená ustavující členskou 2.3.2011 2.3.2011 schůzí 2 Verze stanov schválená 8. členskou schůzí 9.1.2013 9.1.2013

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ ČÁSTÍ ZÁKONA č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jichž se návrh novely týká, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ

PLATNÉ ZNĚNÍ ČÁSTÍ ZÁKONA č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jichž se návrh novely týká, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ PLATNÉ ZNĚNÍ ČÁSTÍ ZÁKONA č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, jichž se návrh novely týká, S VYZNAČENÍM NAVRHOVANÝCH ZMĚN A DOPLNĚNÍ 1124 (1) Převádí-li se spoluvlastnický podíl na nemovité věci, mají spoluvlastníci

Více

SMLOUVA O ÚVĚRU (dále jen smlouva) registrační číslo smlouvy 96/2012/K

SMLOUVA O ÚVĚRU (dále jen smlouva) registrační číslo smlouvy 96/2012/K SMLOUVA O ÚVĚRU (dále jen smlouva) registrační číslo smlouvy 96/2012/K Banka Raiffeisen stavební spořitelna a.s., Koněvova 2747/99, Praha 3, IČ 4924125, DIČ CZ4924125, kterou zastupuje: Ing. Jan Jeníček

Více

S t a n o v y Lesního družstva Jinačovice

S t a n o v y Lesního družstva Jinačovice S t a n o v y Lesního družstva Jinačovice Článek 1 Základní údaje 1.1. Firma: Lesní družstvo Jinačovice (dále v textu jen "družstvo") 1.2. Sídlo: Jinačovice čp. 83, PSČ 664 34 1.3. IČO: 41 53 98 26 1.4.

Více

STANOVY VOJENSKÉ DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNY. Část I. Základní ustanovení

STANOVY VOJENSKÉ DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNY. Část I. Základní ustanovení STANOVY VOJENSKÉ DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNY Část I. Základní ustanovení 1 Účel vzniku Účelem vzniku a trvání Vojenské družstevní záložny (dále jen VDZ) je provozováním převážně finančních činností podpořit hospodaření

Více

1.2 Pojmy s velkým počátečním písmenem jsou v těchto Podmínkách užívány ve významu uvedeném v článku 4 těchto Podmínek.

1.2 Pojmy s velkým počátečním písmenem jsou v těchto Podmínkách užívány ve významu uvedeném v článku 4 těchto Podmínek. PODMÍNKY KE KONTU G2 Článek 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tyto Podmínky ke kontu G2 (dále jen Podmínky ) představují Produktové podmínky ve smyslu Všeobecných obchodních podmínek Banky (dále jen Všeobecné podmínky

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA OULU HLOUBĚTÍN ČÁST I. ČÁST II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ HOSPODAŘENÍ DRUŽSTVA ČÁST III. ČLENSTVÍ V DRUŽSTVU, ČLENSKÉ VKLADY ČÁST IV. PRÁVA A POVINNOSTI ČLENA DRUŽSTVA A DRUŽSTVA ČÁST

Více

PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo. Havlíčkova 1221, 686 01 Uherské Hradiště SAZEBNÍK ÚROKŮ A POPLATKŮ

PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo. Havlíčkova 1221, 686 01 Uherské Hradiště SAZEBNÍK ÚROKŮ A POPLATKŮ PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo Havlíčkova 1221, 686 01 Uherské Hradiště SAZEBNÍK ÚROKŮ A POPLATKŮ PLATNOST OD 1. 7. 2015 Obsah: 1. Sazebník poplatků 1.1. Běžné účty 1.1.1. Běžné účty fyzických osob 1.1.2.

Více

S t a n o v y družstva

S t a n o v y družstva S t a n o v y družstva KAMÝK- družstvo vlastníků bytů Část I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl.1 Název /obchodní firma/ a sídlo družstva 1) Obchodní firma: KAMÝK družstvo vlastníků bytů 2) Sídlo družstva: 142 00

Více

Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost )

Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost ) Stanovy akciové společnosti CTR Libčice a.s. (dále též jen společnost ) ------------------------------------------------------------- I. ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------

Více

PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo /úplné znění ke dni../

PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo /úplné znění ke dni../ S T A N O V Y PENĚŽNÍ DŮM, spořitelní družstvo /úplné znění ke dni../ Článek 1 Obchodní firma a sídlo (1) Podle příslušných ustanovení zákona č. 87/1995 Sb., o spořitelních a úvěrních družstvech, ve znění

Více

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI

ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI ORGÁNY AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI Obchodný zákonník do 31.12.2013 upravoval tzv. německý model hlavní akcionáři jsou zastoupení v dozorčí radě a ne v představenstvu dozorčí rada řídí představenstvo, které je

Více

S T A N O V Y družstva s obchodní firmou Brno, Hoblíkova 22, družstvo. Článek 1 Úvodní ustanovení

S T A N O V Y družstva s obchodní firmou Brno, Hoblíkova 22, družstvo. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A N O V Y družstva s obchodní firmou Brno, Hoblíkova 22, družstvo Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Družstvo je otevřeným společenstvím neuzavřeného počtu osob, založeným za účelem vzájemné podpory svých

Více

Stanovy bytového družstva

Stanovy bytového družstva Stanovy bytového družstva I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Družstvo je otevřeným společenstvím osob založeným za účelem zajišťování bytových potřeb svých členů.---------------------------------------------------------------------------------

Více

STANOVY DRUŽSTVO ČERCHOV ČERCHOVSKÁ 1744/5, PRAHA 2. ČÁST I. Základní ustanovení

STANOVY DRUŽSTVO ČERCHOV ČERCHOVSKÁ 1744/5, PRAHA 2. ČÁST I. Základní ustanovení STANOVY DRUŽSTVO ČERCHOV ČERCHOVSKÁ 1744/5, PRAHA 2 ČÁST I. Základní ustanovení Čl. 1 1.1 Firma družstva : Družstvo Čerchov 1.2 Sídlo družstva : Čerchovská 1744/5, Vinohrady, Praha 2, PSČ 120 00. 1.3 Družstvo

Více

S T A N O V Y NEY spořitelní družstvo

S T A N O V Y NEY spořitelní družstvo S T A N O V Y NEY spořitelní družstvo Článek I. Úvodní ustanovení 1. NEY spořitelní družstvo (dále jen Družstvo ) je v souladu se zákonem č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon

Více

S T A N O V Y NEY spořitelní družstvo

S T A N O V Y NEY spořitelní družstvo S T A N O V Y NEY spořitelní družstvo Článek I. Úvodní ustanovení 1. NEY spořitelní družstvo (dále jen Družstvo ) je v souladu se zákonem č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon

Více

Obchodní podmínky Stanovy pro poskytování služby MPU internetbanking

Obchodní podmínky Stanovy pro poskytování služby MPU internetbanking Stanovy účinné od 1. 1. 2018 část I. Základní ustanovení čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Spořitelní družstvo je nezávislým, dobrovolným společenstvím neuzavřeného počtu fyzických či právnických osob, založeným

Více

POPIS ČÍSELNÍKU. Výčet položek číselníku:

POPIS ČÍSELNÍKU. Výčet položek číselníku: : 11 POPIS ČÍSELNÍKU Výčet položek číselníku: FZAJUV Charakteristika: Kategorie (formy) zajištění standardních a klasifikovaných úvěrů poskytnutých bankou, resp. pohledávek banky. Použití číselníku v parametrech:

Více