Z p r a v o d a j Obec Skalika.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z p r a v o d a j. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika."

Transkript

1 Z p r a v o d a j Obec Skalika.2 ervenec 2003 Vážení obané, Práv jste obdrželi druhé íslo zpravodaje, což je výsledkem Vašeho ohlasu na vydání prvního ísla v dubnu letošního roku. Kulturní komise zaadila vydávání zpravodaje do své innosti, a proto ho budete dostávat po celé volební období. Kulturní komise vyhodnotila anketní lístky z minulého zpravodaje a výsledky pedala starostovi obce k projednání na zastupitelstvu obce. Zastupitelstvo obce se všemi podnty zabývá a pokud to bude možné, bude na n kladn reagovat. Pipomínáme obanm, kteí nevyužili možnost anketních lístk k vyjádení svých názor a pipomínek, že tak mohou uinit osobn pi úasti na schzích zastupitelstva obce nebo pímo na obecním úad. Naše obec se v letošním roce poprvé pihlásila do soutže Vesnice roku 2003 Olomoucký kraj. Dne navštívila naši obec hodnotitelská komise, která provedla vyhodnocení podle 8 kritérií soutže. V Olomouckém kraji se do soutže pihlásilo celkem 22 obcí, což je nejvíce ze všech kraj eské republiky. První místo zlatou stuhu získala Obec Ústí, tedy naši sousedé. Naše obec nezískala sice žádnou z udílených stuh, které byly celkem tyi, ale hodnotitelská komise byla s úpravou vesnice velmi spokojena a nadšena. Slavnostní vyhodnocení a pedání cen se uskutení zaátkem záí v obci Ústí. Obec Ústí postupuje do celorepublikové soutže a k tomu jí blahopejeme. My jsme získali velmi cenné zkušenosti, kterých chceme využít v píštích letech k lepšímu umístní. Zárove dkujeme všem obanm, kteí na naši výzvu provedli úklid kolem svých dom a také tm, pro které je tato innost samozejmostí po celý rok.

2 Informace z obecního úadu 1. V msíci ervnu byla opravena socha p. Marie naproti vtáku a oezány lípy kolem sochy. Celkový náklad na opravu sochy inil ,- K. Opravu provádla firma Kamenictví Langer z Jeseníku nad Odrou. 2. V msíci ervnu byla dokonena oprava místních komunikací ke garážím bytovek, kolem pošty a cesta na záhumení za vtrným mlýnem celkovým nákladem ,- K. Opravu provádla firma Skanska DS a.s. Prostjov, stedisko Hranice. Tím byly dokoneny opravy místních komunikací a v obci již není žádná cesta s prašným povrchem. Dalším úkolem zastupitelstva obce bude doešit zákazy vjezd a parkování nákladních aut a souprav na místních komunikacích. Místní komunikace nejsou na takové zatížení stavny a proto dochází k poškození tchto komunikací. Dále tyto soupravy ztžují provoz ostatních motorových vozidel a parkování osobních aut. Žádáme obany, aby cestu kolem pošty používali pouze k jízdám s kolem nebo na motocyklu. V pípad nerespektování této výzvy bude na komunikaci vybudována zábrana pro vjezd aut a hlavn traktor. 3. V msíci kvtnu a ervnu byly dokoneny opravy na obecním úad. Byla vybudována nová kanalizace, opraveny chodníky kolem budovy, vybudována parkovací plocha ve vjezdu, odstranna stará plechová garáž, naten plot ped budovou a upraveno celé prostranství kolem budovy. Uvnit budovy byly opraveny omítky, izolace, celý obecní úad vymalován a vymnn koberec v kancelái. Všechny tyto práce byly financovány z rozpotu obce v celkové výši cca ,- K. V další fázi se ješt poítá s vybavením dvou kanceláí novým nábytkem a židlemi. 4. Na veejn prospšných pracích pro obec pracuje od dubna do konce íjna 5 pracovník a 6 týdn pracoval další pracovník. ást mzdy a odvod na sociální a zdravotní pojištní je refundována Úadem práce v Perov. S tmito pracovníky má obec již tetí rok dobré zkušenosti a mám za to, že jejich práce je v obci dostaten vidt, což kladn hodnotila i krajská komise pi vyhodnocování soutže Vesnice roku Obecní úad upozoruje obany, že do pytl na odpad na hbitov se odkládají pouze drobné vci (prázdné kalíšky od svíek). Ostatní vcikytice, tráva, kvtiny se ukládají pímo na skládku za hbitovem. Žádáme Vás, aby odpadky nebyly na skládce ukládány tsn za branou, ale v prostoru dále od brány. Stává se pravidlem, že brána je zaházená a celá skládka dále je prázdná. 6. Žádáme obany, aby pi likvidaci plastových obal do sbrných nádob tyto láhve nejdíve zmákli a zmáknuté uzaveli víkem. Stále se odkládají nezmakané láhve a kontejnery jsou po vývozu, zvlášt v letním období, ihned plné. Tyto odvozy se samozejm platí a jeden svoz stojí obec 600,- až 700,- K. Máme za to, že pi likvidaci a odvozu

3 zmáknutých lahví je možné ušetit za rok až ,- K a tyto prostedky použít na jiné potebné úely. 7. Informace k požární ochran. Na základ zkušeností z posledního požáru v obci pi vypalování trávy a následném požáru chaty pijal obecní úad ve spolupráci se SDH ve Skalice následující opatení. Pi zpozorování požáru je povinností každého obana okamžit informovat o požáru hasiský záchranný sbor. Informaci je možno podat z pevné telefonní linky nebo i každého mobilního telefonu na íslo 150. Toto íslo je pro každého bezplatné. Po této informaci je nutné zapnout v hasiské zbrojnici sirénu v obci pro aktivaci místního sboru dobrovolných hasi. Klíe od hasiské zbrojnice jsou umístny na více místech a to: na obecním úad, v restaurantu u Miroslava Bagary, v dom u Václava Oravy proti hasiské zbrojnici, na váze ve stedisku Skalagra a.s. Skalika, u Václava Kunovského mladšího a u starosty SDH Karla Ovaíka. Mimo tchto opatení byly ve spolupráci s vodárnou Hranice nalezeny všechny hydranty v obci, postupn budou všechny odzkoušeny a zakresleny do mapy obce. Tato mapa pak bude mimo jiné umístna i v požárním aut SDH. 8. V souasné dob zastupitelstvo obce pipravuje výkup pozemk pro další stavební místa v obci a to v souladu se schváleným územním plánem obce. Zastupitelstvo obce ví, že se souasnými vlastníky pozemk v konené fázi uzave kupní smlouvy o odkoupení ásti pozemk, aby mohly být zapoaty práce na vybudování inženýrských sítí (elektina, voda, plyn, kanalizace, telefon, komunikace) a stavební místa pidlena novým zájemcm. 9. Zastupitelstvo obce pipravuje další materiály potebné k pedložení žádostí o dotace na opravu sokolovny a dále na vybudování dtského hišt a opravu parketu pro píští rok. Na sokolovn se poítá s celkovou výmnou stechy, výmnou elektrického topení, opravou jevišt, zateplením vstup, opravou podlah a opravou fasády. Pedbžná cena opravy iní 2,5 3 miliony korun. Náklady na vybudování dtského hišt a parketu si vyžádají ástku cca ,- K. 10. Krajský úad Olomouckého kraje, odbor strategického rozvoje kraje, se na nás obrátil se žádostí o spolupráci v oblasti Radonového programu R. Jedná se o vyhledávání budov se zvýšeným obsahem radonu (v jejich vnitním ovzduší) v rámci ochrany obyvatelstva ped ozáením z pírodních radionulid.. Kdo z oban vlastnících byt, k jehož výstavb bylo vydáno stavební povolení do , by ml zájem o umístní stopových detektor a zmení úrovn pronikání radonu, a si vyzvedne na obecním úad žádost k vyplnní. Mení je bezplatné. Podrobnjší informace budou vyvšeny na úední desce u dolní zastávky autobusu po dobu 30-ti dn.

4 Nkolik poznámek z djin naší obce Skaliky ky První písemný záznam o Skalice pochází z r To však neznamená, že ped tímto datem byl náš kraj pustý a liduprázdný. Opak je pravdou. Již v pradávných dobách naším okolím pravdpodobn probíhaly starobylé kupecké cesty od Jadranu k Baltu ( Kel, Hustopee, Nový Jiín ) od západu k východu ( Bystice,Hradišsko u Ústí, Skalika, po cest pod Doubravou smrem Chory,Valašské Meziíí, Vsetín, Vlárský prsmyk/. Tyto cesty byly chránny hradisky, jak svdí dosud starobylé názvy: Strážné u Kele, Stražisko u Zámrsk, Stráž u Choryn a Vysoké atd. Blížil-li se nepítel, strážcové dávali znamení ve dne kouem, v noci ohnm. Také poloha našeho kraje svou lenitostí v povodí Bevy nabízela úast na djích nejen pravkých, ale i historických dobách našeho lidu. Dnes nesmíme vidt jen úrodné lány našich polí, ale musíme si pipomínat, že jsou tu nejen doklady na jednotlivá opevnní (Hradištk u Ústí), pohebišt našich dávných prapedk (Skalika, Tšice, Rouské, Doubrava) a celá ada doklad, které jsou velmi dležité pro poznání života a osud obyvatel celého okolí, as dávno minulých. Nejstarší doklady o osídlení naší obce pocházejí z období asi let ped novým letopotem. Na svazích pole od pazderny smrem k Hradilovému dílu, na pravém behu Nihlovského potoka byly nalezeny zbran a nástroje pravkých lovc z tohoto období. Tito lovci pocházeli pravdpodobn z táboišt pod Velkou Kobylanou u Hranic, kteí asi zde mli pechodné táboišt, místo obasného pobytu. Hlavní jejich obživou byl lov a píležitostný sbr rostlinných plod. Hlinnou keramiku nevyrábli. Další doklady o pobytu lidí na území dnešní Skaliky pochází z poátku mladší doby kamenné, tj. ze sklonku 4. tisíciletí ped naším letopotem. Tehdy lidé zaínají obdlávat pdu, zaínají vyrábt hlinné nádoby, keramiku, kterou rzn zdobili. Protože z této doby nemáme žádných písemných zpráv, dáváme lidu z tohoto období rozliná jména podle tvar, nebo výzdoby keramiky, podle zpsobu pohbívání. Mluvíme o kultue volutové, šrové, vypíchané, zvoncových pohár atd. Zemelí jsou pohbíváni ve skrené poloze. Do hrob jsou jim dávány jejich osobní vci, nad hroby navršovali mohyly. Takové skupiny mohyl se nacházejí u Tšic, na Kelesku a jinde. Tehdy se lidé již zabývají primitivním zemdlstvím, pstují obilí, luštniny, chovají hovzí dobytek, ovce a kozy. Poátkem 1700 let p.n.l. se objevuje první kov. Zpoátku je to m, pozdji slitina mdi a cínu (bronz). Tato doba se nazývá doba bronzová. Trvala asi do období 700 let ped naším letopotem. Obchod se postaral, aby nový kov pronikl i do nejvzdálenjších kraj. Z bronzu jsou vyrábny nejen zbran, ale rzné hospodáské nástroje. Své mrtvé pohbívají zásadn žehem. Popel dávají do hlinných nádob (popelnic) a nad nimi nasypávají z hlíny a kamen menší nebo vtší mohylu. Mohyly budovali na spolených místech tzv. popelnicových polích. Nacházeli jsme je u Kladerub, Kele i Skaliky. V roce 1899 ve Skalice v. 6 /Andrys A.) a. 8 (Pavlík Fr.) pi stavb hospodáských budov narazili dlníci na takové popelnicové pole z této doby. Z neznalosti nádoby rozbili-hledali v nich poklad a jako nepotebné je odhodili na vedlejší hromadu. Step si všiml Ant. Váa a Fr. Konar, studenti valašskomeziíského gymnázia, kteí je pedali tamnímu muzeu. ást pedali místní škole. Pi sthování školy se ztratily. Toto jsou nejdležitjší pravké nálezy z naší obce, které dokládají pobyt lovka na našem území ped dávnou dobou. Podle vyprávní paní Albíny Ryškové pvodní obec Skalika stávala poblíž skály v lese Hrabí. Válenými událostmi byly domy vypáleny, obyvatelé pobiti nebo odvleeni do otroctví. A tak zbylí obyvatelé si prý zbudovali obec na novém míst v malém údolíku, které se táhne od severu k jihu, jehož stedem protéká potok. Tam se obec Skalika nachází dodnes.

5 Novodobá historie V anket l. zpravodaje vtšina z Vás zastávala názor, že by jste v dalších íslech rádi uvítali na stránkách zpravodaje njaké informace o historii naší obce. Rozhodli jsme se postupn zveejovat fakta o naší obci od roku 1939, tak jak jsme je erpali z obecní kroniky. Novodobou historii zaínáme od roku 1939, tedy od okupace eskoslovenska nmeckou armádou, a postupn pejdeme až do roku Novodobou historii zveejujeme proto, že se do naší obce po roce 1970 pisthovalo hodn cizích lidí, kteí tuto historii neznají. Po obsazení našich zemí v beznu 1939 nmeckou armádou byly odstranny státní znaky. Státní vlajka byla zrušena a nahrazena vlajkou protektorátní. Tabule oznaující názvy obcí byly opateny dvojjazynými nápisy. Zdejší obec byla pojmenována SKALITSCHKA. Všechny politické organizace byly rozpuštny a podle nmeckého vzoru založena jediná organizace s názvem Národní souruenství. Místním vedoucím v obci byl František Hadaš, leny výboru byli: jednatel-ídící uitel František Jiíek, pokladník-ant. Mikšánek. 15. Pozdji byl proveden nábor mládeže do spolku Mladé národní souruenství jehož vedoucím byl pan Janda, pozdji Cifr Ladislav. Národní souruenství a také veejná osvtová služba, jejímž vedoucím byl pan uitel Frant. Jiíek, nevyvíjela po dobu války tém žádnou innost. Ani kuratorium pro výchovu mládeže, od nhož si Nmci tolik slibovali, se v obci nedalo strhnout a vnovalo se jen innosti tlovýchovné. Ze zdejších oban nebyl nikdo vznn v koncentraním táboe. Za udání za poslech zahraniního vysílání byli vyšetováni na gestapu tito lidé: Fr. Hadaš. 46, Boh. Mikšánek. 19, Al. Vykopal. 76, Ant. Vykopal. 78 a J. Krasák. Po výslechu a domovní prohlídce (nic se nenašlo) byli propuštni. Rozpuštní spolku Sokol a zabavení jeho jmní postihlo zdejší jednotu. Úední knihy a run vyšívaný prapor musely být odevzdány na okresním úad. Správcem jmní pozstávajícího ze Sokolovny, jevišt a cviební náadí, byl stanoven Frant. Beinstein. 68. Pozdji Nmci pronajali budovu Ant. Vykopalovi, který zde strojov vyrábl kolobžky. Úední knihy byly po válce vráceny, ale krásný a cenný prapor nebyl nalezen. Novou koženou žínnku uchránil jednot Ladislav Šindelek, který ji po celo dobu války ukrýval ve štít domu. Na píkaz Nmc musel být odevzdán zvon Zvon byl zakoupen v r a vážil 100 kg. Nový zvon byl zakoupen ve slévárn Krátký v Perov za 635,- K s dovozem. Obnos darovala kostelní jednota obce. Slavnostn byl vysvcen a pojmenován Václav. Byl ulit z šedolitu a vážil 95 kg.

6 Bilancování uplynulého pololetí v ústavu ve Skalice Než se lovk nadje, polovina roku je za námi a máme tu prázdniny. I dvata z ústavu si budou užívat prázdninové pohody. Jednak si budou užívat volna dvata, která vozíme denn do školy v Hranicích a jsou to tedy školaky jak se patí, ale i ostatní klientky. Je to dáno i tím, že léto už tradin patí k dob dovolených a tak i poet pracovník ústavu bude v tomto období snížen práv z dvodu erpání dovolených. Provoz se však u nás nezastaví ani na chviliku, jen bude trochu jiný. Také naše svenky budou trávit njaký as mimo ústav. Hned na zaátku prázdnin odjede skupina dvat do Zlatých Hor do hotelu Rejvíz. V prvním týdnu msíce srpna odjíždjí další na brnnskou pehradu. Ostatn na této pehrad už jsme letos v kvtnu jednou byli. Pes prázdniny jezdíme také ve zvýšené míe na jednodenní výlety, nap. na koupališt do Oder, do ZOO Lešná a jinde. A nyní trochu k tomu bilancování. Co se nám podailo? Myslíme, že toho bylo dost. K nejdležitjší události jist patí otevení nových dílen a spoleenské místnosti. Dílny vznikly v prostorách pdy nad dnes již bývalou sušárnou. Práv v bývalé sušárn vznikla nová spoleenská místnost. Celý objekt je bezbariérov zpístupnn. Do patra sveze klientky šikmá schodišová plošina. Na otevení byl pítomen hejtman Olomouckého kraje pan ing. Bezina, bývalý pednosta Okresního úadu ing. Pikryl, starosta nedalekých Hranic a len Rady Olomouckého kraje pan PhDr. Juraka, dále pak vedoucí odboru sociálních vcí Olomouckého kraje pan JUDr Žádník, bývalá vedoucí odboru sociálních vcí a zdravotnictví na okrese Perov paní Zajícová a další pracovníci Krajského úadu. Za obec se otevení zúastnil pan starosta Karel Orava. Pítomni byli i editelé podobných zaízení na již bývalém okrese Perov a také bývalá paní editelka paní Bagarová. Všichni pítomní se vyjadovali pochvaln k provedeným úpravám. Ale to nebylo to jediné, co se nám letos povedlo. Ješt jsme vymnili všechny dvee, vetn zárubní v prvním pate budovy. Do jedné z vžiek zámeku jsme poídili svislou schodišovou plošinu (výtah) a tím jsme prakticky celý objekt ústavu bezbariérov zpístupnili. To je možno považovat za velký úspch. Také jsme v ústavu vymalovali. Dále chystáme úpravu prostranství ped hlavním vchodem do zámeku a chceme vybudovat cestu ke kapli. Poizujeme nový nábytek do pokoj dívek. Lze tedy íci, že po stavební stránce se nám podailo vykonat kus práce a prostedí, v nmý žijí naše klientky má opt vyšší úrove. Dále se chci zmínit o akci, jejímž poadatelem byl ÚSP Skalika. Letos poprvé jsme pišli na myšlenku poádat Národní hry handicapovaných a to v krásném a velmi atraktivním prostedí hradu Špilberk v Brn. Jednalo se o souást velké akce Dny zdraví a sportu, které poádá Veejn prospšná spolenost Špilberk club Brno. Záštitu nad touto akcí má ministrn zdravotnictví, námstek ministr a školství a primátor msta Brna. Akci jsme

7 poádali za finanního pispní Asociace ústav sociální pée R, které jsme i my leny. Doufáme, že se nám podaí vytvoit tradici a budeme poádat další tyto hry, jejichž hlavní cenou je Putovní pohár msta Brna. Také u nás v ústavu se uskutenilo pár akcí. Pipomeme dtský den, den otevených dveí, návštvu partnerského ústavu ze Zašové. Koncem školního roku nás navštívili žáci Dtského centra se svými rodii a uiteli. Také se již tradin úastníme mnoha výstav. Naposledy to byla prezentace poskytovatel sociálních služeb pi akci Dny zdravotn postižených v Olomouci na výstavišti Flóra ve dnech editel ÚSP Informace o základní a mateské škole Skalika Základní škola a mateská škola jsou od spojené zaízení. Od jsme právní subjekt. editelkou je paní Ljuba Christelová z Hranic. Ve školním roce navštvovalo mateskou školu 20 dtí l z Ústí, 2 ze Zámrsk, 1 z Horních Tšic a 16 dtí ze Skaliky. Vyuují zde Jana Boráová z Hranic a Kateina Baštánová ze Skaliky. Ve škole bylo 16 prvák 10 dojíždjících z Ústí, 1 z Horních Tšic a 5 dtí ze Skaliky. Školáky vyuovala paní editelka školy a výchovy mla na starost Kateina Baštánová. Druhý rok fungovala také školní družina, kterou vedla Eva Cifrová ze Skaliky. O výdej stravy pro mateskou školu a o úklid budovy se starala Barbora Vinklárková ze Skaliky. Od 1. záí 2003 je do mateské školy zapsáno 19 dtí, ve škole bude 16 dtí z Ústí a ze Skaliky. Pedagogický a provozní personál školy zstává ve stejném složení i pro píští školní rok. Bhem školního roku se ve tíd mateské školy vymnilo osvtlení za ,- K, namontovaly žaluzie na další okna za cenu cca ,- K a v souasné dob se pipravuje výmna baterií a splachova WC v obou tídách.

8 Sbor dobrovolných hasi Skalika Vážení spoluobané, dovolte mi, abych Vás seznámil s inností Sboru dobrovolných hasi ve Skalice. K bylo zaregistrováno 50 len, z toho 6 žen a 44 muž. inost SDH Skalika zajišuje výbor SDH Skalika v tomto složení: starosta: Ovaík Karel velitel: Kunovský Václav jednatel: Hrochová Ludmila pokladník: lenové: ing. Pavlík Libor Konar Dušan Krasák Michal Krasák Roman ervek Antonín Každoron poádáme tyto akce: - vodní medvda s koninovou zábavou a pochováváním basy s pomocí TJ Sokol Skalika - jarní úklid sbr železného šrotu - zájezd na sv. Hostýn u píležitosti svátku patrona hasi sv. Floriána. Dále se zúastujeme oslav sv. Floriana v Keli, Choryni a Kladerubech. - kácení máje ve spolupráci s OÚ Skalika a TJ Sokol Skalika - okrskové soutže v požárním sportu a úast na dalších pohárových soutžích Dále náš len p. ervek Antonín, který je také lenem výboru OSH MS Perov provádí pravidelné besedy s mládeží v ZŠ a MŠ ve Skalice, ale také i v okolních obcích. Celoron se provádí údržba a kontrola veškeré hasiské techniky, vetn hasiské zbrojnice. U píležitosti 110 let založení SDH Skalika byla provedena ástená rekonstrukce hasiské zbrojnice. Tuto opravu finann podpoil OÚ Skalika ástkou ,- K. OÚ dále zajistil nákup nových hadic a to 2 kusy B hadic a 4 kusy C hadic za cenu ,- K a ty kus vycházkových stejnokroj za cenu cca ,- K. Tímto bychom chtli obecnímu úadu podkovat. Zárove také dkujeme všem hasim, ale i obanm, kteí se podíleli nejen na této akci, ale i na celém zdárném prbhu tchto oslav. Každý, kdo se chce stát lenem SDH Skalika, mže kontaktovat lena výboru a ten se postará o další náležitosti. Píspvky na jeden rok iní: dti do 15-ti let - neplatí nad 15 let - 70,- K Z tchto 70,- K se odvádí 50,- K na OSH Perov. Z toho je hrazeno pojištní len pi zásahu u požáru, živelných pohrom a soutží.

9 J U B I L A N T I Kvten: Vinklárek Antonín let Pavlík Jaroslav let Kubešová Anežka let Húdek Anton let Vozáková Marie let Ováíková Zdenka let Vrbová Eva let erven: Tvrdoová Anastázie let Humplíková Jana let Honešová Libuše 45 let ervenec: Hajerová Božena. 30 Kubeša Karel. 17 Andrys Stanislav. 135 io Viktor. 142 Orava Karel. 117 Kopa Demeter let 70 let 55 let 55 let 55 let 50 let Srpen: Masaík Josef let Krasáková Marie let Macháková Jaroslava let Cifr Jaromír let Mrukvia Jií let Juráová Marie let Heger Pavel let Záí: Porubská Ludmila let Mikšánková Edita let Orava Václav let Kraková Mária let Vrba Petr let

10 TJ Sokol Skalika poádá v rámci programu Sportuj s námi Výlet na kolách ve dnech Místo odjezd trasa: ubytování strava návrat pihlášky možnosti Rekreaní zaízení Vianov pátek ve hod. od Hasiárny ve Skalice. Skalika-Dolní Tšice-Kel-Kunovice-Podhradní Lhota-Rajnochovice Vianov ( pouze zpevnné komunikace, jen 22 km) chaty ptilžkové v pátek a nedli zajištna v jídeln, v sobotu z ásti jídelna a z ásti spolené vaení. nedle v hod bere p. Mrhalová Milada na Obecním úadu a to do Pi pihlášení budou vybírány i níže uvedené poplatky, které budou sloužit k ástené úhrad stravy. Bude pipraven program pro veškeré cílové skupiny, zamený na sportovní vyžití, ale i ostatní si mohou vybrat z možností : koupališt pímo v areálu,turistika,hiby,hišt,cyklistika,restaurace Pro koho je výlet uren? Pro všechny, kteí se chtjí pohnout,zasportovat,pobavit se, nebo poznat. nové prostedí. Není omezen vkem, ani lenstvím v TJ Sokol, nebo jiné organizaci. Ceny za tídenní výlet byly stanoveny takto: dosplí lenové TJ 350k nelenové - 450k studenti a dchodci - 300k dti od 4 let do 15 let - 200k Dti mladší patnácti let musejí mít doprovod osoby starší 18 let. Pro ty, kteí mají obavy z dlouhé cesty, ale i ostatní, jsou pipravena doprovodná vozidla, která v pípad poteby uvezou nejen Vás, ale i vaše kola. Sokol Skalika rozpis kopané 2003Podzim Muži : Datum Hodina Den poz Utkání Kolo Ne Skalika - Hustopee B Ne Skalika - Radslavice "B" Ne Drahotuše - Skalika Ne Skalika - Blotín Ne Ntice Opatovice "B" - Skalika Ne Skalika - Horní Újezd So Dukla - Skalika Ne Skalika - Žákovice Ne ernotín - Skalika Ne Hor.Ntice - Skalika Ne Skalika - Ústí "B" 2

11 U S N E S E N Í z 5. schze Zastupitelstva obce Skalika, konané dne v hod. v jídeln v MŠ ve Skalice Zastupitelstvo obce Skalika bere na vdomí: - zprávu starosty o kontrole plnní minulého usnesení - všechny body usnesení splnny. Pipomínky z jednání se eší postupn. - informaci starosty o pipravovaných pracích na oprav Sokolovny Skalika - informaci starosty o dokonení opravy sochy p. Marie proti vtáku - informaci starosty o dokonených opravách a malování na obecním úad - informaci starosty o dokonení oprav místních komunikací - informaci starosty o situaci na úseku prodeje plošné plynofikace - rozhodnutí katastrálního úadu v Perov z o pevodu vodních tok a vodních ploch z majetku obce ve prospch nového vlastníka eské republiky 2. Zastupitelstvo obce Skalika po projednání schvaluje: 20/2003-ZO závrený úet obce za rok /2003-ZO rozpotové zmny podle rozpotového opatení. 3/ /2003-ZO poskytnutí dalšího platu neuvolnným lenm zastupitelstva obce podle pedloženého písemného návrhu 23/2003-ZO úpravu msíní odmny lena zastupitelstva obce p. Václava Kunovského podle pedloženého písemného návrhu 24/2003-ZO - poskytnutí mimoádných píspvk pro SDH Skalika ve výši 7.000,- K, pro TJ Sokol Skalika ve výši ,- K na základ písemných žádostí 25/2003-ZO - poskytnutí píspvku do tomboly na dtský den pro ÚSP Skalika ve výši 2.000,- K 26/2003-ZO - nákup nové travní sekaky vyžína 25OR-Husqarna v cen ,- K 27/2003-ZO - odprodej staré poškozené travní sekaky JONSERED GR 2036 zájemci s nejvyšší nabídnutou cenou 28/2003-ZO - uvolnní finanní ástky z rozpotu obce ve výši ,- K jako píspvek pro ÚSP Skalika na opravu kaple v zámeckém parku. Ukládá starostovi obce zajistit sepsání písemné smlouvy o poskytnutí a úelu píspvku 29/2003-ZO - píspvek p. Stanislavu Kuovi, bytem Skalika. 83 na ástenou úhradu náklad a reprezentaci naší obce na celosvtovou gymnoestrádu v Lisabonu ve dnech , které se zúastní jako cvienec hromadného vystoupení 430 cvienc z R ve výši 5.000,- K 3. Zastupitelstvo obce Skalika ukládá: - starostovi obce ešit pipomínky z dnešního jednání, uvedené v zápise

12 Informace o vzniku a innosti Trampského sdružení Skalika V roce 1990 se nkolik kamarád festivalu trampských písní (KFTP), kteí již minimáln 8 let pomáhali pi organizování tohoto festivalu na Horním Jelení u Holic v echách, rozhodlo uspoádat festival i u nás ve Skalice. V dubnu 1990 se uskutenil první, zkušební roník za úasti ty trampských kapel, který se vydail, a tak bylo rozhodnuto o konání prvního oficiálního roníku v záí Hlavním organizátorem je Jan Stržínek ze Skaliky a jeho pravou rukou Jirka ezníek z Tuína. Dále pak Lubomír Fridrich, Milan Bezdk a Antonín Fak z Hranic a Mgr. Iveta Stržínková z Kele. Pi konání samotného festivalu vydatn pomáhají Jirka a Eva Papírníkovi z Ostravy, Anna Vojdová z Ostravy, Jara Krasáková z Perova, Olda a Liba Šustkovi ze Skaliky. Hodnotné ceny pro ti vítzné kapely zajišovali M. a A. Hajdovi. Rokem 1990 vlastn zaala innost kamarád souasného trampského sdružení v naší obci, která se po nkolik let zamovala jenom na poádání festivalu. A protože se pi píprav 1. roníku (ale i ostatních!) setkali s velkým pochopením a také pomocí starosty obecního úadu p. Karla Oravy i místostarosty pana Františka Pavlíka, který ochotn zajišoval nkolik sponzor, tak i u pana Františka Bagary z a.s. Skalagro Skalika i u místních podnikatel a nkterých oban, podailo se tyto nároné akce lépe zkvalitovat.. Na festival do Skaliky jezdí amatérské trampské kapely z celé republiky nap. z eských Budjovic, Prahy, Trutnova, Ústí nad Labem, Opavy, Ostravy, Hodonína, Brna, Olomouce, Vsetína, Perova, Lipníka nad Bevou a Hranic. Nkolik let se zúastují i slovenské kapely z Nitry a Banské Štiavnice. Festival bývá organizován prakticky po ti dny, v pátek veer je slavnostní zapálení ohn a vztyení festivalové vlajky. U ohn se pak pedstaví trampské kapely. V sobotu od hodin je soutžní vystoupení jednotlivých kapel, finále s vyhodnocením a veer pak Country bál. V nedli je v hodin ukonení celého festivalu stažením festivalové vlajky. Loský roník byl obohacen o ukázku jízdy psího spežení, které se díky pochopení Mgr. Nmce, konalo na cestách a alejích parku ÚSP. O akci byl zájem a dti se mohly i zdarma povozit. Krom toho se lenové TS zúastují nkolikrát ron brigád na hrad Helfštýn, kde každoron poádali i Mikulášské nadílení pro dti. Toto se koná již po tyi roky u nás v sokolovn a nadílky se zúastuje minimáln 40 dtí i s rodii. Je to velmi pkná akce, kde radost z Mikulášské nadílky asto provází i trocha strachu z ertího hrození metlou a velikým pytlem. Mikulášské odpoledne je pro všechny a je oznamováno místním rozhlasem. Rádi bychom uvítali vtší úast dtí i rodi ze Skaliky. Na závr naší informace o innosti Trampského sdružení Skalika bychom Vás rádi pozvali na 11. roník festivalu trampských písní, který se bude konat záí 2003 v sokolovn. Tší se na Vás kamarádi trampského sdružení Skalika. A h o j!

13 Sponzorem dnešního ísla je Restaurant u Bagar Možnost oberstvit se, nabrat nových sil, pobavit se a posedt s páteli máte v hospod u Bagar. Provozní doba restaurantu je v pondlí-pátek od hod. do hod., v sobotu od hod. do hod. a v nedli od hod. do 3.00 hod.. Po osobní dohod je možnost prostory hospody nebo nov zbudovaného nekuáckého salonku otevít i mimo provozní dobu. Ve zmínném salonku se mohou konat rzné rodinné i spoleenské akce a oslavy (svatby, snídan ped svatbou, zlaté svatby, ktiny, srazy, oslavy kulatých jubileí, prezentaní akce, schzi aj.) Poet míst k sezení je v salonku bez možnosti využití taneního parketu 55, s využitím taneního parketu je 35 míst (samostatné WC i pro invalidní obany). Kuácká místnost restaurantu má 40 míst k sezení, malý salonek 20 míst k sezení. I tento salonek je možno využít k malým soukromým oslavám nebo schzkám. U hospody je nadstešená devná terasa kapacitn asi 60 míst k sezení. Zatravnná plocha cca 300 m2 mže být využívána ke sportovním úelm i pobavení dtí návštvník restaurantu. V podzimních msících letošního roku bude rekonstruován interiér kuácké ásti hospody a malého salonku, ímž se zpíjemní posezení ve stávajícím restaurantu. Taktéž u venkovního posezení dojde k uritým zmnám. Bude zde zbudován zdný krb s udírnou a ruské kuželky. Mimo klasické oberstvení je možno si v hospod objednat sudové pivo se znanou slevou (vychlazené na 7 stup C) a zapjit bezplatn výepní zaízení a libovolné množství sklenic. Pi odbru vtšího množství sud je cena ješt výhodnjší. Zákazníci si mohou na požádání (u majitele nebo personálu) prohlédnout prostory celé restaurace a v pípad zájmu o využití tchto prostor dohodnout na míst podmínky a prbh akcí. Možnost domluvy taktéž telefonicky u majitele restaurantu p. Miroslava Bagara Informace redakce Redakce zpravodaje upozoruje firmy sídlící v obvodu naší obce na možnost prezentace svých inností v tomto zpravodaji. Redakce zárove pijímá jakékoliv námty a pipomínky k postupnému vylepšování kvality vydávaného zpravodaje. Své pipomínky a námty odevzdávejte v kancelái obecního úadu.

14 U S N E S E N Í ze 4. schze Zastupitelstva obce Skalika, konané dne v hod. v jídeln v MŠ ve Skalice 1. Zastupitelstvo obce Skalika bere na vdomí: - zprávu starosty o kontrole minulého usnesení všechny body splnny - zprávu kontrolního výboru o výsledcích kontroly podle zápisu ze dne zprávu starosty obce o souasné situaci a jednáních o místní ásti Kamenec - zprávu starosty o likvidaci škody krádeží poíta v ZŠ Skalika ze dne , které jsou majetkem firmy Auto-cont CZ a.s., Praha 9 - informaci starosty o zízení 5 míst na VPP s Úadem práce Hranice na dobu od do a 1 místo od 2.5. do informaci starosty o realizaci schválených akcí - oprava místních komunikací a opravy sochy p. Marie - informaci starosty a píprav opravy chodník a kanalizace u budovy OÚ - informaci starosty o podepsání smlouvy o nájmu nebytových prostor s manžely Antonínem a Barborou Vinklárkovými, Skalika. 34 podle usnesení z minulé schze ZO 2. Zastupitelstvo obce Skalika po projednání schvaluje: 9/2003-ZO program obnovy vesnice na roky /2003-ZO - pihlášku Obce Skalika do soutže Vesnice roku 2003 a úhradu píspvku dle zásad soutže ve výši 1.084,- K 11/2003-ZO rozpotové zmny podle písemného návrhu rozpotového opatení. 2/ /2003-ZO obecn závaznou vyhlášku obce Skalika. 1/2003, kterou se mní obecn závazná vyhláška. 5 obce Skalika o místních poplatcích 13/2003-ZO smrnici. 3 o obhu úetních doklad obce Skalika 14/2003-ZO odmny neuvolnným lenm zastupitelstva obce Skalika podle naízení vlády. 37/2003 dle písemného návrhu 15/2003-ZO uzavení smlouvy s akciovou spoleností Vodovody a kanalizace Perov, a.s. o dodávce vody z veejného vodovodu od /2003-ZO - píspvek TJ SOKOL Skalika ve výši 2000,- K na ástenou úhradu náklad na divadelní pedstavení ze dne /2003-ZO vydávání zpravodaje obce Skalika k informovanosti oban obce o innosti zastupitelstva obce, obecního úadu a ostatních složek v obci 3. Zastupitelstvo obce Skalika po projednání neschvaluje: 18/2003-ZO - pesthování sídla obecního úadu z. 51 do budovy Lesního družstva Skalika. 2 na základ žádosti lesního družstva ze dne /2003-ZO - žádost p. Mikšánkové Edity, Skalika. 19 ze dne o zproštní placení poplatku za svoz pevného domovního odpadu

15 Událost k zamyšlení Píbh jakých se odehrává všude a pravideln dost, od doby co jsou kluci klukama. Zdánlivá drobnost, která se vždy vyešila páru fackama a uvedením vcí do poádku, se stala i u nás. Nestálo by vbec za to, plýtvat místem v tak drahocené publikaci jakou je zpravodaj obce, ale hodn lidí pimly skutenosti o vcech ádn pemýšlet. Co se vlastn stalo. Kluci mli krátkou chvíli a nenapadlo je nic chytejšího než rozmlátit dvee na hišti. Naštstí nkteré pi inu pistihl kluk, kterému nebylo jak se íká u nás zdechlo se za nimi rozbhnout. Otázkou je, kolik lidí by se takto zachovalo. To je první místo k zamyšlení. Jistže nechytil všechny, ale jen dva a to ty nejmenší. Pouze jednoho poznal a tak se zaalo zjišovat, kteí byli ti ostatní. Brzy byli odhaleni, nkteí se samozejm piznali a zcela nezávisle na sob potvrdili, jak to všechno bylo a kdo tam všechno byl. Uvolnné futra ze zdi a díry ve dveích jasn vypovídaly o tom, že hlavními aktéry nemohli být šestiletí kluci. Jaké nás pak ekalo rozarování, když jsme oslovili rodie s tím, aby si to se svými potomky vyíkali a vci opravili. Nikdo tomu nechtl vit, ale protože argument bylo tolik, vzali to v úvahu. Avšak pouze jediní rodie od ty výtržník se k tomu postavili tak, že se dali do práce a futra opravili. Druzí na to zapomnli a tetí dodnes tvrdí, že jejich syn i se svým kamarádem z Ústí s tím nemají nic spoleného. Tohle je druhé místo k zamyšlení. A závrené zamyšlení! Že kluci nco vyvedou se stává. Že nií majetek dobrovolné organizace, která si musí brigádnicky vydlávat na innost je smutné, ale není až tak podstatné,í majetek to je. Že nemají všichni na své dti stejný metr a sami mají jiný pistup, je dnes taky bžné. Že však nkteí nechají své dít, mozek celé této lumpárny bez trestu a ten mezi ostatníma machruje, jak je to všechno snadné a jaký on je borec, je hrozné a smutné. Co jsme se pak dozvdli od ostatních už ani tyto stránky neunesou a radji se o tchto praktikách nebudeme zmiovat, aby se nestaly návodem pro jiné. Tžko mohou uitelky ve školce a škole vychovávat dti v ádné obany naší malé vesnice, když nkteí rodiové trpí svým ratolestem takovéto chování a svým postojem ho vlastn podporují. Píspvek TJ Sokol Skalika

Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar

Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar Usnesení ze schze zastupitelstva obce Skalika, konané dne 11.dubna 2007 v salónku hospdky u Bagar Zastupittelstvo obce po projednání vzalo na vdomí: kontrolu minulého usnesení vzdání se funkce lena zastupitelstva

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE 6. 12. 2010 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelá obecního úadu Poet zastupitel: 9 Pítomni: 8 - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

CH L U M S V A T É M A Í. Usnesení. Z 5. Veejného zasedání obecního zastupitelstva Chlumu Svaté Maí konaného dne 3.12.2007

CH L U M S V A T É M A Í. Usnesení. Z 5. Veejného zasedání obecního zastupitelstva Chlumu Svaté Maí konaného dne 3.12.2007 O B E C CH L U M S V A T É M A Í Usnesení Z 5. Veejného zasedání obecního zastupitelstva Chlumu Svaté Maí konaného dne 3.12.2007 Schválený program 1. Kontrola plnní usnesení ze 4.veejného zasedání 2007

Více

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin.

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. Program: 1. Zahájení. 2. Schválení programu. 3. Základní a Mateská škola

Více

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání zastupitelstva obce Skrchov. 26 konaná dne 2. 9. 2008 Schze se konala v budov obecního úadu, zahájena

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006 Usnesení. 522 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 22.05.2006. Usnesení. 523 Rada msta Vimperk rozhodla uzavít Dodatek.1 ke smlouv o dílo.05/06

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Strana 1 (celkem 7) 29.1.2007 Obsah: Základní údaje platné pro školní rok 2006/2007...3 Charakteristika školní družiny...3 Kde nás najdete...3 Vybavení

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006 Usnesení. 544 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 29.05.2006. Usnesení. 545 Rada msta souhlasí s umístním pedzahrádky ped provozovnou Desperado

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 15.05.2006 Usnesení. 456 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 09.05.2006. Usnesení. 457 Rada msta rozhodla uzavít Dohodu o spolupráci pi zajištní zptného

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Usnesení. 332 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 26. 3. 2007. Usnesení. 333 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu vleky Brloh sestávající

Více

íslo 11 roník 15, prosinec 2009

íslo 11 roník 15, prosinec 2009 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 21. 12. 2009 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 11 roník 15, prosinec 2009 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 17.12. 2009 Zastupitelstvo

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006 Usnesení. 334 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 03.04.2006. Usnesení. 335 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo s ak. mal. Jiím echem,

Více

Termín dalšího zasedání bude uveejnn na internetových stránkách Obce Maletín a na úední desce. V dob mezi svátky bude obecní úad pro veejnost uzaven.

Termín dalšího zasedání bude uveejnn na internetových stránkách Obce Maletín a na úední desce. V dob mezi svátky bude obecní úad pro veejnost uzaven. Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 14. 12. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 9, roník 17, prosinec 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 8. 12. 2011 Zastupitelstvo

Více

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 17. 5. 2010 v kancelái

Více

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty Pítomni: Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 14. 5. 2014 v

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 14.05.2007 Usnesení. 508 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 7. 5. 2007. Usnesení. 509 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu ásti pozemku zapsaného

Více

Zasedání Zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání Zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání Zastupitelstva obce Skrchov. 36 konané dne 14. 5. 2013 Zasedání se konalo v budov obecního úadu,

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

Zápis. ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne v sále bohunické radnice Dlouhá 3

Zápis. ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne v sále bohunické radnice Dlouhá 3 Zápis ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne 09.03.2011 v sále bohunické radnice Dlouhá 3 Pítomni: dle prezenní listiny Zasedání ídil starosta M Brno-Bohunice Ing. Miloš Vrážel,

Více

Naše kapsy = odpadkové koše?

Naše kapsy = odpadkové koše? Naše kapsy = odpadkové koše? lenové našeho týmu: Bartochová Lucie echová Kristýna Dvoáková Tereza Hadašová Michaela Höhnová Sabina Jelínková Petra Kopáiková Gabriela Matušková Barbora Palová Alena Rössner

Více

Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy

Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy položka text rozpoet v tis. K 1111 da ze závislé innosti 1300 1112 da z píjmu fyz. osob (OSV#) 500 1113 da srážková 70 1121 da z píjmu práv. osob 1 300 1122 da

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 19.03.2007 Usnesení. 272 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 12. 3. 2007. Usnesení. 273 Rada msta trvá na svém usnesení. 48 ze 16. 1. 2006. Usnesení.

Více

Pehled usnesení ze 41. mimoádné schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty

Pehled usnesení ze 41. mimoádné schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení ze 41. mimoádné schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 1. 8. 2012 v

Více

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu nestaíme ani na chvíli pozastavit. Ješt jsme se nestaili

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2009 od 19,35 hodin v Žinkovech - Hotel U Zlatého jelena

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2009 od 19,35 hodin v Žinkovech - Hotel U Zlatého jelena ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2009 od 19,35 hodin v Žinkovech - Hotel U Zlatého jelena Termín: Pátek 20.2.2009 od 19,35 hodin Místo : Žinkovy - Hotel U

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 9 konaného dne 25. dubna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. TIMUR, o. s. seznámení s výsledky dotazníkového šetení Spokojenost oban s místním spoleenstvím

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. ministerstva vnitra eské socialistické republiky ze dne 24. íjna 1981 o ištní komín Ministerstvo vnitra eské socialistické republiky stanoví podle 30 odst. 3 zákona. 18/1958 Sb.,

Více

Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana oima dtí pro rok 2019

Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana oima dtí pro rok 2019 SH MS - Okresní sdružení hasi Vsetín Svárov 1082, 755 01 Vsetín Tel: 571 165 655, email: kancelar@osh-vsetin.cz, starosta@osh-vsetin.cz, www.osh-vsetin.cz Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana

Více

O putovní pohár starostky m stského obvodu Pustkovec v požárním útoku

O putovní pohár starostky m stského obvodu Pustkovec v požárním útoku Sbor dobrovolných hasi Pustkovec, 708 00 Ostrava-Pustkovec Soutž O putovní pohár starostky mstského obvodu Pustkovec v požárním útoku zaazena do Extraligy R v požárním útoku Moravskoslezského poháru v

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. 2/2012 OBCE BESTEK

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. 2/2012 OBCE BESTEK OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. 2/2012 OBCE BESTEK o stanovení systému shromažování, sbru, pepravy, tídní, využívání a odstraování komunálních odpad a nakládání se stavebním odpadem na území obce Bestek Zastupitelstvo

Více

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne 28.12.2005 Usnesení.758/05 Kontrola plnní usnesení 1.Usnesení splnná splnná usnesení.534/05, 569/05, 671/05. 2. Inventarizace Mstský úad Jirkov projednala

Více

Msto Vizovice, Masarykovo nám. 1007, PS 763 12. U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva msta Vizovice dne 23. 6. 2008

Msto Vizovice, Masarykovo nám. 1007, PS 763 12. U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva msta Vizovice dne 23. 6. 2008 Msto Vizovice, Masarykovo nám. 1007, PS 763 12 U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva msta Vizovice dne 23. 6. 2008 Zastupitelstvo msta Vizovice pijalo na svém zasedání dne 23. 6. 2008 následující

Více

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta.

Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne 7.3.2005 od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Program: 1. Program. 2. Schválení programu. 3. Rozbor hospodaení za rok 2004. 4. Rozpoet

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 159 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 16.7. 2014 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : pan Ing. Daniel Procházka paní MUDr.

Více

Zápis. z 4. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 29. ledna 2007 od 18.00 hodin.

Zápis. z 4. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 29. ledna 2007 od 18.00 hodin. Zápis z 4. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 29. ledna 2007 od 18.00 hodin. Program jednání: 1) Letecké snímky (bez materiálu). 2) Mandátní smlouva GrECo-MaP Brokers s.r.o. 3) Smlouva o dílo

Více

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Smrnice. 1 Smrnice editelky školy ke stanovení výše úplaty za pedškolní vzdlávání dítte v Mateské škole Markova 1176.j:

Více

Historie. Pechod 11 klientek z Úsp Maenice do 3 chránných byt V eské Líp. Liberecký kraj

Historie. Pechod 11 klientek z Úsp Maenice do 3 chránných byt V eské Líp. Liberecký kraj Liberecký kraj DOLMEN, o.p.s., Agentura pro chránné bydlení Podpora samostatného života projekt podpoený z prostedk ESF, státního rozpotu a Libereckého kraje Eva Brožová Alexandra Beváová Pechod 11 klientek

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 21.05.2007 Usnesení. 533 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 14.05.2007. Usnesení. 534 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo, jejíž pedmtem je veejná

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 26.02.2007 Usnesení. 180 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 19.02.2007. Usnesení. 181 Rada msta souhlasí s vyhrazením 5 parkovacích míst v ulici Pivovarská,

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Mnozí z Vás jste nedávno dle svých pedstav oslavili nástup nového tisíciletí a páli jste si navzájem vše nejlepší do nového roku i let píštích. To samé Vám peji i já

Více

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Usnesení. 35 Zastupitelstvo msta bere na vdomí pehled plnní usnesení ze dne 11.12.2006 a bere

Více

Zápis. 6 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 14. kvtna 2003 ve 20 hodin v kancelái OÚ.

Zápis. 6 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 14. kvtna 2003 ve 20 hodin v kancelái OÚ. Milí tenái. Dostává se Vám do rukou kvtnové íslo našeho zpravodaje, které je opt trochu tení než ísla minulá. To však neznamená, že by v nm nco chybí (alespo v to doufáme). Msíc erven je tradin msícem

Více

ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin.

ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. Program: 1. Zahájení. 2. Schváí programu. 3. Seznámení se základní zákonnou

Více

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2010 od 18,00 hodin v Neurazech Martinská hospoda

ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2010 od 18,00 hodin v Neurazech Martinská hospoda ZÁPIS z Výroní valné hromady 13.Okrsku - SH MS okresu Plze-jih konané dne 20.2. 2010 od 18,00 hodin v Neurazech Martinská hospoda Termín: Sobota 20.2.2010 od 18,00 hodin Místo : Neurazy Martinská hospoda

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Žádost pana Kotase o prodej

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Petr Kocián. Program:

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Petr Kocián. Program: Z á p i s z ustavujícího zasedání Zastupitelstva msta Veselí nad Lužnicí, konaného dne 10.11.2010 od 17:00 hodin ve velkém sále Kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí Pítomni: dle prezenní listiny Omluveni:

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Opt uplynul rok a my se zde scházíme na Valné hromad, abychom zhodnotili innost našeho sboru za rok 2001. Díve mi však dovolte, abych Vám do nového roku popál vše nejlepší,

Více

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 Píloha. 6 usnesení z 30. zasedání zastupitelstva msta Stíbra dne 13.12.2001 Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 o místních poplatcích Zastupitelstvo msta Stíbra vydalo dne 13.12.2001 v souladu s

Více

Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í. z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008

Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í. z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008 Msto Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í z 34. schze Rady msta Lomnice nad Popelkou konané dne 13. února 2008 133 / 08 / R - odpisové plány všech píspvkových organizací Msta Lomnice nad Popelkou na rok

Více

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K)

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K) Závrený úet hospodaení Venkovského mikroregionu Moravice za rok 2016 (podle 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpotových pravidlech územních rozpot) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Z p r a v o d a j ------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika.

Z p r a v o d a j ------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika. Z p r a v o d a j ------------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Skalika.5 ervenec 2004 Vážení obané. Obdrželi jste do rukou další íslo zpravodaje,

Více

Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005

Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005 Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005 1. Urbanistická studie obce zpracoval STAVOPROJEKT s.r.o., Ing.arch.Kasková A., Karlovy Vary v prosinci 1992, schválena byla zastupitelstvem obce v listopadu

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

Závrený úet obce Horní Bekovice. za rok 2013

Závrený úet obce Horní Bekovice. za rok 2013 Závrený úet obce Horní Bekovice za rok 2013 Obec Horní Bekovice, Podipská 13, IO 00263621, DI 00263621 podle 17, odst. 6, zák.. 250/2000 Sb. o rozpotových pravidlech územních rozpot a zákona. 128/2000

Více

(p.. 62) íslo 2/2011 srpen

(p.. 62) íslo 2/2011 srpen (p.. 62) Redakce: J.Punochá íslo 2/2011 srpen Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne

Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne 26.3.2014 Usnesení. 14/2014 Zastupitelstvo obce podle 84 odst. 1) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, ve znní pozdjších pedpis, schvaluje

Více

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2009

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2009 Junák svaz skaut a skautek R Stedisko 52101 Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem Základní informace o stedisku Adresa stediska: Junák svaz skaut a skautek R Stedisko Fr. Barvíe Tebechovice p.o. Na Stav

Více

Uzávrka pihlášek na zájezdy již 8. ervence!

Uzávrka pihlášek na zájezdy již 8. ervence! (p.. 53) Redakce: J.Punochá Náklad: 80 ks íslo 2/2008 erven Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Strategický cíl: 3.C2 Opatení: 3.C2.5 Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Popis V souladu s platnými metodickými pokyny a v návaznosti na závazné ásti

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 22.01.2007 Usnesení. 75 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 15.01.2006 Usnesení. 76 Rada msta rozhodla uzavít mandátní smlouvu, jejíž pedmtem je poskytovat

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více

Zápis ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 17,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta.

Zápis ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 17,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Zápis ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne 19.9.2005 od 17,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Program: 1. Program. 2. Schválení programu. 3. ÚPD souborné stanovisko p. Štim. 4.

Více

Zajišujeme: 595 626 026 office@vtsmorava.cz Gajdošova 61/3154, 702 00 Ostrava

Zajišujeme: 595 626 026 office@vtsmorava.cz Gajdošova 61/3154, 702 00 Ostrava Spolenost VTS Morava s.r.o. se sídlem v Ostrav vznikla 15.7.2002 pemnou fyzické osoby, psobící na trhu od roku 1997, na spolenost s ruením omezeným. Cílem spolenosti je od samého poátku specializace na

Více

U s n e s e n í. ze 4. jednání zastupitelstva obce Jindichovice konaného dne Rozpotová zmna.2

U s n e s e n í. ze 4. jednání zastupitelstva obce Jindichovice konaného dne Rozpotová zmna.2 U s n e s e n í ze 4. jednání zastupitelstva obce Jindichovice konaného dne 02.07.2009 Zastupitelstvo obce schvaluje vyazení usnesení zastupitelstva obce.: - 118/08, 160/08, 10/09, 60/09, 61/09, 62/09,

Více

Zápis. z 8. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 5. ervna 2006 od hodin.

Zápis. z 8. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 5. ervna 2006 od hodin. Zápis z 8. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 5. ervna 2006 od 18.00 hodin. Program jednání: 1) Uspoádání užívacího vztahu k.ú. Trhové Sviny Úad pro zastupování státu ve vcech 2) Ohlášení píslušnosti

Více

Msto Stíbro. obecn závazná vyhláška. 27/97. o místních poplatcích

Msto Stíbro. obecn závazná vyhláška. 27/97. o místních poplatcích Msto Stíbro obecn závazná vyhláška. 27/97 o místních poplatcích Msto Stíbro vydává podle 16 a 14 písm. h) zákona. 367/90 Sb., o obcích ve znní pozdjších novel a podle 15 zákona. 565/90 Sb., o místních

Více

Zápis. z 5. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 19. února 2007 od 18.00 hodin.

Zápis. z 5. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 19. února 2007 od 18.00 hodin. Zápis z 5. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 19. února 2007 od 18.00 hodin. Program jednání: 1) Návrh ceny vodného a stoného na hospodáský rok 2007 2008 pro msto. 2) Návrh na poízení nového územního

Více

NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO,

NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO, NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE V OKRESE VSETÍN NA PRAHU NOVÉHO PROGRAMOVACÍHO OBDOBÍ EVROPSKÉ UNIE Konference pro NNO, 30.10.2006, Vsetín HODNOCENÍ AKCE Na konferenci se telefonicky a e-mailem pihlásilo

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 08.01.2007 Usnesení. 1 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 28. 12. 2006. Usnesení. 2 Rada msta schvaluje Program prevence kriminality Partnerství 2007

Více

Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Vyvšeno dne : - 4 08-1998 Sejmuto dne : Obecn závazná vyhláška o parkování na místních komunikacích ve mst Brandýs nad Labem - Stará Boleslav Mstské zastupitelstvo v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi

Více

USNESENÍ z 19. zasedání Rady msta dne

USNESENÍ z 19. zasedání Rady msta dne USNESENÍ z 19. zasedání Rady msta dne 6. 9. 2007 258/19-07 Rada msta schvaluje program 19. zasedání s navrženým doplnním. 259/19-07 Rada msta schvaluje v pedloženém znní Plán zimní údržby Msta Špindlerv

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 30.04.2007 Usnesení. 451 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 23.04.2007. Usnesení. 452 Rada msta souhlasí se zveejnním zámru pronájmu a budoucího prodeje

Více

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z mimoádného 41. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 14. 12. 2005 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 100 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 13. 3. 2013 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : p. ing. Jií Nekvasil. p. ing. Daniel

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Text roku 2008 na rok 2009. Daové píjmy celkem 21 168 000 23 923 000

Text roku 2008 na rok 2009. Daové píjmy celkem 21 168 000 23 923 000 Návrh rozpotu na rok 2009 P Í J M Y schválený rozpoet návrh rozpotu Text roku 2008 na rok 2009 Daové píjmy celkem 21 168 000 23 923 000 Da z píjmu FO záv.innost 3 800 000 4 100 000 Da z píjmu FO samost.výdlená

Více

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Š k o l n í j í d e l n a V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007 Základní údaje k 31.10.2006 : Kapacita jídelny : 600 jídel Poet zapsaných

Více

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 Junák svaz skaut a skautek R Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na Programy státní podpory práce s dtmi a mládeží pro NNO

Více

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky K 1 000 K Píjmy: Da z píjmu fyz.osob.závislá innost 516 885,43 950,00 54,41% Da z píjmu fyz.osob

Více

eský svaz orientaního bhu

eský svaz orientaního bhu eský svaz orientaního bhu GIGASPORT MISTROVSTVÍ ESKÉ REPUBLIKY V ORIENTANÍM BHU NA DLOUHÉ TRATI, VETERANIÁDY ESKÉ REPUBLIKY V ORIENTANÍM BHU NA DLOUHÉ TRATI, SOUTŽÍ ESKÉHO POHÁRU VETERÁN, ZÁVODU OBLASTI

Více

Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení ze 75. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 1. 3. 2010 v kancelái

Více

Zápis a usnesení13. zasedání ZO, které se konalo 30.10.2007 od 17.30 hod. ovovatelé zápisu: p. Novotný a p.aizner pítomni viz prezenní listina,

Zápis a usnesení13. zasedání ZO, které se konalo 30.10.2007 od 17.30 hod. ovovatelé zápisu: p. Novotný a p.aizner pítomni viz prezenní listina, Zápis a usnesení13. zasedání ZO, které se konalo 30.10.2007 od 17.30 hod. ovovatelé zápisu: p. Novotný a p.aizner pítomni viz prezenní listina, omluven p.panak V úvodu požádala starostka zastupitele o

Více

ZPRAVODAJ. Z Moravského Krumlova:

ZPRAVODAJ. Z Moravského Krumlova: ZPRAVODAJ Redakce: J.Punochá Náklad: 100 ks (p.. 49) íslo 2/2006 íjen Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003

TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003 TELNICKÝ ZPRAVODAJ 03/2003 ERVEN 2003 Vážení spoluobané, jaro už je tu a s ním i další íslo Telnického zpravodaje. Od minulého ísla nastaly urité zmny. Toto i další ísla budete i nadále dostávat do svých

Více

U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne

U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne 6.4.2005 Usnesení.195/05 Kontrola plnní usnesení 1) Usnesení splnná splnná usnesení.690-1/04, 156-2/05, 156-4/05, 158/05, 162-3/05, 163-6e/05, 163-6f/05,

Více

Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne v hostinci U Benyho ve Všestarech

Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne v hostinci U Benyho ve Všestarech Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne 13. 1. 2012 v hostinci U Benyho ve Všestarech 1) Schze byla zahájena dne 13. 1. 2012 v 19:10 hod. lenem výboru panem Pavlem Šanderou, který

Více

Zápis. z 6. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 24. dubna 2006 od 18. hodin.

Zápis. z 6. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 24. dubna 2006 od 18. hodin. Zápis z 6. jednání rady msta, které se konalo v pondlí 24. dubna 2006 od 18. hodin. Pítomno: dle prezenní listiny Program jednání: 1) Rozbor hospodaení k 31.3.2006. 2) Rozpotové opatení. 1/2006. 3) Žádost

Více

ZPRAVODAJ (p.. 51) íslo 2/2007 záí

ZPRAVODAJ (p.. 51) íslo 2/2007 záí ZPRAVODAJ (p.. 51) Redakce: J.Punochá Náklad: 100 ks íslo 2/2007 záí Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích.

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Krásno na svém zasedání dne 21.2.2005 se usneslo vydat podle ustanovení 14 odst.2 zákona íslo 565/1990 Sb., o místních

Více

Msto Pec pod Snžkou ZASTUPITELSTVO MSTA USNESENÍ

Msto Pec pod Snžkou ZASTUPITELSTVO MSTA USNESENÍ Msto Pec pod Snžkou ZASTUPITELSTVO MSTA USNESENÍ z 25. veejného zasedání zastupitelstva msta konaného dne 20. ervna 2006 ve 14.00 hodin v zasedací místnosti školícího stediska UK (pension VaK) v Peci pod

Více