Všeobecné obchodní podmínky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Všeobecné obchodní podmínky"

Transkript

1 Všebecné bchdní pdmínky VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY ÚČASTI NA ZÁJEZDECH A PLATEBNÍ PODMÍNKY CESTOVNÍ KANCELÁŘE CK ETI S.R.O. Úvdní ustanvení a definice pjmů 1. Všebecné bchdní pdmínky účasti na Zájezdech a platební pdmínky (dále jen Všebecné pdmínky neb VOP ) cestvní kanceláře CK ETI s.r.. (dále jen Cestvní kancelář neb CK ) jsu platné pr všechny Zájezdy, jakž i jedntlivé služby cestvníh ruchu pskytvané přím Cestvní kanceláří neb prstřednictvím jejíh zprstředkvatele. Tyt Všebecné pdmínky jsu platné i pr Zájezdy a jedntlivé služby cestvníh ruchu jinéh pskytvatele, které Cestvní kancelář zprstředkvává, pkud tak určil přadatel Zájezdu či pskytvatel služeb, a pkud tm byl bjednatel v suvislsti se zprstředkvaným Zájezdem neb službu cestvníh ruchu infrmván. CK vždy infrmuje bjednatele tm, k jaké smluvě směřuje jejich předsmluvní kmunikace nejpzději před učiněním závazné bjednávky. 1. Pr účely těcht Všebecných pdmínek se rzumí: a. a. Cestvní kanceláří, resp. CK splečnst CK ETI, s.r.., IČO: , se sídlem Krakvská 1392/7, Nvé Měst, Praha 1, zapsaná v Obchdním rejstříku vedeném Městským sudem v Praze pd sp. zn. C Cestvní kancelář v rámci své pdnikatelské činnsti: 1. bstarává, rganizuje, nabízí a prdává Zájezdy kncvým zákazníkům; 2. bstarává, rganizuje a nabízí jedntlivé služby cestvníh ruchu; 3. na základě zvláštních smluv splupráci uzavřených s jinými přadateli Zájezdů a pskytvateli služeb cestvníh ruchu zprstředkvává pr tyt partnery prdej Zájezdů a jiných služeb cestvníh ruchu; b. b. Objednatelem fyzická neb právnická sba způsbilá k právnímu jednání, která uzavřela s CK Smluvu Zájezdu a/neb sba, v jejíž prspěch byla Smluva zájezdu uzavřena (též Splucestující ) a/neb sba, na kteru byl Zájezd neb služba pstupeny ; c. c. Zprstředkvatelem fyzická neb právnická sba, pdnikající na základě živnstenskéh právnění v blasti cestvníh ruchu, která s CK uzavřela smluvu bchdním zastupení a na jejímž základě zprstředkvává pr CK prdej Zájezdů a jiných služeb cestvníh ruchu; d. d. Zájezdem subr alespň dvu různých typů služeb cestvníh ruchu pr účely téže cesty neb pbytu, pkud

2 1. subr těcht služeb je nabízen CK, případně je sestaven na žádst neb pdle výběru zákazníka ještě před uzavřením jediné smluvy Zájezdu, neb 2. bez hledu na t, zda jsu uzavřeny samstatné smluvy s jedntlivými pskytvateli služeb cestvníh ruchu, jsu tyt služby cestvníh ruchu 1. zakupeny na jediném prdejním místě CK a zákazníkem vybrány před tím, než se zavázal k úhradě jejich ceny, 2. nabízeny, prdávány neb účtvány CK za celkvu cenu, 3. inzervány neb prdávány s značením Zájezd neb s pdbným značením, 4. sestaveny p uzavření smluvy, která pravňuje zákazníka k výběru z různých typů služeb cestvníh ruchu, neb 5. zakupeny d jedntlivých pskytvatelů služeb cestvníh ruchu prstřednictvím nline rezervačníh systému, při kterém CK, se kteru je uzavřena první smluva, předá jmén, platební údaje a elektrnicku adresu svéh zákazníka dalšímu pdnikateli a s tímt pdnikatelem je uzavřena smluva další službě cestvníh ruchu d 24 hdin p ptvrzení rezervace první služby cestvníh ruchu. e. e.smluvu zájezdu Smluva zájezdu uzavřená mezi CK a Objednatelem v suladu s příslušnými ustanveními bčanskéh zákníku, jejíž nedílnu sučástí jsu tyt Všebecné pdmínky a katalg neb jiná nabídka bsahující pdrbné vymezení Zájezdu; f. f. Smluvu službě smluva pskytnutí jedntlivé služby cestvníh ruchu. g. g. Občanským zákníkem zákn č. 89/2012 Sb., bčanský zákník. Rezervace a vznik smluvníh vztahu 2. Smluvní vztah mezi Objednavatelem a CK vzniká uzavřením Smluvy zájezdu neb Smluvy službě. Smluvu může uzavřít i bchdní zástupce CK, pkud je k tmu zmcněn. Uzavření Smluvy zájezdu předchází rezervace Zájezdu. Každé rezervaci bude ze strany CK přidělen rezervační čísl, které je Objednatel Zájezdu pvinen uvádět při každé další kmunikaci s CK. 3. V návaznsti na rezervaci zašle CK elektrnicku frmu Objednateli frmulář Smluvy zájezdu neb Smluvy službě, který Objednatel vyplní. Dručením úplně vyplněnéh frmuláře zpět CK je Smluva zájezdu neb službě uzavřena. Smluva zájezdu neb službě nevyžaduje písemnu frmu s vlastnručními pdpisy, napak pstačuje ptvrzení smluvy elektrnicky.

3 4. Před uzavřením Smluvy zájezdu předá CK bjednateli krmě knkrétní nabídky Zájezdu a těcht VOP Objednateli: 1. frmulář Smluvy zájezdu; 2. příslušný frmulář dle vyhlášky č. 122/2018 Sb., vzrech frmulářů pr jedntlivé typy Zájezdů a spjených cestvních služeb 3. becné infrmace vízvých pžadavcích země určení. Infrmace přibližných lhůtách pr vyřízení víz lze pskytnut dkazem na úřední infrmace země určení; 4. zdravtní pžadavky pr cesty 5. dklad pjištění CK pr případ úpadku. 5. Smluva zájezdu je účinná dručením úplně vyplněnéh frmuláře Smluvy zájezdu zpět CK. 6. P bdržení vyplněnéh frmuláře Smluvy zájezdu zašle CK zákazníkvi, který nepředal CK, resp. jejímu zástupci vlastnručně pdepsanu Smluvu zájezdu, ptvrzení Zájezdu v textvé pdbě. 7. Objednatel uzavřením Smluvy zájezdu svědčuje, že: 1. mu byly splu s návrhem Smluvy zájezdu zaslány tyt VOP, které tvří nedílnu sučást Smluvy zájezdu, že s těmit pdmínkami seznámil sebe i statní cestující a že s nimi všichni splucestující suhlasí; 2. mu byly předány infrmace s pdrbným vymezením Zájezdu; 3. mu byl předán dklad pjištění CK prti úpadku; 4. mu byl předán příslušný frmulář dle vyhlášky č. 122/2018 Sb., vzrech frmulářů pr jedntlivé typy Zájezdů a spjených cestvních služeb; 5. mu byly pskytnuty becné údaje pasvých a vízvých pžadavcích pr cestu včetně přibližných lhůt pr vyřízení víz, údaje zdravtních pžadavcích státu určení; 6. mu byl předán kntakt na místníh zástupce CK; 7. je právněn Smluvu zájezdu uzavřít, a t i ve prspěch statních splucestujících a že tyt další splucestující sby jej k jejich přihlášení a účasti na Zájezdu řádně pvěřily. Pkud bjednatel uzavírá Smluvu zájezdu ve prspěch sby mladší 18 let, prhlašuje, že je jejím záknným zástupcem, případně, že dispnuje jejím suhlasem, a dále že suhlasí s účastí nezletiléh na všech částech Zájezdu. 8. Pkud zákazník uzavírá Smluvu zájezdu za či ve prspěch třetích sb, dpvídá jak spludlužník za splnění všech závazků těcht sb, včetně včasné úhrady ceny Zájezdu a předání ptřebných infrmací.

4 9. CK dručí Objednateli vhdným způsbem nejpzději sedm dnů před zahájením Zájezdu pdrbné pkyny pr cestu. Jedná se údaje, které jsu pr cestu důležité, zejména údaje plánvaných časech djezdu, případně lhůtách pr dbavení, plánvaných časech zastávek, dpravním spjení a příjezdu, a které nebyly zákazníkvi předány před uzavřením Smluvy zájezdu. Ve stejné lhůtě CK předá zákazníkvi nezbytné stvrzenky, pukázky a přepravní dklady, zejména letenku, pukaz k ubytvání neb stravvání, dklad nutný pr pskytnutí fakultativních výletů neb jiný dklad, jehž je pr uskutečnění Zájezdu třeba. Je-li Smluva zájezdu uzavřena v dbě kratší než sedm dnů před zahájením Zájezdu, splní CK uvedené pvinnsti již při uzavření Smluvy zájezdu. 10. Všechny údaje a skutečnsti bsažené v katalgu a ceníku CK dpvídají infrmacím známým v dbě tisku a CK si vyhrazuje práv jejich změny d dby uzavření Smluvy zájezdu s Objednatelem. Ftgrafie zveřejněné v katalgu jsu ilustračníh charakteru. CK nedpvídá za bsah inzertních stran uveřejněných v katalgu, ceníku a jiných materiálech, které CK vydává a které jsu pskytnuté třetími sbami a neručí za správnst údajů uvedených v prspektech, jejichž vydavatelem není a nemůže je vlivnit. Cenvé a platební pdmínky 3. Celkvá cena Zájezdu se skládá z ceny Zájezdu a dalších příplatků jak je cestvní pjištění, letištní pplatky a služby značené v katalgu jak služby za příplatek. 2. Cenu za Zájezd neb za bjednané služby se rzumí cena, která je dhdnuta mezi CK a Objednatelem a která je uvedena ve Smluvě zájezdu. Ze slev pskytvaných CK má Objednatel nárk jen na ty, které jsu v platnsti ke dni vzniku smluvníh vztahu, kdy je musí i uplatnit, jinak jeh nárk na jejich pskytnutí zaniká. V případě mžnsti využití více druhů slev není mžná jejich kumulace a Objednatel si může vybrat tu, která je pr něj výhdnější, pkud není určen neb výslvně dhdnut s CK jinak. Slevy nelze uplatňvat ddatečně. 3. P dručení ptvrzení Zájezdu je Objednatel pvinen d dvu dnů uhradit rezervační pplatek ve výši:

5 1. 25 % z ceny Zájezdu neb služby cestvníh ruchu, pkud je začátek čerpání služeb, resp. nástup na Zájezd v čase nad 120 dnů, % z ceny Zájezdu neb služby cestvníh ruchu, pkud je začátek čerpání služeb, resp. nástup na Zájezd v čase d dní, % z ceny Zájezdu neb služby cestvníh ruchu, pkud je začátek čerpání služeb, resp. nástup na Zájezd méně než 30 dní. Zbylu část ceny Zájezdu je Objednatel pvinen zaplatit nejpzději 30 dnů před zahájením Zájezdu. 4. Za bjednané služby je mžné zaplatit v htvsti, prstřednictvím platebních karet, pkud t prdejní míst CK umžňuje, bankvním převdem neb pštvní pukázku, přičemž za den zaplacení je pvažván den, kdy byly finanční prstředky připsány na účet CK, resp. převzaty CK v htvsti. 5. V případě nezaplacení ceny Zájezdu neb ceny za bjednané služby ve stanvených lhůtách je CK právněna dstupit d Smluvy zájezdu a Zájezd neb služby nepskytnut, přičemž Objednatel je pvinen uhradit strnpplatky pdle těcht VOP, příp. skutečně vynalžené náklady, které CK nesplněním si smluvních pvinnstí Objednatelem vznikly. Práva a pvinnsti Objednatele 3. K základním právům Objednatele patří: 1. práv na řádné pskytnutí Zájezdu neb služby; 2. práv na řádné pskytnutí infrmací týkajících se Zájezdu neb služby, včetně ddatečných infrmací, které nejsu uvedeny v katalgu, jakž i na infrmace všech případných změnách týkajících se termínu, prgramu, rzsahu služeb a ceny Zájezdu; 3. práv zrušit svu účast na Zájezdu neb službě kdykli před zahájením čerpání Zájezdu neb služby dstupením d Smluvy zájezdu neb d Smluvy službě, a t pdle pdmínek uvedených v těcht Všebecných pdmínkách; 4. práv reklamvat případné nedstatky a vady bjednaných, resp. pskytnutých služeb v rámci Zájezdu pdle reklamačníh řádu CK; 5. práv před zahájením Zájezdu písemně známit CK, že se Zájezdu neb služby míst něh zúčastní jiná sba, a t za pdmínek uvedených v článku těcht VOP; 6. práv na chranu sbních údajů, které uvádí ve Smluvě zájezdu neb ve Smluvě službě, před nepvlanými sbami; 7. jiná práva, která pr něj vyplývají ze Smluvy zájezdu neb z becně závazných právních předpisů.

6 2. K základním pvinnstem Objednatele patří: 1. pskytnut CK ptřebnu sučinnst na řádné zabezpečení a pskytnutí Zájezdu neb služby, jakž i všechny dkumenty, infrmace a jiné věci ptřebné k jejich řádnému zabezpečení a pskytnutí, především je pvinen úplně a pravdivě uvádět údaje ve Smluvě zájezdu a v případě jejich změn, je pvinen CK neprdleně infrmvat. V případě nesplnění tét pvinnsti je Objednavatel pvinen uhradit CK veškeré náklady a škdu, která pskytnutím nesprávných a neúplných údajů CK vznikla; 2. zaplatit dhdnutu cenu Zájezdu neb služby řádně a včas způsbem dhdnutým ve Smluvě zájezdu neb ve Smluvě službě a na výzvu CK předlžit její ptvrzení zaplacení; 3. bez zbytečnéh dkladu a ve lhůtě určené CK sdělit své stanvisk k případným změnám, kterých byl infrmván ze strany CK; 4. převzít v čase určeném CK d ní dklady ptřebné pr Zájezd neb službu (např. letenky, ubytvací průkazy ), neprdleně zkntrlvat správnst údajů v nich uvedených a řídit se jimi; 5. ddržvat celní, pasvé, zdravtní, devizvé, dpravní a bezpečnstní předpisy, jakž i zákny a zvyklsti země, d které cestuje, 6. upzrnit včas na cizí státní příslušenství Splucestujícíh; 7. zajistit, aby sby mladší 15 let a případně i zdravtně pstižené sby, měly dprvd a byly pd dhledem dspěléh účastníka Zájezdu p celu dbu trvání Zájezdu; 8. řídit se pkyny pr účastníky Zájezdu jakž i ústními pkyny průvdce, delegáta neb jinéh určenéh zástupce CK v místě pbytu, tak i pkyny prvzvatele ubytvacíh zařízení a ddržvat stanvený prgram; 9. pčínat si tak, aby nedcházel k událstem, které by mhly hrzit, pškdit neb mezvat statní účastníky Zájezdu, především, aby nedcházel ke škdám na zdraví neb na majetku statních účastníků Zájezdu, pskytvatelů služeb neb CK; v pačném případě dpvídá za vzniklu škdu CK neb třetím sbám; 10. neprdleně známit všechny zjištěné nedstatky a vady Zájezdu přím na místě delegátvi neb jinému určenému zástupci CK a pskytnut sučinnst ptřebnu k jejich dstranění, aby mhla být v rámci mžnstí prvedena náprava přím na místě; 11. nastupit na Zájezd ve stanveném místě a čase pdle pkynů CK, v případě prdlení z vlastní viny s nástupem k čerpání dhdnutých služeb, dpravit se na vlastní náklady a dpvědnst na míst dpvídající časvému harmngramu dhdnutých služeb. 3. V případě, že Objednatel mezuje během trvání Zájezdu svým nevhdným chváním CK jak přadatele Zájezdu, jeh zástupce, smluvní partnery neb jiné účastníky Zájezdu (např. hrubým, nekulturním či hlučným chváním, nadměrným pžíváním alkhlu, mamných látek apd.), prušuje pkyny CK, narušuje plynulý časvý průběh Zájezdu, neb pškzuje cizí majetek, je takvé jednání pvažván za pdstatné prušení pdmínek Smluvy zájezdu. Zástupce CK je v takvém případě právněn vyvdit vůči

7 Objednavateli pstih spčívající v nepskytnutí dalších služeb během Zájezdu neb i vylučení z přepravy, případně z celéh Zájezdu. V případě, kdy djde k vylučení Objednatele, je CK právněna dstupit d Smluvy zájezdu bez náhrady, či jakéhkli nárku na dškdnění vylučenéh Objednatele za nevyužité služby. 4. CK si vyhrazuje práv vylučit Objednatele ze Zájezdu bez nárku na náhradu také v případě, že závažným způsbem pruší becně závazné právní předpisy neb zvyklsti České republiky neb navštívené země. V takvém případě je Objednatel Zájezdu pvinen uhradit veškeré náklady vzniklé v suvislsti s jeh vylučením ze Zájezdu. 5. Objednatel bere na vědmí, že některé státy vyžadují pr pvlení vstupu na své území pas pr dítě d 0 let bez hledu na skutečnst, zda dítě cestuje se svým záknným zástupcem. V případě, že dítě necestuje s rdičem, musí být Cestvní kanceláři před začátkem Zájezdu předlžen písemný suhlas záknnéh zástupce; pravst pdpisu záknnéh zástupce musí být úředně věřena, pkud záknný zástupce nepdepíše suhlas přím před pracvníkem CK neb Zprstředkvatelem. Osby, jejichž zdravtní stav t vyžaduje, mhu cestvat puze v dprvdu a dhledu jiných dspělých sb. Práva a pvinnsti Cestvní kanceláře 3. Právům a pvinnstem Objednatele uvedeným v článku 4. VOP přiměřeně dpvídají práva a pvinnsti CK. 2. CK je pvinna: 1. pskytnut Objednavateli řádný rzsah bjednaných a zaplacených služeb; 2. mít uzavřené pvinné pjištění záruky pr případ úpadku cestvní kanceláře pdle 6 zákna č. 159/1999 Sb., některých pdmínkách pdnikání a výknu některých činnstí v blasti cestvníh ruchu. 3. před uzavřením Smluvy zájezdu infrmvat všech skutečnstech, které jsu jí známy a které mhu mít vliv na rzhdnutí Objednatele kupi Zájezdu; 4. známit Objednateli všechny infrmace skutečnstech, které nastaly p uzavření Smluvy zájezdu a které mhu mít vliv na rzhdnutí Objednatele nastupit na Zájezd; 5. v případě nárku zákazníka na vrácení ceny Zájezdu neb její části, zaplatit tut částku nejpzději d 14 dnů;

8 6. nejpzději sedm dní před zahájením Zájezdu pskytnut Objednateli písemně další pdrbné infrmace všech skutečnstech, které jsu pr Objednatele důležité a které jsu CK známy (zejména infrmace pdle 2529 Občanskéh zákníku), pkud již nebyly Objednateli pskytnuty při pdpisu Smluvy zájezdu neb v jiném dkumentu, který Objednatel bdržel d CK neb Zprstředkvatele. V případě, že je Smluva zájezdu uzavřena v dbě kratší než sedm dní před zahájením Zájezdu, je CK pvinna svu pvinnst splnit při uzavření smluvy. 3. CK není pvinna pskytnut Objednateli plnění nad rámec předem ptvrzených a zaplacených služeb. Zvláštním přáním Objednatele (např. pkje vedle sebe, výhled na mře) není CK pvinna vyhvět, pkud se nejedná služby za příplatek. Nicméně CK se pkusí se svými ddavateli vyjednat služby pdle přání zákazníků. Neddržením přání zákazníka, které nejsu za příplatek, nevzniká Objednateli práv z vadnéh plnění. Změna v sbě Objednatele (práv na pstupení smluvy Zájezdu) 3. Objednatel je právněn d 7 dnů před zahájením Zájezdu písemně známit CK, že Zájezdu se míst něh zúčastní jiná sba. Tt známení musí bsahvat identifikační údaje nvéh Objednatele (jmén, příjmení, adresu trvaléh pbytu, datum narzení, údaj platnsti a čísle cestvníh dkladu) jakž i vlastnručně pdepsané prhlášení nvéh Objednatele, že suhlasí s uzavřenu Smluvu zájezdu, s těmit Všebecnými pdmínkami a že splňuje všechny pdmínky účasti na Zájezdu. 4. CK se pkusí vyjít Objednateli vstříc i u pzdějších změn v sbě zákazníka, nicméně upzrňuje, že pkud djde ke změně s tak krátkým předstihem, že pskytvatelé služeb již nemhu být změně infrmváni, pak CK přání Objednatele na pstupení Smluvy zájezdu nevyhví. 3. Dnem dručení známení pdle bdu 6.1 CK se v něm uvedená sba stává nvým Objednavatelem, který vstupuje d práv a pvinnstí půvdníh Objednatele, přičemž platí, že půvdní Objednatel a nvý Objednatel splečně a nerzdílně dpvídají za zaplacení ceny Zájezdu a úhradu nákladů, které Cestvní kanceláři v suvislsti se změnu Objednatele vzniknu. Cestvní kancelář je právněna účtvat si za každu jednu změnu (tj. za každu sbu) Objednatele manipulační pplatek ve výši nákladů zaplacených svým ddavatelům za změnu sby, minimálně však manipulační pplatek ve výši 1000Kč. Vyšší náklady za pstupení smluvy se aplikují zejména na Zájezdy MIXX.

9 4. Objednatel a nvý bjednatel jsu zavázáni splečně a nerzdílně k zaplacení dplatku ceny Zájezdu a k úhradě jakýchkliv ddatečných nákladů, které CK v suvislsti se změnu v sbě zákazníka vzniknu. Změny dhdnutých služeb a jejich důsledky 3. CK si vyhrazuje práv k prvedení nepdstatných změn ve svých smluvních závazcích. Údaje změně je CK pvinna Objednateli známit v textvé pdbě jasným a srzumitelným způsbem. Nepdstatné změny nezakládají zákazníkvi práv k dstupení d Smluvy zájezdu. 2. Nutí-li vnější klnsti CK pdstatně změnit některu z hlavních náležitstí cestvních služeb neb nemůže-li CK splnit zvláštní pžadavky zákazníka, má Objednatel práv se rzhdnut, zda se změnu Smluvy zájezdu suhlasí. Nesuhlasí-li zákazník se změnu Smluvy zájezdu, má práv d Smluvy zájezdu dstupit ve lhůtě 5 dnů de dne dručení známení její změně. Nedstupí-li zákazník d Smluvy zájezdu v tét lhůtě, platí, že se změnu Smluvy zájezdu suhlasí. Splečně s předlžením návrhu na změnu závazku předlží CK zákazníkvi jasným, srzumitelným a zřetelným způsbem a bez zbytečnéh dkladu infrmace zaznamenané v textvé pdbě, a t a) dpad navrhvaných změn na cenu Zájezdu, b) lhůtu, v níž může zákazník dstupit d Smluvy zájezdu, c) důsledky pr zákazníka, nedstupí-li včas d Smluvy zájezdu, a d) údaje případném náhradním Zájezdu a jeh ceně. 3. Hlavní náležitsti Zájezdu, jak je celkvá cena Zájezdu, způsb platby, nejnižší pčet nutný k uskutečnění Zájezdu a lhůtu, během níž může CK dstupit Smluvy zájezdu neb výše dstupnéh mhu být měněny puze s výslvným suhlasem Objednatele. 4. Změny časů djezdu neb příjezdu uvedené ve Smluvě zájezdu by měly být pvažvány za významné, pkud by Objednateli a splucestujícím způsbily značné nesnáze neb další náklady, například v případě změn v přepravě neb ubytvání. CK a Objednatel se dhdli, že nepvažují za významnu změnu Smluvy změnu trasy letu, změnu místa a bjektu ubytvání za pdmínky, pkud je zajištěn náhradní ubytvání minimálně stejné a vyšší kategrie a v pdbné blasti, psunu Zájezdu méně než 48 hdin, změnu časvých harmngramů prgramů, změnu času dletu, změnu místa dletu a příletu,

10 pkud je zajištěna bezplatná dprava z půvdníh a na půvdní míst, zpždění letadla, změnu letecké splečnsti a typu letadla, realizaci mezipřistání, způsbu dpravy z bezpečnstních, dpravních neb jiných perativních důvdů, změnu v pskytvání dplňkvých služeb, fakultativních prgramů a akcí. Za pdstatnu změnu Smluvy se nepvažují ani takvé změny, které služí na pravu zřejmých mylů a tiskvých chyb. 5. Pkud se na přání Objednatele p uzavření Smluvy zájezdu prvádějí změny termínu Zájezdu, místa, nástupu na Zájezd, druhu stravvání neb druhu dpravy, je tt návrhem na změnu Smluvy zájezdu. V případě vyhvění změny je CK právněna pžadvat vícenáklady, které jí v suvislsti se změnu Smluvy zájezdu vznikly. U nabídek a rezervací s druhem Zájezdu MIXX nejsu mžné změny rezervace letů. 6. Jestliže se v situaci pdle 7.2. v důsledku změny závazku ze Smluvy zájezdu sníží jakst neb náklady Zájezdu, má Objednatel práv na přiměřenu slevu. 7. Při pznávacích Zájezdech CK upzrňuje na určitá mezení návštěv histrických, nábženských a jiných pamětihdnstí ve dnech státních a nábženských svátků neb slav na místě pbytu. Neddržení, resp. mezení dhdnutéh prgramu z těcht důvdů nemůže byt předmětem reklamace. 8. Objednatel bere na vědmí, že při Zájezdech, jejichž sučástí je ubytvání, je první a pslední den určen především pr přepravu a transfer a není pvažván za den plnhdntnéh rekreačníh pbytu, a prt se reklamace z důvdu zkrácení délky pbytu z uvedenéh důvdu pvažují za nepdstatněné. 9. Cestvní kancelář neurčuje a nedpvídá za přidělvání pkjů při příjezdu d ubytvacíh zařízení, naklik tt je v kmpetenci managementu htelu. Zrušení Zájezdu, dstupení d Smluvy zájezdu, strn pplatky 3. Zákazník může před zahájením Zájezdu d Smluvy zájezdu dstupit vždy, CK jen tehdy, byl-li Zájezd zrušen, neb prušil-li zákazník svu pvinnst.

11 2. Realizace Zájezdů CK je pdmíněna dsažením minimálníh pčtu zákazníků. CK je pvinna infrmvat Objednatele zrušení Zájezdu z důvdu nedsažení minimálníh pčtu zákazníků nejpzději a) dvacet dní před zahájením Zájezdu v případě cest trvajících déle než šest dní, b) sedm dní před zahájením Zájezdu v případě cest trvajících dva až šest dní, c) čtyřicet sm hdin před zahájením Zájezdu v případě cest trvajících méně než dva dny. V tmt případě se vrací účastníkům zaplacená úhrada v plné výši. 3. CK má práv zrušit Zájezd, jestliže jí v jeh plnění brání nevyhnutelné a mimřádné klnsti (např. válka, terristický útk, pvstání, zemětřesení, pvdně, jiné živelné phrmy, šíření nakažlivé chrby, rzhdnutí státních rgánů apd.). V tmt případě se vrací účastníkům zaplacená úhrada snížená prkazatelně realizvané výdaje. 4. Objednatel není pvinen v suvislsti s dstupení platit CK dstupné pdle čl v těcht případech 1. vnější klnstí nutí CK pdstatně změnit některu z hlavních náležitstí cestvních služeb zahrnutých v Zájezdu; 2. CK nemůže splnit zvláštní pžadavky Objednatele, které přijala; 3. v místě určení cesty neb pbytu neb jeh bezprstředním klí nastaly nevyhnutelné a mimřádné klnsti, které mají významná dpad na pskytvání Zájezdu neb na přepravu sb d místa ručení cesty neb pbytu; 4. CK dstupila pté, c zrušila Zájezd pr nedsažení minimálníh pčtu účastníků; 5. CK dstupila pté, c jí v plnění závazku bránily nevyhnutelné a mimřádné klnsti a zrušení Zájezdu známila zákazníkvi bez zbytečnéh dkladu ještě před zahájením Zájezdu. 5. V těcht případech je CK pvinna Objednateli bez zbytečnéh dkladu, nejpzději d 14 dnů d dstupení d Smluvy zájezdu, vrátit veškeré platby uhrazené Objednatelem neb v jeh prspěch. V situaci pdle písm. d), e) a f) nevzniká CK vůči zákazníkvi pvinnst k náhradě škdy. 6. Účinky dstupení d Smluvy zájezdu nastávají dručením známení dstupení druhé smluvní straně. 7. Výše dstupnéh (strn pplatku) je závislá na pčtu dní před nástupem na Zájezd, skutečně vzniklých nákladech CK a pčítá se z celkvé ceny Zájezdu. Výše dstupnéh za každu sbu činí: d 30. dne před zahájením Zájezdu 10 % ceny, nejméně však skutečně vzniklé náklady;

12 d 20. dne před zahájením Zájezdu 25 % ceny, nejméně však skutečně vzniklé náklady; d 19. d 10. dne před zahájením Zájezdu 50 % ceny, nejméně však skutečně vzniklé náklady; d 9. d 4. dne před zahájením Zájezdu 75 % ceny, nejméně však skutečně vzniklé náklady; d 3 dnů (72 hdin) před zahájením Zájezdu 100 % ceny, nejméně však skutečně vzniklé náklady. 8. V případě, že Objednatel nenastupí na Zájezd neb službu bez předchzíh dstupení d Smluvy Zájezdu, zmešká dlet/djezd na Zájezd, je vylučen ze Zájezdu pdle bdu 4.4 VOP, je pvinen uhradit CK plnu výši ceny Zájezdu. 9. CK může vyžadvat vyšší než prcentuální dstupné v případě, že prkáže, že jí vznikly vyšší náklady. T platí především pr Zájezdy značené druhem Zájezdu MIXX. 10. U dílčíh strna jednh účastníka Zájezdu, který měl rezervaci s jedním či více splucestujícími v dvulůžkvém rdinném pkji neb junir suite, platí, že částečné strn znamená dstupení d celé Smluvy zájezdu za všechny účastníky. Zbylým účastníkům bude navržena nvá Smluva zájezdu, která bude navýšena přirážku za jednlůžkvý pkj či příplatek, pkud se na základě dílčíh strna musí prvést změna rezervace na bsazení jednu sbu neb změna na jinu kategrii pkje. T platí i tehdy, když k dílčímu strnu djde až p začátku Zájezdu a n shw. Při bsazení dvulůžkvéh pkje jednu sbu se becně účtuje přirážka, pkud v ppisu htelu nejsu výslvně uvedeny jen jednlůžkvé pkje, které lze rezervvat bez příplatku za jednlůžkvý pkj. 11. Pkud Objednatel již na základě Smluvy zájezdu prvedl úhradu neb její část a CK vznikl práv na dstupné, budu vzájemné phledávky zapčteny; CK případně vrátí Objednateli dsud zaplacenu úhradu sníženu dstupné, neb Objednatel dplatí CK neprdleně rzdíl mezi dstupným a částku, kteru uhradil, pdle th, která z phledávek bude vyšší. 12. Pkud CK zajišťuje nákup letenky jak samstatné služby cestvníh ruchu, zavazuje se Objednatel nahradit CK veškeré náklady, které jí v suvislsti s přízením letenky a případnéh strna vznikly.

13 13. Na žádst zákazníka CK výši dstupnéh zdůvdní. Vady Zájezdu a reklamační řád 3. CK dpvídá za řádné pskytnutí Zájezdu. V případě, že rzsah neb kvalita služeb je nižší, než byl dhdnut, sdělí Objednatel tut skutečnst CK, a t tak, aby mhla být sjednána náprava bez zbytečnéh dkladu, pkud mžn na místě samém. Zákazník zárveň určí přiměřenu lhůtu k dstranění vady, ledaže CK dmítne vadu dstranit neb je zaptřebí kamžité nápravy. Pr tyt účely zákazník neprdleně kntaktuje delegáta, je-li na Zájezdu přítmen, příp. zástupce htelu. Zákazník se zavazuje sepsat s delegátem záznam zjištěné vadě Zájezdu (reklamační prtkl) bsahující alespň: identifikační údaje zákazníka, ppis vady Zájezdu a pžadavek na způsb vyřízení. 2. Při řešení reklamace je Objednatel pvinen pskytnut CK maximální sučinnst. 3. CK dstraní vadu Zájezdu, ledaže t není mžné, aneb dstranění vady vyžaduje nepřiměřené náklady s hledem na rzsah vady a hdntu dtčených cestvních služeb. Nedstraní-li CK vadu v určené lhůtě, má zákazník práv dstranit vadu sám a pžadvat náhradu nezbytných nákladů. Jde-li pdstatnu vadu, může zákazník dstupit d Smluvy zájezdu. 4. Vyskytnu-li se p djezdu pdstatné vady Zájezdu, nabídne CK bez ddatečných nákladů pr zákazníka vhdné náhradní řešení; t platí i v případech, kde je návrat zákazníka d místa djezdu uskutečněn jiným než sjednaným způsbem. Je-li navrhvané řešení nižší jaksti, než jaku určuje smluva Zájezdu, pskytne CK zákazníkvi přiměřenu slevu. Zákazník může navrhvané řešení dmítnut puze tehdy, není-li srvnatelné s tím, c byl ve Smluvě zájezdu sjednán, neb není-li pskytnutá sleva přiměřená. V tét situaci je CK pvinna, pkud Zájezd zahrnuje přepravu, pskytnut zákazníkvi bez zbytečnéh dkladu a bez ddatečných nákladů pr zákazníka rvncennu přepravu d místa djezdu, neb d jinéh místa, na němž se smluvní strany dhdly.

14 5. Nelze-li v důsledku nevyhnutelných a mimřádných klnstí zajistit návrat zákazníka v suladu se Smluvu zájezdu, nese CK náklady na nezbytné ubytvání, pkud mžn v rvncenné kategrii, a t nejvýše za tři nci na jednh zákazníka. CK se nemůže dvlat na nevyhnutelné a mimřádné klnsti, jestliže s na takvé klnsti nemůže pdle platných právních předpisů Unie dvlat příslušný dpravce. 6. Žádá-li zákazník slevu, musí tak učinit u CK bez zbytečnéh dkladu. Prmlčecí lhůta pr práv zákazníka na slevu je dva rky. Zákazníkvi nevzniká nárk na slevu z ceny Zájezdu, djde-li k klnstem na straně zákazníka, na základě kterých zákazník Zájezd neb jeh část nevyužije. V případě zakupení Zájezdu CK u jejíh autrizvanéh prdejce, má zákazník práv pdat reklamaci prstřednictvím tht prdejce. 7. CK se zavazuje vyřídit reklamaci nejpzději d 30 dnů d jejíh uplatnění neb de dne sknčení Zájezdu v případě, že reklamace byla uplatněna na Zájezdu a nebyla vyřešena na místě. 8. CK nedpvídá za úrveň služeb, které si zákazník bjedná na místě d cizích pskytvatelů služeb ani za škdy a újmy v té suvislsti způsbené. Pmc v nesnázích 0. Ocitne-li se p zahájení Zájezdu Objednatel v nesnázích neb nelze-li v důsledku nevyhnutelných a mimřádných událstí zajistit návrat Objednatele v suladu se Smluvu zájezdu, pskytne CK Objednateli neprdleně pmc, zejm. tím, že mu: 1. sdělí údaje zdravtních službách, místních úřadech a knzulární pmci; 2. je nápmcna se zprstředkváním kmunikace na dálku; 3. pmůže najít náhradní cestvní řešení. Odpvědnst za škdu a újmu 0. Objednatel je za všech klnstí pvinen pčínat si tak, aby předcházel vzniku škdy neb újmy své, dalších zákazníků, CK a jejích bchdních partnerů. 2. CK dpvídá puze za škdu a újmu, která byla způsbena tím, že na neb její pskytvatelé prušili své pvinnsti. Ani tehdy však nedpvídá za

15 škdu, pkud byla způsbena zákazníkem, třetí sbu, která není spjena s pskytváním služeb, neb mimřádnu nepředvídatelnu a nepřeknatelnu překážku vzniklu nezávisle na vůli pskytvatele. 3. Umžňuje-li mezinárdní smluva, kteru je Česká republika vázána, mezení výše náhrady škdy vzniklé prušením pvinnsti ze smluvy neb pdmínek náhrady škdy, hradí CK škdu je d výše tht mezení. Pvinnst CK hradit škdu je mezena na trjnásbek celkvé ceny Zájezdu, s výjimku zaviněné škdy neb újmy způsbené na zdraví. Ztrátu, pškzení či pzdní ddání zavazadel v letecké přepravě uplatňuje zákazník ihned přím u dpravce. 4. Vznikla-li CK škda prušením pvinnsti zákazníkem, např. náklady vzniklými v suvislsti s pmcí nemcnému neb zraněnému zákazníkvi, řešením ztráty jeh cestvních dkladů, v té suvislsti zajištěním dpravy a ubytvání navíc, pškzením ubytvacích prstr neb dpravníh prstředku, je zákazník pvinen tut škdu nahradit. Ochrana sbních údajů 2. Objednatel je srzuměn s tím, že CK je právněna pr účely plnění Smluvy zájezdu a za účelem plnění záknných pvinnstí zpracvávat jeh sbní údaje v rzsahu zejména: jmén, příjmení, rdné čísl, typ cestvníh dkladu, čísl cestvníh dkladu, datum expirace dkladu, bankvní spjení, datum narzení, bydliště, vá a dručvací adresa, údaje alergiích, lécích a jiných zdravtních ptížích. Všechny sbní údaje budu ulženy puze p dbu stanvenu záknem, případně p dbu nezbytně nutnu. 2. Pr účely plnění Smluvy zájezdu budu infrmace uvedené v čl v nezbytném rzsahu pskytnuty též ddavatelům cestvní kanceláře (zejména htelům, přepravním splečnstem, delegátům). Identifikační údaje těcht ddavatelích jsu uvedeny zejména ve Smluvě zájezdu, pkynech k Zájezdu, případně je bdrží zákazník nejpzději během Zájezdu. Pkud se Zájezdvá destinace nachází mim země Evrpskéh hspdářskéh prstru, bere zákazník na vědmí, že jeh sbní údaje budu pskytnuty příjemcům sbních údajů v tét třetí zemi (zejména htelům) či v jiné třetí zemi (zejména leteckým splečnstem). Infrmace tm, zda existuje rzhdnutí Evrpské kmise dpvídající chraně dat a dále infrmace vhdných zárukách chrany sbních údajů při předání sbních údajů d třetí země pskytne CK na žádst Objednatele.

16 3. Objednatel bere na vědmí, že CK je v rzsahu a za pdmínek stanvených platnými právními předpisy pvinna předat sbní údaje zákazníka pr účely stanvené záknem, 4. Objednatel bere na vědmí, že CK bude zpracvávat jeh sbní údaje v rzsahu jmén, příjmení, adresa, telefnní čísl a vá adresa za účelem zasílání bchdních sdělení. Obchdní sdělení je CK právněna zasílat frmu SMS, MMS, elektrnické pšty, pštu či sdělvat telefnicky. Prti zasílání bchdních sdělení může Objednatel vznést kdykliv námitku, a t buď na adrese CK neb em zaslaným na vu adresu inf@ck-eti.cz. V tmt případě nebude CK Objednateli dále zasílat bchdní sdělení, ani jinak zpracvávat jeh sbní údaje zákazníka pr účely příméh marketingu. 5. Objednatel může suhlasit, zejména zaškrtnutím plíčka ve Smluvě Zájezdu, ale i jiným prhlášením, s tím, že CK bude přizvat ftgrafie a videzáznamy jeh sby během Zájezdu a k pužití těcht ftgrafií a videzáznamů v rámci prpagačních materiálů cestvní kanceláře, a t jak v hmtné pdbě, tak na webvých stránkách. 6. Výše uvedená ustanvení čl. 1 platí přiměřeně i ve vztahu k sbám, v jejichž prspěch Objednatel Smluvu Zájezdu uzavřel (splucestující). Uzavřením smluvy Zájezdu Objednatel prhlašuje, že je právněn suhlasy za splucestující sby udělit, a t ať už na základě smluvníh či jinéh zastupení. 7. Objednatel bere na vědmí, že jak subjekt údajů má zejména následující práva: 0. Suhlas s přizváním ftgrafií a videzáznamů může kdykliv dvlat, a t pdáním zaslaným CK, a t buď na adresu CK neb e- mailem zaslaným na vu adresu inf@ck-eti.cz. 1. Pžadvat d CK přístup k sbním údajům týkajících se jeh sby, jejich pravu neb výmaz, ppř. může pžadvat mezení zpracvání svých sbních údajů, vznášet námitky prti zpracvání sbních údajů, jakž i práva na přensitelnst údajů. 2. Pžadvat, aby CK mezila zpracvání jeh sbních údajů, pkud (i) Objednatel ppírá přesnst svých sbních údajů, a t na dbu ptřebnu k tmu, aby CK věřila přesnst jeh sbních údajů; (ii) zpracvání jeh sbních údajů byl prtiprávní, ale nepžádá výmaz sbních údajů, ale mezení jejich pužití; (iii) CK již neptřebuje jeh sbní údaje pr účely zpracvání, ale Objednatel je pžaduje pr určení, výkn neb bhajbu svých nárků; neb (iv) Objednatel vznesl námitku prti zpracvání svých sbních údajů, a t d dby než bude věřen, zda právněné důvdy CK převažují nad právněnými důvdy Objednatele. Pkud byl mezen zpracvání

17 sbních údajů Objednatele, mhu být jeh údaje zpracvány, s výjimku ulžení, puze s jeh suhlasem. 3. Práv pdat stížnst u dzrvéh rgánu, kterým je Úřad pr chranu sbních údajů. 4. Získat d CK kdykliv ptvrzení, že jeh sbní údaje jsu zpracvávány, a pkud tmu tak je, je CK pvinna mu na žádst pskytnut následující infrmace a vydat mu kpii zpracvávaných sbních údajů: (i) účel zpracvání; (ii) kategrie sbních údajů, které zpracvává, (iii) příjemci neb kategrie příjemců, kterým jeh sbní údaje byly neb budu zpřístupněny; (iv) plánvaná dba, p kteru budu jeh sbní údaje ulženy, neb není-li ji mžné určit, kritéria pužitá ke stanvení tét dby; (v) existence práva pžadvat d správce pravu neb výmaz sbních údajů týkajících se Objednatele neb mezení jejich zpracvání a vznést námitku prti tmut zpracvání; (vi) práv pdat stížnst u dzrvéh úřadu; (vii) skutečnst, že dchází k autmatizvanému rzhdvání, včetně prfilvání. 5. Získat své sbní údaje, které CK zpracvává, ve strukturvaném, běžně pužívaném a strjvě čitelném frmátu, a tyt předat jinému správci sbních údajů, pkud (i) je zpracvání sbních údajů Objednatele zalžen na suhlasu se zpracváním sbních údajů; neb (ii) zpracvání se prvádí autmatizvaně. Pkud je t mžné, předá CK sbní údaje Objednatele jinému správci. Alternativní řešení sprů 2. V případě spru vznikléh v suvislsti se Smluvu zájezdu má Objednatel, který je sptřebitelem, práv na jeh mimsudní řešení u České bchdní inspekce. Pdrbné infrmace pdmínkách mimsudníh řešení spru jsu uvedeny na ci.cz. 2. Objednatel, který si zakupil zbží či službu přes internet a je sptřebitelem, může k řešení vznikléh spru využít platfrmu pr řešení sprů nline. Pdrbnější infrmace pdmínkách řešení spru nline jsu uvedeny na Závěrečná ustanvení

18 2. Pr právní vztahy, které se řídí těmit Všebecnými pdmínkami, je rzhdující české práv, pkud není uveden jinak. 2. Případná neplatnst jedntlivých ustanvení těcht všebecných smluvních pdmínek nemá vliv na platnst statních ustanvení či Smluvy zájezdu jak celku. 3. Práva a pvinnsti Objednatele a cestvní kanceláře se řídí ustanveními Smluvy zájezdu neb Smluvy službě, těmit Všebecnými pdmínkami, Občanským zákníkem a záknem č. 159/1999 Sb., některých pdmínkách pdnikání a výknu některých činnstí v blasti cestvníh ruchu. Tyt Všebecné pdmínky jsu účinné d

Obecné smluvní podmínky spolku Univerzitní liga, z.s. (dále jen "Všeobecné smluvní podmínky" nebo "VZP")

Obecné smluvní podmínky spolku Univerzitní liga, z.s. (dále jen Všeobecné smluvní podmínky nebo VZP) Smluvní pdmínky Obecné smluvní pdmínky splku Univerzitní liga, z.s. (dále jen "Všebecné smluvní pdmínky" neb "VZP") I. Smluvní vztah 1. Účastníky smluvníh vztahu jsu: A. Univerzitní liga, z.s. se sídlem

Více

Obchodní Zásady GALATEA GROUP, a.s.

Obchodní Zásady GALATEA GROUP, a.s. Splečnsti GALATEA GROUP, a.s udělíte suhlas ke zpracvání vašich sbních údajů a k šíření bchdních sdělení v suladu s česku legislativu, zejména se záknem č. 101/2000 Sb., chraně sbních údajů a změně některých

Více

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Tt prhlášení upravuje plitiku chrany sbních údajů zpracvávaných splečnstí PRAGOPROJEKT, a.s. (dále jen splečnst neb správce ) při výknu pdnikatelské činnsti. Splečnst

Více

Všeobecné podmínky 2017

Všeobecné podmínky 2017 Všebecné pdmínky 2017 Vzájemný vztah a právní pměr mezi cestvní kanceláří EVROPA, zastupenu Mirslavem Hrušku, (dále jen CK) a účastníky zájezdů se řídí ustanveními bčanskéh zákníku č. 89/2012 Sb. a případně

Více

OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyCo s.r.o.

OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyCo s.r.o. OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyC s.r.. Splečnsti SiMyC s.r.. udělujete dbrvlně suhlas ke zpracvání vašich sbních údajů a k šíření bchdních sdělení v suladu s právními předpisy na chranu sbních údajů, zejména nařízením

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: Splečnst: Se sídlem: IČO: DIČ: Zastupená: Kntaktní email: Splečnst je zapsána v bchdním rejstříku vedeném Krajským

Více

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany:

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Smluva uzavření buducí kupní smluvy Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: 1. Jmén buducíh prdávajícíh, r.č..., bytem., jak buducí prdávající na straně jedné (dále jen buducí prdávající

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

Obchodní podmínky. 2. Objednávka a uzavření smlouvy

Obchodní podmínky. 2. Objednávka a uzavření smlouvy Obchdní pdmínky 1. Prvzvatel Karel Pavelek E-mail: airwheel@freewheel.cz Telefn: 776628664 IČ: 65484185 DIČ: CZ7504024737 Adresa: Dlní Věstnice 172, 692 29 Č.Ú.: 35-6974480257/0100 2. Objednávka a uzavření

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče Mateřská škla Slezská Ostrava, Pžární 8, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění zásady transparentnsti

Více

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace Infrmace zpracvání sbních údajů Úvdní infrmace Vážení, Statutární měst Ostrava-městský bvd Lhtka, IČ 00845451, U Splavu 76/14A, 725 28 Ostrava Lhtka, jak správce sbních údajů (dále jen jak správce neb

Více

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku Smluva pskytnutí péče dítě předšklníh věku (uzavřené pdle zákna č. 40/1964 Sb., ve znění pzdějších předpisů) Šklka Ježeček, s.r.., se sídlem Na Králvě 668/5, Praha Slivenec 154 00 IČ 24659215, DIČ CZ24659215

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU VYDÁVÁNÍ OVĚŘENÝCH VÝSTUPŮ

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU VYDÁVÁNÍ OVĚŘENÝCH VÝSTUPŮ Česká pšta, s.p. Praha 1, Plitických vězňů 909/4, PSČ 225 99 zapsán v bchdním rejstříku vedeném Městským sudem v Praze ddíl A, vlžka 7565 IČO: 47 11 49 83 DIČ: CZ47 11 49 83 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU

Více

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB dle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady EU 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

Shop System - Smlouva o poskytování software

Shop System - Smlouva o poskytování software Shp System - Smluva pskytvání sftware Pskytvatel: NetSystems Slutin s.r.., zapsaná v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl C, vlžka 151732 Zenklva 37, Praha 8, Libeň 180 00 IČ: 28896416, DIČ: CZ28896416

Více

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely:

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely: Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče, vážení klienti, vážení zaměstnanci, Základní škla a mateřská škla Ostrava, Ostrčilva 10, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů,

Více

Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace

Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace Dmv Čujkvva, Ostrava-Zábřeh, příspěvkvá rganizace Infrmace zpracvání sbních údajů Vážení uživatelé, rdinní příslušníci a zaměstnanci, Dmv Čujkvva, Ostrava-Zábřeh, příspěvkvá rganizace (dále jen Dmv Čujkvva),

Více

Smlouva o obchodním zastoupení

Smlouva o obchodním zastoupení Smluva bchdním zastupení Zastupený CZ.NIC, z. s. p.. sídl Americká 23, 12000 Praha 2 IČ 67985726 DIČ CZ67985726 zastupený Mgr. Ondřejem Filipem, výknným ředitelem sdružení a Obchdní zástupce Se sídlem

Více

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami Smluva revitalizaci, svícení, bnvě, údržbě a prvzvání distribuční sustavy elektrické energie sítě veřejnéh světlení na základě metdy Energy Perfrmance and Quality Cntracting uzavřená pdle 1746 dst. 2 bčanskéh

Více

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Tt prhlášení upravuje plitiku chrany sbních údajů zpracvávaných splečnstí PRAGOPROJEKT, a.s., K Ryšánce 1668/16, 147 54 Praha 4, IČO: 452 72 387, zapsané v bchdním rejstříku

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE S V A Z E K O B C Í M I K R O R E G I O N O B C Í P A M Á T K O V É Z Ó N Y 1 8 6 6 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE pr veřejnu zakázku maléh rzsahu Veřejná zakázka Vydávání Zpravdaje

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesc recepty - sutěž pr zaměstnance A. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Prvzvatelem sutěže, který má na starsti technicku a rganizační stránku sutěže, je splečnst Brandz Friendz Prductin s.r.., se sídlem

Více

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely:

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely: Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení, Základní škla, Ostrava-Pruba, Bulharská 1532, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění zásady transparentnsti

Více

Osobní údaje zpracováváme na základě různých právních titulů, které můžeme rozdělit do těchto kategorií:

Osobní údaje zpracováváme na základě různých právních titulů, které můžeme rozdělit do těchto kategorií: Infrmace zpracvání sbních údajů Úvdní infrmace Vážení, Technický dvůr Ostrava Svinv, příspěvkvá rganizace městskéh bvdu Svinv, Nad Prubku 838, 721 00 Ostrava Svinv, IČ 71174231, jak správce sbních údajů

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ STIPENDIA NADAČNÍ FOND PRO PODPORU MĚSTSKÉ NEMOCNICE, A.S. VE DVOŘE KRÁLOVÉ NAD LABEM

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ STIPENDIA NADAČNÍ FOND PRO PODPORU MĚSTSKÉ NEMOCNICE, A.S. VE DVOŘE KRÁLOVÉ NAD LABEM ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ STIPENDIA NADAČNÍ FOND PRO PODPORU MĚSTSKÉ NEMOCNICE, A.S. E DOŘE KRÁLOÉ NAD LABEM Žádám stipendium v akademickém/šklním rce 08/09 Čísl účtu: Míst narzení: Kntaktní adresa: Telefn:

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče/záknní zástupci dětí/zaměstnanci Mateřská škla, Ostrava Pruba, Nezvalv nám. 856, příspěvkvá rganizace jak správce sbních údajů, si Vás tímt

Více

SMLOUVA O DÍLO (dále jen "Smlouva") Smluvní strany. Ing. Jan Nehoda, místopředseda j an.nehoda@eru.cz 2421001/0710

SMLOUVA O DÍLO (dále jen Smlouva) Smluvní strany. Ing. Jan Nehoda, místopředseda j an.nehoda@eru.cz 2421001/0710 SMLOUVA Č. S/2015/R1055 SMLOUVA O DÍLO (dále jen "Smluva") uzavřená pdle 2586 a násl. zákna č, 89/2012 Sb., Občanský zákník Smluvní strany Zadavatel: Sídlem: Osba právněná: Kntaktní sba: Česká republika

Více

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvkvá rganizace K r a v í h r a 2, 6 1 6 0 0 B r n, +(4 2 0 ) 5 4 1 3 2 1 2 8 7, w w w. h v e z d a r n a. c z, e - m a i l @ h v e z d a r n a. c z Výzva k pdání nabídky

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu Úplná pravidla sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu (dále jen sutěž ). Tat pravidla jsu jediným dkumentem,

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku: Právní služby a pradenství pr Reginální radu reginu sudržnsti Jihvýchd zadávanu pdle 6 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, jak zakázku

Více

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka maléh rzsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle 6 a 12 dst. 3 a 18 dst. 5 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení klienti, zaměstnanci a návštěvníci stránek, Dmv Magnlie, Ostrava Vítkvice, p.., (dále jen rganizace) jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Níže jsou uvedeny zásady naší společnosti pro zpracování osobních údajů.

Níže jsou uvedeny zásady naší společnosti pro zpracování osobních údajů. Zásady chrany sbních údajů Ochrana sbních údajů Zásady chrany sbních údajů jsu vytvřeny na základě přijetí Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady (EU) 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ obchodní podmínky prodávající kupní smlouva kupující webové rozhraní obchodu webová stránka

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ obchodní podmínky prodávající kupní smlouva kupující webové rozhraní obchodu webová stránka OBCHODNÍ PODMÍNKY Ing. Petr Adámek se sídlem: Pd Cihelnu 4, 161 00 Praha 6 identifikační čísl:cz7104240792 IČ:43094554 pr prdej zbží prstřednictvím n-line bchdu umístěnéh na internetvé adrese www.nniprdukty.cz

Více

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ. Sankce

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ. Sankce PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ Sankce OBSAH 1 UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 2 NEOPRÁVNĚNÉ NÁROKOVÁNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 3 PODMÍNKY UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 4 VÝŠE SMLUVNÍ POKUTY...

Více

Sídlo: Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 78. Sídlo: Praha 1, Jindřišská 873/27, PSČ 110 00 IČO: 256 09 688

Sídlo: Praha 4, Hvězdova 1716/2b, PSČ 140 78. Sídlo: Praha 1, Jindřišská 873/27, PSČ 110 00 IČO: 256 09 688 Pravidla marketingvé akce s názvem SOUTĚŽ S VODAFONE KREDITNÍ KARTOU Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel marketingvé akce Sutěž s Vdafne Kreditní kartu (dále jen "marketingvá akce"). Tat

Více

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely:

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely: Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče, zaměstnanci, klienti Mateřská škla Ostrava, Pděbradva 19, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění

Více

Platba online. Výklad pojmů. Platné ke dni Twisto je platba ve vybraných e-shopech jedním kliknutím.

Platba online. Výklad pojmů. Platné ke dni Twisto je platba ve vybraných e-shopech jedním kliknutím. Platba nline (platné ke dni 1. 6. 2017) Twist je platba ve vybraných e-shpech jedním kliknutím. Výklad pjmů Platba nline je jednrázvé dlžení platby za nákupy u Obchdníka prstřednictvím splečnsti Twist.

Více

Zásady ochrany osobních údajů společnosti Ostravské výstavy, a.s.

Zásady ochrany osobních údajů společnosti Ostravské výstavy, a.s. Zásady chrany sbních údajů splečnsti Ostravské výstavy, a.s. Dne 25. května 2018 nabude účinnsti Nařízeni Evrpskéh parlamentu a Rady (EU) č.2016/679 ze dne 27. Dubna 2016 chraně fyzických sb v suvislsti

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

1.1. Internetový obchod SPEEMSY (dále jen Internetový obchod )

1.1. Internetový obchod SPEEMSY (dále jen Internetový obchod ) Obchdní pdmínky 1. Úvdní Ustanvení 1.1. Internetvý bchd SPEEMSY (dále jen Internetvý bchd ) 1.1.1. Internetvý bchd SPEEMSY, který prdává zbží prstřednictvím n-line bchdu umístěnéh na adrese http://www.speemsy.cz,

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro pronájem železničních vagónů (dále jen "VOP") 1 Definice pojmů

Všeobecné obchodní podmínky pro pronájem železničních vagónů (dále jen VOP) 1 Definice pojmů Obchdní pdmínky Všebecné bchdní pdmínky pr prnájem železničních vagónů (dále jen "VOP") 1 Definice pjmů předmět nájmu - železniční nákladní vagn neutralizace nákladníh prstru - dstranění výlučnéh půsbení

Více

Obchodní a dodací podmínky

Obchodní a dodací podmínky Obchdní a ddací pdmínky ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tyt bchdní a ddací pdmínky (dále jen bchdní pdmínky") bchdní splečnsti Akční Ceny s.r.., se sídlem Ve Slatinách 3242/3, Praha 10- Záběhlice, 106 00 IČO: 030

Více

GDPR ochrana osobních údajů

GDPR ochrana osobních údajů GDPR chrana sbních údajů Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče, Mateřská škla Ostrava- Pruba, Dvrní 763, příspěvkvá rganizace jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění

Více

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE Úplná pravidla sutěže v rámci kmunikační kampaně Ria MÁNIE Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže v rámci sutěže Ria MÁNIE (dále jen "sutěž"). Tat pravidla jsu jediným dkumentem, který

Více

GDPR ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

GDPR ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ GDPR ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Úvdní infrmace Základní škla lgpedická s.r.., Paskvská 65/92, 720 00 Ostrava-Hrabvá jak zpracvatel sbních údajů, tímt infrmuje naplňvání Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Školský zákon ) a souvisejících právních předpisů;

základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů (dále jen Školský zákon ) a souvisejících právních předpisů; Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Základní škla, Ostrava-Hrabvá, Paskvská 46, příspěvkvé rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění zásady transparentnsti ve smyslu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzkum a vývj zařízení pr detekci pvrchvých vad zakázka na služby zadávaná dle Pravidel pr výběr ddavatelů v rámci Operačníh prgramu Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Zadavatel

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro účely plnění povinností organizace dle:

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro účely plnění povinností organizace dle: Infrmace zpracvání sbních údajů Úvdní infrmace Vážení záknní zástupci, rdiče Mateřská škla Ostrava- Petřkvice, U Kaple 670, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění

Více

Vyzýváme Vás k podání cenové nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu nazvané

Vyzýváme Vás k podání cenové nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu nazvané Husv náměstí 42 41156 Bhušvice nad Ohří tel.: +420 416781122 fax: +420 416781122 e-mail: mu@bhusvice.cz Bhušvice nad Ohří, dne 8.března 2011 Věc: Výzva k pdání cenvé nabídky na veřejnu zakázku maléh rzsahu

Více

Podrobná pravidla věrnostního programu

Podrobná pravidla věrnostního programu Pdrbná pravidla věrnstníh prgramu (v tmt znění platí d 1. 4. 2017) Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel věrnstníh prgramu "HASIČSKÝ ROK S KOZLEM" (dále jen "věrnstní prgram"). Tat pravidla

Více

Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ostrava-Krásné Pole, Družební 336, příspěvková organizace Základní škla a Mateřská škla Ostrava-Krásné Ple, Družební 336, příspěvkvá rganizace Infrmace zpracvání sbních údajů pr záknné zástupce, žáky a zaměstnance Úvdní infrmace Základní škla a Mateřská škla

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Infrmace zpracvání sbních údajů Vážení rdiče, záknní zástupci dětí, Mateřská škla, Ostrava-Pruba, Sklvská 1168, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění zásady transparentnsti

Více

Informace k ochraně osobních údajů

Informace k ochraně osobních údajů Infrmace k chraně sbních údajů (pdle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním sbních údajů a vlném phybu těcht údajů a zrušení

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP Datum vydání: 24.5.2018 Pslední aktualizace: 20.11.2018 Obsah Přehled pužitých zkratek a pjmů... 1 Úvd... 2 Kntakty... 2 Účely zpracvání

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0068T4T* UOHSX0068T4T ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S539/2014/VZ-16583/2014/532/IBu Brn 7. srpna 2014 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

GRASPO CZ, a.s., Pod Šternberkem 324, CZ-76302 Zlín

GRASPO CZ, a.s., Pod Šternberkem 324, CZ-76302 Zlín GRASPO CZ, a.s., Pd Šternberkem 324, CZ-76302 Zlín OBCHODNÍ PODMÍNKY OBJEDNÁVKY Pr bjednávky realizvané v rámci webvé aplikace Návrhář diářů a ntesů platí v plném znění Obchdní pdmínky výrby a ddání díla

Více

Mateřská škola Ostrava, Hornická 43A, příspěvková organizace

Mateřská škola Ostrava, Hornická 43A, příspěvková organizace Mateřská škla Ostrava, Hrnická 43A, příspěvkvá rganizace Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení záknní zástupci šklu vzdělávaných dětí, zaměstnanci, zástupci splupracujících rganizací,

Více

Informace o zpracování osobních údajů. pro uživatele sociálních služeb

Informace o zpracování osobních údajů. pro uživatele sociálních služeb Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení klienti, pr uživatele sciálních služeb Dmv Krýtk, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt, za účelem naplnění zásady transparentnsti

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL

RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL Obchdní pdmínky zadavatele Čísl smluvy kupujícíh: Čísl smluvy prdávajícíh: RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL uzavřená níže uvedenéh dne, měsíce a rku v suladu s ust. 92

Více

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely:

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely: Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče a zaměstnanci Mateřská škla Ostrava Nvá Bělá, příspěvkvá rganizace, Na Pláni 2/609, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění

Více

Základní umělecká škola, Krnov, Hlavní náměstí 9, příspěvková organizace, PSČ , IČO

Základní umělecká škola, Krnov, Hlavní náměstí 9, příspěvková organizace, PSČ , IČO Základní umělecká škla, Krnv, Hlavní náměstí 9, příspěvkvá rganizace, PSČ 794 01, IČO 60780541 Tel. +420 554 611 030, e-mail: inf@zuskrnv.cz, www.zuskrnv.cz Ochrana sbních údajů infrmace zpracvání sbních

Více

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ. Sankce

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ. Sankce PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ Sankce OBSAH 1 UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 2 NEOPRÁVNĚNÉ NÁROKOVÁNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 3 PODMÍNKY UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 4 VÝŠE

Více

Obchodní podmínky pro prodej na internetovém obchodu www.mimibazarnataliri.cz

Obchodní podmínky pro prodej na internetovém obchodu www.mimibazarnataliri.cz Obchdní pdmínky pr prdej na internetvém bchdu www.mimibazarnataliri.cz I. Úvdní ustanvení Tyt bchdní pdmínky pr prdej zbží na internetu (dále jen bchdní pdmínky ) splečnsti 1.Fajne s.r.., sídlem Skla Tůmy

Více

Obchodní podmínky e-shopu Vinylfloor.cz

Obchodní podmínky e-shopu Vinylfloor.cz Obchdní pdmínky e-shpu Vinylflr.cz Tyt bchdní pdmínky upravují v suladu s ustanvením 1751 dst. 1 zákna č. 89/2012 Sb., bčanskéh zákníku (dále jen bčanský zákník ) vzájemná práva a pvinnsti smluvních stran

Více

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy Technická specifikace předmětu plnění VR Organizace dtazníkvéh šetření mbility byvatel města Bratislavy Zadavatel: Centrum dpravníh výzkumu, v. v. i. dále jen zadavatel 1 PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předmětem

Více

Ceník Ceník ubytování platný od do SEZÓNA I

Ceník Ceník ubytování platný od do SEZÓNA I Ceník 2018 Ceník ubytvání platný d 2. 1. 2018 d 19. 12. 2018 UBYTOVÁNÍ SE SNÍDANÍ / 1 DEN SEZÓNA I. 02. 01. - 29. 03. 27. 04. - 08. 05. 15. 06. - 30. 09. 26. 10. - 30. 10. SEZÓNA II. 02. 04. - 27. 04.

Více

1. Práva a povinnosti mezi prodávajícím a kupujícím se řídí právním řádem České republiky a těmito Všeobecnými obchodními podmínkami.

1. Práva a povinnosti mezi prodávajícím a kupujícím se řídí právním řádem České republiky a těmito Všeobecnými obchodními podmínkami. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY I. Všebecná ustanvení 1. Práva a pvinnsti mezi prdávajícím a kupujícím se řídí právním řádem České republiky a těmit Všebecnými bchdními pdmínkami. 2. Prdávající: K.A.L.T. Pneu

Více

Trvání soutěže: Soutěž trvá od okamžiku vyhlášení na sociální síti FACEBOOK dne 22.9. 2015 do konce dne 25.12.2015.

Trvání soutěže: Soutěž trvá od okamžiku vyhlášení na sociální síti FACEBOOK dne 22.9. 2015 do konce dne 25.12.2015. Pravidla sutěže Desperads Facebk sutěž" Přadatel sutěže: Přadatelem sutěže je splečnst Heineken Česká Republika, a.s., se sídlem v Krušvicích, U Pivvaru 1, IČO 45148066, zapsaná v bchdním rejstříku vedeném

Více

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0301/2015/VZ-16473/2015/512/PMu Brno: 13. 7. 2015

USNESENÍ. Č. j.: ÚOHS-S0301/2015/VZ-16473/2015/512/PMu Brno: 13. 7. 2015 *UOHSX0079VBM* UOHSX0079VBM USNESENÍ Č. j.: ÚOHS-S0301/2015/VZ-16473/2015/512/PMu Brn: 13. 7. 2015 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle ustanvení 112 dst. 1 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách,

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011 *uhsx0039d6p* UOHSX0039D6P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. únra 2011 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna

Více

v oblasti mosazného zboží (vodovodní armatury) za účelem stanovení obchodních podmínek dodávek nabízených

v oblasti mosazného zboží (vodovodní armatury) za účelem stanovení obchodních podmínek dodávek nabízených Obchdní pdmínky Obchdní pdmínky pr ddávky prduktů a služeb SYNOPRO s.r.. I. Úvdní ustanvení 1) Tyt všebecné bchdní pdmínky (dále jen VOP ) vydává splečnst SYNOPRO s.r.. se sídlem Rudník 420(dále jen Ddavatel

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čím se řídíme při nakládání s osobními údaji?

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čím se řídíme při nakládání s osobními údaji? Zásady chrany sbních údajů Tyt zásady chrany sbních údajů (dále jen Zásady ) ppisují způsb získávání, pužívání a dalšíh nakládání s sbními údaji získanými prstřednictvím webvéh rzhraní www.drinkvna.cz

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA DUBINA, F. FORMANA 13, příspěvková organizace

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA DUBINA, F. FORMANA 13, příspěvková organizace MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA DUBINA, F. FORMANA 13, příspěvkvá rganizace Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení záknní zástupci dětí naší mateřské škly, Mateřská škla Ostrava - Dubina, F. Frmana

Více

UNNI Trading, s.r.o.

UNNI Trading, s.r.o. Infrmace zpracvání klientských sbních údajů Tat infrmace ppisuje základní principy, pdle kterých splečnst, IČ 27802221, se sídlem: Na Letné 57, - Lazce, zapsaná v bchdním rejstříku u Krajskéh sudu v Ostravě,

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všebecné bchdní pdmínky Všebecné pdmínky pskytvání datvých služeb prstřednictvím bezdrátvé sítě Všebřice.net prvzvané splečnstí Všebřice.net s.r.. (dále Všebecné pdmínky) 1. Úvdní ustanvení 1.1. Služby

Více

Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Kosmonautů 2218/13, Ostrava - Zábřeh

Základní škola a mateřská škola Ostrava Zábřeh, Kosmonautů 13, příspěvková organizace Kosmonautů 2218/13, Ostrava - Zábřeh Základní škla a mateřská škla Ostrava Zábřeh, Ksmnautů 13, příspěvkvá rganizace Ksmnautů 2218/13, 700 30 Ostrava - Zábřeh Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážená paní, vážený pane, naše

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0037IM8* UOHSX0037IM8 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č.j.:ÚOHS-S308/2010/VZ-14964/2010/510/OK V Brně dne: 26.11.2010 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže "Pojištění je dobrá rada"

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže Pojištění je dobrá rada ÚPLNÁ PRAVIDLA sutěže "Pjištění je dbrá rada" Tat pravidla sutěže (dále jen "Pravidla") upravují sptřebitelsku sutěž "Pjištění je dbrá rada" (dále jen "Sutěž") jak jediný závazný a úplný dkument. 1. Přadatel

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP Datum vydání: 24. 5. 2018 Pslední aktualizace: 8. 4. 2019 Verze: 1.3 Obsah Přehled pužitých zkratek a pjmů... 1 Úvd... 2 Kntakty... 2

Více

Obchodní podmínky. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ o

Obchodní podmínky. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ o Obchdní pdmínky 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tyt bchdní pdmínky upravují vzájemná práva a pvinnsti prdávajícíh, jiné fyzické či právnické sby vystupující jak sptřebitel (dále jen kupujícíh ) a zprstředkvatele

Více

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné Smluva č. /2014 pskytvání služby sciální péče dmva se zvláštním režimem Oáza pkje pr psychicky nemcné dle 91 zákna č. 108/2006 Sb., sciálních službách, v platném znění. (dále jen Smluva) paní / panem (dále

Více

Informace pro zákazníky spotřebitele

Informace pro zákazníky spotřebitele Infrmace pr zákazníky sptřebitele Infrmace pr zákazníky sptřebitele Vstupuje li d bchdníh vztahu s prdávajícím, splečnstí MANUTAN s.r.., sptřebitel, řídí se tyt vztahy vedle becných ustanvení zákna č.

Více

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům Centrum sciálních služeb Jindřichův Hradec Dmv Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárku Vnitřní předpis směrnice č. 109/2014 Pravidla pr pskytvání fakultativních služeb klientům I. Obecná ustanvení

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všebecné bchdní pdmínky MAREVVA, spl. s r.. Základní údaje: Prvzvatel bchdu a ddavatel zbží: MAREVVA, spl. s r.. IČ: 46345566 DIČ: CZ46345566 Se sídlem U Leskavy 729/30, 625 00 Brn zapsaná v bchdním rejstříku

Více

Vydávání opisů matričních dokladů

Vydávání opisů matričních dokladů 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání živtní situace Vydávání pisů matričních dkladů 4. Základní infrmace k živtní situaci Opisy matričních dkladů (rdnéh, ddacíh neb úmrtníh listu) vydá matriční úřad,

Více

Obchodní podmínky. Stránka 1 z 8 platné od 1. 1. 2014

Obchodní podmínky. Stránka 1 z 8 platné od 1. 1. 2014 Obchdní pdmínky Stránka 1 z 8 platné d 1. 1. 2014 Obchdní pdmínky internetvéh bchdu VOPIČÁK.CZ prvzvanéh na základě smluvy sdružení živnstníků Pavel Janušek Michal Halunek Mezi Šklami 2471/10 Uzbecká 1463/1

Více

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI Jihčeský kraj vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva kraje čísl 158/2003/ZK ze dne 24. června 2003 ve smyslu ustanvení 16, dst. (1), zákna čísl 20/1987 Sb., státní památkvé péči, v platném znění,

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY poskytování telekomunikačních služeb

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY poskytování telekomunikačních služeb VŠEOBECNÉ PODMÍNKY pskytvání telekmunikačních služeb Tyt Všebecné pdmínky stanvují pstup uzavírání smluvy pskytvání a užívání telekmunikačních služeb a pdmínky, na základě kterých bude Martin Křapka, Bečv

Více

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice Zadávací dkumentace k zakázce maléh rzsahu na služby č. 6/2012 dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) pr zpracvání nabídky Název veřejné zakázky: Obchdní

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Druh

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX003WQC1* UOHSX003WQC1 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S523/2011/VZ-19003/2011/520/ABr V Brně dne: 30. března 2012 Rzhdnutí nabyl právní mci dne 28.4.2012 Úřad pr chranu

Více

Smlouva o nájmu nebytového prostoru

Smlouva o nájmu nebytového prostoru Smluva nájmu nebytvéh prstru 0. SMLUVNÍ STRANY Jmén (dplňte) datum narzení: (dplňte) trvale bytem v(dplňte) Upzrnění: Tat smluva bude brzy aktualizvána na základě nvely Občanskéh zákníku. Děkujeme za pchpení.

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti KROB software s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky společnosti KROB software s.r.o. Všebecné bchdní pdmínky splečnsti KROB sftware s.r.. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tyt Všebecné bchdní pdmínky (dále jen VOP ) vymezují základní bchdní pdmínky a vztahy mezi splečnstí KROB sftware s.r.., IČ: 26857162,

Více