Koncepce provozu pražského

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Koncepce provozu pražského"

Transkript

1 Koncepce provozu pražského květen 21 Bc. Marek Binko

2 Obsah Úvod... 5 Návrh řešení... 7 Linka S Intervaly a přípojné vazby... 1 Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky... 2 Linka S Intervaly a přípojné vazby... 2 Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy... 3 Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Strana 2 (celkem 72)

3 Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Strana 3 (celkem 72)

4 Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy... 6 Požadavky na vozidla... 6 Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Linka S Intervaly a přípojné vazby Přepravní vztahy Požadavky na vozidla Infrastrukturní požadavky Souhrnné požadavky na vozidla Zázemí pro odstavení vozidel v době mimo přepravní špičku Zázemí pro odstavení vozidel v noční době Souhrnné požadavky na infrastrukturu Nové zastávky... 7 Závěr Použité zdroje Strana 4 (celkem 72)

5 Úvod První seriozní návrh vedení linek pražské příměstské a městské železnice byl navržen ve Studii obsluhy hlavního města Prahy a jeho okolí veřejnou hromadnou dopravou osob, jež byla zpracována v letech projektovými ústavy Metroprojekt Praha, a.s., a SUDOP Praha, a.s., pro Ministerstvo dopravy ČR a Hlavní město Prahu. Linkové vedení vč. intervalů bylo vytvořeno na základě přepravního modelu, který byl rovněž součástí studie. Studie se zabývala dvěma horizonty, a to Etapa (cca k roku 21) a Výhled (cca k roku 215). Další text se zabývá jen horizontem Etapa. Od doby dokončení studie v roce 22 se představa linkového vedení ještě dále vyvíjela, nicméně základní koncepce tzv. poloprůjezdného modelu zůstala zachována a změny byly jen v detailech. Hlavní myšlenkou byla kombinace průjezdných diametrálních linek přes hlavní nádraží a radiálních linek ukončených na Masarykově nádraží, v Libni a ve Vysočanech doplněných tangenciálními linkami ve východní části Prahy. Na jednotlivých hlavních tratích v radiálním směru jsou tedy navrženy zpravidla 2 linky, jedna průjezdná, tranzitující přes Prahu, a jedna s cílovou stanicí v Praze. Tyto linky jsou vedeny ve vzájemně proloženém intervalu, přičemž základní interval linek je zpravidla 3 min. (v prokladu 15 min.). Schéma uvedené na další straně vychází již z upraveného linkového vedení, reagujícího na vývoj od roku 22: linka trasa interval S1 Praha Mas. n. - Kolín den 3 / 6 min. S2 Praha Mas. n. - Kutná Hora město den 3 / 6 min. S3 Neratovice - Praha hl. n. - Dobříš den 6 min. S4 Praha Mas. n. - Kralupy n. V. den 3 / 6 min. S5 Praha Mas. n. - Kladno-Ostrovec den, noc 15 / 6 min. S6 Praha hl. n. - Nučice / Beroun den 3 / 6 min. S7 Praha-Libeň - Beroun den 3 / 6 min. S8 Mělník - Praha hl. n. - Čerčany den 6 min. S9 Praha-Vysočany - Benešov u P. den 3 / 6 min. S17 Nymburk hl. n. - Praha hl. n. - Řevnice den, noc 3 / 6 min. S29 Milovice - Praha hl. n. - Strančice den, noc 3 / 6 min. S49 Roztoky u P. - Praha-Hostivař* den, noc 3 min.* S5 Praha Mas. n. - Praha letiště den, noc 1 / 3 min. S65 Praha hl. n. - Hostivice - Rudná u P. den 3 min. S71 Praha-Radotín sídliště - Praha-Běchovice střed den, noc 3 min. S72 Praha-Radotín sídliště - Praha-Vysočany den, noc 3 min. * každý druhý spoj v noci prodloužen z Roztok u P. do Kralup n. V. (interval 6 min.) Přestože byla od roku 22 zpracována řada studií navazujících na Studii obsluhy hlavního města Prahy a jeho okolí veřejnou hromadnou dopravou osob, žádná z nich neřešila dopravně-technologické aspekty systému pražské příměstské a městské železnice, tj. konkrétní jízdní řády vč. následných vazeb na kapacitu infrastruktury a rozsah a složení vozidlového parku. Právě tento deficit má za cíl odstranit toto pojednání. Strana 5 (celkem 72)

6

7 Návrh řešení Dle zadání (viz tabulka a schéma v předchozí kapitole) byly stanoveny základní podmínky pro vedení jednotlivých linek, tj. zejména jejich fixace z hlediska přípojů, křižování, či kolizí s jinými linkami. Následně byl vytvořen rámcový jízdní řád linek a z něj pak byly vydefinovány požadavky na nezbytné úpravy infrastruktury a na strukturu vozidlového parku. Jízdní řád v podobě síťové grafiky a komentáře k jednotlivým linkám jsou uvedeny níže. Zároveň jsou pro lepší ilustraci navrženého modelu připojeny i zjednodušené nákresné jízdní řády pro některé linky, resp. traťové úseky. Předem je však nutno zdůraznit, že při návrhu řešení se zcela nepodařilo respektovat některé předepsané hodnoty následných mezidobí a provozních intervalů, a to i přes to, že bylo uvažováno s připravovanými úpravami infrastruktury. Příčiny tohoto stavu, který může být oprávněným důvodem k odmítnutí navrženého modelu, lze zjednodušeně shrnout do následujících bodů: nedostatečná kapacita infrastruktury uvnitř uzlu daná nedostatkem kolejových kapacit, resp. absencí mimoúrovňových křížení - např. odbočka Balabenka na nově vybudovaném Novém spojení, kde jsou problémem kolize protisměrných vlakových cest od Vysočan a do Holešovic nedostatečná kapacita infrastruktury uvnitř uzlu daná nedostatečnou propustností zabezpečovacího zařízení - nová traťová zabezpečovací zařízení jsou obvykle navrhována s delšími prostorovými oddíly, než je z hlediska propustnosti potřebné. Důvodem je zejména jak požadavek manažera infrastruktury na sjednocování zábrzdné vzdálenosti 1 m i pro úseky, kde z hlediska rychlosti postačí zábrzdná vzdálenost 7 m nebo dokonce i 4 m a zároveň odmítání čtyřznakového automatického bloku, tak i požadavky na dohlednost návěstidel ztížené např. protihlukovými stěnami, vyšší traťovou rychlostí aj. - nová staniční zabezpečovací zařízení elektronického typu mají v praxi delší doby stavění a rozpadu vlakových cest, než tomu bylo běžné u starších reléových stavědel (až cca dvounásobně), což nežádoucím způsobem prodlužuje provozní intervaly - souhrnně lze říci, že nová zabezpečovací zařízení často nejsou navrhována v souladu s vyhláškou č. 177/1995 Sb., Stavební a technický řád drah, 23, odst. 1f), tj.: Zabezpečovací zařízení musí být navrženo a provedeno tak, aby zajišťovalo požadovanou dopravní propustnost dráhy. - největší problémy tohoto typu jsou v úsecích odb. Balabenka - Praha hl. n. - PrahaSmíchov nedostatečná kapacita infrastruktury na radiálních tratích - největší problémy jsou tradičně na nejzatíženější trati Praha - Kolín, nicméně ani ostatní dvoukolejné tratě zaústěné do uzlu Praha na tom nejsou díky absenci segregace pomalé (příměstské osobní a nákladní) a rychlé (dálkové osobní) dopravy o mnoho lépe - z výše uvedené příčiny nejsou na dotčených tratích zcela dodržena následná mezidobí, neboť by díky předjížděním docházelo k neúměrnému prodlužování cestovní doby a příp. i rozpadům taktových systémů Strana 7 (celkem 72)

8 Část popisu jednotlivých linek se zabývá přepravními vztahy, jež čerpají ze zpracované analýzy [5] a prognózy [11] přepravy cestujících. Konkrétně hodnota maximálního počtu cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku má zásadní vliv na dimenzování kapacity vozidel, resp. nasazení konkrétních typů vozidel. Stání cestujících (překročení kapacity sedících cestujících) je v železničních vozidlech problematičtější záležitost než je tomu u prostředků MHD (např. i z důvodu dimenzování klimatizace obvykle jen na počet sedících cestujících), a proto by se mělo uvažovat jen s omezeným počtem stojících cestujících, a to ještě jen na dobu max. cca 1 min. v období přepravní špičky. Výpočty maximálního počtu cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku pro konkrétní linky jsou provedeny dle vzorce: 1 % z průměrného počtu cestujících za den počet vlaků ve špičkové hodině v jednom směru x 3% rezerva Rezerva 3 % je započtena z důvodu nerovnoměrného rozložení cestujících během 1 špičkové hodiny a dalších výkyvů během týdne, resp. sezóny, příp. ovlivněných dalšími faktory, jako jsou např. školní výlety, počasí apod. Poznámky k obrázkům: ve zjednodušených nákresných jízdních řádech nejsou zobrazeny stanice (dopravny), jež nejsou důležité pro zobrazený dopravní model, ve zjednodušených nákresných jízdních řádech jsou jízdy po jiné traťové koleji zobrazeny proložením plné čáry čárou přerušovanou, ve zjednodušeném zobrazení oběhů vozidel jsou posilová vozidla zobrazena přerušovanou čárou. Strana 8 (celkem 72)

9

10 Linka S1 Intervaly a přípojné vazby Linka S1 je vedena v trase Praha Mas. n. - Praha-Libeň - Praha-Běchovice - Poříčany - Pečky - Kolín v základním intervalu 3 min. v době od 5: do 21:, resp. v intervalu 6 min. od 21: do 24:. Poloha linky je fixována prokladem s linkou S17 v úseku Praha-Libeň - Poříčany, kde je mezi oběma linkami interval 15 min. V žst. Praha-Libeň je zajištěna přestupní vazba na linku S7 ve směru Kolín - Beroun a Beroun - Kolín a přestupní vazba na linku S49 ve směru Roztoky u P. - Kolín a Kolín - Roztoky u P. V žst. Praha-Běchovice a zast. Praha-Běchovice střed je zajištěna přestupní vazba na linku S71 ve směru Praha-Radotín - Kolín a Kolín - Praha-Radotín. V žst. Poříčany je zajištěna přestupní vazba na linku S17 ve směru Nymburk - Kolín a Kolín Nymburk. Poloha vlaků linek S na trati Praha - Kolín umožňuje vložit požadovaných 5 párů tras vlaků dálkové dopravy za hodinu s tím, že oproti GVD 29/21 jsou provedeny posuny tras vlaků (na pozici žst. Kolín) EC Praha - Wien / Budapest o 3 min. později, R Praha - Havlíčkův Brod - Brno o 2 min. později, R Praha - Olomouc / Brno o 1 min. dříve, SC Ostrava - Praha o 1 min. později, R Brno - Havlíčkův Brod - Praha o 1 min. dříve a R Olomouc / Brno - Praha o 2 min. později. Přesto se, díky vysokému stupni obsazení a vysokým požadavků na kvalitu řízení dopravy v tříkolejném úseku Poříčany - Praha-Libeň, nedocílí požadované spolehlivosti dopravy, a to i přes předjíždění vlaků linky S1 jednou za hodinu v žst. Pečky. Strana 1 (celkem 72)

11 Přepravní vztahy Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (22) Maximální počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (22). 579 Strana 11 (celkem 72)

12 Nejzatíženější úsek... Praha-Libeň - Praha-Kyje Průměrný denní počet cestujících v úseku Kolín - Praha Masarykovo n. Zdroj: Paris kampaň duben 29 2 počet cestujících za den průměr za týden průměr v pracovní den Kolín zast. - Kolín Nová Ves u Kolína - Kolín zast. Velim - Nová Ves u Kolína Cerhenice - Velim Pečky - Cerhenice Tatce - Pečky Poříčany - Tatce Klučov - Poříčany Český Brod - Klučov Rostoklaty - Český Brod Tuklaty - Rostoklaty Úvaly - Tuklaty Praha-Klánovice - Úvaly Praha-Běchovice - PrahaKlánovice Praha-Dolní Počernice Praha-Běchovice Praha-Kyje - Praha-Dolní Počernice Praha-Libeň - Praha-Kyje Praha Masarykovo n. Praha-Libeň průměr o víkendu Průměrná hodinová poptávka během pracovního dne, duben počet cestujících ve směru za hodinu : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Libeň - Praha-Kyje Praha-Kyje - Praha-Libeň Strana 12 (celkem 72)

13 Průměrná hodinová poptávka o víkendu, duben počet cestujících ve směru za hodinu : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Libeň - Praha-Kyje Praha-Kyje - Praha-Libeň Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách v pracovní dny 16 Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha Masarykovo n. Praha-Libeň Praha-Kyje Praha-Dolní Počernice Praha-Běchovice Praha-Klánovice Úvaly Tuklaty Rostoklaty Český Brod Klučov Poříčany Tatce Pečky Cerhenice Velim Nová Ves u Kolína Kolín zast. Kolín Strana 13 (celkem 72)

14 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách o víkendu Zdroj: Paris dubnové kampaně Kolín Kolín zast. Nová Ves u Kolína Velim Cerhenice Pečky Tatce Poříčany Klučov Český Brod Rostoklaty Tuklaty Úvaly Praha-Klánovice Praha-Běchovice Praha-Dolní Počernice Praha-Kyje Praha-Libeň Praha Masarykovo n. 94 Prognózovaný pokles cestujících na lince S1 je dán rozložením frekvence do linek S1 a S17. Pro dimenzování nabízené kapacity vlaků dostačuje dvojice elektrických jednotek ř. 471 s příp. rezervou do vzdálenějšího výhledu v podobě dvojice elektrických čtyřvozových patrových jednotek (s omezením délky vlaku 2 m limitovaným infrastrukturou). Požadavky na vozidla Na linku jsou nasazeny elektrické jednotky ř. 471, jež jsou v období přepravní špičky (pracovní dny 5: - 9: a 13: - 21:) zdvojovány. Potřeba vozidel bez zálohy...12 jednotek Průměrný denní běh v pracovní dny bez strojových jízd km Doba obratu: v žst. Praha Mas. n minut v žst. Kolín / 24 minut Počet odstavených jednotek v době mimo přepravní špičku: v žst. Praha Mas. n....3 jednotky v žst. Kolín...3 jednotky Počet odstavených jednotek v noční době: v depu Praha ONJ / Libeň...6 jednotek v žst. Kolín...6 jednotek Strana 14 (celkem 72)

15 Infrastrukturní požadavky Pro vedení linky S1 v navržené trase nejsou nutná žádná infrastrukturní opatření, avšak za cenu velmi nízké spolehlivosti dopravy (vzájemné kolize dálkové a příměstské dopravy). Pro trať Praha - Kolín je proto nutné hledat cesty pro vyřešení nedostatku kapacity, resp. odstranění kolizí příměstské a dálkové dopravy. Délka nástupišť je s ohledem na délku 2 spojených elektrických jednotek ř. 471 potřeba 17 m, pro možnost případného posílení kapacity nasazením elektrických dvoupodlažních čtyřvozových jednotek (se zkrácenými vozy o délce 25 m) pak min. 2 m. Linka S2 Intervaly a přípojné vazby Linka S2 je vedena v trase Praha Mas. n. - Praha-Vysočany - Lysá n. L. - Nymburk hl. n. Velký Osek - Kolín - Kutná Hora hl. n. - Kutná Hora město v základním intervalu 3 min. v době od 5: do 21:, resp. v intervalu 6 min. od 21: do 24:. Poloha linky je fixována prokladem s linkou S29 v úseku Praha-Vysočany - Lysá n. L., kde je mezi oběma linkami interval 15 min. Dále je požadavek na fixaci linky v Nymburce hl. n. na uzel dálkové a regionální dopravy. V žst. Praha-Vysočany je zajištěna přestupní vazba na linku S9 ve směru Benešov u P. Kutná Hora a Kutná Hora - Benešov u P.. V žst. Praha-Vysočany je zajištěna přestupní vazba na linku S72 ve směru Praha-Radotín Kutná Hora a Kutná Hora - Praha-Radotín. V žst. Nymburk hl. n. je zajištěn oboustranný přestup na linku S17. V žst. Kolín je zajištěn oboustranný přestup na linku S1. Trasa vlaků linky R Praha - Hradec Králové uvažuje již s realizací Libické spojky [1]. Zastavování v žst. Praha-Vysočany i zast. Praha-Rajská Zahrada těchto vlaků je mj. vynuceno omezenou kapacitou úseku Praha hl. n. - Praha-Vysočany - odb. Skály. Strana 15 (celkem 72)

16 Přepravní vztahy Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (22) Maximální počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (22). 562 Nejzatíženější úsek...praha-horní Počernice - Zeleneč Strana 16 (celkem 72)

17 Průměrný denní počet cestujících v úseku Praha Masarykovo n. - Kolín 14 Zdroj: Paris kampaň duben počet cestujících za den Praha Masarykovo n. - Praha-Vysočany Praha-Vysočany - Praha- Hor.Počernice Praha-Hor.Počernice - Zeleneč Zeleneč - Mstětice Mstětice - Čelákovice Čelákovice - Čelákovice- Jiřina Čelákovice-Jiřina - Lysá n.labem Lysá n.labem - Ostrá Ostrá - Stratov Stratov - Kostomlaty n.labem Kostomlaty n.labem - Kamenné Zboží Kamenné Zboží - Nymburk hl.n. Nymburk hl.n. - Velké Zboží Velké Zboží - Poděbrady Poděbrady - Libice n.cidlinou Libice n.cidlinou - Velký Osek Velký Osek - Veltruby Veltruby - Kolín-Zálabí Kolín-Zálabí - Kolín průměr za týden průměr v pracovní den průměr o víkendu 1 4 Průměrná hodinová poptávka během pracovního dne 1 2 počet cestujících ve směru za hodinu : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Hor.Počernice - Zeleneč Zeleneč - Praha-Hor.Počernice Strana 17 (celkem 72)

18 35 Průměrná hodinová poptávka o víkendu 3 počet cestujících ve směru za hodinu : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Hor.Počernice - Zeleneč Zeleneč - Praha-Hor.Počernice Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách v pracovní dny 7 Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha-Vysočany Praha- Hor.Počernice Zeleneč Mstětice Čelákovice Čelákovice-Jiřina Lysá n.labem Ostrá Stratov Kostomlaty n.labem Kamenné Zboží Nymburk hl.n. Velké Zboží Poděbrady Libice n.cidlinou Velký Osek Veltruby Kolín-Zálabí Kolín Strana 18 (celkem 72)

19 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách o víkendu Zdroj: Paris dubnové kampaně Kolín Kolín-Zálabí Veltruby Velký Osek Libice n.cidlinou Poděbrady Velké Zboží Nymburk hl.n. Kamenné Zboží Kostomlaty n.labem Stratov Ostrá Lysá n.labem Čelákovice-Jiřina Čelákovice Mstětice Zeleneč Praha-Hor.Počernice Praha-Vysočany 29 Prognózovaný pokles cestujících na lince S2 je dán rozložením frekvence do linek S2 a S29. Pro dimenzování nabízené kapacity vlaků sice dostačuje dvojice elektrických jednotek ř. 471, ale s ohledem na nasazení elektrických čtyřvozových patrových jednotek ř. 672 (pracovní označení; výkon cca 3,2 MW, obsaditelnost cca 38 sedících cestujících, délka max. 1 m a nejvyšší rychlostí 16 km.h-1) na souběžné lince S29 je uvažováno nasazení těchto jednotek i na této lince. Požadavky na vozidla Na linku jsou nasazeny elektrické jednotky ř. 672, jež jsou v období přepravní špičky (pracovní dny 5: - 9: a 13: - 21:) v úseku Praha Mas. n. - Nymburk hl. n. zdvojovány. Potřeba vozidel bez zálohy...18 jednotek Průměrný denní běh v pracovní dny bez strojových jízd km Doba obratu: v žst. Praha Mas. n minut v žst. Kutná Hora město minut Počet odstavených jednotek v době mimo přepravní špičku: v žst. Praha Mas. n....2 jednotky v žst. Nymburk hl. n.*...3 jednotky v žst. Kutná Hora město**...4 jednotky * odvěšení / přivěšení během pravidelného pobytu na konci / začátku období přepravní špičky ** s ohledem na prostorové omezení žst. Kutná Hora město je nutné využít i kapacity žst. Kutná Hora hl. n. Strana 19 (celkem 72)

20 Počet odstavených jednotek v noční době: v depu Praha ONJ / Libeň...8 jednotek v žst. Nymburk hl. n....3 jednotky v žst. Kolín*...7 jednotek * po ukončení jízdy vlaku v žst. Kutná Hora město strojově do žst. Kolín Infrastrukturní požadavky Pro vedení linky S3 v navržené trase je nutno zajistit: modernizaci a elekrizaci traťového úseku Kutná Hora hl. n. - Kutná Hora město. S ohledem na vedení ostatních linek S a dálkové dopravy na trati Praha - Nymburk je nutné zajistit: modernizaci traťového úseku žst. Praha-Vysočany - Lysá n. L. výstavbu ostrovního nástupiště v žst. Kostomlaty n. L. Délka nástupišť je s ohledem na délku 2 spojených elektrických jednotek ř. 672 potřeba 2 m. Linka S3 Intervaly a přípojné vazby Linka S3 byla původně navržena v trase Mělník - Praha-Vysočany - Praha hl. n. - Dobříš v základním intervalu 6 min. v době od 5: do 24:, s tím, že v úseku Neratovice - Praha hl. n. - Vrané n. V. by byl proložený interval 3 min. s linkou S8. S ohledem na kolize s dálkovou dopravou v úseku Praha - Všetaty - Mělník byl nakonec provozní koncept upraven tak, že je linka S3 zkrácena do trasy Neratovice - Praha hl. n. Dobříš a v úseku Praha hl. n. - Neratovice je zaveden kulhavý proložený interval s linkou S8 28 / 32 min, resp. 24 / 36 min. Náhradou za ukončení linky S3 v Neratovicích je doplnění linky dálkové dopravy Praha - Tanvald v intervalu 12 min. (přípoje ve Všetatech na linku dálkové dopravy Kolín - Mělník - Ústí n. L.) o linku rychlé regionální dopravy Praha - Mělník v intervalu 12 min. (ve zjednodušeném nákresném jízdním řádu je v úseku Všetaty - Mělník uvedena přerušovanou čárou). Tím je v relaci Praha - Mělník zajištěn během hodiny 1 rychlý (1x za 12 min. s přestupem) a 1 pomalý pár vlaků. Poloha linky je v úseku Praha hl. n. - Vrané n. V. fixována prokladem s linkou S8, kde je mezi oběma linkami interval 3 min. V žst. Praha-Vršovice je zajištěna přestupní vazba na linku S71 ve směru Praha-Radotín Dobříš a Dobříš - Praha-Radotín. V žst. Praha-Krč je zajištěn oboustranný přestup na linku S72. Strana 2 (celkem 72)

21 Oproti stávajícímu stavu se ruší zast. Klínec. Přepravní vztahy Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (22) Maximální počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (22). 234 Nejzatíženější úsek...hovorčovice - Praha-Čakovice Uvedená data se vztahují pouze k úseku Praha - Neratovice. Data k úseku Praha - Vrané n. V. jsou uvedeny u linky S8. Strana 21 (celkem 72)

22 Průměrný denní počet cestujících v úseku Všetaty - Praha-Vršovice 3 Zdroj: Paris kampaň duben Všetaty - Tišice Tišice - Neratovice Neratovice - Kojetice u Prahy Kojetice u Prahy - Zlonín Zlonín - Měšice u Prahy Měšice u Prahy - Hovorčovice Hovorčovice - Praha- Čakovice Praha-Čakovice - Praha- Kbely Praha-Kbely - Praha- Satalice počet cestujících za den Praha-Satalice - Praha- Vysočany Praha-Vysočany - Praha hl.n. průměr za týden průměr v pracovní den průměr o víkendu 22 Průměrná hodinová poptávka během pracovního dne 2 18 počet cestujících ve směru za hodinu : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Hovorčovice - Praha-Čakovice Praha-Čakovice - Hovorčovice Strana 22 (celkem 72)

23 22 Průměrná hodinová poptávka o víkendu 2 18 počet cestujících ve směru za hodinu : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Hovorčovice - Praha-Čakovice Praha-Čakovice - Hovorčovice Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách v pracovní dny 1 8 Zdroj: Paris dubnové kampaně Všetaty Tišice Neratovice Kojetice u Prahy Zlonín Měšice u Prahy Hovorčovice Praha-Čakovice Praha-Kbely Praha-Satalice Praha-Vysočany Praha hl.n Strana 23 (celkem 72)

24 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách o víkendu Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha hl.n. Praha-Vysočany Praha-Satalice 28 Praha-Kbely 27 Praha-Čakovice Hovorčovice 26 Měšice u Prahy Zlonín Kojetice u Prahy Neratovice Tišice Všetaty 29 Prognózovaný pokles cestujících na lince S3 je dán rozložením frekvence do linek S3 a S8. Pro dimenzování nabízené kapacity vlaků dostačuje dvojice motorových jednotek ř. 844 (měrný výkon na obvodu kol min. 6,5 kw/t, obsaditelnost cca 12 sedících cestujících, délka cca 42 m a nejvyšší rychlostí 12 km.h-1). Požadavky na vozidla Na linku jsou nasazeny motorové jednotky ř. 844, jež jsou v období přepravní špičky (pracovní dny 5: - 9: a 13: - 21:) zdvojovány. Potřeba vozidel bez zálohy...1 jednotek Průměrný denní běh v pracovní dny bez strojových jízd km Doba obratu: v žst. Neratovice... 9 minut v žst. Dobříš minut Počet odstavených jednotek v době mimo přepravní špičku: v žst. Neratovice...1 jednotka v depu Praha-Vršovice / ONJ / Libeň*...2 jednotky v žst. Dobříš...2 jednotky * odvěšení / přivěšení během pravidelného pobytu v žst. Praha hl. n. na konci / začátku období přepravní špičky Počet odstavených jednotek v noční době: v žst. Neratovice...2 jednotky v depu Praha-Vršovice / ONJ / Libeň*...4 jednotky v žst. Dobříš...4 jednotky * odvěšení během pravidelného pobytu v žst. Praha hl. n. Strana 24 (celkem 72)

25 Infrastrukturní požadavky Pro vedení linky S3 v navržené trase je nutno zajistit: modernizaci žst. Neratovice, zdvoukolejnění úseku Praha-Čakovice - Měšice u P., modernizaci zabezpečovacího zařízení v úseku Praha-Vysočany - Praha-Satalice, zdvoukolejnění úseku Praha-Vršovice - Praha-Krč, modernizaci zabezpečovacího zařízení v žst. Vrané n. V. a Mníšek p. B. vč. TZZ přilehlých úseků, zvýšení traťové rychlosti v úseku Měchenice - Mníšek p. B. z 5 na 6 km.h-1, odstranění trvalých omezení traťové rychlosti z důvodu nízkého stupně zabezpečení přejezdů, příp. výhybek a stavu železničního svršku. Bez těchto opatření zůstane zachován stávající nevyhovující stav. Délka nástupišť je s ohledem na délku 2 spojených motorových jednotek ř. 844 potřeba 9 m. Linka S4 Intervaly a přípojné vazby Linka S4 je vedena v trase Praha Mas. n. - Praha-Bubny - Kralupy n. V. v základním intervalu 3 min. v době od 5: do 21:, resp. v intervalu 6 min. od 21: do 24:. Poloha linky S4 je fixována polohou linek S5 a S5 v kapacitně limitovaném úseku Praha Mas. n. - Praha-Bubny. Linka S4 je v úseku Praha-Podbaba - Roztoky u P. vedena v prokladu s linkou S49 v intervalu 14 / 16 min. V žst. Praha-Bubny je zajištěna přestupní vazba na linku S5 ve směru Kralupy n. V. - Praha letiště a Praha letiště - Kralupy n. V. Poloha vlaků dálkové dopravy dle stavu v GVD 29/21 musí být díky poloze linky S4 upravena tak, že vlak EC Berlin - Praha / R Cheb - Praha bude posunut o cca 2 min. později a vlak R Praha - Děčín bude posunut o cca 3 min. později. Strana 25 (celkem 72)

26 Přepravní vztahy Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (22) Maximální počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (22). 468 Nejzatíženější úsek... Praha-Sedlec - Roztoky u P. Průměrný denní počet cestujících v úseku Kralupy n.vltavou - Praha Masarykovo n. Zdroj: Paris kampaň duben průměr za týden průměr v pracovní den Praha-Holešovice z. Praha Masarykovo n. Praha-Bubeneč - PrahaHolešovice z. Praha-S edlec - PrahaBubeneč Roztoky u Prahy - PrahaS edlec Roztoky-Žalov - Roztoky u Prahy Úholičky - Roztoky-Žalov Řež - Úholičky Libčice n.vltavou-letky Řež Libčice n.vltavou - Libčice n.vltavou-letky Dolany - Libčice n.vltavou 5 Kralupy n.vltavou - Dolany počet cestujících za den 6 5 průměr o víkendu Strana 26 (celkem 72)

27 7 Průměrná hodinová poptávka během pracovního dne 6 počet cestujících ve směru za hodinu : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Roztoky u Prahy - Praha-Sedlec Praha-Sedlec - Roztoky u Prahy 35 Průměrná hodinová poptávka o víkendu 3 počet cestujících ve směru za hodinu : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Roztoky u Prahy - Praha-Sedlec Praha-Sedlec - Roztoky u Prahy Strana 27 (celkem 72)

28 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách v pracovní dny Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha Masarykovo n. Praha-Holešovice z. 29 Praha-Bubeneč 28 Praha-S edlec Roztoky u Prahy 27 Roztoky-Žalov 26 Úholičky Řež Libčice n.vltavouletky Libčice n.vltavou Dolany Kralupy n.vltavou 1 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách o víkendu Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha Masarykovo n. Praha-Holešovice z. Praha-Bubeneč 28 Praha-S edlec 27 Roztoky u Prahy Roztoky-Žalov 26 Úholičky Řež Libčice n.vltavouletky Libčice n.vltavou Dolany Kralupy n.vltavou 5 29 Pro dimenzování nabízené kapacity vlaků dostačuje dvojice elektrických jednotek ř Požadavky na vozidla Na linku jsou nasazeny elektrické jednotky ř. 471, jež jsou v období přepravní špičky (pracovní dny 5: - 9: a 13: - 21:) zdvojovány. Potřeba vozidel bez zálohy...8 jednotky Průměrný denní běh v pracovní dny bez strojových jízd km* Strana 28 (celkem 72)

29 Doba obratu: v žst. Praha Mas. n minut v žst. Kralupy n. V minut Počet odstavených jednotek v době mimo přepravní špičku: v žst. Praha Mas. n....2 jednotky v žst. Kralupy n. V....2 jednotky Počet odstavených jednotek v noční době: v depu Praha ONJ / Libeň...4 jednotky v žst. Kralupy n. V....3 jednotky* * 1 jednotka, zakreslená jako odstavená v žst. Kralupy n. V., je využita pro prodloužení nočních spojů linky S49 v úseku Roztoky u P. - Kralupy n. V. (její km proběh v úseku Roztoky u P. - Kralupy n. V. je započítán do linky S4) Infrastrukturní požadavky Pro vedení linky S4 v navržené trase nejsou nutná žádná infrastrukturní opatření. Délka nástupišť je s ohledem na délku 2 spojených elektrických jednotek ř. 471 potřeba 17 m. Linka S5 Intervaly a přípojné vazby Linka S5 je vedena v trase Praha Mas. n. - Praha-Bubny - Praha-Ruzyně - Hostivice - Kladno - Kladno-Ostrovec v základním intervalu 15 min. (resp. 4 spoje za hodinu) v době od 5: do 21:, v intervalu 3 min. od 21: do 24: a v intervalu 6 min. od : do 5:. Linka S5 je v úseku Praha Mas. n. - Praha-Ruzyně vedena v prokladu s linkou S5 tak, aby v tomto úseku byl jednotný interval (ve špičce interval 5 min., resp. 1 min. 1x za 3 min.). V úseku Hostivice - Kladno je polovina spojů v době špičky vedena bez zastávky tak, aby odjezdy / příjezdy v Kladně byly v intervalu 17 / 13 min. (tudíž blížící se 15 min.) a nikoliv 1 / 2 min. Doplnění linky S5 o další 2 spoje do hodiny není možné kvůli souběhu s linkou S4 v kapacitně limitovaném úseku Praha Mas. n. - Praha-Bubny. Vložení trasy R Praha - Rakovník v intervalu 6 nebo 12 min. není v úseku Praha Mas. n. Hostivice již možné. Jeho přesměrování na trať Praha hl. n. - Praha-Smíchov - Hostivice by sice bylo za podmínky vozidla s vysokým měrným výkonem možné (křižování PrahaSmíchov, Praha-Jinonice a Praha-Stodůlky), avšak spojení zrychlenou linkou S5 do Kladna je rychlejší než trasa R přes Prahu-Jinonice bez zastavení. Nabízí se tudíž možnost tuto linku zrušit a vést jen jako přípoj od linky S5 z Kladna do Rakovníka nebo ji přesměrovat novou tratí přes Beroun. Strana 29 (celkem 72)

30 V žst. Praha-Ruzyně je zajištěna přestupní vazba na linku S5 ve směru Kladno - Praha letiště a Praha letiště - Kladno. V žst. Hostivice je zajištěn oboustranný přestup na linku S65. Přepravní vztahy Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (29) Nejzatíženější úsek (29)... Praha-Ruzyně - Hostivice Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (22) Maximální počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (22). 832 Nejzatíženější úsek (22)...Praha-Veleslavín - Praha-Liboc Strana 3 (celkem 72)

31 Průměrný denní počet cestujících v úseku Kladno - Praha Masarykovo n. 6 Zdroj: Paris kampaň duben 29 5 počet cestujících za den Kladno - Unhošť Unhošť - Pavlov Pavlov - Jeneč Jeneč - Hostivice Hostivice - Praha- Ruzyně Praha-Ruzyně - Praha-Veleslavín Praha-Veleslavín - Praha-Dejvice Praha-Dejvice - Praha-Bubny Praha-Bubny - Praha Masarykovo n. průměr za týden průměr v pracovní den průměr o víkendu Průměrná hodinová poptávka během pracovního dne, kampaň Duben počet cestujících ve směru za hodinur : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Hostivice - Praha-Ruzyně Praha-Ruzyně - Hostivice Strana 31 (celkem 72)

32 Průměrná hodinová poptávka o víkendu, kampaň Duben počet cestujících ve směru za hodinur : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Hostivice - Praha-Ruzyně Praha-Ruzyně - Hostivice Obrat cestujících v jednotlivých stanicích, týdenní průměr všech vlaků Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha Masarykovo n. Praha-Bubny Praha-Dejvice Praha-Veleslavín Praha-Ruzyně Hostivice Jeneč Pavlov Unhošť Kladno 29 Pro dimenzování nabízené kapacity dostačuje dvojice elektrických čtyřvozových patrových jednotek ř. 672 (pracovní označení; výkon cca 3,2 MW, obsaditelnost cca 38 sedících cestujících, délka max. 1 m a nejvyšší rychlostí 16 km.h-1) s tím, že i při nasazení této soupravy s nejvyšší nabízenou kapacitou, bude docházet k překročení kapacity o cca 9 %. V případě linky S5 je nutné také brát v úvahu vyšší nerovnoměrnost zatížení špičkových vlaků, neboť polovina vlaků je v úseku Hostivice - Kladno vedena bez zastávky a tyto vlaky budou tudíž více vytíženy. Strana 32 (celkem 72)

33 Požadavky na vozidla Na linku jsou nasazeny elektrické jednotky ř. 672, jež jsou v období přepravní špičky (pracovní dny 5: - 9: a 13: - 21:) zdvojovány. Potřeba vozidel bez zálohy...16 jednotek Průměrný denní běh v pracovní dny bez strojových jízd km Doba obratu: v žst. Praha Mas. n minut v žst. Kladno-Ostrovec / 13 minut Počet odstavených jednotek v době mimo přepravní špičku: v žst. Praha Mas. n....4 jednotky v žst. Kladno-Ostrovec*...4 jednotky * s ohledem na prostorové omezení žst. Kladno-Ostrovec je nutné využít i kapacity žst. Kladno Počet odstavených jednotek v noční době: v depu Praha ONJ / Libeň...9 jednotek v žst. Kladno*...4 jednotky * po ukončení jízdy vlaku v žst. Kladno-Ostrovec strojově do žst. Kladno Infrastrukturní požadavky Pro vedení linky S5 v navržené trase je nutno modernizovat celou trať Praha - Kladno. Bez tohoto opatření zůstane zachován stávající nevyhovující stav. Délka nástupišť je s ohledem na délku 2 spojených elektrických jednotek ř. 672 potřeba 2 m. Protože dosavadní projektová příprava modernizace tratě uvažuje s délkami nástupišť pouze 17 m, je nutné požadavek na délku nástupišť 2 m s ohledem na nutnost vyšší kapacity (a tím délky) souprav ze strany investora stavby akceptovat. Linka S6 Intervaly a přípojné vazby Linka S6 je vedena v trase Praha hl. n. - Praha-Smíchov - Rudná u P. - Beroun-Závodí Beroun v intervalu 6 min. (od 5: do 24:), přičemž v úseku Praha hl. n. - Nučice zastávka je v době od 5: do 21: linka posílena na interval 3 min. V žst. Praha-Smíchov je zajištěna přestupní vazba na linku S7 ve směru Nučice - Beroun a Beroun - Nučice. Strana 33 (celkem 72)

34 V žst. Rudná u P. je zajištěna přestupní vazba na linku S65 ve směru Hostivice - Praha a Praha - Hostivice. V žst. Beroun je zajištěn oboustranný přestup na linku S7. Přepravní vztahy Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (22) Maximální počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (22). 215 Nejzatíženější úsek... Praha-Smíchov - Praha-Hlubočepy Strana 34 (celkem 72)

35 Průměrný denní počet cestujících v úseku Beroun - Praha-Smíchov 7 Zdroj: Paris kampaň duben Beroun - Beroun-Závodí Beroun-Závodí - Vráž u Berouna Vráž u Berouna - Loděnice Loděnice - Nučice zast. Nučice zast. - Nučice Nučice - Rudná u Prahy Rudná u Prahy - Zbuzany Zbuzany - Praha- Řeporyje Praha-Řeporyje - Praha- Holyně Praha-Holyně - Praha- Hlubočepy počet cestujících za den R Praha-Hlubočepy - Praha-Smíchov průměr za týden průměr v pracovní den průměr o víkendu Průměrná hodinová poptávka během pracovního dne, duben počet cestujících ve směru za hodinur : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Hlubočepy - Praha-Smíchov Praha-Smíchov - Praha-Hlubočepy Strana 35 (celkem 72)

36 Průměrná hodinová poptávka o víkendu, duben počet cestujících ve směru za hodinur : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Hlubočepy - Praha-Smíchov Praha-Smíchov - Praha-Hlubočepy Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách v pracovní dny 7 Zdroj: Paris dubnové kampaně Beroun Beroun-Závodí Vráž u Berouna Loděnice Nučice zast. Nučice Rudná u Prahy Zbuzany Praha-Řeporyje Praha-Holyně Praha-Hlubočepy Praha-Smíchov Strana 36 (celkem 72)

37 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách o víkendu Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha-Smíchov Praha-Hlubočepy Praha-Holyně 28 Praha-Řeporyje 27 Zbuzany Rudná u Prahy 26 Nučice Nučice zast. Loděnice Vráž u Berouna Beroun-Závodí Beroun 29 Pro dimenzování nabízené kapacity vlaků dostačuje dvojice motorových jednotek ř. 844 (měrný výkon na obvodu kol min. 6,5 kw/t, obsaditelnost cca 12 sedících cestujících, délka cca 42 m a nejvyšší rychlostí 12 km.h-1) v úseku Praha - Rudná u P. (posilová jednotka přechází v Rudné u P. na linku S65). Nasazení kapacitně adekvátních jednotek ř není doporučeno zejména z důvodu absence automatického spřáhla nutného pro pravidelné spojování a rozpojování v Rudné u P. Požadavky na vozidla Na linku jsou nasazeny motorové jednotky ř. 844, jež jsou v úseku Praha hl. n. - Rudná u P. zdvojovány (s přechodem na linku S65; potřeba těchto vozidel je započítána v lince S65). Potřeba vozidel bez zálohy...5 jednotek Průměrný denní běh v pracovní dny bez strojových jízd km Doba obratu: v žst. Praha hl. n minut v zast. Nučice zastávka minut v žst. Beroun minut Počet odstavených jednotek v noční době: v depu Praha-Vršovice / ONJ / Libeň...3 jednotky v žst. Beroun...2 jednotky Strana 37 (celkem 72)

38 Infrastrukturní požadavky Pro vedení linky S6 v navržené trase je nutno zajistit: modernizaci zabezpečovacího zařízení v úseku Praha hl. n. - Praha-Smíchov, jež umožní následné jízdy v intervalu 2 min., modernizaci zabezpečovacího zařízení v žst. Rudná u P., Nučice a Loděnice vč. TZZ přilehlých úseků, zvýšení traťové rychlosti v úseku Praha-Hlubočepy - Rudná u P. ze 4-6 na 7 km.h-1. Bez těchto opatření zůstane zachován stávající nevyhovující stav. Délka nástupišť je v úseku Praha - Rudná u P. s ohledem na délku 2 spojených motorových jednotek ř. 844 potřeba 9 m, v úseku Rudná u P. - Beroun pak 45 m. Linka S7 Intervaly a přípojné vazby Linka S7 je vedena v trase Praha-Libeň - Praha hl. n. - Praha-Smíchov - Praha-Radotín Zadní Třebaň - Beroun v základním intervalu 3 min. v době od 5: do 21:, resp. v intervalu 6 min. od 21: do 24:. Poloha linky je fixována prokladem s linkou S17 v úseku Praha hl. n. - Řevnice, kde je mezi oběma linkami interval 15 min. V žst. Praha-Libeň je zajištěna přestupní vazba na linku S1 ve směru Kolín - Beroun a Beroun - Kolín. V žst. Praha-Smíchov je zajištěna přestupní vazba na linku S6 ve směru Nučice - Beroun a Beroun - Nučice. V zast. Praha-Radotín sídliště je zajištěn oboustranný přestup na linku S72. V žst. Beroun je zajištěn oboustranný přestup na linku S6. Poloha vlaků linek S na trati Praha - Beroun vyžaduje upravit polohy vlaků dálkové dopravy do tras s odjezdem z Berouna v x: (R Cheb / Domažlice / Klatovy - Plzeň - Praha) a x:4 (R České Budějovice - Písek - Praha) a příjezdem do Berouna v x: (R Praha - Plzeň - Železná Ruda / Domažlice / Cheb) a x:2 (R Praha - Písek - České Budějovice). Navíc musí být prodlouženy jízdní doby vlaků linky R Praha - Písek - České Budějovice v úseku PrahaRadotín - Beroun a zpět o 3 / 4 min. Strana 38 (celkem 72)

39 Přepravní vztahy Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (22) Maximální počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (22). 64 Nejzatíženější úsek... Praha-Smíchov - Praha-Velká Chuchle Strana 39 (celkem 72)

40 Průměrný denní počet cestujících v úseku Beroun - Praha hl.n. 18 Zdroj: Paris kampaň duben Beroun - Srbsko Srbsko - Karlštejn Karlštejn - Zadní Třebaň Zadní Třebaň - Řevnice Řevnice - Dobřichovice Dobřichovice - Všenory Všenory - Černošice- Mokropsy Černošice- Mokropsy - Černošice Černošice - Praha- Radotín Praha-Radotín - Praha-Velká Chuchle Praha-Velká Chuchle - Praha- Smíchov Praha-Smíchov - Praha hl.n. počet cestujících za den průměr za týden průměr v pracovní den průměr o víkendu Průměrná hodinová poptávka během pracovního dne, duben počet cestujících ve směru za hodinur d : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Velká Chuchle - Praha-Smíchov Praha-Smíchov - Praha-Velká Chuchle Strana 4 (celkem 72)

41 Průměrná hodinová poptávka o víkendu, duben počet cestujících ve směru za hodinud r : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Velká Chuchle - Praha-Smíchov Praha-Smíchov - Praha-Velká Chuchle 12 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách v pracovní dny vlaky Os Zdroj: Paris dubnové kampaně Beroun Srbsko Karlštejn Zadní Třebaň Řevnice Dobřichovice Všenory Černošice- Mokropsy Černošice Praha-Radotín Praha-Velká Chuchle Praha-Smíchov Praha hl.n Strana 41 (celkem 72)

42 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách o víkendu vlaky Os Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha hl.n. Praha-Smíchov Praha-Velká Chuchle Praha-Radotín Černošice ČernošiceMokropsy Všenory Dobřichovice Řevnice Zadní Třebaň Karlštejn Srbsko Beroun 29 Prognózovaný pokles cestujících na lince S7 je dán rozložením frekvence do linek S7, S17 a S71. Pro dimenzování nabízené kapacity vlaků dostačuje dvojice elektrických jednotek ř. 471 s tím, že bude docházet k překročení kapacity o cca 3 %. Je tedy vhodné uvažovat s příp. rezervou do vzdálenějšího výhledu v podobě dvojice elektrických čtyřvozových patrových jednotek (s omezením délky vlaku 2 m limitovaným infrastrukturou). Požadavky na vozidla Na linku jsou nasazeny elektrické jednotky ř. 471, jež jsou v období přepravní špičky (pracovní dny 5: - 9: a 13: - 21: a víkendy od jara do podzimu 8: - 2:) zdvojovány. Potřeba vozidel bez zálohy...1 jednotek Průměrný denní běh v pracovní dny bez strojových jízd km Doba obratu: v žst. Praha-Libeň... 8 minut v žst. Beroun minut Počet odstavených jednotek v době mimo přepravní špičku: v žst. Praha-Libeň...2 jednotky v žst. Beroun...3 jednotky Počet odstavených jednotek v noční době: v depu Praha ONJ / Libeň...6 jednotek v žst. Beroun...4 jednotky Strana 42 (celkem 72)

43 Infrastrukturní požadavky Pro vedení linky S7 v navržené trase je nutno: vybudovat nástupiště u koleje č. 5 v žst. Praha-Libeň. Bez tohoto opatření musí být linka ukončena v žst. Praha hl. n. S ohledem na vedení ostatních linek S na trati Praha - Beroun je dále nutné zajistit: modernizaci zabezpečovacího zařízení v úseku Praha hl. n. - Praha-Smíchov, jež umožní následné jízdy v intervalu 2 min., instalaci automatického bloku v úseku Praha-Smíchov - Beroun, vybudování zastávky Praha-Radotín sídliště s. obratovou kolejí pro obrat 1 soupravy, modernizaci žst. Řevnice se zřízením. obratové koleje zaústěné na pražském zhlaví do 1. i 2. koleje (Vodb=min. 8 km/h) pro obrat 1 soupravy a 1 odstavné koleje. Délka nástupišť je s ohledem na délku 2 spojených elektrických jednotek ř. 471 potřeba 17 m, pro možnost případného posílení kapacity nasazením elektrických dvoupodlažních čtyřvozových jednotek (se zkrácenými vozy o délce 25 m) pak min. 2 m. Linka S8 Intervaly a přípojné vazby Linka S8 je vedena v trase Mělník - Praha-Vysočany - Praha hl. n. - Praha-Vršovice - PrahaKrč - Vrané n. V. - Čerčany v základním intervalu 6 min. v době od 5: do 24:. Poloha linky je fixována prokladem s linkou S3 v úseku Praha hl. n. - Vrané n. V., kde je mezi oběma linkami interval 3 min. S ohledem na kolize s dálkovou dopravou je v úseku Praha hl. n. - Neratovice je zaveden kulhavý proložený interval s linkou S3 28 / 32 min, resp. 24 / 36 min. V žst. Praha-Vršovice je zajištěna přestupní vazba na linku S71 ve směru Praha-Radotín Čerčany a Čerčany - Praha-Radotín. V žst. Praha-Krč je zajištěn oboustranný přestup na linku S72. V žst. Čerčany je zajištěn oboustranný přestup na linku S9. Právě z důvodu zajištění této vazby je v Týnci n. S. vyrovnávací pobyt 16 / 19 min. Strana 43 (celkem 72)

44 Přepravní vztahy Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (29) Průměrný počet cestujících za den v nejzatíženějším úseku (22) Maximální počet cestujících ve vlaku ve špičkové hodině v nejzatíženějším úseku (22). 234 Nejzatíženější úsek (29)...Praha-Zbraslav - Jarov Strana 44 (celkem 72)

45 Nejzatíženější úsek (22)... Praha-Modřany zast. - Praha-Zbraslav Uvedená data se vztahují pouze k úseku Praha - Vrané n. V. Data k úseku Praha - Neratovice jsou uvedeny u linky S3. Průměrný denní počet cestujících v úseku Praha-Vršovice - Vrané n.vltavou Zdroj: Paris kampaň duben počet cestujících za den průměr za týden průměr v pracovní den Jarov - Vrané n.vltavou Praha-Zbraslav - Jarov Praha-Komořany - PrahaZbraslav Praha-Modřany zast. Praha-Komořany Praha-Braník - PrahaModřany zast. Praha-Krč - Praha-Braník Praha-Vršovice - PrahaKrč průměr o víkendu Průměrná hodinová poptávka během pracovního dne, kampaň Duben počet cestujících ve směru za hodinur : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: Praha-Zbraslav - Jarov 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Jarov - Praha-Zbraslav Strana 45 (celkem 72)

46 Průměrná hodinová poptávka o víkendu, kampaň Duben počet cestujících ve směru za hodinur : 1: 2: 3: 4: 5: 6: 7: 8: 9: 1: 11: 12: 13: 14: 15: 16: 17: 18: 19: 2: 21: 22: 23: Praha-Zbraslav - Jarov Jarov - Praha-Zbraslav Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách v pracovní dny 1 Zdroj: Paris dubnové kampaně Praha hl.n. Praha-Vršovice Praha-Krč Praha-Braník Praha-Modřany zast. Praha-Komořany Praha-Zbraslav Jarov Vrané n.vltavou Strana 46 (celkem 72)

47 Obrat cestujících v jednotlivých stanicích a zastávkách o víkendu Zdroj: Paris dubnové kampaně Vrané n.vltavou Jarov Praha-Zbraslav Praha-Komořany Praha-Modřany zast. Praha-Braník Praha-Krč Praha-Vršovice Praha hl.n. 29 Prognózovaný pokles cestujících na lince S8 je dán rozložením frekvence do linek S8 a S3. Pro dimenzování nabízené kapacity vlaků dostačuje dvojice motorových jednotek ř. 844 (měrný výkon na obvodu kol min. 6,5 kw/t, obsaditelnost cca 12 sedících cestujících, délka cca 42 m a nejvyšší rychlostí 12 km.h-1). Atypický je úsek Praha - Vrané n. V. - Čerčany, kde dochází o víkendech od jara do podzimu k výraznému nárůstu poptávky cestujících, kdy je obsazení špičkových vlaků cca 2-4, nárazově i přes 5 cestujících (často turistů se zavazadly, jízdními koly apod.). Z toho důvodu je nutné uvažovat u dotčených vlaků až se 4 spojenými motorovými jednotkami ř Požadavky na vozidla Na linku jsou nasazeny motorové jednotky ř. 844, jež jsou v období přepravní špičky (pracovní dny 5: - 9: a 13: - 21:) zdvojovány a o víkendech v sezoně v úseku Praha hl. n. - Vrané n. V. - Čerčany nasazovány až ve čtveřici (využití 5 posilových jednotek z linky S3 a 7 posilových linek z vlastní linky S8). Potřeba vozidel bez zálohy...14 jednotek Průměrný denní běh v pracovní dny bez strojových jízd km Doba obratu: v žst. Mělník minut v žst. Čerčany minut Počet odstavených jednotek v době mimo přepravní špičku: v žst. Mělník...1 jednotka v depu Praha-Vršovice / ONJ / Libeň*...4 jednotky v žst. Čerčany...2 jednotky Strana 47 (celkem 72)

48 * odvěšení / přivěšení během pravidelného pobytu v žst. Praha hl. n. na konci / začátku období přepravní špičky Počet odstavených jednotek v noční době: v žst. Mělník...2 jednotky v depu Praha-Vršovice / ONJ / Libeň*...8 jednotek v žst. Čerčany...4 jednotky * odvěšení během pravidelného pobytu v žst. Praha hl. n. Infrastrukturní požadavky Pro vedení linky S8 v navržené trase je nutno zajistit: modernizaci žst. Neratovice, zdvoukolejnění úseku Praha-Čakovice - Měšice u P., modernizaci zabezpečovacího zařízení v úseku Praha-Vysočany - Praha-Satalice, zdvoukolejnění úseku Praha-Vršovice - Praha-Krč, modernizaci zabezpečovacího zařízení v žst. Vrané n. V. a Jílové u P. vč. TZZ přilehlých úseků, odstranění trvalých omezení traťové rychlosti z důvodu nízkého stupně zabezpečení přejezdů, příp. výhybek. Bez těchto opatření zůstane zachován stávající nevyhovující stav. Délka nástupišť je s ohledem na délku 2 spojených motorových jednotek ř. 844 potřeba 9 m, v úseku Praha hl. n. - Vrané n. V. - Čerčany s ohledem na víkendové posily 17 m. Linka S9 Intervaly a přípojné vazby Linka S9 je vedena v trase Praha-Vysočany - Praha hl. n. - Praha-Vršovice - Praha-Hostivař Čerčany - Benešov u P. v základním intervalu 3 min. v době od 5: do 21:, resp. v intervalu 6 min. od 21: do 24:. Poloha linky je fixována prokladem s linkou S29 v úseku Praha hl. n. - Strančice, kde je mezi oběma linkami interval 15 min. Linka S9 je v úseku Praha-Vysočany - Praha hl. n. z důvodu kolize s linkou S3 vedena v intervalu 29 / 31 min. V žst. Praha-Hostivař je zajištěna přestupní vazba na linku S49 ve směru Roztoky u P. Benešov u P. a Benešov u P. - Roztoky u P. V žst. Čerčany je zajištěn oboustranný přestup na linku S8. Strana 48 (celkem 72)

Koncepce pražského. foto Bc. Marek Binko vedoucí skupiny dopravního plánování O16 GŘ ČD, a.s.

Koncepce pražského. foto   Bc. Marek Binko vedoucí skupiny dopravního plánování O16 GŘ ČD, a.s. Koncepce pražského foto www.trainweb.cz Bc. Marek Binko vedoucí skupiny dopravního plánování O16 GŘ ČD, a.s. Základ pro plánování pražské příměstské a městské železnice: Studie obsluhy hl. m. Prahy a okolí

Více

Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy

Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy říjen 2010 Bc. Marek Binko Bc. Marek Binko: Ověření propustnosti žst. Praha hl. n. pro výhledový rozsah dopravy Kapacita žst. Praha hlavní

Více

SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD

SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD SROVNÁNÍ JÍZDNÍCH DOB VLAK VS. MHD linka vlaku trasa čas jízdy vlakem čas jízdy MHD (v minutách) S1 Masarykovo nádraží - Klánovice 19 41 S2 Masarykovo nádraží - Horní Počernice 16 26 S3 Satalice - Hlavní

Více

Koncepce dopravy na trati Praha - Vrané n. V. - Čerčany / Dobříš

Koncepce dopravy na trati Praha - Vrané n. V. - Čerčany / Dobříš Koncepce dopravy na trati Praha - Vrané n. V. - Čerčany / Dobříš Smyslem zpracování této malé studie je prověření možností aplikace intervalového jízdního řádu na trati Praha - Vrané n. V. - Čerčany /

Více

Rozvoj příměstské a městské železnice v pražské aglomeraci

Rozvoj příměstské a městské železnice v pražské aglomeraci Přednášející: Bc. Marek Binko České dráhy, a.s., www.cd.cz Co chceme fungující systém příměstské a městské železnice jako integrovanou součást systému veřejné dopravy osob dopravu, která svou kvalitou

Více

Blízká budoucnost kolejí a stanic v Praze a okolí

Blízká budoucnost kolejí a stanic v Praze a okolí Integrovaná doprava mobilita měst i regionů Blízká budoucnost kolejí a stanic v Praze a okolí Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie SŽDC 22. 11. 2013 Železniční uzel Praha 2 Železniční uzel Praha délka

Více

Návrh koncepce železnič ní dopravy v Praze a okolí. Gymnázium J. S. Machara, Brandýs nad Labem - oktáva

Návrh koncepce železnič ní dopravy v Praze a okolí. Gymnázium J. S. Machara, Brandýs nad Labem - oktáva Návrh koncepce železnič ní dopravy v Praze a okolí Jakub Kutílek krutas57 @ gmail.com youtube.com/krutas57 Gymnázium J. S. Machara, Brandýs nad Labem - oktáva Proč zrovna vlak? v Praze je přes 100 km tratí

Více

a) Zařazení železničních stanic a zastávek v PID do pásem a dle způsobu označení jízdenek PID pro jednotlivou jízdu Způsob označení jízdenek PID

a) Zařazení železničních stanic a zastávek v PID do pásem a dle způsobu označení jízdenek PID pro jednotlivou jízdu Způsob označení jízdenek PID Příloha č. 8 a) Zařazení železničních stanic a zastávek v PID do pásem a dle způsobu označení pro jednotlivou jízdu Stanice/zastávka Bečváry 013 5 Běleč 172 3 Beroun 170, 171, 4 173, 174 Beroun-Závodí

Více

ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ

ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ ŽELEZNICE V PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVĚĚ Charakteristika sítě veřejné dopravy v systému PID Druh dopravy Metro Příměstská Městské Příměstské Tramvaje železnice autobusy autobusy Počet linek denní provoz

Více

ČISTÁ MOBILITA. Železniční infrastruktura pro Prahu a Středočeský kraj. Ing. Pavel Surý generální ředitel

ČISTÁ MOBILITA. Železniční infrastruktura pro Prahu a Středočeský kraj. Ing. Pavel Surý generální ředitel ČISTÁ MOBILITA Železniční infrastruktura pro Prahu a Středočeský kraj Ing. Pavel Surý generální ředitel Praha, 16. 2. 2015 Příčiny růstu poptávky v příměstské dopravě: zvyšující se atraktivita a konkurenceschopnost

Více

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj Jízdní řád 2018 Praha a Středočeský kraj 4. 12. 2017 Jízdní řád 2018 10. prosince 2017 8. prosince 2018 V Praze a Středočeském kraji pojede v jízdním řádu 2017/2018 celkem 2 322 regionálních (osobních

Více

KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY

KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY KONCEPCE PRAŽSKÉ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY Ing. Filip Drápal ROPID, Praha 1. REGIONÁLNÍ PLÁN PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY: ŽELEZNICE JAKO PÁTEŘ Dopravní opatření v oblasti železniční dopravy pro období jízdního

Více

Modernizace železnice

Modernizace železnice Modernizace železnice na území Prahy a Středočeského kraje Petr Hofhanzl Ředitel odboru přípravy staveb 1. FINANCOVÁNÍ Connecting Europe Facility (CEF) Operační program doprava (OPD2) Národní zdroje Čerpání

Více

Přínos VRT pro regionální železnici v Praze a okolí. Ing. Jiří Prokel

Přínos VRT pro regionální železnici v Praze a okolí. Ing. Jiří Prokel Přínos VRT pro regionální železnici v Praze a okolí Ing. Jiří Prokel Konference Czech Raildays 2013 18.6.2013 Základní principy PID jednotný regionální dopravní systém založený na preferenci páteřní kolejové

Více

Železniční stavby zlepšující dopravní obslužnost Prahy a Středočeského kraje

Železniční stavby zlepšující dopravní obslužnost Prahy a Středočeského kraje Železniční stavby zlepšující dopravní obslužnost Prahy a Středočeského kraje Ing. Bohuslav Stečínský, MSc. Generální ředitelství SŽDC s. o. ředitel odboru provozuschopnosti (O15) Praha 14. 5. 2018 Železniční

Více

8. České dopravní fórum

8. České dopravní fórum AŽD Praha s.r.o. 8. České dopravní fórum Kolejová doprava v městských aglomeracích Ing. Zdeněk Chrdle, AŽD Praha 27. dubna 2012 Osnova Současný stav Vyšší využití železniční infrastruktury pro přepravu

Více

Příměstská železnice v pražské aglomeraci

Příměstská železnice v pražské aglomeraci Příměstská železnice v pražské aglomeraci foto www.trainweb.cz Ing. Antonín Blažek náměstek generálního ředitele ČD, a.s., pro osobní dopravu Základní koncepce rozvoje pražské příměstské a městské železnice:

Více

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření

DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření PŘÍLOHA Č. P4-02-03 DEFINOVÁNÍ KONKRÉTNÍCH CÍLŮ A OPATŘENÍ SOUHRNNÝ PŘEHLED PO JEDNOTLIVÝCH TRATÍCH. Trať Požadovaná koncepce Infrastrukturní překážky Opatření rychlé spojení Liberec Turnov Železný Brod

Více

Požadavky dopravce na dopravní cestu

Požadavky dopravce na dopravní cestu Přednášející: Bc. Marek Binko České dráhy, a.s., www.cd.cz Úvod dopravce je vázán na disponibilní infrastrukturu dopravce není schopen často plnit požadavky zákazníků z důvodu nízké kvality nebo kapacity

Více

JÍZDNÍ ŘÁD 2014 2015 platí od 14. června 2015. PID Praha - Stratov km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5851 R 941

JÍZDNÍ ŘÁD 2014 2015 platí od 14. června 2015. PID Praha - Stratov km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5851 R 941 9 ( - Strančice -) Praha - Čelákovice PID Praha - Stratov km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5851 5873 5875 5801 2500 R 941 2500 9401 R 781 5805 7 Sp 1800 Trutnov Ústí n.lab. 0 Praha P 0 26 4 24

Více

Modernizace železniční infrastruktury v aktuálním programovacím období. Ing. Petr Hofhanzl Odbor přípravy staveb GŘ SŽDC

Modernizace železniční infrastruktury v aktuálním programovacím období. Ing. Petr Hofhanzl Odbor přípravy staveb GŘ SŽDC Modernizace železniční infrastruktury v aktuálním programovacím období Ing. Petr Hofhanzl Odbor přípravy staveb GŘ SŽDC Příprava nových železničních staveb Dopravní sektorové strategie, 2 fáze Dopravní

Více

Nové spěšné vlaky do Benešova a Kutné Hory i prodloužení městské linky do Hostivaře

Nové spěšné vlaky do Benešova a Kutné Hory i prodloužení městské linky do Hostivaře Praha 21. listopadu 2018 Nové spěšné vlaky do Benešova a Kutné Hory i prodloužení městské linky do Hostivaře V neděli 9. prosince začíná platit nový jízdní řád na železnici a v Praze i Středočeském kraji

Více

Tramvajová výluka Želivského Vozovna Strašnice

Tramvajová výluka Želivského Vozovna Strašnice INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 18/2012 Vyšlo 16.10.2012 Obsah Tramvajová výluka Želivského Vozovna Strašnice... 1 Tramvajová výluka Malostranská Chotkovy sady... 1 Trvalé změny PID od 10. 10. 2012... 2 20

Více

PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015

PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015 PRAHA LETIŠTĚ KLADNO STUDIE PROVEDITELNOSTI 2013-4 AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015 Přehled územních stop Cíle projektu Obsluha Kladna a Středočeského kraje Spojení největšího města kraje s Prahou

Více

Kapacity pro odstavování souprav vlaků osobní dopravy v železničním uzlu Praha

Kapacity pro odstavování souprav vlaků osobní dopravy v železničním uzlu Praha Kapacity pro odstavování souprav vlaků osobní dopravy v železničním uzlu Praha S provozem železniční osobní dopravy vyvstává potřeba provozního zázemí pro vozidla (lokomotivy, vozy, ucelené jednotky),

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 521 nákladní

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 521 nákladní Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 521 nákladní pro tratě Praha-Vršovice seř.n. Praha-Radotín (Praha) Praha-Smíchov Beroun Platí od 14. prosince 2008 Schváleno ředitelem

Více

Praha olympijská a železnice

Praha olympijská a železnice Praha olympijská a železnice duben 2007 Bc. Marek Binko Budou-li v hlavním městě Praze pořádány olympijské hry, bude to mj. i neopakovatelná příležitost pro realizaci rozsáhlých investic do infrastruktury,

Více

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj

Jízdní řád Praha a Středočeský kraj Jízdní řád 2019 Praha a Středočeský kraj 21. 11. 2018 Jízdní řád 2019 Platí od neděle 9. prosince 2018 V Praze ujedou vlaky v novém jízdním řádu 5,8 milionu kilometrů, to je oproti současnému jízdnímu

Více

Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou. Semestrální práce

Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou. Semestrální práce Popis stávajícího stavu traťového úseku Praha-Krč Vrané nad Vltavou Semestrální práce Umístění trati Součást tratě 210 Praha-Vršovice Vrané nad Vltavou Čerčany/Dobříš V žst. Praha-Vršovice napojeno na

Více

Podobně jako v předcházejících letech bude během letošních Vánoc a Silvestra upraven provoz Pražské integrované dopravy, a to následujícím způsobem:

Podobně jako v předcházejících letech bude během letošních Vánoc a Silvestra upraven provoz Pražské integrované dopravy, a to následujícím způsobem: INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 22/2012 Vyšlo 17.12.2012 Obsah Předvánoční posílení tramvají a autobusů PID... 1 Vánoční a novoroční provoz PID 2012... 1 Zřízení druhé zastávky Strašnická pro linku 196... 3

Více

- 1 - Proč modernizovat III. tranzitní železniční koridor? Evropská síť (TEN-T core network, AGC) Páteřní trasa v ČR (západ východ)

- 1 - Proč modernizovat III. tranzitní železniční koridor? Evropská síť (TEN-T core network, AGC) Páteřní trasa v ČR (západ východ) Komplexní řešení spojení Praha Beroun jako součást III.TŽK Provozně ekonomická studie příloha Studie proveditelnosti pro trať Praha-Smíchov Plzeň Konference ŽELEZNICE 2011 Ing. Martin Vachtl SUDOP PRAHA

Více

Požadavky dopravce na zvyšování rychlostí na síti SŽDC

Požadavky dopravce na zvyšování rychlostí na síti SŽDC Požadavky dopravce na zvyšování rychlostí na síti SŽDC Jan Hrabáček GŘ ČD O14 16.5.2013, Kolokvium ŽelAktuel, Praha Dopravní výkony ČD Dopravní výkon mil. vlkm ČD v roce 2012 a 2013 (plán) 140 120 2012

Více

Regionální osobní doprava v obvodu KCOD Praha

Regionální osobní doprava v obvodu KCOD Praha Regionální osobní doprava v obvodu KCOD Praha Přednášející: ČD, a.s OJ KCOD Praha Ing. Tomáš Pojsl České dráhy, a.s., www.cd.cz Základní informace obsluhovaného regionu Počet obyvatel (k 31. 3. 2014) Stč

Více

Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna

Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna Úvod Při pohledu do mapy současné železniční sítě v okolí Prahy je zřejmá disproporce mezi severozápadním sektorem a zbývajícím územím. Zatímco

Více

Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna. Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie

Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna. Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Železniční spojení Prahy, Letiště Václava Havla Praha a Kladna Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Současný stav Kladno je největší město Středočeského kraje a do Prahy z něj směřuje vůbec nejvíce

Více

Velikonoční prázdninový a sváteční provoz PID 2013

Velikonoční prázdninový a sváteční provoz PID 2013 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 08/2014 Vyšlo 14. 4. 2014 Obsah Velikonoční prázdninový a sváteční provoz PID 2013... 1 Velikonoční výluka metra A... 1 Velikonoční vlaková výluka na linkách S1 a S7... 2 50

Více

SŽDC Network Statement for Timetable Annex G. Infrastructure Development Plan. Name of investment project / reconstruction work

SŽDC Network Statement for Timetable Annex G. Infrastructure Development Plan. Name of investment project / reconstruction work Infrastructure Development Plan Annex G 7/2014 1/2016 DOZ trati Újezdec u Luhačovic (mimo) Vlárský průsmyk 9/2013 12/2016 Rekonstrukce žst. Olomouc pomalá jízda v km 204,918 - km 83,144 1/2016 8/2016 244

Více

Požadavky na železniční infrastrukturu na území Prahy a Středočeského kraje ve vazbě na potřeby objednavatelů regionální dopravy

Požadavky na železniční infrastrukturu na území Prahy a Středočeského kraje ve vazbě na potřeby objednavatelů regionální dopravy 1/34 Dokument pro společné zasedání Výboru pro dopravu Středočeského kraje a Výboru pro dopravu a evropské fondy Zastupitelstva hl. m. Prahy dne 14. 5. 2015 Požadavky na železniční infrastrukturu na území

Více

Dopravní fórum Praha. Ing. Jiří Martínek Náměstek GŘ pro modernizaci dráhy SŽDC s. o.

Dopravní fórum Praha. Ing. Jiří Martínek Náměstek GŘ pro modernizaci dráhy SŽDC s. o. Dopravní fórum Praha Ing. Jiří Martínek Náměstek GŘ pro modernizaci dráhy SŽDC s. o. 5. 1. 2012 Reorganizace SŽDC od 1. 1. 2012 Organizační jednotka Původní počet organizačních jednotek Počet org. jednotek

Více

Praha 1. METROPROJEKT Praha a.s Praha 2. tel.: Ing. Petr ZOBAL.

Praha 1. METROPROJEKT Praha a.s Praha 2. tel.: Ing. Petr ZOBAL. Souřadnicový systém S-JTSK Výškový systém Bpv Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Správa železniční dopravní cesty, s.o. Stavební správa západ Sokolovská 278/1955, 190 00 Praha 9 METROPROJEKT Praha a.s. nám.

Více

Ověření propustnosti žst. Praha Masarykovo n. pro výhledový rozsah dopravy

Ověření propustnosti žst. Praha Masarykovo n. pro výhledový rozsah dopravy Ověření propustnosti žst. Praha Masarykovo n. pro výhledový rozsah dopravy srpen 2011 Bc. Marek Binko Bc. Marek Binko: Ověření propustnosti žst. Praha Mas. n. pro výhledový rozsah dopravy Kapacita žst.

Více

Koncepce přestavby železničního uzlu Praha

Koncepce přestavby železničního uzlu Praha Ing. Tomáš Slavíček SUDOP PRAHA a.s. Olšanská 1a, 130 80 Praha 3 - Žižkov Koncepce ŽUP je letité téma Předem jest nade vší pochybnost patrno, že řešení pražské otázky nádražní jako každé jiné velkoměstské

Více

Analýza současného stavu tratě Praha Beroun přes Rudnou u Prahy

Analýza současného stavu tratě Praha Beroun přes Rudnou u Prahy ČVUT V PRAZE Fakulta dopravní, Ústav dopravních systémů K612 Analýza současného stavu tratě Praha Beroun přes Rudnou u Prahy Projekt Železniční síť České republiky a Evropy Vypracovali: Filip Štajner 3

Více

Zjednodušený jízdní řád platný v pátek dne 12.6.2015 během konání festivalu Votvírák

Zjednodušený jízdní řád platný v pátek dne 12.6.2015 během konání festivalu Votvírák Zjednodušený jízdní řád platný v pátek dne 12.6.2015 u 231+232 Zjednodušený JŘ Praha - ysá nad abem - Milovice ( / Kolín) 2 Praha - ysá nad abem - Kolín 20 Praha - ysá nad abem - Milovice SŽDC, státní

Více

Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - doplněk

Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - doplněk Autor Ing. Josef Sadílek Organizace Sekce Útvaru rozvoje města hl. m. Prahy Název textu Městská hromadná doprava - doplněk Blok BK3 - Doprava a územní plánování Datum Červen 2001 Poznámka Text neprošel

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Tramvajové výluky v Praze od Železniční výluky v závěru srpna Číslo 15 / 2014 Vyšlo

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Tramvajové výluky v Praze od Železniční výluky v závěru srpna Číslo 15 / 2014 Vyšlo INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 15 / 2014 Vyšlo 15. 08. 2014 Obsah Tramvajové výluky v Praze od 9. 8. 2014... 1 Železniční výluky v závěru srpna 2014... 1 Trvalé změny od září 2014... 2 Nové železniční zastávky

Více

Modernizace trati Praha Kladno s připojením na letiště Ruzyně, I. etapa

Modernizace trati Praha Kladno s připojením na letiště Ruzyně, I. etapa Modernizace trati Praha Kladno s připojením na letiště Ruzyně, I. etapa Vypracování přípravné dokumentace je financováno Evropskou unií z rozpočtu TEN-T v rámci finanční pomoci společenství pro rozvoj

Více

Program rozvoje Rychlých železničních spojení v ČR dopravní modelování

Program rozvoje Rychlých železničních spojení v ČR dopravní modelování Program rozvoje Rychlých železničních spojení v ČR dopravní modelování Základem pro přepravní prognózu byl národní strategický dopravní model zpracovaný v rámci Dopravních sektorových strategií. Tento

Více

DOPRAVNĚ-PROVOZNÍ INTEGRACE. Prostorová a časová integrační opatření

DOPRAVNĚ-PROVOZNÍ INTEGRACE. Prostorová a časová integrační opatření DOPRAVNĚ-PROVOZNÍ INTEGRACE Prostorová a časová integrační opatření Dopravně-provozní opatření = propojení komponent dopravní nabídky a provozu jednotlivých dopravců resp. druhů dopravy úprava vedení linek

Více

Open Acces a manažer infrastruktury

Open Acces a manažer infrastruktury Open Acces a manažer infrastruktury Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Open Acces přináší pro manažera infrastruktury 2 problémové oblasti: dopravní plánování kapacita dráhy ilustrační foto www.zelpage.cz

Více

# Závěry / Témata / Úkoly

# Závěry / Témata / Úkoly Organizace ČVUT v Praze, Fakulta dopravní Datum jednání 5.1.2017 v 9.30 11.30 Místo jednání: Konviktská 292/20, 110 00 Praha 1-Staré Město, č.dv. 501 Důvod / téma jednání: Fakulta dopravní: Téma jednání:

Více

Výhled investic SŽDC

Výhled investic SŽDC Výhled investic SŽDC Železniční dopravní cesta 2014 8. 10. 4.2014 Celková alokace OPD (obě prioritní osy v mld. Kč) Stav čerpání OPD 1 (stav ke 28. 2. 2014) 68,7 70,0 60,0 39,7 50,0 40,0 30,0 20,0 10,0

Více

Současnost a budoucnost železničního spojení Praha - Mnichov

Současnost a budoucnost železničního spojení Praha - Mnichov Současnost a budoucnost železničního spojení Praha - Mnichov Tématem této práce je osobní železniční doprava mezi hlavním městem České republiky Prahou (1 200 000 obyvatel) a hlavním městem spolkové země

Více

Sp 1863 B73 R 943 R H11 P 5219 H13 H15

Sp 1863 B73 R 943 R H11 P 5219 H13 H15 platný od 15. srpna 2018 od 7:40 hod. od spoje 5219 020 (Praha -) Velký Osek - Hradec Králové - Choceň km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5803 R 941 Kolín 0 Praha hl.n. 4 22 5 07 50 Nymburk hl.n.

Více

Praha - Beroun, nové železniční spojení

Praha - Beroun, nové železniční spojení Praha - Beroun, nové železniční spojení Ing. Miroslav Krsek, SUDOP PRAHA a.s. Stavba "Praha - Beroun, nové železniční spojení" je dopravní stavbou železniční infrastruktury a naplňuje vládní rozhodnutí

Více

Priority rozvoje železniční

Priority rozvoje železniční Priority rozvoje železniční dopravní cesty Ing. Petr Šlegr Dopravní komise Asociace krajů Poslání a vize SŽDC Poslání SŽDC plní funkci vlastníka a provozovatele dráhy celostátní a drah regionálních ve

Více

Simulační podpora prověřování variantního uspořádání kolejišť v rámci železničních stanic

Simulační podpora prověřování variantního uspořádání kolejišť v rámci železničních stanic Simulační podpora prověřování variantního uspořádání kolejišť v rámci železničních stanic Případová simulační studie žst. Praha Masarykovo nádraží Bc. M. Binko, Ing. M. Zaťko 24.09. 2013 Cíl studie za

Více

DOPRAVNĚ-PROVOZNÍ INTEGRACE. Prostorová a časová integrační opatření

DOPRAVNĚ-PROVOZNÍ INTEGRACE. Prostorová a časová integrační opatření DOPRAVNĚ-PROVOZNÍ INTEGRACE Prostorová a časová integrační opatření Dopravně-provozní opatření = propojení komponent dopravní nabídky a provozu jednotlivých dopravců resp. druhů dopravy úprava vedení linek

Více

PŘÍLOHA Č. P7-02-01: KONCEPCE DOPRAVY V OBLASTI JABLONECKA (DSOJ)

PŘÍLOHA Č. P7-02-01: KONCEPCE DOPRAVY V OBLASTI JABLONECKA (DSOJ) PŘÍLOHA Č. P7-02-01: KONCEPCE DOPRAVY V OBLASTI JABLONECKA (DSOJ) DOPRAVA DO/Z BEDŘICHOVA KONCEPT DOPRAVY V RELACI JABLONEC N.NIS. BEDŘICHOV Na základě charakteristik produkce a atrakce je třeba posuzovat

Více

Požadavky na železniční síť v jednotném systému dálkové a regionální dopravy

Požadavky na železniční síť v jednotném systému dálkové a regionální dopravy Požadavky na železniční síť v jednotném systému dálkové a regionální dopravy Ing. Jindřich Kušnír Ředitel odboru drah, železniční a kombinované dopravy Železnice síťový dopravní mód, efektivita závislá

Více

ŽELEZNIČNÍ SPOJENÍ PRAHY, LETIŠTĚ RUZYNĚ A KLADNA

ŽELEZNIČNÍ SPOJENÍ PRAHY, LETIŠTĚ RUZYNĚ A KLADNA AKTUALIZACE STUDIE PROVEDITELNOSTI 2015 ŽELEZNIČNÍ SPOJENÍ PRAHY, LETIŠTĚ RUZYNĚ A KLADNA SDRUŽENÍ: METROPROJEKT Praha a.s. 16.2.2017 PŘEHLEDNÁ SITUACE HLAVNÍ PŘÍNOSY A PRINCIPY NÁVRHU HLAVNÍ PŘÍNOSY A

Více

Schéma tratí v okolí Prahy

Schéma tratí v okolí Prahy Schéma tratí v okolí Prahy Současný stav Kladno je největší město Středočeského kraje (téměř 70 tis) a do Prahy z něj směřuje vůbec nejvíc pravidelných dojíždějících v celé ČR (zdroj ČSÚ) Železniční trať

Více

Zvyšování rychlostí na stávajících tratích a koncepce Rychlých spojení

Zvyšování rychlostí na stávajících tratích a koncepce Rychlých spojení Zvyšování rychlostí na stávajících tratích a koncepce Rychlých spojení Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie České Budějovice, 8. dubna 2014 Rychlejší železnice = atraktivnější pro zákazníky (objednatele

Více

Výlukový jízdní řád pokračuje nepřetržitě do 1. června 2015, 24:00 hod.

Výlukový jízdní řád pokračuje nepřetržitě do 1. června 2015, 24:00 hod. 020 (Praha -) Velký Osek - Hradec Králové - Choceň km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5161 20200 5601 5211 3 5213 Sp 1861 Sp 1863 20202 5123 Sp 1871 5201 Kolín Meziměstí 0 Praha hl.n. 6 Praha-Vysočany

Více

Koncepce rozvoje a modernizace železničního uzlu Praha Pražský diametr

Koncepce rozvoje a modernizace železničního uzlu Praha Pražský diametr Koncepce rozvoje a modernizace železničního uzlu Praha Pražský diametr říjen 2006 Bc. Marek Binko Úvod Základní podoba pražského železničního uzlu byla vytvořena v období let 1845-1882. Další desetiletí

Více

Mikulášský Čertohráček opět vyjede 5. a 6. prosince 2015

Mikulášský Čertohráček opět vyjede 5. a 6. prosince 2015 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 22 / 2015 Vyšlo 01. 12. 2015 Obsah Mikulášský Čertohráček opět vyjede 5. a 6. prosince 2015... 1 Předvánoční posílení MHD... 2 Nová midibusová linka 159 propojí Čakovice a Kbely...

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 501 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 501 nákladní pro tratě Svitavy Česká Třebová Česká Třebová Praha-Libeň (Praha) (Kutná Hora hl.n. Kolín) Platí od 15. prosince 2013

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 01 / 2019 Vyšlo Trvalé změny PID v lednu MHD v Roudnici nad Labem nově součástí DÚK i PID.

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 01 / 2019 Vyšlo Trvalé změny PID v lednu MHD v Roudnici nad Labem nově součástí DÚK i PID. Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 01 / 2019 Vyšlo 02. 01. 2019 Trvalé změny PID v lednu 2019... 1 MHD v Roudnici nad Labem nově součástí DÚK i PID... 1 Nejvýznamnější události PID v roce 2018... 2 Vlakem

Více

FOTODOKUMENTACE BIKE&RIDE

FOTODOKUMENTACE BIKE&RIDE FOTODOKUMENTACE BIKE&RIDE Seznam krajů, kde byl prováděn montoring zastávek a stanic ve vztahu k systému Bike&Ride. Plzeňský kraj Středočský kraj Zlínský kraj LEDEN 2009 Projekt Stanovení principů a metod

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 514/515/516/523 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 514/515/516/523 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 514/515/516/523 nákladní pro tratě (Čerčany) Trhový Štěpánov Benešov u Prahy (Heřmaničky) Olbramovice Sedlčany Kutná Hora hl.n. Zruč

Více

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 514/515/516/523 nákladní pro tratě

SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD. 514/515/516/523 nákladní pro tratě Správa železniční dopravní cesty, státní organizace SEŠITOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD 514/515/516/523 nákladní pro tratě (Čerčany) Trhový Štěpánov Benešov u Prahy (Heřmaničky) Olbramovice Sedlčany Kutná Hora hl.n. Zruč

Více

PRACOVNÍ DEN SMĚR "Z CENTRA" PRACOVNÍ DEN SMĚR "DO CENTRA" Kuchyňka (směr Nádraží Holešovice) Průzkum: komplexní 19.10.2011

PRACOVNÍ DEN SMĚR Z CENTRA PRACOVNÍ DEN SMĚR DO CENTRA Kuchyňka (směr Nádraží Holešovice) Průzkum: komplexní 19.10.2011 MODEL VYTÍŽENÍ LINKY 186 (21) Kuchyňka (směr Bulovka) Popis: Průzkum: komplexní 19.1.211 - Zrušení linky 12 v tomto úseku - Zrušení linky 112 v tomto úseku (započteni lidé Od Do Nabídka Poptávka Využití

Více

Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ

Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ pro železniční odbočnou větev Česká Třebová Přerov II. tranzitního železničního koridoru (TŽK) 1. TEN-T označení

Více

Předpokládané datum zahájení realizace projektu

Předpokládané datum zahájení realizace projektu Příloha I - Tabulka č. 27: Seznam velkých projektů OPD Název velkého projektu Předpokládané datum předložení na EK D1 Modernizace - úsek 02, EXIT 21 Mirošovice - EXIT 29 Hvězdonice D1 Modernizace úsek

Více

Čekací doby a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy Schváleno ředitelem KCOD Praha

Čekací doby a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy Schváleno ředitelem KCOD Praha Generální ředitelství Odbor osobní dopravy a přepravy Krajské centrum Praha Čekací doby a opatření při zpoždění vlaků osobní dopravy Schváleno ředitelem KCOD Praha Grafikon vlakové dopravy 2 0 0 8 2 0

Více

Budoucnost železniční dopravy v Praze a okolí

Budoucnost železniční dopravy v Praze a okolí Budoucnost železniční dopravy v Praze a okolí práce: SOČ obor: 09 - strojírenství, hutnictví, doprava a průmyslový design zpracoval: Jindřich Škripko ročník studia: II. školní rok: 2009/2010 škola: Gymnázium

Více

Nové vlaky vyjedou v Praze i Středočeském kraji už 10. prosince

Nové vlaky vyjedou v Praze i Středočeském kraji už 10. prosince Praha, 4. prosince 2017 Nové vlaky vyjedou v Praze i Středočeském kraji už 10. prosince Neděle 10. prosince je dnem, kdy v Praze i Středočeském kraji vyjedou nové vlakové spoje a ke stejnému datu se také

Více

(obsahuje pouze vlaky již se výluka dotýká) km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak Sp Sp 1861

(obsahuje pouze vlaky již se výluka dotýká) km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak Sp Sp 1861 platný 17.7. 2013, od 8:40 hod. do 24:00 hod. (od vlaků R 953 a R 846) 18.,19.,25.7. 2013 (0:00-24:00 hod.) 020 (Praha -) Velký Osek - Hradec Králové Choceň km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 5621

Více

Vliv konstrukce GVD na propustnou výkonnost tratě Praha Libeň Kolín. ŽelAktuel 2014. Praha, 22. 5. 2014 Bc. Michal Komeštík

Vliv konstrukce GVD na propustnou výkonnost tratě Praha Libeň Kolín. ŽelAktuel 2014. Praha, 22. 5. 2014 Bc. Michal Komeštík Vliv konstrukce GVD na propustnou výkonnost tratě Praha Libeň Kolín ŽelAktuel 2014 Praha, 22. 5. 2014 Bc. Michal Komeštík Osnova prezentace Úvod 1) Popis tratě 2) Vývoj rozsahu dopravy 3) Analýza propustné

Více

Příprava technologických staveb. Ing. Zbyněk Zunt Odbor přípravy staveb

Příprava technologických staveb. Ing. Zbyněk Zunt Odbor přípravy staveb Příprava technologických staveb Ing. Zbyněk Zunt Odbor přípravy staveb České Budějovice 10.-12.11.2015 Příprava staveb CO? JAK? KDY? ZA KOLIK? 2 Příprava 2011-2015 3 Specifika technologických staveb Většinou

Více

Páteřní linky v Praze i v zahraničí

Páteřní linky v Praze i v zahraničí Páteřní linky v Praze i v zahraničí Ing. Martin Jareš, Ph.D., ROPID ROPID Regionální organizátor Pražské integrované dopravy 1/13 Hierarchizace sítě linek především ve velkých městech je potřeba zjednodušit

Více

Česká železnice na křižovatce

Česká železnice na křižovatce Česká železnice na křižovatce Ing. Petr Žaluda předseda představenstva a generální ředitel ČD, a.s. Prague Marriott Hotel, 7. září 2010 Orientace na zákazníka dopravce ČD, a.s., je v přímém kontaktu se

Více

Návrh koncepce železniční dopravy v Praze a okolí

Návrh koncepce železniční dopravy v Praze a okolí Návrh koncepce železniční dopravy v Praze a okolí Jakub Kutílek Proč vlak? V Praze se nachází přes sto kilometrů železničních tratí, tedy délka srovnatelná s celou tramvajovou sítí a dvojnásobná oproti

Více

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Dodatek č. 2 k Tarifu PID vydanému k 3. 2. 2015 platný od 1. 7. 2015 na základě provozních potřeb 1/6 1. V čl. II. se mění odst. 1. písm. k) a nově zní takto: k) Stanice

Více

Volné termíny přednášek Krkavcovití pro rok 2017/2018

Volné termíny přednášek Krkavcovití pro rok 2017/2018 Volné termíny přednášek Krkavcovití pro rok 2017/2018 Název školy Okres / Městská část 36. t. PO 4.9. Pražské humanitní gymnázium, š.p.o. Praha 4 - Nusle ÚT 5.9. ZŠ Strossmayerovo nám. Praha 7 - Holešovice

Více

Infrastruktura kolejové dopravy

Infrastruktura kolejové dopravy Infrastruktura kolejové dopravy L u k á š T ý f a ČVUT FD, Ústav dopravních systémů (K612) Téma č.. 11 Kombinované kolejové systémy Anotace: definice, princip způsoby využití pro obsluhu území provozní

Více

Předvánoční posílení s MHD za přáteli i pro dárky

Předvánoční posílení s MHD za přáteli i pro dárky INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 22 / 2014 Vyšlo 01. 12. 2014 Obsah Posílení tramvajové linky 5 od 29. 11. 2014... 1 Předvánoční posílení s MHD za přáteli i pro dárky... 1 Mikulášský Cyklohráček vyjede do Braníka...

Více

Realizované a připravované stavby na úseku modernizace dráhy

Realizované a připravované stavby na úseku modernizace dráhy Realizované a připravované stavby na úseku modernizace dráhy Ing. Mojmír Nejezchleb České Budějovice 31.10. 2.11.2017 Stav čerpání Operačního programu Doprava 2 (k 25. 10. 2017) Celková alokace OPD2 2014-2020

Více

Budoucnost regionálních drah SŽDC

Budoucnost regionálních drah SŽDC Budoucnost regionálních drah SŽDC Bc. Marek Binko ředitel odboru strategie Topoľčany, 21. 4. 2015 Regionální dráhy - 40 % železniční sítě - cca 5,5 % dopravních výkonů v osobní dopravě - cca 2,6 % dopravních

Více

Pražská integrovaná doprava. Pavel Procházka pověřený řízením organizace ROPID

Pražská integrovaná doprava. Pavel Procházka pověřený řízením organizace ROPID Pražská integrovaná doprava Pavel Procházka pověřený řízením organizace ROPID Základní principy PID jednotný regionální dopravní systém založený na preferenci páteřní kolejové dopravy (železnice, metro,

Více

Usnesení z 102. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 17. července 2013

Usnesení z 102. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 17. července 2013 Usnesení z 102. zasedání Dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury dne 17. července 2013 Usnesení č. 667 schválení příspěvků pro naplňování programů zaměřených ke zvýšení bezpečnosti dopravy

Více

Novinky ve vlakovém jízdním řádu pro rok 2017 v Praze a Středočeském kraji

Novinky ve vlakovém jízdním řádu pro rok 2017 v Praze a Středočeském kraji Praha, 2. prosince 2016 Novinky ve vlakovém jízdním řádu pro rok 2017 v Praze a Středočeském kraji V neděli 11. prosince začne platit nový jízdní řád pro rok 2017. V Praze vzroste rozsah objednávané vlakové

Více

Nový vlakový jízdní řád od 11. prosince: více vlaků v hlavním městě a ve Středočeském kraji

Nový vlakový jízdní řád od 11. prosince: více vlaků v hlavním městě a ve Středočeském kraji Praha, 21. listopadu 2011 Nový vlakový jízdní řád od 11. prosince: více vlaků v hlavním městě a ve Středočeském kraji V neděli 11. prosince začne platit nový jízdní řád pro rok 2012. V hlavním městě dojde

Více

ZÁSILKA NA AUTO ZÁSILKA NA PICK-UP

ZÁSILKA NA AUTO ZÁSILKA NA PICK-UP C e n í k P R A H A a o k o l í BĚŽNÉ doručení c e n y j s o u u v e d e n y b e z D P H (vyzvednutí podle aktuální situace, doručení do 2-3 hodin od objednání, není garantováno) MALÁ ZÁSILKA AUTO PICK-UP

Více

trasa D pražského metra

trasa D pražského metra trasa D pražsk ského metra - Nově koncipovaný moderní systém lehkého kolejového metra - Plně automatizovaný provoz bez řidiče - Zabezpečení nástupišť oddělovací stěnou od kolejiště - Vrchní odběr trakční

Více

Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem

Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem Mobilita v česko-rakouském přeshraničním regionu Rozvoj železničního spojení mezi Jihočeským krajem a Rakouskem Ing. Jan Křemen GŘ SŽDC, odbor strategie České Budějovice, 7. listopadu 2018 Železniční síť

Více

011 Praha - Kolín 1 Praha - Kolín 7 Beroun - Praha - Český Brod km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 9301

011 Praha - Kolín 1 Praha - Kolín 7 Beroun - Praha - Český Brod km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 9301 011 Praha - Kolín 1 Praha - Kolín 7 Beroun - Praha - Český Brod PID Praha - Pečky km SŽDC, státní organizace / ČD, a.s. Vlak 9301 9303 9305 9307 8803 9309 9905 9311 9909 9313 9913 9315 Ze stanice Beroun

Více

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Návrh vedení linek a obsluhy území

ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY. Návrh vedení linek a obsluhy území ORGANIZACE A ŘÍZENÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY Návrh vedení linek a obsluhy území Dopravní obsluha území 1, rozsah řešeného území systém městské dopravy systém regionální dopravy součást integrovaného dopravního

Více

Trasa D pražského metra

Trasa D pražského metra Trasa D pražského metra - Nově koncipovaný moderní systém lehkého kolejového metra - Plně automatizovaný provoz bez řidiče - Zabezpečení nástupišť oddělovací stěnou od kolejiště - Vrchní odběr trakční

Více

Variaposter. 252 x 119 NÁDRAŽÍ FORMÁT CENA + TERMÍNY PROVOZOVÁNÍ

Variaposter. 252 x 119 NÁDRAŽÍ FORMÁT CENA + TERMÍNY PROVOZOVÁNÍ Variaposter Variaposter přináší mimořádně účinnou kombinaci středního formátu (3 x A0) a umístění ve výši očí. Variapostery jsou umístěné na nejfrekventovanějších místech nádraží, často ve spojení s moderními

Více