Rok 2005 vstoupil do historie Vísky pedevším velkolepou oslavou 490 výroí první písemné zmínky o obci a s ní spojeným srazem rodák a pátel Vísky.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rok 2005 vstoupil do historie Vísky pedevším velkolepou oslavou 490 výroí první písemné zmínky o obci a s ní spojeným srazem rodák a pátel Vísky."

Transkript

1 Rok 2005 vstoupil do historie Vísky pedevším velkolepou oslavou 490 výroí první písemné zmínky o obci a s ní spojeným srazem rodák a pátel Vísky. Oslavovaná první zmínka se datuje k roku 1515 a vypovídá o tom, že první historicky doložený majitel zdejší obce Mikuláš Trka z Lípy postoupil naší obec dalšímu šlechtici Mikuláši Otmarovi z Holohlav, jehož rod pak ve Vísce i sídlil a nazýval se z Holohlav a na Vísce. Dotyné výroí se místní obyvatelé v ele se svými zastupiteli rozhodli náležit oslavit. Myšlenka pipomenutí výroí se objevila na poátku roku a za svou ji vzala starostka obce ing. Ludmila Paclíková, která zaala oslavu spolu s nkolika dalšími pipravovat. Na poátku bezna se konala první veejná schze zdejších obyvatel v Pohostinství U Fajman, kde bylo dohodnuto vydání almanachu a projednány nkteré organizaní práce. Pípravu almanachu si vzal na starost ing. František Šimon z p. 19., pan Betislav apek z p. 73 postupn shromáždil kontaktní adresy na zdejší rodáky, které as zavál za hranice rodné obce. Pozvolna se za spolupráce s pedstaviteli zdejších spolk dolaoval program celé akce a Víska se pipravovala i úklidem obce, dodláváním cest a parkovišt ped obchodem, novými nátry na hasiské zbrojnici, ekárn, sokolovn a dalšími innostmi. Organizan mimoádn nároná práce pinesla své plody v inkriminovaný den v sobotu 24. záí bhem víkendu, na který pipadalo vísecké posvícení. Ped zahájením celé akce obec rozeslala a rozdala pozvánky všem místním, rodákm, na které se podailo vypátrat kontakt a tm, kteí jsou s Vískou svázáni njakým poutem. Událost byla dopedu i medializována, lánky o pipravovaném srazu vyšly v deníku Noviny Vysoiny, jehož souastní byl i rozhovor se starostkou obce, dále v

2 týdeníku Cesta Vysoiny a v Chotboském echu, Víska o nich také informovala na svých internetových stránkách. Samotný sraz, první v historii Vísky, provázelo od poátku velmi pkné poasí. Celá událost odstartovala již v sedm hodin ráno programem rybáského spolku u rybníka Spolený, kde rybái pipravili chytání ryb, oberstvení a možnost posezení. Slavnostní zahájení se odehrálo v deset hodin na schodech sokolovny a zapoal ho krátký projev starostky obce a poté pana Karla Beziny z p. 68, který promluvil za TJ Sokol. Následn obyvatele obce krátce pozdravili hosté - poslanec KDU-SL za kraj Vysoinu a místopedseda Poslanecké snmovny Parlamentu R ing. Jan Kasal a radní kraje pro sociální oblast Bc. Jií Vondráek. Následovalo vystoupení hasi na fotbalovém hišti, v jehož rámci pedvedlo požární útok místní družstvo muž a žen a také družstvo dtí z Klokoova, které trénuje lenka zdejšího sboru Marcela Lefflerová. Po vystoupení hasi se hlavní program odehrával v budov mateské školky. Ta pipravila jakýsi den otevených dveí, bhem nhož si zájemci mohli prohlédnout budovu školky a pedevším shlédnout krátké vystoupení dtí, které pod vedením paní uitelek nacviili program složený z tanek a písniek. Odpoledne zapoalo fotbalovým zápasem Víska proti zbytku svta, který skonil porážkou domácích 7:2. Po nm pokraoval program sportovních soutží napíklad stílení penalt ženami o vcné ceny nebo soutžemi pro dti pipravené v zahrad mateské školky. Pedposlední akci pedstavovala pednáška Mgr. Jana apka o historii Vísky do roku 1948 v sále Pohostinství U Fajman navštívená zhruba 100 úastníky, piemž zájem bohužel pevyšoval kapacitu sálu. Na veer pak sokolové a hasii pipravili spolenými silami tanení zábavu v sokolovn, kde úinkovala kapela Polyvox, na kterou se prodalo rekordních 108 vstupenek. Kapela hrála až do pl tvrté ráno a poslední rodáci odcházeli až bhem nedlního rána o pl deváté.

3 Plno bylo i v Pohostinství U Fajman, kde vystupovala pro zmnu Bago kapela s country hudbou. Paraleln s tmito událostmi probíhal celodenní program. Jednalo se pedevším o výstavu v budov mateské školky. Její první ást se vnovala fotografiím Vísky jednak starým, které se podailo shromáždit v prbhu pípravy oslav, piemž nejstarší pocházela z roku 1890, a jednak novým, jejichž autorem byl vesms Mgr. Miloslav Vank z p. 55. Krom fotografií zde byly vystaveny místní kroniky vetn souasných zápis a další náležitosti k historii i souasnosti obce jako napíklad erby pvodních majitel Vísky. Druhá ást výstavy nabízela runí práce místních obyvatel a jejich škálu lze oznait za velmi širokou. Jednalo se o drátkované šperky a zdobené kameny, devné figurky, kvtináe, výšivky, kvtinové vazby a také obrazy místních rodák, napíklad pana Miroslava Motla z p. 45 a již nežijících pana Jaroslava a Josefa Klepetkových z p. 55 a 65. Další výstava probíhala v zpístupnné hasiské zbrojnici. Zde bylo možné shlédnout fotografie ze života sboru, diplomy, vítzné poháry, staré hasiské helmy a souásti starých stejnokroj i nahlédnout do hasiské kroniky. V podobném duchu se nesla i expozice v sokolovn, která nabízela naopak vše k sokolské jednot. Opt se jednalo o spoustu fotografií, staré plakáty zvoucí na fotbal, diplomy a sportovní trofeje, staré kroniky i fotodokumentaci kontakt s nmeckým Lohmenem. K poslechu bhem celého dne hrála v sokolovn Bago kapela country hudbu. V sokolovn se také návštvníci slavnosti mohli oberstvit z široké nabídky v podob grilovaného prasete, guláše, vepových ízk, klobás, bramborového salátu a pití všeho druhu. K dispozici pro oberstvování samozejm bylo i Pohostinství U Fajman a otevený místní obchod.

4 K souástem programu v sokolovn patilo i promítání videofilmu Víska ped deseti lety od pana Martina Bízy a Karla Beziny. Velmi zajímavou možnost pedstavovalo i promítání fotografií z historie a souasnosti Vísky a jejího okolí od Mgr. Miloslava Vaka, které se bhem celého dne odehrávalo v sále Pohostinství U Fajman. K atrakcím patila i možnost projet se po obci koárem taženým komi s koím, což umožoval pan Jií Karlík ze sousední Nové Vsi a nutno podotknout, že zájem byl opravdu veliký pedevším od dtí až po starší návštvníky. Návštvníci a zájemci si také mohli zakoupit almanach, jehož textovou ást pipravil pan ing. František Šimon z p. 19. Textovou úpravu provedly starostka Ludmila Paclíková a hospodáka obce Marie Bezinová, další píspvky do textové ásti dodali i nkteí další rodáci. Fotografie dodal pan Miloslav Vank z p. 55, který provádl i celkovou grafickou úpravu. Almanach 490 let obce Víska obsahuje na 45 stranách struný pohled na historii Vísky, kterou dovádí až k roku 2005, ale zabývá se také souasností, vnuje se místní bývalé škole a dnes mateské školce a také minulosti a souasnosti víseckých spolk. Velmi poutavou ást tvoí vzpomínky nkolika místních rodák. Text je doplnn velmi zdailými fotografiemi jednak ernobílými vesms historickými mezi ádky, jednak pílohou barevných fotografií na konci almanachu, které dokumentují souasný život v obci. Almanach nechala obec vytisknout v potu 750 kus a na jeho financování se výrazn podílelo devt sponzor. Nejvtší ástkou pisplo sousední ZD Male, které vnovalo ,- K, dále firma Lacman ,- K, ZD Nová Ves Víska 5.000,- K a menší ástky dále darovali pedevším místní živnostníci. Celková hodnocení úastník se vesms nesla ve velmi pozitivním duchu a je teba uvést, že sraz a oslava se opravdu vydaily. Celkem se ho podle odhad zúastnilo okolo 500 návštvník, kterým obec nabídla

5 i zorganizování ubytování. K jeho nejhezím momentm patila setkání lidí, kteí se nevidli asto i celá desetiletí, dojemné bylo i naslouchání tm, kteí mnohdy ped 60 a více lety ve Vísce trávili své mládí, aby je pak osud zahnal na jiná místa. Pro mnohé z nich to byl návrat do Vísky po mnoha letech a urit si ho všichni náležit užili. Doufejme, že podobná setkání a podobn vydaené oslavy uskutení naše obec i v budoucnu. Po úspšném setkání rodák a pátel záležitosti slavnostní vystídaly záležitosti všední a k nim patilo napíklad poasí. Letošní zima probhla ve znamení znaných zvrat. Poátek roku se vyznaoval vysokými teplotami s teplotními rekordy. Ve Vísce bylo napíklad již 8. ledna nameno 11 C ve stínu a i ranní teploty se pohybovaly okolo 5 C. Zimní ráz pinesla až druhá dekáda ledna a sníh, i když spíše v malém množství, vydržel až do druhého týdne února, kdy se dostavila obleva. Netrvala ovšem dlouho, protože již v noci z 15. na 16. února napadlo úctyhodných 35 cm snhu a další pak pipadal bhem následujících dní, takže celková snhová pokrývka pesahovala 40 cm. Dostavila se tak klasická pímo idylická zima s nádhernými zimními scenériemi a krásn zasnženou krajinou. Pes ástenou oblevu na konci února trvaly zimní podmínky doprovázené astým snžením až do tetího beznového týdne a dle vyjádení meteorolog tak v tomto roce napadlo nejvíce snhu za posledních 40 let. V tetím beznovém týdnu pišla rychlá obleva, kdy teploty vystoupaly až na 14 C. Následn došlo k již tradinímu povodovému koloritu 19. bezna se Doubrava vylila ze svého koryta vinou rychlého tání velkého množství snhu a zaplavila okolní louky. Voda ve Vísce opanovala široká prostranství mezi ekou a bývalým mlýnem a vynutila si i krátké uzavení silnice na Male.

6 Zbytek bezna a duben probhly ve znamení chladného poasí, rtu teplomru poprvé dosáhla 20 C až v poslední den dubna. Kvten patil naopak ke spíše teplejším msícm a pinesl první tropický den, když se 22. teplota zastavila až na 26 C. Asi nejvýraznjší kvtnovou událost pineslo poasí o den pozdji 23. kvtna. V tento den se bhem odpoledne dvakrát dostavila prtrž mraen a po té druhé v 19 hodin na sousední Male zaútoila pívalová vlna od Rušínova. Pinesla v pravd katastrofické následky velká ást obce byla zaplavena bahnem, zatopeno pevážn v suterénních prostorách bylo celkem 63 dom a voda v nich dosahovala asto až výše jednoho metru. Male se ocitla bez plynu a elektrického proudu a hlavn se stala nedostoupnou po komunikacích, které zaplavily návaly bahna a kamení. Katastrofu, která podle odhad pinesla miliónové škody pomáhali odstraovat profesionální i dobrovolní hasii a policie. Vísce se vodní respektive bahenní živel, který ovšem zpsobilo i nevhodné vysoké zornní svah nad Malí a jejich osetí hrachem, naštstí vyhnul. Následující erven lze oznait za v souladu s pevažující tradicí pomrn deštivý. Po nm následovalo pevážn chladné léto. Výjimku pedstavoval poslední týden ervence, kdy dorazilo tropické poasí a ti dny ped koncem msíce jsme ve Vísce namili letošní rekord 31 C. Po chladném a deštivém srpnu pišlo nadprmrn teplé záí. Jeho poasí konen získalo v pravd letní ráz, teploty pesahovaly v prvních 14 dnech 20 C a dosáhly dokonce i 27 C. Druhá polovina záí už byla chladnjší a v noci z 19. na 20. téhož msíce se dostavil první mráz, aby pokryl Vísku jinovatkou. íjen se nesl ve znamení petrvávajícího babího léta, meteorologové ho oznaili za opt nadprmrn teplý, napíklad ješt 12. íjna teplota dosahovala 20 C. Ochlazení pišlo až na konci msíce a ovlivnilo hlavn listopad. Bhem nj v noci ze 17. na 18. poprvé snžilo, i když pouze ve form poprašku, ale konec msíce byl již

7 mrazivý s mrazy i ve dne. Prosincové poasí stídalo pomrn vysoké teploty (až 8 C) s chladnjšími obdobími se snhem, který pokrýval obec tsn ped Vánocemi, ale bhem Štdrého dne s jeho 6 C vtšinou roztál. Víska tak získala bílý hábit znovu až v posledních dnech roku, zato velmi vydatný ve výšce pes 20 cm. V potu obyvatel došlo k píznivé zmn obec zaznamenala nárst o tyi osoby na celkových 182 zaregistrovaných usedlík. Ve Vísce se narodily dv dti Barbora Kocábková v p. 66 a Michal Marek v p. 61, tyi osoby se pisthovaly, respektive nahlásily zde již ve skutenosti déle trvající pobyt, naopak dva lidé svj pobyt odhlásili. Po velmi dlouhé dob nedošlo k žádnému umrtí. Naopak svatby se uskutenily v rekordním potu a Víska jich zažila celkem pt. Osmnáctého kvtna se vdávala Marcela Bezinová z p. 69 za Libora Lefflera z Klokoova a to na hrad Lichnici, o dva msíce pozdji slavili svj satek Pavel Šrámek pvodem z Vísky 15 a Hana Jarošová ze Štok a Aleš Kivský z p. 70 s Pavlínou Kusou z Vlen. V záí se pak odehrály dv svatby bratr jmenovaného Aleše Kivského Radek si bral Miloslavu Boháovou z Kolína a velitel místních hasi Jaroslav Bezina pvodem z p. 69 nyní z Chotboe Dagmar Mazurkovou bydlící tamtéž. Bohužel z výše jmenovaných si trvalé bydlišt ve Vísce ponechal pouze Radek Kivský, který zde ale také fakticky nebydlí. Jedním z pisthovalých byla i paní Pavlína Krejová, která koupila dm p. 61 po bývalé rodin Kajínkových k trvalému bydlení. Nápl veejného života v obci ovlivovala zejména zasedání obecních zastupitel a chod obecního úadu. Na nm došlo v tomto roce k výmn na pozici hospodáky. Paní Marie Bezinová z p. 7, která zde jako hospodáka pracovala od roku 1998, odešla definitivn do dchodu

8 a na její místo nastoupila pedcházející hospodáka paní Iveta Grundová z p. 13. Obecní zastupitelstvo zasedalo bhem roku na rekordním potu 14 zasedání. Poet zastupitel ale poklesl na pt v dsledku dvou rezignací nejprve rezignovala editelka mateské školky paní Ludmila Málková z dvodu nového zákona, který zakazoval pedstavitelm škol zizovaných obcí úast v samospráv a ke konci roku rezignoval z dvodu spor se starostkou obce i další zastupitel pan Josef Košál. Ze 14 zasedání byla dv veejná v Pohostinství U Fajman, piemž na prvním probhlo jednání o územním plánu za pítomnosti pracovník firmy Aurum, která ho pro Vísku vytváí. Nový územní plán vzniká proto, že pedešlá urbanistická studie ztrácí z právnického pohledu svoji závaznost pro možnost získávání dotací. Ml by ešit rozvoj obce na dalších let. Bhem schze se projednávaly pedevším otázky týkající se vymezení zóny pro stavbu rodinných domk, zóny pro podnikání, prostor pro rekreaci a volnoasové aktivity, ale také pípadného záplavového území i ochranného areálu zemdlského družstva. Nejvíce pipomínek zaznlo k nevzhlednému tvaru i okolí místní prodejny a zápachu, který produkuje provozovna chovu prasat. Další veejná schze se pak týkala organizace srazu rodák a pátel Vísky. Na bžných jednáních zastupitelstva dominovala tematika rozpotu, žádosti o dotace a vci spojené s územním plánem. Na poátku roku rozdala obec rodinám zde bydlících celkem 67 dotazník, které sloužily jako podklad pro zpracování územního plánu. Obané v nich mli odpovdt na 20 otázek týkajících se jejich vnímání místní reality a preferencí napíklad ohledn umístní ploch pro bydlení i podnikání. Celkem se obecnímu úadu vrátilo 27 dotazník. Zastupitelé projednali mimo jiné i zvýšení místních poplatk za vodu, které v tomto roce iní 11 K/m3 a 100 K za nájem z vodomru. Zárove odhlasovali podání

9 žádosti na Úad pro zastupování státu ve vcech majetkových o bezúplatné vydání budovy sokolovny obci, v emž se dlouhodob angažuje pedevším místostarosta obce pan Ondej apek. Zastupitelstvo odsouhlasilo i pronájem rybníka u domku rodiny Málkovi v p. 63. Ten si pronajal pan Luboš Kutílek z Chotboe za slib údržby rybníka a jeho okolí. Nájemce již za obcí provozuje dva rybníky pro chov akvarijních organism. Obci, respektive její starostce, se také podailo získat od krajského Fondu Vysoiny dotaci na projekt studie revitalizace Novoveského potoka a obnovy jeho zadržovacích schopností pi povodních. Velmi zevrubnou studii provedla firma Štindl z Bíteše s cílem nalézt prevenci proti opakujícím se záplavám, na kterých se Novoveský potok také podílí. Výsledkem studie je nkolik podntných návrh, které by do budoucna mohly zlepšit povodovou, ale i celkov vodohospodáskou situaci v okolí obce a také zdejší životní prostedí. Autoi zmínné práce vidí jako velký problém extrémn vysoký stupe zornní pdy, zvlášt v nevhodných lokalitách jako Rouze, kde je velké nebezpeí eroze, a komplexní odpírodnní drobné vodopisné sít, tj. svedení pvodních potk a struh do umlých vydláždných koryt propojených se systémem meliorací. Navrhují na katastru obce zatravnní tém 40 ha orné pdy, zalesnní 13 ha, vytvoení protierozních mezí, výsadbu zelen v krajin, obnovu stromoadí podél silnic a doprovodné zelen podél cest, ale i výstavbu nových vodních nádrží ve vhodných lokalitách a obnovu nkterých starých rybník. Tato vc by urit prospla nejen prevenci proti povodním, ale i celkové pestrosti a kvalit zdejší krajiny. A i když finanní náronost pípadné realizace by byla obrovská, urit by stálo za to alespo v nkterých bodech se k vytyenému cíli pibližovat. Zmínná opatení by bylo možné uskutenit ale pouze s pomocí dotací ministerstva životního prostedí, kraje i Evropské unie. Jasnou

10 skutenost pedstavuje fakt, že špatný stav zdejší krajiny je zpsoben pedevším nevhodnými zásahy do jejího rázu v dob komunistického režimu. Bude velmi tžké napravovat, co zpsobily tyto nekvalifikované zásahy do krajinného rázu, i proto, že nkteré z nich jsou již fakticky nevratné. Mezi pozitivní skutenosti z oblasti vodohospodáství patí i rostoucí kvalita vody z místního vodovodu, v níž došlo k poklesu dusinan, který se momentáln pohybuje okolo 45 mg/l. Vlivem omezení hnojení luk u eky statkovými hnojivy se v poslední dob ve vod také již nevyskytují bakterie. Obecní rozpoet vykázal celkové píjmy ve výši K. K významným píjmm patila již zmínná dotace na program revitalizace potoka ve výši K nebo dotace z Programu na obnovu venkova na opravu komunikací. Celkové výdaje naopak dosáhly hodnoty K, takže rozpoet skonil jako prakticky vyrovnaný s pouze zanedbatelným schodkem. K nejvýznamnjším výdajovým položkám se adila splátka na za plynofikaci ve výši K, výdaje na opravu komunikací, i platy zastupitel a zamstnanc obce. Hospodáská situace místních obyvatel se odvíjela od stavu zamstnavatel ve zdejším regionu. Ten stále nejvíce zastoupený zemdlské družstvo Nová Ves Víska zaznamenal rok spíše prmrný, i když jeho hospodaení skonilo se ziskem. Ten byl vykázán hlavn zásluhou dotací, které pesáhly 5 milión korun a poprvé v nich figurovaly platby z rozpotu Evropské unie ve výši tisíc korun. Práv tyto platby by se mly každoron postupn navyšovat. Rentabilní provoz družstva pedstavoval pedevším novoveský chov skotu. Rostlinná výroba se ocitla v úetním zisku, ale pouze práv díky dotaním položkám, jinak by byla ztrátová. Výnosy v tomto roce

11 nedosahovaly loské rekordní úrovn, velmi vysoký výnos zaznamenalo družstvo pouze u ovsa, kde pedstavoval 4,84 t/ha a u kukuice 36,3 t/ha, ta se ale vyznaovala velkou zapleveleností, což zvyšovalo náklady na zpracování. Naopak u jemene dosáhlo družstvo pouze 3,08 t/ha. Výnos epky 2,88 t/ha hodnotil agronom družstva jako dobrý, ovšem vzhledem k nízké letošní cen této plodiny na trhu bylo její pstování ztrátové. To bohužel platilo i pro všechny další obiloviny krom pšenice. Ztrátu, i když menší než v loském roce, vykázalo i vísecké stedisko chovu prasat. Byla zpsobená opt nízkou výkupní cenou prasat, ale i vysokými náklady danými starou technologií. Ve stedisku se proto po dvouleté pauze pistoupilo k pokraování rekonstrukce, kterou tentokrát prošla selatárna používaná pro výkrm jateních prasat. Ta po rekonstrukních pracích pešla na novou technologii mokrého krmení od nhož si družstvo slibuje snížení náklad a zlepšení zdravotního stavu chovu. Celková investice dosáhla hodnoty K za technologii krmení a K za odvtrávání. Nová technologie umožnila propustit dva pracovníky a zvýšit produktivitu práce. Družstvo dále pokraovalo v nákupu stroj, poet pracovník v nm poklesl o pt na celkových 40 a z dvodu nedostatku vlastních pracovník zamstnalo dva Ukrajince, kteí zde psobí jako pracovníci firmy zajišující služby v zemdlství. Prmrná mzda zamstnanc družstva stoupla na K, celkové tržby poklesly pedevším v rostlinné výrob a úvry dosáhly 12 milión korun. Firma Lacman pokraovala ve své pravidelné innosti. Ve Vísce se krom tradiního sponzorování mateské školky významn podílela na vydání již zmínného almanachu 490 let obce Víska. V rámci Vysoiny se zviditelnila organizací 11 roníku cyklomaratonu Lacman Vysoina Road 2005, který probhl 13. srpna v okolí Ždírce nad Doubravou na celkem tech trasách odstupovaných podle náronosti. Pohostinství U

12 Fajman prošlo rokem bez výraznjších zmn. Naopak místní obchod s potravinami a smíšeným zbožím zmnil nejprve svoji prodavaku, kdy místo paní Jany Peškové z Klokoova zaal prodávat pímo nájemce pan Josef Horák z Horního Bradla, kterému obas vypomáhala paní Eva Linhartová z Vršova u Horního Bradla. Zmnu prodavae provázelo i okleštní otevírací doby, která se byla v pondlí, stedu, tvrtek a pátek stanovena od 7.30 do a v úterý a sobotu od 7.30 do hodin. K 31. srpnu respektive k 1. záí došlo pak ke zmn nájemní smlouvy, tj. nejprve ukonil s obcí pvodní smlouvu pan Horák a obratem došlo k uzavení smlouvy nové se zmínnou paní Evou Linhartovou z Vršova, která zde od té doby trvale sama prodává. Nájemní smlouva zstala stejná na již bhem roku sníženou ástku 1500 K msín (o snížení požádal obecní zastupitelstvo ješt pvodní nájemce). Po zmn provozovatele zaregistrovali místní nakupující podstatné zlepšení sortimentu zboží napíklad u peiva, uzenin, ale i v dalších výrobcích. Ceny u nkterého zboží dokonce poklesly, ale celkov zstávají stále spíše vyšší, což je ale obecn problém takovýchto malých provozoven. ásten se zmnila i otevírací doba obchodu, který je nyní oteven v úterý a v sobotu od 7.30 do v ostatní všední dny od 7.30 do hodin.obecní zastupitelé na žádost nájemce financovali dovybavení prodejny novým mrazákem a regálem se zeleninou. K prodejn se váže v tomto roce i jedna kriminální záležitost a to její vykradení. Odehrálo se poátkem srpna, kdy zlodji vnikli bhem noci po vytluení výlohy železnou rohožkou od hostince do prostor prodejny a odnesli nkteré zboží pedevším lihoviny, prací prostedky, konzervy, ale i napíklad sušenky. Pekvapiv ovšem ponechali na míst finanní hotovost uloženou v pokladn. Pípad vyšetovala následující den policie, ale pokud je známo, viník nebyl zjištn.

13 Stavební práce provádla bhem roku jednak obec a jednak individuální stavitelé. Záslužnou innost financovanou obcí a provádnou jejím zamstnancem Janem Hoínkem pedstavovala úprava paríku u pomníku padlých, kde došlo k proezání ke, srovnání pdy, celkové úprav prostranství a vysazení živého plotu, který nahradil starý plot drátný. Podobnou úpravou pedevším srovnáním pdy prošlo i prostranství okolo obchodu. V beznu nechala obec pokácet suchou lípu ve stromoadí u silnice a také nkolik javor u domu rodiny Kanrovy p. 2, naopak naproti novostavbám na konci vsi smrem na Pukšice byly vysázeny ovocné stromy, zpevnn beh cesty k novostavb rodiny Šteklovy a zkrášlen vysazením zelen. Bhem záí se podailo vybudovat novou asfaltovou komunikaci od domku rodiny Kivskovy p. 47 k domku rodiny Hoínkovi p. 31 a opravit místní silnici od provozovny firmy Lacman k domku rodiny Bezinovy p. 7. Práci na komunikacích realizovala Správa a údržba silnic Havlíkv Brod a havlíkobrodská firma Dvoák stavby pozemních komunikací. V rámci gruntování ped srazem rodák dostala nový nátr i hasiská zbrojnice respektive její zvonika, vrata a okapy a stejn tak okapy a devné podbití autobusové ekárny, která byla také vymalována. Obec obstarala i dopravní znaení u místních mostk pes potok, ímž splnila požadavek píslušného zákona, postarala se i o opravy a nové nátry lávek a most. Ze soukromých stavebních aktivit došlo k rekonstrukci domku p. 61 Miroslava Marka a Pavlíny Krejové a k úprav pilehlé zahrady, dm p. 14 Pemysla apka dostal novou stechu a zárove zde probíhaly úpravy vnitních prostor. Nové fasády získaly novostavby p. 78 Ondeje apka, p. 80 manžel Kalvodových a p. 79 rodiny Šteklovy, která svj rodinný domek také zkolaudovala. Stecha se dokonovala také na novostavb Marcela Málka na zahrad p. 22, dále ale již novostavba nepokraovala.

14 Hlavní zmnu v oblasti zdravotnictví v bezprostedním okolí pedstavoval návrat MUDr. Petry Gajdošové do maleské ordinace po necelé plroní mateské dovolené, kdy ji zastupovala MUDr. Marcela Janoušková z Horních Lhotek. Zmnila se i ordinaní doba paní doktorky, která ordinuje v pondlí a ve stedu od 7.00 do 14.00, v úterý od do 19.00, ve tvrtek od 7.00 do a v pátek od 7.00 do hodin. Školství pro zdejší obyvatele krom pilehlých základních škol reprezentovala pedevším zdejší mateská školka. Do ní bhem záí školního roku 2004/2005 zaalo docházet 36 dtí, z toho 12 v pedškolním vku ( z toho ovšem pouze dva z Vísky). Z nich 24 navštvovalo bžnou tídu a 12 logopedickou. Kolorit školního roku se podobal tm pedcházejícím a to pedevším v pozitivním slova smyslu. Tak jako v pedchozích letech dti mli možnost navštvovat v blízké Chotboi divadelní pedstavení a prakticky každý msíc tak shlédly novou hranou pohádku i jiný druh divadelní hry, v jednom pípad dokonce vystoupení kouzelníka. Absolvovali nkolik výlet po okolí obce, v Chotboi navštívily trh emesel, v sousední Nové Vsi základní školu, kde si pro n její svenci pipravili loutkové divadlo. Již od podzimu se pipravovaly na prosincovou besídku pro starší obany z Vísky, kterou tentokrát paní uitelky propojily s píchodem Mikuláše, erta a andla a dti s babikami a ddeky si poté vzájemn vymnili drobné dáreky a páníka. Vrchol prosincového snažení pedstavovala besídka pro rodie 16. prosince, která se opt velmi vydaila. Rodie s dtmi na ní picházeli do pouze svíkami osvtlené a koledami ozvuené budovy školky, aby zasedli ke stolkm s cukrovím upeeným dtmi a jejich uitelkami. Poté, co si mohli objednat kávu a aj, shlédli pásmo íkanek, písniek a tanek, které dti nkolik týdn nacviovali. Následovalo rozbalování

15 dárk vnované školce firmou Lacman. Dní ve školce se pomrn výrazn soustedilo na seznamování se s lidovými zvyky, krom Vánoc a Velikonoc to letos bylo i pálení arodjnic, které si dti vyzkoušely na konci dubna. Školní rok pak školka uzavela poádáním výletu do ZOO Praha, oslavou dne dtí a závreným rozlouením s tmi co nastupují do první tídy základní školy. Letos se jednalo o 11 pedškolák, z toho pouze jeden je místní Roman Hapák z p. 54. I když nejvýznamnjší spoleenskou událost a to zejm i v kontextu posledních desetiletí pedstavoval již popisovaný sraz rodáku a pátel Vísky, v jeho stínu nezstávaly bhem roku ani aktivity místních spolk, jež se ostatn výrazn podílely na zdárném prbhu srazu. Patilo k nim Sdružení dobrovolných hasi, které na své lednové valné hromad volilo svj výbor. Volby se odehrály bez výraznjších zmn, ve funkci starosty byl potvrzen pan Antonín Kubát z p. 71, jeho námstkem se stal pan Ladislav Motl z p. 67 a v pozici velitele byl potvrzen pan Jaroslav Bezina mladší, pvodn z p. 69, toho asu z Chotboe. Dále bylo zvoleno dalších 13 len výboru, z toho ti ženy na pozicích revizora, kronikáe a referenta pro ženy. V kvtnu se zástupci sboru zúastnili okrskové soutže v Mali. Družstvo muž skonilo na osmém míst, družstvo žen na posledním tvrtém. Dámská sestava pesto zaslouží uznání alespo za úast, protože její ást už nebydlí ve Vísce a nedojíždí sem každý týden, a proto najít as na spolené tréninky je v jejich pípad opravdu problematické. Hasii dále provedli v obci sbr starého železa a také pomohli pi sekání trávy jako souást pée o úpravu obce. Dva z len sboru pomáhali odstraovat následky již zmínných kvtnových povodní v Mali. T J Sokol napel svou aktivitu zejména na vytvoení zázemí fotbalovému týmu. Bohužel ale sezóna 2004/2005 nebyla pro místní

16 fotbalisty úspšná. Jejich družstvo ji zakonilo na posledním 14 míst tabulky okresního peboru a po tyech letech zde muselo sestoupit do III. tídy. Jejich výkon ml spíše sestupnou tendenci. Zatímco na podzim ješt alespo dvakrát vyhráli, v jarní ásti sezóny je neekalo ani jedno vítzství, pouze ti remízy. Celková bilance mla následující charakter: dv vítzství, ti remízy, 21 porážek, 24 gól vstítili, 98 obdrželi a získali pouze 9 bod, což je bilance, která mezi zdejšími poetnými fanoušky nevyvolala opravdu píliš nadšení. K fotbalu se váže i poádání jubilejního pátého roníku Memoriálu Jaroslava Fajmana, který se konal v závru ervence za úasti pti družstev z okolí. Vavíny vítze si odneslo družstvo místní, kterému se podailo porazit druhou Chotbo a tetí Libici nad Doubravou a dále i Novou Ves a poslední Male. Z dalších inností zaslouží zmínku poádání velikononí tanení zábavy, na níž osobn zvali sokolové zdejší obyvatele, které obcházeli se vstupenkami na ples a lístky do tomboly, v níž hlavní cenu pedstavovala televize. Vstupenek v hodnot 70 K se prodalo 70. Úast na plese v sokolovn, kde k poslechu hrála kapela Duomix, byla už slabší a pohybovala se okolo 40 vesms zvlášt s pibývajícím veerem bujarých a tancechtivých píznivc sokola. V rámci píprav na sraz rodák a pátel se sokolové postarali o úklid sokolovny a natení okenních parapet. Své aktivity oživily i vísecké ženy lenky sokola, respektive tyi z nich, jež zaaly na konci roku pod hlavikou novoveského sokola nacviovat na všesokolský slet, který se odehraje v ervenci 2007 v Praze. K nácviku skladby s názvem Zpv nadje na motivy národních písní se ženy scházejí jednou týdn. Do Prahy mají pipravené bílé úbory s ervenými a modrými barvami a velmi se tší jednak na cviení, ale zajisté i na to, jak si odpoinou od svých drahých

17 manžel a jak se pobaví pi nevynechatelné návštv vyhlášených pražských hospdek. V koloritu své každoroní innosti pokraoval i Bago klub. Mimo každonedlních fotbálk uspoádal bhem února Bago ples v Pohostinství U Fajman. K tanci, poslechu a pro nkoho i ke spánku hrála chotboská kapela Dostavník a návštvnost pesáhla na zdejší pomry vysokou sedmdesátku, což nejlépe dokazuje oblibu této trachtace. Bhem tradiního posledního víkendu v ervnu uspoádali bagisté tradiní Bago turnaj, který také tradin zakonili u lahodného pivního moku v sokolovn. K víseckým reáliím již díky Bagu patí i vystoupení bagistické kapely, která zpestila svým hraním napíklad sraz rodák. K službám oslavchtivým patilo bezesporu i zorganizování oslavy Silvestra v Pohostinství U Fajman. O hladký prbh zmínného srazu se zasloužil i rybáský spolek. Ten zorganizoval první ervnový víkend pouovou zábavu. Avizované místo konání rybáské prostory u rybníka Spolený opt muselo být jako v loském roce na poslední chvíli pesunuto z dvodu poasí do sokolovny. Jeho lenové se ale pece jen inili i u zmínného rybníka, kde krom každoroních údržbových prací zpevnili betonem ást hráze, zbudovali v ní nový pepad a nové podloží zde dostala také jejich víceúelová devná chata. Výlov rybníka Spolený se v tomto roce nekonal z dvodu nedostateného množství ryb. Svou inností oživovala obec i vísecká mládež, která se samozejm podílí i na fungování zmínných spolk. K jejím tradiním projevm v rámci víseckého spoleenského života patí hojná úast na pomlázce, píprava Silvestra v sokolovn, organizace pálení arodjnic a stavba májky. V letošním roce zdejší omladina asistovala u stavby celkem tí májí obecní u sokolovny, svatební u rodiny Bezinovi z p. 69, kteí vdávali dceru, a tetí u novostavby Ondeje apka p. 78

18 stavné na oslavu pesthování do nového domu. Krom toho místní stavli i svatební májku v sousední Mali pro Radka Kivského z p. 70, respektive jeho nastávající manželku. Další pknou tradici si pipomnla obec a to rozdáním kvtin ke Dni matek pro místní ženy starší 65 let. Takže píležitostí ke spoleenskému ale i sportovnímu vyžití bylo ve Vísce v roce 2005 opravdu požehnan a nebude pehánním, pokud tento rok oznaíme za pro obec úspšný.

Volební rok 1998 se pihlásil o svou existenci pomrn teplou zimou. Blátivé poasí, které trvalo od zaátku roku, vystídal sníh a mráz až v poslední

Volební rok 1998 se pihlásil o svou existenci pomrn teplou zimou. Blátivé poasí, které trvalo od zaátku roku, vystídal sníh a mráz až v poslední Volební rok 1998 se pihlásil o svou existenci pomrn teplou zimou. Blátivé poasí, které trvalo od zaátku roku, vystídal sníh a mráz až v poslední dekád ledna, ale klasická zima s nejnižší teplotou 22º C

Více

Rok 1999, kdy uplynulo 720 let od pravdpodobného vypálení Rouzen, jejíž likvidace se podle povstí stala impulsem k založení Vísky, zaal nepíliš

Rok 1999, kdy uplynulo 720 let od pravdpodobného vypálení Rouzen, jejíž likvidace se podle povstí stala impulsem k založení Vísky, zaal nepíliš Rok 1999, kdy uplynulo 720 let od pravdpodobného vypálení Rouzen, jejíž likvidace se podle povstí stala impulsem k založení Vísky, zaal nepíliš studeným lednem s minimálním množstvím snhu. Pravé zimní

Více

V roce 2001 zapoala Víska již desátý rok své obnovené samostatné existence, která jí pinesla velké množství promn a v mnohém vylepšila život zdejších

V roce 2001 zapoala Víska již desátý rok své obnovené samostatné existence, která jí pinesla velké množství promn a v mnohém vylepšila život zdejších V roce 2001 zapoala Víska již desátý rok své obnovené samostatné existence, která jí pinesla velké množství promn a v mnohém vylepšila život zdejších obyvatel. Tak jako v jiných letech i v tomto jubilejním

Více

Rok 1997 se, a nikoli pouze co se týe poasí, zapsal do povdomí nejen zdejších oban, ale i celého státu pedevším katastrofálními ervencovými záplavami

Rok 1997 se, a nikoli pouze co se týe poasí, zapsal do povdomí nejen zdejších oban, ale i celého státu pedevším katastrofálními ervencovými záplavami Rok 1997 se, a nikoli pouze co se týe poasí, zapsal do povdomí nejen zdejších oban, ale i celého státu pedevším katastrofálními ervencovými záplavami na území východních ech a Moravy, které se v menší

Více

Po soutžní pehlídce následoval mimoádn pkný útok hasi z Jeišna, kteí pijeli v nádherných replikách dobových hasiských uniforem

Po soutžní pehlídce následoval mimoádn pkný útok hasi z Jeišna, kteí pijeli v nádherných replikách dobových hasiských uniforem Kalendání rok 2007, šestnáctý od znovuosamostatnní Vísky, pedstavoval v její novodobé porevoluní historii jeden z nejvýraznjších rok vbec. Krom mnoha dležitých jiných poin ho charakterizovalo pedevším

Více

Druhý rok nového tisíciletí lze rozhodn oznait za bohatý na dležité události pedevším v mítku celostátním, jejichž dosah byl nemalý i v naší obci.

Druhý rok nového tisíciletí lze rozhodn oznait za bohatý na dležité události pedevším v mítku celostátním, jejichž dosah byl nemalý i v naší obci. Druhý rok nového tisíciletí lze rozhodn oznait za bohatý na dležité události pedevším v mítku celostátním, jejichž dosah byl nemalý i v naší obci. Jednalo se pedevším o rok super volební, bhem kterého

Více

Rok 2003, který v naší obci probhl bez mimoádných zvrat, se zejm zapíše do historie eské republiky úspšným referendem o pipojení zem k Evropské unii,

Rok 2003, který v naší obci probhl bez mimoádných zvrat, se zejm zapíše do historie eské republiky úspšným referendem o pipojení zem k Evropské unii, Rok 2003, který v naší obci probhl bez mimoádných zvrat, se zejm zapíše do historie eské republiky úspšným referendem o pipojení zem k Evropské unii, ale také urit volbou prezidenta našeho státu. Ta probíhala

Více

MAESTRO CLUB Kolovraty Obanské sdružení sportovní klub

MAESTRO CLUB Kolovraty Obanské sdružení sportovní klub Zpráva o innosti klubu za období leden duben 2007 sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty lenská základna Ke 15.4.2007 má náš klub 59 len (24 žen a 35 muž). V tomto období se novým lenem stal (v závorce

Více

Jubilejní rok 2000 poslední v konícím druhém tisíciletí a proto opedený mnoha povstmi a oekáváními, napíklad obavami z kolapsu poítaových sítí na

Jubilejní rok 2000 poslední v konícím druhém tisíciletí a proto opedený mnoha povstmi a oekáváními, napíklad obavami z kolapsu poítaových sítí na Jubilejní rok 2000 poslední v konícím druhém tisíciletí a proto opedený mnoha povstmi a oekáváními, napíklad obavami z kolapsu poítaových sítí na poátku roku, zaal ve Vísce malou silvestrovskou oslavou

Více

Rok 2004 pedstavoval v djinách našeho státu jeden z nejvtších mezník po pádu komunismu, jehož pelomovou událostí se stalo od sametové revoluce se

Rok 2004 pedstavoval v djinách našeho státu jeden z nejvtších mezník po pádu komunismu, jehož pelomovou událostí se stalo od sametové revoluce se Rok 2004 pedstavoval v djinách našeho státu jeden z nejvtších mezník po pádu komunismu, jehož pelomovou událostí se stalo od sametové revoluce se znanými oekáváními vyhlížené pipojení eské republiky k

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE 6. 12. 2010 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelá obecního úadu Poet zastupitel: 9 Pítomni: 8 - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2010

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2010 Junák - svaz skaut a skautek R Stedisko 52101 Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem Základní informace o stedisku Adresa stediska: Junák - svaz skaut a skautek R Stedisko Fr. Barvíe Tebechovice p.o.

Více

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2009

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2009 Junák svaz skaut a skautek R Stedisko 52101 Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem Základní informace o stedisku Adresa stediska: Junák svaz skaut a skautek R Stedisko Fr. Barvíe Tebechovice p.o. Na Stav

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Mnozí z Vás jste nedávno dle svých pedstav oslavili nástup nového tisíciletí a páli jste si navzájem vše nejlepší do nového roku i let píštích. To samé Vám peji i já

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

O putovní pohár starostky m stského obvodu Pustkovec v požárním útoku

O putovní pohár starostky m stského obvodu Pustkovec v požárním útoku Sbor dobrovolných hasi Pustkovec, 708 00 Ostrava-Pustkovec Soutž O putovní pohár starostky mstského obvodu Pustkovec v požárním útoku zaazena do Extraligy R v požárním útoku Moravskoslezského poháru v

Více

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání zastupitelstva obce Skrchov. 26 konaná dne 2. 9. 2008 Schze se konala v budov obecního úadu, zahájena

Více

Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta.

Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Zápis z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne 7.3.2005 od 18,00 hodin na OÚ, p. 196 pošta. Program: 1. Program. 2. Schválení programu. 3. Rozbor hospodaení za rok 2004. 4. Rozpoet

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Tak jsme se opt po roce sešli na Výroní valné hromad, pežili jsme svátky vánoní i oslavy Silvestra bez vtší úhony na zdraví a tak mi dovolte, abych vám popál do tohoto

Více

Poslání Domova sv. Alžbty

Poslání Domova sv. Alžbty Výroní zpráva o prbhu poskytování sociálních služeb v Domov sv. Alžbty v Jablunkov v roce 2007 Poslání Domova sv. Alžbty Domov sv. Alžbty v Jablunkov je uren zejména seniorm, kteí pro svoji nepíznivou

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Opt uplynul rok a my se zde scházíme na Valné hromad, abychom zhodnotili innost našeho sboru za rok 2001. Díve mi však dovolte, abych Vám do nového roku popál vše nejlepší,

Více

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K)

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K) Závrený úet hospodaení Venkovského mikroregionu Moravice za rok 2016 (podle 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpotových pravidlech územních rozpot) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

V roce 1996 vstoupila Víska do pátého roku své obnovené samostatné existence. Ráz tohoto roku se v mnohých smrech lišil od tyech let pedcházejících.

V roce 1996 vstoupila Víska do pátého roku své obnovené samostatné existence. Ráz tohoto roku se v mnohých smrech lišil od tyech let pedcházejících. V roce 1996 vstoupila Víska do pátého roku své obnovené samostatné existence. Ráz tohoto roku se v mnohých smrech lišil od tyech let pedcházejících. Znateln odlišný byl celoroní prbh poasí. Zatímco pedešlé

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne v hostinci U Benyho ve Všestarech

Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne v hostinci U Benyho ve Všestarech Zápis ze zasedání valné hromady TJ SOKOL Všestary konané dne 13. 1. 2012 v hostinci U Benyho ve Všestarech 1) Schze byla zahájena dne 13. 1. 2012 v 19:10 hod. lenem výboru panem Pavlem Šanderou, který

Více

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci ROK 2007 Úvod Poasí. To pekvapilo nejvíce. Tak jako byla zima 2005-2006 extrémní množstvím snhu, tak byla zima 2007 extrémní na teploty. Vyznaovala se velkými výkyvy poasí, minimem srážek a vysokými teplotami.

Více

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Strana 1 (celkem 7) 29.1.2007 Obsah: Základní údaje platné pro školní rok 2006/2007...3 Charakteristika školní družiny...3 Kde nás najdete...3 Vybavení

Více

Rok 2006 se zapsal do historie eské republiky pedevším jako rok takzvan supervolební. V jeho prbhu se uskutenily celkem troje volby parlamentní,

Rok 2006 se zapsal do historie eské republiky pedevším jako rok takzvan supervolební. V jeho prbhu se uskutenily celkem troje volby parlamentní, Rok 2006 se zapsal do historie eské republiky pedevším jako rok takzvan supervolební. V jeho prbhu se uskutenily celkem troje volby parlamentní, senátní a do obecního zastupitelstva. Volby parlamentní

Více

ORGÁNY SPOLENOSTI. - Pedstavenstvo. - Dozorí rada. - Management

ORGÁNY SPOLENOSTI. - Pedstavenstvo. - Dozorí rada. - Management VÝRONÍ ZPRÁVA SPOLENOSTI KM-PRONA, A.S. ZA ROK 2005 PROFIL SPOLENOSTI Akciová spolenost KM-PRONA, a.s. byla založena zakladatelskou smlouvou dne 23.7.2003 rozhodnutím jediného akcionáe pana Vladimíra Minaíka

Více

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin.

ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. ZÁPIS z 3. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 18.12.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. Program: 1. Zahájení. 2. Schválení programu. 3. Základní a Mateská škola

Více

Javornický obasník tiskovina Obecního úadu Javorník. Povoleno pod.j. 144/91, registrovaná znaka RK OkÚ 4/R 14 z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr.

Javornický obasník tiskovina Obecního úadu Javorník. Povoleno pod.j. 144/91, registrovaná znaka RK OkÚ 4/R 14 z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. Zdenk Bouška. íslo vydání 1/2008. Toto íslo vyšlo v únoru 2008. Cena 24 K na rok. Z jednání Zastupitelstva obce Javorník Zasedání dne 17.12.2007 1. Plnní rozpotu obce v

Více

29. kongres C.I.P.S., Káhira, Egypt ( Confederation internationale de la Peche Sportive)

29. kongres C.I.P.S., Káhira, Egypt ( Confederation internationale de la Peche Sportive) 29. kongres C.I.P.S., Káhira, Egypt ( Confederation internationale de la Peche Sportive) Ve dnech 24.-27. dubna 2008 byl v Káhie poádán již 29. Kongres CIPS. Na posledním zasedání v Praze byla schválena

Více

ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin.

ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. ZÁPIS z 2. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice konaného dne 13.11.2006 na OÚ v zasedací místnosti od 18,00 hodin. Program: 1. Zahájení. 2. Schváí programu. 3. Seznámení se základní zákonnou

Více

Termín dalšího zasedání bude uveejnn na internetových stránkách Obce Maletín a na úední desce. V dob mezi svátky bude obecní úad pro veejnost uzaven.

Termín dalšího zasedání bude uveejnn na internetových stránkách Obce Maletín a na úední desce. V dob mezi svátky bude obecní úad pro veejnost uzaven. Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 14. 12. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 9, roník 17, prosinec 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 8. 12. 2011 Zastupitelstvo

Více

ZPRÁVA O HOSPODAENÍ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2008. Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod

ZPRÁVA O HOSPODAENÍ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2008. Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod ZPRÁVA O HOSPODAENÍ PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2008 Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod Adresa organizace: editel organizace: Zprávu vypracoval(a):

Více

(Materiál pro jednání zastupitelstva obce Spojil dne 24. záí 2010)

(Materiál pro jednání zastupitelstva obce Spojil dne 24. záí 2010) (Materiál pro jednání zastupitelstva obce Spojil dne 24. záí 2010) V prbhu volebního období 2006 2010 stálo v ele obce Spojil devítilenné zastupitelstvo obce Spojil, které od ustavujícího zasedání dne

Více

(p.. 62) íslo 2/2011 srpen

(p.. 62) íslo 2/2011 srpen (p.. 62) Redakce: J.Punochá íslo 2/2011 srpen Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora

Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora Ing. Jaroslav Heinich, HBH Projekt spol. s r.o. pednáška na konferenci Bezpenos dopravy na pozemných komunikáciách 2008 ve Vyhne (SK) ÚVOD Bezpenostní

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2008

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2008 Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 28 Základní princip útování v úetní jednotce SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov, IO: 46789812, je

Více

VYBRANÉ METEOROLOGICKÉ EXTRÉMY V ROCE Na Nový rok bylo zataženo a celý den intenzivní srážky (14,1 mm).

VYBRANÉ METEOROLOGICKÉ EXTRÉMY V ROCE Na Nový rok bylo zataženo a celý den intenzivní srážky (14,1 mm). VYBRANÉ METEOROLOGICKÉ EXTRÉMY V ROCE 2007 Leden 2007 1. 1. 2007 Na Nový rok bylo zataženo a celý den intenzivní srážky (14,1 mm). 5. 1. 2007 Svtová meteorologická organizace zveejnila, že zima 2006/2007

Více

ZPRÁVA O HOSPODAENÍ A O INNOSTI PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2009

ZPRÁVA O HOSPODAENÍ A O INNOSTI PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2009 ZPRÁVA O HOSPODAENÍ A O INNOSTI PÍSPVKOVÉ ORGANIZACE ZA ROK 2009 Gymnázium J. A. Komenského a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod Adresa organizace: editel organizace: Zprávu vypracoval(a):

Více

U S N E S E N Í z 3.zasedání Zastupitelstva M Praha Kunratice konaného dne 26.února 2003

U S N E S E N Í z 3.zasedání Zastupitelstva M Praha Kunratice konaného dne 26.února 2003 3.zasedání Zastupitelstva M-Praha-Kunratice 26.2.2003 U S N E S E N Í z 3.zasedání Zastupitelstva M Praha Kunratice konaného dne 26.února 2003 Zastupitelstvo M návrhovou komisi ve složení: Ovovatele zápisu

Více

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín

Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Základní škola a Mateská škola Frenštát pod Radhoštm, Tyršova 913, okres Nový Jiín Smrnice. 1 Smrnice editelky školy ke stanovení výše úplaty za pedškolní vzdlávání dítte v Mateské škole Markova 1176.j:

Více

innost zastupitelstva a vedení obce

innost zastupitelstva a vedení obce V ísecké Listy íslo 1/2010 9. 7. 2010 Vážení spoluobané, dovolte mi, abych se na Vás obrátil v rámci pravidelného letního vydání tentokrát již tvrtého roníku Víseckých list. Cílem následujících ádk bude

Více

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky K 1 000 K Píjmy: Da z píjmu fyz.osob.závislá innost 516 885,43 950,00 54,41% Da z píjmu fyz.osob

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy . j.: ZŠMŠDM 84/16 Vydáno: 1. 10. 2016 Schváleno školskou radou: 6. 10. 2016 Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Pehled obor vzdlávání a poty žák 3. Údaje

Více

Prbžná zpráva o projektu

Prbžná zpráva o projektu Grantový program Partnerství pro Kolínsko Prbžná zpráva o projektu íslo projektu 63-PK-041 Poadí zprávy 1 Název projektu Evropany už od mateské školy Název pedkladatele Obec Nmice Zpracoval Iveta Dudková

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI Základní škola Fryovice, okres Frýdek Místek, píspvková organizace VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI za školní rok 2009/2010 podle zákona 561/2004 Sb., vyhlášky 15/2005 Sb. a zákona 106/1999 Sb. 1 Obsah : 1. Základní

Více

Semestrální projekt Podnikatelský zámr: Prodejní stánek na Hlavním nádraží v Praze

Semestrální projekt Podnikatelský zámr: Prodejní stánek na Hlavním nádraží v Praze FEL, VUT X16EPD Ekonomika Podnikání vypracoval Tomáš Jukl Semestrální projekt Podnikatelský zámr: Prodejní stánek na Hlavním nádraží v Praze 1. Profil firmy Ve stánku se bude prodávat rychlé oberstvení

Více

DOPADOVÁ STUDIE.18. Stav BOZP v zemdlství

DOPADOVÁ STUDIE.18. Stav BOZP v zemdlství DOPADOVÁ STUDIE.18 Studie. 18 Zpracoval: Institut vzdlávání v zemdlství o.p.s. SI, BOZP Ing. Hotový Jaroslav 1 Studie. 18 1. Úvod do problematiky BOZP, 2. souasný stav a specifika odvtví zemdlství v návaznosti

Více

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Š k o l n í j í d e l n a V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007 Základní údaje k 31.10.2006 : Kapacita jídelny : 600 jídel Poet zapsaných

Více

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2008

Stedisko Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem. Výroní zpráva za rok 2008 Junák svaz skaut a skautek R Stedisko 52101 Františka Barvíe Tebechovice pod Orebem Základní informace o stedisku Vedení stediska Výroní zpráva za rok 2008 Vdce stediska: Miloslav Rücker Pod Zahrady 154,

Více

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2007

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2007 Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2007 Základní princip útování v úetní jednotce SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov, IO: 46789812,

Více

Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne

Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne Usnesení z veejného zasedání zastupitelstva obce Bestek konaného dne 26.3.2014 Usnesení. 14/2014 Zastupitelstvo obce podle 84 odst. 1) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, ve znní pozdjších pedpis, schvaluje

Více

Pehled dokument, jimiž se prokazuje vliv realizace projektu na životní prostedí:

Pehled dokument, jimiž se prokazuje vliv realizace projektu na životní prostedí: !" # Z Operaního programu Rozvoj venkova a multifunkní zemdlství mohou být financovány pouze projekty, které nemají negativní vliv na životní prostedí. Z toho dvodu je k vybraným typm projekt nutno spolu

Více

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I , ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I ,   ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015 Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav I 71182039, www.miroslavsko.cz N á v r h ZÁVRENÝ ÚET za rok 2015 V Miroslavi, dne 12. kvtna 2016 Pedkládá: Volf Roman v.r. pedseda svazku Zpracovala:

Více

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci VÝRONÍ ZPRÁVA za rok 2002 ZO SOP Tuláci eský svaz ochránc! p#írody SO P eský svaz ochránc p írody se snaží p sobit na ob any v duchu odpov dnosti za p írodu a životní prost edí. Vede své leny k úct a lásce

Více

R O Z H O D N U T Í. s ch v a l u j e. návrh komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Libišany. Odvodnní

R O Z H O D N U T Í. s ch v a l u j e. návrh komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Libišany. Odvodnní SPISOVÁ ZN:1312/03/VO NAŠE J. :MZEPU-1840/09 VYIZUJE :VOTROUBKOVÁ TELEFON :466742725 FAX :466742726 E-MAIL :jana.votroubkova@mze.cz ADRESA: B. NMCOVÉ 231, 530 02 PARDUBICE DATUM: 13.1. 2010 MINISTERSTVO

Více

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 17. 5. 2010 v kancelái

Více

K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne v 18:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne v 18:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z 42. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 21. 12. 2005 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: 42. zasedání ZM Praha Bchovice

Více

Zpravodaj.36 prosinec 2011

Zpravodaj.36 prosinec 2011 Vážení spoluobané, Opt se blíží vánoní svátky a konec roku 2011. Nastává tedy i as bilancování, co se nám za ten uplynulý rok podailo a co jsme nezvládli podle svých pedstav. Doufám, že se vám podaí najít

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 10.04.2006 Usnesení. 334 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 03.04.2006. Usnesení. 335 Rada msta rozhodla uzavít smlouvu o dílo s ak. mal. Jiím echem,

Více

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Dodatek. 5 ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Jihoeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 eské Budjovice I 70890650 zastoupený hejtmanem

Více

SpZn: SZ_078996/2011/KUSK Stejnopis. 2 j.: /2012/KUSK. Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce HRDLÍV. I: za rok 2011

SpZn: SZ_078996/2011/KUSK Stejnopis. 2 j.: /2012/KUSK. Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce HRDLÍV. I: za rok 2011 Zborovská 11 150 21 Praha 5 SpZn: SZ_078996/2011/KUSK Stejnopis. 2 j.: 000781/2012/KUSK Zpráva o výsledku pezkoumání hospodaení obce HRDLÍV I: 00234419 za rok 2011 Pezkoumání se uskutenilo dne: 2.3.2012

Více

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu nestaíme ani na chvíli pozastavit. Ješt jsme se nestaili

Více

Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006

Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006 Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006 Hospodá MC Kolovraty pedkládá lenské schzi ke schválení následující zprávu o hospodaení a majetku klubu, vetn závrky ke dni 31.12.2006.

Více

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017 MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

je o 27,8 %. Nárst náklad vynaložených na prodané zboží byl nižší a vzrostl o 947,3 mil K to je o 26,98 %.

je o 27,8 %. Nárst náklad vynaložených na prodané zboží byl nižší a vzrostl o 947,3 mil K to je o 26,98 %. VÝRONÍ ZPRÁVA SPOLENOSTI KM-PRONA, A.S. ZA ROK 2006 PROFIL SPOLENOSTI Akciová spolenost KM-PRONA, a.s. byla založena zakladatelskou smlouvou dne 23.7.2003 rozhodnutím jediného akcionáe pana Vladimíra Minaíka

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Usnesení. 332 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 26. 3. 2007. Usnesení. 333 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu vleky Brloh sestávající

Více

Msto Vizovice, Masarykovo nám. 1007, PS 763 12. U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva msta Vizovice dne 23. 6. 2008

Msto Vizovice, Masarykovo nám. 1007, PS 763 12. U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva msta Vizovice dne 23. 6. 2008 Msto Vizovice, Masarykovo nám. 1007, PS 763 12 U S N E S E N Í ze zasedání Zastupitelstva msta Vizovice dne 23. 6. 2008 Zastupitelstvo msta Vizovice pijalo na svém zasedání dne 23. 6. 2008 následující

Více

Závrená zpráva o erpání grantu na projekt OS Studánka, Ke Kamýku 686, Praha 4. Les je mj i tvj.

Závrená zpráva o erpání grantu na projekt OS Studánka, Ke Kamýku 686, Praha 4. Les je mj i tvj. Magistrát hl. m. Prahy Ing. Václav Saifrt odbor ochrany prostedí odd. mstských organizací Jungmannova P r a h a 1 Závrená zpráva o erpání grantu na projekt OS Studánka, Ke Kamýku 686, Praha 4 Les je mj

Více

Studie. 8 : Posílení kolektivního vyjednávání, rozšiování závaznosti KSVS a její dodržování v odvtví stavebnictví

Studie. 8 : Posílení kolektivního vyjednávání, rozšiování závaznosti KSVS a její dodržování v odvtví stavebnictví Studie. 8 : Posílení kolektivního vyjednávání, rozšiování závaznosti KSVS a její dodržování v odvtví stavebnictví 2. ze tí opakovaných odborných posudk Vytvoeno pro: Projekt reg..: CZ.1.04/1.1.01/02.00013

Více

Kronika obce Krásné Údolí V.díl - rok 2009. Rok. Krásné Údolí. Zápis vyhotovil : Martin Frank ( prosinec 2009 únor 2010 ) Strana 1 / celkem stran 18

Kronika obce Krásné Údolí V.díl - rok 2009. Rok. Krásné Údolí. Zápis vyhotovil : Martin Frank ( prosinec 2009 únor 2010 ) Strana 1 / celkem stran 18 Rok 009 200 Krásné Údolí Zápis vyhotovil : Martin Frank ( prosinec 2009 únor 2010 ) Strana 1 / celkem stran 18 Rok 2009 byl rokem voleb do Evropského parlamentu ( erven ). V naší obci to byl rok podstatného

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

DROGY V EVROP FAKTA A ÍSLA Výroní zpráva za rok 2006 o stavu drogové problematiky v Evrop a Statistický vstník 2006 Embargo: SE

DROGY V EVROP FAKTA A ÍSLA Výroní zpráva za rok 2006 o stavu drogové problematiky v Evrop a Statistický vstník 2006 Embargo: SE DROGY V EVROP FAKTA A ÍSLA Výroní zpráva za rok 2006 o stavu drogové problematiky v Evrop a Statistický vstník 2006 Embargo: 11.00 SE - 23. 11. 2006 Evropské monitorovací centrum pro drogy a drogovou závislost

Více

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE SMRNICE sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len Strana 1 (celkem 6) S M R N I C E upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního

Více

MAESTRO CLUB Kolovraty Obanské sdružení sportovní klub

MAESTRO CLUB Kolovraty Obanské sdružení sportovní klub Zpráva o innosti klubu za období duben listopad 2007 sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty lenská základna Ke 15.11.2007 má náš klub 60 len (24 žen a 36 muž). V tomto období se novými leny stali (v

Více

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Píloha.1 k usnesení Rady HMP. 1500 ze dne 5.12.2000 CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Celomstsky závazná

Více

Uzávrka pihlášek na zájezdy již 8. ervence!

Uzávrka pihlášek na zájezdy již 8. ervence! (p.. 53) Redakce: J.Punochá Náklad: 80 ks íslo 2/2008 erven Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

NÁVRH ZÁVRENÉHO ÚTU MSTA MIROŠOV ZA ROK 2012

NÁVRH ZÁVRENÉHO ÚTU MSTA MIROŠOV ZA ROK 2012 NÁVRH ZÁVRENÉHO ÚTU MSTA MIROŠOV ZA ROK 2012 1.Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2012 (údaje v K) 1.1. ROZPOTOVÉ HOSPODAENÍ DLE TÍD - PÍJMY 2012 tída skutenost rozpoet rozpoet % SR % UR schválený upravený

Více

Zápis. ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne v sále bohunické radnice Dlouhá 3

Zápis. ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne v sále bohunické radnice Dlouhá 3 Zápis ze III. zasedání Zastupitelstva M Brno-Bohunice, které se konalo dne 09.03.2011 v sále bohunické radnice Dlouhá 3 Pítomni: dle prezenní listiny Zasedání ídil starosta M Brno-Bohunice Ing. Miloš Vrážel,

Více

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík.

K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání ZM Praha Bchovice zahájil dne ve 20:10 hodin starosta M Praha Bchovice Ing. Jií Santolík. Zápis z mimoádného 41. zasedání Zastupitelstva M Praha Bchovice konaného dne 14. 12. 2005 v zasedací místnosti ÚM Praha Bchovice, Za Poštovskou zahradou 479, Praha 9 K bodu 1 programu: Mimoádné 41. zasedání

Více

Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy

Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy Návrh rozpotu na rok 2004 A - daové píjmy položka text rozpoet v tis. K 1111 da ze závislé innosti 1300 1112 da z píjmu fyz. osob (OSV#) 500 1113 da srážková 70 1121 da z píjmu práv. osob 1 300 1122 da

Více

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání A. Text projektu 1. Cíl projektu Cílem projektu je zlepšení životních šancí dtí z DD Žichovec a zlepšení jejich schopnosti integrace do

Více

V Ý R O N Í Z P R Á V A o výsledcích hospodáské innosti za rok 2011

V Ý R O N Í Z P R Á V A o výsledcích hospodáské innosti za rok 2011 STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO NOVÁ HU OSTRAVA - VÝŠKOVICE vedené v OR u Krajského soudu v Ostrav spisová znaka oddíl Dr XXII vložka 29 I:00050831 V Ý R O N Í Z P R Á V A o výsledcích hospodáské innosti za 2011

Více

Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005

Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005 Obec Lomnice struný pehled od roku 1991 do 4/2005 1. Urbanistická studie obce zpracoval STAVOPROJEKT s.r.o., Ing.arch.Kasková A., Karlovy Vary v prosinci 1992, schválena byla zastupitelstvem obce v listopadu

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Tak jsme ve zdraví pežili letošní svátky vánoní, vtšina z nás se tší na oslavu Silvestra a na píchod nového roku 2003. Díve však, než tak uiníme, mli bychom dnes zhodnotit

Více

KRAJSKÝ ÚAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly 28. íjna 117, 702 18 OSTRAVA

KRAJSKÝ ÚAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly 28. íjna 117, 702 18 OSTRAVA KRAJSKÝ ÚAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor kontroly 28. íjna 117, 702 18 OSTRAVA J: MSK 31752/2007 SP. ZN.: KON/25735/2007/Sam VYIZUJE: Ing. Alexandra Klajmonová ODBOR: kontroly TEL.: 595 622 307 FAX: 595

Více

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 Junák svaz skaut a skautek R Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na Programy státní podpory práce s dtmi a mládeží pro NNO

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 05.06.2006 Usnesení. 544 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 29.05.2006. Usnesení. 545 Rada msta souhlasí s umístním pedzahrádky ped provozovnou Desperado

Více

ZÁPIS ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 17,00 hodin na OÚ, p. 172.

ZÁPIS ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne od 17,00 hodin na OÚ, p. 172. ZÁPIS ze 7. veejného zasedání Zastupitelstva obce Zlatá Olešnice ze dne 14.8.2006 od 17,00 hodin na OÚ, p. 172. Program: 1.) Program. 2.) Schválení programu. 3.) Územn plánovací dokumentace. 4.) Rozbor

Více