Příbalová informace: informace pro pacienta Agrocia 50 mg/ml kožní roztok minoxidilum

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příbalová informace: informace pro pacienta Agrocia 50 mg/ml kožní roztok minoxidilum"

Transkript

1 Příbalvá infrmace: infrmace pr pacienta Agrcia 50 mg/ml kžní rztk minxidilum Přečtěte si pzrně tut příbalvu infrmaci dříve, než začnete tent přípravek pužívat, prtže bsahuje pr Vás důležité údaje. Vždy pužívejte tent přípravek přesně v suladu s příbalvu infrmací neb pdle pkynů svéh lékaře, lékárníka neb zdravtní sestry. - Pnechte si příbalvu infrmaci pr případ, že si ji budete ptřebvat přečíst znvu. - Pžádejte svéh lékárníka, pkud ptřebujete další infrmace neb radu. - Pkud se u Vás vyskytne kterýkli z nežáducích účinků, sdělte t svému lékaři neb lékárníkvi neb zdravtní sestře. Stejně pstupujte v případě jakýchkli nežáducích účinků, které nejsu uvedeny v tét příbalvé infrmaci. Viz bd 4. - Pkud se Vaše příznaky zhrší neb nezlepší d jednh měsíce, musíte se pradit s lékařem. C naleznete v tét příbalvé infrmaci 1. C je přípravek Agrcia a k čemu se pužívá 2. Čemu musíte věnvat pzrnst, než začnete přípravek Agrcia pužívat 3. Jak se přípravek Agrcia pužívá 4. Mžné nežáducí účinky 5 Jak přípravek Agrcia uchvávat 6. Obsah balení a další infrmace 1. C je přípravek Agrcia a k čemu se pužívá Léčivu látku přípravku Agrcia je minxidil. Přípravek Agrcia se pužívá k léčbě mužskéh typu vypadávání vlasů (andrgenní alpecie). Vypadávání vlasů pdmíněné mužskými phlavními hrmny se prjevuje tzv. tnzuru (hraničená kruhvá blast bez vlasů na temeni hlavy). Ke ztrátě vlasů může dcházet na hraničených místech neb rvnměrně na celé hlavě, pstupně se vytvářejí tzv. kuty či prřídlá, pzději až lysá kruhvitá lžiska na temeni hlavy. Psléze zůstává zbytek vlasů p stranách a v záhlaví, zatímc temen hlavy je bez vlasů. Minxidil 50 mg/ml se nesmí pužívat u žen. 2. Čemu musíte věnvat pzrnst, než začnete přípravek Agrcia pužívat Nepužívejte přípravek Agrcia: - jestliže jste alergický na minxidil neb na kterukli další slžku tht přípravku (uvedenu v bdě 6). Upzrnění a patření Před pužitím přípravku Agrcia se praďte se svým lékařem neb lékárníkem. Nepužívejte přípravek Agrcia, pkud se ve Vaší rdině vypadávání vlasů nebjevuje, vlasy Vám vypadaly náhle a/neb nervnměrně neb je důvd vypadávání neznámý.

2 Je-li vypadávání vlasů spjen s jinu léčbu (jak je chemterapie, léčba nádrů) neb jiných nemcnění, jak např. nedstatek železa v krvi, prblémy se štítnu žlázu, lupus (autimunní nemcnění) neb syfilis (sexuálně přensné nemcnění), vážné prblémy s výživu, neb určité zvyky při úpravě, jak je zaplétání vlasů neb silné stahvání d uzlu/culíku. Je-li pr léčbu pkžky hlavy pužíván kluzivní bvaz neb jiná místní (lkální) léčba. Nepužívejte přípravek Agrcia, je-li pkžka hlavy zanícená, pdrážděná, neb zasažena infekcí, neb máte psriázu, pkžka byla vystavena velkému slunění, jsu na ní závažné děrky (pdráždění kůže), neb si pkžku hlavy hlíte. Nepužívejte přípravek Agrcia, je-li pkžka hlavy prblematická neb praněná, jelikž může djít ke vstřebání většíh mnžství přípravku, cž musí být věřen před aplikací. Máte-li cévní běhvé nemcnění neb nemcnění srdce, musí Váš lékař kntrlvat krevní tlak a pulz. Pzrujete-li jakékli jiné účinky přípravku na Váš celkvý zdravtní stav neb pkžku, uknčete léčbu a praďte se se svým lékařem neb lékárníkem. P nanesení přípravku na pkžku hlavy dbejte na důkladné umytí ruku, prtže při kntaktu přípravku s jinými blastmi těla zde existuje rizik růstu nežáducíh chlupení. Jestliže djde k náhdnému kntaktu přípravku s čima neb sliznicemi, důkladně myjte pstižené míst velkým mnžstvím tekucí vdy. V případě ptřeby se praďte s čním lékařem. Případné pžití může způsbit závažné srdeční nežáducí účinky. Prt tent přípravek neplykejte a uchvávejte jej mim dhled a dsah dětí. Přípravek Agrcia může změnit barvu/strukturu Vašich vlasů. Přípravek Agrcia může u pacientů léčených periferními vazdilatancii (přípravky určené k léčbě cerebrvaskulárních nemcnění, tj. nemcnění způsbených nedstatečným prkrvením mzku) a léky na snížení tlaku becně způsbit náhlé snížení krevníh tlaku. Léčené blasti se nesmí vystavvat slunečnímu záření (ani při zatažené blze) neb půsbení ultrafialvých (UVA) lamp. Léčené blasti je důležité zvlášť chránit. Tent léčivý přípravek může v první fázi léčby způsbit ztrátu vlasů jak následek bnvy vlasu, trvá-li však tent stav více než 2 týdny, uknčete pužívání přípravku Agrcia a praďte se s lékařem. Vzhledem k bsahu ethanlu (alkhl) a prpylenglyklu může tent léčivý přípravek způsbit pdráždění a suchst pkžky. Nevdechujte výpary spreje. Uknčete pužívání přípravku Agrcia a kntaktujte lékaře v případě nízkéh krevníh tlaku, blesti na hrudi, rychlé srdeční akce, mdlby neb závratě, nevysvětlenéh zvýšení tělesné hmtnsti, tku ruku neb nhu a/neb přetrvávajícíh zarudnutí neb pdráždění pkžky. Další léčivé přípravky a přípravek Agrcia Infrmujte svéh lékaře neb lékárníka všech lécích, které pužíváte, které jste v nedávné dbě pužíval neb které mžná budete pužívat, a t i lécích, které jsu dstupné bez lékařskéh předpisu. Suběžné pdávání přípravku Agrcia a periferních vazdilatancií (přípravků k léčbě cerebrvaskulárních nemcnění) a přípravků k léčbě vyskéh krevníh tlaku (jak guanithidin a jeh deriváty) může způsbit náhlé snížení krevníh tlaku.

3 Přípravek rvněž nepdávejte najednu s jinými přípravky k šetření pkžky hlavy a vlasů jak jsu krtikidy, retinidy neb kluzivní pmády, prtže mhu způsbit zvýšené vstřebávání, stejně jak krémy s tretininem. Betamethasn-diprpinát (léčivá látka pužívaná k léčbě nemcnění kůže) může snížit systémvé vstřebávání přípravku Agrcia. Je-li přípravek pdáván suběžně se systémvě pdávaným cyklsprinem (léčivá látka pužívaná k zabránění dmítnutí transplantvanéh rgánu), může djít k nadměrnému růstu vlasů. Těhtenství, kjení a pldnst Pkud jste těhtná neb kjíte, dmníváte se, že můžete být těhtná, neb plánujete těhtnět, praďte se se svým lékařem neb lékárníkem dříve, než začnete tent přípravek pužívat. Léčba přípravkem Agrcia se v těhtenství neb v bdbí kjení nedpručuje. Řízení dpravních prstředků a bsluha strjů I když neexistují žádná data naznačující, že léčba tímt přípravkem může vlivnit schpnst řídit dpravní prstředky a bsluhvat strje, vyhněte se těmt činnstem, dkud nezjistíte, jak přípravek snášíte. Přípravek Agrcia bsahuje prpylenglykl Přípravek bsahuje prpylenglykl, který může způsbit pdráždění kůže. 3. Jak se přípravek Agrcia pužívá Vždy pužívejte tent přípravek přesně v suladu s příbalvu infrmací neb pdle pkynů svéh lékaře neb lékárníka. Pkud si nejste jistý, praďte se se svým lékařem neb lékárníkem. Dpručená dávka přípravku je 1 ml rztku (10 stlačení dávkvací pumpy) dvakrát denně. Přípravek Agrcia upravuje průběh vypadávání vlasů způsbený mužskými phlavními hrmny (andrgenní alpecie) ve stavu 3 10 centimetrvé kruhvité lysiny na hlavě u mužů. Léčba půsbí prti šíření andrgenní alpecie. Nástup účinku a rzsah andrgenní alpecie se může u jedntlivých pacientů lišit a není mžné jej předpvídat, prtže takvé údaje nejsu k dispzici. Léčbu předčasně neuknčujte, prtže zastavením léčby se může během 3 4 měsíců alpecie vrátit d půvdníh stavu před léčbu. - Před pdáním si umyjte ruce. - Před aplikací přípravku musí být pkžka hlavy zcela suchá, přípravek naneste na léčenu blast d středu. Nepužívejte na jinu část těla, jelikž zde existuje rizik zvýšenéh růstu chlupení v dané blasti. - Aplikace se prvádí pmcí pumpvéh sprejvéh aplikátru, který bsahuje tlačítk a prdlužený rzprašvací nástavec. Před pužitím přípravku je ptřeba nasadit dávkvací pumpu. Prsím, pstupujte dle následujících pkynů pr správné umístění aplikátru na lahvičku: Nasaďte prdlužený rzprašvací nástavec na dávkvací pumpu: jemně držte těl pumpy a zatlačte na hrní část aplikátru.

4 Odšrubujte a dstraňte víčk lahvičky. Nasaďte pumpvý sprejvý aplikátr na lahvičku a jemně jej zašrubujte. Naplňte pumpvý sprejvý aplikátr; přípravek je nyní připraven k pužití. P namíření aplikátru d středu lysiny na temeni hlavy zmáčkněte jednu pumpu a rztk rzprstřete knečky prstů (s neb bez vmasírvání) tak, abyste pkryli celu blast s lysinu. 10 stisků ddá pžadvanu dávku 1 ml minxidilu. Stejně jak u jiných přípravků závisí rzsah dpvědi na léčbu na každém pacientvi, prt může být nutné pužívat přípravek nepřetržitě až čtyři měsíce, než zaznamenáte růst vlasů. Při dluhdbém pdávání jsu účinky přípravku knstantní. Nedjde-li p šesti měsících pužívání přípravku ke zlepšení, přerušte léčbu. Způsb pdání Přípravek je určen k pdání na kůži. Přípravek NEPOLYKEJTE. Dpručená dávka přípravku je 1 ml rztku (10 stlačení pumpvéh sprejvéh aplikátru) dvakrát denně. Maximální denní dávka jsu 2 ml. Nepřekračujte dpručenu dávku v závislsti na rzsahu alpecie. Pkud máte pcit, že účinek přípravku Agrcia je příliš silný neb slabý, praďte se se svým lékařem neb lékárníkem. Pužití u dětí a dspívajících

5 Tent přípravek se nesmí pužívat u pacientů mladších 18 let, jelikž bezpečnst a účinnst minxidilu nebyla v tét věkvé skupině stanvena. Pužití u pacientů nad 65 let Tent přípravek se nesmí pužívat u pacientů starších 65 let, jelikž bezpečnst a účinnst minxidilu nebyla v tét věkvé skupině stanvena. Jestliže jste pužil více přípravku Agrcia, než jste měl Jestliže jste pužil více přípravku Agrcia, než jste měl, ihned se praďte s lékařem neb lékárníkem. Náhdné neb záměrné předávkvání přípravkem Agrcia může způsbit zvýšenu intenzitu kžních nežáducích účinků, zejména svědění, suchst pkžky, pdráždění pkžky a ekzém (akutní neb chrnický zánět kůže). Při předávkvání neb neúmyslném pžití přípravku Agrcia může djít k příznakům zahrnujícím snížení krevníh tlaku, zrychlený srdeční tlukt, tky (nadměrné zadržvání tekutin) a srdeční selhání. V případě předávkvání neb náhdnéh pžití přípravku vyhledejte kamžitu lékařsku pmc a uveďte název léčivéh přípravku a pžité mnžství. Pkud jste zapmněl pužít přípravek Agrcia Pkračujte v léčbě následující dávku. Nepužívejte dvjnásbnu dávku, abyste nahradil zapmenutu dávku. Pkud přestanete pužívat přípravek Agrcia Pkud přestanete přípravek pužívat, můžete se během 3 4 měsíců vrátit alpecie d půvdníh stavu před léčbu. Pkud se u vás vyskytnu příznaky ppsané výše, praďte se s lékařem. Máte-li jakékli další tázky týkající se pužívání tht přípravku, zeptejte se svéh lékaře neb lékárníka. 4. Mžné nežáducí účinky Pkud se u Vás vyskytne jakýkliv z níže uvedených příznaků, kntaktujte kamžitě lékaře. Mžná budete ptřebvat rychlu lékařsku pmc: Otk bličeje, rtů neb hrdla ztěžující plykání a dýchání. Tt mhu t být příznaky závažné alergické reakce (frekvence není známa, z dstupných údajů nelze určit). Pdbně jak všechny léky může mít i tent přípravek nežáducí účinky, které se ale nemusí vyskytnut u každéh. Nejčastější nežáducí účinky jsu svědění, zánět kůže (zčervenání), suchst pkžky, pdráždění pkžky, ekzém (zánětlivé nemcnění kůže), zvýšené chlupení (hypertrichóza), becně jsu mírné až středně závažné a p vysazení léčby mizí. Velmi časté (mhu se bjevit u více než 1 z 10 pacientů): - Blest hlavy Časté (mhu se bjevit až u 1 z 10 pacientů): - Lkální pdráždění kůže (lupvání kůže a zarudnutí)

6 - Kntaktní dermatitida (pvrchvé zánětlivé nemcnění kůže) - Suchst pkžky - Otk (výrazné zadržvání tekutin) - Pálení a svědění kůže - Zvýšený chlupení (hypertrichóza) - Obtížné neb namáhavé dýchání (dyspne) - Blest phybvéh ústrjí - Deprese - Výskyt akné Méně časté (mhu se bjevit až u 1 ze 100 pacientů): - Ekzém (zánětlivé nemcnění kůže) - Závrať, pcit nephdy - Pdráždění čí, pruchy vidění - Změna barvy vlasů - Změna struktury vlasů Velmi vzácné (mhu se bjevit až u 1 z pacientů): - Změny krevníh tlaku a srdečníh tepu - Dčasná ztráta vlasů, nervnměrné vypadávání vlasů - Blest na hrudi Není znám (četnst nelze určit z dstupných údajů): - Alergické reakce včetně angiedému (reakce z přecitlivělsti zahrnující btížné plykání a dýchání) Hlášení nežáducích účinků Pkud se u Vás vyskytne kterýkli z nežáducích účinků, sdělte t svému lékaři, lékárníkvi, neb zdravtní sestře. Stejně pstupujte v případě jakýchkli nežáducích účinků, které nejsu uvedeny v tét příbalvé infrmaci. Nežáducí účinky můžete hlásit také přím na adresu: Státní ústav pr kntrlu léčiv Šrbárva Praha 10 Webvé stránky: Nahlášením nežáducích účinků můžete přispět k získání více infrmací bezpečnsti tht přípravku. 5. Jak přípravek Agrcia uchvávat Uchvávejte tent přípravek mim dhled a dsah dětí. Tent léčivý přípravek nevyžaduje žádné zvláštní pdmínky pr uchvávání. Nepužívejte tent přípravek p uplynutí dby pužitelnsti uvedené na balu za zkratku EXP. Dba pužitelnsti se vztahuje k pslednímu dni uvedenéh měsíce. Sptřebujte tent léčivý přípravek d 30 dnů d prvníh tevření. Nevyhazujte žádné léčivé přípravky d dpadních vd neb dmácíh dpadu. Zeptejte se svéh lékárníka, jak nalžit s přípravky, které již nepužíváte. Tat patření pmáhají chránit živtní prstředí. 6. Obsah balení a další infrmace C přípravek Agrcia bsahuje

7 Léčivu látku je minxidilum: jeden mililitr rztku bsahuje minxidilum 50 mg. Jeden mililitr dpvídá 10 střikům. Pmcnými látkami jsu ethanl 96 %, prpylenglykl a čištěná vda. Jak přípravek Agrcia vypadá a c bsahuje tt balení Přípravek Agrcia je kžní rztk. Rztk je čirý, bezbarvý až lehce nažlutlý s alkhlvým arma. Je ddáván v HDPE lahvičce s PP šrubvacím uzávěrem, PP dávkvací pumpu a PP tlačítkem. Velikst balení: 60 ml, 120 ml (2 lahvičky se 60 ml) a 240 ml (4 lahvičky se 60 ml). Na trhu nemusí být všechny veliksti balení. Držitel rzhdnutí registraci a výrbce Držitel rzhdnutí registraci Exeltis Czech s.r.. Želetavská 1449/ Praha 4 Michle Česká republika Výrbce Industrial Farmacéutica Cantabria, s.a. Carretera cazña-adarz, s/n Santander Španělsk Tat příbalvá infrmace byla napsledy revidvána

Příbalová informace: informace pro uživatele. Vzduch medicinální syntetický Linde, medicinální plyn, stlačený Oxygenum 21,0-22,4 % V/V

Příbalová informace: informace pro uživatele. Vzduch medicinální syntetický Linde, medicinální plyn, stlačený Oxygenum 21,0-22,4 % V/V sp.zn. sukls74292/2014 Příbalvá infrmace: infrmace pr uživatele Vzduch medicinální syntetický Linde, medicinální plyn, stlačený Oxygenum 21,0-22,4 % V/V Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. GYNPRODYL 100 mg, měkké tobolky GYNPRODYL 200 mg, měkké tobolky progesteronum

Příbalová informace: informace pro uživatele. GYNPRODYL 100 mg, měkké tobolky GYNPRODYL 200 mg, měkké tobolky progesteronum Příbalvá infrmace: infrmace pr uživatele GYNPRODYL 100 mg, měkké tblky GYNPRODYL 200 mg, měkké tblky prgesternum Přečtěte si pzrně tut příbalvu infrmaci dříve, než začnete tent přípravek užívat, prtže

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. THIOPENTAL VALEANT 0,5 g THIOPENTAL VALEANT 1 g prášek pro injekční roztok (Thiopentalum natricum)

Příbalová informace: informace pro uživatele. THIOPENTAL VALEANT 0,5 g THIOPENTAL VALEANT 1 g prášek pro injekční roztok (Thiopentalum natricum) sp.zn. sukls37335/2014 Příbalvá infrmace: infrmace pr uživatele THIOPENTAL VALEANT 0,5 g THIOPENTAL VALEANT 1 g prášek pr injekční rztk (Thipentalum natricum) Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve,

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Suxamethonium chlorid VUAB 250 mg prášek pro injekční/infuzní roztok suxamethonii chloridum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Suxamethonium chlorid VUAB 250 mg prášek pro injekční/infuzní roztok suxamethonii chloridum sp.zn. sukls13328/2015 Příbalvá infrmace: Infrmace pr uživatele Suxamethnium chlrid VUAB 250 mg prášek pr injekční/infuzní rztk suxamethnii chlridum Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve, než

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta Příbalvá infrmace: infrmace pr pacienta Taxespira 20 mg/1 ml kncentrát pr infuzní rztk Taxespira 80 mg/4 ml kncentrát pr infuzní rztk Taxespira 120 mg/6 ml kncentrát pr infuzní rztk Taxespira 140 mg/7

Více

PŘÍLOHA I SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

PŘÍLOHA I SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU PŘÍLOHA I SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Vaniqa 11,5% krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden gram krému bsahuje 115 mg eflrnithinu (jak mnhydrátu eflrnithin-hydrchlridu). Pmcné

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. MEDOPEXOL 0,088 mg tablety MEDOPEXOL 0,18 mg tablety MEDOPEXOL 0,7 mg tablety pramipexolum

Příbalová informace: informace pro pacienta. MEDOPEXOL 0,088 mg tablety MEDOPEXOL 0,18 mg tablety MEDOPEXOL 0,7 mg tablety pramipexolum Sp.zn. sukls381458/2017 Příbalvá infrmace: infrmace pr pacienta MEDOPEXOL 0,088 mg tablety MEDOPEXOL 0,18 mg tablety MEDOPEXOL 0,7 mg tablety pramipexlum Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve,

Více

prášek pro přípravu injekčního roztoku

prášek pro přípravu injekčního roztoku PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE THIOPENTAL VALEANT 0,5 g THIOPENTAL VALEANT 1 g prášek pr přípravu injekčníh rztku (Thipentalum natricum) Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve, než

Více

Prezentace pro zdravotnické pracovníky Krátké školení o dalších opatřeních pro minimalizaci rizik

Prezentace pro zdravotnické pracovníky Krátké školení o dalších opatřeních pro minimalizaci rizik Edukační materiály Benepali (etanerceptum): Prezentace pr zdravtnické pracvníky Krátké šklení dalších patřeních pr minimalizaci rizik Tent léčivý přípravek pdléhá dalšímu sledvání. T umžní rychlé získání

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Emona 0,02 mg/3 mg. potahované tablety. ethinylestradiolum/drospirenonum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Emona 0,02 mg/3 mg. potahované tablety. ethinylestradiolum/drospirenonum Sp. zn.sukls40622/2014 Příbalvá infrmace: infrmace pr uživatele Emna 0,02 mg/3 mg ptahvané tablety ethinylestradilum/drspirennum Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve, než začnete tent přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ELUMATIC III,TECHNETIUM ( 99m Tc) GENERATOR 2 20 GBq radionuklidový generátor

Příbalová informace: informace pro pacienta. ELUMATIC III,TECHNETIUM ( 99m Tc) GENERATOR 2 20 GBq radionuklidový generátor sp.zn. sukls150673/2016 Příbalvá infrmace: infrmace pr pacienta ELUMATIC III,TECHNETIUM ( 99m Tc) GENERATOR 2 20 GBq radinuklidvý generátr Natrii pertechnetas ( 99m Tc) Přečtěte si pzrně celu příbalvu

Více

PŘÍLOHA I SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU

PŘÍLOHA I SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU PŘÍLOHA I SOUHRN ÚDAJŮ O PŘÍPRAVKU 1 1. NÁZEV PŘÍPRAVKU Vaniqa 11,5% krém 2. KVALITATIVNÍ A KVANTITATIVNÍ SLOŽENÍ Jeden gram krému bsahuje 115 mg eflrnithinu (jak mnhydrátu eflrnithin-hydrchlridu). Pmcné

Více

Přístroj na odstraňování akné

Přístroj na odstraňování akné Přístrj na dstraňvání akné CLEANE-BT Přístrj na dstraňvání akné CLEANE-BT Návd k pužití Důležité bezpečnstní instrukce Následující bezpečnstní instrukce si pečlivě přečtěte. Jejich správné ddržvání zabrání

Více

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky sp.zn. sukls74884/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky (tribenosidum, lidocaini hydrochloridum monohydricum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Belohair 5% kožní roztok minoxidilum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Belohair 5% kožní roztok minoxidilum sp.zn. sukls261855/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Belohair 5% kožní roztok minoxidilum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Elektrická deska udržující teplo

Elektrická deska udržující teplo Elektrická deska udržující tepl 114.360 114.361 114.362 V1/1209 CZ 1. Obecné infrmace 134 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 134 1.2 Vysvětlivky symblů 134 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 135 1.4 Ochrana

Více

Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje

Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité údaje Sp.zn.sukls277323/2012 Příbalvá infrmace: infrmace pr uživatele Emna 0,02 mg/3 mg ptahvané tablety ethinylestradilum/drspirennum Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve, než začnete tent přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Belohair 5% kožní roztok minoxidilum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Belohair 5% kožní roztok minoxidilum sp.zn. sukls252758/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Belohair 5% kožní roztok minoxidilum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

PROVÁDĚNÍ HYGIENICKO - SANITAČNÍ ČINNOSTI

PROVÁDĚNÍ HYGIENICKO - SANITAČNÍ ČINNOSTI Nvá šance v gastrnmii PROVÁDĚNÍ HYGIENICKO - SANITAČNÍ ČINNOSTI Lektr: Mirslav Šeda Gastrnmická akademie.s. Trcha terie SANITACE / ČIŠTĚNÍ znamená zbavení pvrchu nečistt a mastnty, většinu s pmcí nástrjů

Více

OZNAČENÍ NA OBALU. Materiál lahve

OZNAČENÍ NA OBALU. Materiál lahve ÚDAJE UVÁDĚNÉ NA VNĚJŠÍM OBALU OZNAČENÍ NA OBALU 1. NÁZEV LÉČIVÉHO PŘÍPRAVKU CONOXIA medicinální plyn, stlačený Oxygenum 2. OBSAH LÉČIVÉ LÁTKY/LÉČIVÝCH LÁTEK Oxygenum 100 % V/V 3. SEZNAM POMOCNÝCH LÁTEK

Více

Mikrovlnná trouba 610.836

Mikrovlnná trouba 610.836 Mikrvlnná truba 610.836 CZ Uchvejte tut příručku na dstupném místě v blízksti přístrje! V1/0806 OBSAH 1. Obecné infrmace...2 2. Bezpečnst... 4 3. Ddání, balení a skladvání...5 4. Technické vlastnsti...6

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu sp.zn. sukls179376/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CAMILIA perorální roztok v jednodávkovém obalu Chamomilla vulgaris 9 CH, Phytolacca decandra 5 CH, Rheum 5 CH Přečtěte si pozorně tuto

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE. IBUCAN 400 mg měkké tobolky. K použití u dospělých a dospívajících s hmotností nad 40 kg (od 12 let)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE. IBUCAN 400 mg měkké tobolky. K použití u dospělých a dospívajících s hmotností nad 40 kg (od 12 let) Sp.zn.sukls232226/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO UŽIVATELE IBUCAN 400 mg měkké tblky K pužití u dspělých a dspívajících s hmtnstí nad 40 kg (d 12 let) ibuprfenum Přečtěte si pzrně tut příbalvu

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta

Příbalová informace: informace pro pacienta sp.zn.sukls103150/2015 Příbalvá infrmace: infrmace pr pacienta Orxine 100 mikrgramů tablety levthyrxinum natricum Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve, než začnete tent přípravek užívat, prtže

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. CHAMPIX 0,5 mg potahované tablety CHAMPIX 1 mg potahované tablety vareniclinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. CHAMPIX 0,5 mg potahované tablety CHAMPIX 1 mg potahované tablety vareniclinum Příbalvá infrmace: infrmace pr uživatele CHAMPIX 0,5 mg ptahvané tablety CHAMPIX 1 mg ptahvané tablety vareniclinum Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve, než začnete tent přípravek užívat, prtže

Více

Viru-Merz je účinný při léčbě infekce způsobené virem herpes simplex, ale pouze do fáze vzniku puchýřků.

Viru-Merz je účinný při léčbě infekce způsobené virem herpes simplex, ale pouze do fáze vzniku puchýřků. sp.zn.: sukls106117/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Viru-Merz, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky sp.zn. sukls227576/2009 Příbalová informace: informace pro pacienta Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky alcohol dichlorobenzylicus, amylmetacresolum, levomentholum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Kotlík na polévku Party

Kotlík na polévku Party Ktlík na plévku Party 100.054 V3/0107-1 - CZ 1. Obecné infrmace 102 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 102 1.2 Vysvětlivky symblů 102 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 102-103 1.4 Ochrana autrských práv

Více

sp.zn.sukls78453/2015

sp.zn.sukls78453/2015 sp.zn.sukls78453/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Viru-Merz, 10 mg/g, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

RYCHLE A BEZPEČNĚ. J.Flajšingrová, G. Gottwaldová Oddělení urgentního příjmu

RYCHLE A BEZPEČNĚ. J.Flajšingrová, G. Gottwaldová Oddělení urgentního příjmu RYCHLE A BEZPEČNĚ J.Flajšingrvá, G. Gttwaldvá Oddělení urgentníh příjmu rk celkem dg.t06+s 2008 827 292 35% 2009 1641 870 53% 2010 1884 974 52% 1011 2082 1202 58% 1012 2078 1123 54% 1013 1800 943 53% 2014

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

Příbalová informace : Informace pro uživatele. Aknemycin 2000 Mast Erythromycinum

Příbalová informace : Informace pro uživatele. Aknemycin 2000 Mast Erythromycinum sp.zn. sukls182807/2012 Příbalová informace : Informace pro uživatele Aknemycin 2000 Mast Erythromycinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neocapil kožní sprej, roztok (minoxidilum)

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neocapil kožní sprej, roztok (minoxidilum) sp.zn. sukls160863/2011 a sp.zn. sukls244906/2016 Příbalová informace: informace pro pacienta Neocapil kožní sprej, roztok (minoxidilum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PRVNÍ POMOC PŘI DOMÁCNOSTI

PRVNÍ POMOC PŘI DOMÁCNOSTI PRVNÍ POMOC PŘI ÚRAZECH V DOMÁCNOSTI ; AntacePrezentace seznamuje žáky s drbnými praněními, která si můžeme přivdit v dmácnsti a jejich správným šetřením. Autr Mgr. Ludmila Jakubcvá Jazyk Čeština Očekávaný

Více

Masážní vibrační přístroj s infračerveným zářením KW-108 Návod k použití Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití.

Masážní vibrační přístroj s infračerveným zářením KW-108 Návod k použití Před prvním použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Masážní vibrační přístrj s infračerveným zářením KW-108 Návd k pužití Před prvním pužitím si prsím pečlivě přečtěte tent návd k pužití. Vibrační masážní přístrj s infračerveným zářením KW-108 Úvd Vyskfrekvenční

Více

Silverline A135.009 V1/0612

Silverline A135.009 V1/0612 Silverline A135.009 V1/0612 CZ 1. Obecné infrmace 134 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 134 1.2 Vysvětlivky symblů 134 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 135 1.4 Ochrana autrských práv 135 1.5 Prhlášení

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Stránka 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST pdle nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 24.9. 2009 Revize: I. vydání Vydal: BOHEMIACOLOR s.r.. Pčet stran: 6 Část 1 Identifikace přípravku,

Více

Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S. Uchovejte tuto příručku na dostupném místi v blízkosti přístroje!

Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S. Uchovejte tuto příručku na dostupném místi v blízkosti přístroje! Indukční vařič IK 105.835 105.930 105.930S Uchvejte tut příručku na dstupném místi v blízksti přístrje! Obsah 1. Obecné infrmace...3 1.1 Infrmace příručce...3 1.2 Klíč k symblům...3 1.3 Záruka...3 1.4

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. CONOXIA medicinální plyn, kryogenní Oxygenum

Příbalová informace: informace pro pacienta. CONOXIA medicinální plyn, kryogenní Oxygenum Sp.zn.sukls150613/2016 Příbalvá infrmace: infrmace pr pacienta CONOXIA medicinální plyn, krygenní Oxygenum Přečtěte si pzrně celu příbalvu infrmaci dříve, než začnete tent přípravek užívat, prtže bsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Otrivin 0,5 Xylometazolini hydrochloridum Nosní kapky

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Otrivin 0,5 Xylometazolini hydrochloridum Nosní kapky PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Otrivin 0,5 Nosní kapky Otrivin 0,5 Nosní sprej s dávkovačem Otrivin 1 Nosní kapky Otrivin 1 Nosní sprej s dávkovačem Otrivin 1 Spray Nosní sprej, roztok Léčivá

Více

Provozní řád upravuje pravidla pro využívání informačních technologií Sdružení Tišnet členem.

Provozní řád upravuje pravidla pro využívání informačních technologií Sdružení Tišnet členem. Prvzní řád Prvzní řád upravuje pravidla pr využívání infrmačních technlgií Sdružení Tišnet členem. Prvzní řád Prvzní řád určuje základní práva a pvinnsti každéh uživatele infrmačních technlgií pčítačvé

Více

Univerzita Karlova v Praze, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1

Univerzita Karlova v Praze, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1 Univerzita Karlva v Praze, KOLEJE A MENZY, Vršilská 1, Praha 1 č.j. 18/2013 Praha, dne 10. 1. 2013 SMĚRNICE č. 1/2013 O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŔEDKŮ, MYCÍCH, ČISTÍCÍCH A DEZINFEKĆNÍCH

Více

Alpicort 2 mg/ml + 4 mg/ml kožní roztok prednisolonum, acidum salicylicum

Alpicort 2 mg/ml + 4 mg/ml kožní roztok prednisolonum, acidum salicylicum sp.zn. sukls176806/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Alpicort 2 mg/ml + 4 mg/ml kožní roztok prednisolonum, acidum salicylicum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Hirudoid forte gel 445mg/100g glycosaminoglycani polysulfas z hovězí trachey (průdušnice)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Hirudoid forte gel 445mg/100g glycosaminoglycani polysulfas z hovězí trachey (průdušnice) www.lekarna-madona.cz zpět na stránku produktu zpět na obdobná léčiva sp.zn. sukls9243/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Hirudoid forte gel 445mg/100g glycosaminoglycani polysulfas z hovězí

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Belohair 2% kožní roztok minoxidilum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Belohair 2% kožní roztok minoxidilum sp.zn. sukls196669/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Belohair 2% kožní roztok minoxidilum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Loceryl 50 mg/ml léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Loceryl 50 mg/ml léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum Sp.zn. sukls73205/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta Loceryl 50 mg/ml léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Registr Tarceva návrh CRF Nemalobuněčný karcinom plic

Registr Tarceva návrh CRF Nemalobuněčný karcinom plic Registr Tarceva návrh CRF Nemalbuněčný karcinm plic Frmulář: Vstupní parametry Rk narzení (z rdnéh čísla) Věk (z rdnéh čísla) Phlaví (z rdnéh čísla) Kuření Kuřák Bývalý kuřák Nekuřák Hmtnst pacienta v

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn.sukls49563/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Kaloba Perorální kapky, roztok Pelargonii sidoidis extractum fluidum (1 : 8 10) (EPs 7630) extrahováno 11% ethanolem (m/m) Přečtěte si

Více

Elektronické digitální váhy. Obj. č. A300.067 Obj. č. A300.150. Návod k použití

Elektronické digitální váhy. Obj. č. A300.067 Obj. č. A300.150. Návod k použití Elektrnické digitální váhy Obj. č. A300.067 Obj. č. A300.150 Návd k pužití Bartscher GmbH Telefn: 05258/971-0 Strana 1 D-33154 Salzktten htttp://www.bartscher.de Obsah Strana Před uvedením d prvzu 2 Základní

Více

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravotně postižených osob

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravotně postižených osob LFS ad hc mdule 2011 n empyment f disabled peple 9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravtně pstižených sb Ad hc mdul 2011 bude šetřen na 1. vlně (resp. pdle čtvrtletí zařazení sčítacíh

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. MINOXIDIL LAVINELI 2% kožní roztok. Minoxidilum

Příbalová informace: informace pro pacienta. MINOXIDIL LAVINELI 2% kožní roztok. Minoxidilum Sp.zn.sukls185379/2012 Příbalová informace: informace pro pacienta MINOXIDIL LAVINELI 2% kožní roztok Minoxidilum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bronchostop sirup. Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bronchostop sirup. Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt Sp.zn.sukls391511/2017 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bronchostop sirup Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele Silkis 3 mikorgramy/g mast (calcitriolum)

Příbalová informace: informace pro uživatele Silkis 3 mikorgramy/g mast (calcitriolum) Sp.zn. sukls210281/2016 a k sp.zn. sukls63246/2017 Příbalová informace: informace pro uživatele Silkis 3 mikorgramy/g mast (calcitriolum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Ichtoxyl 90 mg/g mast ichthammolum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Ichtoxyl 90 mg/g mast ichthammolum sp.zn.sukls229456/2018 Příbalová informace: informace pro pacienta Ichtoxyl 90 mg/g mast ichthammolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Činnost a role Státního zdravotního ústavu v oblasti přípravků na ochranu rostlin. Miroslava HORNYCHOVÁ Státní zdravotní ústav (SZÚ)

Činnost a role Státního zdravotního ústavu v oblasti přípravků na ochranu rostlin. Miroslava HORNYCHOVÁ Státní zdravotní ústav (SZÚ) Činnst a rle Státníh zdravtníh ústavu v blasti přípravků na chranu rstlin Mirslava HORNYCHOVÁ Státní zdravtní ústav (SZÚ) ddělení chemické bezpečnsti (OCHB) splupráce s rgány státní správy při tvrbě a

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa sp.zn. sukls113741/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA 20 mg, enterosolventní tablety escinum alfa Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Lymfodrenážní terapeutický systém Power Q-3000

Lymfodrenážní terapeutický systém Power Q-3000 Lymfdrenážní terapeutický systém Pwer Q-3000 Lymfdrenážní terapeutický systém Pwer Q-3000 Návd k pužití Důležité bezpečnstní instrukce Dále uvedené instrukce jsu určené pr zajištění bezpečnsti uživatelů

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls229950/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls229950/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls229950/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Mycosten 10 mg/g Shampoo Ciclopiroxum šampon Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

sp.zn. sukls107935/2012

sp.zn. sukls107935/2012 sp.zn. sukls107935/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta Mucoplant proti kašli s jitrocelem a medem sirup Plantaginis extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Belohair 2% kožní roztok minoxidilum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Belohair 2% kožní roztok minoxidilum sp.zn. sukls261855/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Belohair 2% kožní roztok minoxidilum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BELOHAIR 2% kožní roztok Minoxidilum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BELOHAIR 2% kožní roztok Minoxidilum sp.zn. sukls203357/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE BELOHAIR 2% kožní roztok Minoxidilum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. Tento přípravek

Více

sp.zn.: sukls165485/2011

sp.zn.: sukls165485/2011 sp.zn.: sukls165485/2011 Příbalová informace: informace pro uživatele SPERSALLERG antazolini hydrochloridum, tetryzolini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. fentikonazoli nitras

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. fentikonazoli nitras sp.zn.sukls33807/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Lomexin 20 mg/g vaginální krém fentikonazoli nitras Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Sp.zn.sukls265114/2016 a sp.zn.sukls274542/2016

Sp.zn.sukls265114/2016 a sp.zn.sukls274542/2016 Sp.zn.sukls265114/2016 a sp.zn.sukls274542/2016 Příbalová informace: informace pro pacienta Ajax pomeranč a med 3 mg pastilky benzydamini hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.sukls83901/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Přečtěte si pozorně celou

Více

Lymfodrenážní terapeutický systém Power Q-6000

Lymfodrenážní terapeutický systém Power Q-6000 Lymfdrenážní terapeutický systém Pwer Q-6000 Lymfdrenážní terapeutický systém Pwer Q-6000 Návd k pužití Důležité bezpečnstní instrukce Dále uvedené instrukce jsu určené pr zajištění bezpečnsti uživatelů

Více

Canespor 1x denně roztok kožní roztok bifonazolum

Canespor 1x denně roztok kožní roztok bifonazolum sukls46174/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE Canespor 1x denně roztok kožní roztok bifonazolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

ZLOMENINY A PORANĚNÍ HLAVY

ZLOMENINY A PORANĚNÍ HLAVY ZLOMENINY A PORANĚNÍ HLAVY AntacePrezentace seznamuje žáky se zlmeninami a úrazy hlavy a s jejich šetřením. Autr Mgr. Ludmila Jakubcvá Jazyk Čeština Očekávaný Žák ví, jaké existují typy zlmenin a jak je

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum) sp.zn. sukls8590/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE BENZOCAIN LIFE PHARMA 8 MG Pastilky (benzocainum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

Aktuální verze: 3.1.0, vytvořená dne: 28.10.2014 Nahrazená verze: 3.0.0, vytvořená dne: 23.10.2014 oblast: CZ

Aktuální verze: 3.1.0, vytvořená dne: 28.10.2014 Nahrazená verze: 3.0.0, vytvořená dne: 23.10.2014 oblast: CZ Bezpečnstní list pdle 1907/2006/ES Obchdní jmén: Agrclean Čísl prduktu: 30004860(30) Aktuální verze: 3.1.0, vytvřená dne: 28.10.2014 Nahrazená verze: 3.0.0, vytvřená dne: 23.10.2014 blast: CZ ODDÍL 1:

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio sp.zn. sukls264215/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBAL OVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Arnidol spray 30 mg/ml mg/ml kožní sprej, roztok hydroxyethylis salicylas, arnicae tinctura

PŘÍBAL OVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Arnidol spray 30 mg/ml mg/ml kožní sprej, roztok hydroxyethylis salicylas, arnicae tinctura sp.zn. sukls142159/2016 PŘÍBAL OVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Arnidol spray 30 mg/ml + 100 mg/ml kožní sprej, roztok hydroxyethylis salicylas, arnicae tinctura Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

V. NEŽÁDOUCÍ REAKCE U pacientů s citlivostí na latex se můžete setkat s alergickou reakcí na gutaperču, která obsahuje sušený přírodní kaučuk.

V. NEŽÁDOUCÍ REAKCE U pacientů s citlivostí na latex se můžete setkat s alergickou reakcí na gutaperču, která obsahuje sušený přírodní kaučuk. GuttaCre POPIS PRODUKTU GuttaCre bturátry se pužívají pr plnění křenvých kanálků. I. INDIKACE Tyt prdukty je mžn pužít puze v klinickém neb dentálním zařízení, kvalifikvaným stmatlgem. Aplikační ple: GuttaCre

Více

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu   ; ISSN LÉKÁRNIČKA Autrem materiálu a všech jeh částí, není-li uveden jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcvá. Dstupné z Metdickéh prtálu AntacePrezentace seznamuje žáky s bsahem lékárničky a pužitím jejíh vybavení. Autr

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. mar rhino 0,05% nosní sprej nosní sprej, roztok xylometazolini hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. mar rhino 0,05% nosní sprej nosní sprej, roztok xylometazolini hydrochloridum sp.zn. sukls24967/2011 Příbalová informace: informace pro uživatele mar rhino 0,05% nosní sprej nosní sprej, roztok xylometazolini hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než

Více

Program prevence nehod a bezpečnosti letů

Program prevence nehod a bezpečnosti letů SEKCE LETOVÁ A PROVOZNÍ Odbr bchdní letecké dpravy Směrnice OLD Dplňující výkladvý/vysvětlující materiál k ACJ OPS 1.037 a IEM OPS 3.037 Prgram prevence nehd a bezpečnsti letů CAA-OLD-01/2010 Verze: 1.

Více

PROPER PIXI. PROPER PIXI apex lokátor

PROPER PIXI. PROPER PIXI apex lokátor PROPER PIXI apex lkátr 1 ÚVOD Gratulujeme k zakupení prper pixi apex lkátru. prper pixi je zařízení určené pr detekci menšíh apikálníh framenu zalžené na analýze elektrických vlastnstí různých tkání uvnitř

Více

- LÉKAŘSKÁ KOMISE - DOPORUČENÍ Č. 5

- LÉKAŘSKÁ KOMISE - DOPORUČENÍ Č. 5 - LÉKAŘSKÁ KOMISE - DOPORUČENÍ Č. 5 OMRZLINY - MÍSTNÍ POŠKOZENÍ CHLADEM - PRVNÍ OPATŘENÍ A LÉČBA V TERÉNU - (dpručení pr laiky) 4/2007 MUDr. Jana KUBALOVÁ, MUDr. Jarslava ŘÍHOVÁ, LK ČHS MÍSTNÍ POŠKOZENÍ

Více

PROTIPADĚLKOVÁ SMĚRNICE Z POHLEDU ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY PHARMDR. LUBOMÍR CHUDOBA, ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA SEMINÁŘ, , PRAHA - SÚKL

PROTIPADĚLKOVÁ SMĚRNICE Z POHLEDU ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY PHARMDR. LUBOMÍR CHUDOBA, ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA SEMINÁŘ, , PRAHA - SÚKL PROTIPADĚLKOVÁ SMĚRNICE Z POHLEDU ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY PHARMDR. LUBOMÍR CHUDOBA, ČESKÁ LÉKÁRNICKÁ KOMORA SEMINÁŘ, 02. 06. 2017, PRAHA - SÚKL OBSAH PADĚLKY LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ V ČESKÉ REPUBLICE FMD -

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele

Příbalová informace: informace pro uživatele Příbalová informace: informace pro uživatele Parsabiv 2,5 mg injekční roztok Parsabiv 5 mg injekční roztok Parsabiv 10 mg injekční roztok Etelcalcetidum Tento přípravek podléhá dalšímu sledování. To umožní

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Příbalová informace: informace pro uživatele Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn.sukls93493/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA BRONCHIPRET TYMIÁN A PRVOSENKA, POTAHOVANÉ TABLETY 160 mg/60 mg Thymi extractum siccum, Primulae extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

REGAINE 5 % kožní roztok (minoxidilum)

REGAINE 5 % kožní roztok (minoxidilum) sp.zn. sukls64677/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta REGAINE 5 % kožní roztok (minoxidilum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Loceryl 5% léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Loceryl 5% léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum sp.zn. sukls154670/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Loceryl 5% léčivý lak na nehty amorolfini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. FINALGON 4 mg/g + 25 mg/g, mast nonivamidum/nicoboxilum

Příbalová informace: informace pro uživatele. FINALGON 4 mg/g + 25 mg/g, mast nonivamidum/nicoboxilum Příloha č. 1 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls51148/2011 Příbalová informace: informace pro uživatele FINALGON 4 mg/g + 25 mg/g, mast nonivamidum/nicoboxilum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Clotrimazol AL spray 1% kožní sprej, roztok clotrimazolum

Clotrimazol AL spray 1% kožní sprej, roztok clotrimazolum sp.zn.sukls107226/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Clotrimazol AL spray 1% kožní sprej, roztok clotrimazolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Ketoconazole Grindeks 20 mg/g šampon ketoconazolum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Ketoconazole Grindeks 20 mg/g šampon ketoconazolum sp.zn. sukls103137/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Ketoconazole Grindeks 20 mg/g šampon ketoconazolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

2. CO MUSÍTE VĚDĚT NEŽ ZAČNETE FLUCONAZOL ARDEZ UŽÍVAT

2. CO MUSÍTE VĚDĚT NEŽ ZAČNETE FLUCONAZOL ARDEZ UŽÍVAT Příbalová informace RP Informace pro použití, čtěte pozorně! Fluconazol Ardez Infúzní roztok K intravenóznímu podání 2 mg/ ml 200 mg/100 ml Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

Sp.zn.sukls257864/2016

Sp.zn.sukls257864/2016 Sp.zn.sukls257864/2016 Příbalová informace: informace pro uživatele Garganta 1,5 mg/ml orální sprej, roztok benzydamini hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM PRÁVNÍ ODBOR VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PRÁVNÍHO ODBORU ZA ROK 2010 Dne 18.2.2011 Zpracvala Mgr. Olga Vrublvá, veducí právníh dbru 1 Obsah: 1. Úvd 2. Přehled nejdůležitějších

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Luisea 0,02 mg/3 mg potahované tablety ethinylestradiolum/drospirenonum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. Luisea 0,02 mg/3 mg potahované tablety ethinylestradiolum/drospirenonum Sp.zn.sukls58145/2014 Příbalvá infrmace: Infrmace pr uživatele Luisea 0,02 mg/3 mg ptahvané tablety ethinylestradilum/drspirennum Důležité věci, které je třeba vědět kmbinvané hrmnální antikncepci (CHC).

Více

Sp. zn. sukls35366/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE

Sp. zn. sukls35366/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE Sp. zn. sukls35366/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE 1 Příbalová informace: informace pro uživatele Diclofenac Dr. Müller Pharma 10 mg/g gel diclofenacum natricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Sinupret perorální kapky, roztok Herbarum extractum pro Sinupret

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Sinupret perorální kapky, roztok Herbarum extractum pro Sinupret sp.zn.sukls240326/2018 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sinupret perorální kapky, roztok Herbarum extractum pro Sinupret Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

Ventolin sirup Salbutamoli sulfas

Ventolin sirup Salbutamoli sulfas PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ventolin sirup Salbutamoli sulfas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více