KOMENTÁŘ K I. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KOMENTÁŘ K I. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK 2015"

Transkript

1 KOMENTÁŘ K I. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK 2015 (dkument bsahuje kmentář puze k plžkám rzpčtu, ve kterých je navrhvána změna) Příjmy Třída 2 nedaňvé příjmy Příjmy z prnájmu pzemku: Nájemné z pzemků - navýšen částku ve výši 825 tis. Kč. V měsíci lednu 2015 byla uzavřena nvá nájemní smluva se splečnstí TIFFANYS na prnájem pzemků na glfu na dbu určitu, tj. d d Příjmy z prdeje nekapitálvéh majetku a statní: Ostatní náhrady prjekt Berun - pbytvý tábr pr děti ze scikulturně znevýhdněných rdinu - příspěvek d rdičů. Příspěvek na prjekt Systémvá pdpra mezi-becní splupráce (MOS) garantem prjektu je Svaz měst a bcí ČR. V rámci pdmínek jsu hrazeny puze mzdvé výdaje na členy prjektvéh týmu. Neinvestiční transfery: Neinvestiční dtace na prevenci kriminality tat plžka byla nahrazena nvými prjekty pdanými na MV ČR. Jedná se prjekty: Berun Splečně prti dmácímu násilí ve výši 42 tis. Kč a Berun pbytvý tábr pr děti ze sci-kulturně znevýhdněných rdin ve výši 109 tis. Kč. Příspěvek na výkn státní správy - ve schváleném rzpčtu 2015 byla rzpčtvána částka kvalifikvaným dhadem; v suladu se záknem č. 345/2014 Sb., státním rzpčtu ČR na rk 2015 byla výše příspěvku upřesněna. Investiční transfery: Dtace z ROP - Bezpečně d škly dtace je upravena na výši 85% z vysutěžené ceny. OPŽP MŠ Drašarva - zateplení na základě zkušenstí s výsledky nedávn uknčenéh výběrvéh řízení na zateplení bjektů 2. ZŠ v Beruně byla prvedena revize rzpčtu. Přesná finální cena vzejde z následnéh výběrvéh řízení na zhtvitele stavby. OPŽP 2. ZŠ Preislerva - zateplení - d skutečných nákladů na realizaci prjektu je nvě dečtena předpkládaná úspra, která díky zateplení vznikne Městu Berun p dbu 5 let (náklady na tpení) Dtace z MD - stavba lávky u Obchdní akademie Berun dle Rzhdnutí pskytnutí dtace z Ministerstva dpravy

2 2 Neinvestiční transfery: Úhrada d bcí na pdpru elektrnické spisvé služby upraven dle skutečnéh plnění v suladu s uzavřenými smluvami s bcemi. Spluúčast bcí na prjektu Berun - Splečně prti dmácímu násilí d bcí Králův Dvůr a Zdice ve výši 15 tis. Kč. Běžné výdaje Skupina 2 Průmyslvá a statní dvětví hspdářství: 22 - Dprava: Bezpečně za sprtem dtace ROP - pkračvání akce z rku V návaznsti na uzavřenu smluvu s ROP rzdělen na běžné a kapitálvé výdaje. 23 Vdní hspdářství: Obnva vdteče Zavadilka přípravné práce a realizace bnvy vdteče. Skupina 3 Služby pr byvatelstv 31 Vzdělání: Předšklní zařízení a základní škly: Pkračvání činnsti šklníh pradenskéh pracviště usnesením ZM č. 63/2014 ze dne byl dsuhlasen pkračvání činnsti šklníh pradenskéh pracviště na 2. ZŠ a MŠ, Berun, Preislerva 1335 na dbu trvání šklníh rku 2014/2015, tj. d Ve schváleném rzpčtu na rk 2015 je zahrnuta částka na financvání mezd pracvníků tht pracviště na uvedené bdbí ve výši 390 tis. Kč. Pr zajištění návaznsti činnstí a stabilizaci pracvníků navrhujeme navýšit rzpčet na druhé plletí 2015 částku 390 tis. Kč. Předšklní zařízení a základní škly - pravy a údržba: ZŠ Wagnerv náměstí výměna ken pkračvání akce z rku Bude dknčena výměna ken na výchdní straně fasády škly.. 33 Kultura: Sejdeme se na Plzeňce dtace ROP pkračvání akce z rku V návaznsti na uzavřenu smluvu s ROP rzdělen na běžné a kapitálvé výdaje. Berunská keramika dtace ROP - pkračvání akce z rku 2014, V návaznsti na uzavřenu smluvu s ROP rzdělen na běžné a kapitálvé výdaje.

3 3 34 Tělvýchva a zájmvá činnst: Dtace na sprtvní činnst při prsincvém schvalvání rzpčtu vyjádřila řada zastupitelů zájem vyšší pdpru sprtu ve městě. Na základě výsledku hspdaření v rce 2014 navrhujeme navýšit plžku 1 milin Kč. Tat suma navíc dpvídá částce, která se v minulých letech vyplácela na pdpru prvligvéh hkeje. Zimní stadin instalace pdružných měřidel elektr, plyn a vda - jedná se převd nevyčerpané částky z rku 2014 v celkvé výši 225 tis. Kč. Náklady na údržbu dětských hřišť nvě zahrnuta nutná bezpečnstní patření v klí hřiště na Zavadilce (přístupvá cesta, plcení) Příspěvky zájmvým rganizacím navýšením tét plžky navrhujeme jasně ddělit způsb pdpry jednrázvých akcí různých zájmvých skupin (pinýři, skauti, šachisti, šipky, Skl, atd.). Jednrázvé akce svým charakterem nesplňují statut sprtvních klubů, tak aby je byl mžné pdpřit z dtací na sprtvní činnst. Účelem tét pdpry je tedy pdpra zcela knkrétní jedntlivé akce, např. závdu, sutěže neb šklní akce. Příspěvek na bruslařsku šklu převd nečerpané částky z rku Příspěvek na významné sprtvní akce rzšíření skatebardvých závdů Grand Prix Berun na 2 dny (důvdem je mžné zařazení skatebardingu na lympiádu a tím rstucí zájem Berunské závdy). Navrhujeme psílit plžku i z důvdu vyššíh pčtu žádstí pdpru u příležitsti výrčí města. Sprtujeme rádi dtace ROP pkračvání akce z rku 2014, běžné výdaje dle rzpčtu. Kupaliště Velké sídliště pravy nutná výměna půvdních přívdních trysek, které jsu v havarijním stavu.. 36 Bydlení, kmunální služby, územní rzvj: Náklady na VO spjené s úpravu sítí jejich správců náklady na psílení veřejnéh světlení pdél pěší cesty d bchdní akademie na nvé autbusvé nádraží. Lávka u Hbexu prava světlení převd z rku Jedná se pravu světlení na lávce u Hbexu, u které dšl k dcizení kabelů a knstrukcí. Bude hrazen částečně z pjistnéh plnění. Městský hřbitv - sanace venkvní zdi arkádní hrbky - dstranění vlhksti ve zdivu arkádních hrbek v severzápadní části městskéh hřbitva na pz. p.č. 1554/22 v k.ú. Berun Statické psudky bjektů u Náhnu převd z rku 2014 dle smluvy, z důvdu závislsti na jednání s majiteli bjektů budu práce pkračvat v rce Jedná se statické psuzení stávajících bjektů vzhledem ke klísavsti hladiny vdy v náhnu.

4 4 Zabezpečení Muzea Hrnčířské keramiky dle pžadavku České pjišťvny, a.s. je třeba dzabezpečit bjekt muzea tak, aby byl eknmické následné pjištění bjektu. Výdaje prjektu Mezi-becní splupráce (MOS) - garantem prjektu je Svaz měst a bcí ČR. Částka na mzdvé výdaje na členy prjektvéh týmu hrazena v plné výši z dtace viz příjmy). Na finanční hdncení splečnsti, resp. zpracvání finančníh hdncení pdílu města v TS Berun, spl. s.r.. byla určena částka ve výši 980 tis. Kč. 37 Ochrana živtníh prstředí: Náklady na údržbu vzrstlé zeleně navýšen úpravu zeleně kl pěší cesty na nvé autbusvé nádraží. Náklady na deratizaci, dezinfekci a dezinsekci výdaje dle smluvy. Náklady na dchyt hlubů výdaje dle smluvy. Náklady na úpravu parku v ul. Karly Machvé převd z rku 2014 na základě smluvy díl uzavřené dne p výběrvém řízení. Revitalizace Zavadilské rkle - jedná se úpravu prstru rkle (vyčištění, dvz dpadu, údržba, případně kácení strmů) Revitalizace prstru u skateparku - úprava prstru v klí skateparku směrem k lávce přes Litavku, vyčištění plchy, dvz dpadu, dstranění a úprava keřvých prstů, údržba stávajících vzrstlých strmů, dvdnění Piltní prjekt pr individuální chranu bjektů PPO pkračvání z rku 2014, pasprty pr vlastníky 27 nemvitstí Zbrvskéh nábřeží a ulice Hstímské pr prtipvdňvu chranu nemvitstí. Skupina 4 Sciální věci Příspěvky na prvz Klubů důchdců Berun a Hstím a náklady spjené s významnými výrčími - jedná se příspěvky na prvz klubů důchdců a dárkvé balíčky pr seniry města Beruna a Hstím u příležitsti slav významných dnů v rce. Předpkládané výdaje na prjekty z dtace MV ČR v blasti prevence kriminality - tat plžka byla v rzpčtu upřesněna v suladu s dvěma prjekty pdanými na Ministerstv vnitra ČR. Výdaje na výkn pěstunské péče plžka byla navýšena nevyčerpanu částku v rce 2014 ve výši tis. Kč. Jedná se státní příspěvek pskytvaný Úřadem práce ČR v suladu se záknem sciálně-právní chraně dětí.

5 5 Skupina 5 Obrana, bezpečnst Městská plicie Zbraně městské plicie dplnění stavu zbraní pr strážníky městské plicie, vyřazení nevyhvujících Skupina 6 Všebecná veřejná správa 6171 Činnst místní správy: Nákup drbnéh hmtnéh majetku dplnění a bnva nábytku a vybavení, ptřeba p revizi stávajícíh stavu p stěhvání mezi budvami a dbry Náklady na pravu a údržbu malvání, stavební úpravy vyvlané stěhváním Pjištění městskéh majetku a dpvědnsti navýšen v návaznsti na uzavřenu smluvu na pjištění městskéh majetku. Kapitálvé výdaje Skupina 2 Průmysl. a statní dvětví hspdářství 22 Dprava: Dpravní terminál - přelžka VN a NN - smluva ČEZ, a.s. úprava plžky dle smluvy s ČEZ. Chdníky Závdí přejezdy ČD upraven dle předlženéh rzpčtu zpracvatel METROPROJEKT Praha a.s., Ing. Petr Zbal. Stavba lávky u Obchdní akademie Berun plžka snížena část výdajů, které byly uhrazeny v prsinci rku SD Plzeňka parkviště navýšen 708 tis. Kč, dle zpracvané prjektvé dkumentace SD Plzeňka - parkviště - přelžka O2 na základě prjednání se správci sítě. Na Mrákvě - přelžka VN smluva s ČEZ, a.s. plžka zrušena, plánvané výdaje byly uhrazeny d knce rku Řešení prstru Wagnerva náměstí (PD, arch. sutěž) vyvlané zejména nvu stavbu parkvacíh dmu a ptřebu řešení bezpečnéh klí škly. V rámci prjektvé dkumentace (architektnické sutěže) by měla být navržena nvá rganizace dpravy, pěších, plch zeleně a suvisejícíh veřejnéh prstru. Reknstrukce ulic Průchzí a Suběžná Jarv pkračvání akce z rku Bezpečně d škly - dtace ROP pkračvání z rku 2014, uznatelné výdaje prjektu. Ul. Fučíkva reknstrukce - včetně parkvacích plch Velké sídliště.

6 6 Parkviště ul. Kšťálkva u výměníku č. VS 3 - rzšíření parkvacích plch Velké sídliště. Parkviště ul. Kšťálkva u výměníku č. VS 4 přípravné práce - rzšíření parkvacích plch Velké sídliště. 23 Vdní hspdářství: Rybník Jarv PD převd z r navýšen zaměření k dprjektvání nvéh pžeráku. Rybník Jarv realizace přípravné práce a realizace pravy rybníka, která má zabránit úniku vdy z rybníka. Opravy hráze včetně nvéh pžeráku, stávající je nefunkční. Skupina 3 Služby pr byvatelstv 31 Vzdělávání: OPŽP MŠ Drašarva zateplení dtace převd z r. 2014, plžka snížena na základě upravenéh rzpčtu. OPŽP 2. ZŠ Preislerva zateplení plžka upravena na základě výběrvéh řízení na zhtvitele, včetně všech suvisejících prací. 33 Kultura: Berunská keramika autrský dzr interiéry převd z rku Rzšíření městskéh rzhlasu zvučení náměstí Husva a J. Barranda pkračvání akce z rku Tělvýchva a zájmvá činnst: Sprtujeme rádi dtace z ROP upraven v suladu s vítěznými nabídkami částí akcí 1-4 Sprtujme rádi. Kemp mbilní hrazení na správní budvu převd z rku 2014 mbilní hrazení d vstupů d bjektu správní budvy jak chrana prti pvdni.. 36 Bydlení, kmunální služby, územní rzvj: Městský hřbitv rientační systém převd z rku byla graficky zpracvaná situace Městskéh hřbitva, bude dknčen celkvé zpracvání rientačníh systému. Plán rzvje města na základě dpručení kmise územníh plánvání bude zadán zpracvání tht kncepčníh dkumentu. Skupina 5 Obrana, bezpečnst Městská plicie Městský kamervý systém dplnění systému nvý kamervý bd na kupaliště na Velkém sídlišti

7 7 Rzšíření technickéh vybavení služebny městské plicie dplnění dispečerskéh pracviště vyvlané nárůstem kamervých bdů (nám. J.Barranda a kupaliště), bnva vyslužilé techniky Financvání Příjmy: Předpkládané zůstatky na účtech byly d schválenéh rzpčtu zapracvány v návaznsti na III. úpravu rzpčtu V I. úpravě rzpčtu 2015 jsu dsazeny skutečné stavy na účtech k Fnd živtníh prstředí Příjmy: D I. úpravy rzpčtu 2015 je zapracvána částka 599 tis. Kč dle skutečnéh stavu na účtu k Fnd Prgramu regenerace MPZ Příjmy: D I. úpravy rzpčtu 2015 je zapracván zůstatek hspdaření ve výši 838 tis. Kč dle skutečnéh stavu na účtu k Běžné a kapitálvé výdaje: Opravy pvrchů kmunikací MPZ k 750 výrčí zalžení města plžka navýšena úplnu pravu asfaltvých pvrchů náměstí. Ul. Palackéh, Hrnhradební, Kstelní - pěší zóna - úprava pvrchu vzvky převd z rku 2014, stavební úpravy ulic Palackéh, Hrnhradební a Kstelní pr vymezení klidvé pěší zóny v prstru mezi Plzeňsku bránu a Husvým náměstím. Oprava prstru pasáže Na Nvé převd z rku 2014 a termín dknčení akce prdlužen z důvdu vyské vlhksti zdiva. Sciální fnd D I. úpravy rzpčtu 2015 je zapracván zůstatek hspdaření ve výši 584 tis. Kč dle skutečnéh stavu na účtu k Fnd rezerv a rzvje D I. úpravy rzpčtu 2015 je zapracván zůstatek hspdaření ve výši tis. Kč dle skutečnéh stavu na účtu k

KOMENTÁŘ K II. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK 2015

KOMENTÁŘ K II. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK 2015 KOMENTÁŘ K II. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK 2015 (dkument bsahuje kmentář puze k plžkám rzpčtu, ve kterých je navrhvána změna) Příjmy Třída 1 daňvé příjmy Daně z příjmů, zisku a kapitálvých výnsů:

Více

KOMENTÁŘ K III. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK Příjmy

KOMENTÁŘ K III. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK Příjmy KOMENTÁŘ K III. ÚPRAVĚ ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK 2014 (dkument bsahuje kmentář puze k plžkám rzpčtu, ve kterých je navrhvána změna) Příjmy Třída 1 daňvé příjmy Daně z příjmů, zisku a kapitálvých výnsů:

Více

MMB M. Název: Projekty financované z Fondu kofinancování projektů - březen návrh rozpočtového opatření. Obsah: Návrh usnesení:

MMB M. Název: Projekty financované z Fondu kofinancování projektů - březen návrh rozpočtového opatření. Obsah: Návrh usnesení: Rada města Brna MMB2017000000205 M Z7/26. zasedání Zastupitelstva města Bma knané dne 7. března 2017 ZM7/ 24^2) Název: Prjekty financvané z Fndu kfinancvání prjektů - březen 2017 - návrh rzpčtvéh patření

Více

KOMENTÁŘ K ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK Příjmy. Třída 2 nedaňové příjmy

KOMENTÁŘ K ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK Příjmy. Třída 2 nedaňové příjmy KOMENTÁŘ K ROZPOČTU MĚSTA BEROUN NA ROK 2015 Příjmy Třída 1 daňvé příjmy Daně z příjmů, zisku a kapitálvých výnsů: Daně z příjmů, zisku a kapitálvých výnsů jsu navrženy v návaznsti na předpkládané plnění

Více

Akční plán města Žďár nad Sázavou

Akční plán města Žďár nad Sázavou AKČNÍ PLÁN MĚSTA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU říjen 2007 Obecně dkumentu Akční plán města Žďár nad Sázavu je dkument, kde dchází ke knkrétnímu rzpracvání vhdných rzvjvých záměrů města v kratším časvém hrizntu. Akční

Více

Technická specifikace zakázky

Technická specifikace zakázky Přílha č. 2 Smluvy díl Technická specifikace zakázky Název veřejné zakázky: Prjektvá dkumentace a suvisející služby (dále také zakázka). I. Základní specifikace Obec: Pdlí u Brna NUTS CZ0643583634 Katastrální

Více

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE

MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Odbr majetku města Přílha č. 1 Specifikace veřejné zakázky maléh rzsahu na akci: Opravy chdníků - realizace akce Míst akce : následující chdníkvá tělesa - Ke Kryčce

Více

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech 16. výzva IROP Energetické úspry v bytvých dmech 21.1. 2016 Hradec Králvé Ing. Michaela Bržvá Centrum pr reginální rzvj České republiky Specifický cíl 2.5 Cíl: Snížit energeticku nárčnst bytvých dmů Bytvým

Více

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014

DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2013/2014 Krajský úřad Ústeckéh kraje Sutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014 Pdmínky sutěže Odbr SMT 20.11.2013 Pdmínky celkrajské mtivační sutěže na šklní rk 2013/2014 DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2013/2014

Více

MMB Návrh usnesení: pro velký rozsah uvedeno na další straně. Stanoviska dotčených orgánů:

MMB Návrh usnesení: pro velký rozsah uvedeno na další straně. Stanoviska dotčených orgánů: Rada města Brna MMB2017000001299 45 Z7/32. zasedání Zastupitelstva města Brna knané dne 3. října 2017 ZM7/2906 Název: Prjekt Zateplení bytvéh dmu Knpiska 33, Brn-Bsnhy" - pskytnutí zápůjčky MČ Brn-Bsnhy,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O O S T R A V A M Ě S T S K Ý O B V O D L H O T K A U S N E S E N Í

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O O S T R A V A M Ě S T S K Ý O B V O D L H O T K A U S N E S E N Í S T A T U T Á R N Í M Ě S T O O S T R A V A M Ě S T S K Ý O B V O D L H O T K A U S N E S E N Í ze 5. zasedání Zastupitelstva městskéh bvdu Lhtka, knanéh dne 25.06.2007 čís. 36/5 44/5 Jsef Šrámek Ing.

Více

Žádost o obchodní nabídku

Žádost o obchodní nabídku Žádst bchdní nabídku Splečenství vlastníků jedntek Bytvé dmy Pd Krcínku Klíčvská 913/43, 190 00 Praha 9, IČ: 27418812, Splečnst byla zapsána dne 13.8.1999 v bchdním rejstříku vedeném u Městskéh sudu v

Více

Zápis č. 29. Ze zasedání Zastupitelstva obce Tehov konaného dne 7. srpna 2017 od 19:00 v jednacím sále Obecního úřadu Tehov

Zápis č. 29. Ze zasedání Zastupitelstva obce Tehov konaného dne 7. srpna 2017 od 19:00 v jednacím sále Obecního úřadu Tehov Obec Tehv, kr. Praha-výchd Zastupitelstv bce Tehv Zápis č. 29 Ze zasedání Zastupitelstva bce Tehv knanéh dne 7. srpna 2017 d 19:00 v jednacím sále Obecníh úřadu Tehv Přítmni: David Hluch, Jakub Kajzler,

Více

Obec Horní Maršov. Hlasování: pro 11 proti 0 zdržel se 0 Návrh byl schválen.

Obec Horní Maršov. Hlasování: pro 11 proti 0 zdržel se 0 Návrh byl schválen. Obec Hrní Maršv Zápis z veřejnéh zasedání zastupitelstva bce č. 2/2015, knanéh dne 19. 05. 2015 v zasedací místnsti Obecníh úřadu Hrní Maršv Jednání zahájil: Ing. Pavel Mrázek Přítmn: 12 členů zastupitelstva:

Více

MMB Název: Projekty financované z Fondu kofinancování projektů - říjen návrh rozpočtového opatření. Obsah: Návrh usnesení:

MMB Název: Projekty financované z Fondu kofinancování projektů - říjen návrh rozpočtového opatření. Obsah: Návrh usnesení: Rada města Brna MMB201700000129 sr Z7/32. zasedání Zastupitelstva města Brna knané dne 3. října 2017 ZM7/2905 Název: Prjekty financvané z Fndu kfinancvání prjektů - říjen 2017 - návrh rzpčtvéh patření

Více

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY. v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 2020

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY. v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 2020 PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY v Operačním prgramu Živtní prstředí pr bdbí 2014 2020 Verze 5.0 Znění účinné d: 14. 10. 2015 Identifikace dkumentu Evidenční čísl: Zpracván dne: 9. 10. 2015 Verze

Více

Zpracoval: Zrevidoval: Schválil: Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis

Zpracoval: Zrevidoval: Schválil: Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis Tabulka 1 - Evidence prcesu přípravy, schválení a revizí (kapitly) Metdickéh pkynu pr přípravu pdkladů pr psuzení finančníh zdraví žadatele Vydání č. Platné d 1 3. 1. 2008 Zpracval: Zrevidval: Schválil:

Více

3h MMB20Í «

3h MMB20Í « Rada města Brna 3h MMB20Í7000000208 «Z7/26. zasedání Zastupitelstva města Brna knané dne 7. března 2017 ZM7/ 2/tG^ Název: Prjekt Stavební úpravy bjektu Budínská 2" - psuzení prjektu, návrh rzpčtvéh patření

Více

a) DOZP Hliňany: b) DOZP Všebořice: c) DOZP Trmice:

a) DOZP Hliňany: b) DOZP Všebořice: c) DOZP Trmice: Čajkvskéh 1908/82, 400 01 Ústí nad Labem-centrum, IČ:75149541, tel.: 475 666 610, fax: 475 666 620, email:dzp@dzp-ul.cz Organizační struktura rganizace Dmvy pr sby se zdravtním pstižením Ústí nad Labem,

Více

RÝMAŘOVSKO, o.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01

RÝMAŘOVSKO, o.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01 RÝMAŘOVSKO,.p.s. nám. Míru 1 RÝMAŘOV 795 01 Místní akční skupina reginu bcí a měst Břidličná, Dětřichv nad Bystřicí, Dlní Mravice, Hrní Měst, Jiříkv, Lmnice, Malá Mrávka, Malá Štáhle, Rýmařv, Ryžviště,

Více

Usnesení. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, Kojetín

Usnesení. Město Kojetín Masarykovo náměstí 20, Kojetín Měst Kjetín Masarykv náměstí 20, 752 01 Kjetín Usnesení z 26. zasedání Zastupitelstva města Kjetín, knanéh dne 27. června 2006 v 15:00 hdin v sále Vzdělávacíh a infrmačníh centra Kjetín, Masarykv náměstí

Více

VOLEBNÍ PROGRAM KDU-ČSL POLNÁ PRO OBDOBÍ 2014 2018

VOLEBNÍ PROGRAM KDU-ČSL POLNÁ PRO OBDOBÍ 2014 2018 VLEBNÍ PRGRAM KDU-ČSL PLNÁ PR BDBÍ 2014 2018 Vážení splubčané, představujeme Vám vlební prgram KDU-ČSL pr vlby d Zastupitelstva města Plná. Při jeh tvrbě jsme se snažili pstihnut všechny důležité blasti

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 64/2012 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 55 ze dne 25.1.2012 k prtklu z prvedené kntrly v příspěvkvé rganizaci Mateřská škla, Jeseniva 4,6, Praha 3 Rada městské části I.

Více

Adaptace areálu ELI2 a výstavba haly pro předmontáž a uskladnění technologie ELI.

Adaptace areálu ELI2 a výstavba haly pro předmontáž a uskladnění technologie ELI. Fyzikální ústav AV ČR, v. v. i. Na Slvance 2 182 21 Praha 8 eli-cz@fzu.cz www.eli-beams.eu Ppis Stavby: akce: Adaptace areálu ELI2 a výstavba haly pr předmntáž a uskladnění technlgie ELI. Na vyznačeném

Více

za ověřovatele zápisu z 22. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Hrabová Ing. Milana Orkáče a Ing. Bedřicha Chlupatého.

za ověřovatele zápisu z 22. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Hrabová Ing. Milana Orkáče a Ing. Bedřicha Chlupatého. Usnesení č. 22 ze zasedání Zastupitelstva městskéh bvdu Hrabvá, knanéh dne 26. 3. 2018 ------------------------------------------------------------------------------------------------- 22/288.) Zastupitelstv

Více

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ Irena Tlapákvá duben 2015 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA vzdělávání sb se speciálními vzdělávacími ptřebami zavedení registru pedaggických pracvníků přijímání d přípravných tříd základní

Více

PŘílOHA. A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona O. A.2. Informace podle 7 odst. 4 zákona O. A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona

PŘílOHA. A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona O. A.2. Informace podle 7 odst. 4 zákona O. A.3. Informace podle 7 odst. 5 zákona Licence: D27F XCRGUPXA / PXC (19092011/19042011) PŘílHA územní samsprávné celky, svazky bcí, reginální rady (v Kč - minulé bdbi zakruhlen na tisíce) bdbí: 12/2011 IČ: 00576891 Název: bec Řeka A.1. Infrmace

Více

Projednáno VR FTK UP Olomouc dne

Projednáno VR FTK UP Olomouc dne Aktualizace dluhdbéh záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývjvé, umělecké a další tvůrčí činnsti Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackéh v Olmuci na bdbí 2012 Prjednán VR FTK UP Olmuc dne 12. 12.

Více

Strategie přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR

Strategie přizpůsobení se změně klimatu v podmínkách ČR Resilience a adaptace na klimaticku změnu v reginálních strategiích Strategie přizpůsbení se změně klimatu v pdmínkách ČR Havlíčkův Brd, 16. 3. 2016 Jakub Hrecký dbr becné chrany přírdy a krajiny Jana

Více

Výroční zpráva obce Vysoká u Příbramě. za rok 2011

Výroční zpráva obce Vysoká u Příbramě. za rok 2011 Obec Vyská u Příbramě Výrční zpráva bce Vyská u Příbramě za rk 2011 dle zákna č. 106/1999 Sb., svbdném přístupu k infrmacím Zpráva pskytvání infrmací za rk 2011 - Pskytvání infrmací pdle 18 zákna č. 106/1999

Více

Oprava a modernizace panelového bytového domu Bratří Čapků č.p. 2870, Česká Lípa

Oprava a modernizace panelového bytového domu Bratří Čapků č.p. 2870, Česká Lípa Název stavby: Oprava a mdernizace panelvéh bytvéh dmu Bratří Čapků č.p. 2870, Česká Lípa ÚSTÍ NAD LABEM III/2013 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stupeň: Investr: Zdpvědný prjektant: Veducí prjektu: Vypracval:

Více

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva obce Svémyslice ze dne 24. února 2011 konaného v budově OÚ

Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva obce Svémyslice ze dne 24. února 2011 konaného v budově OÚ Zápis ze zasedání becníh zastupitelstva bce ze dne 24. únra 2011 knanéh v budvě OÚ Přítmni: p. Hjer, p. Zámečník, p. Mgr. Beňvá, p. Fabian, p. Fridrich, p. Ing. Ježek, p. Šufek Zapisvatel: Mgr. Petra Beňvá

Více

Pracovní seminář Koncesní řízení na provozování Vak dobrá praxe

Pracovní seminář Koncesní řízení na provozování Vak dobrá praxe Pracvní seminář Kncesní řízení na prvzvání Vak dbrá praxe 12. března 2015 2014 Grant Thrntn Advisry s.r.. All rights reserved. Prgram prezentace 1. Právní rámec pr realizaci vdhspdářských prjektů 2. In

Více

A. TEXTOVÁ ČÁST. ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

A. TEXTOVÁ ČÁST. ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. M A J E T Í N ÚZEMNÍ PLÁN NÁVRH A. TEXTOVÁ ČÁST ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. e-mail: palacka@usbrn.cz 602 00 Brn, Příkp 8 tel.: +420 545

Více

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11.

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11. PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE 27. 11. 2015, Praha PŘEDSTAVENÍ VÝZEV PŘEDSTAVENÍ VÝZEV Pdpra vybudvání a

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SOCIÁLNÍ BYDLENÍ

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SOCIÁLNÍ BYDLENÍ INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SOCIÁLNÍ BYDLENÍ Příjem žádstí: d 1. 12. 2017 d 30. 4. 2018 Vhdní žadatelé: bce, nestátní neziskvé rganizace, církve a církevní rganizace. Míra pdpry: 90% bce, 95%

Více

Mateřská škola Žd'ár nad Sázavou. příspěvková organizace

Mateřská škola Žd'ár nad Sázavou. příspěvková organizace Materiál bez sbních údajů Mateřská škla Žd'ár nad Sázavu. příspěvkvá rganizace MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 97 DNE: 08.10.2019 JEDNACÍ ČÍSLO: 1694/2018/PO MŠ NÁZEV: Návrh rzpčtu PO MŠ 2019 ANOTACE: Mateřská

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva

Zápis ze zasedání zastupitelstva Zápis ze zasedání zastupitelstva Jednání čísl 2/2019 Datum, čas 21. 1. 2019 d 19:00 Míst Přítmni (7) Omluveni (2) Hlásná Třebaň, budva Obecníh úřad Tmáš Snpek, Vnislav Knvalinka, Tmáš Přibyla, Jiří Krátký,

Více

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK?

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? Knzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ ZISK? I. Pjem aneb c se jedná (článek IX. Metdiky) Zisk = skutečné výnsy mínus skutečné náklady

Více

Návrh rozpočtu a finanční plán ICUK na rok 2017

Návrh rozpočtu a finanční plán ICUK na rok 2017 Návrh rzpčtu a finanční plán ICUK na rk 217 1 Výchdiska pr sestavení plánu Základními výchdisky pr sestavení finančníh plánu na rk 217 jsu: - Kncepce ICUK na rk 217 Prjektvá žádst SMART akcelerátr Předkládaný

Více

R O H A T E C. ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 2. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

R O H A T E C. ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 2. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. R O H A T E C ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA č. 2 ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. e-mail: ciznerva@usbrn.cz 602 00 Brn, Příkp 8 muskva@usbrn.cz tel.:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Město

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Město VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Měst Odstranění závad z revize elektrickéh zařízení v bjektu č.p. 826 ul. Bartňva v Pardubicích 1. Základní údaje zadavateli:

Více

PŘIPRAVOVANÉ LEGISLATIVNÍ ZMĚNY V OH Z POHLEDU MĚST A OBCÍ

PŘIPRAVOVANÉ LEGISLATIVNÍ ZMĚNY V OH Z POHLEDU MĚST A OBCÍ 1 PŘIPRAVOVANÉ LEGISLATIVNÍ ZMĚNY V OH Z POHLEDU MĚST A OBCÍ PRÁVNÍ PŘEDPISY V OH Zákn č. 185/2001 Sb., dpadech, v platném znění Zákn č. 477/2001 Sb., balech a změně některých záknů, v platném znění -

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD Sídl: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600 www.nuts2severzapad.cz, www.eurpa.eu Pracviště: Závdní 391/96C, 360 06 Karlvy Vary tel.: 354 222 624 e-mail: ridicirgan@nuts2severzapad.cz VÝZVA

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Postřekov

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Postřekov Zápis z veřejnéh zasedání Zastupitelstva bce Pstřekv Míst: zasedací místnst Obecníh úřadu Datum: 26.11.2014 Zúčastnění členvé ZO: Omluveni: -- Jan Kreuz, Jarmír Steinberger, Petr Plák, Dana Vgeltanzvá,

Více

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 r e g i n á l n í p r a d e n s k á NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 ODBORNÝ POSUDEK PRO RODINNÉ DOMY Obecné pdmínky: - z psudku musí být patrný rzsah a způsb prvedení pdprvanéh patření - psudek je pdkladem pr

Více

Upřesnění k Zásadám podprogramu a k elektronické žádosti Podpora obnovy a rozvoje venkova 2015

Upřesnění k Zásadám podprogramu a k elektronické žádosti Podpora obnovy a rozvoje venkova 2015 Upřesnění k Zásadám pdprgramu a k elektrnické žádsti Pdpra bnvy a rzvje venkva 2015 Vysvětlení vybraných pdmínek pdprgramu Oprávnění příjemci pdpry (viz. bd 2 Zásad pdprgramu) Obec d 3000 byvatel (včetně),

Více

Dotazník pro neziskové organizace

Dotazník pro neziskové organizace Dtazník pr neziskvé rganizace Vážení zástupci neziskvých rganizací z Nvéh Hrádku, dvlujeme Vás tímt pžádat vyplnění dtazníku, který služí pr zjištění názrů a ptřeb neziskvých rganizací v Nvém Hrádku. V

Více

Doplňující informace, resp. odpovědi na nejčastější dotazy v rámci výzvy k podávání žádostí o dotace v programu Podpora rozvoj regionů 2019+:

Doplňující informace, resp. odpovědi na nejčastější dotazy v rámci výzvy k podávání žádostí o dotace v programu Podpora rozvoj regionů 2019+: Dplňující infrmace, resp. dpvědi na nejčastější dtazy v rámci výzvy k pdávání žádstí dtace v prgramu Pdpra rzvj reginů 2019+: Pdpra bnvy a rzvje venkva Pdpra bcí s 3 001 10 000 byvateli Pdpra bcí s více

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD Sídl: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600 www.nuts2severzapad.cz, www.eurpa.eu Pracviště: Závdní 379/84A, 360 06 Karlvy Vary tel.: 354 222 624, fax: 354 222 353 e-mail: ridicirgan@nuts2severzapad.cz

Více

Zlepšování mobility a dostupnosti bez bariér v Ústí nad Labem

Zlepšování mobility a dostupnosti bez bariér v Ústí nad Labem AKCNÍ ˆ PLÁN 6 Zlepšvání mbility a dstupnsti bez bariér v Ústí nad Labem Pdpra mbility, zlepšení dstupnsti míst a zvýšení atraktivity města Ústí nad Labem Listpad 2012 Akcní plán č. 6 - Zlepšvání mbility

Více

Zásady dotačního programu pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby v Královéhradeckém kraji pro rok 2012.

Zásady dotačního programu pro podporu činností, které navazují, kooperují nebo rozšiřují sociální služby v Královéhradeckém kraji pro rok 2012. Zásady dtačníh prgramu pr pdpru činnstí, které navazují, kperují neb rzšiřují sciální služby v Králvéhradeckém kraji pr rk 2012. I. Úvdní ustanvení Nestátní neziskvé subjekty, právnické a fyzické sby vyvíjející

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 557/2011 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 410 ze dne 20.7.2011 k prtklu z prvedené kntrly v příspěvkvé rganizaci Mateřská škla, Sudměřská 54, Praha 3 Rada městské části

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ. PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Poradenské služby pro MSP

VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ. PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Poradenské služby pro MSP Přílha č. 1 Ministerstv průmyslu a bchdu České republiky Sekce fndů EU Řídící rgán OP PIK VYMEZENÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ PROGRAM PODPORY PORADENSTVÍ VÝZVA I Pradenské služby pr MSP Platnst d: 22. 07. 2019

Více

Seminář pro žadatele k Výzvám MAS pro OP Zaměstnanost Náklo

Seminář pro žadatele k Výzvám MAS pro OP Zaměstnanost Náklo Seminář pr žadatele k Výzvám MAS pr OP Zaměstnanst 13.5.2019 Nákl 843/03_16_047/CLLD_15_01_004 II. výzva OP Zaměstnanst (2019) pdpra prrdinných patření MAS Mravská cesta Výzva je dstupná na webvých stránkách

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Záznam z kontroly Kontrolního výboru

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Záznam z kontroly Kontrolního výboru MĚSTO HRANICE MATERIÁL pr zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 14. 12. 2017 Bd prgramu: 26 Předkládá: Okruh zpracvatelů: Zpracval: Bc. Lenka Kpřivvá Kntrlní výbr Kntrlní výbr Název bdu: Záznam z kntrly

Více

Oprava a modernizace panelového bytového domu Pod Špičákem č.p. 2710 2711, Česká Lípa

Oprava a modernizace panelového bytového domu Pod Špičákem č.p. 2710 2711, Česká Lípa Název stavby: Oprava a mdernizace panelvéh bytvéh dmu Pd Špičákem č.p. 2710 2711, Česká Lípa ÚSTÍ NAD LABEM II/2013 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stupeň: Investr: Zdpvědný prjektant: Veducí prjektu: Vypracval:

Více

Obchodní nabídka služeb poskytovaných společností OVANET a.s. pro Statutární město Ostrava

Obchodní nabídka služeb poskytovaných společností OVANET a.s. pro Statutární město Ostrava Obchdní nabídka služeb pskytvaných splečnstí OVANET a.s. pr Statutární měst Ostrava Vypracval: Bc. Mirslav Jančík tel.:734 262 720 email:jancik@vanet.cz Datum vypracvání: 11.8.2016 Identifikační údaje:

Více

cestovního ruchu

cestovního ruchu Nárdní prgram pdpry cestvníh ruchu 2010-2013 Pdprgram Cestvní ruch pr všechny Vyhlášen 16. únra 2010 Cíle pdprgramu: zpřístupnění aktivit spjených s cestváním i určitým způsbem znevýhdněným skupinám byvatel;

Více

rozpočtové opatření městského obvodu Hrabová č. 6, kterým se: o o sníží běžné výdaje 6409, pol o 80 tis. Kč

rozpočtové opatření městského obvodu Hrabová č. 6, kterým se: o o sníží běžné výdaje 6409, pol o 80 tis. Kč z jednání Rady městskéh bvdu Hrabvá, knanéh dne 26.3. 2018 ------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------- 89/2052.) Rada městskéh bvdu

Více

ZIMNÍ STADION. Výstavba a provozování formou koncese. H+H TECHNIKA, spol. s r.o. Čechyně Rousínov

ZIMNÍ STADION. Výstavba a provozování formou koncese. H+H TECHNIKA, spol. s r.o. Čechyně Rousínov ZIMNÍ STADION Výstavba a prvzvání frmu kncese H+H TECHNIKA, spl. s r.. Čechyně 182 683 01 Rusínv www.hhtechnika.cz Předmětem kncesníh řízení je výběr ddavatele stavby a prvzvatele zimníh stadinu pr zákazníka

Více

KANDIDÁTI do výboru ČKAIT oblast Zlín volební období 2015-2018 volby 28. 1. 2015 Návrh kandidátů do výboru (počet volených orgánů 7)

KANDIDÁTI do výboru ČKAIT oblast Zlín volební období 2015-2018 volby 28. 1. 2015 Návrh kandidátů do výboru (počet volených orgánů 7) KANDIDÁTI d výbru ČKAIT blast Zlín vlební bdbí 2015-2018 vlby 28. 1. 2015 Návrh kandidátů d výbru (pčet vlených rgánů 7) 1. Ing. Ladislav Alster 2. Ing. Igr Balák 3. Ing. Marta Bantvá 4. Ing. Petr Chytil

Více

Strategické rámce správy a rozvoje klasifikace DRG v roce 2013

Strategické rámce správy a rozvoje klasifikace DRG v roce 2013 Strategické rámce správy a rzvje klasifikace DRG v rce 2013 Ministerstv zdravtnictví má až d knce rku 2013 uzavřenu s NRC prváděcí smluvu k prvádění některých činnstí týkajících se kultivace systému DRG

Více

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK

Konzultační materiál č. 1/2015 Přiměřený zisk PŘIMĚŘENÝ ZISK PŘIMĚŘENÝ ZISK článek IX. Prgramu pr pskytvání finanční pdpry z rzpčtu Zlínskéh kraje k zajištění dstupnsti sciálních služeb na území Zlínskéh kraje pr rk 2019 OHROŽUJE POSKYTOVATELE HRANICE PRO PŘIMĚŘENÝ

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017 Výzva č. 3/2017 Dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality v rce 2017 Měst Orlvá na základě usnesení Rady města Orlvé vyhlašuje dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality pr rk 2017 Prgram

Více

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem

Dotační program Dobrá střední škola v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizovaná Ústeckým krajem Krajský úřad Ústeckéh kraje Dtační prgram Dbrá střední škla v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizvaná Ústeckým krajem Pdmínky sutěže Dtační prgram Dbrá střední škla v Ústeckém kraji 2017/2018 nezřizvaná Ústeckým

Více

Zpráva o plnění úkolů uložených v Koncepci bydlení České republiky do roku 2020 za rok 2014

Zpráva o plnění úkolů uložených v Koncepci bydlení České republiky do roku 2020 za rok 2014 Zpráva plnění úklů ulžených v Kncepci bydlení České republiky d rku 2020 za rk 2014 III. Zpráva plnění úklů ulžených v Kncepci bydlení České republiky d rku 2020 (dále jen Zpráva ) je předkládána na základě

Více

Příjem a hodnocení žádostí o podporu

Příjem a hodnocení žádostí o podporu Příjem a hdncení žádstí pdpru Seminář pr žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Ing. Barbra Pirtvá

Více

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice Zadávací dkumentace k zakázce maléh rzsahu na služby č. 6/2012 dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) pr zpracvání nabídky Název veřejné zakázky: Obchdní

Více

SDRUŽENÍ NERATOV, o.s.

SDRUŽENÍ NERATOV, o.s. SDRUŽENÍ NERATOV,.s. partner prjektu Ergtep pr žáky i pedaggy, reg. čísl CZ.1.07/1.1.00/54.0051 www.neratv.cz Kd jsme? Sdružení Neratv,.s. bčanské sdružení zalžené rku 1992 naše pslání bnva vysídlené vsi

Více

Norské fondy Program CZ08

Norské fondy Program CZ08 Nrské fndy Prgram CZ08 Základní údaje Pskytvatel příspěvku (dnr): Nrsk Zprstředkvatel prgramu: Ministerstv financí Partner prgramu - ČR: Ministerstv živtníh prstředí pdílí se na přípravě prgramu včetně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 2 Škla bnvy venkva,.p.s. se sídlem v Liběšicích VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 Základní údaje Název Pužívaná zkratka : Škla bnvy venkva,.p.s. : ŠOV Právní frma : Obecně prspěšná splečnst Sídl : Liběšice, č.p.

Více

Výběrová kritéria pro hodnocení žádostí o podporu projektů v rámci ROP NUTS II Jihozápad pro období 2007-13

Výběrová kritéria pro hodnocení žádostí o podporu projektů v rámci ROP NUTS II Jihozápad pro období 2007-13 Výběrvá kritéria pr hdncení žádstí pdpru prjektů v rámci ROP NUTS II Jihzápad pr bdbí 2007-13 Schválen MV ROP JZ dne 30. 5. 2011 Výběrvá kritéria pr hdncení žádstí pdpru prjektů v rámci ROP NUTS II Jihzápad

Více

Nabídka zajištění dotací z EU

Nabídka zajištění dotací z EU Nabídka zajištění dtací z EU Invace - Ptenciál pdnikatelské subjekty Eurfrum Grup, a.s. Na Zámecké 11, 140 00 Praha 4 E-mail: inf@capcnsult.cz Tel./fax: 272 730 431 Mbil: 732 747 993 736 607 729 Vážená

Více

30. výzva Ministerstva životního prostředí

30. výzva Ministerstva životního prostředí Čísl výzvy v MS 2014+: 05_16_030 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_30. výzva, PO 4, SC 4.4, klvá 30. výzva Ministerstva živtníh prstředí k pdávání žádstí pskytnutí pdpry v rámci Operačníh prgramu Živtní prstředí

Více

Silniční infrastruktura a legislativa

Silniční infrastruktura a legislativa Silniční infrastruktura a legislativa Mtt: Hdnta spjení dvu měst je čast vyšší, než sučet hdnt těcht měst Hannibal (247-183 př. n. l.) V rce 2013 jsem měl tu čest vést pracvní skupinu dbrníků pr silniční

Více

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI SEVEROZÁPAD Sídl: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600 www.nuts2severzapad.cz, www.eurpa.eu Pracviště: Závdní 379/84A, 360 21 Karlvy Vary tel.: 353 222 624 e-mail: ridicirgan@nuts2severzapad.cz PLÁN

Více

Zákon o zdravotních pojišťovnách

Zákon o zdravotních pojišťovnách Zákn zdravtních pjišťvnách Důvdy ke změně Nestandardní právní frma zdravtních pjišťven Nedstatečné a nejasné vymezení pdmínek pr vznik a zánik zaměstnaneckých zdravtních pjišťven Nedstatečně vymezené pdmínky

Více

Závěrečný účet města Třince za rok 2007

Závěrečný účet města Třince za rok 2007 Závěrečný účet města Třince za rk 2007 Obsah závěrečnéh účtu: Čísl strany 1. Úvd.4 2. Majetek města.5-9 A. Aktiva 5-8 B. Pasiva.8-9 3. Rzpčet a rzpčtvá patření 10-11 4. Příjmvá část rzpčtu města.12-17

Více

Z Á P I S Z 1. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 15. listopadu 2006

Z Á P I S Z 1. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 15. listopadu 2006 Z Á P I S Z 1. JEDNÁNÍ RADY MĚSTA KONANÉHO DNE 15. listpadu 2006 Míst knání: Městský úřad Slaný Čas knání: 15. listpadu 2006 Přítmni: Omluveni: RNDr. Iv Rubík, Ing. Petr Klačkvský, p. Jarslav Hlžek, p.

Více

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvdní seminář Vsetín, 1. listpadu 2017 www.zdravamesta.cz/ps2017 Tat akce byla připravena za finanční pdpry SFŽP a MŽP. Pdzimní škla NSZM Vsetín, 1. 11. 2017 Metdická pdpra

Více

Základní osnova podnikatelského záměru

Základní osnova podnikatelského záměru Přílha č. 4 prgramu Nemvitsti, Výzva IV Cestvní ruch Základní snva pdnikatelskéh záměru Úvd Obchdní jmén, Sídl, IČ/DIČ, Osba právněná jednat jménem žadatele Hlavní a vedlejší předmět pdnikání žadatele

Více

USNESENÍ 22. SCHŮZE RADY MĚSTA TÝN NAD VLTAVOU ZE DNE

USNESENÍ 22. SCHŮZE RADY MĚSTA TÝN NAD VLTAVOU ZE DNE USNESENÍ 22. SCHŮZE RADY MĚSTA TÝN NAD VLTAVOU ZE DNE 25.7.2011 Usnesení 466/2011 Rada města schvaluje Vltavtýnské realitní spl. s r.. Přílhu k Mandátní smluvě bstarání správy dmů s nebytvými prstry v

Více

Pozn.: v číselníku je často obsaženo více možností k výběru, ale pro program Interreg V-A ČR-Polsko jsou relevantní pouze možnosti výběru zde uvedené.

Pozn.: v číselníku je často obsaženo více možností k výběru, ale pro program Interreg V-A ČR-Polsko jsou relevantní pouze možnosti výběru zde uvedené. Zpráva realizaci prjektu / dílčí části prjektu Pzn.: v číselníku je čast bsažen více mžnstí k výběru, ale pr prgram Interreg V-A ČR-Plsk jsu relevantní puze mžnsti výběru zde uvedené. Úvdní strana dkumentu

Více

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Lz č.p.72 687 53 Suchá Lz IČO: 27015777 Zápis z jednání valné hrmady MAS Výchdní Slváck dne 15.11.2012, Strání Přítmni: Hsté: dle prezenční listiny 24 členů Ing. Pavel Rada,

Více

MMB Název: Proiekt Realizace SSO Lazaretní" - posouzení projektu, návrh rozpočtového opatření. Obsah: Návrh usnesení:

MMB Název: Proiekt Realizace SSO Lazaretní - posouzení projektu, návrh rozpočtového opatření. Obsah: Návrh usnesení: \Dn& W \eíie\my\ -2> Rada města Brna Z7/41. zasedání Zastupitelstva města Brna knané dne 4. září 218 MMB21817 ZM7/ hb^ Název: Priekt Realizace SS Lazaretní" - psuzení prjektu, návrh rzpčtvéh patření Důvdvá

Více

rozpočtové opatření městského obvodu Hrabová č. 8, kterým se: o o o o o

rozpočtové opatření městského obvodu Hrabová č. 8, kterým se: o o o o o z jednání Rady městskéh bvdu Hrabvá, knanéh dne 25.4. 2018 ------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------- 91/2093.) Rada městskéh bvdu

Více

za rok 2014 Závěrečný účet Hospodaření statutárního města Ostravy -městského obvodu Poruba str. 1 str. 2 str. 4 str. 9

za rok 2014 Závěrečný účet Hospodaření statutárního města Ostravy -městského obvodu Poruba str. 1 str. 2 str. 4 str. 9 Hspdaření statutárníh města Ostravy -městskéh bvdu Pruba za rk 2014 Závěrečný účet Závěrečný účet SMO-městskéh bvdu Pruba za rk 2014 1) Bilance hspdaření městskéh bvdu Pruba za rk 2014 2) Plnění rzpčtu

Více

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ

JAKÉ JSOU ZÁKLADNÍ PODMÍNKY FINANCOVÁNÍ NÁZEV DOTAČNÍHO TITULU Operační prgram Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Prgram Nemvitsti Výzva II CO LZE FINANCOVAT Z dtačníh titulu lze financvat tyt prjektvé záměry: Prjekt reknstrukce bjektu prjekt,

Více

Název: Projekt Realizace SSO Sochorova" - posouzení projektu, návrh rozpočtového opatření. Obsah: Návrh usnesení:

Název: Projekt Realizace SSO Sochorova - posouzení projektu, návrh rozpočtového opatření. Obsah: Návrh usnesení: VJ?IE. (LSJ veřig^ucpt i Rada města Brna,.,,, MMB2018000001006 Z7/41. zasedání Zastupitelstva města Brna knané dne 4. září 2018 ZM7/ í-f^^^ Název: Prjekt Realizace SS Schrva" - psuzení prjektu, návrh rzpčtvéh

Více

Regenerace brownfieldů v Jihomoravském kraji

Regenerace brownfieldů v Jihomoravském kraji Regenerace brwnfieldů v Jihmravském kraji Jan Hladík Reginální rzvjvá agentura jižní Mravy Brn 28. 2. 2018 www.rrajm.cz 1 hlavní aktivity RRAJM rzvj měst a bcí JMK frmulace a zacílení záměru živtní prstředí,

Více

Koordinátorem EVVO pro školní rok 2015/16 byla stanovena Mgr. Bc. Lenka Martinková.

Koordinátorem EVVO pro školní rok 2015/16 byla stanovena Mgr. Bc. Lenka Martinková. Akční plán pr šklní rk 2015/16 Charakteristika akčníh plánu Akční plán vychází ze Šklníh plánu EVVO a je sestavván vždy na 1 šklní rk. Nedílnu sučástí je vyhdncení akčníh plánu. Krdinátr EVVO Krdinátrem

Více

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE B. 1 SOUČASNÝ STAV A STRUKTURA PRACOVNÍKŮ

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE B. 1 SOUČASNÝ STAV A STRUKTURA PRACOVNÍKŮ CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE OBSAH OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI B. PROFESNÍ STRUKTURA ORGANIZACE PRACOVNÍCI

Více

Nové železniční spojení Drážďany Praha

Nové železniční spojení Drážďany Praha Knference prjektu Přeshraniční splupráce pr rzvj železniční dpravy Sask ČR Nvé železniční spjení Drážďany Praha Ing. Petr Prvazník Odbr strategie Ústí nad Labem, 25. října 2018 Obsah Studie prveditelnsti

Více

Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Doksy

Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Doksy Zápis ze schůze šklské rady 28. 04. 2016 Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Dksy Datum: 28. 04. 2016; 15:30 hd. Míst: ředitelna ZŠ Přítmni: Bc. Jana Strnkvá Pavlína Karešvá Mgr. Jindřiška

Více

bezpečnostní politiku na interní LAN síti, NAC) a řešení komplexní bezpečnostní politiky.

bezpečnostní politiku na interní LAN síti, NAC) a řešení komplexní bezpečnostní politiky. Výzva k předkládání prjektů č. 1 vyhlášená v suladu se Zásadami zastupitelstva kraje Vysčina č. 13/10 Pdprvané blasti (tituly): A. BEZPEČNOST ICT A ZÁLOHOVÁNÍ DAT B. VIRTUALIZACE Tématické členění na pdtituly:

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Obchdně pdnikatelská fakulta v Karviné, Univerzitní náměstí 1934/3, 733 40 Karviná, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Obchdně pdnikatelská fakulta v Karviné Přílha Dluhdbéh záměru vzdělávací a

Více