Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze"

Transkript

1 Spisvá služba/elisa - Ddatek k manuálu - Verze

2 Obsah 1. Předávání celých spisů Převd agendy Slžky / Pdslžky Datum cizíh deslání u přijatých dkumentů Stažení údajů při dpvědi na dkument Funkce přidělit adresáty Funkce předat výpravně Autr zásilky Tky dkumentů Upzrnění na dmítnuté zásilky Vypravené pdací archy Nastavení Tků dkumentů a Práv zbrazení Načtení naskenvanéh subru pmcí čtečky čárvých kódů Tisk věření v ISZR EML rzlžení přílh Příjem Datvé zprávy datum dručení Pdací deník úpravy Šablny Převd dkumentů a spisů d spisven Přihlášení d SSL přes ActiveDirectry CNS a.s. Strana 2 (celkem 35)

3 1. Předávání celých spisů Mdul Kancelář Spisy Nevyřízené Mdul Kancelář Přehled Hledání V uvedených frmulářích lze p značení spisu a kliknutí na iknu s jeh bsahem (dkumenty, sběrné archy). Předání spisu, předat spis i P převzetí spisu se vlastníkem spisu a jeh bsahu stává uživatel, jenž spis převzal. Dkumenty p převzetí spisu jsu ve stejném stavu (evidván, vyřízen) jak při předávání spisu. 2. Převd agendy Mdul Administrace Aplikace Převd agendy Na uvedených frmulářích je mžné prvést hrmadnu změnu vlastníků dkumentů, spisů, zásilek a slžek. Jedntlivé frmuláře pr převd agendy: Převd agendy - dkumenty: Výběrvá kritéria pr převd dkumentů: Typ převdu: Nevyřízené, Vyřízené, Předávané, K převzetí (dkumenty k převzetí se p převdu zbrazí v Nevyřízených dkumentech jakby h nvý vlastník autmaticky převzal) Spisvý uzel: výběr spisvéh uzlu (pvinné ple) Funkční míst: výběr funkčníh místa (pvinné ple) Datum: vytvření/dručení, evidvání, vyřízení, nabytí právní mci d: - d: časvé rzmezí Typ dkumentu: výběr z číselníku typu dkumentů Spisvý znak: výběr z číselníku spisvých znaků Zbrazení detailu záznamu : prvede zbrazení detailu dkumentu CNS a.s. Strana 3 (celkem 35)

4 Vybrat všechny dkumenty : prvede výběr všech načtených dkumentů Zrušit výběr : prvede zrušení všech vybraných dkumentů Převd dkumentů : prvede převd vybraných dkumentů Tlačítk Načíst prvede načtení dkumentů pdle vybraných kritérií. Převd agendy - spisy: Výběrvá kritéria pr převd spisů: Typ převdu: Nevyřízené, Uzavřené/Vyřízené, Předávané, K převzetí (spisy k převzetí se p převdu zbrazí v Nevyřízených spisech jakby h nvý vlastník autmaticky převzal) Spisvý uzel: výběr spisvéh uzlu (pvinné ple) Funkční míst: výběr funkčníh místa (pvinné ple) Datum: zalžení, vyřízení, uzavření d: - d: časvé rzmezí Spisvý znak: výběr z číselníku spisvých znaků Zbrazení detailu záznamu : prvede zbrazení detailu dkumentu Vybrat všechny dkumenty : prvede výběr všech načtených dkumentů Zrušit výběr : prvede zrušení všech vybraných dkumentů Převd dkumentů : prvede převd vybraných dkumentů Tlačítk Načíst prvede načtení dkumentů pdle vybraných kritérií. CNS a.s. Strana 4 (celkem 35)

5 Převd agendy - zásilky: Výběrvá kritéria pr převd zásilek: Typ převdu: Vytvřené Spisvý uzel: výběr spisvéh uzlu (pvinné ple) Funkční míst: výběr funkčníh místa (pvinné ple) Zbrazení detailu záznamu : prvede zbrazení detailu dkumentu Vybrat všechny dkumenty : prvede výběr všech načtených dkumentů Zrušit výběr : prvede zrušení všech vybraných dkumentů Převd dkumentů : prvede převd vybraných dkumentů Tlačítk Načíst prvede načtení dkumentů pdle vybraných kritérií. Převd agendy - slžky: Výběrvá kritéria pr převd slžek: Typ převdu: Neveřejné Spisvý uzel: výběr spisvéh uzlu (pvinné ple) Funkční míst: výběr funkčníh místa (pvinné ple) CNS a.s. Strana 5 (celkem 35)

6 Zbrazení detailu záznamu : prvede zbrazení detailu dkumentu Vybrat všechny dkumenty : prvede výběr všech načtených dkumentů Zrušit výběr : prvede zrušení všech vybraných dkumentů Převd dkumentů : prvede převd vybraných dkumentů Tlačítk Načíst prvede načtení dkumentů pdle vybraných kritérií. 3. Slžky / Pdslžky Mdul Kancelář Slžky/Pdslžky Běžná slžka / Neveřejná slžka / Ke zveřejnění Na uvedených frmulářích je mžné vytvářet Slžky a Pdslžky, d kterých je mžné vkládat dkumenty, spisy a pdslžky. Slžky/Pdslžky jsu rzděleny pdle přístupu na: Běžná slžka (úrveň přístupu Běžný dkument): slžky jsu zbrazeny všem uživatelům na stejném spisvém uzlu (dbru). Uživatelé na stejném spisvém uzlu (dbru) jsu vlastníci slžek a mhu s nimi pracvat. slžky jsu dále zbrazeny i všem uživatelům, kteří mají nastavena rzšířená práva zbrazení na autra slžky. Neveřejná slžka (úrveň přístupu Neveřejný dkument) slžka je zbrazena jen vlastníkvi slžky. se slžku může pracvat jen vlastník. Ke zveřejnění (úrveň přístupu Ke zveřejnění) slžka je zbrazena všem uživatelům nezávisle na spisvém uzlu (dbru). Slžky/Pdslžky (Běžná slžka, Neveřejná slžka, Ke zveřejnění): Zalžení nvé slžky : prvede zalžení nvé slžky (viz. br.) CNS a.s. Strana 6 (celkem 35)

7 Zálžka prfil: Značka slžky: značení slžky (pvinné ple). Přadvé čísl: při ulžení je slžce autmaticky vygenerván přadvé čísl (jednznačný identifikátr), jak vzestupná řada začínající 1. Ppis: název či ppis slžky (pvinné ple). Pdrbný ppis: pdrbný ppis slžky. Přístup: Běžný dkument, Ke zveřejnění, Neveřejný dkument (číselník je editvatelný puze v režimu editace u hlavních slžek). Nadřízená slžka: pkud je slžka pdslžku, tak je zde vyplněn přadvé čísl a název nadřízené slžky. Vlastník: autr slžky (aplikace vyplňuje autmaticky). Zalžen: datum a čas zalžení (zaevidvání) slžky. Stav záznamu: výběr z číselníku: Platný záznam, Pzastavena platnst, Zrušen. Spisvý uzel: spisvý uzel autra slžky. Zbrazení detailu slžky : prvede zbrazení detailu slžky, není mžné prvádět změny údajů. Změna údajů slžky : prvede zbrazení detailu záznamu tevřenéh pr editaci. Zrušení slžky : prvede zrušení slžky a rzpuštění jejíh bsahu, tj. dkumenty a spisy nebudu zařazené d žádné slžky. Pdslžky zrušené slžky se stanu nvými hlavními slžkami (jejich bsah, tedy ani jejich případná pkračující strmvá struktura se nemění). Zrušením slžky se změní její stav na Zrušen. D zrušené slžky nelze vkládat žádné dkumenty, spisy a slžky. Vytvření pdslžky : Pkud existuje slžka a je značen řádek seznamu, je mžné vytvřit pdslžku ze stávající slžky. Plžky pr vyplnění jsu stejné jak při vytváření nvé slžky. P ulžení je v řádkvém zbrazení, ve slupci Nadřízená slžka, vidět vazba mezi slžku a pdslžku (viz. br.). Z pdslžky je dále mžné vytvářet další pdslžky. CNS a.s. Strana 7 (celkem 35)

8 Vlžení jak pdslžky d jiné slžky : prvede vlžení slžky d jiné slžky jak pdslžku. P značení slžky a kliknutí na iknu Vlžení jak pdslžky d jiné slžky, se tevře kn Vlžení pdslžky, zde se p kliknutí na iknu mřížky zbrazí seznam slžek (se stejnu úrvní přístupu), kde je vybrána slžka, d které bude značená slžka vlžena. Vlžením slžky d jiné slžky se změní její dkaz na nadřízenu slžku (viz. br.), slžka jak takvá se svým bsahem zůstává nadále stejná. Vyjmutí pdslžky : prvede vyjmutí pdslžky ze slžky a vytvří z ní hlavní slžku. Pkud existuje pdslžka a je značen řádek seznamu, tak se zaktivní ikna Kliknutím na tut iknu se tevře kn Vyjmutí pdslžky Vyjmutí pdslžky. CNS a.s. Strana 8 (celkem 35)

9 Kliknutím na tlačítk Ne se nestane žádná akce. Kliknutím na tlačítk An se z pdslžky stane hlavní slžka, tj. nemá žádnu jinu nadřízenu slžku (viz. br.). Obsah slžky se nemění. Slučení bsahu : prvede slučení bsahu slžky d jiné slžky. P značení slžky a kliknutí na iknu Slučení bsahu, se tevře kn Slučení bsahu, zde se p kliknutí na iknu mřížky zbrazí seznam slžek (se stejnu úrvní přístupu), kde je vybrána slžka, d které bude slučen bsah značené slžky. Slučením bsahu djde ke zrušení (stav záznamu Zrušen ) slučvané slžky a její bsah (dkumenty, spisy a pdslžky) kmpletně přejde pd určenu slžku. Vlžení dkumentu či spisu d Slžky/Pdslžky: Na frmuláři v dkumentech (spisech) Nevyřízených, p značení dkumentu (spisu) a kliknutí na iknu Vlžení d slžky, se tevře kn Vlžení dkumentu (spisu) d slžky, zde se p kliknutí na iknu mřížky zbrazí seznam slžek (se stejnu úrvní přístupu jak úrveň přístupu dkumentu či spisu), kde je vybrána slžka, d které bude dkument (spis) vlžen. CNS a.s. Strana 9 (celkem 35)

10 Kliknutím na tlačítk Vlžit je dkument (spis) vlžen d vybrané Slžky/Pdslžky. Na detailu dkumentu (spisu) v hrní části frmuláře (pd jeh evidenčním číslem) je zpráva tm, že dkument (spis) je vlžen d slžky (přadvé čísl a název slžky). V dlní části frmuláře prfilu dkumentu (spisu) je klnka Slžka, ve které je přadvé čísl a název slžky, d které je mžné vstupit stisknutím tlačítka šipky (viz. br.) Dkument, který je vlžen ve slžce, nelze vlžit d spisu. Dkument, který je vlžen ve spisu, nelze vlžit d slžky. Dkument či spis, který je vlžen v neveřejné slžce, není mžné předat. Je nutné dkument či spis ze slžky vyjmut. Dkument či spis, který je vlžen v běžné slžce, lze předat puze v rámci stejnéh spisvéh uzlu. Dkument či spis, který je vlžen ve slžce ke zveřejnění, lze předat kmukli nezávisle na spisvém uzlu. Pkud je předáván dkument či spis, který je vlžen ve slžce či pdslžce, tak v průběhu předávání (dkument je předáván, ale ještě nepřevzat) nemůže být změněna slžce (a tím i pdslžce) úrveň přístupu (např. z běžné slžky na neveřejnu slžku). 4. Datum cizíh deslání u přijatých dkumentů Mdul Pdatelna Příjem Datvá schránka/obecná zásilka Mdul Kancelář Přehled Příjem ů Mdul Kancelář Dkumenty Nevyřízené Při příjmu Datvé zprávy/obecné zásilky (Pdatelna), příjmu u (zálžka Dručení ) či při zakládání nvéh cizíh dkumentu (dkumenty Nevyřízené zálžka Dručení ) je mžnst zapsat datum cizíh deslání d nvé plžky Datum cizíh deslání. CNS a.s. Strana 10 (celkem 35)

11 P zapsání data d plžky Datum cizíh deslání a ulžení (zalžení) dkumentu, nelze tent datum změnit v režimu editace. 5. Stažení údajů při dpvědi na dkument Mdul Kancelář Dkumenty Nevyřízené (ikna dpvědi v řádkvém zbrazení a na detailu dkumentu) Mdul Kancelář Dkumenty Dle přadače (ikna dpvědi na detailu dkumentu) Mdul Kancelář Přehled Hledání (ikna dpvědi na detailu dkumentu) Pkud uživatel ve výše uvedených frmulářích klikne na iknu Vytvřit dpvěď na dkument, tak při vlbě Běžná dpvěď či Vyřizující dpvěď se z půvdníh dkumentu přetáhnu na dpvěď dkumentu tyt údaje: Typ dkumentu Spisvý znak Skartační znak Skartační lhůta CNS a.s. Strana 11 (celkem 35)

12 6. Funkce přidělit adresáty Mdul Kancelář jakýkli detail dkumentu, který lze editvat (tj. p kliknutí na iknu údajů dkumentu ) změna Na detailu dkumentu, na zálžce Odeslán (neb zrychlená vlba přidat nvé deslání zásilku ) neb na zálžce Rzdělvník, se p kliknutí na tlačítk Nvé, tevře kn Odeslání dkumentu nvý (či Rzdělvník dkumentů nvý ). V kně Odeslání dkumentu nvý, se p značení radibuttnu Přidělit adresáty a kliknutí na iknu mřížky u vlby Adresáta, zbrazí kn Dkumenty, kde je mžné vyhledat dkument např. pdle evidenčníh čísla, čísla jednacíh neb si kliknutím na tlačítk Načíst, načíst všechny dkumenty. P ptvrzení výběru dkumentu/ů, se na zálžku Adresáti z půvdníh dkumentu přenesu adresáti z vybraných (půvdních) dkumentů. Před ulžením lze adresy strnvat. Převádí se jen seznam adres. Způsb deslání, typ zásilky a frma zásilky se vlí ručně na svém dkumentu. P kliknutí na tlačítk Ulžit se adresáti prpíší na zálžku Odeslán či na zálžku Rzdělvník a zalží se zásilky. Zásilky lze před ulžením dkumentu editvat či strnvat. CNS a.s. Strana 12 (celkem 35)

13 7. Funkce předat výpravně Mdul Administrace Parametry aplikace Zásilky Pkud není zaškrtnut checkbx Pvlit autmaticku vlbu Předání výpravně, tak není v mdulu Kancelář Zásilky Vytvřené, při kliknutí na iknu Předat zásilky autmaticky značena vlba Předat výpravně. V tmt případě je ptřeba vybrat příjemce zásilky vlbu spisvéh uzlu a funkčníh místa, neb ručně zaškrtnut vlbu Předat výpravně. CNS a.s. Strana 13 (celkem 35)

14 8. Autr zásilky Pkud uživatel vytvří zásilku, tak na detailu zásilky, je d nvé plžky Vytvřil autmaticky vyplněn jmén, příjmení a funkční míst uživatele, který zásilku vytvřil. Plžka Vytvřil na detailu zásilky, se d vytvření zásilky nikdy nemění. Pkud bude zásilka předána na jiné funkční míst, tak na detailu zásilky v plžce Vytvřil zůstane půvdní uživatel, tedy ten, který zásilku vytvřil. Na detailu zásilky v plžce Odeslal, aplikace autmaticky vyplňuje jmén, příjmení a funkční míst uživatele, který zásilku předal na výpravnu. Před předáním zásilky na výpravnu zůstává plžka Odeslán prázdná. 9. Tky dkumentů V případě, že jsu nastavené Tky dkumentů, tak se při funkci předání (dkumentu, spisu, kpie, stejnpisu či zásilky) uživatelé zbrazí seřazeni pdle abecedy, ve tvaru Příjmení, Jmén a Funkční míst. CNS a.s. Strana 14 (celkem 35)

15 10. Upzrnění na dmítnuté zásilky Inf panel Uživatelské nastavení Parametry funkčníh místa nvý Pkud je zaškrtnut checkbx Upzrnění na vrácené zásilky a bsluha výpravny prvede Odmítnutí převzetí (vrácení) značených zásilek, tak je uživateli, který deslal zásilku na Výpravnu, em deslán upzrnění, že mu byla vrácena zásilka, kteru nalezne v mdulu Kancelář Zásilky Vytvřené. CNS a.s. Strana 15 (celkem 35)

16 11. Vypravené pdací archy Mdul Výpravna Přehled Pdací archy P kliknutí na Pdací archy, se nyní defaultně zbrazují Vypravené pdací archy, které nemají zapsaná pdací čísla. P zaškrtnutí nvéh checkbxu Zapsaná pdací čísla a kliknutí na tlačítk Načíst, se načtu všechny vypravené pdací archy, které mají na všech zásilkách zapsána pdací čísla. 12. Nastavení Tků dkumentů a Práv zbrazení Mdul Administrace Uživatelé Tky dkumentů Mdul Administrace Uživatelé Rzšíření práv zbrazení Na frmuláři Tků dkumentů a Rzšíření práv zbrazení, v blasti filtru vyhledávání, je mžné vyhledat u knkrétníh funkčníh místa nastavené tky dkumentů či rzšířená práva zbrazení. P výběru funkčníh místa v blasti filtru vyhledávání a kliknutí na tlačítk Načíst, se načtu všechny nastavené tky dkumentů či rzšířená práva zbrazení ke zvlenému funkčnímu místu. Standardně se zbrazují všechny nastavené tky dkumentů a rzšířená práva zbrazení. CNS a.s. Strana 16 (celkem 35)

17 13. Načtení naskenvanéh subru pmcí čtečky čárvých kódů Nastavení v mdulu Administrace Číselníky Lkální stanice Na frmuláři Lkální stanice je ptřeba zaškrtnut checkbx Čtečka je připjena ke stanici a vybrat adresář pr načtení naskenvaných subrů (např. C:\Čtečka) Dále je v InfPanelu ptřeba přiřadit lkální stanici k funkčnímu místu. V mdulu Kancelář Dkumenty, při zalžení či editaci dkumentu, na zálžce Elektrnický braz, přílhy, p kliknutí na iknu Načíst subr čtečku, se tevře kn Načti a ulž subr s čárvým kódem, kde lze načíst čárvý kód čtečku neb zapsat kód ručně. CNS a.s. Strana 17 (celkem 35)

18 14. Tisk věření v ISZR V mdulech Kancelář/Pdatelna/Administrace frmulář Externích subjektů Při věřvání údajů externíh subjektu v Základních registrech, na 4. Zálžce Výběr externíh subjektu, p kliknutí na iknu údajů v ISZR. Zbrazí tiskvu sestavu je mžné vytisknut Prtkl věření Prtkl věření údajů v ISZR bsahuje tyt infrmace: datum a čas věření údajů věřené údaje kd prvedl věření údajů (uživatel, FM, spisvý uzel) pd jaku agendu prběhl věření údajů (kód a název agendy) + rle (kód a název rle) důvd věření údajů 15. EML rzlžení přílh Mdul Kancelář Dkumenty v režimu editace dkumentu, jenž byl přijat Elektrnicku pdatelnu neb přes funkci Příjem ů, je na zálžce Elektrnický braz, přílhy EML zpráva. P kliknutí na iknu Vyjmutí přílh z EML subru, se zbrazí kn s dtazem Skutečně chcete vyjmut přílhy z EML zprávy?. CNS a.s. Strana 18 (celkem 35)

19 P kliknutí na tlačítk An djde k vyjmutí všech přílh a jejich ulžení d části Přílhy. EML zpráva se nemění, zůstává stále ulžena i s přílhami v subru elektrnickéh brazu. 16. Příjem Datvé zprávy datum dručení V mdulu Administrace Aplikace - Parametry aplikace zálžka Dkumenty Pkud je na výše uvedeném frmuláři zaškrtnut checkbx Při příjmu DZ ukládat jak datum dručení na prfilu dkumentu Acceptance Time míst Delivery Time, tak je v mdulu Pdatelna Příjem Datvá schránka, při příjmu datvé zprávy, v kně Příjem zásilky nvý, vyplněn v plžce Dručen datum dručení (AcceptanceTime) datvé zprávy d datvé schránky a nikliv datum ddání (DeliveryTime) datvé zprávy d datvé schránky. 17. Pdací deník úpravy Mdul Pdatelna Přehled Pdací deník Na tiskvu sestavu pdacíh deníku byly přidány nvé slupce: č.j. vyg.: zbrazen datum vygenervání či přidělení čísla jednacíh. CNS a.s. Strana 19 (celkem 35)

20 Identifikátr: zbrazen jednznačný identifikátr (čárvý kód dkument). V mdulu Pdatelna Příjem Datvá schránka, v kně Příjem zásilky nvý je zviditelněn a zpřístupněn ple Pčet listů / přílh (dříve byl tt ple viditelné puze u příjmu Obecné zásilky). V mdulu Kancelář Dkumenty zalžení neb režim editace dkumentu, na zálžce Prfil, při vlbě frmy dkumentu Digitální či Zdigitalizvaná, je zpřístupněn ple Pčet listů / přílh (dříve byl tt ple zpřístupněn puze u frmy Analgvé). 18. Šablny Na předdefinvané vzry dkumentů Micrsft Wrd je mžné vlžit tat nvá slučvací ple: Typ dkumentu = TypDkumentu Čísl Jednací Odesílatele = CislJednaciOdesilatel CNS a.s. Strana 20 (celkem 35)

21 Pčet listů a přílh = PcetListu Spisvý znak = SpisvyZnak Skartační znak = SkartacniZnak Skartační lhůta = SkartacniLhuta Datum dručení = DatumDruceni Datum evidence = DatumEvidence Datum cizíh deslání = DatumCizihOdeslani Vlastník = VlastnikFM Spisvý uzel = SpisvyUzel Odesílatel = OdesilatelAdresa Vytváření šabln v MS Wrd (celý prces vytvření ple, přiřazení hdnt aj.) a jejich přiřazení v prgramu Elisa je ppsán v uživatelské dkumentaci ELISy neb ve funkci Nápvěda. 19. Převd dkumentů a spisů d spisven Mdul Administrace Uživatelé Knfigurační skupiny Na detailu Knfigurační skupiny přibyl: v blasti Submdulů nvý checkbx Spisvna uživatel, který má přiřazenu Knfigurační skupinu, kde je zaškrtnut checkbx Spisvna, má v aplikaci Elisa přístupný mdul Spisvna. v blasti Práv nvé chceckbxy: Smí převádět d spisvny své dkumenty uživatel, který má přiřazenu Knfigurační skupinu, kde je zaškrtnut tent checkbx, má zpřístupněnu funkci Převdy d spisvny v mdulu Kancelář, kde smí vytvářet návrhy pr převd dkumentů či spisů (vlastních) d spisvny. Smí převádět d spisvny dkumenty spisvéh uzlu uživatel, který má přiřazenu Knfigurační skupinu, kde je zaškrtnut tent checkbx, má zpřístupněnu funkci Převdy d spisvny v mdulu Kancelář, kde smí vytvářet návrhy pr převd dkumentů či spisů (za spisvý uzel) d spisvny. Smí převádět d spisvny dkumenty celé rganizace uživatel, který má přiřazenu Knfigurační skupinu, kde je zaškrtnut tent checkbx, má zpřístupněnu funkci Převdy d spisvny v mdulu Kancelář, kde smí vytvářet návrhy pr převd dkumentů či spisů (za celu rganizaci) d spisvny. CNS a.s. Strana 21 (celkem 35)

22 Mdul Kancelář Převdy d spisvny Převd dkumentů / Převd spisů / Návrhy d spisvny Převd dkumentů: Na frmuláři Převdu uživatel vybírá dkumenty, které chce předat d spisvny. Kliknutím na tlačítk Načíst se načtu všechny vyřízené dkumenty (jenž nejsu vlženy ve spisech) pdle zvlených kritérií. Dkumenty lze filtrvat pdle těcht kritérií: Datum: vytvření / dručení, evidvání, vyřízení, nabytí právní mci CNS a.s. Strana 22 (celkem 35)

23 Ppis Frma: analgvá, digitální, zdigitalizvaná Spisvý znak Typ dkumentu Vlastník (ple je přístupné pdle nastavených práv v Knfigurační skupině) Spisvý uzel (číselník je přístupný pdle nastavených práv v Knfigurační skupině) zaškrtávací ple i dkumenty v pdřízených spisvých uzlech (checkbx je přístupný pdle nastavených práv v Knfigurační skupině) Přístupné ikny: Zbrazení detailu záznamu : prvede zbrazení detailu dkumentu Vybrat všechny dkumenty/spisy: prvede výběr všech načtených dkumentů Zrušit výběr : prvede zrušení všech značených dkumentů Předání dkumentu/spisu d spisvny : kliknutím na tut iknu se tevře kn Předání dkumentů/spisů d spisvny. V pli Spisvna je z číselníku spisven vybrána ta, d které mají být dkumenty předány. Pkud ve zvlené spisvně již existuje neschválený návrh, tak je mžné d tht návrhu dkumenty vlžit neb je mžné vlžit dkumenty na nvý návrh. Předáním dkumentů d spisvny djde buď k vytvření nvéh neschválenéh návrhu, neb k vlžení dkumentů na již existující neschválený návrh (dle vlby při předání dkumentů d spisvny), viz. mdul Kancelář Převdy d spisvny Návrhy d spisvny. Zbrazí tiskvu sestavu : prvede tisk záznamů v řádkvém zbrazení Převd spisů: CNS a.s. Strana 23 (celkem 35)

24 Na frmuláři Převdu uživatel vybírá spisy, které chce předat d spisvny. Kliknutím na tlačítk Načíst se načtu všechny uzavřené spisy pdle zvlených kritérií. Spisy lze filtrvat pdle těcht kritérií: Datum: vytvření / dručení, evidvání, vyřízení, nabytí právní mci Ppis Spisvý znak Vlastník (ple je přístupné pdle nastavených práv v Knfigurační skupině) Spisvý uzel (číselník je přístupný pdle nastavených práv v Knfigurační skupině) zaškrtávací ple i spisy v pdřízených spisvých uzlech (checkbx je přístupný pdle nastavených práv v Knfigurační skupině) Přístupné ikny: Zbrazení detailu záznamu : prvede zbrazení detailu spisu Vybrat všechny dkumenty/spisy: prvede výběr všech načtených spisů Zrušit výběr : prvede zrušení všech značených spisů Předání dkumentu/spisu d spisvny : kliknutím na tut iknu se tevře kn Předání dkumentů/spisů d spisvny. V pli Spisvna je z číselníku spisven vybrána ta, d které mají být spisy předány. Pkud ve zvlené spisvně již existuje neschválený návrh, tak je mžné d tht návrhu spisy vlžit, neb je mžné vlžit spisy na nvý návrh. CNS a.s. Strana 24 (celkem 35)

25 Předáním spisů d spisvny djde buď k vytvření nvéh neschválenéh návrhu, neb k vlžení spisů na již existující neschválený návrh (dle vlby při předání spisů d spisvny), viz. mdul Kancelář Převdy d spisvny Návrhy d spisvny. Zbrazí tiskvu sestavu : prvede tisk záznamů v řádkvém zbrazení POZNÁMKA: Předáním spisu d spisvny jsu předány i dkumenty bsažené ve spisu. Návrhy d spisvny: Na frmuláři Neschválených návrhů d spisvny se zbrazují návrhy, které uživatel vytvřil předáním dkumentů/spisů d spisvny. Přístupné ikny: Zbrazení detailu návrhu : prvede zbrazení detailu návrhu Zbrazí tiskvu sestavu : prvede tisk záznamů v řádkvém zbrazení Změna údajů návrhu : prvede zbrazení kna Návrhu pr editaci. CNS a.s. Strana 25 (celkem 35)

26 Neschválený návrh bsahuje dkumenty a spisy, které byly uživatelem vlženy d návrhu na převd dkumentů/spisů d spisvny, v sekci Převdy dkumentů a Převdy spisů. Přístupné ikny: Pklikáním na řádek dkumentu/spisu se zbrazí detail dkumentu/spisu. Změna údajů : umžní editvat Neschválený návrh Vybrat všechny dkumenty/spisy: prvede výběr všech dkumentů/spisů v Neschváleném návrhu. Zrušit výběr : prvede zrušení všech značených dkumentů/spisů v Neschváleném návrhu. Tisk na straně serveru : prvede tisk Návrhu předávacíh prtklu převdu dkumentů d spisvny. Pkud je Neschválený návrh v režimu editace, je mžné z něj vyjmut bsažené dkumenty/spisy zrušením výběru ve slupci Vybrat a ulžením Neschválenéh návrhu. POZNÁMKA: dkumenty či spisy je mžné vyjmut z Neschválenéh návrhu, dkud není návrh schválen (prvede uživatel, který má přístupný mdulu Spisvna). P schválení návrhu (v mdulu Spisvna) není již návrh zbrazen v mdulu Kancelář Převdy d spisvny Návrhy d spisvny. Mdul Spisvna Přehled - Přehled Frmulář zbrazuje stručný přehled stavu Spisvny a umžňuje přepínání mezi spisvnami dstupnými funkčnímu místu (pkud má dstupných více spisven zárveň). Frmulář s titulem Spisvna bsahuje: Nadpis název aktuální spisvny. Pkud je dstupných více spisven, je zde pd názvem aktuální spisvny zbrazen text Přepnut na spisvnu u něhž je dkaz na další spisvnu/ny. Minimalizvatelný panel Převdy d spisvny Neschválených návrhů s aktuálním pčtem návrhů + dkaz Zbrazit (zbrazuje seznam Neschválených návrhů) Schválených návrhů s aktuálním pčtem návrhů + dkaz Zbrazit (zbrazuje seznam Schválených návrhů) Prtklů s aktuálním pčtem prtklů + dkaz Zbrazit (zbrazuje seznam Prtklů) Tlačítk Aktualizvat prvádí aktualizaci dat. Jakmile jsu data načtena, jsu údaje přehledu aktualizvána. CNS a.s. Strana 26 (celkem 35)

27 Mdul Spisvna Návrhy a prtkly Návrhy neschválené/návrhy schválené/prtkly/převd d spisvny (Návrhy neschválené) Návrhy neschválené: Na frmuláři Neschválených návrhů se zbrazují návrhy, které uživatelé vytvřili předáním dkumentů/spisů d spisvny. Přístupné ikny: Zbrazení detailu návrhu : prvede zbrazení detailu návrhu Zbrazí tiskvu sestavu : prvede tisk záznamů v řádkvém zbrazení Změna údajů návrhu : prvede zbrazení kna Návrhu pr editaci. Neschválený návrh bsahuje dkumenty a spisy, které byly uživatelem vlženy d návrhu na převd dkumentů/spisů d spisvny, v mdulu Kancelář Převdy d spisvny, v sekci Převdy dkumentů a Převdy spisů. Přístupné ikny: Pklikáním na řádek dkumentu/spisu se zbrazí detail dkumentu/spisu. CNS a.s. Strana 27 (celkem 35)

28 Změna údajů : umžní editvat Neschválený návrh Vybrat všechny dkumenty/spisy: prvede výběr všech dkumentů/spisů v Neschváleném návrhu. Zrušit výběr : prvede zrušení všech značených dkumentů/spisů v Neschváleném návrhu. Schválení návrhu : prvede schválení dpsud Neschválenéh návrhu na Schválený návrh. Tisk na straně serveru : prvede tisk Neschválenéh návrhu předávacíh prtklu převdu dkumentů d spisvny. Pkud je Neschválený návrh v režimu editace, je mžné z něj vyjmut bsažené dkumenty/spisy zrušením výběru ve slupci Vybrat a ulžením Neschválenéh návrhu. Návrhy schválené: Na frmuláři Schválených návrhů se zbrazují návrhy, které byly schváleny uživatelem, který má přístupný mdul Spisvna. Přístupné ikny: Zbrazí tiskvu sestavu : prvede tisk záznamů v řádkvém zbrazení Zbrazení detailu návrhu : prvede zbrazení detailu návrhu CNS a.s. Strana 28 (celkem 35)

29 Schválený návrh bsahuje dkumenty a spisy, které byly uživatelem vlženy d návrhu na převd dkumentů/spisů d spisvny, v mdulu Kancelář Převdy d spisvny, v sekci Převdy dkumentů a Převdy spisů. Přístupné ikny: Pklikáním na řádek dkumentu/spisu se zbrazí detail dkumentu/spisu. Předat d spisvny : prvede předání dkumentů/spisů d spisvny (Prtkly). Tisk na straně serveru : prvede tisk Schválenéh návrhu předávacíh prtklu převdu dkumentů d spisvny. Prtkly: Na frmuláři Prtklů se zbrazují prtkly, které uživatel, který má přístupný mdul Spisvna, předal ze Schválených prtklů d spisvny. CNS a.s. Strana 29 (celkem 35)

30 Přístupné ikny: Zbrazí tiskvu sestavu : prvede tisk záznamů v řádkvém zbrazení Zbrazení detailu prtklu : prvede zbrazení detailu prtklu Prtkl bsahuje dkumenty a spisy, které byly uživatelem vlženy d návrhu na převd dkumentů/spisů d spisvny, v mdulu Kancelář Převdy d spisvny, v sekci Převdy dkumentů a Převdy spisů. Přístupné ikny: Pklikáním na řádek dkumentu/spisu se zbrazí detail dkumentu/spisu. Tisk na straně serveru : prvede tisk předávacíh prtklu převdu dkumentů d spisvny. Převdy d spisvny (Návrhy neschválené): Na frmuláři se zbrazují Neschválené návrhy pr převd dkumentů/spisů mezi spisvnami. Práce na tmt frmuláři je shdná jak na frmuláři Neschválených návrzích, v mdulu Kancelář Převdy d spisvny Návrhy d spisvny. CNS a.s. Strana 30 (celkem 35)

31 Mdul Spisvna Dkumenty Dkumenty ve spisvně Na frmuláři jsu zbrazeny dkumenty, které byly předány ze Schválenéh návrhu d spisvny. Dkumenty lze filtrvat pdle těcht kritérií: Ppis Evidenční čísl Čísl jednací Datum: vytvření / dručení, evidvání, vyřízení, nabytí právní mci Frma: analgvá, digitální, zdigitalizvaná Spisvý znak Typ dkumentu Přístupné ikny: Zbrazení detailu záznamu : prvede zbrazení detailu dkumentu Změna údajů záznamu : umžní na detailu dkumentu editvat spisvý znak, skartační znak a lhůtu Zápůjčka dkumentu : ikna je zaktivněna, pkud je značen řádek v seznamu (tj. není zaškrtnutý checkbx ve slupci Výběr). kliknutím na tut iknu se tevře kn Zápůjčka dkumentu CNS a.s. Strana 31 (celkem 35)

32 Uzel: Spisvý uzel uživatele, kterému bude zapůjčen dkument. Zapůjčit: výběr funkčníh místa, kterému bude zapůjčen dkument. Datum d d: vlba data a času, p kteru bude dkument zapůjčen. Účel: účel zapůjčení dkumentu. Uživatel, kterému je dkument zapůjčen, má práv si zbrazit detail dkumentu se všemi zálžkami. Předání dkumentu/spisu d spisvny : ikna je zaktivněna, pkud je zaškrtnutý checkbx ve slupci Výběr. kliknutím na tut iknu se tevře kn Předání dkumentů/spisů d spisvny V pli Spisvna je z číselníku spisven vybrána ta, d které mají být dkumenty předány. Pkud ve zvlené spisvně již existuje neschválený návrh, tak je mžné d tht návrhu dkumenty vlžit, neb je mžné vlžit dkumenty na nvý návrh. Předáním dkumentů d spisvny djde buď k vytvření nvéh neschválenéh návrhu, neb k vlžení dkumentů na již existující neschválený návrh ve zvlené spisvně. CNS a.s. Strana 32 (celkem 35)

33 Ve spisvně, ze které byly dkumenty předány d jiné spisvny, se zbrazí Neschválený návrh předávacíh prtklu převdu dkumentů d spisvny, v sekci Návrhy a prtkly Převd d spisvny (Návrhy neschválené). Vybrat všechny dkumenty: prvede výběr všech dkumentů. Zrušit výběr : prvede zrušení všech značených dkumentů. Zbrazí tiskvu sestavu : prvede tisk záznamů v řádkvém zbrazení. Mdul Spisvna Spisy Spisy ve spisvně Na frmuláři jsu zbrazeny dkumenty, které byly předány ze Schválenéh návrhu d spisvny. Dkumenty lze filtrvat pdle těcht kritérií: Datum: vytvření / dručení, evidvání, vyřízení, nabytí právní mci Ppis Spisvý znak Přístupné ikny: Zbrazení detailu záznamu : prvede zbrazení detailu dkumentu Změna údajů záznamu : umžní na detailu dkumentu editvat spisvý znak, skartační znak a lhůtu Zápůjčka spisu : ikna je zaktivněna, pkud je značen řádek v seznamu (tj. není zaškrtnutý checkbx ve slupci Výběr). kliknutím na tut iknu se tevře kn Zápůjčka spisu CNS a.s. Strana 33 (celkem 35)

34 Uzel: Spisvý uzel uživatele, kterému bude zapůjčen spis. Zapůjčit: výběr funkčníh místa, kterému bude zapůjčen spis. Datum d d: vlba data a času, p kteru bude spis zapůjčen. Účel: účel zapůjčení spisu. Uživatel, kterému je spis zapůjčen, má práv si zbrazit detail spisu se všemi zálžkami. Předání dkumentu/spisu d spisvny : ikna je zaktivněna, pkud je zaškrtnutý checkbx ve slupci Výběr. kliknutím na tut iknu se tevře kn Předání dkumentů/spisů d spisvny V pli Spisvna je z číselníku spisven vybrána ta, d které mají být spisy předány. Pkud ve zvlené spisvně již existuje neschválený návrh, tak je mžné d tht návrhu spisy vlžit, neb je mžné vlžit spisy na nvý návrh. Předáním spisů d spisvny djde buď k vytvření nvéh neschválenéh návrhu, neb k vlžení spisů na již existující neschválený návrh ve zvlené spisvně. CNS a.s. Strana 34 (celkem 35)

35 Ve spisvně, ze které byly spisy předány d jiné spisvny, se zbrazí Neschválený návrh předávacíh prtklu převdu spisů d spisvny, v sekci Návrhy a prtkly Převd d spisvny (Návrhy neschválené). Vybrat všechny spisy: prvede výběr všech spisů. Zrušit výběr : prvede zrušení všech značených spisů. Zbrazí tiskvu sestavu : prvede tisk záznamů v řádkvém zbrazení. 20. Přihlášení d SSL přes ActiveDirectry Mdul Administrace Uživatelé Uživatelé Na frmuláři uživatelů, p značení záznamu a kliknutí na iknu Změna údajů záznamu, se tevře kn Uživatel editace, kde p zaškrtnutí checkbxu Pvlit přihlašvání přes ActiveDirectry se zaktivní ple Uživatelské jmén v AD, d kteréh je ptřeba vyplnit uživatelské jmén d dmény. P ulžení změn je mžné se d Elisy přihlašvat přes nvé tlačítk Přihlásit přes ActiveDirectry, aniž by uživatel vyplňval přihlašvací údaje. IS Elisa načte dménu a uživatelské jmén z AD přihlášenéh uživatele, a tt uživatelské jmén věří vůči namapvaným uživatelům v systému Elisa, zdali existuje a je-li pvlen přihlašvání přes AD. CNS a.s. Strana 35 (celkem 35)

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - subverze 1.28

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - subverze 1.28 Spisvá služba/elisa - Ddatek k manuálu - subverze 1.28 01.06.2016 Ddatek k manuálu subverze 1.28 1. Obsah 2. Filtrvací ple... 3 3. Zbrazení značky slžky... 4 4. Načítání seznamů (datagridů)... 4 5. Název

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.26

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.26 Spisvá služba/elisa - Ddatek k manuálu - Verze 1.26 9.04.2015 1. Obsah 2. Přihlášení přes ActiveDirectry... 3 3. Pčet záznamů na stránce... 4 4. Externí subjekty... 6 4.1. Zbrazení plžek Obec a PSČ...

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.30

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.30 Spisvá služba/elisa - Ddatek k manuálu - Verze 1.30 15.05.2017 Ddatek k manuálu verze 1.30 1. Obsah 2. Filtrvací ple... 3 3. Pdrbný ppis na příjmu zásilky... 4 4. Elektrnická pdatelna... 5 4.1 Autmatické

Více

Sledování provedených změn v programu SAS

Sledování provedených změn v programu SAS Sledvání prvedených změn v prgramu SAS Při práci se systémem SAS se v něklika funkcích sleduje, jaké změny byly prvedeny a kd je prvedl. Patří mezi ně evidence změn v mdulu Evidence žáků neb práce s průběžnu

Více

VIS ČAK - Uživatelský manuál - OnLine semináře

VIS ČAK - Uživatelský manuál - OnLine semináře UŽIVATELSKÝ MANUÁL - ONLINE SEMINÁŘE Autr: Aquasft, spl. s r.., Vavrečka Lukáš Prjekt: VIS ČAK Pslední aktualizace: 11.12.2009 Jmén subru: UživatelskýManuál_OnLine_Semináře_0v2.dcx Pčet stran: 12 OBSAH

Více

Plánování směn verze 2.1, revize 03

Plánování směn verze 2.1, revize 03 Plánvání směn verze 2.1, revize 03 Ing. Antnín Vecheta Email: t254@seznam.cz Pžadavky na pčítač: 1) Operační systém: MS Windws Vista neb nvější (nutné) 2) Prcesr: Intel i5 (dpručení) 3) Paměť: 4GB (dpručení)

Více

Vkládání dat do databázové aplikace

Vkládání dat do databázové aplikace Vkládání dat d databázvé aplikace prjektu Vytváření místníh partnerství benchmarking sciálních služeb Králvéhradeckéh kraje 1 Obsah I. Úvd... 3 II. Jak se přihlásit d aplikace... 3 III. Ppis funkcí Hlavníh

Více

Podklady k práci s Intranetem - administrátor

Podklady k práci s Intranetem - administrátor SPACE COM spl. s r.. Datum 29.8.2012 Na Závdí 1668 396 01 Humplec +420565535010;731612614 Pdklady k práci s Intranetem - administrátr 1) Přihlášení d systému - ve webvém prhlížeči na adrese http://intranet.sssluzeb.cz

Více

Portál veřejné správy

Portál veřejné správy Prtál veřejné správy Z Zvveeřřeejjn něěn níí vvěěssttn nííkku u S Sm maazzáán níí vvěěssttn nííkku u P Přřiid dáán níí p přřííll h h kkee zzvveeřřeejjn něěn néém mu u vvěěssttn nííkku u Vytvřen dne: 16.3.2012

Více

Portál veřejné správy

Portál veřejné správy Prtál veřejné správy Z Zvveeřřeejjn něěn níí p p vviin nn něě zzvveeřřeejjň ň vvaan néé iin nff rrm maaccee S Sm maazzáán níí p p vviin nn něě zzvveeřřeejjň ň vvaan néé iin nff rrm maaccee E Ed diittaaccee

Více

Portál veřejné správy

Portál veřejné správy Prtál veřejné správy N Náávvrrh hn naa zzvveeřřeejjn něěn níí žžiivv ttn níí ssiittu uaaccee N Náávvrrh hn naa ssm maazzáán níí zzvveeřřeejjn něěn néé žžiivv ttn níí ssiittu uaaccee N Náávvrrh hn naa eed

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 Interaktivní výuka MS Office 2000 Pachner Panel nástrjů vlev nahře (zleva) O stránku zpět Úvdní stránka dkumentu návrat na titulní stranu prgramu Histrie přehled navštívených stránek Rejstřík Zálžky Pznámky

Více

Odpisy a opravné položky pohledávek

Odpisy a opravné položky pohledávek Odpisy a pravné plžky phledávek E S O 9 i n t e r n a t i n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a www.es9.cz Strana 1 (celkem 9) Ppis... 3 Účetní perace (1.1.1.2), vzr Odpisy a pravné plžky...

Více

Tile systém v Marushka Designu

Tile systém v Marushka Designu 0 Tile systém v Marushka Designu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...4-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme

Více

Eda. Evidence obchodních aktivit. Proces nákupu

Eda. Evidence obchodních aktivit. Proces nákupu Eda Prces nákupu Tent dkument bsahuje ppis prcesu nákupu včetně ukázky typických krků d bjednávky až p fakturaci. Obsah: Struktura dat... 2 Zalžení bjednávky... 3 Základní údaje... 3 Text bjednávky...

Více

Novinky a změny POEM. verze Copyright 2012 VIAVIS a.s.

Novinky a změny POEM. verze Copyright 2012 VIAVIS a.s. Nvinky a změny POEM verze 5.3 16. 7. 2012 Cpyright 2012 VIAVIS a.s. Obsah 1. Obecné změny v POEM verze 5.3... 3 2. Nvinky a změny v jedntlivých mdulech... 5 2.1. Prjekty... 5 2.2. Partneři... 5 2.3. Kalendář...

Více

Nastavení funkce pro Elektronickou evidenci tržeb EET v programu Aconto

Nastavení funkce pro Elektronickou evidenci tržeb EET v programu Aconto Nastavení funkce pr Elektrnicku evidenci tržeb EET v prgramu Acnt Pvinnst elektrnicky evidvat tržby (dále EET) lze nastavit pr evidenci Pkladna v mdulu Evidence a pr prgram Kasa. Pkud je pvinnst nastavena,

Více

Helios Orange Plugin Zadávání vlastností

Helios Orange Plugin Zadávání vlastností Helis Orange Plugin Zadávání vlastnstí 2015 BürKmplet, s.r.. Obsah Zadávání vlastnstí... 3 Definice... 3 Skupiny... 3 Definice vlastnstí... 4 Knfigurace... 6 Zadávání a zbrazvání vlastnstí... 6 Editační

Více

Případy užití RSSystems

Případy užití RSSystems Případy užití RSSystems Účelem tht dkumentu je definvat rzsah funkcí infrmačníh systému,, Infrmační systém evidence bjednávek (značvaný dále jen RSSystem), určený k pužívání restauračními zařízeními (značvanými

Více

GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB

GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB Přílha č. 1b zadávací dkumentace GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB verze 1.0 Obsah 1 Vymezení cílů prjektu 3 2 Prcesní architektura 4 2.1 Základní výchdiska návrhu prcesní architektury 4 2.2 Pstup tvrby a pužité

Více

Autorizace mapového serveru

Autorizace mapového serveru 0 Autrizace mapvéh serveru OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...4-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme mžnsti

Více

Témata v MarushkaDesignu

Témata v MarushkaDesignu 0 Témata v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...5-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme práci

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 PwerPint a Access v příkladech Pachner - p výběru tématickéh celku se bjeví kn se zadáním úlhy: ppis jedntlivých dílčích krků p animvaných tázkách jedntlivých dílčích krků uživatel abslvuje test na prvěření

Více

Upomínky a kontroly E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s.

Upomínky a kontroly E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. Upmínky a kntrly E S O 9 i n t e r n a t i n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a www.es9.cz Strana 1 (celkem 6) Upmínky... 3 Evidence a tisk upmínek (1.3.3.1)... 3 Kntrla phledávek a psílání

Více

Specifikace pro SW aplikaci Start-up business.

Specifikace pro SW aplikaci Start-up business. Zakázka na vytvření výukvé aplikace Start-up businees a Interaktivní webvé rzhraní Přílha č. 2 Technická specifikace Pžadavky: Specifikace pr SW aplikaci Start-up business. Obecné pžadavky Cílem je vytvřit

Více

Vykreslení obrázku z databázového sloupce na referenční bod geometrie

Vykreslení obrázku z databázového sloupce na referenční bod geometrie 0 Vykreslení brázku z databázvéh slupce na referenční bd gemetrie OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...5-1 - 1 Cíl

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

Modul pro vyhodnocení ročních výsledků finančních kontrol

Modul pro vyhodnocení ročních výsledků finančních kontrol Ministerstv financí Odbr 47 Centrální harmnizační jedntka Infrmační systém finanční kntrly ve veřejné správě Mdul pr vyhdncení rčních výsledků finančních kntrl Leden 2015 Manuál MF - infrmační systém finanční

Více

Účtování pojišťoven z Praktika

Účtování pojišťoven z Praktika Účtvání pjišťven z Praktika Níže bude ppsán pdrbně pstup, jak vyúčtvat pjišťvny přím z prgramu. Účtvání je tak pr Vás mnhem jednduší. Nemusíte se tak přihlašvat na jedntlivé prtály ZP. Pr tent druh účtvání

Více

Návod k vyplňování formulářů - vyúčtování

Návod k vyplňování formulářů - vyúčtování Seznam frmulářů služeb Návd k vyplňvání frmulářů - vyúčtvání v P přihlášení d aplikace je třeba zvlit nabídku Finanční vypřádávání a VP a pté pdnabídku Seznam frmulářů. V hrní části kna se nabízí filtr,

Více

Informační ikony v MarushkaDesignu

Informační ikony v MarushkaDesignu 0 Infrmační ikny v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...4-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme

Více

GeoDTM. Uživatelská příručka. Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056. Verze 1.0

GeoDTM. Uživatelská příručka. Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056. Verze 1.0 GeDTM Uživatelská příručka Verze Výstup byl vytvřen s finanční pdpru TA ČR v rámci prjektu TA02011056 2 Obsah 1 Úvd... 7 1.1 Systémvé pžadavky... 7 1.2 Hardwarvý klíč... 7 1.3 Struktura a způsb ulžení

Více

PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL

PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah 1. ÚVOD DO HRY 3 1.1. Histrie hry 3 1.2. Pravidla hry 3 1.3. Pčítačvá verze hry 3 2. INSTALACE HRY 4 2.1. Instalace z disku CD-ROM 4 2.2. Instalace hry stažené z internetu

Více

pro správu uživatelských přístupů do registru řidičů pro obecní úřady obcí s rozšířenou působností

pro správu uživatelských přístupů do registru řidičů pro obecní úřady obcí s rozšířenou působností Uživatelská příručka pr správu uživatelských přístupů d registru řidičů pr becní úřady bcí s rzšířenu půsbnstí 1 Licenční ujednání Veškerá práva vyhrazena Ministerstv dpravy nábřeží L. Svbdy 1222/12 110

Více

Vizualizace TIN (trojúhelníková nepravidelná síť) v Marushka Designu

Vizualizace TIN (trojúhelníková nepravidelná síť) v Marushka Designu ; Vizualizace TIN (trjúhelníkvá nepravidelná síť) v Marushka Designu 0 TIN v Marushka Designu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGN...5-1

Více

Vyberte režim. Chcete-li:

Vyberte režim. Chcete-li: OmniTuch 8400 Instant Cmmunicatins Suite Služby jednh čísla, webvý přístup Stručná uživatelská příručka R6.0 C jsu Služby jednh čísla? Služby jednh čísla nabízejí uživatelům směrvání sbních vlání a umžňují

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.25 7.11.2014 1. Obsah 2. Soupis spisu... 3 3. Tisková sestava Návrhu předávacího protokolu do spisovny... 3 4. Převody do spisovny platnost dokumentu

Více

Kulturní kalendář Karlovarského kraje MANUÁL

Kulturní kalendář Karlovarského kraje MANUÁL Kulturní kalendář Karlvarskéh kraje MANUÁL 1. ROLE UŽIVATELŮ Superadmin Superadmin je v každém kalendáři vždy jen jeden. Oprti administrátrvi má navíc mžnst vytvářet a spravvat další uživatele (administrátry),

Více

ONLINESKLAD.CZ. Vysvětlení pojmů: V tomto manuálu i v celém systému figurují 3 základní osoby: Popis administračního rozhraní

ONLINESKLAD.CZ. Vysvětlení pojmů: V tomto manuálu i v celém systému figurují 3 základní osoby: Popis administračního rozhraní ONLINESKLAD.CZ Ppis administračníh rzhraní Vysvětlení pjmů: V tmt manuálu i v celém systému figurují 3 základní sby: 1) PARTNER je t majitel partnerskéh eshpu. Prdává zbží a bjednávky psílá d nlineskladu

Více

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332

ZŠ ÚnO, Bratří Čapků 1332 Obsluha PC snadn a rychle - Multimediální učebnice MS Windws XP Pachner Panel nástrjů vprav nahře (shra dlů) O stránku zpět Úvdní stránka dkumentu návrat na titulní stranu prgramu Histrie přehled navštívených

Více

Eda. Evidence obchodních aktivit. Proces prodejních kontraktů

Eda. Evidence obchodních aktivit. Proces prodejních kontraktů Evidence bchdních aktivit Eda Evidence bchdních aktivit Prces prdejních kntraktů Tent dkument bsahuje ppis prcesu prdejních kntraktů včetně ukázky typických krků d ptvrzené bjednávky až p fakturaci. Obsah:

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

Instalace a technické informace

Instalace a technické informace Dkumentace k mdulu MdleKREM Samstatný mdul MdleKREM umžňuje zbrazit (vyučujícím i studentů) mdel průchdu studenta vyučvaným kurzem a t jak v grafické pdbě (využívající znalstní mdel GLIKREM - GuideLine

Více

Konsolidovaný nástroj získatele Vytvoření dodatku ke smlouvě NAMÍRU Návod k obsluze

Konsolidovaný nástroj získatele Vytvoření dodatku ke smlouvě NAMÍRU Návod k obsluze Knslidvaný nástrj získatele Vytvření ddatku ke smluvě NAMÍRU Návd k bsluze Obsah 1 ÚVOD... 1 2 MENU VYTVOŘENÍ DODATKU... 1 3 VYTVOŘENÍ DODATKU... 1 3.1 Načtení pjistné smluvy... 1 3.2 Pdmínky pr vytvření

Více

Synchronizace kontaktů z ESO9 do MS Outlook

Synchronizace kontaktů z ESO9 do MS Outlook Synchrnizace kntaktů z ESO9 d MS Outlk E S O 9 i n t e r n a t i n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 5) Ppis... 3 Instalace a nastavení dplňku klienta... 3 Instalace... 3

Více

DTM (Digitální technická mapa) v Marushka Designu

DTM (Digitální technická mapa) v Marushka Designu 0 DTM (Digitální technická mapa) v Marushka Designu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...5-1 - 1 Cíl příkladu V tmt

Více

Publikace. 1. Spuštění modulu Publikace. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Publikace

Publikace. 1. Spuštění modulu Publikace. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Publikace Publikace Mdul služí k přehledu a zadávání údajů publikační činnsti d centrální databáze VUT. Data jsu přizvána za účelem předávání údajů výsledcích výzkumu a vývje d Rejstříku infrmací výsledcích (RIV),

Více

Lokalizace souřadnic v MarushkaDesignu

Lokalizace souřadnic v MarushkaDesignu ; Lkalizace suřadnic v MarushkaDesignu 0 OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...4-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu

Více

Příjmy a výdeje E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s.

Příjmy a výdeje E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. Příjmy a výdeje E S O 9 i n t e r n a t i n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 12) Ppis... 3 Vznik příjmvých a výdejvých dkladů kpiemi... 4 Fyzická příjemka z bjednávky vydané

Více

Komunikační protokol MODBUS RTU v displejích TDS101 a TDS57

Komunikační protokol MODBUS RTU v displejích TDS101 a TDS57 Kmunikační prtkl MODBUS RTU v displejích TDS101 a TDS57 Kmpletní ppis prtklu 13. prsince 2018 w w w. p a p u c h. c m M O DBUS RTU v TDS Katalgvý list Vytvřen: 17.8.2018 Pslední aktualizace: 13.12 2018

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.24

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.24 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.24 1.4.2014 1. Obsah 1. Obsah... 2 2. Převody do spisovny výběrová kritéria... 3 3. Číselník zařazení archivní krabice... 3 4. Archivní krabice... 3 4.1.

Více

3D vektory a mračna bodů v Marushka Designu

3D vektory a mračna bodů v Marushka Designu 0 3D vektry a mračna bdů v Marushka Designu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...4-1 -d 1 Cíl příkladu V tmt příkladu

Více

HTML šablona v MarushkaDesignu

HTML šablona v MarushkaDesignu 0 HTML šablna v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGN...4-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme

Více

Mimořádná účetní uzávěrka

Mimořádná účetní uzávěrka Mimřádná účetní uzávěrka E S O 9 i n t e r n a t i n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a www.es9.cz Strana 1 (celkem 6) Ppis... 3 Průběh mimřádné účetní uzávěrky... 3 Mimřádná účetní uzávěrka

Více

ReDat experience v Release notes

ReDat experience v Release notes ReDat experience v 2.34.2 Release ntes Vydání: 02/2018 v 2.34.2 rev.1 Výrbce: RETIA, a.s. Pražská 341 Zelené Předměstí 530 02 Pardubice s certifikvaným systémem řízení jaksti pdle ISO 9001 a člen AOP V

Více

MS Word pro administrátory projektů Základy

MS Word pro administrátory projektů Základy MS Wrd pr administrátry prjektů Základy Knání kurzu financván z Operačníh prgramu Vzdělávání pr knkurenceschpnst ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační čísl: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.21.0 11.03.2013 Obsah 1. Zařazení vyřízeného dokumentu do spisu... 3 2. Automatický výpočet nabytí právní moci... 4 3. Tisk obálek v modulu Výpravna...

Více

Čipový terminál verze 3.3

Čipový terminál verze 3.3 Obsah Obsah...1 Čipvý terminál verze 3.3...2 Instalace terminálu...2 Ovládání terminálu pmcí Master čipu...3 Technické infrmace...3 Kmunikace s TM...4 Test spjení...4 Karty...5 Datum a čas...5 Časvá spínání...6

Více

Dotaz typu Common Info v MarushkaDesignu

Dotaz typu Common Info v MarushkaDesignu 0 Dtaz typu Cmmn Inf v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL TUTORIÁLU...2 2 PRÁCE S TUTORIÁLEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS TUTORIÁLU V MARUSHKADESIGNU...4-1 - 1 Cíl tutriálu V tmt tutriálu

Více

Uživatelská příručka aplikace Partner24 modul Zaměstnavatelský portál Česká spořitelna penzijní společnost, a.s.

Uživatelská příručka aplikace Partner24 modul Zaměstnavatelský portál Česká spořitelna penzijní společnost, a.s. Uživatelská příručka aplikace Partner24 mdul Zaměstnavatelský prtál Česká spřitelna penzijní splečnst, a.s. Verze: 1.20 (30.3.2011) Autr: Jan Zámstný, Lukáš Hns Schválil: Šárka Rlčíkvá Vlastník: ČS penzijní

Více

2) Instalace modulu EET v programu Aconto

2) Instalace modulu EET v programu Aconto Nastavení funkce pr Elektrnicku evidenci tržeb EET v prgramu Acnt Pznámka: Pr funkční EET je ptřeba mít nainstalvaný certifikát pr pdepsání dkladu (vygenervaný Finanční správu), instalvanu aktuální verzi

Více

Operační systém Windows 8.1

Operační systém Windows 8.1 Operační systém Windws 8.1 1. Práce v uživatelském prstředí Windws Systém Přihlásit se ke svému uživatelskému účtu. Odhlásit se (Start úvdní brazvka /pravý hrní rh (ikna přihlášenéh uživatele účtu / Odhlásit).

Více

Možnosti připojení WMS služby do Klienta v Marushka Designu

Možnosti připojení WMS služby do Klienta v Marushka Designu 0 Mžnsti připjení WMS služby d Klienta v Marushka Designu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...4-1 - 1 Cíl příkladu

Více

Uživatelský manuál WebActive s.r.o.

Uživatelský manuál WebActive s.r.o. Verze 7.0, 5/2011 Uživatelský manuál WebActive s.r.. Hviezdslavva 614/16 400 03 Ústí nad Labem www.webactive.cz inf@webactive.cz Úvd Cntent Management Server WebJET (dále jen CMS WebJET) je systém pr ucelenu

Více

- Aplikace je napsána v C#.NET, je instalována na webovém serveru - Data jsou ukládána v databázi MS-SQL 2005 a vyšší

- Aplikace je napsána v C#.NET, je instalována na webovém serveru - Data jsou ukládána v databázi MS-SQL 2005 a vyšší Prdukt: je aplikace pr správu ICT prjektvých záměrů a ICT prjektů. Je zpracvána na základě analýzy a specifikace pžadavků cílvých uživatelů. PMS - Aplikace pr řízení prjektvých záměrů a prjektů je nástrj

Více

NEC CLOUD STORAGE. Uživatelská příručka. Verze: R03.1

NEC CLOUD STORAGE. Uživatelská příručka. Verze: R03.1 NEC CLOUD STORAGE Uživatelská příručka Verze: R03.1 2013 1 ÚVOD... 5 1.1 ÚČEL TOHOTO DOKUMENTU... 5 1.2 POJMY, AKRONYMY A ZKRATKY... 5 2 ÚVOD K NEC CLOUD STORAGE... 6 2.1 CO JE PRO POUŽÍVÁNÍ CLOUD STORAGE

Více

ZPRÁVA DESADV typ zprávy 351 Avízo dodávky (dodací list)

ZPRÁVA DESADV typ zprávy 351 Avízo dodávky (dodací list) INFORMACE PRO DODAVATELE PŘI ZAPOJOVÁNÍ DO EDI KOMUNIKACE S ALZA.CZ ZPRÁVA DESADV typ zprávy 351 Avíz ddávky (ddací list) Tent dkument bsahuje infrmace pžadvané struktuře a bsahu zasílaných EDI zpráv DESADV

Více

Informace pro deklarantskou veřejnost o nových funkcích v aplikaci e-vývoz

Informace pro deklarantskou veřejnost o nových funkcích v aplikaci e-vývoz Infrmace pr deklarantsku veřejnst nvých funkcích v aplikaci e-vývz Dne 27. června 2017 bude distribuvána a nasazena nvá verze aplikace NCTS/ECS klient (dále jen aplikace ), ve které budu zapracvány některé

Více

CSH spol s r.o. NÁVOD K INSTALACI. Proč je výhodné se zaregistrovat v systému ipartner

CSH spol s r.o. NÁVOD K INSTALACI. Proč je výhodné se zaregistrovat v systému ipartner H spl s r.. Wuchterlva 5, 160 00 Praha 6 tel.: 226 218 080-4 Nedbalva 14, 701 00 Ostrava tel.: 597 578 698 e-mail: csh@csh.cz WWW: http://www.csh.cz 11. srpna 2009 Vážení uživatelé, dstáváte nvé verze

Více

Legenda v MarushkaDesignu

Legenda v MarushkaDesignu ; Legenda v MarushkaDesignu 0 OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGN...5-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme něklik

Více

Integrace Google map v MarushkaDesignu

Integrace Google map v MarushkaDesignu ; Integrace Ggle map v MarushkaDesignu 0 OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGN...6-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si

Více

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY:

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Výzva k účasti v elektrnickém výběrvém řízení pr kmditu Prdej vyřazených sluţebních sbních vzidel SMO (dále též jen Výzva ) 1. Datum knání: DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Sutěţní kl: 14. 6. 2011 d 10:00 hdin.

Více

ReDat experience v Release notes

ReDat experience v Release notes ReDat experience v 2.35.0 Release ntes Vydání: 07/2018 v 2.35.0 rev.1 Výrbce: RETIA, a.s. Pražská 341 Zelené Předměstí 530 02 Pardubice s certifikvaným systémem řízení jaksti pdle ISO 9001 a člen AOP V

Více

INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL

INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL Verze 3.3, vydaná 1. 3. 2016 Vážení zástupci realitních kanceláří, Rádi bychm vám představili nvu verzi našeh blíbenéh realitníh sftwaru, která jak vždy, přináší spustu

Více

2) Instalace modulu EET v programu Aconto

2) Instalace modulu EET v programu Aconto Nastavení funkce pr Elektrnicku evidenci tržeb EET v prgramu Acnt Pznámka: Pr funkční EET je ptřeba mít nainstalvaný certifikát pr pdepsání dkladu (vygenervaný Finanční správu), instalvanu aktuální verzi

Více

5. Zobrazení stručné informace o právě běžícím programu. 6. Zobrazení podrobné informace o právě běžícím programu

5. Zobrazení stručné informace o právě běžícím programu. 6. Zobrazení podrobné informace o právě běžícím programu 1. Přepínání kanálů Psun na susední kanál Přímá vlba pmcí čísla kanálu Vlba výběrem z přehledu všech kanálu Kanál chráněný rdičvským zámkem 2. Vypnutí a zapnutí STB 3. NULTÝ kanál 4. Dialg "nejste právněn"

Více

Obsah cvic ení procvic ovane dovednosti

Obsah cvic ení procvic ovane dovednosti Výpčetní technika a algritmizace I Obsah cvic ení prcvic vane dvednsti Studijní cíle cvičení Ve cvičeních předmětu VA1: student si svjí základní práci s peračním systémem Windws, cž zahrnuje zejména: základní

Více

ReDat experience Release notes ATC-ATM

ReDat experience Release notes ATC-ATM ReDat experience 2.35.1 Release ntes ATC-ATM Vydání: 11/2018 v 2.35.1 rev. 1 Výrbce: RETIA, a.s. Pražská 341 Zelené Předměstí 530 02 Pardubice s certifikvaným systémem řízení jaksti pdle ISO 9001 a člen

Více

Generování Homepage ze serveru AReality.sk

Generování Homepage ze serveru AReality.sk Genervání Hmepage ze serveru AReality.sk 9. 9. 2010 - Ing. Jiří Fřt Diadema Sftware s.r.. Verze 3.5 Diadema Sftware s. r.. Stránka 1 Obsah Obsah... 2 1. Obecně k prpjení dat... 3 2. Typy prpjení dat...

Více

Rádiová odečtová jednotka RFU 40. a odečtová aplikace RADIO READER

Rádiová odečtová jednotka RFU 40. a odečtová aplikace RADIO READER Rádivá dečtvá jedntka RFU 40 a dečtvá aplikace RADIO READER Obsah 1. Odečtvá jedntka RFU 40...3 1.1. Význam symblů LED did na dečtvé jednce RFU 40:...3 1.2. Technické údaje...4 1.3. Pkyny pr pužívání...4

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr.69, 148 01 Praha 414

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr.69, 148 01 Praha 414 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičskéh záchrannéh sbru České republiky Klknerva 26, pšt. přihr.69, 148 01 Praha 414 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK - veřejná zakázka maléh rzsahu Čísl zakázky M V-73255-2/IO

Více

2) Instalace modulu EET v programu Aconto

2) Instalace modulu EET v programu Aconto Nastavení funkce pr Elektrnicku evidenci tržeb EET v prgramu Acnt Pznámka: Pr funkční EET je ptřeba mít nainstalvaný certifikát pr pdepsání dkladu (vygenervaný Finanční správu), instalvanu aktuální verzi

Více

Příručka e-learningového programu. JA Poznej svoje peníze

Příručka e-learningového programu. JA Poznej svoje peníze Příručka e-learningvéh prgramu JA Pznej svje peníze Vyvinut rganizací JA Czech, Česká republika STRUČNÁ HISTORIE Organizace JA Czech byla zalžena v rce 1919 v USA a je nejstarší a nejrychleji se vyvíjející

Více

Dokumenty Činnosti Kalkulace Obecný Fakturace... 58

Dokumenty Činnosti Kalkulace Obecný Fakturace... 58 Obsah Část 4 - Odkazy... 5 Splečné prvky... 5 Dmvská stránka... 9 Kauzy... 10 Pkrčilé vyhledávání v kauzách... 11 Okn Kauzy... 13 Zálžka Obecné ddíl Obecných infrmací... 13 Zálžka Obecné ddíl Členvé kanceláře...

Více

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL Testvání uživatelských rzhraní 2011 DeepBurner Free 1.9 Testvání uživatelskéh rzhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011 Daniel Mikeš Tmáš Pastýřík Ondřej Pánek Jiří Šebek Testvání uživatelských rzhraní

Více

Instalační manuál Desktop Security System AreaGuard

Instalační manuál Desktop Security System AreaGuard SODATSW spl. s r.. Hrní 32, 639 00 BRNO http://www.sdatsw.cz tel./ fax: 543 236 177 e-mail: inf@sdatsw.cz Instalační manuál Desktp Security System Instalační manuál Desktp Security System Vážený uživateli,

Více

NAPOJENÍ NA BALÍKOBOT. Katalogový doplněk ABRA Gen

NAPOJENÍ NA BALÍKOBOT. Katalogový doplněk ABRA Gen NAPOJENÍ NA BALÍKOBOT Katalgvý dplněk ABRA Gen Dkumentace k dplňku ABRA Gen Datum: 10.06.2017 Obsah 1 Instalace a aktivace... 3 1.1 Instalace... 3 1.2 Aktivace... 5 2 Funkce dplňku... 5 3 Ppis služby Balíkbt...

Více

1. Předmět díla a technické požadavky

1. Předmět díla a technické požadavky Přílha č. 1 Smluvy Specifikace předmětu plnění 1. Předmět díla a technické pžadavky Zhtvitel prvede analýzu stávajícíh stavu a návrh řešení v tmt rzsahu: detailní analýza sučasnéh stavu archivu, klasifikace

Více

Pozn.: v číselníku je často obsaženo více možností k výběru, ale pro program Interreg V-A ČR-Polsko jsou relevantní pouze možnosti výběru zde uvedené.

Pozn.: v číselníku je často obsaženo více možností k výběru, ale pro program Interreg V-A ČR-Polsko jsou relevantní pouze možnosti výběru zde uvedené. Zpráva realizaci prjektu / dílčí části prjektu Pzn.: v číselníku je čast bsažen více mžnstí k výběru, ale pr prgram Interreg V-A ČR-Plsk jsu relevantní puze mžnsti výběru zde uvedené. Úvdní strana dkumentu

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.28

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.28 Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - Verze 1.28 01.04.2016 1. Obsah 2. Šablony... 3 3. Identifikátor na profilu spisu... 3 4. Stav naplnění archivní krabice... 3 5. Rozšíření pole Zkratka spisového

Více

Programová příručka. GoPal Navigator verze 5

Programová příručka. GoPal Navigator verze 5 Prgramvá příručka GPal Navigatr verze 5 GPal Navigatr verze 5 Obsah KAPITOLA 1: ÚVOD... 1 Uvítání... 1 Obsah CD/DVD... 1 Systémvé pžadavky... 3 Knvence v tét příručce... 3 Rady a varvná upzrnění... 4 Důležité

Více

2.1. Operační systém. 2.1.1. První kroky. 2.1.1.1. Zapnutí počítače a přihlášení do systému. 2.1.1.2. Restartování počítače

2.1. Operační systém. 2.1.1. První kroky. 2.1.1.1. Zapnutí počítače a přihlášení do systému. 2.1.1.2. Restartování počítače Pužívání pčítače a správa subrů (Windws 7) 2.1. Operační systém Operační systém Micrsft Windws 7 je mderní perační systém, který se vládá pmcí tlačítek, panelů, ken a dalších prvků. Název peračníh systému

Více

TEORIE ZPRACOVÁNÍ DAT Cvičení 8

TEORIE ZPRACOVÁNÍ DAT Cvičení 8 TEORIE ZPRACOVÁNÍ DAT Cvičení 8 Cvičení je zaměřené na práci v SQL, zejména dtazvání. Zadání je rzdělen d typvých úlh. Jedna úlha bsahuje základní dtaz a něklik alternativních dtazů ke stejné prblematice.

Více

Automatizovaný docházkový systém verze 3.xx DOCHÁZKA. Automatizovaný docházkový a přístupový systém. Verze 3.xx. Uživatelská příručka

Automatizovaný docházkový systém verze 3.xx DOCHÁZKA. Automatizovaný docházkový a přístupový systém. Verze 3.xx. Uživatelská příručka DOCHÁZKA Autmatizvaný dcházkvý a přístupvý systém Verze 3.xx Uživatelská příručka RON Sftware spl. s r.. Nám. Budvatelů 1405 735 06 Karviná - Nvé Měst tel.: +420 596 312 827, +420 596 317 877, fax : +420

Více

Zpráva o udržitelnosti projektu

Zpráva o udržitelnosti projektu Zpráva udržitelnsti prjektu Úvdní strana dkumentu Datvá plžka Plnění Pznámka Název dkumentu Průběžná zpráva udržitelnsti individuálníh prjektu č. X / Závěrečná zpráva udržitelnsti individuálníh prjektu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzkum a vývj zařízení pr detekci pvrchvých vad zakázka na služby zadávaná dle Pravidel pr výběr ddavatelů v rámci Operačníh prgramu Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Zadavatel

Více

Záložka Obecné oddíl Členové kanceláře Záložka Obecné oddíl Strany Záložka Obecné Další pole Záložka Dokumenty...

Záložka Obecné oddíl Členové kanceláře Záložka Obecné oddíl Strany Záložka Obecné Další pole Záložka Dokumenty... Obsah Část 1 - Začínáme... 5 Instalace... 5 Nastavení dmvské brazvky... 8 Základní nastavení kanceláře... 10 První krky s Klesem... 12 Mje první kauza... 16 Část 2 Návd pr uživatele... 17 Představení.

Více

Organizační řád Občanského sdružení NHfree.net

Organizační řád Občanského sdružení NHfree.net Organizační řád Občanskéh sdružení NHfree.net revize 1.3 ze dne 22.2.2009 Občanské sdružení NHfree.net, Stříbrné Hry 121, 341 01 Nalžvské Hry, IČO 27038114, nhnet@seznam.cz, www.nhfree.net Zaregistrván

Více