Popis realizace poskytování sociální služby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Popis realizace poskytování sociální služby"

Transkript

1 NÁZEV ŽADATELE: ÚPLZ A Kluby Brn, z.ú. DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Služby následné péče NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Terapeutické centrum Hybešva, Hybešva 956/1,Brn-střed, Staré Brn, Brn 2 Ppis realizace pskytvání sciální služby VEŘEJNÝ ZÁVAZEK NÁSLEDNÉ PÉČE Pslání Jsme becně prspěšná splečnst a psláním naší služby je pdprvat uživatele v dsažení samstatnsti tak, aby se uživatel pstupně stal nezávislým na službách a dkázal vést (pět) samstatný a plnhdntný živt. Dléčvání vnímáme jak sučást dknčení a završení léčebnéh prcesu. Smyslem a cílem služby dléčvání je pdpřit a udržet žáducí změny, které byly nastartvány v prcesu léčby. Psláním služby následné péče je pdpra uživatele v jeh schpnsti žít bez alkhlu, léků a/neb hazardníh hraní. Následná péče může prbíhat frmu skupinvé neb individuální terapie. Je dplněna mžnst sciálníh pradenství a dalších aktivit. Naše služby jsu zalženy na hlavních principech mlčenlivsti, annymity a bezplatnsti. Cíle služby Uživatel je psychicky stabilizvaný (cítí se lépe než na začátku, má náhled na svji závislst, ). Uživatel je schpen abstinvat (abstinval p dbu dléčvání, příp. účinně splupracval při relapsu). Uživatel je schpen efektivně pracvat s případným relapsem (ví, c dělat; kam se brátit; má sestavený krizvý scénář). Uživatel je schpen řešit tázky spjené s prací, pracvním uplatněním, kvalifikací (dvednsti ptřebné pr trh práce - sestavený živtpis, mtivační dpis, ev. PC kurz, nacvičený pracvní phvr, zná místa s pracvními nabídkami, celkvá rientace). Uživatel je schpen řešit svji finanční situaci (ví, kam se brátit; má infrmace, rientuje se). Uživatel je schpen řešit tázky spjené s bydlením (ví, kam se brátit; jak se v blasti rientvat, má základní infrmace např. ceny, atd.). Uživatel je schpen navázat kntakt se svjí rdinu (kmunikace s rdinu se daří). Uživatel je schpen aktivně využívat vlnéh času (má plán pr způsby jeh využívání). Uživatel je schpen dbát na své fyzické i duševní zdraví (kntakty na lékaře, edukace, psychhygiena, péče sebe). Cílvá skupina Služba Následná péče (dále jen NP) je určena lidem, kteří abslvvali ústavní neb ambulantní léčbu závislsti na alkhlu, lécích neb hazardním hraní, případně kteří abstinují déle než 3 měsíce pmcí vlastních sil. Službu následné péče mhu využívat sby d 19 ti let věku.

2 Principy Bezplatnst služby, annymita, mlčenlivst, respekt k individualitě a důstjnsti zájemce neb uživatele, zplnmcňvání - pdpra samstatnsti, dbrvlnst, prfesinalita pskytvaných služeb. Osby, které ptřebují při knzultaci tlumčníka (cizinci, sby s vadami řeči), neb asistenční dprvd, jsu pvinni zajistit si jej před nástupem d služby. Pradenství v anglickém jazyce je mžné p dhdě s pracvníkem. Nepříznivu sciální situaci způsbenu závislstí na alkhlu, návykvých lécích neb hazardních hrách vnímáme (dle zákna 108/2006 Sb. O sciálních službách) jak slabení neb ztrátu schpnsti z důvdu nepříznivéh zdravtníh stavu, pr krizvu sciální situaci, živtní návyky a způsb živta veducí ke knfliktu se splečnstí, sciálně znevýhdňující prstředí, hržení práv a zájmů trestnu činnstí jiné fyzické sby neb z jiných závažných důvdů řešit vzniklu situaci tak, aby tt řešení pdprval sciální začlenění a chranu před sciálním vylučením Službu nemůžeme pskytnut v případě definvaném Záknem č. 108/2006 Sb. sciálních službách, 91, dst. 3 Uživatel nespadá d cílvé skupiny registrvané sciální služby. Uživatel žádá jinu službu, než jsme schpni pskytnut. Je překrčena mmentální kapacita pskytvané služby. Uživatel/zájemce službu závažně prušil pravidla rganizace (viz. Kdex práv a pvinnstí). PRAVIDLA JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCI O SLUŽBU- NÁSLEDNÁ PÉČE Při jednání se zájemcem službu Následná péče vždy klademe důraz na jeh cíle a zájmy a především respektujeme práv na jeh svbdné rzhdvání. Klademe důraz na rvnst pskytvatele (pracvníka) a uživatele. 1. Obecná pravidla jednání se zájemcem službu: Pskytvatel prjednává se zájemcem jeh přání a čekávání, s nimiž naši rganizaci vyhledal a ptřeby, k jejichž naplnění by měl pskytvání služby vést, srvnává je s mžnstmi našeh zařízení, kterých zájemce infrmuje, přičemž je hledána splečná cesta, jejíž vyjádření je sjednán následně v Dhdě pskytvání služeb a Individuálním plánu. Jednání se může krmě zájemce zúčastnit v pdstatě kdkli, kd uživatele dprvází, avšak za pdmínek, že: zájemce službu suhlasí s účastí dprvdu u jednání a maximální pčet sb přítmných u jednání jsu čtyři lidé, vč. zájemce službu/uživatele. Jednání prbíhá sbně v prstrách A Klubů v dbě tevíracích hdin. Infrmace jsu pskytvány s hledem na zájemce, a t tak, aby nebyly pmenuty základní skutečnsti a zájemce zárveň nebyl při prvním kntaktu zahlcen infrmacemi.

3 Veškeré kntakty se zájemci a jejich průběh jsu evidvány v elektrnické evidenci a v kartě zájemce službu. Zájemci, kteří nevystupují annymně, jsu vedeni pd jejich jménem, výkn je nazván Jednání se zájemcem. Annymní zájemci pak pd značením annym 01 (dle číslvání), neb pd zvlenu přezdívku. V případě dmítnutí je tmt učiněn záznam v elektrnické evidenci a v kartě zájemce službu. 2. Pravidla infrmvání zájemce službu: V rámci prvníh kntaktu jsu zájemci pskytvány základní infrmace službě, aby se mhl rzhdnut využití dané služby. Tyt infrmace může zájemci pskytnut sciální pracvník, psychlg a terapeut, a t frmu sbníh kntaktu. Infrmace tut frmu jsu pskytvány s vědmím, že případnému zájemci služí puze k rzhdnutí, zda djde k sbnímu kntaktu s pracvníkem rganizace a následnému jednání vstupu zájemce d služby. O tmt kntaktu je učiněn záznam d karty zájemce službu. Základní infrmace pskytvané zájemci službu: adresa rganizace, kntaktní infrmace tevírací dba základní nabídka služeb (výčet + krátká charakteristika) cílvá skupina služeb (pr kh je služba určena) klnsti pskytvání služeb: - annymita služby - pvinnst mlčenlivsti pracvníků - diskrétnst (bez vědmí a suhlasu uživatele nesdělujeme infrmace uživateli a průběhu knzultací ani jeh nejbližším) - bezplatnst - bez dpručení prfesinální zajištění (případně jmén pracvníků) zařazení d přadníku v případě dmítnutí pr překrčení kapacity služby Uživatel je dále infrmván způsbu a místě, na kterém si může základní infrmace službě znvu prstudvat (webvé stránky rganizace, infrmační letáky, nástěnka rganizace, na které nalezne i veřejný závazek rganizace a pravidla pr vyřizvání stížnstí). METODIKA SLUŽBY NÁSLEDNÉ PÉČE Pstup při sbním jednání se zájemcem službu: Zájemce službu je přijat v prstrech rganizace pvěřeným pracvníkem (sciální pracvník, psychlg, terapeut, který se představí, tzn. sdělí své jmén a pracvní pzici v rganizaci (prfesi). Pkud zájemce přichází v dprvdu, je mu dána mžnst, aby si vybral, zda si přeje přítmnst dprvdu během rzhvru (jednání). Pkud si t zájemce a dprvd přejí, jsu zanechání samtě na bezpečném místě, aby se dhdli, kd všechn

4 bude přítmen jednání. Dprvdu je umžněn kdykliv pustit jednání v jeh průběhu, pkud si t zájemce přeje. Zájemci je vysvětlen smysl setkání (jednání vstupu d knkrétní služby), je dtázán na jeh časvé mžnsti a seznámen s předpkládanu délku setkání (cca 60 minut). Zájemce je rvněž upzrněn, že jednání vstupu d služby se může prtáhnut na více setkání v závislsti na jeh individuálních mžnstech a schpnstech pskytnut sbě ptřebné infrmace a v závislsti na čase, který pracvník ptřebuje k předání relevantních infrmací službě zájemci takvým způsbem, aby tent se mhl kvalifikvaně rzhdnut pr vstup d služby. Zájemce je upzrněn na mžnst zůstat během jednání v annymitě, kdykliv jednání uknčit, případně pdat stížnst na průběh jednání. V průběhu prvníh sbníh kntaktu je zájemce službu seznámen se základními infrmacemi (viz výše uvedené). Pracvník zjišťuje: s čím zájemce přichází c d splupráce/služby zájemce čekává jaké jsu jeh cíle zda spadá d cílvé skupiny služby. Zájemci je předlžena nabídka aktivit v rámci služby. Jedntlivé aktivity jsu krátce charakterizvány (je na uvážení pradce (vzhledem k čekáváním a ptřebám zájemce)), v jakém rzsahu bude infrmace jedntlivých aktivitách pskytvat. Pracvník splečně se zájemcem vybere službu, níž se bude dále jednat. Pracvník zjišťuje nezbytné infrmace služící k psuzení, zda zájemce spadá d cílvé skupiny dané služby. Zájemce je seznámen s pravidly a pdmínkami pskytvání služby. Pkud zájemce suhlasí s pravidly a pdmínkami dané služby a pkud jeh cíle lze pstupně naplňvat v rámci dané služby, je přistupen k pdpisu Dhdy pskytnutí sciální služby a stává se uživatelem služby následné péče. Pradce také infrmuje zájemce alternativách ke službě. V případě zájmu je zájemci kntakt na alternativní službu vypsán (příp. vytištěn), je mu vysvětlena cesta. Ppis úvdníh sezení je zaznamenán d karty zájemce službu, taktéž je v kartě zájemce uživatele služby učiněn zápis pdepsání dhdy pskytnutí sciální služby. V případě že se jedná jednrázvý kntakt se zájemcem NP, kdy zjistíme, že službu nejsme schpni, v rámci aktivit pskytnut, je s ním uzavřena jednrázvá ústní dhda. Odmítnutí je zájemci zdůvdněn dle kritérií pr dmítnutí zájemce službu. Individuální sezení Pracvník NP dprvází uživatele k žáducí změně směrem k uspkjivějšímu pržívání, chvání ve vztazích a sciálnímu začlenění dle splečně dhdnutých dílčích a knečných cílů. Obecným cílem terapie je udržení úplné abstinence. Specifika jednání se zájemcem službu Následná péče: V případě, že se uživatel s pracvníkem dhdnu, že uživatel vstupí d služby Následná péče, budu s ním prbrány následující infrmace službě: pravidla služby - Kdex práv a pvinnstí Fáze a aktivity NP Základní infrmace jedntlivých aktivitách služby Následné péče Vysvětlení terapeutickéh prcesu, způsbu terapeutické práce (tzv. terapeutické menu ).

5 Základní infrmace jedntlivých aktivitách služby Následná péče: Služba Následné péče je kncipvána na 6-14 měsíců. Pkud je t relevantní a uživatel má ptřebu dále dcházet na pdpůrnu terapii je mu nabídnuta služba Odbrné sciální pradenství. Uživatel je seznámen s nabídku pvinných aktivit, se způsbem zapjení d těcht aktivit a s jejich průběhem, dále se dzví, kde je mžné získat aktuální infrmace službě a prbíhajících aktivitách. Anamnestický rzhvr a celkvé zhdncení psychlgem: dpručení dalšíh dléčvacíh pstupu, sestavení anamnézy, terapeutický kntrakt. Individuální terapie (první 3měsíce): hlavní nástrj 1. fáze dléčvání, sestavení individuálníh plánu sbníh rzvje a plánu dbrné péče Přílha čísl 6 Dléčvací terapeutická skupina (dalších 6 měsíců): jeden z hlavních terapeutických nástrjů 2. fáze dléčvacíh prgramu; 1x týdně 90 minut v pdvečerních hdinách, maximálně 12 členů, pd vedením 1-2 terapeutů, dba trvání minimálně 6 měsíců Adaptační fáze dléčvání (psledních 5 měsíců): pdpřit dvršení změny nastlené léčbu v bdbí přechdu z chráněnéh d nechráněnéh prstředí, témata suvisející s tímt bdbím, uknčvání dléčvání, případně jednání prdlužení (nvá témata, nenaplnění cíle). Základní sciální pradenství mžné využít v průběhu celéh dléčvacíh prcesu. Pvinné aktivity Základní sciální pradenství: nabídka sciálníh pradenství v blasti bydlení, zaměstnání, sciálních dávek, zdravtních služeb, vyhledání kntaktu a infrmací, asistenční dprvd, zprstředkvání další služby individuální terapie skupinvá terapie psychlgické pradenství Fakultativní aktivity arteterapeutická skupina relaxace (vč. relaxace za pužití psychwalkmanu) hlídání dětí v dbě terapeutickéh sezení neb knzultace setkávána - pslední fáze dléčvacíh prgramu, částečně svépmcná skupina, 1x měsíčně s dbrníkem (terapeutem, ev. klíčvým pracvníkem). Fáze dléčvání jsu puze rientační a řídí se individuálními ptřebami a aktuálním psychickým stavem uživatele. Pdrbný ppis realizace služby Záknem vymezené činnsti jsu zajišťvány v rámci následujících aktivit adiktlgické (psychlgické) pradenství: dbrné pradenství cílené na udržení změny (nejen abstinence), rescializaci-plnhdntné znvuzačlenění, bnvení sciálních vztahů, sebe-akceptaci, práce s sbními tématy; frmy:

6 skupinvé individuální sciální pradenství: pmc při hledání práce, bydlení, vyřizvání dávek, asistvaný dprvd, dluhy, právní pmc, zprstředkvání dalších služeb, frmy: individuální vlnčasvé aktivity: arte-dílny, Setkávárna. ÚPLZ A Kluby Brn z.ú. pskytují prstřednictvím služby Následné péče vycházejícíh se zákna č. 108/2006 sciálních službách a t knkrétně tyt činnsti: 1) Zprstředkvání kntaktu se splečenským prstředím pracvníci služeb Následné péče pskytují prstry pr skupinvé setkávání, zprstředkvávají uživatelům navazující služby 2) Sciálně terapeutické činnsti pracvníci Následné péče pskytují uživatelům základní sciální pradenství. Sciálně terapeuticku činnst pak nabízí prstřednictvím terapeutických skupin, individuálníh adiktlgickéh pradenství, tvřivých dílen, příbuzenských skupin) 3) Pmc při uplatňvání práv, právněných zájmů a při bstarávání sbních záležitstí pracvníci Následné péče pmáhají uživatelům při vyřizvání běžných záležitstí, s kmunikací s úřady, veřejnými institucemi a s kntaktváním dalších ptřebných služeb. Dále je uživatelům pskytvána pmc např. při bnvení kntaktu s rdinu, navazvání a získávání nvých splečenských kntaktů přirzenu frmu a t jak při skupinvých terapeutických setkáních, tak i v klubvně. Uknčení splupráce: Splupráce může být uknčena ze strany pracvníka ústavu (např. z důvdu pakvanéh prušení Kdexu práv a pvinnstí, neddržvání dhdnutých pravidel, vytracení se uživatele ze služby), splečnu dhdu (naplnění cílů, dkaz na jinu instituci) neb ze strany uživatele bez udání důvdu. PRAVIDLA PRO PODÁVÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Obecné infrmace - Zájemce službu je při uzavírání Dhdy pskytvání služby infrmván mžnsti pdat prti pstupu pracvníka stížnst. O tét mžnsti je také infrmván na nástěnce pr uživatele služeb.

7 - Stížnstí se rzumí vyjádřená nespkjenst s kvalitu a způsbem pskytvání služeb, s rganizací a řízením práce. O stížnst se jedná vždy, pkud stěžvatel kntaktuje rganizaci s tím, že má stížnst. - Stížnst může být pdána písemnu či ústní frmu. - Stížnst je sepsána uživatelem či jinu sbu, neb na přání sepsána pracvníkem a pdepsaná stěžvatelem. - Stížnst může být pdána přím pracvníkvi, příp. řediteli, neb annymně d schránky důvěry. Schránka je vybírána vždy v pátek jednu za týden dvěma pvěřenými sciálními pracvníky (neb pracvník v sciálních službách). - Lhůta pr vyřízení stížnstí je 14 dní d data, kdy je stížnst vyzvednuta. Pstup pr pdání stížnsti 1. v případě, že si stěžvatel stěžuje na pstup knkrétníh pracvníka neb činnst části rganizace, je tat pdávána přímému nadřízenému, řediteli rganizace: Terapeutickéh centra, Hybešva 1, Brn, akluby@akluby.cz 2. v případě stížnsti na veducíh některéh ze služeb neb rganizaci jak celek, pdává stěžvatel stížnst přímému nadřízenému, řediteli rganizace: Terapeutickéh centra, Hybešva 1, Brn, akluby@akluby.cz 3. V případě stížnsti na ředitele rganizace, se stěžvatel brátí na Správní radu rganizace (ÚPLZ A Kluby Brn z.ú, Hybešva 1, Brn). 4. Nebude-li stěžvatel s výsledkem řešení stížnsti spkjen, může se následně dvlat ke Správní radě ÚPLZ A Kluby Brn z.ú. Hybešva 1, Brn. Případně se dále stěžvatel může brátit písemně neb sbně na: Kancelář veřejnéh chránce práv, Údlní 39, Brn Krajský úřad Jihmravskéh kraje, Odbr sciálních věcí, Žertínv nám. 3/5, Brn Český Helsinský výbr, Jelení 1, Praha 1 Prjednávání a vyřizvání stížnstí V případě, že stěžvatel uvede kntaktní údaje: - Pdání stížnstí a jejich řízení zaznamená příslušný zaměstnanec (veducí služby, ředitel) v Knize stížnstí v elektrnické pdbě, která je ulžena ve Sdílených dkumentech slžka 2014/Kniha stížnstí/ Kniha stížnstí.dc a ředitele rganizace. Vzr elektrnické knihy stížnstí je přílhu těcht pravidel. - Pdání i výsledky vyřízení stížnsti jsu archivvány dle pravidel vedení dkumentace u ředitele rganizace. - Lhůta pr vyřízení stížnsti je 14 dní d vyzvednutí stížnsti. Nejpzději v pslední den tét lhůty musí být stěžvatel písemně vyrzuměn výsledku své stížnsti, pkud uvede kntaktní údaje. Písemné vyřízení stížnsti bsahuje: datum vyřízení stížnsti, jmén a pdpis dpvědné sby, která stížnst vyřizvala, výsledek vyřízení stížnsti, patření a způsb dvlání. V případě, že stěžvatel vystupuje annymně: - Uživatelé mají rvněž mžnst vyjádřit své stížnsti, připmínky a návrhy ke způsbu a kvalitě pskytvaných služeb annymně prstřednictvím annymní schránky důvěry, která je umístěna ve vstupní čekárně. A. Schránka je vybírána jednu za týden pvěřenými sciálními pracvníky.

8 B. Annymní pdání jsu veducím služeb neb ředitelem rganizace zaznamenány d elektrnické Knihy stížnstí. Vyhdncvání těcht pdání prbíhá na pradě týmu a následné vyrzumění je zveřejněn na nástěnce pr uživatele. Za zveřejnění je zdpvědný veducí služby neb jím pvěřený zaměstnanec C. lhůta pr vyřízení annymních pdání je 14 dní d data vyzvednutí stížnsti. - V případě, že ze stížnsti vyplyne hrubé prušení pravidel, vnitřních směrnic a etickéh kdexu rganizace ze strany některéh pracvníka, je s tímt pracvníkem uknčen pracvní pměr. Úhrady za služby Služby jsu pskytvány bezplatně. Prstry, materiální a technické vybavení Příchd d Terapeutickéh centra ÚPLZ A Kluby Brn z.ú. je z tramvajvé zastávky Nvé sady (tramvaj č. 1, 2, 8, 10, 12) - naprti zastávce vejdete d dvra s parkvištěm a prjdete přes dvůr na mst. Organizace sídlí za mstem v budvě s červenými cihlami. Budva není vybavena bezbariérvým přístupem. Prstry, ve kterých jsu pskytvány služby, sídlí na adrese Hybešva 1. Jedná se prstry, které má rganizace v prnájmu d sukrméh majitele. Přízemí: Pradenské a ambulantní služby jsu pskytvány v 6 místnstech: vstupní místnst a čekárna, 4x pradenské místnsti určené pr terapii a pradenství klubvna pr skupinvé aktivity (cca pr 30 lidí), kntaktní místnst Vedlejší prvzní pmcné místnsti sciální zařízení pr uživatele Místnsti jsu vybaveny židlemi či křesly a vždy min. 1 stlem. První patr: kancelář ředitele a kancelář administrativní pracvnice (asistentka ředitele). Zařízení je přizpůsben terapeutickým a pradenským službám, které vyžadují určitu míru intimity. Zařízení má charakter kancelářský, pr ambulantní služby. Prstry kanceláří, terapeutických místnstí a sciálníh zařízení udržujeme čisté, bez zápachu. Pkud nemá rganizace k dispzici někh na úklid (prstřednictvím PMS neb na úvazek), uklízí pracvníci sami, dhdnu se na pravidelném střídání. Snažíme se také, aby prstry nejen byly čisté, ale také aby půsbily příjemně a důstjně, např. za pmci květin, vhdnéh a přitm účelnéh rzmístění nábytku apd. Aktivity pskytvané v rámci jedntlivých místnstí:

9 Terapeutické místnsti v místnstech prbíhají terapeutické či sciální pradenství Klubvna pr skupinvé aktivity je využívána hlavně pr skupinvé terapie, skupiny pr příbuzné aj. V tét místnsti je umístěna knihvna, kde si uživatel může zapůjčit či přečíst nabízené knihy.

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, POBOČKA PÍSEK KARLA ČAPKA 2549, 397 01 PÍSEK IČO: 708 698 12 ZŘIZOVATEL: JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Více

SOCIÁLNÍ REHABILITACE ELIM

SOCIÁLNÍ REHABILITACE ELIM SOCIÁLNÍ REHABILITACE ELIM Sciální rehabilitace Elim je financvána z prjektu Pdpra a rzvj vybraných sciálních služeb ve Zlínském kraji financvanéh z Evrpskéh sciálníh fndu.. Sciální rehabilitace Elim je

Více

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Nabídka služby DOZP 1. pskytnutí ubytvání - ubytvání - úklid, praní a drbné pravy lžníh a sbníh prádla a šacení, žehlení Služba je pskytvána ve dvu střediscích. Středisk Rumburk 2 dmácnsti p 5 klientech,

Více

Dohoda o výkonu pěstounské péče

Dohoda o výkonu pěstounské péče Dhda výknu pěstunské péče Název rganizace: Centrum pr dítě a rdinu LATUS Právní frma: bčanské sdružení se sídlem Nýřanská 34, 323 26 Plzeň IČ: 22767452 reg. MVČR 4.11.2011.pd č.j. VS/1-1/86 311/11-R zast.

Více

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné Smluva č. /2014 pskytvání služby sciální péče dmva se zvláštním režimem Oáza pkje pr psychicky nemcné dle 91 zákna č. 108/2006 Sb., sciálních službách, v platném znění. (dále jen Smluva) paní / panem (dále

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDO JSME A KOMU SLOUŽÍME platná d 1. 4. 2015 Charakteristika dlehčvací služby Odlehčvací služba je terénní služba pskytvaná sbám, které mají sníženu sběstačnst z důvdu

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb DZR Světl STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, Dmv se zvláštním režimem DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb DS Světl STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE I / Cíle

Více

Podávání stížností, námětů a připomínek na kvalitu či způsob poskytování sociální služby

Podávání stížností, námětů a připomínek na kvalitu či způsob poskytování sociální služby Pdávání stížnstí, námětů a připmínek na kvalitu či způsb pskytvání sciální služby 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. 1 ÚČEL Smyslem tét metdiky je upravit pstup při pdávání stížnstí, námětů a připmínek sb na službu

Více

Dům tří přání www.dumtriprani.cz

Dům tří přání www.dumtriprani.cz Dům tří přání Pmáháme dětem a jejich rdinám, které se citly v krizvé situaci. Naší snahu je umžnit těmt dětem bezpečný vývj v půvdní rdině. Pracviště dmu tří přání Ambulantně terénní centrum Terrnská 7,

Více

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub MOLO. Popis realizace služby

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub MOLO. Popis realizace služby Nízkprahvé zařízení pr děti a mládež Klub MOLO Ppis realizace služby SLUŽBA Registrvaná sciální služba dle 62 zákna č. 108/2006 sciálních službách Adresa, kde je služba pskytvána: NZDM MOLO Březenecká

Více

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ Irena Tlapákvá duben 2015 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA vzdělávání sb se speciálními vzdělávacími ptřebami zavedení registru pedaggických pracvníků přijímání d přípravných tříd základní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

Vítejte v Klubu R-Mosty!

Vítejte v Klubu R-Mosty! VEŘEJNÝ ZÁVAZEK NZDM Klub R-Msty R-Msty, z. s., Cimburkva 600/18, Praha 3 - Žižkv Nízkprahvý klub je zařízení, ve kterém mhu děti a mládež ve věku 10 21 let trávit vlný čas, bavit se, využívat pčítače,

Více

Ceník poskytovaných služeb. Pobytová odlehčovací služba. Dle zákona č.108/1996 Sb., 44 a z vyhlášky č.505/2006 Sb. 10, ve znění pozdějších

Ceník poskytovaných služeb. Pobytová odlehčovací služba. Dle zákona č.108/1996 Sb., 44 a z vyhlášky č.505/2006 Sb. 10, ve znění pozdějších ODLEHČOVACÍ SLUŽBA Arnltice 100, 407 14 Arnltice u Děčína prvzvna: Škrupva 302/17, 405 02 Děčín II Tel.: 474 524 025 Mb.: 733 553 043 E-mail: valerie@valerie-hmecare.cz www.valerie-hmecare.cz Ceník pskytvaných

Více

Charita Zlín. Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434. telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz

Charita Zlín. Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434. telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz Charita Zlín Přílha č.13b Burešv 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434 telefn: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: inf@zlin.charita.cz Psláním Charity Zlín je praktická a knkrétní pmc lidem v tělesné, duševní

Více

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům Centrum sciálních služeb Jindřichův Hradec Dmv Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárku Vnitřní předpis směrnice č. 109/2014 Pravidla pr pskytvání fakultativních služeb klientům I. Obecná ustanvení

Více

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace Infrmace zpracvání sbních údajů Úvdní infrmace Vážení, Statutární měst Ostrava-městský bvd Lhtka, IČ 00845451, U Splavu 76/14A, 725 28 Ostrava Lhtka, jak správce sbních údajů (dále jen jak správce neb

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzkum a vývj zařízení pr detekci pvrchvých vad zakázka na služby zadávaná dle Pravidel pr výběr ddavatelů v rámci Operačníh prgramu Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Zadavatel

Více

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB dle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady EU 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Domov Barbora Kutná Hora, poskytovatel sociálních služeb Základní dokument ZD 09 DS/14 - Základní prohlášení vydání patnácté, březen 2014

Domov Barbora Kutná Hora, poskytovatel sociálních služeb Základní dokument ZD 09 DS/14 - Základní prohlášení vydání patnácté, březen 2014 Dmv Barbra Kutná Hra, pskytvatel sciálních služeb Základní dkument ZD 09 DS/14 - Základní prhlášení vydání patnácté, březen 2014 ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ Název zařízení: Dmv Barbra Kutná Hra, pskytvatel sciálních

Více

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11.

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11. PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE 27. 11. 2015, Praha PŘEDSTAVENÍ VÝZEV PŘEDSTAVENÍ VÝZEV Pdpra vybudvání a

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE

VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE VNITŘNÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍ ASISTENCE Aktualizace: leden 2018 Datum účinnsti: 1. 3. 2018 Pracviště: OA Vrchlabí 1 POPIS OSOBNÍ ASISTENCE, MÍSTO A ČAS je terénní služba pskytvaná sbám, které

Více

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Dmv Barbra Kutná Hra, pskytvatel sciálních služeb Základní dkument ZD 09 DOZP/14 - Základní prhlášení - vydání devatenácté, prsinec 2014 ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ Název zařízení: Dmv Barbra Kutná Hra, pskytvatel

Více

Pravidla pro poskytování pečovatelské služby - provozní řád

Pravidla pro poskytování pečovatelské služby - provozní řád Pravidla pr pskytvání pečvatelské služby - prvzní řád Organizace zajišťuje v rámci pskytvání pečvatelské služby: základní činnsti, které je pvinna pskytvat v suladu se záknem sciálních službách, uživatel

Více

Označení DUMu Předmět oblast Druh učebního materiálu Cílová skupina. Anotace. Název projektu. Číslo projektu. Název šablony. Stupeň a typ vzdělání

Označení DUMu Předmět oblast Druh učebního materiálu Cílová skupina. Anotace. Název projektu. Číslo projektu. Název šablony. Stupeň a typ vzdělání www.zlinskedumy.cz Označení DUMu Předmět blast Druh učebníh materiálu Cílvá skupina Antace VY_32_INOVACE_02_ZP_12 ZÁKLADY PEČOVATELSTVÍ práva pacientů Pracvní list Žáci s mentálním pstižením, 15 18 let

Více

Informace k ochraně osobních údajů

Informace k ochraně osobních údajů Infrmace k chraně sbních údajů (pdle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním sbních údajů a vlném phybu těcht údajů a zrušení

Více

Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace

Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace Dmv Čujkvva, Ostrava-Zábřeh, příspěvkvá rganizace Infrmace zpracvání sbních údajů Vážení uživatelé, rdinní příslušníci a zaměstnanci, Dmv Čujkvva, Ostrava-Zábřeh, příspěvkvá rganizace (dále jen Dmv Čujkvva),

Více

Všeobecné obchodní podmínky Date2k

Všeobecné obchodní podmínky Date2k Všebecné bchdní pdmínky Date2k Jediná seznamvací agentura s garancí vrácení peněz 1. Obecná ustanvení 1.1. Tyt Všebecné bchdní pdmínky (dále jen VOP ) upravují vztahy mezi smluvními stranami, kdy na jedné

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče Mateřská škla Slezská Ostrava, Pžární 8, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění zásady transparentnsti

Více

"Jdeme správně?", č. CZ /0.0/0.0/15_023/

Jdeme správně?, č. CZ /0.0/0.0/15_023/ "Jdeme správně?", č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_023/0001076. Dtazník pr rdiče a rdinné příslušníky uživatelů našich služeb, Cílem dtazníků je zjistit vaši spkjenst s pskytvanými službami, pjmenvat ptřeby a

Více

Trvání soutěže: Soutěž trvá od okamžiku vyhlášení na sociální síti FACEBOOK dne 22.9. 2015 do konce dne 25.12.2015.

Trvání soutěže: Soutěž trvá od okamžiku vyhlášení na sociální síti FACEBOOK dne 22.9. 2015 do konce dne 25.12.2015. Pravidla sutěže Desperads Facebk sutěž" Přadatel sutěže: Přadatelem sutěže je splečnst Heineken Česká Republika, a.s., se sídlem v Krušvicích, U Pivvaru 1, IČO 45148066, zapsaná v bchdním rejstříku vedeném

Více

Pomoc v nouzi, o.p.s.

Pomoc v nouzi, o.p.s. Pmc v nuzi,.p.s. Ppis realizace pskytvání sciální služby Pečvatelská služba Pmc v nuzi,.p.s. s účinnstí d ledna 2019 Kntaktní údaje: Zámečnická 501/7, 357 51 Kynšperk nad Ohří Tel.: 734 389 745, e-mail:

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesc recepty - sutěž pr zaměstnance A. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Prvzvatelem sutěže, který má na starsti technicku a rganizační stránku sutěže, je splečnst Brandz Friendz Prductin s.r.., se sídlem

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: Splečnst: Se sídlem: IČO: DIČ: Zastupená: Kntaktní email: Splečnst je zapsána v bchdním rejstříku vedeném Krajským

Více

Shop System - Smlouva o poskytování software

Shop System - Smlouva o poskytování software Shp System - Smluva pskytvání sftware Pskytvatel: NetSystems Slutin s.r.., zapsaná v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl C, vlžka 151732 Zenklva 37, Praha 8, Libeň 180 00 IČ: 28896416, DIČ: CZ28896416

Více

Pravidla on-line výběrových řízení ENTERaukce.net

Pravidla on-line výběrových řízení ENTERaukce.net Pravidla n-line výběrvých řízení ENTERaukce.net (dále jen pravidla) I. Účel pravidel: Účelem těcht pravidel je pdrbně stanvit průběh realizace n-line výběrvých řízení ENTERaukce.net v elektrnické aukční

Více

Osobní údaje zpracováváme na základě různých právních titulů, které můžeme rozdělit do těchto kategorií:

Osobní údaje zpracováváme na základě různých právních titulů, které můžeme rozdělit do těchto kategorií: Infrmace zpracvání sbních údajů Úvdní infrmace Vážení, Technický dvůr Ostrava Svinv, příspěvkvá rganizace městskéh bvdu Svinv, Nad Prubku 838, 721 00 Ostrava Svinv, IČ 71174231, jak správce sbních údajů

Více

Všeobecné obchodní podmínky Date2k

Všeobecné obchodní podmínky Date2k Všebecné bchdní pdmínky Date2k Jediná seznamvací agentura s garancí vrácení peněz 1. Obecná ustanvení 1.1. Tyt Všebecné bchdní pdmínky (dále jen VOP ) upravují vztahy mezi smluvními stranami, kdy na jedné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dvednsti.p.s. Výrční zpráva Nadání a dvednsti.p.s. za rk 2012 je zpracvána v suladu s ustanvením 21 zákna čísl 248/1995 Sb., becně prspěšných splečnstech. V Praze dne

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Přílha č. 2 Ppis pdprvaných aktivit Pdprvané aktivity pdpry typu A - Systémvá pdpra sciální práce v bcích (maximální dba realizace 24 měsíců): 1) Výkn sciální práce dle 63 zákna č. 111/2006 Sb., pmci v

Více

Vnitřní pravidla pro odlehčovací službu - pobytovou Platná od 1.5.2015

Vnitřní pravidla pro odlehčovací službu - pobytovou Platná od 1.5.2015 Remedia Plus,.p.s., Dmvinka; U Nemcnice 3066/1, Břeclav 69002 email: sp.dmvinka@remediacentrum.cz www. remediaplus.cz tel. 519 315 137, 530 331 329, 739 697 689 Vnitřní pravidla pr dlehčvací službu - pbytvu

Více

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely:

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely: Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení, Základní škla, Ostrava-Pruba, Bulharská 1532, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem naplnění zásady transparentnsti

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SYSTÉMECH ISPOP, SEPNO, HNVO a EnviHELP Datum vydání: 24.5.2018 Pslední aktualizace: 20.11.2018 Obsah Přehled pužitých zkratek a pjmů... 1 Úvd... 2 Kntakty... 2 Účely zpracvání

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU VYDÁVÁNÍ OVĚŘENÝCH VÝSTUPŮ

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU VYDÁVÁNÍ OVĚŘENÝCH VÝSTUPŮ Česká pšta, s.p. Praha 1, Plitických vězňů 909/4, PSČ 225 99 zapsán v bchdním rejstříku vedeném Městským sudem v Praze ddíl A, vlžka 7565 IČO: 47 11 49 83 DIČ: CZ47 11 49 83 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU

Více

Opus Prachatice. Mgr. Michaela Veselá Farní charita Prachatice 27.6.2013

Opus Prachatice. Mgr. Michaela Veselá Farní charita Prachatice 27.6.2013 2013 Opus Prachatice Mgr. Michaela Veselá Farní charita Prachatice 27.6.2013 Prjekt Opus Prachatice Žádná práce není těžká, máme-li ní zájem. Prjekt Opus Prachatice je určen těm, kteří se práce nebjí.

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku: Právní služby a pradenství pr Reginální radu reginu sudržnsti Jihvýchd zadávanu pdle 6 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, jak zakázku

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

Výzva. Prioritní osa 5 Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.1 Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví

Výzva. Prioritní osa 5 Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.1 Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Výzva k pdávání žádstí pskytnutí pdpry v rámci Integrvanéh peračníh prgramu pr bdbí let 2007-2013 Priritní sa 5 Nárdní pdpra územníh rzvje Oblast intervence 5.1 Nárdní pdpra využití ptenciálu kulturníh

Více

HREA EXCELLENCE AWARD 2013

HREA EXCELLENCE AWARD 2013 HREA EXCELLENCE AWARD 2013 I. Základní infrmace prjektu Název prjektu Firma: Kategrie: Autr prjektu Zapjme se všechny, není t nárčné! Česká pšta, s.p. 2. kategrie (kmerční subjekty nad 500 zaměstnanců)

Více

Charita Zlín. Burešov 4886, Zlín IČO: telefon:

Charita Zlín. Burešov 4886, Zlín IČO: telefon: Charita Zlín Přílha č.13b Burešv 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434 telefn: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: inf@zlin.charita.cz Psláním Charity Zlín je praktická a knkrétní pmc lidem v tělesné, duševní

Více

VIDA sociální služby, s.r.o. VNITŘNÍ PRAVIDLA OSOBNÍ ASISTENCE

VIDA sociální služby, s.r.o. VNITŘNÍ PRAVIDLA OSOBNÍ ASISTENCE VIDA sciální služby, s.r.. VNITŘNÍ PRAVIDLA OSOBNÍ ASISTENCE platná d 01.08.2015 KDO JSME A KOMU SLOUŽÍME Charakteristika sbní asistence Osbní asistence je terénní služba pskytvaná sbám, které mají sníženu

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu Oznámení vyhlášení výběrvéh řízení na služební míst veducíh inspektra Oblastníh inspektrátu práce pr hlavní měst Prahu Praha 18. srpna 2015 Č. j. MV-108490-4/OSK-2015 Náměstek ministra vnitra pr státní

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Pvinně zveřejňvané infrmace 1. 1) Oficiální název Obec Tčník 2) Důvd a způsb zalžení Obec Tčník vznikla jak územní samsprávná jedntka v suladu s 1 a 2 zákna č. 367/1990 Sb. bcích a dle 4 tht zákna vystupuje

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ve zjedndušeném pdlimitním řízení pdle 53 zákna č. 134/2016 Sb., zadávání veřejných zakázek, pr pdlimitní veřejnu zakázku na stavební práce Zajištění energetických úspr ZŠ Buzulucká,

Více

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku Smluva pskytnutí péče dítě předšklníh věku (uzavřené pdle zákna č. 40/1964 Sb., ve znění pzdějších předpisů) Šklka Ježeček, s.r.., se sídlem Na Králvě 668/5, Praha Slivenec 154 00 IČ 24659215, DIČ CZ24659215

Více

OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyCo s.r.o.

OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyCo s.r.o. OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyC s.r.. Splečnsti SiMyC s.r.. udělujete dbrvlně suhlas ke zpracvání vašich sbních údajů a k šíření bchdních sdělení v suladu s právními předpisy na chranu sbních údajů, zejména nařízením

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k pdání nabídek Čísl zakázky (bude dplněn MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, ddávka neb stavební práce): Odbrný kurz: I. Systém řízení jaksti v elektr-výrbě rzvj dbrných

Více

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91 STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, splek (dále jen MH) Sídl: Hřbitvní 29, Ivančice, 664 91 II. Charakteristika MH a) Sdružení je dbrvlným nevládním neziskvým sdružením vzniklým pdle zákna č. 83/1990

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče/záknní zástupci dětí/zaměstnanci Mateřská škla, Ostrava Pruba, Nezvalv nám. 856, příspěvkvá rganizace jak správce sbních údajů, si Vás tímt

Více

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Obsah: 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ...

Více

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017 Výzva č. 3/2017 Dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality v rce 2017 Měst Orlvá na základě usnesení Rady města Orlvé vyhlašuje dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality pr rk 2017 Prgram

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravotně postižených osob

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravotně postižených osob LFS ad hc mdule 2011 n empyment f disabled peple 9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2011: Zaměstnávání zdravtně pstižených sb Ad hc mdul 2011 bude šetřen na 1. vlně (resp. pdle čtvrtletí zařazení sčítacíh

Více

PRAVIDLA POSKYTOVANÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY

PRAVIDLA POSKYTOVANÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB OSTRAVA,.p.s. Jahnva 12, 709 00 Ostrava-Mariánské Hry Telefn: 599 455 121, www.css-strava.cz PRAVIDLA POSKYTOVANÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Dkument je přílhu č. 3, každé smluvy pskytvání

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení klienti, zaměstnanci a návštěvníci stránek, Dmv Magnlie, Ostrava Vítkvice, p.., (dále jen rganizace) jak správce sbních údajů, si Vás tímt za účelem

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE 24. 07. 2013 ZADAVATEL: Česká republika Ministerstv práce a sciálních věcí Sídlem: Na Příčním právu 1/376, 128 01 Praha 2 Jednající: Ing. Janem Havránkem,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k zakázce s názvem: Ddávka vzdělávacích aktivit pr realizaci prjektu Zvýšení adaptability zaměstnanců SEMIX PLUSO, spl. s r.. jejich vzděláváním. Identifikační údaje Zadavatel (název

Více

STANOVY FILOSOFICKÉHO STUDENTSKÉHO SPOLKU THEMA

STANOVY FILOSOFICKÉHO STUDENTSKÉHO SPOLKU THEMA STANOVY FILOSOFICKÉHO STUDENTSKÉHO SPOLKU THEMA Preambule Filsfický studentský splek Thema je dbrvlným a zcela nezávislým bčanským splkem studentů a abslventů studijníh bru Filzfie Filzfické fakulty Univerzity

Více

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely:

V rámci činnosti organizace dochází ke zpracování osobních údajů především pro následující účely: Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení rdiče, vážení klienti, vážení zaměstnanci, Základní škla a mateřská škla Ostrava, Ostrčilva 10, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů,

Více

a) DOZP Hliňany: b) DOZP Všebořice: c) DOZP Trmice:

a) DOZP Hliňany: b) DOZP Všebořice: c) DOZP Trmice: Čajkvskéh 1908/82, 400 01 Ústí nad Labem-centrum, IČ:75149541, tel.: 475 666 610, fax: 475 666 620, email:dzp@dzp-ul.cz Organizační struktura rganizace Dmvy pr sby se zdravtním pstižením Ústí nad Labem,

Více

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka maléh rzsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle 6 a 12 dst. 3 a 18 dst. 5 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

Příjem a hodnocení žádostí o podporu

Příjem a hodnocení žádostí o podporu Příjem a hdncení žádstí pdpru Seminář pr žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Ing. Barbra Pirtvá

Více

Pozn.: v číselníku je často obsaženo více možností k výběru, ale pro program Interreg V-A ČR-Polsko jsou relevantní pouze možnosti výběru zde uvedené.

Pozn.: v číselníku je často obsaženo více možností k výběru, ale pro program Interreg V-A ČR-Polsko jsou relevantní pouze možnosti výběru zde uvedené. Zpráva realizaci prjektu / dílčí části prjektu Pzn.: v číselníku je čast bsažen více mžnstí k výběru, ale pr prgram Interreg V-A ČR-Plsk jsu relevantní puze mžnsti výběru zde uvedené. Úvdní strana dkumentu

Více

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy Technická specifikace předmětu plnění VR Organizace dtazníkvéh šetření mbility byvatel města Bratislavy Zadavatel: Centrum dpravníh výzkumu, v. v. i. dále jen zadavatel 1 PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předmětem

Více

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách.

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách. Vstup na trh práce Antace Mdul ppisuje přístupy, způsby a dvednsti ptřebné pr úspěšné hledání práce. Jeh sučástí jsu úkly k jedntlivým tématům a výběr adres pracvních serverů s nabídkami práce. Tip pr

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Dmvy sciálních služeb Háj a Nvá Ves, příspěvkvá rganizace Kubátva 269 417 22 Háj u Duchcva POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název služby: DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM NOVÁ VES V

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Druh

Více

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami Smluva revitalizaci, svícení, bnvě, údržbě a prvzvání distribuční sustavy elektrické energie sítě veřejnéh světlení na základě metdy Energy Perfrmance and Quality Cntracting uzavřená pdle 1746 dst. 2 bčanskéh

Více

Zásady ochrany osobních údajů společnosti Ostravské výstavy, a.s.

Zásady ochrany osobních údajů společnosti Ostravské výstavy, a.s. Zásady chrany sbních údajů splečnsti Ostravské výstavy, a.s. Dne 25. května 2018 nabude účinnsti Nařízeni Evrpskéh parlamentu a Rady (EU) č.2016/679 ze dne 27. Dubna 2016 chraně fyzických sb v suvislsti

Více

Pravidla soutěže Každý bankomat je Equamat

Pravidla soutěže Každý bankomat je Equamat Stránka 1 z 5 Pravidla sutěže Každý bankmat je Equamat I. Přadatel a rganizátr sutěže 1. Sutěž Každý bankmat je Equamat (dále jen sutěž) bude prbíhat prstřednictvím prfilu Equa bank v aplikaci serveru

Více

2 1) ZajiŠtěnívýknu technickéh dzru stavebníka (TDs dle příslušnélegislativy) za stavebníka (investra), kteru je Městská Část BrnČernvice (případně i příslušné svj _ Splečenstvívlastníků jedntek, jehž

Více

Informace o zpracování osobních údajů. pro uživatele sociálních služeb

Informace o zpracování osobních údajů. pro uživatele sociálních služeb Infrmace zpracvání sbních údajů 1. Úvdní infrmace Vážení klienti, pr uživatele sciálních služeb Dmv Krýtk, příspěvkvá rganizace, jak správce sbních údajů, si Vás tímt, za účelem naplnění zásady transparentnsti

Více

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691 Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 INFORMACE O POVINNÉM SUBJEKTU pdle vyhlášky č. 442/2006 Sb. Označení a uvzvací Obsah plžky text 1. Název Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 2.

Více

OBECNÍ ÚŘAD STRANNÝ. Standardy kvality SPO

OBECNÍ ÚŘAD STRANNÝ. Standardy kvality SPO OBECNÍ ÚŘAD STRANNÝ Standardy kvality SPO Standardy kvality sciálně právní chrany O JEDNOTLIVÝCH STANDARDECH 2. Prstředí a pdmínky 7. Prevence 9. Jednání, vyhdncvání a individuální plán chrany dítěte 11.

Více

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance)

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance) Základní zaměření dvu typů seminářů a jejich bsahvá náplň má za cíl pskytnut veducím zaměstnancům v becné rvině infrmace zákníku práce a dalších suvisejících právních úpravách, včetně infrmací prblematice

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK POSLÁNÍ PEČOVATELKÉ SLUŽBY

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK POSLÁNÍ PEČOVATELKÉ SLUŽBY VEŘEJNÝ ZÁVAZEK POSLÁNÍ PEČOVATELKÉ SLUŽBY Charita Prstějv nabízí prstřednictvím pečvatelské služby pmc pr setrvání v dmácím prstředí senirům, sbám s tělesným pstižením a sbám s chrnickým nemcněním starším

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Šklní vzdělávací prgram pr šklní družinu 1. 9. 2009 Lada Keňvá ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Základní škla Jívvá, kres Olmuc, příspěvkvá rganizace Ředitelka škly: Mgr. Pavla Krátká Vychvatelka:

Více

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE dle ustanvení 38 dst. 1 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) Název veřejné zakázky: FINANCOVÁNÍ INVESTIČNÍCH

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k pdání nabídek Čísl zakázky (bude dplněn MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, ddávka neb stavební práce): x Chceme se učit, abychm zůstali knkurencí Nákup služeb Datum vyhlášení

Více

GDPR ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

GDPR ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ GDPR ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Úvdní infrmace Základní škla lgpedická s.r.., Paskvská 65/92, 720 00 Ostrava-Hrabvá jak zpracvatel sbních údajů, tímt infrmuje naplňvání Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady

Více

Zápis ze 4. diskusního fóra pracovní skupiny č. 8 (Sociální rehabilitace)

Zápis ze 4. diskusního fóra pracovní skupiny č. 8 (Sociální rehabilitace) Zápis ze 4. diskusníh fóra pracvní skupiny č. 8 (Sciální rehabilitace) Termín knání: 11. 5. 2017 Míst knání: Mariánské náměstí 480/5, 709 00 Ostrava - Mariánské Hry (v budvě splečnsti DTO CZ, s.r.) Facilitátři:

Více

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany:

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Smluva uzavření buducí kupní smluvy Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: 1. Jmén buducíh prdávajícíh, r.č..., bytem., jak buducí prdávající na straně jedné (dále jen buducí prdávající

Více

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD POLITIKA PRO DARY & POHOŠTĚNÍ

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD POLITIKA PRO DARY & POHOŠTĚNÍ ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD POLITIKA PRO DARY & POHOŠTĚNÍ POLITIKA PRO DARŮ & POHOŠTĚNÍ Nabízení či přijímání bchdních darů a phštění je čast náležitým způsbem, jak si bchdní partneři prkazují vzájemnu úctu

Více

Vydávání opisů matričních dokladů

Vydávání opisů matričních dokladů 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání živtní situace Vydávání pisů matričních dkladů 4. Základní infrmace k živtní situaci Opisy matričních dkladů (rdnéh, ddacíh neb úmrtníh listu) vydá matriční úřad,

Více