S T A N O V Y S P O L K U LIONS CLUBS INTERNATIONAL. distrikt eská a Slovenská Federativní Republika (eskoslovensko)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "S T A N O V Y S P O L K U LIONS CLUBS INTERNATIONAL. distrikt eská a Slovenská Federativní Republika (eskoslovensko)"

Transkript

1 S T A N O V Y S P O L K U LIONS CLUBS INTERNATIONAL distrikt eská a Slovenská Federativní Republika (eskoslovensko) 1 Název, barvy a znak, sídlo a oblast psobnosti (1) Spolek nese název "LIONS CLUBS INTERNATIONAL, distrikt eská a Slovenská Federativní Republika (eskoslovensko) ",barvy spolku jsou fialová a zlatá a znak má následující tvar: VSC/ /92-R Registrace provedena Dne (2) Spolek má sídlo v Praze. V sídle spolku psobí rovnž sekretariát distriktu. (3)Spolek vykonává svou innost na celém území SFR a to i bývalé, jestliže by došlo k rozdlení federace na dva anebo více samostatné státy. Zahrnuje všechny Lions kluby na s. území nebo na bývalém eskoslovenském území. (4) Spolek se dlí na distrikty. Podle poteby mohou být vytvoeny regiony a distrikty, bude-li vytvoen nad existujícími distrikty celostátní distrikt, obsahující alespo dva distrikty. Distrikty jsou dále rozdleny na regiony a regiony na pásma. Tyto dílí oblasti podléhají píslušnému kabinetu sekretariátu. (5) Pásmo(zona)východ zahrnuje LC Bratislava Istropolis, LC Bratislava LC Bratislava Danubius, LC Bratislava Dovina LC Brno které psobí v hlavním mst Bratislav, na Slovensku, Morav nebo ve Slezsku. Pásmo (zona) sted LC Praha Orel, LC Praha Ambassador, LC Praha První, LC Praha T.G.M. LC Praha Kampa LC Strahov San Giorgio které psobí v hlavním mst Praze.

2 Pásmo (zona) západ které psobí v echách, mimo hlavní msto Prahu, jakož i další kluby, které vzniknou a budou psobit v píslušné zón. 2 Úel Spolek, koná všeobecn prospšnou, dobroinnou a na zisk nezamenou innost sloužící k prosazování cíl LIONS CLUBS INTERNATIONAL, sdružuje Lions kluby v SFR organizan, podporuje jejich ideové cíle a koordinuje jejich spolené aktivity. 3 Prostedky k dosažení úelu spolku (1) Úelu spolku je dosahováno ideovými a hmotnými prostedky. (2) Jako ideové prostedky slouží zvlášt: pednášky, shromáždní, poádání seminá, realizace program výmny mládeže resp. úast na výmnách mládeže, mládežnických táborech a spolených zájezdech, vydávání publikací, zpráv a seznam len, zizování a vedení archívu, a jiné obdobné prostedky, sloužící k dosažení úelu spolku. (3) Potebné hmotné prostedky jsou získávány píspvky len, z výnos poádaných akcí, z dar a podobných dotací. 4 Vznik lenství (1) leny spolku jsou právnické osoby, všechny Lions kluby, vytvoené a ádn ustavené v souladu s s. shromažovacím a spolovacím právem, které vyhovují stanovám Mezinárodního sdružení Lions klub a byly pijaty za leny tohoto sdružení - LIONS CLUBS INTERNATIONAL. (2) Pi zakládání nových klub je teba, aby lenové klubu zaslali prohlášení o vstupu do spolku zárove s žádostí o pijetí do LIONS CLUBS INTERNATIONAL píslušnému guvernérovi distriktu. (3) O postoupení žádosti LIONS CLUBS INTERNATIONAL rozhoduje píslušný guvernér distriktu po vyslechnutí klub v pásmu, na jehož území má být nový klub založen. Postoupení žádosti sdružení mže být bez udání dvodu odmítnuto. (4) Je-li pihláška nového klubu do LIONS CLUBS INTERNATIONAL pijata, považuje se jeho vstup do LIONS CLUBS INTERNATIONAL, za schválený. 5 Zánik lenství (1) lenství zaniká zánikem právnické osoby, dobrovolným vystoupením nebo ukonením lenství v LIONS SLUBS INTERNATIONAL podle píslužných ustanovení stanov LIONS CLUBS INTERNATIONAL.

3 (2) Vystoupit lze pouze ke konci klubového roku ( 7) a to jen zárove s vystoupením z LIONS CLUBS INTERNATIONAL. Prohlášení o vystoupení je teba zaslat písemn píslušnému guvernérovi distriktu. Guvernér vystoupení lena pijme, jakmile vystupující len vyrovná všechny své závazky, náležit rozdlí všechny klubové peníze a veškerý klubový majetek, vrátí zakladatelskou listinu (chartu), oficiáln se zekne práva užívat názvu LIONS a vrátí znak a všechny ostatní odznaky a je schváleno jeho vystoupení z LIONS CLUBS INTERNATIONAL. (3) Pi zániku právnické osoby (vyškrtnutí z registru spolk) nebo pi ukonení lenství v LIONS CLUBS INTERNATIONAL je píslušný guvernér distriktu povinen obratem požádat posledního pedstavitele zaniklého klubu o navrácení zakladatelské listiny (charty), znaku, odznak, vlajky apod., distriktu. Zaniklý klub ztrácí oprávnní užívat nadále názvu LIONS. 6 Práva a povinnosti len (1) lenové všech Lions klub patících ke spolku (dále jen lenové) jsou oprávnni úastnit se všech akcí celého distriktu a mají nárok využívat všech jeho zaízení. (2) Každý len spolku (klub) je oprávnn podle 17, odst. 3 tchto stanov nominovat kandidáta na úad guvernéra/ více-guvernéra distriktu. Ped jmenováním pedsedy regionu nebo pedsedy pásma pro svj region nebo pásmo ( 18, odst. 1, písmo e, bod aa), má každý klub nárok být vyslechnut. (3) Hlasovací právo na celodistriktním i distriktním shromáždní písluší zplnomocnným zástupcm len (klub) podle 9, odst. 5 a 15, odst. 5 tchto stanov, stejn jako aktivní volební právo. Pasivní volební právo mají výhradn aktivní lenové plnoprávného Lions klubu, patícího do tohoto spolku, podle zvláštních kvalifikací, potebných pro urité funkce. (4) lenové jsou povinni podle svých sil hájit zájmy spolku a vyhnout se všemu, ím by mohly utrpt povst a úel spolku nebo co je v rozporu s cíli a zásadami LIONS CLUBS INTERNATIONAL. Dbají tchto stanov, stejn jako stanov LIONS CLUBS INTERNATIONAL, vetn jejich zmn a dodatk, jakož i rozhodnutí všech orgán spolku. Jsou povinni ádn platit lenské píspvky ve výši, kterou každoron stanoví celodistriktní shromáždní, stejn jako píslušný pololetní píspvek pro LIONS CLUBS INTERNATIONAL. (5) Dále jsou lenové (kluby) povinni: (a) psobit ke zvýšení mravní, sociální a kulturní úrovn oban i obce; (b) nejmén dvakrát msín konat setkání len klubu; (c) vybírat od každého lena klubu roní ástku na hrazení píspvk pro tento spolek i pro LIONS CLUBS INTERNATIONAL a na krytí správních náklad klubu; (d) dbát o pravidelnou úast len na setkáních klubu; (e) pravideln a vas na pedepsaných formuláích zasílat ureným adresátm zprávy s požadovanými údaji; 3,

4 (f) na požádání kdykoliv pedložit guvernérovi distriktu zprávu o finanní situaci klubu ; (g) každý rok nejpozdji do 15. dubna zvolit funkcionáe, jejichž funkní období zane následujícího 1. ervence 4. (6)V pípad živelné katastrofy mže guvernér distriktu schválit žádost o pomoc ze strany lena (klubu) pro jeden nebo nkolik klub. Jinak nesmí žádný len (klub) ani len klubu požadovat na žádný úel peníze nebo vci materiální i komerní hodnoty od lena (klubu) nebo v oblasti psobení lena (klubu) bez guvernérova souhlasu. (7)Seznamy len tohoto spolku i LIONS CLUBS INTERNATIONAL smjí být dávány k dispozici pouze lenm (klubm). 7 Klubový rok Správní rok každého roku rok spolku a všech jeho len zaíná 1. ervence každého roku a koní 30. ervna následujícího roku (klubový rok) 8 Orgány spolku (1) Orgány souhrnného distriktu jsou: (a) celodistriktní shromáždní ( 9, 10) (b) rada guvernér ( 11, 12) (c) revizor út ( 13) (d) estná rada ( 14). (2) Orgány distriktu jsou: (a) shromáždní distriktu ( 15, 16) (b) guvernér distriktu ( 17, 18) (c) kabinet distriktu ( 19, 20) (d) revizor út ( 13). 9 Celodistriktní shromáždní Celodistriktní shromáždní je nejvyšším orgánem spolku. (1) ádné celodistriktní shromáždní se koná každoron bhem posledních tí msíc klubového roku a musí být ukoneno nejpozdji 15 (patnáct) dní ped zahájením valného shromáždní (výroní konference World Convention) LIONS CLUBS INTERNATIONAL. (2) Mimoádné celodistriktní shromáždní lze svolat v naléhavých pípadech na základ rozhodnutí rady guvernér nebo ádného celodistriktního shromáždní nebo na písemn zdvodnnou žádost nejmén jedné tvrtiny len (klub) nebo na požádání celodistriktního revizora út a ve všech tchto pípadech se musí uskutenit do šesti týdn od doruení žádosti distriktu. (3) Na ádné zasedání celodistriktního shromáždní musejí být všichni lenové (kluby) pozváni nejmén 4 (tyi) týdny, na mimoádné celodistriktní shromáždní nejmén 2 (dva) týdny ped termínem konání s udáním programu jednání písemn radou guvernér. Pokud rada své povinnosti nedostojí, je teba, aby ádné i mimoádné celodistriktní shromáždní obratem svolal pedseda rady guvernér nebo jeho zástupce.

5 (4) Návrhy len (klub) i ostatních oprávnných 2, 13 odst.1,. 16 písmo g}a 18 písmo d)píštímu celodistriktnímu shromáždní je teba nejpozdji do 28. února každého roku písemn zaslat tajemníkovi distriktu. Ten pedá tyto návrhy obratem pedsedovi rady guvernér a lenm (klubm) v plném znní spolu s pozvánkami na shromáždní. Návrhy jsou podány vas, byly-li odeslány nejpozdji 28. února.naproti tomu návrhy,urené k rozhodnutí bezprostedn nadcházejícího celodistriktního shromáždní, mže guvernér distriktu pedložit pímo na shromáždní. (5) Celodistriktnímu shromáždní pedsedá pedseda rady guvernér a v pípad jeho indispozice jeho zástupce ( 11, odst. 3). K úasti jsou oprávnni všichni lenové (kluby), hlasovací právo mají naproti tomu jen zplnomocnní zástupci tch len (klub), kteí pln dostáli svým závazkm vi celému distriktu a vi LIONS CLUBS INTERNATIONAL. Každý len (klub) je oprávnn vyslat za každých deset aktivních len klubu nebo za zapoatou vtšinu deseti aktivních len, to znamená za pt nebo více svých aktivních len, po jednom zástupci (delegátovi) s hlasovacím právem. Každý delegát má pouze jeden hlas. Pro poet len jsou pitom rozhodné údaje poslední zprávy, kterou má první den msíce pedcházejícího msíci konání shromáždní k dispozici celodistriktní tajemník. Dále mají právo úasti guvernéi distrikt a bývalí guvernéi distrikt bez ohledu na stanovené kvóty delegát lena (klubu). (6) Celodistriktní shromáždní je schopné usnášení, je-li polovina len (klub) celého distriktu zastoupena nejmén vždy jedním svým delegátem. Není-li shromáždní ve stanovenou hodinu schopné usnášení, uskutení se 30 (ticet) minut poté další zasedání s týmž programem, které je schopné usnášení bez ohledu na poet delegát. (7) Volby a pijímání rozhodnutí probíhají na celodistriktním shromáždní zpravidla prostou vtšinou hlas, rozhodnutí, týkající se zmny stanov nebo rozpuštní spolku ( 24) však vyžadují vtšinu dvou tetin odevzdaných hlas. (8) Ve dnech konání celodistriktního nebo shromáždní se nekonají jiné akce len (klub). 10 Úkoly celodistriktního shromáždní Úkolem celodistriktního shromáždní je zejména: (1) jednání a rozhodování o všech záležitostech, týkajících se spolku, distrikt a/nebo všech len (klub), jako napíklad zizování nových distrikt nebo zmna stávajících distrikt region, zón hlasování o pedložených návrzích, (2) rozhodování o spoleném návrhu na volbu tetího mezinárodního viceprezidenta a mezinárodního editele. Hlasování o tomto návrhu na volbu je tajné, (3) stanovení výše správního píspvku, který lenové (kluby) hradí souhrnnému distriktu, (4) pijímání výroní zprávy pedsedy a ostatních zpráv rady guvernér a schvalování ovené úetní závrky za pedchozí rok,

6 (5) schvalování návrhu rozpotu pro souhrnný distrikt, stanovení prostedk, které budou pidleny guvernérm na jejich pedpokládané správní výdaje v následujícím klubovém roce, (6) doporuování spolených celodistrikltních akcí, vetn pípadných píspvk na tyto akce, (7) volba tí len smírí rady souhrnného distriktu ( 14 odst. 3), (8) stanovení programu a termínu následujícího ádného celodistriktního shromáždní, které se koná stídav v rzných distriktech, (9) rozpuštní spolku podle Rada guvernér (1) Pedseda rady guvernér a guvernéi distrikt tvoí radu guvernér v bžném klubovém roce. (2) Volitelé guvernér distrikt dále zvolí jednoho nebo více guvernér nebo bývalých guvernér distrikt, zpravidla na ustavující schzi rady guvernér, která se koná ped celodistriktním shromáždním, piemž jejich poet nesmí pekroit polovinu celkového potu úadujících guvernér distrikt. K desetinným místm se nepihlíží. (3) Volitelé guvernér distrikt pak zvolí z okruhu dodaten zvolených pedsedu rady guvernér a ze svého kruhu jeho místopedsedu. Bezprostední optné zvolení dosavadního pedsedy není možné. (4) Rada guvernér jmenuje resp. odvolává na dobu svého funkního období k návrhu pedsedy celodistriktního tajemníka a celodistriktního pokladníka. Ob funkce mže vykonávat i jedna osoba. Dále mže rada guvernér jmenovat resp. odvolávat celodistriktní - povence pro urité oblasti innosti spolku. Ti musejí ve své oblasti psobnosti tsn spolupracovat s povencem distriktu a usilovat o shodu. (5) Radu guvernér svolává její pedseda. Rada se schází podle poteby, nejmén však dvakrát v klubovém roce. Pedseda musí radu svolat, požádá-li o to polovina jejích len. Schopnost usnášení zaruuje pítomnost nejmén poloviny len oprávnných hlasovat a pedsedy (místopedsedy). V pípad indispozice mže lena rady guvernér zastupovat jeho zástupce podle 18, odst Úkoly rady guvernér (1) Pedseda, v pípad jeho zaneprázdnní místostopedseda ( 11 odst. 3), je mluvím rady guvernér a ídí innost spolku. Vede všechny schze a celodistriktní shromáždní, zastupuje spolek a odpovídá za mezinárodní vztahy na celodistriktní úrovni. Každý len rady guvernér má pi hlasování pouze jeden hlas. (2) Rada guvernér se stará o všechny záležitosti celého distriktu,zejména pedkládá návrhy celodistriktnímu shromáždní,peuje o spolupráci distrikt a o to,aby stanovy jednotlivých len (klub) byly v souladu s celodistriktními stanovami i se stanovami a pozdjšími ustanoveními Mezinárodního sdružení Lions klub (LIONS CLUBS INTERNATIONAL) v práv platném znní.

7 (3) Rada guvernér je oprávnna vydat pro shromáždní svých spolkových orgán jednací ád, jehož schválení a zmny vyžadují.souhlas dvou tetin pítomných len rady guvernér kteí mají hlasovací právo. _ (4) Dále rada guvernér odpovídá za: (a) pípravu a uskutenní každoroního celodistriktního shromáždní, (b) finanní správu celého distriktu a stanovení náhrady náklad podle 23 odst.1, (c) zízení, provoz a sekretariátu, (d) všechny úkoly, které jí ukládají tyto stanovy, stanovy a pozdjší ustanovení LIONS CLUBS INTERNATIONAL i usnesení. (e) vyizování všech záležitostí týkajících se celého distriktu v mezinárodních a regionálních orgánech a grémiích vytvoených v rámci LIONS CLUBS INTERNATIONAL. (5) Rada guvernér spravuje píspvky placené distrikty (kluby) a všechny ostatní píjmy, plynoucí souhrnnému distriktu. (6) V návrhu rozpotu ( 10 (5» je nutno stanovit finanní podíl jednotlivých' distrikt na rozdlení správních píspvk souhrnného distriktu. (7) Pro usnášení rady guvernér platí prostá vtšina hlas, pi rovnosti hlas se návrh považuje za zamítnutý. (8) Nejpozdji 60 (šedesát) dní po ukonení celodistriktního shromáždní musí celodistriktní tajemník zaslat všem lenm rady guvernér a kabinet distrikt, všem bývalým guvernérm distrikt a pedsedm všech len (klub)souhrnného distriktu a LIONS CLUBS INTERNATIONAL kopii úplného zápisu z celodistriktního shromáždní vetn pípadných píloh. 13 Revizoi út (1) Revizoi út jsou povinni provádt bžnou kontrolu hospodaení a kontrolu úetní závrky.kontrola se musí zamit na poetní správnost, shodu s píslušnými usneseními a na úspornost, hospodárnost a úelnost. Revizoi út musejí informovat celodistriktní resp. distriktní shromáždní o výsledku kontroly a mohou pi nebezpeí z prodlení požádat o svolání mimoádného celodistriktního nebo distriktního shromáždní ( 9, odst. 2 a 15, odst. 2). (2) Kontrolu út celého distriktu provádjí souasn revizoi út z jednotlivých distrikt (z každého distriktu vždy jeden), které za tímto úelem jmenují jejich guvernéi. (3) Shromáždní distriktu jmenuje vždy dva revizory út distriktu na každý klubový rok. (4) Za revizory út lze zvolit jen ty leny Lions klubu (lena) toho kterého distriktu, kteí v klubovém roce, za nejž se má revize uskutenit, nejsou leny rady guvernér ani kabinetu distriktu. Za tohoto pedpokladu je možné optné zvolení. 14 Smírí rada (1) Ve všech sporech vznikajících ve spolku v souhrnném distriktu, ale i ve sporech mezi jednotlivými leny (kluby) a mezi leny Lions klub, patících do souhrnného distriktu, rozhoduje smírí rada, volená ádným celodistriktním shromáždním. 7.

8 (2) Smírí rada se skládá ze tí len, kteí ze svého stedu zvolí pedsedu. (3) Každý distrikt má právo navrhnout jednoho lena smírí rady ke zvolení celodistriktnímu shromáždní. Musí jít o aktivní leny lena spolku (klubu), kteí nesmjí zastávat v žádném z orgánu spolku. Optné zvolení lena smírí rady je možné. (4) Smírí rada pijímá rozhodnutí za pítomnosti všech svých len prostou vtšinou hlas. Smírí rada rozhoduje podle nejlepšího vdomí a svdomí. (5) Rozhodnutí smírí rady jsou konená Shromáždní distriktu Shromáždní distriktu je nejvyšším orgánem distriktu. (1) Shromáždní distriktu ádné se koná každoron, bhem tí posledních msíc klubového roku. (2) Mimoádné shromáždní distriktu lze svolat v naléhavých pípadech z rozhodnutí kabinetu distriktu nebo ádného shromáždní distriktu nebo na písemn zdvodnnou žádost nejmén jedné tvrtiny len (klub) distriktu nebo na požádání revizor út do 6 (šesti) týdn. (3) K ádným shromáždním distriktu zve guvernér distriktu všechny leny (kluby) nejmén 4 (tyi) týdny, k mimoádnému shromáždní nejmén 2 (dva) týdny ped termínem konání, a to písemn s udáním programu jednání. Nedostojí-li guvernér distriktu této povinnosti, svolá shromáždní distriktu (ádné nebo mimoádné) jeho zástupce podle 18, odst. 4. (4) Návrhy len (klub) nebo jiných oprávnných ( 18, odst. 1 písmo d) musejí být pedány tajemníkovi distriktu nejpozdji do 28. února bžného klubového roku. Tajemník obdržené návrhy pedá obratem guvernérovi distriktu a lenm na vdomí v doslovném znní spolu s pozvánkami na shromáždní. Žádost byla podána vas, byla-li 28. února dána na poštu. (5) Shromáždní distriktu pedsedá guvernér distriktu, v pípad jeho indispozice pak jeho zástupce podle 18, odst. 4). K úasti jsou oprávnni všichni lenové všech klub. Naproti tomu hlasovací právo mají pouze zplnomocnní zástupci tch len (klub), kteí pln dostáli svým závazkm vi spolku i vi LIONS CLUBS INTERNATIONAL. Každý len (klub) je oprávnn za každých deset svých aktivních len anebo za vtšinu, tj. pt a více svých aktivních len vyslat vždy jednoho zástupce (delegáta) s hlasovacím právem. Každý delegát má pouze jeden hlas. Delegáty s hlasovacím právem jsou dále guvernér distriktu a bývalí guvernéi distriktu bez ohledu na stanovený klí pro delegáty jejich klubu. Pro poet len jsou rozhodující údaje poslední zprávy, kterou má celodistriktní tajemník k dispozici první den msíce pedcházejícího msíci konání shromáždní.

9 (6) Shromáždní distriktu je schopné usnášení, je-li polovina len (klub) tohoto distriktu zastoupena vždy alespo jedním zplnomocnncem.není-li shromáždní distriktu ve hodinu schopné usnášení, uskutení se o 30 (ticet) minut pozdji další zasedání s týmž programem, které je schopné usnášení bez ohledu na poet zastoupených len. Usnesení se pijímají prostou vtšinou hlas. 16 Úkoly shromáždní distriktu Shromáždní distriktu jsou vyhrazeny následující úkoly: (a) pijímání a schvalování zprávy o hospodaení a uetní závrky kabinetu distriktu ( 20, odst. 2, písm. a): (b) pijímání zprávy revizor út a uvolování kabinetu distriktu:, (c) rozhodování o návrhu rozpotu ( 20, odst. 2, písmo a):, (d) volba guvernéra distriktu ( 17, odst. 1):, (e) volba námstka guvernéra ( 17, odst. 1):, (f) jednání a rozhodování o všech záležitostech týkajících se distriktu a jeho len (klub) vetn doporuování spolených aktivit:, (g) rozhodování o pedložených návrzích a o návrzích adresovaných celodistriktnímu shromáždní:, (h) volba resp. odvolání revizor út ( 13) a len smírí rady ( 14, odst. 3). 17 Guvernér distriktu/námstek guvernéra distriktu (leutnant-governor) (1) Guvernéra distriktu/námstka guvernéra distriktu volí tajnou volbou shromáždní distriktu vždy na bezprostedn následující klubový rok; bezprostední znovuzvolení je vyloueno. (2) Guvernérem distriktu / námstkem guvernéra distriktu mže být zvolen jen vas a ádn nominovaný kandidát, který a) je plnoprávným aktivním lenem plnoprávného lena (klubu) tohoto spolku; b) zastával následující funkce: aa) pedsedy Lions klubu po celé funkní období nebo jeho vtšinu a nejmén další 2 (dva) roky lena pedstavenstva klubu, bb) pedsedy regionu (viceguvernéra distriktu) nebo pedsedy pásma nebo tajemníka a/nebo pokladníka kabinetu po celé funkní období nebo jeho vtší ást a další rok lena kabinetu distriktu, cc) pro zapoítání nesmjí být žádné dv z výše uvedených funkcí vykonávány souasn, c) byl nominován lenem (klubem), do nhož písluší, nebo vtšinou len (klub) ve svém distriktu. (3)Kandidáty na úad guvernéra distriktu/námstka guvernéra distriktu mže každý plnoprávný len (klub) do 28. února písemn jmenovit oznámit tajemníkovi distriktu. Obdobn zde platí 15 odst. 4 tchto stanov. Kabinet distriktu zjistí, zda jsou splnny podmínky podle odst. 2 tohoto paragrafu. Guvernér distriktu pedloží návrhy spolu s výsledkem šetení lenm (klubm) s pozvánkou na shromáždní distriktu. 9.

10 Úkoly guvernéra distriktu ( 1) Úkolem guvernéra distriktu je: a) vést hospodaení distriktu a zastupovat distrikt ve styku s ostatními distrikty a s LIONS CLUBS INTERNATIONAL b) pedsedat shromáždní distriktu a kabinetu distriktu:, c) svolávat kabinet distriktu a shromáždní distriktu:, d) pedkládat návrhy shromáždní distriktu, jakož i celodistriktnímu shromáždní:, e) po dobu svého funkního období: aa) jmenovat a odvolávat pedsedy region pro všechny regiony a pedsedy pásem pro všechna pásma distriktu ( 20, odst. 2, písmo c) z ad aktivních len klub len spolku píslušné oblasti, piemž ped jmenováním je teba vyslechnout názor píslušných klub:, bb) jmenovat a odvolávat tajemníka distriktu cc) jmenovat a odvolávat pokladníka distriktu dd) jmenovat a odvolávat zmocnncem distriktu pro zvláštní úkoly. Funkci tajemníka distriktu a pokladníka distriktu mže vykonávat jedna osoba. Optné jmenování len kabinetu v dalších i bezprostedn následujících funkních obdobích je pípustné. f) pijímat prohlášení o vstupu nových klub ( 4) v distriktu:, g) pijímat prohlášení o vystoupení len spolku (klub):, h) v nebezpeí z prodlení, zvlášt pi živelných katastrofách, je guvernér distriktu oprávnn na vlastní odpovdnost samostatn rozhodovat i v záležitostech, které spadají do oblasti psobnosti shromáždní distriktu nebo kabinetu distriktu jeho rozhodnutí však v takových pípadech vyžadují dodatené nejbližší schválení píslušným orgánem distriktu. (2) Guvernér distriktu jedná také jako zástupce LIONS CLUBS INTERNATIONAL v rámci distriktu. Má nejvyšší dohled nad všemi leny (kluby) distriktu. (3) Krom toho musí: a) zasazovat se v rámci distriktu o úkoly a cíle LIONS CLUBS INTERNATIONAL, jakož i o usnesení a cíle celodistriktního shromáždní:, b) ve svém distriktu ídit rozvoj nových len (klub):, c) podporovat pátelské vztahy mezi leny spolku (kluby):, d) snažit se alespo jednou bhem svého funkního období navštívit každého lena (klub) svého distriktu:, e) dohlížet na výkon funkcí jím jmenovaných len kabinetu distriktu:, f) na konci svého funkního období pedat všechny spisy distriktu a všechny podklady svému nástupci. (4) V pípad neschopnosti guvernéra distriktu vykonávat ádn svj úad nastupuje na jeho místo guvernér distriktu z bezprostedn pedchozího klubového roku (Immediate-Past District-Governor):,je-li i on neschopen, nastupuje na jeho místo námstek guvernéra a pi jeho neschopnosti ten z pedsed regionu, který není momentáln indisponován a který -je nejdéle lenem nkterého klubu tohoto distriktu:,

11 (5) Pestane-li guvernér distrikt vykonávat funkci zcela nebo odstoupí-li ze svého úadu, postupuje do koce bžného klubového roku na jeho místo jeho námstek. Odmítne-li úad pevzít,napíklad proto, aby pak mohl tuto funkci zastávat celý rok, pevezme tuto funkci do konce klubového roku bezprostedn pedchozí guvernér distriktu. 19 Kabinet distriktu (1) Kabinet distriktu tvoí: a) guvernér distriktu jako pedseda, b) guvernér distriktu bezprostedn pedchozího klubového roku, c) námstek guvernéra distriktu, d) okruh osob uvedených v 18, 'odst. 1), písmo e). (2) Funkní období kabinetu distriktu odpovídá funknímu období guvernéra distriktu. (3) Kabinet distriktu svolává guvernér distriktu a pi jeho indispozici jeho zástupce urený podle 18, odst. 4 písemn nebo ústn. (4) Kabinet distriktu pijímá rozhodnutí prostou vtšinou hlas. Hlasovací právo mají guvernér distriktu, bezprostedn pedchozí minulý guvernér distriktu, námstek guvernéra distriktu, tajemník distriktu, pokladník distriktu, pedsedové region, pedsedové pásem, a pokud jde o otázky spadající do kompetence zvláštních zmocnnc distriktu, rovnž tito zmocnnci pro zvláštní úkoly. Pi rovnosti hlas rozhoduje hlas pedsedy. Každý z len kabinetu distriktu s hlasovacím právem má pouze jeden hlas, hlasovací právo lze uplatovat jen pímo a bezprostedn. (5) Kabinetu pedsedá guvernér distriktu, pi jeho indispozici jeho zástupce, který se urí podle 18 odst. 4) stanov. (6) Pimen platí jednací ád celého distriktu, pokud kabinet neschválí vlastní jednací ád. (7) Kabinet distriktu je schopný usnášení, je-li krom pedsedy pítomna nejmén polovina len kabinetu, kteí mají hlasovací právo. 20 Úkoly kabinetu distriktu. (1) Kabinetu distriktu píslušejí všechny úkoly, které stanovy výslovn neukládají celému distriktu jako orgánu spolku nebo jinému orgánu distriktu. (2) Do jeho oblasti psobnosti spadají zvlášt následující záležitosti: a) sestavení návrhu roního rozpotu a vypracování zprávy o hospodaení a úetní závrky:, b) píprava shromáždní distriktu:, c) shromáždní len v jednotlivých regionech a v jejich rámci v pásmech. Pi tomto rozdlení je teba pihlížet k regionálním, dopravním a demograficko-geografickýrn podmínkám. Úinnost rozhodnutí, kterým se distrikt dlí na urité regiony a pásma, nekoní uplynutím klubového roku, každý kabinet distriktu však mže kdykoliv rozhodnout o doplnních resp. zmnách, 11.

12 12. d) správa prostedk distriktu:, e) urení výše náhrady náklad ( 23, odst. 1):, f) zjištní, zda kandidát, nominovaný do voleb guvernéra distriktu/námstka guvernéra distriktu, spluje podmínky podle 17, odst. 2 stanov; g) schvalování pomoci v pípad katastrof ( 6, odst. 6). 21 Zvláštní povinnosti jednotlivých len kabinet distriktu (1) Námstek guvernéra distriktu podporuje guvernéra distriktu nebo bezprostedn pedchozího guvernéra distriktu pi ízení innosti distriktu, piemž plní konkrétní úkoly svené mu guvernérem distriktu. (2) Nejpozdji 60 (šedesát) dní po skonení shromáždní distriktu musí tajemník distriktu lenm kabinetu, pedsedm všech Lions klub (len) a pedchozím guvernérm distriktu jakož i pedsedovi rady guvernér, ostatním guvernérm distrikt a LIONS CLUBS INTERNATIONAL zaslat po jedné kopii úplného zápisu ze shromáždní distriktu. Musí v nm být obsaženo podrobné vyútování píjm a výdaj distriktu za píslušný správní rok. Tajemníkovi distriktu rovnž písluší vedení protokolu v kabinetu distriktu. (3) Pokladník distriktu odpovídá za ádné finanní hospodaení distriktu. (4) Pedsedové region jsou zástupci guvernéra distriktu ve svých regionech. (5)Pedsedovi pásma písluší zajiš ování spolupráce klub jeho pásma. 22 Podpisové právo (1) Písemné dokumenty souhrnného distriktu (spolku), zejména právn závazné listiny spolku, podepisují spolen pedseda rady guvernér a tajemník souhrnného distriktu. Platí to i pro finanní záležitosti souhrnného distriktu (spolku), stejn jako pro každý distrikt obdobn. (2) V pípad indispozice pedsedy rady guvernér nastupuje na jeho místo jeho zástupce podle 12, odst. 1. Na místo tajemníka/pokladníka souhrnného distriktu nastupuje v pípad jejich indispozice jiný len rady guvernér. (3) Bžnou korespondenci souhrnného distriktu/jednotlivých distrikt podepisuje pedseda rady guvernér/guvernér distriktu sám nebo spolen s tajemníkem souhrnného distriktu/distriktu, ve finanních záležitostech spolu s pokladníkem souhrnného distriktu/distriktu. V záležitostech, týkajících se pouze jednoho regionu, podpisuje listiny píslušný pedseda regionu, v záležitostech pásma pedseda pásma. (4) Zprávu revizor út ( 13) a pípadn jejich žádost o svolání mimoádného shromáždní ( 9, odst. 2 a 15, odst.2) musejí podepsat píslušní revizoi út, rozhodnutí smírí rady její pedseda.

13 23 Funkcionái (1) Všichni funkcionái spolku LIONS CLUBS INTERNATIONAL, DISTRIKT 122 (souhrnného distriktu i jednotlivých distrikt zastávají své funkce bezplatn.náklady,vznikající pi výkonu jejich úedních povinností, mohou být hrazeny v pimené výši, pokud byly tyto náklady potebné. Výdaje guvernér distrikt a ostatních funkcioná, kterým LIONS CLUBS INTERNATIONAL hradí cestovní výlohy a stravné, jsou z tohoto ustanovení vylenny. Výdaje je teba vykázat, ostatní náhrady náklad stanoví obecn rada guvernér pro funkcionáe celého distriktu a kabinet distriktu pro funkcionáe distriktu, výjimen pak i jednotliv. (2) Všichni funkcionái spolku distrikt 122 mohou kdykoliv své funkce složit. Prohlášení o odstoupení je teba doruit pedsedovi rady guvernér resp. píslušnému guvernérovi distriktu. Odstoupení nabývá právoplatnosti teprve zvolením resp. jmenováním nástupce píslušným orgánem spolku. 24 Rozpuštní spolku (1) O dobrovolném rozpuštní spolku lze rozhodnout mimoádném celodistriktním shromáždní, svolaném za tímto úelem, a jen dvoutetinovou vtšinou odevzdaných platných hlas. (2) Celodistriktní shromáždní musí - v pípad existence spolkového majetku - rozhodnout rovnž o likvidaci a jmenovat jednoho nebo nkolik likvidátor. Spolkový majetek, který zbude po vyrovnání všech pasív, se použije na veejn prospšné a/nebo dobroinné úely. 25 Závrená ustanovení Ohledn všech organizaních otázek, které tyto stanovy neeší, platí stanovy a dodatená ustanovení LIONS CLUBS INTERNATIONAL práv platném znní. Pokud tyto neobsahují zvláštní ustanoven platí eskoslovenské spolkové právo. Do doby, kdy nebudou ustaveny regiony, ani souhrnný distrikt, nejsou užívá ustanovení tchto stanov, které se tchto územních lenní týkají. Zejména jde o ustanovení 1 odst.4,5, 8 odst. 9, 10, 11, 12, 14, 21 odst.4, 22 odst.l,2. Toto znní vstupuje v platnost dnem povolení innosti spolku území eské a Slovenské Federativní Republiky píslušným správním orgánem. 13.

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN VOLEBNÍ A JEDNACÍ ÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ze dne 15. ervence 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení Stanovy eského rybáského svazu ást I. 1 Základní ustanovení 1) eský rybáský svaz (dále jen Svaz nebo RS ) je obanské sdružení podle zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, v platném znní. 2) Svaz má postavení

Více

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek

S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek S t a n o v y spoleenství vlastník jednotek Spoleenství vlastník jednotek pro dm (dále jen spoleenství ) se sídlem ÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ l. I Základní ustanovení (1) Spoleenství vlastník jednotek

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad O Nás Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad P r e a m b u l e Historická spolenost Starý Velehrad (dále jen Spolenost) je dobrovolnou, zájmovou i odbornou organizací, která sdružuje jednotlivce

Více

LIONS CLUBS INTERNATIONAL - Distrikt 122 Česká republika a Slovenská republika PREAMBULE

LIONS CLUBS INTERNATIONAL - Distrikt 122 Česká republika a Slovenská republika PREAMBULE S T A N O V Y S P O L K U LIONS CLUBS INTERNATIONAL - Distrikt 122 Česká republika a Slovenská republika PREAMBULE Lions Clubs International District 122 Česká republika a Slovenská republika (dále jen

Více

Stanovy sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty verze 2005 S T A N O V Y. sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty

Stanovy sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty verze 2005 S T A N O V Y. sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty S T A N O V Y sportovního klubu podle zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, ve znní pozdjších pedpis Strana 1 (celkem 13) S T A N O V Y sportovního klubu I. Název, sídlo a právní forma I.1. Název sportovního

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD

Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU . R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Á D TAJEMNÍKA MSTSKÉHO ÚADU. R 03/2007 PODPISOVÝ ÁD Zpracovatel: Ing. Jan Kvasnika, povený vedením odboru kancelá starosty Rozsah psobnosti: uvolnní lenové zastupitelstva, pedsedové výbor ZM a komisí RM

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

ád Kmene dosplých 1. Úvodní ustanovení 2. Postavení Kmene dosplých 3. Poslání Kmene dosplých Junák svaz skaut a skautek R

ád Kmene dosplých 1. Úvodní ustanovení 2. Postavení Kmene dosplých 3. Poslání Kmene dosplých Junák svaz skaut a skautek R ád Kmene dosplých 1. Úvodní ustanovení (1) Tento ád upravuje specifika a postavení Kmene dosplých (dále jen KD) v Junáku. (2) Souvisejícími pedpisy jsou zejména: a) Stanovy Junáka b) Organizaní ád a systemizace

Více

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017

Návrh dokumentu Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2017 MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec

Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Pravidla pro poskytování finanních dotací a píspvk v oblasti volnoasových aktivit dtí a mládeže z rozpotu Msta Jindichv Hradec Poskytování finanních dotací a píspvk se ídí obecn závaznými pedpisy. Jedná

Více

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti

Dodatek. 5. ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Dodatek. 5 ke zizovací listin píspvkové organizace Hvzdárna a planetárium eské Budjovice s pobokou na Kleti Jihoeský kraj U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 eské Budjovice I 70890650 zastoupený hejtmanem

Více

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla

Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Jednací ád Zastupitelstva msta Napajedla Zastupitelstvo msta Napajedla (dále zastupitelstvo") vydalo ve smyslu 96 zákona. 128/2000 Sb., o obcích, ve znní pozdjších zmn a doplk, (dále zákon") svým usnesením

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEENSTVA. 1. Název, sídlo a registrace honebního spoleenstva: Název: Honební spoleenstvo.

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEENSTVA. 1. Název, sídlo a registrace honebního spoleenstva: Název: Honební spoleenstvo. STANOVY HONEBNÍHO SPOLEENSTVA l. 1 Založení honebního spoleenstva 1. Název, sídlo a registrace honebního spoleenstva: Název: Honební spoleenstvo. Jméno obce (mstského obvodu nebo ásti ), v jejímž území

Více

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko

Schválený dokument. Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko za rok 2016 byl schválen na jednání lenské schze Mikroregionu Hrádecko - Chrastavsko MIKROREGION HRÁDECKO CHRASTAVSKO Se sídlem: Mstský úad Chrastava, nám. 1. máje 1, 463 31 Chrastava Dobrovolný svazek obcí, I: 70908222 www.mikroregion.info Závrený úet Mikroregionu Hrádecko Chrastavsko

Více

STANOVY eského zahrádkáského svazu

STANOVY eského zahrádkáského svazu STANOVY eského zahrádkáského svazu ÁST I. 1 Název, sídlo a obvod!innosti 1. eský zahrádkáský svaz, o.s. (dále jen svaz) je dobrovolné, nepolitické, samostatné obanské sdružení zájemc" o zahrádkáskou innost

Více

VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1

VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1 VOLEBNÍ ÁD PRO VOLBY DO ŠKOLSKÝCH RAD 1/1 OBSAH: l. 1 Rozsah psobnosti 3 Díl I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 3 l. 2 Školská rada 3 l. 3 lenství ve školské rad 3 l. 4 Volební kurie 4 l. 5 Jmenování 4 l. 6 Den voleb

Více

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Jezdeckého klubu Baník Ostrava

Jezdeckého klubu Baník Ostrava S T A N O V Y Jezdeckého klubu Baník Ostrava Ostrava Stará Blá, K prplavu 729, 724 00 Stará Blá Obsah: I. Základní ustanovení II. Poslání a úkoly III. Orgány klubu IV. lenství, povinnosti a práva len V.

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE

Smrnice upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty SMRNICE SMRNICE sportovního klubu MAESTRO CLUB Kolovraty upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len Strana 1 (celkem 6) S M R N I C E upravující pravidla pro hrazení finanních závazk len sportovního

Více

#$%&' +$ ! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. / " 14. # "

#$%&' +$ !  # $ % 5. $& '!(  ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. /  14. # !" #$%&' (%)*+#,-,./!0 1%2#"3 +$4 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program Podpora sportu ve m"st" Blansko

Více

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008

Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 Junák svaz skaut a skautek R Pokyn k žádostem o dotaci na opravy staveb a investiní projekty v roce 2008 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na Programy státní podpory práce s dtmi a mládeží pro NNO

Více

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010,

Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, Obecn závazná vyhláška msta Napajedla. 2/2010, o místním poplatku za užívání veejného prostranství Schváleno ZM dne 1. 12. 2010 usnesením. 2/19/2010 Nabývá úinnosti dne 1. 1. 2011 Msto Napajedla Obecn

Více

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava

PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava PODNIKÁNÍ, PODNIKATEL, PODNIK - legislativní úprava Legislativní (právní) úprava: Zákon. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znní pozdjších pedpis. Zákon. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský

Více

JEDNACÍ ÁD ESKÉHO RYBÁSKÉHO SVAZU

JEDNACÍ ÁD ESKÉHO RYBÁSKÉHO SVAZU JEDNACÍ ÁD ESKÉHO RYBÁSKÉHO SVAZU PLATNÝ OD 6.11.2008 JEDNACÍ ÁD ESKÉHO RYBÁSKÉHO SVAZU Republiková rada eského rybáského svazu (dále jen Svaz ) vydává podle 17 odst. 5 písm. c) Stanov eského rybáského

Více

OBEC Sklené nad Oslavou ". 6/2011,

OBEC Sklené nad Oslavou . 6/2011, OBEC Sklené nad Oslavou Obecn! závazná vyhláška ". 6/2011, o místním poplatku za užívání ve#ejného prostranství Zastupitelstvo obce Sklené nad Oslavou se na svém zasedání dne 7.12.2011 usneslo vydat na

Více

ád Vodních skaut 1. Úvodní ustanovení 2. Sí Vodních skaut 3. Úel sít VS 4. Vodní výchovné jednotky Junák svaz skaut a skautek R

ád Vodních skaut 1. Úvodní ustanovení 2. Sí Vodních skaut 3. Úel sít VS 4. Vodní výchovné jednotky Junák svaz skaut a skautek R ád Vodních skaut 1. Úvodní ustanovení (1) Tento ád upravuje specifika a strukturu sít Vodních skaut (dále jen VS). (2) Souvisejícími pedpisy jsou zejména: a) Stanovy Junáka, b) Organizaní ád a systemizace

Více

ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt St ední echy, Rašínovo náb eží 390/42, Praha 2 O Z N Á M E N Í

ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt St ední echy, Rašínovo náb eží 390/42, Praha 2 O Z N Á M E N Í #4571/SKL/2014-SKLM@T 4571/SKL/2014-SKLM.j.: UZSVM/SKL/4468/2014-SKLM ad pro zastupování státu ve vcech majetkových Územní pracovišt Stední echy, Rašínovo nábeží 390/42, 128 00 Praha 2 O Z N Á M E N Í

Více

STANOVY zapsaného spolku Svaz chovatel eského teplokrevníka z.s.

STANOVY zapsaného spolku Svaz chovatel eského teplokrevníka z.s. STANOVY zapsaného spolku Svaz chovatel eského teplokrevníka z.s. ást 1 Úvodní ustanovení l. I Právní úprava, název, zkratka, sídlo, I 1. Tyto stanovy upravují innost zapsaného spolku dle zákona. 89/2012

Více

Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice

Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice Jednací ád Zastupitelstva obce Jindichovice Zastupitelstvo obce (dále jen zastupitelstvo ) se usneslo podle 96 zákona íslo 128/2000 Sb., o obcích (obecní zízení), ve znní pozdjších pedpis, (dále jen zákon

Více

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K)

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K) Závrený úet hospodaení Venkovského mikroregionu Moravice za rok 2016 (podle 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpotových pravidlech územních rozpot) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE

MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE MSTO KOPIVNICE MSTSKÝ ÚAD KOPIVNICE 1/OŠKS/2019 Dotaní program na podporu mládeže, tlovýchovy a sportu Úvod Dotaní program je vyhlášen v souladu s místní Agendou 21 a se strategickými cíli msta stanovenými

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

&!!"#$##% Strana 1 (celkem 5)

&!!#$##% Strana 1 (celkem 5) !"#$##% &!!"#$##% '!"( ( Strana 1 (celkem 5) 1 Obecná ustanovení 1. Hospodaení a útování NS se ídí touto smrnicí a jejími pílohami. 2. Smrnice vychází z platných zákonných norem pro organizace, u kterých

Více

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ)

Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) Disciplinární ád Asociace finanních zprostedkovatel a finanních poradc eské republiky (AFIZ) 1 Úvodní ustanovení 1) Disciplinární ád upravuje postup orgán Asociace finanních zprostedkovatel a finanních

Více

Organizaní ád Mstského úadu Jevíko

Organizaní ád Mstského úadu Jevíko Organizaní ád Mstského úadu Jevíko Smrnice. 1-T/2013 Úinnost od 1. 7. 2013 Za vcnou správnost odpovídá tajemník MÚ Bc. Pavel Sedlák. Smrnice je závazná pro zamstnance Msta Jevíko zaazené do Mstského úadu

Více

Stanovy YMCA - Branik. Stanovy obanského sdružení. YMCA Braník. Kesanské sdružení mladých lidí 1/6

Stanovy YMCA - Branik. Stanovy obanského sdružení. YMCA Braník. Kesanské sdružení mladých lidí 1/6 Stanovy obanského sdružení YMCA Braník Kesanské sdružení mladých lidí 1/6 1 Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení: YMCA Braník, Kesanské sdružení mladých lidí, zkrácen% jen YMCA Bráník 2. Sídlo sdružení:

Více

Píloha. 4 PODPISOVÝ ÁD MAGISTRÁTU MSTA ESKÉ BUDJOVICE. Úvodní ustanovení l. 1

Píloha. 4 PODPISOVÝ ÁD MAGISTRÁTU MSTA ESKÉ BUDJOVICE. Úvodní ustanovení l. 1 Píloha. 4 PODPISOVÝ ÁD MAGISTRÁTU MSTA ESKÉ BUDJOVICE Úvodní ustanovení l. 1 1. Podpisový ád upravuje oprávnní a povinnosti pi podepisování písemností vyhotovených orgány msta. 2. Podpisový ád stanoví:

Více

POSLÁNÍ A POSTAVENÍ ODBOROVÉHO SVAZU

POSLÁNÍ A POSTAVENÍ ODBOROVÉHO SVAZU Kapitola I POSLÁNÍ A POSTAVENÍ ODBOROVÉHO SVAZU (1) Odborový svaz zdravotnictví a sociální pée eské republiky, (jeho plný název), v užívané zkratce OSZSP R (dále jen odborový svaz nebo OS) je samostatným,

Více

! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 0! ! " #" $" %

! #!# $!%&'() *+,-#!$!!!./0*1%2134(5&'$! 0! !  # $ % ! "#!# $!%&'() *+,"-#!"$!!"!"./0*1%2134(5&'$! 6""!*")7 0!+8 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program

Více

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád

REKLAMANÍ ÁD. ATLANTIK finanní trhy, a.s _Reklamaní ád REKLAMANÍ ÁD ATLANTIK finanní trhy, a.s. 1 Obsah I. II. III. IV. V. ÚVODNÍ USTANOVENÍ PODÁNÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI! " PIJETÍ A VYÍZENÍ REKLAMACE A STÍŽNOSTI # $ % EVIDENCE SPOJENÁ S REKLAMACEMI A STÍŽNOSTMI

Více

Zápis. konané dne 20.kvtna 2005 v 10:00 hodin

Zápis. konané dne 20.kvtna 2005 v 10:00 hodin Zápis z ádné valné hromady akciové spolenosti PAVUS, a.s. se sídlem Prosecká 412/74, 190 00 Praha 9 Prosek, I:60193174 zapsané v obchodním rejstíku, vedeném Mstským soudem v Praze oddíl B, vložka 2309

Více

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím

Informace o povinném subjektu zveejované podle zákona. 106/1999 Sb., o svobodném pístupu k informacím ZÁKLADNÍ ŠKOLA BEZNICE, píspvková organizace tel. 318 682 165 Rožmitálská 419 fax 318 683 608 262 72 Beznice e-mail: skola@zsbreznice.cz Žáci ZŠ Beznice podporují sbrovými aktivitami chov tuák v ZOO Praha,

Více

STANOVY eského zahrádká7ského svazu, z. s. ÁST PRVNÍ OBECNÁ ÁST

STANOVY eského zahrádká7ského svazu, z. s. ÁST PRVNÍ OBECNÁ ÁST STANOVY eského zahrádká7ského svazu, z. s. ÁST PRVNÍ OBECNÁ ÁST HLAVA I PSEDMTT ÚPRAVY 1 Základní ustanovení (1) 'eský zahrádká"ský svaz je spoleenství, sdružující ve svých organizaních jednotkách fyzické

Více

Stanovy a jednací ád Studentského parlamentu msta Tebíe

Stanovy a jednací ád Studentského parlamentu msta Tebíe Stanovy a jednací ád Studentského parlamentu msta Tebíe lánek I Úvodní ustanovení a) Stanovy a jednací ád Studentského parlamentu msta Tebíe (dále jen Parlament) upravuje pípravu, svolání, prbh jednání.

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

V S T N Í K ESKÉHO ZAHRÁDKÁSKÉHO SVAZU ÍSLO 3/2013

V S T N Í K ESKÉHO ZAHRÁDKÁSKÉHO SVAZU ÍSLO 3/2013 ÍSLO 3/2013 V S T N Í K ESKÉHO ZAHRÁDKÁSKÉHO SVAZU 1. USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ RR ZS o.s. KONANÉHO VE DNECH 15.-16. 11. 2013 v hotelu Zlatá Štika v Pardubicích 8. zasedání se zúastnilo 70 len, tj. 92 %,

Více

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM

CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Píloha.1 k usnesení Rady HMP. 1500 ze dne 5.12.2000 CELOMSTSKY ZÁVAZNÁ FORMA NÁVRHU NA PRONÁJEM BYT Z NOVÉ VÝSTAVBY A UVOLNNÝCH BYT V BYTOVÉM FONDU HL.M. PRAHY NESVENÉM MSTSKÝM ÁSTEM Celomstsky závazná

Více

Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb.

Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb. Zásady prodeje mstských byt a nebytových prostor dle zákona. 72/1994 Sb. I. Úvod 1. Zásadami pevodu byt a nebytových prostor z majetku Msta Hodonína (dále vlastník) se stanovují pravidla pevodu byt, nebytových

Více

Zakládací smlouva. Karmelitská 379/18, 118 00 Praha 1 - Malá Strana

Zakládací smlouva. Karmelitská 379/18, 118 00 Praha 1 - Malá Strana Zakládací smlouva l.i. Název obecn prospšné spolenosti Obecn prospšná spolenost nese název: SIRIRI o. p. s. l.li: Sídlo obecn prospšné spolenosti Obecn prospšná spolenost má sídlo na adrese: Karmelitská

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU ZO ZE DNE 24. 1. 2007. 1 Zasedání Zastupitelstva obce Syrovice bylo zahájeno v 19.00 hod. v zasedací místnosti obce Syrovice za pítomnosti hosta pana Michala Haška- poslance za

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny ne_10zadprispchpdp.pdf Registraní íslo ÚP: CHPD-provoz Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na ástenou úhradu provozních náklad chránné pracovní dílny 76 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve znní pozdjších

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VE EJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE NA VEEJNOU ZAKÁZKU NA SLUŽBY Odborná praxe osob do 30 let vku v eské správ sociálního zabezpeení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád

Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Naízení msta Napajedla. 2/2012, kterým se vydává Tržní ád Schváleno RM dne 06.06.2012 usnesením. 35/730/2012 Nabývá úinnosti dne 01.07.2012 NAÍZENÍ MSTA NAPAJEDLA. 2/2012, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ÁD Rada

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

Zápis. 8. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009

Zápis. 8. ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009 Zápis. 8 ze zasedání Akademického senátu PF UP dne 27. kvtna 2009 Pítomni: 16 len AS PF, dkan : prof. J. Ševík prodkani : prof. I. Frébort, prof. T. Opatrný, doc. J. Molnár tajemník : dr. P. Velecký hosté

Více

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek

(8) Úastník je povinen po celou dobu trvání smlouvy písemn oznamovat stavební spoiteln všechny skutenosti, které mají vliv na plnní podmínek 96/1993 Sb. ZÁKON zedne25.února1993 o stavebním spoení a státní podpoe stavebního spoení a o doplnní zákona eské národní rady. 586/1992 Sb., odaníchzpíjm,veznnízákonaeskénárodnírady.35/1993sb. Zmna: 83/1995

Více

Aktuální znní k 2. 5. 2011 (strana 1 z potu 19 stran celkem)

Aktuální znní k 2. 5. 2011 (strana 1 z potu 19 stran celkem) Jáchymov Property Management, a.s. T. G. Masaryka 415, 362 51 Jáchymov, IO: 453 59 229 registrace v obchodním rejstíku Krajského soudu v Plzni, oddíl B, vložka 207 S T A N O V Y obchodní spolenosti Jáchymov

Více

Stanovy akciové spolenosti Stavoprojekt Olomouc a.s.

Stanovy akciové spolenosti Stavoprojekt Olomouc a.s. Stanovy akciové spolenosti Stavoprojekt Olomouc a.s. Hlava I. Základní ustanovení 1. Založení a vznik spolenosti Akciová spolenost Stavoprojekt Olomouc a. s. (dále jen spolenost) byla založena jako akciová

Více

POZVÁNKA v souladu s ustanovením 11 zákona.72/1994 Sb., v platném znní, svolává výbor spoleenství

POZVÁNKA v souladu s ustanovením 11 zákona.72/1994 Sb., v platném znní, svolává výbor spoleenství POZVÁNKA v souladu s ustanovením 11 zákona.72/1994 Sb., v platném znní, svolává výbor spoleenství Shromáždní Spoleenství vlastník jednotek domu Teplická p. 276-284 Stížkov, Praha 9 (SVJ) Doba konání: dne

Více

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN j. 25953/2011-43810 ze dne 19. prosince 2011 Organizaní ád Správy kolejí a menz Mendelovy univerzity v Brn ást I Zízení, právní postavení a

Více

ZÁKLADNÍ VNITROSVAZOVÉ PEDPISY

ZÁKLADNÍ VNITROSVAZOVÉ PEDPISY ZÁKLADNÍ VNITROSVAZOVÉ PEDPISY eského zahrádká!ského svazu o.s. Vážení p átelé zahrádká i, dostáváte do rukou publikaci, kterou p ipravila právní komise p i RR ZS. V ní jsou uvedeny platné Stanovy eského

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI uzavená podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku mezi tmito smluvními stranami (dále jen smlouva ): Sodexo Pass eská Republika a.s., se sídlem Radlická 2,

Více

Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R

Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R za okres v katastru Praha-východ Brandýs nad Labem Datum vyhlášení kola : 1.22006 Poslední den podání žádosti o nabídnuté

Více

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání zastupitelstva obce Skrchov. 26 konaná dne 2. 9. 2008 Schze se konala v budov obecního úadu, zahájena

Více

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI

SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUKÁZKAMI SMLOUVA. O SPOLUPRÁCI PI ÚHRAD SLUŽEB POUÁZAMI uzavená podle 269 odst. 2 Obchodního zákoníku mezi tmito smluvními stranami (dále jen smlouva ): Sodexo Pass eská Republika a.s., se sídlem Radlická 2, 150

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 Úplné znní organizaního ádu ŠLP Ktiny ve znní Zmn a doplk.j. 105/2007-981 schválených

Více

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád

Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí. Spisový a skartaní ád Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí Spisový a skartaní ád 1 Obanské sdružení Místní akní skupina eské stedohoí má povinnost vykonávat spisovou službu podle 63 odst.2písmena d zákona 499/2004

Více

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I , ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015

Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, Miroslav I ,   ZÁVRENÝ ÚET. za rok 2015 Mikroregion Miroslavsko, nám. Svobody 1, 671 72 Miroslav I 71182039, www.miroslavsko.cz N á v r h ZÁVRENÝ ÚET za rok 2015 V Miroslavi, dne 12. kvtna 2016 Pedkládá: Volf Roman v.r. pedseda svazku Zpracovala:

Více

Servisní smlouva - kanalizace

Servisní smlouva - kanalizace Servisní smlouva - kanalizace Objednatel: Obec Kojetice Sídlo: Lipová 155, 250 72 Kojetice Zastoupená: ve vcech smluvních: Vra Richtermocová, starostka obce ve vcech technických: Vra Richtermocová, starostka

Více

Pravidla dotaního programu msta eské Budjovice. na podporu kultury v roce 2008

Pravidla dotaního programu msta eské Budjovice. na podporu kultury v roce 2008 Pravidla dotaního programu msta eské Budjovice na podporu kultury v roce 20 Schváleno Radou msta eské Budjovice dne 26.9. 2007 na základ usnesení. 852/2007 1 Obsah: ÚVOD... 3 I. ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTANÍHO

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HLAVÁOVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HLAVÁOVA Aktualizované znní Stanov Bytového družstva Hlaváova - kvten 2004 strana 1 STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA HLAVÁOVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ lánek 1 1. Obchodní firma družstva zní Bytové družstvo Hlaváova (dále

Více

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm Dne ledna 2007 nabyl úinnosti zákon. 159/2006 Sb., o stetu zájm, a vyhláška. 578/2006 Sb., kterou se stanoví struktura a formát formuláe pro podávání oznámení

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

l. 1 Smluvní strany l. 3 Závaznost návrhu

l. 1 Smluvní strany l. 3 Závaznost návrhu ZK-05-2016-xx, p. 1 Poet stran: 16 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavená na základ dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv ze smluvních stran ve smyslu 1746 odst. 2 zákona. 89/2012 Sb.,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VE EJNÉ ZAKÁZKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEEJNÉ ZAKÁZKY Zadávací ízení Zjednodušené podlimitní ízení dle 38 zákona. 137/2006 Sb., o veejných zakázkách, ve znní pozdjších pedpis Název veejné zakázky Nákup scanner pro skenování

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20.

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. Vnitní pedpisy Univerzity Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad Labem Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších

Více

Zvýšení základního kapitálu spolenosti s ruením omezeným 15.4.2015, Mgr. Markéta Káninská, Zdroj: Verlag Dashöfer

Zvýšení základního kapitálu spolenosti s ruením omezeným 15.4.2015, Mgr. Markéta Káninská, Zdroj: Verlag Dashöfer Zvýšení základního kapitálu spolenosti s ruením omezeným 15.4.2015, Mgr. Markéta Káninská, Zdroj: Verlag Dashöfer Právní úpravu zvýšení základního kapitálu spolenosti s ruením omezeným nalezneme v zákon.

Více

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Jií Novák, Ing. Petr Kocián. Program:

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Jií Novák, Ing. Petr Kocián. Program: Z á p i s z 1. zasedání Zastupitelstva msta Veselí nad Lužnicí, které se konalo dne 1.11.2006 v 17.00 hodin ve velkém sále Kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí Pítomni: dle prezenní listiny Omluveni:

Více

Stavební úpravy bytového domu.p. 2369, ulice Sokolovská, Tábor

Stavební úpravy bytového domu.p. 2369, ulice Sokolovská, Tábor V Táboe dne 24.2. 2010 Výzva k pedložení nabídek v rámci výbrového ízení Vážení, dovolujeme si Vás vyzvat k podání nabídky na zakázku: Stavební úpravy bytového domu.p. 2369, ulice Sokolovská, Tábor v rámci

Více

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2008

Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 2008 Závrená zpráva o útování a daovém posouzení hospodaení SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov za úetní a zdaovací období roku 28 Základní princip útování v úetní jednotce SRPdŠ pi SPŠ/VOŠ Chomutov, IO: 46789812, je

Více

Pokyn 2008/01 k dotacím organizaních jednotek pro rok 2008

Pokyn 2008/01 k dotacím organizaních jednotek pro rok 2008 Junák svaz skaut a skautek R Pokyn 2008/01 k dotacím organizaních jednotek pro rok 2008 1. Úvodní ustanovení (1) Pokyn upravuje pravidla pro rozdlování, využívání a vyútování dotací urených organizaním

Více

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk

P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk l. I 1/Byty a bytové náhrady se zajišují v domech ve vlastnictví Msta Vimperk

Více

! "#$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! "

! #$%&'(() *+,-!./0+!1 2 3 # +3 2-! 3425!6! 1/! $ 7$ 80-5 4!839: $! 0! !"#$%&'(() *+,-!./0+!123#+32-!3425!6!1/!"!$7$80-54!839:$!0 l. I Úvodní ustanovení 1. Tato Smrnice rektorky stanoví zpsob a podmínky erpání sociálního fondu na Univerzit Jana Evangelisty Purkyn v Ústí nad

Více

S t a n o v y. Stavebního bytového družstva Bižuterie. Jablonec nad Nisou. Vítzslava Nezvala 4498/7a 466 02 Jablonec nad Nisou IO 00042170

S t a n o v y. Stavebního bytového družstva Bižuterie. Jablonec nad Nisou. Vítzslava Nezvala 4498/7a 466 02 Jablonec nad Nisou IO 00042170 S t a n o v y Stavebního bytového družstva Bižuterie Jablonec nad Nisou Vítzslava Nezvala 4498/7a 466 02 Jablonec nad Nisou IO 00042170 ÁST I. - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ l. 1 (l) Družstvo pijalo firmu: Stavební

Více

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Petr Kocián. Program:

Z á p i s. Pítomni: dle prezenní listiny. Omluveni: 0. Hosté: pí Marcela Malechová, Ing. Petr Kocián. Program: Z á p i s z ustavujícího zasedání Zastupitelstva msta Veselí nad Lužnicí, konaného dne 10.11.2010 od 17:00 hodin ve velkém sále Kulturního domu ve Veselí nad Lužnicí Pítomni: dle prezenní listiny Omluveni:

Více

Výmna výtahu a opláštní šachty v dom.p. 2684, ulice Leskovická, Tábor

Výmna výtahu a opláštní šachty v dom.p. 2684, ulice Leskovická, Tábor V Táboe dne 19.4. 2010 Výzva k pedložení nabídek v rámci výbrového ízení Vážení, dovolujeme si Vás vyzvat k podání nabídky na zakázku: Výmna výtahu a opláštní šachty v dom.p. 2684, ulice Leskovická, Tábor

Více

RADA M STA. ZÁSADY. 02/2007 pro postup p i pronájmu obecních byt sta Žaclé

RADA M STA. ZÁSADY. 02/2007 pro postup p i pronájmu obecních byt sta Žaclé STO ŽACLÉ RADA MSTA ZÁSADY. 02/2007 pro postup pi pronájmu obecních byt sta Žaclé Vydává: Rada msta Žaclée Projednáno: RM usnesením. 337/13/2007 Zpracoval: Zodpovdný útvar: Eva Marksová, Svtlana ímanová,

Více

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku

Obsah vyhlášky. Sazby poplatku Právní pedpis hl. m. Prahy.23/2003 Obecn závazná vyhláška o místním poplatku ze ps Datum vydání: 27.11.2003 Datum úinnosti: 1.1.2004 Pozmovací vyhlášky/naízení 21.10.2004 -.18/2004 Obecn závazná vyhláška,

Více