'(BH (KOLNÍ ZPRAVODAJ P)IPRAVIT, KE STARTU* Z obsahu %ísla: 24. DUBNA 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "'(BH (KOLNÍ ZPRAVODAJ P)IPRAVIT, KE STARTU* Z obsahu %ísla: 24. DUBNA 2014"

Transkript

1 '(BH LOND!N 24. DUBNA 2014 Z obsahu %ísla: + Zprávy z jednotliv#ch t!íd (str. 2-7) + Konané akce (Noc s Andersenem, +ivá muzea) (str. 8), Logopedické okénko, slovo v#boru (str. 9), Kalendá! akcí na letní term (str. 10) (KOLNÍ ZPRAVODAJ P)IPRAVIT, KE STARTU* P!edstavujeme vám ná" nov# "kolní zpravodaj, kter# by m$l p!isp$t k v$t"í informovanosti rodi%& a 'ák&, ale i ve!ejnosti o d$ní v na"í "kole. Na za!átku ka"dého termu vás budeme informovat o novinkách, plánovan#ch akcích, událostech v jednotliv#ch t$ídách, nebudou chyb%t rozhovory, fotografie, ale i dal&í zajímavosti jako pravideln# sloupek v#boru '(BH, okénko na&í logopedky apod. A co se u nás d%lo v jarním termu? Krom% pravidelné v#uky!e&tiny se d%ti zapojily do n%kolika projekt) a sout%"í, horliv% se v%novaly!etb%, tvo$ily ver&e, n%které si zkusily b#t herci, malovalo se nejr)zn%j&ími technikami, a aby toho nebylo málo, konala se Noc s Andersenem a *ivá muzea.

2 Lorem Ipsum Dolor ZPRÁVY OD P)ED(KOLÁK0 strana [Issue] 2 :: [Date] CHLUPÍNOVA ZAHRÁDKA Jarní term strávili na"i p!ed"koláci s jejich oblíben#m paná%kem Chlupínem a pe%ovali o jeho zahrádku. V zim$ na"i nejmen"í 'áci pro'ili s Chlupínem napínav# váno%ní p!íb$h, te- na ja!e spole%n$ vytvá!eli zeleninovou zahrádku, do které zasadili vyrobenou zeleninu. A Chlupíno v"e hlídal coby stra"ák do zelí.! Krom% malování se p$ed&koláci nau!ili, ze kter#ch!ástí se zelenina skládá, jak se jmenuje, ale hlavn%, jak chutná. A jaká zelenina je u d%tí nejoblíben%j&í? SOUT.+ÍME! P!ed"koláci se v jarním termu zú%astnili v#tvarn$-literární sout$'e na podporu %tená!ské gramotnosti /T.TE SE SLONEM BOBEM, po!ádané Národním pedagogick#m muzeem a knihovnou J.A.Komenského. D$ti si nejd!íve p!e%etly knihu o slonu Elmerovi, poté nám$t z kní'ky v#tvarn$ ztvárnily. V#sledky sout$'e budou zve!ejn$ny Více na Dr'íme d$tem palce! Na plné!á$e zvít%zily mrkve, raj!ata a okurky, zato $edkvi!ky, brambory a lilek velk# úsp%ch nesklidily... Oblíben# paná!ek Chlupíno z)stane s p$ed&koláky i v letním termu a d%ti se mohou t%&it na dal&í dobrodru"ství. U" te, m)"eme prozradit, "e se bude odehrávat pod vodou. Krom% aktivit se sv#m maskotem stihly d%ti také cestu letem sv%tem celou abecedou.

3 Lorem Ipsum strana Dolor 3 BYL JEDNOU JEDEN NULT2 RO/NÍK* Issue [#] :: [Date] Já kdy' se natáhnu* Nejoblíben$j"í aktivitou d$tí v nultém ro%níku je pohybová chvilka. )íkanku Já kdy' se natáhnu znají v"ichni nazpam$1. MÁME RÁDI ZVÍ)ATA* Nult# ro%ník se v$noval p!evá'n$ zví!átk&m. A tak to v jejich t!íd$ vypadalo ob%as jako v zoo. D%ti se v hodinách u!ily nejen názvy zví$at "ijících na farm%, v lese anebo v zoologické zahrad%, ale s pomocí dramatick#ch her si vyzkou&ely, jak se r)zná zví$ata pohybují nebo komunikují. a schopnosti zví$ete, o n%m" se zrovna u!í. Nultá t$ída pat$í k nejpo!etn%j&ím, v sou!asnosti ji nav&t%vuje 26 d%tí, proto má dva t$ídní u!itele Adama a Eli&ku. A ti nám prozradili, "e i kdy" pr# d%ti um%jí zví$átka v#born% napodobovat, ve t$íd% vládne kázea po$ádek. Souvislé vyjad$ování trénují d%ti také pomocí v%ty Bylo jednou jedno..., kterou za!nou a poté mají za úkol vymyslet a popsat vlastnosti, podobu

4 Lorem Ipsum Dolor JAK SE VEDE PRV4ÁK0M strana [Issue] 4 :: [Date] KNI+NÍ BURZA 1. T)ÍDY Prv3ák&m v jarním termu p!ibyla k b$'né v#uce také kni'ní burza. D$ti si mohou ka'dou hodinu vybrat z!ady "kolních anebo vlastních knih a dal"í hodinu o nich vypráv$jí sv#m spolu'ák&m. VESELÉ ST)ÍPKY Z V2UKY (KOLÁK0 PRO/ SI PRAOTEC /ECH VYBRAL PRÁV. ÚZEMÍ DNE(NÍCH /ECH? PROTO+E BYL STAR2 A JINAM U+ NEDO(EL. ***********.. TY JÍ( V HODIN.? NEJÍM* A CO TO MÁ( V PUSE? NIC, PROTO+E NEJÍM. ***********.. NEM0+E( STÁLE VYK)IKOVAT A NEPUSTIT OSTATNÍ KE SLOVU! ALE KDY+ JÁ SI NEM0+U POMOCT, PROTO+E V(ECHNO VÍM* D%ti povídání o kní"kách moc baví a o kní"kách si d%lají také záznamy do sv#ch!tená$sk#ch list). P$i jejich pro!ítání si m)"eme v&imnout, jak se u" i do drobn#ch text) odrá"ejí zájmy a charaktery d%tí. Na otázku, co se jim na kní"ce líbilo nebo nelíbilo, odpovídaly nap$íklad takto: Nelíbilo se mi, "e rytí$i museli bojovat. Zaujalo m%, kolik jídla se ve&lo Otesánkovi do b$í&ka. Líbí se mi, kdy" vulkán vybuchne. (z kní"ky o sopkách) Nev%d%la jsem, "e divoké ko!ky m%ly zuby jako &avle. SV.T V ROCE 3001 N$kte!í z prv3ák& se zapojili do sout$'e 3001: P)ÍB.H PLANETY, kde m$li "koláci r&zn#ch v$kov#ch kategorií za úkol a1 u' v#tvarn$ nebo jazykov$ vyjád!it, jak si p!edstavují 'ivot na Zemi v roce Slavnostní vyhlá"ení v#sledk& této sout$'e prob$hne v pátek 16. kv$tna na mezinárodním kni'ním veletrhu a literárním festivalu Sv$t knihy Praha Napjat$ %ekáme, jestli n$které z na"ich d$tí získá cenu.

5 Lorem Ipsum Dolor O /EM SE U/Í DRUHÁCI strana Issue 5 [#] :: [Date] DRUHÁCI VYLI S VLKY* Také druhá t!ída se v jarním termu seznamovala se zví!aty, voln$ 'ijícími i domácími. Druháci si s paní u%itelkou Ivonou povídali o mlá-atech je'k&, st$hovav#ch ptácích %i o tom, jak# je rozdíl mezi srncem a jelenem. A taky p!i"la!ada na to, pro% vlci vyjí. Kdo chce s vlky v#ti, a1 se podívá na: Druháci se p$i vyu!ování v%novali také tvo$ivému psaní, a tak nakonec ob% témata propojili a vytvo$ili n%kolik velmi originálních básní a písní o zví$atech. BÁSNI/KY D.TÍ: Super Pes (rapová píse3) Eva O Shea, Daniel O Connor Pes pes super pes je to pes a nesná&í les. Je mu &est, jmenuje se Bes a je chytr# jako expres. A je to super Pes a dojel dnes. Kolou"ci, papou"ci Viola Prokopová, Adam Or&ulík.. A je Kolou&ci, to super papou&ci, Pes a dojel dnes jd%te do lesa, a. potkáte jelena. Najd%te svou mámu. Hrajte si s tou Klárou!

6 Lorem Ipsum strana Dolor 6 V /EM SE VYZNAJÍ T)E5ÁCI [Issue] :: [Date] (Continued) /ESKÁ OBÁLKA LETÍ SV.TEM T!e1áci si ji' n$kolik m$síc& dopisují s d$tmi z %eské "koly v Curychu a Soluni. LETEM SV.TEM A /ESK2MI D.JINAMI T!e1áci na ja!e putovali se sv#m ply"ov#m kamarádem Karamelem %esk#mi d$jinami. Medvídek si pozval na procházku Zlatou uli%kou v#znamné postavy %esk#ch d$jin a ptal se jich na ledaco. D$ti jejich setkání zdokumentovaly. D%ti nejd$íve namalovaly Zlatou uli!ku a pak se pustily do tvorby postav. Kdy" byly hotovy s v#tvarnou!ástí, za!aly pracovat na krátk#ch p$íb%zích, které vytvá$ely na základ% toho, co se nau!ily ve vlastiv%d%. A úpln% nakonec si zahrály divadlo. /tená!ské okénko /ást v#uky t!etí t!ídy je ka'd# t#den v$nována %tená!skému okénku. O tom, 'e jsou t!e1áci velcí %tená!i, sv$d%í hromádka %tená!sk#ch list&, které nosí spolu s p!e%tenou kní'kou. A jaké kní'ky mají podle t!ídní u%itelky Mí"i d$ti nejrad$ji? T!eba Harryho Pottera, Kvaka a +blu3ka, knihy Astrid Lindgrenové %i R. Dahla. /tou pr# zkrátka v"e, od Krte%ka a' po Hobita*

7 Lorem Ipsum strana Dolor 7 /TVR5ÁCI A PÁ5ÁCI ZA JEDEN PROVAZ Issue [#] :: [Date] Po"tovní holub na trase Lond#n - Svitavy 'tvrtá a pátá t$ída si loni za!aly psát se &kolou ze Svitav. Nejen"e d%ti procvi!ují pravopis a zlep&ují své slohové dovednosti, ale také se dovídají t$eba o tom, jak slaví d%ti v 'esku Vánoce. D%ti ze Svitav se nejvíc zajímaly o to, jaké jsou v Lond#n% váno!ní zvyky a tradice. V&echny dopisování moc baví a po prázdninách se mohou t%&it na odpov%di. SCI-FI POVÍDKA /tvr1áci a pá1áci spole%n$ ji' n$kolik m$síc& vytvá!ejí gigantickou %asovou osu. (EST METR0 /ESKÉ HISTORIE D$ti ze %tvrté a páté t!ídy napsaly v rámci tvo!ivého psaní sci-fi povídku na téma budoucnosti planety Zem$, %ím' se zapojily do sout$'e 3001: P)ÍB.H PLANETY, kterou jsme ji' zmínili na stran$ %ty!i. V#sledky budou známy ji' brzy, nechme se p!ekvapit. Ka"d# t#den na ni lepí své domácí úkoly z vlastiv%dy spole!n% s obrázky, a tak je osa!ím dál del&í a del&í. Údajn% má v sou!asné dob% asi ji" &est metr) a to stále je&t% není konec. Probrat u!ivo vlastiv%dy od prav%ku p$es st%hování národ), Velkou Moravu, první P$emyslovce a" po nástup Lucemburk) na tr)n není "ádná legrace. Je tedy dost mo"né, "e se nám!asová osa brzy rozroste do rekordních rozm%r).

8 Lorem Ipsum Dolor KONANÉ AKCE strana [Issue] 8 :: [Date] NOC S ANDERSENEM!IVÁ MUZEA D$ti z /(BHL se neu%í jen ve "kole. Poznávat historii a um$ní vyrá'ejí i do muzeí, kde pro n$ dvojice Lenka Buss a Zuzka Jungmanová p!ipravily v rámci projektu +ivá muzea cyklus 16 workshop&. První dva prob$hly na ja!e v Britském muzeu. Na"e pohádková noc se tentokrát konala v kostele St Mary Magdalene, kter# dodal ve%eru na magi%nosti. Spole%n#m %tením jsme si p!ipomn$li v#ro%í narození dánského spisovatele. Letos jsme se u" po!tvrté p$ipojili k projektu Noc s Andersenem, kter# odstartoval v roce 2000 v 'eské republice jako projekt na podporu d%tského!tení. Vzhledem k termínu prázdnin se na&e noc konala oproti té oficiální o t#den s p$edstihem, a to Jako ka"d# rok i letos nav&tívily d%ti pohádkové postavy z film) a kní"ek. Spolu s Willy Fogem podnikly b%hem jediného ve!era cestu kolem sv%ta, zastavily se ve Francii, Itálii, Mexiku a 'ín%. A dom) se vrátily nejen s krásn#mi suven#ry, ale i zajímav#mi informacemi z r)zn#ch kout) sv%ta. Nechyb%ly ani Andersenovy pohádky a povídání o jeho "ivot%. Celou akci zvládli na jedni!ku i na&i nejmen&í nul.áci. Pat$í jim velká pochvala, stejn% jako ostatním d%tem, díky nim" se na&e noc op%t tak povedla. D$ti se na nich dozv$d$ly mnoho zajímavostí nejen o!eck#ch bozích, ale t!eba také o ka'dodenním 'ivot$ starov$k#ch )ek&. (koláci piln$ vypl3ovali pracovní listy, tvo!ili vlastní papírové vázy a navíc poznávali bohy podle jejich atribut&. Na záv$r je"t$ zamávali velkému kamennému lvovi, kter# poctiv$ st!e'í sál s antick#mi památkami. U' te- se v"ichni velmi t$"íme na dal"í náv"t$vu muzea!'' N$kolik dal"ích workshop& prob$hne do konce tohoto "kolního roku v Britském muzeu (viz strana 10).

9 Lorem Ipsum strana Dolor 9 HEZKY /ESKY Logopedická poradna je otev$ena jak d%tem, tak i rodi!)m. Vyu"ijte tedy mo"nosti konzultace ka"dou vyu!ovací sobotu v dob% od 13:30 do 14:00 hodin. Na na&i logopedku Janu Martykánovou se m)"ete obrátit s ve&ker#mi dotazy. SLOVO V2BORU Issue [#] :: [Date] SLOVO V2BORU Milí rodi"e, velmi rádi bychom Vás informovali o projektech, na kter#ch Vá$ v#bor a Zuzana, %editelka &'BHL, pracovali v prvním "tvrtletí tohoto roku. 1. Na základ! iniciativy v"boru byla #$BHL za%azena do projektu, jeho& prost%ednictvím je nám do 'ervna tohoto roku zdarma poskytnuta poradenská slu&ba a pomoc s na(í interní strukturou. Dále jsme provedli d)kladnou revizi smluvních dokument) mezi #$BHL, u'iteli a dobrovolníky. Pracujeme také na revizi ve(ker"ch nále&itostí, t"kajících se statutu na(í (koly, a dal(ích d)le&it"ch dokument). 2. Vytvo%ili jsme nové webové stránky na(í (koly. Jejich adresa z)stává stále stejná ( 3. Vypracovali jsme &ádost o grant na projekt s názvem Lilacs for Peace a obdr&eli jsme celou v"(i grantu, tj. 10,000, od Mother Tongue Supplementary School Partnership. S pot!(ením Vám oznamujeme, &e si projekt vzal pod patronaci pan velvyslanec Michael (antovsk#. Na podzim roku 2014 prob!hnou t%i %ady workshop) k tomuto projektu. 4. Pracujeme na (kolním systému a automatizaci mnoha aspekt) provozu #$BHL, jako jsou nap%. p%ijímání elektronick"ch plateb, vedení docházek &ák), NOVÉ P ÍRUSTKY V D TSKÉ KNIHOVN komunikace s rodi'i a vedení ú'etnictví. Ná( systém se budeme sna&it zprovoznit co nejd%íve. 5. Probíhá p%íprava ukon'ení na(eho finan'ního roku ke konci b%ezna O na(e ú'etnictví se nov! stará ú'etní Olga Dawson. Zuzana Jungmanová a v#bor /(BHL Poznámka redakce: V#bor &koly tvo$í &est!len): Lucie Wenigerová, Renata Clarková, Jakub Pachansk", Renata Rust, Petra O'Connell a Alena Wilken. V#bor pracuje pro "kolu zdarma ve svém volném %ase, stejn$ jako dobrovolníci, kte!í se ka'd# t#den podílí na vyu%ování. V"em velmi d$kujeme!

10 V2UKA V LETNÍM TERMU: SOBOTNÍ VYU/OVÁNÍ KR0/KY K /E(TIN. (NED.LE V /ESKÉM CENTRU) /E(TINA HROU (ST)EDY V HARPENDENU) IVÁ MUZEA (NED.LE V BRITSKÉM MUZEU) 11.5., 15.6., 6.7. /(BHL MÁ NOVOU PO(TOVNÍ ADRESU: Czech School without Borders, London 116 Long Acre LONDON WC2E 9PA KALENDÁ) NA LETNÍ TERM KNIHOVNA Na"e d$tská knihovna se p!es prázdniny rozrostla o dal"ích asi 30 titul&. Najd%te si k nám cestu, knihovnice Dá&a, Helena a Monika se t%&í na v&echny nad&ené!tená$e. Knihovna je v provozu ka"dou vyu!ovací sobotu od 10:45 do 12:00, v p$ízemí kostela St David (vstup hlavním vchodem, zvo-te na zvonek u hlavních dve$í kostela St David). na na"e knihovnice: knihovna.cswb.london@teachers.org.uk strana 10 AKCE PRO D.TI DEN D.TÍ (1.6.) Den her a aktivit, kter# se ka'doro%n$ koná na Ambasád$ /R v Lond#n$. SUMMER PARTY (20.7.) Tradi%ní rozlou%ení s uplynul#m "kolním rokem, v%etn$ slavnostního p!edání protokol& d$tem, které skládaly rozdílovou zkou"ku.' ZÁPISY A ZKOU(KY Letní term je obdobím zápis& a zkou"ek. Jaká d&le'itá data nás %ekají: 7.6. a Zápis do 0. ro%níku /(BHL (zápis d%tí s datem narození p$ed ) a 5.7. Zápis do 1. ro%níku /(BHL (zápis d%tí s datem narození p$ed ). T#ká se pouze d%tí, které neabsolvovaly 0. ro!ník v na&í &kole Rozdílové zkou"ky (1.-5. ro!ník). Na základ% slo"ení rozdílové zkou&ky d%ti získají od své kmenové &koly oficiální!eské vysv%d!ení. Zápis do Z( Gutha-Jarkovského v Praze t#ká se d%tí, které v sou!asnosti nav&t%vují 0. ro!ník v '(BHL. O zápisu budeme rodi!e informovat em. V p$ípad% dotaz) ohledn% zápis) a zkou&ek kontaktujte Blanku Jaurisovou na blanka@czechschool.org.uk. Vzkazy do na"eho zpravodaje zasílejte na info@czechschool.org.uk. Grafick# návrh: Michaela Sanytrová, grafická a jazyková úprava: Michaela Sanytrová, Blanka Jaurisová, supervize: Zuzana Jungmanová. P!ísp$vky: Blanka Jaurisová, Zuzana Jungmanová, Ivona Klemensová, Jana Martykánová, Veronika Prokopová, Jitka Qorri, Pavel Stanislav, Michaela Sanytrová, Aneta (írková, Eli&ka (ustová '(BHL

Anal#za!kolní webové prezentace

Anal#za!kolní webové prezentace Základní!kola Josefa Václava Myslbeka a Mate"ská!kola Ostrov. Anal#za!kolní webové prezentace Autor: Pracovi!t": Ing. Bc. Václav Nádvorník Jiho#eská univerzita v $esk%ch Bud"jovicích Pedagogická fakulta

Více

CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA

CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA L E D E N 2 0 1 3 CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA VYSV!D"ENÍ První semestr je úsp!"n! za námi, a tak se poslední lednovou sobotu rozdávala v #eské "kole vysv!d#ení a certifikáty. Ve t$íd! My!ák" se krom! vysv!d#ení

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI Základní škola Fryovice, okres Frýdek Místek, píspvková organizace VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI za školní rok 2009/2010 podle zákona 561/2004 Sb., vyhlášky 15/2005 Sb. a zákona 106/1999 Sb. 1 Obsah : 1. Základní

Více

CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA

CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA N O V E M B E R 2 0 1 2 CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA ZE!IVOTA D"TÍ Jak! je rozdíl mezi "kolou tady v USA a na"í #eskou "kolou? Vít!zka v pohádkovém kvízu V minulém "ísle jste d!ti dostaly za úkol vy#e$it

Více

?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1]

?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1] ?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1] Autor:?íslo: Rubrika: ŠRÁMKOVÁ, Ivana [2] 2018, ro?ník 27,?íslo 1 [3] Trendy v knihovnách [4] Klí?ová slova: Region:?tení [5], Knihovna Karla Dvo?á?ka

Více

Roní plán pro 1.roník

Roní plán pro 1.roník Roní plán pro 1.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK

ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY ESKÝ JAZYK ESKÝ JAZYK Struktura vyuovací hodiny Plán Struktura vyuovací vyuovací hodiny hodiny Plán Metodický vyuovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický list

Více

Roní plán pro 2.roník

Roní plán pro 2.roník Roní plán pro 2.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

Osmý Týden?tení d?tem prob?hl jako sou?ást projektu Visegrád?te d?tem [1]

Osmý Týden?tení d?tem prob?hl jako sou?ást projektu Visegrád?te d?tem [1] Osmý Týden?tení d?tem prob?hl jako sou?ást projektu Visegrád?te d?tem [1] Autor:?íslo: Rubrika: ROZŠAFNÁ, Michaela [2], ŠKANDEROVÁ, Monika [3] 2018, ro?ník 27,?íslo 2 [4] Trendy v knihovnách [5] Klí?ová

Více

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou

Základní škola v Jeseníku nad Odrou, píspvková organizace, Jeseník nad Odrou 58, Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Školní družina pi Základní škole v Jeseníku nad Odrou Strana 1 (celkem 7) 29.1.2007 Obsah: Základní údaje platné pro školní rok 2006/2007...3 Charakteristika školní družiny...3 Kde nás najdete...3 Vybavení

Více

Filozofie P!edsednictví "R v Rad# Evropské unie

Filozofie P!edsednictví R v Rad# Evropské unie Filozofie P!edsednictví "R v Rad# Evropské unie KONCEPT ZLÍNSKÉHO KRAJE V BRUSELU publikace 2 Brusel, leden 2008!eská verze Zlínsk" kraj v Bruselu Koncept CZ PRES leden 2008# 1# Filozofie P!edsednictví

Více

.. strana 2 !"#$%&'(&)*+'%&,#'(&),-'%. /!0 1! &" 213#(,2$. 2

.. strana 2 !#$%&'(&)*+'%&,#'(&),-'%. /!0 1! & 213#(,2$. 2 Vážená paní editelko, pane editeli, dovolujeme si Vám pedstavit ucelenou nabídku školních výlet na zámek Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou. Pro dti jsme pipravili nkolik zábavných program:.. strana

Více

Koncepce podpory rozvoje tená ské gramotnosti

Koncepce podpory rozvoje tená ské gramotnosti Základní škola a mateská škola, Mikulice, píspvková organizace Koncepce podpory rozvoje tenáské gramotnosti Cíl: Žák te, rozumí psanému textu, pemýšlí o nm, používá ho k rozvoji vlastních schopností a

Více

Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Kolá!e:

Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Kolá!e: Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Kolá!e: www.rehabps.com Základní kurz "B": Banská Bystrica 3.-5.10.2014 Místo konání: Hotel Holiday Inn!portová 2 010 01 "ilina Slovensko http://www.holidayinn-zilina.sk

Více

MATEMATIKA MATEMATIKA

MATEMATIKA MATEMATIKA PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY MATEMATIKA MATEMATIKA Struktura vyuovací hodiny Metodický Struktura vyuovací list aplikace hodiny Ukázková Metodický hodina list aplikace materiál Záznamový Ukázková

Více

KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme.

KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme. KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme. za. komentá poznámky Po 7.1. 17.00 Výtvarný kroužek Út 8.1. 17.00 Dm U Jonáše

Více

Dlitel, násobek Znak dlitelnosti Prvoíslo, íslo složené, rozklad na prvoinitele Nejvtší spolený dlitel, nejmenší spolený násobek

Dlitel, násobek Znak dlitelnosti Prvoíslo, íslo složené, rozklad na prvoinitele Nejvtší spolený dlitel, nejmenší spolený násobek 1.1. Základní pojmy V tomto uebním bloku budeme pracovat pouze s pirozenými ísly ( bez nuly ) a budeme studovat vztahy dlitelnosti mezi nimi. Seznámíme se s tmito základními pojmy: Název Dlitel, násobek

Více

srpen 2009 Vá!ení "tená#i, V první polovin! tohoto roku, tj. od 1. ledna 53 Speciál Shrnutí aktivit Zastoupení v rámci CZ PRES

srpen 2009 Vá!ení tená#i, V první polovin! tohoto roku, tj. od 1. ledna 53 Speciál Shrnutí aktivit Zastoupení v rámci CZ PRES Speciál Shrnutí aktivit Zastoupení v rámci CZ PRES Spole!ná kulturní v"stava Dvacítky: generace nové Evropy 3 ICT veletrh o e-bezpe!nosti ob!an# Evropy 4 Zastoupení Olomouckého kraje p$i EU p$edsedalo

Více

01 leden. Vá$ení #tená%i, Zvlá!" zajímavé #lánky: Strukturální fondy,!eská republika: schválení opera"ního programu #ivotní prost$edí 2

01 leden. Vá$ení #tená%i, Zvlá! zajímavé #lánky: Strukturální fondy,!eská republika: schválení operaního programu #ivotní prost$edí 2 01 leden 2008 01 Zvlá!" zajímavé #lánky: Strukturální fondy,!eská republika: schválení opera"ního programu #ivotní prost$edí 2 P$íru"ka pro dotace z EU 3-4 Networking v Bruselu: Slovinsko a VR, EP a nové

Více

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka:

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka: Uební plán: Tabulace uebního plánu pro 1. stupe: roník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace eský jazyk 9 10 9 8 8 44 35 Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

02 leden. Vá$ení #tená%i, Zvlá!" zajímavé #lánky: !eské p"edsednictví EU: shrnutí lednov#ch událostí 2. p"edsednictví: p"edstavení akce Dvacítky 3

02 leden. Vá$ení #tená%i, Zvlá! zajímavé #lánky: !eské pedsednictví EU: shrnutí lednov#ch událostí 2. pedsednictví: pedstavení akce Dvacítky 3 02 leden 2009 02 Zvlá!" zajímavé #lánky:!eské p"edsednictví EU: shrnutí lednov#ch událostí 2!eské p"edsednictví: p"edstavení akce Dvacítky 3!eské p"edsednictví: spole$né internetové stránky $esk#ch kraj%

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA za školní rok 2011-2012 Výroní zpráva základní školy Praha 10, U Vršovického nádraží 1/950, za školní rok 2011/2012 1. Pesný název školy

Více

Pedagogové ZŠ Hlaveník

Pedagogové ZŠ Hlaveník !" # A jak jsme pomohli? Sbírka Na pomoc Haiti, která byla na naší škole vyhlášena, pinesla výtžek 1503,- K. Peníze byly poslány organizaci lovk v tísni, konto SOS Haiti,. ú. 40954095 / 0300. Všem, kteí

Více

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K Dti se nauí veselou formou znát a tanit základy nejznámjších eských i svtových tanc: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Poad je urený pro zábavu

Více

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy . j.: ZŠMŠDM 84/16 Vydáno: 1. 10. 2016 Schváleno školskou radou: 6. 10. 2016 Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Pehled obor vzdlávání a poty žák 3. Údaje

Více

ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007

ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007 ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007 Ohlédnutí: Vítání obánk Sportovní dtský den Svatovítská pou Sportovní aktuality!!"# - OZ schválilo zprávu auditora o výsledku pezkoumání hospodaení obce a

Více

kv$ten 2009 Vá!ení "tená#i, Zvlá!" zajímavé #lánky: Konference o humanitární pomoci je první místní událostí!eského p"edsednictví 2

kv$ten 2009 Vá!ení tená#i, Zvlá! zajímavé #lánky: Konference o humanitární pomoci je první místní událostí!eského pedsednictví 2 09 kv$ten 2009 Zvlá!" zajímavé #lánky: Konference o humanitární pomoci je první místní událostí!eského p"edsednictví 2 ICT veletrh v Olomouckém kraji: obsah, v#sledky a názory 3 ICT veletrh v Olomouckém

Více

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika 1. Inkluzivní vzdlávání / Vanda Hájková, Iva Strnadová Praha : Grada, 2010 -- 217 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3070-7 (brož.) Sign.: II 107730V1 integrace žáka ; speciální

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

Zvlá!" zajímavé #lánky: Olomouck! kraj vstoupil do Lisabonské monitorovací platformy V!boru region" 2

Zvlá! zajímavé #lánky: Olomouck! kraj vstoupil do Lisabonské monitorovací platformy V!boru region 2 10 kv$ten 2007 10 Zvlá" zajímavé #lánky: Olomouck kraj vstoupil do Lisabonské monitorovací platformy Vboru region" 2 Mise Olomouckého kraje do Bruselu a #trasburku: studijní pobyt v EU 3 Stá$ Mgr. Klímové

Více

ŠKOLNÍ KNIHOVNY Hola, d ti, do knihovny! aneb Za ínáme s eštinou.. eský jazyk a literatura Školní knihovna není jen pro žáky

ŠKOLNÍ KNIHOVNY Hola, d ti, do knihovny! aneb Za ínáme s eštinou.. eský jazyk a literatura Školní knihovna není jen pro žáky ŠKOLNÍ KNIHOVNY Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny (e-pk) http://www.epk.cz/ nebo v

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy. Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová eská školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Základní škola Moravská Tebová, Kostelní námstí 21, okres Svitavy Kostelní námstí 21, 571 01 Moravská Tebová Identifikátor školy: 600 100 677

Více

ŠIKANA, AGRESE A NÁSILÍ NEPATÍ MEZI NÁS! Motto: lovk by se ml chovat tak, jak si myslí, že by se mli chovat všichni Václav Havel

ŠIKANA, AGRESE A NÁSILÍ NEPATÍ MEZI NÁS! Motto: lovk by se ml chovat tak, jak si myslí, že by se mli chovat všichni Václav Havel ŠIKANA, AGRESE A NÁSILÍ NEPATÍ MEZI NÁS! Motto: lovk by se ml chovat tak, jak si myslí, že by se mli chovat všichni Václav Havel ! Za šikanování se považuje, když jeden nebo více spolužák úmysln, vtšinou

Více

PEDÍTÁNÍ. Pedítání a pednes v literární výchov žák. [] / Jaroslav Toman -- eština In: Komenský -- [CZ] -- Ro. 114,.6 (1989/90), s.327-331.

PEDÍTÁNÍ. Pedítání a pednes v literární výchov žák. [] / Jaroslav Toman -- eština In: Komenský -- [CZ] -- Ro. 114,.6 (1989/90), s.327-331. PEDÍTÁNÍ Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny (e-pk) http://www.epk.cz/ nebo v papírové

Více

Filozofie P!edsednictví "R v Rad# Evropské unie

Filozofie P!edsednictví R v Rad# Evropské unie Filozofie P!edsednictví "R v Rad# Evropské unie KONCEPT OLOMOUCKÉHO KRAJE V BRUSELU publikace 2 Brusel, leden 2008!eská verze Olomouck" kraj v Bruselu Koncept CZ PRES leden 2008# 1# Filozofie P!edsednictví

Více

kv!ten 2009 Vá"ení #tená$i, 53 Zvlá!" zajímavé #lánky:

kv!ten 2009 Váení #tená$i, 53 Zvlá! zajímavé #lánky: Zvlá!" zajímavé #lánky: Návrh projektu z Olomouckého kraje v Bruselu a jeho partner! byl schválen k financování Visegrádsk"m fondem 3 Nová informa#ní iniciativa zastupující kancelá$e Olomouckého kraje

Více

ZPRAVODAJSTVÍ. Newsletter ISSUE N 11 JUNE 2009 STRANA 2-5 NOVINKY Z BRUSELU !!!!!!

ZPRAVODAJSTVÍ. Newsletter ISSUE N 11 JUNE 2009 STRANA 2-5 NOVINKY Z BRUSELU !!!!!! SPECIÁL ZAM%&EN' NA ZLÍNSK' FILMOV' FESTIVAL V BRUSELU 2009 ZPRAVODAJSTVÍ STRANA 2-5 NOVINKY Z BRUSELU Propagace Zlínského kraje v Evrop: speciální akce pro Film Festival Zlín Nedle 28. 6. 2009 Flagey

Více

Jan Syrový TEL +420 737 641 206 SYROVY.JAN@GMAIL.COM

Jan Syrový TEL +420 737 641 206 SYROVY.JAN@GMAIL.COM P!íklad struktury/obsahu pracovního postupu: - Kde a p!ípad" kdy se daná #innost odehrává - Jaké pom$cky a podmínky jsou pro provád"ní #innosti pot!eba, kdo a jak je zaji%&uje - Kdo danou #innost provádí

Více

18 zá$í. Vá%ení #tená$i, Zvlá!" zajímavé #lánky: Ocen!ní pro turistické destinace: dobré p"íklady z 20 #lensk$ch stát% 2

18 zá$í. Vá%ení #tená$i, Zvlá! zajímavé #lánky: Ocen!ní pro turistické destinace: dobré píklady z 20 #lensk$ch stát% 2 18 zá$í 2008 18 Zvlá!" zajímavé #lánky: Ocen!ní pro turistické destinace: dobré p"íklady z 20 #lensk$ch stát% 2 Partnerství v EUREGHA: Olomouck$ kraj pokra#uje ve sv$ch aktivitách 3 &eské p"edsednictví

Více

Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010

Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010 Základní škola Ddina Žukovského 580 Praha 6 Liboc 161 00, www.zsdedina.cz tel.: 2 35 35 92 29 fax.: 2 35 35 51 85, dundera@zsdedina.cz Minimální plán primární prevence pro školní rok 2009/2010 Primární

Více

CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA

CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA P R O S I N E C 2 0 1 2 CZECH SCHOOL OF CALIFORNIA SLUNÍKA San Jose Od února 2013 otevíráme v San Jose novou t"ídu, která je ur#ena pro na$e nejmen$í a je ideální pro maminky s d%tmi ve v%ku od 18 m%síc&

Více

ESKÝ JAZYK A LITERATURA

ESKÝ JAZYK A LITERATURA ESKÝ JAZYK A LITERATURA CHARAKTERISTIKA PEDMTU 1. Obsahové vymezení Realizuje obsah vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura RVP GV. Zaujímá dležité postavení ve výchovn vzdlávacím procesu. Je to povinný

Více

Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012

Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012 Pedagogicko-organizaní informace pro školní rok 2011/2012 ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDLÁVÁNÍ Žák není nádoba, kterou je teba naplnit, ale pochode, kterou je teba zapálit Ve školním roce 2011/2012

Více

Oekávané výstupy RVP Školní výstupy Uivo Poznámky (prezová témata, mezipedmtové vztahy apod.)

Oekávané výstupy RVP Školní výstupy Uivo Poznámky (prezová témata, mezipedmtové vztahy apod.) Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu anglický jazyk pro 1. stupe: 3. roník Oekávané výstupy RVP Školní výstupy Uivo Poznámky (prezová témata, rozumí jednoduchým pokynm a vtám, adekvátn na n reaguje pochopí

Více

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012 Zpráva z Plenárního zasedání SRPŠ ze dne 13.9.2012 1. Zahájení zasedání- pí. Ivana Švejdová pivítala pítomné zástupce tíd a zástupce školy. V úvodu pronesla pár slov k bývalému editeli p. Sedlákovi a byl

Více

Ro!ní záv"rka KALKUL1

Ro!ní závrka KALKUL1 Ro!ní záv"rka KALKUL1 Pozn. Tento popis odpovídá stavu do roku 2000 a t!ká se jednoduché P"ed spu#t$ním tohoto p"íkazu je nutné si p"ipravit podklady a provést uzav"ení p"íslu#n!ch knih. Uzáv$rkové operace

Více

Roní plán pro 1.roník Genetická metoda. 1.období záí íjen

Roní plán pro 1.roník Genetická metoda. 1.období záí íjen Roní plán pro 1.roník Genetická metoda Oblast eský jazyk a literatura Oekávané výstupy Žák: zvládá základní hygienické návyky spojené se psaním uvdomuje si správné držení tla pi psaní používá k psaní mazací

Více

Návrh projektu. Nápl projektu: Matematika osvojení pojm kilometr, metr a jejich pevody poítání ceny pohonných hmot

Návrh projektu. Nápl projektu: Matematika osvojení pojm kilometr, metr a jejich pevody poítání ceny pohonných hmot Návrh projektu Název: Moje msto Tída: 5. tída Doba trvání projektu: jednodenní, 6 vyuovacích hodin Vazby na pedmty: vlastivda, matematika, výtvarná výchova, eský jazyk, výpoetní technika, pracovní innosti

Více

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání

DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání DOUOVÁNÍ DTÍ Z DTSKÉHO DOMOVA ŽÍCHOVEC Projekt podpory vzdlávání A. Text projektu 1. Cíl projektu Cílem projektu je zlepšení životních šancí dtí z DD Žichovec a zlepšení jejich schopnosti integrace do

Více

Kancelá" Kancelá" s názvem Olomouck! kraj v Bruselu je institucionálním zastoupením Olomouckého kraje

Kancelá Kancelá s názvem Olomouck! kraj v Bruselu je institucionálním zastoupením Olomouckého kraje Zastoupení Olomouckého kraje v Bruselu Olomouck! kraj Kancelá". Kancelá" s názvem Olomouck! kraj v Bruselu je institucionálním zastoupením Olomouckého kraje v okruhu institucí EU, mezi ne# pat"í p"edev$ím

Více

O putovní pohár starostky m stského obvodu Pustkovec v požárním útoku

O putovní pohár starostky m stského obvodu Pustkovec v požárním útoku Sbor dobrovolných hasi Pustkovec, 708 00 Ostrava-Pustkovec Soutž O putovní pohár starostky mstského obvodu Pustkovec v požárním útoku zaazena do Extraligy R v požárním útoku Moravskoslezského poháru v

Více

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na stranu, vrtá do deva. Takhle úaduje josefovský starosta

Více

Základní!kola, Praha 2, Lond"nská 34. Autoevalua!ní zpráva. pro!kolní rok 2011/2012

Základní!kola, Praha 2, Londnská 34. Autoevalua!ní zpráva. pro!kolní rok 2011/2012 Základní!kola, Praha 2, Lond"nská 34 Autoevalua!ní zpráva pro!kolní rok 2011/2012 Autoevalua!ní zpráva 2011/2012 Úvod Tato autoevalua!ní zpráva je vlastním hodnocením Základní "koly, Praha 2, Lond#nská

Více

Hrátky s pam?tí aneb Sekce knihovník? trenér? pam?ti SKIP v roce 2017 [1]

Hrátky s pam?tí aneb Sekce knihovník? trenér? pam?ti SKIP v roce 2017 [1] Hrátky s pam?tí aneb Sekce knihovník? trenér? pam?ti SKIP v roce 2017 [1] Autor:?íslo: Rubrika: ADLEROVÁ, Zde?ka [2] 2017, ro?ník 26,?íslo 3 [3] Z odborných orgán? [4] Klí?ová slova: trénování pam?ti [5],

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 39 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 19. 10. Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : p. ing. Jií Nekvasil. p. Josef Dašek Program

Více

SUPPOLICY EVROPSK! PROJEKT. Speciální %íslo. Milí!tená"i, Newsletter SPECIAL N 2 SRPEN 2008 STRANA 2 WORKSHOP SUPPOLICY VE ZLÍNSKÉM KRAJI

SUPPOLICY EVROPSK! PROJEKT. Speciální %íslo. Milí!tenái, Newsletter SPECIAL N 2 SRPEN 2008 STRANA 2 WORKSHOP SUPPOLICY VE ZLÍNSKÉM KRAJI Speciální %íslo EVROPSK! PROJEKT SUPPOLICY Milí!tená"i, jak jist! víte, Zastoupení Zlínského kraje v Bruselu je pln! zapojeno do realizace evropského projektu SupPolicy zam!"eného na inovace, jeho# se

Více

Z místní knihovny Knihovnou m?sta Zub?í nové prostory i možnosti [1]

Z místní knihovny Knihovnou m?sta Zub?í nové prostory i možnosti [1] Z místní knihovny Knihovnou m?sta Zub?í nové prostory i možnosti [1] Autor:?íslo: Rubrika: JAN?, Veronika [2] 2018, ro?ník 27,?íslo 1 [3] Atlas knihoven [4] Klí?ová slova: Region: budovy knihoven [5],

Více

ANGLICKÝ JAZYK ANGLICKÝ JAZYK

ANGLICKÝ JAZYK ANGLICKÝ JAZYK PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY ANGLICKÝ JAZYK ANGLICKÝ JAZYK Struktura vyuovací hodiny Plán Struktura vyuovací vyuovací hodiny hodiny Plán Metodický vyuovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický

Více

Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Kolá!e:

Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Kolá!e: Dynamická Neuromuskulární Stabilizace (DNS) podle Kolá!e: www.rehabps.com Základní kurz "B": Banská Bystrica 17. 5. - 19.5. 2013 Miesto konania: Fakulta zdravotníctva Slovenskej zdravotnickej univerzity,

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

ZEM PIS ZEM PIS PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch

ZEM PIS ZEM PIS PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY ZEMPIS ZEMPIS Struktura vyuovací hodiny Plán Struktura vyuovací vyuovací hodiny hodiny Plán Metodický vyuovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický list arch aplikace

Více

Tematický plán uiva z eského jazyka a literatury pro 7. roník na školní rok 2011 2012. Mluvnice

Tematický plán uiva z eského jazyka a literatury pro 7. roník na školní rok 2011 2012. Mluvnice Tematický plán uiva z eského jazyka a literatury pro 7. roník na školní rok 2011 2012 Mluvnice Msíc: Záí Opakování 6. roníku Tvarosloví Co už umíme z tvarosloví Zájmeno jenž Zptná vazba: písemná práce:

Více

Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011

Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011 Maturitní zkouška ve školním roce 2010 2011 Ve školním roce 2010 2011 maturitní zkouška bude mít dv základní ásti: spolená (státní) profilová (školní) Spolená ást Ve spolené ásti maturitní zkoušky žáci

Více

!eské loutkové rodinné a spolkové divadlo 1900 1950

!eské loutkové rodinné a spolkové divadlo 1900 1950 !eské loutkové rodinné a spolkové divadlo 1900 1950 Loutky a loutková divadla ze sbírky Marie a Pavla Jiráskov"ch Kdy# se Svaz osv$tov" zm$nil roku 1925 v Masaryk%v lidov"chovn" ústav, ji# tehdy bylo usilováno,

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdlávání ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC, ESKÁ 354, PÍSPVKOVÁ ORGANIZACE 1. IDENTIFIKANÍ ÚDAJE Motivaní název školního vzdlávacího programu pro základní vzdlávání: UÍME SE,

Více

Č ť Č Č ů ů Č ó ů ů ů ů ů ů ú ů ů ů ů Á Á Okresn sdruencus v okrese Vykov se sdlem Mlnsk 737lI0, Ddice, 682 0I Vykov IČ:00435961 spolek veden u Mstskho soudu v Brn pod spisovou znakou L 4304 Celkem bylo

Více

MASKOT. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu.

MASKOT. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu. ÚVOD S pøíchodem jara se nám otevírá celý svìt, a proto tu máme i nový díl Maskotu. OBSAH jaro...2 recept...3 jarní diy...4 etiketa...5 rozhovor s paní Novákovou...6 rozhovor s paní uèitelkou Nedorostovou...7

Více

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika 1. tení a dyslexie / Jií Jošt Praha : Grada Publishing, 2011 -- 384 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3030-1 (brož.) Sign.: II 108263V1 dyslexie ; tení ; porucha uení ;

Více

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH

Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Zpracoval: Josef Ševc, jednatel SDH Mnozí z Vás jste nedávno dle svých pedstav oslavili nástup nového tisíciletí a páli jste si navzájem vše nejlepší do nového roku i let píštích. To samé Vám peji i já

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

D#VODOVÁ ZPRÁVA K NÁVRHU ROZPO$TU STRANY ZELEN%CH 2013 P$edsednictvo Strany zelen#ch p$edkládá Republikové rad% SZ Návrh rozpo"tu Strany zelen#ch na

D#VODOVÁ ZPRÁVA K NÁVRHU ROZPO$TU STRANY ZELEN%CH 2013 P$edsednictvo Strany zelen#ch p$edkládá Republikové rad% SZ Návrh rozpotu Strany zelen#ch na Návrh rozpo!tu Strany zelen"ch na rok 2013 Obsah: 1.) D!vodová zpráva k Návrhu rozpo"tu Strany zelen#ch na rok 2013 2.) Návrh rozpo"tu Strany zelen#ch na rok 2013 ve struktu$e (m%sí"ní p$ehled) 3.) Návrh

Více

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie?

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie? íloha. 1: Evropský modul výzkumu ICCS 2009 (evropský vdomostní test a evropský dotazník) vybrané položky Evropská unie (EU) a její instituce fakta 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? a) eská

Více

Den pro d?tskou knihu 2017 v M?stské knihovn? P?eštice [1]

Den pro d?tskou knihu 2017 v M?stské knihovn? P?eštice [1] Den pro d?tskou knihu 2017 v M?stské knihovn? P?eštice [1] Autor:?íslo: Rubrika:?ERVENÁ, Jind?iška [2] 2017, ro?ník 26,?íslo 4 [3] Celostátní akce [4] Klí?ová slova: Region: Den pro d?tskou knihu [5],

Více

Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora

Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora Ing. Jaroslav Heinich, HBH Projekt spol. s r.o. pednáška na konferenci Bezpenos dopravy na pozemných komunikáciách 2008 ve Vyhne (SK) ÚVOD Bezpenostní

Více

Tematický plán uiva z eského jazyka pro 6. roník na školní rok 2011 2012. Mluvnice

Tematický plán uiva z eského jazyka pro 6. roník na školní rok 2011 2012. Mluvnice Tematický plán uiva z eského jazyka pro 6. roník na školní rok 2011 2012 Mluvnice Msíc: Záí Uivo: Jazyk a jeho útvary Náeí a nadnáení útvary Spisovný jazyk Jazykové píruky Zvuková stránka jazyka Hláskosloví

Více

Na této škole uím osm let. Líbí se mi tu, každá škola má své klady a zápory a tady jsou spíš ty klady.

Na této škole uím osm let. Líbí se mi tu, každá škola má své klady a zápory a tady jsou spíš ty klady. !" #$% & '()*+,, $,-./! -0 To nejlepší nakonec Ve školním roce 2007/2008 jsme mli v plánu vydat tyi ísla Realisty. Ti ísla jste již mli možnost si peíst a te držíte v rukou letos tvrté a poslední íslo

Více

1. Slovo úvodem. Ing. Josef Machalíek, pedseda sdružení

1. Slovo úvodem. Ing. Josef Machalíek, pedseda sdružení Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Obanská poradna Plze, o.s...3 2.1. Pracovníci obanských poraden...3 3. Poslání a principy...4 4. Historie...6 5. Zpráva o innosti v roce 2008...8 5.1. Program obanské poradenství...9

Více

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu nestaíme ani na chvíli pozastavit. Ješt jsme se nestaili

Více

Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2007-2008 podle vyhlášky MŠMT. 15/2005 7

Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2007-2008 podle vyhlášky MŠMT. 15/2005 7 Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811 Telefon: ZŠ 465 549 534 MŠ 465 549 655 Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, e-mail: škola@ceskehermanice.cz, www.skola.ceskehermanice.cz.j. 90/2008

Více

ZPRAVODAJSTVÍ. Newsletter ISSUE N 09 KV!TEN 2009 STRANA 2-5 NOVINKY Z BRUSELU STRANA 6 V"ZVY K P#EDKLÁDÁNÍ NÁVRH$ STRANA 7 VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA V EU

ZPRAVODAJSTVÍ. Newsletter ISSUE N 09 KV!TEN 2009 STRANA 2-5 NOVINKY Z BRUSELU STRANA 6 VZVY K P#EDKLÁDÁNÍ NÁVRH$ STRANA 7 VOLNÁ PRACOVNÍ MÍSTA V EU SPECIÁLNÍ %ÍSLO ZAM#ENÉ NA %ESKÉ P#EDSEDNICTVÍ ZPRAVODAJSTVÍ STRANA 2-5 NOVINKY Z BRUSELU Dal&í speciální akce obrátila pozornost mezinárodní komunity na Zlínsk$ kraj v Bruselu K#iovatky Evropy meziregionální

Více

Další významné ocen ní pro naši školu Škola udržitelného rozvoje Ekologie ve škole i doma

Další významné ocen ní pro naši školu Škola udržitelného rozvoje Ekologie ve škole i doma Další významné ocenní pro naši školu U píležitosti dekády OSN Vzdlání pro udržitelný rozvoj byl naší škole udlen titul Škola udržitelného rozvoje. Získali jsme I. stupe, což je nejvyšší ocenní za aktivity

Více

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, 102 00 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Poadové íslo - íslo jednací: 18 - POR/09/2007 Pedagogická rada projednala dne 19.11.2007 Zpracoval: Schválil:

Více

Javornický obasník tiskovina Obecního úadu Javorník. Povoleno pod.j. 144/91, registrovaná znaka RK OkÚ 4/R 14 z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr.

Javornický obasník tiskovina Obecního úadu Javorník. Povoleno pod.j. 144/91, registrovaná znaka RK OkÚ 4/R 14 z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. Zdenk Bouška. íslo vydání 1/2008. Toto íslo vyšlo v únoru 2008. Cena 24 K na rok. Z jednání Zastupitelstva obce Javorník Zasedání dne 17.12.2007 1. Plnní rozpotu obce v

Více

b"ezen en 2009 Vá&ení 'ten á"i, Zvlá!" zajímavé #lánky:!eské p"edsednictví obrazem: konference o p"eshrani#ní spolupráci 2

bezen en 2009 Vá&ení 'ten ái, Zvlá! zajímavé #lánky:!eské pedsednictví obrazem: konference o peshrani#ní spolupráci 2 S p e c i á l z a m!"en# n a D n y k r a j $ % R 06 b"ezen en 2009 06 Vá&ení 'ten á"i, Zvlá!" zajímavé #lánky: obrazem: konference o p"eshrani#ní spolupráci 2 obrazem: galerie ze dne inovací 3 obrazem:

Více

(školní rok 2009/2010 A SE VÍ ŠKOLNÍ ASOPIS

(školní rok 2009/2010 A SE VÍ ŠKOLNÍ ASOPIS (školní rok 2009/2010 A SE VÍ 3. ŠKOLNÍ ASOPIS Úvodník Milí tenái a tenáky asopisu,,a se ví!. Jaro už pomalu pichází a konec tetího tvrtletí ve škole bohužel s ním. ekají nás zase písemky a zkoušení. Ale

Více

Javornický obasník tiskovina Obecního úadu Javorník. Povoleno pod.j. 144/91, registrovaná znaka RK OkÚ 4/R 14 z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr.

Javornický obasník tiskovina Obecního úadu Javorník. Povoleno pod.j. 144/91, registrovaná znaka RK OkÚ 4/R 14 z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. Zdenk Bouška. íslo vydání 2/2008. Toto íslo vyšlo v kvtnu 2008. Cena 24 K na rok. Toto vydání Javornického obasníku obdrží i mnohé domácnosti v Mikuli a Kukli. Je to z toho

Více

OD PÍSMA K LITERATUE

OD PÍSMA K LITERATUE OD PÍSMA K LITERATUE (PÍSEMNICTVÍ SLOVESNOST LITERATURA) 37. roník filatelistické olympiády pro školní rok 2009/2010 Když lovk zaal mluvit, získal tím základní prostedek pro komunikaci s ostatními. Jenomže

Více

komunitní,integraní a spoleensko-kulturní vzdlávání a výchovy sociální a terapeutické

komunitní,integraní a spoleensko-kulturní vzdlávání a výchovy sociální a terapeutické Doba, kdy rodie trvale peují o malé dti jim asto pináší sociální izolaci, ztrátu jistoty a dvry ve vlastní schopnosti. Chceme nabídnout rodinám komunitní prostedí s možností setkávání, spolupráce, vzdlávání,

Více

S eznam zamstnanc školy ve školním roce 1998/1999

S eznam zamstnanc školy ve školním roce 1998/1999 S eznam zamstnanc školy ve školním roce 1998/1999 P e d a g o g ití pracovníci : M g r. Z d e nk Ševík M g r. V l a s t a O d e h n a l o v á M g r. J a n a R a k u š a n o v á E v a Š aecová M g r. M

Více

ZPRÁVA O INNOSTI V PROJEKTU PŠÚ

ZPRÁVA O INNOSTI V PROJEKTU PŠÚ ZPRÁVA O INNOSTI V PROJEKTU PŠÚ Obsah Obsah... 1 Akce školy v msících bezen erven... 2 1. Pedagogické ízení... 4 2. Oborové sdílení škol... 5 Kolegiální sdílení anglitiná... 5 Oborové sdílení - cizí jazyky

Více

Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana oima dtí pro rok 2019

Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana oima dtí pro rok 2019 SH MS - Okresní sdružení hasi Vsetín Svárov 1082, 755 01 Vsetín Tel: 571 165 655, email: kancelar@osh-vsetin.cz, starosta@osh-vsetin.cz, www.osh-vsetin.cz Metodický pokyn pro 45. roník soutže Požární ochrana

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny Školní družina pi Základní škole ve Fryovicích Fryovice 628, 73945 Vnitní ád školní družiny Vnitní ád je zpracován v souladu se zákonem. 561/2005 Sb.( školský zákon) a vyhláškou. 74/2005 Sb.( o zájmovém

Více

16.9. Zástupci školy pivítali 40 pedagogických pracovník z celé eské republiky, úastník vzdlávací exkurze Toulavý autobus.

16.9. Zástupci školy pivítali 40 pedagogických pracovník z celé eské republiky, úastník vzdlávací exkurze Toulavý autobus. Pehled akcí ve školním roce 2009/2010 Záí 2009 Nový školní rok 2009/2010 byl zahájen 1. záí slavnostním shromáždním za úasti senátora Mgr. Tomáše Úlehly a všech starost spádových obcí. Tídní uitelé pivítali

Více

Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2008-2009 podle vyhlášky MŠMT. 15/2005 7 a její novely. 225/2009 7

Výroní zpráva o innosti školy za školní rok 2008-2009 podle vyhlášky MŠMT. 15/2005 7 a její novely. 225/2009 7 Základní škola a Mateská škola eské Hemanice IO: 70988811 Telefon: ZŠ 465 549 534 MŠ 465 549 655 Adresa:. 50, 565 52 eské Hemanice, e-mail: škola@ceskehermanice.cz, www.skola.ceskehermanice.cz.j. 125/2009

Více

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 HLAVNÍ PARTNER PRO VĚCNÉ DARY Stránka 1 z 12 Identita Celé Česko čte dětem POSLÁNÍ Posláním obecně prospěšné

Více

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sdruení BES bylo zaloeno v listopadu 1999 pi Základní "kole a Mateské "kole na ul. Ukrajinská 19 v Ostrav" Porub". Cílem sdruení je: podpora #innosti "koly vytváení materiálních podmínek pro zkvalitn"ní

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola eské Hemanice, okres Ústí nad Orlicí. eské Hemanice 50, 565 52 eské Hemanice. Identifikátor školy: 650 058 941

INSPEKNÍ ZPRÁVA. Základní škola eské Hemanice, okres Ústí nad Orlicí. eské Hemanice 50, 565 52 eské Hemanice. Identifikátor školy: 650 058 941 eská školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKNÍ ZPRÁVA Základní škola eské Hemanice, okres Ústí nad Orlicí eské Hemanice 50, 565 52 eské Hemanice Identifikátor školy: 650 058 941 Termín konání inspekce:

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více