Projektov nì s kotli De Dietrich

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projektov nì s kotli De Dietrich"

Transkript

1 Projektov nì s kotli De Dietrich ProvoznÌ vlastnosti, z kladnì pravidla n vrhu, hydraulick a elektrick zapojenì kotl De Dietrich vëetnï p ÌsluöenstvÌ a technick specifikace dle vzorov ch schèmat.. vod CÌlem spoleënosti Stiebel Eltron jako gener lnìho z stupce firmy De Dietrich pro»eskou republiku je p ispït touto publikacì ke st lè pèëi o öirok okruh odbornìk pracujìcìch v oboru tepelnè techniky. Jedn se zejmèna o projektanty tepelnè techniky, ale vï Ìme, ûe tato publikace bude p Ìnosem i pro mont ûnì a instalatèrskè topen skè firmy a v neposlednì adï pro firmy a pracovnìky, zab vajìcì se servisnì ËinnostÌ tepeln ch za ÌzenÌ. Tento dokument je v sledkem zkuöenostì zìskan ch : - z provoznì praxe tepeln ch za ÌzenÌ De Dietrich - bïhem ökolenì prov dïn ch ve ökolìcìm centru u v robce - bïhem setk nì se öpiëkov mi v vojov mi pracovnìky a inûen ry tepelnè techniky, jakoû i zkuöebnìmi techniky tïchto za ÌzenÌ a tv rci legislativnìch p edpis a norem v tèto oblasti. Kaûd nov v robek De Dietrich v sobï zohledúuje : - informace naöich z kaznìk o provozu v robk De Dietrich - novè v vojovè technologie - poslednì poznatky v oblasti tepelnè techniky, novè legislativnì p edpisy a technickè normy Publikace obsahuje n vrhy otopn ch soustav se vöemi kotli De Dietrich st ednìch a velk ch v kon, tj. litinovè Ël nkovè kotle s p etlakov m spalov nìm v konov ch ad GT/GT 2 a 2Ö, GT/GTG/GT/GTG Ö, GT Ö, GTE Ö, kondenzaënì kotle s vestavïn m rekuperaënìm v mïnìkem ady GTG/GT/GT CÖ, zapojenì kotl GT Ö resp. GTE Ö se samostatn m rekuperaënìm v mïnìkem a v neposlednì adï analogick zapojenì s atmosfèrick mi kotli ady DTG 22Ö a DTG 2. Vöechny tyto kotle jsou vybaveny vlastnìm regulaënìm ekvitermnìm systèmem DEATC-m Delta s moûnostì ÌzenÌ kask dovèho provozu nebo panelem K pro kask dov provoz pod Ìzen ch kotl Ìzen ch regulaënìm systèmem DEATC-m Delta nebo pro kask dov provoz s nad azenou regulacì. V n vaznosti na hydraulick zapojenì otopn ch soustav s kotli De Dietrich jsou d le uvedena jejich elektrick zapojenì s vyobrazenìm svorkov ch zapojenì a popisem kabelov ch propojenì, coû slouûì jako v chozì materi l pro projektanty a R.

2 Obsah Strana. vod 2. ProvoznÌ vlastnosti kotl De Dietrich. vrh instalace s nìzkoteplotnìm kotlem. Popis zapojenì 2.2 Hydraulick schèmata pro: nìzkoteplotnì kotel a: oh ÌvaË p Ìm,2 nebo Ëerpadlo modul uûitkovè okruh smïöovanè topnè okruhy hydraulick rozdïlovaë- DEATC vody (A) (B) (C) (D) zkratovè kotlovè spojka sbïraë V X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. vrh instalace se 2, Ö nìzkoteplotnìmi kotli v kask dï s regul torem DEATC-m Delta. Typy kask dy.2 UmÌstÏnÌ kotlovèho Ëidla (kotlov ch Ëidel) dle typu kask dy 2. Hydraulick schèmata pro: 2 nìzkoteplotnì kotle v kask dï s kotlov m (prim rnìm) okruhem typu 2 a: oh ÌvaË p Ìm nebo 2 Ëerpadlo modul uûitkovè okruh smïöovanè topnè okruhy hydraulick rozdïlovaë- DEATC vody (A) (B) (C) zkratovè prim rnì spojka sbïraë V X X X X 2 X X X X X 22 nìzkoteplotnì kotle v kask dï s kotlov m (prim rnìm) okruhem typu a: oh ÌvaË p Ìm, 2 nebo Ëerpadlo modul uûitkovè okruh smïöovanè topnè okruhy hydraulick DEATC vody (A) (B) (C) (D) kotlovè systèmovè spojka V X X X X X X 2 X X X X X X X 2 X X X X X X 2. vrh instalacì s kondenzaënìmi kotli. Z kladnì pravidla pro zapojenì 2.2 Hydraulick schèmata pro: nìzkoteplotnì kotel s kondenzaënìm v mïnìkem* a: oh ÌvaË z sobnìk nebo 2 Ëerpadlo kondenzaënì uûitkovè pro p edeh ev smïöovanè topnè okruhy hydraulick v mïnìk vody TUV (B) (C) zkratovè kotlovè spojka v parasèrii lelnï X X X 2 X X X X X 2 X X stejnè X X X X 2 X rozdìlnè X X X X vrh instalace kotelny s kondenzaënìm v mïnìkem pro oh ev bazènu se vzduchotechnikou a pro p Ìpravu TUV nìzkoteplotnì kotel s kondenzaënìm v mïnìkem* + nìzkoteplotnì kotel a: oh ÌvaË 2 smïöovanè Ëerpadlo kondenzaënì uûitkovè topnè hydraulick modul v mïnìk vody okruhy kotlovè systèmovè spojka DEATC (B) + (C) V v sèrii paralelnï X X X X X 2 n.. okruh X X X X X. vrh hydraulickè spojky (anuloidu). Podklady pro projektov nì ar egenda a pozn mky * nebo analogicky kondenzaënì kotle GT / GTG / GT C DEATC-m Delta z loûka 2

3 2. ProvoznÌ vlastnosti kotl De Dietrich 2. VöeobecnÏ PouûitÌ modernìch, automaticky regulovan ch vysokov konn ch litinov ch kotl v soustav ch s mal ch obsahem vody, zvl ötï pak pouûitì p etlakov ch kotl s vysokou v mïnou tepla, vyûaduje p i projektov nì dodrûovat nïkterè z sady, kterè obsahujì p edpoklady, zn mè jako normy a technick pravidla. Tyto z sady jsou jednotlivï vysvïtleny v n sledujìcìch bodech a tvo Ì souë st z ruënìch podmìnek pro v robky De Dietrich. V souhrnu se jedn o n sledujìcì technickè z sady, kterè je nutno dodrûet, aby byl zaruëen bezchybn provoz kotelny. 2.2 inim lnì v stupnì teplota vody z kotle Kotle De Dietrich jsou nìzkoteplotnìmi kotli ve smyslu nïmeckèho na ÌzenÌ o vyt pïcìch soustav ch HeizAnlV z.ëervna pro klouzav provoznì reûim s tot lnìm vypnutìm, a dovolujì minim lnì v stupnì teploty vody: C pro ady kotl : C pro ady kotl : GT / GTU 2 GT GT 2 GTE GT DTG 2 DTG / 2 DTG 22/ Pod tyto hodnoty by p i norm lnìm provozu nemïla teplota klesnout.. - inim lnì pr toky kotlovè vody p i provozu ho k kotl o jmenovitèm v konu kw BÏhem provozu ho k je nutno db t na to, aby voda v kotli cirkulovala. Jmenovit tepeln v kon kotl De Dietrich je dimenzov n na teplotnì rozdìl K mezi v stupnì a vratnou teplotou vody. P x, Jmenovit pr tok = v m /hod. K P = jmenovit tepeln v kon kotle v kw Kotle typov ch ad GT / GTG / GT / GT, GT / GTG / GT C, GT, GTE a DTG 2 musejì mìt minim lnì pr tok odpovìdajìcì / jmenovitèho pr toku, p iëemû teplotnì rozdìl mezi v stupnì a vratnou teplotou vody nesmì b t vïtöì neû K. P x, inim lnì pr tok = K v m /hod. Pro zajiötïnì minim lnìho pr toku je u p etlakov ch kotl GT a GTE souë stì z kladnì dod vky hlìdaë proudïnì, kter zapìn ovl dacì napïtì ho ku. Pr vï tak maxim lnì pr tok kotlovè vody nesmì vèst k tomu, aby teplotnì rozdìl mezi v stupnì a vratnou teplotou vody poklesl pod K. P x, axim lnì pr tok = K v m /hod. 2. inim lnì nastavenì v konu ho ku Kotle De Dietrich, kterè jsou vybaveny dvoustupúov m, p ÌpadnÏ plynule regulovateln m ho kem, je moûno pouûìvat podle daj v n sledujìcì tabulce: V stupnì teplota vody inim lnì nastavenì tlakovèho ho ku dvoustupúov plynule regulovateln C - konstantnì % % inim lnì p Ìpustn teplota - klouzav % % Pozn mka: U kotl s atmosfèrick m 2-stupÚov m ho kem je z principi lnìch d vod. stupeú se Ìzen na cca % jmenovitèho tepelnèho v konu u kotl ady DTG 22 a cca % jmenovitèho tepelnèho v konu u kotl ady DTG 2.

4 2. DalöÌ preventivnì opat enì u otopnè soustavy - Za vöech provoznìch podmìnek musì b t zajiötïno ËinnÈ a trvalè odvzduöúov nì kotle a potrubnìch systèm. - Otopn soustava se smì pouûìvat v hradnï s dostateën m stavem vody. - V kotlìch musì b t zajiötïn dostateën statick tlak vody. - Je nutno provèst vöechna preventivnì opat enì vedoucì k tomu, aby se zamezilo tvo enì kotelnìho kamene. ap jecì voda pro kotle musì odpovìdat»s. - Je nutno db t na to, aby se ze soustavy nedost valy do kotle û dnè zbytky, jako nap. kal. - v p ÌpadÏ pot eby za adit do soustavy filtraënì za ÌzenÌ! - P i provozu kotl v kask dï je t eba zajistit: ï ËasovÈ zpoûdïnì zavìr nì uzavìracìho ventilu na vratnè vodï alespoú minuty ï ËasovÈ zpoûdïnì vypnutì zkratovèho nebo kotlovèho Ëerpadla alespoú minuty - V p ÌpadÏ podlahovèho vyt pïnì musì b t povinnï pouûit t Ìcestn smïöovacì ventil. Tento musì b t pouûit i u otopn ch soustav s velkou tepelnou setrvaënostì, tj. s velk m vodnìm obsahem, kdy ËasovÈ odezvy otopnè soustavy na poûadovanè teplotnì zmïny jsou p Ìliö velkè.

5 2. P ehled bezpeënostnï technickèho vybavenì, nutnèho pro bezchybn provoz kotl podle normy D Ë st 2 ß.2 a pro uzav en termostaticky zajiötïn za ÌzenÌ na v robu tepla s v stupnìmi teplotami vody do resp. 2 C P Ìmo vyt pïn zdroj tepla s membr novou tlakovou expanznì n dobou: tepeln zdroj 2 uzavìracì armatura regul tor teploty bezpeënostnì termostat teplomïr jìmka pojistn ventil odtokovè potrubì mezi pojistn m ventilem a expanznì n dobou expanznì n doba omezovaë maxim lnìho tlaku DB max. 2 omezovaë minim lnìho tlaku DB min. tlakomïr p Ìpojka pro p Ìstroj k mï enì zkuöebnìho tlaku podle normy D 2 a hlìdaë proudïnì b pojistka p i nedostatku vody v soustavï hadicovè propojenì pr chozì ventil se zpïtnou klapkou vypouötïcì ventil expanznì potrubì 2 uzavìracì za ÌzenÌ zajiötïnè proti ne myslnèmu zav enì (nap. ventil s krytkou a dr tem s plombou) 2 vypouötïcì ventil p ed membr nov mi tlakov mi expanznìmi n dobami (AG) 22 membr nov tlakov expanznì n doba (AG) V konov hranice odel kotle inim lnì tlakov omezovaë DB min. HlÌdaË proudïnì SW Pojistka p i nedostatku vody v soustavï s plov kem WS axim lnì tlakov omezovaë zajiötïnì kotle bar zajiötïnì kotle > bar SAUTER SADFC B F2 aû barreg.ëìs. DB (SDBF) -2 JOHSO COTRO FKB Reg.ËÌs.SW2 () AFRSO-EURO WP/22 (do C) Reg.ËÌs. HWB-22 nebo J.G.ERCKE SBA (do 2 C) Reg.ËÌs. WB2 SAUTER SA DFC 2B SBF, aû bar Reg.ËÌs. SDB- GT/GTU 2-2-2V GT 2-2 GT K/ GTG/GT CK () nenì zapot ebì û dnè zvl ötnì bezpeënostnï technickè vybavenì x x x kw C (2) DTG 2../.. DTG 22/ () x x GT K/ GTG/GT C-K x nebo x nebo x x GT K a K od v robce x DTG 2 x nebo x nebo x x > kw C (2) GT K aû K GTE K od v robce od v robce x x x x x dod stavba () Regul tor teploty nebo aû C s omezenìm na C od v robce. (2) V p ÌpadÏ zv öen ch provoznìch teplot (> C, 2 C se soupravou na p estavbu C2 u kotl GT K / K /GTE K a DTG 22/2 EcoOx, se musì k zajiötïnì proti nedostatku vody nebo k hlìdaëi proudïnì v kaûdèm p ÌpadÏ uvaûovat omezovaë minim lnìho tlaku (DB min.). () Typov zkouöka podle VdT V - instrukënì list proudïnì. () Podle zpr vy ËÌs. - GW Essen (2..). Pozn mka: Je moûno pouûìt jin bezpeënostnì za ÌzenÌ, pokud jsou vyzkouöena jako konstrukënì souë st a jsou vhodn k pouûitì v horkovodnìch systèmech.

6 2. ProvoznÌ podmìnky pro kotle se jmenovit m tepeln m v konem nad 2 kw CÌlem modernìho v voje kotl je optimalizovat vyuûitì energie p i zachov nì vysokèho komfortu. To vede kromï jinèho k nìzk m teplot m spalin, k vysok m hodnot m CO 2, a d le k minimalizov nì ztr t p i provoznì pohotovosti. nohdy se pouûìvajì i tepelnè zdroje s vyööìmi v kony se st ednï teplotnìm reûimem. Aby se zamezilo poruch m nebo poökozenì v kotelnï, je zapot ebì peëlivï dodrûovat provoznì podmìnky. Tyto podmìnky jsou formulov ny na podkladï fyzik lnìch z konitostì, a mïnì se podle provedenì kotle a v robce. Aby bylo moûno p edat projektant m a topen sk m firm m jasn zad nì provoznìch podmìnek, jsou d le uvedeny tabulkovè p ehledy s p Ìklady d le probìran ch parametr. Firma De Dietrich pamatovala na uvedenì provoznìch podmìnek, jeû je t eba mìt na z eteli u p Ìsluön ch typ kotl, v tèto p ehlednè formï. V dalöìm textu budou uvedeny vöeobecnï vysvïtlenè pokyny k jednotliv m parametr m, kterè jsou p irozenï v souvislosti s daji v robce z vaznè. Objemov pr tok topnè vody oûnosti dobrè regulace kotle se dosahuje vhodn m objemov m pr tokem vody. inim lnì hodnota zaruëuje rovnomïrnè proudïnì a tìm rovnomïrnè odv dïnì tepla ze stïn kotle, jeû jsou ve styku s plameny. a druhè stranï se vöak rovnïû nesmì p ekroëit maxim lnì hodnota, aby se bezpeënï zamezilo poruch m v pr toku. Z toho vypl v maxim lnì a minim lnì teplotnì rozdìl mezi v stupnì a vratnou vodou. Teplota vratnè vody do kotle DÌky dlouholetè tradici a zkuöenosti firmy De Dietrich s v robou litiny se poda ilo dos hnout takov ch jejich vlastnostì, ûe u litinov ch kotl De Dietrich nenì t eba minim lnì teplotu vratnè vody hlìdat. inim lnì p Ìpustn kotlov teplota Firma De Dietrich uv dì minim lnì kotlovou teplotu resp. v stupnì teplotu vody z kotl p i jejich kask dovèm zapojenì v z vislosti na jmenovitèm tepelnèm v konu kotlovè jednotky. D vodem k tomu je zamezenì korozi vlivem kondenzace. Jmenovit tepeln v kon kotle: inim lnì p Ìpustn kotlov teplota kw C > kw C DvoustupÚov nebo plynule regulovateln provoz ho ku P i dvoustupúovèm nebo plynule regulovatelnèm provozu ho ku p irozenï znaënï kles p i provozu kotle na minim lnì tepeln v kon teplota spalin. S touto skuteënostì je nutno odpovìdajìcìm zp sobem poëìtat p i volbï a dimenzov nì komìnu. K tomu je nutno pouûìt instrukci v p Ìsluön ch norm ch pro n vrh komìna (»S 2). Avöak i v kotli m ûe dojìt k nedosaûenì rosnèho bodu a tìm k vytv enì kondenz tu. Firma De Dietrich urëila kritickè hodnoty ve zkuöebnìch za ÌzenÌch a uv dì minim lnì zatìûenì ve formï procentnì hodnoty, kterou je nutno vzt hnout na jmenovit v kon kotle: V stupnì teplota vody inim lnì nastavenì tlakovèho ho ku dvoustupúov plynule regulovateln C - konstantnì % % inim lnì p Ìpustn teplota - klouzav % % tlumov reûim se snìûenou teplotou Vûdy podle typu regulace kotle je moûnè snìûenì teploty v tlumovèm reûimu. V nïkter ch p Ìpadech m ûe nastat i celkovè vypnutì. Kotlovou teplotu v tomto reûimu nenì nutnè udrûovat, ËÌmû se minimalizujì klidovè ztr ty kotle. a z vïr radìme vûdy p i projektov nì za ÌzenÌ zvl ötï respektovat dokonalou hydrauliku otopnè soustavy. CÌlem tèto publikace je v co nejp ehlednïjöì formï tyto pokyny uvèst. ProvoznÌ podmìnky pro kotel V robek: De DietrichÖ. Typ: Ö. Jmenovit v kon: Ö. kw Poûadavky jsou splnïny pomocì:. Objemov pr tok topnè vody k < t < k kotlovèho Ëerpadla 2. Teplota vratnè vody do kotle (minim lnì hodnota) je splnïno poûadavkem podle bodu odpad. inim lnì teplota vody v kotli t Rmin = C regulaënìho systèmu. DvoustupÚov provoz ho ku minim lnì v kon kotle nastavenì ho ku. stupeú: %. Plynule regulovateln provoz ho ku minim lnì v kon kotle nastavenì ho ku. stupeú: %. tlumov provoz se snìûenou teplotou bez poûadavku, moûnè celkovè vypnutì regulaënìho systèmu. etnì provoz bez poûadavku, moûnè celkovè vypnutì regulaënìho systèmu

7 2. Opat enì pro zamezenì ökod, vznikl ch tvorbou kotelnìho kamene v tepeln ch za ÌzenÌch. Pro topn za ÌzenÌ s provoznìmi teplotami do C, odpovìdajìcìmi stanovenèmu Ëelu, platì poûadavky»s. Tvo enì kamene, to znamen tvorba pevnï ulpìvajìcìch potah z uhliëitanu v penatèho na stranï vody v kotlìch pro vyt pïnì, m ûe vèst k mìstnìmu p eh tì a tìm p ÌpadnÈmu vytv enì trhlin. D le m ûe vlivem takto omezenèho pr chodu tepla dojìt k podstatnèmu snìûenì tepelnèho v konu a tìm k odpovìdajìcìmu zv öenì komìnov ch ztr t. Za urëit ch okolnostì m ûe vznikat hluk varem. DlouholetÈ zkuöenosti ukazujì, ûe nenì nutno tvo enì kamene plnï zamezovat, aby se tak zamezilo poökozenì tepeln ch zdroj. Tyto zkuöenosti vyhovujìcìm zp sobem pro kotle De Dietrich shrnuje nïmeck smïrnice VD 2, kter proto p ipouötì, v z vislosti na p ÌsluönÈm celkovèm v konu kotle soustavy, urëitè mnoûstvì hydrouhliëitanu v penatèho (kysel uhliëitan v penat - Ca(HCO ) 2 ), vyluëujìcìho v pno. Ìra tvorby kamene z visì na koncentraci hydrouhliëitanu v penatèho v plnicì a doplúovacì vodï. Tlouöùka vrstvy v pna m ûe b t ovlivnïna zp sobem provozu topnè soustavy. KontrolnÌ list k pouûitì tohoto informaënìho listu se nach zì v p Ìloze. Poûadavky na plnicì a doplúovacì vodu V z vislosti na celkovèm v konu kotle a z toho vypl vajìcìho objemu vody topnè soustavy vypl vajì poûadavky na plnicì a doplúovacì vodu. Pokud nem voda, jeû je k tomuto Ëelu k dispozici, parametry v rozsahu poûadavk n sledujìcì tabulky, pak je zapot ebì buô prava vody (viz zp sob provozu) nebo v poëet maxim lnìho mnoûstvì vody V max (viz p Ìklad 2). Celkov v kon kotle Q Koncentrace Ca(HCO ) 2 axim lnì mnoûstvì plnicì plnicì a doplúovacì vody a doplúovacì vody V max (grafickè zn zornïnì na str. a ) kw mol/m m Q bez poûadavku * V max : bez poûadavku * < Q 2 V max = trojn sobn objem soustavy < Q, < Q 2 Q (kw) V max =, x < Q, Ca(HCO)2 (mol/m ) < Q - * Pro v mïnu kotle ve st vajìcì soustavï s p vodnìm tepeln m p Ìkonem Q > kw a takè v soustav ch s vodnìm objemem 2 l/kw platì poûadavky pro soustavy s tepeln m p Ìkonem Q > kw (viz takè p Ìklad ). nformace o koncentraci hydrouhliëitanu v penatèho ve vodovodnì vodï se zìskajì v podniku zajiöùujìcìm z sobov nì vodou. Pokud by nebyly tyto daje obsaûeny v anal ze vody, je moûno vypoëìtat koncentraci hydrouhliëitanu v penatèho Ca(HCO ) 2 z tvrdosti (zde jsou ud ny nïmeckè stupnï tvrdosti) uhliëitanu a tvrdosti v pnìku nebo z kapacity kyseliny KS, a v pnìkov ch iont n sledujìcìm zp sobem: Tvrdost uhliëitanuöööö.öö. dh x, = ÖÖÖ.ÖÖ..ÖÖÖ mol/m Ca(HCO ) 2 Tvrdost v pnìku ÖÖÖÖÖÖÖ dh x, = ÖÖÖ.ÖÖ...ÖÖÖ mol/m Ca(HCO ) 2 nebo kapacita kyseliny K S, Ö.Ö.Ömol/m x, = ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ. mol/m Ca(HCO ) 2 v pnìkovè iontyöööö.öö..ö.mg/l x, = Ö.ÖÖÖÖÖ.ÖÖÖ mol/m Ca(HCO ) 2 Pro poûadavek na plnicì a doplúovacì vodu je smïrodatn niûöì hodnota Ca(HCO ) 2 (viz takè p Ìklad 2). V poëet Tvrdost uhliëitanu,2 dh x, = 2, mol/m Ca(HCO ) 2 Tvrdost v pnìku 2, dh x, = 2,2 mol/m Ca(HCO ) 2 V max je mnoûstvì vody, jeû se smì v z vislosti na koncentraci Ca(HCO ) 2 ve vodï a na celkovèm v konu kotle Q plnit do soustavy, aniû by bylo nutno poëìtat s poökozenìm tepelnèho zdroje.»ìm je koncentrace Ca(HCO ) 2 ve vodï niûöì, o to vïtöì je mnoûstvì vody V max.

8 P Ìklad St vajìcì topn soustava se pouûìv s v konem kotle 2 kw a mnoûstvìm vody v soustavï 2, m. Po provedenì nap Ìklad opat enì pro tepelnou izolaci budovy bude instalov n nov kotel s v konem kw. SpecifickÈ mnoûstvì vody v soustavï nynì ËinÌ: 2 l : kw = 2,2 l/kw. V tèto soustavï platì stejnï jako p edtìm poûadavky pro v kon kotle Q > kw. P Ìklad 2 V poëet maxim lnï p ÌpustnÈho mnoûstvì plnicì a doplúovacì vody Vmax pro topnou soustavu s celkov m v konem kotle, W. daje hodnot anal zy pro tvrdost uhliëitanu a tvrdost v pnìku jsou ud ny v nïmeck ch jednotk ch mï enì dh: tvrdost uhliëitanu, dh tvrdost v pnìku, dh Z tvrdosti uhliëitanu se vypoëìt : Ca(HCO ) 2, dh x, = 2, mol/m Z tvrdosti v pnìku se vypoëìt : Ca(HCO ) 2, dh x, = 2, mol/m Z niûöì hodnoty, vypoëìtanè z tvrdosti v pnìku, vypl v maxim lnï p ÌpustnÈ mnoûstvì vody V max. (kw) V max =, x = 22 m 2, (mol/m ) Zp sob provozu ï Aby mnoûstvì doplúovanè vody v otopnè soustavï, nap. po oprav sk ch pracìch, bylo tak malè, jak je to moûnè, doporuëuje se jiû p i instalaci mont û uzavìracìch ventil vïtvì. ï Ke splnïnì poûadavk na plnicì a doplúovacì vodu je p ÌpadnÏ nutno vodu upravovat. To je moûno uskuteënit zmïkëenìm. pomocì iontovèho zmïkëovaëe, demineralizacì iontomïniëem se smïsnou vrstvou a reverznì osmûzou. DalöÌ moûnostì je nad vkov nì chemik liì stabilizujìcìch tvrdost. Pokud se opat enì pro pravu vody provedou, je t eba dodrûovat pokyny pro pouûitì a drûbu v robce, zvl ötï p i pouûitì chemik liì. ï P i uv dïnì topnèho za ÌzenÌ do provozu lze tvo enì kamene v kotli ovlivnit najìûdïnìm soustavy p i malèm v konu nebo pomal m, plynul m oh evem natolik, ûe se k men vytv Ì maxim lnï rovnomïrnï na celè topnè ploöe kotle a ukl d se p ednostnï na stïn ch s nejvïtöì hustotou tepelnèho proudu. U vìcekotlov ch soustav se doporuëuje uvèst vöechny kotle do provozu pokud moûno souëasnï, aby se nekoncentrovalo celkovè mnoûstvì slouëenin v pnìku na tepelnou p enosovou plochu jednoho samostatnèho kotle. ï Odv pnïnì tepelnèho zdroje nenì nutno zpravidla prov dït, jestliûe se po dosaûenì maxim lnìho mnoûstvì vody (V max ) pouûìv ke kaûdèmu dalöìmu plnïnì plnï zmïkëen voda, p ÌpadnÏ voda plnï zbaven solì. Je-li odv pnïnì zapot ebì, je nutno k nïmu pouûìt odv púovacì prost edky, kterè jednak majì vysokou schopnost rozpouötïnì v pna a zadruhè jsou vhodnè pro ËiötÏnÈ konstrukënì Ë sti z hlediska koroznì chemie. UpozornÏnÌ a ochranu proti korozi na stranï vody v topn ch soustav ch s provoznìmi teplotami do C, odpovìdajìcìch stanovenèmu Ëelu, je t eba dodrûet i p ÌsluönÈ ph vody dle typu otopnè soustavy: Typ otopnè soustavy Hodnota ph p i 2 C: OcelovÈ otopnè soustavy:, < ph <, OtopnÈ soustavy obsahujìcì hlinìkovè Ë sti:, < ph <, itinovè kotle:, < ph <, edodrûenì tïchto hodnot m ûe b t p ÌËinou vzniku a p sobenì usazenin z uhliëitanu ûeleznatèho.

9 Evidence mnoûstvì plnicì a doplúovacì vody U topn ch soustav s celkov m tepeln m v konem kotl > kw je t eba evidovat v provoznì knize kromï naplnïnèho mnoûstvì plnicì a doplúovacì vody takè koncentrace hydrouhliëitanu v penatèho ve vodï. Pokud se odchyluje koncentrace Ca(HCO ) 2 plnicì a doplúovacì vody od koncentrace Ca(HCO ) 2, kter byla pouûita pro v poëet V max, pak se mnoûstvì celkovè vody, zanesenè do provoznì knihy opravì s pomocì korekënìho souëinitele (viz p Ìloha ). ProvoznÌ kniha daje k topnèmu za ÌzenÌ (typ / v kon): Datum uvedenì do provozu: axim lnì mnoûstvì vody V max : m p i koncentrace Ca(HCO ) 2 : mol/m aplnïn voda DoplÚovan voda Datum noûstvì vody Koncentrace UpravenÈ CelkovÈ Podpis (zmï enè) Ca(HCO ) 2 * mnoûstvì vody mnoûstvì m mol/m m vody m Jestliûe p ekraëuje celkovè mnoûstvì vody vypoëìtanè mnoûstvì vody V max, m ûe se zdroj tepla poökodit! Po dosaûenì maxim lnìho mnoûstvì vody V max se smì doplúovat buô jiû jen zcela zmïkëen voda, p ÌpadnÏ voda zcela zbaven solì nebo je nutno provèst odv pnïnì tepelnèho zdroje. * pr vï p iv dïnè plnicì / doplúovacì vody P Ìloha Postup p i pouûitì tïchto informacì ï UrËit celkov v kon kotle soustavy. ï S dostateënou p esnostì urëit obsah vody (mnoûstvì naplnïnè vody) v soustavï. ï U podniku, zajiöùujìcìho dod vku vody, zjistit informaci o aktu lnì koncentraci hydrouhliëitanu v penatèho ve vodovodnì vodï. ï ProvÈst v poëet podle odstavce "Poûadavky na plnïnou a doplúovacì vodu". ï P i p ed azenèm za ÌzenÌ pro pravu vody zachovat pokyny k pouûìv nì, resp. d vkov nì v robce. ï Se z kaznìkem uskuteënit rozhodnutì k realizaci pot ebnè pravy vody (nap. pouûitì mobilnìho za ÌzenÌ pro pravu vody, pouûitì vody, dod vanè cisternov m automobilem, vody zbavenè solì, p ÌpadnÏ instalace pravny vody). ï Aktualizovat provoznì knihu. P Ìloha 2 Zn zornïnì mnoûstvì vody V max Obr zek : VypoËÌtanÈ mnoûstvì vody V max pro soustavu s Q > kw aû Q kw a r znè koncentrace Ca(HCO ) 2 v mol/m mnoûstvì vody Vmax [m ] v kon kotle / kw

10 Obr zek 2: VypoËÌtanÈ mnoûstvì vody V max pro soustavu s Q > W aû Q W a r znè koncentrace Ca(HCO ) 2 v mol/m mnoûstvì vody Vmax [m ] v kon kotle / W P Ìloha KorekËnÌ souëinitel Hodnota Ca(HCO ) 2 Hodnota Ca(HCO ) 2 plnicì a doplúovacì vody pro v poëet V max mol/m,,,, 2, 2,,,,,,,,,,,,,,,, 2,,,, 2, 2,,,,,,,,2,,,, 2, 2, 2, 2, 2,,,,,,,, 2, 2, 2, 2,,,2,,,,2,,, 2,,,,2,,,,,2,,,,,,,,,,,,,,,,,,2,,,,,,,,,,,2,,,,,,,,,,,2,,,,,,, KorekËnÌ souëinitel lze nalèzt na pr seëìku vodorovnè dky s hodnotou Ca(HCO ) 2 pro v poëet V max se svisl m sloupcem s hodnotou Ca(HCO ) 2 plnicì a doplúovacì vody. P Ìklad v poëtu k p Ìloze : Pro topnè za ÌzenÌ bylo vypoëìt no mnoûstvì vody Vmax = 2 m p i koncentraci Ca(HCO ) 2 v hodnotï 2 mol/m. noûstvì plnïnè vody ËinÌ m s koncentracì Ca(HCO ) 2 v hodnotï,mol/m. KorekËnÌ souëinitel ËinÌ,. noûstvì plnïnè vody x korekënì souëinitel = opravenè celkovè mnoûstvì vody m x, =, m Do provoznì knihy se zanese do dku "aplnïn voda": Datum noûstvì vody Koncentrace UpravenÈ CelkovÈ Podpis (zmï enè) Ca(HCO ) 2 mnoûstvì vody mnoûstvì vody m mol/m m m aplnïn voda XXX,,, Po pracìch na oprav ch je nutno doplnit m vody. Voda, kter je k dispozici, m koncentraci Ca(HCO ) 2 v hodnotï, mol/m. Opravn souëinitel ËinÌ v tomto p ÌpadÏ,. noûstvì doplnïnè vody x opravn souëinitel = opravenè celkovè mnoûstvì vody m x, =, m CelkovÈ mnoûstvì vody + opravenè mnoûstvì vody = novè celkovè mnoûstvì vody, m +, m =, m

11 Do provoznì knihy se zanese do dku "DoplÚovan voda": Datum noûstvì vody Koncentrace UpravenÈ CelkovÈ Podpis (zmï enè) Ca(HCO ) 2 mnoûstvì vody mnoûstvì vody m mol/m m m aplnïn voda XXX,,, DoplÚovan voda XXX,,, P evodnì tabulka r zn ch jednotek tvrdosti vody: francouzsk americk nïmeck anglick francouzsk [ f],,, americk [gpg],2,,2 nïmeck [ d],,,2 anglick [ e].,, f = mg CaCO /l =, mol/m Klasifikace tvrdosti vody dle francouzsk ch stupú tvrdosti: - f :mïkk voda - f :st ednï tvrd voda - 2 f :tvrd voda vìce neû 2 f :velmi tvrd voda

12 . vrh instalace s nìzkoteplotnìm kotlem. Popis zapojenì Aby se vyuûilo co nejlèpe vysokè Ëinnosti tïchto kotl, je t eba vïnovat mimo dnou pozornost n vrhu a realizaci kotelen podle souëasnï platn ch p edpis a norem. sledujìcì hydraulick schèmata majì za cìl navrhnout eöenì DE DETRCH v souladu s tïmito p edpisy. Tato eöenì platì pro kotle vybavenè tlakov m olejov m nebo plynov m ho kem (, 2-stupÚovÈ nebo modulaënì) nebo atmosfèrick m plynov m ho kem. ÿeöenì navrhovanè pro kondenzaënì kotle vyuûìvajì pouze plynovè ho ky. UvedenÈ p Ìklady nepostihujì vöechny moûnè realizace v praxi. CÌlem je sezn mit se p edevöìm s tïmito p Ìpady : - Uk zat moûnosti v robk De Dietrich a jejich vybavenì regulaënìm systèmem DEATC-m Delta. - Systematicky upozornit na kontrolnì a bezpeënostnì hydraulickè prvky v koteln ch. - Zjednoduöit n vrh komplexnìch nebo Ë steën ch instalacì. Proto : - Jsme se omezili na p edstavenì topn ch systèm s uzav enou expanznì n dobou s promïnn m tlakem a provoznìm hydraulick m tlakem menöìm neû bar (i kdyû tyto kotle umoûúujì provoz p i vyööìm tlaku). - V p ÌpadÏ topn ch systèm provozovan ch s tlakem > bar, je t eba pouûìt na v stupu kotle vhodn pojistn ventil a expanznì n dobu vybavenou ventilem a manometrem. V kaûdèm p ÌpadÏ je t eba postupovat dle»s. - V p ÌpadÏ instalacì s hydraulickou spojkou (anuloidem) je uveden na v stupu kotle rovnïû odluëovaë vzduchu, hydraulick spojka nemusì b t nutnï v nejvyööìm bodï soustavy v kotelnï. - Jsou zde pops ny urëitè vysokoteplotnì a nìzkoteplotnì topnè okruhy, avöak bez detailnïjöìho popisu. VysokoteplotnÌ topnè okruhy mohou b t okruhy topn ch tïles (radi tor ), konvektor, vzduchotechniky, v mïnìku atd. ÌzkoteplotnÌ topnè okruhy mohou b t okruhy podlahovèho vyt pïnì s bezpeënostnìm hydraulick m zkratem (by-pass), p edimenzovan topn tïlesa na nìzkou teplotu atdö - Pro vöechny uvedenè p Ìklady kotel nebo kotle jsou provozov ny nìzkoteplotnìm modulovan m zp sobem kromï otopn ch soustav obsahujìcìch vysokoteplotnì okruhy s technologiì - nap. vzduchotechnikou. - Pro topnè systèmy obsahujìcì okruh TUV je p Ìprava TUV zajiöùov na z sobnìkov m oh ÌvaËem s nep Ìm m oh evem s regulovanou prim rnì teplotou ovl d nìm nabìjecìho Ëerpadla a ho k jednotliv ch kotl. P Ìprava TUV m ûe b t zajiötïna jako p ednostnì, relativnì (klouzav ) nebo soubïûn. - V jednotliv ch hydraulick ch schèmatech je uvedeno maximum kontrolnìch a bezpeënostnìch prvk, v praxi vöak z leûì na souëasnï platn ch p edpisech a norm ch, v naöem p ÌpadÏ zejmèna na»s. - Pod kaûd m hydraulick m schèmatem je uvedena technick specifikace (seznam) v robk De Dietrich. 2

13 D E T C C.2 Hydraulick schèmata " kotel" nìzkoteplotnì kotel s z sobnìkov m oh ÌvaËem TUV a - smïöovan m topn m okruhem ð se zkratov m Ëerpadlem legenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz E topn okruh 2 ** 2 2 GT/DTGÖDEATC-m Delta* F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 jsou souë stì dod vky) - olejov nebo plynov tlakov ho k De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) BalenÌ - z sobnìkov oh ÌvaË TUV De Dietrich typu B Ö aû - deska + Ëidlo 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - Ëidlo TUV DB - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Pozn mky : viz str., a 2

14 D E T C C nìzkoteplotnì kotel s z sobnìkov m oh ÌvaËem TUV a - 2 smïöovan mi topn mi okruhy ð s hydraulickou spojkou a s kotlov m Ëerpadlem legenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz GT/DTGÖDEATC-m Delta* E topn okruh C 2 2 topn okruh B F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 jsou souë stì dod vky) - olejov nebo plynov tlakov ho k De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) BalenÌ - z sobnìkov oh ÌvaË TUV De Dietrich typu B Ö aû - 2 desky + Ëidlo 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - Ëidlo TUV DB - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Pozn mky : viz str., a 2

15 D E T C C nìzkoteplotnì kotel s z sobnìkov m oh ÌvaËem TUV a - p Ìm m topn m okruhem a 2 smïöovan mi topn mi okruhy ð s hydraulickou spojkou a s kotlov m Ëerpadlem legenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz GT/DTGÖDEATC-m Delta* topn okruh A E topn okruh B topn okruh C 2 2F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 jsou souë stì dod vky) - olejov nebo plynov tlakov ho k De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) BalenÌ - z sobnìkov oh ÌvaË TUV De Dietrich typu B Ö aû - 2 desky + Ëidlo 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - Ëidlo TUV DB - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Pozn mky : viz str., a 2

16 D E T C C AT D E T CV D E T C nìzkoteplotnì kotel s z sobnìkov m oh ÌvaËem TUV a - smïöovan mi topn mi okruhy a regul torem DEATC V V p ÌpadÏ ÌzenÌ vìce neû 2 smïöovan ch topn ch okruh musì b t ostatnì Ìzeny modulem DEATC V. Tento modul umoûúuje Ìdit 2 smïöovanè okruhy. RegulaËnÌ systèm DEATC-m Delta umoûúuje p ipojit aû 2 tïchto modul, takûe lze Ìdit spoleënï s deskami DB v ovl dacìm panelu kotle maxim lnï 2 smïöovan ch okruh. Pro minimalizaci investiënìch n klad se doporuëuje p Ì lichèm poëtu smïöovan ch okruh pouûìt desku DB, aby byly obsazeny vûdy oba v stupy modulu DEATC V. ð s hydraulickou spojkou a s kotlov m Ëerpadlem legenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu Kabel RX2 nebo DB Kabel RX2 nebo DB DEATC V 2 V jednof z E topn okruh B 2 2 topn okruh C 2 2 topn okruh D GT...DEATC -m Delta* F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba : - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 jsou souë stì dod vky) - olejov nebo plynov tlakov ho k De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) BalenÌ - z sobnìkov oh ÌvaË TUV De Dietrich typu B Ö aû - deska + Ëidlo 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - Ëidlo TUV DB - n stïnn regulaënì modul DEATC V AD 2-2 p Ìloûn Ëidla 2 () VF 2 smïöovan ch okruh C a D AD 2 - propojovacì kabel RX 2 mezi modulem DEATC V a kotlem s ÌdÌcÌm ovl dacìm panelem DEATC-m Delta AD - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Pozn mky : viz str., a 2

17 D E T C C nìzkoteplotnì kotel a - p Ìm topn okruh a smïöovan topn okruh ð s rozdïlovaëem, sbïraëem a se zkratov m Ëerpadlem legenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz ** GT/DTGÖDEATC-m Delta* 2 topn okruh A topn okruh B 2F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 jsou souë stì dod vky) BalenÌ - olejov nebo plynov tlakov ho k De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) - deska + Ëidlo 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Pozn mky : viz str., a 2

18 D E T C C nìzkoteplotnì kotel a - p Ìm topn okruh a 2 smïöovanè topnè okruhy ð s rozdïlovaëem, sbïraëem a se zkratov m Ëerpadlem legenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz ** GT/DTGÖDEATC-m Delta* 2 2 topn okruh A topn okruh B 2 topn okruh C 2 2F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 jsou souë stì dod vky) - olejov nebo plynov tlakov ho k De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) - 2 desky + Ëidlo 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Pozn mky : viz str., a 2

19 D E T C C C SF SCH (V) CR C SF SCH SCH (V) (V) CR D E T C C D E T C C C C SF SCH (V) CR SF SCH (V) CR C SF SCH (V) (V) CR. vrh instalace se 2, Ö nìzkoteplotnìmi kotli v kask dï s regul torem DEATC-m Delta. Typy kask dy RegulaËnÌ systèm DEATC-m Delta m ûe Ìdit celou nebo Ë st instalace kotl v kask dï. Zde nìûe je uvedeno nïkolik r zn ch typ prim rnìho (kotlovèho) okruhu, se kter mi je moûnè se setkat v praxi. Aby bylo moûnè co nejlèpe vyuûìt moûnosti regulaënìho systèmu DEATC-m Delta, jsou rozt ÌdÏny prim rnì okruhy na 2 typy: - Prim rnì okruh typu s kotlov mi Ëerpadly umoûúuje samostatnè p ipojenì p ÌmÈho topnèho okruhu, tj. bez smïöovacìho ventilu. - Prim rnì okruh typu 2 s prim rnìm nebo zkratov m Ëerpadlem p ipojenì p ÌmÈho topnèho okruhu neumoûúuje. Prim rnì okruh typu S hydraulickou spojkou a kotlov mi Ëerpadly V hoda tohoto typu zapojenì spoëìv v tom, ûe kaûd kotel m zajiötïn sv j jmenovit pr tok bez ohledu na poëet i v kon pr vï provozovan ch kotl. DEATC-m Delta ÌdÌ teplotu prim rnìho okruhu v z vislosti na venkovnì teplotï a tìm zajiöùuje provoz jak v komfortnìm, tak i v tlumovèm reûimu v z vislosti na poûadavcìch jednotliv ch sekund rnìch okruh. TÌm, ûe jsou zn my teploty v jednotliv ch sekund rnìch okruzìch, zajistì DEATC-m Delta, ûe teplota i pr tok hydraulickou spojkou jsou postaëujìcì pro zajiötïnì poûadovan ch teplot v tïchto sekund rnìch okruzìch. P i z mïnï kotl v kask dï, ruënì nebo automatickè, ovl d DEATC-m Delta z roveú kotlovè Ëerpadlo a p ÌpadnÏ uzavìracì servoventil* kaûdèho kotle (s nastaviteln m dobïhem tohoto Ëerpadla, p ÌpadnÏ zpoûdïnìm uzav enì tohoto ventilu). Tento typ prim rnìho okruhu z roveú umoûúuje kask dovè zapojenì 2, Ö aû kotl. * UzavÌracÌ servoventily lze nahradit mechanick mi zpïtn mi klapkami 2 V Hz 2 V Hz Deska kask dy * * 2 V Hz Aû kotl v kask dï Deska kask dy GT/DTGÖDEATC-m Delta GT/DTGÖK + deska kask dy GT/DTGÖK + deska kask dy S() 22 UzavÌracÌ servoventil * KotlovÈ Ëerpadlo 2F2 Prim rnì okruh typu 2 - S hydraulickou spojkou a prim rnìm Ëerpadlem, zajiöùujìcìm jmenovit pr tok prim rnìm okruhem - Se smïöovacìm ventilem a zkratov m Ëerpadlem spoleën m pro 2 kotle, elektricky zapojen m na svorky pro prim rnì Ëerpadlo 2 V Hz 2 V Hz Deska kask dy 2 V Hz Deska kask dy S() 22 2 V Hz 2 V Hz Deska kask dy S() 22 Prim rnì Ëerpadlo GT/DTGÖDEATC-m Delta GT/DTGÖK + deska kask dy GT/DTGÖK + deska kask dy UzavÌracÌ servoventil* KotlovÈ Ëerpadlo GT/DTGÖDEATC-m Delta GT/DTGÖK + deska kask dy UzavÌracÌ servoventil KotlovÈ Ëerpadlo SpoleËnÈ zkratovè Ëerpadlo (elektricky p ipojenè na svorky prim rnìho Ëerpadla) 2F2 2F22 Toto schèma umoûúuje zapojenì pouze se 2 nebo kotli. DEATC-m Delta ÌdÌ teplotu prim rnìho okruhu v z vislosti na venkovnì teplotï a tìm zajiöùuje provoz jak v komfortnìm, tak i v tlumovèm reûimu v z vislosti na poûadavcìch jednotliv ch sekund rnìch okruh. TÌm, ûe jsou zn my teploty v jednotliv ch sekund rnìch okruzìch, zajistì DEATC-m Delta, ûe teplota i pr tok hydraulickou spojkou jsou postaëujìcì pro zajiötïnì poûadovan ch teplot v tïchto sekund rnìch okruzìch. P i z mïnï kotl v kask dï, ruënì nebo automatickè, ovl d DEATC-m Delta z roveú zkratovè Ëerpadlo a uzavìracì servoventil kaûdèho kotle (s nastaviteln m zpoûdïnìm uzav enì tohoto ventilu). Pozn mka: Aby se nep ekroëilo kritèrium pro maxim lnì pr tok kaûd m kotlem, musì b t jmenovit tepeln v kon tïchto (nebo 2) kotl stejn.

20 D E T C C D E T C C C SCH SF (V) CR C C SCH SF SF SF SCH SCH (V) CR (V) (V) CR CR C SF SF SCH SCH (V) (V) CR CR.2 UmÌstÏnÌ kotlovèho Ëidla (kotlov ch Ëidel) dle typu kask dy.2. Kask da "klasick " a kask da "smìöen " nstalace "klasickè" kask dy Vöechny kotle jsou vybaveny nebo 2-stupÚov m ho kem. nstalace "smìöenè" kask dy ÿìdìcì kotel s ovl dacìm panelem DEATC-m Delta je vybaven modulaënìm ho kem, ostatnì kotle s ovl dacìm panelem K jsou vybaveny nebo 2-stupÚov m ho kem. Ï enì teploty vody v prim rnìm okruhu se prov dì kotlov m Ëidlem elektricky zapojen m do ovl dacìho panelu DEATC-m Delta. Toto Ëidlo mm se vysune z ponornè jìmky kotle a umìstì se do ponornè jìmky ve vzd lenosti m za poslednì kotel p ipojen do kask dy. Je-li t eba, je moûnè kabel tohoto Ëidla prodlouûit. Je-li pr mïr v stupnìho potrubì kask dy vyööì neû mm, doporuëujeme pouûìt ponornè Ëidlo s jìmkou, kterè jsou dod v ny jako volitelnè p ÌsluöenstvÌ (obalov jednotka BP 2). Pro dosaûenì spolehlivèho mï enì teploty je t eba: - aby toto Ëidlo bylo st le om v no proudìcì vodou p Ì vöech reûimech provozu topnèho systèmu (nap. i p i p ÌpravÏ TUV), - rychlost proudìcì vody v mìstï instalovanèho Ëidla musì b t vyööì neû je uvedeno v tabulce u n sledujìcìho obr zku. Prim rnì okruh typu - s kotlov mi Ëerpadly. KotlovÈ Ëidlo p ipojenè k regul toru DEATC-m Delta je umìstïno na spoleën v stup kask dy. Toto Ëidlo se nep ipojuje k û dnèmu z ovl dacìch panel K. Aû kotl v kask dï 2 V Hz 2 V Hz Deska kask dy 2 V Hz Deska kask dy m S() 22 inim lnì rychlost proudìcì vody v mìstï instalovanèho Ëidla GT/DTGÖDEATC-m Delta GT/DTGÖK + GT/DTGÖK + deska kask dy deska kask dy PoËet kotl in. rychlost proudïnì,2 m/s, m/s, m/s 2F2.2.2 "odulovan " kask da nstalace "modulovanè" kask dy Vöechny kotle jsou vybaveny modulaënìm ho kem. Prim rnì okruh typu - s kotlov mi Ëerpadly. KotlovÈ Ëidlo (obalov jednotka DB ) je umìstïno v ponornè jìmce kaûdèho kotle. Aû kotl v kask dï 2 V Hz 2 V Hz Deska kask dy 2 V Hz Deska kask dy S() 22 S() 22 S() 22 S() 22 GTÖDEATC-m Delta GTÖK + GTÖK + deska kask dy deska kask dy 2F2 2

21 D E T C C C SF SCH (V) CR. Hydraulick schèmata s kask dov m zapojenìm nìzkoteplotnìch kotl 2 nìzkoteplotnì kotle v kask dï s prim rnìm okruhem typu 2 a - 2 smïöovanè topnè okruhy ð s rozdïlovaëem/sbïraëem a spoleën m zkratov m Ëerpadlem pro 2 kotle, elektricky p ipojen m na svorky prim rnìho Ëerpadla egenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu. 2 kabel RX2 nebo DB Deska kask dy S() 22 2 V Hz 2 V/ Hz m 2 2 topn okruh B topn okruh C 2 22 ** GT/DTGÖDEATC-m Delta* GT... K 2 2 KASK DA TYPU 2 Toto schèma je moûnè pro zapojenì pouze se 2 kotli. 2F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 () jsou souë stì dod vky) BalenÌ - druh kotel (pod Ìzen ) De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem "K" - deska kask dy s propojovacìm kabelem m AD (Tato deska se montuje do ovl dacìho panelu "K" 2. kotle) - 2 olejovè nebo plynovè tlakovè ho ky De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) - 2 desky + Ëidla 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Kaûd kotel je samostatnï p ipojen na nap jenì 2 V/ Hz. HlavnÌ vypìnaë a p epìnaë automatickèho/ruënìho provozu umoûúujì individu lnì a autonomnì provoz kaûdèho kotle. Pozn mky : viz str.,, a 2 2

22 D E T C C C SCH SF (V) CR 2 nìzkoteplotnì kotle v kask dï s prim rnìm okruhem typu 2, z sobnìkov oh ÌvaË TUV a - 2 smïöovanè topnè okruhy ð s hydraulickou spojkou a prim rnìm Ëerpadlem, zajiöùujìcìm jmenovit pr tok prim rnìm okruhem egenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu. kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz AUX () GT/DTGÖDEATC-m Delta* V Hz GT... K Deska kask dy 2 m S() E topn okruh C topn okruh B KASK DA TYPU 2 Toto schèma je moûnè pro zapojenì pouze se 2 nebo kotli. 2F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 () jsou souë stì dod vky) Kaûd kotel je samostatnï p ipojen na nap jenì 2 V/ Hz. HlavnÌ vypìnaë a p epìnaë automatickèho/ruënìho provozu umoûúujì individu lnì a autonomnì provoz kaûdèho kotle. () V stup AUX m ûe b t naprogramov n jako: - ovl d nì cirkulaënìho Ëerpadla TUV - ËasovÏ programovateln v stup 2 V BalenÌ - druh kotel (pod Ìzen ) De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem "K" - deska kask dy s propojovacìm kabelem m AD (Tato deska se montuje do ovl dacìho panelu "K" 2. kotle) - 2 olejovè nebo plynovè tlakovè ho ky De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) - 2 desky + Ëidla 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - z sobnìkov oh ÌvaË TUV De Dietrich typu B Ö aû - Ëidlo TUV DB - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Pozn mky : viz strany,, a 2 22

23 D E T C C D E T C C SCH SF (V) CR C (V) SF SF SCH CR nìzkoteplotnì kotle v kask dï s prim rnìm okruhem typu a - z sobnìkov oh ÌvaË TUV, p Ìm topn okruh a 2 smïöovanè topnè okruhy ð s hydraulickou spojkou a kotlov mi Ëerpadly egenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu. kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz 2 GT/DTGÖ DEATCm Delta* AUX () S() 22 m 2 Deska Deska 2 kask dy kask dy Aû kotl v kask dï 2 V 2 V 2 Hz Hz topn topn okruh okruh A B () GT/DTGÖK () GT/DTGÖK () E topn okruh C KASK DA TYPU Toto schèma umoûúuje zapojenì aû s kotli. 2F2 Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 () jsou souë stì dod vky) Kaûd kotel je samostatnï p ipojen na nap jenì 2 V/ Hz. HlavnÌ vypìnaë a p epìnaë automatickèho/ruënìho provozu umoûúujì individu lnì a autonomnì provoz kaûdèho kotle. UzavÌracÌ servoventily lze nahradit mechanick mi zpïtn mi klapkami. () V stup AUX m ûe b t naprogramov n jako: - ovl d nì cirkulaënìho Ëerpadla TUV - ËasovÏ programovateln v stup 2 V BalenÌ - 2 pod ÌzenÈ kotle De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem "K" - 2 desky kask dy s propojovacìm kabelem m AD (Tyto desky se montujì do ovl dacìch panel "K") - olejovè nebo plynovè tlakovè ho ky De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) - 2 desky + Ëidla 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - z sobnìkov oh ÌvaË TUV De Dietrich typu B Ö aû - Ëidlo TUV DB - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Pozn mky : viz strany,, a 2 2

24 D E T C C D E T C C SF SCH (V) CR C (V) (V) SF SF SCH SCH CR CR AT D E T CV D E T C nìzkoteplotnì kotle v kask dï s prim rnìm okruhem typu a - z sobnìkov oh ÌvaË TUV a smïöovanè topnè okruhy (nutn modul DEATC V) ð s hydraulickou spojkou a kotlov mi Ëerpadly egenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu. kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz kabel RX2 nebo DB DEATC V 2 GT/DTGÖ DEATCm Delta* AUX () S() 22 m Deska Deska 2 kask dy kask dy Aû kotl v kask dï V 2 V Hz Hz topn topn 2 topn B C D () GT/DTGÖK () GT/DTGÖK () E KASK DA TYPU Toto schèma umoûúuje zapojenì aû s kotli. 2F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 () jsou souë stì dod vky) BalenÌ - 2 pod ÌzenÈ kotle De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem "K" - 2 desky kask dy s propojovacìm kabelem m AD (Tyto desky se montujì do ovl dacìch panel "K") - olejovè nebo plynovè tlakovè ho ky De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) - deska + Ëidlo 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - z sobnìkov oh ÌvaË TUV De Dietrich typu B Ö aû - Ëidlo TUV DB - n stïnn modul DEATC V pro aû 2 smïöovanè topnè okruhy AD 2-2 p Ìloûn Ëidla 2 () pro smïöovanè okruhy C a D AD 2 - propojovacì kabel mezi ovl dacìm panelem DEATC-m Delta a modulem DEATC V AD - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Kaûd kotel je samostatnï p ipojen na nap jenì 2 V/ Hz. HlavnÌ vypìnaë a p epìnaë automatickèho/ruënìho provozu umoûúujì individu lnì a autonomnì provoz kaûdèho kotle. UzavÌracÌ servoventily lze nahradit mechanick mi zpïtn mi klapkami. () V stup AUX m ûe b t naprogramov n jako: - ovl d nì cirkulaënìho Ëerpadla TUV - ËasovÏ programovateln v stup 2 V Pozn mky : viz strany,, a 2 2

25 D E T C C D E T C C SCH SF (V) CR C SF SCH SCH (V) (V) CR AT D D E T C nìzkoteplotnì kotle v kask dï s prim rnìm okruhem typu a - z sobnìkov oh ÌvaË TUV a aûön smïöovan ch topn ch okruh (s moduly DEATC V) ð s hydraulickou spojkou,kotlov mi Ëerpadly a systèmov mi Ëerpadly kabel RX2 nebo DB 2 V/ Hz kabel RX2 nebo DB egenda a pozn mky: otev Ìt z loûku na konci seöitu. A E T CV 2 2 V Hz Deska kask V Hz m S() 22 Deska kask dy Aû kotl v kask dï AUX () 2 topn B 2 2 (2) 2 P Ìm okruh SmÏöovan okruh GT/DTGÖ () GT/DTGÖK () GT/DTGÖK () DEATCm Delta* 2 KASK DA TYPU Toto schèma umoûúuje zapojenì aû s kotli. 2 E F Pro realizaci tohoto topnèho systèmu je t eba: BalenÌ - kotel De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem DEATC-m Delta (venkovnì Ëidlo 2 a kotlovè Ëidlo 22 () jsou souë stì dod vky) - 2 pod ÌzenÈ kotle De Dietrich GT/DTGÖs ovl dacìm panelem "K" - 2 desky kask dy s propojovacìm kabelem m AD (Tyto desky se montujì do ovl dacìch panel "K") - olejovè nebo plynovè tlakovè ho ky De Dietrich (pouze pro kotle GTÖ) - deska + Ëidlo 2 () pro smïöovan okruh DB (tato deska se instaluje do ovl dacìho panelu kotle) - z sobnìkov oh ÌvaË TUV De Dietrich typu B Ö aû - Ëidlo TUV DB - aû 2 n stïnn ch modul DEATC V pro aû 2 smïöovanè topnè okruhy AD 2-2 aû p Ìloûn ch Ëidel 2 () pro dalöì hydraulickè okruhy AD 2 - propojovacì kabel mezi ovl dacìm panelem DEATC-m Delta a modulem DEATC V AD - aû propojovacìch kabel RX ( m) mezi moduly DEATC V AD 2 - v hledovï se poëìt s propojenìm na externì poëìtaë pomocì kabelu RX2 AD nebo kabelu dèlky m DB Kaûd kotel je samostatnï p ipojen na nap jenì 2 V/ Hz. HlavnÌ vypìnaë a p epìnaë automatickèho/ruënìho provozu umoûúujì individu lnì a autonomnì provoz kaûdèho kotle. UzavÌracÌ servoventily lze nahradit mechanick mi zpïtn mi klapkami. (2) mohou ovl dat: - smïöovan topn okruh - p Ìm topn okruh (vzduchotechnikaö) - dalöì okruh TUV - pomocn okruh AUX Tyto n stïnnè moduly mohou b t propojeny ve stejnè budovï nebo v r zn ch budov ch (viz samostatn projekënì podklad). Pozn mky : viz strany,, a 2 () V stup AUX m ûe b t naprogramov n jako: - ovl d nì cirkulaënìho Ëerpadla TUV - ËasovÏ programovateln v stup 2 V stïnn modul DEATC V m ûe b t provozov n ve t ech r zn ch konfiguracìch: - s ovl d nìm prim rnìho okruhu - viz tento p Ìklad, - bez ovl d nì prim rnìho okruhu - nebo zcela autonomnï Tyto r znè p Ìpady jsou podrobnïji uvedeny v samostatnèm projekënìm podkladu pro regul tor DEATC V. 2

26 . vrh instalacì s kondenzaënìmi kotli. Z kladnì pravidla pro zapojenì Hydraulick zapojenì samotn ch topn ch okruh nebo okruh TUV je t eba navrhovat v souladu s platn mi normami a p edpisy. ) RekuperaËnÌ kondenzaënì v mïnìk zapojen na spalinovod kotle musì b t povinnï zavodnïn, aby nedoch zelo k v vinu p ry a byl zajiötïn provoz : samotnèho vyt pïnì, vyt pïnì a p Ìpravy TUV, samotnè p Ìpravy TUV. a p ipravenèm mìstï v mïnìku musì b t instalov n pojistn ventil, aby byl chr nïn zvl ötï v p ÌpadÏ, kdy z d vodu poruchy z stane uzav en uzavìracì servoventil. 2) ZavodnÏnÌ kondenzaënìho v mïnìku p i nejniûöì moûnè teplotï, aby se dos hlo co nejdelöì doby kondenzaënìho provozu, a tìm lepöì provoznì Ëinnosti (nap Ìklad v p ÌpadÏ instalace vyt pïnì se smïöovan m okruhem bude kondenzaënì v mïnìk umìstïn na vratnèm potrubì a v okruhu s konstantnìm pr tokem). Tyto dva parametry otevìrajì cestu k vìce nebo mènï sofistikovan m eöenìm, dan m koncepcì kotelny. ZavodnÏnÌ kondenzaënìch v mïnìk ñ KondenzaËnÌ v mïnìk umìstïn v sèrii s okruhem spalin: Jmenovit pr tok kondenzaënìho v mïnìku je stejn jako jmenovit pr tok kotle, tedy: Q n =, P n Q n : v m /h, P n : jmenovit tepeln v kon kotle v kw. : teplotnì rozdìl mezi v stupnì a vratnou vodou kotle v K. inim lnì pr tok KondenzaËnÌho v mïnìku je stejn jako jmenovit pr tok kotle, tedy Qn, m ûe vöak klesnout aû na hodnotu Qn axim lnì pr tok m ûe b t v z sadï stejn jako jmenovit pr tok kotle, tedy x Q n. Avöak p i uvaûov nì v znamnè tlakovè ztr ty se prov dì obecnï opat enì pro omezenì maxim lnìho pr toku kondenzaënìm v mïnìkem na jmenovit pr tok Q n zpravidla pomocì hydraulickè spojky. ñ KondenzaËnÌ v mïnìk umìstïn paralelnï s okruhem spalin: Jmenovit pr tok kondenzaënìho v mïnìku je stejn jako jmenovit pr tok Q n p ipojenèho kotle. V p ÌpadÏ, kdy je kondenzaënì v mïnìk p ipojen na kotel nebo soustavu kotl, je t eba volit velikost kondenzaënìho v mïnìku, odpovìdajìcì celkovèmu maxim lnìmu tepelnèmu v konu tïchto kotl a tomu odpovìdajìcìmu vypoëtenèmu pr toku. ñ Pozn mka: dodateën tlakov ztr ta hydraulickèho okruhu zp soben kondenzaënìm v mïnìkem si m ûe vyû dat nahrazenì obïhovèho Ëerpadla nebo dodateënou instalaci Ëerpadla. - ZapojenÌ se 2 topn mi okruhy BuÔ jsou topnè okruhy provozov ny na stejnè teplotï (nap. 2 nìzkoteplotnì okruhy), nebo jsou topnè okruhy provozov ny p i r zn ch teplot ch (nap. nìzkoteplotnì a klasick okruh). Jsou-li provoznì teploty v obou okruzìch stejnè, budou vratnè teploty obou okruh po vïtöinu roku m lo rozdìlnè, mohou b t zamïnïny bez dopadu na kvalitu kaûdèho topnèho okruhu. Jsou-li provoznì teploty v obou okruzìch r znè, budou se vratnè teploty obou okruh liöit, a proto musì b t vratky obou okruh oddïleny, nìzkoteplotnì je veden na hydraulickou spojku nebo do kotlovèho tïlesa p es kondenzaënì v mïnìk, klasick topn okruh je veden na hydraulickou spojku nebo do kotlovèho tïlesa p Ìmo. TÌm je zaruëena kvalita regulace kaûdèho topnèho okruhu. Z kladnìm pravidlem je zavodnïnì kondenzaënìho v mïnìku provozem topn ch okruh s co nejniûöì moûnou teplotou. V p ÌpadÏ instalace severnìho a jiûnìho topnèho okruhu se stejn mi vlastnostmi, se zajistì zavodnïnì kondenzaënìho v mïnìku severnìm okruhem, kter je v pr bïhu topnè sezûny dèle v provozu. Ve vöech p Ìpadech topn okruh, kter zajiöùuje zavodnïnì kondenzaënìho v mïnìku, musì b t provozov n souëasnï s druh m okruhem, aby se vylouëilo nebezpeëì odpa enì kondenz tu z v mïnìku, kter m proch zì spaliny kotle. - ZapojenÌ s p Ìpravou TUV ï Se samostatn m z sobnìkov m oh ÌvaËem TUV Aby nedoch zelo ke ztr tï Ëinnosti p i kondenzaënìm provozu bïhem nabìjenì z sobnìku TUV v pr bïhu zimnìho provozu, je umìstïn na v stupu z v mïnìku z sobnìku TUV rozdïlovacì t Ìcestn ventil. V zimï je p epnut v stup v mïnìku z sobnìku TUV smïrem ke kotli nebo hydraulickè spojce, v lètï je tento v stup veden ke kotli nebo hydraulickè spojce vûdy p es kondenzaënì v mïnìk, aby probìhala kondenzace i bïhem p Ìpravy TUV. Tento t Ìcestn rozdïlovacì ventil m ûe b t ovl d n ruënï nebo elektricky. V p ÌpadÏ elektrickèho ovl d nì je jeho poloha pro zimnì provoz Ìzena souëasnï s provozem obïhovèho Ëerpadla (obïhov ch Ëerpadel) topenì (). Poloha pro letnì provoz je d na odstavenìm tohoto Ëerpadla (Ëerpadel) z provozu. P i letnì p ÌpravÏ TUV musì b t ho k kotle zapnut pouze p i provozu nabìjecìho Ëerpadla TUV (2). ï Se z sobnìkov m oh ÌvaËem TUV s p edeh evem Pro toto velmi zajìmavè eöenì z hlediska Ëinnosti je moûnè kondenzaënì v mïnìk vyuûìt pouze pro p edeh ev TUV. Pozn mka Je-li kondenzaënì v mïnìk p ipojen do sèrie se spalinovodem kotle a v z vislosti na konfiguraci topnèho systèmu, je moûnè, ûe bïhem p Ìpravy TUV mimo topnou sezûnu, kdy je vyuûit kondenzaënì v mïnìk, doch zì ke zkreslenì regulace teploty okruhu vyt pïnì (oh ev p es vratnè potrubì, uzav en smïöovacì ventil). Pro vyhnutì se tomuto problèmu: - V p ÌpadÏ kotelny, kde jsou vöechny kotle s p ipojen m kondenzaënìm v mïnìkem, je moûnè pouûìt p ednostnì p Ìpravu TUV, aby obïhov Ëerpadla vyt pïnì byla bïhem p Ìpravy TUV mimo provoz. - V p ÌpadÏ kotelny s kondenzaënìm kotlem a nìzkoteplotnìm kotlem prov dì p Ìpravu TUV nìzkoteplotnì kotel. 2

Technick data r zn ch model

Technick data r zn ch model TLAKOV HOÿ K PLYN Plynov monoblokov ho k G 30 V kon ho ku v rozmezì od 40 do 350 kw SZ BRNO odpovìd p edpis m n sledujìcìch 0049 evropsk ch smïrnic: - 90/396/EWG SmÏrnice pro plynovè p Ìstroje - 73/23/EWG

Více

N VOD K POUéITÕ EXTERNÕ VENTILA»NÕ JEDNOTKY EMD 1000

N VOD K POUéITÕ EXTERNÕ VENTILA»NÕ JEDNOTKY EMD 1000 N VOD K POUéITÕ EXTERNÕ VENTILA»NÕ JEDNOTKY EMD 1000 UPOZORNÃNÕ --------------------------------------------- Ods van vzduch se nesmì odv dït do potrubì, kterè slouûì k odtahu zplodin tepeln ch zdroj

Více

VYSOKOV KONN Z SOBNÕKY TUV. s velkou kapacitou TlakovÈ z sobnìky TUV, s nep Ìm m oh evem B Obsah. Popis. P ehled model

VYSOKOV KONN Z SOBNÕKY TUV. s velkou kapacitou TlakovÈ z sobnìky TUV, s nep Ìm m oh evem B Obsah. Popis. P ehled model Z SOBNÕKY TUV VYSOKOV KONN Z SOBNÕKY TUV s velkou kapacitou TlakovÈ z sobnìky TUV, s nep Ìm m oh evem B 8-1 SZ BRNO Maxim lnï p Ìpustn tlak prim rnì okruh : 12 bar sekund rnì okruh : 1 bar Max. p Ìpustn

Více

Monoblokov ho k pro topn olej M 1

Monoblokov ho k pro topn olej M 1 Monoblokov ho k pro topn olej M 1 V kon ho ku v rozmezì od 17 do 47 kw Ëel pouûitì Palivo 1. Popis VybavenÌ kotl OlejovÈ monoblokovè ho ky sèrie M 1 jsou kompaktnìmi jednostupúov mi ho ky malèho v konu,

Více

VYSOKOV KONN Z SOBNÕKY TUV B TlakovÈ z sobnìky TUV, s nep Ìm m oh evem. Obsah. Popis. P ehled model

VYSOKOV KONN Z SOBNÕKY TUV B TlakovÈ z sobnìky TUV, s nep Ìm m oh evem. Obsah. Popis. P ehled model Z SOBNÕKY TUV VYSOKOV KONN Z SOBNÕKY TUV TlakovÈ z sobnìky TUV, s nep Ìm m oh evem SZ BRNO B 1-2 - - 4 - Maxim lnï p Ìpustn tlak prim rnì okruh : 12 bar sekund rnì okruh : 1 bar Max. p Ìpustn v stupnì

Více

GT 300 GT 300 K GT 300 DIEMATIC-m Delta

GT 300 GT 300 K GT 300 DIEMATIC-m Delta LITINOV KOTEL TOPNÝ OLEJ PLYN GT 00 GT 00 K GT 00 DIEMATIC-m Delta odpovìd p edpis m n sledujìcìch 009 evropsk ch smïrnic: - 92/2/EWG. SmÏrnice pro stupeú Ëinnosti - 90/96/EWG. SmÏrnice pro plynovè p Ìstroje

Více

Kompendium o topných kabelech Část 1: Úsporné vytápění

Kompendium o topných kabelech Část 1: Úsporné vytápění Kompendium o topných kabelech Část 1: Úsporné vytápění DE-VI s. r. o., Břeclav 1999 é dn Ë st z obsahu tohoto kompendia nesmì b t kopìrov na a rozmnoûov na bez pìsemnèho souhlasu vydavatele. 3 Všeobecné

Více

Jednoduch frekvenënì mïnië ABB ACS50-0,18 aû 2,2 kw

Jednoduch frekvenënì mïnië ABB ACS50-0,18 aû 2,2 kw Jednoduch frekvenënì mïnië BB CS50-0,18 aû 2,2 k Technick katalog OBCHONÕ PROFIL PRŸMYSL PROUKTY PLIKCE EXPERTIZY PRTNEÿI SERVIS Jednoduch frekvenënì mïnië BB Co je jednoduch frekvenënì mïnië BB? Jednoduché

Více

Huz 5 Drop Stop. Beztlakov z sobnìkov oh ÌvaË vody N vod k obsluze a k mont ûi

Huz 5 Drop Stop. Beztlakov z sobnìkov oh ÌvaË vody N vod k obsluze a k mont ûi Huz 5 Drop Stop Beztlakov z sobnìkov oh ÌvaË vody N vod k obsluze a k mont ûi Obsah 1. N vod k obsluze.................... 6 1.1 Popis p Ìstroje.................. 6 1.2 Nejd leûitïjöì ve zkratce..........

Více

DOPLNÃK K INSTALA»NÕMU

DOPLNÃK K INSTALA»NÕMU DOPLNÃK K INSTALA»NÕMU A PROGRAMOVACÕMU MANU LU Pouze pro modely: S A-39 -A S P-39 -A S A-39 -B S P-39 -B S A-38 -A S P-38 -A S A-38 -B S P-38 -B Výrobce: NIVELCO Process Control Co.Ltd. H-1043 Budapest,

Více

PlynovÈ kondenzaënì kotle GTG 300 C GTG/GTI 300 C-K GTG/GTI 300 C-DIEMATIC-m Delta

PlynovÈ kondenzaënì kotle GTG 300 C GTG/GTI 300 C-K GTG/GTI 300 C-DIEMATIC-m Delta KONDENZA»NÕ KOTLE PLYN PlynovÈ kondenzaënì kotle GTG 0 C GTG/GTI 0 C-K GTG/GTI 0 C-DIEMATIC-m Delta 0 aû 2 kw SZ BRNO odpovìd p edpis m n sledujìcìch 005 evropsk ch smïrnic: - 92/42/EWG. SmÏrnice pro stupeú

Více

DTG 220 EcoNOx DTG 220 EcoNOx DIEMATIC-m Delta

DTG 220 EcoNOx DTG 220 EcoNOx DIEMATIC-m Delta NÕZKOEMISNÕ ATMOSFÉRICKÉ KOTLE PLYN DTG 22 EcoNOx DTG 22 EcoNOx DIEMATIC-m Delta RAL-UZ 3 smlouva na uûìv nì znaëky: ËÌs.: vyû d no SZ BRNO GEPR FTE QUALITƒT»Ìs. : QG-3121AU282 odpovìd p edpis m n sledujìcìch

Více

ProvedenÌ UCNCP 9-28 E. Uspo d nì vl ken

ProvedenÌ UCNCP 9-28 E. Uspo d nì vl ken Popis PouûitÌ UCNCP 9-28 E ProvedenÌ Univerz lnì spojky UCNCP se skl dajì z jednoho tïsnìcìho Ëela a jednoho plastovèho hrnce. TÏsnÏnÌ mezi hrncem a tïsnìcìm Ëelem je realizov no pomocì jednoho silikonovèho

Více

1.24, 2.24. Z vïsnè plynovè kotle, s odtahem spalin do komìna, pro vyt pïnì a p Ìpravu teplè uûitkovè vody (TUV) 10 aû 24 kw

1.24, 2.24. Z vïsnè plynovè kotle, s odtahem spalin do komìna, pro vyt pïnì a p Ìpravu teplè uûitkovè vody (TUV) 10 aû 24 kw 1.24, 2.24 SZ BRNO Z vïsnè plynovè kotle, s odtahem spalin do komìna, pro vyt pïnì a p Ìpravu teplè uûitkovè vody (TUV) 10 aû 24 kw 0085 ««OdpovÌd p edpis m n sledujìcìch evropsk ch smïrnic: - 90/396 EU

Více

Ruční kompaktní spouštěč motoru MS 116 Nov dimenze v oblasti ochrany motoru

Ruční kompaktní spouštěč motoru MS 116 Nov dimenze v oblasti ochrany motoru Ruční kompaktní spouštěč motoru MS 116 Nov dimenze v oblasti ochrany motoru CZELS 1002 / b ezen 2002 P Ìstroje nìzkèho napïtì Úsporná bezpojistková ochrana motoru do výkonu 7,5 kw Technologie, které můžete

Více

VÏtracÌ systèmy s rekuperacì tepla

VÏtracÌ systèmy s rekuperacì tepla VÏtracÌ systèmy s rekuperacì tepla Projektov nì a instalace Vyd nì leden 2005 Vyd nì leden 2005 P etisk nebo rozmnoûov nì, i Ë steënï, jsou moûnè pouze s naöìm svolenìm. STIEBEL ELTRON, UEV/Markus, 37601

Více

VÏtracÌ systèmy s rekuperacì tepla

VÏtracÌ systèmy s rekuperacì tepla VÏtracÌ systèmy s rekuperacì tepla Projektov nì a instalace Vyd nì srpen 2001 Vyd nì srpen 2001 P etisk nebo rozmnoûov nì, i Ë steënï, jsou moûnè pouze s naöìm svolenìm. STIEBEL ELTRON, UEV/Markus, 37601

Více

StavebnÌ spo enì v»r. StavebnÌ spo enì v»r

StavebnÌ spo enì v»r. StavebnÌ spo enì v»r Rok 23 byl v oblasti stavebnìho spo enì rokem v znamn ch legislativnìch zmïn. Po dlouh ch debat ch byla na podzim parlamentem schv lena novela stavebnìho spo enì, jejìmû cìlem bylo p iblìûit Ëesk systèm

Více

ParnÌ oh ÌvaËe. Nov generace

ParnÌ oh ÌvaËe. Nov generace ParnÌ oh ÌvaËe Nov generace é dnè jinè parnì oh ÌvaËe n ekonomicky v hodnïjöì HlavnÌmi v hodami tohoto v mïnìku jsou zcela unik tnì geometrie a pevnost nerezov ch desek zajiöùujìcì optim lnì p estup tepla

Více

Doporučené zásady pro vypracování diplomových prací

Doporučené zásady pro vypracování diplomových prací 1 PRACOVNÕ KNIHA Ë. 1/96 Doporučené zásady pro vypracování diplomových prací RNDr. Jiří Dvořák, CSc. Mgr. Dan Smítal 2 O B S A H 1. vod.................................................................

Více

BMS 150. Z vïsn z sobnìk TUV. pro z vïsnè kotle CITY 1.24 / 3.24 BS a 1.24 FF / 3.24 FF BS. N vod k mont ûi, uvedenì do provozu a drûbï »ESKY

BMS 150. Z vïsn z sobnìk TUV. pro z vïsnè kotle CITY 1.24 / 3.24 BS a 1.24 FF / 3.24 FF BS. N vod k mont ûi, uvedenì do provozu a drûbï »ESKY »ESKY Z vïsn z sobnìk TUV BMS 150 pro z vïsnè kotle CITY 1.24 / 3.24 BS a 1.24 FF / 3.24 FF BS BMS 150 City N vod k mont ûi, uvedenì do provozu a drûbï 05/00-94858289 - 8953-4102 OBSAH 1. DŸLEéIT DOPORU»ENÕ...

Více

BMF 50 a BMF 80. Z vïsnè z sobnìky TUV. pro z vïsnè kotle CITY 1.24 / 3.24 BS a 1.24FF / 3.24FF BS. N vod k mont ûi, uvedenì do provozu a drûbï »ESKY

BMF 50 a BMF 80. Z vïsnè z sobnìky TUV. pro z vïsnè kotle CITY 1.24 / 3.24 BS a 1.24FF / 3.24FF BS. N vod k mont ûi, uvedenì do provozu a drûbï »ESKY »ESKY Z vïsnè z sobnìky TUV BMF 50 a BMF 80 pro z vïsnè kotle CITY 1.24 / 3.24 BS a 1.24FF / 3.24FF BS BMF CITY N vod k mont ûi, uvedenì do provozu a drûbï 02/01-94858095 - 8953-4050C OBSAH 1. DŸLEéIT

Více

ELIADEN DTG, B, H, M 120 NEZ DIEMATIC DTG, E, EB, EH, EM 120 NEZ DIEMATIC. Obsah

ELIADEN DTG, B, H, M 120 NEZ DIEMATIC DTG, E, EB, EH, EM 120 NEZ DIEMATIC. Obsah NÕZKOEMISNÕ ATMOSFÉRICKÉ KOTLE PLYN ELIADEN DTG, B, H, M 0 NEZ DIEMATIC DTG, E, EB, EH, EM 0 NEZ DIEMATIC RAL-UZ Smlouva na uûìv nì znaëky* : ËÌs. 60 pro DTG 0 NEZ DIEMATIC ËÌs. 60 pro DTG E 0 NEZ DIEMATIC

Více

Pod Ìzen regulaënì jednotka DIEMATIC VM

Pod Ìzen regulaënì jednotka DIEMATIC VM Pod Ìzen regulaënì jednotka DIEATIC V ikroprocesorem Ìzen regul tor pro n stïnnou mont û k decentralizovanèmu ÌzenÌ dvou sekund rnìch topn ch okruh Kaûd z tïchto topn ch okruh m ûe b t konfigurov n bez

Více

Beztlakov 5- litrov z sobnìkov oh ÌvaË teplè vody N vod k obsluze a mont ûi

Beztlakov 5- litrov z sobnìkov oh ÌvaË teplè vody N vod k obsluze a mont ûi EUN 5, EN 5 elnett Beztlakov 5- litrov z sobnìkov oh ÌvaË teplè vody N vod k obsluze a mont ûi EUN 5 jen pro mont û pod odbïrnè mìsto N vod k obsluze... TechnickÈ daje... 4 N vod k mont ûi... 6 Z ruka

Více

DTG 111 NEZ DTG B, H, M 111 NEZ

DTG 111 NEZ DTG B, H, M 111 NEZ NÕZKOEMISNÕ ATMOSFÉRIKÉ KOTLE PLYN DTG NEZ DTG B, H, M NEZ RAL-UZ Smlouva na uûìv nì znaëky* ËÌslo 608 GEPR FTE QUALITƒT Q-04/007 PlynovÈ speci lnì kotle se snìûen m obsahem ökodlivin s atmosfèrick m ho

Více

Ñalwa-Kombi-4ì. RegulaËnÌ ventily pro obïh teplè uûitkovè vody. únor DN 15 aû zkouöeno DVGW. se ÌzenÌ s p esnostì na litry

Ñalwa-Kombi-4ì. RegulaËnÌ ventily pro obïh teplè uûitkovè vody. únor DN 15 aû zkouöeno DVGW. se ÌzenÌ s p esnostì na litry únor 00 Ñalwa-Kombi-ì RegulaËnÌ ventily pro obïh teplè uûitkovè vody DN 1 aû zkouöeno DVGW se ÌzenÌ s p esnostì na litry nastavenì teploty s p esnostì na stupnï C Honeywell Ñalwa - Kombi ì V za ÌzenÌch

Více

OdsavaË par ZHT 510 (610)

OdsavaË par ZHT 510 (610) OdsavaË par ZHT 510 (610) N VOD K POUéITÕ Obsah» st 1: Pokyny k mont ûi... 3-4 VöeobecnÈ pokyny... 3 BezpeËnostnÌ pokyny... 3 Mont û odsavaëe par... 3 Mont û na zeô... 3 Mont û na vrchnì kuchyúskou sk

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX 2020D-M http://cs.yourpdfguides.com/dref/617890

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX 2020D-M http://cs.yourpdfguides.com/dref/617890 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX 2020D-M. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se AEG-ELECTROLUX 2020D-M

Více

3.24, 3.24 FF SZ BRNO. Vyt pïnì + TUV ZemnÌ plyn H, Pouze vyt pïnì pomocì z sobnìku TUV GAZ Propan

3.24, 3.24 FF SZ BRNO. Vyt pïnì + TUV ZemnÌ plyn H, Pouze vyt pïnì pomocì z sobnìku TUV GAZ Propan .24,.24 FF Z vïsnè plynovè kotle, s p irozen m odtahem spalin nucen m odtahem spalin pro vyt pïnì a p Ìpravu teplè uûitkovè vody (TUV) a s vestavïn m modulem pro podlahovè vyt pïnì 10 aû 24 kw CITY.24

Více

ELF AMA TIC V Centr lnì ÌdÌcÌ jednotka nabìjenì. N vod k obsluze a mont ûi. »esky

ELF AMA TIC V Centr lnì ÌdÌcÌ jednotka nabìjenì. N vod k obsluze a mont ûi. »esky ELFAMATIC V Centr lnì ÌdÌcÌ jednotka nabìjenì N vod k obsluze a mont ûi»esky -1 - -1 1 1-2 + 2-2 +11 2 E1 ELF AMA TIC V 6 ED Ab 2 8 1 1. N vod k obsluze Popis p Ìstroje Regulace nabìjenì ELFAMATIC V vypoëìt

Více

1.24 FF, 2.24 FF. Z vïsnè plynovè kotle, s nucen m odtahem spalin pro vyt pïnì a p Ìpravu teplè uûitkovè vody (TUV) 10 aû 24 kw

1.24 FF, 2.24 FF. Z vïsnè plynovè kotle, s nucen m odtahem spalin pro vyt pïnì a p Ìpravu teplè uûitkovè vody (TUV) 10 aû 24 kw 1.24 FF, 2.24 FF SZ BRNO Z vïsnè plynovè kotle, s nucen m odtahem spalin pro vyt pïnì a p Ìpravu teplè uûitkovè vody (TUV) 10 aû 24 kw 0085 ««OdpovÌd p edpis m n sledujìcìch evropsk ch smïrnic: - 90/396

Více

PROGRAMOVATELN REGUL TOR PROSTOROV TEPLOTY

PROGRAMOVATELN REGUL TOR PROSTOROV TEPLOTY z Ì 2004 PROGRAMOVATE REGU TOR PROSTOROV TEPOTY KATAOGOV IST Regul tor je urëen pro ÌzenÌ otopn ch nebo chladicìch soustav v rodinn ch domech, bytech, kancel Ìch a podobnï dle nastavitelnèho ËasovÈho a

Více

Fyzick dostupnost byt a bytov v stavba v okresech»eskè republiky

Fyzick dostupnost byt a bytov v stavba v okresech»eskè republiky Fyzick dostupnost byt a bytov v stavba v okresech»eskè republiky N sledujìcì sèrie mapek pod v z kladnì p ehled o fyzickè dostupnosti byt a bytovè v stavbï v okresech»eskè republiky. Data o fyzickè dostupnosti

Více

Cisco IP telefon 7910

Cisco IP telefon 7910 Návod k obsluze Copyright 2000ñ2002, Cisco Systems, Inc. Vöechna pr va vyhrazena. O B S A H KAPITOLA 1 vod 1-1 KAPITOLA 2 Instalace IP telefonu Cisco ady 7910 2-1 UpozornÏnÌ t kajìcì se bezpeënosti 2-1

Více

VANDEX - SPECI LNÕ V ROBKY IZOLACE PROTI VODÃ SANACE BETONU SANACE STAR CH STAVEB

VANDEX - SPECI LNÕ V ROBKY IZOLACE PROTI VODÃ SANACE BETONU SANACE STAR CH STAVEB VANDEX - SPECI LNÕ V RBKY IZLACE PRTI VDÃ SANACE BETNU SANACE STAR CH STAVEB Jak p sobì Vandex? Cementem v zanè hydroizolaënì materi- ly Vandex se skl dajì ze speci lnìch cement, k emenn ch pìsk s optim

Více

Radost z vlastnictvì vozidla Alfa Romeo 156 je takè v kaûdèm ohledu potïöenìm z jeho volby. ÿada Lineaccessori V m nabìzì öirokou ök lu doplúk

Radost z vlastnictvì vozidla Alfa Romeo 156 je takè v kaûdèm ohledu potïöenìm z jeho volby. ÿada Lineaccessori V m nabìzì öirokou ök lu doplúk Alfa Romeo 156 2 Radost z vlastnictvì vozidla Alfa Romeo 156 je takè v kaûdèm ohledu potïöenìm z jeho volby. ÿada Lineaccessori V m nabìzì öirokou ök lu doplúk navrûen ch k uspokojenì i tïch nejmenöìch

Více

ZMÃNA Ë. 2 ÚPO PELECHY TEXTOVÁ A GRAFICKÁ»ÁST. Ing. arch. Ladislav Bareö PAFF - architekti

ZMÃNA Ë. 2 ÚPO PELECHY TEXTOVÁ A GRAFICKÁ»ÁST. Ing. arch. Ladislav Bareö PAFF - architekti ZMÃNA Ë. 2 ÚPO PELECHY TEXTOVÁ A GRAFICKÁ»ÁST Ing. arch. Ladislav Bareö PAFF - architekti KVÃTEN 2011 POÿIZOVATEL: MÏstsk ú ad Domaûlice adresa: MÏstsk ú ad Domaûlice Odbor v stavby a územního plánování

Více

ÈESKY. Zásobník TUV pro plynové stacionární kotle DTG B, H 111 NEZ GMT 131. Návod na instalaci, uvedení do provozu a údržbu 04/01-948.62.

ÈESKY. Zásobník TUV pro plynové stacionární kotle DTG B, H 111 NEZ GMT 131. Návod na instalaci, uvedení do provozu a údržbu 04/01-948.62. ÈESKY Zásobník TUV pro plynové stacionární kotle DTG B, H 111 NEZ GMT 131 Návod na instalaci, uvedení do provozu a údržbu 04/01-948.62.680-8952-4091 OBSAH 1. DÙLEŽITÉ POKYNY PRO INSTALACI... 3 2. POPIS...

Více

KomunikaËnÌ a ÌdÌcÌ p Ìstroj BKS24-1B

KomunikaËnÌ a ÌdÌcÌ p Ìstroj BKS24-1B KomunikaËnÌ a ÌdÌcÌ p Ìstroj BKS-B Řízení a kontrola požárních a odkuřovacích klapek vybavených servopohonem ve spojení s napájecím a komunikačním přístrojem. Účinnost BKS-B přijímá přes napájecí a komunikační

Více

Hyperfilter. filtry stlačeného vzduchu

Hyperfilter. filtry stlačeného vzduchu 2000 Hyperfilter filtry stlačeného vzduchu HYPERFILTER 2000: V ROBEK PRO NOV TISÕCILETÕ V modernìch pr myslov ch odvïtvìch je stlaëen vzduch v znamn m zdrojem energie a Ëasto p edstavuje nejd leûitïjöì

Více

Technické podklady pro PROJEKTOVÁNÍ

Technické podklady pro PROJEKTOVÁNÍ Technické podklady pro PROJEKTOVÁNÍ Zastoupení pro Českou republiku: Baxi Heating (Czech republic) s.r.o., Jeseniova 2770/56, 130 00 Praha 3 Tel.:+420-271 001 627, Fax: +420 271 001 620, www.baxi.cz, www.baxi.com

Více

Termostatický směšovací ventil 2005. 04. Technický popis. Max. pracovní tlak: 1 MPa = 10 bar

Termostatický směšovací ventil 2005. 04. Technický popis. Max. pracovní tlak: 1 MPa = 10 bar TA MATIC 3400 11 5 15 CZ Termostatický směšovací ventil 2005. 04 Technický popis Oblast použití: Ventil je určen především jako centrální směšovač pro přípravu teplé užitkové vody (TUV) ve větších obytných

Více

VICTRIX Superior ErP. Závěsné kondenzační kotle

VICTRIX Superior ErP. Závěsné kondenzační kotle VICTRIX Superior ErP Závěsné kondenzační kotle MODELOVÁ ŘADA VICTRIX Superior ErP Závěsné plynové kondenzační kotle Topné a s průtokovým ohřevem teplé užitkové vody ŠIROKÝ MODULAČNÍ ROZSAH, PŘEHLEDNÝ DISPLEJ,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA, SPECIFIKACE MATERIÁLU

TECHNICKÁ ZPRÁVA, SPECIFIKACE MATERIÁLU HEGAs, s.r.o. 739 61 T inec, ul. Kaštanová 182 558 321 152 hegas@hegas.cz, www.hegas.cz Stavba : ást stavby: Místo stavby : Objednatel : Stupe PD : Energetické úspory objektu Hasi ské zbrojnice v Bernarticích

Více

VIESMANN VITOCELL 100 L. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 100 L VITOTRANS 222

VIESMANN VITOCELL 100 L. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 100 L VITOTRANS 222 VIESMANN VITOCELL 100 L Zásobník pro zařízení na ohřev pitné vody v nabíjecím zásobníkovém systému List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, rejstřík 17 VITOCELL

Více

1. ÚVOD: Cíl projektu

1. ÚVOD: Cíl projektu 1. ÚVOD: Cíl projektu Úkolem projektu je vyřešit návrh vytápění v novostavbě domu pro seniory v obci Vnorovy a to za předpokladu vlastního zdroje tepla nástěnného plynového kotle. Otopné plochy budou tvořeny

Více

Monoblokov ho k pro topn olej M 30

Monoblokov ho k pro topn olej M 30 TLAKOV HOÿ K TOPNÝ OLEJ EXTRA LEHKÝ Monoblokov ho k pro topn olej M 0 V kon ho ku v rozmezì od 54 do 56 kw SZ BRNO ï Typov vzorek DIN ËÌs. M 2-4 SB: 5 G 441/95 M 2-5 SB : vyû d n M 2-6 S: 5 G 442/95 M

Více

PODLAHOV TEMPEROVACÕ SET topn rohoû + regul tor + p ÌsluöenstvÌ

PODLAHOV TEMPEROVACÕ SET topn rohoû + regul tor + p ÌsluöenstvÌ PODLAHOV TEMPEROVACÕ SET topn rohoû + regul tor + p ÌsluöenstvÌ UPV S SET 160/1,2 UPV S SET 160/2,0 UPV S SET 160/2,8 UPV S SET 160/3,6 UPV S SET 160/4,8 UPV S SET 160/5,6 UPV S SET 160/6,4 AUS ERFAHRUNG

Více

StandardnÌ mïniëe ABB ACS150 0,37 aû 4 kw

StandardnÌ mïniëe ABB ACS150 0,37 aû 4 kw StandardnÌ mïniëe ABB ACS50 0,7 aû 4 kw Technick katalog OBCHODNÕ PROFIL PRŸMYSL PRODUKTY APLIKACE EXPERTIZY PARTNEÿI SERVIS StandardnÌ mïniëe ABB : ACS50-0E - 0A4-4 5 OznaËenÌ typovè ady JmenovitÈ hodnoty

Více

Návod na instalaci, obsluhu a údržbu kotle

Návod na instalaci, obsluhu a údržbu kotle Návod na instalaci, obsluhu a údržbu kotle Therm 20, 2 CXE.A, LXE.A, LXZE.A Therm 20 TCXE.A, TLXE.A, TLXZE.A Závěsný plynový kotel Návod na instalaci, obsluhu a údržbu kotle Therm 20, 2 CXE.A, LXE.A, LXZE.A

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NEPŘÍMOTOPNÝ ZÁSOBNÍK VODY OKC 250 NTR/HP OKC 300 NTR/HP OKC 400 NTR/HP OKC 500 NTR/HP OKC 750 NTR/HP OKC 1000 NTR/HP Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69,

Více

N VOD K POUéITÕ DIGESTOÿE P580CE - P780CE

N VOD K POUéITÕ DIGESTOÿE P580CE - P780CE N VOD K POUéITÕ DIGESTOÿE P580CE - P780CE UPOZORNÃNÕ Vzd lenost varnè desky od spodnì plochy digesto e musì b t nejmènï 65 cm. Pokud je v n vodu na instalaci varnè desky poûadov na vïtöì vzd lenost, musìte

Více

On-line analyzátor pro měření tvrdosti vody

On-line analyzátor pro měření tvrdosti vody CZ Testomat 808 On-line analyzátor pro měření tvrdosti vody Návod k obsluze ANALYZÁTORY VODY IČO: 71417460 DIČ: CZ7502030844 Dalibor Herman Tel: +420 602 349 086 Za Klášterem 550 Fax: +420 321 723 285

Více

N vod k pouûitì EFCR 942 EFC 9426-6426

N vod k pouûitì EFCR 942 EFC 9426-6426 N vod k pouûitì EFCR 942 EFC 9426-6426 Obsah Pokyny k zajiötïnì bezpeënosti... 2 Popis odsavaëe par... 4 Obsluha odsavaëe par... 5 drûba a ËiötÏnÌ... 5 Poruchy funkce... 7 P ÌsluöenstvÌ... 7 Technick data...

Více

ELEKTRICKÝ AKUMULAČNÍ OHŘÍVAČ VODY TO - 20

ELEKTRICKÝ AKUMULAČNÍ OHŘÍVAČ VODY TO - 20 Provozně montážní předpisy ELEKTRICKÝ AKUMULAČNÍ OHŘÍVAČ VODY TO - 20 Družstevní závody Dražice strojírna s.r.o. Dražice 69 29471 Benátky nad Jizerou Tel.: 326 370911,370965, fax: 326 370980 www.dzd.cz

Více

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace)

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) a seřízení CZ BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) Dodatečná montáž elektrické topné vložky (volitelné) Popis a určení spotřebiče Zásobníky BC1S, BC2S jsou určeny pro ohřev teplé

Více

SR 130. Stojat z sobnìk TUV. kombinovateln s plynov mi z vïsn mi kotli City 1.24 a 1.24FF Domoplus Æ DPSM 3-15 LP a DPSM 3-25 LP

SR 130. Stojat z sobnìk TUV. kombinovateln s plynov mi z vïsn mi kotli City 1.24 a 1.24FF Domoplus Æ DPSM 3-15 LP a DPSM 3-25 LP »ESKY Stojat z sobnìk TUV SR 130 kombinovateln s plynov mi z vïsn mi kotli City 1.24 a 1.24FF Domoplus Æ DPSM 3-15 LP a DPSM 3-25 LP 8666P012 N vod k instalaci, uvedenì do provozu a drûbï 04/02-94858653

Více

Nízké škodliviny a efektivní způsob provozu

Nízké škodliviny a efektivní způsob provozu Změny vyhrazeny Logano S161 a zvláštnosti Moderní koncept kotle ocelový teplovodní zplyňovací kotel pro spalování dřeva v jedno- i vícegeneračních rodinných domech 2 velikosti kotle o jmenovitém tepelném

Více

Stacionární plynové kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev. způsob využití: Z kotel s vestavěným zásobníkem TV

Stacionární plynové kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem teplé vody Lev. způsob využití: Z kotel s vestavěným zásobníkem TV Stacionární plynové kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem teplé vody ev Stacionární plynové kondenzační kotle s vestavěným zásobníkem teplé vody ev Způsob rozlišování a označování závěsných plynových

Více

DeskovÈ radi tory COMPACT VKO P PV

DeskovÈ radi tory COMPACT VKO P PV DeskovÈ radi tory COMPACT VKO P PV 1/2005 VöeobecnÈ daje Koncern RETTIG - HEATING je nejvïtöì svïtov v robce deskov ch radi tor, pouûìvan ch pro instalaci v systèmu st ednìho vyt pïnì. DeskovÈ radi tory

Více

PROTHERM PTP 23 N vod k obsluze a instalaci pr tokovèho oh ÌvaËe

PROTHERM PTP 23 N vod k obsluze a instalaci pr tokovèho oh ÌvaËe PROTHERM PTP 23 N vod k obsluze a instalaci pr tokovèho oh ÌvaËe PROTHERM s.r.o., 252 19 Chrášťany 188, Praha - západ tel.: (02) 57 95 09 19; fax: (02) 57 95 09 17 UpozornÏnÌ: V robnì ËÌslo pr tokovèho

Více

ADMINISTRATIVNÍ A BYTOVÝ KOMPLEX

ADMINISTRATIVNÍ A BYTOVÝ KOMPLEX R ADMINISTRATIVNÍ A BYTOVÝ KOMPLEX ULICE LOMNICKÉHO, PRAHA 4 - NUSLE OBJEKT A OBJEKT B ADMINISTRATIVNÍ A BYTOVÝ KOMPLEX ULICE LOMNICKÉHO, PRAHA 4 - NUSLE SO 02 - OBJEKT B - BYTOVÝ DŮM DPS SO 02.16 MĚŘENÍ

Více

BTO 5 IN/UP BTO 10 IN/UP

BTO 5 IN/UP BTO 10 IN/UP Návod k obsluze a instalaci ELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ VODY BTO 5 IN/UP BTO 10 IN/UP Druţstevní závody Draţice strojírna s.r.o. Draţice 69 29471 Benátky nad Jizerou Tel.: 326 370 990, fax: 326 370 980 www.dzd.cz

Více

PŘEDNOSTI domnick hunter hiross S.p.A.

PŘEDNOSTI domnick hunter hiross S.p.A. P o l e S t a r refrigeration dryers POLESTAR: JASNÃ Z ÿõcõ HVÃZDA SuöiË PoleStar se zrodil po tèmï Ëty iceti letech zkuöenostì spoleënosti dh hiross s v robou a provozem za ÌzenÌ na pravu stlaëenèho vzduchu.

Více

Plynule regulovateln plynov monoblokov ho k G 33 N

Plynule regulovateln plynov monoblokov ho k G 33 N TLAKOV HOÿ K PLYN Plynule regulovateln plynov monoblokov ho k G 33 N V kon ho ku v rozmezì od 40 do 350 kw SZ BRNO Gasbrenner mit Gebläse weil Umweltzeichen emissionsarm Jury Umweltzeichen RAL-UZ 80 odpovìd

Více

SINEAX U 553 Převodník střídavého napětí

SINEAX U 553 Převodník střídavého napětí S pomocným napájením Měření skutečné efektivní hodnoty Pouzdro P13/70 pro montáž na lištu Použití P evodnìk SINEAX U 553 (obr. 1) p ev dì sinusovè nebo zkreslenè st ÌdavÈ napïtì na vnucen stejnosmïrn proud.

Více

Plynov monoblokov ho k G 40

Plynov monoblokov ho k G 40 TLAKOV HOÿ K PLY Plynov monoblokov ho k G 40 V kon ho ku v rozmezì od 05 do 00 kw SZ BRO odpovìd p edpis m n sledujìcìch 0049 evropsk ch smïrnic: - 90/96/EWG SmÏrnice pro plynovè p Ìstroje - 7//EWG SmÏrnice

Více

Provozní deník jakosti vody

Provozní deník jakosti vody Provozní deník jakosti vody Pro zdroje tepla z hliníku Pro odbornou firmu Logamax plus GB162 Logano plus GB202 Logano plus GB312 Logano plus GB402 Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 720 642 944

Více

URČENÍ FUNKCE POPIS REGULÁTORU Upozornění!

URČENÍ FUNKCE POPIS REGULÁTORU Upozornění! URČENÍ SOLARIS RRT 05.1 je určen k regulaci jednoduchých solárních systémů, u kterých je zdrojem tepla soustava kolektorů a teplo, vyrobené v kolektorech je určeno pro jedno místo spotřeby. Tím může být

Více

N VOD K POUéITÕ DIGESTOÿE P780ASCFPX P580ASCFPX

N VOD K POUéITÕ DIGESTOÿE P780ASCFPX P580ASCFPX N VOD K POUéITÕ DIGESTOÿE P780ASCFPX P580ASCFPX UPOZORNÃNÕ Vzd lenost varnè desky od spodnì plochy digesto e musì b t nejmènï 65 cm. Pokud je v n vodu na instalaci varnè desky poûadov na vïtöì vzd lenost,

Více

odst Ìk v nì mate skèho mlèka

odst Ìk v nì mate skèho mlèka Technika echnika odst Ìk v nì mate skèho mlèka M -li matka vìce mlèka, neû staëì dìtï vypìt, a tvorba s pot ebou dìtïte jeötï nejsou v rovnov ze, je nutnè p ebytky mlèka odst Ìk vat. TakÈ v p ÌpadÏ, ûe

Více

Monoblokov ho k pro topn olej M 20

Monoblokov ho k pro topn olej M 20 Monoblokov ho k pro topn olej M 20 V kon ho ku v rozmezì od 38 do 128 kw Ëel pouûitì Palivo 1. Popis VybavenÌ kotl OlejovÈ monoblokovè ho ky sèrie M 20 jsou kompaktnìmi jednostupúov mi ho ky malèho v konu,

Více

Protherm POG 19 Protherm POG 24

Protherm POG 19 Protherm POG 24 Protherm POG 19 Protherm POG 24 Rozměry A B C D E I J POG 19 287 360 703 655 154 110 306 POG 24 287 360 703 718 163 125 306 2 Technické parametry POG Obecné parametry 19 24 Maximální tepelný příkon kw

Více

Typový list kogenera ní jednotky

Typový list kogenera ní jednotky Typový list kogenera ní jednotky Technické parametry Palivo Kogenera ní jednotka Motor Bilance Generátor Chlazení Funk ní schéma Rozm rové ná rty Požadavky na stavební ešení Specifikace dodávky Základní

Více

Monoblokov ho k pro topn olej M 40

Monoblokov ho k pro topn olej M 40 TLAKOV HOÿ K TOPÝ OLEJ EXTRA LEHKÝ Monoblokov ho k pro topn olej M 40 v rozmezì od 185 do 1050 kw SZ BRO odpovìd p edpis m n sledujìcìch evropsk ch smïrnic: - 73/23/EWG ÌzkonapÏùov smïrnice - 89/336/EWG

Více

RTi 100 M. Vestavn prostorov termostat pro akumulaënì kamna WSP 2010 aû WSP N vod k pouûìv nì a k mont ûi

RTi 100 M. Vestavn prostorov termostat pro akumulaënì kamna WSP 2010 aû WSP N vod k pouûìv nì a k mont ûi RTi 100 M Vestavn prostorov termostat pro akumulaënì kamna WSP 2010 aû WSP 7010 N vod k pouûìv nì a k mont ûi Obsah 1. N vod k obsluze Pro uûivatele 1.1 Popis funkce 3 2. N vod k mont ûi 2.1 TechnickÈ

Více

Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1.

Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1. 1. Základní údaje 1.1 Předmět projektu Předmětem projektu je elektroinstalace při výstavbě 2 rodinný dům Chotěšov č.par. 1062; 620/1. 1.2 Podklady Výchozími podklady pro zpracování projektu byl projekt

Více

Solární provedení. Palivo. Zemní plyn nebo kapalný plyn (propan) dle ČSN EN 437. Vybavení

Solární provedení. Palivo. Zemní plyn nebo kapalný plyn (propan) dle ČSN EN 437. Vybavení Logamax plus GB172 T Charakteristické znaky a přednosti Použití Solární provedení Životní prostředí / Emise Nízkoenergetické domy Rodinné, vícegenerační i řadové domy Bytové domy, komerční a průmyslové

Více

Jakost vody. Pro tepelné zdroje vyrobené z nerezové oceli s provozními teplotami do 100 C. Provozní deník 6 720 806 967 (2013/02) CZ

Jakost vody. Pro tepelné zdroje vyrobené z nerezové oceli s provozními teplotami do 100 C. Provozní deník 6 720 806 967 (2013/02) CZ Provozní deník Jakost vody 6 720 806 966-01.1ITL Pro tepelné zdroje vyrobené z nerezové oceli s provozními teplotami do 100 C 6 720 806 967 (2013/02) CZ Obsah Obsah 1 Kvalita vody..........................................

Více

k OBSLUZE a instalaci TŘÍCESTNÉ MÍSÍCÍ ARMATURY VERNER ČSN EN ISO 9001: 2009

k OBSLUZE a instalaci TŘÍCESTNÉ MÍSÍCÍ ARMATURY VERNER ČSN EN ISO 9001: 2009 NÁVOD k OBSLUZE a instalaci v TŘÍCESTNÉ MÍSÍCÍ ARMATURY VERNER ČSN EN ISO 9001: 2009 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA, ÚČEL A POUŽITÍ 2 2. TECHNICKÝ POPIS 2 3. TECHNICKÉ PARAMETRY 2 4. MONTÁŽ

Více

Ing. David Šafránek - Stiebel Eltron, spol. s r.o.. safranek@stiebel-eltron.cz. Optimální dimenzování a životnost tepelných čerpadel

Ing. David Šafránek - Stiebel Eltron, spol. s r.o.. safranek@stiebel-eltron.cz. Optimální dimenzování a životnost tepelných čerpadel Ing. David Šafránek - Stiebel Eltron, spol. s r.o.. safranek@stiebel-eltron.cz Optimální dimenzování a životnost tepelných Vztahy v topných soustavách, podmínky provozu Tepelné čerpadlo není samostatně

Více

RYPADLONAKLADAČE. řady 695 Super R P R O F E S I O N A L P A R T N E R

RYPADLONAKLADAČE. řady 695 Super R P R O F E S I O N A L P A R T N E R R RYPADLONAKLADAČE řady 695 Super R P R O F E S I O N A L P A R T N E R MOTOR 695 Super R V robce a typ CASE, Turbodiesel s mezichladiëem Model 445 TA / M2 Maxim lnì v kon ISO TR 144396 111 PS (82 kw)

Více

VIESMANN VITOCELL 100 V. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 100 V. Objem 390 litrů. Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 17

VIESMANN VITOCELL 100 V. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 100 V. Objem 390 litrů. Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 17 VIESMANN VITOCELL 100 V Vertikální zásobníkový ohřívač vody Objem 390 litrů List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 17 VITOCELL 100 V Typ CVW Vertikální

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NAD, NADO 250, 500, 750, 1000 UKV 102, 300, 500. Tradice od roku 1956

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NAD, NADO 250, 500, 750, 1000 UKV 102, 300, 500. Tradice od roku 1956 KUMULČNÍ NÁDRŽE ND, 250, 500, 750, 1000 UKV 102, 300, 500 Tradice od roku 1956 KUMULČNÍ NÁDRŽE kumulační nádrže slouží k akumulaci přebytečného tepla od jeho zdroje. Zdrojem tepla může být kotel na tuhá

Více

Nástěnný kondenzační kotel s nerezovým zásobníkem MIDI SERELIA GREEN 25 FF

Nástěnný kondenzační kotel s nerezovým zásobníkem MIDI SERELIA GREEN 25 FF Nástěnný kondenzační kotel s nerezovým zásobníkem MIDI SERELIA GREEN 25 FF teplo pro všechny Zásobník teplé vody s objemem 15 litrů z nerezové oceli (záruka 5 let) Kondenzační výměník z nerezové oceli

Více

Obr. 1: Plynový ventil řady GH-5000 s elektrohydraulickým. pohonem

Obr. 1: Plynový ventil řady GH-5000 s elektrohydraulickým. pohonem Sekce katalogu Plynové ventily Informace o výrobku GH-5000 Datum vydání 0997/1297CZ Plynový ventil řady GH-5000 s elektro-hydraulickým pohonem Plynový ventil řady GH-5000 s elektrohydraulickým pohonem

Více

Ing. Jiří DEML PROJEKTOVÁ ČINNOST VE VÝSTAVBĚ Vypracování kompletní projektové dokumentace. Specializace: topení, voda, kanalizace, plyn.

Ing. Jiří DEML PROJEKTOVÁ ČINNOST VE VÝSTAVBĚ Vypracování kompletní projektové dokumentace. Specializace: topení, voda, kanalizace, plyn. Ing. Jiří DEML PROJEKTOVÁ ČINNOST VE VÝSTAVBĚ Vypracování kompletní projektové dokumentace. Specializace: topení, voda, kanalizace, plyn. Ing. Jiří DEML, Dolní Branná 318, 543 62 Dolní Branná, tel.: +420

Více

VYTÁPĚNÍ OBJEKTU RÁJEC 38, ČERNAVA

VYTÁPĚNÍ OBJEKTU RÁJEC 38, ČERNAVA PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ ANTONÍN PŠENIČKA Zbrojnická 19 Karlovy Vary - Drahovice PSČ 360 09 IČO 6179 2608 tel. 608 173 567 VYTÁPĚNÍ OBJEKTU RÁJEC 38, ČERNAVA Kraj : Karlovarský Investor : Obec Černava Profese

Více

D. Dokumentace stavebního objektu

D. Dokumentace stavebního objektu Ing. Věra Kadlečková AZ PROJEKT - V projektová a inženýrská kancelář Plynárenská 830 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadleckova@azproject.cz Stavebník : Stavba : OBEC BÝCHORY, BÝCHORY č.p. 57,

Více

MINAS INNOVATION PARK

MINAS INNOVATION PARK G G A R C H I C O, a. s. U H E R S K É H R A D I Š T Ě Z E L E N É N Á M Ě S T Í 1291 tel.: 576 517 107 www.archico.cz DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY VYPRACOVAL GG Archico a.s., Zelené náměstí 1291,

Více

CENÍK KOTLŮ TEPELNÝCH ČERPADEL. De Dietrich PLATNÝ OD 1. KVĚTNA 2015. Eco-conception by. << www.dedietrich.cz >>

CENÍK KOTLŮ TEPELNÝCH ČERPADEL. De Dietrich PLATNÝ OD 1. KVĚTNA 2015. Eco-conception by. << www.dedietrich.cz >> CENÍK KOTLŮ A TEPELNÝCH ČERPADEL De Dietrich PLATNÝ OD 1. KVĚTNA 2015 Eco-conception by > 2 Eco-conception by Závěsné plynové kondenzační kotle NANEO 6,1-35,7 kw Nejmenší závěsný kondenzační kotel

Více

Projekční podklady Vydání 06/2008 A4.02.1. Projekční podklady. Litinové kotle Ecostream Logano GE315, GE515 a GE615. Teplo je náš živel

Projekční podklady Vydání 06/2008 A4.02.1. Projekční podklady. Litinové kotle Ecostream Logano GE315, GE515 a GE615. Teplo je náš živel Projekční podklady Projekční podklady Vydání 06/2008 A4.02.1 0 Litinové kotle Ecostream Logano GE315, GE515 a GE615 Teplo je náš živel Obsah Obsah 1 Litinové kotle pro vytápění...............................................................

Více

Nástěnný kotel s nerezovým zásobníkem 40 litrů NIAGARA C 25 CF - komín NIAGARA C 25, 30 FF - turbo

Nástěnný kotel s nerezovým zásobníkem 40 litrů NIAGARA C 25 CF - komín NIAGARA C 25, 30 FF - turbo Nástěnný kotel s nerezovým zásobníkem 40 litrů NIAGARA C 25 CF - komín NIAGARA C 25, 30 FF - turbo teplo pro všechny NAHRADÍ ZÁSOBNÍK 150 L 2x 20 litrů vrstvený zásobník teplé vody z nerezové oceli (záruka

Více

F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB

F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB F. DOKUMENTACE OBJEKTU F.1.4.a ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB OPRAVA KOTELNY V OBJEKTU MŠ Husova 1444/3, Jablonec nad Nisou Investor : Stupeň : Statutární město Jablonec nad Nisou Mírové náměstí 19 467 51

Více

REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ

REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ 2250 REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ Radiátor neinstalujte s regulátorem FORTE nahoře. Radiátor neinstalujte pod nebo před síťovou zásuvku nebo svorkovnici. Regulátor se nesmí dotýkat

Více

Závěsné plynové kondenzační kotle Panther Condens. typ kotle: K kondenzační kotel

Závěsné plynové kondenzační kotle Panther Condens. typ kotle: K kondenzační kotel Závěsné plynové kondenzační kotle Panther Condens Způsob rozlišování a označování závěsných plynových kondenzačních kotlů: Panther Condens XX XXX způsob využití: V kotel s přípravou TV průtokovým způsobem

Více

El. p Ìstroje pro pr myslovè pouûitì s vysok m stupnïm ochrany krytem. PouûitÌ: TechnickÈ daje vöeobecnè: TechnickÈ daje kontaktnìho prvku:

El. p Ìstroje pro pr myslovè pouûitì s vysok m stupnïm ochrany krytem. PouûitÌ: TechnickÈ daje vöeobecnè: TechnickÈ daje kontaktnìho prvku: El. p Ìstroje pro pr myslovè pouûitì s vysok m stupnïm ochrany krytem PouûitÌ: Ovl dacì a indikaënì sk ÌnÏ L.SA0 a L. jsou vzhledem ke svè robustnì konstrukci a vysokèmu stupni krytì urëeny zejmèna k instalaci

Více

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Zelené veřejné zakázky jsou dobrovolným nástrojem. V tomto dokumentu jsou uvedena kritéria EU, která byla vypracována pro skupinu

Více

ecomax 200D EDICE: XX

ecomax 200D EDICE: XX ecomax 200D EDICE: 10 130XX 20121231 Obsah 1 Bezp 5 2 6 3 6 4 6 5 6 6 6 8 7 9 71 9 72 9 73 9 74 10 75 10 76 10 77 10 78 10 79 STOP 10 710 10 711 11 712 11 12 8 13 127 Hystereze kotle n6 20 128 7 20 129

Více