ROK sl. strana lidová má 12 len a je bez innosti. Pedsedou je Olga Malinová. Národní fronta nevystupuje jako aktivní initel ve zdejší obci.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ROK sl. strana lidová má 12 len a je bez innosti. Pedsedou je Olga Malinová. Národní fronta nevystupuje jako aktivní initel ve zdejší obci."

Transkript

1 ROK 1958 KS Vesnická organisace KS ítá 51 len a 5 kandidát. Z toho je 26 dchodc, 18 dlník, 6 žen, 3 zemdlci, 3 uitelé a 2 ostatní. Prmrný vk se pohybuje kolem 50 let. Vesnití agitátoi zajišovali úast na stranických schzích a vybírali lenské píspvky. Pedsedou je František Vašut, len SNB na Pústevnách, výbor má 10 len. Stranické školení se provádí ve 3 kroužcích : Základní kroužek ve stedu obce vede propagandista Bohumil Zika. Tento kroužek ítá 17 komunist a 9 bezpartijních. Základní kroužek v Knhyních vede Metodj ervený. Kroužek ítá 12 len KS a 1 bezpartijní. Seminární kroužek pro uitele vede s. ed. Jindich Kysuan ve škole U mostu. Kroužek ítá 13 úastník, z toho 3 píslušníci KS a 10 bezpartijních. Naše organisace KS je skuten vedoucím initelem v život obce. SL sl. strana lidová má 12 len a je bez innosti. Pedsedou je Olga Malinová. Národní fronta nevystupuje jako aktivní initel ve zdejší obci. MNV Zmny v MNV : Pedsedou zemdlské komise se stává po odstoupivším pro nemoc Mir. Žitníkovi, František Bernatský. Pedsedou finanní komise se stává po odsthovánivším se ernotovi Ludvík Kretek. Ustavena komise pro místní bezpenost, jejíž lenové zvoleni : pedseda MNV Metodj ervený, František Jurajda, Marie Chrbjátová, Josef Hluchá a Josef Fárek. Tato komise bude zodpovdná za bezpenost v obci po stránce protipožární, ochran majetku, ochran zdraví a bezpenosti na komunikacích. Schze rady, zasedání MNV i schze komisí jsou konány podle tvrtletních plán. Celý aparát pracuje velmi dobe. Plnní úkol 11.sjezdu KS o dovršení kulturní revoluce a získávání pracujících pro plnní ostatních závažných úkol zajišuje vesnické organisace KS prostednictvím Osvtové besedy a složek NF. Školská a kulturní komise MNV plní píkazy a usnesení MNV. Ve svých schzích projednává otázky školské, innost SRPŠ, innost osvtovou a kulturní a návrhy a usnesení podává ve schzích MNV. OB OB podává MNV pehled o své innosti, o innosti složek NF a ve výboru organisace a len. schzích KS seznamuje tuto o své práci a plnní usnesení z úkol KS. etné akce veejného rázu, jako oslavy, veejné schze organisuje a zajišuje MNV s OB místo místního výboru NF.

2 Uitelé editel národní školy Jindich Kysuan, vedoucí OB obdržel vyznamenání od ministerstva v Praze a zaadil se tak mezi 30 nejlepších osvtá v SR. Letos odchází ze školy U mostu do Rožnova p. R. s. Drahomíra Chvapilová, uitelka, lenka pveckého sboru Vachova moravských uitelek. Rodie a dti vzpomínají na její vzácnou svdomitost a dokonalost v práci i innost v OB. Potíže kulturní práce Pi nejlepší vli však výsledky jsou omezené, nebo Bevané žijí dvojí život : vtší ást dne je v Rožnov a na cestách tam i zpt, zbytek dne má na práci v rodin, obdlávání svého políka, a na odpoinek. A tak se setkáváme s tím, že úast na schzích a akcích je nepatrná, iní jen nepatrný zlomek potu našich oban a pi tom jsou to vždy titíž lidé a starší lidé. Pevážný poet obyvatel obce zvlášt ze vzdálenjších míst se kolektivního života obce nezúastuje vbec po celá léta. Jen tanení zábavy psobí neodolatelnou pitažlivostí a tu vidíme zvlášt mladé lidi i z nejvzdálenjších ástí obce. Mnoho vykonaly úzké filmy v Knhyních, U mostu a v Bacov; nejvtší návštva tohoto zaízení je v Knhyních. Dnes se již tvoí kroužky okolo televisor, kterých je v obci 23, na úkor návštvy kina. Velký vliv je vliv rozhlasu : rozhlasové pijímae jsou dne již ve všech domácnostech, velkým vlivem psobí obecní knihovna a nakonec vliv dlnického zamstnání nezstává též bez výchovného úinku a tak vidíme, že se obyvatelstvo kvalitativn mní. Smnnost zamstnání je nejvtší metlou pro ochotnickou innost, tlovýchovu schzování a masovou práci ve složkách vbec. A jsou-li u nás pece výsledky, tak zasluhují iniciátoi i úastníci uznání a obdiv. Veejné schze Nedocennou vymožeností lidové demokracie jsou veejné schze s leny národních výbor a poslancem NS, jakož i veejné zasedání MNV, kde bývá slyšen hlas každého obana a bývá slyšen tebas na nejvtších místech našeho státního zízení. Tu se zachycují postehy zdravého, jadrného lidového rozumu ke zlepšení a odstranní nedostatk a vysokým initelm poskytují vodítko pro dležitá státnická rozhodnutí. NF Pedsedové složek NF jsou pravideln zvoláváni za tvrt roku ke spoleným pracovním besedám, v nichž se strana KS radí s tmito funkcionái a uruje smr jejich innosti pro píští období. Kritické hodnocení ve form diplomaticky každému pijatelné pomáhá pokroku v práci. SM innost SM byla velmi slabá. Na podzim t. r. pevzala jako pedsedkyn organisaci 15letá sváeka Jana ervená. Pomocí instruktora uitele Hermana z Horní Bevy besedu mládeže s MNV a NF. Na 30 pítomných mladých zvolilo výbor, který bude dobe pracovat. Pesto, že mladí lidé pracují v Sokole, je nutno vnovat pozornost i této organisaci vysloven mládežnické.

3 Sokol sted Sokol sted se vnuje nadále kopané. Fotbalová jedenáctka je sestavena takto : Emil Bernátek 194, Divín F, 45, Ondryáš F. z Horní Bevy, Ondryáš F., Fiurášek Eduard, Smoek Jaroslav 94, Smoek Oldich 44, Holák Stanislav 313, Vala Oldich 22, Vala Jaroslav 2. Bylo sehráno 14 mistrovských a 5 pátelských zápas. Oddíl se umístil v okresní soutži ve 4. tíd na 2. míst. Na podzim postoupil do 3. tídy. Bylo ustaveno též družstvo dorostenc kopané. Šach Odbor šachu se umístil v okresní soutži na 1. míst. Zápasili tito naši šachisté : Michal Bernatek, Emil Bernátek, Vladislav Bernatek, Josef Janíek 170, Josef Ze 352, Jan Vachun 241, Želibor 257, ing. Hub z Horní Bevy, enk Skalík, František Mitáš 329, Josef Petek 42. Tlovýchova Základní tlovýchova, cviení na náadí (bradla, hrazda) se pstovalo dvakrát v týdnu. Bylo sestaveno též družstvo odbíjené, které konalo zápasy s družstvem rekreant ze Zavadilky ze ZPS Gottwaldov. O vánocích byla uspoádána velmi hodnotná tlovýchovná akademie na Zavadilce. Sokol Knhyn Jednota Sokol Knhyn má 120 len i s žactvem. Na Spartakiádu cvií 10 žák, 4 ženy a 4 muži. Spoleným úsilím byl vybudován lyžaský mstek pro žáky. Odpracováno bylo 160 brigádnických hodin. lenové jednoty pevzali patronát nad osamlým pomníkem R. Valentové, partyzánky, na ertových mlýnech. Náelníkem je Bedich Vank, náelnice Marie Ondryášová a pro základní tlesnou výchovu je 7 vedoucích. MJPO sted Místní jednota požární ochrany ve stedu obce má 3 družstva : mužstvo starších, družstvo muž a družstvo žák. Celkem má organisováno 62 muž a 19 žen. Požární sbor navštvoval se stíkakou okolní jednoty : Dolní Bevu, Horní Bevu, Hutisko, Vigantice, zúastnilo se otevení požárního domu v Hážovicích, slavnosti 75letého trvání sboru ve Valašském Meziíí, dostavilo se k bytovému požáru u Zavadilky, k uvolování ledu v ece Bev, poádkové služby, pi motocyklových závodech, žových hlídek, protipožárních prohlídek domovních, 18 muž zasahovalo pi povodni, v lét uspoádáno bylo v nedli požární odpoledne, kde vystoupili zakládající lenové s runí stíkakou, pak lenové provedli protipožární zásah s motorovou stíkakou a hasícími pístroji, a vystoupilo družstvo žák. Celkem bylo odpracováno brigádnických hodin. Zakoupeno bylo 17 nových stejnokroj.

4 MJPO Knhyn Místní jednota požární ochrany v Knhyních projevuje velkou chu do práce, ale musí zápasit s nedostatky. Pi jednot je zízen zájmový kroužek požární ochrany pi PO, který ítá 20 len. Jednota nemá vlastní stíkaky. Za úast na záchranných pracích pi povodni obdržela Jednota od s. stát. silnic dkovný dopis. Jednota plánuje výstavbu požární zbrojnice. Vlastními silami opravili si požárníci starší auto, které jim slouží k požárním úelm. Pípravných prací ke stavb hasiské zbojnice se zúastnila vtšina len a tak odpracovali brigádnických hodin. lenové zúastnili se též poádkové služby pi Letnicích mládeže na Pústevnách. Výbor žen Pracuje podle pedkládaných plán. Je složka aktivní. SPB Svaz protifašistických bojovník provedl akce : Den vítzství, výroí Mnichova a jiné akce posilující boj za mír. Svazarm Pracuje velmi slab. Je zaazena mezi posledními odbokami okresu. Píinou malé aktivity odboky je skutenost, že výcvik branc se provádl v Horní Bev. Svaz sl. sovtského pátelství provedl akce Msíce sl. sovtského pátelství a pednášku Letectví a astronautika. sk sl. ervený kíž má 25 aktivních dárc krve. Místní skupina školí zdravotníky, organisuje zdravotní pednášky. Myslivci Lidová myslivecká spolenost peuje o zv našich les a polí a poádá na podzim hony. Pedseda je Vank Vojtch 141, a hospoda Jan Bíl 58. Rybái sl. svaz rybá, místní organisace Prostední Beva, pedtím ml název Lidový rybáský spolek a pvodn Rybáské družstvo má za úel chovat, hájit a lovit ryby a vodní zvíata. len má 57. Provádí osazování tok a pehrady v Horní Bev. Za tento rok bylo osazeno za Ks rybí násady pstruží, do pehrady kapí. V 5 rybnících chová roka Salmonid (lososovité ryby). Lovit smí ten, kdo zaplatí 170 Ks za lístek, kterým se musí prokazovat pi lovu.

5 Z toho 40 Ks pipadne Svazu rybá a 30 Ks dávka okrasu. Letos bylo uloveno 107 kapr, 472 pstruh, 4 líni a 3 pstruzi duhoví. Schze bývají na Zavadilce i rybáské plesy. Soubor písní a tanc úinkoval na okresní slavnosti zdravotnické. Sokol sehrál divadelní hru Nový byt. Zemdlství Zvýšení prmyslové výroby ili vtší zprmyslnní SR pociujeme i v naší vesnici. Jestliže za první republiky byl pociován u našich oban hlad po pd, a každý kousek pdy byl ve veliké vážnosti, což pi tehdejším nedostatku jiné obživy bylo samozejmé, dnes pi masovém zamstnání našich oban v prmyslu se jeví o pdu naprostý nezájem. Dnes již nikdo nekoupí ani malý pozemek i zemdlský závod, ba dti ani nechtjí pdu po rodiích ddit. To proto, že v prmyslu jsou lepší podmínky výdlené a proto, že se oekává socialisace vesnice. Oekávání socialisace zemdlství zpsobuje, že nemá snahy staré chlévy opravovati nebo nové stavti, není snahy opatit si hospodáské náadí a náiní. Proto musil kolá Blinka v Horní Bev a náš ková má takový úbytek zakázek, že bude musit pomýšlet také na toto opatení. Evidence pdy Na zaátku tohoto roku dokonil ing. Chmelíek z mického stediska Valašské Meziíí (bývalý ústav kartografie a geodesie) jednotnou evidenci pdy. Pipomínám, že evidence pdy v naší obci byla provedena v r Nyní se vede na MNV jen evidence pdy dle užívání. Na mickém stedisku se vede dvojí evidence: dle užívání a dle knihovního vlastnictví. Dodávkové úkoly Plnní dodávkových úkol za rok Vepové maso : Roní úkol kg vymen 249 zemdlským závodm. Obec celkem dodala kg povinné dodávky, na státní nákup bylo dodáno 7159 kg, celkem vykoupeno kg. Hovzí maso : Roní úkol kg, vymen 249 závodm. Obec dodala kg, na státní nákup kg, celkem vykoupeno kg Vejce : Roní úkol kus, vymeno 247 závodm. Vykoupeno kus na státní nákup dodáno kus, celkem vykoupeno kus vajec Mléko : Roní úkol l vymeno 214 závodm. V povinné dodávce vykoupeno l a na státní nákup dodáno 589 l, celkem dodáno l. V obci je 620 kus skotu, z toho 350 dojnic. Brambory : Roní úkol kg vymen 217 závodm. V povinné dodávce bylo vykoupeno kg a na státní nákup dodáno kg, celkem vykoupeno kg brambor. Zrniny : Roní úkol kg vymen 120 závodm, vykoupeno kg, na státní nákup dodáno kg, celkem vykoupeno kg obilí.

6 Seno : Roní úkol kg vymen 129 závodm. Vykoupeno kg a na státní nákup dodáno 2212 kg, celkem vykoupeno kg sena. Do roku 1958 dodávali zemdlci povinnou dodávku a mimo to na volno, za vyšší ceny. V roce 1958 je zemdlcm pedepsána povinná dodávka a dodávka na státní nákup za vyšší ceny. Ceny zemdlských produkt : V povinné dodávce : na státní nákup : Maso vepové : 1 kg : 5,80 6,40 Ks píplatek 6 Ks na 1 kg Maso hovzí : 1 kg : 5,30 6,40 Ks píplatek 2, Ks na 1 kg Vejce : 1 kg : 14,40 Ks 1 kg : 25 Ks Mléko : 1 l : 0,70 Ks Žito : 1q : 92 Ks 1 q 184 Ks Pšenice : 1q : 140 Ks píplatek 100 Ks na 1 q Oves : 120 Ks Brambory : 36 Ks Dodávka vepového masa vázla pro nedostatek selat. Zdroje z dolních ástí okresu musí pednostn krýt spotebu JZD. Obané dojíždli na selata do pohraniních slovenských obcí. Zástav 12 kus prasnic byl splnn zajištním chovu pemnných prasnic u zemdlc Mohyla Josef, Holák Konstantin, Vladimír Krištof 57 a Orel J. Dodávka hovzího masa vázla více evidenn, protože výkupní podnik bral nabízené kusy jen zásti. Spoteba umlých hnojiv : Skladník zdejší obce František Bernatský prodal zdejším zemdlcm letos : Ledku 180 q (q za 110 Ks) Strusky 250 q (q za 33 Ks) Draselné soli 73 q (q za 60 Ks) Dusíkatého vápna 85 q Osiva 15q a lnného semene na 1 ha Úpadkové hospodáství Nesplní-li zemdlec dodávku a nezaplatí-li povinné poplatky, je jeho hospodáství prohlášeno za úpadkové a samoinn pi zakládání JZD zaazeno do tohoto. Rada MNV se pravideln zabývala zajišováním dodávek a na její návrh byli okresní trestní komisí potrestáni tito obané : Veronika Drozdová, Jeroným Kubá 190, Filomena Juíková, Jan Cverna 73, a ada dalších. Byly jim vymeny penžité pokuty. Opatení ke zvýšení zemdlské produkce. Naši zemdlci jsou na vysoké úrovni doby, pece však bude MNV s Osvtovou besedou psobit všemi propaganími prostedky, jako film, pednášky, kursy, OŠP, k zlepšení zpsobu zemdlské práce : hnojení, zakládání kompost, správné uskladování chlévské mrvy atd. Domácích porážek vep bylo 150. Úroda byla normální. Zamstnanecké pomry dlník zstávají stejné.

7 Místní hospodáství Schze MNV z 25. bezna t. r. pojednala o zaazení našich oban zralých emesla do místního hospodáství. Jde tu o likvidaci zbytk soukromého podnikání emeslného a tak o úplnou socialisaci v tomto oboru. Pak tu jde o podchycení každé dovedné ruky k budování a službám obyvatelstvu. Jde o zapojení do místního hospodáství zedník : Ludvík Kantor, Antonín Koláek, Jeroným Kubá, Konstantin Holák, pak velmi dovedný stavební a nábytkový stola Josef Bordovský 348 z Bacova, který také zná všecky stavební práce, tesai : Jan Cverna 73, enk Bartek, enk Skalík, švadlena Marie Drozdová, mechanik Jan Bernatský, ková Josef Hlucha a mnoho jiných. Obuvník Mitáš z Knhy se zapojil do místního hospodáství, obuvník Josef Vachn 241 se zapojil do Obnovy n. p. MNV udržuje též holiskou provozovnu, kde byl zamstnán Jaro Rudolf a pozdji kadenice Ludmila Vojkvková. Na Pústevnách je zapojen do místního hospodáství fotoreportér Celba. Budování obce Národní škola v Knhyních obdržela na generální opravu Ks. Obané byli ochotni uzavít závazky a v režii MNV za tyto peníze postaviti tetí uebnu z pdy i v 1. poschodí. Ponvadž dodávka materiálu je úetnicky vázána na limit 600 Ks, provedl generální opravu okresní stavební podnik. Škola nyní nabyla estetického vzhledu. Komise pro postavení kulturního domu zakoupila stroj na výrobu cihel a dlá pípravy k opatení materiálu na stavbu. Do provozu byla dána ekárna pi autobusové zastávce na Zavadilce. Pes všecko snažení MNV nepodailo se prosaditi vnjší opravu hotelu Beva. Dokoneno bylo oíslování dom. Obec ítá 406 ísel s rekreaními chatami (veekendy). Nové rodinné domky si postavili : František Stavinoha 151, Josef Janíek, Juík Jaroslav, Jan Blinka, Rudolf Jurajda, Jan Jurajda, František Jurajda 400, Jan Juroška 388, Josef Pastorek. Chaty : Boh. Kožušák, Emil Kutá a TOS, 2 chaty na Kenovém Grúni. Jaká je pibližná spoteba našich oban informaci podaly 2 prodejny : vedoucí Vašenková ve stedu obce : v lét se pibližn prodá cukru 25 q, mouky 30 q a tuk 200 kg. V zim : cukru 15 q, mouky 20 q a tuk 150 kg. Vedoucí Bártková v prodejn Na lukách prodá pibližn v lét 5 q cukru, 8 q mouky, 150 kg tuk. V zim : 3 q cukru, 6 q mouky a 90 kg tuk. Poasí Poasí bylo v tomto roce špatné. Pro deštivé jaro se oralo až koncem dubna. V lét byla jedna z nejvtších povodní, která nadlala mnoho škody. Bystiny si zaaly rýt nová koryta. Stržen byl most U Šmýr, lávka u Sobka. Poškozena cesta na Adámky v délce 600 m, cesta k Ondryášm, cesta k zdravotnímu stedisku. Škoda byla odhadnuta na Ks a obec obdržela na povodové škody Ks, za které se komunikace opravily. Obanka Peteková 116, dožila se 90 let.

8 Porodní asistentka Anna Ondryášová Porodní asistentka Anna Ondryášová se v dubnu dožila 70 let. Je rodaka z Prostední Bevy. Velmi tžce se v mládí probíjela. Za dobu svého psobení pivedla na svt na oban. Je laskavá, všude šíí dobrou náladu a optimismus. Je velmi oblíbena. Za 1. republiky od chudých rodiek nejen že nebrala odmnu, ale v nouzi sama ješt jí penzi vypomohla. Spisovatelka Jarmila Glazarová snažila se ji vykreslit v knize Chudá padlena. MNV ve svém zasedání jí gratulovala jako své lence a lence více složek NF. Michal Bernátek 29. záí 1958 se dožívá 60 let osobnost velkého formátu, Michal Bernátek, tajemník MNV. Je rodák z Horní Bevy narodil se u Luckých Martinák. Byl velmi bystrý a inteligentní. Byl hudebn nadaný. Jako samouk ovládl všechny dechové nástroje, všechny strunové, klavír, varhany, ovládl harmonii, instrumentaci a komposici. Je tedy náš hudební expert. Komponoval písn, ouvertury, mši aj. V roce 1922 založil první dechovou hudbu, která existuje dosud. Krom toho má jazz band, který hrává k tanci na Zavadilce rekreantm. Obecním tajemníkem je od r Osvojil si právnický styl a byl i soudcem z lidu. Všem lidem dobe radil, všem dobe inil; Je povahy tiché, až plaché. Nikdy nebyl rozhnván. Zakoupil si pozemek a vystavl hospodáskou usedlost ís Má 7 dtí. Sám i jeho synové jsou dobí šachisté. Zvlášt jeho syn Emil je neobyejn nadaný pro hudbu. Kéž ješt dlouhá léta je zachován k prospchu Prostední Bevy a oblažuje náš život krásou tón.

ROK 1964. Volby. Do ONV Vsetín jako poslanec Bohumil Zika, vedoucí ozdravovny Nový život.

ROK 1964. Volby. Do ONV Vsetín jako poslanec Bohumil Zika, vedoucí ozdravovny Nový život. ROK 1964 Volby Nejvtší události letošního roku byly volby do národních výbor a do Národního shromáždní. Naše obec byla rozdlena na 31 volebních obvod v nichž jako poslanci MNV byli voleni tito obané :

Více

ROK 1961. MNV, komise pro veejný poádek. Výkup mléka JZD

ROK 1961. MNV, komise pro veejný poádek. Výkup mléka JZD ROK 1961 MNV, komise pro veejný poádek V tomto roce nebylo ve složení MNV a komisí žádných zmn. Jen trestní komise byla pejmenována 29/9 1961 na komisi pro veejný poádek. Z 26 poslanc je 16 len KS a z

Více

ROK 1952. Tídní boj. Výmna funkcioná

ROK 1952. Tídní boj. Výmna funkcioná ROK 1952 Tídní boj Rok 1952 poínáme ve znamení zvýšeného tídního boje. Náš hlavní cíl je socialisace vesnice. Lidé keovit lpí na starých tradicích, zvyklostech a formách, hledí nedviv ba odmítav na nový

Více

ROK 1955 MNV. Jarní úklid. innost komisí. Akce M

ROK 1955 MNV. Jarní úklid. innost komisí. Akce M ROK 1955 NF Poátkem nového roku konaly všechny složky NF výroní schze. Ve vedení složek nastaly osobní zmny. Tak pedsedou KS se stává po s. Antonínovi Kolákovi s. Jindich Kysuan, ed. školy, osvdený pracovník,

Více

ROK 1963. KS má 60 len. lenská schze koná nejmén 1krát msín, výborové týdn. Pedseda je František Vašut.

ROK 1963. KS má 60 len. lenská schze koná nejmén 1krát msín, výborové týdn. Pedseda je František Vašut. ROK 1963 Letošní rok je významný tím, že naplujeme usnesení XII. sjezdu KS a všem pipadá veliká úloha výchova socialistického lovka. V obci jsme mli letos 512 popisných ísel z toho 88 chat s 2 200 obyvateli.

Více

ROK 1957. Zastupitelské orgány, volby, výzdoba, agitace. Zlepšení životního prostedí. Volby

ROK 1957. Zastupitelské orgány, volby, výzdoba, agitace. Zlepšení životního prostedí. Volby ROK 1957 Zastupitelské orgány, volby, výzdoba, agitace V letošním roce opt byly provedeny volby do místního, okresního a krajského národního výboru. Zákon o národních výborech byl již v naší obci prodiskutován

Více

ROK 1967. Organisace obcí. Odpor proti zaazení. Hodnocení poslanc. Zrušení bacovské školy. Pemístní prodejny Bacov

ROK 1967. Organisace obcí. Odpor proti zaazení. Hodnocení poslanc. Zrušení bacovské školy. Pemístní prodejny Bacov ROK 1967 Organisace obcí Podle nové organisace obcí budou rozdleny obce na stediskové a spádové. Ve stediskových obcích bude soustedna výstavba škol, kulturních zaízení,zdravotní pée, služeb atd.; budou

Více

ROK 1953 MNV. Osvtová beseda. Svazarm MHJ

ROK 1953 MNV. Osvtová beseda. Svazarm MHJ ROK 1953 MNV V letošním roce byl posílen MNV soudruhy zvláš agilními a horlivými jako Ze Josef, Židek Josef 158, Hruška Josef 315, Antonín Fiurášek 37, Juíková Filoména 243 aj. To je zárukou, že dosavadní

Více

ROK 1962. Stav zemdlství

ROK 1962. Stav zemdlství ROK 1962 Stav zemdlství V letošním roce byla dodávka masa vymena 135 závodm, nesplnilo 72 závod. Vejce byly vymeny 168 závodm, nesplnilo 69 závod na 100%. Mléko bylo vymeno 126 závodm, nesplnilo 47 závod,

Více

ROK 1960. Opt pikroujeme k vylíení hospodáských, politických, kulturních a spoleenských pomr.

ROK 1960. Opt pikroujeme k vylíení hospodáských, politických, kulturních a spoleenských pomr. ROK 1960 Opt pikroujeme k vylíení hospodáských, politických, kulturních a spoleenských pomr. Pomry hospodáské : A naše obec je vesnice, je obcí dlnickou a zemdlstvím se živí jen nepatrný díl našeho obyvatelstva.

Více

ROK 1959 MNV. Výbor žen. Mateský odznak

ROK 1959 MNV. Výbor žen. Mateský odznak ROK 1959 Zapoal pod dojmem výboj dlouho lovenstva do vesmíru. SSSR vypustil 2. ledna raketu, která obhla kolem msíce a stala se obžnicí slunce. Epochální úspch lidstva znamená také zasažení msíce kosmickou

Více

ROK 1965. 20. výroí Osvobození SR retrospektiva. Zemdlství. Zalesování. Zaazení obce

ROK 1965. 20. výroí Osvobození SR retrospektiva. Zemdlství. Zalesování. Zaazení obce ROK 1965 20. výroí Osvobození SR retrospektiva Je jubilejní rok v nmž oslavujeme 20. výroí osvobození SR Rudou armádou. Po revoluním národním výboru ujímá se vedení obce v r. 1946 volený orgán lidu, MNV,

Více

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky

Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starostky Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 82. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 17. 5. 2010 v kancelái

Více

VÝRO NÍ ZPRÁVA o hospoda ení SLOVÁCKA, stavebního bytového družstva Uherské Hradišt

VÝRO NÍ ZPRÁVA o hospoda ení SLOVÁCKA, stavebního bytového družstva Uherské Hradišt VÝRONÍ ZPRÁVA o hospodaení SLOVÁCKA, stavebního bytového družstva Uherské Hradišt ROK 2009 OBSAH : 1 ÚVOD... 3 1.1 PEDMT INNOSTI... 3 1.2 ORGÁNY DRUŽSTVA... 3 1.3 ÚDAJE O LENSKÉ ZÁKLADN... 4 1.4 ÚDAJE

Více

DOPADOVÁ STUDIE.18. Stav BOZP v zemdlství

DOPADOVÁ STUDIE.18. Stav BOZP v zemdlství DOPADOVÁ STUDIE.18 Studie. 18 Zpracoval: Institut vzdlávání v zemdlství o.p.s. SI, BOZP Ing. Hotový Jaroslav 1 Studie. 18 1. Úvod do problematiky BOZP, 2. souasný stav a specifika odvtví zemdlství v návaznosti

Více

ROK 1950. Politický život. ecké dti MNV

ROK 1950. Politický život. ecké dti MNV ROK 1950 Politický život Konec poloviny 20. století nás zastihuje v rušném vývoji spoleenského dní. Od r. 1948 jsou v obci 2 politické strany : sl. strana komunistická a sl. strana lidová. Pi slouení v

Více

VI. Škola v letech

VI. Škola v letech VI. Škola v letech 7 - Ve školním roce 7/7 zstávaly v náhradních prostorách pouze dv. tídy. Zbývajících tíd bylo umístno v hlavní budov školy, i když stále ješt probíhaly drobné úpravy ped konenou kolaudací

Více

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk

Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Zápis ze tetího zasedání Zastupitelstva msta Vimperk, konaného dne 29.01.2007 od 15.00 hod. v sále MKS Vimperk Usnesení. 35 Zastupitelstvo msta bere na vdomí pehled plnní usnesení ze dne 11.12.2006 a bere

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 6 konaného dne 21. 9. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Nabídka Ing. Eysselta na

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

ROK 1986. Úvod. Volby MNV

ROK 1986. Úvod. Volby MNV ROK 1986 Úvod Rok 1986 se vyznačoval závažnými vnitropolitickými událostmi především konáním sjezdu KS SSSR a ostatních socialistických států, u nás konáním 17. sjezdu KSČ ve dnech 24. 28. března v Praze.

Více

ROK 1966. ízení hospodáství

ROK 1966. ízení hospodáství ROK 1966 ízení hospodáství Nové ízení hospodáství. Ve dnech 9. 11. února 1966 svolala vláda SSR na pokyn UVKS celostátní konferenci pedsed krajských, okresních i mstských NV vetn tajemník strany KS. Jde

Více

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm

APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm APLIKACE ZÁKONA. 159/2006 Sb., o stetu zájm Dne ledna 2007 nabyl úinnosti zákon. 159/2006 Sb., o stetu zájm, a vyhláška. 578/2006 Sb., kterou se stanoví struktura a formát formuláe pro podávání oznámení

Více

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY Roník 2005 SBÍRKA PEDPIS ESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNNÍ: Titul pvodního pedpisu: Vyhláška o základním umleckém vzdlávání Citace pv. pedpisu: 71/2005 Sb. ástka: 20/2005 Sb. Datum pijetí: 9.

Více

ROK 1972 VO KSČ. MNV stavební komise. Nová prodejna střed obce. Sokolovna

ROK 1972 VO KSČ. MNV stavební komise. Nová prodejna střed obce. Sokolovna ROK 1972 VO KSČ Jako vždy, i letos hlavní iniciátorkou všeho dění v obci je KSČ, která má 54 členů. Členové výboru jsou : Josef Zeť st., Richard Blanař 660, František Koláček, František Jurajda, Lubomír

Více

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu

Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky 1 000 K Píjmy: Da z píjmu Obec Jindichovice,Jindichovice 232,358 01 Kraslice Plnní rozpotu k 30.06.2010 Skutenost Rozpoet %plnní poznámky K 1 000 K Píjmy: Da z píjmu fyz.osob.závislá innost 516 885,43 950,00 54,41% Da z píjmu fyz.osob

Více

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne

U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne U S N E S E N Í z 25. zasedání Rady msta Jirkov ze dne 28.12.2005 Usnesení.758/05 Kontrola plnní usnesení 1.Usnesení splnná splnná usnesení.534/05, 569/05, 671/05. 2. Inventarizace Mstský úad Jirkov projednala

Více

ROK 1946. Zapoal v celostátním mítku odstraováním ruin ze svtové války, obnovováním závod, osídlováním pohranií a hojením ran v každém smru života.

ROK 1946. Zapoal v celostátním mítku odstraováním ruin ze svtové války, obnovováním závod, osídlováním pohranií a hojením ran v každém smru života. ROK 1946 Zapoal v celostátním mítku odstraováním ruin ze svtové války, obnovováním závod, osídlováním pohranií a hojením ran v každém smru života. Místní osvtová rada Výnosem ministerstva školství a osvty

Více

Požární ád obce Lubník

Požární ád obce Lubník Obecn závazná vyhláška obce Lubník.3/2002 Zastupitelstvo obce Lubník vydává podle 84 odst. 2 písm. i) a 10 písm.a) zák..128/2000 Sb. o obcích a podle 29 odst. 1 písm. o) zák.. 133/1985 Sb. o požární ochran,

Více

POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení

POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení POŽÁRN BEZPENOSTNÍ ZPRÁVA Dokumentace pro stavební povolení Obsah: 1. Identifikaní údaje 2 1.1 Oznaení stavby 2 1.2 Objednatel 2 1.3 Zhotovitel dokumentace 2 2. Základní údaje o stavb 2 2.1. Struný popis

Více

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace

Š k o l n í j í d e l n a. V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007. Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Základní škola, Liberec, eská 354, píspvková organizace Š k o l n í j í d e l n a V ý r o n í z p r á v a školní rok 2006/2007 Základní údaje k 31.10.2006 : Kapacita jídelny : 600 jídel Poet zapsaných

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 29.05.2006 Usnesení. 522 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 22.05.2006. Usnesení. 523 Rada msta Vimperk rozhodla uzavít Dodatek.1 ke smlouv o dílo.05/06

Více

ROK 1968. Jubilejní rok. Nákupní horeka

ROK 1968. Jubilejní rok. Nákupní horeka ROK 1968 Jubilejní rok Je jeden z nejbohatších rok na události v eských djinách. Letos slavíme 50 let trvání eskoslovenské republiky, 20 let od únorových událostí a letos vstoupila vojska varšavské smlouvy

Více

Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování

Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování Vyhláška 107/2005 Sb. o školním stravování ze dne 25. února 2005 ve znní vyhl. 107/2008 Sb., s úinností od 1. 4. 2008 ve znní vyhl. 463/2011 Sb., s úinností od 1. 1. 2012 Ministerstvo školství, mládeže

Více

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD

Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Základní škola Praha 10 Hostiva, Hornomcholupská 873, 102 00 ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLY PROVOZNÍ ÁD Poadové íslo - íslo jednací: 18 - POR/09/2007 Pedagogická rada projednala dne 19.11.2007 Zpracoval: Schválil:

Více

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí

PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí PRAVIDLA RADY MSTA VIMPERK pro vyizování stížností a peticí Rada msta Vimperk v souladu s 102 odst. (2) písm. n) zákona. 128/2000 Sb., o obcích, v platném znní a zákonem. 85/1990 Sb., o právu petiním,

Více

ROK 1974. Úvod. Správa obce. Obyvatelé SOZ

ROK 1974. Úvod. Správa obce. Obyvatelé SOZ ROK 1974 Úvod Prostřední Bečva patří do okresu Vsetín a kraje Severomoravského. Má velmi dobré autobusové spojení s nejbližším městem Rožnov pod Radhoštěm i dalšími obcemi a městy. Rozlohou je velká 24

Více

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška Obce Moovice. 1/03 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Moovice se usneslo dne 15. íjna 2003 dle ustanovení 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znní pozdjších

Více

Vnitní ád školní družiny

Vnitní ád školní družiny Školní družina pi Základní škole ve Fryovicích Fryovice 628, 73945 Vnitní ád školní družiny Vnitní ád je zpracován v souladu se zákonem. 561/2005 Sb.( školský zákon) a vyhláškou. 74/2005 Sb.( o zájmovém

Více

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín

VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. o ištní komín VYHLÁŠKA. 111/1981 Sb. ministerstva vnitra eské socialistické republiky ze dne 24. íjna 1981 o ištní komín Ministerstvo vnitra eské socialistické republiky stanoví podle 30 odst. 3 zákona. 18/1958 Sb.,

Více

Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek

Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek 1. Veejná zakázka Název zakázky: [_Operativní leasing užitkového vozu_] Registraní íslo projektu: [_CZ.1.04/3.4.04/26.00348_] Název projektu: [Flexibiln pro odlehovací

Více

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu

Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu Milí tenái, as náš vezdejší bží podle všech vdeckých výzkum neustále stejn. Pesto se nám nkdy zdá, že ubíhá jako splašený a my se v jeho proudu nestaíme ani na chvíli pozastavit. Ješt jsme se nestaili

Více

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDLÁVACÍ PROGRAM pro období 2007-2010 DM DTÍ A MLÁDEŽE PRAHA 9 MŠICKÁ 720, PRAHA 9 OBSAH ŠVP : 1. Identifikaní údaje DDM 2. Charakteristika DDM 2. 1. Prostorové a materiální podmínky 2. 2. Personální

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích

Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Obecn závazná vyhláška obce Cikháj. 1/2003 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Cikháj se na svém zasedání dne 22.12.2003 usneslo vydat na základ 14 odst. 2 zákona. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

ROK Úvod. Správa obce. Nový člen R MNV. Obyvatelé

ROK Úvod. Správa obce. Nový člen R MNV. Obyvatelé ROK 1978 Úvod Dne 25. února 1978 uplynulo 30 let od vítězství československého pracujícího lidu nad reakcí. Toto výročí patří bezesporu mezi nejvýznamnější politické události r. 1978. Vítězný únor 1948

Více

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov

Zasedání zastupitelstva obce Skrchov Zápis byl upraven pro poteby vyvšení na elektronické úední desce z dvodu ochrany osobních údaj Zasedání zastupitelstva obce Skrchov. 26 konaná dne 2. 9. 2008 Schze se konala v budov obecního úadu, zahájena

Více

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne

Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne Zápis. 1/2009 ze zasedání obecního zastupitelstva Obce Nýrov ze dne 22. 2. 2009 Pítomni: Stanislav Michal, Ing. František Hladil Pavel Toman Kamil ech Radek Dvoáek Vladimír Konopá Program: 1) Zpráva finanního

Více

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení

Stanovy. eského rybáského svazu. ást I. Základní ustanovení Stanovy eského rybáského svazu ást I. 1 Základní ustanovení 1) eský rybáský svaz (dále jen Svaz nebo RS ) je obanské sdružení podle zákona. 83/1990 Sb., o sdružování oban, v platném znní. 2) Svaz má postavení

Více

ROK 1977. Úvod. Správa obce. Obyvatelé. Hospodaření MNV. Výhledový plán

ROK 1977. Úvod. Správa obce. Obyvatelé. Hospodaření MNV. Výhledový plán ROK 1977 Úvod Partyzánská obec Prostřední Bečva má bohatou minulost. Její zrod se datuje první polovinou XVII. století (1635). Tvrdý život valašského lidu neubral nic na povaze a pracovitosti nynějších

Více

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství

Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Strategický cíl: 3.C2 Opatení: 3.C2.5 Doplnní a zkvalitnní veejných služeb Zpracování a realizace plánu odpadového hospodáství Popis V souladu s platnými metodickými pokyny a v návaznosti na závazné ásti

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R

Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R Nabídka pozemk urených k pevodu podle zákona 95/1999 Sb. 7 uveejnná Pozemkovým fondem R za okres v katastru Praha-východ Brandýs nad Labem Datum vyhlášení kola : 1.22006 Poslední den podání žádosti o nabídnuté

Více

!"#$%&#' () ""*'*"#$% +!!", #$% &'%%% -. /0*1*"#$%$120# () ()! *( 56 789 :) 4* ; / ; ) $*

!#$%&#' () *'*#$% +!!, #$% &'%%% -. /0*1*#$%$120# () ()! *( 56 789 :) 4* ; / ; ) $* !"#$%&#' () ""*'*"#$% +!!", #$% &'%%% -. /0*1*"#$%$120# () ()! *( " +,) - *(. - *( 3 " (/ 0(1 1 4 -) 2.3 4( 789 :) -< 47 V souvislosti s ustanoveními nového obanského zákoníku zaíná výbor pipravovat nové

Více

U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne

U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne U S N E S E N Í ze 7.zasedání Rady msta Jirkov ze dne 6.4.2005 Usnesení.195/05 Kontrola plnní usnesení 1) Usnesení splnná splnná usnesení.690-1/04, 156-2/05, 156-4/05, 158/05, 162-3/05, 163-6e/05, 163-6f/05,

Více

ZPRÁVA O INNOSTI. Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012

ZPRÁVA O INNOSTI. Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012 ZPRÁVA O INNOSTI Domova Svatý Jan, poskytovatele sociálních služeb v roce 2012 organizace: Domov Svatý Jan, poskytovatel sociálních služeb se sídlem Svatý Jan 40, 262 56 Krásná Hora IO: 42727235 tel.:

Více

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K)

Údaje o plnní píjm a výdaj za rok 2016 a o stavu finanních prostedk k Skutenost. Upravený. Schválený rozpoet (K) Název položky (K) Závrený úet hospodaení Venkovského mikroregionu Moravice za rok 2016 (podle 17 zákona. 250/2000 Sb., o rozpotových pravidlech územních rozpot) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 02.04.2007 Usnesení. 332 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 26. 3. 2007. Usnesení. 333 Rada msta rozhodla zveejnit zámr pronájmu vleky Brloh sestávající

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE HEMANOV DNE 6. 12. 2010 Zasedání zahájeno: v 18.00 hodin Místo konání: kancelá obecního úadu Poet zastupitel: 9 Pítomni: 8 - Chadimová Pavla, Holánek Josef, Bajerová

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001 MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO ZEMDLSKÉHO PODNIKU ŽABICE.j. : 1080/2001 Úplné znní organizaního ádu ŠZP Žabice ve znní Zmn a doplk.j. 104/2007-981 schválených Akademickým

Více

ROK 1983. Úvod. Hospodaření MNV. Dotace

ROK 1983. Úvod. Hospodaření MNV. Dotace ROK 1983 Úvod V tomto roce se pokračovalo v odpovědné a náročné práci na úkolech XVI. sjezdu KSČ a dalším rozvoji československé vzdělávací soustavy. Charakter a průběh roku ovlivňovaly mimořádně důležitá

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA NÁKUP VYBAVENÍ LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001

Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 Píloha. 6 usnesení z 30. zasedání zastupitelstva msta Stíbra dne 13.12.2001 Msto Stíbro Obecn závazná vyhláška. 4/2001 o místních poplatcích Zastupitelstvo msta Stíbra vydalo dne 13.12.2001 v souladu s

Více

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R

FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY. razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R FINANNÍ ÁD SPOLENOSTI RADIOLOGICKÝCH ASISTENT ESKÉ REPUBLIKY razítko SRLA R, podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R I. Úvodní ustanovení OBECNÁ PRAVIDLA HOSPODAENÍ (1) SRLA R v souladu se Stanovami

Více

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty

Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne v kancelái starosty Pítomni: Mstský obvod Statutární msto Pardubice Mstský obvod Pardubice I U Divadla 828, 530 02 PARDUBICE Pehled usnesení z 84. schze Rady mstského obvodu Pardubice I, která se konala dne 14. 5. 2014 v

Více

Organizace akce Zpívání koled pod vánoním stromem

Organizace akce Zpívání koled pod vánoním stromem Organizace akce Zpívání koled pod vánoním stromem Monika Malinská Rok 2009/10 Fakulta textilní Technická univerzita v Liberci Stránka 1 Obsah Obsah...2 Úvod...3 Cíle akce...4 Dležité innosti nutné k zajištní

Více

&!!"#$##% Strana 1 (celkem 5)

&!!#$##% Strana 1 (celkem 5) !"#$##% &!!"#$##% '!"( ( Strana 1 (celkem 5) 1 Obecná ustanovení 1. Hospodaení a útování NS se ídí touto smrnicí a jejími pílohami. 2. Smrnice vychází z platných zákonných norem pro organizace, u kterých

Více

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk

Oddíl I. l. 1- základní ustanovení. l. 2 správa poplatk Obecn závazná vyhláška obce Pernink, o místním poplatku ze ps, místním poplatku za lázeský nebo rekreaní pobyt, místním poplatku za užívání veejného prostranství, místním poplatku ze vstupného a místním

Více

P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk

P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk P R A V I D L A upravující otázky související s nájmem byt a zajišování bytových náhrad v domech ve vlastnictví Msta Vimperk l. I 1/Byty a bytové náhrady se zajišují v domech ve vlastnictví Msta Vimperk

Více

CÏ ESKEÂ REPUBLIKY OBSAH:

CÏ ESKEÂ REPUBLIKY OBSAH: RocÏnõÂk 1999 SBIÂRKA ZAÂ KONUÊ CÏ ESKEÂ REPUBLIKY CÏ aâstka 47 RozeslaÂna dne 29. cïervna 1999 Cena KcÏ 41,60 OBSAH: 126. NaÂlez UÂstavnõÂho soudu ze dne 19. kveïtna 1999 ve veïci naâvrhu na zrusïenõâ

Více

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy

Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy . j.: ZŠMŠDM 84/16 Vydáno: 1. 10. 2016 Schváleno školskou radou: 6. 10. 2016 Zpracovala: Mgr. Dagmar Kuerová, editelka školy Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Pehled obor vzdlávání a poty žák 3. Údaje

Více

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R

VOLEBNÍ ÁD. pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R VOLEBNÍ ÁD pro volby výboru a dozorí rady Spolenosti radiologických asistent R razítko Spolenosti radiologických asistent R podpis pedsedy výboru a dozorí rady SRLA R (1) Voliem je každý ádný len SRLA

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU MSTO VIZOVICE Masarykovo nám. 1007 763 12 VIZOVICE OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MSTA VIZOVICE. 4/2001, O VEEJNÉM POÁDKU Zastupitelstvo msta Vizovice rozhodlo dne 26. listopadu 2001 usnesením. VIII/149/01 vydat

Více

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích.

Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Obecn závazná vyhláška íslo 1/2005 obce Krásno o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Krásno na svém zasedání dne 21.2.2005 se usneslo vydat podle ustanovení 14 odst.2 zákona íslo 565/1990 Sb., o místních

Více

Msto Lomnice nad Popelkou

Msto Lomnice nad Popelkou Msto Lomnice nad Popelkou Obecn závazná vyhláška Msta Lomnice nad Popelkou. 1/2007 KTEROU SE VYDÁVÁ POŽÁRNÍ ÁD MSTA LOMNICE NAD POPELKOU, STANOVÍ PODMÍNKY K ZABEZPEENÍ POŽÁRNÍ OCHRANY PI AKCÍCH, KTERÝCH

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 7 konaného dne 30. 11. 2011 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Prodej pozemk pro stavbu rodinného domu v lokalit Malina III 2. Žádost pana Kotase o prodej

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 08.01.2007 Usnesení. 1 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 28. 12. 2006. Usnesení. 2 Rada msta schvaluje Program prevence kriminality Partnerství 2007

Více

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 18.12.2006

Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 18.12.2006 Zápis ze schze Rady msta Vimperk ze dne 18.12.2006 Usnesení. 1357 Rada msta bere na vdomí kontrolu usnesení ze dne 11. 12. 2006. Usnesení. 1358 Rada msta souhlasí se zveejnním zámru prodeje nemovitostí

Více

ROK 1971. Rozkvět obce za éry komunismu

ROK 1971. Rozkvět obce za éry komunismu ROK 1971 Rozkvět obce za éry komunismu Je to rok, ve kterém naše KSČ oslavuje 50 let trvání. První polovina tohoto období znamená boj za holou existenci uvnitř kapitalistického řádu. Druhá polovina tohoto

Více

Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA

Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA rektor Smrnice rektora. 36R/2007 POŽÁRNÍ OCHRANA Plze 10. prosince 2007 R-586-07 Tato smrnice v souladu se zákonem. 133/1985 Sb., o požární ochran, ve znní pozdjších pedpis a vyhláškou. 246/2001 Sb., o

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva msta Napajedla. 10 konaného dne 20. ervna 2012 Projednání pedkládaných zpráv: 1. Žádost Mgr. Hladilové o prodej pozemku v blízkosti jejího domu 2. Uzavení smnné smlouvy

Více

POŽÁRNÍ ÁD OBCE #l. 1 Úvodní ustanovení

POŽÁRNÍ ÁD OBCE #l. 1 Úvodní ustanovení Obecn závazná vyhláška.1/2003 Zastupitelstvo obce Sadov na svém zasedání dne 10.12.2003 se usneslo vydat na základ 29 odst. 1 písm. c) zákona ". 133/1985 Sb. o požární ochran, ve znní pozdjších p,edpis-,

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI

VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI Základní škola Fryovice, okres Frýdek Místek, píspvková organizace VÝRONÍ ZPRÁVA O INNOSTI za školní rok 2009/2010 podle zákona 561/2004 Sb., vyhlášky 15/2005 Sb. a zákona 106/1999 Sb. 1 Obsah : 1. Základní

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 119 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 5. 8. 2009 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : paní Mgr. Eva Hodáková pan Bc. Miroslav

Více

Oznámení p edb žných informací sm rnicí 2004/18/ES

Oznámení p edb žných informací sm rnicí 2004/18/ES Page 1 of 6 Evidenní íslo zakázky: 228684 Evidenní íslo formuláe: 7201011028684 Datum odeslání do TED: 20.08.2012 Typ: ádný NoDocExt: 2012-353090 Evropská unie Vydání dodatku k Úednímu vstníku Evropské

Více

eský zahrádkáský svaz o.s.

eský zahrádkáský svaz o.s. eský zahrádkáský svaz o.s. Pehled o innosti ZO ZS za rok 2013 (stav k 31. 12.) vypl"ují základní organizace ZS 1.. ZO.........., název ZO................................................. 2. Poet platících

Více

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity sponzorována a uznána Evropskou komisí v rámci programu Sokrates Vzdlávací a sociální integrace osob s postižením prostednictvím pohybových aktivit Pes podporu

Více

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny

Žádost o p ísp vek na áste nou úhradu provozních náklad chrán né pracovní dílny ne_10zadprispchpdp.pdf Registraní íslo ÚP: CHPD-provoz Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na ástenou úhradu provozních náklad chránné pracovní dílny 76 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve znní pozdjších

Více

#$%&' +$ ! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. / " 14. # "

#$%&' +$ !  # $ % 5. $& '!(  ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., *' # # 13. /  14. # !" #$%&' (%)*+#,-,./!0 1%2#"3 +$4 1. 2. 3. 4.! " #" $" % 5. $& '!( " ( ' 6. ) # 7. *# # ( + 8., 9. -( 10., 11.. 12. *' # # 13. / " 14. # 15. 0 " l. 1 Úvod 1.1. Dotaní program Podpora sportu ve m"st" Blansko

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE LABORATOE CHEMIE V RÁMCI PROJEKTU ZKVALITNNÍ A MODERNIZACE VÝUKY CHEMIE, FYZIKY A BIOLOGIE V BUDOV MATINÍHO GYMNÁZIA, OSTRAVA PÍLOHA 1- SPECIFIKACE PEDMTU ZAKÁZKY PRVODNÍ A SOUHRNNÁ ZPRÁVA

Více

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci ROK 2007 Úvod Poasí. To pekvapilo nejvíce. Tak jako byla zima 2005-2006 extrémní množstvím snhu, tak byla zima 2007 extrémní na teploty. Vyznaovala se velkými výkyvy poasí, minimem srážek a vysokými teplotami.

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN. ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN ORGANIZANÍ ÁD ŠKOLNÍHO LESNÍHO PODNIKU MASARYKV LES KTINY.j. 896/99 Úplné znní organizaního ádu ŠLP Ktiny ve znní Zmn a doplk.j. 105/2007-981 schválených

Více

Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora

Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora Bezpenost dtí v okolí škol z pohledu bezpenostního auditora Ing. Jaroslav Heinich, HBH Projekt spol. s r.o. pednáška na konferenci Bezpenos dopravy na pozemných komunikáciách 2008 ve Vyhne (SK) ÚVOD Bezpenostní

Více

M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E. s v o l á v á m

M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E. s v o l á v á m M g r. J I Ř Í Z I M O L A H E J T M A N J I H O Č E S K É H O K R A J E Datum 3. 5. 2013 V souladu s 40 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění s v o l á v á m 4. zasedání Zastupitelstva

Více

Upozorn ní: Tento text nenahrazuje plné zn ní citovaných p edpis uvedených ve sbírce zákon eské republiky a je platný k datu uvedenu na záv r.

Upozorn ní: Tento text nenahrazuje plné zn ní citovaných p edpis uvedených ve sbírce zákon eské republiky a je platný k datu uvedenu na záv r. EKIS ENERGETICKÉ KONZULTANÍ A INFORMANÍ STEDISKO BEZPLATNÉ ENERGETICKÉ PORADENSTVÍ PRO VEEJNOST S PODPOROU MINISTRSTVA PRMYSLU A OBCHODU R A MSTA VSETÍN Stedisko EKIS.2018, MEPS VSETÍN Sídlo: 755 01 Vsetín,

Více

Gymnázium, Brno, Kenová 36. Výroní zpráva o innosti školy

Gymnázium, Brno, Kenová 36. Výroní zpráva o innosti školy Gymnázium, Brno, Kenová 36 Kenová 36, 602 00 Brno Výroní zpráva o innosti školy Brno 19. 10. 2009 ást I Základní údaje o škole a) Gymnázium, Brno, Kenová 36 je píspvkovou organizací s IO 00 55 89 91. b)

Více

Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006

Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006 Zpráva o hospodaení a majetku MAESTRO CLUBU Kolovraty v roce 2006 Hospodá MC Kolovraty pedkládá lenské schzi ke schválení následující zprávu o hospodaení a majetku klubu, vetn závrky ke dni 31.12.2006.

Více