INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL"

Transkript

1 INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL Verze 3.3, vydaná Vážení zástupci realitních kanceláří, Rádi bychm vám představili nvu verzi našeh blíbenéh realitníh sftwaru, která jak vždy, přináší spustu nvinek a vylepšení, která výrazně zpříjemní práci s prgramem. Důležitu sučástí každé aktualizace jsu i aktualizace exprtních můstků, které jsu naprst klíčvé pr správné fungvání exprtu vašich nabídek na realitní servery. Aktualizace našeh prgramu prvádíme zhruba 2 x rčně a minimálně jednu za rk dpručujeme aktualizaci prgramu prvést každé realitní kanceláři. Jen tak můžeme garantvat kmpatibilitu všech funkcí a splnění aktuálních legislativních pžadavků.

2 1 Výběr nejvýznamějších změn v nvé verzi V následujících řádcích Vám představíme nejvýznamnější změny v nvé verzi Pski REALu. 1.1 Změna pdmínek pr stávající klienty Naše klienty pslucháme a snažíme se maximálně všem vyhvět. Vyslyšeli jsme tak hlasy p zjedndušení našich služeb a dšl tak k radikální úpravě pdmínek splupráce pr klienty, kteří mají histricky dkupenu licenci Pski REALu. A jaké jsu změny? Služby Pdpra dstupnsti, Príma pdpra, Webhsting se budu v následujícím čase pstupně rušit a sjedncvat se puze d jedné, výhdnější služby platba měsíční licence. Ta je dále rzdělená dle výše balíčků. Věříme, že tent jasnější přístup bude pr všechny přínsem. Přijde Vám, že hlavní důvd je zdražvání není t tak. Nebť bdržíte následující: upgrady zcela zdarma (úspra cca min Kč rčně) v rámci rzsahu své licence diskvý prstr dle výše balíčku až 10 GB y dle výše balíčků až nemezený pčet až 1 h servisní pdpry každý měsíc u vyšších balíčků nemezený pčet exprtních můstků inzerci na serveru Black reality Zdarma Pdrbný dkument, který vysvětluje všechny změny, zájemcům rádi zašleme. Pprsíme tedy kntaktvání. V průběhu měsíce března navíc budeme všechny naše klienty s tut změnu infrmvat také telefnicky. 1.2 Jedeme za Vámi - Pražské šklení vládání Pski REALu Na základě připmínek klientů, připravujeme první veřejné šklení Pski REALu. T prběhne na přelmu dubna/května letšníh rku. Pdrbnsti a přesný termín, Vám jak vždy zašleme, nejpzději d 14 dní, ale už nyní, pkud máte šklení zájem, je mžné předběžně bjednat účast Vašich makléřů. Cena minimálně 4 hdinvéh šklení nepřesáhne za sbu 400 Kč a kapacita bude mezená.

3 A c bude náplní šklení? vládání systému Pski REAL - praktické ukázky ukázky pužívání jedntlivých mdulů Clud REAL MLS aneb udělejte si franšízy za 5 minut další směřvání Pski REALu a jeh další vývj dtazy klientů kam se vyvíjí webvé stránky a prč je mít c je t SEO a jeh nejčastější mýty Ze strany Pski.cm čekáváme účast minimálně 4 členů z týmu Pski REAL. Věříme, že si uděláte čas a naše šklení navštívíte. 1.3 Clud REAL - franšíza zalžená za 5 minut a zcela Zdarma Uvažujete se zalžením vlastní realitní franšízy? Jejda, t je peněz c t stjí, že? Máme pr Vás jiné a pdstatně levnější řešení. Vyzkušejte s námi jedinečnu mžnst sdílet jednduše své nabídky v systému MLS Clud REAL s jinu Vámi vybranu realitní kanceláří. Zvýšíte tak pdstatně rychlst prdeje Vámi nabízené nemvitsti a dsáhnete pdbnéh efektu, jak u franšízvéh způsbu splupráce. V některých lkalitách v ČR je tat funkcinalita velice pptávaná a vhdná také pr nezveřejněné nabídky, které nemhu být veřejně exprtvány na realitní servery A c t vlastně Clud REAL je? Clud REAL je samstatný mdul v systému Pski REAL. Pkud je v instalaci aktivván, může daná realitní kancelář libvlně značenu nabídku uvlnit d tht MLS mdulu Clud REAL. V praxi t pak znamená, že danu nabídku v mezené pdbě mhu sdílet jiné realitní kanceláře, které využívají realitní sftware Pski REAL. Nabídku stačí v systému značit, vybrat partnerské realitní kanceláře a sdílet. Nabídka se psléze zbrazí vybraným kancelářím v Pski REALu i s kntaktem na makléře a knkrétní realitní kancelář. Nejedná se tak zbrazení všech záznamů, ale puze zbrazení části méně citlivých dat.

4 A t navíc zdaleka není všechn. Clud REAL nabídky v Clud REALu se prpisují také d pptávek. Jednduše tedy zadáte pptávku Vašeh pptávajícíh klienta a systém Vám řekne, jestli k ní je vhdná nějaká Vaše nabídka, neb nabídka jiné RK, která je v prgramu Clud REAL. Navíc i nadále d verze zcela Zdarma. 1.4 Vylepšení přesnsti zbrazení nemvitsti na mapě díky Katastru Zbrazení nemvitsti na mapě v rámci zadání nabídky je v nvé verzi Pski REALu 3.3 ještě přesnější. Přesná pzice vybrané nemvitsti se nvě získává přím z katastru nemvitstí. Na mapě p zadání adresy se zbrazí následující mžnstí zbrazení respektující rzstření: přesný bd na mapě (pakliže není rzstření vždy, se uvádí puze tent bd) značení ulice plygn blasti v případě vyššíh rzstření Z uživatelskéh phledu bude jasnější, jak přesně máte zájem adresu na servery exprtvat a kde se může předběžně na mapě zbrazit bd bjektu.

5 1.5 Nahlížení d katastru nemvitstí přím z Pski REALu V rámci zadávání adresy nvé nabídky v Pski REALu jsme pr makléře připravili nvu užitečnu funkci. P zadání adresy nabídky lze skrze speciální dkaz přejít přím na stránky katastru nemvitstí. 1.6 Nvá plvucí lišta se stránkváním a akcemi S každu nvu verzí přinášíme nvé funkce a vylepšení, která usnadňují každdenní práci realitníh makléře. V nvé verzi tak najdete speciální plvucí lištu v přehledech (např.: klienti, nabídky, pptávky), která usnadňuje stránkvání a nabízí rychlé akce.

6 1.7 Změna vytvření nvých exprtních můstků Od verze 3.3 přicházíme s nvinku. Exprtním můstky si může každý uživatel, který má ptřebné právnění v systému nastavit sám, práce se tak značně zjednduší. Odpadne sice naše kntrla, jestli exprtní můstky fungují správně, nicméně v případě zhlédnutí vide nápvědy bude velice jednduché všechna nastavení udělat samstatně, bez naší asistence. I nadále bude samzřejmě mžné využívat služeb naší pdpry. 1.8 Dknalý přehled exprtech Exprt nabídek na realitní servery patří mezi klíčvé funkce každéh realitníh sftwaru a ani Pski REAL není výjimku. Nvý detail exprtů umžňuje zbrazit pčet exprtvaných nabídek včetně seznamu všech aktuálně exprtvaných nabídek na knkrétní server*, včetně mžnsti prkliku přím na knkrétní inzeráty. *mžnst prkliku na knkrétní inzeráty pdprují puze vybrané realitní servery

7 1.8.1 Změny exprtů - c se upravil na serverech exprt aktualit na Fb ignruje chybu 100 (už asi byl smazán) exprt aktualit na Fb nyní s dkazem a brázkem exprt: zaznamenání akce, při níž vznikla exprtní dávka exprt: revidvány hlášky při exprtu makléřů u můstků na bázi Srealit exprt: reality_idnes_cz - navýšení limitu pr rzměry desílaných ftgrafií (maximálně 1920x1920 exprt: black_reality_cz - zabezpečení prti prblémům s Unicde v textech exprt: ulvdmv_cz - exprt nabídky se skrytu cenu exprt: annnce_cz - dlžení dávky "smazat" hned p dávce "změna exprt: viareality_cz - zapnut autmatické prdlužvání, platnst inzerátu je 90 dní exprt: exprt makléřů nyní u vybraných serverů sknčí chybu, pkud se mají exprtvat makléři pd stejnu vu adresu exprt: exprt makléřů nyní zbrazuje dkaz na více infrmací na exprt.pskireal.cz exprt: exprt makléřů nyní u vybraných serverů (sreality.cz a ulvdmv.cz) využije nvá ple "lgin na server.cz" u uživatele mdul: exprt/tp - crn pr tpvání netpuje nabídku, která byla v aktuální hdině už tpvaná (jakýmkli způsbem) mdul: exprt - prava cesty k ftgrafii maklere, prava cesty ulzeni XML mdul: exprt - většina chyb kmunikace a serveru se nyní bude ukazvat jak chyby dávek mdul: exprt - dmybytypzemky_cz - zvětšena maximální velikst exprtvaných ftek mdul: exprt - expertreality_cz - nepdpruje skrytu cenu mdul: exprt - bytyadmy_cz - praven překlad městské části na pražský bvd mdul: exprt - reality_aviz_cz - implementván rzstření mdul: exprt - chyba ft nezablkuje celé připjení, ale jen příslušnu nabídku - IIS #76674 annnce_cz, bydleni_cz, bytyadmy_cz, ceskereality_cz, expats_cz, grandreality_cz, incean_cz, netrealit_cz, nvereality_cz, prazskereality_cz, realcity_cz, reality123_cz, reality_bazs_cz, reality_idnes_cz reality_tvujdum_cz, realitymrava_cz,pzemky_cz,facebk_cm black_reality_cz, byty_cz, dmybytypzemky_cz, eurbydleni_cz, expertreality_cz, glbal_rs,

8 hyperreality_cz, inzercerealit_cm, jihceskenemvitsti_cz, kup_nemvitst_cz, nejlevnejsi_realitka_cz, realing_cz, realitnies_cz, realitnikmra_cz, realitnitrznice_cz, realitymix_centrum_cz, realitypr_eu, sreality_cz, ulvdmv_cz, viareality_cz mdul: exprt - facebk_cm - přeskakvání/dkládání namačkaných dávek stejné nabídky - mdul: exprt - nvý přehled mdul: exprt - p kliku na exprtní server se uživatel dstane na přehled dávek (časvu su) mdul: exprt - exprt d XML rzšířen mžnst exprtvat i prdané nabídky, d URL stačí přidat parametr "vcetne_ks=1", mdul: exprt - realitnikmra.cz a hypcentrum.cz zarazeni d sekce "statní" nápvědy - mdul Exprt mdul: exprty - seřazení serverů dle pririt (Clud REAL a FB pvýšen) mdul: exprty - nvé zadávání přípjení k exprtu Exprty: Hlídač spuštěných crnexprt prcesů na serveru Exprty: Umžnit smazat připjení, i když je dávka + nápvědy Exprty - velikst ftgrafií (přes 20 můstků) nastavení exprtu v maximální veliksti ftgrafií, které pdpruje daný realitní server nejlevnejsi-realitka.cz - implementace videprhlídek Exprt: Bazs.cz - prdlužvací skript, p 60 dnech djde k regeneraci nabídky (a strhne se 1 Kč z kreditu za nvý exprt dle pdmínek bazs.cz) 1.9 Vylepšené exprty na Facebk Pski REAL nabízí jedinečnu funkci exprtu nabídek přím na Facebkvé stránky realitní kanceláře. Nvě umí k nabídce, kteru se rzhdnete exprtvat, přidat i vlastní ppisek aneb nastavit výchzí text, který se bude zbrazvat u všech exprtvaných nabídek z realitníh sftwaru Invvaný mdul uživatelé Vylepšené vytváření nvých uživatelů v systému nvě umžňuje deslání přihlašvacích údajů nvéh uživatele na zadaný . K určení bezpečnéh hesla pmáhá ukazatel síly hesla uživatele s grafickým indikátrem.

9 Samtný uživatel může nvě editvat své vlastní sbní a kntaktní údaje bez nutnsti zapjení nadřízenéh Důležité dkumenty stále na jednm místě Ke každé nabídce může makléř přidat řadu důležitých dkumentů (např. smluvy, pdklady d právníků) a tyt pdklady nvě zůstanu s knkrétním případem p celu dbu práce v systému a t i p převdu nabídky na rezervaci a kupní smluvu Vylepšený náhled klienta Všechny důležité infrmace knkrétním klientvi nyní najdete přehledně na jednm místě. Stačí využít invvaný přehled klienta, který nabízí základní infrmace klientvi, přehlednu mapu s jeh půsbením a důležité statistiky pčtu nabídek neb pčtu prdaných neb rezervvaných nabídek.

10 1.13 Nvé přehledy pr rezervace, kupní smluvy, exprty a aktivity Vylepšené přehledy přináší celu řadu nvinek, které výrazně zpříjemní práci s prgramem. Ve verzi 3.3 jsu připravené nvé přehledy v mdulech rezervace, kupní smluvy, exprty a aktivity.

11 1.14 Mžnst individuálníh nastavení přehledu Každý přehled si nvě může uživatel nastavit dle svéh přání (zbrazení knkrétních slupců, výchzí řazení, zbrazení rychléh náhledu) a jeh vlba zůstane ulžena i pr jeh buducí práci v prgramu. V přehledech je zapracvaná i nvá navigace, která se svým způsbem pdbá prstředí Ggle. Editvat záznamy je tak nvě mžné jak v daném řádku záznamu (pkud si uživatel nastaví mžnst editace v řádku), tak také v hlavní hrizntální liště. Hrizntální lišta nvě služí jak míst pr editaci záznamů, umístění vládacích prvků neb nápvědy Rychlý náhled pr úspru vašeh času Stačí značit knkrétní rezervaci, kupní smluvu, exprt neb aktivitu a bez nutnsti přechdu d jejich prfilu kamžitě v pravém slupci prgramu uvidíte jejich základní údaje Vylepšená časvá sa pr váš dknalý přehled aktivitách makléřů Sledvání aktivit jedntlivých makléřů nikdy nebyl snadnější. S nvu funkcí časvé sy uvidíte všechny aktivity knkrétníh makléře v systému na jednm místě. Jasně, přehledně a názrně. U makléře můžete sledvat jedntlivé aktivity včetně jmen klientů. K jedntlivým aktivitám navíc lze přidávat i kmentáře.

12 1.17 Individuální dashbard na úvdní stránce aneb důležité infrmace na jednm místě Unikátní funkce, která umžňuje zbrazení vybraných údajů ze systému přehledně a na jednm místě. Jedntlivé bxy s infrmacemi lze na stránce libvlně přesuvat a dknce lze měnit i jejich velikst*. * Pr vyvlání funkce přesunu bxů je nutné mít aktivvaný Režim úprav iknu na centrálním panelu Mnitring Dražeb Stále se více rzvíjející fenmén dražeb naleznete také nvě v Pski REALu. Jedná se službu třetí strany, která je integrvaná d Pski REALu ve frmě iframu. Služba je dstupná pr všechny klienty, kteří budu mít upgrade na verzi 3.3. Zaregistrvat se můžete zde neb přím přes Pski REAL. Registrací získáte zdarma přístup na 24 hdin a můžete využívat všechny funkcinality tét služby. Dle Vaší spkjensti se můžete rzhdnut nad dalším využíváním tét služby.

13

14 1.19 Vylepšené zbrazení ftgrafií Ftgrafie knkrétní nabídky lze nvě prhlížet ve zcela nvém prhlížeči ftgrafií, který přináší mžnst prhlížení ftgrafií v nvé mdernější frmě a bez řezu. Celý prhlížeč je samzřejmě respnzivní Aktualizace nápvědy pr snadnější pužívání - videnápvědy Pski REAL patří mezi nejvíce kmplexní realitní systémy na trhu a umí th pravdu hdně. V nvé verzi jsme prt připravili nvé nápvědy pr ještě snadnější práci s Pski REALem. Nvinku je rzšíření nápvěd vide nápvědy užívání v sekci dkazy SEO Technická ptimalizace dynamických stránek V nvé verzi Pski REALu jsme se nezaměřili jen na vylepšení práce se samtným systémem, ale i na pkrčilá nastavení samtných webvých stránek, které jsu na systém napjeny. Nvý SEO+ balíček za příplatek nabízí pkrčilé technické vylepšení npage faktrů webvých stránek (titulky, ppisky a klíčvá slva stránek, struktura nadpisů, cannical) pr výpis a detail nabídek.

15 Zjedndušeně se jedná pkrčilu ptimalizaci npage faktrů dynamických webvých stránek, která se u výrby klasických webvých stránek standardně neprvádí. Prč si přídit SEO balíček? získáte pkrčilu ptimalizaci dynamických stránek vašeh webu (výpis nabídek, detail nabídek) titulky, ppisky a nadpisy budu upraveny tak aby bsahvaly zvlená klíčvá slva duplicita bsahu bude řešena skrze cannical úpravu npage faktrů zvýšíte sílu svéh webu ve výsledcích vyhledávání 2 Drbné změny a vylepšení Práva na záznamy i mim hierarchii uživatelů Nvě lze nastavit uživateli (např. Asistentka) práva na záznamy určitých pbček, skupin neb jedntlivých makléřů mim jejich nastavenu hierarchii V přehledu nabídek budu rzpracvané úpravy nabídek značeny písmenem K (kncept) před nadpisem v přehledu nabídek Každému uživateli lze nastavit vlastní patičku u, které pté bude autmaticky připjená k ům ze systému, knkrétně k: deslání u k nabídce (z přehledu nabídek) deslání u klientvi (z přehledu klientů) hlasy nabídky bazs.cz autmatické prdlužení platnsti inzerátu p 60 dnech tat aktualizace bude dle pravidel bazs.cz zpplatněna jak každé jiné vyexprtvání nvé nabídky Nvá varianta (značení D) A4 tiskvé PDF sestavy Nvá anglická tiskvé PDF sestavy (pkud máte aktivní zadávání anglických textů) Úprava vé ntifikace na spárvání pptávek

16 Nvě se budu viditelně zbrazvat kntakty ( , telefn) na makléře nabídky a pptávky přím v bsahu ntifikace Klienti pptávky uvidí kntakt na makléře pptávky Úpravy funkce klnvání. Nvě si budete mci v mdulu Nastavení nastavit: d jakéh krku bude nabídka přesměrvána při klnvání zda zachvat nastavení exprtu půvdní nabídky při klnvání Exprt nabídek d XLS (Excelu) Revize exprtu klientů d XLS (Excel), náhrada půvdníh exprtu d CSV subru Aktualizace a rzšíření nápvěd a navigací v systému Optimalizace Java skriptvých funkci pr rychlejší běh systému v prhlížeči Rzšíření statistických údajů v náhledvé kartě uživatele. Vylepšená práce s tpváním nabídek Zlepšení infrmvansti makléře tpvání, ať nedchází k nechtěnému tpnutí Vizuální rzšíření údaje: času psledníh vyexprtvanéh tpu nezpracvané tpnutí ve frntě dnešní tpnutí (zpracvané) Přidány nvé limity k centrálnímu nastavení tpvání Limit pr maximální pčet tpnutí jedné nabídky v rámci systému Časvý interval mezi jedntlivými tpnutími (v hdinách) Revize prcesu dstranění exprtníh připjení Nvě systém nabízí mžnst smazat připjení, i když nejsu vyřešeny všechny exprtní dávky Kup-nemvitst.cz implementace exprtu vide prhlídek

17 3 Exprty na servery v hdntě Kč* Přízení jakékliv verze Pski REAL = mžnst exprtvat na partnerské realitní servery. *Exprty zdarma platí pr nvé klienty. Název realitní serverů Lg Výhda pr uživatele našeh prgramu Black Reality kredit v hdntě až Kč zdarma Reality Pr 6 měsíců inzerce zdarma Realitní ESO 3 měsíce inzerce zdarma Inzerce Realit 6 měsíců inzerce zdarma Expert Reality 6 měsíců inzerce zdarma Realing inzerce zdarma bez mezení Byty.cz 3 měsíce inzerce zdarma

18 Reality Mrava / Čechy dběr realitníh zpravdaje zdarma (skrze RSS) UlvDmv 3 měsíce inzerce zdarma 4 Plán pr další vydání nvé verze 3.4 Dpručujeme všem klientům, aby přešli na nvý kncept splupráce v pdbě platby měsíčních pplatků. Těmt klientům ttiž budeme dělat upgrady v průběhu rku pravidelně. Nebude se jednat tak rzsáhlé úpravy, jak tmu je nyní (rzsáhlý upgrade se plánuje na druhu plvinu letšníh rku verze 3.4) ale pravidelné menší upgrady, které nebudu mžné v případě, že není měsíční vyřešena měsíční splupráce. Klienti tak nebudu muset čekat na vydání další verze, ale upgrade bude prbíhat pravidelněji. Očekáváme, že menší úpravy, vylepšení, ale také pravy budu řešeny v měsíčních cyklech. O všem budeme nvě klienty infrmvat v mdulu zprávy který je v každé instalaci Pski REALu a služí právě pr desílání systémvých a servisních infrmací. C plánujeme na vydání verze 3.4? Práci na pkrčilejších mžnstech plánvání úklů v systému Nvé statistické výstupy a grafy Další práce na Clud REAL MLS Finanční mdul, příprava na bankvnictví Nvé phledy nabídek, pptávek, klientů

19 5 Ceny aktualizace na nvu verzi Následující ceny platí pr klienty, kteří využívají standartní verzi našeh prgramu a platí puze pr aktualizaci samtnéh prgramu, nikliv webvých stránek. Pkud pracujete s individuální verzí prgramu, ve které jsme pr vás vyrbili speciální úpravy na míru, bude třeba cenu aktualizace spčítat individuálně. Cena aktualizace se platí v případě, že je zakupena varianta dkupu licence. Klienti, kteří si Pski REAL prnajímají (měsíční nájem licence) mhu upgrade získat dečtením kreditu, případně jej získat zdarma (prnájem verze Klasik). Aktualizace vašeh prgramu můžeme prvést d 14 dnů d uhrazení ceny.

20 Cena aktualizace bude dečtena z vašeh kreditu. Prima Využíváte naši službu Prima pdpra? pdpra se hradí v případě dkupení licence. POZOR, tat služba knčí a bude nahrazená měsíčním prnájmem licence a služeb. 5.1 Aktualizace prgramu na verzi 3.3 V tabulce níže je názrně vidět výhda prnájmů licence. Obsahuje všechny upgrady zdarma. Neplatí se žádné finance navíc. Dpručujeme tedy tut změnu splupráce. Aktualizace dle vaší sučasné verze prgramu U dkupení U nájmů Aktualizace prgramu z verze 3.2 na verzi Kč zdarma Aktualizace prgramu z verze 3.1 na verzi Kč zdarma Aktualizace prgramu z verze 3.0 na verzi Kč zdarma Aktualizace prgramu z verze 2.14 na verzi Kč zdarma Aktualizace prgramu ze starší verze na verzi 2.14 individuální individuální

21 Jak zjistit čísl vaší verze prgramu? Čísl vaší verze najdete na přihlašvací stránce d vašeh prgramu ( V případě zájmu prvedení aktualizace neb zájmu knzultaci kntaktujte naše bchdní zástupce. Rádi vám pradíme a pmůžeme! Ing. Pavel Žůrek Ing. Vladimír Vaněk pavel.zurek@pski.cm vladimir@pski.cm Zpracval Datum Verze dkumentu Ing. Vladimír Vaněk

Specifikace pro SW aplikaci Start-up business.

Specifikace pro SW aplikaci Start-up business. Zakázka na vytvření výukvé aplikace Start-up businees a Interaktivní webvé rzhraní Přílha č. 2 Technická specifikace Pžadavky: Specifikace pr SW aplikaci Start-up business. Obecné pžadavky Cílem je vytvřit

Více

Bohužel nejste jediní. Jak se v této džungli orientovat a jaké jsou možnosti při prodeji nemovitosti se dozvíte na následujících stránkách.

Bohužel nejste jediní. Jak se v této džungli orientovat a jaké jsou možnosti při prodeji nemovitosti se dozvíte na následujících stránkách. SITUACE NA MÍSTNÍM TRHU Na českém trhu panuje nedůvěra v realitní kanceláře a makléře. Spusta makléřů na trhu se chvá nepctivě. Většina realitních makléřů jsu špatní makléři. Dále dchází k bezdůvdnému

Více

Portál veřejné správy

Portál veřejné správy Prtál veřejné správy N Náávvrrh hn naa zzvveeřřeejjn něěn níí žžiivv ttn níí ssiittu uaaccee N Náávvrrh hn naa ssm maazzáán níí zzvveeřřeejjn něěn néé žžiivv ttn níí ssiittu uaaccee N Náávvrrh hn naa eed

Více

Témata v MarushkaDesignu

Témata v MarushkaDesignu 0 Témata v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...5-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme práci

Více

Portál veřejné správy

Portál veřejné správy Prtál veřejné správy Z Zvveeřřeejjn něěn níí vvěěssttn nííkku u S Sm maazzáán níí vvěěssttn nííkku u P Přřiid dáán níí p přřííll h h kkee zzvveeřřeejjn něěn néém mu u vvěěssttn nííkku u Vytvřen dne: 16.3.2012

Více

Přeložit spolupráce s externím serverem Jazyk možnost nastavení jazykové kontroly a výběr jazyka

Přeložit spolupráce s externím serverem Jazyk možnost nastavení jazykové kontroly a výběr jazyka Kntrla pravpisu Pravpis a gramatika Zdrje infrmací Tezaurus Pčet slv Jazyk Přelžit splupráce s externím serverem Jazyk mžnst nastavení jazykvé kntrly a výběr jazyka Kmentář Mžnst, jak se vyjádřit k publikvanému

Více

PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU AUTOPOJIŠTĚNÍ PRO SPOLEČNOST VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA

PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU AUTOPOJIŠTĚNÍ PRO SPOLEČNOST VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU AUTOPOJIŠTĚNÍ PRO SPOLEČNOST VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA Autpjištění Allianz pjišťvna nabízí zaměstnancům Vyské škly báňské Technické univerzity Ostrava cenvě

Více

Shop System - Smlouva o poskytování software

Shop System - Smlouva o poskytování software Shp System - Smluva pskytvání sftware Pskytvatel: NetSystems Slutin s.r.., zapsaná v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl C, vlžka 151732 Zenklva 37, Praha 8, Libeň 180 00 IČ: 28896416, DIČ: CZ28896416

Více

CSH spol s r.o. NÁVOD K INSTALACI. Proč je výhodné se zaregistrovat v systému ipartner

CSH spol s r.o. NÁVOD K INSTALACI. Proč je výhodné se zaregistrovat v systému ipartner H spl s r.. Wuchterlva 5, 160 00 Praha 6 tel.: 226 218 080-4 Nedbalva 14, 701 00 Ostrava tel.: 597 578 698 e-mail: csh@csh.cz WWW: http://www.csh.cz 11. srpna 2009 Vážení uživatelé, dstáváte nvé verze

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL

PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL PEXESO UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah 1. ÚVOD DO HRY 3 1.1. Histrie hry 3 1.2. Pravidla hry 3 1.3. Pčítačvá verze hry 3 2. INSTALACE HRY 4 2.1. Instalace z disku CD-ROM 4 2.2. Instalace hry stažené z internetu

Více

SEGMENT SPOTŘEBITEL. (úvěry pro FOO)

SEGMENT SPOTŘEBITEL. (úvěry pro FOO) SEGMENT SPOTŘEBITEL (úvěry pr FOO) I. Základní parametry AKCENTA sptřebitelských úvěrů (definvané záknem č. 145/2010 Sb., sptřebitelském úvěru a změně některých záknů) Výše úvěru : 300.000 Kč až 1.880.000

Více

Studentská Agora. - Proběhne 6 krajských kol debatní soutěže pod dozorem poroty.

Studentská Agora. - Proběhne 6 krajských kol debatní soutěže pod dozorem poroty. Studentská Agra Studentská Agra je škla kultivvané diskuze pr středšklské studenty. Jeh sučástí jsu šklení debatních dvednstí a studentská debatní sutěž. Prjekt se snaží zlepšit debatní prstředí v ČR a

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k pdání nabídek Čísl zakázky (bude dplněn MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, ddávka neb stavební práce): x Chceme se učit, abychm zůstali knkurencí Nákup služeb Datum vyhlášení

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výzkum a vývj zařízení pr detekci pvrchvých vad zakázka na služby zadávaná dle Pravidel pr výběr ddavatelů v rámci Operačníh prgramu Pdnikání a invace pr knkurenceschpnst Zadavatel

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

KAPITOLA II ZÁKON NA OCHRANU OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POVINNOSTI...13 KAPITOLA III PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY K ZÁKONU O OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POPIS...

KAPITOLA II ZÁKON NA OCHRANU OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POVINNOSTI...13 KAPITOLA III PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY K ZÁKONU O OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POPIS... Zákn č. 201/2012 Sb., chraně vzduší základní pvinnsti prvzvatelů zdrjů znečišťvání vzduší ing. Zbyněk Krayzel, Pupětva 13/1383, 170 00 Praha 7 Hlešvice 266 711 179, 602 829 112 ZBYNEK.KRAYZEL@SEZNAM.CZ

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesc recepty - sutěž pr zaměstnance A. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Prvzvatelem sutěže, který má na starsti technicku a rganizační stránku sutěže, je splečnst Brandz Friendz Prductin s.r.., se sídlem

Více

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY:

DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Výzva k účasti v elektrnickém výběrvém řízení pr kmditu Prdej vyřazených sluţebních sbních vzidel SMO (dále též jen Výzva ) 1. Datum knání: DŮLEŢITÉ INFORMACE A POJMY: Sutěţní kl: 14. 6. 2011 d 10:00 hdin.

Více

Návrh zákona o evidenci tržeb připomínkové řízení

Návrh zákona o evidenci tržeb připomínkové řízení Návrh zákna evidenci tržeb připmínkvé řízení Infrmace k 31.3.2015 (a k 9.4.2015) Zpracval: Bhuslav Čížek, SHP SP ČR Znění předlžené p úpravách vychází z připmínkvéh řízení a jednání s MF. Veškeré naše

Více

GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB

GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB Přílha č. 1b zadávací dkumentace GLOBÁLNÍ ARCHITEKTURA ROB verze 1.0 Obsah 1 Vymezení cílů prjektu 3 2 Prcesní architektura 4 2.1 Základní výchdiska návrhu prcesní architektury 4 2.2 Pstup tvrby a pužité

Více

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE Úplná pravidla sutěže v rámci kmunikační kampaně Ria MÁNIE Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže v rámci sutěže Ria MÁNIE (dále jen "sutěž"). Tat pravidla jsu jediným dkumentem, který

Více

HTML šablona v MarushkaDesignu

HTML šablona v MarushkaDesignu 0 HTML šablna v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGN...4-1 - 1 Cíl příkladu V tmt příkladu si ukážeme

Více

5. Zobrazení stručné informace o právě běžícím programu. 6. Zobrazení podrobné informace o právě běžícím programu

5. Zobrazení stručné informace o právě běžícím programu. 6. Zobrazení podrobné informace o právě běžícím programu 1. Přepínání kanálů Psun na susední kanál Přímá vlba pmcí čísla kanálu Vlba výběrem z přehledu všech kanálu Kanál chráněný rdičvským zámkem 2. Vypnutí a zapnutí STB 3. NULTÝ kanál 4. Dialg "nejste právněn"

Více

EXTRAKT z mezinárodní normy

EXTRAKT z mezinárodní normy EXTRAKT z mezinárdní nrmy Extrakt nenahrazuje samtnu technicku nrmu, je puze infrmativním materiálem nrmě. Elektrnický výběr pplatků (EFC) Zabezpečené mnitrvání pr autnmní systémy výběru mýtnéh Zkušení

Více

Generování Homepage ze serveru AReality.sk

Generování Homepage ze serveru AReality.sk Genervání Hmepage ze serveru AReality.sk 9. 9. 2010 - Ing. Jiří Fřt Diadema Sftware s.r.. Verze 3.5 Diadema Sftware s. r.. Stránka 1 Obsah Obsah... 2 1. Obecně k prpjení dat... 3 2. Typy prpjení dat...

Více

MMR SLUŽBY MOBILNÍHO OPERÁTORA. nadlimitní veřejná zakázky otevřeného řízení. Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj

MMR SLUŽBY MOBILNÍHO OPERÁTORA. nadlimitní veřejná zakázky otevřeného řízení. Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj Základní údaje zadávací dkumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) Název veřejné zakázky: MMR SLUŽBY

Více

Návod k použití vědeckého kalkulátoru HP10s

Návod k použití vědeckého kalkulátoru HP10s 2. 1. Návd k pužití vědeckéh kalkulátru HP10s Obsah 1. Pužití chrannéh krytu... 1 2. Bezpečnstní upzrnění... 1 3. Další upzrnění... 1 4. Dvuřádkvý displej... 2 5. Příprava kalkulátru... 2 - Módy... 2 -

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

chtít a pak už nebudeš moci. Jan Werich

chtít a pak už nebudeš moci. Jan Werich 1 9/2012 Neříkej, že nemůžeš, když nechceš. Prtže přijdu velmi brzy dny, kdy t bude dalek hrší. Budeš pr změnu Alfa Sftware, s.r.. tel.: 376 709 890 www.alfasftware.cz Pražská 22 fax: 376 709 889 e-mail:

Více

Plán e-bezpečnosti na škole

Plán e-bezpečnosti na škole Tent materiál je výstupem prjektu i-bezpečná škla reg. čísl: CZ.1.07/1.3.50/01.0014. Plán e-bezpečnsti na škle Šklní plán prevence a řešení elektrnickéh násilí Střední škla technická Žďár nad Sázavu 2014

Více

Příjem a hodnocení žádostí o podporu

Příjem a hodnocení žádostí o podporu Příjem a hdncení žádstí pdpru Seminář pr žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Ing. Barbra Pirtvá

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDO JSME A KOMU SLOUŽÍME platná d 1. 4. 2015 Charakteristika dlehčvací služby Odlehčvací služba je terénní služba pskytvaná sbám, které mají sníženu sběstačnst z důvdu

Více

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona Stanvisk Reknstrukce státu ke kmplexnímu pzměňvacímu návrhu nvely služebníh zákna Pslední předlžená verze zákna (verze k 27. 8. 2014) splňuje puze 13 z 38 bdů Reknstrukce státu, z th 7 jen částečně. Z

Více

Obchodní podmínky ElektroInternet.cz Jak mi bude zboží doručeno? Jak zaplatit? Jak koupit zboží na splátky? Jak reklamovat zboží?

Obchodní podmínky ElektroInternet.cz Jak mi bude zboží doručeno? Jak zaplatit? Jak koupit zboží na splátky? Jak reklamovat zboží? Obchdní pdmínky ElektrInternet.cz Jak mi bude zbží dručen? Jak zaplatit? Jak kupit zbží na splátky? Jak reklamvat zbží? Obchdní pdmínky zde uvedené platí pr nákup v internetvém bchdě ElektrInternet.cz,

Více

1 ÚVOD 3 2 OBECNÁ ČÁST 5 3 POJIŠTĚNCI 11

1 ÚVOD 3 2 OBECNÁ ČÁST 5 3 POJIŠTĚNCI 11 OBSAH 1 ÚVOD 3 2 OBECNÁ ČÁST 5 3 POJIŠTĚNCI 11 4 ZÁKLADNÍ FOND ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ 13 4.1 ZÁMĚRY VÝVOJE HOSPODAŘENÍ ZFZP 13 4.2 TVORBA, PŘÍJMY ZFZP 19 4.3 ČERPÁNÍ, VÝDAJE ZFZP 21 4.3.1 SMLUVNÍ POLITIKA

Více

Příloha č. 9. Podmínky Výběru hotovosti a Bezhotovostního převodu. 1. Podmínky Výběru hotovosti prostřednictvím Bankomatu

Příloha č. 9. Podmínky Výběru hotovosti a Bezhotovostního převodu. 1. Podmínky Výběru hotovosti prostřednictvím Bankomatu Přílha č. 9 Pdmínky Výběru htvsti a Bezhtvstníh převdu 1. Pdmínky Výběru htvsti prstřednictvím Bankmatu 1.1. Obecné pdmínky pr Výběr htvsti Htvst lze vybrat u neúčelvé Dávky až d výše dispnibilníh zůstatku

Více

VÝZVA. k podání nabídky na provoz Kavárny na Nákladovém nádraží Žižkov

VÝZVA. k podání nabídky na provoz Kavárny na Nákladovém nádraží Žižkov VÝZVA k pdání nabídky na prvz Kavárny na Nákladvém nádraží Žižkv Vyhlašvatel/zadavatel: Nárdní filmvý archiv, státní příspěvkvá rganizace se sídlem Malešická 12, Praha 3, 130 00, Č: 00057266 zřízená rzhdnutím

Více

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy Technická specifikace předmětu plnění VR Organizace dtazníkvéh šetření mbility byvatel města Bratislavy Zadavatel: Centrum dpravníh výzkumu, v. v. i. dále jen zadavatel 1 PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předmětem

Více

ReDat experience v Release notes

ReDat experience v Release notes ReDat experience v 2.34.2 Release ntes Vydání: 02/2018 v 2.34.2 rev.1 Výrbce: RETIA, a.s. Pražská 341 Zelené Předměstí 530 02 Pardubice s certifikvaným systémem řízení jaksti pdle ISO 9001 a člen AOP V

Více

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL

DeepBurner Free 1.9. Testování uživatelského rozhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011. Testování uživatelských rozhraní 2011 ČVUT FEL Testvání uživatelských rzhraní 2011 DeepBurner Free 1.9 Testvání uživatelskéh rzhraní s uživateli Deliverable B1 TUR 2011 Daniel Mikeš Tmáš Pastýřík Ondřej Pánek Jiří Šebek Testvání uživatelských rzhraní

Více

GeoDTM. Uživatelská příručka. Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056. Verze 1.0

GeoDTM. Uživatelská příručka. Výstup byl vytvořen s finanční podporou TA ČR v rámci projektu TA02011056. Verze 1.0 GeDTM Uživatelská příručka Verze Výstup byl vytvřen s finanční pdpru TA ČR v rámci prjektu TA02011056 2 Obsah 1 Úvd... 7 1.1 Systémvé pžadavky... 7 1.2 Hardwarvý klíč... 7 1.3 Struktura a způsb ulžení

Více

Sledování provedených změn v programu SAS

Sledování provedených změn v programu SAS Sledvání prvedených změn v prgramu SAS Při práci se systémem SAS se v něklika funkcích sleduje, jaké změny byly prvedeny a kd je prvedl. Patří mezi ně evidence změn v mdulu Evidence žáků neb práce s průběžnu

Více

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu

Ministerstvo vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Integrovaného operačního programu Ministerstv vnitra České republiky vyhlašuje Výzvu k předkládání žádstí finanční pdpru v rámci Integrvanéh peračníh prgramu 1. Identifikace výzvy Čísl kla výzvy: 03 kntinuální Celkvá částka pr tut výzvu

Více

O B S A H 1. ÚVOD 3 2. OBECNÁ ČÁST 5 3. POJIŠTĚNCI 10 4. ZÁKLADNÍ FOND ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ 13 5. OSTATNÍ FONDY 39

O B S A H 1. ÚVOD 3 2. OBECNÁ ČÁST 5 3. POJIŠTĚNCI 10 4. ZÁKLADNÍ FOND ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ 13 5. OSTATNÍ FONDY 39 O B S A H 1. ÚVOD 3 2. OBECNÁ ČÁST 5 3. POJIŠTĚNCI 10 4. ZÁKLADNÍ FOND ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ 13 4.1 ZÁMĚRY VÝVOJE HOSPODAŘENÍ ZFZP V ROCE 2014 13 4.2 TVORBA, PŘÍJMY ZFZP 19 4.3 ČERPÁNÍ, VÝDAJE ZFZP 21

Více

Stanovisko k dokumentu Řešení dalšího postupu územně ekologických limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách ze srpna 2015

Stanovisko k dokumentu Řešení dalšího postupu územně ekologických limitů těžby hnědého uhlí v severních Čechách ze srpna 2015 Svaz průmyslu a dpravy České republiky Cnfederatin f Industry f the Czech Republic Stanvisk k dkumentu Řešení dalšíh pstupu územně eklgických limitů těžby hnědéh uhlí v severních Čechách ze srpna 2015

Více

RAILTRAC 1000 UNIKÁTNÍ, FLEXIBILNÍ A VÍCEÚČELOVÝ SYSTÉM PRO SVAŘOVÁNÍ A ŘEZÁNÍ

RAILTRAC 1000 UNIKÁTNÍ, FLEXIBILNÍ A VÍCEÚČELOVÝ SYSTÉM PRO SVAŘOVÁNÍ A ŘEZÁNÍ RAILTRAC 1000 UNIKÁTNÍ, FLEIBILNÍ A VÍCEÚČELOVÝ SYSTÉM PRO SVAŘOVÁNÍ A ŘEZÁNÍ 1 Flexibilní dpvěď na tvrdé pžadavky je systém kmpnent, který může být knfigurván, tak aby vytvřil ptimální řešení pr Vaše

Více

Vizualizace TIN (trojúhelníková nepravidelná síť) v Marushka Designu

Vizualizace TIN (trojúhelníková nepravidelná síť) v Marushka Designu ; Vizualizace TIN (trjúhelníkvá nepravidelná síť) v Marushka Designu 0 TIN v Marushka Designu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGN...5-1

Více

Doporučení Středočeskému kraji k transformaci ústavní péče v péči komunitní

Doporučení Středočeskému kraji k transformaci ústavní péče v péči komunitní , 3P Cnsulting, s. r.., Římská 12, 120 00 Praha 2 telefn: (+420) 739 548 469 e-mail: inf@trass.cz web: www.trass.cz Dpručení Středčeskému kraji k transfrmaci ústavní péče v péči kmunitní Klient Zakázka

Více

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách.

Témata modulu a úkoly jsou využitelné ve výuce tematické oblasti RVP Člověk a svět práce ve středních školách. Vstup na trh práce Antace Mdul ppisuje přístupy, způsby a dvednsti ptřebné pr úspěšné hledání práce. Jeh sučástí jsu úkly k jedntlivým tématům a výběr adres pracvních serverů s nabídkami práce. Tip pr

Více

Elektrická deska udržující teplo

Elektrická deska udržující teplo Elektrická deska udržující tepl 114.360 114.361 114.362 V1/1209 CZ 1. Obecné infrmace 134 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 134 1.2 Vysvětlivky symblů 134 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 135 1.4 Ochrana

Více

Projektový manuál: SME Instrument Brno

Projektový manuál: SME Instrument Brno Prjektvý manuál: SME Instrument Brn 1 Obsah 1. C je SME Instrument?... 3 1.1 Pslání prgramu... 3 1.2 Stručný ppis prgramu... 3 2. C je SME Instrument Brn?... 3 2.1 Prč vznikl SME Instrument Brn... 3 2.2

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Obsah cvic ení procvic ovane dovednosti

Obsah cvic ení procvic ovane dovednosti Výpčetní technika a algritmizace I Obsah cvic ení prcvic vane dvednsti Studijní cíle cvičení Ve cvičeních předmětu VA1: student si svjí základní práci s peračním systémem Windws, cž zahrnuje zejména: základní

Více

16. Kategorizace SW chyb, kritéria korektnosti a použitelnosti, spolehlivost SW

16. Kategorizace SW chyb, kritéria korektnosti a použitelnosti, spolehlivost SW 16. Kategrizace SW chyb, kritéria krektnsti a pužitelnsti, splehlivst SW 1. Sftwarvá chyba Prezentace th, že prgram dělá něc nepředpkládanéh Míra th, kdy prgram přestává být užitečný Je t nesuhlas mezi

Více

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami Smluva revitalizaci, svícení, bnvě, údržbě a prvzvání distribuční sustavy elektrické energie sítě veřejnéh světlení na základě metdy Energy Perfrmance and Quality Cntracting uzavřená pdle 1746 dst. 2 bčanskéh

Více

Zadávací dokumentace Stránka 1 z 8

Zadávací dokumentace Stránka 1 z 8 Outsurcing tiskvých řešení pr městsku část Praha 14 Přílha č. 1 - Technické pžadavky Technické pžadavky na multifunkční zařízení a tiskárny (dále jen tiskvá zařízení Pžadvané technické parametry jsu ppsány

Více

Program prevence nehod a bezpečnosti letů

Program prevence nehod a bezpečnosti letů SEKCE LETOVÁ A PROVOZNÍ Odbr bchdní letecké dpravy Směrnice OLD Dplňující výkladvý/vysvětlující materiál k ACJ OPS 1.037 a IEM OPS 3.037 Prgram prevence nehd a bezpečnsti letů CAA-OLD-01/2010 Verze: 1.

Více

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech 16. výzva IROP Energetické úspry v bytvých dmech 21.1. 2016 Hradec Králvé Ing. Michaela Bržvá Centrum pr reginální rzvj České republiky Specifický cíl 2.5 Cíl: Snížit energeticku nárčnst bytvých dmů Bytvým

Více

Zpravodaj projektu PREGNET

Zpravodaj projektu PREGNET Zpravdaj prjektu PREGNET Úvdní slv Přibližně každý desátý bčan České republiky (ČR) se ptýká se zdravtním pstižením, které mu v různé míře kmplikuje vstup neb dluhdbé udržení se na pracvním trhu. Od rku

Více

ONLINESKLAD.CZ. Vysvětlení pojmů: V tomto manuálu i v celém systému figurují 3 základní osoby: Popis administračního rozhraní

ONLINESKLAD.CZ. Vysvětlení pojmů: V tomto manuálu i v celém systému figurují 3 základní osoby: Popis administračního rozhraní ONLINESKLAD.CZ Ppis administračníh rzhraní Vysvětlení pjmů: V tmt manuálu i v celém systému figurují 3 základní sby: 1) PARTNER je t majitel partnerskéh eshpu. Prdává zbží a bjednávky psílá d nlineskladu

Více

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011 Tvrba jedntnéh zadání závěrečné zkušky ve šklním rce 2010/2011 bry středníh vzdělání kategrie E pracvní verze 1 Obsah I. Organizace tvrby JZZZ 1. Harmngram tvrby JZZZ 4 2. Činnst autrskéh týmu 6 3. Kntakty

Více

Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Program Akce příroda. Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2

Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Program Akce příroda. Organizační pokyn Hnutí Brontosaurus č. 3.2 Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 1 1. Vymezení prgramu Akce přírda Organizační pkyn Hnutí Brntsaurus č. 3.2 1.1 O c prgram usiluje Hnutí Brntsaurus (dále

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0037IM8* UOHSX0037IM8 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č.j.:ÚOHS-S308/2010/VZ-14964/2010/510/OK V Brně dne: 26.11.2010 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

Analýza návštěvnosti a spokojenosti turistů v Moravskoslezském kraji. Monitoring návštěvníků a turistů Moravskoslezského kraje

Analýza návštěvnosti a spokojenosti turistů v Moravskoslezském kraji. Monitoring návštěvníků a turistů Moravskoslezského kraje Analýza návštěvnsti a spkjensti turistů v Mravskslezském kraji Mnitring návštěvníků a turistů Mravskslezskéh kraje Vyhdncení za lét 2004 Obsah: 1. Metdlgie 2. Prfil návštěvníka reginu 3. Hdncení reginu

Více

Koncepce Smart Administration města Mohelnice

Koncepce Smart Administration města Mohelnice Mtt: Smart Administratrin = měkké metdy + tvrdá data Kncepce Smart Administratin města Mhelnice Draft 1.0, 25.1.2010 1. Obsah 1. OBSAH... 2 2. VYMEZENÍ SMART ADMINISTRATION... 3 3. SMART ADMINISTRATION

Více

REZERVACE24 S.R.O. PROVOZOVATEL SYSTÉMU RISORSA PRO VĚRNOSTNÍ PROGRAMY. Případová studie. Implementace věrnostního programu s.

REZERVACE24 S.R.O. PROVOZOVATEL SYSTÉMU RISORSA PRO VĚRNOSTNÍ PROGRAMY. Případová studie. Implementace věrnostního programu s. REZERVACE24 S.R.O. PROVOZOVATEL SYSTÉMU RISORSA PRO VĚRNOSTNÍ PROGRAMY Případvá studie Implementace věrnstníh prgramu s.oliver www.risrsa.cz inf@risrsa.cz 11.11.2014 Úvd Splečnst s.oliver CZ s.r.. a s.oliver

Více

SMART Notebook 10.8. Mac OS X software pro operační systémy. Uživatelská příručka

SMART Notebook 10.8. Mac OS X software pro operační systémy. Uživatelská příručka SMART Ntebk 10.8 Mac OS X sftware pr perační systémy Uživatelská příručka Oznámení chranných známkách SMART Ntebk, SMART Respnse, SMART Bard, SMART Dcument Camera, SMART Exchane, SMART Classrm Suite, DViT,

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne 23. 2. 2014

Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne 23. 2. 2014 Zápis z valné hrmady TJ Skl Mheln dne 23. 2. 2014 SOKOL / 2014 / Valná hrmada OBSAH 1 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY TJ SOKOL MOHELNO 2014... 2 1.1 Zahájení, přivítání hstů... 2 1.2 Vlba předsednictva, návrhvé,

Více

Programová příručka. GoPal Navigator verze 5.5

Programová příručka. GoPal Navigator verze 5.5 Prgramvá příručka GPal Navigatr verze 5.5 GPal Navigatr verze 5.5 Obsah KAPITOLA 1: ÚVOD... 1 Uvítání...1 Obsah CD/DVD...1 Systémvé pžadavky...3 Knvence v tét příručce...3 Rady a varvná upzrnění...4 Důležité

Více

Všeobecné smluvní podmínky provozu služby Outsourcing e- spis LITE

Všeobecné smluvní podmínky provozu služby Outsourcing e- spis LITE Všebecné smluvní pdmínky prvzu služby Outsurcing e- spis LITE Následující ujednání jsu všebecně platnými Všebecnými smluvními pdmínkami prvzu služby Outsurcing e-spis LITE (dále jen Pdmínky), které nabízí

Více

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 Smluva závazku veřejné služby zabezpečení lékařské phtvstní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 uzavřená pdle ust. 1746 dst. 2 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, ve znění pzdějších předpisů S m l u v n í s

Více

Informace k přijímacímu řízení na SŠ pro šk. rok 2016/2017

Informace k přijímacímu řízení na SŠ pro šk. rok 2016/2017 Infrmace k přijímacímu řízení na SŠ pr šk. rk 2016/2017 Přinášíme pdrbné infrmace k přijímacímu řízení žáků 9., 7. a 5. rčníků. Prfesní rientaci v 9. třídách zajišťuje výchvná pradkyně D. Knečná ve splupráci

Více

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - subverze 1.28

Spisová služba/elisa - Dodatek k manuálu - subverze 1.28 Spisvá služba/elisa - Ddatek k manuálu - subverze 1.28 01.06.2016 Ddatek k manuálu subverze 1.28 1. Obsah 2. Filtrvací ple... 3 3. Zbrazení značky slžky... 4 4. Načítání seznamů (datagridů)... 4 5. Název

Více

Kotlík na polévku Party

Kotlík na polévku Party Ktlík na plévku Party 100.054 V3/0107-1 - CZ 1. Obecné infrmace 102 1.1 Infrmace týkající se návdu k bsluze 102 1.2 Vysvětlivky symblů 102 1.3 Zdpvědnst výrbce a záruka 102-103 1.4 Ochrana autrských práv

Více

silná pevná konstrukce, bezúdržbový řetězový pohon, krátká základní délka pro ušetření místa velikost Ø mm 1.500 1.650 1.800 2.200

silná pevná konstrukce, bezúdržbový řetězový pohon, krátká základní délka pro ušetření místa velikost Ø mm 1.500 1.650 1.800 2.200 FS31x / FS33x - víjecí strj Cenvě výhdné, velmi jednduše vladatelné a širce pužitelné strje. Při první instalaci máte mžnst nastavit různé prgramy a parametry (hrní víjení, spdní víjení, rychlsti). Parametry

Více

Plánování směn verze 2.1, revize 03

Plánování směn verze 2.1, revize 03 Plánvání směn verze 2.1, revize 03 Ing. Antnín Vecheta Email: t254@seznam.cz Pžadavky na pčítač: 1) Operační systém: MS Windws Vista neb nvější (nutné) 2) Prcesr: Intel i5 (dpručení) 3) Paměť: 4GB (dpručení)

Více

INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL 3.4

INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL 3.4 INFORMACE O NOVÉ VERZI POSKI REAL 3.4 Vydána dne 2.11.2016 Vážení zástupci realitních kanceláří, naši klienti, Rádi bychm vám představili nvu verzi našeh blíbenéh realitníh sftwaru, která jak vždy, přináší

Více

str. 1 Městský úřad Aš Odbor organizační a správní Kamenná 52, 352 01 Aš, tel.:35 4 524 211, fax.:354 524 242, e-mail: info@muas.

str. 1 Městský úřad Aš Odbor organizační a správní Kamenná 52, 352 01 Aš, tel.:35 4 524 211, fax.:354 524 242, e-mail: info@muas. str. 1 Městský úřad Aš Odbr rganizační a správní Kamenná 52, 352 01 Aš, tel.:35 4 524 211, fax.:354 524 242, e-mail: inf@muas.cz Čísl jednací: Vyřizuje: Linka: Datum: 11/029685/OOS Ing.Hldšvend 118 V Aši

Více

Projekt Geostat 1B a Sčítání lidu, domů a bytů 2011 Konference k projektu ERRAM CZ-AT

Projekt Geostat 1B a Sčítání lidu, domů a bytů 2011 Konference k projektu ERRAM CZ-AT Prjekt Gestat 1B a Sčítání lidu, dmů a bytů 2011 Knference k prjektu ERRAM CZ-AT Jan Hnner Český statistický úřad, Praha České Budějvice 24. května 2013 SČÍTÁNÍ LIDU, DOMŮ A BYTŮ 2011 Sčítání je vyčerpávající

Více

Co dál po registraci Žádosti o dotaci z PRV???

Co dál po registraci Žádosti o dotaci z PRV??? C dál p registraci Žádsti dtaci z PRV??? Evrpský zemědělský fnd pr rzvj venkva: Evrpa investuje d venkvských blastí. 1. Písemné vyrzumění registraci Žádsti na RO SZIF v Brně: Pté lze: realizvat způsbilé

Více

SMLOUVA. Mgr. Věrou Pálkovou náměstkyní hejtmana kraje

SMLOUVA. Mgr. Věrou Pálkovou náměstkyní hejtmana kraje Ilíilllll',]!! 11! lllll 11111 KUÍ1SP80RnZ6V SMLOUVA MORAVSKOSLEZS KÝ KRAJ - K ^AJBKÝ ÚŘAD ČÍSLO SMI 0$f X-yVYCDOD Mír ATKU) -4- Cfe... zk db. se sídlem: zastupen: 28. října 117, 702 18 Ostrava IC: 70890692

Více

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY. v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 2020

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY. v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 2020 PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY v Operačním prgramu Živtní prstředí pr bdbí 2014 2020 Verze 5.0 Znění účinné d: 14. 10. 2015 Identifikace dkumentu Evidenční čísl: Zpracván dne: 9. 10. 2015 Verze

Více

Téma č. 6 Mzdy, zákonné odvody a daně. Mzdy a zákonné odvody

Téma č. 6 Mzdy, zákonné odvody a daně. Mzdy a zákonné odvody Mzdy a záknné dvdy MZDA pracvně-právní vztah = vztah mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem pracvně-právní vztah se řídí zákníkem práce, kde je uveden, že zaměstnanci za vyknanu práci náleží MZDA je t částka,

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Vodafone SrWS^T^Mí

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Vodafone SrWS^T^Mí 11 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Vdafne SrWS^T^Mí uzavřená v suladu s ustanvením 1746 dst. 2 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník mezi Mravskslezský kraj 28. října 117 70218 Ostrava IČ: 70890692 DIČ: CZ70890692

Více

2.1. Operační systém. 2.1.1. První kroky. 2.1.1.1. Zapnutí počítače a přihlášení do systému. 2.1.1.2. Restartování počítače

2.1. Operační systém. 2.1.1. První kroky. 2.1.1.1. Zapnutí počítače a přihlášení do systému. 2.1.1.2. Restartování počítače Pužívání pčítače a správa subrů (Windws 7) 2.1. Operační systém Operační systém Micrsft Windws 7 je mderní perační systém, který se vládá pmcí tlačítek, panelů, ken a dalších prvků. Název peračníh systému

Více

VŠB Technická univerzita, Fakulta ekonomická. Katedra regionální a environmentální ekonomiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ.

VŠB Technická univerzita, Fakulta ekonomická. Katedra regionální a environmentální ekonomiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ. VŠB Technická univerzita, Fakulta eknmická Katedra reginální a envirnmentální eknmiky REGIONÁLNÍ ANALÝZA A PROGRAMOVÁNÍ (Studijní texty) Reginální analýzy Dc. Ing. Alis Kutscherauer, CSc. Ostrava 2007

Více

Plán odpadového hospodářství

Plán odpadového hospodářství Plán dpadvéh hspdářství Rztk výrční vyhdncení za rk 2008 Květen 2009 Vypracval: ing. Zdeněk Smejkal Kancelář Ing. Pavla Nváka, Zámecká 384, 335 61 Spálené Příčí ing.pavel.nvak@seznam.cz ; tel. 603161021

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4130-80-2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4130-80-2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4130-80-2015 bvyklé ceně nemvitsti - pzemku parcel.č. 846 se stavbu garáže na pzem. parc.č. 846, bec Pardubice, k.ú. Svítkv, kres Pardubice, kraj Pardubický Objednavatel znaleckéh psudku:

Více

Veřejná zakázka SUSEN generální dodávka staveb v areálu Řež. Dodatečná informace č. 1 k zadávacím podmínkám

Veřejná zakázka SUSEN generální dodávka staveb v areálu Řež. Dodatečná informace č. 1 k zadávacím podmínkám SUSEN generální ddávka staveb v areálu Řež Ddatečná infrmace č. 1 k zadávacím pdmínkám Č.j.:SUSEN/216937/DI/001 Zadavatel bdržel dne 18. 7. 2012 následující pžadavek na ddatečné infrmace k zadávacím pdmínkám:

Více

Programová příručka. GoPal Navigator verze 5

Programová příručka. GoPal Navigator verze 5 Prgramvá příručka GPal Navigatr verze 5 GPal Navigatr verze 5 Obsah KAPITOLA 1: ÚVOD... 1 Uvítání... 1 Obsah CD/DVD... 1 Systémvé pžadavky... 3 Knvence v tét příručce... 3 Rady a varvná upzrnění... 4 Důležité

Více

SMART Notebook Math Tools 11

SMART Notebook Math Tools 11 SMART Ntebk Math Tls 11 Operační systémy Windws Uživatelská příručka Upzrnění chranných známkách SMART Bard, SMART Ntebk, smarttech, l SMART a všechna značení SMART jsu chranné známky neb reistrvané chranné

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011 *uhsx0039d6p* UOHSX0039D6P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. únra 2011 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna

Více

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA

ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA ETICKÝ A OBCHODNÍ ŘÁD ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA ANTIMONOPOLNÍ & KONKURENČNÍ POLITIKA Magna supeří rázně, ale čestně a pdpruje svbdnu a férvuhspdářsku sutěž. Budeme ddržvat všechny platné antimnplní

Více

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ Místní akční plán Místní akční plán je suhrnný dkument zahrnující něklik částí. Obsahuje analyticku část (zejména metaanalýza stávajících dkumentů, analýza vyvlaná plánváním specifických témat, zjišťvání

Více