Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory"

Transkript

1 Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Adaptogeny : bylinky poskytující odolnost, vytrvalost a úlevu od stresu / David Winston, Steven Maimes ; [z anglického originálu... peložil Václav Petr] Praha : Triton, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 rostlina ; zdraví ; stres ; fytoterapie ; adaptogen Adaptogeny jsou nejedovaté rostliny, které napomáhají organismu adaptovat se na stresové a zátžové podmínky, podporují normální tlesné funkce, obnovují tlesnou rovnováhu, zvyšují odolnost vi stresujícím vlivm fyzikálního, chemického, biologického, emocionálního i environmentálního pvodu. 2. Anežský klášter v Praze / Helena Soukupová Praha : Vyšehrad (nakladatelství), s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 37060V1 djiny ; architektura ; kulturní ddictví ; biografie ; Anežka eská, ; Praha (esko) ; církevní památky Autorka knihy se v deseti kapitolách postupn zabývá osobností zakladatelky, vznikem a vývojem františkánského ádu i jednotlivými etapami stavebního vývoje kláštera.

2 3. Co encyklopedie tají a co my prozradíme / Stanislava Jarolímková ; [ilustroval a mapky zhotovil Štpán Zavadil] Praha : R + H, nakladatelství Motto, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny ; kultura ; píroda ; vynález ; všeobecné znalosti Publikace obsahuje mén známé zajímavosti o pomrn známých vcech, osobnostech i událostech. 4. Dvata z pokoje 28 : pátelství, nadje a pežití v Terezín / Hannelore Brenner-Wonschicková ; [peložily Iva Kratochvílová a Lenka Šedová] Brno : Barrister & Principal, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny dvacátého století ; biografie ; dít ; genocida ; holocaust ; koncentraní tábor Kniha pibližuje život a osudy osazenstva dívího pokoje. 28 v koncentraním táboe Terezín.

3 5. Hodnocení kvality života : pro klinickou praxi a ošetovatelský výzkum / Elena Gurková ; [peklad ze slovenského jazyka Vlasta Wirthová] Praha : Grada, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 hodnocení ; výzkum ; kvalita života ; ošetovatelství Odborná publikace, která zpracovává problematické oblasti mení kvality života specifické pro ošetovatelství. V rámci nho je kvalita života vymezená jako výsledek a ukazatel ošetovatelské pée. Publikace se vnuje posuzování kvality života v souvislosti se zdravím a s nemocí. 6. Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtcha : svatyn eských patron a král / Jií Kuthan, Jan Royt Praha : Nakladatelství Lidové noviny ve spolupráci s Katolickou teologickou fakultou Univerzity Karlovy, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 37061V1 djiny ; architektura ; výtvarné umní ; kulturní ddictví ; Praha (esko) ; církevní památky Výpravná publikace od renomovaných historik stedovkého umní a architektury podrobn seznamuje tenáe se svatovítskou katedrálou a její historií. Doplnno množstvím barevných fotografií.

4 7. Masová komunikace a veejné mínní / Lukáš Urban, Josef Dubský, Karol Murdza Praha : Grada, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 hromadné sdlovací prostedky ; komunikace ; spolenost ; veejné mínní ; násilí Autoi koncipují svoji knihu jako vizitku souasné spolenosti. Analyzují promny sociální a masové komunikace, média a jejich vybrané problémy, téma kultury a masové kultury, veejného mínní a jeho významu. Zvláštní pozornost vnují problému mediální prezentace násilí a zloinu. 8. Mluvená eština : hledání funkního rozptí / autoi Svtla mejrková... [et al.] ; Svtla mejrková, Jana Hoffmannová (eds.) Praha : Academia, s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 eština ; lingvistika ; mluvený jazyk ; analýza Publikace je vnována lingvistické analýze souasné mluvené eštiny. Pokouší se nalézt odpov na otázku, pro bžn mluvený jazyk proniká do psaných žánr, spjatých tradin se spisovným jazykem, do žánr mediálních i do žánr vyvolaných k životu moderními komunikaními technologiemi. tenái se seznámí s vývojovými promnami souasného jazyka, které vyplývají z tendencí ke konverzacionalizaci, technologizaci a marketizaci veejného diskurzu a jsou zásti ovlivnny kontakty s jinými jazyky.

5 9. Na písitých pdách : eské spisovatelky na pelomu 19. a 20. století / Dobrava Moldanová Praha : Agentura Pankrác, s. ;. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 spisovatel ; emancipace ; literární tvorba ; spisovatelka ; století Kniha literární historiky Dobravy Moldanové se zabývá ženským psaním v období, kdy se mnila pozice píšících žen. 10. Politické systémy / Vít Hloušek, Lubomír Kopeek, Jakub Šedo Brno : Barrister & Principal, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 politika ; demokracie ; komparace ; legislativa ; politologie ; Evropa ; politický systém ; volební systém Pehledná a vysoce informativní publikace je urena nejen studentm politologie, evropských studií, žurnalistiky, práv a dalších spoleenskovdních obor, ale i širší veejnosti.

6 11. Poteby dítte v ošetovatelském procesu / Lucie Sikorová Praha : Grada, s. ;. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 pée o dít ; pediatrie ; ošetovatelská pée ; ošetovatelský proces Studiem publikace získá student pedpoklady pro plánování komplexní základní i specializované ošetovatelské pée s pihlédnutím ke zvláštnostem jednotlivých vývojových etap dtského a dorostového vku. Draz je kladen na odlišnosti individuálních poteb dtí u vybraných klinických jednotek, souástí jsou i praktické návody ošetovatelského procesu formou píklad. 12. Psychologické aspekty zmn v eské spolenosti : lovk na pelomu tisíciletí / Ilona Gillernová, Vladimír Kebza, Milan Rymeš a kolektiv Praha : Grada, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 sociologie ; spolenost ; životní styl ; rodina ; škola ; zamstnání ; esko ; sociální zmny Kniha shrnuje vývojové trendy a zmny, které nastaly v naší spolenosti na pelomu minulého a souasného tisíciletí v rzných oblastech a sférách života lidí, a to z hlediska rzných vkových skupin a též specifických skupin populace. Autoi charakterizují pozitiva zmn i negativní dopady a srovnávají stávající stav v naší populaci se situací v zemích Evropské unie.

7 13. Sociologie zloinu : pro lidé vraždí a jezdí naerno / Jan Jandourek Praha : Portál (vydavatelství), s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 sociologie ; sociální chování ; kriminalita ; sociální deviace ; zloin Kniha se zabývá deviací v sociologickém slova smyslu. tená v knize nalezne píklady z historie, skutené kauzy i ilustrativní momenty z prózy. Publikace obsahuje základní klíové sociologické pojmy a pojmy z kriminologie, vcný rejstík by mohl sloužit jako malý orientaní slovník oboru. 14. Továrny a tovární haly. 1. díl, Vysoany, Libe, Karlín / Kateina Beková Litomyšli : Nakladatelství Paseka, s. :. -- eština. ISBN (Paseka : váz.) Sign.: II V1 kulturní ddictví ; djiny ; fotografie ; Praha (esko) ; industriální stavba Další svazek tematické ady edice Zmizelá Praha je vnovaný zaniklým industriálním stavbám na území hlavního msta.

8 15. Velké otázky. Fyzika / Michael Brooks ; [z anglického originálu... peložil Jií Langer] Praha : Knižní klub, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 fyzika ; vesmír ; vynález Svazek vnovaný fyzice si klade za cíl pedvést, jak nkteré jednoduché otázky vyústily v ty nejzásadnjší objevy, které lidstvo kdy uinilo. 16. Všechno dopadne jinak : o minulosti, pítomnosti a pedevším o pravdpodobné budoucnosti / Libuše Koubská, František Koukolík Praha : Vyšehrad (nakladatelství), s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 medicína ; biologie ; kultura ; ekonomie ; sociologie ; biografie ; interview ; Koukolík, František, Neuropatolog František Koukolík se v rozhovoru s novinákou Libuší Koubskou zpovídá ze svého vztahu k medicín, hovoí o povaze a evoluci životana Zemi, o lidském mozku a o povaze lidských spoleností. Kniha rozhovor vychází k 70. výroí narození autora.

9 17. Vdcovství, aneb, Co vás na Harvardu nenauí / Slavomír Steigauf ; [ze slovenštiny peložil David Hort] Praha : Grada, s. ;. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 vdcovství ; ízení ; personální ízení ; rozvoj osobnosti ; komunikace Kniha nabízí komplexní pohled na téma vdcovství, dotete se o historii, teoretických základech a zejména praktických postupech smujících k úspšnému vdcovství. Je urena pedevším všem lídrm - vedoucím tým, manažerm, personalistm, lektorm a studentm.

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie Výbr z nových knih 10/2009 psychologie 1. Bludné cesty lásky : manželské trojúhleníky a jiné párové konflikty / Hans Jellouschek ; [z nmeckého originálu... peložil Petr Babka] Praha : Portál, 2009 -- 221

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je umní? : texty angloamerické estetiky 20. století / Tomáš Kulka, Denis Ciporanov (eds.) ; [z anglických originál peložili Denis Ciporanov...

Více

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Cikáni / Werner Cohn ; peložil, [pedmluvu napsal] Marek Jakoubek Praha : Sociologické nakladatelství, 2009 -- 61 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7419-008-7

Více

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika 1. 100 aktivit pro výuku anglitiny : práce s prezovými tématy, globální výchova, rozvoj komunikaních dovedností / Zuzana Hlaviková Praha : Portál (vydavatelství),

Více

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je evoluce : aktuální pohled na evoluní biologii / Ernst Mayr ; [z anglického originálu... peložil Zdenk Urban] Praha : Academia, 2009 -- 354

Více

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika 1. Bazální stimulace, aktivace a komunikace v edukaci žák s kombinovaným postižením : monografie / Vanda Hájková (ed.) a kol. Praha : Somatopedická spolenost, 2009

Více

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. eské Vánoce : od vzniku republiky do sametové revoluce / Petr a Pavlína Kourovi Praha : Dokoán, 2010 -- 356 s., [34] barev. obr. píl. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie Výbr z nových knih 4/2010 psychologie 1. Agresivita na cestách / [editor] Matúš Šucha et al. Olomouc : Univerzita Palackého, 2009 -- 186 s. :. -- eština. ISBN 978-80-244-2375-3 (brož.) Sign.: II 107577V1

Více

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika 1. Inkluzivní vzdlávání / Vanda Hájková, Iva Strnadová Praha : Grada, 2010 -- 217 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3070-7 (brož.) Sign.: II 107730V1 integrace žáka ; speciální

Více

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika 1. 100 vcí, které by ml znát každý pedškolák / Birgit Ebbert ; [peklad Dagmar Sklenáová] Brno : Computer Press, 2011 -- 138 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3545-7

Více

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie Výbr z nových knih 3/2011 psychologie 1. Djiny psychologie / Morton Hunt ; [z anglického originálu... peložili Renáta Mlíkovská a Ivo Müler [i.e. Müller] Praha : Portál, 2010 -- 708 s. -- eština. ISBN

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika 1. Anglitina pro fyzioterapeuty / Helena Gogelová Praha : Grada, 2011 -- 314 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3531-3 (brož.) Sign.: II 108658V1 anglitina ; cizí jazyk

Více

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika 1. Hry a matematika na 1. stupni základní školy / Eva Krejová Praha : SPN - pedagogické nakladatelství, 2009 -- 163 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7235-417-7 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie Výbr z nových knih 10/2011 psychologie 1. Domácí násilí : kontext, dynamika a intervence / Drahomír Ševík, Nadžda Špatenková a kol. Praha : Portál (vydavatelství), 2011 -- 186 s. -- eština. ISBN 978-80-7367-690-2

Více

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie Výbr z nových knih 11/2011 psychologie 1. Když se matka a dcery navzájem hledají : Démétin zármutek a Persefonin návrat - živoucí mýtus / Ingrid Riedelová ; [z nmeckého originálu... peložila Magdalena

Více

Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1989 : pád východního bloku / Victor Sebestyen ; [peklad Petr Šastný] Brno : Computer Press, 2011 -- 432 s., [8] s. obr. píl. -- eština. ISBN 978-80-251-3235-7

Více

Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bible / Gerlinde Baumann ; [z nmeckého originálu... peložila Jana Bílková] Praha : Grada, 2012 -- 83 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3912-0 (brož.)

Více

Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory 1. Bylinky našich babiček / Pierrette Nardo ; [překlad Šárka Surovcová] Brno : Computer Press, 2011 -- 247 s. :. -- čeština. ISBN 978-80-251-2496-3

Více

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika 1. Anglitina za 24 dn : intenzivní kurz pro samouky + audio CD / Emily A. Grosvenor ; [peklad Vilém Jungmann] Brno : Computer Press, 2011 -- vi, 239 s. ;. -- anglitina.

Více

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Architekti kultury smrti / Donald De Marco, Benjamin D. Wiker ; [z anglického originálu... peložila Alena Povolná a kol.] Praha : Res Claritatis,

Více

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Byznys je o lidech / Jan Urban Praha : ASPI, 2006 -- 275 s. ;. -- eština. ISBN 80-7357-220-6 (brož.) Sign.: II 107376V1 personální ízení ; manažerský

Více

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Absolutní válka : Sovtský svaz za druhé svtové války moderní djiny / Chris Bellamy ; [z anglického originálu... peložil Pavel Vereš] Praha : Academia,

Více

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika 1. Bilingvismus a interkulturní komunikace / Monika Morgensternová, Lenka Šulová, Lucie Schöll [sic] Praha : Wolters Kluwer eská republika, 2011 -- 125 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. C. G. Jung v zrcadle filosofie : hermeneutická interpretace filosofických aspekt Jungova díla / Boris Rafailov Brno : Emitos, 2010 -- 129 s. --

Více

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika 1. tení a dyslexie / Jií Jošt Praha : Grada Publishing, 2011 -- 384 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3030-1 (brož.) Sign.: II 108263V1 dyslexie ; tení ; porucha uení ;

Více

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika 1. eština expres 1 : [úrove] A1/1 : [nmecká verze] / Lída Holá, Pavla Boilová Praha : Akropolis, 2010 -- 96 s. :. -- nmina. ISBN 978-80-87310-14-4 (brož.) Sign.: III

Více

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny filmu 1895-2005 / Jerzy Płaewski ; editor Karel Tabery ; [na pekladu... se podíleli Karel Tabery... et al.] Praha : Academia, 2009 -- 901

Více

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie Výbr z nových knih 12/2011 psychologie 1. 90 skvlých aktivit od 90 svtových kou / Elaine Biechová ; [peklad Libuše Mohelská, Daniela Zounková] Brno : Computer Press, 2011 -- xvii, 390 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika 1. Aktivizaní metody ve výuce : píruka moderního pedagoga / Tomáš Kotrba, Lubor Lacina ; [ilustrace Hana Šefrová] Brno : Barrister & Principal, 2011 -- 185 s. :. --

Více

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika 1. Anglitina pro pedškoláky : metodika pro výuku v mateské škole / Iva Hennová Praha : Portál, 2010 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-7367-692-6 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie 1. 50 nejvtších mýt populární psychologie : opravník obecn oblíbených omyl o lidském chování / Scott O. Lilienfeld... [et al. ; z anglického originálu... peložila

Více

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika 1. eská základní škola : vícepípadová studie / Dominik Dvoák... [et al.] Praha : Karolinum (nakladatelství), 2010 -- 310 s. :. -- eština. ISBN 978-80-246-1896-8 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika 1. Cviení na míi pro celou rodinu / Hana Janošková, Marta Muchová Brno : Computer Press, 2011 -- 120 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3173-2 (brož.) Sign.: II 108723V1

Více

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Anglické listy = Letters from England / Karel apek ; [peklad Klára Košutová] Brno : Computer Press, 2011 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-251-3591-4

Více

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bartolomjská noc : zloin v zájmu státu - 24. srpen 1572 / Arlette Jouannová ; [z francouzského originálu... peložila Vra Dvoáková] Praha : Garamond

Více

Výbr z nových knih 3/2012 psychologie

Výbr z nových knih 3/2012 psychologie Výbr z nových knih 3/2012 psychologie 1. Cesty pesažení ega : transpersonální vize / editoi Roger Walsh a Frances Vaughanová ; [peložil Václav Petr] Praha : Triton, 2011 -- 450 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7387-408-7

Více

! " " # ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0, " &

!   # ( '&! )'& #!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0,  & ! " " # $!%& '& ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - $!%& &./,,*% 0, *+& 1"% " & Úvod... 3 Metodologie sbru dat k vyhodnocení tezí a ke zpracování analýzy... 5 Analýza dokumentu... 5 Dotazník... 6 ízené

Více

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika 1. Andragogika / Milan Beneš Praha : Grada, 2008 -- 135 s. -- eština. ISBN 978-80-247-2580-2 (brož.) Sign.: II 108405V1 pedagogika dosplých ; organizace ; kurikulum

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika 1. 100 inspirací z Ekoateliéru : moderní abeceda tvoivé recyklace / Jitka Horová Praha : Portál, 2010 -- 133 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7367-748-0 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny ábla / Robert Muchembled ; [z francouzského originálu... peložila Jana Vymazalová] Praha : Argo, 2008 -- 377 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7203-958-6

Více

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika 1. Efektivní vzdlávání zamstnanc / Josef Vodák, Alžbeta Kucharíková ; peklad Dagmar Krtiková Praha : Grada Publishing, 2011 -- 237 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3651-8

Více

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bigbít / Vojtch Lindaur, Ondej Konrád ; [doslov napsal Vojtch Lindaur] Praha : Plus, 2010 -- 300 s. -- eština. ISBN 978-80-259-0023-9 (brož.) Sign.:

Více

eská veejnost a její pístup k volbám

eská veejnost a její pístup k volbám Vyšší odborná škola publicistiky, Praha eská veejnost a její pístup k volbám Josef Mašek Kontakt: josef@jmasek.com, 602 489 538 I. roník VOŠP, Sociologie Pednášející: PhDr. MgrTh. Jií Vymazal, CSc. 3.1.2005,

Více

ESKÝ JAZYK A LITERATURA

ESKÝ JAZYK A LITERATURA ESKÝ JAZYK A LITERATURA CHARAKTERISTIKA PEDMTU 1. Obsahové vymezení Realizuje obsah vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura RVP GV. Zaujímá dležité postavení ve výchovn vzdlávacím procesu. Je to povinný

Více

ZSV: Seznam doporučené literatury

ZSV: Seznam doporučené literatury ZSV: Seznam doporučené literatury Na následujících stránkách se nachází seznam doporučené literatury k testům NSZ ZSV. U každého oboru je uvedena řada publikací, které jsou rozděleny na učebnice, základní

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 77 výlet s dtmi po Morav / [text a fotografie] Ivo Paulík a Jaroslav Burian Praha : Knižní klub, 2009 -- 191 s. :. -- eština. ISBN 978-80-242-2699-6

Více

Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika 1. ADHD - porucha pozornosti s hyperaktivitou : píruka pro starostlivé rodie a zodpovdné uitele / Michal Goetz, Petra Uhlíková Praha : Galén, c2009 -- 160 s. :. --

Více

Encyklopedie českých a moravských pomocných (světících) biskupů : (se supplementem sídelních biskupů)

Encyklopedie českých a moravských pomocných (světících) biskupů : (se supplementem sídelních biskupů) Encyklopedie českých a moravských pomocných (světících) biskupů : (se supplementem sídelních biskupů) / Milan M. Buben, Pavel R. Pokorný.-- 1. vyd.-- Praha : Libri, 2014.-- 223 s. ; 21 cm.-- Encyklopedie

Více

Roní plán pro 2.roník

Roní plán pro 2.roník Roní plán pro 2.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

SEZNAM DOPORUČENÉ LITERATURY. Vážení studenti,

SEZNAM DOPORUČENÉ LITERATURY. Vážení studenti, SEZNAM DOPORUČENÉ LITERATURY Vážení studenti, dostává se vám do ruky seznam doporučené literatury k testům NSZ - ZSV. U každého oboru je uvedena řada publikací, které jsou rozděleny na učebnice, základní

Více

Struktura a obory sociologie. VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl

Struktura a obory sociologie. VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl Struktura a obory sociologie VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl Úvod do sociologie - struktura sociologie Úvod do sociologie - základní disciplíny Obecná sociologie Vymezuje předmět zkoumání.

Více

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1000 pozoruhodností Prahy : [to nejkrásnjší z hlavního msta / text] Petr David, Vladimír Soukup ; [fotografie Martin Hurin... et al.] V Praze :

Více

U apka je dopis dtem souástí textu pohádky, ilustrace s motivem

U apka je dopis dtem souástí textu pohádky, ilustrace s motivem UPRAVENÝ APEK U zaínajících neslyšících tená je nutno brát ohled na uritá specifika, jako jsou napíklad rznorodost jazykových kompetencí v eském i eském znakovém jazyce i dosavadních zkušeností s reálným

Více

Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory 1. Abeceda personalisty / Hana d'ambrosová... [et al.] Olomouc : ANAG, 2009 -- 383 s. ;. -- čeština. ISBN 978-80-7263-512-2 (kroužková vazba) Sign.:

Více

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 Dokumenty Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 1. doc. Ing. Pavol B a u e r, Dr., pro obor silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika, na návrh Vědecké rady Vysokého učení technického

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PRÁVNICKÁ. Diplomová práce. Správa daní. se zaměřením na vymáhací řízení. Jindřich Lorenc

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PRÁVNICKÁ. Diplomová práce. Správa daní. se zaměřením na vymáhací řízení. Jindřich Lorenc ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PRÁVNICKÁ Diplomová práce Správa daní se zaměřením na vymáhací řízení Plzeň 2013 Jindřich Lorenc Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická Katedra národního

Více

Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory 1. 2 x 101 knih pro děti a mládež : nejlepší a nejvlivnější knihy / Pavel Mandys a kolektiv -- 1. vyd. V Praze : Albatros, 2013 -- 430 s. -- čeština

Více

Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1001 knih, které musíte peíst, než zemete / editor Peter Boxall ; [peložili Olga Bártová... et al.] V Praze : Plus, 2011 -- 960 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Antikrist Galileo : životopis / Michael White ; [z anglického originálu... peložili Helena a Lubomír Synkovi] Praha : Academia, 2011 -- 342 s.

Více

Miroslav Lupa, Habrová 2640/5, 130 00 Praha 3, tel.: +420 775 339 333 e-mail: mirek@koniklec.cz. Akademické gymnázium Praha Od do 9/1985 6/1989

Miroslav Lupa, Habrová 2640/5, 130 00 Praha 3, tel.: +420 775 339 333 e-mail: mirek@koniklec.cz. Akademické gymnázium Praha Od do 9/1985 6/1989 ŽIVOTOPIS 1. Kontaktní údaje: Miroslav Lupa, Habrová 2640/5, 130 00 3, tel.: +420 775 339 333 e-mail: mirek@koniklec.cz 2. Píjmení Lupa 3. Jméno Miroslav 4. Datum narození 2. kv*tna 1971 5. Národnost eská

Více

Výběr z nových knih 9/2013 pedagogika

Výběr z nových knih 9/2013 pedagogika Výběr z nových knih 9/2013 pedagogika 1. 100 aktivit, her a učebních strategií ve výuce cizích jazyků : praktické návody, jak zpříjemnit výuku studentům i sobě / Amy Buttner ; [překlad Irena Ellis] --

Více

Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika

Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika 1. 100 her pro děti do tří let: v dětských skupinách a mateřských školách / Katharina Bäcker-Braun ; z německých originálů Die 50 besten Spiele für unterdreijährige

Více

Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Akademický atlas českých dějin / Eva Semotanová, Jiří Cajthaml a kol. -- Vyd. 1. Praha : Academia, 2014 -- xxviii, 559 s. -- cze ISBN 978-80-200-2182-3

Více

Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory 1. 7 skrytých důvodů, proč zaměstnanci odcházejí z firem / Leigh Branham ; [překlad Tomáš Juppa] -- 1. vyd. Praha : Grada, 2009 -- 250 s. -- čeština.

Více

Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií

Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií 1.Psychologické a komunikaní aspekty pracovníka v muzeu a galerii osobnostní profil pracovníka v informaních službách osobnost v sociálních

Více

ANOTACE nově vytvořených/inovovaných materiálů

ANOTACE nově vytvořených/inovovaných materiálů ANOTACE nově vytvořených/inovovaných materiálů Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.1017 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sociologie

Více

Aspekty udržitelného rozvoje (v programovacím období a perspektivy rozvoje ) / Jiří Dušek a kol.

Aspekty udržitelného rozvoje (v programovacím období a perspektivy rozvoje ) / Jiří Dušek a kol. BÍLÝ, Jiří Veřejná správa a bezpečnost státu jako součást udržitelného rozvoje / Jiří Bílý, Štěpán Kavan, Roman Svatoš a kol. ISBN 978-80-87472-48-4 DANICS, Štefan Základy vědy o politice / Danics, Š.

Více

4.2. publika ní innost Odborné publikace vydané v rámci projektu: Lucie Bukovská: Asertivní komunikace

4.2. publika ní innost Odborné publikace vydané v rámci projektu: Lucie Bukovská: Asertivní komunikace 4.2. publikaní innost V rámci projektu Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí vznikla ada odborných publikací a leták, které se vztahovaly k pednášeným tématm. Úastníci

Více

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Úvod do zdravotní politiky Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Zdravotní POLITIKA Zdravotní politika je výrazem zájmu státu na zdravotní stavu obyvatelstva. V eštin existuje

Více

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Církev : průvodce českou historií / Alena a Vlastimil Vondruškovi -- Vyd. 1. Praha : Vyšehrad, 2014 -- 199 s. -- cze ISBN 978-80-7429-441-9

Více

Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory 1. Dějinné sousedství Čechů a Němců / Hans Dieter Zimmermann ; [z německého originálu... přeložila Eva Pátková] -- 1. české vyd. Praha : Ústav

Více

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří BÍLÝ, Jiří Veřejná správa a bezpečnost státu jako součást udržitelného rozvoje / Jiří Bílý, Štěpán Kavan, Roman Svatoš a kol. ISBN 978-80-87472-48-4 DANICS, Štefan Základy vědy o politice / Danics, Š.

Více

Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 52 nápad na každý týden v roce / [Monika Brýdová... et al.] Brno : Computer Press, 2006 -- 128 s. :. -- eština. ISBN 80-251-0303-X (váz.) Sign.:

Více

Výběr z nových knih 11/2007 psychologie

Výběr z nových knih 11/2007 psychologie Výběr z nových knih 11/2007 psychologie 1. Mé dítě si věří. / Anne Bacus-Lindroth. -- Vyd. 1. Praha: Portál 2007. 159 s. -- cze. ISBN 978-80-7367-296-6 dítě; výchova dítěte; strach; úzkost; sebedůvěra;

Více

Ekologická výchova ve vzd lávacích dokumentech a v eduka ním procesu

Ekologická výchova ve vzd lávacích dokumentech a v eduka ním procesu Ekologická výchova ve vzdlávacích dokumentech a v edukaním procesu kolní environmentální vzdlávání, výchova a osvta kola jako instituce poznání a pochopení ekologických souvislostí - uvdomní si rizik z

Více

Nové knihy. Možný, P., Praško, J.: KOGNITIVNĚ-BEHAVIORÁLNÍ TERAPIE. ÚVOD DO TEORIE A PRAXE. Praha: Triton 1999, 304 s. (ISBN 80-7254-0389-6)

Nové knihy. Možný, P., Praško, J.: KOGNITIVNĚ-BEHAVIORÁLNÍ TERAPIE. ÚVOD DO TEORIE A PRAXE. Praha: Triton 1999, 304 s. (ISBN 80-7254-0389-6) Nové knihy Rubrika přináší informace o nových knihách,které by mohly psychiatrickou veřejnost zajímat. Namísto RNDr. Zdeněk subjektivních recenzí se snažíme nabídnout krátké ukázky z textů publikací, které

Více

Výběr z nových knih 11/2015 psychologie

Výběr z nových knih 11/2015 psychologie Výběr z nových knih 11/2015 psychologie 1. Antropoložka na Marsu : podivuhodné a výjimečné životy geniálních a psychicky odlišných osobností / Oliver Sacks ; z anglického originálu An anthropologist on

Více

Výběr z nových knih 3/2016 pedagogika

Výběr z nových knih 3/2016 pedagogika Výběr z nových knih 3/2016 pedagogika 1. (Re)socializace v rané péči / Zdenka Šándorová -- Vydání první [Pardubice] : Univerzita Pardubice, 2015 -- 139 stran -- cze ISBN 978-80-7395-961-6 Sign.: II 113880V1

Více

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří BÍLÝ, Jiří Veřejná správa a bezpečnost státu jako součást udržitelného rozvoje / Jiří Bílý, Štěpán Kavan, Roman Svatoš a kol. ISBN 978-80-87472-48-4 Moc a politika v 21. století / Jiří Bílý a kolektiv

Více

Opozice spisovnost x nespisovnost v moderních pracích o eské stylistice

Opozice spisovnost x nespisovnost v moderních pracích o eské stylistice Mgr. Michal Kístek, M.Phil., Ph.D. Ústav eského jazyka Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Opozice spisovnost x nespisovnost v moderních pracích o eské stylistice Dichotomy standard vs substandard

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory 1. Bible a moderní kritika : česká a světová progresivní exegeze ve víru (anti-) modernistické krize / Tomáš Petráček Praha : Vyšehrad (nakladatelství),

Více

1. Emo ní inteligence: p ehled základních p ístup a aplikací. 2. Poradenská psychologie pro d ti a mládež.

1. Emo ní inteligence: p ehled základních p ístup a aplikací. 2. Poradenská psychologie pro d ti a mládež. 1. Emoční inteligence: přehled základních přístupů a aplikací. -- Vyd. 1. Praha: Portál 2007. 367 s. -- cze. ISBN 978-80-7367-229-4 emoce; inteligence; sociální komunikace; dovednost; interpersonální vztahy;

Více

Metody vyhodnocování udržitelného rozvoje a využití území

Metody vyhodnocování udržitelného rozvoje a využití území Metody vyhodnocování udržitelného rozvoje a využití území doc. Ing. arch. Vladimíra Šilhánková, Ph.D. Nástroje udržitelného ÚP dle zákona. 83/6 Sb. (stavební zákon) rozbor udržitelného rozvoje území (RURÚ)

Více

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří

BÍLÝ, Jiří. DANICS, Štefan. DOLISTA, Josef. DUŠEK, Jiří BÍLÝ, Jiří Demokracie ve slovenském politickém prostředí / Jiří Bílý a kolektiv ISBN 978-80-7556-003-2 Veřejná správa a bezpečnost státu jako součást udržitelného rozvoje / Jiří Bílý, Štěpán Kavan, Roman

Více

Výběr z nových knih 10/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 10/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 10/2012 ostatní společenskovědní obory 1. 20 typů lidí : jak s nimi jednat, jak je vést a motivovat / František Bělohlávek -- 2., rozš. vyd. Praha : Grada, 2012 -- 158 s. -- čeština.

Více

Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Albert Schweitzer : (1875-1965) / Nils Ole Oermann ; z německého originálu Albert Schweitzer 1875-1965... přeložil Petr Babka -- Vydání první

Více

SOCIOLOGIE Sociální normy a sociální deviace

SOCIOLOGIE Sociální normy a sociální deviace SOCIOLOGIE Sociální normy a sociální deviace Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační číslo

Více

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Sociologie

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Sociologie Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám Sociologie 1. Plurality I Sociální rozměr lidské existence. Podoby sociálních seskupení. Sociální kategorie. Sociální agregáty náhodné, shluky,

Více

Zdraví 21 Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva R. Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem

Zdraví 21 Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva R. Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva R Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem Cílem programu je zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva R Jde o

Více

Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Od Palackého k Benešovi : německé texty o Češích, Němcích a českých zemích / Eva Hahnová -- Vyd. 1. Praha : Academia, 2014 -- 723 s. -- cze

Více

Seznam akreditovaných oborů pro habilitační a jmenovací řízení

Seznam akreditovaných oborů pro habilitační a jmenovací řízení Seznam akreditovaných oborů pro habilitační a jmenovací řízení Na RUK byly předloženy v roce 2016 žádosti o re/akreditaci pro 4 obory habilitačního řízení a 3 obory řízení ke jmenování profesorem, jež

Více

1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi.

1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi. 1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi. / Jan Poněšický. -- Vyd. 1. V Praze: Triton 2006. 266 s. -- cze. ISBN 80-7254-861-1 člověk; společnost; etika; hodnota;

Více

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Dávat a brát : skrytá dynamika úspěchu / Adam Grant ; [překlad Zdeněk Mužík] -- 1. vyd. Brno : BizBooks, 2014 -- 311 s. -- cze ISBN 978-80-265-0133-6

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy Syndrom CAN Child Abuse and

Více

Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...)

Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...) Mgr. Michal Kístek, M.Phil., Ph.D. Ústav eského jazyka Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...) A modern presentation

Více

Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie

Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie Prof. Ing. Otakar Sláma, DrSc. Pro je ergonomie dležitá nejen pro uitele technické a informaní výchovy, ale pro každého uitele, bu již víte, nebo to poznáte

Více

Psychosomatická a primárn somatická onemocnní u dtí možnosti a meze psychoterapie

Psychosomatická a primárn somatická onemocnní u dtí možnosti a meze psychoterapie Psychosomatická a primárn somatická onemocnní u dtí možnosti a meze psychoterapie Obecné Primárn somatická onemocnní a jejich psychoterapie Psychosomatická onemocnní a jejich psychoterapie Tlesné onemocnní

Více

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina Latina 244 Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina 1. Charakteristika vyuovacího pedmtu a) Obsahové, asové a organizaní vymezení pedmtu Pedmt Latina

Více

Výběr z nových knih 2/2008 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 2/2008 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 2/2008 ostatní společenskovědní obory 1. Dějiny filosofie jasně a stručně. / Pavel Hlavinka. -- Vyd. 1. Praha: Triton 2008. 265 s. -- cze. ISBN 978-80-7387-015-7 filozofie; osobnost;

Více