Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory"

Transkript

1 Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bible / Gerlinde Baumann ; [z nmeckého originálu... peložila Jana Bílková] Praha : Grada, s. ;. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: V 22887V1 posvátná kniha ; analýza ; náboženství Publikace obsahuje jasný pehled a pesné informace o nejnovjších výsledcích bádání. 2. eské zem a jejich obyvatelé oima románského svta století / Jaroslava Kašparová eské Budjovice : Veduta, s., xvi s. barev. obr. píl. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny novovku ; turistika ; kultura ; spolenost ; esko ; Evropa ; století Publikace pináší na základ rzné dobové tištné produkce vydané v zemích románského svta obraz eských zemí a jejich obyvatel tak, jak si jej v 16. a 17. století utváeli nejen jejich návštvníci, ale i ti, kteí se k nám nikdy nepodívali. tenáe pivádí k zamyšlení nad otázkami, které jsou aktuální i dnes, tj. jak jsme se jevili obyvatelm ran novovké románské Evropy a pro.

2 3. Digitální malíské techniky : [postupy a inspirace od expert z oboru / Chee Ming Wong... et al. ; peklad Jan Dvoák] Brno : Computer Press, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: III 37138V1 poítaová grafika ; grafika ; software ; digitální malíství ; grafická metoda Mladí talentovaní umlci prostednictvím ucelených profesionálních grafických projekt od A do Z odhalí postupy a tajemství své práce. Široká tematika obraz sahá od realistických konstrukcí dopravních prostedk a budov pes vykreslení atmosféry vhodné pro dané místo a okamžik až po dynamické postavy z íše fantasy a sci-fi. 4. Efektivní krizová komunikace : pro všechny manažery a PR specialisty / Radek Chalupa Praha : Grada, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 vztah k veejnosti ; ízení ; podnik ; hromadné sdlovací prostedky ; krizová komunikace ; krizový management Krizová komunikace je oznaována za královnu public relations. Jde o komunikaci firmy nebo instituce v situacích, kdy je její povst, stabilita i bezpenost ohrožena krizovou událostí nebo negativní publicitou. Autor podrobn rozebírá jednotlivé etapy krizové komunikace - ped vypuknutím krize, v ase krize a po jejím vyešení. Objasuje roli médií a noviná v krizové komunikace a dležitost firemní povsti v kontextu poteb a zájm klíových zájmových skupin.

3 5. Encyklopedie komiksu 2 v eskoslovensku / Josef Ládek, Robert Pavelka Praha : XYZ, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 36968/2V1 periodikum ; kreslený seriál ; djiny ; eskoslovensko ; asopisy pro mládež ; komiksy ; Druhý díl této encyklopedie pedstavuje a osvtluje další bílá místa v historii kreslených píbh. Po prvním díle vnovaném komiksm, které vycházely v asopise ABC, se nyní autoi zamili na píbhy z asopis Pionýrské noviny, Sedmika pionýr a Stezka. 6. Etnické komunity : integrace, identita / eds. Dana Bittnerová, Mirjam Moravcová Praha : FHS UK, s. :. -- slovenština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 etnická skupina ; národnostní menšina ; kulturní identita ; sociální integrace ; spoleenství Publikace se zamuje na analýzu vztahu mezi integrací píslušník etnických menšin do vtšinové spolenosti a uchováním, obnovou i transformací jejich etnické, kulturní identity. Hledání model tchto vztah v postojích rzných etnických menšin, užších sociáln definovaných skupin jejich píslušník a jednotlivc.

4 7. Europeana : struné djiny dvacátého vku / Patrik Ouedník ; [doslov Vlastimil Hárl] Praha : Volvox Globator, s. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny dvacátého století ; spolenost ; kultura Ouedníkv text, pohybující se na pomezí beletrie a esejistiky a napsaný v mystifikátorsky naivním tónu, je provokativním pokusem, jak v jednolitém tvaru jakési bizarní kroniky válek, vraždní, myšlenkových proud a vynález ztvárnit pomocí asambláže fiktivních epizod, dokumentárních prvk, historických dat, úvah a parafrází svt dvacátého století, nejvražednjšího století lidských djin. 8. Filosofie : velké otázky / Simon Blackburn ; [peložila Kateina Šebková] Praha : Knižní klub, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 filozofie ; djiny filozofie ; osobnost ; lovk ; spolenost Ambiciózní ada Velké otázky je jedineným, pístupným a struným shrnutím nejvtších myšlenek lidstva. Pedkládá základní problémy vdy a filosofie a nabízí odpovdi nejvýznamnjších myslitel.

5 9. Kdo je kdo v eské sociologii a píbuzných oborech / Zdenk R. Nešpor a Anna Kopecká (eds.) Praha : Sociologický ústav (Akademie vd R), s. :. -- eština. ISBN (Sociologické nakladatelství, SLON : váz.) Sign.: II V1 sociologie ; osobnost ; biografie ; esko ; sociální vdy obory. Tato kniha je oborovou encyklopedií žijících osobností eské sociologie, demografie, sociální antropologie, sociální ekologie, sociální filosofie, sociální psychologie, sociálních djin, sociální geografie, sociální politiky a dalších píbuzných obor. Cílem díla je poskytovat informace o profesionálním i soukromém život a díle badatel v uvedených oborech, pomoci v orientaci studentm a dalším zájemcm o tyto 10. Koncepce personálního ízení a ízení lidských zdroj / Sergej Vojtovi Praha : Grada, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 personální ízení ; pracovní síla ; podnik ; koncepce ; djiny Kniha se vnuje souvislostem vzniku a rozvoje personálního ízení a vysvtluje podstatu a podmínky formování koncepce lidského kapitálu a koncepce ízení lidských zdroj. tená se dozví, pro lidské zdroje v dnešním svt získávají strategický význam, pro je dležité investovat do lidí, a nejen do technologií, a pro nejefektivnjší formou investic do lidských zdroj jsou investice do vzdlávání a rozvoje.

6 11. Krizová intervence pro praxi / Nadžda Špatenková a kolektiv Praha : Grada, s. ;. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 sociální práce ; krizová intervence ; krizové situace ; trauma Pi setkání s lidmi v krizi asto nevíme, co dlat a co íci, bojíme se, abychom neudlali nco nepatiného. Renomovaní eští autoi se proto pokusili identifikovat jednotlivé kroky, které mžete pi poskytování krizové intervence sledovat, a tak - krok za krokem - provázet klienta jeho krizí. 12. Lidské poteby ve zdraví a nemoci : aplikované v ošetovatelském procesu / Marie Šamánková... [et al.] Praha : Grada, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 zdraví ; pée ; nemoc ; lidské poteby ; ošetovatelská pée ; ošetovatelský proces Publikace zpracovává téma lidských poteb ve zdraví a v nemoci, snaží se o propojení teoretických poznatk z této oblasti s jejich využitím v ošetovatelském procesu. Zabývá se vybranými teoriemi poteb, pojetím poteb ve zdraví, v krizi i v nemoci. Blíže se zamuje na poteby nemocných v intenzivní péi, pi náhlém pohybovém poškození nebo somaticky vážn nemocných dtí.

7 13. Logika a pirozený jazyk / Vladimír Svoboda a kolektiv Praha : Filosofia, s. ;. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 logika ; analýza ; výroková logika ; predikátová logika ; filozofie jazyka Kniha pedstavuje prez hlavními tématy logické analýzy pirozeného jazyka. Uvádí tenáe do logických jazyk, které jsou k analytickým úelm používány a do metodických postup spjatých s jejich aplikací na konkrétní problémy. 14. Lucemburkm v patách : rozšíená podoba historického cyklu eské televize a Agency Prague Cherry / Vladimír Mertlík Praha : eská televize, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny stedovku ; spolenost ; biografie ; Lucemburkové (rod) ; Evropa ; panovník Autor navštívil stovky míst a mst a natoil stejnojmenný televizní dokumentární cyklus. Sledoval osudy ty generací panovnického rodu, který dal eským zemím nejvtšího panovníka Karla IV. a pivedl je na vrchol moci a slávy.

8 15. Marketing kultury : divadlo, koncerty, publikum, veejnost / Radim Bauvík Zlín : VeRBuM, s. ;. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 marketing ; kultura ; divadlo ; ekonomie ; financování ; komunikace ; vztah k veejnosti ; sociologie kultury ; veejnost Kniha se zabývá vztahy kulturních organizací s jejich publikem a širokou veejností. Na píkladech z tuzemské i zahraniní praxe ukazuje funkní marketingové pístupy, ale snaží se také poukázat na chyby, které kulturní a umlecké organizace na poli marketingu a propagace dlají. Kniha je zamena pedevším na oblast interpretaních umní, tedy rzných forem divadla a koncert, mnohá doporuení se však týkají také svta výtvarného umní, muzejnictví a památkové pée. 16. Nacionální socialismus / Volker Koop ; [z nmeckého originálu... peložila Anna Fejglová] Praha : Grada, s. ;. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: V 22889V1 djiny dvacátého století ; Nmecko ; nacionální socialismus ; století 20 Autor podává struný a pehledný pohled na dobu nacionálního socialismu.

9 17. Ochrana základních práv a svobod v promn práva na poátku 21. století v eském, evropském a mezinárodním kontextu / Aleš Gerloch, Pavel Šturma a kol. Praha : Auditorium, s. ;. -- slovenština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 lidská práva ; svoboda ; právo ; legislativa ; mezinárodní právo ; esko ; Evropa ; ochrana práv ; století 21 Monografie vnovaná aktuálním problémm ochrany lidských práv, a to jak v eské republice, tak i na evropské a mezinárodní úrovni. Kolektiv tém padesáti pedních eských a slovenských odborník pojednává pedevším o ústavním zakotvení lidských práv, jejich ochran soudy i veejnou správu, stejn jako o vybraných speciálních problémech, jakými jsou diskriminace, ochrana menšin, právo na azyl a mnohé další. Zvláštní pozornost je vnována Listin základních práv a svobod a jejímu vztahu k Listin základních práv EU. 18. Personální ízení : východiska a vývoj / Renata Kocianová Praha : Grada, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 personální ízení ; motivace ; hodnocení ; odmna ; plánování ; pracovní podmínky ; personalistika Kniha postihuje ve strunosti nástin vývoje personální práce, podmínky personálního ízení, personální strategii a politiku a vlivy organizaní kultury a organizaního klimatu na identifikaci pracovník s organizací a prací. Pozornost je zamena na motivaci a stimulaci pracovník, osobnost lovka ve vztahu k práci, teorie pracovní motivace a na problematiku pracovní spokojenosti.

10 19. Poátky novinového zpravodajství a novin v eských zemích : (do devadesátých let 18. století) / Zdenk Šimeek Brno : Matice moravská, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 tisk ; žurnalistika ; djiny ; esko ; zpravodajství ; století Publikace se zabývá strukturou médií, organizací novinového zpravodajství a jeho funkcí ve spolenosti. Psané a tištné noviny, pravideln rozšiované v eských zemích, byly souástí zpravodajského systému, který ml celoevropský charakter. Tyto souvislosti jsou sledovány ve sfée produkce i recepce, piemž proces šíení novinového zpravodajství a vznik pravideln vydávaných týdenních novin byl v echách vázán na Prahu, v moravském a slezském prostedí byl vývoj novináství pozvolnjší. 20. Prameny a smysl ruského komunismu / Nikolaj Alexandrovi Berdajev ; peložil Jakub Šedivý Praha : Prostor, s. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny ; komunismus ; marxismus ; socialismus ; kesanství ; literatura ; Rusko Autor se v knize zamuje na duchovní, kulturní a ideové djiny Ruska, a to pedevším od 19. století. Dále objasuje pojmy, jako je slavjanofilství, západnictví, nihilismus, narodnictví i anarchismus, a vnuje se charakteru ruské inteligence a ruské literatury.

11 21. Promna eských zemí ve stedovku / Jan Klápšt Praha : Lidové noviny (nakladatelství a vydavatelství), s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny stedovku ; spolenost ; kultura ; archeologie ; sociální struktura ; církev ; esko ; kolonizace ; století 13 Svazek edice eská historie pojednává o 13. století, podle mínní vtšiny historik o dob, která nejvíce pemnila tvánost, fyzickou i duchovní, naší zem. Je to epocha posledních Pemyslovc a jejich nebývalého mocenského vzestupu, ale také nmecké kolonizace, zakládání mst, rytíské gotické kultury a emancipace kesanské církve. 22. Republika sociolog : zlatá éra eské sociologie v meziváleném období a krátce po druhé svtové válce / Zdenk R. Nešpor Praha : Scriptorium, s. ;. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 sociologie ; djiny ; eskoslovensko ; Dosud chybjící píruka k djinám eské a slovenské sociologie v letech Jedná se o období, v nmž nebývalé velké množství vyškolených sociolog psobilo v politickém život a významných správních funkcích eskoslovenského státu. První prezident T. G. Masaryk je považován za zakladatele eské sociologie. Práce je vybavena podrobnou bibliografií a jmenným rejstíkem.

12 23. Rok v pírod : prvodce naší pírodou msíc po msíci / Mario Ludwig ; [peklad Eva Kadlecová] V Brn : CPress, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 píroda ; rostlina ; živoich ; pozorování ; roní období Každé roní období umožuje zcela jedinené pírodní zážitky, které promní procházku v nezapomenutelnou zkušenost. Tento atraktivní prvodce plný krásných fotografií vám poradí, co, kdy a kde mžete v pírod pozorovat. Dá vám píležitost ješt lépe porozumt souvislostem a zákonitostem v pírod a nadchnout pro n i vaše dti. 24. Rozhovory o eštin / Svatopluk Pastyík Liberec : Bor, s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 eština ; komunikace ; gramatika ; pravopis ; ústní projev Knížka je urena souasným uživatelm eštiny, všem kterým není lhostejný stav naší souasné veejné komunikace, tedy to, jak v dnešní dob mluvíme, píšeme, co slyšíme a slýcháme, co teme.

13 25. Spinoza : doba, život a myšlenky novovkého filosofa / Martin Hemelík Praha : Filosofia, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 filozofie ; biografie ; dílo ; djiny novovku ; Spinoza, Benedictus de, ; Nizozemsko ; století 17 V eské historicko-filosofické literatue první ucelenjší podání života a myšlenkového díla holandského filosofa židovského pvodu B. B. Spinozy, který je právem azen k nejvtším postavám historie evropské a svtové filosofie raného novovku. 26. Struktury a funkce : výbor ze studií / Herta Schmidová ; [pedmluva Aleš Haman ; ediní píprava Aleš Haman a Radim Kopá ; peklad Vladimír adský... et al.] Praha : Karolinum (nakladatelství), s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 literatura ; strukturalismus ; esko ; literární estetika ; literární vda ; poetika ; eská literatura ; Východiskem pro koncepci výboru se staly pedevším autoriny studie vnované názorm elného reprezentanta Pražské strukturalistické školy Jana Mukaovského, které zajímavým zpsobem rozvíjí a domýšlí, dále poetické analýzy dl významných eských autor poínaje Komenským až ke Karlu apkovi a konen rozbory poetiky a sémantiky dramatické tvorby Václava Havla nazírané prizmatem strukturálního pístupu.

14 27. T.G. Masaryk : za ideálem a pravdou. 6, ( ) / Stanislav Polák Praha : Ústav T.G. Masaryka, s. :. -- eština. ISBN (Masarykv ústav a Archiv AV R : váz.) Sign.: II /6V1 djiny dvacátého století ; spolenost ; politika ; biografie ; Masaryk, Tomáš Garrigue, ; eskoslovensko ; Evropa ; prezident ; Šestý svazek monografie o T. G. Masarykovi pedstavuje závrený díl životopisu. První president eskoslovenské republiky, zvolený spontánn hned v revoluci 1918 a tikrát potom ádn v pravidelných lhtách 1920, 1927 a 1934, mnoha souasníky oznaovaný za presidenta doživotního, ml svtovou autoritu jako obránce demokracie v dob rostoucí hrozby evropských diktatur. 28. V genech není všechno, aneb, Jak kultura zmnila evoluci lovka / Peter J. Richerson, Robert Boyd ; [z anglického originálu... peložil Jakub Šafránek] Praha : Academia, s. ;. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 biologie lovka ; kultura ; evoluce ; antropogeneze ; lidské chování ; kulturní antropologie ; biologická antropologie ; sociální interakce Kniha nabízí radikální pohled na evoluci lidstva a naznauje, že naše ekologická dominance a sociální systém pramení z psychologie unikátn uzpsobené vzniku složité kultury, která je dležitá pro adaptaci lidstva stejn jako humánní biologie a chze po dvou. Na základ studia antropologie, politických vd, sociologie a ekonomie autoi ukazují, že kultura a biologie jsou složit propojeny, a naznaují, jak bychom mli pemýšlet o jejich vztazích, abychom lépe porozumli lidské povaze.

15 29. V kleštích djin : stední Evropa jako pojem a problém / Jií Trávníek (ed.) ; [peklad František Benhart... et al.] Brno : Host, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny dvacátého století ; politika ; kultura ; literatura ; kulturní identita ; Evropa ; geopolitika ; politické djiny Kniha je rozdlena do tí ástí: v první jsou obsaženy texty z okruhu historie a geopolitiky, ve druhé texty z okruhu kultury a literatury, závrenou ást tvoí vývojový pehled jednotlivých koncepcí stední Evropy. 30. Za obzor totalitarismu : srovnání stalinismu a nacismu / Michael Geyer, Sheila Fitzpatricková (eds.) ; [z anglického originálu... peložili Jan Mervart a Jakub Rákosník] Praha : Academia, s. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny dvacátého století ; komunismus ; totalita ; politologie ; srovnávací analýza ; nacismus ; stalinismus V esejích, které psali spolen specialisté na sovtskou a nmeckou historii, se autoi pokoušejí znovu promyslet a pepracovat podstatu obou systém - stalinismu a nacismu. Spolu s tím usilují o vytvoení nové metodologie pro studium obou režim, která by pekonala dnes již zastaralé pístupy z minulého století, týkající se teorie totalitarismu, ideologie i osobnosti. Komparativní zpsob práce nabízí prostedky k zjištní historicity obou tchto režim, vymykajících se dosavadní zkušenosti, a problematického odkazu, který po sob zanechaly.

16 31. Zahrada života paní Betty (pozdji Boženy N.) / Miroslav Ivanov Praha : XYZ, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 biografie ; literatura ; osobnost ; Nmcová, Božena, ; esko ; eská literatura Známý publicista a spisovatel zamený na eskou literaturu a její postavy v této knize volí jinou, ponkud nezvyklou cestu, jak tenáe seznámit s osobností Boženy Nmcové. Jeho cílem nebylo podrobn popisovat její život a její díla, ale vyprovokovat tenáe k vytvoení vlastního názoru. Tento pokus o aktivní spolupráci by pak, jak sám íká, ml vyústit v to, že tená této fascinující žen porozumí. 32. Židovská teologie a holocaust / Alžbta Turková Praha : Karolinum (nakladatelství), s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 judaismus ; teologie ; náboženství ; osobnost ; holocaust Obsahem knihy je pehled poholocaustové teologie judaismu. Tato kniha je lenna na dv ásti. V první ásti se tená seznámí s jednotlivými možnými teologickými modely holocaustu, které ospravedlují, popípad se snaží osvtlit roli Boha v této katastrof. Každý model je okomentován vrchním pražským a zemským rabínem Karolem Efraimem Sidonem. V druhé ásti publikace se nachází pehled jednotlivých po holocaustových teolog a jejich teologie.

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Cikáni / Werner Cohn ; peložil, [pedmluvu napsal] Marek Jakoubek Praha : Sociologické nakladatelství, 2009 -- 61 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7419-008-7

Více

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. eské Vánoce : od vzniku republiky do sametové revoluce / Petr a Pavlína Kourovi Praha : Dokoán, 2010 -- 356 s., [34] barev. obr. píl. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika 1. 100 aktivit pro výuku anglitiny : práce s prezovými tématy, globální výchova, rozvoj komunikaních dovedností / Zuzana Hlaviková Praha : Portál (vydavatelství),

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je umní? : texty angloamerické estetiky 20. století / Tomáš Kulka, Denis Ciporanov (eds.) ; [z anglických originál peložili Denis Ciporanov...

Více

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Architekti kultury smrti / Donald De Marco, Benjamin D. Wiker ; [z anglického originálu... peložila Alena Povolná a kol.] Praha : Res Claritatis,

Více

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika 1. Bazální stimulace, aktivace a komunikace v edukaci žák s kombinovaným postižením : monografie / Vanda Hájková (ed.) a kol. Praha : Somatopedická spolenost, 2009

Více

Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Adaptogeny : bylinky poskytující odolnost, vytrvalost a úlevu od stresu / David Winston, Steven Maimes ; [z anglického originálu... peložil Václav

Více

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je evoluce : aktuální pohled na evoluní biologii / Ernst Mayr ; [z anglického originálu... peložil Zdenk Urban] Praha : Academia, 2009 -- 354

Více

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. C. G. Jung v zrcadle filosofie : hermeneutická interpretace filosofických aspekt Jungova díla / Boris Rafailov Brno : Emitos, 2010 -- 129 s. --

Více

Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1989 : pád východního bloku / Victor Sebestyen ; [peklad Petr Šastný] Brno : Computer Press, 2011 -- 432 s., [8] s. obr. píl. -- eština. ISBN 978-80-251-3235-7

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika 1. Anglitina pro fyzioterapeuty / Helena Gogelová Praha : Grada, 2011 -- 314 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3531-3 (brož.) Sign.: II 108658V1 anglitina ; cizí jazyk

Více

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie Výbr z nových knih 4/2010 psychologie 1. Agresivita na cestách / [editor] Matúš Šucha et al. Olomouc : Univerzita Palackého, 2009 -- 186 s. :. -- eština. ISBN 978-80-244-2375-3 (brož.) Sign.: II 107577V1

Více

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bartolomjská noc : zloin v zájmu státu - 24. srpen 1572 / Arlette Jouannová ; [z francouzského originálu... peložila Vra Dvoáková] Praha : Garamond

Více

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie Výbr z nových knih 10/2011 psychologie 1. Domácí násilí : kontext, dynamika a intervence / Drahomír Ševík, Nadžda Špatenková a kol. Praha : Portál (vydavatelství), 2011 -- 186 s. -- eština. ISBN 978-80-7367-690-2

Více

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Absolutní válka : Sovtský svaz za druhé svtové války moderní djiny / Chris Bellamy ; [z anglického originálu... peložil Pavel Vereš] Praha : Academia,

Více

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bigbít / Vojtch Lindaur, Ondej Konrád ; [doslov napsal Vojtch Lindaur] Praha : Plus, 2010 -- 300 s. -- eština. ISBN 978-80-259-0023-9 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika 1. eština expres 1 : [úrove] A1/1 : [nmecká verze] / Lída Holá, Pavla Boilová Praha : Akropolis, 2010 -- 96 s. :. -- nmina. ISBN 978-80-87310-14-4 (brož.) Sign.: III

Více

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika 1. 100 vcí, které by ml znát každý pedškolák / Birgit Ebbert ; [peklad Dagmar Sklenáová] Brno : Computer Press, 2011 -- 138 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3545-7

Více

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie Výbr z nových knih 3/2011 psychologie 1. Djiny psychologie / Morton Hunt ; [z anglického originálu... peložili Renáta Mlíkovská a Ivo Müler [i.e. Müller] Praha : Portál, 2010 -- 708 s. -- eština. ISBN

Více

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Byznys je o lidech / Jan Urban Praha : ASPI, 2006 -- 275 s. ;. -- eština. ISBN 80-7357-220-6 (brož.) Sign.: II 107376V1 personální ízení ; manažerský

Více

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika 1. Hry a matematika na 1. stupni základní školy / Eva Krejová Praha : SPN - pedagogické nakladatelství, 2009 -- 163 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7235-417-7 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 52 nápad na každý týden v roce / [Monika Brýdová... et al.] Brno : Computer Press, 2006 -- 128 s. :. -- eština. ISBN 80-251-0303-X (váz.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Anglické listy = Letters from England / Karel apek ; [peklad Klára Košutová] Brno : Computer Press, 2011 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-251-3591-4

Více

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie Výbr z nových knih 11/2011 psychologie 1. Když se matka a dcery navzájem hledají : Démétin zármutek a Persefonin návrat - živoucí mýtus / Ingrid Riedelová ; [z nmeckého originálu... peložila Magdalena

Více

! " " # ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0, " &

!   # ( '&! )'& #!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0,  & ! " " # $!%& '& ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - $!%& &./,,*% 0, *+& 1"% " & Úvod... 3 Metodologie sbru dat k vyhodnocení tezí a ke zpracování analýzy... 5 Analýza dokumentu... 5 Dotazník... 6 ízené

Více

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Antikrist Galileo : životopis / Michael White ; [z anglického originálu... peložili Helena a Lubomír Synkovi] Praha : Academia, 2011 -- 342 s.

Více

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie Výbr z nových knih 10/2009 psychologie 1. Bludné cesty lásky : manželské trojúhleníky a jiné párové konflikty / Hans Jellouschek ; [z nmeckého originálu... peložil Petr Babka] Praha : Portál, 2009 -- 221

Více

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny filmu 1895-2005 / Jerzy Płaewski ; editor Karel Tabery ; [na pekladu... se podíleli Karel Tabery... et al.] Praha : Academia, 2009 -- 901

Více

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1000 pozoruhodností Prahy : [to nejkrásnjší z hlavního msta / text] Petr David, Vladimír Soukup ; [fotografie Martin Hurin... et al.] V Praze :

Více

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Církev : průvodce českou historií / Alena a Vlastimil Vondruškovi -- Vyd. 1. Praha : Vyšehrad, 2014 -- 199 s. -- cze ISBN 978-80-7429-441-9

Více

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika 1. Aktivizaní metody ve výuce : píruka moderního pedagoga / Tomáš Kotrba, Lubor Lacina ; [ilustrace Hana Šefrová] Brno : Barrister & Principal, 2011 -- 185 s. :. --

Více

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika 1. Efektivní vzdlávání zamstnanc / Josef Vodák, Alžbeta Kucharíková ; peklad Dagmar Krtiková Praha : Grada Publishing, 2011 -- 237 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3651-8

Více

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika 1. Cviení na míi pro celou rodinu / Hana Janošková, Marta Muchová Brno : Computer Press, 2011 -- 120 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3173-2 (brož.) Sign.: II 108723V1

Více

Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory 1. Bylinky našich babiček / Pierrette Nardo ; [překlad Šárka Surovcová] Brno : Computer Press, 2011 -- 247 s. :. -- čeština. ISBN 978-80-251-2496-3

Více

eská veejnost a její pístup k volbám

eská veejnost a její pístup k volbám Vyšší odborná škola publicistiky, Praha eská veejnost a její pístup k volbám Josef Mašek Kontakt: josef@jmasek.com, 602 489 538 I. roník VOŠP, Sociologie Pednášející: PhDr. MgrTh. Jií Vymazal, CSc. 3.1.2005,

Více

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny ábla / Robert Muchembled ; [z francouzského originálu... peložila Jana Vymazalová] Praha : Argo, 2008 -- 377 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7203-958-6

Více

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika 1. Anglitina za 24 dn : intenzivní kurz pro samouky + audio CD / Emily A. Grosvenor ; [peklad Vilém Jungmann] Brno : Computer Press, 2011 -- vi, 239 s. ;. -- anglitina.

Více

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika 1. tení a dyslexie / Jií Jošt Praha : Grada Publishing, 2011 -- 384 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3030-1 (brož.) Sign.: II 108263V1 dyslexie ; tení ; porucha uení ;

Více

Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1001 knih, které musíte peíst, než zemete / editor Peter Boxall ; [peložili Olga Bártová... et al.] V Praze : Plus, 2011 -- 960 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie Výbr z nových knih 12/2011 psychologie 1. 90 skvlých aktivit od 90 svtových kou / Elaine Biechová ; [peklad Libuše Mohelská, Daniela Zounková] Brno : Computer Press, 2011 -- xvii, 390 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie 1. 50 nejvtších mýt populární psychologie : opravník obecn oblíbených omyl o lidském chování / Scott O. Lilienfeld... [et al. ; z anglického originálu... peložila

Více

ESKÝ JAZYK A LITERATURA

ESKÝ JAZYK A LITERATURA ESKÝ JAZYK A LITERATURA CHARAKTERISTIKA PEDMTU 1. Obsahové vymezení Realizuje obsah vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura RVP GV. Zaujímá dležité postavení ve výchovn vzdlávacím procesu. Je to povinný

Více

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika 1. Inkluzivní vzdlávání / Vanda Hájková, Iva Strnadová Praha : Grada, 2010 -- 217 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3070-7 (brož.) Sign.: II 107730V1 integrace žáka ; speciální

Více

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika 1. Anglitina pro pedškoláky : metodika pro výuku v mateské škole / Iva Hennová Praha : Portál, 2010 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-7367-692-6 (brož.) Sign.:

Více

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Úvod do zdravotní politiky Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Zdravotní POLITIKA Zdravotní politika je výrazem zájmu státu na zdravotní stavu obyvatelstva. V eštin existuje

Více

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika 1. Andragogika / Milan Beneš Praha : Grada, 2008 -- 135 s. -- eština. ISBN 978-80-247-2580-2 (brož.) Sign.: II 108405V1 pedagogika dosplých ; organizace ; kurikulum

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika 1. Bilingvismus a interkulturní komunikace / Monika Morgensternová, Lenka Šulová, Lucie Schöll [sic] Praha : Wolters Kluwer eská republika, 2011 -- 125 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika 1. 100 inspirací z Ekoateliéru : moderní abeceda tvoivé recyklace / Jitka Horová Praha : Portál, 2010 -- 133 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7367-748-0 (brož.) Sign.:

Více

Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie

Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie Prof. Ing. Otakar Sláma, DrSc. Pro je ergonomie dležitá nejen pro uitele technické a informaní výchovy, ale pro každého uitele, bu již víte, nebo to poznáte

Více

maturitní témata pro školní rok 2011/2012

maturitní témata pro školní rok 2011/2012 Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary maturitní témata pro školní rok 2011/2012 Bydlení eská republika Cestování Další anglicky

Více

Roní plán pro 1.roník

Roní plán pro 1.roník Roní plán pro 1.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Jaroslav Šmarda, smarda@vema.cz Vema, a. s., www.vema.cz Abstrakt Spolenost Vema patí mezi pední dodavatele informaních systém v eské a Slovenské republice.

Více

Sbírka zahrnuje základní autory, výbr nejdležitjších prací a spektrum názor Dsledn udržována

Sbírka zahrnuje základní autory, výbr nejdležitjších prací a spektrum názor Dsledn udržována METODA KONSPEKTU Základní informace Kódy úrovn fond Kódy jazyk Indikátory ochrany fondu Základní informace Umožuje souborný popis (charakteristiku) fondu urité knihovny (skupiny knihoven) bez podrobných

Více

Koncept návrhové ásti RPSS

Koncept návrhové ásti RPSS Koncept návrhové ásti RPSS Priorita 1 Zvyšování informovanosti v sociální oblasti Opatení 1.1 Zvyšování informovanosti o nabídce sociálních služeb na území SO ORP (s drazem na území mimo statutární msto.b.)

Více

Veejné zdravotnictví z pohledu historie. PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha

Veejné zdravotnictví z pohledu historie. PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha Veejné zdravotnictví z pohledu historie PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha Obsah prezentace Myšlenkové zdroje a vývojové etapy VZ v našich zemích Struná charakteristika jednotlivých etap VZ po

Více

Finální verze žádosti (LZZ-GP)

Finální verze žádosti (LZZ-GP) 8. Klíové aktivity!íslo aktivity: 01 Školení nových technologií a novinek v sortimentu TZB (technická zaízení budov) Pedm!tem KA_1 je realizace školení zam!ené na nové technologie a novinky v sortimentu

Více

Zdraví 21 Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva R. Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem

Zdraví 21 Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva R. Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem Dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva R Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem Cílem programu je zlepšování zdravotního stavu obyvatelstva R Jde o

Více

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazníková akce je velmi dležitým krokem v projektu pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí. Slouží k poznání názor, získání

Více

Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory 1. 7 skrytých důvodů, proč zaměstnanci odcházejí z firem / Leigh Branham ; [překlad Tomáš Juppa] -- 1. vyd. Praha : Grada, 2009 -- 250 s. -- čeština.

Více

Roní plán pro 2.roník

Roní plán pro 2.roník Roní plán pro 2.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

Archiv pracovních příležitostí

Archiv pracovních příležitostí Archiv pracovních příležitostí 2015 Institut komunika?ních studií a žurnalistiky akademický pracovník na polovi?ní pracovní úvazek se zam??ením na výuku a výzkum v oblasti nových médií, sociálních sítí

Více

TÉMATA PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE

TÉMATA PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE Příloha č. 1 TÉMATA PRO VYPRACOVÁNÍ SEMINÁRNÍ PRÁCE Dle bodů 1-3 je možné samostatně zvolit téma. Tento výběr podléhá schválení pracovní skupinou Domácí práce. 1. Samostatně vybrané téma na základě studia

Více

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu

Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Tematické okruhy ke státní závěrečné zkoušce navazujícího magisterského studijního programu Specializace v pedagogice o b o r S o c i á l n í p e d a g o g i k a pro akademický rok 2015/2016 (kombinované

Více

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Personální řízení

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Personální řízení Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám Personální řízení 1. Předmět teorie organizace a řízení Předmět teorie organizace a řízení. Přehled základních koncepcí vědeckého a předvědeckého

Více

Struktura a obory sociologie. VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl

Struktura a obory sociologie. VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl Struktura a obory sociologie VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl Úvod do sociologie - struktura sociologie Úvod do sociologie - základní disciplíny Obecná sociologie Vymezuje předmět zkoumání.

Více

Teoretické obory psychologie. NMgr. obor Psychologie

Teoretické obory psychologie. NMgr. obor Psychologie Pražská vysoká škola psychosociálních studií, s.r.o. Tematické okruhy ke státní magisterské zkoušce Teoretické obory psychologie NMgr. obor Psychologie 1. Předmět a metoda psychologie Pojetí duševního

Více

TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010

TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 Rámcové téma 1. Analýza podmínek založení nového podnikatelského subjektu 2. Píprava podnikatelského

Více

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2018 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato Body posledního

Více

Výbr z nových knih 3/2012 psychologie

Výbr z nových knih 3/2012 psychologie Výbr z nových knih 3/2012 psychologie 1. Cesty pesažení ega : transpersonální vize / editoi Roger Walsh a Frances Vaughanová ; [peložil Václav Petr] Praha : Triton, 2011 -- 450 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7387-408-7

Více

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií

Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Podmínky pro přijetí v přijímacím řízení v roce 2017 Informace o studijních oborech Studijní obor Forma studia Počet uchazečů Dostavilo se Přijato Body posledního

Více

Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory 1. Dějinné sousedství Čechů a Němců / Hans Dieter Zimmermann ; [z německého originálu... přeložila Eva Pátková] -- 1. české vyd. Praha : Ústav

Více

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika 1. eská základní škola : vícepípadová studie / Dominik Dvoák... [et al.] Praha : Karolinum (nakladatelství), 2010 -- 310 s. :. -- eština. ISBN 978-80-246-1896-8 (brož.)

Více

PEDÍTÁNÍ. Pedítání a pednes v literární výchov žák. [] / Jaroslav Toman -- eština In: Komenský -- [CZ] -- Ro. 114,.6 (1989/90), s.327-331.

PEDÍTÁNÍ. Pedítání a pednes v literární výchov žák. [] / Jaroslav Toman -- eština In: Komenský -- [CZ] -- Ro. 114,.6 (1989/90), s.327-331. PEDÍTÁNÍ Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny (e-pk) http://www.epk.cz/ nebo v papírové

Více

MISTR JAN HUS VÝBĚROVÁ BIBLIOGRAFIE K 600. VÝROČÍ UPÁLENÍ MISTRA JANA HUSA. * asi 1371 Husinec. 6. července 1415 Kostnice

MISTR JAN HUS VÝBĚROVÁ BIBLIOGRAFIE K 600. VÝROČÍ UPÁLENÍ MISTRA JANA HUSA. * asi 1371 Husinec. 6. července 1415 Kostnice MISTR JAN HUS * asi 1371 Husinec 6. července 1415 Kostnice VÝBĚROVÁ BIBLIOGRAFIE K 600. VÝROČÍ UPÁLENÍ MISTRA JANA HUSA Výběrová bibliografie zahrnuje knihy z knihovního fondu Městské knihovny Jihlava

Více

OD PÍSMA K LITERATUE

OD PÍSMA K LITERATUE OD PÍSMA K LITERATUE (PÍSEMNICTVÍ SLOVESNOST LITERATURA) 37. roník filatelistické olympiády pro školní rok 2009/2010 Když lovk zaal mluvit, získal tím základní prostedek pro komunikaci s ostatními. Jenomže

Více

3. Charakteristika ŠVP

3. Charakteristika ŠVP 3. Charakteristika ŠVP 3.1. Zamení školy Dané podmínky spolen s bohatou historií ve výuce pírodovdných pedmt pedurují zamení školy, které je všeobecné s drazem na pírodovdnou a jazykovou oblast. Zamení

Více

Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 2/2012 ostatní společenskovědní obory 1. Bible a moderní kritika : česká a světová progresivní exegeze ve víru (anti-) modernistické krize / Tomáš Petráček Praha : Vyšehrad (nakladatelství),

Více

odborný seminá ke komentovanému vydání ONR "Management rizik pro organizace a systémy

odborný seminá ke komentovanému vydání ONR Management rizik pro organizace a systémy ESKÝ NORMALIZANÍ INSTITUT si Vás dovoluje pozvat na odborný seminá ke komentovanému vydání ONR 49002-1 který se bude konat dne 14. 10. 2008 od 9:30 hod. v Konferenním centru NI, Biskupský dvr 5, Praha

Více

Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika 1. ADHD - porucha pozornosti s hyperaktivitou : píruka pro starostlivé rodie a zodpovdné uitele / Michal Goetz, Petra Uhlíková Praha : Galén, c2009 -- 160 s. :. --

Více

Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...)

Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...) Mgr. Michal Kístek, M.Phil., Ph.D. Ústav eského jazyka Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...) A modern presentation

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií

Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií 1.Psychologické a komunikaní aspekty pracovníka v muzeu a galerii osobnostní profil pracovníka v informaních službách osobnost v sociálních

Více

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti:

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti: Realizátor projektu: Slezská diakonie Tento projekt je postaven na spolupráci dvou subjekt: Slezské diakonie (www.slezskadiakonoe.cz) a Fakultní nemocnice Brno (www.fnbrno.cz) z nichž každý ze subjekt

Více

Magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám. Personální řízení

Magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám. Personální řízení Magisterské studium otázky ke státním závěrečným zkouškám Personální řízení 1. Předmět teorie organizace a řízení Předmět teorie organizace a řízení. Přehled základních koncepcí vědeckého a předvědeckého

Více

Evropské právo, Úmluva o LP a biomedicín. JUDr. Ondej Dostál

Evropské právo, Úmluva o LP a biomedicín. JUDr. Ondej Dostál Evropské právo, Úmluva o LP a biomedicín JUDr. Ondej Dostál Program pednášky Hierarchie právních norem Systém evropského práva Evropské právo a zdravotnictví Role lenských stát Role EU (volný pohyb služeb

Více

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie?

E U. Evropská unie (EU) a její instituce fakta. 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? 3 Kolik zemí je lenskými státy Evropské unie? íloha. 1: Evropský modul výzkumu ICCS 2009 (evropský vdomostní test a evropský dotazník) vybrané položky Evropská unie (EU) a její instituce fakta 1 Jsou tyto výroky pravdivé, nebo nepravdivé? a) eská

Více

Personalizace, Sociální práce a zprostedkování podpory - píbhy z Velké Británie. pracujeme pro Vás

Personalizace, Sociální práce a zprostedkování podpory - píbhy z Velké Británie. pracujeme pro Vás Personalizace, Sociální práce a zprostedkování podpory - píbhy z Velké Británie pracujeme pro Vás 1 Lidi 2 Státní strategie pro sociální pomoc ve Velké Británii 2011 Personalizace Podpora ízená lovkem

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy smovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je urený pro dti 1. stupn. Školní družina pi FZŠ Brdikova má

Více

METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ. B_Smak

METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ. B_Smak Ročník/semestr METODICKÝ LIST PRVNÍ SOUSTŘEDĚNÍ STRUKTURA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ B_Smak Zápočet doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. Cílem prvního tématického celku je definovat základní historické vývojové

Více

ŠKOLNÍ KNIHOVNY Hola, d ti, do knihovny! aneb Za ínáme s eštinou.. eský jazyk a literatura Školní knihovna není jen pro žáky

ŠKOLNÍ KNIHOVNY Hola, d ti, do knihovny! aneb Za ínáme s eštinou.. eský jazyk a literatura Školní knihovna není jen pro žáky ŠKOLNÍ KNIHOVNY Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny (e-pk) http://www.epk.cz/ nebo v

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 77 výlet s dtmi po Morav / [text a fotografie] Ivo Paulík a Jaroslav Burian Praha : Knižní klub, 2009 -- 191 s. :. -- eština. ISBN 978-80-242-2699-6

Více

Historie. Pechod 11 klientek z Úsp Maenice do 3 chránných byt V eské Líp. Liberecký kraj

Historie. Pechod 11 klientek z Úsp Maenice do 3 chránných byt V eské Líp. Liberecký kraj Liberecký kraj DOLMEN, o.p.s., Agentura pro chránné bydlení Podpora samostatného života projekt podpoený z prostedk ESF, státního rozpotu a Libereckého kraje Eva Brožová Alexandra Beváová Pechod 11 klientek

Více

2. Žadatel 2.1. Identifikace žadatele Název pozemkového úadu (nap. Ministerstvo Zemdlství R Pozemkový úad Jihlava)

2. Žadatel 2.1. Identifikace žadatele Název pozemkového úadu (nap. Ministerstvo Zemdlství R Pozemkový úad Jihlava) 1. Název projektu 1.1. Struný a výstižný název projektu - uvete, struný a výstižný název projektu, návaznost projektu k priorit, opatení, podopatení a investinímu zámru; 1.2. Cíle projektu 1.2.1. Specifické

Více

Multimediální seminá tvorba asopisu a rozhlasové relace

Multimediální seminá tvorba asopisu a rozhlasové relace CHARAKTERISTIKA VYUOVACÍHO PEDMTU Multimediální seminá tvorba asopisu a rozhlasové relace 1. Obsahové, asové a organizaní vymezení Obsahové vymezení rozvíjení kultivovaného písemného a ústního projevu

Více

Šastné dít prostednictvím šastných rodi. H St Czech Republic

Šastné dít prostednictvím šastných rodi. H St Czech Republic Šastné dít prostednictvím šastných rodi H St HoSt Home-Start Czech Republic 1 Co je to HoSt? HoSt je nestátní nezisková organizace zamená na podporu rodi a jejich péi o dít, které je mladší 6-ti let. Podpora

Více

SOCIÁLNÍ VYLOUENÍ. Otloukánek / [Outsider] / Nora Martincová -- eština In: Moderní vyuování -- [CZ] -- Ro. 6,.9 (2000), s.12-13.

SOCIÁLNÍ VYLOUENÍ. Otloukánek / [Outsider] / Nora Martincová -- eština In: Moderní vyuování -- [CZ] -- Ro. 6,.9 (2000), s.12-13. SOCIÁLNÍ VYLOUENÍ Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny (e-pk) http://www.epk.cz/ nebo

Více

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Dávat a brát : skrytá dynamika úspěchu / Adam Grant ; [překlad Zdeněk Mužík] -- 1. vyd. Brno : BizBooks, 2014 -- 311 s. -- cze ISBN 978-80-265-0133-6

Více

16. Výtvarná výchova

16. Výtvarná výchova 16. Výtvarná výchova 505 Vzdlávací oblast: Umní a kultura Vzdlávací obor: Výtvarná výchova Vyuovací pedmt: Výtvarná výchova 1. Charakteristika vyuovacího pedmtu a) Obsahové, asové a organizaní vymezení

Více

Charakteristika p edm tu

Charakteristika p edm tu Vzdlávací oblasti : Volitelné pedmty - lovka píroda, lovk a svt práce, prezové téma Environmentální výchova Vyuovacího pedmt: Pírodovdný seminá Charakteristika pedmtu Vzdlávací obsah: Pedmt Pírodovdný

Více