Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory"

Transkript

1 Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory nápad na každý týden v roce / [Monika Brýdová... et al.] Brno : Computer Press, s. :. -- eština. ISBN X (váz.) Sign.: II V1 výtvarné techniky a materiály ; výtvarný projev ; užité umní ; tvoivost Kniha je urena všem, kdo rádi tvoí a zkouší nové techniky. Každé roní období zde má svou vlastní kapitolu plnou postup na dekorace, dárky a módní doplky, vhodné práv pro tu konkrétní dobu. Každou technikou provede krok za krokem za pomoci názorných fotografií. 2. Antropologický slovník, aneb, Co by mohl o lovku vdt každý lovk : (s pihlédnutím k djinám literatury a umní) / Jaroslav Malina a kolektiv ; [ilustrace Vladimír Renín] Brno : Akademické nakladatelství CERM, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny literatury ; djiny umní ; antropologie Obsah Antropologického slovníku vychází z celostního rozptí antropologie. Slovník byl programov budován jako integrální databáze poznatk, jichž bylo v oblasti vd o lovku, spolenosti a kultue dosaženo. Jeho souástí se stala komplexní ada hesel vnovaných oblasti umlecké kultury.

2 3. Boty, botky, botiky / Miroslava Štýbrová Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny ; odívání ; obuv ; obuvnictví Obuvi nikdy nebyla v literatue, umní ani mezi odborníky vnována taková pozornost jako odvu nebo jiným módním doplkm. Pesto jsou boty fantastickým zdrojem informací o vývoji lidských civilizací a zárove vypovídají o spoleenském postavení, názorech, vku i estetickém cítní jejich majitel. Autorka se zabývá vývojem obouvání od nejstarších dob až po 20. století s drazem na specifické rysy eského obuvnictví a odkazem na evropskou módu, která je ovlivována po stránce technologické i designérské. 4. Fata morgána : Napoleonovi vdci a odhalení Egypta / Nina Burleighová ; peložil Gerik Císa Praha : BB/art, s., [16] s. obr. píl. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 kultura ; náboženství ; spolenost ; archeologie ; vda ; výzkum ; Egypt Ješt ped více než dvma stoletími byl Egypt pro Evropany tajemnou a neznámou zemí. Roku 1798 tam Napoleon Bonaparte pivedl skupinu více než 150 vdc nejrznjších obor, kteí položili základy dnešní egyptologie. Tato kniha je poutavým vyprávním o tíletém dobrodružném úsilí, které vyvrcholilo tiadvaceti svazkovou encyklopedií Egypta.

3 5. Google : tipy a návody pro vyhledáva, Gmail, YouTube, Earth a další aplikace / Jií Iskra Brno : Computer Press, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 Internet ; vyhledávání informací ; poítaové aplikace Autor se ve druhém pepracovaném a rozšíeném vydání zamuje nejen na praktické hledání konkrétních informací. Google není zdaleka jen vyhledáva, ale také mnoho známých multimediálních i kanceláských a dalších zajímavých a prakticky využitelných služeb. 6. Knihovna v noci / Alberto Manguel ; [peložila Olga Trávníková] Brno : Host (vydavatelství), , lii s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 kniha ; knihovna ; knihovnictví ; civilizace ; djiny Autor nás s nadšením provede po knihovnách všeho druhu, poínaje polikami knih z jeho dtství až po internetové knihovny, od starého Egypta a ecka po Arábii, od íny a íma po Google. Zamýšlí se nad znienou Alexandrijskou knihovnou, stejn jako nad osobní knihovnou Charlese Dickense, Jorge Luise Borgesea dalších. Vypráví píbhy lidí, kteí bojovali proti tyranii, aby zachovali svobodu myšlení.

4 7. Kreslení a skicování : píruka pro zaínající i pokroilé / Marylin Scottová ; [z anglického originálu... peložila Milada Buriánová] V Praze : Slovart, s. :. -- eština. ISBN (kroužková vazba) Sign.: II V1 výtvarné techniky a materiály ; výtvarný projev ; tvoivost ; kresba Tato píruka se stane nezbytností pro každého, kdo rád kreslí. Slouží jako prvodce od základních technik pes experimenty s novými postupy i pi prohlubování porozumní kresb. 8. Masová média / Jan Jirák, Barbara Köpplová Praha : Portál, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 hromadné sdlovací prostedky ; komunikace ; mediální výchova ; sociologie ; spolenost ; vysoká škola ; sociální interakce Autoi nabízejí podrobné uvedení do studia médií z hlediska sociálnvdní disciplíny mediální studia. Jejich ústedním zájmem je mediální komunikace jako obecný pojem, který zahrnuje institucionalizovanou symbolickou interakci a složky, které se na ní podílejí, tedy média, publikum, spoleenský kontext. Jde o pohled, který bere v úvahu historii i souasnost mediální scény i mediálních studií u nás.

5 9. Mozaiky : praktický rádce : postupy, návody, techniky tvorby / sestavila Viv Fosterová ; [z anglického originálu... peložila Olga Hradecká] V Praze : Slovart, s. :. -- eština. ISBN (kroužkovaná vazba) Sign.: II V1 výtvarné techniky a materiály ; výtvarný projev ; tvoivost ; mozaika Publikace zahrnuje praktické rady a tipy, zabývá se všemi aspekty vytváení mozaiky: styly, tvary, barevnými kompozicemi a materiály. Pedstavuje pracovní postupy krok za krokem u tradiních, tak u experimentálních technik, ukazuje jak dosáhnout rzných efekt. 10. Náboženství ve starovkém Egypt : bohové, mýty a náboženská praxe / autoi John Baines, Leonard H. Lesko, David P. Silverman ; editor Byron E. Shafer ; [peklad Helena Brotánková] Neratovice : Verbum, s., [8] s. barev. obr. píl. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny starovku ; náboženství ; mytologie ; spolenost ; etika ; morálka ; Egypt ; kosmologie Autoi publikace se zamili na to, aby ukázali náboženství jak ze strany spoleenské elity, tak i z pohledu obyejných lidí. David Silverman nastiuje a analyzuje staroegyptské pedstavy o božském a následn tídí a diskutuje specifická božstva a bohy, jejich aspekty a místa v božské hierarchii. Leonard Lesko odkrývá staroegyptskou mytologii a nabízí vlastní peklady klíových ástí. John Baines se snaží odkrýt náboženské praktiky prostých lidí, v jejichž život byla konfrontována realita obecn pítomného utrpení a neštstí v kontrastu k honosným obrazm života zachyceným v umní a literatue.

6 11. Oceán : poslední divoina svta / [z anglického originálu... peložili Martin Andra... et al. ; pedmluva Fabien Cousteau] V Praze : Knižní klub, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 36671V1 oceánografie ; píroda ; živoich ; oceány ; moe Nejnovjší rodinná encyklopedie Oceán je jedinenou výpravou za poznáním fascinujícího svta moí a oceán. tená nahlédne do svta, s nímž vtšinou nemá žádnou vlastní zkušenost, seznámí se s geologií oceánského dna, s mechanismem vzniku pílivu, moských proud, vln, hurikán a tajfun i s celoplanetární vzdušnou a vodní cirkulací. Bezmála polovina knihy je vnována živému oceánu, rostlinám, houbám a zejména živoichm tch nejroztodivnjších tvar a barev i zpsob života. 12. Olejomalba : píruka pro zaínající i pokroilé / Marylin Scottová ; [z anglického originálu... peložila Milada Buriánová] V Praze : Slovart, s. :. -- eština. ISBN (kroužková vazba) Sign.: II V1 výtvarné techniky a materiály ; výtvarný projev ; tvoivost ; malba Tato kniha se stane nepostradatelnou pomckou pro ty, kteí s olejovými barvami ješt nikdy nemalovali. Vzhledem k množství technik nabízí kniha nové podnty i pro zkušené, zvlášt necháte-li se inspirovat etnými reprodukcemi obraz skutených mistr.

7 13. ím v roce 300 n.l. : turistický prvodce po starovkém svt / Ray Laurence ; [z anglického originálu... peložil Karel Koutský] Praha : Volvox Globator, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: I 33863V1 djiny starovku ; architektura ; kultura ; spolenost ; kulturní ddictví ; životní styl ; ím ; každodenní život ; 300 Život ve starém ím podaný ve stylu soudobého turistického prvodce. Dozvíme se, kam nejlépe zajít do veejných lázní, kde se dá dobe najíst nebo co dlat, když náhodou onemocníme. Nechybí ani pehled nejužitenjších frází. Doplnno mapkami a etnými ilustracemi. 14. ízení lidí = Managing people / Rosemary Thomson ; peklad Josef Koubek Praha : ASPI, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 personální ízení ; seberealizace ; motivace ; zamstnanec ; pracovní vztahy ; výkon ; skupinová práce Píruka poskytuje návod, na co by se manažei mli soustedit, jaké pístupy by mli zvolit a co by mli dlat, aby úspšn zvládali svou roli manažer lidí.

8 15. ízení lidských zdroj : nejnovjší trendy a postupy / Michael Armstrong ; [peklad Josef Koubek] Praha : Grada, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 personální ízení ; pracovní síla ; personální výbr ; zamstnanecká politika ; plánování ; organizace ; odmna ; vzdlávání ; interpersonální vztahy ; personalistika Desáté, výrazn pepracované a zmodernizované vydání pedstavuje nejnovjší trendy a postupy v oblasti ízení lidských zdroj. Zabývá se všemi innostmi personalist a vedoucích pracovník v oblasti ízení lidských zdroj, od plánování, získávání a výbru pracovník, vetn výbrových pohovor a test, pes ízení pracovního výkonu a rozvoj lidských zdroj, vzdlávání, ízení kariéry, motivaci, hodnocení a odmování až po péi o pracovníky. 16. Spiritualita Václava Havla : eské a americké kontexty / Martin C. Putna Praha : Knihovna Václava Havla (Praha, esko), s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: IV 4895V1 filozofie ; náboženství ; etika ; Havel, Václav, ; spiritualita Studie Martina C. Putny o duchovních textech Václava Havla a jejich souvislostech s myšlením T. G. Masaryka, Havlova otce Václava M. Havla, Josefa Šafaíka, Jana Patoky, Zdeka Neubauera a dalších.

9 17. Svt archeologie / pipravil Giuseppe M. Della Fina ; [z italského originálu... peložila Karolina Kížová] Praha : Knižní klub, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 36673V1 archeologie ; djiny ; civilizace ; kultura Tato publikace si klade za cíl popsat utváení a vývoj tohoto vdního oboru, jenž si v prbhu 20. století vydobyl v rámci historických studií pední místo a velice rychle se v posledních desetiletích rozvíjel. Kniha je rozdlena do dvou ástí: první pedkládá tenám historii archeologie od jejích prvních krk až po dnešek a pedstavuje techniky práce, jež dnes archeologové používají v terénu i v laboratoi. Druhá ást vychází z vytyení významných zempisn-kulturních oblastí a pedstavuje tenám nejvtší objevy a nejreprezentativnjší archeologické lokality jednotlivých zkoumaných kultur. 18. Thotenství a šestinedlí v kondici / Radka Vitíková Praha : Galén, c s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: I 33866V1 thotenství ; tlesná zdatnost ; cviení ; pohybová výchova ; šestinedlí S touto pírukou se budoucí maminka nauí správnému držení tla, dýchání, posilování bišních sval, cviení a uvolování na gymnastickém míi, dozví se, jak pedcházet rzným možným obtížím, jež s thotenstvím souvisejí, a získá cenné rady, jak postupovat, aby byla po porodu opt co nejdíve v kondici. Správnému provedení jednotlivých cvik napomáhá bohatá obrazová dokumentace.

10 19. Velký poítaový lexikon : co je co ve svt poíta / Peter Winkler ; [peklad Renáta Rykrová, Karel Bubeníek] Brno : Computer Press, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 poítaové vdy ; poítaové aplikace ; databáze ; výpoetní technika ; Internet ; operaní systém ; terminologie ; multimédia Kolektiv odborník peliv sestavil rozsáhlý lexikon, který krom vysvtlení pojm nabízí rovnž jejich peklad, synonyma a antonyma, odkazy na píslušné webové stránky, výtah z historie a popis princip fungování. Hesla jsou vzájemn provázaná, kdykoli se tak mžete o dané problematice dozvdt více. Nechybí ani ilustrativní obrázky, pehledové tabulky, pehled koncovek soubor, píkaz píkazového ádku a anglicko-eský slovník nejdležitjších výraz.

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Cikáni / Werner Cohn ; peložil, [pedmluvu napsal] Marek Jakoubek Praha : Sociologické nakladatelství, 2009 -- 61 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7419-008-7

Více

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. eské Vánoce : od vzniku republiky do sametové revoluce / Petr a Pavlína Kourovi Praha : Dokoán, 2010 -- 356 s., [34] barev. obr. píl. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika 1. Bazální stimulace, aktivace a komunikace v edukaci žák s kombinovaným postižením : monografie / Vanda Hájková (ed.) a kol. Praha : Somatopedická spolenost, 2009

Více

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika 1. 100 aktivit pro výuku anglitiny : práce s prezovými tématy, globální výchova, rozvoj komunikaních dovedností / Zuzana Hlaviková Praha : Portál (vydavatelství),

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je umní? : texty angloamerické estetiky 20. století / Tomáš Kulka, Denis Ciporanov (eds.) ; [z anglických originál peložili Denis Ciporanov...

Více

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Byznys je o lidech / Jan Urban Praha : ASPI, 2006 -- 275 s. ;. -- eština. ISBN 80-7357-220-6 (brož.) Sign.: II 107376V1 personální ízení ; manažerský

Více

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Architekti kultury smrti / Donald De Marco, Benjamin D. Wiker ; [z anglického originálu... peložila Alena Povolná a kol.] Praha : Res Claritatis,

Více

Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1989 : pád východního bloku / Victor Sebestyen ; [peklad Petr Šastný] Brno : Computer Press, 2011 -- 432 s., [8] s. obr. píl. -- eština. ISBN 978-80-251-3235-7

Více

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie Výbr z nových knih 10/2009 psychologie 1. Bludné cesty lásky : manželské trojúhleníky a jiné párové konflikty / Hans Jellouschek ; [z nmeckého originálu... peložil Petr Babka] Praha : Portál, 2009 -- 221

Více

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika 1. Inkluzivní vzdlávání / Vanda Hájková, Iva Strnadová Praha : Grada, 2010 -- 217 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3070-7 (brož.) Sign.: II 107730V1 integrace žáka ; speciální

Více

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny filmu 1895-2005 / Jerzy Płaewski ; editor Karel Tabery ; [na pekladu... se podíleli Karel Tabery... et al.] Praha : Academia, 2009 -- 901

Více

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie Výbr z nových knih 12/2011 psychologie 1. 90 skvlých aktivit od 90 svtových kou / Elaine Biechová ; [peklad Libuše Mohelská, Daniela Zounková] Brno : Computer Press, 2011 -- xvii, 390 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika 1. Anglitina pro fyzioterapeuty / Helena Gogelová Praha : Grada, 2011 -- 314 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3531-3 (brož.) Sign.: II 108658V1 anglitina ; cizí jazyk

Více

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie Výbr z nových knih 10/2011 psychologie 1. Domácí násilí : kontext, dynamika a intervence / Drahomír Ševík, Nadžda Špatenková a kol. Praha : Portál (vydavatelství), 2011 -- 186 s. -- eština. ISBN 978-80-7367-690-2

Více

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika 1. Hry a matematika na 1. stupni základní školy / Eva Krejová Praha : SPN - pedagogické nakladatelství, 2009 -- 163 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7235-417-7 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je evoluce : aktuální pohled na evoluní biologii / Ernst Mayr ; [z anglického originálu... peložil Zdenk Urban] Praha : Academia, 2009 -- 354

Více

ESKÝ JAZYK A LITERATURA

ESKÝ JAZYK A LITERATURA ESKÝ JAZYK A LITERATURA CHARAKTERISTIKA PEDMTU 1. Obsahové vymezení Realizuje obsah vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura RVP GV. Zaujímá dležité postavení ve výchovn vzdlávacím procesu. Je to povinný

Více

Multimediální seminá tvorba asopisu a rozhlasové relace

Multimediální seminá tvorba asopisu a rozhlasové relace CHARAKTERISTIKA VYUOVACÍHO PEDMTU Multimediální seminá tvorba asopisu a rozhlasové relace 1. Obsahové, asové a organizaní vymezení Obsahové vymezení rozvíjení kultivovaného písemného a ústního projevu

Více

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika 1. Efektivní vzdlávání zamstnanc / Josef Vodák, Alžbeta Kucharíková ; peklad Dagmar Krtiková Praha : Grada Publishing, 2011 -- 237 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3651-8

Více

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie Výbr z nových knih 4/2010 psychologie 1. Agresivita na cestách / [editor] Matúš Šucha et al. Olomouc : Univerzita Palackého, 2009 -- 186 s. :. -- eština. ISBN 978-80-244-2375-3 (brož.) Sign.: II 107577V1

Více

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie Výbr z nových knih 11/2011 psychologie 1. Když se matka a dcery navzájem hledají : Démétin zármutek a Persefonin návrat - živoucí mýtus / Ingrid Riedelová ; [z nmeckého originálu... peložila Magdalena

Více

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika 1. tení a dyslexie / Jií Jošt Praha : Grada Publishing, 2011 -- 384 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3030-1 (brož.) Sign.: II 108263V1 dyslexie ; tení ; porucha uení ;

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie 1. 50 nejvtších mýt populární psychologie : opravník obecn oblíbených omyl o lidském chování / Scott O. Lilienfeld... [et al. ; z anglického originálu... peložila

Více

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika 1. Cviení na míi pro celou rodinu / Hana Janošková, Marta Muchová Brno : Computer Press, 2011 -- 120 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3173-2 (brož.) Sign.: II 108723V1

Více

Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bible / Gerlinde Baumann ; [z nmeckého originálu... peložila Jana Bílková] Praha : Grada, 2012 -- 83 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3912-0 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika 1. eština expres 1 : [úrove] A1/1 : [nmecká verze] / Lída Holá, Pavla Boilová Praha : Akropolis, 2010 -- 96 s. :. -- nmina. ISBN 978-80-87310-14-4 (brož.) Sign.: III

Více

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Absolutní válka : Sovtský svaz za druhé svtové války moderní djiny / Chris Bellamy ; [z anglického originálu... peložil Pavel Vereš] Praha : Academia,

Více

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika 1. Aktivizaní metody ve výuce : píruka moderního pedagoga / Tomáš Kotrba, Lubor Lacina ; [ilustrace Hana Šefrová] Brno : Barrister & Principal, 2011 -- 185 s. :. --

Více

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika 1. Andragogika / Milan Beneš Praha : Grada, 2008 -- 135 s. -- eština. ISBN 978-80-247-2580-2 (brož.) Sign.: II 108405V1 pedagogika dosplých ; organizace ; kurikulum

Více

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika 1. 100 vcí, které by ml znát každý pedškolák / Birgit Ebbert ; [peklad Dagmar Sklenáová] Brno : Computer Press, 2011 -- 138 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3545-7

Více

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. C. G. Jung v zrcadle filosofie : hermeneutická interpretace filosofických aspekt Jungova díla / Boris Rafailov Brno : Emitos, 2010 -- 129 s. --

Více

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Anglické listy = Letters from England / Karel apek ; [peklad Klára Košutová] Brno : Computer Press, 2011 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-251-3591-4

Více

Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Adaptogeny : bylinky poskytující odolnost, vytrvalost a úlevu od stresu / David Winston, Steven Maimes ; [z anglického originálu... peložil Václav

Více

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie Výbr z nových knih 3/2011 psychologie 1. Djiny psychologie / Morton Hunt ; [z anglického originálu... peložili Renáta Mlíkovská a Ivo Müler [i.e. Müller] Praha : Portál, 2010 -- 708 s. -- eština. ISBN

Více

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika 1. Anglitina pro pedškoláky : metodika pro výuku v mateské škole / Iva Hennová Praha : Portál, 2010 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-7367-692-6 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bigbít / Vojtch Lindaur, Ondej Konrád ; [doslov napsal Vojtch Lindaur] Praha : Plus, 2010 -- 300 s. -- eština. ISBN 978-80-259-0023-9 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika 1. Anglitina za 24 dn : intenzivní kurz pro samouky + audio CD / Emily A. Grosvenor ; [peklad Vilém Jungmann] Brno : Computer Press, 2011 -- vi, 239 s. ;. -- anglitina.

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika 1. 100 inspirací z Ekoateliéru : moderní abeceda tvoivé recyklace / Jitka Horová Praha : Portál, 2010 -- 133 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7367-748-0 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika 1. ADHD - porucha pozornosti s hyperaktivitou : píruka pro starostlivé rodie a zodpovdné uitele / Michal Goetz, Petra Uhlíková Praha : Galén, c2009 -- 160 s. :. --

Více

Výbr z nových knih 3/2012 psychologie

Výbr z nových knih 3/2012 psychologie Výbr z nových knih 3/2012 psychologie 1. Cesty pesažení ega : transpersonální vize / editoi Roger Walsh a Frances Vaughanová ; [peložil Václav Petr] Praha : Triton, 2011 -- 450 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7387-408-7

Více

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika 1. eská základní škola : vícepípadová studie / Dominik Dvoák... [et al.] Praha : Karolinum (nakladatelství), 2010 -- 310 s. :. -- eština. ISBN 978-80-246-1896-8 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Antikrist Galileo : životopis / Michael White ; [z anglického originálu... peložili Helena a Lubomír Synkovi] Praha : Academia, 2011 -- 342 s.

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy smovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je urený pro dti 1. stupn. Školní družina pi FZŠ Brdikova má

Více

Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií

Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií Okruhy absolventských zkoušek 2005/2006 Služby muzeí a galerií 1.Psychologické a komunikaní aspekty pracovníka v muzeu a galerii osobnostní profil pracovníka v informaních službách osobnost v sociálních

Více

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1000 pozoruhodností Prahy : [to nejkrásnjší z hlavního msta / text] Petr David, Vladimír Soukup ; [fotografie Martin Hurin... et al.] V Praze :

Více

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika 1. Bilingvismus a interkulturní komunikace / Monika Morgensternová, Lenka Šulová, Lucie Schöll [sic] Praha : Wolters Kluwer eská republika, 2011 -- 125 s. :. -- eština.

Více

PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY

PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - RUTINNÍ PRÁCE S DATY YAMACO SOFTWARE 2006 1. ÚVODEM Nové verze produkt spolenosti YAMACO Software pinášejí mimo jiné ujednocený pístup k použití urité množiny funkcí, která

Více

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny ábla / Robert Muchembled ; [z francouzského originálu... peložila Jana Vymazalová] Praha : Argo, 2008 -- 377 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7203-958-6

Více

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bartolomjská noc : zloin v zájmu státu - 24. srpen 1572 / Arlette Jouannová ; [z francouzského originálu... peložila Vra Dvoáková] Praha : Garamond

Více

Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1001 knih, které musíte peíst, než zemete / editor Peter Boxall ; [peložili Olga Bártová... et al.] V Praze : Plus, 2011 -- 960 s. :. -- eština.

Více

Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014. Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.

Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014. Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam. Sdružení klub neslyšících dtí a mládeže (SKNEDAM) VÝRONÍ ZPRÁVA 2014 Adresa : Holekova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.cz OBSAH Úvod 3 Hlavní innost 4 Celkové náklady a výnosy

Více

! " " # ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0, " &

!   # ( '&! )'& #!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0,  & ! " " # $!%& '& ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - $!%& &./,,*% 0, *+& 1"% " & Úvod... 3 Metodologie sbru dat k vyhodnocení tezí a ke zpracování analýzy... 5 Analýza dokumentu... 5 Dotazník... 6 ízené

Více

16. Výtvarná výchova

16. Výtvarná výchova 16. Výtvarná výchova 505 Vzdlávací oblast: Umní a kultura Vzdlávací obor: Výtvarná výchova Vyuovací pedmt: Výtvarná výchova 1. Charakteristika vyuovacího pedmtu a) Obsahové, asové a organizaní vymezení

Více

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina Latina 244 Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina 1. Charakteristika vyuovacího pedmtu a) Obsahové, asové a organizaní vymezení pedmtu Pedmt Latina

Více

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Jaroslav Šmarda, smarda@vema.cz Vema, a. s., www.vema.cz Abstrakt Spolenost Vema patí mezi pední dodavatele informaních systém v eské a Slovenské republice.

Více

Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika

Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika 1. 100 her pro děti do tří let: v dětských skupinách a mateřských školách / Katharina Bäcker-Braun ; z německých originálů Die 50 besten Spiele für unterdreijährige

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 77 výlet s dtmi po Morav / [text a fotografie] Ivo Paulík a Jaroslav Burian Praha : Knižní klub, 2009 -- 191 s. :. -- eština. ISBN 978-80-242-2699-6

Více

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka:

U ební plán: Tabulace u ebního plánu pro 1. stupe : Poznámka: Uební plán: Tabulace uebního plánu pro 1. stupe: roník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace eský jazyk 9 10 9 8 8 44 35 Anglický jazyk 0 0 3 3 3 9 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova

Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova Spolen a kvalitn r.. CZ.1.07/1.4.00/21.1559 to je název projektu, který zaíná realizovat od 1. bezna 2011 ZŠ Tyršova 913 ve Frenštát pod Radhoštm. Projekt byl schválen v

Více

eská veejnost a její pístup k volbám

eská veejnost a její pístup k volbám Vyšší odborná škola publicistiky, Praha eská veejnost a její pístup k volbám Josef Mašek Kontakt: josef@jmasek.com, 602 489 538 I. roník VOŠP, Sociologie Pednášející: PhDr. MgrTh. Jií Vymazal, CSc. 3.1.2005,

Více

3. Charakteristika ŠVP

3. Charakteristika ŠVP 3. Charakteristika ŠVP 3.1. Zamení školy Dané podmínky spolen s bohatou historií ve výuce pírodovdných pedmt pedurují zamení školy, které je všeobecné s drazem na pírodovdnou a jazykovou oblast. Zamení

Více

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Církev : průvodce českou historií / Alena a Vlastimil Vondruškovi -- Vyd. 1. Praha : Vyšehrad, 2014 -- 199 s. -- cze ISBN 978-80-7429-441-9

Více

Pehled dokument, jimiž se prokazuje vliv realizace projektu na životní prostedí:

Pehled dokument, jimiž se prokazuje vliv realizace projektu na životní prostedí: !" # Z Operaního programu Rozvoj venkova a multifunkní zemdlství mohou být financovány pouze projekty, které nemají negativní vliv na životní prostedí. Z toho dvodu je k vybraným typm projekt nutno spolu

Více

Výchovn vzdlávací program

Výchovn vzdlávací program Výchovn vzdlávací program Školní družina - ZŠ Brno, Novomstská 21 Školní družina : -dležitý výchovný partner rodiny a školy -plní vzdlávací cíle, rozvíjí specifické nadání dtí -pomáhá dtem pekonávat jejich

Více

?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1]

?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1] ?tená?ský klub v Knihovn? Karla Dvo?á?ka ve Vyškov? [1] Autor:?íslo: Rubrika: ŠRÁMKOVÁ, Ivana [2] 2018, ro?ník 27,?íslo 1 [3] Trendy v knihovnách [4] Klí?ová slova: Region:?tení [5], Knihovna Karla Dvo?á?ka

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBROVÉHO ÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBROVÉHO ÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBROVÉHO ÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Vzdlávání zamstnanc ve spolenosti CN Resources International (CZ) a.s. soft skills 1. Identifikaní údaje zadavatele Název zadavatele

Více

Učební osnovy pracovní

Učební osnovy pracovní ZV Základní vzdělávání 1 týdně, povinný Práce s barvou Žák: vnímá barvy, vytváří odstíny, kontrasty vytvoří barevnou a tvarovou kompozici s prvky - kontrast, světlostní poměr - barevnost přírodních objektů

Více

Roní plán pro 1.roník

Roní plán pro 1.roník Roní plán pro 1.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

maturitní témata pro školní rok 2011/2012

maturitní témata pro školní rok 2011/2012 Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary maturitní témata pro školní rok 2011/2012 Bydlení eská republika Cestování Další anglicky

Více

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Úvod do zdravotní politiky Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Zdravotní POLITIKA Zdravotní politika je výrazem zájmu státu na zdravotní stavu obyvatelstva. V eštin existuje

Více

Revoluce v knihovnách

Revoluce v knihovnách Knihovnicko-informaní zpravodaj U Nás Vyšlo: 12.10.2004 íslo: Roník 14 (2004), íslo 3 Sekce: Naše téma Název lánku: Revoluce v knihovnách Autor: Eva Semrádová Zdroj: http://unas.svkhk.cz/clanek.asp?id=435

Více

Roní plán pro 2.roník

Roní plán pro 2.roník Roní plán pro 2.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

Roní plán pro 1.roník Genetická metoda. 1.období záí íjen

Roní plán pro 1.roník Genetická metoda. 1.období záí íjen Roní plán pro 1.roník Genetická metoda Oblast eský jazyk a literatura Oekávané výstupy Žák: zvládá základní hygienické návyky spojené se psaním uvdomuje si správné držení tla pi psaní používá k psaní mazací

Více

Sbírka zahrnuje základní autory, výbr nejdležitjších prací a spektrum názor Dsledn udržována

Sbírka zahrnuje základní autory, výbr nejdležitjších prací a spektrum názor Dsledn udržována METODA KONSPEKTU Základní informace Kódy úrovn fond Kódy jazyk Indikátory ochrany fondu Základní informace Umožuje souborný popis (charakteristiku) fondu urité knihovny (skupiny knihoven) bez podrobných

Více

Prbžná zpráva o realizaci projektu za rok 2004

Prbžná zpráva o realizaci projektu za rok 2004 1N2004.rtf Prbžná zpráva o realizaci projektu za rok 2004 A Struný pehled dílích cíl projektu splnných v uplynulém období v souladu s cíli, stanovenými v návrhu projektu pro rok 2004 Cílem projektu je

Více

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle

Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity Vzd lávací a sociální integrace osob s postižením prost ednictvím pohybových aktivit Cíle Tematická sí pro Aplikované Pohybové Aktivity sponzorována a uznána Evropskou komisí v rámci programu Sokrates Vzdlávací a sociální integrace osob s postižením prostednictvím pohybových aktivit Pes podporu

Více

Výběr z nových knih 9/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 9/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 9/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Bezpečný internet : chraňte sebe i svůj počítač / Mojmír Král -- První vydání Praha : Grada Publishing, a.s., 2015 -- 183 stran ISBN 978-80-247-5453-6

Více

NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU

NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV INFORMATIKY FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF INFORMATICS NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU PROPOSAL OF COMMUNICATION

Více

6. ročník. Výtvarná výchova

6. ročník. Výtvarná výchova list 1 / 5 Vv časová dotace: 2 hod / týden Výtvarná výchova 6. ročník vybírá, vytváří a pojmenovává co nejširší škálu vizuálně obrazných vyjádření a jejich vztahů uplatňuje je pro vyjádření vlastních zkušeností,

Více

Um?ní pod vodou: interview s Jasonem decaires Taylorem

Um?ní pod vodou: interview s Jasonem decaires Taylorem Um?ní pod vodou: interview s Jasonem decaires Taylorem Jason decaires Taylor je socha?, ekolog a profesionální podvodní fotograf. Jedním z jeho nejnov?jších v?hlasných projekt? je Museo Atlántico, sbírka

Více

Jak jsme vybírali 25 nejvýznamnjších žen

Jak jsme vybírali 25 nejvýznamnjších žen HN.IHNED.CZ 20. 10. 2009 Žebíek Jak jsme vybírali 25 nejvýznamnjších žen Už popáté sestavily Hospodáské noviny (HN) žebíek 25 nejvýznamnjších žen eského byznysu. Nejedná se ani o soutž, ani o anketu, ale

Více

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006

RIGORÓZNÍ ÁD UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYN V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 20. LISTOPADU 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tlovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o zmn a doplnní dalších zákon (zákon o vysokých školách), dne 20. listopadu 2006 pod

Více

Studijní opora: Management lidských zdroj. Obsah:

Studijní opora: Management lidských zdroj. Obsah: 2008 Studijní opora: Management lidských zdroj Obsah: 1. Úvod 1.1. Cíle a obsah pedmtu Management lidských zdroj 1.2. Rozvrh samostatného studia pedmtu 1.3. Prameny (základní a rozšiující literatura) 2.

Více

Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory 1. Abeceda personalisty / Hana d'ambrosová... [et al.] Olomouc : ANAG, 2009 -- 383 s. ;. -- čeština. ISBN 978-80-7263-512-2 (kroužková vazba) Sign.:

Více

Personalizace, Sociální práce a zprostedkování podpory - píbhy z Velké Británie. pracujeme pro Vás

Personalizace, Sociální práce a zprostedkování podpory - píbhy z Velké Británie. pracujeme pro Vás Personalizace, Sociální práce a zprostedkování podpory - píbhy z Velké Británie pracujeme pro Vás 1 Lidi 2 Státní strategie pro sociální pomoc ve Velké Británii 2011 Personalizace Podpora ízená lovkem

Více

Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2012 ostatní společenskovědní obory 1. 7 skrytých důvodů, proč zaměstnanci odcházejí z firem / Leigh Branham ; [překlad Tomáš Juppa] -- 1. vyd. Praha : Grada, 2009 -- 250 s. -- čeština.

Více

Podklady pro ICT plán

Podklady pro ICT plán Podklady pro ICT plán Škola: SEPSSTUD2011 - Hodnocení: Vstupní hodnocení Indikátor Aktuální stav k 1.9.2011 Plánovaný stav 1. ízení a plánování Na vizi zapojení ICT do výuky pracuje jen omezená skupina

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

Pro nám nefunguje vda tak, jak bychom si páli. Jií Wiedermann

Pro nám nefunguje vda tak, jak bychom si páli. Jií Wiedermann Pro nám nefunguje vda tak, jak bychom si páli Jií Wiedermann Pro by mla, když nám nefunguje zdravotnictví, školství, sociální pée, ekonomika, atd., tak jak bychom si páli? Jak je možné, že více než 15

Více

Základní personální činnosti organizace. Management I

Základní personální činnosti organizace. Management I Základní personální činnosti organizace Management I Řízení lidských zdrojů zabývá se dosahováním organizačních cílů prostřednictvím lidských zdrojů. lidský faktor je chápán jako faktor rozhodující o úspěšnosti

Více

FRANCOUZSKÝ JAZYK - konverzace. Charakteristika vyuovacího pedmtu. 1. Vzdlávací oblast pedmtu. 2. asová dotace. 3. Místo realizace

FRANCOUZSKÝ JAZYK - konverzace. Charakteristika vyuovacího pedmtu. 1. Vzdlávací oblast pedmtu. 2. asová dotace. 3. Místo realizace FRANCOUZSKÝ JAZYK - konverzace Charakteristika vyuovacího pedmtu 1. Vzdlávací oblast pedmtu Rozvíjení receptivních, produktivních a interaktivních eových dovedností Hlasité, plynulé a foneticky správné

Více

Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ESKÝ JAZYK A LITERATURA pro 2. stupe: Jazyková výchova. 6. roník

Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ESKÝ JAZYK A LITERATURA pro 2. stupe: Jazyková výchova. 6. roník Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ESKÝ JAZYK A LITERATURA pro 2. stupe: Jazyková výchova 6. roník Samostatn pracuje s Pravidly eského pravopisu, SS a s dalšími slovníky a pírukami. Vyhledává samostatn

Více

Za hlavní problém považují ob ané špatnou dostupnost sociálních služeb mimo m sto Vimperk

Za hlavní problém považují ob ané špatnou dostupnost sociálních služeb mimo m sto Vimperk Vimperk, 11. ledna 2011 Za hlavní problém považují obané špatnou dostupnost sociálních služeb mimo msto Vimperk Obecn prospšná spolenost Jihoeská rozvojová, ve spolupráci s partnery mstem Vimperk a Centrem

Více

Nkolik poznámek k ochran technických ešení

Nkolik poznámek k ochran technických ešení Nkolik poznámek k ochran technických ešení Ing. Emil Jenerál, Úad prmyslového vlastnictví, Praha Pokud nkdo slyšel nebo dokonce nkdy prošel patentoprávním sporem, tedy zejména sporem o porušování svého

Více

odborný seminá ke komentovanému vydání ONR "Management rizik pro organizace a systémy

odborný seminá ke komentovanému vydání ONR Management rizik pro organizace a systémy ESKÝ NORMALIZANÍ INSTITUT si Vás dovoluje pozvat na odborný seminá ke komentovanému vydání ONR 49002-1 který se bude konat dne 14. 10. 2008 od 9:30 hod. v Konferenním centru NI, Biskupský dvr 5, Praha

Více

Výtvarné techniky na 1. stupni ZŠ.

Výtvarné techniky na 1. stupni ZŠ. R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše) Výtvarné techniky na 1. stupni ZŠ. Vypracovala: Krajská vědecká knihovna, příspěvková organizace Rumjancevova 1362/1 460 53 Liberec tel. +420-482 412

Více

Výběr z nových knih 9/2012 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 9/2012 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 9/2012 ostatní společenskovědní obory 1. 30 vteřin na náboženství : 50 významných náboženství, o nichž získáte přehled za 30 vteřin / autoři Richard Bartholomew... [et al.] ; editor

Více

Ekologická výchova ve vzd lávacích dokumentech a v eduka ním procesu

Ekologická výchova ve vzd lávacích dokumentech a v eduka ním procesu Ekologická výchova ve vzdlávacích dokumentech a v edukaním procesu kolní environmentální vzdlávání, výchova a osvta kola jako instituce poznání a pochopení ekologických souvislostí - uvdomní si rizik z

Více

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN

ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN ORGANIZANÍ ÁD SPRÁVY KOLEJÍ A MENZ MENDELOVY UNIVERZITY V BRN j. 25953/2011-43810 ze dne 19. prosince 2011 Organizaní ád Správy kolejí a menz Mendelovy univerzity v Brn ást I Zízení, právní postavení a

Více

Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie

Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie Vybrané kapitoly z obecné a školské ergonomie Prof. Ing. Otakar Sláma, DrSc. Pro je ergonomie dležitá nejen pro uitele technické a informaní výchovy, ale pro každého uitele, bu již víte, nebo to poznáte

Více