Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory"

Transkript

1 Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory : pád východního bloku / Victor Sebestyen ; [peklad Petr Šastný] Brno : Computer Press, s., [8] s. obr. píl. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 djiny dvacátého století ; politika ; spolenost ; Evropa; 1989 Victor Sebestyen ve své knize detailn rozebírá jednotlivé události i dlouhodobé procesy, které pádu pedcházely, a to nejen v samotných zemích stední a východní Evropy, ale i v dalších ástech studenou válkou rozdleného svta. Opírá se o desítky rozhovor se svdky a úastníky tchto dj i o nov odkryté archivní materiály. 2. Angažované djepisectví : stranická historiografie mezi stalinismem a reformním komunismem ( ) / Vítzslav Sommer V Praze : Univerzita Karlova., s. ;. -- eština. ISBN (Filozofická fakulta, Univerzita Karlova : váz.) Sign.: II V1 historiografie ; politika ; komunismus ; socialismus ; djiny dvacátého století ; esko ; komunistická strana ; dlnické hnutí ; Kniha se zabývá vývojem stranické historiografie mezi lety v kontextu promn eskoslovenského komunismu. Stranické djepisectví vzniklo na poátku padesátých let jako zvláštní historiografický projekt fungující v rámci aparátu komunistické strany, jehož úkolem bylo zpracovávat minulost KS a dlnického hnutí.

2 3. Bída relativismu / Raymond Boudon ; peložil Ivo Možný Praha : Sociologické nakladatelství, s. ;. -- eština. ISBN : Sign.: II V1 filozofie ; sociologie ; sociální vdy ; relativismus ; sociologie kultury Kniha Raymonda Boudona brání tu verzi sociální vdy, jež neústí v pesimismu i nihilismu, ásten také proto, že autor oživuje ideu morálního cítní a obhajuje ideu vdní zdravého rozumu. Shrneme-li argumentaci této knihy do jedné vty, bude znít takto: Sociální vdy pinesly nesporn mnohé významné výsledky, ale také, zejména v posledních letech, pisply k etablování chybn koncipovaných a problematických idejí, jež nezstaly bez sociálních a politických následk. 4. eské zem za prvních Pemyslovc v století. I. díl, ele sv. Václava / David Kalhous Praha : Libri, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny stedovku ; historiografie ; esko ; Pemyslovci ; století Autor strun pedstaví historické metody i prameny pro djiny eských zemí století, sleduje utváení Boheman v raném stedovku a jejich zaleování do kesanského svta. Dále se zabývá utváením církevních struktur, jež rovnž napomohly jak utváení spolené identity, tak prosazení moci a disciplíny u obyvatel.

3 5. Etika pro pomáhající profese / Jií Jankovský Praha: Triton, s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II etika ; náboženství ; pomáhající profese ; sociální komunikace ; prosociální chování Pedkládaná kniha si neiní nárok na úspšné nalézání odpovdí na složité otázky lidské existence, ale podobá se spíše hledání nejrznjších souvislostí a vztah. Cílem je pedevším snaha upozornit tenáe na mnohé etické problémy související s vlastním výkonem pomáhajících profesí. Nabízí mu jednak námty k zamyšlení a snaží se jej pimt k dalšímu studiu naznaených etických otázek a problém. Upozoruje také na možná rizika pi výkonu pomáhajících profesí, ale zárove mu ponechává dostatený prostor k zaujmutí vlastního názoru na ešené otázky, popípad i k polemice. 6. Fair trade / David Ransom ; [z anglického originálu... peložil Daniel Hrabina] Brno : Doplnk, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 obchod ; trh ; pípadová studie ; fair trade Autor v knize podává strukturovaný pehled tematiky fair tradu doplnný o praktické píklady. Analyzuje hnutí fair trade bez zamlování jeho souasných rozpor a na základ svých zkušeností navrhuje i reálná ešení tchto problém.

4 7. Jak zákazník vnímá znaku : nahlédnte s pomocí neurovdy do hlav spotebitel / Erik du Plessis ; [peklad Jií Fadrný] Brno : Computer Press, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 marketing ; reklama ; trh ; mozek ; výzkum ; neurovda ; spotebitel ; nákup Autor s pomocí neurovdy odhaluje zpsob, jak lidé uvažují o znakách, analyzuje jejich nákupní chování, zkoumá vliv dlouhodobjších pocit na rozhodování. Penáší poznatky z výzkumu mozku do svta reklamy a zjišuje tak, co se odehrává v hlavách spotebitel. Neuromarketing je nový trend na poli marketingového výzkumu. 8. Klasické židovství : kultura a historie rabínské doby / Günter Stemberger ; [z nmeckého originálu... peložila Marie Holá] Praha : Vyšehrad, s. ;. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 judaismus ; kultura ; djiny ; politika ; náboženství ; literatura ; mystika Text pináší nejnovjší výsledky bádání z oblasti judaistiky, historie a archeologie, ale souasn se opírá o odkaz tradiní rabínské literatury.

5 9. Lidé mee, modlitby a práce : ti stavy v eském stedovkém myšlení / Wojciech Iwaczak ; [peložila Marta Beková] Praha : Argo, s. ;. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny stedovku ; spolenost ; esko ; sociální stratifikace ; kulturní djiny ; každodenní život ; století Polský historik zpsobem zkoumá podobu uení o trojím lidu v eském prostedí 14. a 15. století. Autor popisuje jak pebírání model, zrozených v století, tak jejich adaptaci na eské podmínky, na sociáln diferenciovanou spolenost, v níž již hrála významnou úlohu dynamicky se rozvíjející msta. Stejn detailním zpsobem zkoumá i husitskou ideologií ovlivnné první pokusy o popení uení o trojím lidu a prosazení republikánského vidní svta, v nmž pestávalo platit dívjší hierarchické uspoádání. 10. Prvodce kulturním dním a životním stylem v eských zemích [Svazek] I., [A-O] / Jií Knapík, Martin Franc a kol. Praha : Academia, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II /1V1 Prvodce kulturním dním a životním stylem v eských zemích [Svazek] II., [P-Ž] / Jií Knapík, Martin Franc a kol. Praha : Academia, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II /2V1 djiny dvacátého století ; historiografie ; kultura ; spolenost ; politika ; životní styl ; volný as ; esko ;

6 Dílo pedstavuje nové pojetí problematiky i v mezinárodním kontextu. Od podobných lexikálních prací se liší pedevším snahou o jasné asové zaazení a o podloženost na základ dobových pramen. Autoi zde mapují lenitou oblast kultury a životního stylu v padesátých a šedesátých letech pomocí dobových pojm a výraz, prostednictvím hesel a sond do oblastí každodenního života tehdejšího eskoslovenska. 11. Ráj, peklo a oistec ve stedovkých vidních / [peložili... Jana Engelbrechtová... et al. ; z latinských originál vybrali Magdalena Moravová a Martin Nodl] Praha : Argo, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 kesanství ; stedovk ; stedovký rukopis ; kesanské pojetí ; zjevení ; posmrtný život Výbor latinských stedovkých vidní, zahrnuje okolo dvaceti nejznámjších text. Jedná se o velice významné doklady specificky stedovkého žánru, vyprávní revenant, tedy lidí, kteí zdánliv zemeli a pi cest na onen svt jim bylo povoleno nahlédnout do pekla, oistce i ráje. Ve všech pípadech se však jednalo o vyprávní s evidentním moralistickým podtextem, plné hrozivých i fantastických výjev, jež tak dobe známe z obraz Hieronyma Boschenebo dalších stedovkých malí.

7 12. ízení pracovního výkonu v podnikové praxi : cesta k efektivit a výkonnosti / Michael Armstrong ; peložil a pedmluvu napsal Josef Koubek Praha : Fragment, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 ízení ; výkonnost ; podnik ; kouování ; personální ízení ; efektivita ; pracovní výkon V knize se uznávaný odborník v oblasti ízení lidských zdroj vnuje jedné z nejnovjších koncepcí ízení pracovník, a sice koncepci ízení pracovního výkonu. Vedle nezbytných definic a teoretických východisek uvádí množství faktických informací a píklad praktického uplatnní této koncepce. Vyjmenovává existující modely tohoto ízení, reakce manažer, vedoucích tým i adových pracovník a podrobn se zabývá uplatnním této koncepce v praxi i vyhodnocováním systému ízení pracovního výkonu a jeho efektivnosti. 13. Šepot buše / Jaroslav Mareš ; [ilustroval Vladimír Rimbala] Praha : Motto, s., [64] s. obr. píl. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 píroda ; živoich ; reálie ; Afrika ; cestopis Cestovatel a spisovatel Jaroslav Mareš jezdí do Afriky tém padesát let. V cestopisné knížce Šepot buše zúroil nejen své bohaté zkušenosti s Afrikou, ale pedevším svou velkou lásku k ernému kontinentu.

8 14. Šlechtická kultura v 18. století : filozofové, mystici, politici / Ivo Cerman Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, s. :. -- eština. ISBN (váz.) : Sign.: II V1 kultura ; filozofie ; politika ; literatura ; djiny novovku ; osvícenství ; šlechtici ; století 18 Pedkládaná kniha zapomenutou kulturu znovu oživuje, a to za pomoci mnoha nov objevených literárních výtvor. Na svtlo zde mnohdy poprvé picházejí šlechtití spisovatelé, politici a mystici, jejichž dílo je významným obohacením eských kulturních djin. Rozsáhlý výklad ukazuje eskou šlechtu jako aktivního spolutvrce evropského osvícenství. 15. Úspšný prodej firmy : ve správný as a za dobrou cenu / Les Nemethy ; [peklad Radek Blaheta] Brno : Computer Press, s. ;. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 podnik ; plánování ; pípadová studie ; strategie ; prodej Autor se bhem své kariéry v oblasti financí zúastnil prodeje stovek firem ve 40 zemích svta. Své zkušenosti shrnul do praktické píruky, která krok za krokem provede podnikatele plánováním prodeje firmy od správného naasování, nastavení hodnoty až po dokonení transakce. Kniha obsahuje pípadové studie z reálného života a popisuje hlavn principy prodeje firmy.

9 16. Zbývá jen hluk : naslouchání dvacátému století / Alex Ross ; [peložil Petr Kopet] Praha : Dokoán, s. ;. -- eština. ISBN (Argo : váz.) Sign.: II V1 hudba ; politika ; spolenost ; století 20 Autor ve své knize mapuje v nejširších souvislostech hudbu 20. století. Zamuje se na hudbu tzv. vážnou, ale i na její spojitost i s jinými žánry. Svj tivý výklad zasazuje do historického kontextu a odhaluje i pekvapivé souvislosti politické.

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Cikáni / Werner Cohn ; peložil, [pedmluvu napsal] Marek Jakoubek Praha : Sociologické nakladatelství, 2009 -- 61 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7419-008-7

Více

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. C. G. Jung v zrcadle filosofie : hermeneutická interpretace filosofických aspekt Jungova díla / Boris Rafailov Brno : Emitos, 2010 -- 129 s. --

Více

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie Výbr z nových knih 4/2010 psychologie 1. Agresivita na cestách / [editor] Matúš Šucha et al. Olomouc : Univerzita Palackého, 2009 -- 186 s. :. -- eština. ISBN 978-80-244-2375-3 (brož.) Sign.: II 107577V1

Více

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Architekti kultury smrti / Donald De Marco, Benjamin D. Wiker ; [z anglického originálu... peložila Alena Povolná a kol.] Praha : Res Claritatis,

Více

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Anglické listy = Letters from England / Karel apek ; [peklad Klára Košutová] Brno : Computer Press, 2011 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-251-3591-4

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika 1. Anglitina pro fyzioterapeuty / Helena Gogelová Praha : Grada, 2011 -- 314 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3531-3 (brož.) Sign.: II 108658V1 anglitina ; cizí jazyk

Více

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bartolomjská noc : zloin v zájmu státu - 24. srpen 1572 / Arlette Jouannová ; [z francouzského originálu... peložila Vra Dvoáková] Praha : Garamond

Více

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika 1. Bazální stimulace, aktivace a komunikace v edukaci žák s kombinovaným postižením : monografie / Vanda Hájková (ed.) a kol. Praha : Somatopedická spolenost, 2009

Více

Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bible / Gerlinde Baumann ; [z nmeckého originálu... peložila Jana Bílková] Praha : Grada, 2012 -- 83 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3912-0 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika 1. Efektivní vzdlávání zamstnanc / Josef Vodák, Alžbeta Kucharíková ; peklad Dagmar Krtiková Praha : Grada Publishing, 2011 -- 237 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3651-8

Více

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie Výbr z nových knih 10/2009 psychologie 1. Bludné cesty lásky : manželské trojúhleníky a jiné párové konflikty / Hans Jellouschek ; [z nmeckého originálu... peložil Petr Babka] Praha : Portál, 2009 -- 221

Více

Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Adaptogeny : bylinky poskytující odolnost, vytrvalost a úlevu od stresu / David Winston, Steven Maimes ; [z anglického originálu... peložil Václav

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je umní? : texty angloamerické estetiky 20. století / Tomáš Kulka, Denis Ciporanov (eds.) ; [z anglických originál peložili Denis Ciporanov...

Více

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bigbít / Vojtch Lindaur, Ondej Konrád ; [doslov napsal Vojtch Lindaur] Praha : Plus, 2010 -- 300 s. -- eština. ISBN 978-80-259-0023-9 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny filmu 1895-2005 / Jerzy Płaewski ; editor Karel Tabery ; [na pekladu... se podíleli Karel Tabery... et al.] Praha : Academia, 2009 -- 901

Více

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. eské Vánoce : od vzniku republiky do sametové revoluce / Petr a Pavlína Kourovi Praha : Dokoán, 2010 -- 356 s., [34] barev. obr. píl. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika 1. Anglitina pro pedškoláky : metodika pro výuku v mateské škole / Iva Hennová Praha : Portál, 2010 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-7367-692-6 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1000 pozoruhodností Prahy : [to nejkrásnjší z hlavního msta / text] Petr David, Vladimír Soukup ; [fotografie Martin Hurin... et al.] V Praze :

Více

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie Výbr z nových knih 3/2011 psychologie 1. Djiny psychologie / Morton Hunt ; [z anglického originálu... peložili Renáta Mlíkovská a Ivo Müler [i.e. Müller] Praha : Portál, 2010 -- 708 s. -- eština. ISBN

Více

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je evoluce : aktuální pohled na evoluní biologii / Ernst Mayr ; [z anglického originálu... peložil Zdenk Urban] Praha : Academia, 2009 -- 354

Více

! " " # ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0, " &

!   # ( '&! )'& #!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0,  & ! " " # $!%& '& ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - $!%& &./,,*% 0, *+& 1"% " & Úvod... 3 Metodologie sbru dat k vyhodnocení tezí a ke zpracování analýzy... 5 Analýza dokumentu... 5 Dotazník... 6 ízené

Více

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Byznys je o lidech / Jan Urban Praha : ASPI, 2006 -- 275 s. ;. -- eština. ISBN 80-7357-220-6 (brož.) Sign.: II 107376V1 personální ízení ; manažerský

Více

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika 1. 100 aktivit pro výuku anglitiny : práce s prezovými tématy, globální výchova, rozvoj komunikaních dovedností / Zuzana Hlaviková Praha : Portál (vydavatelství),

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie 1. 50 nejvtších mýt populární psychologie : opravník obecn oblíbených omyl o lidském chování / Scott O. Lilienfeld... [et al. ; z anglického originálu... peložila

Více

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika 1. 100 vcí, které by ml znát každý pedškolák / Birgit Ebbert ; [peklad Dagmar Sklenáová] Brno : Computer Press, 2011 -- 138 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3545-7

Více

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny ábla / Robert Muchembled ; [z francouzského originálu... peložila Jana Vymazalová] Praha : Argo, 2008 -- 377 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7203-958-6

Více

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie Výbr z nových knih 10/2011 psychologie 1. Domácí násilí : kontext, dynamika a intervence / Drahomír Ševík, Nadžda Špatenková a kol. Praha : Portál (vydavatelství), 2011 -- 186 s. -- eština. ISBN 978-80-7367-690-2

Více

Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1001 knih, které musíte peíst, než zemete / editor Peter Boxall ; [peložili Olga Bártová... et al.] V Praze : Plus, 2011 -- 960 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika 1. eština expres 1 : [úrove] A1/1 : [nmecká verze] / Lída Holá, Pavla Boilová Praha : Akropolis, 2010 -- 96 s. :. -- nmina. ISBN 978-80-87310-14-4 (brož.) Sign.: III

Více

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika 1. Inkluzivní vzdlávání / Vanda Hájková, Iva Strnadová Praha : Grada, 2010 -- 217 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3070-7 (brož.) Sign.: II 107730V1 integrace žáka ; speciální

Více

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika 1. Anglitina za 24 dn : intenzivní kurz pro samouky + audio CD / Emily A. Grosvenor ; [peklad Vilém Jungmann] Brno : Computer Press, 2011 -- vi, 239 s. ;. -- anglitina.

Více

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie Výbr z nových knih 12/2011 psychologie 1. 90 skvlých aktivit od 90 svtových kou / Elaine Biechová ; [peklad Libuše Mohelská, Daniela Zounková] Brno : Computer Press, 2011 -- xvii, 390 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika 1. Andragogika / Milan Beneš Praha : Grada, 2008 -- 135 s. -- eština. ISBN 978-80-247-2580-2 (brož.) Sign.: II 108405V1 pedagogika dosplých ; organizace ; kurikulum

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika 1. 100 inspirací z Ekoateliéru : moderní abeceda tvoivé recyklace / Jitka Horová Praha : Portál, 2010 -- 133 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7367-748-0 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Absolutní válka : Sovtský svaz za druhé svtové války moderní djiny / Chris Bellamy ; [z anglického originálu... peložil Pavel Vereš] Praha : Academia,

Více

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika 1. Hry a matematika na 1. stupni základní školy / Eva Krejová Praha : SPN - pedagogické nakladatelství, 2009 -- 163 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7235-417-7 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie Výbr z nových knih 11/2011 psychologie 1. Když se matka a dcery navzájem hledají : Démétin zármutek a Persefonin návrat - živoucí mýtus / Ingrid Riedelová ; [z nmeckého originálu... peložila Magdalena

Více

Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 52 nápad na každý týden v roce / [Monika Brýdová... et al.] Brno : Computer Press, 2006 -- 128 s. :. -- eština. ISBN 80-251-0303-X (váz.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Antikrist Galileo : životopis / Michael White ; [z anglického originálu... peložili Helena a Lubomír Synkovi] Praha : Academia, 2011 -- 342 s.

Více

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika 1. Cviení na míi pro celou rodinu / Hana Janošková, Marta Muchová Brno : Computer Press, 2011 -- 120 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3173-2 (brož.) Sign.: II 108723V1

Více

1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi.

1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi. 1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi. / Jan Poněšický. -- Vyd. 1. V Praze: Triton 2006. 266 s. -- cze. ISBN 80-7254-861-1 člověk; společnost; etika; hodnota;

Více

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika 1. Aktivizaní metody ve výuce : píruka moderního pedagoga / Tomáš Kotrba, Lubor Lacina ; [ilustrace Hana Šefrová] Brno : Barrister & Principal, 2011 -- 185 s. :. --

Více

Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory 1. 77 výletů po stopách Starých pověstí českých / Věra a Veronika Škvárovy - - Vyd. 1. Praha : Knižní klub, 2013 -- 191 s. -- čeština. ISBN 978-80-242-3926-2

Více

Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory 1. 30.7.1419 - první pražská defenestrace : krvavá neděle uprostřed léta / Petr Čornej Praha : Havran, 2010 -- 183 s. ;. -- čeština. ISBN 978-80-87341-00-1

Více

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina Latina 244 Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina 1. Charakteristika vyuovacího pedmtu a) Obsahové, asové a organizaní vymezení pedmtu Pedmt Latina

Více

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazníková akce je velmi dležitým krokem v projektu pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí. Slouží k poznání názor, získání

Více

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Úvod do zdravotní politiky Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Zdravotní POLITIKA Zdravotní politika je výrazem zájmu státu na zdravotní stavu obyvatelstva. V eštin existuje

Více

Úvodník. Globalizace: výzva a ešení

Úvodník. Globalizace: výzva a ešení OECD Employment Outlook 2005 Edition Summary in Czech Výhled zamstnanosti v zemích OECD vydání 2005 Pehled v eském jazyce Úvodník Globalizace: výzva a ešení John P. Martin editel zamstnanosti, práce a

Více

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika 1. tení a dyslexie / Jií Jošt Praha : Grada Publishing, 2011 -- 384 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3030-1 (brož.) Sign.: II 108263V1 dyslexie ; tení ; porucha uení ;

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 77 výlet s dtmi po Morav / [text a fotografie] Ivo Paulík a Jaroslav Burian Praha : Knižní klub, 2009 -- 191 s. :. -- eština. ISBN 978-80-242-2699-6

Více

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Dávat a brát : skrytá dynamika úspěchu / Adam Grant ; [překlad Zdeněk Mužík] -- 1. vyd. Brno : BizBooks, 2014 -- 311 s. -- cze ISBN 978-80-265-0133-6

Více

Výbr z nových knih 3/2012 psychologie

Výbr z nových knih 3/2012 psychologie Výbr z nových knih 3/2012 psychologie 1. Cesty pesažení ega : transpersonální vize / editoi Roger Walsh a Frances Vaughanová ; [peložil Václav Petr] Praha : Triton, 2011 -- 450 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7387-408-7

Více

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Jaroslav Šmarda, smarda@vema.cz Vema, a. s., www.vema.cz Abstrakt Spolenost Vema patí mezi pední dodavatele informaních systém v eské a Slovenské republice.

Více

Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 1/2014 ostatní společenskovědní obory 1. 2 x 101 knih pro děti a mládež : nejlepší a nejvlivnější knihy / Pavel Mandys a kolektiv -- 1. vyd. V Praze : Albatros, 2013 -- 430 s. -- čeština

Více

Ing. Jaroslav Halva. UDS Fakturace

Ing. Jaroslav Halva. UDS Fakturace UDS Fakturace Modul fakturace výrazn posiluje funknost informaního systému UDS a umožuje bilancování jednotlivých zakázek s ohledem na hodnotu skutených náklad. Navíc optimalizuje vlastní proces fakturace

Více

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE

PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE PROJEKT BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Univerzita Karlova v Praze Fakulta sociálních věd Institut sociologických studií Katedra sociologie PŘEDPOKLÁDANÝ NÁZEV BAKALÁŘSKÉ PRÁCE: PODNIKOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ A JEHO VZTAH K MOBILITĚ

Více

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika 1. Bilingvismus a interkulturní komunikace / Monika Morgensternová, Lenka Šulová, Lucie Schöll [sic] Praha : Wolters Kluwer eská republika, 2011 -- 125 s. :. -- eština.

Více

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Církev : průvodce českou historií / Alena a Vlastimil Vondruškovi -- Vyd. 1. Praha : Vyšehrad, 2014 -- 199 s. -- cze ISBN 978-80-7429-441-9

Více

Vztah deskripce a explanace v rámci stylistického rozboru textu

Vztah deskripce a explanace v rámci stylistického rozboru textu Mgr. Michal Kístek, M.Phil., Ph.D. Ústav eského jazyka Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Vztah deskripce a explanace v rámci stylistického rozboru textu Description and explanation within a stylistic

Více

maturitní témata pro školní rok 2011/2012

maturitní témata pro školní rok 2011/2012 Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary maturitní témata pro školní rok 2011/2012 Bydlení eská republika Cestování Další anglicky

Více

Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika Výbr z nových knih 4/2010 pedagogika 1. ADHD - porucha pozornosti s hyperaktivitou : píruka pro starostlivé rodie a zodpovdné uitele / Michal Goetz, Petra Uhlíková Praha : Galén, c2009 -- 160 s. :. --

Více

ZEM PIS ZEM PIS PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch

ZEM PIS ZEM PIS PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY. Struktura vyu ovací hodiny. Záznamový Záznamový arch PRACOVNÍ MATERIÁLY PRACOVNÍ MATERIÁLY ZEMPIS ZEMPIS Struktura vyuovací hodiny Plán Struktura vyuovací vyuovací hodiny hodiny Plán Metodický vyuovací list aplikace hodiny Záznamový Metodický list arch aplikace

Více

DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY

DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY ESKÉ VYSOKÉ UENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ, KATEDRA MIKROELEKTRONIKY DIPLOMOVÝ PROJEKT ELEKTRONICKÁ ZA ÍZENÍ PRO OSOBNÍ AUTOMOBILY VEDOUCÍ PRÁCE: Doc. Ing. Miroslav Husák,CSc. DIPLOMANTI:

Více

Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Albert Schweitzer : (1875-1965) / Nils Ole Oermann ; z německého originálu Albert Schweitzer 1875-1965... přeložil Petr Babka -- Vydání první

Více

WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi

WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi eské vysoké uení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Bakaláské práce WWW poštovní klient s úložištm v MySQL databázi Jií Švadlenka Vedoucí práce: Ing. Ivan Halaška Studijní program: Elektrotechnika

Více

eská veejnost a její pístup k volbám

eská veejnost a její pístup k volbám Vyšší odborná škola publicistiky, Praha eská veejnost a její pístup k volbám Josef Mašek Kontakt: josef@jmasek.com, 602 489 538 I. roník VOŠP, Sociologie Pednášející: PhDr. MgrTh. Jií Vymazal, CSc. 3.1.2005,

Více

Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...)

Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...) Mgr. Michal Kístek, M.Phil., Ph.D. Ústav eského jazyka Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...) A modern presentation

Více

JAVORNÍK ZMNA.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE (UPRAVENÝ A POSOUZENÝ NÁVRH) POIZOVATEL: Mstský úad Svitavy

JAVORNÍK ZMNA.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE (UPRAVENÝ A POSOUZENÝ NÁVRH) POIZOVATEL: Mstský úad Svitavy ZMNA.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE (UPRAVENÝ A POSOUZENÝ NÁVRH) JAVORNÍK POIZOVATEL: Mstský úad Svitavy ZPRACOVATEL: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 Název územn plánovací dokumentace - ÚPD:

Více

SPP 423 Principy personálního řízení (Personální analýza, plánování, strategie) Povinný kurz specializace Personální management a organizační rozvoj.

SPP 423 Principy personálního řízení (Personální analýza, plánování, strategie) Povinný kurz specializace Personální management a organizační rozvoj. 1 SPP 423 Principy personálního řízení (Personální analýza, plánování, strategie) garant kurzu: PhDr. Jiří Winkler, PhD. Vyučující : PhDr. Alena Lubasová, Ph.D. Identifikace kurzu : Magisterské prezenční

Více

Okruhy otázek a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu

Okruhy otázek a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu a literatura z odborného předmětu 1 a literatura k přijímacím zkouškám na navazující magisterské studium z odborného předmětu Aktualizace: 9. 10. 2007 Podniková ekonomika 1. Pojetí podniku a jeho právní

Více

Finální verze žádosti (LZZ-GP)

Finální verze žádosti (LZZ-GP) 8. Klíové aktivity!íslo aktivity: 01 Školení nových technologií a novinek v sortimentu TZB (technická zaízení budov) Pedm!tem KA_1 je realizace školení zam!ené na nové technologie a novinky v sortimentu

Více

3. Charakteristika ŠVP

3. Charakteristika ŠVP 3. Charakteristika ŠVP 3.1. Zamení školy Dané podmínky spolen s bohatou historií ve výuce pírodovdných pedmt pedurují zamení školy, které je všeobecné s drazem na pírodovdnou a jazykovou oblast. Zamení

Více

Výběr z nových knih 9/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 9/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 9/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Bezpečný internet : chraňte sebe i svůj počítač / Mojmír Král -- První vydání Praha : Grada Publishing, a.s., 2015 -- 183 stran ISBN 978-80-247-5453-6

Více

Organizační chování. Úvod do studia organizačního chování

Organizační chování. Úvod do studia organizačního chování Organizační chování Úvod do studia organizačního chování Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační

Více

Rexter asopis pro výzkum radikalismu, extremismu a terorismu Vydání: 02/2011 Více na www.rexter.cz

Rexter asopis pro výzkum radikalismu, extremismu a terorismu Vydání: 02/2011 Více na www.rexter.cz Simi, Pete Futrell, Robert (2010): American Swastika. Inside the white power movement`s hidden spaces of hate. Lanham: Rowman & Littlefield Publishers. 167 s. ISBN 978-1-4422-0210-5. Autor: Petra Vejvodová

Více

PC, dataprojektor, odborné publikace, dokumentární filmy, ukázky z hraných filmů

PC, dataprojektor, odborné publikace, dokumentární filmy, ukázky z hraných filmů Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Základy společenských věd (ZSV) Filozofie, etika 4. ročník a oktáva 2 hodiny týdně PC, dataprojektor, odborné publikace, dokumentární filmy, ukázky z hraných

Více

Novinky literatury pro děti říjen 2007 (Naučná literatura)

Novinky literatury pro děti říjen 2007 (Naučná literatura) Novinky literatury pro děti říjen 2007 (Naučná literatura) Klíč ke slohu aneb Nerudou snadno a rychle?!: pro 2. stupeň ZŠ i pro nižší ročníky víceletých gymnázií. /Marie Hanzová a Eva Schneiderová. Praha:

Více

Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Od Palackého k Benešovi : německé texty o Češích, Němcích a českých zemích / Eva Hahnová -- Vyd. 1. Praha : Academia, 2014 -- 723 s. -- cze

Více

Zbytky zákaznického materiálu

Zbytky zákaznického materiálu Autoi: V Plzni 31.08.2010 Obsah ZBYTKOVÝ MATERIÁL... 3 1.1 Materiálová žádanka na peskladnní zbytk... 3 1.2 Skenování zbytk... 7 1.3 Vývozy zbytk ze skladu/makulatura... 7 2 1 Zbytkový materiál V souvislosti

Více

NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU

NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV INFORMATIKY FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF INFORMATICS NÁVRH KOMUNIKAČNÍHO PLÁNU PROPOSAL OF COMMUNICATION

Více

TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010

TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 TÉMATA BAKALÁSKÝCH PRACÍ OBORU 6208R123 EKONOMIKA A MANAGEMENT V PRMYSLU PRO AKADEMICKÝ ROK 2009/2010 Rámcové téma 1. Analýza podmínek založení nového podnikatelského subjektu 2. Píprava podnikatelského

Více

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. - a počátkem 20. století v oblasti hospodářské, - společenské, kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny vzniku ohnisek napětí v Evropě - a v

Více

Marketingový výzkum. Ing. Martina Ortová, Ph.D. Technická univerzita v Liberci. Projekt TU v Liberci

Marketingový výzkum. Ing. Martina Ortová, Ph.D. Technická univerzita v Liberci. Projekt TU v Liberci Tento materiál vznikl jako součást projektu, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Marketingový výzkum Ing., Ph.D. Technická univerzita v Liberci Projekt 1 Technická

Více

IMPORT DAT Z TABULEK MICROSOFT EXCEL

IMPORT DAT Z TABULEK MICROSOFT EXCEL IMPORT DAT Z TABULEK MICROSOFT EXCEL V PRODUKTECH YAMACO SOFTWARE PÍRUKA A NÁVODY PRO ÚELY: - IMPORTU DAT DO PÍSLUŠNÉ EVIDENCE YAMACO SOFTWARE 2005 1. ÚVODEM Všechny produkty spolenosti YAMACO Software

Více

Informace pro autory píspvk na konferenci ICTM 2007

Informace pro autory píspvk na konferenci ICTM 2007 Informace pro autory píspvk na konferenci ICTM 2007 Pokyny pro obsahové a grafické zpracování píspvk Strana 1 z 5 Obsah dokumentu: 1. ÚVODNÍ INFORMACE... 3 2. POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ REFERÁTU... 3 2.1. OBSAHOVÉ

Více

Člověk a společnost. 16. Vznik a význam filozofie. Vznik a vývoj význam filozofie. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová.

Člověk a společnost. 16. Vznik a význam filozofie. Vznik a vývoj význam filozofie. Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová. Člověk a společnost 16. Vznik a význam filozofie www.ssgbrno.cz Vytvořil: PhDr. Andrea Kousalová Vznik a a význam vývoj filozofie Vznik a vývoj význam filozofie Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo

Více

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika 1. eská základní škola : vícepípadová studie / Dominik Dvoák... [et al.] Praha : Karolinum (nakladatelství), 2010 -- 310 s. :. -- eština. ISBN 978-80-246-1896-8 (brož.)

Více

Nejzávažn jší technicko-procesní problém p edstavuje skute nost, že p edložený Posudek dokumentace EIA neodpovídá záv re nému stanovisku MŽP R k

Nejzávažn jší technicko-procesní problém p edstavuje skute nost, že p edložený Posudek dokumentace EIA neodpovídá záv re nému stanovisku MŽP R k Stanovisko v rámci procesu EIA na projekt Výstavba blok 3. a 4. Jaderné elektrárny Temelín Stanovisko k posudku EIA pro zemi Horní Rakousko V roce 2008 oznámila eská republika podle l. 3 Konvence z Espoo

Více

Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory 1. Dějinné sousedství Čechů a Němců / Hans Dieter Zimmermann ; [z německého originálu... přeložila Eva Pátková] -- 1. české vyd. Praha : Ústav

Více

Obsah. Cíle. Struktura INSPIRE. Realizace INSPIRE v N mecku. Význam INSPIRE pro Sasko. Cestovní mapa

Obsah. Cíle. Struktura INSPIRE. Realizace INSPIRE v N mecku. Význam INSPIRE pro Sasko. Cestovní mapa MR Gerold Werner Saské státní ministerstvo vnitra Význam INSPIRE pro GDI v Sasku 1 Obsah Cíle Struktura INSPIRE Realizace INSPIRE v Nmecku Význam INSPIRE pro Sasko Cestovní mapa 2 Cíle Zásady INSPIRE Smrnice

Více

Výběr z nových knih 11/2008 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 11/2008 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 11/2008 ostatní společenskovědní obory 1. Češi a země Koruny české / Hugh LeCaine Agnew ; [z anglického originálu... přeložila Marcela Ouzká ; předmluvu napsal Jaroslav Pánek] Praha

Více

OBSAH INTELEKTUÁLNÍ A LIDSKÝ KAPITÁL 11 ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU 37. Kapitola 1. Problémy s terminologií 12 Intelektuální kapitál a jeho složky 14

OBSAH INTELEKTUÁLNÍ A LIDSKÝ KAPITÁL 11 ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU 37. Kapitola 1. Problémy s terminologií 12 Intelektuální kapitál a jeho složky 14 OBSAH Kapitola 1 INTELEKTUÁLNÍ A LIDSKÝ KAPITÁL 11 Problémy s terminologií 12 Intelektuální kapitál a jeho složky 14 Stručná poznámka k pojmu kapitál v ekonomické teorii 14 Intelektuální kapitál 14 Klasifikace

Více

INFORMACE PRO ÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ

INFORMACE PRO ÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ INFORMACE PRO ÍDÍCÍ PRACOVNÍKY VE ŠKOLSTVÍ. 1/2012 Výbrová rešerše z Pedagogické bibliografické databáze. Plné texty lánk lze objednat v elektronické podob prostednictvím elektronické pedagogické knihovny

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy smovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je urený pro dti 1. stupn. Školní družina pi FZŠ Brdikova má

Více

Vymezení a význam marketingového výzkumu pro manažerské rozhodování. Základní východiska empirického přístupu, vztah. Téma č. 1

Vymezení a význam marketingového výzkumu pro manažerské rozhodování. Základní východiska empirického přístupu, vztah. Téma č. 1 Vymezení a význam marketingového výzkumu pro manažerské rozhodování. Základní východiska empirického přístupu, vztah teorie a empirie. Téma č. 1 Výzkum trhu Historický vývoj: Výzkum veřejného mínění, sociologický

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PRÁVNICKÁ. Diplomová práce. Správa daní. se zaměřením na vymáhací řízení. Jindřich Lorenc

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PRÁVNICKÁ. Diplomová práce. Správa daní. se zaměřením na vymáhací řízení. Jindřich Lorenc ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA PRÁVNICKÁ Diplomová práce Správa daní se zaměřením na vymáhací řízení Plzeň 2013 Jindřich Lorenc Západočeská univerzita v Plzni Fakulta právnická Katedra národního

Více

B104MFS Marketing finančních služeb

B104MFS Marketing finančních služeb B104MFS Marketing finančních služeb - vyučující předmětu - osnova předmětu/is BIVŠ - ukončení předmětu Václav Kupec Předmět - představení předmětu Holistická koncepce marketingu je dynamická koncepce opírající

Více

KALENDÁŘ 2016. Vše nej.. a hodně pohody v roce 2016 přeje svým přátelům. Cena EU-28 za přínos pro rozvoj inovací. Prof.RNDr. L.Čichovský,CSc,MBA,MSc

KALENDÁŘ 2016. Vše nej.. a hodně pohody v roce 2016 přeje svým přátelům. Cena EU-28 za přínos pro rozvoj inovací. Prof.RNDr. L.Čichovský,CSc,MBA,MSc KALENDÁŘ 2016 Vše nej.. a hodně pohody v roce 2016 přeje svým přátelům Cena EU-28 za přínos pro rozvoj inovací Prof.RNDr. L.Čichovský,CSc,MBA,MSc Když autor psal tuto knížku v roce 2000 přemýšlel, čím

Více

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Personální řízení

Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám. Personální řízení Bakalářské studium otázky ke státním bakalářským zkouškám Personální řízení 1. Předmět teorie organizace a řízení Předmět teorie organizace a řízení. Přehled základních koncepcí vědeckého a předvědeckého

Více

Výběr z nových knih 4/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 4/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 4/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Civilní náboženství : nový pohled na to, na čem nám skutečně záleží / Jan Jüptner -- Vyd. 1. Praha : Karolinum, 2013 -- 245 s. -- cze ISBN 978-80-246-2443-3

Více