Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory"

Transkript

1 Výbr z nových knih 12/2011 ostatní spoleenskovdní obory knih, které musíte peíst, než zemete / editor Peter Boxall ; [peložili Olga Bártová... et al.] V Praze : Plus, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 literatura ; svtová literatura ; pehled Obsáhlá píruka pedstavuje 1001 knih, které se nesmazateln vryly do kulturní pamti lidstva. V krátkých, výstižných heslech se nám pibližují slavní autoi bestseller i polozapomenutí spisovatelé. Kniha je doplnna bohatým obrazovým materiálem. 2. Alchymie a Rudolf II. : hledání tajemství pírody ve stední Evrop v 16. a 17. století / editoi Ivo Purš a Vladimír Karpenko Praha : Artefactum, s. :. -- latina. ISBN (váz.) Sign.: III 37100V1 pírodní vdy ; astronomie ; biografie ; Rudolf ; Evropa ; alchymie ; století Monografie mapující fenomén rudolfínské alchymie v širším kulturním a historickém kontextu.

2 3. Alzheimerova choroba : prvodce pro blízké nemocných / Mathilde Regnault ; [z francouzského originálu... peložila Daniela Šimková] Praha : Portál, s. ;. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 Alzheimerova choroba ; ošetovatelská pée ; domácí pée Tato pehledná píruka nabízí pomoc píbuzným a blízkým tch, kteí touto nemocí trpí. Poskytuje podrobné a všestranné rady týkající se každodenní pée, dává návod, jak jednat v rzných situacích v kontaktu s nemocným, jak s ním komunikovat, co zajistit, kam se obrátit o pomoc, jak se starat o lékaskou péi. Zárove radí, jak zstat pítomen i ve své rodin a nepestupovat hranice možností svých sil. 4. erná labu : následky vysoce nepravdpodobných událostí / Nassim Nicholas Taleb ; [peložil Jan Hoínek] Litomyšl : Paseka, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 pravdpodobnost ; spolenost ; prognóza ; spoleenské vdy ; prognostika ; teorie poznání Kniha analyzuje fenomén erných labutí, tj. nepedvídaných jev a událostí s významným dopadem na život jedince nebo celé spolenosti, jakým byl nap. teroristický útok z 11. záí 2001, fenomenální úspch spolenosti Google i nedávná globální finanní a ekonomická krize.

3 5. eskoslovenský rok 1938 / Robert Kvaek, Miloš Heyduk Dín : Polart, s., [28] s. obr. píl. :. -- eština. Sign.: II V1 djiny dvacátého století ; mezinárodní vztahy ; politika ; historiografie ; eskoslovensko ; 1938 Vnitropolitické i zahranin politické okolnosti, otázky nevyhnutelnosti pijetí diktátu Benešem a naší vládou jsou a stále budou pedmtem diskuzí politik i historik. Práce docenta PhDr. Roberta Kvaka, DrSc. patí v tomto smru k tm nejzasvcenjším. Kniha eskoslovenský rok 1938 je doplnnou a rozšíenou verzí titulu, který poprvé oslovil naše tenáe v roce Djiny eských zemí / Jan Randák a kolektiv Praha : Knižní klub, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 37090V1 djiny starovku ; djiny stedovku ; djiny novovku ; djiny dvacátého století ; esko Jedinená syntéza eských djin sleduje vývoj na našem území od prvních stop lovka po souasnost. Texty a bohatý obrazový doprovod provázejí tenáe dlouhým píbhem našich djin a pitažlivým, moderním zpsobem ho seznamují s klíovými událostmi, politickými zmnami, sociálním a kulturním prostedím i s významnými osobnostmi.

4 7. Djiny hudby V. Hudba 19. století / Naa Hrková (ed.) ; [ze slovenského originálu... peložil Vít Roubíek] Praha : Euromedia Group, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II /5V1 hudba ; djiny ; tvrce ; djiny hudby ; století 19 Kniha je koncipována jako organický celek a pedstavuje 19. století ve tech velkých oddílech. První oddíl nazvaný Hudba zachycuje formou kroniky i samostatných úvah širší historické souvislosti, duchovní proudy a nové hudební trendy hudby 19. století. Druhý oddíl Hudebníci pináší deset portrét klíových skladatelských osobností. Tetí oddíl s názvem Hudební druhy, žánry, kultury pojednává o stžejních hudebních druzích a žánrech zpracovávaného období a také o rozvíjejících se národních kulturách. 8. Dílo / William Shakespeare ; peklad Martin Hilský Praha : Academia, s. ;. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 37106V1 literatura ; poezie ; drama ; Shakespeare, William, ; anglická literatura V eském prostedí unikátní vydavatelský poin pedkládá tenái v jednom svazku kompletní dílo Williama Shakespeara v pekladu pedního eského anglisty a shakespearologa Martina Hilského. Kompletní dílo je doplnno úvodní studií, každá hra i báse je uvozena strunou charakteristikou a technickým popisem a celek uzavírá pehledný rejstíky shakespearovských postav.

5 9. Etika a komunikace v medicín / Radek Ptáek, Petr Bartnk a kolektiv Praha : Grada, c s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 etika ; komunikace ; vcítní ; medicína ; lékaská etika Publikace pedstavuje komplexní pohled na etiku a komunikaci v medicín, která zahrnuje celou adu obecných, ale i dílích a speciálních témat, piemž zasahuje do hlubších teoretických i praktických souvislostí. 10. Historica : velký atlas svtových djin s více než 1200 mapami / Ludwig Könemann (hlavní redaktor) ; [z nmeckého originálu... peložila Blanka Pscheidtová] Praha : Slovart, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 37101V1 djiny ; spolenost ; kultura ; mapa Originální encyklopedická uebnice svtových djin. Více než historických map, 300 chronologických tabulek a pes historických fakt zprostedkovává djiny svta v globálním pohledu, tabulkov a pedagogicky. Pi tvorb historických map byl draz kladen na pehlednost. Údaje se optimalizovaly tak, aby byly jednoznané, srozumitelné a lehce zapamatovatelné.

6 11. Historie bank a spoitelen v echách a na Morav / Pavel Juík Praha : Libri, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 37102V1 bankovnictví ; djiny ; esko ; spoitelna Kniha vychází k 260. výroí založení první banky na našem území - Královské privilegované úvrní banky v Brn, ale vypráví i o vzniku první zastavárny v Praze, tzv. Schwarzenberské banky, prvních spoitelen a akciových i zemských bank a o rozvoji penžnictví v habsburské monarchii, eskoslovensku a R, a to až do roku Vedle historie bankovnictví pináší informace o tom, jak se vyvíjely hlavní bankovní služby a technologie. 12. Historie srdce / Ole Martin Hoystad ; [z norského originálu... peložila Daniela Mrázová] Zlín : Kniha Zlín, s., [24] s. obr. píl. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: I 33997V1 filozofie ; literatura ; kulturní antropologie ; kulturní djiny V centru pozornosti knihy norského profesora Oleho Martina Hoystada stojí srdce jako kulturní fenomén. Autor sleduje jeho vnímání v prvních písemných kulturách Blízkého východu, v antické filozofii a v Bibli, vydává se po stopách arabského vlivu na rytískou kulturu vrcholného stedovku, aby zachytil okamžik zrození romantické lásky, jejímž nositelem je práv srdce.

7 13. Christianizace eských zemí ve stedoevropské perspektiv / Jií Hanuš a kolektiv Brno : Matice moravská pro Výzkumné stedisko pro djiny stední Evropy: prameny, zem, kultura, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny ; náboženství ; kesanství ; djiny umní ; literatura ; esko ; christianizace Publikace pináší soubor metodologicky i obsahov originálních píspvk pedních eských historik, znalc djin umní a literatury. Pedkládá myšlenkov ucelené úvahy na témata v domácím prostedí známá (dílo soluských bratí) i mén známá (lidové misie, náboženská vzdlávací etba, christianizace obrazem, misijní dílo eské emigrace ve 20. století apod.). 14. Kmeny - souasné mstské subkultury / autoi projektu Vladimír 518, Karel Veselý ; fotografie Tomáš Souek V Praze : Yinachi, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: III 37095V1 subkultura ; sociologie ; životní styl Kniha o vizuálním stylu eských subkultur. Kniha vznikla pod vedením Vladimira 518 a ve fotkách a textech pedstavuje aktuální podobu pražských komunit od hip hopu a hardcore, pes gotiky a neohippies, až po motorkáe, fanoušky tuningu i milovníky japonské popkultury. Jejich vizuální a životní styl mapuje více než ti sta barevných snímk fotografa Tomáše Souka.

8 15. Metahistorie : historická imaginace v Evrop devatenáctého století / Hayden White ; [peložil Miroslav Kotásek] Brno : Host, s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 djiny novovku ; historiografie ; filozofie djin ; století 19 Významné a rozsáhlé dílo amerického teoretika historiografie je brilantní analýzou historické metodologie devatenáctého století. 16. Národní oista : retribuce v pováleném eskoslovensku / Benjamin Frommer ; [z originálu... peložil Jakub Rákosník] Praha : Academia, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny dvacátého století ; soud ; trestní právo ; eskoslovensko ; kolaborace ; válený zloin ; retribuce ; Kniha osvtluje stíhání více než jednoho sta tisíc podezelých válených zloinc a kolaborant prostednictvím eských soud a trestních komisí po 2.svtové válce. Na rozdíl od publikací, které vykreslují retribuci spíše jako politickou spravedlnost prosazovanou komunisty, autorova práce, oproštná od jakýchkoliv politických vliv anebo stále se opakujících tradiních zkreslujících výklad, je dokladem, že až do Února 1948 existovala u soud a píslušných komisí upímná snaha o objektivní posouzení viny.

9 17. Návrat k sociálnímu pvodu : vývoj sociální stratifikace eské spolenosti v letech 1989 až 2009 / Tomáš Katrák, Petr Fuík Brno : Masarykova univerzita, s. :. -- eština. ISBN (CDK : brož.) Sign.: II V1 sociální nerovnost ; sociální mobilita ; trh práce ; sociální pvod ; sociální stratifikace ; Kniha mapuje nerovnosti spojené s pozicemi na eském trhu práce, ukazuje jejich vývoj a promnu a pitom odpovídá na otázku, jak spoleenská zmna v minulých dvaceti letech ovlivnila tyto nerovnosti. Autoi analyzují vzestupné a sestupné kariérní posuny v letech 1989 až 2009 a ukazují, že jim dominuje návrat k sociálnímu pvodu. 18. Notebook pro seniory : vydání pro Windows 7 / Josef Pecinovský Brno : Computer Press, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 výpoetní technika ; penosný poíta ; starší lovk ; Internet ; elektronická pošta ; práce s poítaem Srozumitelný výklad je pizpsoben potebám senior, nevynechává žádný dležitý krok, vyhýbá se zdlouhavým i náhlým skokm, látku odmuje v pimených dávkách, aby se tená neztratil v záplav novinek.

10 19. Nová sociální rizika : a pro se jim nevyhneme / Jan Keller Praha : Sociologické nakladatelství, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: I 33988V1 sociální politika ; reforma ; spolenost ; ekonomika ; sociologie ; sociální riziko Práce pojednává o problematice nových sociálních rizik, která nejen popisuje, nýbrž se snaží objasnit jejich šíení v souvislosti s pechodem k tzv. poprmyslové spolenosti a procesem deindustrializace. 20. Panovníci eských zemí ve faktech, mýtech a otaznících : Sobslav I., Vladislav II., Sobslav II., Jindich Korutanský, Karel IV., Vladislav II. Jagelonský, Maxmilián II. Habsburský, Karel VI., Leopold II. / Vladimír Liška V Praze : XYZ, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny stedovku ; esko ; panovníci Autor se vrací s již tetím dílem úspšných medailonk významných eských král a knížat. Tentokrát dkladn pedstaví Sobslava I., Vladislava II., Sobslava II., Jindicha Korutanského, Karla IV., Vladislava II. Jagelonského, Maxmiliána Habsburského a Karla VI. Texty dopluje bohatý ilustraní materiál.

11 21. Podivné ticho : hledání mimozemské inteligence 2.0 / Paul Davies ; [z anglického originálu... peložil Martin Žofka] Praha : Nakladatelství Argo, s. :. -- eština. ISBN (Dokoán : váz.) Sign.: II V1 fyzika ; astronomie ; vesmír ; mimozemská inteligence Kniha Podivné ticho nám pedkládá zhodnocení minulých i stávajících dkaz existence E. T. a vede nás po vzrušující cest smrem k budoucnosti. 22. Podivuhodné kivky, poítání králík a jiná matematická dobrodružství / Keith Ball ; [z anglického originálu... peložil Jaroslav Drahoš] Praha : Dokoán, s. :. -- eština. ISBN (Dokoán : váz.) Sign.: II V1 matematika ; aritmetika ; geometrie Autor rozebírá deset tematických okruh z matematiky, s níž se denn setkáváme. Postupuje od snadného a samozejmého zadání, posléze však dospívá k matematice hodné. Pestrý výbr látky pokrývá adu pitažlivých obor, jako je nap. kódování, pekvapivý zpsob výpotu obsahu plošných obrazc (Pickova vta), Malá Fermatova vta a desetinné zlomky, fraktální kivky, pravdpodobnost, že dva jevy nastanou souasn apod.

12 23. Pracovní dráhy žen v eské republice / Alena Kížková... [et al.] Praha : Sociologické nakladatelství, s. -- eština. ISBN (Sociologické nakladatelství : brož.) Sign.: II V1 žena ; gender ; profesní dráha ; trh práce ; diskriminace ; sociologický výzkum ; esko Tato kniha sleduje v biografické perspektiv životy žen z rzných vkových skupin v odlišných fázích rodinného cyklu i v rzných situacích na trhu práce, a to na pozadí historického vývoje souasné eské spolenosti i v kontextu teoretických pístup feministické sociologie ke studiu pracovní a rodinné sféry. 24. Pemysl Otakar II. : král na rozhraní vk / Josef Žemlika Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny stedovku ; historiografie ; politika ; spolenost ; biografie ; Pemysl Otakar ; esko ; Evropa ; panovník ; století 13 Náš pední odborník na djiny pemyslovské epochy se ve své nejnovjší monografii zabývá vládou a diskutabilní osobností pátého eského krále. Kniha se nezabývá pouze politickým dním, stejná pozornost je vnována také pronikání gotické kultury, zakládání mst, velké kolonizaci, jež práv za Pemysla vrcholila, jakož i vzestupu pozemkové aristokracie a jejímu stetu s panovníkem, jenž byl jednou z píin Pemyslova pádu.

13 25. Rétorika v evropské kultue i ve svt / Jií Kraus Praha : Karolinum (nakladatelství), s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 enictví ; kultura ; spolenost ; Evropa ; kulturní djiny Kniha vymezuje postavení rétoriky v systému kultury a vzdlanosti od starovku po dnešek. Zkoumá pokles jejího významu v období racionalismu a osvícenství, uvádí píiny, v jejichž dsledku byly rétorice pisuzovány negativní konotace, a vysvtluje, pro si rétorika ve 20. století dokázala své pozice znovu vydobýt. 26. Rožmberkové : struný prvodce výstavou / [uspoádal a edin upravil Martin Gaži] V eských Budjovicích : Národní památkový ústav, územní odborné pracovišt, s. :. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 djiny stedovku ; architektura ; výtvarné umní ; politika ; spolenost ; Rožmberkové (rod) ; šlechtici K výroí ty staletí od vymení Rožmberk byla uspoádána souhrnná výstava, která upozoruje na politické, kulturní, hospodáské a zejména patronátní a mecenášské aktivity píslušník rodu, jehož vladai byli vnímáni jako první po králi a od 13. století zejména na jihu ech vybudovali rozsáhlé dominium. Kniha krom výbrového katalogu exponát doplnného zasvcenými komentái zahrnuje také šíe orientované studie pedních odborník na danou problematiku.

14 27. Sociální služby v R v teorii a praxi / Pavel ámský, Jan Sembdner, Dagmar Krutilová Praha : Portál (vydavatelství), s. -- eština. ISBN (brož.) Sign.: II V1 sociální služba ; sociální pée ; legislativa ; esko ; standardy jejich práci. Autoi se snaží v komplexní form zprostedkovat své zkušenosti a znalosti všem, kdo sociální služby poskytují, psobí i budou psobit v oblasti sociální pée v R a také adresátm tchto služeb. V publikaci zohledují nejnovjší vývoj v této oblasti, vetn píslušné legislativy. Pinášejí rady a doporuení pi tvorb a zavádní standard kvality sociálních služeb, jež mohou pomoci poskytovatelm zmínných služeb uspt ped inspekcí kvality a zlepšovat 28. Starovké ecko : encyklopedická píruka / [Lesley Adkins & Roy A. Adkins ; z anglického originálu... peložila Dana Adámková] V Praze : Slovart, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny starovku ; spolenost ; kultura ; politika ; ekonomika ; náboženství ; ecko ; každodenní život Publikace je uspoádána do deseti kapitol pokrývajících jednotlivá témata jako hospodáství, obchod nebo náboženství. Jednotlivé kapitoly jsou dále tematicky lenny a navíc nkterá témata procházejí nkolika kapitolami, v nichž jsou pojednávána z odlišné perspektivy.

15 29. Svty posledních Rožmberk / Václav Bžek a kolektiv Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny novovku ; spolenost ; politika ; historiografie ; <<z >>Rožmberka, Petr Vok, ; <<z >>Rožmberka, Vilém, ; esko ; Evropa ; šlechtici ; každodenní život Pestrá mozaika vztah nejen v Království eském, ale i v celé Evrop. Kapitoly se zamují na intimní prostor Rožmberk za dvemi soukromých komnat, na svt veejný, na každodennost jejich šlechtických pátel i na život poddaných na jejich panství. 30. T. G. Masaryk - politický myslitel / Marie L. Neudorflová Praha : ARSCI, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 biografie ; filozofie ; politika ; spolenost ; djiny dvacátého století ; Masaryk, Tomáš Garrigue, Význam T. G. Masaryka bývá obecn nejvíce spojován s jeho zásluhami o vznik samostatného eskoslovenského státu. Tomuto triumfu však pedcházela tyi desetiletí trvající práce, kdy se jako filozof, sociolog a politik zamýšlel nad nápravou nerovnoprávného postavení eských zemí v rakouské íši a hledal cesty k rychlejší demokratizaci eské spolenosti.

16 31. Templái : fakta a mýtus / Michael Haag ; [z anglického originálu... peložila Klára Petíková] V Praze : Slovart, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny stedovku ; kesanství ; kultura ; politika ; Templái Prvodce po djinách ádu templá, jejich kultue i historických lokalitách. 32. Umní / Robert Cumming ; [z anglického originálu... peložila Jana Novotná] V Praze : Slovart, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 umní ; djiny umní ; výtvarné umní ; umlci Zásadní pehled o hlavních hnutích a stylech od antického umní až po umní konceptuální.

17 33. Umní eské reformace : ( ) / Kateina Horníková, Michal Šronk (eds.) ; autoi odborných studií a katalogových hesel Milena Bartlová... [et al.] Praha : Academia, s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: III 37107V1 djiny stedovku ; djiny novovku ; výtvarné umní ; náboženství ; esko ; reformace ; století Soubor studií historik se podrobn zabývá umleckou tvorbou spjatou s protestantským vyznáním od poátk reformního hnutí v závru 14. století do porážky eských stav na Bílé hoe. Cenným pínosem publikace je revize všeobecn rozšíeného názoru o negativním vztahu protestant k výtvarnému umní. Autoi sledují, jak umní plnilo funkci konfesijní sebeidentifikace. 34. Vilém z Rožmberka : politik smíru / Jaroslav Pánek Praha : Academia, s., [16] s. barev. obr. píl. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 djiny novovku ; biografie ; spolenost ; politika ; <<z >>Rožmberka, Vilém, ; esko ; šlechta ; století 16 Cílem publikace je podat mnohostranný portrét vynikajícího politika na pozadí pedblohorského eského státu a renesanní Evropy.

18 35. Vzdlanost jako živý dialog s minulostí : vše, co musíte vdt, chcete-li rozumt pítomnosti / Dietrich Schwanitz ; peložili Daniela Petíková a Miroslav Petíek Praha : Prostor (nakladatelství), s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 kultura ; djiny umní ; djiny filozofie ; djiny literatury ; kulturní djiny Monografie se zabývá vzdlaností jako specifickou civilizaní ideou, která se historicky rozvinula v nmecky mluvících zemích a je odlišná od kultury chování aristokraticko-urbánní spolenosti západní Evropy. První ást skicuje obrysy klasické vzdlanosti. Druhá ást se zabývá komunikací, pojednává o pravidlech, podle kterých se komunikuje mezi vzdlanci, o zpsobech, jak vdní používat. 36. Zdravotní postižení a pomáhající profese / Jan Michalík a kol. Praha : Portál (vydavatelství), s. :. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: II V1 handicap ; mentální handicap ; tlesn postižený ; zrakov postižený ; sluchov postižený ; sociální služba ; esko ; zdravotní postižení ; pomáhající profese ; sociální pomoc ; porucha komunikace Publikace je urena pro široký okruh pracovník tzv. pomáhajících profesí, kteí se v eské republice v rámci své innosti setkávají s osobami se zdravotním postižením. Cílem knihy je pinést nové a komplexní informace o fenoménu zdravotního postižení a jeho dopadech na lovka v souasné eské spolenosti.

19 37. Židovský stát : pokus o moderní ešení židovské otázky / Theodor Herzl ; [z nmeckého originálu... peložil Ondej Buddeus ; pedmluvu napsal Marek ejka] Praha : Academia, s. ;. -- eština. ISBN (váz.) Sign.: I 33995V1 politika ; sionismus ; Židé Kniha pedstavuje zásadní dokument sionistického hnutí, který má svou platnost nejenom v kontextu národních otázek pedcházejících minulému století, ale dodnes neztrácí na plasticit, zvláš tím, že tenái se pi rozvíjení Herzlova smlého a detailního plánu nutn vybaví, jakými cestami se historie Žid ubírala v dob ped samotným založením státu Izrael v roce 1948.

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bartolomjská noc : zloin v zájmu státu - 24. srpen 1572 / Arlette Jouannová ; [z francouzského originálu... peložila Vra Dvoáková] Praha : Garamond

Více

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Cikáni / Werner Cohn ; peložil, [pedmluvu napsal] Marek Jakoubek Praha : Sociologické nakladatelství, 2009 -- 61 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7419-008-7

Více

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika Výbr z nových knih 2/2010 pedagogika 1. Bazální stimulace, aktivace a komunikace v edukaci žák s kombinovaným postižením : monografie / Vanda Hájková (ed.) a kol. Praha : Somatopedická spolenost, 2009

Více

Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1989 : pád východního bloku / Victor Sebestyen ; [peklad Petr Šastný] Brno : Computer Press, 2011 -- 432 s., [8] s. obr. píl. -- eština. ISBN 978-80-251-3235-7

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je umní? : texty angloamerické estetiky 20. století / Tomáš Kulka, Denis Ciporanov (eds.) ; [z anglických originál peložili Denis Ciporanov...

Více

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. eské Vánoce : od vzniku republiky do sametové revoluce / Petr a Pavlína Kourovi Praha : Dokoán, 2010 -- 356 s., [34] barev. obr. píl. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika Výbr z nových knih 12/2011 pedagogika 1. 100 vcí, které by ml znát každý pedškolák / Birgit Ebbert ; [peklad Dagmar Sklenáová] Brno : Computer Press, 2011 -- 138 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3545-7

Více

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 9/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Architekti kultury smrti / Donald De Marco, Benjamin D. Wiker ; [z anglického originálu... peložila Alena Povolná a kol.] Praha : Res Claritatis,

Více

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 12/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Co je evoluce : aktuální pohled na evoluní biologii / Ernst Mayr ; [z anglického originálu... peložil Zdenk Urban] Praha : Academia, 2009 -- 354

Více

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 2/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Byznys je o lidech / Jan Urban Praha : ASPI, 2006 -- 275 s. ;. -- eština. ISBN 80-7357-220-6 (brož.) Sign.: II 107376V1 personální ízení ; manažerský

Více

Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2012 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bible / Gerlinde Baumann ; [z nmeckého originálu... peložila Jana Bílková] Praha : Grada, 2012 -- 83 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3912-0 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2011 pedagogika 1. Anglitina pro fyzioterapeuty / Helena Gogelová Praha : Grada, 2011 -- 314 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-247-3531-3 (brož.) Sign.: II 108658V1 anglitina ; cizí jazyk

Více

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie

Výbr z nových knih 4/2010 psychologie Výbr z nových knih 4/2010 psychologie 1. Agresivita na cestách / [editor] Matúš Šucha et al. Olomouc : Univerzita Palackého, 2009 -- 186 s. :. -- eština. ISBN 978-80-244-2375-3 (brož.) Sign.: II 107577V1

Více

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika Výbr z nových knih 11/2010 pedagogika 1. 100 aktivit pro výuku anglitiny : práce s prezovými tématy, globální výchova, rozvoj komunikaních dovedností / Zuzana Hlaviková Praha : Portál (vydavatelství),

Více

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. C. G. Jung v zrcadle filosofie : hermeneutická interpretace filosofických aspekt Jungova díla / Boris Rafailov Brno : Emitos, 2010 -- 129 s. --

Více

Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 10/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Adaptogeny : bylinky poskytující odolnost, vytrvalost a úlevu od stresu / David Winston, Steven Maimes ; [z anglického originálu... peložil Václav

Více

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Anglické listy = Letters from England / Karel apek ; [peklad Klára Košutová] Brno : Computer Press, 2011 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-251-3591-4

Více

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 6/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Bigbít / Vojtch Lindaur, Ondej Konrád ; [doslov napsal Vojtch Lindaur] Praha : Plus, 2010 -- 300 s. -- eština. ISBN 978-80-259-0023-9 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika Výbr z nových knih 12/2010 pedagogika 1. eština expres 1 : [úrove] A1/1 : [nmecká verze] / Lída Holá, Pavla Boilová Praha : Akropolis, 2010 -- 96 s. :. -- nmina. ISBN 978-80-87310-14-4 (brož.) Sign.: III

Více

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 4/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny filmu 1895-2005 / Jerzy Płaewski ; editor Karel Tabery ; [na pekladu... se podíleli Karel Tabery... et al.] Praha : Academia, 2009 -- 901

Více

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie

Výbr z nových knih 10/2009 psychologie Výbr z nových knih 10/2009 psychologie 1. Bludné cesty lásky : manželské trojúhleníky a jiné párové konflikty / Hans Jellouschek ; [z nmeckého originálu... peložil Petr Babka] Praha : Portál, 2009 -- 221

Více

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie

Výbr z nových knih 11/2011 psychologie Výbr z nových knih 11/2011 psychologie 1. Když se matka a dcery navzájem hledají : Démétin zármutek a Persefonin návrat - živoucí mýtus / Ingrid Riedelová ; [z nmeckého originálu... peložila Magdalena

Více

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika Výbr z nových knih 3/2010 pedagogika 1. Hry a matematika na 1. stupni základní školy / Eva Krejová Praha : SPN - pedagogické nakladatelství, 2009 -- 163 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7235-417-7 (brož.)

Více

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 11/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Absolutní válka : Sovtský svaz za druhé svtové války moderní djiny / Chris Bellamy ; [z anglického originálu... peložil Pavel Vereš] Praha : Academia,

Více

maturitní témata pro školní rok 2011/2012

maturitní témata pro školní rok 2011/2012 Obchodní akademie, vyšší odborná škola cestovního ruchu a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Karlovy Vary maturitní témata pro školní rok 2011/2012 Bydlení eská republika Cestování Další anglicky

Více

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie

Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie Výbr z nových knih 7-8/2011 psychologie 1. 50 nejvtších mýt populární psychologie : opravník obecn oblíbených omyl o lidském chování / Scott O. Lilienfeld... [et al. ; z anglického originálu... peložila

Více

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie

Výbr z nových knih 10/2011 psychologie Výbr z nových knih 10/2011 psychologie 1. Domácí násilí : kontext, dynamika a intervence / Drahomír Ševík, Nadžda Špatenková a kol. Praha : Portál (vydavatelství), 2011 -- 186 s. -- eština. ISBN 978-80-7367-690-2

Více

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie

Výbr z nových knih 12/2011 psychologie Výbr z nových knih 12/2011 psychologie 1. 90 skvlých aktivit od 90 svtových kou / Elaine Biechová ; [peklad Libuše Mohelská, Daniela Zounková] Brno : Computer Press, 2011 -- xvii, 390 s. :. -- eština.

Více

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. 1000 pozoruhodností Prahy : [to nejkrásnjší z hlavního msta / text] Petr David, Vladimír Soukup ; [fotografie Martin Hurin... et al.] V Praze :

Více

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 3/2011 ostatní spoleenskovdní obory 1. Antikrist Galileo : životopis / Michael White ; [z anglického originálu... peložili Helena a Lubomír Synkovi] Praha : Academia, 2011 -- 342 s.

Více

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika Výbr z nových knih 5/2010 pedagogika 1. Anglitina pro pedškoláky : metodika pro výuku v mateské škole / Iva Hennová Praha : Portál, 2010 -- 143 s. :. -- anglitina. ISBN 978-80-7367-692-6 (brož.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika Výbr z nových knih 6/2010 pedagogika 1. Inkluzivní vzdlávání / Vanda Hájková, Iva Strnadová Praha : Grada, 2010 -- 217 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3070-7 (brož.) Sign.: II 107730V1 integrace žáka ; speciální

Více

Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 1/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 52 nápad na každý týden v roce / [Monika Brýdová... et al.] Brno : Computer Press, 2006 -- 128 s. :. -- eština. ISBN 80-251-0303-X (váz.) Sign.:

Více

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie

Výbr z nových knih 3/2011 psychologie Výbr z nových knih 3/2011 psychologie 1. Djiny psychologie / Morton Hunt ; [z anglického originálu... peložili Renáta Mlíkovská a Ivo Müler [i.e. Müller] Praha : Portál, 2010 -- 708 s. -- eština. ISBN

Více

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika Výbr z nových knih 2/2011 pedagogika 1. tení a dyslexie / Jií Jošt Praha : Grada Publishing, 2011 -- 384 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3030-1 (brož.) Sign.: II 108263V1 dyslexie ; tení ; porucha uení ;

Více

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika Výbr z nových knih 10/2011 pedagogika 1. Anglitina za 24 dn : intenzivní kurz pro samouky + audio CD / Emily A. Grosvenor ; [peklad Vilém Jungmann] Brno : Computer Press, 2011 -- vi, 239 s. ;. -- anglitina.

Více

Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 7-8/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Akademický atlas českých dějin / Eva Semotanová, Jiří Cajthaml a kol. -- Vyd. 1. Praha : Academia, 2014 -- xxviii, 559 s. -- cze ISBN 978-80-200-2182-3

Více

! " " # ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0, " &

!   # ( '&! )'& #!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - &./,,*% 0,  & ! " " # $!%& '& ( '&! )'& "#!$ %&!%%&! '() '& *!%+$, - $!%& &./,,*% 0, *+& 1"% " & Úvod... 3 Metodologie sbru dat k vyhodnocení tezí a ke zpracování analýzy... 5 Analýza dokumentu... 5 Dotazník... 6 ízené

Více

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika Výbr z nových knih 3/2011 pedagogika 1. Andragogika / Milan Beneš Praha : Grada, 2008 -- 135 s. -- eština. ISBN 978-80-247-2580-2 (brož.) Sign.: II 108405V1 pedagogika dosplých ; organizace ; kurikulum

Více

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Církev : průvodce českou historií / Alena a Vlastimil Vondruškovi -- Vyd. 1. Praha : Vyšehrad, 2014 -- 199 s. -- cze ISBN 978-80-7429-441-9

Více

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika Výbr z nových knih 11/2011 pedagogika 1. Aktivizaní metody ve výuce : píruka moderního pedagoga / Tomáš Kotrba, Lubor Lacina ; [ilustrace Hana Šefrová] Brno : Barrister & Principal, 2011 -- 185 s. :. --

Více

Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 4/2013 ostatní společenskovědní obory 1. 77 výletů po stopách Starých pověstí českých / Věra a Veronika Škvárovy - - Vyd. 1. Praha : Knižní klub, 2013 -- 191 s. -- čeština. ISBN 978-80-242-3926-2

Více

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika Výbr z nových knih 9/2011 pedagogika 1. Cviení na míi pro celou rodinu / Hana Janošková, Marta Muchová Brno : Computer Press, 2011 -- 120 s. :. -- eština. ISBN 978-80-251-3173-2 (brož.) Sign.: II 108723V1

Více

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008

Úvod do zdravotní politiky. Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Úvod do zdravotní politiky Doc. Martin Dlouhý Škola veejného zdravotnictví IPVZ 19. 5. 2008 Zdravotní POLITIKA Zdravotní politika je výrazem zájmu státu na zdravotní stavu obyvatelstva. V eštin existuje

Více

Encyklopedie českých a moravských pomocných (světících) biskupů : (se supplementem sídelních biskupů)

Encyklopedie českých a moravských pomocných (světících) biskupů : (se supplementem sídelních biskupů) Encyklopedie českých a moravských pomocných (světících) biskupů : (se supplementem sídelních biskupů) / Milan M. Buben, Pavel R. Pokorný.-- 1. vyd.-- Praha : Libri, 2014.-- 223 s. ; 21 cm.-- Encyklopedie

Více

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika Výbr z nových knih 4/2011 pedagogika 1. Efektivní vzdlávání zamstnanc / Josef Vodák, Alžbeta Kucharíková ; peklad Dagmar Krtiková Praha : Grada Publishing, 2011 -- 237 s. -- eština. ISBN 978-80-247-3651-8

Více

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 5/2009 ostatní spoleenskovdní obory 1. Djiny ábla / Robert Muchembled ; [z francouzského originálu... peložila Jana Vymazalová] Praha : Argo, 2008 -- 377 s. ;. -- eština. ISBN 978-80-7203-958-6

Více

1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi.

1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi. 1. Člověk a jeho postavení ve světě: filozofické otázky - psychologické odpovědi. / Jan Poněšický. -- Vyd. 1. V Praze: Triton 2006. 266 s. -- cze. ISBN 80-7254-861-1 člověk; společnost; etika; hodnota;

Více

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema

Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Správa obsahu ízené dokumentace v aplikaci SPM Vema Jaroslav Šmarda, smarda@vema.cz Vema, a. s., www.vema.cz Abstrakt Spolenost Vema patí mezi pední dodavatele informaních systém v eské a Slovenské republice.

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory

Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory Výbr z nových knih 7-8/2010 ostatní spoleenskovdní obory 1. 77 výlet s dtmi po Morav / [text a fotografie] Ivo Paulík a Jaroslav Burian Praha : Knižní klub, 2009 -- 191 s. :. -- eština. ISBN 978-80-242-2699-6

Více

Struktura a obory sociologie. VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl

Struktura a obory sociologie. VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl Struktura a obory sociologie VY_32_INOVACE_ZSV3r0102 Mgr. Jaroslav Knesl Úvod do sociologie - struktura sociologie Úvod do sociologie - základní disciplíny Obecná sociologie Vymezuje předmět zkoumání.

Více

Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2013 ostatní společenskovědní obory 1. Dějinné sousedství Čechů a Němců / Hans Dieter Zimmermann ; [z německého originálu... přeložila Eva Pátková] -- 1. české vyd. Praha : Ústav

Více

eská veejnost a její pístup k volbám

eská veejnost a její pístup k volbám Vyšší odborná škola publicistiky, Praha eská veejnost a její pístup k volbám Josef Mašek Kontakt: josef@jmasek.com, 602 489 538 I. roník VOŠP, Sociologie Pednášející: PhDr. MgrTh. Jií Vymazal, CSc. 3.1.2005,

Více

Zbytky zákaznického materiálu

Zbytky zákaznického materiálu Autoi: V Plzni 31.08.2010 Obsah ZBYTKOVÝ MATERIÁL... 3 1.1 Materiálová žádanka na peskladnní zbytk... 3 1.2 Skenování zbytk... 7 1.3 Vývozy zbytk ze skladu/makulatura... 7 2 1 Zbytkový materiál V souvislosti

Více

ESKÝ JAZYK A LITERATURA

ESKÝ JAZYK A LITERATURA ESKÝ JAZYK A LITERATURA CHARAKTERISTIKA PEDMTU 1. Obsahové vymezení Realizuje obsah vzdlávacího oboru eský jazyk a literatura RVP GV. Zaujímá dležité postavení ve výchovn vzdlávacím procesu. Je to povinný

Více

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí

Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazník projekt pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí Dotazníková akce je velmi dležitým krokem v projektu pípravy Strategického plánu v Kostelci nad Orlicí. Slouží k poznání názor, získání

Více

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient

Projekt finanního vzdlávání bankovních klient ESKÁ BANKOVNÍ ASOCIACE Projekt finanního vzdlávání bankovních klient 13. bezna 2006 Obsah 11 2 3 Co ukázal przkum finanní vzdlanosti problémy eských rodinných financí Jak pomoci eským rodinným financím?

Více

Úvodník. Globalizace: výzva a ešení

Úvodník. Globalizace: výzva a ešení OECD Employment Outlook 2005 Edition Summary in Czech Výhled zamstnanosti v zemích OECD vydání 2005 Pehled v eském jazyce Úvodník Globalizace: výzva a ešení John P. Martin editel zamstnanosti, práce a

Více

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7. III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: Název projektu: Číslo projektu: Autor: Tematická oblast: Název DUMu: Kód: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN

Více

Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 10/2010 ostatní společenskovědní obory 1. 30.7.1419 - první pražská defenestrace : krvavá neděle uprostřed léta / Petr Čornej Praha : Havran, 2010 -- 183 s. ;. -- čeština. ISBN 978-80-87341-00-1

Více

STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY

STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY STRATEGIE ROZVOJE OBCE POLERADY Vypracovalo zastupitelstvo obce Polerady Dne 23. 3. 2007 Obsah 1. Úvod 2. Hlavní zámry obce Polerady 3. Rozbor souasné situace Obyvatelstvo Školská zaízení Sportovišt Zázemí

Více

Vzdlávací oblast: lovk a spolenost Vzdlávací obor: Djepis Vyuovací pedmt: Djepis

Vzdlávací oblast: lovk a spolenost Vzdlávací obor: Djepis Vyuovací pedmt: Djepis 6. Djepis 289 Vzdlávací oblast: lovk a spolenost Vzdlávací obor: Djepis Vyuovací pedmt: Djepis 1. Charakteristika vyuovacího pedmtu (základní kurz) a) obsahové, asové a organizaní vymezení pedmtu Pedmt

Více

MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM - R 2009/2011 R - rozšíený Název studijního programu : N 3501 Architektura a urbanismus

MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM - R 2009/2011 R - rozšíený Název studijního programu : N 3501 Architektura a urbanismus Název studijního programu : N 3501 Architektura a urbanismus Typ studijního programu: magisterský Standardní doba studia (v letech): 2,0 (dva) roky Forma studia: prezenní Cíle studia studijního programu

Více

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

Registra ní íslo ÚP: A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : ne_10zadprispchpm.pdf Registraní íslo ÚP: CHPM Úad práce: OSÚ S 10 Žádost o píspvek na vytvoení hránného pracovního místa pro osobu se zdravotním postižením 75 zákona. 435/2004 Sb., o zamstnanosti, ve

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy smovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je urený pro dti 1. stupn. Školní družina pi FZŠ Brdikova má

Více

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika

Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika Výbr z nových knih 7-8/2010 pedagogika 1. 100 inspirací z Ekoateliéru : moderní abeceda tvoivé recyklace / Jitka Horová Praha : Portál, 2010 -- 133 s. :. -- eština. ISBN 978-80-7367-748-0 (brož.) Sign.:

Více

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina Latina 244 Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Latina Vyuovací pedmt: Latina 1. Charakteristika vyuovacího pedmtu a) Obsahové, asové a organizaní vymezení pedmtu Pedmt Latina

Více

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika

Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika Výbr z nových knih 5/2011 pedagogika 1. eská základní škola : vícepípadová studie / Dominik Dvoák... [et al.] Praha : Karolinum (nakladatelství), 2010 -- 310 s. :. -- eština. ISBN 978-80-246-1896-8 (brož.)

Více

Dopis z Evropy - Leden 2011

Dopis z Evropy - Leden 2011 EUROLAB Dokument D 81 Dopis z Evropy - Leden 2011 Prof. Horst Czichos, University of Applied Sciences Contributing Editor (píspvek urený pro magazín NCSL - Metrologist - Leden/2011) (Pozn.: název lánku

Více

3. Charakteristika ŠVP

3. Charakteristika ŠVP 3. Charakteristika ŠVP 3.1. Zamení školy Dané podmínky spolen s bohatou historií ve výuce pírodovdných pedmt pedurují zamení školy, které je všeobecné s drazem na pírodovdnou a jazykovou oblast. Zamení

Více

Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2011 ostatní společenskovědní obory 1. Bylinky našich babiček / Pierrette Nardo ; [překlad Šárka Surovcová] Brno : Computer Press, 2011 -- 247 s. :. -- čeština. ISBN 978-80-251-2496-3

Více

Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 2/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Od Palackého k Benešovi : německé texty o Češích, Němcích a českých zemích / Eva Hahnová -- Vyd. 1. Praha : Academia, 2014 -- 723 s. -- cze

Více

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika

Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika Výbr z nových knih 3/2012 pedagogika 1. Bilingvismus a interkulturní komunikace / Monika Morgensternová, Lenka Šulová, Lucie Schöll [sic] Praha : Wolters Kluwer eská republika, 2011 -- 125 s. :. -- eština.

Více

ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení

ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení ŠANCE PRO SPOLENOST, obanské sdružení ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO PODLIMITNÍ VEEJNOU ZAKÁZKU TVORBA TELEVIZNÍHO CYKLU ZAMENÉHO NA PROPAGACI ROVNOSTI ŠANCÍ ŽEN A MUŽ DATUM: 20.PROSINEC 2005 ZADAVATEL Šance

Více

Veejné zdravotnictví z pohledu historie. PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha

Veejné zdravotnictví z pohledu historie. PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha Veejné zdravotnictví z pohledu historie PhDr. Helena Hnilicová, Ph.D. ŠVZ IPVZ Praha Obsah prezentace Myšlenkové zdroje a vývojové etapy VZ v našich zemích Struná charakteristika jednotlivých etap VZ po

Více

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA.

VE EJNÁ NABÍDKA POZEMK UR ENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2015 ostatní společenskovědní obory 1. Albert Schweitzer : (1875-1965) / Nils Ole Oermann ; z německého originálu Albert Schweitzer 1875-1965... přeložil Petr Babka -- Vydání první

Více

OSOBNOSTI MODERNÍ PEDAGOGIKY O DĚJINÁCH PEDAGOGIKY A ŠKOLSTVÍ

OSOBNOSTI MODERNÍ PEDAGOGIKY O DĚJINÁCH PEDAGOGIKY A ŠKOLSTVÍ OSOBNOSTI MODERNÍ PEDAGOGIKY O DĚJINÁCH PEDAGOGIKY A ŠKOLSTVÍ V této kapitole představujeme významné české a slovenské historiky současnosti, ale i nedávné minulosti. Představujeme zde také odborníky,

Více

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti:

Slezská diakonie. Dtské Paliativní oddlení Business plán. Realizátor projektu: Pedmt innosti: Realizátor projektu: Slezská diakonie Tento projekt je postaven na spolupráci dvou subjekt: Slezské diakonie (www.slezskadiakonoe.cz) a Fakultní nemocnice Brno (www.fnbrno.cz) z nichž každý ze subjekt

Více

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI

VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI VEEJNÁ NABÍDKA POZEMK URENÝCH K PRODEJI PODLE 7 ZÁKONA. 95/1999 Sb., O PODMÍNKÁCH PEVODU ZEMDLSKÝCH A LESNÍCH POZEMK Z VLASTNICTVÍ STÁTU NA JINÉ OSOBY, VE ZNNÍ POZDJŠÍCH PEDPIS (DÁLE JEN ZÁKON O PRODEJI

Více

Finální verze žádosti (LZZ-GP)

Finální verze žádosti (LZZ-GP) 8. Klíové aktivity!íslo aktivity: 01 Školení nových technologií a novinek v sortimentu TZB (technická zaízení budov) Pedm!tem KA_1 je realizace školení zam!ené na nové technologie a novinky v sortimentu

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1 z 6. 1. Základní informace. 2. Základní pojmy. 1.1. Základní údaje:

OBCHODNÍ PODMÍNKY. 1 z 6. 1. Základní informace. 2. Základní pojmy. 1.1. Základní údaje: OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Základní informace 1.1. Základní údaje: J&T ASSET MANAGEMENT, INVESTINÍ SPOLENOST, a.s. Pobežní 14/297 186 00 Praha 8 eská republika I: 476 72 684 Zápis v obchodním rejstíku vedeném

Více

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby

Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Strategický cíl: 3.C1 Opatení: 3.C1.1 Popis Snížení nezamstnanosti Podpora rozvoje živností zamené na obanské služby Služby pro obany jsou významným faktorem úrovn životního standartu, zdrojem pracovních

Více

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010

Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 Strategie eské rady dtí a mládeže na léta 2006-2010 pijatá 23. VS RDM 20.4.2006 POSLÁNÍ Posláním RDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dtí a mladých lidí. Své poslání napluje

Více

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí

Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Vytvoení programu celoživotního interdisciplinárního uení v ochran dtí Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpotem R a rozpotem hlavního msta Prahy Modul Práce s klientem Práce

Více

Fakulta humanitních studií

Fakulta humanitních studií Fakulta humanitních studií Cesty k filosofii I, II Mgr. Richard Zika, Ph.D. Člověk a náboženství I, II Interpretování filosofických textů (Descartes, Hobbes, Anselm, Platón a další). Mgr. Ondřej Skripnik

Více

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm.

lánek 1. Cíle a psobnost standardu VKIS 1) Cílem standardu VKIS je zlepšení dostupnosti a kvality VKIS jejich uživatelm. Metodický pokyn Ministerstva kultury k vymezení standardu veejných knihovnických a informaních služeb poskytovaných knihovnami zizovanými a/nebo provozovanými obcemi a kraji na území eské republiky Ministerstvo

Více

Malá didaktika innostního u ení.

Malá didaktika innostního u ení. 1. Malá didaktika činnostního učení. / Zdena Rosecká. -- 2., upr. a dopl. vyd. Brno: Tvořivá škola 2006. 98 s. -- cze. ISBN 80-903397-2-7 činná škola; vzdělávání; vyučovací metoda; vzdělávací program;

Více

Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ESKÝ JAZYK A LITERATURA pro 2. stupe: Jazyková výchova. 6. roník

Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ESKÝ JAZYK A LITERATURA pro 2. stupe: Jazyková výchova. 6. roník Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ESKÝ JAZYK A LITERATURA pro 2. stupe: Jazyková výchova 6. roník Samostatn pracuje s Pravidly eského pravopisu, SS a s dalšími slovníky a pírukami. Vyhledává samostatn

Více

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu

Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Doplnní školního vzdlávacího programu ást: Charakteristika školního vzdlávacího programu Bod. 6: Strategie školního vzdlávacího programu a zabezpeení výuky žák se speciálními vzdlávacími potebami 1. Úvod:

Více

VÝUKA FOTOGRAMMETRIE V ESKÉ REPUBLICE

VÝUKA FOTOGRAMMETRIE V ESKÉ REPUBLICE Výuka fotogrammetrie v eské republice GEOS 2007 VÝUKA FOTOGRAMMETRIE V ESKÉ REPUBLICE Ing. Jindich Hoda, Ph.D. Faculty of Civil Engineering, CTU in Prague 166 29 Thákurova 7, Praha 6, Czech Republic e-mail:

Více

Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...)

Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...) Mgr. Michal Kístek, M.Phil., Ph.D. Ústav eského jazyka Filozofická fakulta Masarykovy univerzity Prezentace moderního pojetí rétoriky prostednictvím televize (cyklus Mluvím, mluvíš...) A modern presentation

Více

Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika

Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika Výběr z nových knih 11/2015 pedagogika 1. 100 her pro děti do tří let: v dětských skupinách a mateřských školách / Katharina Bäcker-Braun ; z německých originálů Die 50 besten Spiele für unterdreijährige

Více

Ekologická výchova ve vzd lávacích dokumentech a v eduka ním procesu

Ekologická výchova ve vzd lávacích dokumentech a v eduka ním procesu Ekologická výchova ve vzdlávacích dokumentech a v edukaním procesu kolní environmentální vzdlávání, výchova a osvta kola jako instituce poznání a pochopení ekologických souvislostí - uvdomní si rizik z

Více

Jizerské hory, eský ráj a související:

Jizerské hory, eský ráj a související: Jizerské hory, eský ráj a související: ev.. autor název knihy r.vydání strany druh anotace NVS 007 KURTIN,Petr Album starých pohlednic Jizerských hor. 1998 154 kniha Kniha obsahuje soubor starých pohlednic

Více

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 3/2014 ostatní společenskovědní obory 1. Dávat a brát : skrytá dynamika úspěchu / Adam Grant ; [překlad Zdeněk Mužík] -- 1. vyd. Brno : BizBooks, 2014 -- 311 s. -- cze ISBN 978-80-265-0133-6

Více

Roní plán pro 1.roník

Roní plán pro 1.roník Roní plán pro 1.roník ( Nakladatelství Fraus) 1.období záí íjen dodržuje zásady bezpeného chování tak, aby neohrožoval zdraví své a zdraví jiných. Orientuje se v budov školy, vysvtlí rozdíl v chování o

Více

VYHODNOCENÍ VLIV 7. VLNY ZMN ÚPN SÚ HLAVNÍHO MSTA PRAHY NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ

VYHODNOCENÍ VLIV 7. VLNY ZMN ÚPN SÚ HLAVNÍHO MSTA PRAHY NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ VYHODNOCENÍ VLIV 7. VLNY ZMN ÚPN SÚ HLAVNÍHO MSTA PRAHY NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ SVAZEK I Duben 2009 NÁZEV: VYHODNOCENÍ VLIV 7. VLNY ZMN ÚPN SÚ HL. M. PRAHY NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ OBJEDNATEL: ÚTVAR

Více

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad

O Nás. Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad O Nás Stanovy Historické spolenosti Starý Velehrad P r e a m b u l e Historická spolenost Starý Velehrad (dále jen Spolenost) je dobrovolnou, zájmovou i odbornou organizací, která sdružuje jednotlivce

Více

Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory

Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory Výběr z nových knih 6/2009 ostatní společenskovědní obory 1. Abeceda personalisty / Hana d'ambrosová... [et al.] Olomouc : ANAG, 2009 -- 383 s. ;. -- čeština. ISBN 978-80-7263-512-2 (kroužková vazba) Sign.:

Více