SMLOUVA O PROPOJENÍ SÍTÍ ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SMLOUVA O PROPOJENÍ SÍTÍ ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ"

Transkript

1 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB SMLOUVA O PROPOJENÍ SÍTÍ ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ (dále jen Smluva ) Čísl smluvy Český bezdrát s.r..(čb):... Čísl smluvy OLO:... Smluvní strany: Český bezdrát s.r.. Se sídlem: Příbr, Zámečnická 592, PSČ Zastupená: Ing. Petrem Benýškem jednatelem IČ: DIČ: CZ Zapsaná v OR: C vedená u Krajskéh sudu v Ostravě Bankvní spjení: Oberbank, a.s., pbčka Ostrava Čísl účtu: / 8040 Dručvací adresa: Příbr, Zámečnická 592, PSČ (dále jen ČB ) a OLO Se sídlem:... Zastupená:... IČ: DIČ:... Zapsaná v OR:... Bankvní spjení:... Čísl účtu:... Dručvací adresa:... (dále jen OLO ) Dále nazývané též strana neb strany OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 1 (celkem 18)

2 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB Preambule A. ČB je na základě známení pdnikání v elektrnických kmunikacích právněna zajišťvat Veřejně dstupné telefnní služby pevné, Veřejně dstupné telefnní služby mbilní, Služby přístupu k síti Internet, Služby prnájmu kruhů, Ostatní hlasvé služby a Služby veřejné pevné sítě elektrnických kmunikací na celém území České republiky. Na uvedené známení pdnikání byl Českým telekmunikačním úřadem pd čj / ze dne 10. Června 2005 vydán svědčení č. 67. B. OLO je na základě známení pdnikání v elektrnických kmunikacích právněn zajišťvat:... na celém území České republiky. Na uvedené známení pdnikání byl Českým telekmunikačním úřadem pd čj.... ze dne... vydán svědčení č.... C. Případná ustanvení uknčení předchzích smluv apd. Smluvní strany se dhdly na následujícím 1. Definice pjmů Pjmy pužité v tét Smluvě mají význam dpvídající jejich definicím v zákně elektrnických kmunikacích, jeh prváděcích předpisech a v patřeních becné pvahy, vydaných v suladu se záknem elektrnických kmunikacích, není-li výslvně uveden jinak. Smluvní strany se dhdly, že pr účely tét Smluvy mají níže uvedené pjmy v tét Smluvě a jejích Přílhách následující význam: 1.1 Hvr (Vlání) Pjmem Hvr ( Vlání ) se pr účely tét Smluvy rzumí spjení uskutečněné prstřednictvím veřejně dstupné telefnní služby, které umžňuje busměrnu kmunikaci v reálném čase. 1.2 Veřejná kmunikační síť Pr účely tét Smluvy se veřejnu kmunikační sítí rzumí síť elektrnických kmunikací, která služí zcela neb převážně k pskytvání veřejně dstupných služeb elektrnických kmunikací prstřednictvím pevné telefnní sítě. 1.3 Veřejná pevná kmunikační síť Veřejná kmunikační síť určená pr pskytvání služeb elektrnických kmunikací, jejíž kncvé bdy a přiřazené prstředky mají pevnu, v čase se neměnící gegraficku plhu. 1.4 Rzhraní veřejné kmunikační sítě elektrnických kmunikací: 1. kncvý bd veřejné pevné kmunikační sítě, 2. rzhraní pr prpjvání veřejných kmunikačních sítí neb přístup k nim, neb OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 2 (celkem 18)

3 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 3. rádivé rzhraní pr cestu rádivých vln mezi rádivými zařízeními (kncvý bd veřejné mbilní sítě) a jeh technické specifikace. 1.5 Kncvý bd pevné sítě Fyzický bd, ve kterém je účastníkvi pskytván přístup k veřejné pevné kmunikační síti a který je určen dpvídajícím číslem dle platnéh číslvacíh plánu. 1.6 Osvědčení Osvědčení udělené ČTÚ ptvrzující, že Strany předlžily známení výknu kmunikační činnsti v suladu se záknem č. 127/2005 Sb. Osvědčení bu Stran jsu blíže specifikvána v Preambuli tét Smluvy. 1.7 Prpjvací bd (POI) Fyzicky existující bd, v němž dchází k prpjení sítí smluvních stran pdle tét Smluvy a přes který je uskutečňvána kmunikace mezi běma sítěmi. 1.8 Prvzvatel 1.9 Síť ČB 1.10 Síť OLO Právnická neb fyzická sba, která jak perátr zajišťuje síť elektrnických kmunikací k pskytvání služeb elektrnických kmunikací a/neb která pskytuje takvé služby fyzickým či právnickým sbám pr pdnikatelské či jiné účely Oprávnění Veřejná kmunikační síť prvzvaná splečnstí ČB na základě Oprávnění. Veřejná kmunikační síť prvzvaná splečnstí OLO na základě Oprávnění. Oznámení pdnikání v elektrnických kmunikacích, které v suladu s 8, dst. 2 zákna elektrnických kmunikacích znamvatele pravňuje k pdnikání v elektrnických kmunikacích Telefnní služba Veřejně dstupná telefnní služba ve smyslu 2 dst. p) zákna č. 127/2005 Sb., která krmě zajišťvání přepravy mluvené řeči v reálném čase zahrnuje pr ptřebu tét Smluvy i přepravu faximilních a datvých přensů přes prpjvací bdy sítí smluvních stran. Veřejně dstupná služba elektrnických kmunikací umžňující uskutečňvání nárdních a mezinárdních vlání a přístup k číslům tísňvéh vlání prstřednictvím jednh neb více čísel číslvacíh plánu; tat služba může pdle ptřeby zahrnvat pskytvání jedné neb více následujících služeb: 1. perátrských služeb, 2. infrmačních služeb telefnních číslech, 3. dplňkvých služeb uvedených v 38 dst. 2 písm. g) zákna elektrnických kmunikacích, neb 4. přístup ke službám s gegraficky nevázanými čísly, OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 3 (celkem 18)

4 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 1.13 Služba dle Smluvy Pskytvání přensu vlání v síti (příp. tranzitem přes síť) jedné ze smluvních stran. Služba a její cena je specifikvána v Přílze č. 1 Smluvy. Pr bližší určení služby lze též využít kmbinaci A neb B čísla splečně s cenu za prpjení Směr vlání Směr vlání udává, d sítě kteréh perátra jsu směrvány hvry danéh prefixu Síť elektrnických kmunikací 1.16 Prpjení 1.17 Uživatel 1.18 Účastník Přensvé systémy, ppřípadě spjvací neb směrvací zařízení a jiné prstředky, včetně systémů pr záznamvu službu, které umžňují přens signálů p vedení, rádiem, ptickými neb jinými elektrmagnetickými prstředky, včetně družicvých sítí, pevných sítí s kmutací kruhů neb paketů a mbilních zemských sítí, sítí pr rzvd elektrické energie v rzsahu, v jakém jsu pužívány pr přens signálů, sítí pr rzhlasvé a televizní vysílání a sítí kabelvé televize, bez hledu na druh přenášené infrmace. Prpjením se rzumí fyzické a lgické spjení veřejných kmunikačních sítí za účelem umžnění kmunikace uživatelům jednh pdnikatele s uživateli téhž neb jinéh pdnikatele, neb umžnění přístupu ke službám pskytvaným jiným pdnikatelem. Každý, kd využívá neb žádá d smluvních stran veřejně dstupnu telefnní službu. Každý, kd uzavřel s některu ze smluvních stran smluvu na pskytvání veřejně dstupné telefnní služby Kncvý bd sítě Fyzický bd, ve kterém je účastníkvi pskytván přístup k veřejné kmunikační síti; v případě sítí zahrnujících kmutaci neb směrvání je tent bd určen specificku síťvu adresu, která může být spjena s číslem neb jménem účastníka Opuštěný prvzvatel/síť Prvzvatel, d kteréh je čísl přenášen Přejímající prvzvatel/síť Prvzvatel, ke kterému je přenášen neb byl čísl přenesen Výchzí prvzvatel/síť Síť, ve které vlání vznikl (tj. pskytvatel přístupu vlajícíh účastníka) 1.23 Tranzitní prvzvatel/síť Tranzitním prvzvatelem se rzumí síť resp. prvzvatel sítě mezi dvěma sítěmi, přes kteru prchází vlání, která v tét síti nevznikají ani v ní neknčí. OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 4 (celkem 18)

5 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 1.24 Předávající prvzvatel/síť 1.25 ČTÚ Prvzvatel, kterému byl přenesené čísl přidělen (tj. držitel rzsahu čísel, ze kteréh čísl půvdně pchází). Český telekmunikační úřad dle zákna č. 127/2005 Sb., elektrnických kmunikacích, v účinném znění 2. Předmět smluvy 2.1. Smluvní strany vycházejíce z platných právních předpisů a technických nrem a předpisů a dále z svědčení a ze skutečnstí uvedených v Preambuli tét Smluvy se dhdly, za účelem pskytvání služeb elektrnických kmunikací účastníkům připjeným ke svým sítím a dalším uživatelům, že prpjí a budu udržvat prpjení svých veřejných sítí elektrnických kmunikací a budu si vzájemně pskytvat služby elektrnických kmunikací pdle pdmínek tét Smluvy Smluvní strany si budu pskytvat vzájemně služby elektrnických kmunikací, které umžní přístup účastníků sítě jedné smluvní strany, případně třetí strany, ke službám sítě druhé smluvní strany, jak je uveden v Přílze č. 1 Smluvy Smluvní strany mhu mdifikvat, rzšiřvat neb rušit vzájemně si pskytvané služby na základě vzájemné dhdy, v suladu s pdmínkami uvedenými v Přílze č. 1, pkud Smluva nestanví jinak. 3. Všebecná ustanvení 3.1. Smluvní strany budu jednat svým jménem a na své náklady a dpvědnst. Žádné ustanvení tét Smluvy nebude pkládán za úkn zakládající sdružení neb splečný pdnik smluvních stran, ani za ustavení jedné smluvní strany zástupcem druhé smluvní strany. Vztah mezi smluvními stranami zalžený prstřednictvím tét Smluvy je puze vztahem vzájemně prpjených prvzvatelů veřejných elektrnických kmunikačních sítí (dále jen prvzvatel/prvzvatelé sítě ) Smluvní strany nezískají na základě Smluvy žádná práva exkluzivity Každá smluvní strana v plné míře dpvídá za bsah a plnění smluv (včetně cen za pskytvané služby), které uzavřela se třetími stranami Tat Smluva nezakládá žádný převd vlastnictví zařízení a jinéh majetku užívanéh kterukli smluvní stranu pr pskytvání služeb sítí elektrnických kmunikací a výkn kmunikačních činnstí. Pkud není výslvně písemně uveden jinak, každá smluvní strana bude prvzvat veškerá takvá zařízení a jiný majetek na své náklady a dpvědnst. 4. Prpjení sítí 4.1. Přímé prpjení sítí elektrnických kmunikací ČB a OLO dle tét smluvy se realizuje v prpjvacích bdech uvedených v Přílze č. 2 Smluvy. OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 5 (celkem 18)

6 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 4.2. Prpjvací bdy, technické parametry prpjení a jejich kapacity, testvání prpjení, jakž i vlastnictví a prvzvání technických prstředků k tmu určených, jsu uvedeny v Přílze č. 2 Smluvy Prpjvací bdy mhu být rzšiřvány, rušeny, přemísťvány a nvě zřizvány a jejich technické specifikace a parametry měněny puze na základě vzájemné dhdy smluvních stran učiněné frmu písemných ddatků k tét Smluvě Každá smluvní strana zajistí sulad parametrů svých rzhraní pužívaných na prpjvacích bdech s platnými technickými předpisy a nrmami Každá smluvní strana dpvídá za zajišťvání instalace, údržby a prvzu vlastní sítě elektrnických kmunikací Jestliže si kterákli ze smluvních stran přeje změnit, mdifikvat neb zdknalit infrastrukturu své sítě, neb služby elektrnických kmunikací, nabízené prstřednictvím tét infrastruktury a pkud přitm důvdněně předpkládá, že tat změna bude mít technický neb prvzní dpad na služby pdle tét Smluvy, zašle druhé smluvní straně předem písemné známení tét skutečnsti s uvedením časvéh plánu realizace. Přitm je navrhující smluvní strana pvinna vzít v úvahu technicku a prvzní realizvatelnst těcht úprav u druhé smluvní strany. Druhá smluvní strana musí své námitky písemně sdělit c nejdříve, nejpzději d 15 (patnácti) kalendářních dnů d bdržení známení zamýšlených změnách. Smluvní strany uskuteční v tmt případě jednání ve lhůtě 15 (patnácti) dnů d bdržení námitek. Změny, mdifikace neb zdknalení nebudu prvedeny, pkud má druhá strana právněné námitky. Za právněnu námitku bude pvažvána prkazatelná nemžnst druhé smluvní strany přizpůsbit se technickému neb prvznímu dpadu zamýšlené změny neb neúměrné finanční náklady na prvedení změny Změny Smluvy, které vyžadují sučinnst bu smluvních stran a nemění základní principy Smluvy, sjednávají a bjednávají kntaktní sby uvedené v Přílze č. 5 Smluvy. Sjednaná změna musí být písemně dsuhlasena a pdepsána běma smluvními stranami. Jedná se zejména : Změnu kapacity prpjení Změnu blkvaných destinací Změnu neb přidání prpjvacíh bdu 4.8. Pdmínky umístění, zřízení a prvzvání zařízení pr realizaci prpjení a prpjvacích bdů, včetně pdmínek k zajištění přístupu zaměstnanců bu smluvních stran neb zaměstnanců ddavatelských splečnstí, pvěřených některu ze smluvních stran, k prpjvacím bdům a k zařízením pr realizaci prpjení, definuje Přílha č. 2 Smluvy Žádná ze stran neprvede nic, ani nepvlí prvedení něčeh, c by mhl způsbit, že kterékli vlání určitéh typu, zahrnutéh d určitých ustanvení Smluvy či nezahrnutéh d Smluvy, bude prezentván druhé straně jak vlání jinéh typu, jež je d ustanvení Smluvy zahrnut (zejména prstřednictvím překódvání čísel, směrvání prvzu neb přidělení čísel kncvým zařízením) Strany beru na vědmí, že žádná z nich nemůže být dpvědná za úkny neb pminutí úknů statních prvzvatelů sítí a pskytvatelů služeb elektrnických kmunikací, pkud jde kmunikační prvz předaný těmt prvzvatelům sítí a pskytvatelům služeb elektrnických kmunikací neb d nich bdržený a dbavený prstřednictvím prpjení. Strany však budu, pkud t bude důležité a rzumně mžné, ve svých kntaktech a smluvách s těmit prvzvateli sítí OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 6 (celkem 18)

7 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB neb pskytvateli služeb elektrnických kmunikací vynakládat přiměřené úsilí za účelem ddržvání zájmů druhé strany Ani jedna ze smluvních stran nesmí zasahvat d zařízení, kabelů a rzvdů druhé strany, a t ani v průběhu výstavby, s výjimku případů, že byl udělen písemný suhlas druhé strany. 5. Služby 5.1. Tat Smluva platí puze pr vzájemně si pskytvané služby za pdmínek uvedených v Přílze č. 1 Smluvy. Žádná ze smluvních stran nepředá druhé straně k přensu vlání jinéh typu, než jsu vlání specifikvaná v Přílze č. 1 Smluvy. Druhá smluvní strana nemá pvinnst zprstředkvávat neb přenášet vlání zde nespecifikvaná a ve své síti je může mezit neb pzastavit Smluvní strany se zavazují pskytvat si služby pdle tét Smluvy nepřetržitě, tj. dvacet čtyři hdin denně, sedm dní v týdnu a všechny dny v rce ve sjednaném rzsahu a kvalitě. Tím není dtčen ustanvení článků 5.8 a 5.9 a suvisejících tét Smluvy Každá smluvní strana má práv pskytvat účastníkům ve své síti jakékliv další služby elektrnických kmunikací, které nejsu předmětem tét Smluvy a které je smluvní strana právněna pskytvat na základě svéh svědčení. Pkud smluvní strany uznají za vhdné pskytvat další služby elektrnických kmunikací ve vzájemné splupráci, včetně přístupu ke službám pskytvaným jinými perátry, a tyt nejsu uvedeny v přílhách Smluvy, uzavřu tm Ddatek k tét Smluvě Pkud jedna ze smluvních stran využije technicky prvzuschpnu službu, pskytvanu druhu smluvní stranu, i když není uvedena v Přílze č. 1 Smluvy, bude tt využití pvažván za přijetí pdmínek, za kterých je uvedená služba druhu smluvní stranu nabízena při pužití bvyklých, aktuálních cen na trhu, či cen úředně regulvaných pr danu službu. Smluvní strany pté neprdleně uzavřu Ddatek ke Smluvě upravující pskytvání takvé služby, a t za pdmínek, za kterých byla takvá služba využita v suladu s předchzí větu, pkud se smluvní strany nedhdnu výslvně jinak Každá smluvní strana vynalží maximální úsilí k tmu, aby pskytla druhé smluvní straně písemné známení jakékliv změně, která může mít pdstatný dpad na pskytvání služeb pdle tét Smluvy, s výjimku změn, které vyplývají z rzhdnutí příslušnéh rgánu státní správy zveřejněnéh bvyklým způsbem, minimálně 1 (jeden) měsíc před datem účinnsti tét změny. Na základě tht známení změně, budu smluvní strany jednat nezbytných činnstech, resp. patřeních, které je třeba prvést v suvislsti s tut změnu Pkud jedna ze smluvních stran pskytne infrmaci či známení jinému prvzvateli sítě elektrnických kmunikací či pskytvateli služeb elektrnických kmunikací, která má vliv na plnění tét smluvy, tak je pvinna tut infrmaci sdělit druhé smluvní straně nejpzději d 5 pracvních dnů de dne takvéh sdělení jinému prvzvateli či pskytvateli Služby budu realizvány, testvány a uvedeny d prvzu v suladu s pdmínkami uvedenými v Přílze č. 1 a Přílze č. 2 Smluvy V případě, že jedna ze smluvních stran pdstatně pruší Smluvu a takvé prušení nenapraví ani v ddatečné lhůtě 14 (čtrnácti) kalendářních dnů d dručení písemnéh známení druhé smluvní strany takvém prušení, je druhá smluvní strana právněna pzastavit pskytvání služeb neb jejich části pdle OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 7 (celkem 18)

8 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB tét Smluvy, ppř. vyřadit síťvá prpjení neb jejich částí z prvzu, s výjimku tísňvých vlání, pkud se strany v Přílze č. 1 dhdly na pskytvání tét služby Každá ze smluvních stran je právněna bez předchzíh upzrnění přerušit na nezbytně nutnu dbu prvz v bdu prpjení v případě hržení živta aneb zdraví, neb v případě, že by dšl neb bezprstředně, s vysku pravděpdbnstí, mhl djít k narušení integrity sítě a služeb, a dále v případech krizvých situací, zejména za branné phtvsti státu, živelných phrm aneb na základě rzhdnutí státníh rgánu ČR. Skutečnst, která pravňuje jednu ze smluvních stran k přerušení prvzu dle tht bdu, musí bjektivně existvat a příslušná smluvní strana je pvinna ji prkázat druhé smluvní straně, jinak dpvídá za škdu takt vzniklu Strana neplnící své pvinnsti je pvinna uhradit veškeré splatné ceny za celé bdbí mezení neb pzastavení pskytvání služeb, na které dkazuje bd 5.8. Omezení neb pzastavení pskytvání služeb, na které dkazuje bd 5.8, bude zrušen, jakmile smluvní strana, jež neplní své pvinnsti, tt neplnění napraví. Prušující smluvní strana nemá práv na dstupení d Smluvy, ani na případnu náhradu škdy vzniklé pzastavením pskytvání služeb. 6. Ceny, placení a účtvání 6.1. Za služby pskytnuté druhé smluvní straně pdle tét Smluvy bude každá smluvní strana účtvat ceny za prpjení uvedené v Přílze č. 1 Smluvy (dále jen ceny za prpjení neb jen ceny ). Za neuskutečněné hvry neb nepskytnuté služby nesmí být žádnu smluvní stranu ceny účtvány s výjimku případu ppsanéh v bdě a v bdě Pr účely výpčtu celkvých cen za prpjení pdle tét Smluvy budu smluvní strany měřit prvz a shrmažďvat údaje pdle Přílhy č. 4 Smluvy a k tmu vyhtvvat pdklady specifikvané Přílhu č. 4 Smluvy Účtvání a fakturace budu prbíhat pdle ustanvení Přílhy č. 4 Smluvy Pkud jsu ceny za služby neb činnsti pskytvané jednu stranu druhé straně, u nichž se strany dhdly, že se budu rvnat cenám za reciprční služby neb činnsti pskytvané druhu stranu straně první (jak je uveden v Přílze 1 pr příslušné služby) změněny, budu tyt změny d stejnéh data platit pr reciprční službu pskytvanu druhu stranu Smluvní strany znvu djednají ceny za služby (ceny za prpjení) frmu Ddatku ke Smluvě bez zbytečnéh dkladu a) kdykli vzájemnu dhdu neb b) kdykli na základě žádsti jedné ze smluvních stran, pkud se straně pžadující změnu ceny změní náklady na realizaci služby tak, že d strany pžadující změnu ceny nelze spravedlivě pžadvat pskytvání služby za dsavadních cenvých pdmínek neb c) kdykli, je-li takvá nvá dhda vyžadvána platnými právními předpisy, rzhdnutím příslušnéh rgánu veřejné správy ČR, zejména však rzhdnutím ceně vydaným ČTÚ Pkud nedjde d 60 (šedesáti) dnů d dručení žádsti jedné strany k dhdě cenách nvých pdle bdu 6.5 b), má práv navrhující strana jednstranně zablkvat danu službu (směr vlání) d vyřešení spru. Kterákli smluvní strana má práv předat spr k řešení ČTÚ pstupem pdle článku 19 tét Smluvy. V případě, že nedjde k dhdě pdle bdu 6.5 c), strany si budu vzájemně OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 8 (celkem 18)

9 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB účtvat ceny napsledy platné a t až d dby nabytí právní mci příslušnéh rzhdnutí ČTÚ, resp. d dne, kdy vstupí v účinnst úředně stanvené ceny dle příslušnéh pravmcnéh rzhdnutí ČTÚ Pkud není písemně dhdnut jinak, budu ceny splatné měsíčně pzadu v termínech stanvených v Přílze č. 4 Smluvy Veškeré ceny v tét Smluvě a jejích Přílhách jsu uvedeny bez daně z přidané hdnty (DPH), není-li výslvně v knkrétním případě uveden jinak. Pvinná strana se zavazuje uhradit právněné straně vyúčtvané ceny v českých krunách (Kč) včetně DPH Smluvní strany si uhradí daňvé dklady frmu zaplacení jejich salda ve lhůtě splatnsti, která je pr účely tét smluvy stanvena v Přílze č. 4 Smluvy. Veškeré částky, které nebudu zaplaceny ve lhůtě splatnsti, pdléhají úrku z prdlení ve výši dle Přílhy č. 4 Smluvy Pkud nebude mezi smluvními stranami písemně ujednán jinak, a v suladu s ustanveními tht článku 6, nebude smluvními stranami vzájemně pžadván, aby se pdílely na náhradě jakýchkliv nákladů vynalžených druhu smluvní stranu suvisejících s realizací prpjení pdle tét Smluvy, než je stanven v tét Smluvě a jejích Přílhách Každá smluvní strana má práv stanvvat a měnit svým kncvým zákazníkům ceny za jí pskytvané služby, pkud není u služby v Přílze č. 1 Smluvy uveden jinak. Ceny stanvené smluvní stranu pr její kncvé zákazníky nemají žádný vliv na ceny za prpjení stanvené v Přílze č. 1 Smluvy, pkud není sjednán či regulván jinak V případě, že cena prvzu v rámci prpjení hrazenéh OLO překrčí více jak 1,5 násbek prvzu hrazenéh ČB, je ČB právněn další prvz v rámci prpjení pdmínit uhrazením zálhy ve výši ptřebné pr další prvz. Stanvení výše zálhy je na uvážení ČB a vychází ze stávajícíh a předpkládanéh prvzu hrazenéh OLO ČB je právněn stanvit v Přílze č. 1 Smluvy pr OLO minimální finanční plnění vyjádřené v Kč / měs. bez DPH. V případě kdy OLO nedsáhne v daném měsíci tht finančníh plnění je právněn ČB dúčtvat cenu d výše minimálníh měsíčníh plnění. Stanvená výše minimálníh finančníh plnění vychází zejména z investičních a prvzních nákladů ČB na billing a prpjení. 7. Odpvědnst 7.1. Každá smluvní strana je dpvědná za směrvání dchzích hvrů až k prpjvacímu bdu a za směrvání příchzích hvrů z prpjvacíh bdu k místu jejich určení, resp. k místu přechdu d sítě třetí strany Každá smluvní strana je dpvědná za jakst a kvalitu prvzu své sítě a za pskytvání služeb v suladu s Přílhu č. 1 Smluvy, plnění pvinnstí pdle svéh svědčení a předpisů a nrem platných v ČR Každá smluvní strana je plně dpvědná v rzsahu a v kvalitě pžadvané svým svědčením, platnými právními předpisy a tut Smluvu za: zajišťvání prvzu a údržbu své sítě a za pravy své sítě až k prpjvacímu bdu; zajišťvání služeb ve své síti pr své účastníky a uživatele; OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 9 (celkem 18)

10 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB zajišťvání služeb pžadvaných státem pr vládní, branné a bezpečnstní účely v případech stanvených becně závaznými právními předpisy a licencemi měření, zaznamenávání a věřvání údajů užívání služeb Každá smluvní strana dpvídá za vyúčtvání služeb uvedených v Přílze č. 1 tét Smluvy svým vlastním účastníkům Každá smluvní strana je dpvědná za prkázané škdy vzniklé druhé smluvní straně v suvislsti s neplněním závazku dle tét Smluvy. 8. Číslvání 8.1. Smluvní strany si předaly kpie číselných přídělů na právnění k využívání čísel neb kódů, které ČTÚ přidělil splečnsti ČB neb splečnsti OLO neb fyzické neb právnické sbě připjené k jejich síti a budu se infrmvat jejich změnách pdle pravidel určených v Přílze č Smluvní strany budu v dbré víře splupracvat bez zbytečných průtahů na přizpůsbení se jakýmkliv změnám aktuálně platnéh číslvacíh plánu vydanéh ČTÚ tak, aby změny nevlivnily plnění tét Smluvy Každá smluvní strana dpvídá za pužívání a správu čísel (včetně síťvých a servisních kódů), která je na základě příslušnéh pravmcnéh rzhdnutí ČTÚ jakžt příslušnéh rgánu státní správy právněna využívat, neb která skutečně využívá bez tht právnění pté, c byla d její sítě přenesena v rámci služby přensitelnsti telefnních čísel mezi telefnními sítěmi. Každá smluvní strana zajistí, aby veškerá tat čísla byla pužívána v suladu s platným číslvacím plánem veřejných telefnních sítí vydaným ČTÚ a s platným číslvacím plánem síťvých směrvacích čísel vydaným ČTÚ. 9. Důvěrnst, mlčenlivst, bchdní tajemství 9.1. Ochranu bchdníh tajemství a důvěrných infrmací zajišťují bě smluvní strany pdle tht článku Smluvy Smluvní strany jsu pvinny zajistit, aby se skutečnstmi utajvanými a se skutečnstmi tvřícími předmět bchdníh a telekmunikačníh tajemství a dále s sbními, prvzními a lkalizačními údaji ve smyslu 87 a násl. zákna č. 127/2005 Sb., které druhá smluvní strana předá při vzájemné splupráci pdle tét Smluvy, neb které byly takt značeny, byl zacházen v suladu s příslušnými právními předpisy a tut Smluvu. Smluvní strany musí ddržvat důvěrnst kmunikací a zacházet s sbními, prvzními a lkalizačními údaji, které získají d druhé smluvní strany, v suladu s 87 a násl. zákna č. 127/2005 Sb. OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 10 (celkem 18)

11 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 9.3. Smluvní strany se dhdly, že budu pvažvat veškeré infrmace získané při sjednávání a při plnění tét Smluvy za důvěrné a nebudu je zpřístupňvat třetím stranám bez předchzíh písemnéh suhlasu druhé smluvní strany. Smluvní strany se dhdly, že budu s důvěrnými infrmacemi pdle tht článku nakládat jak s vlastním bchdním tajemstvím. Výjimku z tht pravidla tvří infrmace, které a) se, staly všebecně dstupnými veřejnsti bez prušení tét Smluvy ze strany přijímající smluvní strany b) v dbě předání přijímající smluvní straně byly tét smluvní straně známy bez mezení. c) jsu zpřístupněny přijímající smluvní straně bez mezení třetí stranu, která má plné práv na jejich zpřístupnění, d) druhá smluvní strana písemným suhlasem svbdila d těcht mezení, e) jsu vyžádány sudem, státním zastupitelstvím neb věcně příslušným státním neb správním rgánem na základě zákna, f) dá smluvní strana k dispzici svým zaměstnancům v rzsahu přiměřeně nezbytném k plnění pvinnstí smluvní strany pdle tét Smluvy s tím, že tyt zaměstnance zaváže plněním ustanvení tht článku. Důkazní břemen jde vždy k tíži smluvní strany infrmace pskytující Obchdní tajemství pdle tét Smluvy tvří zejména: a) všechny skutečnsti technické, eknmické a výrbní pvahy v hmtné neb nehmtné frmě, které nejsu v příslušných bchdních kruzích běžně dstupné, byly jednu ze smluvních stran za bchdní tajemství značeny buď přím v tét Smluvě neb kdykliv dříve či pzději, a byly pskytnuty druhé smluvní straně v suvislsti s přípravu, uzavřením a plněním tét Smluvy a v suvislsti s dalšími úkly, které vyplývají pr bě smluvní strany z svědčení vydanéh ČTÚ, b) infrmace, které si smluvní strany sdělily při jednáních Smluvě a jejích Přílhách, a zápisy z takvých jednání smluvních stran, c) technické a eknmické návrhy prpjení sítí a pdklady a infrmace pr zpracvání těcht návrhů, zejména: údaje ústřednách a jejich kapacitě, infrmace plánvaném rzvji, infrmace a pdklady mžnstech prpjení sítí a způsbu prpjení, termíny a způsby prpjení sítí, infrmace a pdklady plánvané výstavbě spjvacích a přensvých prstředků a elektrnických kmunikací bjektů, údaje předpkládaném prvzu, d) eknmické údaje pr výpčet prpjvacích pplatků a pdklady pr vzájemné účtvání pplatků za pskytnuté výkny: výchzí údaje pr stanvení nákladů a výnsů, metdy výpčtu pdílu na výnsech a cen za prpjení pr měřitelné jedntky prvzu, OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 11 (celkem 18)

12 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB e) prvzní pdklady pr vzájemné účtvání Každá smluvní strana se zavazuje pužívat skutečnsti tvřící bchdní tajemství druhé smluvní strany výlučně pr činnsti suvisející s prpjením sítí pdle tét Smluvy a nesmí je dále rzšiřvat, reprdukvat neb zpřístupňvat třetí straně, s výjimku rzsahu pvlenéh tut Smluvu. Smluvní strany mezí pčet zaměstnanců pr styk s bchdním tajemstvím a přijmu účinná patření pr zamezení úniku infrmací V případě, že jedna smluvní strana bude nezbytně ptřebvat k zajištění některé činnsti suvisející s tut Smluvu sučinnst třetí strany, může jí předat skutečnsti, které jsu předmětem bchdníh tajemství druhé smluvní strany, puze s předchzím písemným suhlasem druhé smluvní strany a za pdmínky, že se třetí strana předem smluvně zaváže k jejich chraně. Písemný suhlas druhé smluvní strany se nevyžaduje pr případy předávání infrmací skutečnstech, které jsu předmětem bchdníh tajemství pdle tét Smluvy, pr účely zajišťvání auditů smluvních stran, pr účely pskytvání externích právních služeb a pr účely rzhdvání ČTÚ pdle zákna elektrnických kmunikacích a rzhdvání Úřadu pr chranu hspdářské sutěže pdle zákna č. 143/2001 Sb., chraně hspdářské sutěže a změně některých záknů, ve znění pzdějších předpisů Při uknčení dby mlčenlivsti budu veškeré skutečnsti tvřící bchdní tajemství v držení nabývající smluvní strany vráceny předávající smluvní straně neb zničeny pdle vlby a pdle pkynů předávající smluvní strany, pkud již nebyly příjemcem zničeny Závazky stanvené v tmt článku 9 Smluvy k chraně skutečnstí tvřících bchdní tajemství, které vznikly přede dnem uknčení platnsti tét Smluvy, platí nadále i p uknčení platnsti tét Smluvy, a t p dbu 3 (tří) let de dne uknčení platnsti tét Smluvy Za prušení tht článku 9 se nepvažuje sdělení dat, která byla vyžádána sudem, státním zastupitelstvím neb věcně příslušným rgánem státní správy na základě zákna. 10. Škdy Způsbí-li jedna smluvní strana druhé smluvní straně jakukliv škdu, bude tat strana dpvědná za náhradu skutečné škdy, nejvýše však ve výši ,- Kč, v suladu s becně závaznými právními předpisy; strany se dhdly, že hrní hranice náhrady škdy je mezena maximální předvídanu a předvídatelnu škdu, která činí ,- Kč. Tt ustanvení se netýká případů uvedených v 64 dst.12 zákna č.127/2005 Sb., elektrnických kmunikacích Smluvní strany se dhdly a suhlasí s tím, že rzsah dpvědnsti za škdu vyplývající z tét Smluvy, včetně skutečných škd, je přiměřený pdmínkám předmětu tét Smluvy a bchdním vztahům. Dhda mezení rzsahu a míry náhrady škdy v tmt článku 100 přestavuje předvídatelnu a přiměřenu výši náhrady za škdu, kteru v den uzavření tét Smluvy smluvní strany předvídaly jak mžný důsledek prušení závazků vyplývajících z tét Smluvy a kteru by byl mžn předvídat v suvislsti s danými skutečnstmi a cíli tét Smluvy Každá smluvní strana bude dpvědná za škdy způsbené svým vlastním účastníkům neb uživatelům. Smluvní strana nepnese dpvědnst za nárky vznesené vůči ní uživateli druhé smluvní strany. OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 12 (celkem 18)

13 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 11. Vyšší mc Pdmínky, za nichž jedna smluvní strana může pužít princip vyšší mci za účelem zbavení se svých závazků pdle tét Smluvy a rzsah takvéh zbavení, budu pdléhat ustanvení 2913 dst.2 z.č. 89/2012 Sb. bčanský zákník, v platném znění. 12. Zveřejňvání S výjimku bdu 12.2 tét Smluvy, žádná ze smluvních stran neučiní bez předchzíh písemnéh suhlasu druhé smluvní strany žádné přímé neb nepřímé veřejné prhlášení ani sdělení, zejména pr veřejné sdělvací prstředky, které by se týkal technických, prvzních neb bchdních údajů suvisejících s tut Smluvu, a t s výjimku případů, kdy se tyt údaje staly veřejnsti becně dstupnými jinak, než v důsledku prušení tét Smluvy Každá smluvní strana smí bez předchzíh písemnéh suhlasu druhé smluvní strany vlně zveřejňvat infrmace a materiály, pkud se tyt infrmace týkají dstupnsti služeb smluvní strany, která tyt infrmace zveřejňuje, pr její uživatele a dsaženéh pkrku při dsahvání cílů stanvených v jejím svědčení. 13. Prušení Smluvy Za pdstatné prušení Smluvy se mj. pvažuje: a) pakvané neuhrazení dlužných částek d 30 (třiceti) kalendářních dnů d data splatnsti přes písemnu výzvu v suladu s ustanveními Přílhy č. 4 tét Smluvy, b) přím hrzící hržení živta či zdraví sb v důsledku úmyslnéh či nedbalstníh prušení pvinnstí dle tét smluvy neb závažné pškzení majetku druhé smluvní strany vyplývající z prušení závazku z tét Smluvy jednu smluvní stranu, přičemž za závažné pškzení majetku se pvažuje škda způsbená pakvaně druhé smluvní straně ve výši nejméně ,- Kč, c) změna v dhdnutém prpjení prvedená jednstranně, bez písemnéh suhlasu druhé smluvní strany, způsbující vážné kamžité neb hrzící ptenciální pškzení právněných zájmů druhé smluvní strany, d) pstupení práv a závazků vyplývajících z tét Smluvy třetí straně bez předchzíh písemnéh suhlasu druhé smluvní strany, pkud k pstupení práv a závazků nedjde v důsledku rzhdnutí příslušnéh správníh rgánu, e) pakvané prušvání ustanvení Smluvy, kterým se rzumí druhé a každé další prušení téže pvinnsti, přes písemnu výzvu, pkud mezi jedntlivými p sbě následujícími prušeními neuplynuly více než 3 (tři) kalendářní měsíce, f) závažné a pakvané prušení pvinnstí stanvených v článku 17 tét Smluvy, g) prušení pvinnstí stanvených v článku 9 a/neb 12 tét Smluvy, h) neddržení smluvně dhdnutéh termínu pr zahájení testvacíh prvzu z důvdu nepřipravensti sítě, OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 13 (celkem 18)

14 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB i) předem neavizvané aneb dle pstupů ppsaných v Přílze č. 2 tét Smluvy neupravené přerušení prpjení v prpjvacím bdu na dbu delší než 3 (tři) hdiny, j) neddržení dhdy kapacitě nezbytné pr prpjení, k) neddržení Číslvacíh plánu veřejných telefnních sítí v platném znění. 14. Platnst a účinnst Smluvy Smluva se uzavírá na dbu neurčitu a nabývá platnsti a účinnsti ke dni pdpisu tét Smluvy Smluva bude uknčena: a) písemnu výpvědí kterékliv smluvní strany s výpvědní lhůtu 1 (jeden) měs, která začne běžet prvním dnem měsíce následujícíh p dručení výpvědi druhé smluvní straně, b) uknčením, resp. pzbytím účinnsti svědčení jedné ze smluvních stran. Smluvní strana, jejíž svědčení pzbyl účinnsti, je pvinna nedkladně tét skutečnsti infrmvat druhu stranu, nejpzději však d 1 (jednh) týdne de dne právní mci rzhdnutí uknčení účinnsti svědčení. Smluva bude uknčena ke dni prkazatelnéh dručení známení tét skutečnsti druhé smluvní straně, c) jednstranným dstupením d Smluvy při pdstatném prušení Smluvy dle článku 13. Jednstranné dstupení d Smluvy nabývá účinnsti dnem dručení písemnéh známení dstupení druhé smluvní straně, d) zánikem smluvní strany, nepřejdu-li práva a pvinnsti na právní nástupce některé strany, e) jednstranným dstupením d Smluvy v případech, kdy byl zjištěn úpadek druhé smluvní strany, f) písemnu dhdu smluvních stran Před uknčením Smluvy neb p uknčení Smluvy z jakéhkliv důvdu prvedu smluvní strany vzájemné vypřádání práv a závazků, nejpzději však d 30 dnů p uknčení platnsti Smluvy Uknčením Smluvy z jakéhkliv důvdu nejsu dtčena práva a pvinnsti vyplývající z článků 9, 9, a 19 tét Smluvy, jejichž platnst trvá i p uknčení tét Smluvy. 15. Přezkumání, změny a dplňvání Smluvy a jejích Přílh Tat Smluva a všechny právní vztahy s ní suvisející se řídí a budu vykládány v suladu se záknem č. 127/2005 Sb. elektrnických kmunikacích v platném znění, a předpisy vydanými k jeh prvedení a dalšími právními předpisy České republiky Djde-li u jedné, ppř. bu smluvních stran, ke změně svědčení, vydanéh ČTÚ, pdle které prvzují své sítě neb pskytují služby neb ke změnám v záknech a jiných právních předpisech, včetně cenvých, neb ke změnám v důsledku sudníh rzhdnutí, rzhdnutí věcně příslušnéh správníh rgánu, které mhu mít vliv na bsah tét Smluvy, smluvní strany bez zbytečnéh dkladu OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 14 (celkem 18)

15 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB přezkumají dtčená ustanvení tét Smluvy a navrhnu druhé smluvní straně příslušnu změnu Smluvy V případě, že jedné ze smluvních stran bude změněn svědčení tak, že by tat změna mhla mít vliv na bsah tét Smluvy, bude tm druhu smluvní stranu infrmvat nejpzději d 14 (čtrnácti) dnů de dne právní mci rzhdnutí změně svědčení. Pkud změna svědčení, změna v záknech a jiných právních předpisech neb změna v důsledku rzhdnutí sudu, rzhdnutí věcně příslušnéh správníh rgánu bude mít vliv na kterékliv ustanvení tét Smluvy, zavazují se bě smluvní strany prvést změnu Smluvy, ppř. uzavřít nvu smluvu, c nejdříve Každá smluvní strana má práv kdykli, když djde k pdstatné změně klnstí, pdat písemný návrh na změnu Smluvy druhé smluvní straně. Druhá smluvní strana neprdleně známí své stanvisk neb zahájí jednání předlženém návrhu Veškeré změny a dplňky tét Smluvy a jejích Přílh, které vyplynu z dhdy smluvních stran, mhu být prvedeny puze písemnými číslvanými ddatky, které budu pdepsány právněnými zástupci bu smluvních stran, pkud není dále ve Smluvě stanven jinak Za splečnst ČB jsu Smluvu, ddatky a technické specifikace právněni pdepsat jednatelé splečnsti dle zápisu v bchdním rejstříku Za splečnst OLO je Smluvu právněn pdepsat Přílhu č. 5 Adresy a kntaktní sby Smluvy, rzšíření číselné kapacity u již dhdnutých služeb v Přílze č. 1 Smluvy je mžn měnit písemným sdělením dručeným právněnu kntaktní sbu jedné smluvní strany právněné kntaktní sbě druhé smluvní strany. Tt sdělení se stane kamžikem dručení druhé smluvní straně nedílnu sučástí dtčené Přílhy Změnu kapacity prpjení v dhdnutých bdech prpjení je mžné uskutečnit na základě zápisu jednání pdepsanéh právněnými zástupci smluvních stran. Tent zápis se stane kamžikem pdpisu bu smluvních stran nedílnu sučástí Přílhy č Dručvání Veškerá písemná známení, infrmace a sdělení pžadvaná pdle tét Smluvy budu učiněna v českém jazyce a budu zasílána na adresy a kntaktní sby uvedené v Přílze č. 5 Smluvy dpručenu pštu neb faxem, neb elektrnicku pštu, pkud není v knkrétním případě stanven jinak Faxvá sdělení budu pvažvána za přijatá kamžikem uvedeným v písemném faxvém ptvrzení jeh úspěšném dručení. Sdělení elektrnicku pštu bude pvažván za přijaté kamžikem uvedeným v elektrnickém ptvrzení přečtení neb úspěšném dručení příslušné zprávy d vé schránky. Elektrnicky či faxem zaslané sdělení je desílající smluvní strana pvinna na žádst druhé smluvní strany ptvrdit dpručenu pštu Zásilky deslané prstřednictvím prvzvatele pštvních služeb se v suladu s 573 bčanskéh zákníku pvažují za dšlé třetí pracvní den p jejich deslání. OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 15 (celkem 18)

16 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 17. Splupráce Obě smluvní strany si budu navzájem průběžně pskytvat technické infrmace nezbytné k plnění jedntlivých bdů tét Smluvy a další infrmace záležitstech významných pr prpjení zařízení a sítí a službách a výknech, které mají pskytvat pdle tét Smluvy Smluvní strany se budu vzájemně infrmvat ve Ihůtách stanvených v Přílze č. 2 Smluvy závažných pruchách svých zařízení a sítí. Pstupy při lkalizaci pruch a sučinnst smluvních stran jsu uvedeny v Přílze č. 2 Smluvy Každá ze smluvních stran se zdrží jakékliv činnsti, která by mhla způsbit pškzení sítě druhé smluvní strany Smluvní strany zajistí plnění tét Smluvy tak, aby nebyl hržen zdraví a bezpečnst sb neb majetek druhé smluvní strany či třetích sb. Každá smluvní strana bude dpvědna za bezpečnst prvzu zařízení pužitéh v její síti až d bdu prpjení Smluvní strany se zavazují, že při činnstech prváděných pdle tét Smluvy neb případně pdle dalších smluv uzavřených na jejím základě a vyžadujících vstup zaměstnanců jedné smluvní strany d bjektů druhé smluvní strany, budu ddržvány nrmy a pravidla stanvené smluvní stranu ke vstupu d jejích bjektů, k chraně jejíh majetku a pr vnášení a vynášení vlastních věcí d bjektů a z bjektů druhé smluvní strany, se kterými je druhá strana pvinna se seznámit. Žádná smluvní strana nesmí zasahvat d zařízení, kabelů a rzvdů druhé smluvní strany, a t ani v průběhu výstavby, s výjimku případů, kdy k tmu byl udělen písemný suhlas druhu stranu Smluvní strany si budu pskytvat i další infrmace, které by mhly mít vliv na plnění tét smluvy, zejména však infrmace týkající se změny sídla, fakturační adresy, změny bchdní firmy a právní frmy a dále údaje tm, že dchází/dšl k zániku smluvní strany bez právníh nástupce, dchází/dšl ke zrušení smluvní strany s přechdem jmění na právníh nástupce, že byl zjištěn úpadek smluvní strany či že smluvní strana vstupila d likvidace. Tyt infrmace musí příslušná smluvní strana prkazatelné známit druhé smluvní straně nejpzději d 7 dnů de dne, kdy dšl k rzhdné skutečnsti Pskytne-li jedna smluvní strana infrmace druhé smluvní straně, dpvídá pskytující smluvní strana za jejich správnst a úplnst. 18. Různé Duševní vlastnictví Ustanvení tét Smluvy se nedtýkají práv smluvních stran na duševní neb průmyslvé vlastnictví a samy sbě nezakládají žádné výslvné aneb nepřímé práv neb převd práv k duševnímu vlastnictví z jedné smluvní strany na druhu. Vzniknu-li nvá práva duševníh vlastnictví vyplývající ze splupráce pdle tét Smluvy, jejich využívání bude předmětem samstatné smluvy mezi smluvními stranami, které takvu smluvu dhdnu a uzavřu v dbré víře Oddělitelnst Stane-li se libvlná část tét Smluvy neplatnu, nebude tím vlivněna platnst statních ustanvení tét Smluvy. Bude-li t v daném případě vhdné a účelné, smluvní strany se pkusí nahradit příslušnu neplatnu část Smluvy nvým dpvídajícím zněním. OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 16 (celkem 18)

17 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB Nástupci a pstupníci Tat Smluva a práva a pvinnsti v ní vymezené jsu závazné pr bě smluvní strany a jejich právní nástupce. Veškerá práva a pvinnsti vyplývající z tét Smluvy může jedna smluvní strana převést na třetí stranu puze s předchzím písemným suhlasem druhé smluvní strany. 19. Řešení sprů Smluvní strany se budu snažit vyřešit všechny spry vzniklé z plnění tét Smluvy dhdu a bez zbytečných průtahů. V případě neúspěchu při řešení sprů tut cestu bude jakýkli spr vyplývající z jednání plnění neb návrzích na změny tét Smluvy vyřešen v suladu s pstupem řešení sprů uvedeným v tmt článku Za pčátek vzniku spru je pkládán den, kdy jedna strana dručí druhé straně známení spru, včetně knkrétníh a přiměřeně pdrbnéh ppisu spru a pkud je t mžné, přesnéh návrhu řešení Smluvní strany c nejdříve zahájí jednání - avšak nejpzději d 10 (deseti) pracvních dní p dručení známení spru - s cílem dsáhnut urvnání záležitsti, jež je předmětem spru. Tat jednání budu zpčátku vedena zástupci jmenvanými pr tent účel každu stranu, ppř. sbami dle Přílhy č. 5 Smluvy Pkud nebude při jednání pdle bdu 19.3 dsažen dhdy d 10 (deseti) pracvních dnů d zahájení jednání, prjednají spr nejpzději d dalších 10 (deseti) pracvních dnů sby stanvené v Přílze č. 5 Smluvy jak sby K náležitstem smluvy Pkud nebude dsažen dhdy ve věcech tét smluvy při jednáních sb určených dle Přílhy č. 5 Smluvy dle předchzíh bdu 19.4, tak prjednají spr nejpzději d dalších 30 kalendářních dnů statutární zástupci bu smluvních stran neb jejich zmcněnci Nedjde-li k dhdě smluvních stran ani při jednání vedených v suladu s předchzím bdem 19.5, předlží spr některá ze smluvních stran neb bě smluvní strany neprdleně k rzhdnutí ČTÚ Každá strana má práv p vyčerpání pravných prstředků ve správním řízení v daném spru brátit se na příslušný sud v České republice O jednáních pdle dstavců 19.3, 19.4 a 19.5 se přizují písemné zápisy dsuhlasené běma smluvními stranami, které neprdleně bdrží každá ze stran Pdrbný pstup týkající se sprů ve věci vyúčtvání cen za prpjení dle tét Smluvy je upraven v Přílze č. 4 tét Smluvy. 20. Závěrečná ustanvení Dále uvedené přílhy v bdu 20.2 tvří nedílnu sučást Smluvy. Veškeré přílhy Smluvy, Smluva včetně Ddatků jsu předmětem bchdníh tajemství pdle článku 9 Smluvy a nesmí být zveřejněny Seznam přílh Smluvy: Přílha č. 1 - Služby a ceny Přílha č. 2 - Technická specifikace OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 17 (celkem 18)

18 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB Přílha č. 3 - Pravidla a pstupy Přílha č. 4 Vyúčtvání a placení Přílha č. 5 Adresy a kntaktní sby V případě existence rzpru mezi zněním textu těla tét Smluvy a textu její Přílhy bude rzhdující text těla Smluvy Tat Smluva je vyhtvena v čtyřech stejnpisech v českém jazyce s platnstí riginálu, z nichž jeden výtisk bdrží každá smluvní strana a jeden výtisk dručí každá smluvní strana ČTÚ. Na důkaz suhlasu se shra uvedeným textem Smluvy připjují své pdpisy zástupci bu smluvních stran. V Příbře dne... V dne... ČB jednatel splečnsti OLO právněný zástupce OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Těl smluvy Strana 18 (celkem 18)

19 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB PŘÍLOHA Č. 1 SLUŽBY A CENY ke SMLOUVĚ O PROPOJENÍ SÍTÍ ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ Mezi splečnstmi Český bezdrát s.r.. (ČB) a OLO OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Přílha 1 Služby a ceny Strana 1 (celkem 7)

20 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB Obsah 1. OBECNĚ SLUŽBY POSKYTOVANÉ SPOLEČNOSTÍ ČB KAPACITA PROPOJENÍ S VEŘEJNOU KOMUNIKAČNÍ SÍTÍ SPOLEČNOSTI ČB KONCOVÉ VOLÁNÍ K ÚČASTNÍKŮM PEVNÉ SÍTĚ ČB KONCOVÉ VOLÁNÍ K ÚČASTNÍKŮM VOIP V SÍTI ČB PŘÍSTUP KE SLUŽBÁM UAN V SÍTI ČB PŘÍSTUP KE SLUŽBÁM SE SDÍLENÝMI NÁKLADY V SÍTI ČB PŘÍSTUP K PRIVÁTNÍM SÍTÍM V SÍTI ČB TRANZIT VOLÁNÍ K ÚČASTNÍKŮM OSTATNÍCH PEVNÝCH SÍTI ČR POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB TRANZIT VOLÁNÍ K ÚČASTNÍKŮM MOBILNÍCH SÍTÍ ČR POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB TRANZIT VOLÁNÍ K ÚČASTNÍKŮM VOIP OSTATNÍCH SÍTÍ ČR POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB TRANZIT PŘÍSTUPU KE SLUŽBÁM UAN POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB TRANZIT PŘÍSTUPU KE SLUŽBÁM SE SDÍLENÝMI NÁKLADY POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB TRANZIT PŘÍSTUPU K PRIVÁTNÍM SÍTÍM POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB TRANZIT PŘÍSTUPU K PRACOVIŠTÍM TÍSŇOVÝCH VOLÁNÍ V SÍTÍCH OSTATNÍCH OPERÁTORŮ ČR POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB TRANZIT PŘÍSTUPU K EVROPSKÝM HARMONIZOVANÝM ČÍSLŮM POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB TRANZIT KE SLUŽBĚ O2 ASISTENT POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB ZMĚNA CEN VOLÁNÍ ORIGINOVANÝCH MIMO EHP (VOLÁNÍ Z NONEHP) AUTOMATICKÝ ODCHOZÍ MEZINÁRODNÍ PROVOZ POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB PŘENOS VOLÁNÍ Z NÁRODNÍCH VTS JINÝCH NEŽ SMLUVNÍCH STRAN DO SÍTĚ OLO POSKYTOVANÝ SPOLEČNOSTÍ ČB SLUŽBY POSKYTOVANÉ SPOLEČNOSTÍ OLO KAPACITA PROPOJENÍ S VEŘEJNOU KOMUNIKAČNÍ SÍTÍ SPOLEČNOSTI OLO KONCOVÉ VOLÁNÍ K ÚČASTNÍKŮM PEVNÉ SÍTĚ OLO KONCOVÉ VOLÁNÍ K ÚČASTNÍKŮM VOIP V SÍTI OLO PŘÍSTUP KE SLUŽBÁM UAN V SÍTI OLO PŘÍSTUP KE SLUŽBÁM SE SDÍLENÝMI NÁKLADY V SÍTI OLO ZMĚNA CEN VOLÁNÍ ORIGINOVANÝCH MIMO EHP (VOLÁNÍ Z NONEHP)... 7 OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Přílha 1 Služby a ceny Strana 2 (celkem 7)

21 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 1. Obecně 1.1. V tét přílze jsu vyjmenvány knkrétní služby pskytvané splečnstmi navzájem a jejich ceny Ppisy jedntlivých služeb jsu uvedeny v přílze 1A Ceny uvedené v tét Přílze platí pčínaje dnem zahájení pskytvání si služeb (včetně zkušebníh prvzu), pkud se strany nedhdnu jinak Případné jednrázvě účtvané ceny, krmě cen za zrušení služby, budu splatné k datu zahájení zkušebníh prvzu. Jednrázvé pplatky za zrušení (pkud jsu dhdnuty) budu splatné k datu pžadvanéh zrušení služby pkud se strany nedhdnu jinak Ceny za jedntlivé služby jsu další k cenám za případnu službu prnájem prpjvacích kruhů a za jakékli statní služby za pdmínek a termínů Smluvy Suhrnná cena za službu je sučtem cen za pužití a příp. jednrázvých cen. 2. Služby pskytvané splečnstí ČB 2.1 Kapacita prpjení s veřejnu kmunikační sítí splečnsti ČB Služba Kapacita prpjení s veřejnu kmunikační sítí splečnsti ČB je pskytvaná bezplatně. Minimální měsíční plnění je stanven ve výši:...kč/měs. bez DPH. 2.2 Kncvé vlání k účastníkům pevné sítě ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na účastnická čísla splečnsti ČB sjednané v suladu s příslušným rzhdnutím ČTU ceně činní: Vlání z EHP (silný i slabý prvz) Vlání z nnehp (silný i slabý prvz) 0,03 Kč/min... Kč/min 2.3 Kncvé vlání k účastníkům VIP v síti ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na čísla služby VIP splečnsti ČB činí: Vlání z EHP (silný i slabý prvz) Vlání z nnehp (silný i slabý prvz) 0,03 Kč/min... Kč/min OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Přílha 1 Služby a ceny Strana 3 (celkem 7)

22 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 2.4 Přístup ke službám UAN v síti ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na čísla služeb UAN v síti ČB činí: v bdbí silnéh prvzu v bdbí slabéh prvzu... Kč/min... Kč/min 2.5 Přístup ke službám se sdílenými náklady v síti ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na čísla služeb se sdílenými náklady v síti ČB činí: (nerzlišuje se bdbí silnéh/slabéh prvzu)... Kč/min 2.6 Přístup k privátním sítím v síti ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na čísla privátních sítí v síti ČB činí: Vlání z EHP (silný i slabý prvz) Vlání z nnehp (silný i slabý prvz) 0,03 Kč/min... Kč/min 2.7 Tranzit vlání k účastníkům statních pevných síti ČR pskytvaný splečnstí ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na účastnická čísla statních pevných sítí ČR činí: Vlání z EHP (silný i slabý prvz) Vlání z nnehp (silný i slabý prvz)... Kč/min... Kč/min 2.8 Tranzit vlání k účastníkům mbilních sítí ČR pskytvaný splečnstí ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na účastnická čísla statních mbilních sítí ČR činí: Vlání z EHP (silný i slabý prvz) Vlání z nnehp (silný i slabý prvz)... Kč/min...Kč/min 2.9 Tranzit vlání k účastníkům VIP statních sítí ČR pskytvaný splečnstí ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na účastnická čísla VIP umístěná v sítích statních perátrů ČR činí: Vlání z EHP (silný i slabý prvz) Vlání z nnehp (silný i slabý prvz)...kč/min... Kč/min OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Přílha 1 Služby a ceny Strana 4 (celkem 7)

23 Smluva prpjení sítí elektrnických kmunikací mezi OLO a ČB 2.10 Tranzit přístupu ke službám UAN pskytvaný splečnstí ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na čísla služeb UAN umístěná v sítích statních perátrů ČR činí: v bdbí silnéh prvzu v bdbí slabéh prvzu... Kč/min...Kč/min 2.11 Tranzit přístupu ke službám se sdílenými náklady pskytvaný splečnstí ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na čísla služeb se sdílenými náklady umístěná v sítích statních perátrů ČR činí: (nerzlišuje se bdbí silnéh/slabéh prvzu)... Kč/min 2.12 Tranzit přístupu k privátním sítím pskytvaný splečnstí ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za vlání ze sítě splečnsti OLO na čísla neveřejných sítí elektrnických kmunikací, ppř. velkplšných sítí umístěných v sítích statních perátrů ČR činí: Vlání z EHP (silný i slabý prvz) Vlání z nnehp (silný i slabý prvz)... Kč/min... Kč/min 2.13 Tranzit přístupu k pracvištím tísňvých vlání v sítích statních perátrů ČR pskytvaný splečnstí ČB Tat služba není zpplatněna Tranzit přístupu k Evrpským harmnizvaným číslům pskytvaný splečnstí ČB Ceny hrazené splečnstí ČB splečnsti OLO za vlání ze sítě splečnsti OLO na čísla služby linek veřejných služeb v sítích statních perátrů ČR činí: v bdbí silnéh prvzu v bdbí slabéh prvzu Při vlání z čísel služby Kncvé vlání služby VIP: v bdbí silnéh prvzu v bdbí slabéh prvzu... Kč/min... Kč/min... Kč/min...Kč/min 2.15 Tranzit ke službě O2 Asistent pskytvaný splečnstí ČB Ceny hrazené splečnstí OLO splečnsti ČB za tranzit vlání ze sítě splečnsti OLO na službu O2 Asistent se skládají z jednrázvé ceny za vlání a ceny za délku vlání Jednrázvá cena za vlání činí: (nerzlišuje se bdbí silnéh/slabéh prvzu)...kč/hvr Ceny za délku vlání činí: (nerzlišuje se bdbí silnéh/slabéh prvzu)... Kč/min OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ Přílha 1 Služby a ceny Strana 5 (celkem 7)

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ. Sankce

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ. Sankce PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO KOVOVÉHO VEDENÍ Sankce OBSAH 1 UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 2 NEOPRÁVNĚNÉ NÁROKOVÁNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 3 PODMÍNKY UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 4 VÝŠE

Více

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ. Sankce

PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ. Sankce PŘÍLOHA 11 SMLOUVY O ZPŘÍSTUPNĚNÍ ÚČASTNICKÉHO VEDENÍ Sankce OBSAH 1 UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 2 NEOPRÁVNĚNÉ NÁROKOVÁNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 3 PODMÍNKY UPLATNĚNÍ SMLUVNÍ POKUTY... 3 4 VÝŠE SMLUVNÍ POKUTY...

Více

Smlouva o obchodním zastoupení

Smlouva o obchodním zastoupení Smluva bchdním zastupení Zastupený CZ.NIC, z. s. p.. sídl Americká 23, 12000 Praha 2 IČ 67985726 DIČ CZ67985726 zastupený Mgr. Ondřejem Filipem, výknným ředitelem sdružení a Obchdní zástupce Se sídlem

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

SMLOUVA O DÍLO (dále jen "Smlouva") Smluvní strany. Ing. Jan Nehoda, místopředseda j an.nehoda@eru.cz 2421001/0710

SMLOUVA O DÍLO (dále jen Smlouva) Smluvní strany. Ing. Jan Nehoda, místopředseda j an.nehoda@eru.cz 2421001/0710 SMLOUVA Č. S/2015/R1055 SMLOUVA O DÍLO (dále jen "Smluva") uzavřená pdle 2586 a násl. zákna č, 89/2012 Sb., Občanský zákník Smluvní strany Zadavatel: Sídlem: Osba právněná: Kntaktní sba: Česká republika

Více

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami Smluva revitalizaci, svícení, bnvě, údržbě a prvzvání distribuční sustavy elektrické energie sítě veřejnéh světlení na základě metdy Energy Perfrmance and Quality Cntracting uzavřená pdle 1746 dst. 2 bčanskéh

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU VYDÁVÁNÍ OVĚŘENÝCH VÝSTUPŮ

OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU VYDÁVÁNÍ OVĚŘENÝCH VÝSTUPŮ Česká pšta, s.p. Praha 1, Plitických vězňů 909/4, PSČ 225 99 zapsán v bchdním rejstříku vedeném Městským sudem v Praze ddíl A, vlžka 7565 IČO: 47 11 49 83 DIČ: CZ47 11 49 83 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO SLUŽBU

Více

O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE -SLUŽEBNOSTI

O UZAVŘENI BUDOUCÍ SMLOUVY O ZŘÍZENI VĚCNÉHO BŘEMENE -SLUŽEBNOSTI KiUi UZAVŘENI BUDUCÍ SMLUVY ZŘÍZENI VĚCNÉH BŘEMENE -SLUŽEBNSTI pdle ust. 1785 a násl. a ust. 1257 a násl. zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, a ustanvení 25 dst. 4 zákna č. 458/2000 Sb., pdmínkách pdnikání

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: Splečnst: Se sídlem: IČO: DIČ: Zastupená: Kntaktní email: Splečnst je zapsána v bchdním rejstříku vedeném Krajským

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY poskytování telekomunikačních služeb

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY poskytování telekomunikačních služeb VŠEOBECNÉ PODMÍNKY pskytvání telekmunikačních služeb Tyt Všebecné pdmínky stanvují pstup uzavírání smluvy pskytvání a užívání telekmunikačních služeb a pdmínky, na základě kterých bude Martin Křapka, Bečv

Více

Shop System - Smlouva o poskytování software

Shop System - Smlouva o poskytování software Shp System - Smluva pskytvání sftware Pskytvatel: NetSystems Slutin s.r.., zapsaná v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl C, vlžka 151732 Zenklva 37, Praha 8, Libeň 180 00 IČ: 28896416, DIČ: CZ28896416

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku

Smlouva o poskytnutí péče o dítě předškolního věku Smluva pskytnutí péče dítě předšklníh věku (uzavřené pdle zákna č. 40/1964 Sb., ve znění pzdějších předpisů) Šklka Ježeček, s.r.., se sídlem Na Králvě 668/5, Praha Slivenec 154 00 IČ 24659215, DIČ CZ24659215

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku: Právní služby a pradenství pr Reginální radu reginu sudržnsti Jihvýchd zadávanu pdle 6 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, jak zakázku

Více

Obchodní a dodací podmínky

Obchodní a dodací podmínky Obchdní a ddací pdmínky ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tyt bchdní a ddací pdmínky (dále jen bchdní pdmínky") bchdní splečnsti Akční Ceny s.r.., se sídlem Ve Slatinách 3242/3, Praha 10- Záběhlice, 106 00 IČO: 030

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všebecné bchdní pdmínky Všebecné pdmínky pskytvání datvých služeb prstřednictvím bezdrátvé sítě Všebřice.net prvzvané splečnstí Všebřice.net s.r.. (dále Všebecné pdmínky) 1. Úvdní ustanvení 1.1. Služby

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany:

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Smluva uzavření buducí kupní smluvy Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: 1. Jmén buducíh prdávajícíh, r.č..., bytem., jak buducí prdávající na straně jedné (dále jen buducí prdávající

Více

TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK Èeský telekomunikaèní úøad

TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK Èeský telekomunikaèní úøad TELEKOMUNIKAÈNÍ VÌSTNÍK Èeský telekmunikaèní úøad Èástka 24 Rèník 2014 Praha 14. listpadu 2014 OBSAH: Oddíl státní správy B. Infrmativní èást 86. Sdìlení vydání rzhdnutí ve vìci zrušení pvinnstí ulžených

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE S V A Z E K O B C Í M I K R O R E G I O N O B C Í P A M Á T K O V É Z Ó N Y 1 8 6 6 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE pr veřejnu zakázku maléh rzsahu Veřejná zakázka Vydávání Zpravdaje

Více

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvkvá rganizace K r a v í h r a 2, 6 1 6 0 0 B r n, +(4 2 0 ) 5 4 1 3 2 1 2 8 7, w w w. h v e z d a r n a. c z, e - m a i l @ h v e z d a r n a. c z Výzva k pdání nabídky

Více

Vyzýváme Vás k podání cenové nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu nazvané

Vyzýváme Vás k podání cenové nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu nazvané Husv náměstí 42 41156 Bhušvice nad Ohří tel.: +420 416781122 fax: +420 416781122 e-mail: mu@bhusvice.cz Bhušvice nad Ohří, dne 8.března 2011 Věc: Výzva k pdání cenvé nabídky na veřejnu zakázku maléh rzsahu

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL

RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL Obchdní pdmínky zadavatele Čísl smluvy kupujícíh: Čísl smluvy prdávajícíh: RÁMCOVÁ SMLOUVA NA DODÁVKU A PROVOZ MONITOROVACÍHO SYSTÉMU VOZIDEL uzavřená níže uvedenéh dne, měsíce a rku v suladu s ust. 92

Více

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2019

Smlouva o dílo ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2019 13904/P/2019-HSPH Čj.: UZSVM/P/9669/2019-HSPH Smluva díl ÚZSVM ÚP Plzeň č. / 2019 uzavřená dle ustanvení 2586 a násl. zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, ve znění pzdějších předpisů (dále jen bčanský

Více

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce

VFN Praha Rámcová smlouva na lakýrnické práce ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka maléh rzsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle 6 a 12 dst. 3 a 18 dst. 5 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu

Úplná pravidla soutěže Windows W8.1 Zóna komfortního nákupu Úplná pravidla sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže Windws W8.1 Zóna kmfrtníh nákupu (dále jen sutěž ). Tat pravidla jsu jediným dkumentem,

Více

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Tt prhlášení upravuje plitiku chrany sbních údajů zpracvávaných splečnstí PRAGOPROJEKT, a.s. (dále jen splečnst neb správce ) při výknu pdnikatelské činnsti. Splečnst

Více

2) Účastník je fyzická nebo právnická osoba, která na základě Smlouvy o poskytování připojení do Internetu užívá služeb Poskytovatele.

2) Účastník je fyzická nebo právnická osoba, která na základě Smlouvy o poskytování připojení do Internetu užívá služeb Poskytovatele. Všebecné pdmínky pskytvání telekmunikačních služeb Tyt Všebecné pdmínky stanvují pdmínky pskytvání a užívání telekmunikačních služeb a pdmínky, na základě kterých bude Patrik Rsenkranc, Nad Opatvem 2030/9,

Více

OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyCo s.r.o.

OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyCo s.r.o. OBCHODNÍ ZÁSADY SiMyC s.r.. Splečnsti SiMyC s.r.. udělujete dbrvlně suhlas ke zpracvání vašich sbních údajů a k šíření bchdních sdělení v suladu s právními předpisy na chranu sbních údajů, zejména nařízením

Více

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné Smluva č. /2014 pskytvání služby sciální péče dmva se zvláštním režimem Oáza pkje pr psychicky nemcné dle 91 zákna č. 108/2006 Sb., sciálních službách, v platném znění. (dále jen Smluva) paní / panem (dále

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ obchodní podmínky prodávající kupní smlouva kupující webové rozhraní obchodu webová stránka

OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ obchodní podmínky prodávající kupní smlouva kupující webové rozhraní obchodu webová stránka OBCHODNÍ PODMÍNKY Ing. Petr Adámek se sídlem: Pd Cihelnu 4, 161 00 Praha 6 identifikační čísl:cz7104240792 IČ:43094554 pr prdej zbží prstřednictvím n-line bchdu umístěnéh na internetvé adrese www.nniprdukty.cz

Více

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice

Technický dozor investora (TDI) na stavbu Rekonstrukce a revitalizace městského centra v Mnichovicích. Město Mnichovice Zadávací dkumentace k zakázce maléh rzsahu na služby č. 6/2012 dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) pr zpracvání nabídky Název veřejné zakázky: Obchdní

Více

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže "Pojištění je dobrá rada"

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže Pojištění je dobrá rada ÚPLNÁ PRAVIDLA sutěže "Pjištění je dbrá rada" Tat pravidla sutěže (dále jen "Pravidla") upravují sptřebitelsku sutěž "Pjištění je dbrá rada" (dále jen "Sutěž") jak jediný závazný a úplný dkument. 1. Přadatel

Více

w/f Smlouva.3 o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany

w/f Smlouva.3 o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany KU(1SP00RMSRB m H. w/f &C Smluva.3 závazku veřejné služby a vyrvnávací platbě za jeh výkn I. Smluvní strany 1. Mravskslezský kraj se sídlem: zastupený: IČ: bankvní spjení: čísl účtu: (dálejen Kraj") 28.

Více

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI

OBNOVU KULTURNÍCH PAMÁTEK POŠKOZENÝCH POVODNĚMI Jihčeský kraj vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva kraje čísl 158/2003/ZK ze dne 24. června 2003 ve smyslu ustanvení 16, dst. (1), zákna čísl 20/1987 Sb., státní památkvé péči, v platném znění,

Více

Obchodní podmínky. 2. Objednávka a uzavření smlouvy

Obchodní podmínky. 2. Objednávka a uzavření smlouvy Obchdní pdmínky 1. Prvzvatel Karel Pavelek E-mail: airwheel@freewheel.cz Telefn: 776628664 IČ: 65484185 DIČ: CZ7504024737 Adresa: Dlní Věstnice 172, 692 29 Č.Ú.: 35-6974480257/0100 2. Objednávka a uzavření

Více

PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ

PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ PODROBNÉ PODMÍNKY OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ KONCESNÍHO ŘÍZENÍ Zajištění prvzvání vdhspdářské infrastruktury splečnsti VST s.r.. na dbu deseti let evidenční čísl v ISVZUS: 60023473 SVAZEK Č. 2: KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Město

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Město VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V RÁMCI ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU: č. 20/2012/Měst Odstranění závad z revize elektrickéh zařízení v bjektu č.p. 826 ul. Bartňva v Pardubicích 1. Základní údaje zadavateli:

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro pronájem železničních vagónů (dále jen "VOP") 1 Definice pojmů

Všeobecné obchodní podmínky pro pronájem železničních vagónů (dále jen VOP) 1 Definice pojmů Obchdní pdmínky Všebecné bchdní pdmínky pr prnájem železničních vagónů (dále jen "VOP") 1 Definice pjmů předmět nájmu - železniční nákladní vagn neutralizace nákladníh prstru - dstranění výlučnéh půsbení

Více

II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace. III. Cíle a priority programu (účelové určení)

II. Vyhlašovatel programu, poskytovatel dotace. III. Cíle a priority programu (účelové určení) I. Název prgramu (kód) Pdpra Místních akčních skupin Mravskslezskéh kraje 2015 (RRC/xx/2015) II. Vyhlašvatel prgramu, pskytvatel dtace Vyhlašvatelem prgramu a pskytvatelem dtace je Mravskslezský kraj,

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance

PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesco recepty - soutěž pro zaměstnance PRAVIDLA SOUTĚŽE Tesc recepty - sutěž pr zaměstnance A. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Prvzvatelem sutěže, který má na starsti technicku a rganizační stránku sutěže, je splečnst Brandz Friendz Prductin s.r.., se sídlem

Více

MMR SLUŽBY MOBILNÍHO OPERÁTORA. nadlimitní veřejná zakázky otevřeného řízení. Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj

MMR SLUŽBY MOBILNÍHO OPERÁTORA. nadlimitní veřejná zakázky otevřeného řízení. Česká republika, Ministerstvo pro místní rozvoj Základní údaje zadávací dkumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) Název veřejné zakázky: MMR SLUŽBY

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Stavba

Více

Všeobecné obchodní podmínky společnosti KROB software s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky společnosti KROB software s.r.o. Všebecné bchdní pdmínky splečnsti KROB sftware s.r.. I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tyt Všebecné bchdní pdmínky (dále jen VOP ) vymezují základní bchdní pdmínky a vztahy mezi splečnstí KROB sftware s.r.., IČ: 26857162,

Více

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Výzva K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ DLE UST. 53 ZÁKONA Č. 134/2016 SB., O ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Infrmace veřejné zakázce Název veřejné zakázky: Druh

Více

Obchodní Zásady GALATEA GROUP, a.s.

Obchodní Zásady GALATEA GROUP, a.s. Splečnsti GALATEA GROUP, a.s udělíte suhlas ke zpracvání vašich sbních údajů a k šíření bchdních sdělení v suladu s česku legislativu, zejména se záknem č. 101/2000 Sb., chraně sbních údajů a změně některých

Více

Níže jsou uvedeny zásady naší společnosti pro zpracování osobních údajů.

Níže jsou uvedeny zásady naší společnosti pro zpracování osobních údajů. Zásady chrany sbních údajů Ochrana sbních údajů Zásady chrany sbních údajů jsu vytvřeny na základě přijetí Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady (EU) 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

Pravidla on-line výběrových řízení ENTERaukce.net

Pravidla on-line výběrových řízení ENTERaukce.net Pravidla n-line výběrvých řízení ENTERaukce.net (dále jen pravidla) I. Účel pravidel: Účelem těcht pravidel je pdrbně stanvit průběh realizace n-line výběrvých řízení ENTERaukce.net v elektrnické aukční

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

Trvání soutěže: Soutěž trvá od okamžiku vyhlášení na sociální síti FACEBOOK dne 22.9. 2015 do konce dne 25.12.2015.

Trvání soutěže: Soutěž trvá od okamžiku vyhlášení na sociální síti FACEBOOK dne 22.9. 2015 do konce dne 25.12.2015. Pravidla sutěže Desperads Facebk sutěž" Přadatel sutěže: Přadatelem sutěže je splečnst Heineken Česká Republika, a.s., se sídlem v Krušvicích, U Pivvaru 1, IČO 45148066, zapsaná v bchdním rejstříku vedeném

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

Platba online. Výklad pojmů. Platné ke dni Twisto je platba ve vybraných e-shopech jedním kliknutím.

Platba online. Výklad pojmů. Platné ke dni Twisto je platba ve vybraných e-shopech jedním kliknutím. Platba nline (platné ke dni 1. 6. 2017) Twist je platba ve vybraných e-shpech jedním kliknutím. Výklad pjmů Platba nline je jednrázvé dlžení platby za nákupy u Obchdníka prstřednictvím splečnsti Twist.

Více

Zásady ochrany osobních údajů společnosti Ostravské výstavy, a.s.

Zásady ochrany osobních údajů společnosti Ostravské výstavy, a.s. Zásady chrany sbních údajů splečnsti Ostravské výstavy, a.s. Dne 25. května 2018 nabude účinnsti Nařízeni Evrpskéh parlamentu a Rady (EU) č.2016/679 ze dne 27. Dubna 2016 chraně fyzických sb v suvislsti

Více

Úplné znění zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách.

Úplné znění zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách. Úplné znění zákna č. 26/2000 Sb., veřejných dražbách. Dne 13.12.2006 byl ve Sbírce záknů, Částka 177, zveřejněn pd č. 546 úplné znění zákna č. 26/2000 Sb., veřejných dražbách, jak vyplývá z pzdějších změn.

Více

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017

Výzva č. 3/2017 Dotační program na podporu projektů prevence kriminality v roce 2017 Výzva č. 3/2017 Dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality v rce 2017 Měst Orlvá na základě usnesení Rady města Orlvé vyhlašuje dtační prgram na pdpru prjektů prevence kriminality pr rk 2017 Prgram

Více

v oblasti mosazného zboží (vodovodní armatury) za účelem stanovení obchodních podmínek dodávek nabízených

v oblasti mosazného zboží (vodovodní armatury) za účelem stanovení obchodních podmínek dodávek nabízených Obchdní pdmínky Obchdní pdmínky pr ddávky prduktů a služeb SYNOPRO s.r.. I. Úvdní ustanvení 1) Tyt všebecné bchdní pdmínky (dále jen VOP ) vydává splečnst SYNOPRO s.r.. se sídlem Rudník 420(dále jen Ddavatel

Více

V Š E O B E C N É P O D M N Í N K Y

V Š E O B E C N É P O D M N Í N K Y Internetvé připjení Kabelvá televize Pzemní a satelitní příjem V Š E O B E C N É P O D M N Í N K Y PRO POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNĚ DOSTUPNÉ SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PŘÍSTUP K SÍTI INTERNET (dále jen p

Více

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE dle ustanvení 38 dst. 1 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů (dále jen zákn ) Název veřejné zakázky: FINANCOVÁNÍ INVESTIČNÍCH

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Č. j. 3/2011-PK Výzva k pdání nabídek Čísl zakázky 46/11/29 Název prgramu: Registrační čísl prjektu Název prjektu: Operační prgram Vzdělávání pr knkurenceschpnst CZ.1.07/4.1.00/06.0001 CZ.1.07/4.1.00/06.0002

Více

o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany Miroslavem Novákem

o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany Miroslavem Novákem KUMSP08VTV7 MRAVSKSLEZSKÝ KRAJ - KRIÍ^ÝISAD i^imh9}^^(^atkv) pat čiait. J/f \ Ac Smluva závazku veřejné služby a vyrvnávací platbě za jeh výkn I. Smluvní strany 1. Mravskslezský kraj se sídlem: zastupený:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce maléh rzsahu na stavební práce a ddávky, nespadající pd aplikaci Zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách. Druh zadávacíh řízení: Veřejná zakázka maléh rzsahu na

Více

Pravidla soutěže Každý bankomat je Equamat

Pravidla soutěže Každý bankomat je Equamat Stránka 1 z 5 Pravidla sutěže Každý bankmat je Equamat I. Přadatel a rganizátr sutěže 1. Sutěž Každý bankmat je Equamat (dále jen sutěž) bude prbíhat prstřednictvím prfilu Equa bank v aplikaci serveru

Více

Narození dítěte vydávání rodných listů (prvopis)

Narození dítěte vydávání rodných listů (prvopis) 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání (název) živtní situace Narzení dítěte vydávání rdných listů (prvpis) 4. Základní infrmace k živtní situaci Příslušný k zápisu narzení je matriční úřad, v jehž

Více

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Tt prhlášení upravuje plitiku chrany sbních údajů zpracvávaných splečnstí PRAGOPROJEKT, a.s., K Ryšánce 1668/16, 147 54 Praha 4, IČO: 452 72 387, zapsané v bchdním rejstříku

Více

Všeobecné smluvní podmínky provozu služby Outsourcing e- spis LITE

Všeobecné smluvní podmínky provozu služby Outsourcing e- spis LITE Všebecné smluvní pdmínky prvzu služby Outsurcing e- spis LITE Následující ujednání jsu všebecně platnými Všebecnými smluvními pdmínkami prvzu služby Outsurcing e-spis LITE (dále jen Pdmínky), které nabízí

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Pvinně zveřejňvané infrmace 1. 1) Oficiální název Obec Tčník 2) Důvd a způsb zalžení Obec Tčník vznikla jak územní samsprávná jedntka v suladu s 1 a 2 zákna č. 367/1990 Sb. bcích a dle 4 tht zákna vystupuje

Více

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB

INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB INFORMACE SPOLEČNOSTI V SOUVISLOSTI S POSKYTOVÁNÍM INVESTIČNÍCH SLUŽEB Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Generali Investments CEE, investiční splečnst, a.s. Obsah: 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ...

Více

Daňový. Zpravodaj vznikl ve spolupráci se členem AMSP ČR společností Akont mezinárodní daňové poradenství, (WWW.AKONT.CZ) Kontakt pro Vaše dotazy:

Daňový. Zpravodaj vznikl ve spolupráci se členem AMSP ČR společností Akont mezinárodní daňové poradenství, (WWW.AKONT.CZ) Kontakt pro Vaše dotazy: Čísl: 1/2015 Datum vydání: 9.2.2015 Daňvý gg zpravdaj Obsah I. NOVINKY V ZÁKONĚ Č. 586/1992 SB., O DANÍCH Z PŘÍJMŮ...2 II. NOVINKY V ZÁKONĚ Č. 235/2004 SB., O DANI Z PŘIDANÉ HODNOTY...3 III. NOVINKY V

Více

1. Shrnutí povinností pro poskytovatele i žadatele EU dotací. Povinnost odkrýt vlastnickou strukturu a skutečné vlastníky, tzn.

1. Shrnutí povinností pro poskytovatele i žadatele EU dotací. Povinnost odkrýt vlastnickou strukturu a skutečné vlastníky, tzn. 1. Shrnutí pvinnstí pr pskytvatele i žadatele EU dtací Žadatelé Pvinnst dkrýt vlastnicku strukturu a skutečné vlastníky, tzn. učinit prhlášení vlastnické struktuře a skutečných majitelích, ve kterém jsu

Více

Obchodní podmínky. Stránka 1 z 8 platné od 1. 1. 2014

Obchodní podmínky. Stránka 1 z 8 platné od 1. 1. 2014 Obchdní pdmínky Stránka 1 z 8 platné d 1. 1. 2014 Obchdní pdmínky internetvéh bchdu VOPIČÁK.CZ prvzvanéh na základě smluvy sdružení živnstníků Pavel Janušek Michal Halunek Mezi Šklami 2471/10 Uzbecká 1463/1

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011 *uhsx0039d6p* UOHSX0039D6P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. únra 2011 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna

Více

SMLOUVA. Mgr. Věrou Pálkovou náměstkyní hejtmana kraje

SMLOUVA. Mgr. Věrou Pálkovou náměstkyní hejtmana kraje Ilíilllll',]!! 11! lllll 11111 KUÍ1SP80RnZ6V SMLOUVA MORAVSKOSLEZS KÝ KRAJ - K ^AJBKÝ ÚŘAD ČÍSLO SMI 0$f X-yVYCDOD Mír ATKU) -4- Cfe... zk db. se sídlem: zastupen: 28. října 117, 702 18 Ostrava IC: 70890692

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. IX ZE DNE 24. 07. 2013 ZADAVATEL: Česká republika Ministerstv práce a sciálních věcí Sídlem: Na Příčním právu 1/376, 128 01 Praha 2 Jednající: Ing. Janem Havránkem,

Více

Provozování a využívání výpočetní techniky a počítačové sítě Vysoké školy ekonomické v Praze

Provozování a využívání výpočetní techniky a počítačové sítě Vysoké školy ekonomické v Praze Prvzvání a využívání výpčetní techniky a pčítačvé sítě Vyské škly eknmické v Praze Strana 1 / 5 Stav dkumentu 1 Prvzvání a využívání výpčetní techniky a pčítačvé sítě Vyské škly eknmické v Praze Antace:

Více

Vydávání opisů matričních dokladů

Vydávání opisů matričních dokladů 1. Identifikační čísl 2. Kód 3. Pjmenvání živtní situace Vydávání pisů matričních dkladů 4. Základní infrmace k živtní situaci Opisy matričních dkladů (rdnéh, ddacíh neb úmrtníh listu) vydá matriční úřad,

Více

Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2011/83/EU o právech spotřebitelů

Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2011/83/EU o právech spotřebitelů Směrnice Evrpskéh parlamentu a Rady 2011/83/EU právech sptřebitelů Úvd Všebecně je úprava sptřebitelskéh práva rztříštěná d mnha kmunitárních předpisů, které tak způsbují prblémy zejm. v rámci přeshraničníh

Více

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB dle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady EU 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

Policejní prezidium ČR

Policejní prezidium ČR Plicejní prezidium ČR Správa lgistickéh zabezpečení VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK (dále jen výzva) veřejná zakázka maléh rzsahu Čísl zakázky Č.j.: PPR-22504-5/ČJ-2014-990656 Název zakázky: Transprty CRZ- mnitring

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBLASTI SPRÁVY A EVIDENCE SOFTWAROVÝCH AKTIV

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBLASTI SPRÁVY A EVIDENCE SOFTWAROVÝCH AKTIV evidenční čísl smluvy pskytvatele: SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBLASTI SPRÁVY A EVIDENCE SOFTWAROVÝCH AKTIV uzavřená pdle 1746 dst. 2 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, (dále jen bčanský zákník )

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0068T4T* UOHSX0068T4T ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S539/2014/VZ-16583/2014/532/IBu Brn 7. srpna 2014 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

Herním prostorem se rozumí herna nebo kasino. Do těchto prostor platí zákaz vstupu osobám mladším 18 let.

Herním prostorem se rozumí herna nebo kasino. Do těchto prostor platí zákaz vstupu osobám mladším 18 let. 01. Identifikační kód PDY00048 02. Kód živtní situace ZU00015 03. Pjmenvání (název) živtní situace Pvlvání umístění herníh prstru 04. Základní infrmace k živtní situaci Od 1. 1. 2017 nabyl účinnsti zákn

Více

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 29/2005. Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Pardubice

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 29/2005. Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Pardubice UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 29/2005 Věc: Půsbnst pr: Vnitřní kntrlní systém na Univerzitě Pardubice všechny útvary Univerzity Pardubice Účinnst d: 1. 1. 2006 Vypracval a předkládá: Schválil: Ing.

Více

2 1) ZajiŠtěnívýknu technickéh dzru stavebníka (TDs dle příslušnélegislativy) za stavebníka (investra), kteru je Městská Část BrnČernvice (případně i příslušné svj _ Splečenstvívlastníků jedntek, jehž

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU Veřejná zakázka maléh rzsahu (dále jen veřejná zakázka ) je zadávána dle 6 a 18 dst. 5 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších

Více

S M L O U V A. uzavřena podle 269 odst a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku ve znění pozdějších předpisů.

S M L O U V A. uzavřena podle 269 odst a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku ve znění pozdějších předpisů. Přílha č. 3 Návrh smluvy S M L O U V A zajištění realizace vzdělávacíh kurzu v rámci prjektu Pdpra a rzvj pskytvatelů sciálních služeb v Hdníně frmu vzdělávání jejich zaměstnanců uzavřena pdle 269 dst.

Více

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace

Informace o zpracování osobních údajů. Úvodní informace Infrmace zpracvání sbních údajů Úvdní infrmace Vážení, Statutární měst Ostrava-městský bvd Lhtka, IČ 00845451, U Splavu 76/14A, 725 28 Ostrava Lhtka, jak správce sbních údajů (dále jen jak správce neb

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE

Úplná pravidla soutěže v rámci komunikační kampaně Ria MÁNIE Úplná pravidla sutěže v rámci kmunikační kampaně Ria MÁNIE Účelem tht dkumentu je úplná a jasná úprava pravidel sutěže v rámci sutěže Ria MÁNIE (dále jen "sutěž"). Tat pravidla jsu jediným dkumentem, který

Více

GRASPO CZ, a.s., Pod Šternberkem 324, CZ-76302 Zlín

GRASPO CZ, a.s., Pod Šternberkem 324, CZ-76302 Zlín GRASPO CZ, a.s., Pd Šternberkem 324, CZ-76302 Zlín OBCHODNÍ PODMÍNKY OBJEDNÁVKY Pr bjednávky realizvané v rámci webvé aplikace Návrhář diářů a ntesů platí v plném znění Obchdní pdmínky výrby a ddání díla

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA ve ve STATUTÁRNÍ MĚST PAVA MMPP00GGM6U Smluva výknu autrskéh dzru Zakázka: Zlatníky a Milstvice kanalizace Článek I. Smluvní strany Stavebník: se sídlem: zastupen: IČ: DIČ: datvá schránka: bankvní spjení:

Více

Smlouva o nájmu nebytového prostoru

Smlouva o nájmu nebytového prostoru Smluva nájmu nebytvéh prstru 0. SMLUVNÍ STRANY Jmén (dplňte) datum narzení: (dplňte) trvale bytem v(dplňte) Upzrnění: Tat smluva bude brzy aktualizvána na základě nvely Občanskéh zákníku. Děkujeme za pchpení.

Více

ČÁST I IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE

ČÁST I IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE Výzva k prkázání kvalifikace a pdání nabídky vč. zadávací dkumentace k pdlimitní veřejné zakázce zadávané ve zjedndušeném pdlimitním řízení pdle zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách (dále jen zákn

Více

Všeobecné obchodní podmínky - platné od 1.3.2006. Článek B.: Uspořená částka ze stavebního spoření

Všeobecné obchodní podmínky - platné od 1.3.2006. Článek B.: Uspořená částka ze stavebního spoření Všebecné bchdní pdmínky - platné d 1.3.2006 Článek A.: Smluva stavebním spření Článek B.: Uspřená částka ze stavebníh spření Článek C.: Změny a výpvěď smluvy stavebním spření Článek D.: Přidělení cílvé

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0037IM8* UOHSX0037IM8 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č.j.:ÚOHS-S308/2010/VZ-14964/2010/510/OK V Brně dne: 26.11.2010 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy Technická specifikace předmětu plnění VR Organizace dtazníkvéh šetření mbility byvatel města Bratislavy Zadavatel: Centrum dpravníh výzkumu, v. v. i. dále jen zadavatel 1 PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předmětem

Více

Obchodní podmínky. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ o

Obchodní podmínky. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ o Obchdní pdmínky 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tyt bchdní pdmínky upravují vzájemná práva a pvinnsti prdávajícíh, jiné fyzické či právnické sby vystupující jak sptřebitel (dále jen kupujícíh ) a zprstředkvatele

Více

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům Centrum sciálních služeb Jindřichův Hradec Dmv Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárku Vnitřní předpis směrnice č. 109/2014 Pravidla pr pskytvání fakultativních služeb klientům I. Obecná ustanvení

Více

Kupní smlouva uzavřená podle 409 a násl. obchodního zákoníku

Kupní smlouva uzavřená podle 409 a násl. obchodního zákoníku čísl smluvy kupujícíh: čísl smluvy prdávajícíh: «Návrh» Kupní smluva uzavřená pdle 409 a násl. bchdníh zákníku 1.1. Prdávající: Prdávající: I. Smluvní strany Zapsaný v Obchdním rejstříku vedeném u v ddíl,

Více