Základní škola a Mateřská škola Vysoký Újezd, okres Beroun Vysoký Újezd 58, IČ , tel.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola a Mateřská škola Vysoký Újezd, okres Beroun Vysoký Újezd 58, IČ , tel.:"

Transkript

1 Základní škla a Mateřská škla Vyský Újezd, kres Berun Vyský Újezd 58, IČ , tel.: Základní škla a Mateřská škla Vyský Újezd, příspěvkvá rganizace ŠKOLNÍ ŘÁD část A Účinnst d: Ředitelka: Mgr. Olga Reitervá Schválila pedaggická rada dne: Schválila Šklská rada dne: Obsah A Šklní řád I. Práva ţáků II. Práva záknných zástupců III. Pvinnsti ţáků IV. Pvinnsti záknných zástupců V. Vztahy ţáků a záknných zástupců s pedaggickými pracvníky škly VI. Chvání ţáka VII. Dcházka d škly a mluvy VIII. Pravidla vnitřníh reţimu IX. Zacházení se šklním majetkem, učebnicemi a šklními ptřebami X. Pdmínky zajištění bezpečnsti a chrany zdraví ţáků B Pravidla pr hdncení výsledků vzdělávání žáků I. Zásady hdncení průběhu a výsledků vzdělávání ve škle a na akcích přádaných šklu II. Získávání pdkladů pr hdncení a klasifikaci III. Klasifikační stupně pr hdncení prspěchu a jejich charakteristika IV. Stupně hdncení chvání a jejich charakteristika V. Zásady a pravidla pr sebehdncení ţáků VI. Obecné zásady infrmvání prspěchu a chvání ţáků VII. Způsb hdncení ţáků se speciálními vzdělávacími ptřebami

2 A ŠKOLNÍ ŘÁD I. Práva žáků Ţák má práv: 1. Na vzdělávání a šklské sluţby. 2. Na infrmace průběhu a výsledcích svéh vzdělávání. 3. Vyjadřvat se ke všem rzhdnutím týkajícím se pdstatných záleţitstí jeh vzdělávání. 4. Na infrmace a pradensku pmc škly neb šklskéh pradenskéh zařízení v záleţitstech týkajících se vzdělávání pdle zákna 561/2004 Sb. 5 Na zabezpečení přístupu k infrmacím, zejména takvým, které pdprují jeh duchvní, mrální a sciální rzvj. Má práv na chranu před infrmacemi, které škdí jeh pzitivnímu vývji a nevhdně vlivňují jeh mrálku. 6. Slušně sdělit svůj názr dspělým zaměstnancům škly. 7. Na chranu před fyzickým neb psychickým násilím, nedbalým zacházením, před sciálně patlgickými jevy. Na chranu před všemi frmami sexuálníh zneuţívání a před kntaktem s narktiky a psychtrpními látkami. Má práv na vyuţití preventivních prgramů, které sluţí k pskytnutí ptřebné pdpry ve zmíněných blastech. 8. Na pskytnutí pmci v případě, ţe se citne v nesnázích neb má nějaké prblémy. 9. Na zvláštní péči v důvdněných případech (v případě jakéhkliv druhu nemcnění, hendikepu, zdravtníh pstiţení). 10. Na práci ve zdravém ţivtním prstředí. II. Práva záknných zástupců Záknní zástupci ţáků mají práv:

3 1. Na infrmace průběhu a výsledcích vzdělávání a chvání svých dětí (v tét suvislsti nesmí být všem narušván vyučvání). 2. Vlit a být vlen d šklské rady. 3. Vyjadřvat se ke všem rzhdnutím týkajícím se záleţitstí vzděláván jejich dítěte. 4. Na infrmace a pradensku pmc škly neb šklskéh pradenskéh zařízení týkající se vzdělávání. III. Pvinnsti žáků Ţáci jsu pvinni: 1. Řádně dcházet d škly a řádně se vzdělávat. 2. Ddrţvat šklní řád, předpisy a ustanvení k bezpečnsti a chraně zdraví a pţární chrany. 3. Plnit pkyny pedaggických pracvníků vydané v suladu s právními předpisy a šklním řádem. IV. Pvinnsti záknných zástupců 1. Zajistit, aby ţák dcházel řádně d škly. 2. Na vyzvání ředitele škly se sbně zúčastnit prjednávání závaţných tázek týkajících se vzdělávání ţáka. 3. Infrmvat šklu a šklské zařízení změně zdravtní způsbilsti, zdravtních btíţích ţáka neb jiných závaţných skutečnstech, které by mhly mít vliv na průběh vzdělávání. 4. Dkládat důvdy nepřítmnsti ţáka ve vyučvání v suladu s pdmínkami stanvenými v kapitle VII. tht šklníh řádu. 5. Oznamvat škle údaje pr šklní matriku a další údaje, které jsu pdstatné pr průběh vzdělávání neb bezpečnst ţáka, a změny v těcht údajích.

4 V. Vztahy žáků a záknných zástupců s pedaggickými pracvníky škly Vztahy všech účastníků vzdělávacíh prcesu - ţáků, záknných zástupců, pedaggických pracvníků, ppř. statních pracvníků škly - jsu zalţeny na partnerství, vzájemné úctě a respektu, názrvé snášenlivsti a tleranci, důstjnsti, slidaritě, empatii a spravedlnsti. Zájmem všech je vytváření pzitivníh a kulturníh prstředí: - pěstvání vzdělansti - zdravý ţivtní styl - celţivtní učení - respektvání individuality kaţdéh jedince - týmvá splupráce - vzájemná zdpvědnst - dbrá kmunikace a infrmvanst VI. Chvání žáka 1. Ţáci ddrţují pravidla hygieny a bezpečnsti. Při kaţdém svém pčínání mají na paměti nebezpečí úrazu. Ţáci jsu pvinni chránit své zdraví i zdraví svých spluţáků a pracvníků škly. 2. Ţáci ddrţují zásady kulturníh chvání. Zdraví učitele, zaměstnance škly a jiné dspělé sby. 3. Ţáci se aktivně účastní vyučvání a nenarušují nevhdně průběh vyučvacích hdin. O přestávkách musí ddrţvat pravidla slušnéh chvání a bezpečnsti. D jiných tříd přecházejí ukázněně. Vstupvat d tělcvičny a d tříd smějí jen s učitelem, v případě zájmvých činnstí jen se svým veducím. V šatnách jsu ţáci jen p nezbytně nutnu dbu. 4. P vstupu d škly se ţáci přezuvají v šatnách d bezpečnstně vhdných přezůvek. D tělcvičny vstupují p přezutí d vhdné sprtvní buvi( bílá pdráţka). Na hřišti zahradě mají venkvní sprtvní buv. 5. D škly nesmí ţáci nsit věci, které by mhly hrzit zdraví, způsbit úraz (stré předměty, zápalné a výbušné látky) neb hrţvat mravní výchvu ţáků.

5 6. Pkud ţák zjistí ztrátu sbní věci, kamţitě hlásí tut skutečnst vyučujícímu neb učiteli, který kná dzr, a také třídnímu učiteli. 7. Nšení, drţení, distribuce a zneuţívání návykvých látek, stejně jak pití alkhlických nápjů a kuření je ţákům přísně zakázán. 8. Ve škle i mim šklu ddrţují ţáci pravidla slušnéh chvání a dbají na dbré bčanské suţití. 9. Ţák škly pmáhá slabším a hendikepvaným spluţákům ve výuce, přestávce, na akcích škly. 10. Vzájemné spry ţáci neřeší silu či dknce bitím, neubliţují svým spluţákům, chvají se k nim hleduplně. Nejsu přípustné ani hrubé slvní útky. 11. Ţák, který by se cítil mezván, jemuţ by byl tělesně či duševně ubliţván, má mţnst brátit se sukrmě na třídníh učitele, příp. na učitele, k němuţ má důvěru. 12. Ţáci, kteří by úmyslně ubliţvali statním, budu ptrestáni. 13. Ţáci sami nevstupují d sbrvny a ředitelny. (Zaklepu na dveře a pčkají, aţ budu ke vstupu vyzváni.) 14. Hrubé slvní a úmyslné fyzické útky ţáka vůči pracvníkům škly se vţdy pvaţují za závaţné prušení pvinnstí. 15. Mbilní telefny, tablety ţák nsí d škly jen se suhlasem rdičů. Jedná se sukrmý majetek a za jeh pničení či ztrátu škla neručí. Ţák má pvinnst mít během vyučvání a přestávek vypnutý mbil, tablet a ulţený v tašce. Puze 4. a 5. rčník má dvlen se suhlasem třídníh učitele p sknčení dpledníh vyučvání při čekání na běd neb p sknčení dpledníh vyučvání při čekání na autbus za ddrţvání určitých pravidel: nesmí se přizvat audi a videzáznamy, nesmí se uţívat telefn k činnstem, které mhu někmu ublíţit(např. kyberšikana). VII. Dcházka d škly a mluvy 1. Ţák je pvinen účastnit se výuky pdle rzvrhu hdin a akcí přádaných šklu.

6 2. Nepřítmnst ţáka ve škle mluvají záknní zástupci ze zdravtních a jiných váţných důvdů. Tt je nutn učinit d tří dnů d začátku nepřítmnsti, mluvit lze ţáka i telefnicky. Předem známu nepřítmnst dítěte je nutn mluvit před zapčetím, aby byl mţn zajistit způsb dplnění zameškanéh učiva. V důvdněných případech má škla práv vyţadvat na mluvu nepřítmnsti lékařské ptvrzení. P návratu předkládá ţák mluvu písemně. 3. V dbě vyučvání navštěvují ţáci lékaře jen v nutném případě. 4. Při účasti na akcích, které rganizuje škla, ţáci ddrţují ustanvení šklníh řádu. 5. Předem známé uvlnění z jedné vyučvací hdiny na písemnu ţádst rdičů v důvdněných případech pskytuje vyučující, na jeden den třídní učitel. Písemnu ţádst uvlnění na 2 a více dnů předlţí záknný zástupce řediteli škly předem. 6. Ţáci přihlášení d ŠD neb zájmvéh kruţku jej navštěvují pravidelně a kaţdu nepřítmnst řádně mluví. VIII. Pravidla vnitřníh režimu Příchd d škly 1. Před tevřením šklní budvy čekají ţáci ukázněně před šklu. 2. D šklní budvy jsu ţáci vpuštěni v 7:00 hdin. 3. Dhled v šatnách d 7.00 h d 8.00 h kná šklník, který vchd uzamyká v 8.00 hdin. 4. V děvech dlţených v šatnách si ţáci nepnechávají ţádné cenné věci a peníze. 5. Věci ptřebné pr tělesnu výchvu neb převlečení d ŠD mají ţáci v šatně Vyučvání 1. Vyučvání začíná v 8.00 hdin. 2. Vstupí-li d třídy dspělá sba, pzdraví ţáci pvstáním.

7 3. Ţák je pvinen nsit d škly učebnice a šklní ptřeby pdle rzvrhu hdin a pkynů učitele. Zapmínání pmůcek, ţákvské kníţky a úklů se hdntí jak neplnění pvinnstí vyplývajících ze šklníh řádu. Při zapmenutí se musí ţák mluvit. 4. Odplední vyučvání se kná p plední přestávce.(5. a 6. hdina) 5. Režim dne, zvnění: 1. vyučvací hdina hdin 2. vyučvací hdina hdin 3. vyučvací hdina hdin 4. vyučvací hdina hdin Přestávka na běd vyučvací hdina hdin 6. vyučvací hdina hdin Přestávky 1. O přestávkách ţáci neběhají, nekřičí, nevstupují d cizích tříd, phybují se ve vyhrazených prstrech. 2. Přechází-li třída d jiné učebny, jdu ţáci splečně, předtím zajistí přádek v učebně, kteru puštějí. Pkud se ţáci třídy přemisťují kvůli vyučvání mim šklní budvu, musí se tak dít jen v dprvdu vyučujícíh. 3. D sbrvny nemají ţáci vlný přístup. 5. Větrání kny v učebnách je dvlen přestávkách puze za přítmnsti pedaggickéh dzru

8 Knec vyučvání 1. P vyučvání ţáci dcházejí d šaten v přítmnsti vyučujícíh. 2. Ţáci, kteří se stravují ve šklní jídelně, dcházejí v dprvdu učitele d jídelny. IX. Zacházení se šklním majetkem, učebnicemi a šklními ptřebami 1. Ţák má práv uţívat zařízení škly, pmůcky a učebnice v suvislsti s výuku a je při tm pvinen řídit se pkyny učitelů a jiných právněných sb. 2. Ţák je pvinen udrţvat v přádku a nepškzené všechny věci, které tvří zařízení třídy a škly. X. Pdmínky zajištění bezpečnsti a chrany zdraví žáků 1. Ţáci se chvají při pbytu ve škle a na akcích rganizvaných šklu tak, aby nehrzili zdraví svje ani svých spluţáků či jiných sb. 2. P celý šklní rk jsu ţáci pvinni bezpdmínečně ddrţvat pravidla BOZP a PO, šklníh řádu, dbát pkynů pracvníků škly. Je zakázán házet křídu, manipulvat přestávkách s vyučvacími pmůckami, připjvat k elektrické síti sptřebiče. Tabule se ve třídách zásadně stírají mkru hubu s hledem na prašnst a zdraví sb trpících alergiemi. Ţáci musí dbát na t, aby byly ve třídě vlně průchdné uličky mezi lavicemi. 3. Kaţdý úraz musí ţák ihned hlásit učiteli. 4. Ve šklní budvě i v areálu škly (dvůr, zahrada) platí zákaz kuření. 5. Při přecházení mim budvu škly se ţáci řídí pravidly silničníh prvzu a pkyny dprvázejících sb (splečné vycházky, výlety, exkurze, plavecké a lyţařské kurzy Při výuce v tělcvičně zachvávají ţáci bezpečnstní předpisy dané řádem tělcvičny.

9 6. Ţáci škly mají zákaz nšení, drţení, distribuce a zneuţívání návykvých látek, včetně všech šklních akcí i mimšklní činnsti. Pjem návykvé látky zahrnuje veškeré látky, které jsu schpné vlivnit psychiku člvěka, jeh sciální chvání a vládací neb rzpznávací schpnsti. Patří sem také alkhl a tabák. Prušení tht zákazu se bere jak hrubé prušení šklníh řádu. Můţe být dán pdnět k zahájení trestníh stíhání sb, které se na prušení tht zákazu pdílely. 7. Prjevy šikanvání mezi ţáky, tj. násilí, mezvání sbní svbdy, pniţvání apd., kterých by se dpuštěli jedntliví ţáci neb skupiny ţáků vůči jiným ţákům neb skupinám (zejména v situacích, kdy jsu takt pstiţeni ţáci mladší a slabší), jsu v prstrách škly a při šklních akcích přísně zakázány a jsu pvaţvány za závaţný přestupek prti šklnímu řádu. 8. Mezi ţáky nebudu tlervány ţádné prjevy násilí, agrese, nepřátelství, diskriminace, xenfbie atd. 9. Ţáci přispívají svým chváním, jednáním a pstji k vytváření příznivéh klimatu škly.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

Č. j.: D-2/2013. Školní řád byl schválen školskou radou dne 7. března 2013. Směrnice nabývá účinnosti dne 1. 4. 2013

Č. j.: D-2/2013. Školní řád byl schválen školskou radou dne 7. března 2013. Směrnice nabývá účinnosti dne 1. 4. 2013 Základní škla Karla Klíče Hstinné Č. j.: D-2/2013 Na základě ustanvení zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) vydávám jak statutární rgán

Více

Školní řád ZŠ Křepice

Školní řád ZŠ Křepice Šklní řád ZŠ Křepice a) Práva žáků máš práv ( zákn 561/2004 Sb. předšklním, základním, vyšším dbrném a jiném vzdělání, ve znění nvely č. 472/2011 Sb. 1. Práv na vzdělávání a šklské služby pdle zákna. 2.

Více

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha - východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha - východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škla Úvaly, kres Praha - výchd nám. Arnšta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 816/2015 Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne: 31. 8. 2015 Šklská

Více

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ Irena Tlapákvá duben 2015 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA vzdělávání sb se speciálními vzdělávacími ptřebami zavedení registru pedaggických pracvníků přijímání d přípravných tříd základní

Více

vnitřní řád školní družiny

vnitřní řád školní družiny vnitřní řád šklní družiny Základní škla Hluk, kres Uherské Hradiště, příspěvkvá rganizace Vnitřní řád šklní družiny (dále ŠD) je vydáván v suladu ustanvením 30 dst. 1 zákna č. 561/2004 Sb., předšklním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 1. Úvod - tento školní řád je závazný pro všechny žáky, zákonné zástupce žáků, zaměstnance a návštěvníky školy.

ŠKOLNÍ ŘÁD. 1. Úvod - tento školní řád je závazný pro všechny žáky, zákonné zástupce žáků, zaměstnance a návštěvníky školy. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHDOL NAD ODROU, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Kmenskéh 323, 742 01 Suchdl nad Odru, IČ: 75027712 e-mail: zakladni@sklasuchdl.cz, www.sklasuchdl.cz tel.: +420 556 736 336 ŠKOLNÍ

Více

Školní řád. Základní škola Cheb, Kostelní náměstí 14, příspěvková organizace. Pedagogickou radou schválen dne:

Školní řád. Základní škola Cheb, Kostelní náměstí 14, příspěvková organizace. Pedagogickou radou schválen dne: Základní škla Cheb, Kstelní náměstí 14, příspěvkvá rganizace Šklní řád Pedaggicku radu schválen dne: Prjednán a schválen ve šklské radě dne: Šklní řád nabývá účinnsti dnem: V Chebu, dne: Ředitelka škly:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83 telefon , IČO web:

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83 telefon , IČO web: Základní škla Kjetín, náměstí Míru 83 telefn 581762036, IČO 61985571 e-mail: skla@zsnammiru.kjetin.cz web: www.zskjetin.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Prjednán na pedaggické radě dne 3. 9. 2018 Platnst d 3. 9. 2018 Mgr.

Více

Školní řád. Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, příspěvková organizace

Školní řád. Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, příspěvková organizace Šklní řád Základní škly Marie Curie-Skldwské a mateřské škly Jáchymv, příspěvkvá rganizace Základní škla Marie Curie-Skldwské a mateřská škla Jáchymv, příspěvkvá rganizace Šklní řád Č. j.: Účinnst d: 1.

Více

Povinnosti žáků a zákonných zástupců žáků

Povinnosti žáků a zákonných zástupců žáků ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracval: Lubš Klasna, ředitel škly Prjednán na pracvní pradě dne: 31. srpna 2006 Šklní řád nabývá platnsti de dne: 4. září 2006 Šklní řád Základní umělecké škly, Rkycany, Jiráskva 181 vydává

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83 telefon , IČO web:

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY. Základní škola Kojetín, náměstí Míru 83 telefon , IČO web: Základní škla Kjetín, náměstí Míru 83 telefn 581762036, IČO 61985571 e-mail: skla@zsnammiru.kjetin.cz web: www.zskjetin.cz ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Prjednán na pedaggické radě dne 3. 9. 2012 Platnst d 3. 9.

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBECNÁ USTANOVENÍ

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY OBECNÁ USTANOVENÍ OBECNÁ USTANOVENÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Na základě ustanvení zákna č. 561/2004 Sb. v platném znění. předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) v platném znění vydávám

Více

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace Základní škla Úvaly, kres Praha - výchd nám. Arnšta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 631/2012 Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne: 31.8.2012 Šklská

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha - východ nám. Arnošta z Pardubic 8, Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha - východ nám. Arnošta z Pardubic 8, Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škla Úvaly, kres Praha - výchd nám. Arnšta z Pardubic 8, 250 82 Úvaly ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 626/2017 Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne: 30. 9. 2017 Šklská

Více

Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín, příspěvková organizace. Směrnice č. 2/2007 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ

Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín, příspěvková organizace. Směrnice č. 2/2007 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Základní škla a mateřská škla Dlní Bjanvice, kres Hdnín, příspěvkvá rganizace Směrnice č. 2/2007 ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Září 2012 1 1. Obecná ustanvení Základní škla a mateřská škla Dlní Bjanvice, kres Hdnín, příspěvkvá

Více

Základní škola Vamberk, okres Rychnov nad Kněžnou Komenského 95, 517 54 Vamberk tel. č. 494 541 324 e-mail: skola@zsvamberk.cz

Základní škola Vamberk, okres Rychnov nad Kněžnou Komenského 95, 517 54 Vamberk tel. č. 494 541 324 e-mail: skola@zsvamberk.cz Základní škla Vamberk, kres Rychnv nad Kněžnu Kmenskéh 95, 517 54 Vamberk tel. č. 494 541 324 e-mail: skla@zsvamberk.cz Vypracval Mgr. Martin Vrkslav, ředitel škly Pedaggická rada prjednala dne 1. 9. 2015

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA, ČESKÉ MEZIŘÍČÍ I. PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA, ČESKÉ MEZIŘÍČÍ I. PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA, ČESKÉ MEZIŘÍČÍ I. PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ 1. Základní cíle mateřské škly při zabezpečvání předšklní vzdělávání a šklní vzdělávací prgram

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD. WELLNESS CENTRUM SPORTOVNÍ AREÁL BAŤOV od 01.09.2012. Vlastník: město Otrokovice, nám. 3. května 1340, Otrokovice, IČ 00284301

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD. WELLNESS CENTRUM SPORTOVNÍ AREÁL BAŤOV od 01.09.2012. Vlastník: město Otrokovice, nám. 3. května 1340, Otrokovice, IČ 00284301 NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD WELLNESS CENTRUM SPORTOVNÍ AREÁL BAŤOV d 01.09.2012 Vlastník: měst Otrkvice, nám. 3. května 1340, Otrkvice, IČ 00284301 1. ÚDAJE O PROVOZOVNĚ ADRESA: PROVOZOVATEL: Správce wellnes centra:

Více

Plán e-bezpečnosti na škole

Plán e-bezpečnosti na škole Tent materiál je výstupem prjektu i-bezpečná škla reg. čísl: CZ.1.07/1.3.50/01.0014. Plán e-bezpečnsti na škle Šklní plán prevence a řešení elektrnickéh násilí Střední škla technická Žďár nad Sázavu 2014

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDO JSME A KOMU SLOUŽÍME platná d 1. 4. 2015 Charakteristika dlehčvací služby Odlehčvací služba je terénní služba pskytvaná sbám, které mají sníženu sběstačnst z důvdu

Více

Mateřská škola V zahradě Liberec Žitavská 122/68, příspěvková organizace. Směrnice č. 7 / 2015. Školní řád

Mateřská škola V zahradě Liberec Žitavská 122/68, příspěvková organizace. Směrnice č. 7 / 2015. Školní řád Mateřská škla V zahradě Liberec Žitavská 122/68, příspěvkvá rganizace Směrnice č. 7 / 2015 Šklní řád Vydal : Ředitelka Mateřské škly V zahradě Liberec, Žitavská 122/68 Bc. Vlasta Tesařvá Účinnst : d 01.

Více

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Stolany

Dotazník spokojenosti rodičů dětí navštěvujících ZŠ Stolany Dbrý den, vážení rdiče! Předkládáme vyhdncení Dtazníku spkjensti. Máme z výsledku dbrý pcit. Odpvědi, které nesplňvaly naše představy, jsme splečně knzultvali na lednvém setkání rdičů. A když byla vyská

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. ZŠ Kosmonosy, Podzámecká 1, 293 06 Kosmonosy

ŠKOLNÍ ŘÁD. ZŠ Kosmonosy, Podzámecká 1, 293 06 Kosmonosy ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Ksmnsy, Pdzámecká 1, 293 06 Ksmnsy Obsah 1. Práva a pvinnsti žáka a záknných zástupců... 3 1.1. Žáci mají práv:... 3 1.2. Záknní zástupci mají práv ( 21 zákna č. 561/2004Sb.):... 3 2. Pvinnsti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Kosmonosy, Podzámecká 1 293 06 Kosmonosy

ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Kosmonosy, Podzámecká 1 293 06 Kosmonosy ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ Ksmnsy, Pdzámecká 1 293 06 Ksmnsy Na základě ustanvení 30 zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) vydávám p prjednání v pedaggické

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA EDUARDA ŠTORCHA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTROMĚŘ Školní 315, OSTROMĚŘ, IČ ,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA EDUARDA ŠTORCHA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTROMĚŘ Školní 315, OSTROMĚŘ, IČ , ZÁKLADNÍ ŠKOLA EDUARDA ŠTORCHA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTROMĚŘ Šklní 315, 507 52 OSTROMĚŘ, IČ 70999121, e-mail: skla@zsstrmer.cz Název předpisu: ŠKOLNÍ ŘÁD ZŠ SED: VP/2013/09 Účinnst d: 01.09.2013 Spisvý znak:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. SŠ PTA JIHLAVA tř. Legionářů 3, 586 01 Jihlava

ŠKOLNÍ ŘÁD. SŠ PTA JIHLAVA tř. Legionářů 3, 586 01 Jihlava ŠKOLNÍ ŘÁD SŠ PTA JIHLAVA tř. Leginářů 3, 586 01 Jihlava Š k l n í ř á d S Š P T A J i h l a v a Obsah: Pužité zkratky... 2 Úvd... 2 1. Pdrbnsti k výknu práv a pvinnstí dtčených sb... 2 1.1 Práva žáků...

Více

Základní škola Mladá Boleslav, Komenského náměstí 91 příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Mladá Boleslav, Komenského náměstí 91 příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracval: Základní škla Mladá Bleslav, Kmenskéh náměstí 91 příspěvkvá rganizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mgr.Rman Král, ředitel škly Pedaggická rada prjednala dne: 12. května 2015 Šklská rada prjednala dne: 22. června

Více

Základní škola Vamberk, okres Rychnov nad Kněžnou Komenského 95, Vamberk tel. č

Základní škola Vamberk, okres Rychnov nad Kněžnou Komenského 95, Vamberk tel. č Základní škla Vamberk, kres Rychnv nad Kněžnu Kmenskéh 95, 517 54 Vamberk tel. č. 494 541 324 e-mail: skla@zsvamberk.cz Vypracval Mgr. Martin Vrkslav, ředitel škly Pedaggická rada prjednala dne 1. 9. 2015

Více

Střední škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o., Rožnov pod Radhoštěm

Střední škola cestovního ruchu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o., Rožnov pod Radhoštěm Střední škla cestvníh ruchu a Jazykvá škla s právem státní jazykvé zkušky, s.r.., Ržnv pd Radhštěm dle zák.č. 561/2004 Sb.(šklský zákn), 30 vydává ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Všebecná ustanvení, rganizace prvzu škly

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Šklní vzdělávací prgram pr šklní družinu 1. 9. 2009 Lada Keňvá ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ DRUŽINU Základní škla Jívvá, kres Olmuc, příspěvkvá rganizace Ředitelka škly: Mgr. Pavla Krátká Vychvatelka:

Více

Základní škola a mateřská škola Brno, Křídlovická 30b VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Základní škola a mateřská škola Brno, Křídlovická 30b VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škla a mateřská škla Brn, Křídlvická 30b VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: Kridl/966/2017 Vypracvala: Vydala: Radmila Mifkvá, veducí vychvatelka ŠD RNDr. Jarmila Bavlnkvá, ředitelka škly Na prvzní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Soukromá mateřská škola Jahoda, Vybíralova 969, Praha 14

ŠKOLNÍ ŘÁD. Soukromá mateřská škola Jahoda, Vybíralova 969, Praha 14 ŠKOLNÍ ŘÁD Sukrmá mateřská škla Jahda, Vybíralva 969, Praha 14 1. Úvdní ustanvení Šklní řád upravuje pdrbnsti výknu práv a pvinnstí záknných zástupců dětí v Sukrmé mateřské škle Jahda, Vybíralva 969, Praha

Více

Předpis SŽDC Bp1 o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. Účinnost od 1. října 2013

Předpis SŽDC Bp1 o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci. Účinnost od 1. října 2013 Předpis SŽDC Bp1 bezpečnsti a chraně zdraví při práci Účinnst d 1. října 2013 Úvd k prezentaci Tat prezentace služí především pr základní seznámení s předpisem Bp1, resp. s jeh bsahem, strukturu a nejdůležitějšími

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, LHOTA POD LIBČANY, OKRES HRADEC KRÁLOVÉ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Šklní řád je zpracvaný v suladu se záknem č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. (1)Školní řád a vnitřní řád upravuje

ŠKOLNÍ ŘÁD. (1)Školní řád a vnitřní řád upravuje ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA STEHELČEVES, OKRES KLADNO ŠKOLNÍ ŘÁD Na základě ustanvení 30 zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn) vydávám

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkon povinností a práv žáků a jejich zákonných zástupců ve škole 1.1.1. Práva žáků 1.1.2. Povinnosti žáků Žáci mají povinnost:

ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkon povinností a práv žáků a jejich zákonných zástupců ve škole 1.1.1. Práva žáků 1.1.2. Povinnosti žáků Žáci mají povinnost: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkn pvinnstí a práv žáků a jejich záknných zástupců ve škle 1.1.1. Práva žáků Žáci mají práv: - na vzdělávání pdle šklníh vzdělávacíh prgramu, - na rzvj sbnsti pdle míry nadání, rzumvých

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2014 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, POBOČKA PÍSEK KARLA ČAPKA 2549, 397 01 PÍSEK IČO: 708 698 12 ZŘIZOVATEL: JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE

Více

ZŠ Údlice, okres Chomutov

ZŠ Údlice, okres Chomutov ZŠ Údlice, kres Chmutv Obsah: 1 ŠKOLNÍ ŘÁD...3 1.1 Výkn pvinnstí a práv žáků a jejich záknných zástupců ve škle...3 1.1.1 Práva žáků...3 1.1.2 Pvinnsti žáků...3 1.1.3 Práva záknných zástupců...4 1.1.4

Více

Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2015/2016

Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2015/2016 Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52 Mgr. Radmír Palát krdinátr ICT, metdik ICT Plán práce 2015/2016 Náplň činnsti Náplň práce ICT krdinátra vychází z vyhlášky 317/2005

Více

Školní řád Základní škola Hněvotín

Školní řád Základní škola Hněvotín Obecná ustanvení Šklní řád Základní škla Hněvtín 1. Šklní řád upravuje pdrbnsti k výknu práv a pvinnstí žáků, jejich záknných zástupců a zaměstnanců škly a pdrbnsti pravidlech vzájemných vztahů se zaměstnanci

Více

Š K O L N Í Ř Á D Zpracovaný zákona č. 561/2004 Sb

Š K O L N Í Ř Á D Zpracovaný zákona č. 561/2004 Sb Š K O L N Í Ř Á D Zpracvaný zákna č. 561/2004 Sb Obsahuje a) pdrbnsti k výknu práv a pvinnstí žáků a jejich záknných zástupců a pdrbnsti pravidlech vzájemných vztahů s pedaggickými pracvníky b) prvz a

Více

Dětský domov a Školní jídelna, Nové Strašecí V N I T Ř N Í Ř Á D Čj.: 01/2014- KR

Dětský domov a Školní jídelna, Nové Strašecí  V N I T Ř N Í Ř Á D Čj.: 01/2014- KR Dětský dmv a Šklní jídelna, Nvé Strašecí Okružní 647, 271 01 Nvé Strašecí Tel.: 313 572 136, fax: 313 574 181 e-mail: dd.nvstra@cmail.cz, reditel@strasidylk.cz IČ: 47 019 735 IZO: 102 502 614 V N I T Ř

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb DZR Světl STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO, Dmv se zvláštním režimem DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76

Více

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82

Základní škola Úvaly, příspěvková organizace. Základní škola Úvaly, okres Praha východ nám. Arnošta z Pardubic 8, 250 82 Základní škla Úvaly, kres Praha výchd nám. Arnšta z Pardubic 8, 250 82 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 15. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: ZS 832/2015 Vypracval: Schválil: Pedaggická rada prjednala dne 31.

Více

Školní řád. Gymnázium Valašské Klobouky. Úvodní ustanovení

Školní řád. Gymnázium Valašské Klobouky. Úvodní ustanovení Gymnázium Valašské Klbuky Šklní řád Č. j.: ŠŘ 1/2013 Účinnst d: 2. 9. 2013 Spisvý znak: Skartační znak: Adresa: Gymnázium Valašské Klbuky, Kmenskéh 60, 766 26 Val. Klbuky Telefn: 577 320 572, 577 320 573

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, U LÍPY SVOBODY 3, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ŠKOLNÍ ŘÁD. Údaje o organizaci

MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, U LÍPY SVOBODY 3, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ŠKOLNÍ ŘÁD. Údaje o organizaci MATEŘSKÁ ŠKOLA BRNO, U LÍPY SVOBODY 3, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracvala: Bc. Andrea Maštalířvá, ředitelka MŠ Směrnice nabývá platnsti dne: 1.9. 2016 Směrnice nabývá účinnsti dne: 1.9. 2016

Více

Dohoda o výkonu pěstounské péče

Dohoda o výkonu pěstounské péče Dhda výknu pěstunské péče Název rganizace: Centrum pr dítě a rdinu LATUS Právní frma: bčanské sdružení se sídlem Nýřanská 34, 323 26 Plzeň IČ: 22767452 reg. MVČR 4.11.2011.pd č.j. VS/1-1/86 311/11-R zast.

Více

Dům tří přání www.dumtriprani.cz

Dům tří přání www.dumtriprani.cz Dům tří přání Pmáháme dětem a jejich rdinám, které se citly v krizvé situaci. Naší snahu je umžnit těmt dětem bezpečný vývj v půvdní rdině. Pracviště dmu tří přání Ambulantně terénní centrum Terrnská 7,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD leden - prosinec 2015

ŠKOLNÍ ŘÁD leden - prosinec 2015 ŠKOLNÍ ŘÁD leden - prsinec 2015 Jazykvá šklka SMOLÍČEK s.r.. GOOGLE + Jazykvá šklka SMOLÍČEK s.r. Bytvý kmplex EURO (za LIDLem) FACEBOOK Jazykvá šklka Smlíček Břeclav třída 1. máje 3414/11b, 690 02, Břeclav

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vnitřní předpis č.: V2/12 Spisvý znak: A 10 Obsah: 1. Základní cíle MŠ při zabezpečvání předšklníh vzdělávání 2. Práva a pvinnsti účastníku předšklní výchvy a vzdělávání 2.1.

Více

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb

I / Cíle a způsoby poskytování sociálních služeb DS Světl STANDARDY KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB 2016 DOMOV PRO SENIORY SVĚTLO DRHOVLE 44, 397 01 PÍSEK IČO: 70 86 98 12 ZŘIZOVATEL JIHOČESKÝ KRAJ U ZIMNÍHO STADIONU 1952/2 370 76 ČESKÉ BUDĚJOVICE I / Cíle

Více

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11.

PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE. 27. 11. PODPORA VYBUDOVÁNÍ A PROVOZU ZAŘÍZENÍ PÉČE O DĚTI PŘEDŠKOLNÍHO VĚKU PRO PODNIKY I VEŘEJNOST MIMO HL. M. PRAHU / V HL. M. PRAZE 27. 11. 2015, Praha PŘEDSTAVENÍ VÝZEV PŘEDSTAVENÍ VÝZEV Pdpra vybudvání a

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

Základní škola a mateřská škola Načeradec, příspěvková organizace. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Načeradec, příspěvková organizace. Školní řád Základní škla a mateřská škla Načeradec, příspěvkvá rganizace Obecná ustanvení Šklní řád Na základě ustanvení ( 30, dst.1) zákna č.561/2004 Sb. předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání

Více

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Oddíl I. Základní úkol domova mládeže

ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE. Oddíl I. Základní úkol domova mládeže ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Oddíl I. Základní úkl dmva mládeže Dmv mládeže má za úkl zabezpečit ubytvání, stravvání a výchvu, která navazuje na výchvně vzdělávací činnst Střední průmyslvé škly a Obchdní akademie,

Více

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691

Mateřská škola speciální, Praha 8, Štíbrova 1691 Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 INFORMACE O POVINNÉM SUBJEKTU pdle vyhlášky č. 442/2006 Sb. Označení a uvzvací Obsah plžky text 1. Název Mateřská škla speciální, Praha 8, Štíbrva 1691 2.

Více

Minimální preventivní program sociálně patologických jevů. Školní rok SŠ Trhové Sviny, Školní 709,

Minimální preventivní program sociálně patologických jevů. Školní rok SŠ Trhové Sviny, Školní 709, Minimální preventivní prgram sciálně patlgických jevů Šklní rk 2018 2019 SŠ Trhvé Sviny, Šklní 709, 374 19 1. Práce pedaggickéh sbru a vedení škly Sučasné slžení pedaggickéh klektivu funguje bez větších

Více

Základní škola a mateřská škola Načeradec, příspěvková organizace. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Načeradec, příspěvková organizace. Školní řád Základní škla a mateřská škla Načeradec, příspěvkvá rganizace Obecná ustanvení Šklní řád Na základě ustanvení ( 30, dst.1) zákna č.561/2004 Sb. předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkon povinností a práv ţáků a jejich zákonných zástupců ve škole Práva ţáků Povinnosti ţáků Ţáci mají povinnost:

ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkon povinností a práv ţáků a jejich zákonných zástupců ve škole Práva ţáků Povinnosti ţáků Ţáci mají povinnost: ŠKOLNÍ ŘÁD 1. Výkn pvinnstí a práv ţáků a jejich záknných zástupců ve škle 1.1.1. Práva ţáků Ţáci mají práv: - na vzdělávání pdle šklníh vzdělávacíh prgramu, - na rzvj sbnsti pdle míry nadání, rzumvých

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá školka

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá školka Kurz DVPP Žádst akreditaci DVPP Vzdělávací prgram,,bezpečná a zdravá šklka Vzdělávací prgram,,bezpečná a zdravá šklka Přadvé čísl: 13 1. Název vzdělávacíh prgramu: Bezpečná a zdravá šklka 2. Obsah - pdrbný

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Úvod. Dítě má právo:

ŠKOLNÍ ŘÁD Úvod. Dítě má právo: Církevní mateřská škla Srdíčk Pdpěrva 1879/2, Praha 5 Lužiny, 155 00 tel.: 251 622 425, e-mail: cms.srdick@seznam.cz, web: www.cms-srdick.cz IČO: 60 43 71 71, č. ú. 127730369/0800 ŠKOLNÍ ŘÁD Úvd Šklní

Více

Vnitřní směrnice Školní řád mateřské školy

Vnitřní směrnice Školní řád mateřské školy Vnitřní směrnice Šklní řád mateřské škly Základní škla a Mateřská škla Rakvice, Hrní 566, 691 03 RAKVICE Vypracval: Mgr. Jarslav Vyslužil Schválil: Mgr. Jarslav Vyslužil ředitel škly ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 1 Č.j.: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA KARLOVY VARY, ŠMERALOVA 15 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 2 Šklní řád ZŠ a ZUŠ Karlvy Vary Vypracval: Schválil: Mgr. B. Svbda Mgr. Břetislav Svbda, ředitel škly

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Firemní školka J&T. IBC centrum, Pobřežní 3, Praha 8, 180 00. Firemní školka J&T. skolka@jt-firemniskolka.cz. www.jt-firemniskolka.

VNITŘNÍ ŘÁD. Firemní školka J&T. IBC centrum, Pobřežní 3, Praha 8, 180 00. Firemní školka J&T. skolka@jt-firemniskolka.cz. www.jt-firemniskolka. VNITŘNÍ ŘÁD Firemní šklka J&T IBC centrum, Pbřežní 3, Praha 8, 180 00 1. ÚDAJE O ZAŘÍZENÍ Název: Firemní šklka J&T Adresa: Pbřežní 3, Praha 8, 180 00 Telefn: E-mail: Web: Prvzvatel: Předmět činnsti: Ředitelka:

Více

Shop System - Smlouva o poskytování software

Shop System - Smlouva o poskytování software Shp System - Smluva pskytvání sftware Pskytvatel: NetSystems Slutin s.r.., zapsaná v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl C, vlžka 151732 Zenklva 37, Praha 8, Libeň 180 00 IČ: 28896416, DIČ: CZ28896416

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. Zdravým životním stylem ke kvalitnímu výkonu budoucích profesí. Střední odborná škola ochrany osob a majetku, s. r. o.

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. Zdravým životním stylem ke kvalitnímu výkonu budoucích profesí. Střední odborná škola ochrany osob a majetku, s. r. o. ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Zdravým živtním stylem ke kvalitnímu výknu buducích prfesí. Zpracval: Dr. Mgr. Zbyněk Dmin, výchvný pradce a metdik prevence Mgr. Jana Kpkvá, výchvný pradce a metdik prevence

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní řád. Mgr. Lenka Hrušková Bursová, MBA

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní řád. Mgr. Lenka Hrušková Bursová, MBA Základní škla Kynšperk nad Ohří, kres Sklv, příspěvkvá rganizace Šklní řád ŠKOLNÍ ŘÁD Vydala: Mgr. Lenka Hruškvá Bursvá, MBA Pedaggická rada prjednala dne: 25. 8. 2016 Šklská rada schválila dne: 29. 8.

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škla a Mateřská škla Břitv, kres Blansk, příspěvkvá rganizace Šklní 125, 679 21 Břitv Výrční zpráva činnsti škly Šklní rk: 2012/2013 vypracval: Mgr. Jiří Sedláček ředitel škly Břitv, 6. 9. 2013

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

se sídlem Štefánikova 117, KOPŘIVNICE, PSČ:742 21 + 556821457, 731175657 zdislava@zdislava.net www.zdislava.net

se sídlem Štefánikova 117, KOPŘIVNICE, PSČ:742 21 + 556821457, 731175657 zdislava@zdislava.net www.zdislava.net ZÁKLADNÍ ŠKOLA SVATÉ ZDISLAVY KOPŘIVNICE se sídlem Štefánikva 117, KOPŘIVNICE, PSČ:742 21 + 556821457, 731175657 zdislava@zdislava.net www.zdislava.net ŠKOLNÍ ŘÁD Šklní řád je zpracván na základě zákna

Více

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád

Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků Klasifikační řád Základní škla, Dbruška, Pulická 378 Šklní řád základní škly (aktualizace 2018 GDPR) Č.j.: ŠŘ/ 2018/ GDPR Účinnst d: 1. 5. 2019 Spisvý znak: Skartační znak: S10 Změny: Aktualizván a dplněn s hledem na GDPR.

Více

Škola: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOSTELNÍ HLAVNO, OKRES PRAHA-VÝCHOD ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice č. 9 Školní řád mateřské školy

Škola: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOSTELNÍ HLAVNO, OKRES PRAHA-VÝCHOD ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice č. 9 Školní řád mateřské školy Škla: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOSTELNÍ HLAVNO, OKRES PRAHA-VÝCHOD ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice č. 9 Šklní řád mateřské škly Č.j.: 96 /2017-9 Účinnst d: 01. 09. 2017 Spisvý znak: 1.1.1 Pčet přílh:

Více

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance)

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance) Základní zaměření dvu typů seminářů a jejich bsahvá náplň má za cíl pskytnut veducím zaměstnancům v becné rvině infrmace zákníku práce a dalších suvisejících právních úpravách, včetně infrmací prblematice

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ ŽULOVÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ ŽULOVÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ ŽULOVÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Řád škly vychází z těcht právních nrem: - Zákn 104/1991 Sb. - Vyhláška č. 14/2005 Sb. - Vyhláška 114/2002 Sb. - Zákn č. 500/2004 Sb. Prvz škly: 6:30-16:15 Telefn:

Více

Gymnázium, Český Těšín, příspěvková organizace. Klasifikační řád

Gymnázium, Český Těšín, příspěvková organizace. Klasifikační řád Gymnázium, Český Těšín, příspěvkvá rganizace Klasifikační řád Obecná ustanvení Na základě ustanvení zákna č. 561/2004 Sb., předšklním, základním, středním, vyšším dbrném a jiném vzdělávání (šklský zákn)

Více

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ

PRAVIDLA PRO HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S u k r m é g y m n a s i u m J s e f a Š k v r e c k é h, S. R. O. P L Z E Ň S K Á 1 1 7 / 3 9, 150 00 P R A H A 5, I Č : 2 5 1 4 0 1 0 8 TEL.: 224 262 286 EMAIL: INFO@SGJS.CZ WWW.SGJS.CZ ČLÁNEK VI. ŠKOLNÍHO

Více

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Kncepce pradenských služeb pskytvaných ve škle Šklní prgram (strategie) pedaggick-psychlgickéh pradenství Č.j.: 27317/2004-24 Nvelizvána vyhláška č.72/2005 Sb., pskytvání pradenských služeb ve šklách a

Více

Co dělat, když. (Krizový plán) ..je dítě pod vlivem alkoholu

Co dělat, když. (Krizový plán) ..je dítě pod vlivem alkoholu C dělat, když (Krizvý plán)..je dítě pd vlivem alkhlu - Snaţte se zachvat klid. - Je primárně nutné dítěti v další knzumaci zabránit - Odhadněte stupeň pilsti, míru intxikace. - Pdle mţnsti zjistěte, c

Více

SOCIÁLNÍ REHABILITACE ELIM

SOCIÁLNÍ REHABILITACE ELIM SOCIÁLNÍ REHABILITACE ELIM Sciální rehabilitace Elim je financvána z prjektu Pdpra a rzvj vybraných sciálních služeb ve Zlínském kraji financvanéh z Evrpskéh sciálníh fndu.. Sciální rehabilitace Elim je

Více

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SMLOUVA O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Níže uvedenéh dne, měsíce a rku uzavřely smluvní strany: Splečnst: Se sídlem: IČO: DIČ: Zastupená: Kntaktní email: Splečnst je zapsána v bchdním rejstříku vedeném Krajským

Více

MASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, RAKOVNÍK, PRAŽSKÁ Školní řád

MASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, RAKOVNÍK, PRAŽSKÁ Školní řád MASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, RAKOVNÍK, PRAŽSKÁ 1222 Šklní řád Rakvník 2018 Obsah: I. Zásady a cíle vzdělání 4 II. Práva žáků a záknných zástupců nezletilých žáků 4 III. Pvinnsti žáků a záknných zástupců

Více

Základní škola Tlučná, okres Plzeň sever, Školní 838, Tlučná Minimální preventivní program základní školy školní rok 2013/2014

Základní škola Tlučná, okres Plzeň sever, Školní 838, Tlučná Minimální preventivní program základní školy školní rok 2013/2014 Základní škla Tlučná, kres Plzeň sever, Šklní 838, Tlučná 330 26 Minimální preventivní prgram základní škly šklní rk 2013/2014 Tlučná 10. 9. 2013 Úvdní charakteristika Základní škla v Tlučné je menší venkvská

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní řád. Mgr. Lenka Hrušková Bursová

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola Kynšperk nad Ohří, okres Sokolov, příspěvková organizace Školní řád. Mgr. Lenka Hrušková Bursová Základní škla Kynšperk nad Ohří, kres Sklv, příspěvkvá rganizace Šklní řád ŠKOLNÍ ŘÁD Vydala: Mgr. Lenka Hruškvá Bursvá Pedaggická rada prjednala dne: 30. 08. 2013 Šklská rada schválila dne: 29. 08. 2013

Více

SC 4.2 Zvýšení kvality vzdělávání prostřednictvím posílení inkluze v multikulturní společnosti

SC 4.2 Zvýšení kvality vzdělávání prostřednictvím posílení inkluze v multikulturní společnosti SC 4.2 Zvýšení kvality vzdělávání prstřednictvím psílení inkluze v multikulturní splečnsti Datum vyhlášení výzvy: 14. 10. 2015 Datum a čas uknčení příjmu žádstí: 16. 12. 2015 16:00 Předpkládané vyhlášení

Více

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné

Smlouva č. /2014 o poskytování služby sociální péče domova se zvláštním režimem. Oáza pokoje pro psychicky nemocné Smluva č. /2014 pskytvání služby sciální péče dmva se zvláštním režimem Oáza pkje pr psychicky nemcné dle 91 zákna č. 108/2006 Sb., sciálních službách, v platném znění. (dále jen Smluva) paní / panem (dále

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov, příspěvková organizace

Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov, příspěvková organizace Gymnázium a Střední dbrná škla, Rýmařv, příspěvkvá rganizace ŠKOLNÍ ŘÁD přadvé čísl: 1.2.1 spisvý znak: 3.1.1 skartační znak: A5 čísl jednací: GRY/00327/2019 Vydala: Mgr. Zdena Kvaříkvá, ředitelka škly

Více

C.A.P. PRŮVODCE ŠKOLOU V PŘÍRODĚ

C.A.P. PRŮVODCE ŠKOLOU V PŘÍRODĚ C.A.P. PRŮVODCE ŠKOLOU V PŘÍRODĚ OBSAH: Dprava Ubytvání Stravvání Zdravtnický dhled Výchvný persnál Celdenní prgram Servis pedaggickým pracvníkům a infrmace pr rdiče a šklu Pjištění Kntakty DOPRAVA Splupracujeme

Více

Š K O L N Í R O K / ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT. Plán práce 2012/2013

Š K O L N Í R O K / ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT. Plán práce 2012/2013 Š K O L N Í R O K 2 0 1 2 / 2 0 1 3 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52 Mgr. Radmír Palát krdinátr ICT Plán práce 2012/2013 Náplň činnsti Náplň práce ICT metdika vychází z vyhlášky 317/2005 upravené

Více

Pravidla pro hodnocení žáků

Pravidla pro hodnocení žáků Čj. ZŠ/ 178/09 Pravidla pr hdncení žáků Základní pkyny pr hdncení výsledků vzdělávání žáků hdncení průběhu a výsledků vzdělávání a chvání žáka musí být jednznačné, srvnatelné s předem stanvenými kritérii,

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škla a Mateřská škla Buchlvice šklní rk 2015/2016 Obsah Obsah... 1 Základní údaje škle... 2 Persnální zajištění prevence... 2 Charakteristika škly... 3 C je Preventivní

Více

Změny: Dnem nabytí účinnosti nového školního řádu končí platnost školního řádu 9/2017

Změny: Dnem nabytí účinnosti nového školního řádu končí platnost školního řádu 9/2017 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRAMÍNKY Šklní řád mateřské škly Č. j.: 10/2018 Účinnst d: 1. 9. 2018 Spisvý znak: SaŘ Skartační znak: S10 Změny: Dnem nabytí účinnsti nvéh šklníh řádu knčí platnst šklníh řádu 9/2017 Ředitel

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pr základní vzdělávání ŠKOLNÍ DRUŽINA Základní škla a mateřská škla, Blížkvice, kr. Znjm příspěvkvá rganizace OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE.. 2 2. CHARAKTERISTIKA ŠD. 3 3. CHARAKTERISTIKA

Více

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu

Nabídka služby DOZP 1. poskytnutí ubytování 2. poskytnutí stravy 3. pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu Nabídka služby DOZP 1. pskytnutí ubytvání - ubytvání - úklid, praní a drbné pravy lžníh a sbníh prádla a šacení, žehlení Služba je pskytvána ve dvu střediscích. Středisk Rumburk 2 dmácnsti p 5 klientech,

Více

MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 - 12 -

MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 - 12 - ČÍSLO ÚČTU A INTERNETOVÉ STRÁNKY FIRMY ADEVA, DODÁVAJÍCÍ OBĚDY NA DRUHÝ STUPEŇ, KAM JE TŘEBA ZASLAT MINIMÁLNĚ 200,- Kč, ABY SI DĚTI MOHLI NA PONDĚLÍ OBJEDNAT OBĚD: www.adeva.cz č. ú.:1243116379/0800 SVAČINY

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracovala ředitelka mateřské školy Madolinka, Bc. Lucie Havlíková Modletická 1402, MČ Praha 11

ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracovala ředitelka mateřské školy Madolinka, Bc. Lucie Havlíková Modletická 1402, MČ Praha 11 ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracvala ředitelka mateřské škly Madlinka, Bc. Lucie Havlíkvá Mdletická 1402, MČ Praha 11 Obsah: 1. Základní ustanvení 2. Práva a pvinnsti všech zúčastněných 3. Pdmínky pr uknčení vzdělávání

Více

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům

Pravidla pro poskytování fakultativních služeb klientům Centrum sciálních služeb Jindřichův Hradec Dmv Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárku Vnitřní předpis směrnice č. 109/2014 Pravidla pr pskytvání fakultativních služeb klientům I. Obecná ustanvení

Více

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91 STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, splek (dále jen MH) Sídl: Hřbitvní 29, Ivančice, 664 91 II. Charakteristika MH a) Sdružení je dbrvlným nevládním neziskvým sdružením vzniklým pdle zákna č. 83/1990

Více