Dotazníkové šetření 1 - souhrnný výsledek za ORP

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dotazníkové šetření 1 - souhrnný výsledek za ORP"

Transkript

1 Doazníkové šeření 1 - souhrnný výsledek za ORP Název ORP Polička Poče odpovědí 21 Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B

2 1. V jakých oblasech výborně či velmi dobře spolupracujee se sousedními (případně blízkými) obcemi? Předsavielé DSO hodnoí obecně v rámci DSO. č e n o s oblasi spolupráce Komenář (je li relevanní): Obce spolu nejčasěji spolupracují ve oblasi sociálních služeb - Svazek obcí AZASS, v oblasi cesovního ruchu (propagace) a kulury a sporu přes svazek obcí Kraje Smeany a Marinů (kalendář a ermínová koordinace společenských akcí). Neformálně při vypůjčení společenského sálu, navšěvování akcí v sousedních obcích či sporovně zábavných ukáních "Hry bez kaasru" aj.. V oblasi vodovodů funguje v území Sdružení majielů skupinového vodovodu Poličsko. Mírně přeceněná je spolupráce v oblasi školsví, kdy předsavielé obcí uvádějí za spolupráci již jen o, že děi z jejich obce bez školy dojíždění do sousední obce, kde školu mají. Spoluprací v oblasí odpadového hospodářsví se rozumí především projek komposárny v obci Borová, kam mohou okolní obce dováže odpad. Jako jiné příklady kvaliní spolupráce byla uvedena - "mezinárodní spolupráce" v případě měsa Bysré a oblasi plynofikace v případě obcí Borová, Oldřiš, Široký Důl a Telecí (ZSO Borovsko). 2. V jakých oblasech se Vám nedaří naváza spolupráci se sousedními (nebo blízkými) obcemi? Předsavielé DSO hodnoí obecně v rámci DSO. č e n o s oblasi spolupráce

3 Komenář (je li relevanní): Nedosaky ve spolupráci vnímány prakicky nejsou kromě určiých problémů při přípravě ČOV měsa Bysré a obce Harmanice a kanalizace v obcích Borová a Oldřiš, kde došlo k vyvolání referend, ver kerých se občané jednoznačně vyjádřili proi již připravené lakové kanalizaci. Spolupráce v cesovním ruchu je kriizována na Svojanově, ale spíše ve smyslu spolupráce s obcemi přes hranice kraje. Jako příklady nevyvedené spolupráce jsou uváděny oblasi: regionální dopravy, zaměsnanosi, nízké meodické podpory ze srany sídla ORP a nízké adminisraivní konekiviy obcí. 3. Jak hodnoíe spolupráci mezi sousedními obcemi (edy s ěmi, se kerými sousedí vaše kaasrální území; předsavielé DSO hodnoí obecně v rámci DSO)? 6% 0% 15% 35% 44% 1 (výborná spolupráce) 2 (velmi dobrá) 3 (dobrá) 4 (dosaečná) 5 (nedosaečná) Vyhodnocení komenáře - nuno provés z lisu Odpovědi na formulář a vloži komenář KMOS Spolupráce se sousedy je vnímána ve věšině případů jako výborná a velmi dobrá. Uváděná horší spolupráce není v měříku osobnosním (vzájemných rozporů a anipaií), ale spíše ve vzdálenosi, kde není příliš prosoru pro spolupráci. Z důvodu nezájmu okolí hodnoí dvě obce spolupráci s okolím jako dosaečnou. Teno nezájem může bý způsoben i bariérou krajských hranic (nezájem obcí v kraji Vysočina). 4. Jak hodnoíe spolupráci s obcemi v rámci mikroregionu/ů (DSO)? Předsavielé DSO hodnoí jen své DSO. Poče odpovědí Průměr Nejhorší známka DSO ,3 3 DSO ,5 3 DSO ,2 2 Vyhodnocení komenáře - nuno provés z lisu Odpovědi na formulář Spolupráce v rámci sávajících DSO je hodnocená jako výborná. Tabulka uvedená výše ovšem v případě DSO 3 je nevypovídající, neboť pod DSO 3 se skrylo hned několik rozdílných subjeků podle oho, kde jsou dané obce angažovány. Klíčovou roli při insiucionalizaci MOS by mohl sehrá Mikroregion Poličsko, kerý funguje na území všech sávajících obcí SO ORP Polička a v abulce je pod označením DSO 1. DSO 2 reprezenuje Svazek obcí AZASS.

4 Spolupráce v rámci sávajících DSO je hodnocená jako výborná. Tabulka uvedená výše ovšem v případě DSO 3 je nevypovídající, neboť pod DSO 3 se skrylo hned několik rozdílných subjeků podle oho, kde jsou dané obce angažovány. Klíčovou roli při insiucionalizaci MOS by mohl sehrá Mikroregion Poličsko, kerý funguje na území všech sávajících obcí SO ORP Polička a v abulce je pod označením DSO 1. DSO 2 reprezenuje Svazek obcí AZASS. 5. Jaké vidíe nejvěší bariéry meziobecní spolupráce? č e n o s Neochoa, zášť, nezájem, neznalos či neplnění dohod mezi obcemi Špané fungování, řízení či právní forma spolupráce (např. DSO) Nízká podpora ze srany sáu Nedosaek financí 0 Nedosaečná či složiá legislaiva Jiné významnos bariéry Vyhodnocení komenáře - nuno provés z lisu Odpovědi na formulář a vloži komenář KMOS Bariéry pro spolupráci jsou prakicky vnímány pouze dvě a o zejména nedosaek financí pro fungování sávajícího mikroregionu a nízká podpora ze srany sáu ěmo subjekům. Dalšími bariérami jednolivě zmíněnými jsou: zráa rozhodovací schopnosi a malá pravomoc mikroregionu, exisence mnoha svazku (lepší by byl jeden muliémaický). 6. Napiše 3 vaše nejvěší úspěchy nebo poziiva meziobecní spolupráce a pokud možno je popiše: 1. Vznik Svazku obcí AZASS, kerý v podsaě záchranil zdravoní služby v Poličce. 2. Výsavba komuniní komposárny v Borové, kam mohou obce dováže bioodpad. 3. Zakoupení malé komunální echniky, zakoupení mobilního pódia pro kulurní akce a výsavba urisických odpočívadel. 7. Napiše 3 vaše nejvěší neúspěchy nebo negaiva meziobecní spolupráce : 1. Neschopnos dohody na společných nákupech energií. 2. Příliš drahé pořízení urisických odpočívadel. 3. Neschopnos spolupracova s obcemi za krajskou hranicí. 8a. Ohodnoťe oblasi dle vašeho názoru vhodné pro meziobecní spolupráci:

5 % z celkového poču odpovědí 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 5 (naproso nevhodné). 4 (spíše nevhodné) 3 (vhodné) 2 (velmi vhodné) 1 (naproso vhodné až nezbyné) oblasi spolupráce Komenář (je li relevanní): Nejlepší předsavy o možné spolupráci panují v oblasech sociálních služeb, školsví, odpadového hospodářsví a činnosi spolků a kulury. Poněkud konroverzní je éma sdružených nákupů, kde jsou zasoupeny všechny odpovědi prakicky rovnocenně. Jako velmi vhodná je uváděna navíc aké spolupráce v regionální dopravě.

6 čenos odpovědí 8b. Uveďe, zda v jednolivých oblasech spolupracujee: č e n o s ano ne, ale chceme ne oblasi spolupráce KMOS vyhodnoí specifikaci položky Jiné z předešlé oázky (je-li relevanní): Nejvěší popávka po spolupráci panuje v oblasech zaměsnanosi a podnikání, cesovním ruchu a oblasi sdružených nákupů. 9a. Co považujee za vhodnou formu pro meziobecní spolupráci? 20 0 forma spolupráce 1-nevhodná 2-spíše nevhodná 3-vhodná 4-velmi vhodná 5- nejvhodnější Komenář (je li relevanní): Z hlediska formy spolupráce se jeví jako nebližší neformální forma spolupráce, následována spoluprací v rámci projeku Podpora meziobecní spolupráce a v rámci sávajícího Mikroregionu Poličsko (na sejné úrovni obliby).

7 9b. V případě výběru položky Smlouvy mezi obcemi, Společné organizace a firmy nebo Sávající mikroregion (DSO) prosíme o bližší specifikaci-zde KMOS okomenuje siuaci v území ORP: 10. Jaký máe názor na insiu Okresního shromáždění, keré bylo zřízeno zákonem č. 321 ke konrole činnosí Okresního úřadu, schvalovalo a konrolovalo jeho rozpoče a hospodaření, prosazovalo společné zájmy obcí u okresního úřadu a aké schvalovalo rozdělení doací obcím. Byla o dobrá plaforma pro spolurozhodování obcí v rámci okresu Byla o dobrá plaforma pro spolurozhodování obcí v rámci okresu, ale problémem bylo nepřímé zasoupení zejména malých obcí (bylo sanoveno směrné číslo poču obyvael na 1 hlas). Nebyla o dobrá plaforma pro spolurozhodování obcí v rámci okresu, proože : čenos odpovědí Komenář (je li relevanní): Podsaná čás sarosů shromáždění nepamauje. Pokud insiu pamaují, zdál se jím jako geograficky příliš rozsáhlý a časo přijímaná rozhodnuí na něm byla již rozhodnua z předcházející rady, udíž je neměli možnos příliš ovlivni.

8 11a. Mám předběžný zájem zapoji se do projeku Podpora meziobecní spolupráce a účasni se jednání Shromáždění předsavielů obcí. Vybere varianu, se kerou souhlasíe. Ano Ano, ale mám yo doazy, připomínky nebo žádosi o informace (specifikace v následující oázce 11b) Ne, ale pokud budu mí více informací, zvážím o Ne, mám k omu yo důvody (specifikace v následující oázce 11c) Jiné čenos odpovědí 11b. V případě doazů, připomínek nebo žádosí o informace, prosím specifikuje: - 11c. V případě nezájmu o projek, prosím specifikuje: V rámci projeku Podpory meziobecní spolupráce budou řešena ři émaa (školsví, sociální služby, odpady) a čvré volielné éma (vznikne na základě domluvy zúčasněných obcí). Předběžně navrhuji oo éma (vypsa a uvés proč): Dopravní obslužnos v okrajových obcích regionu - zde si sarosové posěžovali, že po opakovaných problémech s řešielem regionální dopravy si nyní "řeší" obyvaelé dopravu sami - vlasním osobním auomobilem, akže opěovné zvýšení čenosi spojů nemá podle sarosů smysl, neboť lidé se zpě k prosředkům hromadné dopravy jen ěžko vráí. Jiná siuace je u dopravy děí do škol a zpě, kde by obce, ve kerých jsou příomné základní školy s 1. i 2. supněm, pořebovaly dopravní prosředky pro svoz a rozvoz děí, neboť běžná regionální doprava organizačně nevyhovuje. Společným objekem pozornosi by měla bý podpora zaměsnanosi, podpora lokální ekonomiky, podnikání a podpora lokálních produků. Konkréní způsoby, jak siuaci v omo ohledu řeši (kromě zaměsnávání osob z doace přes úřad práce pod obcí) navrženy nebyly. Časo byl aké vysloven požadavek na komplexnější řešení cesovního ruchu a s ním spojených doprovodných akivi. To je spojeno nejen s přípravou společné koncepce cykloras a lyžařských běžeckých ras a jejich údržby, ale i například přeshraniční (mezikrajskou) spoluprací v okolí hradu Svojanov a společnými propagačními maeriály. Společný informační servis ohledně zákonů, účenicví a celkovou úlevu v oblasi adminisraivy, by přivíaly prakicky všechny obce, zejména však y s profesně neuvolněnými sarosy. Mohlo by se jedna o poradensví v oblasech výběrových řízení, sraegického plánování, doačních programů či zpracování ypových smluv, čímž by se ušeřil drahocenný čas malého obecního aparáu.

9 Dopravní obslužnos v okrajových obcích regionu - zde si sarosové posěžovali, že po opakovaných problémech s řešielem regionální dopravy si nyní "řeší" obyvaelé dopravu sami - vlasním osobním auomobilem, akže opěovné zvýšení čenosi spojů nemá podle sarosů smysl, neboť lidé se zpě k prosředkům hromadné dopravy jen ěžko vráí. Jiná siuace je u dopravy děí do škol a zpě, kde by obce, ve kerých jsou příomné základní školy s 1. i 2. supněm, pořebovaly dopravní prosředky pro svoz a rozvoz děí, neboť běžná regionální doprava organizačně nevyhovuje. Společným objekem pozornosi by měla bý podpora zaměsnanosi, podpora lokální ekonomiky, podnikání a podpora lokálních produků. Konkréní způsoby, jak siuaci v omo ohledu řeši (kromě zaměsnávání osob z doace přes úřad práce pod obcí) navrženy nebyly. Časo byl aké vysloven požadavek na komplexnější řešení cesovního ruchu a s ním spojených doprovodných akivi. To je spojeno nejen s přípravou společné koncepce cykloras a lyžařských běžeckých ras a jejich údržby, ale i například přeshraniční (mezikrajskou) spoluprací v okolí hradu Svojanov a společnými propagačními maeriály. Společný informační servis ohledně zákonů, účenicví a celkovou úlevu v oblasi adminisraivy, by přivíaly prakicky všechny obce, zejména však y s profesně neuvolněnými sarosy. Mohlo by se jedna o poradensví v oblasech výběrových řízení, sraegického plánování, doačních programů či zpracování ypových smluv, čímž by se ušeřil drahocenný čas malého obecního aparáu. Siuace v oblasi mísních komunikací (jejich nuných oprav) je aké velmi palčivá, i když ne vždy byla uváděna jako prioriní. Další sdělení a náměy k meziobecní spolupráci (vypiše): -

10

Dotazníkové šetření- souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření- souhrnný výsledek za ORP Doazníkové šeření- souhrnný výsledek za ORP Název ORP Chomuov Poče odpovědí 26 Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ.1.4/4.1./B8.1 1. V jakých oblasech výborně či velmi dobře spolupracujee se sousedními

Více

Vyhodnocení I. části dotazníku pro starosty ORP Břeclav. Zpracoval: KMOS Milan Sedláček

Vyhodnocení I. části dotazníku pro starosty ORP Břeclav. Zpracoval: KMOS Milan Sedláček Vyhodnocení I. části dotazníku pro starosty ORP Břeclav Zpracoval: KMOS Milan Sedláček . V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete se sousedními (případně blízkými) obcemi? pomoc při krizových

Více

1. V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete se sousedními (případně blízkými) obcemi?

1. V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete se sousedními (případně blízkými) obcemi? Dotazník meziobecní spolupráce: VYHODNOCENÍ ODPOVĚDÍ za ORP Nové Město nad Metují Počet zúčastněných obcí: 12 Počet zúčastněných svazků obcí: 3 1. V jakých oblastech výborně či velmi dobře spolupracujete

Více

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY

Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR VÝSLEDKY ŠETŘENÍ V ORP ŘÍČANY V Říčanech 15.5.2014 Koordinátorka meziobecní spolupráce v území Mgr. Karolina Emanuelová Pracovnice pro tvorbu analýz

Více

Metodika zpracování finanční analýzy a Finanční udržitelnost projektů

Metodika zpracování finanční analýzy a Finanční udržitelnost projektů OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ EVROPSKÁ UNIE Fond soudržnosi Evropský fond pro regionální rozvoj Pro vodu, vzduch a přírodu Meodika zpracování finanční analýzy a Finanční udržielnos projeků PŘÍLOHA

Více

INDIKÁTORY HODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI VÝDAJŮ MÍSTNÍCH ROZPOČTŮ DO OBLASTI NAKLÁDÁNÍ S ODPADY

INDIKÁTORY HODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI VÝDAJŮ MÍSTNÍCH ROZPOČTŮ DO OBLASTI NAKLÁDÁNÍ S ODPADY INDIKÁTORY HODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI VÝDAJŮ MÍSTNÍCH ROZPOČTŮ DO OBLASTI NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Jana Soukopová Anoace Příspěvek obsahuje dílčí výsledky provedené analýzy výdajů na ochranu živoního prosředí z

Více

3. Charakteristika školního vzdělávacího programu

3. Charakteristika školního vzdělávacího programu 3. Charakerisika školního vzdělávacího programu 3.1. Filozofie školy 3.1.1. Úvod V souladu s novými principy kurikulární poliiky, zformulovanými v Národním programu rozvoje vzdělávání v ČR (zv. Bílé knize),

Více

Schöck Isokorb typ KST

Schöck Isokorb typ KST Schöck Isokorb yp Obsah Srana Základní uspořádání a ypy přípojů 194-195 Pohledy/rozměry 196-199 Dimenzační abulky 200 Ohybová uhos přípoje/pokyny pro návrh 201 Dilaování/únavová odolnos 202-203 Konsrukční

Více

Věstník ČNB částka 25/2007 ze dne 16. listopadu 2007

Věstník ČNB částka 25/2007 ze dne 16. listopadu 2007 Třídící znak 1 0 7 0 7 6 1 0 ŘEDITEL SEKCE BANKOVNÍCH OBCHODŮ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY VYHLAŠUJE ÚPLNÉ ZNĚNÍ OPATŘENÍ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY Č. 2/2003 VĚST. ČNB, KTERÝM SE STANOVÍ PODMÍNKY TVORBY POVINNÝCH MINIMÁLNÍCH

Více

Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B

Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B Podpora meziobecní spolupráce, reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 MĚSTA A OBCE SO ORP POLIČKA VE SVAZCÍCH A JEJICH ROZBOR (platný stav k 9. 12. 2013) Mikroregion Poličsko Datum vzniku: 10. 11. 1999 hájení

Více

pro napojení ocelových nosníků velkého průřezu na ocelovou konstrukci (s více než dvěma moduly)

pro napojení ocelových nosníků velkého průřezu na ocelovou konstrukci (s více než dvěma moduly) Schöck Isokorb Moduly pro napojení ocelových nosníků velkého průřezu na ocelovou konsrukci (s více než dvěma moduly) 190 Schöck Isokorb yp (= 1 ZST Modul + 1 QST Modul) pro napojení volně vyložených ocelových

Více

5 GRAFIKON VLAKOVÉ DOPRAVY

5 GRAFIKON VLAKOVÉ DOPRAVY 5 GRAFIKON LAKOÉ DOPRAY Jak známo, konsrukce grafikonu vlakové dopravy i kapaciní výpočy jsou nemyslielné bez znalosi hodno provozních inervalů a následných mezidobí. éo kapiole bude věnována pozornos

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2004 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Tiul předpisu: Nařízení vlády o sanovení podmínek pro zařazení skupin výrobců, zajišťujících společný odby vybraných zemědělských komodi, do

Více

Analýza citlivosti NPV projektu na bázi ukazatele EVA

Analýza citlivosti NPV projektu na bázi ukazatele EVA 3. mezinárodní konference Řízení a modelování finančních rizik Osrava VŠB-U Osrava, Ekonomická fakula, kaedra Financí 6.-7. září 2006 Analýza cilivosi NPV projeku na bázi ukazaele EVA Dagmar Richarová

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Mikulovsko

ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Mikulovsko ZPRÁVA O VÝSLEDKU PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ podle zákona č. 93/2009 Sb., o audiorech a o změně někerých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, audiorského sandardu č. 52, dalších relevanních přepisů vydaných

Více

Nové indikátory hodnocení bank

Nové indikátory hodnocení bank 5. mezinárodní konference Řízení a modelování finančních rizik Osrava VŠB-TU Osrava, Ekonomická fakula, kaedra Financí 8. - 9. září 2010 Nové indikáory hodnocení bank Josef Novoný 1 Absrak Příspěvek je

Více

7.4.1 Parametrické vyjádření přímky I

7.4.1 Parametrické vyjádření přímky I 741 Paramerické vyjádření přímky I Předpoklady: 7303 Jak jsme vyjadřovali přímky v rovině? X = + D Ke všem bodů z roviny se z bod dosaneme posním C o vekor Pokd je bod na přímce, posováme se o vekor, E

Více

Studie proveditelnosti (Osnova)

Studie proveditelnosti (Osnova) Sudie provedielnosi (Osnova) 1 Idenifikační údaje žadaele o podporu 1.1 Obchodní jméno Sídlo IČ/DIČ 1.2 Konakní osoba 1.3 Definice a popis projeku (max. 100 slov) 1.4 Sručná charakerisika předkladaele

Více

Návod k obsluze. Vnitřní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím EKHBRD011ABV1 EKHBRD014ABV1 EKHBRD016ABV1

Návod k obsluze. Vnitřní jednotka pro systém tepelných čerpadel vzduch-voda s příslušenstvím EKHBRD011ABV1 EKHBRD014ABV1 EKHBRD016ABV1 Vniřní jednoka pro sysém epelných čerpadel vzduch-voda EKHBRD011ABV1 EKHBRD014ABV1 EKHBRD016ABV1 EKHBRD011ABY1 EKHBRD014ABY1 EKHBRD016ABY1 EKHBRD011ACV1 EKHBRD014ACV1 EKHBRD016ACV1 EKHBRD011ACY1 EKHBRD014ACY1

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA DOKTORSKÁ DISERTAČNÍ PRÁCE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA DOKTORSKÁ DISERTAČNÍ PRÁCE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA DOKTORSKÁ DISERTAČNÍ PRÁCE VYTVÁŘENÍ TRŽNÍ ROVNOVÁHY VYBRANÝCH ZEMĚDĚLSKO-POTRAVINÁŘSKÝCH PRODUKTŮ Ing. Michal Malý Školiel: Prof. Ing. Jiří

Více

Město Přelouč Smluvní partner projektu Svazu měst a obcí ČR

Město Přelouč Smluvní partner projektu Svazu měst a obcí ČR Z P R A C O V Á N Í D O T A Z N Í K Ů - Č Á S T A - Město Přelouč Smluvní partner projektu Svazu měst a obcí ČR Obsah Úvod..4 1. Záhlaví dotazníků... 5 2. Výsledky jednotlivých odpovědí na otázky v dotazníku...

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMBERK odbor správní a dopravy Masarykovo nám. 166, Žamberk

MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMBERK odbor správní a dopravy Masarykovo nám. 166, Žamberk MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMERK odbor správní a dopravy Masarykovo nám. 66, 564 Žamberk Čj.: MUZK-86/26/SPDO-5 Spisová značka: MUZK-86/26/SPDO Spis. skar. znak, lhůa: 28. A Poče lisů/příloh/lisů příloh: 5// Vyřizuje:

Více

Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 4. TROJFÁZOVÉ OBVODY

Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava 4. TROJFÁZOVÉ OBVODY Kaedra obecné elekroechniky Fakula elekroechniky a inormaiky, VŠB - T Osrava. TOJFÁZOVÉ OBVODY.1 Úvod. Trojázová sousava. Spojení ází do hvězdy. Spojení ází do rojúhelníka.5 Výkon v rojázových souměrných

Více

Úloha VI.3... pracovní pohovor

Úloha VI.3... pracovní pohovor Úloha VI.3... pracovní pohovor 4 body; průměr,39; řešilo 36 sudenů Jedna z pracoven lorda Veinariho má kruhový půdorys o poloměru R a je umísěna na ložiscích, díky nimž se může oáče kolem své osy. Pro

Více

2. ZÁKLADY TEORIE SPOLEHLIVOSTI

2. ZÁKLADY TEORIE SPOLEHLIVOSTI 2. ZÁKLADY TEORIE SPOLEHLIVOSTI Po úspěšném a akivním absolvování éo KAPITOLY Budee umě: orienova se v základním maemaickém aparáu pro eorii spolehlivosi, j. v poču pravděpodobnosi a maemaické saisice,

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Nemocnice následné péče Most, p.o. v roce 2006 Strana I. péé. náá. éčč

Zpráva o činnosti a hospodaření Nemocnice následné péče Most, p.o. v roce 2006 Strana I. péé. náá. éčč č ee e MM o ss s,,, pp p řř ř íí ss í sp ě vv v kk k o vv v áá áoo 00 00 ee ell.. l ::.: aa f a xx x :: : 77 766 Zpráva o činnosi a hospodaření Nemocnice následné péče Mos, p.o. v roce 2006 Srana I č ee

Více

APLIKACE INDEXU DAŇOVÉ PROGRESIVITY V PODMÍNKÁCH ČESKÉ REPUBLIKY

APLIKACE INDEXU DAŇOVÉ PROGRESIVITY V PODMÍNKÁCH ČESKÉ REPUBLIKY APLIKACE INDEXU DAŇOVÉ PROGRESIVIT V PODMÍNKÁCH ČESKÉ REPUBLIK Ramanová Ivea ABSTRAKT Příspěvek je věnován problemaice měření míry progresiviy zdanění pomocí indexu daňové progresiviy, kerý vychází z makroekonomických

Více

Měření výkonnosti údržby prostřednictvím ukazatelů efektivnosti

Měření výkonnosti údržby prostřednictvím ukazatelů efektivnosti Měření výkonnosi údržby prosřednicvím ukazaelů efekivnosi Zdeněk Aleš, Václav Legá, Vladimír Jurča 1. Sledování efekiviy ve výrobní organizaci S rozvojem vědy a echniky je spojena řada požadavků kladených

Více

Úhrada za ústřední vytápění bytů II

Úhrada za ústřední vytápění bytů II Úhrada za úsřdní vyápění byů II Anoac Článk j druhým z séri příspěvků, krými jsou prsnovány dlouholé výsldky prác na Tchnické univrziě v Librci v oblasi rozpočíávání nákladů na vyápění pomocí poměrových

Více

Úloha V.E... Vypař se!

Úloha V.E... Vypař se! Úloha V.E... Vypař se! 8 bodů; průměr 4,86; řešilo 28 sudenů Určee, jak závisí rychlos vypařování vody na povrchu, kerý ao kapalina zaujímá. Experimen proveďe alespoň pro pě různých vhodných nádob. Zamyslee

Více

Porovnání způsobů hodnocení investičních projektů na bázi kritéria NPV

Porovnání způsobů hodnocení investičních projektů na bázi kritéria NPV 3 mezinárodní konference Řízení a modelování finančních rizik Osrava VŠB-U Osrava, Ekonomická fakula, kaedra Financí 6-7 září 2006 Porovnání způsobů hodnocení invesičních projeků na bázi kriéria Dana Dluhošová

Více

ZPŮSOBY MODELOVÁNÍ ELASTOMEROVÝCH LOŽISEK

ZPŮSOBY MODELOVÁNÍ ELASTOMEROVÝCH LOŽISEK ZPŮSOBY MODELOVÁNÍ ELASTOMEROVÝCH LOŽISEK Vzhledem ke skuečnosi, že způsob modelování elasomerových ložisek přímo ovlivňuje průběh vniřních sil v oblasi uložení, rozebereme v éo kapiole jednolivé možné

Více

Zhodnocení historie predikcí MF ČR

Zhodnocení historie predikcí MF ČR E Zhodnocení hisorie predikcí MF ČR První experimenální publikaci, kerá shrnovala minulý i očekávaný budoucí vývoj základních ekonomických indikáorů, vydalo MF ČR v lisopadu 1995. Tímo byl položen základ

Více

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR. Postup realizace a dosavadní výsledky

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR. Postup realizace a dosavadní výsledky Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Postup realizace a dosavadní výsledky Ing.Marek Jetmar, Ph.D., vedoucí odborného týmu Hustopeče, 19. června 2014 Realizace procesů dle metodiky MOS I.

Více

Práce a výkon při rekuperaci

Práce a výkon při rekuperaci Karel Hlava 1, Ladislav Mlynařík 2 Práce a výkon při rekuperaci Klíčová slova: jednofázová sousava 25 kv, 5 Hz, rekuperační brzdění, rekuperační výkon, rekuperační energie Úvod Trakční napájecí sousava

Více

Základní škola Ústí nad Labem, Rabasova 3282/3, příspěvková organizace, 400 11 Ústí nad Labem. Příloha č.1. K SMĚRNICI č. 1/2015 - ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola Ústí nad Labem, Rabasova 3282/3, příspěvková organizace, 400 11 Ústí nad Labem. Příloha č.1. K SMĚRNICI č. 1/2015 - ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola Úsí nad Labem, Rabasova 3282/3, příspěvková organizace, 400 11 Úsí nad Labem GSM úsředna: +420 725 596 898, mob.: +420 739 454 971, hp://www.zsrabasova.cz IČ 44553145, BANKOVNÍ SPOJENÍ -

Více

Pasivní tvarovací obvody RC

Pasivní tvarovací obvody RC Sřední průmyslová škola elekroechnická Pardubice CVIČENÍ Z ELEKTRONIKY Pasivní varovací obvody RC Příjmení : Česák Číslo úlohy : 3 Jméno : Per Daum zadání : 7.0.97 Školní rok : 997/98 Daum odevzdání :

Více

Jakost, spolehlivost a teorie obnovy

Jakost, spolehlivost a teorie obnovy Jakos, spolehlivos a eorie obnovy opimální inerval obnovy, seskupování obnov, zráy z nedodržení normaivu Jakos, spolehlivos a obnova srojů Jakos vyjadřuje supeň splnění požadavků souborem inherenních znaků.

Více

( ) ( ) NÁVRH CHLADIČE VENKOVNÍHO VZDUCHU. Vladimír Zmrhal. ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Vladimir.Zmrhal@fs.cvut.

( ) ( ) NÁVRH CHLADIČE VENKOVNÍHO VZDUCHU. Vladimír Zmrhal. ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Vladimir.Zmrhal@fs.cvut. 21. konference Klimaizace a věrání 14 OS 01 Klimaizace a věrání STP 14 NÁVRH CHLADIČ VNKOVNÍHO VZDUCHU Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakula srojní, Úsav echniky prosředí Vladimir.Zmrhal@fs.cvu.cz ANOTAC

Více

Ekonomické aspekty spolehlivosti systémů

Ekonomické aspekty spolehlivosti systémů ČESKÁ SPOLEČNOST PRO JAKOST Novoného lávka 5, 116 68 Praha 1 43. SETKÁNÍ ODBORNÉ SKUPINY PRO SPOLEHLIVOST pořádané výborem Odborné skupiny pro spolehlivos k problemaice Ekonomické aspeky spolehlivosi sysémů

Více

FAKULTA APLIKOVANÝCH VĚD

FAKULTA APLIKOVANÝCH VĚD FAKULTA APLIKOVANÝCH VĚD ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI Semesrální práce z předměu KMA/MAB Téma: Schopnos úrokového rhu předvída sazby v době krize Daum: 7..009 Bc. Jan Hegeď, A08N095P Úvod Jako éma pro

Více

Metodika transformace ukazatelů Bilancí národního hospodářství do Systému národního účetnictví

Metodika transformace ukazatelů Bilancí národního hospodářství do Systému národního účetnictví Vysoká škola ekonomická v Praze Fakula informaiky a saisiky Kaedra ekonomické saisiky Meodika ransformace ukazaelů Bilancí národního hospodářsví do Sysému národního účenicví Ing. Jaroslav Sixa, Ph.D. Doc.

Více

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA DIPLOMOVÁ PRÁCE Daniela Stoszková

VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA DIPLOMOVÁ PRÁCE Daniela Stoszková VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA DIPLOMOVÁ PRÁCE 2008 Daniela Soszková VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA KATEDRA FINANCÍ Hodnocení invesičního

Více

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP

Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Dotazníkové šetření B- souhrnný výsledek za ORP Název ORP Počet odpovědí Chomutov 15 Podpora meziobecní spolupráce, reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B8.00001 1. V čem spatřujete největší výhody spolupráce mezi

Více

Krajský ú řad Zlínského kraje

Krajský ú řad Zlínského kraje Krajský ú ř ad Zlínského kraje Odbor dopravy a silni čního hospodá řsví odd ě lení silni čního hospodá řsví daum oprávn ěná ú řední osoba 12 červenec 2016 Ing Pavel Hamal č íslo jednací KUZL 47057/2016

Více

5. Využití elektroanalogie při analýze a modelování dynamických vlastností mechanických soustav

5. Využití elektroanalogie při analýze a modelování dynamických vlastností mechanických soustav 5. Využií elekroanalogie při analýze a modelování dynamických vlasnosí mechanických sousav Analogie mezi mechanickými, elekrickými či hydraulickými sysémy je známá a lze ji účelně využíva při analýze dynamických

Více

NCCI: Výběr styku sloupu příložkami bez kontaktu

NCCI: Výběr styku sloupu příložkami bez kontaktu NCCI: Výběr syku sloupu příložkami bez konaku NCCI: Výběr syku sloupu příložkami bez konaku Teno NCCI uvádí zjednodušený návod k předběžnému návrhu komponen nekonakního syku sloupu pomocí příložek na pásnicích

Více

213/2001 ve znění 425/2004 VYHLÁŠKA. Ministerstva průmyslu a obchodu. ze dne 14. června 2001,

213/2001 ve znění 425/2004 VYHLÁŠKA. Ministerstva průmyslu a obchodu. ze dne 14. června 2001, 213/2001 ve znění 425/2004 VYHLÁŠKA Minisersva průmyslu a obchodu ze dne 14. června 2001, kerou se vydávají podrobnosi náležiosí energeického audiu Minisersvo průmyslu a obchodu sanoví podle 14 ods. 5

Více

Teorie obnovy. Obnova

Teorie obnovy. Obnova Teorie obnovy Meoda operačního výzkumu, kerá za pomocí maemaických modelů zkoumá problémy hospodárnosi, výměny a provozuschopnosi echnických zařízení. Obnova Uskuečňuje se až po uplynuí určiého času činnosi

Více

Manuál k vyrovnávacímu nástroji pro tvorbu cen pro vodné a stočné

Manuál k vyrovnávacímu nástroji pro tvorbu cen pro vodné a stočné OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ EVROPSKÁ UNIE Fond soudržnosi Evropský fond pro regionální rozvoj Pro vodu, vzduch a přírodu Manuál k vyrovnávacímu násroji pro vorbu cen pro vodné a sočné MINISTERSTVO

Více

Ploché výrobky válcované za tepla z ocelí s vyšší mezí kluzu pro tváření za studena

Ploché výrobky válcované za tepla z ocelí s vyšší mezí kluzu pro tváření za studena Ploché výrobky válcované za epla z ocelí s vyšší mezí kluzu pro váření za sudena ČSN EN 10149-1 Obecné echnické dodací podmínky Dodací podmínky pro ermomechanicky válcované Podle ČSN EN 10149-12-2013 ČSN

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTYSE NOVÝ HROZENKOV ZA ROK 2014

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTYSE NOVÝ HROZENKOV ZA ROK 2014 ZÁVĚREČNÝ ÚČET MĚSTYSE NOVÝ HROZENKOV ZA ROK 2014 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočových pravidlech územních rozpočů, ve znění planých předpisů) Zasupielsvo měsyse Nový Hrozenkov svým usnesením č.

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Polička

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Polička Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Polička Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Akční plán Strategie rozvoje lidských zdrojů Královéhradeckého kraje

Akční plán Strategie rozvoje lidských zdrojů Královéhradeckého kraje Akční plán Sraegie rozvoje lidských zdrojů Královéhradeckého kraje 2008 2009 Zpracovael: Rada pro rozvoj lidských zdrojů Královéhradeckého kraje 1 Akční plán Sraegie rozvoje lidských zdrojů Královéhradeckého

Více

Vliv funkce příslušnosti na průběh fuzzy regulace

Vliv funkce příslušnosti na průběh fuzzy regulace XXVI. ASR '2 Seminar, Insrumens and Conrol, Osrava, April 26-27, 2 Paper 2 Vliv funkce příslušnosi na průběh fuzzy regulace DAVIDOVÁ, Olga Ing., Vysoké učení Technické v Brně, Fakula srojního inženýrsví,

Více

Ekonomika podniku. Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Ing. Kučerková Blanka, 2011

Ekonomika podniku. Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Ing. Kučerková Blanka, 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Invesujeme do vaší budoucnosi Ekonomika podniku Kaedra ekonomiky, manažersví a humaniních věd Fakula elekroechnická ČVUT v Praze Ing. Kučerková Blanka, 2011 Kriéria efekivnosi

Více

Zásady hodnocení ekonomické efektivnosti energetických projektů

Zásady hodnocení ekonomické efektivnosti energetických projektů Absrak Zásady hodnocení ekonomické efekivnosi energeických projeků Jaroslav Knápek, Oldřich Sarý, Jiří Vašíček ČVUT FEL, kaedra ekonomiky Každý energeický projek má své ekonomické souvislosi. Invesor,

Více

Věstník ČNB částka 15/2003 ze dne 1. října 2003 KTERÝM SE STANOVÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE LIKVIDNÍCH PROSTŘEDKŮ A PODMÍNKY TVORBY POVINNÝCH MINIMÁLNÍCH REZERV

Věstník ČNB částka 15/2003 ze dne 1. října 2003 KTERÝM SE STANOVÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE LIKVIDNÍCH PROSTŘEDKŮ A PODMÍNKY TVORBY POVINNÝCH MINIMÁLNÍCH REZERV Třídící znak 1 0 2 0 3 6 1 0 OPATŘENÍ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY ZE DNE 23. ZÁŘÍ 2003 KTERÝM SE STANOVÍ MINIMÁLNÍ VÝŠE LIKVIDNÍCH PROSTŘEDKŮ A PODMÍNKY TVORBY POVINNÝCH MINIMÁLNÍCH REZERV Česká národní banka

Více

Jméno a příjmení holka nebo kluk * Třída Datum Škola

Jméno a příjmení holka nebo kluk * Třída Datum Škola P-1 Jméno a příjmení holka nebo kluk * Třída Daum Škola Zopakuje si (bude se vám o hodi ) 3 důležié pojmy a především o, co popisují Pro jednoduchos se omezíme pouze na 1D (j. jednorozměrný) případ. Pro

Více

1.3.5 Dynamika pohybu po kružnici I

1.3.5 Dynamika pohybu po kružnici I 1.3.5 Dynamika pohybu po kružnici I Předpoklady: 1304 Při pohybu po kružnici je výhodnější popisova pohyb pomocí úhlových veličin, keré korespondují s normálními veličinami, keré jsme používali dříve.

Více

Optimalizace školských příspěvkových organizací a jejich kapacit ve městě Veselí nad Moravou

Optimalizace školských příspěvkových organizací a jejich kapacit ve městě Veselí nad Moravou Opimalizace školských příspěvkových organizací a eich kapaci ve měsě Veselí nad Moravou Zadavael: Rada Jihomoravského krae Zpracovael: MAJ Consuling, s.r.o. V Brně dne 2. 9. 27 Příkop 8/834 64 Brno OBSAH.

Více

MECHANIKA PRÁCE A ENERGIE

MECHANIKA PRÁCE A ENERGIE Projek Efekivní Učení Reformou oblasí gymnaziálního vzdělávání je spolufinancován Evropským sociálním fondem a sáním rozpočem České republiky. MECHANIKA PRÁCE A ENERGIE Implemenace ŠVP Učivo - Mechanická

Více

Inflace po vstupu do měnové unie vybrané problémy 1

Inflace po vstupu do měnové unie vybrané problémy 1 Inflace po vsupu do měnové unie vybrané problémy 1 Jan Kubíček (leden 23, pracovní verze) Úvod Realia evropské měnové unie a edy společné moneární poliiky zalačuje do pozadí oázku inflačního diferenciálu

Více

Analýza časových řad. Informační a komunikační technologie ve zdravotnictví. Biomedical Data Processing G r o u p

Analýza časových řad. Informační a komunikační technologie ve zdravotnictví. Biomedical Data Processing G r o u p Analýza časových řad Informační a komunikační echnologie ve zdravonicví Definice Řada je posloupnos hodno Časová řada chronologicky uspořádaná posloupnos hodno určiého saisického ukazaele formálně je realizací

Více

Společnost IMUNO Jirkov, s.r.o. měla v pronájmu prostory laboratoře NNP.

Společnost IMUNO Jirkov, s.r.o. měla v pronájmu prostory laboratoře NNP. č ee e MM oo o ss s,,, pp p řř ř íí ss í s pp pěě u ll.. l. čč č.. pp. p... 00 0 00 0 MM oo o ss s 99 aa f a xx x :: : 77 766 5 77 Zpráva o činnosi a hospodaření Nemocnice následné péče Mos, p.o. v roce

Více

PŘÍLOHA Č. 1. Rozhodnutí Zastupitelstva obce Petrov ze dne 5. 11. 2015. Návrh. Současné využití plochy dle ÚP. Výmě ra v m 2. Pozeme k p. č. k. ú.

PŘÍLOHA Č. 1. Rozhodnutí Zastupitelstva obce Petrov ze dne 5. 11. 2015. Návrh. Současné využití plochy dle ÚP. Výmě ra v m 2. Pozeme k p. č. k. ú. N Á V R H Y N A P O Ř Í Z E N Í Z M Ě N Y Č. 1 P P E T R O V A jak byly uplaněny do 24. kvěna u pořizovaele, Obecního úřadu rov, keré pořizovael posoudil a předložil je se svým sanoviskem Zasupielsvu obce

Více

Schéma modelu důchodového systému

Schéma modelu důchodového systému Schéma modelu důchodového sysému Cílem následujícího exu je názorně popsa srukuru modelu, kerý slouží pro kvanifikaci příjmové i výdajové srany důchodového sysému v ČR, a o jak ve varianách paramerických,

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/

EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKTU : MÁME RÁDI TECHNIKU REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU :CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM NÁZEV PROJEKU : MÁME RÁDI ECHNIKU REGISRAČNÍ ČÍSLO PROJEKU :CZ.1.07/1.4.00/21.0663 Speciální základní škola a Prakická škola rmice Fűgnerova 22 400 04 1 Idenifikáor maeriálu: EU 5 16 Čj

Více

, kde index t = 1,2,..., n označuje příslušný interval

, kde index t = 1,2,..., n označuje příslušný interval Ciace: ŠPERKOVÁ, R. -- DUDA, J. Komparace vybraných meod predikce v oblasi exporu a imporu vína. Aca Universiais agriculurae e silviculurae Mendelianae Brunensis : Aca of Mendel Universiy of agriculure

Více

ÚSTAV STATISTIKY A OPERAČNÍHO VÝZKUMU

ÚSTAV STATISTIKY A OPERAČNÍHO VÝZKUMU MENDELOVA LESNICKÁ A ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V BRNĚ PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA ÚSTAV STATISTIKY A OPERAČNÍHO VÝZKUMU Analýza zaměsnanosi cizinců v ČR Bakalářská práce Vedoucí bakalářské práce Mgr. Marin

Více

Stýskala, L e k c e z e l e k t r o t e c h n i k y. Vítězslav Stýskala TÉMA 6. Oddíl 1-2. Sylabus k tématu

Stýskala, L e k c e z e l e k t r o t e c h n i k y. Vítězslav Stýskala TÉMA 6. Oddíl 1-2. Sylabus k tématu Sýskala, 22 L e k c e z e l e k r o e c h n i k y Víězslav Sýskala TÉA 6 Oddíl 1-2 Sylabus k émau 1. Definice elekrického pohonu 2. Terminologie 3. Výkonové dohody 4. Vyjádření pohybové rovnice 5. Pracovní

Více

7. INDEXY ZÁKLADNÍ, ŘETĚZOVÉ A TEMPO PŘÍRŮSTKU

7. INDEXY ZÁKLADNÍ, ŘETĚZOVÉ A TEMPO PŘÍRŮSTKU Indexy základní, řeězové a empo přírůsku Aleš Drobník srana 1 7. INDEXY ZÁKLADNÍ, ŘETĚZOVÉ A TEMPO PŘÍRŮSTKU V kapiole Indexy při časovém srovnání jsme si řekli: Časové srovnání vzniká, srovnáme-li jednu

Více

2.2.2 Měrná tepelná kapacita

2.2.2 Měrná tepelná kapacita .. Měrná epelná kapacia Předpoklady: 0 Pedagogická poznámka: Pokud necháe sudeny počía příklady samosaně, nesihnee hodinu za 45 minu. Můžee využí oho, že následující hodina je aké objemnější a použí pro

Více

900 - Připojení na konstrukci

900 - Připojení na konstrukci Součási pro připojení na konsrukci Slouží k přenosu sil z áhla závěsu na nosnou konsrukci profily nebo sropy. Typy 95x, 96x a 971 slouží k podložení a uchycení podpěr porubí. Připojení podle ypů pomocí

Více

Skupinová obnova. Postup při skupinové obnově

Skupinová obnova. Postup při skupinové obnově Skupinová obnova Při skupinové obnově se obnovují všechny prvky základního souboru nebo určiá skupina akových prvků najednou. Posup při skupinové obnově prvky, jež selžou v určiém období, je nuno obnovi

Více

Working Papers Pracovní texty

Working Papers Pracovní texty Working Papers Pracovní exy Working Paper No. 2/23 Inflace po vsupu do měnové unie vybrané problémy Jan Kubíček INSIU PRO EKONOMICKOU A EKOLOGICKOU POLIIKU A KAERA HOSPOÁŘSKÉ POLIIKY VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ

Více

Článek II Úvodní ustanovení... 4

Článek II Úvodní ustanovení... 4 OBSAH: Článek I... 4 Úvodní usanovení... 4 Článek II... 4 Předmě a účel smlouvy... 4 Článek III... 5 Specifikace propachovaného majeku... 5 Článek IV... 6 Práva a povinnosi Vlasníka... 6 Článek V... 7

Více

Sbírka B - Př. 1.1.5.3

Sbírka B - Př. 1.1.5.3 ..5 Ronoměrný pohyb Příklady sřední obížnosi Sbírka B - Př...5. Křižoakou projel rakor rychlosí 3 km/h. Za dese minu po něm projela ouo křižoakou sejným směrem moorka rychlosí 54 km/h. Za jak dlouho a

Více

APLIKACE VYBRANÝCH MATEMATICKO-STATISTICKÝCH METOD PŘI ROZHODOVACÍCH PROCESECH V PŮSOBNOSTI JOINT CBRN DEFENCE CENTRE OF EXCELLENCE

APLIKACE VYBRANÝCH MATEMATICKO-STATISTICKÝCH METOD PŘI ROZHODOVACÍCH PROCESECH V PŮSOBNOSTI JOINT CBRN DEFENCE CENTRE OF EXCELLENCE Břeislav ŠTĚPÁNEK, Pavel OTŘÍSAL APLIKACE VYBRANÝCH MATEMATICKO-STATISTICKÝCH METOD PŘI ROZHODOVACÍCH PROCESECH V PŮSOBNOSTI JOINT CBRN DEFENCE CENTRE OF EXCELLENCE Absrac: Mahemaical-saisic mehods provide

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Benešov

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Benešov Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Benešov Dokument je zpracován pro období 2016 2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Popis regulátoru pro řízení směšovacích ventilů a TUV

Popis regulátoru pro řízení směšovacích ventilů a TUV Popis reguláoru pro řízení směšovacích venilů a TUV Reguláor je určen pro ekviermní řízení opení jak v rodinných domcích, ak i pro věší koelny. Umožňuje regulaci jednoho směšovacího okruhu, přípravu TUV

Více

ZÁKLADY ELEKTRICKÝCH POHONŮ (EP) Určeno pro posluchače bakalářských studijních programů FS

ZÁKLADY ELEKTRICKÝCH POHONŮ (EP) Určeno pro posluchače bakalářských studijních programů FS ZÁKLADY ELEKTRICKÝCH OHONŮ (E) Určeno pro posluchače bakalářských sudijních programů FS Obsah 1. Úvod (definice, rozdělení, provozní pojmy,). racovní savy pohonu 3. Základy mechaniky a kinemaiky pohonu

Více

4. Střední radiační teplota; poměr osálání,

4. Střední radiační teplota; poměr osálání, Sálavé a průmyslové vyápění (60). Sřední radiační eploa; poměr osálání, operaivní a výsledná eploa.. 08 a.. 08 Ing. Jindřich Boháč TEPLOTY Sřední radiační eploa - r Sálavé vyápění = PŘEVÁŽNĚ sálavé vyápění

Více

Analýza rizikových faktorů při hodnocení investičních projektů dle kritéria NPV na bázi EVA

Analýza rizikových faktorů při hodnocení investičních projektů dle kritéria NPV na bázi EVA 4 mezinárodní konference Řízení a modelování finančních rizik Osrava VŠB-U Osrava, Ekonomická fakula, kaedra Financí 11-12 září 2008 Analýza rizikových fakorů při hodnocení invesičních projeků dle kriéria

Více

KONCESNÍ SMLOUVA Obec Únětice

KONCESNÍ SMLOUVA Obec Únětice KONCESNÍ SMLOUVA Obec Úněice Zpracovaná v souladu se zákonem č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZZVZ ) pro koncesi zadávanou v užším řízení v nadliminím

Více

Srovnání výnosnosti základních obchodních strategií technické analýzy při obchodování měn CZK/USD a CZK/EUR 1

Srovnání výnosnosti základních obchodních strategií technické analýzy při obchodování měn CZK/USD a CZK/EUR 1 Výnosnos obchodních sraegií echnické analýzy Michal Dvořák Srovnání výnosnosi základních obchodních sraegií echnické analýzy při obchodování měn CZK/USD a CZK/EUR Verze 3 03 Michal Dvořák Záměr Na přednáškách

Více

Prognózování vzdělanostních potřeb na období 2006 až 2010

Prognózování vzdělanostních potřeb na období 2006 až 2010 Prognózování vzdělanosních pořeb na období 2006 až 2010 Zpráva o savu a rozvoji modelu pro předvídání vzdělanosních pořeb ROA - CERGE v roce 2005 Vypracováno pro čás granového projeku Společnos vědění

Více

Klíčová slova: Astabilní obvod, operační zesilovač, rychlost přeběhu, korekce dynamické chyby komparátoru

Klíčová slova: Astabilní obvod, operační zesilovač, rychlost přeběhu, korekce dynamické chyby komparátoru Asabilní obvod s reálnými operačními zesilovači Josef PUNČOCHÁŘ Kaedra eoreické elekroechniky Fakula elekroechnicky a informaiky Vysoká škola báňská - Technická universia Osrava ř. 17 lisopadu 15, 708

Více

( ) Základní transformace časových řad. C t. C t t = Μ. Makroekonomická analýza Popisná analýza ekonomických časových řad (ii) 1

( ) Základní transformace časových řad. C t. C t t = Μ. Makroekonomická analýza Popisná analýza ekonomických časových řad (ii) 1 Makroekonomická analýza Popisná analýza ekonomických časových řad (ii) 1 Základní ransformace časových řad Veškeré násroje základní korelační analýzy, kam paří i lineární regresní (ekonomerické) modely

Více

Věstník ČNB částka 3/2003 ze dne 4. února 2003

Věstník ČNB částka 3/2003 ze dne 4. února 2003 Třídící znak 2 0 4 0 3 6 1 0 ÚŘEDNÍ SDĚLENÍ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY ze dne 27. ledna 2003 o podmínkách vorby povinných minimálních rezerv Česká národní banka (dále jen "ČNB") podle 25 a 26 zákona č. 6/1993

Více

IMPULSNÍ A PŘECHODOVÁ CHARAKTERISTIKA,

IMPULSNÍ A PŘECHODOVÁ CHARAKTERISTIKA, IMPULSNÍ A PŘECHODOVÁ CHARAKTERISTIKA, STABILITA. Jednokový impuls (Diracův impuls, Diracova funkce, funkce dela) někdy éž disribuce dela z maemaického hlediska nejde o pravou funkci (přesný popis eorie

Více

Charakteristika a struktura platů a mezd v České republice

Charakteristika a struktura platů a mezd v České republice Mendelova zemědělská a lesnická univerzia v Brně Provozně ekonomická fakula Úsav saisiky a operačního výzkumu Charakerisika a srukura plaů a mezd v České republice Bakalářská práce Vedoucí práce: Ing.

Více

Matematika v automatizaci - pro řešení regulačních obvodů:

Matematika v automatizaci - pro řešení regulačních obvodů: . Komplexní čísla Inegrovaná sřední škola, Kumburská 846, Nová Paka Auomaizace maemaika v auomaizaci Maemaika v auomaizaci - pro řešení regulačních obvodů: Komplexní číslo je bod v rovině komplexních čísel.

Více

Manuál pro textilní průmysl

Manuál pro textilní průmysl Manuál pro exilní průmysl 2 Manuál je jedním z výsupů granového projeku VaV/720/7/01, Oborový manuál pro prevenci a minimalizaci odpadů, vypsaného a zasřešeného Minisersvem živoního prosředí. Auorský ým:

Více

Výpočty teplotní bilance a chlazení na výkonových spínacích prvcích

Výpočty teplotní bilance a chlazení na výkonových spínacích prvcích Výpočy eploní bilance a chlazení na výkonových spínacích prvcích Úvod Při provozu polovodičového měniče vzniká na výkonových řídicích prvcích zráový výkon. volňuje se ve ormě epla, keré se musí odvés z

Více

10. ANALOGOVĚ ČÍSLICOVÉ PŘEVODNÍKY

10. ANALOGOVĚ ČÍSLICOVÉ PŘEVODNÍKY - 54-10. ANALOGOVĚ ČÍSLICOVÉ PŘEVODNÍKY (V.LYSENKO) Základní princip analogově - číslicového převodu Analogové (spojié) y se v nich ransformují (převádí) do číslicové formy. Vsupní spojiý (analogový) doby

Více

Nerovnovážné modely trhu úvěrů s aplikací na Českou republiku

Nerovnovážné modely trhu úvěrů s aplikací na Českou republiku VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ - TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA EKONOMICKÁ FAKULTA Nerovnovážné modely rhu úvěrů s aplikací na Českou republiku DOKTORSKÁ DISERTAČNÍ PRÁCE 2009 Ing. Pavla Vodová VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ

Více

č ee e MM oo o ss s,,, pp p řř ř íí ss í s pp pěě u ll.. l. čč č.. pp. p MM oo o ss s aa f a xx x :: : MUDr. Leo Ryc

č ee e MM oo o ss s,,, pp p řř ř íí ss í s pp pěě u ll.. l. čč č.. pp. p MM oo o ss s aa f a xx x :: : MUDr. Leo Ryc č ee e MM oo o ss s,,, pp p řř ř íí ss í s pp pěě u ll.. l. čč č.. pp. p... 00 0 00 0 MM oo o ss s 6 99 9 aa f a xx x :: : 77 766 5 77 7 Zpráva o činnosi a hospodaření Nemocnice následné péče Mos, p.o.

Více

POPIS OBVODŮ U2402B, U2405B

POPIS OBVODŮ U2402B, U2405B Novodvorská 994, 142 21 Praha 4 Tel. 239 043 478, Fax: 241 492 691, E-mail: info@asicenrum.cz ========== ========= ======== ======= ====== ===== ==== === == = POPIS OBVODŮ U2402B, U2405B Oba dva obvody

Více

(Nelegislativní akty) OBECNÉ ZÁSADY

(Nelegislativní akty) OBECNÉ ZÁSADY 23.8.2011 Úřední věsník Evropské unie L 217/1 II (Nelegislaivní aky) OBECNÉ ZÁSADY OBECNÉ ZÁSADY EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY ze dne 30. června 2011, kerými se mění obecné zásady ECB/2008/8 o shromažďování

Více